فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:21 Issue: 2, 2017

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:21 Issue: 2, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/04/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پیراسته نوروزی، حمید کلالیان مقدم *، ویدا حجتی، ملیحه آهویی صفحات 4-12
    زمینه
    دیابت شیرین با ایجاد تنش اکسیداتیو، آسیب های متابولیسمی متعددی در بیضه ها ایجاد می کند. پالماتین هیدروکلراید آثار دارویی متعددی از جمله اثر ضددیابتی و ضداکسیدانی دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر پالماتین هیدروکلرایدبر آسیب های بیضه موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش ها به طور تصادفی انتخاب و به چهار گروه: کنترل، کنترل تیمار شده با پالماتین هیدروکلراید، دیابتی و دیابتی تیمار شده با پالماتین هیدروکلراید تقسیم شدند. دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز 55 میلی گرم بر کیلوگرم القا گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با پالماتین هیدروکلراید با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 6 هفته و به صورت زیرجلدی انجام شد. آسیب های بیضه به وسیله رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین مشخص و عوامل بیوشیمیایی و هورمونی خون سنجش شد.
    یافته ها
    دیابت باعث کاهش سلول های اسپرماتوگونی و سرتولی، روند اسپرماتوژنز، تعداد و فعالیت اسپرم شد (0/001P<). در نمونه های تیمار شده با پالماتین این عوارض بهبود یافت و افزایش در تعداد و تحرک اسپرم، سلول های رده اسپرم ساز و هورمون تستوسترون مشاهده شد. به علاوه قطر لوله اسپرم ساز افزایش و ضخامت غشای پایه در گروه تیمار کاهش یافت (0/001P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پالماتین با توانایی کاهش قند خون، در بهبود آسیب های بیضه ای ناشی از دیابت نقش درمانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، پالماتین، اسپرماتوژنز، سلول های سرتولی، آسیب بیضه ای
  • علیرضا حاجی سیدجوادی *، علی اکبر شفیع خانی صفحات 13-21
    زمینه
    بیش تر مطالعه های انجام شده در زمینه بیماران تالاسمی بر درمان طبی این بیماران متمرکز شده و کم تر به مشکلات روانی- اجتماعی این بیماران توجه می شود.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی افسردگی و اضطراب در این بیماران در استان قزوین بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1394 در بیمارستان قدس قزوین انجام شد. جمعیت مورد مطالعه شامل 147 بیمار تالاسمی ماژور و 147 نفر به عنوان گروه کنترل بودند. تمام افراد مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) را تکمیل و نیز وضعیت بالینی، دموگرافیک و متغیرهای اقتصادی- اجتماعی شرکت کنندگان جمع آوری و توسط روش های آماری تی مستقل و مربع کای مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اضطراب بینابینی و حالت غیرطبیعی به ترتیب در گروه مورد %27/2 و %42/2 در مقایسه با گروه کنترل %22/4 و %6/8 گزارش شد (0/001>P). علاوه بر این افسردگی بینابینی و حالت غیرطبیعی به طور معنی داری در گروه مورد نسبت به گروه کنترل به ترتیب %20/4 و %59/2 در مقابل %24/5 و %12/9 متفاوت بود (0/001>P). در میان بیماران مبتلا به تالاسمی، میانگین نمره افسردگی و اضطراب به طور معنی داری با عدم انطباق با شلاتور آهن، مجرد بودن و طبقه پایین اقتصادی- اجتماعی مرتبط بود (0/001>P). علاوه بر این از نظر افسردگی افراد مبتلا به دیابت، سردرد و اختلالات پوستی به طور معنی داری نمره افسردگی بالاتری داشتند و از نظر اضطراب افراد مبتلا به کمردرد، سردرد و اختلالات پوستی نمره بالاتری داشتند.
    نتیجه گیری
    شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران تالاسمی قابل توجه و مرتبط با متغیرهای اجتماعی- جمعیتی است، بنابراین ضروری است که سیستم مشاوره روان پزشکی در کلینیک های تالاسمی استان قزوین ایجاد شود.
