فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 81 (بهار 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 81 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فرزاد رجایی، ابراهیم نصیری، امرالله روزبهی، حمدالله دلاویز، حسن عبیدی، رویا آریان پور، رضا محمودی صفحه 1
    مقدمه
    بهبود میزان حاملگی با استفاده از روش های انجمادی تخمک ها به عنوان عاملی مهم، به پیشرفت فناوری باروری آزمایشگاهی (ART) Assisted Reproductive Technology کمک می کند. انجماد شیشه ای یک روند فیزیکی است که در طی آن محلول غلیظ ضدیخ پس از قرار گرفتن در سرمای زیاد بدون تشکیل کریستال یخ در سلول های زنده به حالت شیشه ای تبدیل می شود.
    هدف
    ارزیابی زنده ماندن، بلوغ آزمایشگاهی و بدنبال آن قدرت تکوین تخمک مرحله ژرمینال وزیکول(GV) پس از انجماد شیشه ای یک و چند مرحله ای
    مواد و روش ها
    تخمک مرحله ی ژرمینال وزیکول با و بدون سلول های کومولوس در محلول انجماد شیشه ای شامل 30 درصد(V/V) اتیلن گلیکول، 18 درصد(W/V) فایکول 70و 3/0 مولار به روش یک وچند مرحله ای منجمد شدند. پس از انجماد و قرار دادن در داخل نیتروژن مایع، تخمک ها ذوب و دو مرتبه در داخل محیط کشت شستشو داده شدند. میزان زنده ماندن تخمک ها، بلوغ تخمک و رسیدن آن به مرحله متافاز 2، لقاح و تکوین جنین به مرحله ی دو سلولی بعد از انجماد- ذوب درخارج بدن(In vitro) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    میزان زنده ماندن، بلوغ تخمک به مرحله متافاز 2، لقاح و میزان تشکیل جنین دو سلولی در روش انجماد شیشسه ای چند مرحله ای به طور معنی دار (P<0.05) نسبت به روش انجماد شیشه ای یک مرحله ای بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    تخمک های مرحله ی ژرمینال وزیکول منجمد شده با سلول های کومولوس و همچنین روش انجماد شیشه ای چند مرحله ای نسبت به تخمک مرحله ی ژرمینال وزیکول بدون سلول های کومولوس و روش انجماد شیشه ای یک مرحله ای اثر مثبتی بر میزان بلوغ(Maturation rate) و میزان تکوین جنین(Development rate)
    کلیدواژگان: اتیلن گلیکول، انجماد، بارورسازی آزمایشگاهی، سلول های کومولوس، موش ها
  • عیسی محمدی زیدی، ربیع الله فرمانبر، محمد شریف حسینی صفحه 12
    مقدمه
    جو ایمنی توانایی پیش بینی نتایج مهم مانند خطر درک شده، تصادف و آسیب را نشان داده است. فهم ویژگی های روانسنجی ابزارهای مورد استفاده برای اندازه گیری جو ایمنی قبل از کاربرد آنها در کارخانه ها و محل های کار اهمیت دارد.
    هدف
    در مطالعه ما سنجش آزمون روایی و پایایی پرسشنامه جو ایمنی در صنایع شهر قزوین. علاوه بر آن، ارتباط بین عوامل جو ایمنی و میزان تصادف بررسی شد.
    مواد و روش ها
    380 کارگر از 8 شرکت بزرگ بررسی شدند. پس از مرور منابع و مشورت با متخصصان، پرسشنامه 43 متغیری تدوین شد. 75 درصد داده ها در آنالیز عاملی اکتشافی با روش چرخش واریماکس با استفاده از نرم افزار Spss بکار رفت. باقی داده ها (25 درصد) برای اجرای آنالیز عاملی تاییدی با نرم افزار AMOS 16.0 مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    آنالیز عاملی اکتشافی نشان داد که 8 عامل قادر به توضیح 46/68 درصد واریانس کلی هستند. ضریب آلفای کرونباخ (توافق درونی) هر 8 عامل و همچنین کل ابزارمورد تایید قرار گرفت. 37 سئوال ارزیابی کننده جو ایمنی از نمونه اصلی 43 سئوالی استخراج شد. یافته های آنالیز عاملی اکتشافی، شاخص های برازش قابل قبولی را مشخص کرد(91/0=CFI، 93/0=TLI، 044/0=RMSEA، 41/3=). نمره های جو ایمنی محاسبه شده، همبستگی منفی معنی داری با میزان خود گزارشی تصادف ها، نشان داد که نمایانگر روایی پیش بینی کنندگی مناسب می باشد. نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نیز مشخص کرد که میانگین نمرات جو ایمنی کارخانه ها به طور معنی دار با هم تفاوت دارند که دلالت بر تفاوت سطوح جو ایمنی آنها دارد.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه جو ایمنی، ویژگی های روانسنجی خوبی را نشان داد. در این پژوهش عوامل «تعهد مدیریت برای ایمنی و اولویت ایمنی در محیط کار، دانش کارگران و اطاعت از قوانین ایمنی، نگرش کارگران نسبت به مسایل ایمنی، مشارکت کارگران و تعهد نسبت به رعایت قوانین ایمنی، ایمنی محیط کار، آمادگی فوری در محل کار، توجه بیشتر و اولویت بالاتر مسائل ایمنی در مقابل محصولات شرکت، چشم پوشی از خطرات» را به عنوان هشت عامل جو ایمنی در صنایع قزوین شناسایی کرد. علاوه بر این، تحقیق حاضر معیاری را ارائه کرد که براساس آن سازمان ها و بخش های مختلف آنها می توانند مورد مقایسه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ایمنی، پرسشنامه ها، تکرارپذیری نتایج پژوهش
  • فاطمه نجفی، سمانه مظفری، سجاد میرزایی صفحه 22
    مقدمه
    نوجوانی یکی از مهم ترین دوران زندگی هر فرد محسوب می شود. بلوغ مهم ترین تغییر و تحول این دوران است. چون، توجه به سلامت دختران امروز و مادران فردا به دلیل نقش اساسی در تولیدمثل و باروری، اهمیت ویژه ای دارد.
    هدف
    تعیین آگاهی و نگرش دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی شهر لاهیجان در زمینه بهداشت دوران بلوغ در سال1389-1388
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی است. نمونه ها شامل 384 دانش آموز دختر پایه سوم راهنمایی در شهر لاهیجان بودند و نمونه گیری به صورت خوشه ایتصادفی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده و تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS16، آمار توصیفی، آزمون های آماری تی تست، مجذور کای و ضریب هم بستگی پیرسون انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 08/14 سال و میانگین سن قاعدگی 04/1±3/12 سال بود. سطح آگاهی 41/60% از واحدهای مورد پژوهش در حد خوب بود. همچنین اکثر واحدهای مورد پژوهش(2/55%) نگرش مثبتی نسبت به دوران بلوغ داشتند. نتایج نشان داد که بین میزان تحصیل مادر واحدهای مورد پژوهش با اگاهی آنها در مورد بهداشت دوران بلوغ ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (05/0>P). بر اساس نتایج ضریب همبستگی پیرسون وP-Value کوچکتر از 05/0، مشخص شد که بین منبع کسب آگاهی و نگرش واحدهای مورد پژوهش در زمینه بهداشت دوران بلوغ ارتباط معنی داری وجود داشت. همچنین بین میزان آگاهی و نگرش واحدهای مورد پژوهش در زمینه بهداشت دوران بلوغ ارتباط معنی دار آماری وجود داشت(05/0>P).
