فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 83 (پاییز 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 83 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسن احمدوند، علی خسروبیگی، لیلا نعمتی، رضا حاج حسینی صفحات 1-6
    مقدمه
    اکسیداسیون چربی ها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می شود و مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک می تواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند.
    هدف
    بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro).
    مواد و روش ها
    از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروه های کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظت های 50، 100و 200میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه گیری شد و آثار غلظت های مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب 8/31، 7/36 و 3/50 درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (50، 100و 200میکرومولار).
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که اسید رزمارینیک با غلظت های 50، 100 و 200 میکرومولار به طور معنی داری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می شود و با بررسی های بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسید رزمارینیک، اکسیدان ها، کلسترول، ال دی ال
  • اسحق رحیمیان بوگر، رضا رستمی، محمود نجفی، محمدعلی محمدی فر صفحات 7-20
    مقدمه
    بهبود پس از جراحی بای پس عروق کرونر فرایندی چندعاملی است و برای زندگی پس از جراحی بیماران اهمیت فوق العاده ای دارد. با وجود اهمیت عوامل روانشناختی، فیزیولوژی و ویژگی های جمعیت شناختی و بالینی در بهبود پس از جراحی بای پس عروق کرونر، این عوامل به طور یکپارچه و در تعامل باهم در ایران بررسی نشده اند.
    هدف
    بررسی نقش پیش بین عوامل روانشناختی، فیزیولوژی و ویژگی های جمعیت شناختی و بالینی در بهبود پس از جراحی بای پس عروق کرونر.
    مواد و روش ها
    در یک طرح زمینه یابی مقطعی گذشته نگر، تعداد 292 بیمار 2 ماه پس از جراحی بای پس عروق کرونر به شیوه نمونه گیری در دسترس در کلینیک بازتوانی مرکز قلب تهران انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و بالینی، مقیاس شخصیت نوع D، مقیاس چند بعدی مکان کنترل سلامت- فرم A، و مقیاس های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) جمع آوری شد و به کمک آزمون های آماری کای اسکوئر، t و رگرسیون لوجستیک دو مقوله ای به روش ورود همگام تحلیل شد.
    نتایج
    متغیرهای سیگار، BMI، رژیم غذایی، شخصیت نوع D، سابقه فشارخون، آنژین، سن، مدت بیماری، افسردگی، مکان کنترل درونی و مکان کنترل بیرونی قادر بودند به طور معنی داری بیماران بهبود یافته را از بیماران بهبود نیافته تفکیک نمایند(001/0P<). جنسیت قادر نبود به طور معنی دار دو گروه را از هم تفکیک نماید(05/0< P). طبق تببین مدل کامل رگرسیون، 5/92% موارد بدرستی طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    عوامل روانشناختی، فیزیولوژیکی و ویژگی های جمعیت شناختی و بالینی در کنار هم در بهبود بیماران پس از جراحی بای پس عروق کرونر اهمیت دارند. توجه به این عوامل در تدوین و اجرای برنامه های ارتقای بهبود پس از جراحی بای پس عروق کرونر اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: بای پس عروق کرونر، جراحی، مراقبت های پس از عمل جراحی
  • مرتضی رهبر طارمسری، رقیه زبده ایمن آبادی، سینا خواجه جهرمی، علیرضا امیرمعافی، محمد مهدی یعقوبی، علیرضا بادسار صفحات 21-26
    مقدمه
    خشونت علیه زنان در خانواده متداول ترین شکل خشونت است که غالبا توسط نزدیک ترین افراد خانواده خصوصا شوهر بوقوع می پیوندد که ویژگی های آن در جوامع مختلف متفاوت است. همچنین، این معضل یکی از مهم ترین و جدی ترین مسائل سلامت عمومی در هر جامعه ای است که به طور فزاینده روبه افزایش است.
    هدف
    بررسی ویژگی های فردی و خانوادگی در قربانیان همسرآزاری در شهر رشت
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی تمام زنانی که بدلیل صدمه و خشونت فیزیکی بدست همسر خود، از ابتدای دی 86 تا پایان اسفند87 به سازمان پزشکی قانونی رشت مراجعه کرده بودند بررسی شد و متغیرهای پژوهش همچون سن زوج ها، میزان تحصیلات و شغل آن ها، علل بروز خشونت و الگوی آسیب در فرمی دموگرافی ثبت شد. سرانجام داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(ویرایش شانزدهم) تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین سنی این زنان و همسرانشان به ترتیب 4/8±5/31 و 8/8±3/36 سال بود. بیشتر زنان دارای تحصیلات زیر دیپلم و خانه دار بودند ولی بیشتر همسرانشان دارای دیپلم دبیرستان و شغل کارگری بودند که البته درصد قابل توجهی از آن ها اعتیاد به مواد مخدر نیز نداشتند. 3/80% خانواده ها در مناطق شهری زندگی می کردند. بیشترین وقوع همسر آزاری در سال اول بعد از ازدواج رخ داده بود.اکی موز به عنوان شایع ترین علامت در زنان مراجعه کننده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت با نتایج تحقیقات مشابه و این نکته که آزار جسمی زنان کماکان وجود دارد نیاز به صرف هزینه و زمان برای پیشگیری توجیه می شود.
    کلیدواژگان: خشونت، زنان، همسرآزاری
  • کلثوم فداکارسوقه، آرزو قوی، مریم نیکنامی، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 27-35
    مقدمه
    تولد نوزادان کم وزن از جدی ترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می شود که فشار فوق العاده ای را بر سیستم خدمات بهداشتی و افراد خانواده تحمیل می کند. انواع مواد غذایی، مکمل ها و مواد معدنی در دوران بارداری، تامین کننده انرژی برای مادر و جنین است و رژیم غذایی نامناسب و وزن گیری ناکافی در این دوران بر سلامتی مادر و وزن هنگام تولد نوزاد، اثر منفی می گذارد.
    هدف
    تعیین ارتباط وضعیت تغذیه و وزن گیری مادر در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزادان ترم
