فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 94 (تابستان 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 94 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزانه محمودی، فهیمه محمد قاسمی، فریده حسینی، زهرا عطر کار روشن صفحات 1-8
    مقدمه
    استیل سالسیلیک اسید (ASA) داروی غیر استروئیدی ضد التهابی است که باعث اختلال تولید مثل در مردان و حیوانات نر می شود.
    هدف
    ارزیابی تاثیر استیل سالیسیلیک اسید بر تفرق کروماتین اسپرم، تستوسترون و LH در موش بالغ.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 49 سر موش نر بالغ به طور مساوی به 7 گروه تقسیم شدند. گروه 1 (کنترل) هیچ داروئی دریافت نمی کرد. گروه 2(شم) حلال دریافت میکرد. گروه های 3،4،5،6و7 به ترتیب روزانه دوزهای 05/0، 1/0، 5/0، 1و 5 میلی گرمASA دریافت می کردند. به همه حیوانات 14 روز به صورت خوراکی دارو تجویز شد. در روز 15 اپی دیدیم برداشته شد و ارزیابی به روش رادیو ایمونو اسی (RIA)، برای اندازه گیری سطوح سرمی تستوسترون، LH و تست SCD برای فراگمانتاسیون DNA اسپرم انجام شد. داده ها به روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه، توکی یا ضریب همبستگی آنالیز شد. 05/0 P< معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    میزانLH سرم در هیچ یک از گروه ها تغییر نکرد هر چند که در گروه های 5،6و7 میزان تستوسترون به صورت معنی دار کاهش داشت(05/0 P<). ASA در گروه های 5،6و7 هالو اسپرم های بزرگ را کاهش داد. فراگمانتاسیون DNA به صورت معنی دار تنها در گروه 5 میلی گرم/کیلوگرم افزایش یافت. رابطه آماری بین سطوحLH و نتایج تستSCD بدست نیامد. بین اسپرم های فراگمانته و تستوسترون رابطه منفی وجود داشت (347/0-r=و001/0P<).
    نتیجه گیری
    ASA تأثیر سوء بر DNA اسپرم داشت بویژه در گروه آخر در دوزهای بالاتر ASA رابطه معنی دار بین تستوسترون و فراگمانتاسیون DNA اسپرم بوجود آمد که این اثر ممکن است ناشی از تغییر تستوسترون باشد.
    کلیدواژگان: استیل سالیسیلیک اسید، دی ای ان فراگمانتاسیون، کروماتین، هورمون های جنسی
  • سمانه حقیقی، زیور صالحی صفحات 9-15
    مقدمه
    بیماری زخم پپتیک (PUD)، نماینده گروهی از زخم های بخش بالایی دستگاه گوارشی، در معده و دوازدهه است. استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد، از عوامل دخیل در پاتوژنز این بیماری است. سلول ها برای از بین بردن گونه های فعال اکسیژن از چندین آنزیم با فعالیت آنتی اکسیدانی استفاده می کنند. یکی از این آنزیم های، کاتالاز است که پراکسید هیدروژن را به آب و اکسیژن تبدیل می کند.
    هدف
    بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن کاتالاز C>T 262- با بیماری زخم پپتیک.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 84 بیمار دچار زخم پپتیک و 70 فرد سالم، بررسی شدند. پس از استخراج DNA ژنومی از نمونه بیوپسی، ژنوتیپ ها و فرکانس های آللی در بیماران و افراد کنترل به روش Three Primer ARMS - PCR تعیین شد. آنالیز داده ها، با استفاده از نرم افزار MedCalc (ویرایش 12) انجام گردید.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های CC، CT، TT در بیماران به ترتیب 7/35%،6/41%، 6/22% و در افراد سالم به ترتیب 4/71%، 4/21%، 1/7% بدست آمد. آنالیز آماری نشان دهنده ارتباط معنی دار بین پلی مورفیسم ژن کاتالاز و بیماری زخم پپتیک بود.(0001/0 (P=
    نتیجه گیری
    حضور آلل T ژن کاتالاز در موقعیت C>T 262- می تواند به عنوان عامل خطر در بیماری زخم پپتیک مطرح شود. گرچه بررسی بیشتر پلی مورفیسم های کاتالاز (CAT) برای درک نقش ژن CAT در PUD نیاز است.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، پلی مورفیسم، زخم پپتیک، کاتالاز
  • عباس دانش کهن، طاهره دهداری*، الهه رفیعی، ملیحه بیگ زاده، عاطفه خلیلی فرد، سحر بختیاری فرجادی، مظفر مسلم صفحات 16-23
    مقدمه

    جمعیت سالمند ایران رو به افزایش است. کارکنان حوزه سلامت نقش برجسته ای در آموزش جامعه و پیشگیری و مدیریت درمان بیماری های شایع (مانند آلزایمر) دوره سالمندی دارند.