    نتیجه گیری
    میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان و حتی رفتار آنان در زمینه جنبه های روانی و جسمی سلامت بلوغ نسبت به دهه قبل بهتر شده است. چون منبع کسب آگاهی اکثر واحدهای پژوهش مادر آنان بوده است پیشنهاد می شود که، اطلاعات مادران در این زمینه افزایش داده شود و دانش آموزان برای ارتباط بیشتر با معلمان ترغیب شوند و به کتاب ها و مجله ها برای کسب آگاهی درخصوص تغییر جسمی، روانی، خلقی و رفتاری دوران بلوغ مراجعه کنند تا از پیامدهای منفی پیشگیری شده و با نقاط قوت این دوران آشنا شوند.
    کلیدواژگان: آگاهی، بلوغ جسمانی، دانش آموزان، زنان، نگرش نسبت به مسائل بهداشتی
  • خدابخش احمدی، وحید نجاتی، محمدرضا عبدی صفحه 29
    مقدمه
    اهمیت فرایندهای روانی و نقشی که در سلامت یا بیماری افراد دارد در مطالعات گوناگون ثابت شده است. هر چند عوامل متعددی بر سلامت افراد تاثیر می گذارند اما به منظور درک سلامت عمومی فرد، نقش عوامل شخصیتی که تعیین کننده قواعد رفتاری یک فرد هستند، نیازمند مطالعه بیشتری است.
    هدف
    مقایسه سلامت عمومی نوجوانان دختر و پسر و ارتباط آن با ویژگی های شخصیتی آنها
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی است تعداد 4342 دانش آموز دختر و پسر مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی سراسر کشور با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از 11 استان کشور برای این مطالعه انتخاب شدند و آزمون شخصیتی 60 سوالی نئو و پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ) را پر کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از شاخص های آمار توصیفی نظیر فراوانی، میانگین و انحراف معیار و به منظور تحلیل استنباطی داده ها از ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون و روش تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد.
    نتایج
    بین نوجوانان دختر و پسر از لحاظ سطح سلامت عمومی تفاوت معنی دار وجود داشت(001/0>p) و از بین مولفه های پنج گانه شخصیت NEO، خرده مقیاس روان رنجور خویی با سلامت عمومی، همبستگی مثبت(001/0>p) و خرده مقیاس های برون گرایی، وظیفه شناسی، و گشودگی نسبت به تجربه با سلامت عمومی، همبستگی منفی(010/0>p) وجود داشت. نتایج همچنین نشان داد که از مولفه های پنج گانه شخصیت، مولفه هایی که در پیش بینی میزان سلامت عمومی نوجوانان اهمیت بیشتری دارند به ترتیب عبارتند از: روان رنجور خویی، برون گرایی، وظیفه شناسی و گشودگی نسبت به تجربه.
    نتیجه گیری
    بررسی ویژگی های شخصیتی نوجوانان می تواند احتمال تغییر ابعاد مختلف سلامت عمومی آنها را بسنجد. همچنین، با توجه به نتایج این مطالعه می-توان استنباط کرد که از لحاظ میزان سلامت عمومی، دختران(در مقایسه با پسران)، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
    کلیدواژگان: بهداشت و تندرستی، شخصیت، نوجوانان
  • محمدرضا زربخش بحری، سیمین حسینیان، غلامعلی افروز، حیدرعلی هومن صفحه 37
    مقدمه
    شیوع کم وزنی هنگام تولد یکی از شاخص های مهم بهداشتی در ارزیابی مراقبت های دوران بارداری در سراسر جهان است. لذا با شناخت عوامل خطرزای مرتبط با کم وزنی می توان از بروز کم وزنی پیشگیری کرد.
    هدف
    تعیین شیوع کم وزنی هنگام تولد در استان گیلان و مقایسه برخی از ویژگی های زیستی مادران نوزادان کم وزن با مادران نوزادان دارای وزن طبیعی
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی ابتدا کلیه ی نوزادان متولد شده بین اول دی ماه 1387 تا پایان آذر 1388 در 20 مرکز بیمارستانی و زایشگاهی استان گیلان به منظور بررسی شیوع کم وزنی انتخاب شدند. سپس، 168 نوزاد کم وزن و 157 نوزاد دارای وزن طبیعی به همراه مادرانشان به صورت تصادفی انتخاب شدند و مادران به پرسشنامه ویژگی های زیستی با اعتبار 85/0 پاسخ دادند. متغیرهای مورد مطالعه شامل وضعیت تغذیه مادر، سابقه ی فشار خون بالا، در معرض اشعه X بودن، خونروی واژینا، در معرض دود سیگار بودن و تحرک و استراحت مناسب در طی بارداری بود. با توجه به طبقه ای بودن متغیرها(مقیاس اسمی) داده ها به روش آماری خی دو و ضریب فای در سطح معنا داری (01/0≥P) با نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    شیوع کم وزنی در استان گیلان 96/6 درصد بود. همچنین، با توجه به فراوانی های به دست آمده، بین مادران دو گروه مورد و شاهد از نظر وضعیت تغذیه (000/0=p)، در معرض اشعه X بودن (002/0= p)، خونروی واژینا طول بارداری(001/0= p)، در معرض دود سیگاربودن(01/0= p) و تحرک و استراحت مناسب (000/0= p) در طول بارداری، تفاوت معنادار وجود داشت. اما بین مادران دو گروه از لحاظ سابقه ی فشار خون بالا تفاوت معناداری بدست نیامد(89/0= p).
    نتیجه گیری
    شیوع کم وزنی در استان گیلان پایین بود و می توان آن را نزدیک به شیوع کم وزنی در اروپا دانست. همچنین، با شناسایی برخی عوامل خطرزای مرتبط با کم وزنی در استان می توان از آن پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، شیوع بیماری، مادران، نوزاد کم وزن، وزن نوزاد هنگام تولد
  • شاهرخ یوسف زاده چابک، حسین همتی، زهرا محتشم امیری، بهرنگ عاشوری زاده، حانیه باشی زاده فخار*، احسان کاظم نژاد صفحه 45
    مقدمه

