فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 87 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/05
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فرشته فکور، سیده محدثه آقایی نژاد، سیده مریم موسوی چهارده صفحات 1-6
    مقدمه
    سرطان سرویکس دومین بدخیمی شایع زنان است. با توجه به نوع پیشرفت آن از ضایعات پیش بدخیم (CIN) به بدخیم و وجود روش های غربالگری (پاپ اسمیر و کولپوسکوپی) در نوع پیش بدخیم می توان با گسترش این روش ها از سرطان دهانه رحم پیشگیری کرد.
    هدف
    یافته های آسیب شناسی کورتاژ اندوسرویکس در کولپوسکوپی پاپ اسمیر غیرطبیعی
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی مقطعی بر 126 بیمار دارای پاپ اسمیر غیر طبیعی مراجعه کننده به درمانگاه زنان در سه مرکز رشت، ارومیه و مشهد انجام شده است. اطلاعات دموگرافی و مشاهده متخصص انجام دهنده کولپوسکوپی شامل نتیجه کولپوسکوپی و کورتاژ اندوسرویکس در فرم پرسشنامه ثبت شد. سپس نمونه کورتاژ اندوسرویکال با گزارش پاتولوژی بیوپسی سرویکس سنجش شد. بیماران حامله، با سابقه جراحی و دستکاری ژنیکولوژی و یا با نقص پرونده از مطالعه خارج شدند.
    نتایج
    4/94 ٪ نمونه ها کورتاژ اندوسرویکس طبیعی و 6/5 ٪ غیرطبیعی داشتند. بیشترین فراوانی نتایج غیر طبیعی (7/16٪) در گروه با پاپ اسمیر LSIL (ضایعات داخل اپی تلیومی سنگفرشی با درجه پایین) و کمترین فراوانی نتایج غیرطبیعی در گروه AGC (سلول گلندولار غیرطبیعی) و ASCH (سلول سنگفرشی غیرطبیعی) بود. نتایج کورتاژ اندوسرویکس ارتباطی با سن، رضایتمندی کولپوسکوپی و وضعیت باروری نداشت ولی نتایج کورتاژ اندوسرویکس در دو گروه با نتایج کولپوسکوپی طبیعی و غیر طبیعی معنی دار بود (01/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اختلاف معنی دار میزان نتایج کورتاژ اندوسرویکس غیر طبیعی در گروه با نتیجه ی کولپوسکوپی غیر طبیعی در مقایسه با گروه طبیعی، کورتاژ اندوسرویکس در کولپوسکوپی غیر طبیعی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سرطان های گردن رحم، تشخیص، کورتاژ، کولپوسکی، گردن رحم
  • میزان لغو جراحی های انتخابی ژینکولوژی و اورولوژی در دو بیمارستان آموزشی
    ماندانا منصور قناعی، سید علاءالدین عسگری، کتایون هریالچی، زیبا ظهیری سروری صفحات 7-14
    مقدمه
    لغو جراحی از بزرگ ترین دشواری های بیمارستانی در سراسر دنیاست. میزان لغو عمل های جراحی انتخابی، متغییری در ارزیابی کیفیت مراقبت از بیمار و ارزیابی سیستم مدیریت بیمارستان است.
    هدف
    بررسی میزان لغو اعمال جراحی انتخابی ژنیکولوژی و اورولوژی در روز عمل جراحی در دو مرکز آموزشی دانشگاهی الزهرا (س) و رازی
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر اطلاعات ثبت شده همه موارد لغو جراحی در بیماران کاندید اعمال انتخابی ژنیکولوژی و اورولوژی در دو بیمارستان الزهرا (س) و رازی طی 11سال از اول فروردین 1380 تا انتهای اسفند 1390 به طور گذشته نگر جمع آوری شد و تعداد و علل لغو، سن بیماران، ارتباط موارد لغو با فصل های سال و ارتباط آن با وضعیت فیزیکی بیهوشی (ASA)، با نرم افزار 15 SPSS مورد موشکافی آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از 30684 جراحی 2879 (38/9%) مورد لغو شد. شایع ترین علت لغو، آمادگی نامناسب بیمار (6/33%) بود که این علت 336 (1/26%) مورد از علت های جراحی زنان و (6/39%) 631 مورد از علت های جراحی کلیه و مجاری ادرار را به خود اختصاص داده بود. متوسط سن در گروه لغو عمل به طور مشخص بالاتر بود (02/0=p).ارتباط مستقیم بین کلاس ASA و میزان لغو جراحی وجود داشت. 3/89% بیماران پس از رفع مشکل جراحی شدند.
    نتیجه گیری
    از علل لغو، 04/67% پیشگیری پذیر بودند لذا ارتباط بهتر با بیمار و بستگان آنها و نیز صرف وقت بیشتر قبل از جراحی برای شناسایی، بررسی و درمان دشواری های پزشکی بیمار ممکن است در کاهش این موارد کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: آبستنی و زایمان، اورولوژی، روش های جراحی گزینشی
  • محسن مردانی کیوی، کامران اسدی، محمود کریمی مبارکه، علی بابایی جندقی، کیوان هاشمی مطلق، خشایار صاحب اختیاری صفحات 15-21
    مقدمه
    جایگزینی مفصل ران غیرسیمانی جایگزین مقبولی برای انواع سیمانی در بیماران جوان است، اما در افراد مسن تر هنوز هم بحث برانگیز است. هدف از این پژوهش ارزیابی پیامدهای بالینی و رادیوگرافی جایگزینی مفصل ران غیرسیمانی با استم های متخلخل پروگزیمال دربیماران65 ساله و بالاتر است.
    هدف
    پیامد و عوارض جایگزینی کامل مفصل ران به روش غیرسیمانی پروگزیمال با استم های متخلخل در سالمندان
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی 162 بیمار (173 ران) با میانگین سنی 8/3 ± 38/69 ساله (گستره سنی 65 تا 80 سالگی) بررسی شدندکه درسال های 88- 1383 درآنها جایگزینی مفصل ران غیر سیمانی فلز- پلی اتیلن انجام شده بود. سنجش پیامد عملکرد با «نمره لگن هریس» انجام شد. بیماران از لحاظ عوارض زودهنگام (ترومبوفلبیت اندام زیرین، دررفتگی، هماتوم و عفونت) و دیر هنگام (شل شدگی آسپتیک، دررفتگی و جراحی مجدد) در هفته های 3 و 6 و ماه های 3 و 6 و پایان یک سال پس از جراحی و سپس هر سال ویزیت شدند.
    نتایج
    بیماران به طور میانگین به مدت 5/5 سال (گستره 1/3 تا 3/7 سال) پیگیری شدند. 6 مورد (5/3٪) عارضه زودرس (یک هماتوم، دو ترومبوفلبیت علامتدار و سه دررفتگی زودرس) و دو مورد دررفتگی تاخیری (1/1٪) مشاهده شد.تا پایان مدت پی گیری هیچ موردی از شل شدگی آسپتیک و استئولیز بروز نکرد. «نمره هریس لگن»قبل از جراحی 3/54 بود که در پی گیری یک ساله و نهایی به ترتیب به 6/84 و 8/87 رسید که از نظر آماری به طور معنی دار افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    جایگزینی مفصل ران با پروتزهای غیرسیمانی نسل جدید متخلخل در پروگزیمال و پلی اتیلن های مقاوم پوشاننده سطوح مفصلی در بیماران مسن بالای 65 سال در بررسی کوتاه تا میان مدت، افزون بر کم عارضه بودن، نتایج خوشنود کننده ای دارد.
    کلیدواژگان: استخوان لگن، استئوآرتریت، ترمیم استخوان ران یا جایگزینی، سالمندان
  • کریم الله حاجیان *، فرزان خیرخواه، مهدی فلاطونی صفحات 22-30
    مقدمه
    شیوع بالای اعتیاد عوارض جسمی و روحی- روانی زیادی را به جامعه تحمیل می کند به طور ی که از نظر بهداشت، مصرف مواد مخدر تزریقی یکی از راه های اصلی انتقال ایدز در کشور ما است و از نظر اجتماعی بیشتر زندانیان کشور در رابطه با جرائم مرتبط با مواد مخدر مجرم شناخته شده اند. بنابراین، شناخت عوامل دموگرافی، اجتماعی و فرهنگی در گرایش به اعتیاد، پیشگیری و شناخت همه گیری آن اهمیت ویژه ای دارد.
    هدف
    همه گیری شناختی اعتیاد در مراجعان خودمعرف به مراکز ترک اعتیاد شهرستان های بابل و ساری.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و روش مقطعی با نمونه 1034 نفر از معتادان خودمعرف مراکز ترک اعتیاد بابل وساری در سال های87-1382 به صورت سرشماری انجام شد. اطلاعات با فرم مدونی جمع آوری شد. این فرم جمع آوری اطلاعات از دو بخش شامل اطلاعات دموگرافی (سن، جنس، شغل، محل سکونت، تحصیلات و تاهل) و اطلاعات اختصاصی شامل سن شروع اعتیاد، علل گرایش، علل مراجعه جهت ترک، سابقه ترک، سابقه بیماری، هزینه مصرف، طول آخرین دوره مصرف، انواع مواد مصرفی و روش مصرف بود. در تجزیه و تحلیل آماری از آزمون کای دو برای تعیین رابطه بین متغیرها استفاده شد.
    نتایج
    6/96% معتادان مرد و 4/3% آنها زن بودند و میانگین سنی (انحراف معیار) معتادان خودمعرف (10±)33 سالگی بود. میانگین سن شروع اعتیاد (7±)21 سال بوده و بیشترین (8/41%) افراد در گروه سنی 29-20 سالگی قرار داشتند و کمترین فراوانی در گروه سنی 70 سالگی و بالاتر بوده است. حدود 75% آنها ساکن شهر و بیشتر (68%) افراد معتاد متاهل و 25% بیکار بودند و 2/40% آنها شغل آزاد داشتند. بالغ بر67% آنها از نظر تحصیلات زیر دیپلم بودند. تریاک بیشترین نوع ماده مصرفی در معتادان بود، به طوری که 74% تریاک به تنهایی یا در کنار سایر مواد اعتیادآور استفاده می کردند و بعد از تریاک، بیشترین (6/38%) ماده مصرفی کراک، بیشترین علت مراجعه معتادان به مراکز ترک، مشکلات اجتماعی (2/39%) و پس از آن مشکلات روانی (9/28%) بود. بیشترین روش استفاده از مواد از تدخین (9/73%) بوده است. حدود 72% معتادان سابقه ترک داشتند. شیوع مصرف تریاک (05/0=p)، شیره (04/0=p) و کراک (05/0=p) بطور معنی دار در مردان بیش از زنان و بیشترین روش ترک، استفاده از متادون (3/92%) بوده است. بیشترین (45%) علت گرایش معتادان خودمعرف به سمت مواد، دوست ناباب و پس از آن لذت جوئی (15%) بود.
    نتیجه گیری
    تریاک و کراک شایع ترین ماده مصرفی بوده واکثریت مراجعان سابقه ترک پیشین داشتند که نشانگر اهمیت روش های پیشگیری دربرابر درمان است. با توجه به تنزل سن اعتیاد به دوره جوانی وشیوع بالای آن در افراد با تحصیلات پایین تر و بیکار، برنامه ریزی پیشگیری و تمرکز آموزش ها باید بر مقطع سنی جوان تر و افراد کم سواد و بیکار معطوف شود.
    کلیدواژگان: اختلالات ناشی از مواد، مراکز ترک اعتیاد، مواد مخدر
  • وحید منصف کسمایی، پیمان اسدی، سیده معصومه ملکی ضیابری * صفحات 31-37
    مقدمه

