فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 84 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/08
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شیده ماشین چی، شیوا ماشین چی، سید رفیع عارف حسینی، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، شاهرخ یوسف زاده چابک، عالیا صابری صفحات 1-14
    مقدمه
    اسکلروز مولتیپل(MS) یکی از بیماری های ماده سفید دستگاه عصبی مرکزی با شیوع متغیر در مناطق مختلف است. با توجه به متفاوتبودن عادتهای غذایی در مناطق و فرهنگهای گوناگون، پژوهشها نقش احتمالی تغذیه را به عنوان یکی از عوامل خطر در سبب شناسی و کنترلMS پیشنهاد کردهاند.
    هدف
    تعیین الگوی غذایی قبل و بعد از تشخیص MS و نگرش نسبت به تاثیر آن بر روند بیماری
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی، 166 بیمار دچار MS که در سالهای 1384 و 1385 به انجمن MS تبریز مراجعه کردهبودند با پرسشنامه پیش آزمون شده شامل سه بخش حاوی پرسشهای مربوط به اطلاعات فردی، عادتهای غذایی پیش و پس از تشخیص بیماری، تغییر وزن و اشتها و همچنین تغییر الگوی غذایی پس از بیماری و علت آن، ارزیابی و داده ها با آزمونهای آماریt-student و کایدو توسط نرم افزار spss16 آنالیز شد.
    نتایج
    در این مطالعه افراد شامل 122 زن و 44 مرد با میانگین سنی 21/9±97/31 سالگی و میانگین سن تشخیص بیماری 84/8±33/28 سال بود. 8/79% افراد بعد از تشخیص بیماری درالگوی غذایی خود تغییری ایجاد نکردهبودند که در 80% موارد، توجهنکردن به تاثیر احتمالی مواد غذایی بر علائم بیماری، علت اصلی آن بوده است. تغییر در مصرف انواع روغنها پس از بیماری معنیدار و در نیمی از موارد به دلیل تقلیل علائم بیماری بود. همچنین، افزایش معنی داری در مصرف مکملها و روغن ماهی و کاهش معناداری در تمایل به مصرف تخم مرغ، قند و شکر و ترشی نیز پس از بیماری وجود داشت. بیماران بهترتیب میوه، شیر، زیتون و روغن زیتون، سبزی، ماهی و آجیل را بهبوددهنده علائم و ترشی، غذاهای تند، شیرینی، غذاهای سرخ شده و آماده و گوشت قرمز را تشدیدکننده علائم بیماری مطرح کردند.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه بیماران رژیمهای غذائی و مکملها تا حدودی بر علائم بیماری MS موثرند.
    کلیدواژگان: اشتها، ام اس، رژیم غذایی، مکمل غذایی
  • فرهاد مشایخی، مهدیه فرجی، سیده زهرا موسوی بنه حور صفحات 15-21
    مقدمه
    اولیگودندروسیت ها سلول های تولیدکننده میلین در دستگاه عصبی مرکزی هستند که از سلول های اجدادی اولیگودندروسیت ایجاد می شوند. Opalin نشانگر مولکولی اختصاصی برای اولیگودندروسیت بالغ و تولیدکننده میلین است. Olig1 وOlig2 در تنظیم تمایز سلول های اجدادی اولیگودندروسیت به اولیگودندروسیت ها نقش دارند. عامل نوروتروفی مژکی (Ciliary neurotrophic factor=CNTF) نقش مهمی در تکثیر و بلوغ اولیگودندروسیت ها بازی می کند.
    هدف
    بررسی تاثیر CNTF بر بیان Opalin، Olig1 وOlig2 در کورتکس مغز موش های دچار اسکلروز مولتیپل (Multiple sclerosis=MS) القاء شده با Cuprizoe
    مواد و روش ها
    برای القای اسکلروز مولتیپل به مدت پنج هفته به 36 موش از نژاد Balb/c cuprizone داده و سپس موش ها به سه گروه تقسیم شدند (n=12 برای هر گروه). به گروه اول 2 میکروگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن CNTF به صورت زیرپوستی و به گروه دوم (شم)، سرم فیزیولوژی تزریق شد ولی به گروه سوم هیچ گونه تزریقی نشد (کنترل). بعد از چهار هفته، از کورتکس مغز موش ها عصاره تهیه و بیان Opalin، Olig1/2 به روش وسترن بلات مطالعه شد.
    نتایج
    بیانOpalin، Olig1/2 در گروه تزریق شده CNTF به طور معنی دار نسبت به دو گروه شم و کنترل افزایش یافت(P<0.0001).
    نتیجه گیری
    CNTF باعث افزایش بیان Opalin و Olig1/2 شده و ممکن است نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی MS داشته باشد. همچنین، با توجه به نقش این سه عامل در تمایز اولیگودندروسیت ها و تولید میلین، نتیجه گیری می شود که ممکن است CNTF عامل تنظیم کننده تمایز اولیگودندروسیت ها از سلول های اجدادی اولیگودندروسیت و تولید میلین باشد.
    کلیدواژگان: ام اس، اوپالین، اولیگودندروسیت، فاکتور نوروتروفیک مژکی
  • مرتضی رهبر طارمسری، مرجان مهدوی روشن، مهرداد صادقی، بیژن شاد، سمیه پورعبدالهی، مریم شکیبا صفحات 22-27
    مقدمه
    چندین مطالعه اهمیت نقش روی بر بروز بیماری قلبی در کشورهای اروپایی را مطرح کرده اند اما در سایر گروه های جمعیتی و نژادی این اطلاعات بسیار ناچیز است.
    هدف
    بررسی سطح سرمی روی در بیماران دچار بیماری کرونر قلب و ارتباط بین روی و فاکتورهای خطر بیماری کرونر قلب در افراد ساکن در شمال ایران
    مواد و روش ها
    گروه هدف این مطالعه توصیفی- تحلیلی 81 زن و مرد 70-30 ساله مراجعه کننده به بیمارستان قلب دکتر حشمت رشت برای آنژیوگرافی معمول بود. براساس نتایج آنژیوگرافی افراد به 2 گروه تقسیم شدند:گروه مورد شامل 41 بیمار دچار بیماری کرونر قلب و گروه شاهد شامل 40 فرد سالم. اطلاعات مربوط به فعالیت بدنی، استعمال دخانیات و شاخص های آنتروپومتری و غیره با استفاده از پرسشنامه و روش های استاندارد جمع آوری و سطح روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با روش های توصیفی- تحلیلی و نرم افزار SPSS16 صورت گرفت. سطح معنی دار از نظر آماری 05/0 P< تعریف شد.
    نتایج
    میانگین غلظت روی سرم در گروه مورد و شاهد به ترتیب 61/1±50/73 و 66/1±47/78 میکروگرم در دسی لیتر بدست آمد. میانگین روی سرم به طور معنی داری در گروه مورد پایین تر از گروه شاهد بود)05/0 (P<. سطح روی سرم ارتباط معکوس با سن افراد) 05/0 P< 23/0(r=- و ارتباط مثبت با وزن افراد)05/0 P< 26/0 (r= داشت. غلظت روی سرم در مردم ساکن در مناطق روستایی گیلان به طور معنی دار پایین تر از افراد ساکن در مناطق شهری بود)05/0 (P<. در مطالعه ما بین تعداد رگ های دچار انسداد و سطح روی سرم ارتباط معنی داری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    سطح روی سرم در بیماران دچار بیماری کرونر قلب در شمال ایران پایین تر از افراد سالم است و بین میزان روی سرم و برخی عوامل خطر ابتلای به بیماری قلبی ارتباط معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: استعمال دخانیات، بیماری سرخرگ کرونر، دور کمر، روی، وزن بدن
  • محمدرضا صالحی، فائزه خزیمه، دکترسید محمد رضوی، سینا قربانی، سید جواد کیا صفحات 28-33
    مقدمه
    بهرغم اینکه لکوپلاکیا با تشخیص هیستوپاتولوژی خاصی همراه نیست ولی به عنوان ضایعه پیش سرطانی یا پیش بدخیمی در نظر گرفته می شود. ویروس پاپیلومای انسانی به خصوص انواع HPV16 و HPV18 در بسیاری ضایعات لکوپلاکیا دهانی مشاهده شده است.
    هدف
    تعیین حضور ویروس پاپیلومای انسانی و ژنوتیپ های 50، 30، 18، 16، 11 آن در بیماران با لکوپلاکیا معمولی، لکوپلاکیای مویی دهانی و دیسپلازی خفیف و مقایسه آن با مخاط سالم
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش مورد- شاهدی و جمعآوری اطلاعات به صورت گذشتهنگرانجام شده است. 10 نمونه از هر ضایعه که در پژوهشهای پیشین بررسی شدهبودند جمعآوری شد، نوع هر ضایعه توسط 2 پاتولوژیست به روش هیستوپاتولوژی تایید شد.گروه شاهد از مخاط سالم افرادی که هیچ نوع ضایعهای نداشتند، برای مثال از محل جراحی دندان عقل تهیه شد. معیارهای ورود نمونه ها عبارت بودند از وجود مقدار کافی بافت که بتوان رنگآمیزی و آزمایش PCR را بر روی آن انجام داد. پس از استخراج DNA به روش chelex-100 واکنش زنجیرهای پلیمراز انجام شد. مقایسه نسبتها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون کای دو و آزمون دقیق فیشر و سطح معنی داری 05/0 صورت گرفت.
    نتایج
    در7 مورد از نمونه های لکوپلاکیای معمولی و لکوپلاکیای مویی ویک مورد از دیسپلازی خفیف و مخاط سالم، HPV بدست آمد. مقایسه دو به دویی گروه ها، نشان داد که بین توزیع فراوانی HPV در دو گروه لکوپلاکیای مویی و مخاط سالم)01/0 (P= و نیز لکوپلاکیای مویی و دیسپلازی خفیف) 01/0 (P= اختلاف معنی دار وجود داشت. همچنین بین توزیع فراوانی HPV بین گروه لکوپلاکیای معمولی و مخاط سالم)01/0 (P= و بین گروه لکوپلاکیای معمولی و دیسپلازی خفیف)01/0 (P= تفاوت معنیدار وجود داشت. همچنین بین عفونت زیرگروه های HPV و ضایعات لکوپلاکیای مویی، لکوپلاکیای معمولی و دیسپلازی خفیف، ارتباط آماری معنی داری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    احتمالا HPV در پاتوژنز لکوپلاکیا نقش دارد و در مورد نقش زیر گروه های مختلف این ویروس در بروز ضایعات لکوپلاکیا مطالعات گستردهتر با تعداد نمونه بیشتر مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: لکه های سفید دهان، واکنش زنجیرهای پلیمراز، ویروس پاپیلومای انسانی
  • نرگس محمودی، سید حسن پای لاخی، نسرین معتمد * صفحات 34-41
    مقدمه

