فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 126، فروردین 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی قالبی، گیلدا اسلامی، هنگامه زندی *، آرمین فرهنگ، محمود وکیلی، نسیم محمدی، امین دهقان بنادکوکی صفحات 1-10
    مقدمه
    اسینتوباکتربومانی، کوکوباسیل گرم منفی غیرتخمیری است که در بخش های مراقبت ویژه (ICU) شیوع دارد. جدایه های اسینتوباکتر بومانی مقاوم به کارباپنم در سراسر جهان گزارش شده است. بتالاکتامازهای اگزاسیلینازی در مقاومت این باکتری به کارباپنم ها نقش دارند. هدف این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن های blaOXA-23 و blaOXA-24 در اسینتوباکتربومانی جدا شده از نمونه تراشه بیماران بستری در ICU بیمارستان های شهر اصفهان است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 40 جدایه اسینتوباکتربومانی از کشت نمونه های تراشه بیماران بستری در ICU بیمارستان های شهر اصفهان طی سال 1394 کسب و توسط روش های بیوشیمیایی و ژن blaOXA-51 شناسایی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC) ایمیپنم به روش Etest بر اساس CLSI2015 تعیین و ژن های blaOXA-23 و blaOXA-24 در جدایه های مقاوم به کارباپنم به روش PCR ردیابی شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS(v.16) و آزمون های آماری تحلیل شد.
    نتایج
    کلیه جدایه های اسینتوباکتربومانی نسبت به سفتازیدیم، سفتریاکسون، مروپنم و ایمیپنم مقاوم بودند و کمترین مقاومت به ترتیب نسبت به کلیستین (0 %) و تایگی سایکلین (10 %) بود. کلیه نمونه ها دارای MIC ≥ 32 μg/ml ایمیپنم بودند. ژن های blaOXA-23 و blaOXA-24 به ترتیب در 87/5 % و 25 % جدایه ها ردیابی شد.
    نتیجه گیری
    درمان عفونت اسینتوباکتربومانی توسط کارباپنم ها به دلیل مقاومت بالا ناکارآمد است و توصیه می شود از آنتی بیوتیک های تایگی سایکلین و در خط آخر درمان جدایه های با مقاومت بالا کلیستین استفاده شود. مطالعاتی دیگری در خصوص مکانیسم های دیگر مقاومت به کارباپنم ها نیز الزامی است.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، بخش مراقبت های ویژه، مقاومت آنتی بیوتیکی، کارباپنماز، اگزاسیلیناز
  • زهرا بحرالعلومی، نسرین مصطفی لو *، عاطفه شکیب صفحات 11-19
    مقدمه
    هایپومینرالیزاسیون مولر انسیزوری (MIH) نوعی اختلال تکاملی مینا با علل مولتی فاکتوریال است که باعث ایجاد مشکلات متعدد دندانی می شود، بنایراین تحقیقات فراوانی در این زمینه انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین هایپومینرالیزاسیون مولر انسیزوری با شاخص توده بدنی و میزان پوسیدگی دندان های دائمی در کودکان 7 تا 11 ساله شهر یزد است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد 645 کودک 7 الی 11 ساله ساکن شهر یزد با استفاده از نمونه گیری خوشه ایتصادفی در مدارس انتخاب و معاینه شدند. معیارهای EAPD و mDDE جهت تعیین هایپومینرالیزاسیون مولر انسیزوری و وسعت درگیری دندان ها بکار گرفته شد، شاخص توده بدنی و پوسیدگی دندان های دائمی نیز بر اساس معیارهای سازمان جهانی بهداشت سنجیده شد. تعیین شاخص توده بدنی و پوسیدگی در 40 کودک به عنوان گروه غیر مبتلا انجام شد. مقادیر متوسط داده ها توسط Mann whitney test بررسی شده و سطح معنی داری 0/05P< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    از بین 645 کودک معاینه شده، 154 کودک مبتلا به MIH، 16 نفر (10/38 درصد) دچار کمبود وزن، 13 کودک (8/44 درصد) دارای اضافه وزن، 3 کودک (1/94 درصد) چاق و 122 کودک (79/22 درصد) وزن نرمال داشتند. میانگین BMI در گروه مبتلا به MIH، 16/01 و در گروه کنترل 15/76 بود. تفاوت BMI گروه مبتلا و گروه کنترل معنی دار نبود (0/81P = ). شاخص پوسیدگی DMFT در کودکان مبتلا به هایپومینرالیزاسیون 2/09 و در گروه کنترل 1/1 به دست آمد که تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0/001P = ).