    هدف

    تعیین آگاهی و عملکرد پیشگیری کننده از آلزایمر در کارکنان شبکه بهداشت شهر رشت در سال 1391

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 270 نفر از کارکنان شبکه بهداشت شهر رشت به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و پرسشنامه مربوط به سنجش آگاهی و عملکرد در زمینه آلزایمر را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری خی دو، همبستگی اسپیرمن و کروسکال والیس تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین سن نمونه ها 8/40 با انحراف معیار 1/7 سال بود. 72 درصد نمونه ها زن بودند. تنها 6/32% آنها آگاهی خوب و 9/21 % نمونه ها عملکرد خوبی در زمینه رفتارهای پیشگیری کننده از آلزایمر داشتند. آگاهی (67%) و عملکرد (77%) بیشتر نمونه ها در حد متوسط بود. آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که رابطه بین میانگین آگاهی و عملکرد از نظر آماری معنی دار نیست (029/0p=، 133/0r=).

    نتیجه گیری

    آگاهی و عملکرد کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهر رشت در مورد آلزایمر در سطح متوسط است. با توجه به نبودن رابطه معنی دار بین آگاهی و عملکرد نمونه ها، پیشنهاد می شود سایر عوامل موثر بر عملکرد بررسی شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، بیماری آلزایمر، عملکرد
  • میر محمد جلالی، هوشنگ گرامی، شادمان نعمتی، ارسلان داداشی، رحمت الله بنان، زهرا کریمی، احسان کاظم نژاد لیلی، معصومه پستادست، فتانه بخشی صفحات 24-28
    مقدمه
    سالمندی روندی فیزیولوژی است و در آینده روند سالمندی جمعیت ایران با شتاب بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد. کاهش شنوایی شایع ترین تظاهر اتولارینگولوژی در سالمندان است و در عین داشتن هزینه های مستقیم و غیر مستقیم برای افراد و سیستم های بهداشتی، در موارد بسیاری از نظر دور می ماند.
    هدف
    بررسی اختلال شنوایی در سالمندان مناطق روستائی شهرستان رشت با توجه به اهمیت مساله بهداشت و طب سالمندی.
    مواد و روش ها
    در این بررسی مقطعی توصیفی در سال 1392، نخست به طور تصادفی 35 روستای شهرستان رشت انتخاب و سالمندان آنها نیز به صورت تصادفی شناسایی و دعوت شدند. پس از دریافت رضایت نامه کتبی، سالمندان توسط پزشکان عمومی و متخصص گوش و حلق و بینی و همچنین یک رادیولوژیست بررسی شده و داده ثبت و تجزیه و تحلیل آماری شد.
    نتایج
    از412 سالمند (8/52% مرد و 2/47 زن %)، در 324 نفر آزمون شنوایی سنجی انجام شد که کاهش شنوائی حسی-عصبی در 290 مورد (5/89%) کاهش شنوائی هدایتی در 13 فرد (01/4%)، نوع مختلط در یک مورد(3/0%)،و شنوایی طبیعی در 20 مورد (17/6%) تشخیص داده شد. 263 نفر (68/90%) کاهش شنوایی خفیف و متوسط و 27 نفر(31/9%) کاهش شنوائی شدید و بیشتر داشتند. الگوی کاهش شنوائی در فرکانس های بالا در 247 مورد (23/76%)، الگوی خطی در 53 نفر(35/16%) و در فرکانس های پایین در 4 مورد (23/1%) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    در جامعه سالمندان مناطق روستائی شهرستان رشت، فراوانی اختلالات شنوائی کمابیش شایع و چشمگیر است.
    کلیدواژگان: اختلالات شنوائی، سالمندی
  • آیدا فراهانی، الیکا معرفت پور، علی حمیدی مدنی، رویا فرجی، آبتین حیدرزاده، محمد هادی بهادری * صفحات 29-35
    مقدمه
    گواه رو به رشد مستندی درباره اثر امواج تلفن همراه بر سلامت انسان وجود دارد. با این وجود بررسی اندکی بر این اثر تلفن همراه به صورت مشخص بر بقاء و حرکت اسپرم انسان انجام شد و تاثیر امواج تلفن همراه بر ویرانی DNA اسپرم ارزیابی نشده است.
    هدف
    تعیین تأثیر تلفن همراه بر بقا، حرکت و غلظت، چگالی DNA به روش فلورسنت برای تشخیص تراکم غیرطبیعی کروماتین اسپرم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بوده و نمونه های مایع منی از 18 مرد بارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری الزهرا (س) تهیه و پس از مایع شدن، هر نمونه به دو گروه مساوی کنترل (نمونه بدون تاثیر امواج) و گروه آزمایش (نمونه در فاصله یک سانتی متری امواج تلفن همراه در شرایط مکالمه و روشن بدون هیچگونه مانعی به مدت 10 دقیقه) تقسیم شدند. شاخص های اسپرم بر مبنای استانداردهای WHO صورت گرفت و غلظت، حرکت (I،II،III وIV)، و بقاء و همچنین تخریب DNA هر دو گروه با رنگ آمیزی آکریدین اورانژ (AO) ارزیابی شد. نتایج با آزمون های آماری ANOVA یک طرفه و توکی با نرم افزاز 16 SPSS تجزیه و تحلیل و p کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.
    نتایج
    گروه مورد تابش بطور معنی داری حرکت جلو رونده تند، حرکت جلورونده آهسته و میزان بقاء اسپرم را کاهش داده و همچنین بطور معنی داری باعث تحرک اسپرم های بدون تحرک و غیرطبیعی می شود(05/0>p). افزون بر آن رنگ آمیزی آکریدین اورانژ نشان داد که نمونه های گروه مورد تابش تخریب DNAی بیشتری شامل اسپرم های زرد و قرمز در برابر اسپرم های سبز در مقایسه با گروه کنترل نشان می دهند.
