فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:18 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه مقدسی، داریوش ایلغاری*، نعمت الله غیبی، مجید سیرتی ثابت، فرهاد خباز، حسین پیری صفحات 4-11
    زمینه
    گیرنده عامل رشد فیبروبلاستی 2b (FGFR2b) در مسیر پیام رسانی سلولی و تنظیم فرایندهای مهم زیستی از جمله تمایز و تکثیر سلولی نقش اساسی دارد. تغییرات ژنتیکی نظیر جهش نقطه ای در ناحیه تیروزین کینازی FGFR2b با سرطان پستان، تخمدان و رحم در ارتباط است.
    هدف
    مطالعه به منظور بیان و خالص سازی مقدار مناسبی از ناحیه کینازی FGFR2b انسانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. پلاسمید pLEICS-01 که حاوی ژن ناحیه تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b بود به باکتری مستعد اشرشیاکلی BL21 جهت بیان ژن مورد نظر انتقال داده شد. بیا ن پروتئین نوترکیب با استفاده از IPTG یک میلی مولار القا و با استفاده از الکتروفورز روی ژل پلی آکریل آمید در حضور SDS (SDS-PAGE) ارزیابی شد. پروتئین بیان شده با استفاده از کروماتوگرافی میل ترکیبی توسط ستون حاوی Ni2+-NTA خالص شد. فعال بودن نمونه پروتئین بعد از دیالیز توسط تعامل با ناحیه SH2 فسفولیپاز C (PLC) طبیعی و موتان توسط روش PAGE بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس یک طرفه و توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بررسی SDS-PAGE قبل و بعد از القا شدن نشان داد که پروتئین بیان شده در دمای 20 درجه سانتی گراد محلول بود. همچنین بررسی SDS-PAGE تایید کرد که پروتئین خالص شده عاری از آلودگی بود و پروتئین های باکتریایی نداشت. نتایج PAGE فعال بودن پروتئین خالص شده را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته ها، ناحیه کینازی گیرنده نوترکیب عامل رشد فیبروبلاستی 2b که یک پروتئین 38 کیلودالتونی است، تولید و خالص شد که به صورت محلول و فعال بود.
    کلیدواژگان: گیرنده های عامل رشد فیبروبلاست، پروتئین ها، جداسازی و خالص سازی، الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید
  • راضیه پوراحمد*، استاد پال تولکنز، استاد فرانسواسیس ونبمبک صفحات 12-17
    زمینه
    فعالیت پمپ MexXY-OprM باعث مقاومت ذاتی به عوامل ضد میکروبی متعدد در سویه های سودوموناس ایروژنزا جدا شده از بیماران می شود. بررسی بیان ژن های کدکننده اجزای پمپ MexXY-OprM نظیر mexX با روش Real time PCR می تواند در انتخاب درمان مناسب آنتی بیوتیکی کمک کند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه دو روش ژنوتیپی بیان ژن mexX و فنوتیپی حداقل تراکم بازدارندگی در سویه های بالینی سودوموناس ایروژنزا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی در سال 1390 در دانشگاه کاتولیک لوین انجام شد. پس از استخراج RNA از 16 سویه بالینی و ساختن cDNA، سطح بیان ژن mexX با روش Real time PCR و کیت mexQ-TesT تعیین شد. طبق دستور کار کیت که مبتنی بر محاسبه آماری تی با حدود اطمینان %95 و 05/0 P< است، سطح بیان 5 و بالاتر به عنوان بیش بیان در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 11 سویه بالینی با افزایش حداقل تراکم بازدارندگی برای آمینوگلیکوزیدها، تنها 7 سویه بیش بیان ژن mexX را نشان دادند. هیچ ارتباط مستقیمی میان مقدار بیان پمپ با مقدار افزایش حداقل تراکم بازدارندگی برای آنتی بیوتیک های مختلف مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که نتایج بیان ژن با داده های مقاومت آنتی بیوتیکی در همه موارد همخوانی نشان نداد، استفاده همزمان از دو روش ژنوتیپی و فنوتیپی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سودوموناس ایروژنزا، پروتئین OprM، واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان واقعی، مقاومت دارویی
  • رضا نجفی پور، امیر صمیمی هشجین، سحر مقبلی نژاد*، فرزاد رجایی، زهرا رضاییان، پروین فلاحی صفحات 18-23
    زمینه
    ناباروری مردان بیش از 50 درصد موارد ناباروری را به خود اختصاص داده است. مطالعه ها نشان داده اند که مکانیسم های زیادی در ناباروری مردان دخالت دارند که تاکنون درصد کمی از آن ها شناخته شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی آسیب شناختی بافت بیضه مردان با آزواسپرمیای غیرانسدادی مراجعه کننده به بخش نازایی بیمارستان شریعتی تهران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تجربی بر روی بافت بیضه 50 بیمار با آزواسپرمیای غیرانسدادی مراجعه کننده به بیمارستان شریعتی تهران در سال 1391 انجام شد که کاندید انجام روش های کمک باروری بودند. ابتدا بلوک های پارافینی از بافت بیضه بیوپسی شده تهیه و سپس برش های این بلوک ها با رنگ آمیزی هماتوکسلین- ائوزین بررسی شدند.