    EGFR2)یا HER2 (ERBB2 از آنکوژن های معروف در سرطان سینه است که در حدود 30% از سرطان-های سینه بیان آن افزایش می یابد. در مطالعات متعدد آنتی اکسیدان های پلی فنول طبیعی، به علت کارایی بالا و تاثیر جانبی کم یکی از موثرترین ترکیب های مهارکننده سرطان شناسایی شده اند. سیلیبین ماده موثره گیاه خار مریم یک پلی فنول فلاونولیگنان است که در سال های اخیر به دلیل دو خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

    هدف

    بررسی تاثیر سیلیبین بر گیرنده HER2 در رده سلولی SKBR3 سرطان سینه

    مواد و روش ها

    ابتدا رده سلولی SKBR3 کشت داده شد و سپس از آزمایشMTT برای تعیین میزان سمیت سیلیبین و از روش RT-Real Time PCR در بررسی میزان بیان ژن در حضور و بدون حضور سیلیبین استفاده شد.

    نتایج

    با آزمایش MTT میزان سیتوتوکسیسیته سیلیبین در دوزهای 50 تا 350 میکرومولار طی 24، 48 و 72 ساعت در رده SKBR3 بدست آمد و مشخص شد که سیلیبین به صورت وابسته به غلظت و وابسته به زمان دارای اثر بازدارندگی بر این رده سلولی است. میزان IC50 سیلیبین طی 48 و 72 ساعت به ترتیب47/274 و 38/203 میکرومولار و با Real Time RT-PCR کاهش بیان HER2 طی24، 48 و 72 ساعت در دو دوز 150 و 250 میکرومولار به دست آمد.