    نتیجه گیری
    امواج الکترومغناطیس تلفن های همراه در محیط آزمایشگاهی بطور معنی دار بقاء و تحرک اسپرم را کاهش می دهد. همچنین، گروه های در معرض تابش تخریب DNA بیشتری در مقایسه با گروه کنترل نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، توان زیستی، دی ان ای
  • عذرا زبردست، محمدعلی بشارت، رضا پورحسین، هادی بهرامی احسان، حمید پورشریفی صفحات 36-47
    مقدمه
    در پژوهش های گوناگون، مشکل بین شخصی و ناتوانی در تنظیم هیجان به عنوان متغیرهای روانشناختی مرتبط با چاقی در نظر گرفته می شود.
    هدف
    مقایسه اثربخشی دو روش درمان روابط بین شخصی و مدیریت هیجان بر کاهش وزن زنان چاق.
    مواد و روش ها
    40 زن با BMI بالای 9/29 که به درمانگاه کاهش وزن بیمارستان سینا تهران مراجعه کرده بودند، به روش نمونه گیری دسترس و براساس جدول تصادفی انتخاب و در این پژوهش شبه آزمایشی شرکت کردند. از افراد خواسته شد پرسشنامه مشکل بین شخصی (60IPP-) و پرسشنامه تنظیم هیجانی (27ITEC-) را تکمیل کنند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شده و به مدت 6 ماه در معرض دو روش درمانی روابط بین شخصی و آموزش یکپارچه شایستگی های هیجانی قرار گرفتند. در پایان نشست های درمانی و سه ماه پس از درمان، کاهش وزن افراد بر پایه شاخص توده بدن (BMI) بررسی شد. روش آماری بکار رفته در پژوهش، آزمون های t مستقل و وابسته و تحلیل کوواریانس بود. برای سطح معنی داری، خطای 05/0 و سطح اطمینان 95/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    درمان روابط بین شخصی، مشکلات بین شخصی را کاهش داد و آموزش یکپارچه شایستگی های هیچانی، مهارت های تنظیم هیجان را بهبود می بخشد. هر دو روش درمانی منجر به کاهش وزن در زنان چاق می شود.
    نتیجه گیری
    روش درمانی روابط بین شخصی اثر بهتری بر روش آموزش یکپارچه شایستگی های هیجانی در کاهش وزن زنان چاق ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: چاقی، کاهش وزن، روان درمانی
  • شهین بافته چی، سیدموسی کافی ماسوله، مهناز فلاحی خشت مسجدی، ایرج شاکری نیا، آتیه شیدایی، سحر ابریشم کش، بیژن اسکندری صفحات 48-56
    مقدمه
    ایدز از دید ایجاد مشکلات اجتماعی فراوان، افکار ناپسند حاکم بر جامعه و برچسب اجتماعی، نه تنها بر سلامت جسمی بلکه بر سلامت روانی و اجتماعی بیماران اثر می گذارد.
    هدف
    مقایسه شادزیستی، کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله با استرس در مردان HIV مثبت و مردان سالم.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی از نوع مقایسه ای بود. جامعه آماری همه مردان HIV مثبت مراجعه کننده به درمانگاه مشاوره بیماری های رفتاری شهر رشت در سال1392بودند که با روش نمونه گیری آسان100 نمونه شامل50 مرد HIV مثبت و50 مرد سالم، انتخاب و همتاسازی شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه شادکامی آکسفورد، پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36و پرسشنامه سبک های مقابله ای موس و بلینگز انجام شد. برای تحلیل داده ها آزمون های آماری t مستقل، همبستگی پیرسون و تحلیل کوواریانس بکار رفت.
    نتایج
    بین میانگین نمره های شادزیستی و سبک های مقابله با استرس در مردان HIV مثبت با مردان سالم تفاوت معنی دار وجود داشت(001/0 >P). بین میانگین نمرات کیفیت زندگی مردان سالم در مولفه های عملکرد جسمی، محدودیت ایفای نقش، هیجان، خستگی، درد و سلامت عمومی با بیمارانHIV مثبت تفاوت معنی دار بود(0001/0
    کلیدواژگان: ایدز، خوشحالی، فشار روانی، کیفیت زندگی
  • لیلا مقتدر، رمضان حسن زاده، بهرام میرزاییان، یارعلی دوستی صفحات 57-65
    مقدمه
    نشانگان پیش از قاعدگی به مجموعه ای از نشانه های جسمی و روانی گفته می شود که در فاز لوتئال چرخه قاعدگی روی می دهد و با آغاز قاعدگی یا چند روز اول بهبود می یابد. از این شکایت ها افسردگی و پریشانی شایع تر و آزاردهنده تر ند.
    هدف
    مقایسه اثر بخشی درمان گروهی شناختی رفتاری با هیپنوتیزم شناختی گروهی بر کاهش اضطراب زنان مبتلا به نشانگان پیش از قاعدگی.
    مواد و روش ها
    پژوهش به شیوه نیمه تجربی در زنان و دختران مراجعه کننده به پایگاه بهداشتی وابسته به مرکز بهداشت شماره 12 شهر رشت در سال 1392 انجام شد. با نمونه گیری در دسترس، 30 نفر از زنان با نشانگان پیش از قاعدگی انتخاب و به طور تصادفی بین 3 گروه دربرگیرنده دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. در دو گروه اول به ترتیب 8 نشست درمان شناختی رفتاری و درمان شناختی هیپنوتیزم برگزار شد و گروه سوم درمانی نگرفت. پرسشنامه محقق ساخته جمعیت شناختی 8 سوالی نشانگان پیش از قاعدگی و پرسشنامه اضطراب بک در مراحل پیش آزمون و پس آزمون بکار رفت. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (میانگین، تحلیل کوواریانس و توکی) استفاده شد.