    یافته ها
    %16 نمونه های مورد مطالعه به صورت اسپرماتوژنز کم، %48 به صورت توقف در بلوغ، %18 به صورت سلول های سرتولی تنها و %18 به صورت دژنره شدن توبول ها بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان در مطالعه های بعدی در جهت بررسی دلایل توقف تمایز سلول های جنسی در این بیماران و راه اندازی آزمایش های ژنتیکی تشخیصی مربوطه گام مهمی برداشت.
    کلیدواژگان: ناباروری مردان، آزواسپرمیا، اسپرماتوژنزیس، بیضه
  • مینا آدمپورزارع*، امین الله بهالدینی صفحات 24-29
    زمینه
    استیل کولین فراوان ترین واسطه سیناپسی است که از سلول های عصبی حرکتی تحریکی انتریکی آزاد می شود. این واسطه سیناپسی با اتصال به گیرنده های موسکارینی متابوتروپیک موجود بر روی عضله های صاف روده باعث افزایش حرکت های روده می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر قرارگیری دراز مدت در معرض میدان الکترومغناطیس با بسامد پایین بر فعالیت سیستم کولینرژیک در روده بزرگ جدا شده موش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 20 سر موش صحرایی نر بالغ به دو گروه مساوی تقسیم شدند: گروه آزمایش در معرض میدان الکترومغناطیس با شدت 1000 میکروتسلا و بسامد 50 هرتز به مدت 140 روز در دستگاه سولنوئید روشن و گروه شاهد در شرایط مشابه گروه اول، دردستگاه سولنوئید خاموش قرار گرفتند. فعالیت های مکانیکی حلقه های جدا شده کولون که در حمام بافتی متصل به مبدل نیروی دستگاه Powerlab A to D قرارگرفتند و پاسخ تغییرات مکانیکی بافت به تجویز تجمعی داروی استیل کولین ثبت شد. داده ها با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین پاسخ مکانیکی بافت به دارو در گروه آزمایش (سولنوئید روشن) نسبت به گروه شاهد (سولنوئید خاموش) در بعضی دقایق افزایش معنی دار آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد قرار گرفتن درازمدت در معرض میدان های الکترومغناطیس با بسامد پایین باعث افزایش حساسیت گیرنده های موسکارینی کولینرژیک می شود.