    نتیجه گیری

    می توان از سیلیبین در سرطان های سینه HER2 مثبت جهت کاهش بیان این ژن استفاده کرد که در مقایسه با دارو های ضد سرطان HER2 مثبت دارای تاثیر جانبی کمتر و عمومی بودن بیشتر در سرطان هاست.

    کلیدواژگان: سرطان های پستان، سیلی مارین، ژن های ای اچ آر 2
  • رویا فرجی، عاطفه قنبری، زهرا فرج زاده واجاری، مرجانه زرکش * صفحات 42-46
    مقدمه

    یکی از شاخص های مهم پیشرفت هر مملکت میزان مرگ و میر نوزادان است. اولین گام در ارتقای سطح این شاخص شناسایی علل آن است. علل مرگ ومیر نوزادان بستگی به عوامل متعددی دارد و در مراکز مختلف هم متفاوت است.

    هدف

    تعیین علل و برخی عوامل خطر مرگ و میر نوزادی در مرکز آموزشی درمانی الزهراء(س) رشت از سال 1385 لغایت 1389

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی- تحلیلی گذشته نگر بر 643 پرونده فوتی از 23796 نوزاد زنده متولد شده انجام شد. متغیرهای جنس، وزن تولد، نحوه زایمان، سن داخل رحمی، نمره آپگار و علت فوت براساس کدبندی بین المللی بیماری ها بررسی و یافته ها با نرم افزار SPSS ویرایش 15 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    بیشترین علت مرگ و میر نوزادان نشانه زجر تنفسی (6/61%) و دومین علت وجود ناهنجاری های مادرزادی (9/7%) بود. 9/89% نوزادان فوتی نارس و مابقی ترم بودند(0001/0P =). در اکثر نوزادان فوتی وزن تولد کمتر از 5/2 کیلوگرم بود و در 24 ساعت اول تولد فوت شده بودند. همچنین، بیشتر فوتی ها حاصل سزارین بودند و آپگار دقیقه اول و پنجم کمتر از 7 داشتند]همه موراد ذکر شده (0001/0P =)[.

    نتیجه گیری

    از آنجا که بیشتر نوزادان فوتی نارس و کم وزن بودند و بیشترین علت فوت شان نشانگان زجر تنفسی بود، ارائه مراقبت پرناتال بهتر و گسترش بخش های مراقبت ویژه نوزادان در استان و تجهیز بخش های نوزادان ضروری است.

    کلیدواژگان: نشانگان زجر(تنگی) نفس، مرگ و میر نوزادان، نوزاد نارس
  • مظفر حسینی نژاد، سیدعلی رودباری، شاهرخ یوسف زاده چابک، احسان کاظم نژاد، بابک قماش پسند، سوده رضایی کلج صفحات 47-55
    مقدمه
    ترومای سر سومین علت مرگ و از شایع ترین علت های مراجعه به اورژانس است. تعیین پیش آگهی در این بیماران باعث تشخیص افراد در معرض خطر بالاتر و ارائه رسیدگی سریع تر و کامل تر به آنان می شود؛ لذا اهمیت ویژه ای دارد(2). از پایش های مورد استفاده، بررسی فشار داخل مغز و چگونگی توزیع خونرسانی بافت مغز با استفاده ازداپلر ترانس کرانیال(TCD) است.
    هدف
    تعیین پیش آگهی بیماران با ترومای متوسط سر با استفاده از Pulsatility Index (PI) توسط (TCD)
    مواد و روش ها
    مطالعه ای مقطعی در سال 1389 بر 52 بیمار دچار ترومای متوسط سر (13-9GCS=) انجام شد. در 24 ساعت اول تروما، در بیماران برای تعیین PI، TCD از هر دو شریان مغزی میانی (MCA) انجام شد. پس از 7 روز بیماران از نظر پسرفت نورولوژی و پیش آگهی پی گیری شدند. در نهایت داده ها وارد نرم افزارSPSS ویرایش 17 شده و با استفاده از آزمون های تی مستقل کای دو با فاصله اطمینان 95% (95/0CI=) تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    47 (4/90%) بیمار، مرد و 5 (6/9%) نفر زن بودند (میانگین سنی 91/17±81/33 سالگی). در بیماران با 2/1>PI، پیش آگهی 29 (05/69%) بیمار، خوب و 13(95/30%) بیمار، بد بود. ارتباط معنی داری بین افت 2≤GCS و میانگین PI وجود داشت(021/0 p<). میانگین PI در گروه نیازمند انتوباسیون (26/0±08/1) بیش از این میانگین در گروه غیر نیازمند(24/0±91/0) بود و این اختلاف هم معنی دار بدست آمد(037/0p<). 32 (54/61%) بیمار پیش آگهی خوب داشتند. میانگین PI در گروه با پیش آگهی خوب 24/0±88/0 و در گروه مقابل 24/0±08/1 بود که از نظر آماری هم معنی دار بدست آمد (005/0p<). ارتباط معنی داری بین مقادیر PI با جنس، نیاز به جراحی مغز، اسمول تراپی و نوع ضایعه موجود در CT Scan بدست نیامد. همچنین، بهترین حد آستانه PI با حساسیت 75% و ویژگی 43 % در بیماران 9/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    PI پارامتری قابل توجه در کنار سایر عوامل همراه همچون افت GCS برای تعیین پیش آگهی در بیماران دچار ترومای متوسط سر بستری در واحدهای اورژانس است.
    کلیدواژگان: پیش آگهی، ن یا، ضربه های مغز و جمجمه، هشیاری
  • امیراشکان نصیری پور، سیدجمال الدین طبیبی، محمد کمالی، ربیع الله فرمانبر، ابوالحسن افکار * صفحات 56-64
    مقدمه

    توانبخشی مبتنی بر جامعه راهبردی است که در همه کشورها می تواند به نیازهای افراد کم توان جامعه بپردازد.