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه هم گروهی تاریخی است. 1177 مادر مراجعه کننده به مراکز و پایگاه های بهداشتی شهری رشت که مشخصات ورود به پژوهش را داشتند بر اساس وزن زمان تولد نوزادان به دو گروه مادران نوزادان کم وزن (2500 گرم و کمتر) و مادران نوزادان با وزن طبیعی (بیشتر از 2500 گرم تا 4000 گرم) دسته بندی شدند. داده ها با مشاهده اطلاعات مندرج در پرونده بهداشتی و مصاحبه سازمان یافته از مادران نوزادان جمع آوری شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی، آمار استنباطی کای دو، فیشر و من ویتنی و در ارتباطات چندگانه از مدل لوجستیک رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان دهنده آن بود که بین وضعیت تغذیه (008/0>P) و وزن گیری مادر(002/0>P) در دوران بارداری با کم وزنی زمان تولد نوزاد ارتباط آماری معنی داری وجود دارد. مصرف کم لبنیات 57/2 برابر (57/2=OR و 018/0>P)، مصرف کم میوه جات 75/3 برابر (75/3=OR و 069/0>P slightly significant)، مصرف نکردن مکمل های آهن، مولتی ویتامین و اسید فولیک 16/13 برابر (16/13=OR و 001/0>P) در دوران بارداری با احتمال زایمان نوزاد کم وزن ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوامل تغذیه ای مرتبط با کم وزنی نوزاد، اهمیت نقش مسئولین امور بهداشتی در افزایش آگاهی های عمومی در زمینه تغذیه و وزن گیری مناسب در دوران بارداری بیش از پیش مشخص می شود.
    کلیدواژگان: آبستنی، تغذیه، در بارداری، مراقبت پیش از تولد، نوزادان کم وزن
  • مظفر حسینی نژاد، شاهرخ یوسف زاده چابک، بابک بخشایش اقبالی، حمیدرضا جمالی، حامد رمضانی، سیدعلی رودباری صفحات 36-42
    مقدمه
    افتادگی پا مشکلی شایع و ناراحت کننده است که می تواند منجر به افتادن و صدمه بدنی شود. با توجه به نگرانی بیمار و پزشک از پیش آگهی این عارضه، بهبود نسبی در پاره ای از موارد و نبود مطالعه کامل در این مورد در کشور ما، ایران با وجود انواع درمان های انجام شده، مطالعه و بررسی دقیق تر برای ارزیابی پیش آگهی در این بیماران ضروری به نظرمی رسد.
    هدف
    تعیین عوامل همراه در بهبود افتادگی پا با توجه به سن، جنس، نوع و علت ضایعه، زمان بروز تا ارجاع و نوع درمان
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی رو به جلو است که درمرکز اکترودیاگنوزیس بیمارستان پورسینای رشت در سال90-1389ا انجام شد. پس از ورود بیماران مبتلا به افتادگی پا به طرح، اطلاعات دموگرافی،علت و زمان شروع آسیب ثبت شد. بیماران تحت معاینه کامل عصبی قرار گرفتند و سپس یک نورولوژیست مجرب در زمینه الکترودیاگنوز آنها را EMG-NCV نمود. بیماران بعد از تشخیص آسیب بطور معمول مداوا شدند. هیچ دخالتی در روند درمان بیماران و نوع درمان یادداشت شد. بیماران ماهیانه ویزیت شده، بهبود وتغییرات ایجاد شده در نوع درمان ثبت شد. در صورت انصراف، بیمار از مطالعه خارج شد.شش ماه بعد با توجه به سن، جنس، نوع و علت ضایعه، زمان بروز تا ارجاع و نوع درمان کلیه بیماران از نظر بهبود بررسی آماری شد.
    نتایج
    105 بیمار(61مردو 44 زن) با میانگین سن 3/17± 45 سال در این مطالعه شرکت کردند. 2/56 درصد بیماران بهبود داشتند. فراوانی بهبود در ریشه عصبی 1/44%، عصب سیاتیک 75 %، عصب پرونئال مشترک 75% وعصب پرونئال عمقی 9/88% بود که از لحاظ آماری معنی دار بود (005/0>P). فراوانی بهبود ضایعات اکسونال 5/53% و ضایعات دمیلینزان 100% بود که از لحاظ آماری معنی دار بود (028/0>P). فراوانی بهبود افتادگی پا در تروما 6/75%، رادیکولوپاتی 6/38% و در کمپرسیون موضعی 7/85% بود که از لحاظ آماری معنی دار بود (0001/0>P). فراوانی بهبود بر اساس درمان انجام شده از لحاظ آماری معنی دار نبود. 95% افراد بهبود یافته میانگین سنی 35-43 سال داشتند و 95% افراد بهبود یافته در فاصله زمانی 8/0 تا 2 ماه از زمان بروز ارجاع داده شده بودند که هر دواز نظر آماری معنی دار بود (0001/0 > p).
    بحث و نتیجه گیری
    عوامل پیش بینی کننده فراوانی بهبود، طول مدت بین بروزاختلال تا ارجاع وسن بیمار است.
    کلیدواژگان: اختلالات راه رفتن، عصبی، رادیکولوپاتی، عصب برونئال
  • مریم کوشا، نسیم نکویی شجاع، حسین سروش، کیومرث نجفی، زهرا محتشم امیری صفحات 43-51
    مقدمه
    نقص توجه- بیش فعالی اختلالی شایع در روانپزشکی کودک و نوجوان می باشد. کودکان و نوجوانان مبتلا در معرض خطر بیشتری برای مصرف سیگار و مواد هستند. مطالعات انجام شده بیانگر پایین تربودن سن شروع مصرف سیگار در این کودکان و نوجوانان است.
    هدف
    تعیین نگرش کودکان و نوجوانان 7 تا 12 ساله مبتلا به نقص توجه- بیش فعالی نسبت به سیگار در مقایسه با گروه همشیرهای غیر مبتلا و گروه کنترل جامعه
    مواد و روش ها
    این بررسی در سال 1388 به روش مقطعی در کودکان 7 تا 12 ساله انجام شد. گروه اول شامل کودکان و نوجوانان مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شفای رشت بودند که براساس مصاحبه بالینی روانپزشک کودک و نوجوان و پرسشنامه نیمه ساختاری K-SADS(Kiddie Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia for school age children) تشخیص نقص توجه- بیش فعالی داشتند، گروه دوم همشیرهای این کودکان و گروه سوم کودکان مراجعه کننده به درمانگاه کودک و نوجوان دانشکده دندانپزشکی گیلان بودند که عدم وجود این اختلال توسط مصاحبه بالینی و پرسشنامه فوق تایید شد. نگرش گروه ها نسبت به مصرف سیگار و مشخصات دموگرافیک نیز توسط پرسشنامه دیگری ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه حاکی از نگرش منفی به سیگار در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی بود و تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت. بین نگرش دختران و پسران اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت، اما ارتباط معکوس بین سن و نگرش منفی نسبت به سیگار مشهود بود (618/0-=r) همچنین نگرش کودکان مبتلا به بیش فعالی- نقص توجه در خصوص آرام شدن با مصرف سیگار به شکل معنی داری بیشتر از گروه های دیگر بود.
    نتیجه گیری
    نگرش منفی نسبت به سیگار در گروه های مورد مطالعه می تواند بیانگر بالاتر بودن سن تغییر نگرش به سیگار در کودکان و نوجوانان مورد بررسی باشد. تفاوت در نگرش این کودکان در خصوص آرام شدن با مصرف سیگار می تواند نشانگر اهمیت علامت بی قراری حرکتی و ذهنی در این کودکان و موید لزوم درمان به موقع این کودکان باشد. نتایج این مطالعه می تواند گامی اولیه برای انجام مطالعات بیشتر به منظور تعیین گروه های سنی در معرض خطر برای تغییر نگرش به سیگار باشد. در این صورت می توان مداخلات آموزشی پیشگیرانه را در زمینه مصرف سیگار در نوجوانان در زمان مناسب برنامه ریزی کرد.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه با بیش فعالی، سیگارکشیدن، کودکان، نگرش