    استافیلوکوک اورئوس عامل اصلی عفونت های محل جراحی بوده و باعث مرگ ومیر در این بیماران می شود. به رغم تحقیق فراوان در مورد سودمندترین روش تشخیص و غربالگری MRSA در بیماران جراحی شده هنوز این پرسش وجود دارد که مناسب ترین روش تشخیص آن کدام است: روش سریع نوین مولکولی (PCR) یا روش سنتی کشت میکروبی؟ !

    هدف

    مرور سیستماتیک مقاله ها برای ارزیابی روش مولکولی در تشخیص MRSA و ضرورت غربالگری بیماران پیش و پس از جراحی در راستای جلوگیری از عفونت و پیامدهای متعاقب آن مانند مرگ و میر

    مواد و روش ها

    جستجو در بانک های اطلاعاتی کتابخانه پزشکی دیجیتال Springer، JAMA، Web of Science، inlm از سال 2007 تا آگوست 2010 انجام شد 118 مطالعه با تاکید بر کلید واژه های عفونت محل جراحی، استافیلوکوکوس اورئوس،PCR و کشت انتخاب شد. دو ناظر مستقل انتخاب مقاله ها، ارزیابی طرح پژوهش ها و استخراج اطلاعات را به صورت مستقل و بی اطلاع از هم به صورت هدفمند انجام دادند. 60 مطالعه براساس خلاصه و عنوان ناهماهنگ با هدف مطالعات حذف شدند. پس از بررسی کامل متن سایر موارد، 50 مقاله دیگر نیز حذف شدند و در نهایت 8 مقاله وارد مطالعه شدند. نتایج مربوط به روش های تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس توسط کشت و PCR و آمار شیوع عفونت در محل جراحی با آنالیز تجمعی ترکیبی Pooled analysis Cumulative انجام شد.

    نتایج

    8 کار آزمایی بالینی تصادفی شده روش های کشت و PCR را درتشخیص و غربالگری MRSA در جراحی های مختلف بررسی کرده بودند. میانگین مدت مطالعه در تمام مقالات 6/11 ماه بود. خطر نسبی عفونت محل جراحی با MRSA در تمام مقالات 3/7% و حدود اطمینان آن 95٪ (٪7 و6/7٪) بدست آمد. میزان توافق بین کشت و PCR91٪، حساسیت PCR 2/99% و ویژگیPCR 8/82% بود. میزان عفونت MRSA قبل (65/0%) و بعد (35/0%) از جراحی با غربالگری اختلاف به شدت معنی داری داشت. در صورت غربالگری، میزان عفونت با حدود اطمینان 95% به میزان 9/28 % تا 31% کاهش خواهد یافت.

    نتیجه گیری

    یافته های مذکور لزوم غربالگری را قبلف از جراحی برای پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی در افراد ناقل MRSA تایید می کند. لذا با توجه به حساسیت و ویژگی PCR نسبت به کشت میکروبی، روش مولکولی(PCR) ذکر شده می تواند روشی سریع و موثر در تشخیص و غربالگری بیماران جراحی محسوب شود.