    خودکشی را می توان کنشی آگاهانه در آزار خود تعریف کرد که به مرگ منتهی می شود و در حال حاضر یکی از ده علت اول مرگ در جهان محسوب می شود.

    هدف

    تعیین دموگرافی روش های اقدام به خودکشی در بیماران امدادرسانی شده توسط اورژانس 115 استان گیلان درسال 1389«

    مواد و روش ها

    در پژوهشی توصیفی- مقطعی 745 مورد گزارش اقدام به خودکشی امدادرسانی شده توسط اورژانس 115 در سال 1389 بررسی شد. متغیرهای سن، جنس، روش اقدام به خودکشی، نوع داروی بکار رفته، چگونگی (بستری در بیمارستان،درمان در محل) به عنوان معیارهای ورود بررسی شد و با تهیه چک لیستی از این اطلاعات با نرم افزار spss19 تجزیه و تحلیل آماری شد.

    نتایج

    از همه اقدام کنندگان به خودکشی 424 مورد (57٪) مرد و 321 مورد (43٪) زن بودند. بیشترین موارد اقدام به خودکشی از لحاظ سنی با 477 مورد (64٪) در گروه سنی 40-20 سالگی قرار داشتند و از نظر روش اقدام به خودکشی نیز استفاده از دارو با 446 مورد (60٪) فراوان ترین روش بود، سپس، خودزنی با 157مورد (21٪) قرار می گیرد. از نظر داروها نیز آرام بخش ها با 117 مورد (2/26٪) در زنان و مصرف چند دارویی با 131مورد (3/29٪) در مردان بیشترین فراوانی را داشتند. هم چنین، بیشترین فصل اقدام به خودکشی با 203 مورد (2/27٪) در تابستان بود. و 619 نفر (83٪) در بیمارستان بستری شدند و 126 تن (17٪) به طور سرپایی در محل درمان شدند.

