فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 159 (فروردین 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فرهود قاضی فیروزسالاری، نادر شاهرخی *، محمد خاکساری حداد، غلامرضا اسدی کرم، جابر آتش بار صفحات 1-13
    سابقه و هدف
    سایتوکاین ها طیف وسیعی از فرایندهای پاتولوژیکی و بیولوژیکی را تنظیم می کنند و نقش مهمی در آسیب های کبدی دارند. عوامل التهابی و اکسیدانی از علل مهم آسیب های کبدی می باشند. از آن جایی که شیلاجیت به عنوان یک عامل ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی شناخته می شود، لذا هدف اصلی این مطالعه تعیین اثر شیلاجیت بر سطح سایتوکاین های پیش التهابی و ضد التهابی در آسیب کبد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 80 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به دو دسته A و B تقسیم شدند که هر دسته شامل 5 گروه کنترل، استامینوفن(A) و یا انسداد مجرای صفراوی (B)، دوز کم مومیایی، دوز زیاد مومیایی و حلال می باشند. تمامی گروه ها به جز گروه کنترل، در دستهA ، 500 میلی گرم بر کیلوگرم استامینوفن به صورت داخل صفاقی دریافت کردند و در دسته B، انسداد مجرای صفراوی انجام شد. سپس در دستهA پس از 2 ساعت و در دسته B، هفت روز بعد از آسیب، به مدت یک و شش روز به ترتیب گروهای تحت درمان mg/kg 150 وmg/kg 250 شیلاجیت و گروه حلال، آب مقطر به عنوان حلال شیلاجیت دریافت کردند. پس از اتمام دوره درمان، نمونه ی کبد جهت انجام آزمایشات تهیه شد.
    یافته ها
    درمان با دوز کم شیلاجیت، میزان سطحIL-10 ،IL-6 ، IL-1β وTNF- α که با مصرف تک دوز 500 میلی گرم بر لیتر استامینوفن افزایش یافته بود، را کاهش داد (05/0p<).
    استنتاج: شیلاجیت در کاهش التهاب و آسیب های کبدی ناشی از مصرف دوز زیاد استامینوفن موثر است.
    کلیدواژگان: شیلاجیت، استامینوفن، مجرای صفراوی، سیتوکین، کبد
  • نرگس دمیا، شیوا خضری *، میثم ابطحی فروشانی صفحات 14-22
    سابقه و هدف
    گیاه زعفران (Crocus sativus) یکی از انواع گیاهان دارویی با اثرات ضد التهابی است. ماکروفاژها نیز از سلول های مهم درگیر در پاسخ های التهابی و ایمنی هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تعدیل کنندگی عصاره هیدروالکلی زعفران بر پاسخ ماکروفاژهای صفاقی در رت می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، جامعه مورد مطالعه شامل دو گروه شاهد و تیمار می باشد. رت های گروه تیمار به مدت یک ماه عصاره هیدروالکلی زعفران (mg/Kg400- روزانه- خوراکی) را دریافت کردند. گروه شاهد نرمال سالین را در همان حجم دریافت نمودند. در انتهای مطالعه سلول های ماکروفاژ از ناحیه صفاق رت ها جدا شد و پس از چالش با مخمر اپسونیزه شدت انفجار تنفسی به شیوه احیای نیتروبلو تترازولیوم، تولید نیتریک اکساید به شیوه گریس و میزان تولید سایتوکاینها به کمک الایزا در آنها سنجیده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحریک ماکروفاژها نشان دهنده کاهش معنی دار قابلیت انفجار تنفسی (001/0>p) و اکسیدنیتریک تولید شده (01/0>p) در سلول های ماکروفاژ استحصال شده از موش های تحت تیمار در مقایسه با گروه شاهد بود. با این وجود شدت فاگوسیتوز و زیستایی ماکروفاژهای گروه تیمار نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد. همچنین زعفران موجب افزایش تولید سایتوکاین ضدالتهابی IL-10 توسط ماکروفاژهای گروه تیمار شد(01/0>p). سطح تولید سایتوکاین التهابی IL-12 تغییر معنی داری نیافت. هرچند که نسبت IL-12 به IL-10 کاهش معنی دار یافت(01/0>p).
    استنتاج: به نظر می رسدکه زعفران یک منبع طبیعی برای تعدیل آسیب های ناشی از ماکروفاژهای التهابی در شرایط ایموپاتولوژیک باشد.
    کلیدواژگان: زعفران(Crocus sativus)، ماکروفاژ، سیتوکین، رت
  • رقیه خاکپای *، هانیه فیضی، فرزام شیخ زاده حصاری صفحات 23-37
    سابقه و هدف
    هسته ی پاراژیگانتوسلولاریس کناری (LPGi) یکی از هسته های مهم درگیر در تعدیل پایین روی نورآدرنرژیک درد می باشد. 17بتا- استرادیول درک درد را از طریق اتصال به گیرنده های استروژنی یا گیرنده های غشایی دیگر مثل گیرنده های گلوتاماتی تعدیل می نماید. در این مطالعه، نقش گیرنده های AMPAی هسته ی LPGi در تعدیل درد ناشی از 17بتا-استرادیول در موش های صحرایی اوارکتومی شده بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش های صحرایی ماده ی نژاد Wistar در محدوده ی وزنی 200 تا 270 گرم استفاده شد. برای بررسی نقش گیرنده های AMPAی هسته ی LPGi در تعدیل درد حاد و پایدار، کانول گذاری هسته ی LPGi انجام شد. ابتدا داروها تزریق و پس از 15 دقیقه 50 میکرولیتر فرمالین 5 درصد به پنجه ی پای حیوان تزریق شد؛ سپس رفتار تکان دادن پای ملتهب (Paw jerking) ناشی از تزریق فرمالین به مدت 60 دقیقه ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ی اخیر نشان داد که تزریق 17بتا- استرادیول به داخل هسته ی LPGi رفتار تکان دادن پای ملتهب را در هر دو فاز آزمون فرمالین کاهش داد (01/0p<). پیش تیمار هسته ی LPGi با آنتاگونیست گیرنده های AMPA (CNQX) اثر ضددردی 17بتا- استرادیول روی فرکانس تکان دادن پای ملتهب را طی هر دو فاز اول و دوم آزمون فرمالین خنثی نمود (001/0p<)؛ و حتی CNQX سبب القای پردردی در هر دو فاز رفتار تکان دادن پای ملتهب شد.
    استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه می توان نتیجه گرفت که 17بتا-استرادیول تزریق شده به هسته ی LPGiی موش های صحرایی ماده ی اوارکتومی شده بی دردی متوسطی روی درد القاشده با فرمالین ایجاد می کند؛ که احتمالا به وسیله ی گیرنده های AMPAی این هسته وساطت می شود.