    کلیدواژگان: میدان های الکترومغناطیس، روده بزرگ، گیرنده های موسکارینی
  • امیر پیمانی، تقی ناصرپور فریور، پرهام قراییان، رضا نجفی پور* صفحات 30-38
    زمینه
    در حال حاضر گونه های انتروباکتر با الگوی مقاومت دارویی چندگانه و حاوی اینتگرون کلاس یک به عنوان یکی از نگرانی های مهم پزشکان و متخصصین کنترل عفونت محسوب می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین حضور اینتگرون کلاس یک و الگوهای مختلف مقاومت دارویی در گونه های انتروباکتر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی از خرداد 1390 تا شهریور 1391، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی 137 نمونه بالینی انتروباکتر جدا شده از بیمارستان های قزوین و تهران سنجیده شد. تمام نمونه ها از نظر حضور اینتگرون کلاس یک با استفاده از آزمون PCR بررسی و داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای و دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    83 نمونه (%61) الگوی مقاومت دارویی چندگانه را نشان دادند که 52 نمونه (%63) اینتگرون کلاس یک داشتند. ارتباط معنی داری بین حضور اینتگرون کلاس یک و الگوی مقاومت دارویی چندگانه گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، استفاده از تجهیزات مناسب جهت کنترل عفونت و راهکارهای مناسب درمانی ضروری است.
    کلیدواژگان: انتروباکتر، اینتگرون ها، مقاومت دارویی چندگانه، عفونت
  • محمدحسین اسماعیلی*، منا حسنی، مریم آشوری آقابابایی، ربابه امانی گورجی، فائزه موسوی صفحات 39-45
    زمینه
    بتاکاربالین های داخلی و خارجی و برخی از متابولیت های آن ها بر روی سیستم دوپامینرژیک اثر تحریکی دارند و ضمن افزایش سطح دوپامین، تکثیر دندریت ها و سیناپس ها در هیپوکامپ باعث بهبود یادگیری و حافظه می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثرات تزریق مزمن نوروهارمان (به عنوان یک بتاکاربالین) بر یادگیری و حافظه فضایی موش انجام شد
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 48 موش صحرایی ماده 200 تا 250 گرمی به گروه های زیر تقسیم شدند: شاهد، الکل (حلال) و 4 گروه نورهارمان. گروه شاهد هیچ درمانی دریافت نکرد. گروه های الکل و نورهارمان به مدت 5 رو ز قبل از آزمون و 5 روز در طول آزمون الکل اتانول (2/0 میلی لیتر) و نورهارمان (1، 2، 3 و4 میلی گرم برکیلوگرم) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند و تمام موش ها به کمک ماز آبی تحت آزمون یادگیری و حافظه فضایی قرار گرفتند. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، آنوای یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
    یافته ها
    نورهارم ا ن به صورت وابسته به دوز یادگیری فضایی را در موش ها بهبود بخشید. اختلاف گروه نورهارمان 4 میلی گرم برکیلوگرم با گروه شاهد در روز دوم معنی دار بود. همچنین نورهارمان باعث بهبود حافظه فضایی شد، دوزهای کم آن حافظه را بیش از دوزهای بالا، بهبود بخشید. اختلاف گروه های نورهارمان (2 میلی گرم برکیلوگرم) و (4 میلی گرم برکیلوگرم) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نوروهارمان به عنوان یک ماده درون زای فعال، ممکن است در تعدیل یادگیری و حافظه نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: نورهارمان، یادگیری، حافظه
  • حسن اژدری زرمهری، محمد صوفی آبادی* صفحات 46-52
    زمینه
    هیپوتالاموس جانبی که تولیدکننده اورکسین است، نقش مهمی در هموستاز انرژی دارد. سیستم اوپیوئیدرژیک درون زاد هیپوتالاموس در تنظیم رفتار تغذیه ای شرکت می کند و بین این دو تداخل های متعددی وجود دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تداخل سیستم اوپیوئیدرژیک درون زاد با اورکسین بر تغذیه در موش های صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر به 5 گروه مساوی تقسیم شدند: شاهد، حلال (تزریق 5 میکرولیتر سالین)، اورکسین A (30 میکروگرم/موش)، نالوکسان (30 میکروگرم/ موش) و اورکسین A به همراه نالوکسان. کانول راهنما با روش استرئوتاکسی در بطن جانبی همه موش ها تعبیه شد. پس از تزریق داروها یا حلال در داخل بطن جانبی، هر حیوان به طور جداگانه به درون جعبه متابولیک منتقل و میزان مصرف غذا، مدت تاخیر در شروع تغذیه، تعداد مراجعه به ظرف غذا تا 4 ساعت پس از تزریق ثبت و محاسبه شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس یک طرفه و توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجویز اورکسین A میزان مصرف غذا را در موش ها افزایش داد. تزریق نالوکسان 5 دقیقه قبل از تجویز اورکسین A باعث کاهش مصرف غذا در مقایسه با گروه اورکسین A شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، احتمالا سیستم اوپیوئیدی نقش واسطه ای را در بروز اثر تغذیه ای اورکسین ایفا می کند.