    نتیجه گیری

    اقدام به خودکشی با استفاده از داروها بیشترین شیوع را دارد لذا روکرد راهکاری در مصرف اصولی داروها در جامعه بایسته به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: خدمات فوریت های پزشکی، خود کشی
  • داوود پورمرزی، مریم رازی صفحات 38-47
    مقدمه
    سگ گزیدگی مشکل بهداشت عمومی بوده و در کودکان به علت تاثیر پذیری و در معرض خطر بودن بیشتر اهمیت ویژه ای دارد.
    هدف
    بررسی ویژگی های بروز سگ گزیدگی در کودکان استان گیلان
    مواد و روش ها
    در مطالعه ای مقطعی در مدت یک سال، 255 مورد سگ گزیدگی در افراد کمتر از 15 ساله مراجعه کننده به مراکز واکسیناسیون ضد هاری در استان گیلان بررسی شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته که به روش مصاحبه حضوری تکمیل می شد استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بیشتر کودکان پسر بودند. میانگین و انحراف معیار سن کودکان20/3±86/8 سال بود. در 7/93 درصد گزش ها سگ ها صاحب دار بودند. بیشتر گزش ها در روستا و در حیاط خانه اتفاق افتاده بود. در 6/39 درصد موارد سگ مهاجم سگ خانه خود کودک بود. عضو گزیده شده در بیشتر موارد پا بود. تفاوت میانگین سن در بین گروه های مختلف عضو گزیده شده معنی دار بود (001/0). بیشتر کودکان در حین ورود به محل نگهبانی سگ گزیده شده بودند. تفاوت فعالیت منجر به گزش بین دو گروه جنسی از نظر آماری معنی دار نبود. ولی میانگین سن در گروه های مختلف فعالیت منجر به گزش از نظر آماری معنی دار بود (003/0). بیشتر کودکان بین ساعت 12 تا 18 و در فروردین ماه گزیده شده بودند.
    نتیجه گیری
    تهیه محتوی مناسب و اجرای برنامه های آموزشی پیشگیری از سگ گزیدگی برای کودکان و پدر و مادر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سگ ها، کودکان، گزیدگی
  • محسن مردانی کیوی *، مریم اسدی، محمد حق شناس، سید رضا رحیمی مقدم، احدالله عزیزی، خشایار صاحب اختیاری، کیوان هاشمی مطلق صفحات 48-53
    مقدمه
    شناخت اپیدمیولوژی آسیب های زانو در ورزشکاران باعث پیشگیری بهتر و تشخیص و درمان موثرتری می شود. در حد آگاهی ما در ایران در هیچ مطالعه ای فراوانی آسیب های زانو به دنبال ورزش و عوامل مرتبط با آن اجرا نشده است، این مطالعه درصدد پر کردن خلا موجود برآمده است.
    هدف
    ارزیابی اپیدمیولوژی آسیب های زانو در ورزشکاران مراجعه کننده به هیات پزشکی ورزشی استان گیلان در سال های 91-1389
    مواد و روش ها
    از 2035 ورزشکار با آسیب ناشی از ورزش مراجعه کننده به درمانگاه هیات پزشکی- ورزشی استان گیلان، 1409 مورد (2/69 ٪) با مفصل زانو مرتبط بوده و در این بررسی وارد شدند. پس از ثبت ویژگی های دموگرافی و معاینه فیزیکی، در لزوم رادیوگرافی ساده رخ و نیم رخ زانو و در شک در تشخیص، ارزیابی تکمیلی به کمک MRI و در نهایت آرتروسکوپی برای تعیین انواع آسیب های زانو اجرا شد.
    نتایج
    8/75 ٪ بیماران مرد و 2/24٪ زن بودند. پارگی رباط صلیبی قدامی (ACL) شایع ترین علت آسیب داخل زانو (7/44٪) بود و در رتبه های بعدی منیسک داخلی (5/23٪) و منیسک خارجی (6/21٪) قرار گرفتند. نزدیک نیمی از بیماران بین 20-29 سالگی بودند. با وجود این که زنان تعداد کمتری را شامل می شدند، اما میزان پارگی ACL به طور معنی دار در آنها بیشتر بود (0001/0>P). بیشترین آسیب بدنبال دو ورزش اصلی فوتبال/فوتسال (56٪) و ورزش های رزمی (31 ٪) ایجاد شده بود. بیشترین میزان پارگی ACL در مردان مربوط به رشته فوتبال (66٪) و در زنان مربوط به ورزش های رزمی (89 ٪) بود.
    نتیجه گیری
    میزان رخداد و الگوی آسیب های زانو در ورزشکاران به عواملی نظیر نوع ورزش، جنس و سن ورزشکار وابسته است. این مطالعه نشان داد که پارگی رباط صلیبی قدامی، شایع ترین آسیب به دنبال تروماهای ورزشی بوده و زنان رزمی کار و مردان فوتبالیست بیش از سایر ورزشکاران در معرض این آسیب قرار دارند.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، ضربه، مفصل زانو، ورزش ها
  • ساقی موسوی، حسین خوشرنگ، ساغر فاطمی، احسان کاظم نژاد صفحات 54-61
    مقدمه
    نخستین ساعت های پس از بیهوشی زمان نهفته خطرناکی است که به لحاظ نارسائی های حاد حاصل از فرآیند بیهوشی لازم است بیماران با دقت مورد مشاهده، ارزیابی و مراقبت دقیق جسمی قرار گیرند و اختلال های شایع فیزیولوژی که ممکن است در این دوره درقالب «اختلال تنفسی، قلبی- عروقی، برهم خوردن تعادل آب و الکترولیت ها، بروز درد، تغییر دمای بدن (لرز)، تهوع و استفراغ، تغییر درصد اشباع اکسیژن بافتی و نیز عوارض داروهای مورد استفاده در جریان بیهوشی و...» رخ دهد، به دقت بررسی و کنترل شوند. چنین دیدگاهی زیر بنای فکری طراحی و بهره گیری از ابزاری معتبر برای ارایه مراقبت با کیفیت دلخواه در واحدهای مراقبت ویژه بعد از بیهوشی (PACU) را پی ریزی کرد. لذا بر آن شدیم بدنبال بررسی دقیق و گام به گام پژوهشی با هدف طراحی ابزاری معتبر و مبتنی بر استانداردهای مراقبتی و ترخیص در سطح ملی برای پایش بیماران در اتاق های بهبود اتاق عمل های ایران درسال 90- 89 انجام دهیم.
    هدف
    طراحی ابزار پایش بیماران در اتاق های بهبود
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای مقطعی است که مبتنی بر هدف های ویژه طی مراحل سه گانه«تعریف ابزار، تعیین عبارت و مفاد ابزار و سرانجام تعیین روایی ابزار پایش بیماران در واحدهای مراقبت ویژه بعد از بیهوشی» با استفاده از نقطه نظر 228 نفر از اعضای هیات علمی گروه های بیهوشی در 40 دانشگاه علوم پزشکی کشور در دوره ای 6 ماهه و با مکاتبه و ارسال پرسشنامه انجام شده است.
    نتایج
    طی مراحل اول و دوم مطالعه 40 عبارت/گویه برای ابزار پایش ارایه شد. پس ازتعیین روایی صوری و روایی محتوا به صورت کمی و کیفی ابتدا تعداد عبارات اولیه به 34 و نهایتا در قالب 19 سازه عبارت پیرامون اقدام پایشی مورد با سیستم های «تنفسی، قلبی- عروقی، ادراری، عصبی» ثبت دستور پزشک، گزارش پرستاری برای کلیه مددجویان بعد از اتمام جراحی و خاتمه بیهوشی در اتاق های بهبود تدوین و روایی محتوا ابزار بررسی شد. پاسخ ها نشانگر موافقت بیشتر و 2/92 درصد آنان درخصوص طراحی ابزار پایش بود. همچنین، نتایج بررسی پایایی اعتماد ابزار پایش طراحی شده نیز، ضریب آلفای کرونباخ از 5/87% تا 1/91% برای موارد مطروحه در ابزار پایش در حیطه های مورد نظر و ضریب آلفای کرونباخ 1/96% برای کل ابزار را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ابزار پایش بیماران در اتاق های بهبود که در قالب اقدامات پایشی از سیستم های«تنفسی، قلبی- عروقی، ادراری، عصبی» طراحی شده اعتبار واعتماد در پایش و کنترل بیماران در اتاق های بهبودی بیمارستان های کشور دارد. لذا این پروتکل مراقبتی در قالب این مقاله به مراجع شایسته در وزارتخانه متبوع ارائه می شود تا بدین طریق کمک و پشتیبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراستفاده پروتوکل پیشنهادی در سطح کشور به عمل آید.
    کلیدواژگان: اتاق بهبودی، پرستاری از بیهوشی، مراقبت از بیمار
  • ربابه سلیمانی *، کیومرث نجفی، معصومه اللهی، آرش شرقی صفحات 62-67