    کلیدواژگان: 17بتا، استرادیول، گیرنده ی AMPA، بی دردی، اوارکتومی
  • سیمین باری، محسن اربابی، پوریا گیل، مهدی شریف، هاجر ضیایی، سمیرا دودانگه، عباس علیزاده، زینب هدایتی، شهاب الدین سروی * صفحات 38-45
    سابقه و هدف
    دیکروسلیازیس بیماری شایع در نشخوارکنندگان است که توسط گونه های مختلف دیکروسلیوم ایجاد می شود. این انگل در مجاری صفراوی و کیسه صفرای نشخوارکنندگان و به طور تصادفی انسان دیده می شود. اهمیت اقتصادی دیکروسلیازیس به علت خسارت به کبد و در نتیجه از دست دادن مقادیر قابل توجهی از مواد پروتئینی می باشد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی پارامترهای مورفومتریک و مولکولی (PCR و PCR-RFLP) ایزوله های گوسفندی، بزی و گاوی دیکروسلیوم دندرتیکوم در استان مازندران در سال های 1392-1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، در مجموع 50 ایزوله ترماتود از کبدهای گوسفندی (20 مورد)، بزی (20 مورد) و گاوی (10 مورد)، از کشتارگاه های مازندران جمع آوری شدند. کرم های بالغ با روش های مورفومتریک و مولکولی ناحیه 28s rDNA مورد بررسی قرار گرفتند. برای تشخیص گونه ی انگل از تکنیک PCR-RFLP استفاده شد. علاوه بر این، تعدادی از نمونه ها تعیین توالی شدند.
    یافته ها
    تمام ایزوله های سه میزبان (گوسفند، بز و گاو) در اغلب شاخصه های مرفولوژیک با هم اختلاف معنی دار داشتند. در مورد شاخص بیضه های انگل، که شاخص قابل اعتمادی برای تشخیص افتراقی گونه های دیکروسلیوم می باشد، در تمام ایزوله ها، بیضه ها پشت سر هم قرار داشتند و اختلاف معنی داری در اندازه آن ها در بین میزبانان مختلف مشاهده نشد. در بررسی مولکولی چهار باند bp116، bp145، bp 393 و bp409 از محصول PCR بعد از تماس با آنزیم مشاهده شد. در بررسی توالی ایزوله های انگل، اختلاف ژنتیکی چندانی دیده نشد، در حالی که در بررسی مورفومتریک، تفاوت هایی مشاهده شد.
    استنتاج: بررسی های مولکولی و مورفومتریک نشان داد که دیکروسلیوم دندریتیکوم تنها گونه ی آلوده کننده ی گوسفند، بز و گاو در استان مازندران است.
    کلیدواژگان: دیکروسلیوم، مورفولوژی، 28s rDNA، PCR، RFLP
  • مریم قدیری، محسن اعرابی، فاطمه علیزاده اوریمی، عذرا اخی، صغری خانی، عادله بهار، زهرا کاشی * صفحات 46-55
    سابقه و هدف
    توصیه بر این است که تمامی خانم های باردار، تحت غربالگری دیابت قرار گیرند. در این راستا دو راهبرد پیشنهاد می گردد که هنوز برتری این دو، نسبت به یکدیگر روشن نیست. مطالعه حاضر به بررسی شیوع دیابت بارداری بر اساس روش های تک مرحله ای و دو مرحله ای در خانم های باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی روستاهای شهرستان ساری طی سال های 91 و 93 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی با مراجعه به خانه های بهداشت روستایی، پرونده زنان باردار مربوط به سال های 91 و 93 که به ترتیب غربالگری بر اساس تک مرحله ای (تست 75 گرمی) و دو مرحله ای (تست 50 گرمی و 100 گرمی) صورت می گرفت، طبق نمونه گیری خوشه ایانتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات دموگرافیک بیماران و هم چنین نتیجه آزمایشات از پرونده استخراج شد و میزان فراوانی و نسبت شانس با فاصله اطمینان 95 درصد محاسبه گردید.
    یافته ها
    تعداد 627 نفر (317 نفر گروه تک مرحله ای، 310 نفر گروه دو مرحله ای) وارد مطالعه شدند. میانگین سنی در روش تک مرحله ای 1/4±6/26 و در روش دو مرحله ای 4±5/26 سال بود (843/0p=). میانگین نمایه توده بدنی، سابقه فامیلی دیابت، سابقه دیابت بارداری و سابقه رایمان نوزاد ماکروزم بین دو گروه اختلاف معنادار نداشت. شیوع
    دیابت بارداری در روش تک مرحله ای 5/38 درصد (CI95%:33.1-44.1) و در گروه دو مرحله ای 2/4 درصد (CI95%:2.3-7.1) برآورد گردید (0001/0>(p. OR=14.3 (CI95%: 7.8-26.0)
    استنتاج: شیوع دیابت بارداری بر اساس روش تک مرحله ای نسبت به دو مرحله ای چندین برابر برآورد می شود. لازم فواید مادری و جنینی این روش مورد ارزیابی دقیق تری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، غربالگری، تست 75 گرمی، تست 100 گرمی، تک مرحله ای، دو مرحله ای
  • مصطفی جوادی، حسین توانگر، محمد باقر خانی *، مریم محمدی صفحات 56-63
    سابقه و هدف
    با افزایش سن، معمولا ظرفیت های طبیعی بدن کاهش می یابد و سالمندان دچار مشکلات جسمی و روانی متعددی می شوند. یکی از مهم ترین مشکلات سالمندان، کاهش سطح شادکامی و بروز افسردگی می باشد. مطالعات متعددی نشان داده است که فعالیت های تفریحی، بر بهبود شادکامی سالمندان موثر می باشد. این مطالعه با هدف اثر بخشی بازی فکری بر شادکامی سالمندان مراجعه کننده به سرای سالمندان روزانه شهر یزد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی با استفاده از روش پیش آزمون- پس آزمون، تعداد 60 سالمند از چهار خانه سالمندان روزانه شهر یزد انتخاب شدند و به صورت تصادفی، 30 نفر به گروه آزمون و 30 نفر به گروه کنترل تخصیص داده شد. در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد و در گروه آزمون، مداخله شامل انجام بازی فکری، دو جلسه در هفته به مدت یک ماه انجام گرفت. اطلاعات هر دو گروه، توسط پرسشنامه های دموگرافیک و شادکامی اکسفورد در سه مرحله قبل، بلافاصه بعد و یک ماه پس از اتمام مداخله جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از برنامه SPSS نسخه 19، آزمون های T مستقل، Repeated Measure ANOVA و آزمون تعقیبی LSD انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد گروه آزمون 7/12 ± 70/23 و گروه کنترل 6/76 ± 69/30 بوده است. قبل از مداخله تفاوتی بین دو گروه از نظر میانگین نمره شادکامی وجود نداشت. اما میانگین نمره شادکامی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل، بلافاصله بعد از مداخله (0/002>p) و یک ماه بعد از مداخله (0/001>p) افزایش معنی داری داشته است.