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به MIH از نظر شاخص توده بدنی بیشتر در گروه نرمال قرار داشته و پوسیدگی دندان های دائمی در آن ها به طرز معنی داری شایع تر است.
    کلیدواژگان: هایپومینرالیزاسیون مولر انسیزور (MIH)، شاخص توده بدنی (BMI)، شاخص پوسیدگی دندانی (DMFT)
  • الهام جمالی *، محمدرضا اسد، علی رسولی صفحات 20-31
    مقدمه
    چاقی موجب تجمع فاکتورهای پیش التهابی در بافت چربی شده و به عنوان یک عامل خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود. ورزش های هوازی می توانند منجر به افزایش حساسیت به انسولین و کاهش انباشتگی چربی و فاکتورهای پیش التهابی شوند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر ورزش استقامتی بر بیان ژن رزیستین، به عنوان یکی از عوامل پیش التهابی، در بافت چربی احشایی موش های صحرایی نر چاق شده با رژیم پرچرب انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی 20 سر موش نر نژاد ویستار به سه گروه کنترل (غذای استاندارد)، گروه چاق (غذای پرچرب) و گروه تمرین استقامتی (غذای پرچرب و تمرین استقامتی) تقسیم شدند. پروتکل تمرین استقامتی شامل روزانه 60 دقیقه دویدن با سرعت 22 متر بر دقیقه با تردمیل مخصوص حیوانات و با شدت70% حداکثر اکسیژن مصرفی، 5 روز در هفته و به مدت هشت هفته بود. میزان تغییرات وزن بدن موش ها اندازه گیری و میزان بیان ژن رزیستین در نمونه های بافتی با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (Real time PCR ) بررسی شد.
    نتایج
    غذای پرچرب باعث افزایش معنی دار وزن در موش های گروه چاق گردید (0.001P =). بیان ژن رزیستین در بافت چربی احشایی موش های گروه چاق در مقایسه با گروه کنترل تا 2 برابر افزایش یافت، اما این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. تمرین استقامتی بیان ژن رزیستین را در مقایسه با گروه چاق حدود 4 برابر کاهش داد، اما این کاهش نیز از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که چاق شدن می تواند بیان ژن رزیستین را در بافت چربی احشایی افزایش و تمرین استقامتی بیان آن را کاهش دهد، گرچه این مطالعه حاکی از اثرات مفید ورزش است با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، چاقی، رزیستین، بیان ژن، چربی احشایی
  • مریم مختاری، فرهاد دریانوش * صفحات 32-41
    مقدمه
    بافت چربی به عنوان یک غده، هورمون های مختلفی از جمله واسپس ترشح می کند که با اختلالات متابولیکی ارتباط دارند. هدف تحقیق حاضر، بررسی 12 هفته فعالیت ورزشی مقاومتی بر سطح سرمی واسپین و فشارخون در زنان مسن مبتلا به پرفشارخونی بود.
    روش بررسی
    در مطالعه حاضر، 30 زن مسن مبتلا به پرفشارخونی به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی برای گروه آزمایش، شامل تمرینات مقاومتی از نوع فزاینده بود که 12 هفته اجرا گردید. نمونه های خونی تمام آزمودنی ها پس از 12 هفته با استفاده از آزمون تی وابسته و مستقل تحلیل شد.