    مقدمه
    افسردگی و اضطراب از شایع ترین مشکلات روانپزشکی همراه در بیماران با درمان نگهدارنده متادون است که از یک سو منجر به پیش آگهی و پیامد درمانی بدتر خواهد شد و از سوی دیگر تشخیص و درمان بموقع آنها باعث افزایش بهبود و ارتقای کیفیت زندگی می شود.
    هدف
    بررسی فراوانی علایم اضطراب و افسردگی در بیماران با درمان نگهدارنده متادون
    مواد و روش ها
    مطالعه ای توصیفی– مقطعی در سال 1391 بر 150 بیمار 60-18 ساله مرد مراجعه کننده به درمانگاه درمان نگهدارنده متادون مرکز آموزشی- درمانی شفای رشت به روش نمونه گیری متوالی انجام شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه دموگرافی بیماران و پرسشنامه های اضطراب و افسردگی بک بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد و اختلاف آماری کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    از 150 بیمار مطالعه، 74 نفر (3/49%) علایم اضطرابی و 75 نفر (50%) علایم افسردگی داشتند. رابطه بین سن پایین، تجرد، دوز بالای متادون و، سکونت در شهر با علایم اضطرابی معنی دار بود (05/0>P). مجرد بودن، دوز بالای متادون، سکونت در شهر و سابقه خانوادگی اختلال روانپزشکی با علایم افسردگی رابطه معنی دار داشتند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    مجرد بودن، دوز بالای متادون و سکونت در شهر همراهی بالایی با بروز علایم اضطراب و افسردگی در بیماران با درمان نگهدارنده متادون داشت.
    کلیدواژگان: اضطراب، اعتیاد به مواد مخدر- درمان افسردگی، متادون
  • محمد جعفر مدبر نیا، سید کامبخش میر حسینی، رسول تبری *، زهرا عطر کار روشن صفحات 68-75
    مقدمه
    مصرف روزافزون مواد مخدر در کشور ما با توجه به جوان بودن جامعه ایرانی و اعتیاد به مواد مخدر به دشواری پیچیده اجتماعی بدل شده و پیامد ویرانگر دارد. از سوی دیگر با توجه به این نکته که رفتار وابستگی زیادی به محیط اجتماعی دارد و هم چنین در نظر داشتن این جستار که لازمه بررسی و شناخت دقیق این مسائل داشتن نگاه کل نگرانه مبتنی بر روش های کیفی است در این پژوهش تلاش شده عوامل موثر بر اعتیاد در افراد جوان بر اساس تجربه خود آنها بررسی شود. شناسایی عوامل مذکور این امکان را به مسئولان و دست اندرکاران اعتیاد به مواد مخدر می دهد تا با انتخاب راهبرد مناسب اقدام موثرتری برای پیشگیری از این بلای اجتماعی به اجرا در آورند.
    هدف
    شناسایی عوامل موثر بر اعتیاد به مواد مخدر در افراد 15 تا 30 ساله
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش پژوهش کیفی و با استفاده از روش «تجزیه و تحلیل محتوایی» انجام شده است. نمونه های پژوهش را 33 نفر از مصرف کنندگان مواد مخدر مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی درمانی- آموزشی شفای رشت و هم چنین 12 نفر از درمانگران مرکز مذکور تشکیل می دادند که در چارچوب نمونه گیری غیر احتمالی و با روش «نمونه گیری مبتنی بر هدف» انتخاب شدند. داده های پژوهش با مصاحبه نیمه ساختار یافته و ضبط صدا گرد آوری شد. محتوای این مصاحبه ها پس از تبدیل به متن بر اساس متدلوژی انتخاب شده تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در مجموع 78 کد در علل گرایش واحدهای مورد پژوهش به اعتیاد بدست آمد. این کدها در دو طبقه مفهومی اصلی با عنوان «انگیزاننده های درونی» و «مشوق های بیرونی» قرار داده شدند. این طبقه های مفهومی اصلی، خود در برگیرنده تعدادی زیرطبقه هستندکه در برخی موارد با یکدیگر همپوشانی نیز دارند. این زیرطبقات عبارتند از: کسب آسان منفعت های روانی و جسمی، شخصیت لذت طلب، روحیه کنجکاو، تمایل به متفاوت بودن، نداشتن مهارت زندگی، شرایط فرهنگی، وضع اجتماعی و عوامل اقتصادی.
    نتیجه گیری
    طیف گسترده ای از عوامل و شرایط درون فردی و برون فردی بر اعتیاد فرد به مواد مخدر موثرند. با شناسایی این عوامل و طراحی برنامه ای جامع و فراگیر مسئولین مبارزه با مواد مخدر و خانواده ها خواهند توانست شرایط لازم برای پیشگیری از اعتیاد جوانان را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد مخدر- علت شناسی، نوجوانان
  • مرضیه مهرافزا، آزاده رئوفی، پروانه عبدالهیان، زهرا نیکپوری، مهری نصیری، احمد حسینی صفحات 76-81
    مقدمه
    بیماران دچار نشانگان تخمدان پلی کیستی (Polycystic Ovary Syndrome) (PCOS)، به دلیل حساسیت بالا به برانگیختگی تخمدان در درمان های ناباروری در ریسک بالاتر ابتلای به نشانگان تحریک بیش از حد تخمدان (Ovarian Hyperstimulation Syndrome) (OHSS) پس از تزریق هورمون گونادوتروپین جفتی انسان (Human Chorionic Gonadotropin) (hCG) قرار دارد. یکی از روش های کاهش احتمال بروز این نشانگان، کاهش دوز hCG است.
    هدف
    بررسی تاثیر کاهش دوز hCG بر نتایج لقاح آزمایشگاهی (In Vitro Fertilization) (IVF) در PCOS با تحریک کنترل شده تخمدان
    مواد و روش ها
    در مطالعه ای گذشته نگر، تنها بیماران PCOS که در آنها روش آهسته رهش آگونیست GnRH با تجویز مقدار کاهش یافته ی 3/1 دوز استاندارد بکار رفته بود (39 بیمار) ارزیابی شدند. تحریک تخمدان با گنادوتروپین یائسگی انسان (Human Menopausal Gonadotropins) (HMG) آغاز و توسط هورمون محرک فولیکولی نوترکیب (Recombinant Follicle Stimulating Hormone) (rFSH) ادامه یافت. برای القای بلوغ نهایی اووسیت ها، براساس تعداد فولیکول های آنترال در نمای اولتراسون و میزان استرادیول (Estradiol) (E2) بیماران به دو گروه تقسیم شدند، در گروه اول 5000 واحد و در گروه دوم 10000 واحد hCG تجویز شد. سپس، متغیرهای پایه و مربوط به تحریک در دو گروه نامبرده بررسی شد.
    نتایج
    به غیر از افزایش معنی دار تعداد آمپول های گنادوتروپین در گروه دریافت کننده 10000 واحد hCG، دیگر متغیرهای بررسی شده سن، شاخص توده بدنی (Body Mass Index) (BMI)، هورمون لوتئینی (Luteinizing hormone) (LH)، قند خون ناشتا (Fasting Blood Sugar) (FBS)، کلسترول، پرولاکتین، پرمویی، مدت دوره قاعدگی، تحریک تخمدان، میزان استرادیول در روز تزریق hCG و کسب شده، تعداد اووسیت های مرحله متافاز دو، تعداد جنین های انتقال یافته، میانگین نمره کیفیت جنین های انتقالی، OHSS، نرخ لانه گزینی ادامه دار، میزان حاملگی بیوشیمی و سقط جنین و تولد زنده در دو گروه تفاوت معنی دار نشان نداد. میزان E2 در روز تزریق hCG، تعداد همه اووسیت های کسب شده و اووسیت های مرحله متافاز دو در گروه دریافت کننده 5000 واحد hCG، بیشتر بود. افزایش میزان لانه گزینی ادامه دار، حاملگی بیوشیمیایی و تولد زنده در گروه دریافت کننده 10000 واحد hCGدیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاهش دوز hCG در بیماران PCOS با تحریک کنترل شده تخمدان آهسته رهش و 3/1 دوز استاندارد آگونیست GnRH، باعث کاهش نرخ لانه گزینی و نتایج IVF می شود.
    کلیدواژگان: داروسازی آزمایشگاهی، نشانگان پلی کیستیک تخمدان، گونادوتروپین کیسه جنین انسانی
  • عالیا صابری، سیدعلی رودباری *، نفیسه الیاسی، احسان کاظم نژاد صفحات 82-88
    مقدمه