  • فردین مهرابیان، رسول تبری، حسن عباسپور، سکینه کشاورز محمدیان صفحات 52-57
    مقدمه
    کتابخانه مرکزی دانشگاه ها تامین کننده نیازهای اطلاعاتی اعضای هیات علمی است. آشنایی با میزان و نحوه استفاده اساتید از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه مرکزی منجر به برنامه ریزی بهتر در راستای بهبود کمیت و کیفیت خدمات و منابع موجود شده و زمینه ساز افزایش اثربخشی و کارایی این مرکز می شود.
    هدف
    بررسی میزان استفاده و رضایت مندی اساتید دانشگاه علوم پزشکی گیلان از منابع کتابخانه مرکزی و واحدهای تابعه دانشگاه در سال 1390
    مواد و روش ها
    در این پژوهش پیمایشی و توصیفی، تحلیلی نمونه پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از اساتید شاغل در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی گیلان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ای محقق ساخته مشتمل بر دو بخش بود که با استفاده از مقیاس لیکرت امتیازدهی شد. توزیع نرمال داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنف بررسی و تایید شد.
    نتایج
    بیشترین استفاده از منابع کتابخانه ای مربوط به کتاب های فارسی (2/61%) وکمترین فراوانی (صفردرصد) مربوط به پایان نامه ها بود. فراوانی نسبی استفاده واحدهای مورد پژوهش از نشریات فارسی 5/52 درصد و درباره نشریات لاتین 3/27 درصد بود. همچنین بیشترین فراوانی نسبی روش های جمع آوری اطلاعات علمی و پژوهشی اساتید دانشگاه جستجو در اینترنت (64درصد) بود. بیشترین علت استفاده نکردن از کتابخانه ها کسب اطلاعات علمی از سایر روش ها (5/52%) و کمترین (صفردرصد) آن مربوط به مناسب نبودن فضای کتابخانه بود.
    نتیجه گیری
    استفاده اعضای هیات علمی از منابع فارسی شامل کتاب ها و نشریات، ضرورت اتخاذ راهکارهایی برای بهره گیری این افراد از منابع لاتین که حاوی دانش روز هستند را آشکار می سازد. همچنین رضایت واحدهای مورد پژوهش از منابع غیرالکترونیک و نارضایتی نسبی آنان از منابع الکترونیک ضرورت توجه به زیرساخت های لازم برای استفاده از منابع الکترونیک را بیش از پیش نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: رضایت شخصی، کتابخانه ها، منابع اطلاعاتی
  • زهرا عباس پور، لیلا وزیری، جلال امام صفحات 58-64
    مقدمه
    خونریزی س از زایمان ازعلل عمده مرگ ومیر مادران در جهان حتی در کشورهای توسعه یافته است. پیش بینی و تشخیص خونریزی شدید بعداز زایمان کماکان مورد بحث بوده و بیشتر مرگ های مرتبط، ناشی از تاخیر در تشخیص و عدم اداره مناسب خونریزی بوده است. تاخیر در تشخیص خونریزی می تواند ناشی از برآورد کمتر از مقدار واقعی خون از دست رفته در زمان زایمان باشد به طوری که تخمین چشمی میزان خون از دست رفته را حدود 45% کمتر از مقدار واقعی برآورد می کند. کیسه پلاستیکی جمع آوری خون روشی کمی و عینی برای اندازه گیری خون از دست رفته بعد از زایمان است.
    هدف
    تعیین حساسیت، ویژگی، ارزش پیشگویی مثبت و منفی کیسه جمع آوری خون در ارزیابی خون از دست رفته بعد از زایمان
    مواد و روش ها
    مطالعه تحلیلی از نوع تشخیصی روی 100 زن باردار با بارداری تک قلو و ترم و با روش نمونه گیری غیراحتمالی انجام شد. میزان خونریزی پس از زایمان با استفاده از توزین و محاسبه حجم کیسه جمع آوری مخروطی شکل و شفافی با ابعاد 28×84 سانتیمتر و ضخامت 70 میکرون و میزان افت هموگلوبین و هماتوکریت 8 ساعت س از زایمان اندازه گیری شد. از آزمون های کای اسکوئر و تی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش میزان حساسیت کیسه جمع آوری خون برابر 80%، ویژگی برابر 7/95%، ارزش پیشگویی مثبت برابر 9/88%، ارزش پیشگویی منفی برابر 7/95% و دقت آن 91% بود.
    نتیجه گیری
    کیسه جمع آوری وسیله سریع و دقیقی برای تشخیص خونریزی پس از زایمان است؛ بنابراین باتوجه به قیمت مناسب، سادگی، سهولت استفاده می توان آن را برای کاربرد در مراکز زایمانی کشور توصیه نمود.
    کلیدواژگان: خونریزی پس از زایمان، زایمان
  • بهروز پورآقا، ابوالقاسم پوررضا، حسن حیدری، علی حسن زاده خاک مردانی، علی اکبری ساری، عباس رحیمی فروشانی صفحات 65-78
    مقدمه
    بررسی اثر عوامل مهم در میزان بهره مندی از خدمات پزشکان ابزاری برای سیاستگذاران و مدیران عرصه سلامت خواهد بود تا ضمن تشخیص جایگاه و اهمیت هر کدام از این عوامل، از نتایج آن در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها استفاده شود.
    هدف
    تعیین میزان اثر دسترسی، درآمد و پرداخت از جیب بیمار برای ویزیت و دارو، در میزان بهره مندی از ویزیت پزشکان متخصص در میان افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی.
    مواد و روش ها
    برای اندازه گیری تاثیر متغیرهای مورد نظر بر میزان بهره مندی از ویزیت پزشکان متخصص در جامعه 30 میلیون نفری افراد تحت پوشش تامین اجتماعی، از بانک های اطلاعاتی مدیریت های درمان تامین اجتماعی طی سال های 88-1377استفاده شد. داده های جمع آوری پس از تعدیل، به متغیرهای مورد نیاز در مطالعه تبدیل شدند. سپس این متغیرها به تفکیک استان ها در قالب داده های پنل تنظیم شده و از طریق مدل رگرسیونی دو طرف لگاریتمی با لحاظ اثرات ثابت به محک کشیده شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان دادندکه افزایش 1%در میزان دسترسی جغرافیایی و هزینه های دارویی به ترتیب موجب افزایش 23/0% و17/0% در میزان بهره مندی از ویزیت پزشکان متخصص در بخش خصوصی شده است. همچنین پرداخت از جیب بیمار بابت ویزیت پزشک متخصص و درآمد بیمه شدگان تاثیری بر میزان بهره مندی از این خدمت نداشته است.
    نتیجه گیری
    بهره مندی از ویزیت پزشکان متخصص در بخش خصوصی، نسبت به میزان پرداخت از جیب بیماران بی کشش بوده و حساسیت استفاده از این خدمت بیشتر متاثر از میزان دسترسی جغرافیایی به این خدمت می باشد. سازمان تامین اجتماعی با توجه به میزان حساسیت استان های مختلف به مولفه های مختلف می تواند نسبت به تنظیم و کنترل میزان بهره مندی بیمه شدگان از این خدمت اقدام نماید.
    کلیدواژگان: سازمان تامین اجتماعی، ویزیت، پزشک، پرداخت از جیب، دسترسی، دارو، بهره مندی
  • محسن مردانی کیوی، سهراب کیهانی، کامران اسدی*، خشایار صاحب اختیاری، کیوان هاشمی مطلق صفحات 79-85
    مقدمه