    کلیدواژگان: انتشار عفونت، عفونت زخم جراحی، عوارض پس از عمل جراحی، (مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس به متی سیلین)، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • علیرضا صدرممتاز، سیده زهرا قاسمی نژاد صفحه 53
    مقدمه
    در سال های اخیر کاربرد مواد پرتوزا برای هدف های تشخیصی و درمانی در پزشکی هسته ای رشد سریعی داشته است. در این میان هر یک از کارکنان این مراکز برحسب پست سازمانی خود از منابع پرتوزای مختلف اعم از رادیودارو، بیماران پس از دریافت رادیودارو، پسماند مراکز مثل سرنگ، پنبه الکل های آلوده و...میزان پرتو متفاوتی دریافت می کنند بنابراین، بسته به شرایط متفاوت کاری دوز دریافتی پرتوها برای هر یک از کارکنان متفاوت است.
    هدف
    اندازه گیری دوز دریافتی کارکنان در سه مرکز پزشکی هسته ای استان گیلان
    مواد و روش ها
    35 نفر از کارکنان ارزیابی شدند که از این تعداد 12 نفر در مرکز A (دو متخصص پزشکی هسته ای A1 و A2، دو پرستارA3 وA4، دو تکنسین A5 وA6، چهار نفر در قسمت پذیرش A7 تا A10، یک نفر مسئول فیزیک بهداشت A11 و یک نفر مسئول خدماتA12)، 13 نفر در مرکز B(B1...B13) و 10 نفرمربوط به مرکز C(C1...C10) بودند. دوز دریافتی کارکنان با دوزیمترهای ترمولومینسانس از نوع LiF:M،C،P که در قالب های مخصوص قرار داشت، اندازه گیری شد. این قالب ها به مدت دو ماه بر سینه کارکنان نصب شد. در هر قالب برای کاهش قطع نبودن نتایج از سه دوزیمتر LiF استفاده شد. اطلاعات دوزیمترها توسط قرائت گرTLD reader و نرم افزار Win REMS استخراج و در نهایت، میانگین دوز دریافتی کارکنان محاسبه شد.
    نتایج
    دوز جذبی سالانه کارکنان در گستره 05/0 تا 72/0 میلی سیورت با میانگین11/0 میلی سیورت بود که کمترین آن مربوط به متخصصان پزشکی هسته ای در مرکز C و بیشترین آن مربوط به پرستاران در مرکزA بود. نتایج نشان داد که در هر سه مرکز پرستاران بیشترین دوز را دریافت می کردند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه دوز دریافتی همه ی کارکنان کمتر از 6 میلی سیورت در سال یا 1 میلی سیورت در پریود دو ماهه بود. بنابراین، در محدوده دوز مجاز قرار داشت اما چون هدف کمیته های تدوین کننده استاندارد و تمام مسئولان بر اصل(As Low As Reasonably Achievable) ALARA استوار است، باید با اجرای قانون، مقررات و استانداردهای حفاظت در برابر پرتوها و بکارگیری مناسب امکانات موجود، طبق اصل ALARA (حداقل دست یافتنی)، مقدار دوز دریافتی کارکنان را به حداقل ممکن رساند، لذا لازم است مقدار پرتوگیری کارکنان را در کنار پرتوگیری بیماران، کاهش داد و چون در این تحقیق دوز دریافتی پرستاران نسبت به سایر کارکنان بیشتر بود اولویت با پرستاران است.
    کلیدواژگان: بخش پزشکی هسته ای بیمارستان، پرتو درمانی، پزشکی هسته ای، عوامل خطر، کارکنان بیمارستان
  • علی بردبار، پرویز پرویزی، شجاع سلطان، امیر طاهرخانی، مهدی آسمار صفحه 62
    مقدمه
    لیشمانیوزجلدی روستایی zoonotic cutaneous leishmaniasis، ZCL)) در ایران، بیماری اندمیک در بسیاری از کانون های شمال شرقی، غربی و نواحی مرکزی کشور و منطبق با توزیع جغرافیایی و پراکندگی مخزن (جوندگان) و ناقلان بیماری (پشه های خاکی) است. کنترل مخزن یا ناقل در کنترل بیماری نقش اساسی دارد. امروزه دیگر، روش های متداول کنترل مثل سمپاشی به دلیل پیچیدگی ناقلان و عامل بیماری جوابگو نیستند ازاین رو در سال های اخیر نقش باکتری های ولباکیا که از باکتری ای شبه ریکتزیایی داخل سلولی هستند در کنترل ناقلان مورد توجه قرار گرفته است.
    هدف
    تاکنون آلودگی ولباکیایی در دو گونه پشه خاکی فلبوتوموس کوکازیکوس و فلبوتوموس مونگولنسیس از زیرجنس پارافلبوتوموس در ایران و جهان گزارش نشده است، بنابراین، تحقیق برای ردیابی آلودگی طبیعی این باکتری در این دو پشه که از ناقلان لیشمانیوز جلدی روستایی هستند انجام شده است.
    مواد و روش ها
    دو گونه پشه خاکی از 18روستا در ترکمن صحرا با استفاده از تله های چسبان و تله های نورانی صید و جمع آوری شدند. پشه های خاکی تشریح، سر و انتهای بدن مونته و با استفاده از کلید تشخیص، نوع آنها شناسایی شدند. از سینه و شکم برای استخراج DNA استفاده شد. ژن wsp باکتری ولباکیا، با پرایمرهای (81F/691R) تکثیر و پس از تعیین توالی، داده ها با نرم افزارهای مولکولی آنالیز شد.
    نتایج
    ژن wsp باکتری ولباکیا از136پشه خاکی ردیابی شد و 44 پشه آلودگی ولباکیایی داشتند که از این تعداد 10 مورد دارای DNA کافی بودند و توالی آنها تعیین شد. ولباکیا پیپینتیس برای اولین بار در هر دو گونه این پشه خاکی در ایران و جهان یافت و تایید شد. در این مطالعه 3 هاپلوتایپ از ژن wsp باکتری ولباکیا در دو گونه ی زیرجنس پارافلبوتوموس در 10 پشه ی خاکی در ایران شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    پشه خاکی های پارافلبوتوموس دومین ناقل احتمالی لیشمانیوز جلدی پس از فلبوتوموس پاپاتاسی هستند که نقشی اساسی در نگهداری بیماری در میزبانانشان ایفا می کنند. با توجه به ردیابی ژن wsp باکتری ولباکیا پیپینتیس در دو گونه پشه خاکی فلبوتوموس کوکازیکوس و فلبوتوموموس مونگولنسیس و چهار خصوصیت اصلی باکتری ولباکیا پیپینتیس (ناسازگاری سیتوپلاسمی، بکرزایی، نرکشی و ماده سازی نرها)، می توان آن ها در آینده از طریق ترانسژن و با استفاده از روش میکرواینجکشن به نمونه های غیر آلوده به باکتری در برنامه های پژوهشی کنترل بیماری لیشمانیوز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پشه خاکی، لیشمانیا، ولباکیا
  • میرمحمد جلالی، ساقی موسوی، دکترساغر فاطمی، رحمت الله بنان صفحه 72
    مقدمه
    جراحی پلاستیک بینی از شایع ترین اعمال جراحی پلاستیک است که در سراسر دنیا انجام می شود. ادم و اکیموز دو پیامد مورد انتظار پس از هر گونه ترومای از پیش طراحی شده مانند جراحی است که دوره بهبودی بیمار را طولانی کرده و می تواند موجب نگرانی بیمار و خانواده آنها شود. روش های متعدد تجویز داروهای صناعی (مانند کورتیکوستروئید و اسید ترانکسامیک) و غیر صناعی(مانند آرنیکا) برای حل این معضل طرح شده ولی تاکنون مقایسه ای بین آنها صورت نگرفته است.
    هدف
    مقایسه تاثیر دگزامتازون و ترانکسامیک اسید بر میزان ادم و اکیموز بعد از رینوپلاستی
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور 70 داوطلب رینوپلاستی در دو گروه 35 نفری وارد طرح شدند. تمام اعمال جراحی توسط یک جراح و با بیهوشی عمومی به روش بسته و برای استفاده از استئوتومی اکسترنال لاترال صورت گرفت. علاوه بر تدبیر معمول(استفاده از کمپرس یخ) که به طور یکسان برای هر دو گروه بیماران اجرا می شد، در یک گروه دگزامتازون(8 میلی گرم) و در گروه دیگر ترانکسامیک اسید(500 میلی گرم) به صورت تزریق یک دوز پیش از عمل و سه دوز با فاصله هر 8 ساعت پس از جراحی تجویز شد. برای ایجاد بی دردی پس ازعمل تنها استامینوفن تجویز شد. برای تعیین میزان ادم و اکیموز در روز سوم از چهره بیماران تصویر دیژیتال گرفته شد. سپس سه نفر پزشک همکار که از تخصیص بیماران به گروه های مربوطه مطلع نبودند با استفاده از ابزار استاندارد نمره دهی 4 درجه ای میزان ادم و اکیموز را ثبت کردند. 05/0> α از نظر آماری معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    در این مطالعه 19 مرد و 51 زن ارزیابی شدند. از نظر درجه ادم در روز سوم پس از عمل در بیماران دو گروه تفاوت آماری معنی دار بدست نیامد(15/0P=). همچنین در مورد درجه اکیموز اطراف چشم بیماران دو گروه نیز در روز سوم بعد ازعمل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد(12/0P=).
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه از نظر بروز ادم و اکیموز بعد از رینوپلاستی بسته با روش استئوتومی لاترال اکسترنال بدست نیامد. ترانکسامیک اسید با دوز بکار رفته اثر برابری با دگزامتازون در کاهش ادم و اکیموز بعد از رینوپلاستی داشته و قضاوت درباره انتخاب یکی از این دو دارو بستگی به سایر اثرات حاصله از تجویز دارد.