    کلیدواژگان: اورکسین ها، نالوکسان، خوردن
  • محمدحسین کیامینی*، محمد نیکبخت، بهاره امیرآبادی، عباس رمضانی، علی نیک یار صفحات 53-58
    زمینه
    زندانیان به عنوان یک گروه آسیب دیده و مستعد آسیب های بیش تر، به مداخله های روانی- اجتماعی به منظور بازیابی سلامت اجتماعی و رفتاری نیاز دارند. پژوهش های انجام شده در این زمینه موثر بودن این گونه مداخله ها را نشان داده اند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر درمان شناختی- رفتاری بر میزان نشانه های آسیب شناسی روانی و رفتارهای پر خطر در زندانیان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1391 بر روی 200 نفر از زندانیان زندان مرکزی قزوین (بدون اختلال های شدید روان پزشکی و اختلال سوء مصرف و وابستگی به مواد) انجام شد که به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسش نامه های نشانه های بیماری تجدید نظر شده، 90 SCL- با ضریب روایی93/0 و پایایی 85/0 و پرسش نامه سلامت عمومی GHQ با ضرایب پایایی و روایی 85/0 و 92/0 شدند. گروه مداخله به مدت 6 ماه تحت درمان شناختی- رفتاری بود و مجددا پرسش نامه های مذکور برای هر دو گروه تکمیل شد.
    یافته ها
    بین دو گروه مداخله و شاهد در تمامی ابعاد آسیب شناسی روانی تفاوت معنی دار آماری وجود داشت و در بعد افسردگی تفاوت معنی دار در سطح 02/0 بود. در متغیر رفتار پر خطر بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بسیاری از افرادی که تحت درمان شناختی- رفتاری بودند، پس از پایان روان درمانی به نشانه های خود توجه بیش تری کرده و آن ها را بیش تر از قبل برآورد کردند و نشانه های آسیب شناسی در آن ها بیش تر شد. به طور کلی اجرای روان درمانی توانست میزان سلامت عمومی زندانیان را بالاتر ببرد.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، سلامت، رفتار، زندان ها
  • خدابخش احمدی، جابر علیزاده گورادل*، مجید رضازاده، شهلا جبرئیلی صفحات 59-66
    زمینه
    اعتیاد به دلیل دارا بودن ماهیت پیشرونده در همه ابعاد زندگی، سلامتی افراد را به خطر می اندازد و آثار سوء آن به وضوح بر سلامت روانی، جسمانی، اجتماعی، هیجانی، معنوی و شناختی فرد قابل مشاهده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین کارکرد خانواده و عوامل شخصیتی با سلامت روان در افراد وابسته به مواد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه همبستگی در سال 1391 بر روی 94 مرد معتاد از کمپ ها و مراکز ترک اعتیاد شهرستان اردبیل انجام شد که براساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با پرسش نامه پنج عاملی شخصیت نئو (NEO)، سلامت روان (GHQ) و کارکرد خانواده (FDA) جمع آوری و با روش تحلیل ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین پنج عامل شخصیت با اکثر مولفه های کارکرد خانواده و بین ابعاد سلامت روان با ابعاد کارکرد خانواده ارتباط معنی داری وجود داشت. براساس تحلیل رگرسیون گام به گام، عامل توافق جویی و روان رنجورخویی قادر به پیش بینی کارکرد خانواده در افراد وابسته به مواد بودند؛ به طوری که روان رنجورخویی بالا با کارکرد خانواده پایین و توافق جویی بالا با کارکرد خانواده بهتر مرتبط بودند و این دو متغیر حدود %14 تغییرات مربوط به کارکرد خانواده را تبیین می کردند. همچنین کارکرد خانواده کل و مولفه ارتباط قادر به پیش بینی سلامت روان در افراد وابسته به مواد بودند؛ این دو متغیر حدود %22 تغییرات مربوط به متغیر سلامت روان را تبیین می کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، اعضای گروه درمانی می توانند با شناسایی خصوصیت های رایج، صفت های شخصیتی، سیستم های حمایتی و ارتقای بهداشت روان و کیفیت زندگی معتادین، امر پیشگیری، درمان و بازتوانی را تسهیل کنند.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، خانواده، شخصیت، سلامت روان
  • خدیجه میرزایی، فروزان الفتی* صفحات 67-76
    زمینه
    نوجوانی یکی از دوره های مهم زندگی است که بر بقیه سال های عمر تاثیر قطعی دارد. با برنامه های آموزشی مناسب می توان از بسیاری از مشکلات ناشی از این دوره پیشگیری کرد.