    نتایج
    پس از 12 هفته تفاوت معنی داری در سطوح واسپین برحسب (25/0=p) گروه آزمایش رخ نداد اما در گروه کنترل، افزایش معنی داری در سطوح واسپین برحسب (03/0=p) مشاهده شد. کاهش معنی داری در میزان فشارخون سیستولی (04/0=p) و فشارخون دیاستولی (002/0=p) گروه آزمایش رخ داد، اما در گروه کنترل تغییرات معنی داری در فشارخون سیستولی (24/0 =p) و فشارخون دیاستولی (43/0=p) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی هوازی، می تواند از روند افزایشی واسپین جلوگیری و حتی باعث کاهش این هورمون شود. با توجه به کاهش فشارخون سیستولی و دیاستولی به دنبال انجام دوازده هفته تمرینات مقاومتی، می توان گفت تغییرات فشارخون مستقل از تغییرات سطوح واسپین می باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، واسپین، فشارخون، زنان مسن
  • پروین رحمتی نژاد *، داود محمدی، غلامحسین نوروزی نژاد، محمد آشتیان، علی حق وردی صفحات 42-51
    مقدمه
    اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) و علائم وسواس فکری-عملی (OCS) در قسمت عمده ای از بیماران مبتلا به اختلالات طیف اسکیزوفرنیا دیده می شود. از این رو، محققان زیرگروه اسکیزو- وسواس را برای این گونه اختلالات پیشنهاد می دهند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اعتبار تشخیصی زیرگروه اسکیزو- وسواس با تعیین میزان فراوانی OCD و OCS در بیماران مبتلا به اختلالات طیف اسکیزوفرنیا و ارتباط آن با برخی ویژگی های بالینی این بیماران است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 91 بیمار بستری که بر اساس پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) تشخیص اختلالات طیف اسکیزوفرنیا دریافت کرده بودند با استفاده از مقیاس وسواس فکری- عملی ییل براون مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری توصیفی، کای-دو و t مستقل استفاده شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که شیوع OCS در نمونه پژوهشی 17/47 درصد و شیوع OCD نیز 66/18 درصد هست. در این نمونه، وسواس آلودگی و شستشو بیشترین فراوانی را داشت. در مقایسه با بیماران سایکوتیک غیرمبتلا به OCD/ OCS، در بیماران سایکوتیک مبتلا به OCD/ OCS، اختلال در سن پایین تری شروع شده بود، همچنین این بیماران تعداد دفعات بستری، تعداد داروهای مصرفی و اقدام به خودکشی بیشتری داشتند. از طرف دیگر، شیوع OCD/ OCS در بیمارانی که در اولین دوره بیماری خود قرار داشتند، 62/15 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، به نظر می رسد که زیرگروه اسکیزو- وسواس از اعتبار تشخیصی برخوردار باشد. برای تایید این فرضیه باید مطالعات طولی از همان مرحله ابتدایی شروع سایکوز تا پیامد دراز مدت آن طرح ریزی شود.
    کلیدواژگان: اختلالات طیف اسکیزوفرنیا، اسکیزوفرنیا، وسواس فکری - عملی
  • سید دامون صدوقی *، زهرا حسن زاده صفحات 52-62
    مقدمه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرین و مهم ترین دلیل عدم تخمک گذاری است. میزان بالای سایتوکین های التهابی سبب پیشرفت سندرم تخمدان پلی کیستیک می شود. گلیسیریزیک اسید از مهم ترین ساپونین های گیاه شیرین بیان است. با توجه به خواص کاهش دهنده تولید آندروژن و آنتی اکسیدانی شیرین بیان، هدف از این مطالعه تعیین اثر گلیسیریزیک اسید بر گنادوتروپین، استرادیول، تستوسترون و سایتوکین های التهابی در موش صحرایی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به 4 گروه مساوی شاهد (تزریق محلول سالین در 24 روز به صورت داخل صفاقی)، شاهد PCOS (تزریق محلول سالین در 24 روز به صورت داخل صفاقی) و دو گروه PCOS تحت تیمار با گلیسیریزیک اسید (تزریق 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم در 24 روز به صورت داخل صفاقی) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی کیستیک با یک بار تزریق عضلانی استرادیول والرات (4 میلی گرم بر کیلوگرم) القاء شد. در پایان دوره درمان، سطح سرمی TNF-α، IL-1β، IL-6، LH، FSH، استرادیول و تستوسترون توسط روش الایزا سنجش شد. داده ها توسط آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تحلیل شد .