    کلیدواژگان: تالاسمی، افسردگی، اضطراب
  • افشین کیهانفر *، ندا بروشک صفحات 22-30
    زمینه
    احتمال ابتلا به بیماری آرتروز با افزایش سن بیش تر می شود.آرتروز مفصل زانو باعث درد و التهاب این مفصل می گردد. این عوارض احتمالا می تواند قدرت و عملکرد عضلات را تحت تاثیر قرار دهد.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور و اکستنسور زانو و توانایی عملکردی بین مردان مبتلا به آرتروز مفصل زانو با بزرگسالان سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مورد- شاهدی که در سال 1394 در اصفهان بر روی 22 مرد مبتلا به آرتروز مفصل زانو به عنوان گروه بیمار و 22 مرد بالغ سالم به عنوان گروه کنترل انجام شد. قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور و اکستنسور مفصل زانو با استفاده از دینامومتر و توانایی عملکردی با استفاده از آزمون های بالا و پایین رفتن از پله ها، 5 بار نشستن و ایستادن و برخاستن- راه رفتن و نشستن ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد گروه بیمار و شاهد به ترتیب 6/27±52/6 و 4/19±49/8 سال بود. قدرت عضلات اکستنسور و فلکسور زانو در بیماران به طور معنی داری کم تر از افراد سالم بود (0/001>P). توانایی عملکردی بیماران در آزمون بالا و پایین رفتن از پله ها (0/001=P)، آزمون 5 بار نشستن و ایستادن (0/001>P) و آزمون برخاستن- راه رفتن و نشستن (0/001>P) به طور معنی داری ضعیف تر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    ضعیف تر بودن قدرت عضلات زانو و توانایی عملکردی بیماران مبتلا به آرتروز زانو در مقایسه با بزرگسالان سالم بیان گر این نکته است که متخصصان توانبخشی و پزشکی ورزشی بایستی در طراحی برنامه های درمانی این گونه بیماران، تمرینات ویژه ا ی جهت بهبود قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور زانو و توانایی عملکردی در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: قدرت ایزومتریک، عضلات فلکسور، عضلات اکستنسور، توانایی عملکردی، آرتروز زانو
  • شبنم جلیل القدر، فاطمه هاشمی، حسن جهانی هاشمی، زهره یزدی، فواد علی مرادی، مریم جوادی * صفحات 31-40
    زمینه
    خواب نقش مهمی در سلامتی دارد و کاهش سطح توجه، یادگیری و حافظه در دانش آموزان از پیامدهای نامطلوب اختلالات خواب هستند.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی رابطه اختلالات خواب با تماشای تلویزیون، ماهواره و استفاده از بازی های رایانه ای در دانش آموزان 14 تا 17 ساله شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 تا 93 بر روی 653 دانش آموز 14 تا 17 ساله شهر قزوین که به روش خوشه ایچند مرحله ای از بین دبیرستان های شهر قزوین انتخاب شدند، به انجام رسید.اطلاعات توسط پرسش نامه های استاندارد خواب کودکان (PSQ) و BEARS جمع آوری گردید. داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی تست، آنالیز واریانس و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 653 نفر دانش آموز مورد مطالعه، 392 نفر (%60) دختر بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه 0/99±15/73 سال بود. بیش ترین اختلالات خواب به ترتیب؛ بیدار شدن از خواب در شب (%74/4)، خواب آلودگی روزانه (%69/8)، چرت زدن بعد از مدرسه (%66/6) و کابوس شبانه (%51/1) بود. خواب آلودگی روزانه، کابوس شبانه، به خواب رفتن بعد از بیدار شدن از خواب، به خواب رفتن در مدرسه و چرت زدن بعد از مدرسه با مدت زمان تماشای ماهواره رابطه معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، شیوع اختلالات خواب در دانش آموزان دبیرستانی شهر قزوین بالاست و این اختلالات با مدت زمان تماشای ماهواره ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات خواب، تلویزیون، بازی های رایانه ای، نوجوان