    هدف
    مطالعه به منظور تبیین نیازهای آموزشی بهداشت باروری دانش آموزان دختر از دیدگاه معلمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیل محتوایی کیفی در سال 1391 بر روی 12 نفر از معلمان دبیرستان های دخترانه قزوین انجام شد. اطلاعات به روش بحث گروهی، براساس پرسش های نیمه ساختارمند جمع آوری شد. عناوین اصلی از آن استخراج و کدگذاری شد. هر عنوان به صورت یک مفهوم اصلی و هر مفهوم دارای چند زیر مجموعه بود.
    یافته ها
    مشکلات جسمی شامل درد قاعدگی، ترشحات تناسلی، اختلال رشد، کم تحرکی، تغذیه ای، کم خونی، کم اشتهایی، بهداشت دهان و دندان، مشکلات روانی شامل تنش، لج بازی، افراط گرایی، افسردگی، مشکل تحصیلی و مشکلات اجتماعی شامل تعامل نامناسب با افراد خانواده و معلمان، دوستان ناباب و دوستان اینترنتی بود. اطلاعات مورد نیاز شامل بهداشت قاعدگی، بیماری های مقاربتی و مسایل جنسی و مهارت زندگی شامل ارتباطی و تحصیلی بودند. منابع اطلاعات شامل مراکز بهداشتی و درمانی، دوره های آموزشی حین خدمت و رسانه ها بودند. با وجود مخالفت همه معلمان با اولین تماس جنسی قبل از ازدواج، اعتقاد بر این بود که جامعه نباید نسبت به این مساله بی توجه باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می بایست به نقش معلمان در آموزش بهداشت باروری دختران توجه شود.
    کلیدواژگان: نوجوان، بهداشت باروری، مطالعه کیفی، آموزش
|
  • M. Moghadasi, D. Ilghari *, N. Gheibi, M. Sirati, Sabet, F. Khabbaz, H. Piri Pages 4-11
    Background
    Fibroblast growth factor receptor 2b (FGFR2b) plays an important role in cell signaling pathway and regulating several key biological processes including cellular differentiation and proliferation. Genetic alterations (e. g. point mutation in FGFR2b tyrosine kinase domain) are associated with breast cancer، ovarian cancer، and endometrial cancer.
    Objective
    The aim of this study was to express and purify the recombinant human FGFR2b kinase domain.
    Methods
    This experimental study was conducted in Qazvin University of Medical Sciences during 2013. Recombinant pLEICS-01 vectors containing the FGFR2b tyrosine kinase domain gene were transformed into E. coli BL21 (DE3). Recombinant protein expression was induced with 1mM IPTG and analyzed by SDS polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). The recombinant protein was purified by Ni2+-NTA affinity chromatography. After dialysis، the protein activity was evaluated by interaction with the wild type and mutant SH2 domains of phospholipase C (PLC) using polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE). Data were analyzed using One-way ANOVA and Tukey’s test.