    نتایج
    هر دو درمان شناختی رفتاری و هیپنوتیزم شناختی بر کاهش اضطراب این نشانگان موثر بود) 001/0 P<) افزون بر آن تفاوت معنی دار بین این دو درمان (درمان گروهی شناختی رفتاری و درمان گروهی هیپنوتیزم شناختی) در کاهش اضطراب در این نشانگان به چشم نمی خورد.
    نتیجه گیری
    درمان های روانشناختی در درمان نشانگان پیش از قاعدگی کارایی داشته و با توجه به عوارض کمتر، پیشنهاد می شود از این نوع درمان ها برابر با درمان های دارویی، استفاده بیشتر شود و نیز با توجه به اثربخشی یکسان، درمان شناختی- رفتاری و هیپنوتیزم شناختی بویژه در بیماری های زنان به کار رود.
    کلیدواژگان: اضطراب، رفتار درمانی شناختی، نشانگان پیش از قاعدگی، هیپنوتیزم
  • حسین محمدی نیکویی، معین مقدم احمدی، احسان کاظم نژاد، افروز حق دوست صفحات 66-71
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایع ترین بدخیمی ها در زنان بوده و ماموگرافی در غربالگری و تشخیص آن نقش مهمی دارد. در مطالعات مختلف ارزش تشخیصی این آزمون ارزیابی شده است. در این مطالعه بر آن شدیم در بیمارانی که با توده پستان مراجعه کرده بودند، از نظر اعتبار ماموگرافی و یافته های آن مو به مو و تاثیر شاخص های آن و طیف سنی بیماران را بر نتایج ماموگرافی بررسی کنیم.
    هدف
    ارزش تشخیصی ماموگرافی در گستره های سنی گوناگون در بدخیمی پستان.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی پرونده 114 بیمار در سال 1390- 1391که با توده پستان مراجعه کرده بودند بررسی شد. نتایج ماموگرافی و متغیرهای آن شامل سن بیماران، توده، نوع کلسیفیکاسیون، بهم ریختگی ساختار بافتی، لنفادنوپاتی آگزیلاری و نتیجه کلی ماموگرافی ثبت و با نتایج آسیب شناسی سنجیده شد.
    نتایج
    در بررسی 114 بیمار، حساسیت آزمون ماموگرافی به طور کلی 84% و ویژگی 50% بوده است. این آزمون در دو طیف سنی کمتر از40 سال و بیش از 60 سال، ویژگی100% داشته است و در طیف سنی 60-40 سالگی حساسیت 84% داشته است. وجود میکرو کلسیفیکاسیون ویژگی 100% و وجود حاشیه ناواضح توده حساسیت 96% دارد.
    نتیجه گیری
    برخی شاخص های ماموگرافی همچون میکروکلسیفیکاسسیون و حاشیه توده اهمیت تشخیص بالاتری نسبت به سایر شاخص ها دارد. همچنین، آزمون ماموگرافی در کمتر از 40 سالگی و بیش از 60 سالگی اعتبار و ارزش بیشتری دارد. لیکن پیشنهاد می شود برای ارزیابی و نتیجه گیری ریزبینانه تر، چنین مطالعاتی با حجم نمونه بیشتر انجام شده و نتایج سنجیده شوند.
    کلیدواژگان: پرتونگاری پستان، پستان، سرطان های پستان، تشخیصی
  • سیدعلی حزنی، فاطمه عظمیان مقدم، محمدرضا یگانه، سیروس حق شناس صفحات 72-79
    مقدمه
    طب سنتی گردآوری از دانش، مهارت و ممارست است که بر اساس نظریه ها و تجریه بومی فرهنگ های گوناگون استوار است که برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های جسمی و روانی از آن استفاده می شود. با توجه به تفاوت در نگرش و ویژگی دموگرافی افراد جامعه نسبت به طب سنتی و برای هدایت افکار عمومی جامعه به سوی این روش درمانی، استخراج داده های دموگرافی و نگرش به روش های سنتی درمانی اهمیت دارد.
    هدف
    تعیین ویژگی دموگرافی و نگرش به طب سنتی در مراجعان به درمانگاه قایم رشت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی- مقطعی بر 132 نفر از مراجعان به درمانگاه قایم رشت که به صورت تخصصی برخی درمان های طب سنتی (حجامت، زالو و فصد درمانی) را انجام می دهد در سه ماهه اول سال1393 انجام شده است. نمونه گیری به صورت آسان و با پرسش نامه پژوهشگر ساخته دربردارنده 33 گویه با مقیاس 5 گزینه ای لیکرت انجام شد. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 88 محاسبه شد. روایی محتوایی آن با آرای استادان مربوط تایید شد. تحلیل آماری آن با آمار توصیفی و آزمون تحلیلی شامل آزمون های کولموگراف اسمرینوف، من ویتنی و کروسکال والیس با نرم افزار spss21 انجام شد.
    نتایج
    63% زن و 37% مرد بودند بیشترین علت مراجعه به ترتیب دردهای رماتیسمی و مفصلی(8/25%)، سردرد(5/18%) و سینوزیت و فشارخون(8/9%) بود. بیشترین آگاهی آنان از طب سنتی و ویژگان درمانی آن از مطالعه کتاب و اینترنت(2/40%)، تجربه دیگران (5/36%)، روزنامه تلویزیون و رسانه های جمعی (5/1%)و توصیه اقوام (29%) بود. مراجعان نگرش خوبی به طب سنتی با میانگین نمره 90/3 از 5 ارزیابی داشتند و بیشتر آنها خواستار تبلیغ بهتر طب سنتی در صدا و سیما و برگزاری کلاسهای آموزشی بودند. اولویت اصلی جهت مراجعه به مطب سنتی از نظر 70% آنها هزینه کمتر؛ درمان بهتر و بدون عارضه و سریع بود.