    استنتاج: با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد انجام بازی فکری، موجب بهبود شادکامی در سالمندان می شود. لذا پیشنهاد می شود از این روش ساده، کم هزینه و دارای قابلیت کاربرد آسان، در سرای سالمندان استفاده شود.
    کلیدواژگان: بازی فکری، شادکامی، سالمند، سرای سالمندان، روزانه
  • مهسا اصفهانی، ایران معتمدیان، مریم تفنگ چی ها *، نفیسه رحمانی صفحات 64-73
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای پوسیدگی های دندانی و اهمیت تشخیص دقیق آن در مراحل اولیه، دستگاه دیاگنودنت بر پایه تابش نور لیزر برای تشخیص پوسیدگی به کار گرفته شده است. تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان توافق نتایج مشاهده بصری، رادیوگرافی بایت وینگ و سیستم دیاگنودنت در تشخیص پوسیدگی های پروگزیمالی در شرایط بالینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی- تحلیلی، 102 سطح دندانی واجد شرایط انتخاب و در شرایط استاندارد وجود پوسیدگی های پروگزیمالی در آن ها با روش های مشاهده بصری، رادیوگرافی بایت وینگ و سیستم دیاگنودنت ارزیابی گردید. میزان توافق روش های تشخیصی مختلف با یکدیگر با استفاده از آزمون Kappa تعیین شد و از نسخه 20 نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان شیوع پوسیدگی های پروگزیمالی در سیستم دیاگنودنت، معاینات بصری و رادیوگرافی بایت وینگ به ترتیب برابر 36 سطح دندان (3/35 درصد)، 13 سطح دندان (7/12 درصد) و 24 سطح دندان (5/23 درصد) تعیین گردید. میزان کاپا در ارزیابی توافق دو روش مشاهده بصری و سیستم دیاگنودنت برابر 222/0 (006/0>p)، مشاهده بصری و رادیوگرافی بایت وینگ معادل 255/0 (006/0>p) و دو روش رادیوگرافی بایت وینگ و دیاگنودنت نیز برابر 303/0 (001/0>p) به دست آمد.
    استنتاج: در مجموع توافق ضعیفی بین روش های مشاهده بصری، رادیوگرافی بایت وینگ و سیستم دیاگنودنت مشاهده شد. با این حال نیاز به تحقیقات بیش تر با حجم نمونه بیش تر وجود دارد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی های پروگزیمالی، سیستم دیاگنودنت، رادیوگرافی بایت وینگ، مشاهده بصری، توافق
  • زهرا جهانیان بهنمیری، ولی الله دبیدی روشن، افشین فیاض موقر * صفحات 74-83
    سابقه و هدف
    حداکثر اکسیژن مصرفی (Vo2max)، معیاری برای ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی حاصل از فعالیت بدنی می باشد. اندازه گیری مستقیم این معیار یک روش تهاجمی و از لحاظ تکنیکی و اجرایی مشکل است. مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی بین این متغیر با متغیرهای حاصل از روش های غیر تهاجمی ارزیابی شاخص های ترکیب بدنی، شمارش گام ها و میزان فعالیت بدنی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به روش تصادفی برروی 250 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مازندران اجرا شد. اندازه گیری مستقیم Vo2max با استفاده از پروتکل استاندارد شاتل صورت گرفت. اندازه گیری و محاسبه شاخص های ترکیب بدنی با استفاده از معاینه فیزیکی بود. میزان فعالیت بدنی با استفاده از فرم کوتاه پرسش نامه بین المللی فعالیت بدنی(IPAQ-S) و شمارش گام ها با استفاده از گام شمار اندازه گیری شد
    یافته ها
    از بین شاخص های ترکیب بدنی، فقط مقادیرشاخص های دور گردن (241/0 r= )، (003/0 (p= و چاقی بدن (522/0 - r=)، ( 000/0 (p= با مقادیر Vo2max همبستگی داشتند. همبستگی بین مقادیر Vo2max با تعداد گام ها نیز معنادار بود(248/0 r=)، ( 002/0 (p= او ارتباط معناداری بین نمره IPAQ-S با مقادیر Vo2max یافت نشد.
    استنتاج: جهت ارایه مدل برآورد غیر مستقیم Vo2max بر اساس مقادیر شاخص های ترکیب بدنی، نمره پرسش نامه (IPAQ-S) و شمارش گام ها نیاز به اجرای مطالعات همبستگی مشابه باحجم نمونه بالا است.
    کلیدواژگان: پرسش نامه IPAQ، S، گام شمار، شاخص ترکیب بدنی، حداکثر اکسیژن مصرفی (Vo2max)
  • حسین فرخ زاده *، نگار جعفری، مجتبی صادقی، مریم تالش علیپور، محمد مهدی امین، علی عبدالله نژاد صفحات 84-96
    سابقه و هدف
    آلودگی هوا یکی از موضوعات مهم زیست محیطی است که اثرات آن بر سلامت انسان ها در قرن بیستم به اثبات رسیده است. بسیاری از آلاینده های هوا مانند CO، NO2، SO2، O3، ذرات معلق، فلزات سنگین، رادون و غیره می تواند اثر نامطلوبی بر سلامتی انسان ها داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف پایش غلظت PM10، سرب و رادون در هوای اطراف سپاهان شهر اصفهان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق در سه ماهه تابستان 1394 انجام گرفت. نمونه برداری با استفاده از فیلترهای فایبرگلاس توسط دستگاه نمونه بردار High volume و آنالیز PM10، سرب و رادون به ترتیب از طریق اختلاف وزن، دستگاه ICP و آشکارساز CR- 39 صورت گرفت. برای درون یابی و توزیع مکانی غلظت برای مقایسه میانگین غلظت آلاینده ها در بین ایستگاه های مورد مطالعه آلاینده ها از روش IDW سیستم اطلاعات جغرافیای GIS نسخه 10 استفاده گردید. جهت آنالیز داده ها نیز از SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت PM10، سرب و رادون به ترتیب (g/m3μ) 07/33± 07/57، (g/m3μ) 23/0± 41/0 و (Bq/m3) 92/86± 78/466 بود، به طوری که غلظت PM10، سرب و رادون در اکثر ایستگاه های نمونه برداری بالاتر از استاندارد WHO و EPA بود. غلظت PM10 در جنوب شرقی، سرب و رادون نیز در غرب منطقه مورد مطالعه بیش ترین مقدار را داشتند.
    استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد بالا بودن غلظت ذرات معلق در جنوب شرقی منطقه بیش تر به دلیل مجاورت در محل تلاقی دو اتوبان اصلی و خروجی شهر اصفهان و ساخت و ساز در مرکز تجاری سیتی سنتر بوده ولی بالا بودن غلظت سرب و گاز رادون در غرب منطقه و در ایستگاه های نزدیک به معدن سرب می تواند به دلیل فعالیت های معدنی و جهت باد غالب اصفهان در تابستان (غربی- شرقی) باشد.
    کلیدواژگان: غلظت، PM10، سرب، رادون، معدن سرب باما، GIS
  • علی اسرافیلی، سعیده خسروی *، میترا غلامی، مهدی فرزادکیا، قدیر عبدالرحیمی صفحات 97-115
    سابقه و هدف
    فرایند فوتوکاتالیستی با استفاده از TiO2، یک روش شناخته شده برای حذف آلاینده های آب است. اما اندازه کوچک ذرات TiO2 و در نتیجه مشکل جداسازی آن بعد از تصفیه، مانع تجاری سازی آن می گردد. هدف از این مطالعه سنتز نانوذرات مغناطیسی Fe3O4@SiO2@TiO2 و بررسی کارایی آن در حذف آنتی بیوتیک مترونیدازول (MNZ) از محلول های آبی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کاربردی، پس از سنتز نانو ذرات به روش سل- ژل، ویژگی های آن از طریق آنالیزهای SEM، XRD، VSM و BET تعیین گردید. تاثیر پارامترهای بهره برداری شامل دوز کاتالیست، pH و غلظت اولیه مترونیدازول بر راندمان حذف،آزمایش و درجه واکنش و سینتیک حذف، به همراه قابلیت بازیابی کاتالیست در فاز بهینه مورد بررسی قرار گرفت. در انتها، مقایسه بین روش های جذب، فوتولیز مستقیم، کاربرد کاتالیست تجاری Degussa P25TiO2 و کاتالیست Fe3O4@SiO2@TiO2 انجام گرفت و نتایج مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آنالیزها نشان داد کاتالیست سنتز شده ویژگی های سوپر پارامغناطیسی خوبی از خود نشان می دهد. شرایط بهینه برای حذف مترونیدازول در دوز کاتالیست برابر با g/L 5/1، 8=pH و غلظت اولیه MNZ برابر با mg/L 40 در زمان 180 دقیقه تابش UV، به دست آمد. مطالعات سینتیکی نشان داد حذف فوتوکاتالیستی MNZ از واکنش شبه درجه اول (9912/0=R2 ) و مدل لانگمویر- هینشلوود (9997/0= R2 ) پیروی می کند.
    استنتاج: با توجه به نتایج به دست آمده، نانوذرات Fe3O4@SiO2@TiO2 به اندازه کاتالیست تجاری
    Degussa P25 TiO2 در حذف آنتی بیوتیک مترونیدازول موثر می باشد (05/0 > p) و با درنظر گرفتن سادگی جداسازی آن در یک میدان مغناطیسی خارجی و قابلیت استفاده مجدد از آن، نانوذرات Fe3O4@SiO2@TiO2 می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای TiO2 P25 Degussa مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فوتوکاتالیز، دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات مغناطیسی، مترونیدازول
  • پریسا توسلی، ادریس بذرافشان *، فردوس کرد مصطفی پور، زهرا مقصودی، داوود بلارک، حسین کمانی، امین الله زارعی صفحات 116-129
    سابقه و هدف
    محصولات دارویی به ویژه آنتی بیوتیک ها از جمله آلاینده های نوپدیدی می باشند که به دلیل خاصیت تجمعی، اثرات سوء مختلف و ایجاد مقاومت های دارویی، نگرانی های عمده ای را در محیط زیست ایجاد نموده اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی کارایی فرآیند اکسیداسیون پیشرفته توسط پرسولفات فعال شده با UV در حذف آنتی بیوتیک آفلوکساسین از محیط های آبی انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، به منظور تعیین راندمان حذف آفلوکساسین و COD در محیط های آبی، متغیرهای مهم بهره برداری شامل pH اولیه محلول (12-2)، غلظت پرسولفات (3500-50 میلی گرم در لیتر)، غلظت آفلوکساسین (100-2 میلی گرم در لیتر)، زمان واکنش (30-6 دقیقه) و توان تابشی لامپ UV (8، 15، 30 وات)، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    حداکثر راندمان حذف آفلوکساسین و COD در pH برابر 6، غلظت پرسولفات معادل 350 میلی گرم بر لیتر، غلظت آفلوکساسین برابر 40 میلی گرم بر لیتر، زمان تماس 20 دقیقه و شدت تابش UV معادل 8 وات به ترتیب برابر با 35/94 و 17/79 درصد حاصل گردید. با استفاده از روش اکسیداسیون پیشرفته توسط پرسولفات فعال شده با UV، غلظت آفلوکساسین و COD به ترتیب به 26/2 و 21/37 میلی گرم در لیتر کاهش یافت.
    استنتاج: نتایج نشان داد که استفاده از پرسولفات فعال شده با UV در حذف آنتی بیوتیک آفلوکساسین از محلول های آبی روشی موثر و کارآمد می باشد.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون پیشرفته، آنتی بیوتیک، آفلوکساسین، پرسولفات فعال شده با UV
  • حکیمه آل رضا، نادیا بنی هاشم، ایمان اخلاقی، پرویز امری مله *، شهناز برات صفحات 130-136
    سابقه و هدف
    درد بعد از عمل، مشکل شایع هیسترکتومی شکمی است. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی بر درد و تغییرات همودینامیک بعد از عمل هیسترکتومی شکمی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 100 خانم 35 تا 70 ساله با ASA کلاس I و II کاندیدای هیسترکتومی شکمی انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه بی حسی نخاعی با بوپیواکایین و بیهوشی عمومی با ایزوفلوران تقسیم شدند. میزان درد بر اساس مقیاس دیداری (VAS) در استراحت و بعد از سرفه در زمان ورود به ریکاوری و در ساعات 6، 24 و 48 بعد از عمل ارزیابی شد. تغییرات همودینامیک بیماران در ریکاوری هر 5 دقیقه به مدت نیم ساعت پس از عمل بررسی شد. داده ها با روش های آماری T-test و Mann-Whitney و Chi-Square Tests آنالیز شد و p-value کم تر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره درد در حالت استراحت و سرفه به ترتیب در زمان ورود به ریکاوری در گروه بیحسی نخاعی 46/0± 10/0 و 12/1± 40/0 و در گروه بیهوشی عمومی 40/1± 44/3 و 79/1± 88/5 بود (001/0 >p). تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه بیحسی نخاعی به صورت معنی داری کم تر از گروه بیهوشی عمومی بود (001/0>p).