    کلیدواژگان: ادم، اکیموز، ترانکسامیک اسید، جراحی ترمیمی بینی، دگزامتازون، عوارض پس از عمل جراحی
  • نادر اسماعیل پور، ماندانا منصورقناعی، فرنوش فرضی، حسین شجاعی تهرانی، رکسانا بهرامی، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحه 78
    مقدمه
    چون کنترل درد با داروهای اپیوئید و ضدالتهاب غیراستروئیدی با عوارضی نظیر دپرسیون تنفسی، آپنه و عوارض گوارشی همراه است، اخیرا توجه زیادی به ارتشاح داروهای بی حس کننده موضعی در محل جراحی جلب شده است.
    هدف
    تعیین تاثیر ارتشاح داخل جداری بوپیواکائین در محل برش جراحی در کاهش نیاز به دیکلوفناک پس از سزارین انتخابی
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی شاهد دار تصادفی شده دو سو کور، 60 زن با حاملگی اول ترم با بی حسی اسپینال به صورت تصادفی با روشRandom- block به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه 30 سی سی بوپیواکائین همراه با 5/1 سی سی آدرنالین (غلظت 000/200/1) و در گروه دیگر همان حجم محلول سالین نرمال پس از اتمام سزارین به هنگام بستن جدار شکم، به صورت ارتشاح بین لایه های مختلف دیواره شکم تجویز شد. شدت درد در دو گروه در ساعت های 1، 2، 3، 4، 8 و 12 پس از عمل با معیار (VAS) Visual Analogus Scale و میانگین دیکلوفناک مصرفی طی12 ساعت پس از عمل جراحی در دو گروه مقایسه شد. تجزیه و تحلیل نهایی با نرم افزار SPSS انجام شد p<0.05به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین شدت درد در طی ساعت های 1 و 2 پس از عمل جراحی در گروه بوپیواکائین به صورت معنی دار کمتر از گروه دارو نما(3/3 و 6/3 در مقابل 5/4 و 1/5، p<0.05) و میانگین دوز دیکلوفناک مورد نیاز در گروه بوپیواکائین کمتر از گروه دارو نما بود(95 در مقابل 175 میلی گرم، p<0.05). همچنین، زمان تجویز اولین دوز دیکلوفناک در گروه بوپیواکائین دیرتر از گروه دارونما بود(36/3 در مقابل 96/. ساعت، p<0.05).
    نتیجه گیری
    ارتشاح بوپیواکائین با غلظت 25/0 درصد به همراه آدرنالین به مقدار 30 سی سی در لایه های مختلف شکم در سزارین باعث کاهش درد و نیز کاهش مقدار مصرف دیکلوفناک در ساعت های اولیه پس از جراحی می شود.
    کلیدواژگان: اپی نفرین، بوپیواکائین، درد پس از عمل جراحی، دیکلوفناک، سزارین
  • محمدجعفر مدبرنیا، هدی علیزاده صفحه 85
    مقدمه
    اختلال مهاجرت نورونی قشر مغز گروهی متنوع از اختلال های مغزی با هویت و سبب شناسی مختلف است که ممکن است با ناهنجاری های چشمی و نورولوژی مختلف ظاهر شوند یا در موارد نادر با نشانگان روانپزشکی بروز کنند.
    معرفی مورد: مرد 27 ساله با علائم مانیا و تاریخچه قبلی حملات تشنجی گهگاهی بود که MRI او اختلال مهاجرت نورونی را نشان می داد و علائم مانیای او با داروی والپروات سدیم کنترل شد.
    نتیجه گیری
    همراهی بین اختلال مهاجرت نورونی و مانیا در این مورد که همان طوری که محققان دیگر نشان داده اند به نظر می رسد، مبنای مشترکی بین اختلال خلقی دوقطبی و اختلال مهاجرت نورونی وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: اختلال خلقی دو قطبی، ناهنجاری مهاجرت نورونی
|
  • Rajahei, Nasiri, Roozbehi, Delaviz, Abidi, Aryanpoor, Mahmoudi Page 1
    Introduction
    Improving pregnancy rate associated with the use of cryopreserved oocytes would be an important advancement in human Assisted Reproductive Technology (ART). Vitrification allows glasslike solidification of a solution, a physical process, without ice crystal formation in the living cells.
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate the viability of the oocytes, in vitro maturation and embryo development vitrified germinal vesicle oocytes after single and stepwise exposure to cryoprotectants.
    Materials And Methods
    Germinal vesicle oocytes with or without cumulus cells were transferred to a verification solution composed of 30 % M sucrose (v/v) ethylene glycol, 18% (w/v) Ficoll-70, and 0.3 M sucrose either by single step or in a step-wise fashion. After verification and storage in liquid nitrogen, the oocytes were thawed and washed twice in the medium TCM119 and then subjected to in vitro maturation, fertilization and culture.
    Results
    The oocytes survival rates after vitrifying-warming, maturation rate, the capacity of fertilization and embryonic development to 2-cell were examined in vitro. The oocytes surviving, maturing to MII, fertilization developmental rate in the step-wise exposure were significantly higher (P<0/05), compared with the corresponding rate in single step procedure.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that oocytes vitrified with cumulus cells and stepwise procedure had a positive effect on the maturation and developmental rate than oocytes without cumulus cell and single step procedure.
    Keywords: Cumulus Cells, Ethylene Glycol, Fertilization in Vitro, Freezing, Mice
  • Mohammadi Page 12
    Introduction
    Safety climate has shown its ability to predict important safety results, such as perceived risk, accidents and injuries. It is important to understand the psychometric properties of instruments used to measure safety climate before they are used in the setting of factories and workplaces.
    Objective
    We explore the reliability and validity of safety climate questionnaire in Qazvin industries. Furthermore, correlations between accident rate and safety climate factors were explored.
    Materials And Methods
    A study using a questionnaire was conducted on 380 employees in eight major companies in Qazvin, Iran. A 43-item safety climate questionnaire was developed after a scientific literature review and consultation with safety experts. Seventy five percent of the data gathered were subjected to principal component factor analysis with varimax rotation, using SPSS software. The remaining data (25%) applied for running confirmatory factor analysis using the AMOS 16.0 structural equation modeling program.
    Results
    Explanatory factor analysis displayed 8 factors which together explained 68.46% of the total variance. Cronbach Alpha (Internal consistency) across items in each of the 8 factors and that of the total scale were found acceptable. A 37-item questionnaire measuring safety climate was extracted from the original 43 items. Finding of confirmatory factor analysis was revealed to be a satisfactory fit index (CFI=0.91, TLI= 0.93, RMSEA= 0.044, =3.41). The safety climate scores calculated were found to have significant negative correlation with self-reported accident rates showing good predictive validity. One way ANOVA results display that the companies’ mean safety climate scores vary significantly from each other indicating that companies have different safety climate levels.
    Conclusion
    The Safety Climate Questionnaire demonstrated good psychometric properties. This study has recognized Management commitment for safety and safety priority in workplace, employees knowledge and compliance from safety rules, employees attitude toward safety, workers participation and commitment to safety, safeness of work environment, and emergency preparedness in the organization, priority for safety over production and risk justification as the 8 safety climate factors in the Qazvin industries. This study provides benchmark scores for each safety climate factor with which organizations or even individual departments can be compared based on factor scores.