    نتیجه گیری
    سیاست گزاران و وزرات بهداشت باید با آگاهی رسانی صحیح و نظارت اصولی بر مراکز و افراد ارائه دهنده طب سنتی راه را برای رواج این میراث پر بها هموار نماید. همچنین گنجاندن واحد درسی در رشته های پزشکی و پیرا پزشکی و مرتبط برای این امر بسیار مطلوب است. تبلیغ هرچه بیشتر از طریق رسانه های جمعی خصوصا تلویزیون و برگزاری دوره های کاربردی کوتاه مدت در این زمینه می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: پزشکی سنتی، حجامت، زالوها
|
  • F. Mahmudi, Dr F. Mohammadghasemi F. *, F. Hosseini, Dr Z. Atrkar Roshan Pages 1-8
    Abstract
    Introduction
    Acetylsalicylic acid (ASA) is a non-steroidal anti inflammatory drug, causing reproductive failure in human males or animals.
    Objective
    To evaluate the effect of acetylsalicylic acid on sperm chromatin dispersion test, testosterone and LH in adult mouse.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 49 adult male mice were equally divided into seven groups. Group 1 (control) received no drug. Group 2 (sham) received vehicle. Groups 3,4,5,6 and 7 received 0.05, 0.1, 0.5, 1 and 5 mg ASA, on daily basis, respectively. All animals were treated orally for 14 days. On day 15, epididymis was removed and evaluations were made by radioimmunoassay (RIA) and SCD test for the study of serum testosterone or LH level and sperm DNA fragmentation, respectively. Data were analyzed using statistical tests of ANOVA, Tuckey or correlation test. Level of significance was set at p<0.05.
    Results
    Serum LH levels were not changed in all groups; however; in groups 5,6 testosterone levels were significantly reduced (p<0.05). ASA in groups 5,6 and 7 reduced large halosperms. DNA fragmentation was significantly increased just in 5mg/kg group. There was no statistical correlation between LH levels and SCD test findings. A negative correlation was found between small hallo fragmented sperms and testosterone (p<0.02 r= -0.347).
    Conclusion
    The results showed that ASA has deleterious effects on sperm DNA, especially in dose of 5mg/kg. There is a significant correlation between testosterone and sperm DNA fragmentation in higher doses of ASA. These effects may be due to testosterone hormone alterations.
    Keywords: Acetylsalicylic acid, Chromatin, DNA Fragmentation, Sex Hormones
  • S. Haghighi, Dr Z. Salehi Pages 9-15
    Abstract
    Introduction
    Peptic ulcer disease (PUD) is representative of a group of ulcerative disorders of the upper gastrointestinal tract, mainly involving the stomach and duodenum. Free radicals and oxidative stress have been proposed to be involved in the pathogenesis of peptic ulcer. To inactivate reactive oxygen species cells biosynthesize several antioxidant enzymes, one of which is catalase which converts H2O2 to H2O and O2.
    Objectives
    This study aimed to examine an association of Catalase -262C>T polymorphism with PUD.
    Materials And Methods
    The study included 84 patients with PUD and 70 healthy individuals. Genomic DNA was isolated from bioptic tissues. Genotype and allele frequencies were determined in patients and controls using Tetra-Primer ARMS-PCR. Statistical analysis was performed using the MedCalc program.
    Results
    The prevalence of genotype frequencies of the CC, CT and TT in patients with PUD were %35.7, %41.6 and %22.6, respectively, while in healthy volunteers were %71.4, %21.4 and %7.1, respectively. Statistical analysis indicated a significant association between the polymorphism of catalase and peptic ulcer disease (P=0.0001).
    Conclusion
    The presence of the T allele at position -262 C>T catalase gene might be as a risk factor for PUD in the study population. However, further studies of CAT polymorphism are needed to understand the role of CAT gene polymorphisms in the development of PUD.
    Keywords: Catalase, Oxidative Stress, Peptic Ulcer, Polymorphism
  • A. Danesh Kohan, T. Dehdari, E. Rafiee, M. Beigzadeh, A. Khalilifard, S. Bakhtiari Farjadi, M. Moslem Pages 16-23