    وجود مکانیسم دریچه ای و تایید همراهی پاتولوژی های داخل مفصلی با کیست بیکر، روند درمانی این آسیب را به سمت روش های آرتروسکوپی سوق داده است.

    هدف

    1) تعیین شیوع آسیب های داخل مفصلی همراه و 2) مقایسه نتایج درمانی کیست های پوپلیته به روش آرتروسکوپی با جراحی باز

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی آینده نگر، تعداد 45 بیمار مراجعه کننده طی سال های 89-1386 با علایم درد، تورم و محدودیت حرکت زانو، پس از معاینات بالینی و سونوگرافی با تشخیص کیست بیکر تحت آرتروسکوپی قرار گرفتند. آسیب های داخل مفصلی همراه، پس از ثبت، درمان شده و در صورت امکان دریچه کیست تخریب شد (26 مورد)؛ در غیر این صورت کیست با جراحی باز خارج شد (19 مورد). در آرتروسکوپی از پورتال های انترولترال و انترومدیال برای درمان ضایعات همراه و از پورتال اضافی پوسترو مدیال برای تخریب دریچه استفاده شد. مشخصات دموگرافیک، ضایعات همراه و میزان کاهش علایم (با کمک معیار «راشنینگ و لیندگرن»)، قبل و سه ماه بعد از عمل ثبت و تحلیل شد. برای تعیین عود یک سال پس از عمل، سونوگرافی مجدد انجام شد.

    نتایج

    گروه آرتروسکوپی شامل 11زن و 15 مرد (میانگین سنی 27/8±27/48) و گروه جراحی باز شامل 8 زن و 11 مرد(میانگین سنی 15/9±63/48) بود. تمامی بیماران ضایعات داخل مفصلی همراه داشتند و شایع ترین آسیب همراه، پارگی منیسک مدیال(6/75%) و بعد از آن سینوویت و ضایعات غضروفی بود. بیماران هر دو گروه پس از سه ماه پیگیری به طور چشمگیری بهبود یافتند(0001/0p<) و دو شیوه درمانی انجام شده از نظر کاهش علایم تفاوت معنی داری نداشتند(74/0= p). پس از یک سال هیچ موردی از عود در بیماران مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که اصلاح پاتولوژی های داخل مفصلی با آرتروسکوپی می تواند باعث کاهش عود کیست های پوپلیتئال شود و در صورت یافتن دریچه و تخریب آن و تخلیه کیست از ورودی ایجاد شده به داخل زانو، نیازی به خارج سازی کیست با جراحی باز نیست.