    میگرن سردردی دوره ای است که کما بیش با درمان های پزشکی بهبود می یابد ولی درصورت مزمن شدن درمان آن بسیار دشوار می شود. افزایش پرولاکتین به عنوان یکی از عوامل موثر در مزمن شدن میگرن مطرح شده است.
    هدف
    مقایسه سطح سرمی پرولاکتین در بیماران دچار میگرن مزمن و دوره ای
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از تیر 1390 تا مهر 1391 بر 57 زن دچار میگرن مزمن (طبق تعریفSilberstein) و 57 زن دچار میگرن دوره ای (طبق معیار های انجمن بین المللی سردرد) در درمانگاه نورولوژی بیمارستان پورسینای رشت انجام شد. مبتلایان به اختلال دوره قاعدگی، اضطراب، افسردگی، هیپو یا هیپرتیروئیدی، آنمی یا پلی سیتمی، تشنج و افراد باردار و شیرده، پیش از بلوغ، پس از یائسگی و مصرف کنندگان داروهای هورمونی، وارد مطالعه نشدند. بیماران باید در 12 ساعت پیش از انجام آزمایش روبرو شدن با عوامل تاثیر گذار گذرا بر میزان سرمی پرولاکتین دوری کرده باشند. نمونه خون ناشتا در فاز فولیکولار گرفته شده و میزان سرمی پرولاکتین به روش الایزا اندازه گیری و در دو گروه با هم مقایسه شد. تجزیه- تحلیل داده ها با آزمون های T وMann Weithney U و2Qui و در نرم افزارSPSS نسخه 19انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی مبتلایان به میگرن مزمن 8/8±0/33 و در میگرن دوره ای 7/8±7/32 سال (712/0P=) و میانگین میزان سرمی پرولاکتین در آنها به ترتیب 14/12± 92/20 و 34/9± 36/16ng/ dl بود (036/0.(P= با حذف تاثیر سن نیز این میزان در 2 گروه تفاوت معنی دار داشت (022/0P=). فروانی هیپرپرولاکتینمی در دو گروه به ترتیب 1/28% و 3/12% بود (036/0P= و8/2OR=).
    نتیجه گیری
    میزان سرمی پرولاکتین و فراوانی هیپرپرولاکتینمی در میگرن مزمن بیش از میگرن دوره ای است.
    کلیدواژگان: اختلالات میگرن، افزایش لیپوپروتئین خون، پرولاکتین، زنان
  • هوشنگ گرامی *، سید محمد آقاجانپور صفحات 88-95
    مقدمه
    معمولا در بیماری های بینی با اختلال بویایی مثل هیپوسمی و آنوسمی مواجه هستیم. در حال حاضر آزمون های ذهنی (subjective) و عینی (objective) متفاوتی برای ارزیابی حس بویایی در دسترس هستند. از آزمون های ذهنی، آزمون های غربالگری و اندازه گیری آستانه بویایی به طور شایع در ارزیابی هیپوسمی و آنوسمی بکار می روند. از روش های کیفی ارزیابی بویایی می توان به آزمون های تشخیصی و تمایز بویایی است. روش های عینی بیشتر در پژوهش بکار می رود و گاهی از آنها برای موارد قانونی استفاده می شود؛ از جمله این آزمون ها: FMRI (functional magnetic resonance imaging)، FPET (functional positron emission tomography). SPECT (single photon emission computed مغزی و پتانسیل برانگیخته بویایی اشاره کرد. tomography) بحث: اندازه گیری و ارزیابی حس بویایی به ارزیابی گستره کاملی از تاثیر بیماری های بینی کمک می کند؛ این پدیده بخصوص پیش از جراحی های بینی اهمیت دارد؛ زیرا نادیده گرفتن اختلال بویایی در این بیماران می تواند منجر به بروز شکایت پزشکی و وارد شدن اتهام به پزشک، مبنی بر جراحی مسبب اختلال بویایی شود. در حال حاضر آزمون های غربالگری بویایی گوناگون وجود دارند که می توان از آنها با اطمینان برای ارزیابی حس بویایی افراد استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اختلالات بویایی، بویایی، فنون و روش های تشخیص
|
  • Dr. F. Fakor, Dr. S.M. Aghaee Nejad, S.M. Moosavi Pages 1-6
    Introduction
    Cervical cancer is the second most frequent cancer in women. The natural progression of cervical cancer، from pre- cancerous cell change to invasive disease، makes it one of the uniuqely preventable cancer that can be detected by screening (Pap smear، colposcopy) and treated before progression into invasive disease.
    Objective
    Pathologic Findings of Endocervical Curettage in Routine Colposcopy in Abnormal Pap Smear
    Materials And Methods
    This cross- sectional discriptive study has been performed on 126 patients with abnormal pop smears who were refferd to maternity surgery in three different cities (Rasht، Uromieh، Mashhad). Demographic data and inspections of colposcopist، inclouded 1)Results of colposcopy and 2) results of cervical curretages as recorded in a questionnaire. Then، they were compared with endocervical curretage sampling. Pregnant patients with previous surgeries، gynecologic manipulations and patients with imperfect cases were excluded from the study.
    Results
    From all the cases، 94. 4% had normal endocervical samples and 5. 6% had abnormal ones. The highest incidence of abnormality belongs to the group with LSIL papsmear (low grade lesions in squamous endoepithelial cells). Therefore، it was not significant according to the statistical analysis. The results of endocervical curretages had no correlation with age، consent of colposcopy and pregnancy condition. But these results were significant for both groups (P<0. 01).
    Conclusion
    Considering the significant differences in the amount of abnormal endocervical curretages in the group with abnormal colposcopy versus the other group، curretage could be suggested in abnormal cases. Conflict of interest: non declared
    Keywords: Cervix uteri, Colposcopy, Curettage, Uterine Cervical Neoplasms, Diagnosis
  • Operation Cancellation in Elective Gynecologic and Urologic Surgeries in two Teaching Hospitals
    Dr. Mandana Mansour Ghanaie, Dr. A.S. Asgari, Dr. K. Haryalchi, Dr. Ziba Zahiri Serori Pages 7-14
    Introduction
    One of the most important hospital problems، is revocation of elective surgeries in all around the world. This cancellation could be an index to evaluate the quality of patients care service and triage at hospitals.
    Objective
    The causes of gynecologic and urologic elective surgeries cancellation in two teaching hospitals (Alzahra، Razi) on the day of surgery
    Materials And Methods
    Data were collected about operation cancellation of elective gynecologic and urologic surgeries during 11 years (20th March 2001 to 19th March 2011)، retrospectively. The amount and causes of cancelations، patient’s age، the relationship between revocation and seasons and its comparison with American Society of Anesthesiologists (ASA)، were analyzed by SPSS، version 15.
    Results
    From 30684 patients، 2879 were cancelled (9/38%)، with the most common cause of cancellation being inappropriate preparation before surgery (33/6%). The rates were 337 (26/1%) for gynecologic surgeries and 631 (39/6%) for urologic ones. The mean age of the patients in the cancelled group was significantly higher than that in the other group (p=0/02). There was a direct correlation between ASA physical status and the amount of repeals. After eliminating the problem، 89/3% underwent operations.