    Abstract

    Introduction

    Population of the elderly is on the rise in Iran. Health care staff have an important role in educating the community and preventing and managing the illnesses related to elderly disorder (such as Alzheimer disease).

    Objective

    Determination of Investiating the Knowledge and Practice about Prevention of Alzheimer Disease in Health Care Workers.

    Materials And Methods

    In this descriptive-analytical study, 72% health professionals of Health network of Rasht completed a questionnaire on knowledge and practice about preventaion of Alzheimer disease. Data were analyzed by SPSS and Spearman’s rho correlation coefficient, Chi-square and Kruskal-Wallis H.

    Results

    The mean age of participants was 40. 8 (SD=7. 1) years with 71% being female. Only, 32% of them had good knowledge about Alzheimer disease and 21. 9% had good function in performing preventive measures for the disease. The majority of participants had moderate knowledge (66%) and function (77%) for Alzheimer disease. The results of Spearman’s rho correlation coefficient showed that there was no significant relationship between knowledge and function (p=0. 029, r=0. 133).

    Conclusions

    Knowledge and function of health care workers of Rasht city is in the moderate level. Given the non significant relationship between knowledge and function among participants, further investigations into other factors influencing the function are suggested. Conflict of interest: non declared و

    Keywords: Alzheimer Disease, Attitude, Knowledge
  • Dr Jalali, Dr Gerami, Dr Nemati, Dr Dadashi, Dr Banan, Dr Karimi, Dr Kazemnejad Lili, Pastadast, Bakhshi Pages 24-28
    Abstract
    Introduction
    Aging is a physiological process, and it seems that Iranian population progresses to old aging more rapidly. Hearing loss is the most common otolaryngologic manifestation of aging, with direct and indirect expenditure for both the individuals and systems, that remains far from attention in many cases.
    Objective
    Evaluation of audiologic disorders in geriatric population of rural areas of Rasht city, Guilan province in north of Iran, given the importance of the issue.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study performed in 2013, we randomly selected 35 rural areas and then, elderly population of those areas were selected randomly, with informed consent obtained from them and then they were examined by general practitioners, ENT specialists, and an audiologist. Data were recorded and analyzed.
    Results
    Of the 421 geriatric cases (52.8% male and 47.2% female), 324 underwent audiological testing. Sensorineural hearing loss in the right or left ear of 290 cases (89.5%), conductive hearing loss in 13 ears (4.01%), normal hearing in 20 (6.17%), and mixed hearing loss in one ear (0.3%) were detected. As revealed, 263 (90.68%) were with mild to moderate hearing loss, and 27 (9.31%) had severe hearing impairment. The pattern of hearing loss was in higher frequencies (247 cases: 76.23%), flat hearing loss in 53 patients (16.35%), and in the low frequencies in 4 cases (1.23%), as observed.
    Conclusions
    In the elderly population living in rural areas in Rasht city, hearing disorders are relatively common and noticeable.
    Keywords: Aged, Hearing Impairment
  • A. Farahani, E. Marefatpour, Dr A. Hamidi Madani, Dr R. Faraji, Dr A. Heidarzadeh, Dr Mh Bahadori Pages 29-35
    Abstract
    Introduction
    There has been growing public concern on the effects of electromagnetic radiation (EMR) emitted by cellular phones on human health. Although few studies showed cell phone usage may have a detrimental effect on human sperm motility and viability, the harmful effects of cell phone radiation on sperm DNA has not been evaluated.
    Objective
    This study aimed to determine the effects of cell phone radiation on sperm viability, motility, and count and DNA damage by a fluorescence method and evaluate abnormal chromatin condensation.
    Materials And Methods
    This is an experimental study in which semen samples were collected from 18 fertile males presenting to an infertility center. Each sample was divided equally into two aliquots: control group (sample not exposed) and exposure group (sample exposed to cell phone by 1 centimeter distance for 10 minutes continuously). Sperm parameter was performed based on WHO standard criteria and we determined the mean of concentration, motility (I, II, III and IV), and viability of each group and DNA damage evaluated with acridine orange (AO) staining. Data were analyzed by one-way ANOVA, followed by Tukey’s test using SPSS version 16 software.
    Results
    The results indicated that exposure group showed a significant decrease in the rapid progressive, slow progressive sperm movement and viability. It also increases the no–motility category of sperm movement and abnormal sperm significantly (p<0.05). However, the AO staining showed that the exposure group samples had a greater DNA damage as well as yellow and red to green sperm, compared to control group.