    هدف

    سنجش مولفه های تاثیرگذار بر توانبخشی مبتنی بر جامعه در ایران

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقطعی در سال 1390 در دو مرحله انجام شد. در مرحله کیفی 45 نفر از خبرگان و در مرحله تحلیل عاملی 564 نفر از کارشناسان CBR کشور، کارشناس مسئول CBR و معاونان توانبخشی 31 استان، کارشناس CBR و معاونان توانبخشی شهرستان های مجری CBR مشارکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و مطالعه راهنما بود که اعتبار محتوای آن به صورت Expert Panel و اعتبار سازه آن با تحلیل عاملی اکتشافی (تحلیل مولفه های اصلی) انجام شد. پایایی آن با روش های آزمون مجدد و همسانی درونی با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. برای کفایت حجم نمونه، مقیاس کیزر مایر الکین و برای مناسب بودن داده ها آزمون کرویت بارتلت بکار رفت.

    نتایج

    در تحلیل اکتشافی عاملی، 7 عامل قابل قبول با ارزش ویژه بالاتر از یک و واریانس کلی 84/61 درصد شناسایی شدند که 54 گویه با بار عاملی قابل قبول (بیشتر از 4/0) در زیر این 7 عامل قرار گرفتند. این 54 گویه عوامل تاثیرگذار بر توانبخشی مبتنی بر جامعه محسوب می شوند. در مرحله اعتمادیابی همه 7 عامل با گویه های مربوطه، ضریب پایایی مناسب(بیشتر از 84/0) بدست آوردند.

    نتیجه گیری

    استفاده از افراد نیمه حرفه ای(کارکنان جامعه)، حمایت های اجتماعی و سیاسی، خدمات آموزشی، تامین معاش، خدمات بهداشتی، خدمات پزشکی و تلفیق اجتماعی معلولان با توجه به بافت فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور ما می توانند ضمن توانمندسازی معلولان، موجب ارتقای کرامت انسانی فرد معلول و خانواده ای در جامعه شود.