    Findings
    Pre and post-induction SDS-PAGE analysis showed that the expressed protein was soluble at 20 ºC. SDS-PAGE analysis also confirmed that no contamination and bacterial proteins were co-eluted with the purified protein. PAGE method results confirmed that the purified protein was in an active state.
    Conclusion
    With regards to the results، the recombinant FGFR2b kinase domain-a 38 kDa protein- was expressed and purified in an active and soluble state.
    Keywords: Fibroblast Growth Factor Receptor s, Proteins, Isolation, Purification, Polyacrylamide Gel Electrophoresis
  • R. Pourahmad *, P. Tulkens, F. Vanbambek Pages 12-17
    Background
    The MexXY-OprM efflux pump contributes to the intrinsic resistance to various antimicrobial agents in Pseudomonas aeruginosa isolated from patients. Detection of the expression of genes encoding components of the MexXY-OprM efflux pump such as mexX using real time polymerase chain reaction (PCR) can be helpful in selecting suitable antibiotic treatment.
    Objective
    The aim of this study was to compare the genotypic method of mexX gene expression and the phenotypic method of minimum inhibitory concentration in clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa.
    Methods
    This descriptive-laboratory study was conducted in University of Catholique de Louvain in 2012. After RNA extraction from 16 clinical isolates and cDNA synthesis، expression of mexX was detected by real time PCR using P. aeruginosa mex Q-TesT. According to the mex Q-TesT guideline، which is based on student T-test with 95% confidence interval and P<0. 05، values equal or greater than 5 were considered as overexpression.
    Findings
    Only 7 out of 11 clinical isolates with increased minimum inhibitory concentration for aminoglycosides showed overexpression of mexX. There was not any relationship between the pump expression and the increase in minimum inhibitory concentration values for various antibiotics.
    Conclusion
    Since the results of the gene expression and the antimicrobial resistance data are not consistent in all cases، simultaneous use of both genotypic and phenotypic methods is recommended.
    Keywords: Pseudomonas Aeruginosa, OprM Protein, Real, Time Polymerase Chain Reaction, Drug Resistance
  • R. Najafipour, A. Samimi Hashjin, S. Moghbeliejad *, F. Rajaei, Z. Rezaeian, P. Fallahi Pages 18-23
    Background
    The male factor contributes to more than 50% of the infertility cases. Studies have shown that a variety of mechanisms are involved in male infertility، though a few of them have been identified till now.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the testicular histopathology of men with non-obstructive azoospermia referred to infertility center of Shariati hospital.
    Methods
    This experimental study was conducted on 50 testicular tissue samples of men with non-obstructive azoospermia who were candidates for assisted reproductive procedures referred to Shariati hospital in 2012. Paraffin blocks were prepared from the testicular tissue biopsy and the sections were stained in hematoxylin and eosin.
    Finding
    16% of the samples were classified as hypospermatogenesis; 48% were classified as spermatocytic arrest; 18% were classified as Sertoli cell only; and 18 % were classified as tubular fibrosis.
    Conclusion
    With regards to the results، future studies would focus on reasons of germ cell cycle arrest in men with non-obstructive azoospermia and setting up the related diagnostic genetic tests.
    Keywords: Male Infertility, Azoospermia, Spermatogenesis, Testis
  • M. Adampourezare *, A. Bahaodini Pages 24-29
    Background
    Acetylcholine is the most abundant neurotransmitter that is released from the enteric excitatory motor neurons. Acetylcholine binds to metabotropic muscarinic receptors in intestinal smooth muscle and causes increased bowel movements.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of long term exposure to low frequency electromagnetic fields (EMF) on the cholinergic system in rat colon.
    Methods
    In this experimental study، twenty adult male rats were randomly divided into two groups: the experimental group was exposed to EMF at 1000µT and 50Hz for 140 days in a solenoid and the control group was subjected to sham exposure in which the solenoid did not generate a magnetic field. The isolated strips of the colon were inserted into organ bath and were linked to power lab A to D system force transducer and their mechanical activity were recorded in response to cumulative doses of acetylcholine. Data were analyzed using student T- test.