  • رضا سیدطبایی، پروین رحمتی نژاد *، داود محمدی، عقیل اعتماد صفحات 41-49
    مقدمه
    سرطان یکی از بیماری های مخرب و معمولا پیشرونده می باشد که فشار زیادی را بر بیمار، خانواده او و جامعه تحمیل می کند. از این رو، شناخت عواملی که در بهزیستی روان شناختی این بیماران موثر هستند در کمک به کاهش تنشی که این بیماران تجربه می کنند بسیار مهم و تاثیرگذار است.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی نقش سبک های مقابله ای و تنظیم شناختی هیجان به عنوان دو مولفه مهم خودتنظیمی در میزان بهزیستی روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع طرح های پیش بین در تحقیقات همبستگی است که در سال 1395 انجام شده است. 62 نفر از بیماران مبتلا به سرطان که برای درمان به سه مرکز شیمی درمانی در شهر قم مراجعه کرده بودند به صورت در دسترس انتخاب شدند. بیماران به پرسش نامه های دموگرافیک، بهزیستی روان شناختی ریف، سبک های مقابله ای اندلر و پارکر و تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سبک های مقابله ای و میزان بهزیستی روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان همبستگی معنی داری وجود دارد (00/01P=). بین نمره کلی تنظیم شناختی هیجان و میزان بهزیستی روان شناختی بیماران همبستگی معنی داری مشاهده نشد (0/01P=). نتایج رگرسیون نشان داد که سبک های مقابله ای توان بیش تری در تعیین میزان بهزیستی روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    از یافته های پژوهش چنین استنباط می شود که راهبردهای مقابله ای یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در مقابله با تجربه رویداد تنش زایی مانند سرطان است. تمرکز عمده بر برنامه های درمانی و آموزشی مربوط به شناسایی و کاربرد راهبردهای مقابله ای سازگارانه، نقش مهمی در افزایش بهزیستی روان شناختی این بیماران ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سبک های مقابله ای، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، میزان بهزیستی روان شناختی، سرطان
  • بهاره پورتاجی *، نیلوفر صالحی فرد، مهرناز پورتاجی صفحات 50-56
    زمینه
    هنگام تصمیم گیری برای خارج کردن دندان مولر سوم نهفته مندیبل، ارزیابی خطر آسیب رسیدن به عصب آلوئولار تحتانی برای جراح مهم است. در برخی موارد رادیوگرافی پانورامیک جزئیات لازم برای خارج کردن دندان نهفته را نشان نمی دهد.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی همبستگی یافته های رادیوگرافی پانورامیک و CBCT در ارزیابی ارتباط دندان مولر سوم نهفته مندیبل و کانال آلوئولار تحتانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی فایل الکترونیک رادیوگرافی پانورامیک مربوط به 132 بیمار مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دانشکده دندان پزشکی دانشگاه تهران در بازه زمانی 1391 تا 1393 مورد مطالعه قرار گرفت و تنها 92 نمونه شامل نمونه هایی که رابطه ریشه مولر سوم نهفته با کانال مندیبولر از نوع تیرگی آپکس ریشه مولر سوم و تداخل با خط سفید کانال بود انتخاب شدند و نمای مقطع کراس سکشنال CBCT آن ها از نظر تماس نزدیک با کانال مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 92 نمونه انتخابی در مطالعه، 41 نفر (%44/6) مرد و 51 نفر (%55/4) زن بودند. در زنان و مردان ارتباط شدیدی بین تشخیص پانورامیک با تشخیصCBCT از نظر سیاه شدگی ریشه و تداخل با خط سفید کانال وجود داشت (0/001P<). حساسیت و ویژگی برای تشخیص تداخل با خط سفید کانال سمت راست به ترتیب؛ %95/5 و %85/7 و برای سمت چپ برابر با %83/3 و %90 بود. حساسیت و ویژگی برای سیاه شدگی اپکس ریشه مولر سوم سمت راست به ترتیب؛ %95/5 و %92/5 و برای سمت چپ برابر با %82/5 و %91/3 بود.