    نتایج
    در مقایسه با گروه شاهد PCOS، سطح سرمی LH، استرادیول، تستوسترون، TNF-α، IL-1β و IL-6 در گروه های تحت تیمار با غلظت های 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم گلیسیریزیک اسید، به صورت وابسته به دوز به طور معنی داری کاهش یافت (0.001=p). همچنین، سطح سرمی FSH به صورت وابسته به دوز به طور معنی داری افزایش یافت (0.002=p).
    نتیجه گیری
    گلیسیریزیک اسید با کاهش سطح سرمی سایتوکین های التهابی اثر مطلوبی بر بهبود پارامترهای هورمونی در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، گلیسیریزیک اسید، سایتوکین ها، هورمون های استروئیدی گناد، موش های صحرایی
  • فاطمه عزالدینی اردکانی، یاسر صافی، گلشن جمالی * صفحات 63-72
    مقدمه
    وقوع تحلیل خارجی ریشه در مولر دوم مرتبط با مولر سوم نهفته مندیبل نادر نیست و اگر این موضوع نادیده گرفته شود، ممکن است به ناحیه پالپ دندان گسترش یابد و منجر به از دست دادن مولر دوم گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع و ریسک فاکتور های موثر بر ایجاد تحلیل خارجی ریشه در مولر دوم مرتبط با مولر سوم نهفته در موقعیت مزیوانگولر و افقی با استفاده از تصاویر Cone Beam Computer Tomography (CBCT) است.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی-مقطعی انجام شد. نمونه ها شامل 231 اسکن CBCT بیمار دارای مولر سوم نهفته مندیبل در موقعیت مزیوانگولر و افقی بود. وجود تحلیل خارجی ریشه مولر دوم، تاثیر سن، جنس و پارامترهای کلینیکی تاثیرگذار نظیر مکان و شدت تحلیل خارجی ریشه، عمق و Inclination مولر سوم نهفته مندیبل توسط تصاویر CBCT مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها توسط Chi-square test مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    شیوع کلی تحلیل خارجی ریشه مولر دوم 22/08% بود. شیوع تحلیل خارجی ریشه مولر دوم به طور معنی داری با جنس و Inclination مولر سوم نهفته مرتبط بود، میان تحلیل خارجی ریشه و سن یا عمق نهفتگی مولر سوم رابطه آماری معنی داری یافت نشد. رابطه میان شدت تحلیل خارجی ریشه و مکان تحلیل ریشه یا عمق نهفتگی مولر سوم معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    جنسیت بیمار و Inclination افقی مولر سوم، مهم ترین فاکتور های اثرگذار بر ایجاد تحلیل خارجی ریشه مولر دوم مرتبط با مولر سوم نهفته مندیبل در موقعیت مزیوانگولر و افقی بودند.
    کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری با پرتوهای مخروطی شکل (cone beam computed tomography)، دندان نهفته، تحلیل ریشه
  • فخرالسادات سجادیان، سید مصطفی قوامی * صفحات 73-77
    مقدمه
    اجسام خارجی لگن از عوارض ناشایع اعمال جراحی است ولی ممکن است به طور نادر جسم خارجی جاگذاری شده در احشاء لگن مانند رحم باعث سوراخ شدگی و سپس مهاجرت جسم به ارگان های مجاور شود.
    معرفی بیمار: خانم 41 ساله ای است که به علت دردهای مبهم شکم و لگن برای انجام سی تی اسکن به مرکز تصویربرداری ارجاع شده بود. در بررسی انجام شده، آبسه لگن همراه با تصویر نیمه اپاک توبولر در ناحیه مشاهده گردید. بیمار سابقه جراحی شکم نداشت. در مراجعه به سابقه شش سال قبل، سقط جنائی با سوندفولی توسط مامای خانگی را اظهار می نمود. با توجه به یافته های سی تی اسکن، لاپاراتومی انجام و آبسه و سوند خارج شد.