    Conclusion
    We can conclude that electromagnetic waves emitted from cell phones may lead to a significant decrease in sperm viability and motility. Also, the exposure samples exhibited a greater DNA damage, compared to the controls.
    Keywords: Acridine Orange, DNA, Mobile Telephone
  • Zebardast, Besharat, Purhosein, Bahrami Ehsan, Pursharifi Pages 36-47
    Abstract
    Introduction
    In several research studies, interpersonal problems and disregulation of emotion were shown to be psychological variables related to obesity.
    Objective
    The aim of this research is comparison of the effects of interpersonal therapy and regulation of emotion on the reduction of weight in obese women.
    Materials And Methods
    40 women by BMI > 29.9 participated in the study, who had been referred to the weight loss clinic of Sina hospital of Tehran. They were selected by available sampling and based on random table. The subjects were asked to fill Interpersonal Problem questionnaire (IPP-60) and Emotional Regulation questionnaire (ITEC-27). They were divided into two groups randomly and were six months under interpersonal therapy and integrative training of emotional competencies. At the end of the treatment sessions and three months after it, the group's reduction of weight were re-examined in terms of body mass index. Statistical methods included independent and dependent t-test and analysis of covariance and P<0/05 was considered significant.
    Results
    Interpersonal therapy reduced interpersonal problems and integrative training of emotional competencies improved regulation of emotion. Both of the treatments could reduce weight in obese women.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that interpersonal therapy rather than integrative training of emotional competencies can help lose more weight, three months after the end of treatment.
    Keywords: Obesity, Weight loss, Psychotherapy
  • Sh Baftehchi_Dr S. M Kafi Masoleh_Dr M. Fallahi Khesht Masjedi_Dr I. Shakerinia_A. Shaiedaei_S. Abrishamkesh_B. Eskandari Pages 48-56
    Abstract
    Introduction
    Aids from social problem perspective،negative thoughts overcome and social label not only affects physical but also mental and social health of patients.
    Objective
    Comparing state of living happily, quality of life and coping strategies while stressed in the HIV+ men with healthy counterparts.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive, comparative one, conducted on all the men who came to the clinic for HIV counseling and behavioral disorders in Rasht in 2013. Using simple sampling, 100 subjects including 50 men with HIV infection and 50 healthy controls were selected and matched. Oxford happiness questionnaire, quality of life questionnaire SF-36 and Billings and Moos coping strategies questionere were used to collect data. To analyze data, the independent t, Pearson correlation covariance and analysis were used.
    Results
    There was a significant difference between average scores of living happily and coping strategies while stressed in the men with +HIV and those healthy (p<0/001). Average scores of life quality of healthy men in physical performance, role playing limitation, emotional problems, fatigue, pain and public health with patients infected with HIV+, were significantly different. (p<0. 0001). But the difference between emotional health and social performance in the two groups was not significant.
    Conclusion
    There was a significant difference between happy life, quality of life and coping strategies with stress in the men with +HIV and healthy ones and + HIV seems to reduce the signs of a happy life, the quality of life, and coping styles.
    Keywords: AIDS, Happiness, Quality of life, Stress, Psychological
  • Dr L. Moghtader_Dr R. Hasanzade_Dr B. Mirzaeian_Dr Y. A Dusti Pages 57-65
    Abstract
    Introduction
    Premenstrual syndrome (PMS) is defined as a set of physical and psychological symptoms that occur during the Luteal phase of the menstrual cycle. Among this complaint, anxiety is more common and aversive.
    Objective
    This study was designed to reduce anxiety through comparison of the effectiveness of group cognitive behavioral therapy and group cognitive hypnotism in women with premenstrual syndrome.
    Materials And Methods
    The study was done using semi-experimental method on women and girls who were referred to 12 Health centers of Rasht city in 2013. Available sampling was used and 30 women with premenstrual syndrome were selected and divided into 3 groups of 2 experimental groups and 1 control group randomly. The first experimental group, received 8-week group cognitive behavioral therapy, and the second group received hypnosis cognitive therapy group. The third group received no special treatment: 8 item Premenstrual syndrome inventory and the Beck’s questionnaires anxiety were used in pre-test and Post- test. Data were analysed using covariance analysis and Tukey.
    Results