    Findings
    The mechanical response of the tissue to the drug in the experimental group (solenoid on) was significantly increased in some minutes compared to the control group (solenoid off).
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that long-term exposure to low frequency electromagnetic fields leads to increased sensitivity of the cholinergic receptors.
    Keywords: Electromagnetic Fields, Colon, Muscarinic Receptors
  • A. Peymani, T. Naserpour Farivar, P. Ghoraiian, R. Najafipour * Pages 30-38
    Background
    Multi-drug resistant (MDR) Enterobacter spp. containing class 1 integrons are considered as one of the major concerns of clinicians and infection control specialists.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association between class 1 integrons and the multidrug resistance pattern among Enterobacter spp.
    Methods
    In this analytical study، antimicrobial susceptibility pattern were determined among 137 isolates of Enterobacter from Qazvin and Tehran hospitals during May 2011-September 2012. Then all isolates were screened for class 1 integrons using PCR assay. Data were analyzed using chi-square test and Fisher''s exact test.
    Findings
    The MDR pattern was found in 83 isolates (61%) and class 1 integrons were detected in 52 (63%) of these isolates. There was a significant association between the presence of class 1 integrons and the MDR pattern.
    Conclusion
    With regards to the results، use of proper equipment for infection control and appropriate treatment strategies are necessary.
    Keywords: Enterobacter, Integrons, Multiple Drug Resistance, Infection
  • M. Esmaeili *, M. Hassani, M. Ashouri, R. Amanea Goragi, F. Mosavi Pages 39-45
    Background
    The exogenous and endogenous β-carbolines، and some of their metabolites have a stimulating effect on the dopaminergic system. β-carbolines can also improve learning and memory while increase hippocampal dopamine levels and dendritic and synaptic proliferation.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effects of chronic administration of norharman on spatial learning and memory in rats.
    Methods
    In this experimental study، 48 f emale wistar rats were randomly divided into control، alchohol and 4 norharmane groups. The control group were received no treatment. In alchohol and norharman groups، rats were received 0. 2 ml alchohol or 1، 2، 3 or 4 mg/kg norharman intraperitoneally for 5 days before tests and 5 days during tests. All rates were tested for spatial learning and memory in the Morris water maze. Data were analyzed using student T-test، one way ANOVA and LSD as post hoc test.
    Findings
    N orharman improved spatial learning in a dose dependent manner. T he difference between the 4 mg/kg norharman group and the control group was statistically significant in the 2nd day. N orharman also improved spatial memory in which lower doses improved spatial memory more than higher doses. T he difference between the 2 mg/kg and 4 mg/kg norharman groups was statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results، norharman as an endogenous bioactive molecule، might have a key role in the modulation of learning and memory functions.
    Keywords: Norharman, Learning, Memory
  • H. Azhdari, Zarmehri*, M. Sofiabadi * Pages 46-52
    Background
    Lateral hypothalamus (LH) that produces orexin has a major role in energy homeostasis. Hypothalamic endogenous opioidergic system participates in the regulation of nutritional behaviors. There are several interactions between orexin and opioid systems.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of endogenous opioidergic system interaction with orexin on eating in rats.
    Methods
    In this experimental study، 40 male rats were randomly divided into 5 equal groups: control، vehicle (saline)، orexin A (30µg/rat)، naloxone (30µg/rat) and naloxone and orexin A. Guide cannula was implanted by stereotaxy in the lateral ventricle of all rats. After drugs or vehicle injection into the lateral ventricle، each rat were placed into metabolic box individually and food intake، delay time for food consumption and number of approaches to food container were recorded and calculated up to 4 hours after injection. Data were analyzed using One-way ANOVA and Tukey s test.
    Findings
    Administration of orexin A increased food intake in rats. Naloxone administration 5 min prior to orexin A injection، decreased food consumption compared to the orexin A group.
    Conclusion
    With regards to the results، the opioidergic system may play a role in mediating the nutritional effects of Orexin.