    نتیجه گیری
    اجسام خارجی شکم و لگن در بیمار بدون سابقه جراحی نادر است ولی در بیماری که به علت دردهای مبهم و مزمن شکم مراجعه و آبسه داخل شکمی تائید می شود در تشخیص افتراقی جسم خارجی نیز باید مدنظر باشد.
    کلیدواژگان: سی تی اسکن، سوند فولی، جسم خارجی، رحم
|
  • M. Ghalebi, G. Eslami, H. Zandi *, A. Farhang, M. Vakili, N. Mohammadi, A. Dehghan Banadkouki Pages 1-10
    Introduction
    Acinetobacter baumannii is a non-fermentative gram-negative coccobacill that is prevalent in intensive care units. Carbapenem resistant A.baumannii isolates have been reported worldwide. Oxasillinase beta-lactamase enzymes are involved in bacterial resistance to carbapenem. This study aimed to determine the prevalence of blaOXA-23 and blaOXA-24 genes in A. baumannii isolated from tube discharge specimens of hospitalized patients in the intensive care units of the hospitals in Isfahan, Iran, in 2015.
    Methods
    A total of 40 isolates of A. baumannii were collected from the patients admitted to the intensive care units of the hospitals in Isfahan in 2015, they were identified by biochemical methods and detection of blaOXA-51 like gene. Antibiotic resistance pattern and minimum inhibitory concentration of imipenem were determined using disk diffusion and E-test methods respectively according to CLSI2015 protocol. blaOXA-23 and blaOXA-24 genes were detected by PCR method. Data were analyzed by SPSS (v.16) software and chi-square tests.
    Results
    All isolates were found resistant to ceftazidime, ceftriaxone, meropenem and imipenem and the lowest resistance were seen against colistin (0%) and tigecycline (10%), respectively. All isolates were resistant to imipenem using Etest method with MIC ≥ 32 μg / ml. blaOXA-23 and blaOXA-24 genes were detected in 87.5% and 25% of isolates, respectively.
    Conclusion
    Due to the results, treatment of A. baumannii isolates by carbapenems is ineffective and tigecycline or colistin could be used for treatment. Other studies for detection of other mechanisms for carbapenem resistance are recommended.
    Keywords: A. baumannii, Intensive Care Units, Antimicrobial Resistance, Carbapenemase, Oxacillinase
  • Z. Bahrololoomi, N. Mostafalu *, A. Shakib Pages 11-19
    Introduction
    Molar Incisor Hypomineralization (MIH) is a kind of developmental enamel defect with multifactorial etiology that causes different dental complication. So, many studies have been done on this subject. The aim of this study was the evaluation of relationship between Molar Incisor Hypomineralization (MIH) with body mass index (BMI) and dental caries index (DMFT) in 7-11 year old children in Yazd City.
    Methods
    In this descriptive analytic study, 645 children between 7 to 11 years old in Yazd City were selected via randomized cluster sampling and were examined in the schools. EAPD and mDDE criteria were used for detection of MIH and the extension in teeth. Body mass index and permanent dental caries were evaluated based on the World Health Organization (WHO) criteria. 40 children were examined for BMI and dental caries as an unaffected group. The mean value was analyzed with Mann Whitney test and the result was significant (P
    Results
    Out of 645 children, 154 were affected by MIH, 16 children (10.38%) were underweight, 13 children (8.44%) were overweight, 3 children (1.94%) were obese and 122 children (79.22%) had normal weight. BMI in the affected group and control group were 16.01 and 15.76, respectively. The difference of BMI between MIH group and control was not statistically significant (P=0.81). DMFT in children with MIH was 2.09 and in the control group was 1.1, respectively that means in affected group there was a statistical difference than the control group (P=0.001).
    Conclusions
    Children who suffering from MIH often have normal BMI and they have more decay in their permanent teeth.
    Keywords: Molar Incisor Hypomineralization (MIH), dental caries index (DMFT), Body Mass Index (BMI)
  • E. Jamali *, Mr Asad, A. Rassouli Pages 20-31
    Introduction
    Obesity causes accumulation of proinflammatory factors in adipose tissue and it is regarded as a risk factor for diabetes and cardiovascular diseases. Aerobic exercise increases insulin sensitivityand reduces fat accumulation and proinflammatory factors. The present study aimed to investigate the effect of endurance exercise on resistin gene expression as one of the proinfammatory agents in visceral adipose tissues in diet-induced obese male rats.