    نتیجه گیری
    ارتباط زیادی بین تشخیص پانورامیک در موارد سیاه شدگی ریشه ها و تداخل با خط سفید کانال مندیبولار با تشخیص CBCT از نظر تماس نزدیک داشتن با کانال وجود دارد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، CBCT، مولر سوم، کانال آلوئولار
  • عباس نوروزیان باغانی، سمیه دهقانی، مهدی فرزادکیا *، مهدیه دلیخون، محمد مهدی امام جمعه صفحات 57-65
    زمینه
    رشد روزافزون جمعیت، شهرنشینی و توسعه اقتصاد سبب افزایش مقدار تولید پسماند در جهان شده است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر آنالیز کمی و کیفی پسماندهای شهر شیراز و مقایسه آن با برنامه های جهانی جهت بهبود وضعیت مدیریت پایدار پسماند بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 در مناطق 9 گانه شهرداری شیراز با جمعیت 1/549/354 نفر انجام و اطلاعات پایه و اولیه مورد نیاز از سازمان مدیریت پسماند شهر شیراز اخذ شد. سرانه تولید زباله و درصد اجزای تشکیل دهنده پسماندهای تولیدی با نمونه برداری و انجام آزمایش های میدانی براساس دستورالعمل های معتبر تعیین گردید. جهت بررسی نرمال بودن متغیرها از آزمون کولموگراف اسمیرنوف و برای مقایسه میانگین برحسب نیاز از آزمون های تی استیودنت و یومن ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نرخ تولید پسماند شهر شیراز، 222/65 کیلوگرم به ازای هر نفر در سال 1393 برآورد گردید. آنالیزهای آماری نشان داد که متغیرهای مواد آلی، کاغذ و کارتن، شیشه و فلزات بین کشورهای در حال توسعه و پیشرفته اختلاف معنی داری داشتند (0/05P<) در حالی که در میزان پلاستیک، منسوجات و... اختلاف معنی داری نداشتند (0/05P>).
    نتیجه گیری
    سرانه پسماند تولیدی شیراز (حدود 600 گرم در روز) مشابه میانگین پسماند شهری در ایران و نزدیک به میانگین نرخ تولید پسماند در کشورهای در حال توسعه است. با توجه به محتوای بالای مواد آلی در پسماندهای شیراز ضرورت اجرای روش های کمینه سازی تولید و تفکیک پسماندهای خشک و تر بایستی از طرف مردم و شهرداری ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پسماند جامد شهری، تولید پسماند جامد، ترکیب پسماند جامد، شیراز
  • مرضیه تیموری، حمزه علی جمالی *، رضا قنبری صفحات 66-78
    زمینه
    تخلیه پساب های حاوی فلزات سنگین به محیط زیست به دلیل خاصیت تجمع پذیری و عدم تجزیه پذیری زیستی این عناصر دارای اثرات بهداشتی و زیست محیطی زیان باری است. فرایند انعقاد الکتریکی به دلیل بهره برداری آسان و مصرف کم مواد شیمیایی، برای حذف فلزات سنگین از محیط های آبی مورد توجه است.
    هدف
    اثرات متغیرهای موثر در حذف کادمیوم از محیط های آبی و ارائه مدلی برای پیش بینی نتایج فرایند انعقاد الکتریکی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در یک راکتور ناپیوسته انعقاد الکتریکی با الکترودهای آلومینیم انجام شد. منبع انرژی الکتریکی، جریان مستقیم بود. غلظت کادمیوم مطابق روش های استاندارد برای آزمایش های آب و فاضلاب اندازه گیری شد. روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی جهت طراحی آزمایش ها، تعیین اثرات متغیرهای مورد مطالعه (pH، غلظت اولیه کادمیوم، دانسیته جریان الکتریکی، زمان واکنش و فاصله بین الکترودها) روی حذف کادمیوم، تهیه مدل پیش بینی حذف کادمیوم و بهینه سازی متغیرها استفاده شد.