    Keywords: Orexins, Naloxone, Eating
  • M. Kiamini *, M. Nikbakht, B. Amirabadi, A. Ramezani, A. Nikyar Pages 53-58
    Background
    Prisoners as a damaged group and a susceptible group for more pathologies، need psycho-social interventions to recover social and behavioral health. Previous studies conducted in this area have demonstrated the effectiveness of such interventions.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of cognitive behavioral therapy on psychopathological signs and high risk behaviors in prisoners.
    Methods
    This interventional study was conducted on 200 prisoners of Qazvin central prison (without diagnosis of severe psychological disorder and substance abuse) that were selected by simple random sampling during 2012. They completed the Symptom Checklist-90-Revised (SCL-90-R) inventory (validity: 0. 93; reliability: 0. 85) and the General Health Questionnaire (GHQ) (validity: 0. 85; reliability: 0. 92). The 6 month interventions were based on cognitive-behavioral therapy in the intervention group. Then، the SCL-90-R and GHQ were completed as secondary outcome measures.
    Findings
    There were significant differences in all psychopathological aspects between intervention and control groups. There were no significant differences in high risk behaviors between two groups.
    Conclusion
    After psychotherapy، most subjects in intervention group paid more attention to their symptoms، estimated them more than before and their psychopathological signs were increased. Generally، psychotherapy could increase the general health status of the prisoners.
    Keywords: Psychopathology, Health, Behavior, Prisons
  • Kh. Ahmadi, J. Alizadehgoradel *, M. Rezadeh, Sh. Jabraeili Pages 59-66
    Background
    Addiction influences on health due to its progressive nature in all aspects of life and affects psychological, physical, social, emotional, spiritual and cognitive health.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of personality characteristics and family functioning with mental health in addicts.
    Methods
    This correlational study was conducted on 94 male addicts that were selected by convenience sampling method from camps and addiction treatment centers in Ardabil during 2012. The measurement tools were the five-factor Personality Inventory (NEO), the General Health Questionnaire (GHQ) and the family assessment device (FAD). Data were analyzed using Pearson's correlation coefficient and stepwise multiple regression analysis.
    Findings
    There were significant associations between 5 personality characteristics and most dimensions of family functioning and between mental health and all dimensions of family functioning. S tepwise regression analysis showed that agreeableness and neuroticism factors could predict family functioning in addicts. High neuroticism score was related to low family functioning and high agreeableness was related to better family functioning. These two variables explained 14 % of the changes in family functioning. Total family functioning and communication factor could predict mental health in addicts. These two variables explained 22 % of the changes in mental health.
    Conclusion
    With regards to the results, members of the treatment team can facilitate prevention, treatment and rehabilitation programs in addicts by identifying common characteristics, personality traits, supportive systems and mental health and quality of life promotion systems for addicts.
    Keywords: Substance Abuse, Family, Personality, Mental Health
  • Kh. Mirzaei, F. Olfati * Pages 67-76
    Background
    Adolescence is an important period of life that has a distinct influence on the rest of life. With appropriate educational programs can prevent many problems of this period.
    Objective
    The aim of t his study was to determine educational needs of adolescent girls for reproductive health in terms of teachers.
    Methods
    This qualitative content analysis study was conducted on 12 teachers of girls'' high schools in Qazvin، 2012. Data were collected through focus group discussions by semi-structured questionnaire. Main topics were extracted and coded. Each topic was considered as a basic theme and each theme had several sub- themes.
    Findings
    Physical problems included dysmenorrhea، vaginal discharge، sedentary lifestyle، growth disorders، nutrition، anemia، anorexia and oral health، psychological problems included tension، pertinacity، extremism، depression and educational problems and social problems included inappropriate interactions with family members and teachers، bad friends and internet friends. Needed information included menstrual health، sexually transmitted diseases، sexual issues and communication and educational life skills. Sources of information were health centers، in-service training courses and the media. Despite all teachers disagreed with the first premarital sexual contact، they believed that society should not be oblivious to this problem.
    Conclusion
    With regards to the results، the teachers’ role should be considered in reproductive health education for girls.
    Keywords: Adolescent, Reproductive Health, Qualitative Research, Education