    Keywords: Questionnaires, Reproducibility of Results, Safety
  • Najafi, Mozafari, Mirzaee Page 22
    Introduction
    Adolescence is a critical period in any individual’s life, and puberty is the most important change within this period. Care for the girls’ health condition is very important because they play a crucial role in fertility and reproduction. Since today’s girls are tomorrow’s mothers and their health is so important.
    Objective
    To investigate the junior school girls’ knowledge and attitude toward puberty sanitation in Lahijan, northern Iran, in 1388- 1389.
    Materials And Methods
    For the purpose of this cross-sectional study, 384 female students in 3rd grade of junior school in Lahijan were selected through random cluster sampling in 1389. Questionnaire was used for data collection and the collected data were analyzed using SPSS software version 16, T test and Ch -square and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The average age was 14.08 years and average age variable of menarch was12.3+1.04. Level of awareness was good in the majority (60.41%) and they had a positive attitude toward the puberty. Results showed a significant positive correlation between mothers’ levels of education and their daughters’ awareness (p<0.05) Based on the results of Pearson Correlation coefficient and p<0.05, we understood there was a meaningful relationship between source of awareness and attitude toward puberty sanitation. Also, there was a meaningful relationship between the level of awareness and attitude toward puberty sanitation area, too (p<0.05).
    Conclusion
    The present results demonstrate an improvement in the level of awareness and attitude to psychological and somatic health in puberty period, compared to those during the last decade. Since the source of awareness has been the mothers in the majority of the studied cases, it could be suggested that mothers’ awareness should be promoted and students should be encouraged to consult their teachers, books, journals and the related materials in order to enhance their knowledge about physiologic, psychological and behavioral changes which occur during puberty and thereby to avoid the negative consequences and improve their awareness.
    Keywords: Attitude to Health, Knowledge, Puberty, Schools student, Women
  • Ahmadi Page 29
    Introduction
    The importance of the mental processes and their role in people’s health and disease have been demonstrated by several studies. Although diverse factors affect people’s health, for the realization of their general health, and the role of personality factors that determine the individuals’ rules of conduct, further studies are required.
    Objective
    Exploration and comparison of general health in adolescent girls and boys and its relationship with personality characteristics.
    Materials And Methods
    We selected for this cross-sectional study, 4342 male and female students in high schools and pre-university across 11 provinces of Iran through multistage cluster sampling. General Health Questionnaire (GHQ) and Five-factor Personality Traits (NEO) were filled. In order to analyze the data, descriptive statistics parameters such as frequency, mean and standard deviation and for inferential analysis, Correlation Coefficient, Regression Analysis and multivariate analysis of variance (MANOVA) were used.
    Results
    According to the results, there was a significant difference between adolescent girls and boys in terms of general health. The results also showed that there was a significant positive correlation between neuroticism and general health and a significant negative correlation between extroversion, conscientiousness, and openness and general health (p<0/01). Also it was shown that neuroticism, extroversion, conscientiousness, and
    Conclusion
    openness to experience can be considered respectively as the predictors for measuring the probability of adolescents’ general health status. Considering the results, it seems that by examining the personality characteristics of adolescents we can measure the likelihood of changes in various aspects of their general health conditions. Also, as the results demonstrated, we can conclude that the general health of the girls are more at risk than the boys.
    Keywords: Adolescence, Health, Personality
  • Zarbakhsh Bhari F., Hoseinian, Afrooz, Hooman Page 37
    Introduction
    The prevalence of low birth weight is one of the important sanitary indices in evaluating the prenatal care all over the world. So, recognition of risky factor related to low birth weight can help prevent the occurrence of being low birth weight.
    Objective
    To determine the pravalence of low birth weight in Guilan and comparison of many biological characteristics of mothers of low birth weight babies with those of the mothers with normal weight babies.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytical study, first, all newborn babies in 20 hospitals and maternity centers between Day (Jan.2008) and Azar (Nov.2009) were selected. Then, 168 low birth weight babies and 157 normal weight babies were randomly selected along with their mothers who filled the biological characteristics questionnaire with 0/85 validity. Variables in this research includes the condition of mother’s nourishment, smoking, suitable mobility and rest, high blood pressure, exposure to X-ray, and bleeding during pregnancy. Since the variables were classical, (nominal scale), the data were analyzed by qui statistical method and Phi coefficient in meaningful level (p≤0.01) with SPSS Software.
    Results
    The prevalence of low birth weight in Guilan was found to be 6/96 percent. Also, according to the obtained frequencies, there was a significant difference between the mothers of the two groups in terms of nourishment conditions (P=0.000), being exposed to radiation (p=0.002), vaginal bleeding (p=0.001), being exposed to smoke (p= 0.01), and ideal mobility and rest (p=0.000), during pregnancy. But there was no significant difference between them in terms of hypertension record (p= 0.89).
    Conclusion
    As the results indicated, the prevalence of low birth weight in Guilan province was low and close to prevalence in Europe. Moreover, the recognition of some risky factors pertaining to the prevalence of low birth weight in Guilan province can help take preventive measures to reduce its rate.
    Keywords: Birth Weight, Disease out Breaks, Infant, Low Birth Weight, Life Style, Mothers
  • Yosefzadeh Chabok Sh, Hemmati H. Oth, Mohtasham Amiri Z., Ashoorizadeh B., Bashizadeh Fakhar H. Kazem Nejad E. Page 45
    Introduction