    Conclusion
    Among the causes of cancellation، only 67. 04% were avoidable. So establishing a better relationship between patients and their families، and spending more time to recognize، assess and remove the medical problems، could help to decrease the rate of operation cancellations. Conflict of interest: non declared
    Keywords: Obstetrics, Surgical Procedures, Elective, Urology
  • Dr. M. Mardani, Kivi, Dr. K. Asadi, Dr. M. Karimi, Mobarakeh *, Dr. A. Babaei Jandaghi, Dr. K. Hashemi, Motlagh, Dr. Kh Saheb, Ekhtiari Pages 15-21
    Introduction
    Cementless total hip arthroplasty is an accepted alternative in young patients، but in older individuals، its use is still controversial.
    Objective
    To evaluate the clinical and radiological outcome of cementless hip replacement in patients aged 65 years or older using proximally tapered femoral stem implants.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study، 162 patients (173 hips) with a mean age of 69. 38±3. 8 years (range 65-80 years) who were candidates for and underwent cementless total hip replacement with polyethylene-metal and were followed up for 3-7 years. were entered “Harris Hip Score” (HHS) was applied to assess the functional outcomes. All the patients were screened for early complications (thrombophlebitis of the lower extremity، early dislocation، hematoma، surgical site infection)، and late complications (aseptic loosening، dislocation، osteolysis، and need for revision) at 3 and 6 weeks، 3 and 6 months، 1 year post-surgery، and annually thereafter.
    Results
    Patients were followed for an average of 5. 5 years (range 3. 1-7. 3 years). Six hips (3. 5%) experienced early-onset complications (1 case of hematoma، 2 cases of symptomatic thrombophlebitis، and 3 cases of premature hip joint dislocation)، and 2 cases (1. 1%) of delayed-onset dislocation. Not case of aseptic loosening or osteolysis was observed. Mean pre-operative “Harris Hip Score”، was 54. 3 and increased significantly to 84. 6، and 87. 8، on immediate and latest follow up visits، respectively.
    Conclusion
    Cementless total hip arthroplasty، in elderly patients، i. e، 65 years and older، using new generation proximally tapered prosthetic femoral implants، and wear resistant acetabular cups with polyethylene inserts، is a low risk surgery with satisfactory results in short to moderate follow up study.
    Keywords: Aged, Arthroplasty, Replacement, Hip, Hip, Osteoarthritis
  • Dr. K. Hajian, Dr. F. Khirkhah, Dr. M. Falatoni Pages 22-30
    Introduction
    Prevalence of addiction imposes deep physical، psychological and social effects on Prevalence of addiction imposes deep physical، psychological and social effects on the society. From health and social viewpoints، addiction has a serious impact on the society because particularly، intravenous drug users is a main source of AIDS and HIV infection transmission in the community and the majority of prisoners commit drugs related crimes. Thus، it is important to identify the role of socio-demographic and cultural factors on the addictions for preventive purposes.
    Objective
    The objective of this study was to investigate the epidemiologic aspects of addiction among volunteered addicts who tend to give up in Babol and Sari.
    Materials And Methods
    This is a descriptive and analytic study of 1034 volunteered addicted subjects who took part in giving up in detoxification centers in Babol and Sari from 2003 till 2007. The existing data were extracted from charts of the patients using a designed questionnaire composed of two parts: First، demographic data (age، gender، job، education، residence area and marital status) and the second part included some specific data about the age of starting addition، the type of drug abuse، the reason for usage and giving up، disease background، the cost of consumption and duration of last period of consumption. The data were analyzed using SPSS software and Chi square test was used to find the related characteristics.
    Results
    The results showed that 96. 6% of the addicts were men and just 3. 4% were women and average age (±SD) was 33 (±10) years. The mean age of starting addition was 21 (±7) years. The most prevalent age group of patients was 20-29 years (41. 8%) and the least age group belongs to 70 years or over. About 75% were living in urban area and most of them were married (68%). A quarter of the addicts were jobless and 40. 2% were self employed and more than 67% educated less than diploma. Opium was the most popular drug among them used by 74% followed by cocaine at the second rank (38. 6%). The most important reason for giving up addiction was social problems (39. 2%) and psychotic problems (28. 9%). The most common way of drug usage was smoking (73. 9%). Roughly، 72% of the addicts had giving up background. Using of opium (P=0. 05)، shireh (P=0. 04) and cocaine (P=0. 05) were significantly more common among men than women. The most popular way for giving up was MMT method (92. 3%). The most important reasons for addiction were associating with bad friends (45%) and temptation (15%).
    Conclusion
    The results show that opium and cocaine are the most common substances used and the majority of addicts had history of giving up already that indicates the importance of prevention to treatment. Regarding the decreased starting age of addiction in our society، and its high prevalence among low educated and jobless individuals، the preventive educational program should be focused primarily on these high risk groups Conflict of interest: non declared
    Keywords: Narcotics, Substance Abuse Treatment Centers, Substance, Related Disorders
  • Dr. V. Monsef Kasmaie, Dr. P. Asadi, S.M. Maleki Ziabari Pages 31-37
    Introduction