    کلیدواژگان: از کارافتادگان، تحلیل عاملی، آماری، توانبخشی
  • نسرین معصومی، شیرین جفرودی، احسان کاظم نژاد، فاطمه شجاعی، ابوالحسن رفیعی، عاطفه قنبری صفحات 65-70
    مقدمه
    سوءتغذیه اختلالی بالینی و عامل خطری بسیار معمول در سالمندان است که زمانی به عنوان بخشی از روند طبیعی پیری تلقی می شد ولی در حقیقت قابل شناسایی، پیشگیری و درمان است و تشخیص زودهنگام آن، امکان مداخله بموقع را فراهم می سازد. لذا بررسی وضعیت تغذیه سالمندان و تشخیص علل و عوامل موثر بر آن می تواند در طراحی و اجرای مداخله مناسب کمک شایانی نماید.
    هدف
    تعیین وضعیت تغذیه سالمندان بازنشسته در دو بخش غربالگری و تکمیلی بر حسب برخی مشخصات دموگرافی
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای مقطعی از نوع تحلیلی بود که در آن 194 نفر سالمند بازنشسته از موسسه های دولتی به روش نمونه گیری تصادفی منظم، انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. در جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دو بخشی، بخش اول اطلاعات دموگرافی و بخش دوم پرسشنامه 18 موردی بررسی مختصر تغذیهMNA)) که دارای دو بخش غربالگری و تکمیلی است، استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از spss نسخه 16 و آزمون های آماری کروسکالوالیس، من ویتنی یو و اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    1/87 درصد سالمندان تغذیه طبیعی، 9/12 درصد امکان سوءتغذیه و 4 درصد سوءتغذیه داشتند. در بررسی ارتباط بین وضعیت تغذیه و مشخصه های دموگرافی، یافته ها نشانگر ارتباط وضعیت تغذیه با جنس(002/0(p< و درآمد(013/0p<) بود که وضعیت تغذیه طبیعی در زنان و سالمندان با درآمد بالاتر، بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان «امکان سوءتغذیه» که در این مطالعه بدست آمد، لازم است دولتمردان و کارکنان حرف پزشکی در مورد این مشکل و ابعاد آن آگاه باشند و با توجه به ارتباط سوءتغذیه با میزان درآمد در مورد رفع عامل خطر فقر اقدام لازم انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تغذیه، سالمند، وضعیت بهداشتی
  • امیر علا آغبالی، سپیده وثوق حسینی، منیر مرادزاده، محمود سینا، سید مصطفی محمودی، حسن رخشاد، احمد کوچکی صفحات 71-76
    مقدمه
    سرطان دهان یکی از شایع ترین سرطان ها و یکی از ده علت اول مرگ ومیر در سراسر جهان است. در بین انواع سرطان های دهان کارسینوم سلول سنگفرشی (OSCC) بالاترین شیوع و میزان بقای کمی دارد. مطالعه اپیدمیولوژی OSCC و همچنین شیوع و ارتباط آن با سن، جنس و محل ضایعه می تواند اطلاعات مهمی در اختیار متخصصان مربوط و همچنین کارشناسان امور سلامت قرار دهد.
    هدف
    بررسی فراوانیOSCC به تفکیک سن، جنس ومحل ضایعه در استان گیلان(87-1378)
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی /گذشته نگر پرونده 12686 بیمار مبتلا به سرطان که در بایگانی شبکه ثبت سرطان معاونت بهداشتی استان گیلان بین سال های 1378 تا 1387 وجود داشت بررسی شد. اطلاعات فردی شامل سن، جنس، نوع سرطان و محل بروز ضایعه استخراج و با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای وکروسکال والیس ونرم افزار 15/SPSS مقایسه شد.
    نتایج
    از کل موارد بدخیمی گزارش شده در مدت ده سال، 2364 مورد(6/18%) مربوط به سرطان های سر و گردن است که SCC خود 1152 مورد (7/48%) از سرطان های سر و گردن را شامل می شود. نسبت مرد به زن 7/1 به 1 با میانگین سنی 41/15±41/63 سالگی بوده است. بیشترین محل ابتلا زبان با 2/35 درصد و ناحیه بوکال با4/24 درصد موارد بودند.37 بیمار(28%) از کل بیماران در گروه سنی بین 80 -70 سالگی بیشترین گروه سنی مبتلا به OSCC را شامل می شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده فراوانی OSCC در دهه هشتم سنی مبتلایان است. یافته مهم دیگر فراوانی بیشتر موارد ابتلای زبان در افراد جوان تر می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های دهان، سرطان های دهان، کارسینوم سلول سنگفرشی
  • لاله فاضل تولمی، سیده معصومه ملکی ضیابری صفحات 77-82
    مقدمه
    در عصر حاضر باتوجه به افزایش، تعداد و تنوع مواد شیمیایی وارد شده به چرخه زندگی بشر مسمومیت یکی از مشکلات مهم اجتماعی محسوب می شود و با توجه به گسترش روزافزون انواع سموم و داروهای کشنده این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. تعیین انواع مسمومیت ها می تواند الگوی مناسبی برای آموزش همگانی در اختیار مراجع مربوطه قرار دهد.
    هدف
    تعیین فراوانی انواع مسمومیت های غیر عمدی در بیماران امدادرسانی شده توسط اورژانس 115 در استان گیلان در سال 1389
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که با بررسی 1310 مورد مسمومیت غیرعمدی که توسط اورژانس پیش بیمارستانی 115 استان در سال 1389 امدادرسانی شده اند صورت گرفته و در آن سن، جنس و نوع مسمومیت بیماران بررسی شده و داده های تحقیق در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است.
    نتایج
    7/73 درصد مسمومیت غیرعمدی در مردان و 4/25 آن در زنان رخ داده است و 9/0 درصد نیز هویت نامعلوم داشته اند. هم چنین فاصله سنی 40-20 سال با 1/56درصد بیشترین میزان مسمومیت را داشت و بیشترین نوع مسمومیت غیرعمدی نیز به ترتیب بامواد مخدر(9/37%) و دارو (7/26%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیشترین گروه سنی افراد مسموم شده را جوانان تشکیل می دادند و همچنین بیشترین نوع مسمومیت هم با مواد مخدر و مصرف نامناسب داروها بود، لازم است در مورد عوارض خطرناک مواد مخدر و نحوه نگهداری و استفاده صحیح از داروها در منزل آموزش مناسبی به خانواده هامخصوصا جوانان ارائه شود.
    کلیدواژگان: خدمات فوریت های پزشکی، مسمومیت
  • شهره ملک نژاد، مونا مشرف صفحات 83-87
    مقدمه
    نشانگان آلاژیل یا کاستی مجاری صفراوی داخل کبدی همراه بوده و تظاهر بالینی مختلفی دارد. این بیماری نادر با شیوع یک در صدهزارنفر و بیشتر به علت جهش در ژن JAG1 یا NOTCH2 بروز می کند. معیار تشخیصی آن بر اساس کاهش یا نبودن مجاری صفراوی داخل کبدی در بیوپسی کبد همراه با سه یا بیش از 5 معیار ماژور زیر است: کلستاز مزمن، درگیری قلبی، درگیری چشمی (امبریوتوکسین خلفی)، ناهنجاری مهره وچهره خاص.
    معرفی مورد: این مقاله به بررسی بیماری می پردازد که در سن 15 ماهگی به علت تاخیر رشد مورد بررسی قرار گرفته بود و در نهایت به علت وجود آنزیم های کبدی بالا و الگوی کلستاز و درگیری قلبی به صورت تنگی پولمونر و درگیری مهره در رادیوگرافی ستون مهره ها و امبریوتوکسین خلفی در چشم و کاهش مجاری صفراوی در بیوپسی کبد (4 معیار ماژور) برای وی تشخیص نشانگان آلاژیل داده شد. با این تشخیص و درمان با کپسول اورسودزوکسی کولیک اسید ursodiol)) بهبود خوب در عملکرد کبدی و رشد وی بوجود آمد.
    نتیجه گیری
    در هر بیمار با بروز زردی و درگیری قلبی همزمان باید به تشخیص آلایل هم توجه کرد و بررسی های تکمیلی در این مورد انجام داد، چون تظاهر این بیماری بسیار متفاوت بوده و از درگیری شدید قلبی- کبدی که منجر به مرگ می شود تا موارد تحت بالینی متفاوت است.
    کلیدواژگان: تنگی دریچه سرخرگ ریوی، سندرم آلاژیل، کلستاز
  • حسن عباسپور، زرخاتون مهدی زاده صفحه 99
    مقدمه افزایش حجم اطلاعات بازیابی آن را با مشکل مواجه می کند. نمایه سازی یکی از روش های کاهش زمان دستیابی به اطلاعات با کیفیت است. همچنین با افزایش منابع و تعداد بهره گیران زمان دسترسی به منابع با کیفیت نیز افزایش یافته است. یکی از روش هایی که برای کاهش زمان دسترسی به اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد نمایه و نمایه سازی است که نمایه ساز با تعیین اصطلاحاتی به عنوان نقاط دسترسی به مدرک در بازیابی و تعیین محل مدرک به جوینده اطلاعات کمک می کند. عملکرد یک نمایه عبارت است از ارائه راه های میان بر، نظامند و موثر به استفاده کنندگان برای رسیدن به اطلاعات مورد نیاز. در حقیقت، حجم عظیم مواد چاپی و غیرچاپی موجود در جهان، بدون وجود نمایه ها دسترس پذیر نخواهد بود. هدف اصلی از تهیه این نمایه، گردآوری و تنظیم مقالات چاپ شده در 4 شماره سال 1390 مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان است تا کمکی باشد به جامعه پزشکی کشور که بتوانند نیازهای اطلاعاتی خود را رفع نموده و از این طریق در انتخاب موضوع و تحقیقات جدید و هم چنین از ارائه تحقیقات تکراری جلوگیری بعمل آید. روش کار نمایه حاضر در 4 قسمت تهیه شده است. نمایه عنوان، نمایه مولف، موضوع فارسی و موضوع لاتین. تعداد مقالات چهار شماره سال 89 که 50 عنوان بود بصورت الفبایی عنوان منظم گردید که شماره 1 تا 50 مبنای شماره بازیابی سایرنمایه ها قرار گرفته است. در اطلاعات کتابشناختی از تکرار نام مجله و سال خودداری شده است. در نمایه مولف نام نویسندگان مقاله به ترتیب الفبایی آورده شده است که شماره بازیابی جلوی آن آمده است که ارجاع به نمایه عنوان به منظور دریافت اطلاعات کتابشناختی می باشد. در نمایه موضوعی فارسی و لاتین براساس تجزیه و تحلیل محتوای مقالات از اصطلاحنامه پزشکی فارسی و Mesh به صورت زبان کنترل شده به مقالات کلیدواژه داده شده است که به ترتیب الفبا منظم شده اند که مبنای بازیابی مقالات بصورت موضوعی قرار گرفته است.