    کلیدواژگان: آرتروسکپی، روش های جراحی، کیست پوپلیته، مفصل زانو، نتیجه درمان
  • ماندانا منصور قناعی، حسین خوشرنگ، شهرزاد طاهرزاده املشی صفحات 86-94
    مقدمه
    از عمده ترین مشکلات پس از اعمال جراحی، کنترل درد بیماران است. درد کنترل نشده می تواند منجر به عوارضی مثل افزایش انعقادپذیری، افزایش مصرف اکسیژن میوکارد تضعیف یا مهار سیستم تنفسی شود. برای کنترل درد بعد از عمل، روش های متعددی وجود دارد که از بین آن ها روش های موضعی به دلیل عوارض کمتر نسبت به سایر روش ها مثل مخدرها و روش های نورواگزیال امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
    هدف
    مقایسه تاثیر تزریق مارکایین %25/0 با لیدوکایین %2 در محل برش جراحی در کنترل درد بیماران پس از جراحی سزارین
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی دو سویه کور، 90 زن با حاملگی اول و ترم پس از اخذ رضایت آگاهانه، به صورت تصادفی به 3 گروه 30 نفره تقسیم شدند. تمام بیماران تحت بی حسی اسپاینال قرار گرفتند. در انتهای عمل، در گروه اول 10 سی سی مارکائین 25/0% به اضافه ی 20 سی سی نرمال سالین، در گروه دوم 10 سی سی لیدوکائین 2% به اضافه ی 20 سی سی نرمال سالین و در گروه سوم همان حجم نرمال سالین در لایه های مختلف شکم (پریتوئن،عضله و زیر جلد) تزریق گردید. شدت درد بیماران پس از عمل در ساعات 1، 2، 3، 4، 8 و12 توسط مقیاس دیداری درد(VAS) و زمان تجویز اولین دوز شیاف دیکلوفناک و میانگین مقدار مصرف آن در ساعات مذکور، در گروه های مختلف اندازه گیری و مقایسه شد. جهت تجزیه و تحلیل نهایی از نرم افزار آماری SPSS وروش های آنالیزONE WAY ANOVA وRepeated Measure، General linear model و آزمون تعقیبی Tukeyاستفاده شد(05/0 P< به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد).
    نتایج
    میانگین شدت درد در ساعات 4و3و2و1 در گروه مارکائین بترتیب 33/3، 46/3، 6/3، 33/3 و در گروه لیدوکائین بترتیب 4/4، 8/4، 16/4، 56/3 و در گروه نرمال سالین 43/5، 66/5، 3/5،06/4 بود. میانگین زمان تجویز اولین دوز شیاف دیکلوفناک در گروه مارکائین 56/2، لیدوکائین 53/2 و در نرمال سالین 53/1 بود. با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس One Way ANOVA تفاوت آماری معنی داری بین میانگین VAS کل طی 12ساعت در سه گروه وجود داشت (0001/0< P) و در تمام ساعات مذکور گروه مارکایین کمترین میزان درد را داشت.
    نتیجه گیری
    تزریق موضعی مارکایین 25/0% در محل برش جراحی سزارین نسبت به لیدوکایین 2% می تواند سبب کاهش شدت درد در ساعات اولیه پس از جراحی و نیز نیاز کمتر به مصرف مسکن شود.
    کلیدواژگان: بوپیواکائین، درد پس از عمل جراحی، دیکلوفناک، سزارین، لیدوکایین
  • افشین شفقی، کامبیز اخوان، هادی حاجی زاده، فرحناز جوکار، مهرناز اصغرنژاد، فریبرز منصور قناعی صفحات 95-100
    مقدمه
    استرونژیلوئیدیازیس استرکورالیس رایجترین کرم لولهای است که 100-30 میلیون انسان را در سراسر جهان مبتلا نموده است. این کرم به صورت اندمیک دراستان گیلان مخصوصا در جمعیت روستایی وجود دارد. در این مطالعه به گزارش یک مورد زن 65 ساله که در استان گیلان-ایران زندگی می کرد و سابقه دیابت قندی داشت و برای درمان آرتریت تمپورال خود از دوز بالای پردنیزولون استفاده می نمود می پردازیم. عدم تشخیص این کرم منجر به انتشار استرونژیلوئیدها و سپسیس گرم منفی شد. خوشبختانه تشخیص سریع و درمان بموقع با داروی ضد کرم منجر به نتیجه مطلوب شد. توصیه می شود تمامی بیمارانی که کاندیدای دریافت داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی از جمله استروئید می باشند از نظر وجود استرونژیلوئیدیازیس استرکورالیس آزمایش و بررسی شوند. با وجود اینکه آزمایش مدفوع اولین و ساده ترین آزمایشی است که برای تشخیص استرونژیلوئیدوز درخواست می شود، اما ممکن است علی رغم وجود تعداد زیاد استرونژیلوئیدها نتیجه آزمایش منفی گردد. بنابراین پزشکان برای تشخیص دقیق و مطمئن این بیماری باید آزمایشات کامل تری شامل تست سرولوژی، ارزیابی ترشحات دئودنوم و آندوسکوپی با بیوپسی و یا آزمایش مدفوع همراه با کشت مدفوع در آزمایشگاه های مناسب و با کمک افراد خبره و مجرب در خواست نمود.
    کلیدواژگان: استرونژیلوئیدها، سپسیس، مهار سیستم ایمنی
|
  • Ahmadvand, Khosrowbeygi, Nemati, Haj Hosseini Pages 1-6
    Introduction
    Oxidation of low-density lipoprotein (LDL) has been strongly implicated in the pathogenesis of atherosclerosis. The use of antioxidant compounds in dietary food stuffs including vitamin E and rosmarinic acid may lead to the inhibition of production of oxidized LDL and may decrease both the development and the progression of atherosclerosis.
    Objective
    The present work investigated the effects of Rosmarinic Acid (RA) on LDL oxidation induced-CuSO4 quantitatively in vitro.
    Materials And Methods
    Fasting blood samples from normal people after an overnight fasting were collected and then LDL was isolated. LDL was incubated without CuSO4 as control and incubated with CuSO4 and several concentrations of RA (50، 100 and 200 µM); and measured the formation of conjugated dienes and Malondialdehyde (MDA). Inhibition of this Cu-induced oxidation was studied in the presence of several concentrations of RA (50، 100 and 200 µM).
    Results
    It was demonstrated that RA is able to decrease CuSO4-induced LDL oxidation. Rosmarinic acid showed a decrease in the formation of (MDA). Rates of 31. 8%، 36. 7% and 50. 3% were seen at concentrations ranging from 50، 100 and 200 µM، respectively، against oxidation in vitro. The inhibitory effects of the RA on LDL oxidation were dose-dependent at concentrations ranging from 50 to 200 µM.
    Conclusion
    This study showed that RA at concentrations (50، 100 and 200 µM) prevented the oxidation of LDL in vitro and it may suggest that they have the similar effect in vivo.
    Keywords: Cholesterol LDL, Oxidants, Rosmarinic Acid
  • Rahimian Boogar, Rostami, Najafi, Mohammadyfar Pages 7-20
    Introduction
    Recovery following Coronary Artery Bypass Graft surgery is a multifactorial process and extraordinary important for patient''s later life. However، psychological، physiologic factors، demographic and clinical characteristics are important for the recovery following Coronary Artery Bypass Graft surgery. However، such factors are not yet studied in integrative and interactive manner in Iran.
    Objective
    Investigating the predictive role of psychological، physiologic factors، demographic and clinical characteristics for the recovery following Coronary Artery Bypass Graft surgery.
    Materials And Methods
    In a retrospective cross-sectional survey، 292 patients 2 months following Coronary Artery Bypass Graft surgery were selected by convenience sampling in Tehran Heart Center Rehabilitation Clinic. Data were collected by demographic and clinical information questionnaire and Type D personality measure، Multidimensional Health Locus of Control Scale (form A) and Depression Anxiety Stress Scales (DASS). Then، data were analyzed by Chi square، T test and enter binary Logistic Regression.
    Results
    Smoking، BMI، diet، Type D personality، blood pressure، Angina، age، Illness duration، Depression، Internal Locus of Control and external Locus of Control were significantly able to differentiate patients with recovery from those without recovery (P<0. 001). Sex factor was not significantly able to differentiate between the two groups (P>0. 05). According to the total regression model، 92/5% of the sample was classified correctly.
    Conclusion
    Psychological factors، physiological factors، demographic and clinical characteristics all together seem to be important in the recovery following Coronary Artery Bypass Graft surgery. It is important to pay attention to such factors in Planning and administrating the promotion programs for the recovery following Coronary Artery Bypass Graft surgery.
    Keywords: Coronary Artery by Pass, Surgery, Post Operative Care