    یافته ها
    راندمان بهینه حذف کادمیوم در 8/32=pH، دانسیته جریان 2/965 میلی آمپر بر سانتی متر مربع، غلظت اولیه کادمیوم 65/5 میلی گرم بر لیتر، زمان واکنش 54 دقیقه و فاصله بین الکترود 0/723 سانتی متر برابر با 97/5 درصد بود. همچنین ضریب تعیین، ضریب تعیین تعدیل شده و ضریب تعیین پیش بینی به ترتیب؛ 0/98، 0/97 و 0/96 بود که نشان دهنده برازش خوب داده ها بر معادله درجه دوم است. برهم کنش کلیه متغیرها در حذف کادمیوم توسط انعقاد الکتریکی معنی دار بود و معادله درجه دوم آماری، مدل مناسبی برای پیش بینی راندمان حذف کادمیوم به روش انعقاد الکتریکی است.
    نتیجه گیری
    فرایند انعقاد الکتریکی برای حذف کادمیوم از فاضلاب های صنعتی دارای کارایی بالایی است. از این فرایند می توان برای تصفیه مقدماتی و یا تصفیه تکمیلی فاضلاب های صنعتی حاوی این فلز استفاده نمود.
    کلیدواژگان: حذف کادمیوم، فاضلاب، انعقاد الکتریکی، الکترود آلومینیوم، مدل سازی
  • پریا مطهری، زهرا امینی بیات، سعید میردامادی * صفحات 79-94
    از زمان کشف آنتی بیوتیک ها در اوایل قرن نوزدهم این ترکیبات ضدمیکروبی همچنان جایگاه خود را در کنترل رشد میکروارگانیسم ها حفظ کرده اند. امروزه استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها سبب ایجاد سویه های مقاوم شده و یکی از چالش های قرن جدید است. نگرانی در مورد مقاومت های آنتی بیوتیکی به قدری جدی است که در بسیاری از کشورها بودجه های هنگفتی برای کشف جایگزین های دارویی اختصاص داده اند. باکتریوسین ها از جمله جایگزین های مورد توجه است که اولین بار در محیط کشت باکتری اشرشیا کلی در سال 1925پیدا شد. باکتریوسین ها، پپتیدها یا پروتئین های سنتز شده توسط ریبوزوم ها هستند که دارای طیف متنوعی از فعالیت ضدمیکروبی هستند و توسط گروه وسیعی از باکتری ها تولید می شوند. استفاده از این مولکول های ضدمیکروبی در صنایع غذایی نیاز مصرف کننده قرن جدید را که به دنبال ماده غذایی ایمن و با کم ترین دخالت ترکیبات شیمیایی است مرتفع می کند. نایسین اولین باکتریوسین راه یافته به صنعت است که مطالعه های زیادی را به خود اختصاص داده است. با وجود کاربرد گسترده این باکتریوسین، مواردی از وجود مقاومت در بعضی از باکتری ها دیده شده است که مکانیسم دقیق آن مشخص نیست. با توجه به نیاز مبرم دنیای کنونی برای یافتن شیوه های موثر کنترل باکتری های بیماری زا، مطالعه باکتریوسین ها به عنوان یک کاندیدای جانشین آنتی بیوتیک اهمیت می یا بد. این مقاله مروری، علاوه بر بررسی ساختار و فعالیت ضدمیکروبی هر پنج گروه باکتریوسین در باکتری های گرم مثبت، این گروه پپتیدی را از ژن تا عملکرد مورد مطالعه قرار داده است.