    ——————————————————————————–کلمات کلیدی به فارسی:——————————————————————————–نویسندگان این مقاله:حسن عباسپور نویسنده اصلی زرخاتون مهدی زاده
|
  • Mashinchi, Mashinchi, Arefhosseini, Ebrahimi-Mameghani, Yousefzadeh, Saberi Pages 1-14
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is one of the central nervous system white matter disorders، with variable prevalence in various districts. Some researches proposed the probable effects of diet as a risk factor in the etiology and control of MS due to its variety of patterns in diverse cultures and regions.
    Objective
    Determination of the MS patients’ dietary habits، before and after diagnosis of the disease and their attitude toward the effect of dietary parameters on the disease progression.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، A total of 166 confirmed MS patients referred to Tabriz MS society during 2005 to 2006 were assessed by a pretested questionnaire composed of 3 sections of questions about demographic informations، dietary habits pre and post disease diagnosis، weight and appetite changes and also changes in dietary patterns after diagnosis. Data were analyzed by t-student test and qi2 in SPSS version 16.
    Results
    A total of 122 women and 44 men participated with the mean age of 31. 97±9. 21 years، and the mean age of diagnosis 28. 33±8. 84 years، in this study. As revealed، 79. 8% of the patients didn’t change their dietary patterns mainly because of their inattention to probable effect of nutrition on symptoms of disease in 80% of cases. There was a significant change in the type of using oil that reduced the disease severity among 50% of the patients. Also، there was a significant increase in the usage of dietary supplement and fish oil and a significant decrease in tendency toward egg، sugar، and pickles، following the disease. The patients suggested that fruits، milk، olive and its oil، vegetables، fish and nuts are sequentially alleviating the symptoms but pickles، hot (chilli) foods، confectionary products، fried foods، conserved food and red meat aggrevating the symptoms.
    Conclusion
    From patients’ viewpoints، dietary patterns and supplements are somehow effective on the symptoms of multiple sclerosis.
    Keywords: Appetite, Diet, Dietary Supplement, Multiple Sclerosis
  • Mashayekhi, Faraji, Mousavi Pages 15-21
    Introduction
    Oligodendrocytes are myelinating cells in the central nervous system (CNS) which develop from oligodendrocyte progenitor cells (OPCs). Opalin is a unique molecular marker for mature and myelinating oligodendrocyte. Olig1/2 plays a regulatory function in the differentiation of OPCs to oligodendrocyte. Ciliary neurotrophic factor (CNTF) has been shown to play an important role in the proliferation and maturation of oligodendrocytes.
    Objective
    In this study the effects of CNTF on Opalin، Olig1/2 expression in the cerebral cortical extracts of Cuprizone induced multiple sclerosis (MS) has been investigated.
    Materials And Methods
    The mice were treated by Cuprizone for five weeks in order to induce MS. The mice were then divided into 3 groups. The first group was injected subcutaneously (SC) by CNTF in the amount of 2 μg/kg BW. The second group (SHAM) was injected SC by phosphate buffered saline (PBS) and the third group was left without injection as the control group. After five weeks the mice were killed and the cerebral cortex was harvested and the expression of Opalin and Olig1/2 was studied by Western blotting.
    Results
    The results from this study show that the expression of Opalin، Olig1/2 was significantly increased in the CNTF injected group as compared to the other groups.
    Conclusion
    It is concluded that CNTF enhances Opalin، Olig1/2 expression and may play important role in the pathophysiology of MS. It is also concluded that CNTF may be a regulator in the differentiation of oligodendrocyte from OPCs.
    Keywords: Ciliary Neurotrophic Factor, Oligodendrocyte, Opalin, Multiple Sclerosis
  • Salehi, Khazeimeh, Ghorbani, Kia, Razavi Pages 28-33
    Introduction
    Early detection of malignant and dysplastic lesions has been an aim for clinicians. Although leukoplakia is not associated with any special hystopathologic diagnosis، it is considered as a premalignant or precancerous lesion. Human Papilloma virus especially HPV16 and HPV18 has been detected in many oral leukoplakia lesions.
    Objective
    The aim of this study is to evaluate the presence of HPV and its genotypes 11، 16، 18، 30s and 50s in common leukoplakia، oral hairy leukoplakia، mild dysplasia and compare it with healthy mucosa.
    Materials And Methods
    Ten samples of each lesion were prepared and fixed in paraffin blocks. After DNA isolation، PCR was done by chelex-100 method. The results were analyzed by SPSS statistical software، Chi-Square and Fisher’s Exact test with P Value of 0. 05.
    Results
    Seven out of 10 common leukoplakia and OHL، 1 out of mild dysplasia and healthy mucosa were HPV+. Double comparison by Fisher exact revealed that there was a significant difference in frequency distribution of HPV between OHL and healthy mucosa (p=0. /01) and also between OHL and Mild dysplasia (p=0. /01). The difference between frequency distribution of HPV and of common leukoplakia and healthy mucosa (p=0. /01)، also between common leukoplakia and mild dysplasia (p=0. /01) was significant، the difference between other groups was not significant. Results of the study suggest that there is no significant correlation between infection of HPV subtypes in the evaluated lesions. In other words، no significant relationship was shown between the infection of special subtype of HPV and common leukoplakia، OHL and mild dysplasia.
    Conclusion
    According to the findings of this study، HPV probably has a role in the pathogenesis of leukoplakia. To investigate the role of various subtypes of this virus in leukoplakia lesions، further studies with more samples are needed.
    Keywords: HPV, Oral Common Leukoplakia, Oral Hairy Leukoplakia
  • Mahmoodi, Paylakhi, Motamed Pages 34-41
    Introduction