    Staphylococcus aureus is the main cause of surgical site infection, causing morbidity and mortality in patients undergoing surgery. Despite a lot of research on the best diagnostic method and Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) screening in patients undergoing surgery, the most appropriate diagnostic method is still unknown. The question is whether Rapid Molecular (PCR) or the traditional microbial culture is the most suitable method?

    Objective

    This study aimed at systematic reviewing of articles to evaluate molecular method in MRSA diagnosis and the necessity of screening patients before and after surgery to prevent infections and its subsequent outcomes e.g. mortality.

    Materials And Methods

    Many searches in databases including the digital and medical inlm library and sites such as Science, JAMA, BMD, Springer were done since 2007 to August 2010. In total, 118 studies were selected regarding the following keywords; site surgical infection, Staphylococcus aureus, PCR, and culture. Two independent persons who selected the articles evaluated the designs of the studies and extracted the information using blinded method objectively. After a complete study of other articles, 50 articles were also eliminated, and 8 articles were finally entered the study. Data of culture diagnostic methods and PCR and the statistics of infection prevalence in surgical site were analyzed by Cumulative Pooled analysis.

    Results

    Eight randomized clinical trials of culture methods and PCR had been studied in MRSA diagnosis and screening in different surgeries. The average duration of study was 11.6 months in all articles. The relative risk of site surgical infection was 7.3% with MRSA in all articles and CI was 95 % (0.696, 0.367). The conformity between culture and PCR was 91%, PCR sensitivity 99.2% and PCR specificity 82.2%. The rates of MRSA infection before (0.65 %) and after (0.35 %) surgery were significantly different with screening. When screening was applied, the rate of infection with 0.95% CI decreased to 28.9% - 31%.

    Conclusion

    Findings confirm the necessity of screening before surgery in order to determine the antibiotic prophylaxis preceding the surgery in those who carry MRSA. Thus, considering the specificity and sensitivity of PCR to microbial culture, molecular method is rapid and effective in diagnosis and screening of the patients who undergo surgery.