    The results show both therapies were effective on reducing anxiety in women with PMS (p<0/001). Also, CBGT, in comparison with hypnotism group was not different in reducing anxiety signtificantly in women with PMS.
    Conclusion
    The results showed that psychological therapies were effective for Premenstrual syndrome and given their fewer complications, such therapies are more recommended than the medication treatment. In addition, considering similar effectiveness of CBGT and hypnotherapy, using the latter as a substitute for CBGT is recommended, especially in women’s diseases.
    Keywords: Anxiety, Cognitive Behavioral Therapy, Hypnosis, Premenstrual Syudrom
  • Dr H. Mohamadi Nekui, Dr M. Moghadam Ahmadi *, Dr E. Kazemnejad, A. Haghdoost Pages 66-71
    Abstract: Introduction Breast cancer is one of the most Frequent cancerns in females and its diagnosis and screening is important enough. Accuracy of mammography was studied in many research studies.
    Objectives
    Efficacy of Mammography for Diagnosis in Breast Mass Cases Among Different Age Groups.
    Materials And Methods
    In a retrospective study, 114 patients affected by breast mass, referred to one surgeon were assessed. They were evaluated by mammography at first and then a tissue sample was taken during surgery. Results were compared between the groups, and accuracy of mammography and its characters and age relationships were evaluated.
    Results
    In our study, in 114 patients, sensitivity and specificity of mammography in breast mass were 84%. (95% CT: 76-98%) and 50% (95% CT: 12-87%). Results of the test revealed that, specificity of the test in range of< 40yr and > 60 yr, is 100% and sensitivity of the test was 84% in age range of 40-60 years old. Specificity of microcalcification was 100% and sensitivity of the margin of the mass was96%.
    Conclusion
    Mammography is an important and accurate enough diagnostic test in breast mass. For evaluation and report of the test, there are important characters, such as microcalcification, mass margins and lymphadenopathy. On the other hand, accuracy of test in the two groups of patients (<40 yr and > 60 yr) is better than ages between 40-60 yr. The results of this study give us an insight into mammography as a helpful procedure which can help make better decisions, and plan more efficiently for the respective patients.
    Keywords: Breast Neoplasms, Diagnosis, Breast, Mammography
  • Sa Hozni, F. Azmiyan Moghadam, Mr Yeganeh, S. Haghshenas Pages 72-79
    Abstract
    Introduction
    Traditional medicine is a set of skills and knowledge and practice based on theories and experiences indigenous to different cultures used for the prevention, diagnosis and treatment of mental and physical diseases. Given the differences in attitudes and demographic characteristics of the population in traditional medicine, guiding public opinion toward this kind of practice is important.
    Objective
    To determine the demographic characteristics and attitudes about traditional medicine among patients in Ghaem clinics in Rasht, northern Iran.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive cross - sectional study on 132 patients in Ghaem clinics in Rasht that is specialist center for some traditional medications (i.e., bloodletting, leeches and bloodletting therapy). The study was performed during the first quarter of 2013.Convenience sampling and the reasercher questionnaire consisting of 33 items with 5 option Likert scale were used to collect data. Cronbach's alpha reliability coefficient was calculated 88.Content validity was confirmed by the university teachers. Statistical analyses including descriptive statistics and analysis Kolmogorov Asprynf test, Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests were performed using the spss software version 21.
    Results
    The most frequent reason of patients referred to the clinic was their rheumatic and joint pains(25/8)%, headache(18/5%)and sinusitis and Hypertension(8/9%). Their knowledge of traditional medicine and health benefits were from reading books and internet(40.2 %),the experiences of others(36.5%),newspapers, television and the mass media(1.5%), and friends’ recommendations (29%). In general, a positive attitude towards the traditional medicine was observed with a mean score of approximately (3/9) of 5criteria. Most clients asked for better promotion of traditional medicine on TV and radio, and arranging training classes. Also, 70% of clients say that lower expenses, better treatment with no uncomplications and shorter treatment course were the main reasons that they consult the traditional centers.
    Conclusion
    The Ministry of Health and policymakers should inform, and supervise the centers offering traditional medicine, to pave the way for the popularity of this precious medical legacy. The inclusion of courses in medical and pharmaceutical fields is highly desirable for this end. Also, the more publicity through the mass media, especially television, and short term courses can be useful in this context.
    Keywords: Bloodletting, leeches, Medicine, Traditional, Phlebotomy