    One of the most well-known oncogenes in breast cancer is HER2 (ERBB2 or EGFR2). The principal component of Milk Thistel is silybin، a polyphenolic flavonolignan isolated from silymarin، with both anti-oxidant and anti-cancer properties. Natural polyphenols are one of the most effective components for inhibiting cancers due to their high efficiency and fewer side effects.

    Objective

    Investigating the effect of silybin on HER2 gene expression in SKBR3 breast cancer cell line.

    Materials And Methods

    First، the SKBR3 was cultured، then we used MTT assay to determine the toxicity of silybin. Finally، using RT-Real Time PCR we studied the gene expression.

    Results

    The cytotoxicity of silybin was evaluated by MTT assay in SKBR3 cell line in eight doses (50 - 350 µM) after 24، 48 and 72 h. Silybin showed dose and time dependent cell growth inhibitory effects in this cell line. The IC50 values of silybin after 48 and 72 h were determined to be 274/47 and 203/38، respectively. The results of Real Time RT-PCR indicated the significant down regulation of HER2 by 150 and 250 µM of silybin after 24، 48 and 72h.

    Conclusion

    Silybin can be used for HER2 positive breast cancer to down regulate HER2 gene expression، thanks to respective fewer side effects and extensive effects on different cancers.

    Keywords: Breast Neoplasms, Genes, HER2, Silymarin
  • Faraji, Ghanbari, Farajzadeh, Zarkesh Pages 42-46
    Introduction

    Neonatal mortality is one of the important indices of development for every nation. The first step to promote this index is determining respective causes which are dependent on numerous factors and are not the same in different centers.

    Objective

    To determine the causes and risk factors of neonatal mortality in AL-Zahra hospital، Rasht، northern Iran، from 2006 to 2011، according to international coding diseases.

    Materials And Methods

    This cross sectional retrospective study was conducted on 643 dead neonates among 23796 live births. Sex، birth weight، mode of delivery، gestational age، Apgar score and causes of death were assessed. Data were analyzed using SPSS version 15.

    Results

    The commonest cause of mortality was respiratory distress syndrome (RDS) (61. 6%). The second cause was congenital abnormalities (7. 9%). As revealed، 89/9% of the dead neonates were premature and the remaining ones were term (p=0. 0001). Most of the dead cases had birth weight under 2. 5 KG and died in the first 24h after birth. These neonates were born by cesarean section and were with first and fifth apgar scores below 7. (In all the above-mentioned findings P= 0. 0001).

    Conclusion

    Since most dead neonates were premature and with low birth weights، and the most frequent cause of death was RDS، it is necessary to expand prenatal care، NICU and neonatal ward facilities all around the northern province.

    Keywords: Infant Mortality, Premature, Infant, Respiratory Distress Syndrome
  • Hoseini Nejad, Roodbari, Yousefzadeh, Kazamnejad, Ghomashpasand, Rezaie Pages 47-55
    Introduction
    Trauma is the third leading cause of death and is one of the most common causes for referrals to the emergencies. Assessment of prognosis in the patients with head trauma can help find high risk patients and provide more complete care to them. The evaluation includes assessment of intracranial pressure and the brain circulation with Trans Cranial Doppler (TCD).
    Objective
    The evaluation of prognosis in patients with moderate head trauma using pulsatility index (PI)، obtained by Trans Cranial Doppler (TCD).
    Materials And Methods
    In this descriptive study، 52 patients with moderate head trauma (GCS= 9-13) were studied during one year (2010). In the first 24 hours after trauma، for all the patients TCD by their middle cerebral arteries (MCA) was performed to assess PI value. After seven days، all the patients were followed up for neurological deterioration and prognosis. Finally، data were entered in SPSS software v. 17 and analyzed by Independent T-test، Chi- square test with 95% Confidence Interval (CI=0. 95).
    Results
    In total، 47 (90. 4%) were men and 5 (9. 6%) were women (with mean age of 33. 81 ± 17. 91 years). In the group with low PI (<1. 2) ¸ 29 (69. 05%)، patients were with good prognosis، and 13 (30. 95%) with poor prognosis. There was a significant relationship between GCS decline≥ 2 and average of PI (p<0. 021). Average of PI in the patients who needed intubation (1. 08 ± 0. 26) was higher than that in other patients (0. 91 ± 0. 24، p<0. 037). Also، 32 (61. 54%) patients were with good prognosis، finally. Average values of PI in good and poor prognosis groups were 0. 88±0. 24 and 1. 08±0. 24، respectively; with significant difference (p<0. 005). There was no significant relationship between average values of PI and gender، need for operating، osmol therapy and type of defect in CT scan. By using Roc curve، the best cut off point for PI was estimated at about 0. 9 with sensitivity of 75% and specificity of 43%.
    Conclusion
    The results demonstrated that the PI is a valuable parameter besides the other factors such as GCS decline، to determine the prognosis in the patients with moderate head injury admitted to emergency units.
    Keywords: Consciousness, Craniocerebral Trauma, Prognosis, Pulsatility Index
  • Nasiripour, Tabibi, Kamali, Farmanbar, Afkar Pages 56-64
    Introduction

    Community-based rehabilitation is a strategy that can help satisfy the needs of people with disabilities within the community in every nation.

    Objective

    Measurement of the components effective on the community-based rehabilitation in Iran.

    Materials And Methods

    This descriptive، analytical and cross-sectional study was performed in two stages in 2011. The owners of qualitative step were 45 expert and factor analysis step were 564 CBR experts CBR responsible expertrehabilitation authorities of 31 provinces CBR experts and rehabilitation assistant of the studied city. Data were collected by a developed questionnaire. The validity of its content was assessed as Expert panel and their credit structures by exploratory factor analysis (main component analysis) using alpha internal parallelism of Coranbach. For adequacy of sample size Keiser Mayer Olkin scal and for suitable data، Bartlett test were used.

    Results

    In exploratory factor analysis we identified 7 acceptable factors with special values more than1and total variance of %61/84. 54 items with acceptable factor load (more than 0/4) were under this 7 factors. These 54 items are considered as effective factors on community-based rehabilitation and finding trust step for all 7 factors with respective items achieved appropriate reliability coefficient (greater than %0/84).