    Methods
    In an experimental study, 20 Wistar male rats divided into 3 groups: control (standard diet), fat (high-fat diet) and endurance exercise groups (high-fat diet and endurance exercise). Endurance training protocol included 60 minutes exercise per day using an animal treadmill at a speed of 22 meters per minute with 70% of VO2 max, 5 days a week, and for 8 weeks. Changes in body weights of rats were measured and the resistin gene expression in tissue samples analyzed using real-time polymerase chain reaction.
    Results
    High-fat diet increased significantly the weight of rats in the fat group (P
    Conclusion
    It can be concluded that obesity could increase and endurance training could reduce the resistin gene expression in visceral adipose tissue in rats. Although the present study suggests the beneficial effects of exercise, more studies are needed in this field.
    Keywords: Endurance exercise, Obesity, Resistin, Gene expression, Visceral fat
  • M. Mokhtari, F. Daryanoosh* Pages 32-41
    Introduction
    Adipose tissue as a gland, secreting hormones, including Vaspsin that are associated with metabolic disorders.The aim of of the present study was to investigate the effect of 12 week resistance exercise on plasma levels of vaspin and blood pressure (BP) in hypertensive elderly women.
    Methods
    30 hypertensive elderly women were randomly divided into two groups: the control and experimental groups. The training program, included resistance exercises, which were conducted increasingly for 12 weeks. Blood samples from all subjects after 12 weeks and were analyzed using t-test.
    Results
    After 12 weeks of resistance exercise, no significant differences in the serum levels of vaspin was seen in the experimental group (p=0.25), but in the control group, significant Increase in the serum levels vaspin was observed (p=0.03); also, significant decreases were seen in both systolic (p=0.04) and diastolic BP (p=0.002 in the experimental group but in the control group, no significant changes were obtained in systolic BP (p=0.24) and diastolic BP (p=0.43), respectively.
    Conclusion
    12 weeks of resistance exercise can prevent increasing trend of vaspin serum levels and even reduce its levels Considering the reduction in systolic and diastolic BP following 12 weeks of resistance training, it can be indicated that the changes in BP are independent of changes is vaspin levels.
    Keywords: Resistance Training, Vaspin, Blood pressure, elderly Women
  • P. Rahmatinejad *, Sd Mohammadi, Gh Noruzinejad, M. Ashtian, A. Haghverdi Pages 42-51
    Introduction
    On the basis of research and clinical observations, obsessive –compulsive disorder (OCD) and obsessive –compulsive symptoms (OCS) occur in a considerably high proportion of patients with schizophrenia spectrum disorders. According to the results of different epidemiological studies, investigators suggest schizo-obsessive subtype. The aim of the study was to evaluate diagnostic validity of schizo-obsessive subtype by determining the prevalence of OCD/ OCS in the patients with schizophrenia spectrum disorders and its relation to some of clinical characteristics of these patients.
    Methods
    A total of 91 patients with the diagnosis of schizophrenia spectrum disorder were assessed via the Diagnostic and Statistical Manual, fifth edition (DSM-V) using Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale. Data were analyzed using descriptive statistics, x2 and independent t-test.
    Results
    Results showed that the prevalence of OCS in this study was 47.17% and the prevalence of OCD was 18.66%. Obsessive compulsive contamination had the highest prevalence in this sample. Compared with psychotic patients without OCD/OCS, the patients with OCD/COS had earlier onset of psychosis, higher numbers of hospitalizations and higher numbers of drugs and suicide attempts. Also, the prevalence of OCD/OCS in the patients with first-episode psychosis was 15.62%.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it seems that schizo-obsessive subtype has diagnostic validity. To confirm this hypothesis, it is necessary that longitudinal studies are planned from early stages of psychosis to long-term consequences.