    استنتاج: شدت درد در بیحسی نخاعی نسبت به بیهوشی عمومی برای بیماران تحت عمل هیسترکتومی شکمی کم تر است. بیحسی نخاعی روش مناسب تری از بیهوشی عمومی برای جراحی هیسترکتومی شکمی می باشد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی شکمی، بیحسی نخاعی، بیهوشی عمومی، بی دردی
  • مینا مطلب نژاد *، طاهره ملانیا، علی اکبر مقدم نیا، مهدی پورامیر، داریوش مسلمی، سهراب کاظمی، شقایق زاهدپاشا صفحات 137-142
    سابقه و هدف
    از آن جایی که خاصیت آنتی اکسیدانی لیکوپن به اثبات رسیده است، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر لیکوپن بر موکوزیت دهانی در rat های تحت تابش اشعه گاما می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 28 موش نر که در 4 گروه هفت تایی طبقه شده بودند، صورت گرفت. اشعه گاما به میزان 15 گری و به مدت 7 دقیقه و 39 ثانیه استفاده شد. موش ها روزانه تزریقات مورد نظر را به روش داخل صفاقی (IP) به مدت 6 روز دریافت کردند و روزانه از ناحیه لب و زبان جهت بررسی بروز و شدت موکوزیت معاینه شدند. نمونه خون هم 2 نوبت طی روزهای صفر و 6 مطالعه از موش ها جمع آوری شد و به منظور بررسی میزان آنتی اکسیدان توتال سرم مورد بررسی بیوشیمی قرار گرفت. سپس داده ها در نرم افزار آماری SPSS 18 قرار داده شد. داده های مربوط به موکوزیت توسط one way ANOVA آنالیز شد و برای مقایسه شدت موکوزیت در گروه های درمانی به صورت دو به دو از تست man-whithney استفاده شد. داده های مربوط به ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم با استفاده از تست one way ANOVA آنالیز شد. p- value در کم تر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد
    یافته ها
    لیکوپن موجب تاخیر در بروز موکوزیت نشد، اما شدت موکوزیت در گروه های لیکوپن نسبت به گروه پلاسبو کم تر بود. تغییرات ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم بین گروه های درمانی با استفاده از تست FRAP نیز در روز ششم مطالعه بین گروه L50 و PR، گروه L50 و LR25، گروه PR و LR50 و گروه LR25 و LR50 معنی دار بود.
    استنتاج: لیکوپن موجب تاخیر در بروز موکوزیت در گروه های درمانی نشد ولی شدت موکوزیت در گروه دریافت کننده لیکوپن خفیف تر از گروه پلاسبو بود.
    کلیدواژگان: لیکوپن، موکوزیت، آنتی اکسیدان، سرم
  • مریم درویش * صفحات 143-161
    سابقه و هدف
    بازار دارویی آنتی بادی های مونوکلونال از زمان تایید آنتی بادی بازدارنده سیستم ایمنی (Muromonab-CD3) در سال 1986 که با نام تجاری Orthoclone OKT3 معروف است، رشد چشمگیری یافته است. با این وجود، اثرات ناخواسته این مولکول های اختصاصی بزرگ باعث می شود که تلاش های بیش تری برای یافتن جایگزین موثرتر انجام گردد. VHH (variable domain of heavy chain)، کوچک ترین قطعه آنتی بادی است که از آنتی بادی های زنجیره سنگین شترسانان به وسیله تکنولوژی DNA نوترکیب مشتق می گردد که به نانوبادی نیز موسوم است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ما به خلاصه ای از خصوصیات ساختاری و عملکردی ویژه نانوبادی ها می پردازیم. قسمت مهم این مقاله به بررسی تعدادی از کاربردهای درمانی نانوبادی علیه طیف وسیعی از بیماری ها از قبیل بیماری های عفونی، سموم حیوانات، بیماری های خودایمنی و سرطان در قالب سه فرمت مختلف عملکردی می پردازد. در این مقاله مروری، اطلاعات مربوط به ویژگی های ساختاری- عملکردی نانوبادی ها و اثرات درمانی آن ها از مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Science direct، Google scholar استخراج گردیده است.
    یافته ها
    ایجاد و به کارگیری نانوبادی ها در پژوهش های مختلف نشان می دهد که خصوصیات منحصر به فرد فیزیکوشیمیایی این مولکول های زیستی، آن ها را به عنوان ابزار مفید برای کاربردهای زیست پزشکی و کشف دارو تبدیل نموده است. این مسئله به خاطر اندازه کوچک، تمایل اتصال بالا برای اپی توپ های مخفی، ایمونوژنسیته پایین و تولید مقرون به صرفه آن ها می باشد.
    استنتاج: مقاله حاضر، بررسی اجمالی از موفقیت ها و کارآیی نانوبادی ها به عنوان یک عامل درمانی امیدبخش تر نسبت به آنتی بادی های معمول علیه بیماری های مختلف فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: نانوبادی، VHH، نمایش فاژی، آنتی بادی مونوکلونال
|
  • Farhood Ghaaazi Firozsalari, Nader Shahrokhi *, Mohammad Khaksari Hadad, Gholamreza Asadikaram, Jaber Atashbar Pages 1-13
    Background and
    Purpose
    Cytokines regulate a broad range of biological and pathological processes. They play an important role in liver damage. Inflammatory and antioxidant factors are important causes of liver damage. Shilajit is known as an anti-inflammatory and antioxidant agent. Therefore, the main aim of this study was to determine the effect of Shilajit on levels of proinflammatory and anti-inflammatory cytokines in liver injury.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 80 male Wistar rats were randomly divided into two main groups: A and B. Each group was organized into five subgroups: control, acetaminophen (A) or bile duct obstruction (BDL) (B), low dose, high dose, and vehicle. All subgroups except the controls in group A received 500 mg/ kg acetaminophen via IP injection, while BDL was performed in all subgroups in group B. Then in group A, two hours and in group B seven days after injury, the treatment subgroups with drug and vehicle received 150 mg/kg (low dose) and 250 mg/kg (high dose)shilajit and distilled water as vehicle, for one and six days, respectively. After completing treatment, liver samples were taken for laboratory analysis.