    Keywords: Cross infection, Methicillin, Resistant Staphylococcus, sonorous, Postoperative Complications, Surgical Wound Infection
  • Sadre Momtaz A.R., Ghasemi Nezhad Z. Page 53
    Introduction
    In recent years, application of radioactive materials is developed fast for diagnostic and therapeutic purposes in nuclear medicine. Meanwhile, each worker on the basis of his organizational post, receives different amount of radiation from various radioactive sources such as radiopharmaceuticals, radiopharmaceutical received patients, institute wastes like syringe, cotton soaked with polluted alcohol and so on.
    Objective
    In this research work, the amount of absorbed dose of workers is measured in three nuclear medicine clinics in Guilan province.
    Materials And Methods
    Among 35 workers investigated, 12 were chosen from clinic A, 13 from clinic B and 10 from clinic C. Worker's absorbed dose was measured using LiF:M,C,P thermo-luminescence dosimeter(TLD) made in special molds. These molds were fastened on their chest for two months. In order to minimize the uncertainty of outcoming results, three LiF dosimeters were used in each mold. This information is extracted using TLD reader and Win REMS software and finally the worker's average absorbed dose was calculated.
    Results
    The achieved results show that worker's absorbed dose is in the range of 0.94 to 14.6 mGy with the average of 2.2 mGy. The minimum absorbed dose was for the specialists of clinic C and the maximum absorbed dose was for the nurses in clinic A. The results also show that the maximum absorbed doses in all 3 clinics are received by nurses.
    Conclusion
    In this study, the maximum amount of absorbed dose is related to nurses. This indicates that it is necessary to minimize the amount of patients exposure as well as worker's exposure, especially nurses, according to the basis of ALARA principle, via accomplishing the laws, rules and standards of radiation protection and the proper use of hand equipments.
    Keywords: Nuclear Medicine, Nuclear Medicine Department Hospital, Perssonel Hospital, Radiotherapy, Risk Factors
  • Bordbar A., Parvizi P., Soltan Sh, Taherkhani A., Assmar M. Page 62
    Introduction
    In Iran, zoonotic cutaneous leishmaniasis (ZCL) is an endemic disease in many foci in the northeastern, southern, and central parts of the country. This disease goes through the geographical distributions along with dispersion in their reservoirs (gerbils) and their vectors (sandflies). Therefore, controlling the vectors or reservoirs has a significant role in prevention of Leishmania parasites which is transmitted by sandflies. Nowadays, because of vectors implications, the routine methods of controlling and spraying has no more useful effects on vectors and reservoirs. Consequently, in recent years maternally inherited intracellular Rickettsia like bacteria (Wolbachia) has been fascinated by many researchers.
    Objective
    The aim of the present study was to improve our knowledge about detection of two species of Paraphlebotomus sandflies infected with W. pipientis which yet has not been reported in Iran and the world. The new surveys have been conducted in the case of Wolbachia detection in two mentioned ZCL vectors.
    Materials And Methods
    In Turkemen Sahara within the ZCL focus, two species of Phlebotomus caucasicus and Phlebotomus mongolensis sandflies has been frequently collected from eighteen villages. Sticky papers and CDC traps were used to sampling sandflies in rural areas. In the laboratory, sandflies were identified to species by dissecting and mounting genitalia of each sandfly. DNA from sandflies (Thorax and abdomen) was extracted, the wsp gene confirmed for the presence of Wolbachia using wsp general primers (81F/691R). After sequencing, the data were analyzed by molecular software.
    Results
    We examined a total of 136 individuals (91 male and 45 female) from Phlebotomus caucasicus and Phlebotomus mongolensis species; 10 out of 44 positive (32.35%) samples had enough DNA to sequencing. Wolbachia infections have been found and verified for the first time in each of two Phlebotomus caucasicus and Phlebotomus mongolensis species in Iran and the world. In this procedure, 3 haplotypes (2 common Haplotypes and 1 unique Haplotype) of 2 species of Paraphlebotomus subgenus has been recognized in 10 sand flies of Iran.
    Conclusion
    Paraphlebotomus sandflies are the secondary vectors of ZCL after Phlebotomus which play a decisive role in maintaining disease of their reservoirs. Wolbachia provide a starting point for inducing changes in host sex or sexuality. By manipulating Wolbachia as a transgene, it is hoped that these bacteria may be used as a controlling system for decreasing vector-borne-disease.
    Keywords: Leishmaniasis, Phlebotomus, Wolbachia
  • Jalali M.M., Moosavi S. Other Author, Fatemi S., Banan R.A. Page 72
    Introduction
    Rhinoplasty is one of the most popular plastic surgery in the world. Edema and ecchymosis are two expected consequences after any planned injuries such as surgery that extend recovery time and cause to distress for the patients and their families. Several drugs (e.g. corticosteroid and tranexamic acid) and herbal extracts (e.g. arnica) are suggested for resolving this problem but there is no comparison between them yet. This study was undertaken to compare the potential benefits of dexamethasone with tranexamic acid on postoperative edema and ecchymosis after rhinoplasty.
    Objective
    Determination of dexamethasone and tranexamic acid efficacy on edema and ecchymosis after rhinoplasty.
    Materials And Methods
    This was a clinical trial cross sectional double blind study. Seventy rhinoplasty candidates were randomized in two groups. In addition to routine management and cold compress after operation, one group received dexamethasone and another group received tranexamic acid injection for both groups 1 dose of drug before and 3 doses per 8 hours after rhinoplasty.. For measurement of edema and ecchymosis, we took digital photos from patients’ face third day of postoperation. Then three colleagues who were blinded to assigned groups, scored edema and ecchymosis level with using 0-4 point standard scale. The α < 0.05 is considered significant statistically.
    Results
    Nineteen men and fifty one women were enrolled. On postoperative day 3, there was no significant difference in the rating of preorbital ecchymosis among two intervention groups (p<0.15). Also there was no significant difference for the edema rating among two intervention groups (p<0.12).
    Conclusion
    According to our results, no significant difference in postoperative edema and ecchymosis was detected among two groups. In regard to similar efficacy of both drugs to decrease edema and ecchymosis after rhinoplasty, we must select one of them according to the other effects of drugs.
    Keywords: Dexamethasone, Ecchymosis, Edema, Postoperative Complications, Rhinoplasty, Tranexamic Acid
  • Esmailpour N., Mansour Ghanaie M., Farzi F., Shodjai H., Bahrami R., Dalil Heirati S.F. Page 78
    Introduction
    Considering the side-effects of opiums and NSIADS drugs such as respiratory depression, apnea and GI effects, today it has been paid more attention to intra abdominal wall infiltration of local anesthetics for this purpose.
    Objective
    The aim of this study is to determine the effect of intra abdominal wall infiltration with bupivacaine to reduce post operative diclofenac need in elective cesarean sections.
    Materials And Methods
    In this double- blind, placebo-controlled trial, 60 healthy women with single term pregnancy underwent spinal anesthesia were randomized into two groups. Patients, then received a combination of 30cc of bupivacaine with 1.5cc of epinephrine as intra abdominal wall infiltration or equal volume of saline in cesarean section at the time of abdominal closure. Pain was assessed using a visual analogue scale 1, 2, 3, 4, 8 and 12 h after the operation.Also mean diclofenac consumption was assessed during 12 h after the operation. The final analysis was done with statistical tests by SPSS (P<0.05 was considered significant).
    Results
    Mean pain scores at 1 and 2 h after the operation was significantly lower in bupivacaine group than placebo(p<0.05). Mean diclofenac consumption was lesser in bupivacaine group than placebo (p<0.05). Also the time we prescribed diclofenac in bupivacaine group was later (p<0.05).
    Conclusion
    Intra abdominal wall infiltration with 30cc of 0.25% bupivacaine leads to less pain and less diclofenac consumption at the first hours after cesarean section.
    Keywords: Bupivacaine, Cesarean Section, Diclofenacs, Epinephrine, Pain, Postoperative
  • Modabbernia M.J., Alizadeh H. Page 85
    Introduction
    Neuronal migration disorders of the brain cortex are a diverse group of brain abnormalities with different etiologies and entities. They may present with various neurological and ocular abnormalities, while psychiatric presentation is very rarely reported. Here we described the first case of mania in a patient whit neuronal migration disorders. Case history: we report a 27 – year – old male with symptoms of mania with a prior history of occasional seizure attacks whose MRI showed neuronal migration disorder and his symptoms was controlled with sodium valproate.
    Conclusion
    Association between neuronal migration disorders and mania was shown in this case. Besides, it raises the possibility that, as shown by other researchers, there may be common basis between mood disorder and neuronal migration disorders.
    Keywords: Bipolar Disorder, Neuronal Migration Anomaly