    Keywords: Schizophrenia Spectrum Disorder, Obsessive-compulsive Disorder
  • Sd Sadoughi *, Z. Hassanzadeh Pages 52-62
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is one of the most common endocrine disorders and most important cause of anovulation. High levels of inflammatory cytokines cause deterioration of polycystic ovary syndrome. Glycyrrhizic acid is the most important saponins from licorice. Considering the hypoandrogenic and antioxidant properties of licorice, aim of this study was to determine the effect of glycyrrhizic acid on gonadotropins, estradiol, testosterone and inflammatory cytokines in polycystic ovarian syndrome rat model.
    Methods
    In this experimental study, 32 wistar female rats were divided into 4 equal groups of control (saline solution, 24 days, ip), PCOS control (saline solution, 24 days, ip) and two PCOS groups under treatment with glycyrrhizic (25 and 50 mg/kg, 24 days, ip). Polycystic ovarian syndrome was induced by single intramuscular injection of estradiol valerate (4 mg/kg). At the end of treatment period, serum levels of TNF-α, IL-1β, IL-6, LH, FSH, estradiol and testosterone were measured using ELISA. Data were analyzed using one-way ANOVA and Post Hoc Tukey statistical tests (p
    Results
    Compared to the PCOS control group, serum levels of LH, estradiol, testosterone, TNF-α, IL-1β and IL-6 in treated groups with 25 and 50 mg/kg glycyrrhizic acid dose-dependent significantly decreased. Also, serum level of FSH dose-dependent significantly increased (p
    Conclusion
    Glycyrrhizic Acid by decreases serum levels of inflammatory cytokines has favorable effect on improving hormonal parameters in rats with polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Polycystic Ovarian Syndrome, Glycyrrhizic Acid, Cytokines, Gonadal Steroid Hormones, Rats
  • Fatemeh Ezoddini Ardakani, Yaser Safi, Golshan Jamali * Pages 63-72
    Introduction
    Presence of external root resorption in second molars associated with impacted mandibular third molars was not rare. The neglect of this issue may leads to penetration of the pulp and loss of the second molars. The aim of this study was to investigate the incidence and risk factors affecting the external root resorption in second molars associated with mandibular impacted third molars were inclined mesially and horizontally by Cone Beam Computer Tomography (CBCT) images.
    Methods
    In this cross sectional study the samples consisted of 231 scans with mesially and horizontally impacted mandibular third molars. Incidence of external root resorption of second molars and the effects of age, gender and clinical parameters such as location and intensity of external root resorption were considered. Moreover, depth and inclination of impacted mandibular third molar were evaluated by CBCT. The data were analyzed by Chi-square test.
    Results
    The overall incidence of external root resorption in the second molars was 22.08%. Incidence of external root resorption in second molars was significantly related to gender and inclination of third molar. The relations between external root resorption and impaction depth of third molar or the patient's age was not statistically significant. However, the relationship between external root resorption and the intensity or depth of impacted third molar and location of root resorption was statistically meaningful.
    Conclusion
    Patient’s gender and horizontal inclination of third molars are the most important factors affecting the presence of external root resorption in the second molars associated with mesially and horizontally impacted mandibular third molars.
    Keywords: Cone beam computed tomography, Impacted tooth, Root resorption
  • F. Sajjadian, Sm Ghavami * Pages 73-77
    Background
    Intraperitoneal foreign body is an unusual complication of abdomino pelvic surgery. In rare condition introduction of foreign body into the uterus, may be perforated and migrated to the adjacent organs.
    CasePresentation: A 41-year old woman with chronic abdominal pain was referred to the Imaging Center for doing Computed Tomography (CT) scan . A computed tomography of abdominopelvic demonstrated foley catheter in the pelvis with abscess.The patients have not had any abdominopelvic surgery. She had undergone criminal abortion by home midwife with the use of foley catheter 6 years ago. Laparatomy was done, foley catheter removed and abscess was evacuated.
    Conclusion
    The abdominopelvic foreign body is a rare condition in non operativepatients, it should be included in the differential diagnosis of abscess formation that was detected in patients with a history of chronic abdominal pain.
    Keywords: Computed Tomography, Foley Catheter, Foreign Body, Uterus