    Results
    Low-dose Shilajit treatment reduced IL-10, IL-6, IL-1β, and TNF- α levels, which had been increased by a single dose of 500 mg/kg acetaminophen (p
    Conclusion
    Shilajit is effective in reducing inflammation and liver damage caused by high-dose consumption of acetaminophen.
    Keywords: Shilajit, acetaminophen, bile duct, cytokine, liver
  • Narges Damya, Shiva Khezri *, Meysam Abtahi Froushani Pages 14-22
    Background and
    Purpose
    Saffron (Crocus sativus) is a medicinal plant with anti-inflammatory effects. Macrophages are major cells that participate in inflammatory and immunity responses. The present study was performed to investigate the immunomodulatory effects of hydro-alcoholic extract of Saffron on rat peritoneal macrophages.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted in two groups of male rats; an experimental and a control group. The animals in treatment group received hydro-alcoholic extract of Saffron for 4 constitutive weeks (400 mg/kg- daily, orally). The control rats received the same volume of distilled water. At the end of the study, macrophages were isolated from peritoneal cavity of rats and challenged with opsonized yeast. Then, the macrophages were evaluated for the rate of respiratory burst, nitric oxide production, and cytokine production using nitro-blue tetrazolium reduction assay, Griess test, and ELISA, respectively.
    Results
    The results of stimulation of macrophages showed a significant decrease in respiratory burst (P
    Conclusion
    It seems that Saffron is a natural source to intervene the damages caused by inflammatory macrophages in immunopathological conditions.
    Keywords: Saffron (Crocus sativus), Macrophage, Cytokine, rat
  • Roghaieh Khakpay *, Hanieh Feyzi, Farzam Sheikhzadeh Hesari Pages 23-37
    Background and
    Purpose
    The paragigantocellularis lateralis nucleus (LPGi) is one of the important nuclei involved in the noradrenergic descending pain modulation. 17β-Estradiol modulates nociception by binding to the estrogen receptors and also by allosteric interaction with other membrane-bound receptors like the glutamate receptors. In this study, the role of AMPA receptors of the LPGi nucleus was investigated in the 17β-estradiol-induced pain modulation in ovariectomized rats.
    Materials And Methods
    In this study, female Wistar rats weighing 200-270 gr were used. To investigate the role of the AMPA receptors of the LPGi nucleus, in both acute and persistent pain modulation, cannulation of the LPGi nucleus was performed. Primarily, drugs were injected and 15 minutes later 50 μl of 5% formalin was injected into the rat's hind paw. Then, the paw jerking behavior was recorded for 60 min.
    Results
    The results showed that intra-LPGi injection of 17β-estradiol significantly reduced the paw jerking behavior in both phases of formalin test (P
    Conclusion
    According to this study, intra-LPGi 17β-estradiol produces modest analgesia on formalin-induced pain in ovariectomized female rats, which is probably mediated via the AMPA receptors of this nucleus.
    Keywords: 17?, Estradiol, AMPA receptor, analgesia, ovariectomy
  • Simin Bari, Mohsen Arbabi, Pooria Gill, Mehdi Sharif, Hajar Ziaei Hezarjaribi, Samira Dodangeh, Abbas Alizadeh, Zeinab Hedayati, Shahabeddin Sarvi * Pages 38-45
    Background and
    Purpose
    Dicrocoeliasis is a prevalent parasite in ruminants caused by different species of Dicrocoelium spp. This parasite lives in bile duct and gallbladder of ruminants and accidentally in human. The economic significance of dicroceliasis is due to direct damage to the liver and, consequently, to the loss of significant amounts of protein. The present study aimed to investigate the morphometric and molecular (PCR and PCR-RFLP) parameters of Dicrocoelium species isolates from sheep, goat, and cattle in Mazandaran province, Iran during 2013-2015.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 50 trematodes isolated from livers of sheep (n= 20), goat (n= 20), and cattle (n= 10) were collected form abattoirs in Mazandaran province. Adult worms were studied by morphometric and molecular methods on 28s rDNA. The RFLP technique was used to identify the genus. Some samples were also sequenced.
    Results
    All isolates of three hosts (sheep, goat, and cattle) showed significant differences in many morphological parameters. According to characterization of testicles that is a remarkable characteristic for differential diagnosis of Dicrocoelium species, they were in tandem position in all isolates. Moreover, no significant difference was observed in their size in different hosts. Four bands, including 116, 145, 393, and 409 bp were produced from PCR method after treatment by enzyme. In molecular technique, there were no any significant differences but in morphometric analysis, some differences were found.
    Conclusion
    The molecular and morphometric results indicated that D. dendriticum is the only species infecting sheep, goat, and cattle in Mazandaran province.
    Keywords: Dicrocoelium, morphology, 28s rDNA, PCR, RFLP
  • Maryam Ghadiri, Mohsen Aarabi, Fateme Alizade Orimi, Ozra Akha, Soghra Khani, Adele Bahar, Zahra Kashi * Pages 46-55
    Background and
    Purpose
    All pregnant women should be screened for diabetes mellitus. In this regard, two strategies are proposed that superiority of these two is still not clear. The aim of this study was to investigate the prevalence of gestational diabetes mellitus (GDM) according to these recommended strategies, (one-step and two-step glucose tolerance tests) in pregnant women attending health centers in rural areas of Sari, Iran during 2012-2014.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the medical records of pregnant women were randomly selected using cluster sampling. In Sari rural areas, the gestational diabetes mellitus screening had been done by two-step (50-g and 100-g) and one- step (75-g) tests in 2012 and 2014, respectively. Demographic data and the results of the glucose tolerance tests were extracted from the records and the frequency and odds ratios were calculated with a confidence interval of 95%.
    Results
    Totally, 627 subjects (one-step n= 317 and two-step n=310 patients) were investigated. The mean ages in those screened by one-step and two-step tests were 26.6±4.1 and 26.5±4 years, respectively (P= 0.843). The mean values for BMI, history of pervious gestational diabetes and macrosomal baby delivery and diabetes familial history were not significantly different between the two groups. According to one-step screening, the prevalence of GDM was 38.5% (CI95%:33.1-44.1) while, the two-step test showed a prevalence rate of 4.2% (CI95%:2.3-7.1) (P
    Conclusion
    Prevalence of gestational diabetes mellitus is estimated to be much higher in one-step compared with that of the two-step screening. But, maternal and fetal benefits of this method should be assessed more accurately.