    Suicide is defined as an act of deliberate self-harm، which leads to death، and is one of the first ten causes of death in the world currently.

    Objective

    Demographic analysis of suicide methods in the patients aided by emergency paramedics in Guilan Province in 1389 (2010).

    Materials And Methods

    In this descriptive cross -sectional study، 745 cases of suicides reported by emergency relief 115 in 1389 were analyzed in terms of age، sex، attempted suicide methods، used medicine and disease status of the patients (hospitalization، treatment in place) as the study inclusion criteria. The respective obtained data were analyzed by SPSS version 19.

    Results

    The results show that the total of 424 suicide attempts consisted of 103 (57%) men and 321 (43%) women. Most cases (64%) were in the age group of 40-20 years with the most frequent method of using drugs، followed by 446 cases (60%) of using self-harming methods and finally 157 cases (21%). Using sedation medications occurred in 117 patients (26. 2%) and 131 women with few analogs (29. 3%) of men had the highest frequency. Also، most cases، 203 (27. 2%) occurred in summer and 619 patients (83%) patients were hospitalized، and 126 (17 %) were treated in the outpatient departments.

    Conclusions

    Since suicide attempts by using drugs is the most prevalent method in Iran، the health authorities are advised to take measures to control drug consumption in order to alleviate the situation and reduce the suicide rates. Conflict of interest: non declared