    Conclusion

    The use of semi-professional (expert community)، social and political support، educational services، financial supply، health services، medical services and social integration of the disabled people، approperiate for cultural، economic، political and social contexts of our country can empower the disabled people، promote human dignity of them and their families in the community.

    Keywords: Disabled Persons, Factor Analysis, Statistical, Rehabilitation
  • Jefroodi, Kazemnejad, Shojaei, Rafiei, Ghanbari Pages 65-70
    Introduction
    Malnutrition is a clinical disorder and a usual risk factor in older people، that was considered as a natural part of geriatrics process in the past، but nowadays it is found that malnutrition is detectable، preventable and treatable and its early diagnosis can lead us to on time intervention. Thus، older people’s nutritional status and detecting its causes can help caregivers to plan and implement appropriate interventions.
    Objective
    The aim of this study is nutritional status assessment in the retired senile by some demographic characters in two parts: screening and complementary.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive-cross sectional one on 194 senile retired from governmental organizations who were assessed by simple sampling. In this study، we use a questionnaire consisting of two parts: one part for demographic data and the other called MNA (Minimal Nutrition Assessment) that has 18 items and two parts: screening and complementary parts. Data were analyzed by SPSS version 16 using statistical tests including Krauskal Wallis، Man Whitney and Spierman.
    Results
    Findings showed that 87. 1 percent of the participants had normal nutrition and 12. 9 percent of them had probable malnutrition and 4 percent were with malnutrition. Among the demographic factors (age، sex، marital status، educational status، income and co morbidity)، nutrition was found to be related to sex (0/002) and income (p<0. 013) significantly. Thus، the normal nutritional status was high in female older people and in senile with higher income.
    Conclusion
    Considering the high probability of malnutrition demonstrated in this study، it is necessary for the clinicians and authorities to receive related education and become aware of this issue and respective consequences. Also، it is necessary to implement plans and programs to relieve poverty as a main risk factor in malnutrition.
    Keywords: Aged, Health Status, Nutrition
  • Aghbali, Moradzadeh, Sina, Mahmoodi, Rokhshad, Kocheky Pages 71-76
    Introduction
    Oral carcinoma is among the most common cancers and one of the top-10 causes of death worldwide. Oral squamous cell carcinoma (OSCC) has the highest incidence and the lowest survival rate among oral cancer cases. The study of OSCC epidemiology، incidence rate، and its association with age and gender among the patients could provide the oral and maxillofacial specialists as well as health officials and policy workers with valuable information.
    Objective
    Analysis of OSCC incidence rate and its association with sex and age among the oral cancer patients in the Guilan province during the 1378-87 period.
    Materials And Methods
    This descriptive and prospective study was done by reviewing 12686 files of the cancer patients recorded by the Guilan Cancer Registry Center during 1377-87. Medical information including age، gender، the type of cancer، and anatomical location of the tumor were extracted from the patients'' records. Data analysis was performed using SPSS software and chi-square test and Kruskal–Wallis.
    Results
    Among the total number of files studied، 2364 (18. 6%) were diagnosed as head and neck carcinoma cases، of which 1152 (48. 7%) were recorded as SCC، with a male to female ratio of 1. 7:1 and a mean age of 63. 41 ± 15. 41 years. The most involved areas were tongue with 35. 2% cases and buccal region with 24. 4% cases. The 70-80 year age group had the largest number of 37patients (28%) with OSCC.
    Conclusion
    Our results show that the incidence of OSCC is significantly higher in the 8th decade of life. We also found that the most common risk site of the tumor in young patients is the tongue.
    Keywords: Carcinoma Squamous Cell, Mouth Disease, Mouth Neoplasms
  • Fazel Tolami, Maleki Ziabari Pages 77-82
    Introduction
    Today، toxicity has become one of the major social problems due to the increased number and variety of chemical materials entering the human cycle. Also، it would get more importance considering the increasing development of different kinds of poisons and lethal medicines. Determining the prevalence of various toxicity can serve as a suitable pattern for public education، available to respective authorities.
    Objective
    Prevalence Study of variety of toxicity in the poisoned cases rescued by EMS of Guilan in 2010
    Materials And Methods
    This is a descriptive study conducted on 1310 poisoned cases rescued by Emergency 115 in 1389، in terms of age، gender and kind of toxicity. The obtained research data were statistically analyzed in SPSS software.
    Results
    Findings show that 73. 7% of poisoning happened in men، 25. 4% in women and 0. 9% in cases with unclear gender. Age range of 20-40 years was with 56. 1%، the highest rate of poisoning، and the most frequent toxicities were with drugs (37. 9%) and medicines (26. 7%).
    Conclusion
    Considering the fact that young people account for the most poisoned cases and the most common kind of toxicity is by drugs and improper use of medicines، providing proper education to families specially youth about the dangerous complications of drugs and proper keeping and using medicines in the house seems to be necessary.
    Keywords: Emergency Medical Service, Toxicity
  • Malaknejad, Moshref Pages 83-87
    Introduction
    Alagille syndrome is a syndrome associated with decreased number of intrahepatic bile ducts، and various manifestations. The incidence rate is approximately 1 in 100000 births. It is an autosomal dominant disease with variable expression and is caused by mutation in JAG1 or NOTCH2 genes. To make a diagnosis of alagille syndrome، a positive liver biopsy and the presence of three of the following symptoms are usually required: liver symptoms، heart abnormalities، skeletal abnormalities، posterior embryotoxon، typical facial features. Case report: We report a 15 month old infant with failure to thrive and increased liver enzyme and cholestasis with peripheral ps and vertebral anomaly and posterior embryotoxon in eye with paucity of intrahepatic bile ducts in liver biopsy، so Alagille syndrome was diagnosed with positive liver biopsy and four major criteria. Then، he was treated with Ursodeoxycholic acid capsule and improved in liver function، growth and development.
    Conclusion
    Alagille syndrome should be considered in patients with hepatic and cardiac involvement، because features in Alagille syndrome are various and some children may present with life threatening conditions whereas others may be subclinical cases.
    Keywords: Alagille Syndrome, Cholestasis, Pulmonary Valve Stenosis