    Keywords: gestational diabetes, screening, 75g test, 100g test, one, step, two, step
  • Mostafa Javadi, Hosien Tavangar, Mohammadbagher Khani *, Maryam Mohammadi Pages 56-63
    Background and
    Purpose
    Body's natural capacity is usually reduced with aging. Elderly people are usually faced with different physical and psychological problems. Studies have shown that recreational activities positively influence the welfare of elderly. This study aimed at exploring the efficacy of brain teaser on increasing happiness in elderly attending ýdaycare nursing homes in Yazd, Iran.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study with pretest and posttest design, 60 elderly from four daycare nursing homes were randomly assigned into intervention (n=30) and control (n=30) groups. The intervention group participated in brain teaser sessions, twice a week, for one month. The control group did not receive any intervention. Happiness was evaluated at three stages: before, immediately after, and one month after the intervention, using demographic and Oxford Happiness Inventory scale. Data analysis was done in SPSS V19 applying Independent T test, Repeated Measure ANOVA, and LSD test.
    Results
    The mean ages of the experimental and control groups were 70.23±7.21 and 69.30±6.76 years, respectively. Before the intervention, there was no difference between the two groups in mean scores for happiness, But compared to the control group, the mean scores for happiness in intervention group significantly increased immediately after (P
    Conclusion
    Brain teaser in elderly may improved their happiness. This intervention is recommended in nursing homes as it is simple, cheap, and easily done.
    Keywords: brain teaser, happiness, elderly, daycare, nursing home
  • Mahsa Esfahani, Iran Motamedian, Maryam Tofangchiha *, Nafiseh Rahmani Pages 64-73
    Background and
    Purpose
    Dental caries are highly prevalent and their exact detection at initial stages is necessary. The laser-based DIAGNOdent device is used to detect these caries. The aim of this study was to assess the level of agreement between visual observation, bitewing radiographs, and DIAGNOdent system in detection of proximal caries in clinical applications.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, 102 eligible teeth surfaces were selected and presence of proximal caries was assessed by visual observation, bitewing radiographs, and DIAGNOdent system under standard situation. The agreement between different techniques was assessed by Kappa statistics in SPSS V20.
    Results
    The prevalence of proximal caries in DIAGNOdent system, visual observation, and bitewing radiographs were 36 teeth surfaces (35.3%) 13 teeth surfaces (12.7%), and 24 teeth surfaces (23.5%), respectively. In assessing the agreement between visual observation and DIAGNOdent system the Kappa value was 0.222 (P
    Conclusion
    In this research poor agreement was observed between visual observation, bitewing radiographs, and DIAGNOdent system. But, further studies with more specimens are required.
    Keywords: proximal caries, DIAGNOdent system, bitewing radiographs, vis
  • Zahra Jahanian Bahnemiri, Valiollah Dabidi Roshan, Afshin Fayaz Movaghar * Pages 74-83
    Background and
    Purpose
    Maximum Oxygen Consumption (Vo2max) is a measurement for assessing cardiorespiratory fitness. Its direct measurement is an aggressive method that is technically and operationally difficult. This study investigated the correlation between this variable and the variables obtained from non-invasive methods of evaluation of body composition indices, step count, and physical activity.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in 250 individuals randomly selected from the staff in Mazandaran University of Medical Sciences. Direct measurement of Vo2max was performed using the shuttle standard protocol. Physical composition indices were measured and computed using physical examination. Physical activity was measured using a short form of the International Physical Activity (IPAQ-S) and step count using step by step method.
    Results
    Among body mass indices, only the values for neck circumference (r= 0.241) and body fat (r= 0.522) were correlated with the values of Vo2max (P= 0.000). The correlation between the values of Vo2max and the number of steps was also significant (r= 0.248, P=0.002). There was no significant correlation between IPAQ-S score and Vo2max values.
    Conclusion
    To provide an indirect estimation model of Vo2max based on the values of body composition indices, IPAQ-S score, and step counts, it is necessary to implement similar correlational studies with high sample rates.
    Keywords: IPAQ, S, pedometer, Vo2max, Body mass index
  • Hossin Farrokhzadeh *, Negar Jafari, Mojtaba Sadeghi, Maryam Talesh Alipour, Mohammad Mehdi Amin, Ali Abdolahnejad Pages 84-96
    Background and
    Purpose
    Air pollution is one of the most important environmental issues and its impact on human health has been proven in the 20th century. Many air pollutants such as CO, NO2, SO2, O3, particulate matter (PM10), heavy metals, radon, etc. could have negative health effects. The aim of this study was to determine the concentration of PM10, lead, and radon in the air of Spahanshahr, Isfahan, Iran.
    Materials And Methods
    This study was conducted in the summer of 2015. Sampling was performed using fiberglass filters by High volume sampler. Analysis of PM10, lead, and radon was carried out by weight discrepancy, ICP device, and CR- 39 detector, respectively. Geographic information system v10 and Inverse Distance Weighted (IDW) were used for interpolation and the spatial distribution of mean concentrations of pollutants in the stations. Data analysis was done in SPSS V16.
    Results
    The mean concentrations of PM10, lead, and radon were 57.07±33.07 µg/m3, 0.41±0.23 µg/m3, and 466.78±86.92 (Bq/m3), respectively. The concentration of PM10, lead, and radon in most sampling stations were higher than the WHO and EPA recommendations. The highest concentration of PM10, lead, and radon was observed in the Southeast, West, and West of the study area.
    Conclusion
    This investigation showed that the high concentration of particulate matter in the Southeast of study area was mainly due to the vicinity of the confluence of two main highways in Isfahan and construction activities of the commercial center. But high concentrations of lead and radon in West Region and in stations near the lead mine could be due to the mining activities and the direction of the prevailing winds in summer (West-East).
    Keywords: concentration, PM10, lead, radon, Bama Mine, GIS
  • Ali Esrafili, Saeedeh Khosravi *, Mitra Gholami, Mahdi Farzadkia, Ghadir Abdorahimi Pages 97-115
    Background and
    Purpose
    Photocatalysis process with TiO2 is a well-known method for removal of pollutants from water. However, the small particle size of TiO2, and therefore difficulty in its separation after treatment impede its commercialization. The aim of this study was to synthetize the Fe3O4@SiO2@TiO2 magnetic nanoparticles (NPs) and evaluation of its efficiency in removal of metronidazole (MNZ) from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    The NPs were synthetized via sol-gel method, and characterized using SEM, XRD, VSM, and BET analysis. Then, the effect of operational parameters, including catalyst dosage, pH, and initial concentration of MNZ on removal efficiency were examined. The order of reaction and kinetic model, as well as the reusability potential of the catalyst were all investigated in the optimum run. Finally, comparison was made between the adsorption, direct photolysis, application of commercial Degussa P25 TiO2 (p25), and Fe3O4@SiO2@TiO2 NPs.