  • Rahbar Taramsari, Zobde Imanabadi, Amir Maafi, Yaghubi, Badsar Pages 21-26
    Introduction
    Physical violence against women in the family is the most common form of physical violence usually committed by family members especially by husbands. It is also one of the most important concerns for general health in any society which progressed rapidly.
    Objective
    In this study، we aim to find out the features of individual violence and her partner.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study which surveyed physical violence against women by their partners in the years 2008 till 2009 who were referred to forensic medicine center of Rasht. We collected the demographic features of the women and their partners and other data such as addiction، cause of physical violence، economic status، using a questionnaire. Then، data were analyzed by SPSS (ver. 16) software.
    Result
    The mean ages of women and their partners were 31. 5±8. 4 and 36. 3±8. 8، respectively. Most of the women had precollege education and were housewives but most of their partners had diploma of high school and were simple worker and actually not addict. In total، 80. 3% of these families lived in urban areas. Most physical violence against the wives occurred in the first years of marriage. Echimosis was the most frequent sign of women when referred.
    Conclusion
    Although some differences were found among other reports in Iran، these show that the phenomenon of physical violence does actually exist and requires more money and time to prevent it.
    Keywords: Spouse Abuse, Violence, Women
  • Fadakar Soogheh, Ghavi, Niknami, Kazemnejad Leili Pages 27-35
    Introduction
    Low birth weight is considered as one of the world''s most serious health problems that put tremendous pressure on health care system and family. Poor diet and poor weight gain during pregnancy affect negatively on maternal health and infant birth weight.
    Objective
    To determine the relationship between nutritional status and maternal weight gain during pregnancy with low birth weight term infants.
    Materials And Methods
    This study is a historical cohort one conducted on the subjects consisting of 1177 mothers referred to the health-care centers or posts for postpartum care or their children''s vaccinations for two months and all have had health records. The mothers، based on their newborns’ birth weights، were classified into two groups: mothers of underweight infants (2500 grams or less) and mothers of infants with normal weight (more than 2500- 4000 grams). Data were collected from maternal health records and organized interview with mothers. For data analysis، descriptive statistics، chi-square، Fisher، Mann-Whitney U and logistic regression models were used.
    Results
    The results showed a significant relationship between maternal nutritional status (p<0. 008) and weight gain (p<0. 002) during pregnancy with low birth weight. Low intake of dairy products 2/57 times (P<0. 018، OR=2. 57)، low consumption of fruits 3/75 times (slightly significant P<0. 069، OR=3. 75)، not taking iron supplements، multivitamins and folic acid 13/16 times (P<0. 001، OR=13. 16) during pregnancy seem to have increased the chances of the low birth weight.
    Conclusion
    Considering the dietary factors associated with low birth weight، the role of hygienic personnel in promoting public awareness about proper nutritional status and weight gain during pregnancy is important.
    Keywords: Infant, Low Birth Weight, Nutrition, In pregnancy, Pregnancy, Prenatal Care Weight Gain
  • Hosini Nezhad, Yoosefzadeh Chabok, Jamali, Ramzani, Roudbary Pages 36-42
    Introduction
    Foot dropis a common and distressing problem that can lead to falls and injury. Considering the respective Patients and physicians’ concerns regarding the prognosis of this condition، relative improvement in some cases and no complete study about this problem in our country despite various treatments attempted، a closer study to assess prognosis in these patients seems necessary.
    Objective
    The aim of this study is to investigate the associated factors in foot drop improvement including age، gender، site، cause and type of injury، time between the incidence and referral، and type of treatment.
    Materials And Methods
    The present study is a cross- sectional one carried out with the patients referred to electordiagnosis department of Pursina hospital of Rasht in 2010-11. After entering the patient into study، demographic information، cause and damage started time were recorded. All the patients after a complete neurological examination were assessed by a neurologist experienced in EMG-NCV. Afterwards، the vulnerable patients were treated routinely. No intervention was done in the process of treatment and recorded the type of treatment. Patients had monthly visits، with improvement and changes in treatment recorded. If a patient withdrew he was excluded. Six months later، based on the age، gender، site، cause and type of injury time between the incidence and referral and type of treatment، all the patients were compared in terms of recovery.
    Results
    Totally، 105 patients (61 males and 44 females) with mean age of 45±17. 3 years participated in this study. 56. 2% of them were cured. The improvement in the root was (44. 1%)، sciatic nerve (75%)، common peroneal nerve (75%)، deep peroneal nerve (88. 9%)، which was statistically significant (P< 0. 005). The recovery rate of axonal lesion (53. 5%) and Demyelinating lesion (100%) which were statistically significant (P<0. 028). The recovery rate of foot drop in trauma was (75. 6%)، radiculopathy (38. 6%) and local compression was (85. 7%) which was also statistically significant (P<0. 0001). The recovery rate of foot drop according to type of treatment was not statistically significant in 95% of improved patients، the average age was 35-43 years (P<0. 0001) and time between the incidence and referral in 95% of improved patient، were within 0. 8 to 2 months، which was statistically significant (P<0. 0001)
    Conclusion
    Predictive factors of recovery were age of the patient and time between the incidence and referral.
    Keywords: Gait Disorder, Neurologic, Peroneal Nerve, Radiculopathy
  • Kousha, Nekuee Shoja, Soroush, Najafi, Mohtasham Amiri Pages 43-51
    Introduction
    ADHD is a common disorder in children and adolescents. The children and adolescents with ADHD are at a high risk for cigarette smoking and substance abuse. Studies show earlier age of the onset of cigarette smoking in these groups of children and adolescents.
    Objective
    This study was performed to determine the attitude towards cigarette smoking in attention deficit- hyperactive children from 7 to 12 years of age compared to that among their normal siblings and control group.
    Materials And Methods
    This was a comparative cross sectional study performed on three groups of 7 to 12 years old children. The first group was the patients referred to Shafa Hospital with the diagnosis of ADHD based on clinical interview of child and adolescent psychiatrist and semi-structured K- SADS (Kiddie Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia for school age children) interview. The second group was siblings of the first group and the third group was the patients referred to dentistry clinic of Guilan University، that were not ADHD by clinical interview and K- SADS. Attitude toward cigarette smoking and demographic data also were gathered by another questionnaire.