    Keywords: Emergency Medical Services, Suicide
  • Pages 38-47
    Introduction
    Dog bites is a public health problem which is of greater concern in children than adults due to high risk and more effects.
    Objectives
    This study aimed to determine the characteristics of dog bites in children in north of Iran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study during one year، 255 dog bitted children under 15 years old that had been referred to rabies vaccination center in Guilan province were surveyed. For data collection a researcher-made questionnaire was developed and completed by interviews. Data were analyzed by descriptive statistics، independent T-test، one-way analysis of variance and chi square test.
    Results
    Most of the children were boys and the mean age was 8. 86±3. 20 year. The majority of victims (93. 7%) were bitten by owned dogs and 39. 6% dog owners were children’s families. Most children were bitten in home yard. Bites to the leg were most often received by victims. Mean age differences in different parts of the body bitten were significant (0. 001). Majority of children were bitten when they were entering the dog’s territory. Difference in actions leading to bites between the two genders was not significant but mean age difference in groups of action leading to bites was significant (0. 003). Most dog bites occurred between 12 and 18 pm.
    Conclusion
    To reduce the frequency of dog bites in children، designing and implementing educational programs for children and parents seem to be necessary. Conflict of interest: non declared
    Keywords: Bites, Stings, Child, Dogs
  • Pages 48-53
    Introduction
    The knee is the most commonly injured joint by adolescent athletes. Since there is almost no published study reporting the type and frequency of knee injuries among Iranian athletes، this study is sought to fill the mentioned gap.
    Objectives
    This study aimed to determine the epidemiology of knee injuries among the patients presented to Sports Medicine Committee of Guilan Province from 2010 to 2012.
    Materials And Methods
    Of the 2035 patients، 1409 injuries (69. 2%) were associated with the knee joint. 68. 1% of those patients were men and 31. 6% were women. After recording the demographic characteristics and physical examination، plain antero-posterior and lateral radiographs were performed، if necessary، and in the suspected diagnosis، further evaluation such as MRI and arthroscopy were performed.
    Results
    ACL tear was the most common cause of internal knee injuries (44. 7%)، followed by medial meniscus (23. 5%) and lateral meniscus (21. 6%). Almost half of the patients were between the ages of 20-29 (43%). Despite the smaller number of women، the rate of ACL tears was significantly higher in them than that in men. The most common sports associated with internal knee injuries were soccer/futsal (56%) and martial arts (31%). The highest risk for ACL injury in male and female athletes was observed while performing soccer (66%) and martial arts (89%)، respectively.
    Conclusion
    Knowledge of the epidemiology and specific pattern of injury of the knee joint during sports may help prevent، diagnose، and treat knee joint injuries. Conflict of interest: non declared
    Keywords: Epidemiology, Knee Joint, Sports, Trauma
  • S. Moosavi, Dr. H. Khoshrang *, Dr. S. Fatemi, Dr. E. Kazem Nejad Pages 54-61
    Introduction
    First hours after surgery is a critical time. Patients need to be closely observed due to post anesthesia process and potential physical problems which can occur during that time. So it is necessary to use a standard tool for patients control in PACU which is a scale for discharge and transfer to other wards.
    Objective
    This is a cross-sectional study and 3rd part of another study which aims to design a valid tool for patients control in PACU. It also aims to determine the validity of patients control tool in PACU of Iran operation rooms.
    Materials And Methods
    Data collection instrument was a questionnaire containing items on the standard care of the patients in PACU which has been sent to anesthesiologists of all medical universities within Iran. This study seeks to design a valid Instrument for patient control in Recovery rooms/ Post Anesthesia care unit (PACU) in Iran. It was based on special goals and consisted of 3 parts: instrument definition، determination of instrument items and determination of instrument development validity for patient control in recovery rooms As for the first and second parts of the study، 40 items were presented for instrument development. After checking for face validity، 34 items at first and at last 19 items were added about respiratory، cardiac، urinary and nerve system، physician order، and nursing note for patients after surgery in recovery room.
    Results
    Following data analysis and sample guidance opinions، this protocol has been presented for care of the patients in PACU، to be used in all educational hospitals of Iran. In total، 92. 2% of samples agreed on the use of the designed protocol for patient control in PACU. The results of internal consistency revealed alphacronbach of % 87. 5- %91. 1for factors and % 96. 1for whole tool control in PACU.
    Conclusion
    The developed tool for patients control in PACU seems to be a valid and reliable means for patients control related to “Respiratory، Cardiovascular، Neuromuscular and Urinary systems” in PACU Conflict of interest: non declared
    Keywords: Patient care, Postanesthesia Nursing, Recovery Room
  • Dr. R. Solimani *, Dr. K. Najafi, M. Allahi, Dr. A. Sharghi Pages 62-67
    Introduction
    Anxiety and depression are common psychiatric problems among methadone maintenance treatment (MMT) patients. On the one hand، these will lead to a worse prognosis and therapeutic consequences and on the other hand، their early and on time diagnosis and treatment would enhance the recovery and improve the quality of life.
    Objective
    To evaluate the frequency of anxiety and depression in the patients undergoing methadone maintenance therapy.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted in MMT clinic of Shafa hospital in 1391. In doing so، 150 male patients، within the age range of 18-60 years who were on methadone maintenance therapy were entered into the study. After completion a demographic questionnaire، patients filled Beck anxiety and depression inventory. Data were analyzed using SPSS version 16. Statistical difference less than 0. 05 was considered significant.
    Results
    From the 150 patients، 74 patients (49. 3%) had anxiety and 75 patients (50%) depression. There was a significant correlation between younger age، being single، higher dose of methadone and urban residents with anxiety (P<0. 05). Also، higher dose of methadone، being single، urban residents and family history of psychiatric disorders were correlated with depression (P< 0. 05).
    Conclusion
    This study showed that some factors such as being single، high dose of methadone and being urban residents have a significant association with anxiety and depression among the patients undergoing methadone maintenance therapy.
    Keywords: Anxiety, Depression, Methadon Substance Dependence, Therapy
  • Dr. M.J. Moddabernia, Dr. S.K. Mirhosseini, Dr. R. Tabari *, Dr. Zahra Atrkar Roushan Pages 68-75
    Introduction
    The increasing use of drugs in our country is accelerated and the whole young community، with complex social problem of drug addiction has become destructive consequences arising from it. Examination of related issues in especially the youth is actually a must.
    Objective
    To identify factors influencing drug addiction in people 15 to 30 years of age.
    Materials And Methods
    This study used qualitative research methods «content analysis». Data were collected from interviews and semi- structured using a tape recorder was on Nvarzbt. The content of these interviews was transcribed، based on the methodology chosen for this study and analyzed..
    Results
    A total of 78 samples were obtained and the orientation of the source codes in two main conceptual categories were entitled Triggers internal and external incentives. The original concept involved a number of classes with some subclasses overlapping in some cases. This subsets included: easy obtaining of psychological and physical benefits، having a fun loving personality، a spirit of curiosity، a desire to be different، lack of life skills، cultural، social، economic factors.
    Conclusion
    A wide range of conditions and factors، both internal and external، affect addiction. The addiction respective authorities and families may do their job well by identifying the influencing factors in addiction and develop a comprehensive plan to combat this critical issue.
    Keywords: Adolescent, Narcotic Dependence, Etiology
  • Dr. M. Mehrafza *, A. Raoufi, Dr. P. Abdollahian, Dr. Z. Nikpouri, Dr. M. Nasiri, Dr. A. Hosseini Pages 76-81
    Introduction
    PCOS (Polycystic ovary syndrome) patients undergoing infertility treatments present a greater sensitivity to gonadotrophins and higher incidence of OHSS when human chorionic gonadotropin (hCG) is administrated for the induction of final oocyte maturation. Lower dose of hCG can reduce the occurrence of OHSS
    Objectives
    The aim of present study was to evaluate the effect of hCG dose reduction on IVF outcome in PCOS undergoing controlled ovarian hyperstimulation
    Materials And Methods
    In this retrospective study، we included 39 women with PCOS who had undergone one-third dose depot GnRH agonist protocol. Ovarian stimulation was initiated with rFSH and continued by HMG. Final follicular maturation is triggered by 5000 (group A) or 10000 IU (group B) of hCG according to antral follicle count and estradiol levels. Basal and stimulation variables were analyzed between the groups.
    Results
    There were no significant differences seen in all characteristics (Age، BMI، LH، FBS، cholesterol level، prolactin، Hirsutism، menstrual cycle، length of stimulation، E2 level on hCG day، number of total and MII oocytes، number of embryos transferred، mean transferred embryo score، OHSS، ongoing implantation rate، biochemical pregnancy rate، abortion rate، live birth rate) between the groups except for the number of GnRH ampoules. The E2 level and the number of total and metaphase II oocytes were higher in 5000 IU group. Higher rates of biochemical pregnancy، live birth and continuing pregnancy were observed in 10000 IU group.
    Conclusion
    It seems that reduction in implantation rate and IVF outcome is related to lower dose of hCG in PCOS undergoing one-third dose depot GnRH agonist protocols.
    Keywords: Chorionic Gonadotropin, Human, Fertilization in Vitro, Polycystic Overy Syndrome
  • Dr. A. Saberi, Dr. S.A. Roudbary *, Dr. N. Elyasi, Dr. E. Kazemnejad Leyli Pages 82-88
    Introduction
    Migraine is an episodic headache that is improved fairly by medical treatment، but when it becomes chronic its treatment will be more difficult. Increased serum prolactin level is suggested as one of the factors making migraine chronic.
    Objectives
    Comparison of the prolactin serum level among the patients with chronic and episodic migraine
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed from 2011 July till 2012 November on 57 female chronic migrainous (according to Silberstein definition) and 57 female episodic migrainous (according to IHS criteria) in neurology clinic of Poursina hospital in Rasht، northern Iran. The cases with menstrual irregularity، anxiety، depression، hypo or hypothyroidism، anemia، polycytemia، epilepsy، and pregnant، lactating، prepuberty and postmenopause patients and hormonal preparations were excluded from the study. The patients were required to avoid from any temporary affecting factors on prolactin serum level in the last 12 hours. Fasting blood sampling was done in the period of follicular phase and the serum level of prolactin was determined by ELISA method and compared between the two above mentioned groups. Data analysis was performed by T-test، Mann Whitney U and Qui2 tests in SPSS، version 19 software.
    Results
    A total of 57 patients with chronic migraine and 57 patients with episodic migraine with mean age of 33. 0 ± 8/8 and 32/7 ± 8/7 years old، respectively (P=0/712) participated in this study. The mean serum level of prolactin was 20/92 ± 12/14 ng/ dl (95% CI: 17/69-24/14) and 16/36 ± 9/34 ng/dl (95% CI: 13/88-18/84)، respectively (P=0/036). Also، with omitting the age effect، the difference was significant (P=0/022). The prevalence rates of hyperprolactinemia in chronic and episodic migraine cases were respectively 28/1% and 12/3% (P=0/036) (OR=2/8، 95% CI: 7/42-1/04).
    Conclusion
    Prolactin serum level and the prevalence of hyperprolactinemia in chronic migrainous cases were higher than that among episodic ones.
    Keywords: Hyperprolactienmia, Migraine Disorders, Prolactin, Women
  • Dr. H. Gerami *, Dr. S. Aghajanpour Pages 88-95
    Introduction
    olfactory disorders usually occur in rhinological disease. Different subjective and objective test methods are available to assess the sense of smell Among the subjective methods، screening tests and threshold measurements are commonly used to quantify hyposmia or anosmia. Qualitative methods are available using discrimination and identification tests. Objective methods are used in research and in some situatisus. they include FMRI (functional magnetic resonance imaging)، FPET (functional positron emission tomography)، olfactory evoked potentials and brain SPECT (single photon emission computed tomography)، the measurement of the sense of smell helps to assess the whole spectrum of the effects of nasal diseases.
    Conclusion
    This is especially important before rhinological surgery، because a non-detected smell disorder in patients with rhinological disease is common. the assessment of a pre-existing hyposmia or anosmia helps to post-Aperative claims relating it to surgery. A variety of validated screening tests for olfaction are available pervent and they are useful tools to document whether a patient is able to smell.
    Keywords: Diagnostic Technigues, Procedurs, Olfaction Disorders, Smell