    Results
    The so-synthesized catalyst showed good superparamagnetic properties. The optimum conditions for the MNZ removal were pH=8, the catalyst dosage=1.5 g/L, and initial concentration of MNZ=40 mg/L under 180 min UV irradiation time. The kinetic study revealed that the photocatalytic degradation of MNZ followed the pseudo- first order (R2= 0.9912) and the Langmuir-Hinshelwood model (R2= 0.9976).
    Conclusion
    According to the results, the Fe3O4@SiO2@TiO2 NPs were almost as effective as commercial catalyst Degussa P25 TiO2 in removal of MNZ (P> 0.05). Due to the simple separation with external magnetic field and reusability potential, Fe3O4@SiO2@TiO2 NPs can be considered as a suitable alternative for Degussa P25 TiO2.
    Keywords: photocatalysis, titanium dioxide, magnetic nanoparticles, Metronidazole
  • Parisa Tavassoli, Edris Bazrafshan *, Ferdos Kord Mostafapour, Zahra Maghsoodi, Davoud Balarak, Hossein Kamani, Amin Allah Zarei Pages 116-129
    Background and
    Purpose
    Pharmaceutical products, particularly antibiotics are emerging contaminants that cause major environmental challenges due to cumulative effects, different adverse effects, and leading to drug resistance. The aim of this experimental study was to evaluate the efficiency of advanced oxidation process by persulfate activated by UV in removal of ofloxacin from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    In order to investigate the removal efficiency of ofloxacin, major operating parameters including initial pH of solution (2-12), the concentration of persulfate (50-3500 mg/l), concentrations of ofloxacin (2-100 mg/l), reaction time (6-30 min), and UV radiation (8,15,30 Watt) were studied.
    Results
    Maximum removal efficiency of ofloxacin and COD in optimal conditions (pH =6, persulfate concentration = 350 mg/l, ofloxacin concentration = 40 mg/l, reaction time =20 min and UV radiation = 8 watt) were 94.35% and 79.17%, respectively. Advanced oxidation with activated persulfate by UV, deceased the concentrations of ofloxacin and COD to 2.26 and 37.21 mg/l, respectively.
    Conclusion
    The results showed that using UV activated persulfate is an efficient method in removal of ofloxacin from aqueous solutions.
    Keywords: advanced oxidation, ofloxacin, antibiotic, UV activated persulfate
  • Hakimeh Alereza, Nadia Banihashem, Iman Akhlaghi, Parviz Amrimale *, Shahnaz Barat Pages 130-136
    Background and
    Purpose
    Postoperative pain is a common problem after hysterectomy. The purpose of this study was to compare the effect of general anesthesia and spinal anesthesia on pain intensity and hemodynamic changes after abdominal hysterectomy.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed in 100 women, ASA class I and II, 35 to 70 years of age, and candidate for abdominal hysterectomy. Patients were randomly divided into two groups: spinal anesthesia with bupivacaine and general anesthesia with isoflurane. The pain was assessed based on the visual analogue scale (VAS) at rest, after coughing at the time of recovery admission, and at 6, 24 and 48 hours after surgery. Postoperative hemodynamic changes were assessed in recovery every 5 minutes for half an hour. Data analysis was done applying T-test, Mann-Whitney, and Chi-Square tests. P-value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    The mean scores for pain in rest and coughing at the time of recovery admission in the spinal anesthesia group were 0.10±0.46 and 0.40 ± 1.12, and in the general anesthesia group were 3.44±1.40 and 5.88±1.79, respectively (P
    Conclusion
    Pain score in spinal anesthesia was lower than that in general anesthesia in patients undergoing abdominal hysterectomy. Spinal anesthesia is believed to be better than general anesthesia for abdominal hysterectomy.
    Keywords: abdominal hysterectomy, spinal anesthesia, general anesthesia, analgesia
  • Mina Motallebnejad *, Tahereh Molania, Ali Akbar Moghadamnia, Mahdi Pouramir, Darush Moslemi, Sohrab Kazemi, Shaghayegh Zahedpasha Pages 137-142
    Background and
    Purpose
    The antioxidant property of lycopene is well proven. The aim of this study was to evaluate the effect of lycopene on Oral Mucositis (OM) in rat induced by gamma radiation.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted in 28 male Wistar rats. They were divided into four groups (n=7 per group). 15 Gy of gamma radiation was used for 7 min and 39 sec. The rats were intraperitoneally (IP) injected within 6 days (daily) and their lips and tongues were examined to assess the incidence and severity of mucositis. Blood samples were also taken from the mice on days zero and six and the serum total antioxidant was evaluated by biochemical assays. Data analysis was done in SPSS V18. One-way ANOVA was done to analyze the datasets for mucositis and serum antioxidant capacity. Mann–Whitney test was applied for pairwise comparison of therapeutic groups in terms of the severity of mucositis.
    Results
    Lycopene caused no delay in the onset of mucositis but the severity of mucositis was lower in lycopene groups compared to that in the placebo group. According to FRAP test, total antioxidant capacity changes of serum were significant between treatment groups on day six between L50 and PR, L50 and LR25, PR and LR50, and LR25 and LR50 groups.
    Conclusion
    Lycopene did not delay the onset of mucositis in treatment groups, but the severity of mucositis was lower in lycopene groups compared with that in placebo group.
    Keywords: lycopene, mucositis, antioxidant, serum
  • Maryam Darvish * Pages 143-161
    Background and
    Purpose
    Monoclonal antibodies market has grown since approval of Muromonab-CD3 (trade name Orthoclone OKT3) in 1986 as immuno- suppressor. Nevertheless, the undesirable effects of these large specific biomolecules calls for further attempts for more effective alternatives. Variable domain of heavy chain (VHH) are the smallest antibody fragments called Nanobody (Nb), derived from camelid heavy chain-only antibodies (HcAb) by DNA recombinant gene technology. In this study, some of the unique structural and functional features of Nbs are summarized. The main context of this review speculate about several experimental therapeutic applications of Nbs against a wide range of diseases ranging from infectious, animal toxin, autoimmune, and cancer disease in three different functional platforms. Data about structural and functional features of Nbs and their therapeutic effects were retrieved from articles indexed in PubMed, Science direct, and Google Scholar. Development and employment of Nbs in different researches show that their unique physicochemical properties make them a useful tool for biomedical applications and drug discovery. This is because of some exceptional feathers such as small size, extraordinary stability, high affinity even for occluded epitopes, and cost-effective production. This review provides an overview of efficacy and success of Nbs as more promising therapeutic agents over conventional antibodies against multiple diseases.
    Keywords: Nanobody, VHH, phage display, monoclonal antibodies