    Result
    Our study shows negative attitude of ADHD group towards cigarette smoking and there was no difference between different groups، and between boys and girls. But there was a negative correlation between age and attitude toward cigarette smoking (r= -0. 618). There was a significant difference between ADHD group’s attitude towards smoking as a relaxing act and other groups.
    Conclusion
    Negative attitude toward cigarette smoking in the above-mentioned groups shows that the age of changing attitude toward cigarette smoking in the adolescents would be higher. The attitude of being relaxed by cigarette smoking in ADHD adolescents show motor and mind restlessness، which is so important that treatment is essential. The results of this study could be a preliminary step for performing more studies to determine target groups for preventive education of adolescents about cigarette smoking.
    Keywords: Attention Deficit Disorder with Hyperactivity, Attitude, Children, Smoking
  • Keshavarz Mohammadiyan, Mehrabian, Tabari, Abbaspour Pages 52-57
    Introduction
    Traditionally، the central library of any university is the main source of scientific data retrieval for respective faculty members. Exploration of rate and pattern of such usage makes it possible to promote the quantity and quality of library services and increasing the efficacy of faculty members'' activities.
    Objective
    To determine the rate of usage of central library resources among the faculty members in Guilan University of Medical Sciences and their satisfaction in this respect.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was carried out on 139 faculty members of Guilan University of Medical Sciences who were selected on a stratified-random sampling manner. Data were collected using a two–section questionnaire containing items about demographic data and likert-scaled questions proposed to explore the amount of use and satisfaction of central library services. The normality of data was confirmed through Kolmogorov–Smirnov test.
    Results
    The most usage (%61. 2) of library resources was related to Persian books and least usage (%0) to the theses. Frequency of Persian journal use and Latin journal use were %52. 5 and %27. 3، respectively. Also، the most satisfaction was related to books (%37. 4) and the least to the electronic resources. The most common cause of avoidance of library resources usage (%35. 5) was using other resources and lack of suitable physical space was the least cause (%0) in this respect.
    Conclusions
    The frequency of Persian resources (books and Journals) usage shows the need to the adoption of strategies for using Latin resources، as they are assumed to be source of updated data. Also، the faculty members'' satisfaction with non-electronic resources and their mild dissatisfaction in this issue shows the need for providing electronic infrastructures for using electronic resources.
    Keywords: Information Resources, Libraries, Personal Satisfaction
  • Abbaspoor, Vaziri, Emam Pages 58-64
    Introduction
    Post-partum hemorrhage (PPH) is one the major causes of maternal mortality globally. Prediction and diagnosis of severe PPH remains challenging and most deaths due to severe PPH involve delayed in the diagnosis and management of hemorrhage. This delay may result from an underestimation of blood loss at delivery. Many studies indicate that assessment of post-partum blood loss following a vaginal delivery is difficult and visual estimation of blood loss is frequently inaccurate and it underestimates the amount of blood loss in around 45% of cases. A collector transparent plastic bag after delivery is a quantitative and objective method of measuring blood loss.
    Objective
    The aim of this study was to assess sensitivity، specificity، positive predictive value (PPV)، negative predictive value (NPV) of a collector bag. The correlation between bag’s volume and hemoglobin (Hb) and hematocrit (Ht) variation was also examined.
    Materials And Methods
    This study was carried out with 100 women referred for admission to labor ward in 2007. After measuring serum Hb and Ht in admission، a collecting bag in size 84×28 cm and thickness of 70 micron was to be placed under the pelvis of the mother as soon as the baby was born and was weighed after delivery. Hb and Ht were assessed before and 8 hr after delivery. Each 500 ml blood loss accounts for approximately a 3% change in the Ht level or a falling in Hb of 1 g/dl. Statistical analyses were performed using Chi square and T tests. Sensitivity، specificity، PPV and NPV indices of collecting bag were compared to laboratory tests (Hb، Ht). Post-partum hemorrhage was defined by a blood loss ˃500 ml or a fall of Ht˃ 3%، or by a fall of Hb˃1g/dL.
    Results
    Collector bag had Sensitivity=88. 9%، Specificity=91. 8%، PPV =80% and NPV= 95. 7% to detect the PPH. For Hb=1 the calculated bag volume was 500 ml. With this cut off، we noted Sensitivity=80%، Specificity=95. 7%، PPV= 88. 9% and NPV= 91. 8%.
    Conclusion
    The collector pelvic bag is a rapid and precise instrument to diagnose post partum hemorrhage in delivery room. It also enables a visual، quantitative and objective estimation of blood loss.
    Keywords: Labor, Post Partum Hemorrhage
  • Pouragha, Pourreza, Heydari, Akbari Sari, Rahimi Foroushani Pages 65-78
    Introduction
    Understanding the effect of different factors on the utilization of physician services is of great importance for policy making processes in health sector. Identification of such factors will improve the process of planning and policy making in health sector.
    Objective
    To examine the effect of accessibility، income and out- of- pocket payments for visit and medicine on the utilization of specialist doctors'' services (visits)، in the population covered by Social Security Organization (SSO).
    Materials And Methods
    Managerial data bases throughout the SSO were used to measure the effect of assumed variables on the utilization of specialist doctors'' services (visits) in a thirty-million population covered by SSO. The data were collected from 1998 to 2009 and then adjusted for the purpose of the study. A bilogarithmic regression model with panel data، using fixed effect model was estimated.
    Results
    The study results showed that 1% increase in the geographic accessibility and medicine costs would increase the utilization of specialist doctors'' services by 23% and 17%، respectively. As well، out-of-pocket payments for specialists'' visits and the insureds'' incomes have no significant effect on the utilization of these services.
    Conclusion
    Visiting specialists in private sector showed no responsiveness to out-of- pocket payments، but more for geographic accessibility. Social Security Organization can regulate and control the utilization of these services through considering the flexibility of different provinces to different factors.
    Keywords: Social Security Organization, Visit, Physician, Out Of Pocket, Access, Drug, Utilization
  • Mardani Kivi, Keihani, Asadi, Saheb Ekhtiari, Hashemi Pages 79-85
    Introduction

    The Valvular mechanism and associated intra-articular lesions has shifted therapeutic approach for Baker’s cyst towards arthroscopic technique.

    Objectives

    The aims of this study include determining the frequency of accompanying intra-articular lesions as well as comparing the outcomes of treating popliteal cyst with arthroscopy and open surgery.

    Materials And Methods

    This is a prospective study on 45 patients referred with symptoms of pain، swelling، and limited range of motion in knees and underwent arthroscopy with a diagnosis of Baker’s cyst confirmed by clinical examination and sonography. The accompanying intra-articular lesions were documented and treated and، whenever possible، the cyst’s valve was removed (26 cases). Otherwise، the cyst would be excised by open surgery (19 cases). On arthroscopy، we used the anterolateral and anteromedial portals to treat accompanying lesions، and the additional posteromedial portal for removing cyst’s valve. We recorded and analyzed the patients’ demographic characteristics، associated lesions and rate of reduction of symptoms (using Rauschning and Lindgren scale) before and three months after surgery. One year after surgery، recurrence was studied through sonography.

    Results

    The arthroscopic group consisted of 11 women and 15 men (mean age: 48. 27±8. 27years) and 8 women and 11 men (mean age: 48. 63±9. 15 years) were in open surgery group. They all had at least one intra-articular lesion. The most frequent associated lesion was medial meniscus tear (75. 6%)، followed by sinovitis and chondral lesions. In both groups، the patients recovered considerably after three months (p<0. 0001); in both modes of therapy symptoms were reduced almost equally (P=0. 74) and no case of recurrence after one year was found.

    Conclusion

    The results suggest that arthroscopic treatment of intra-articular pathologies may result in lower rate of recurrence for popliteal cyst. In case the valve is found and removed and the cyst is extracted through its entry into the knee، it is then not necessary to excise the cyst by open surgery.

    Keywords: Arthroscopy, Knee Joint, Politeal Cyst, Surgical Procedures, Treatment Outcome
  • Mansour Ghanaei, Khoshrang, Taherzadeh Amlashi Pages 86-94
    Introduction
    Pain control is one of the most important issues of post operation. Uncontrolled pain can be due to the complications such as rise of myocardial oxygen consumption، hypercoagulative state and suppression of respiratory system. There are several methods to control post operative pain، among which peripheral methods، due to fewer associated complications than others، (such as opioids and noroagsial methods) is more fruitful.
    Objective
    The aim of this study was to compare efficacy of marcaine 0. 25% with that of lidocaine 2% for controlling the pain after cesarean section.
    Materials And Methods
    In a double blind clinical trial، we selected 90 women with gravid one and term pregnancy. They were randomized into three groups. Patients underwent spinal anaesthesia. Following the surgery، we injected marcaine 0. 25% in dose of 0. 5 mg/kg with 20 cc distilled water، in 3 layers of abdomen (peritoneum، muscle، sub derm) in group 1، lidocaie 2%، 4mg/kg with 20 cc distilled water in group 2 and 30cc normal saline in group 3. The severity of pain was measured by VAS in 1، 2،3،4،8 and 12 hours after surgery. Also، the first dose administration time and mean consumption of diclofenac were assessed and compared among the three groups. We used SPSS، One Way ANOVA and Repeated Measure for analysis. (P. value less than 0. 05 was considered significant)
    Result
    The mean values of VAS in hours of 1،2،3،4 in group of marcaine were (3. 33،3. 6،3. 46،3. 33)، respectively، in lidocaine group were (3. 56،4. 16،4. 8،4. 43) and in normal saline group were (4. 06،5. 3،5. 66،5. 43). The mean time of the first dose administration of diclofenac in marcaine group was 2. 56، in lidocaine group was 2. 53 and in normal saline group was 1. 53.
    Conclusion
    The local infiltration of marcaine 0. 25 % in puncture of cesarean seems to be more effective than lidocaine 2% for pain control and decreases analgesic consumption in early hours after cesarean section.
    Keywords: Bupivacain, Cesarean Section, Diclofenac, Lidocain, Pain, Postoperative
  • Shafaghi, Akhavan, Hajizade, Asgharnezhad, Mansour Ghanaei Pages 95-100
    Introduction
    Strongyloides stercoralis is a common intestinal nematode that affects 30–100 million people worldwide. It is endemic in Guilan province، northern Iran and especially strikes the rural population. Case Report: We report the case of a 65-year-old woman living in Guilan province of Iran with a history of diabetes mellitus who was treated with high-dose prednisolone for temporal arteritis. Undiagnosed infestation by this nematode led to disseminated strongyloidiasis and Gram-negative sepsis. Fortunately، early diagnosis and prompt therapy with a proper anthelmintic drug as well as supportive care resulted in an acceptable outcome.
    Conclusions
    All the patients who are candidates for immunosuppressive therapy or planned to receive steroid should be evaluated for strongyloidiasis. Although a stool test is the first and simplest test for this purpose، it may be negative for the parasite despite a large parasitic burden. Thus، physician’s awareness should be emphasized and a high index of suspicion required to diagnose this ominous condition by further evaluation (serology، evaluation of duodenal aspirate، endoscopy with biopsy and stool exam with proper culture by an expert، at index laboratories.)
    Keywords: Immunosuppression, Sepsis, Strongyloides