    کلیدواژگان: باکتریوسین، فعالیت ضدمیکروبی، ساختار، طبقه بندی
  • فروز کشانی، سویل جلایر، مهسا اصفهانی * صفحات 95-99
    مقدمه
    سرطان ها گروه بزرگی از بیماری های انسانی است که با وجود وسایل تشخیصی مدرن و روش های درمانی پیشرفته میزان مرگ و میر ناشی از آن ها زیاد می باشد. با توجه به نقش عوامل محیطی و فرهنگی در شیوع سرطان دهان، انجام مطالعات اپیدمیولوژیک اهمیت می یابد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ده ساله موارد ابتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان (oral squamous cell carcinoma، OSCC) در استان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، پرونده 88 بیمار مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان که در بایگانی ثبت سرطان شبکه معاونت درمان استان قزوین در فاصله سال های 1382 تا 92 وجود داشت، بررسی گردید. اطلاعات فردی شامل سن، جنس و محل ضایعه استخراج و داده ها با آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل و دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 17/7±64/3 سال گزارش شد. نسبت مرد به زن 1 به 1/37، بیش ترین محل ابتلا زبان با 39 مورد (%63/9) و کم ترین آن لب بالا با 1 مورد (%1/6) بود. اکثر بیماران در گروه سنی 70 تا 80 سالگی قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    الگوی کارسینوم سلول سنگفرشی دهان در مطالعه حاضر مشابه سایر مطالعه ها بود. ولی، تعداد زنان مبتلا نسبت به مردان افزایش یافته بود. همچنین میانگین سنی مبتلایان در دهه هشتم افزایش و شایع ترین محل ابتلا، زبان گزارش شد.
    کلیدواژگان: فراوانی، کارسینوم سلول سنگفرشی دهان، حفره دهان
|
  • P. Norouzi, H. Kalalian Moghaddam *, V. Hojati, M. Ahouei Pages 4-12
    Background
    Diabetes mellitus mediated by oxidative stress, creates serious metabolic disorders in testis. Palmatine hydrochloride has various pharmacological effects, including anti-diabetic and antioxidant activities.
    Objective
    This study has been conducted to evaluate the preventative effects of palmatine hydrochloride medicine on testicular damage in streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats.
    Methods
    Thirty two male Wistar rats were randomly selected and divided into four groups: control, non-diabetic treated with palmatine hydrochloride, diabetic and diabetic treated with palmatine hydrochloride. Diabetes was induced by streptozotocin (55 mg/kg, i.p.) in animals, and after one week, palmatine hydrochloride (10 mg/kg, s.c) was administered for six weeks in rats. Testicular damage was examined by using hematoxylin-eosin staining. Blood biochemical factors were measured.
    Findings: The results of this study indicate that diabetes reduced the spermatogonia and Sertoli cells, spermatogenesis, sperm count, and sperm function (P
    Conclusion
    It seems that palmatine with the ability to reduce blood sugar, could improve diabetes induced-testicular damage.
    Keywords: Diabetes, Palmatine, Spermatogenesis, Sertoli cells, Testicular damage
  • Ar. Haji Seyedjavadi *, Aa. Shafikhani Pages 13-21
    Background
    More studies in the field of thalassemia patients focus on medical treatment and less attention to the psychosocial problems aspect.
    Objective
    The aim of this study was evaluation of depression and anxiety in these patients in Qazvin province.
    Methods
    This case-control study has been conducted in Qods Hospital of Qazvin (2016). The study population included thalassemia major patients and control group were participating in this study (n=147 in each group). All subjects completed the hospital anxiety and depression scale (HADS). In addition to clinical history, socioeconomic and demographic characteristics of patients collected and analyzed using proper statistical methods independent t-test, chi-square test.
    Findings: Borderline abnormal (borderline case) and abnormal states of anxiety were reported 27.2% and 42.2% in case group compared with 22.4% and 6.8% in the control group (P
    Conclusion
    The prevalence of depression and anxiety in patients with thalassemia is considerable and related to socioeconomic and demographic characteristics, so it is essential that psychiatric consultation systems created in thalassemia clinics of Qazvin province.
    Keywords: Thalassemia, Depression, Anxiety
  • A. Keyhanfar *, N. Broushak Pages 22-30
    Background
    The risk of arthritis increases with age. Knee arthritis causes pain and inflammation of this joint. These side effects can possibly affect muscle strength and performance.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the knee flexor and extensor muscles isometric strength and functional performance between healthy and knee arthritis men.
    Methods
    This case-control study was conducted in Isfahan (2015) on knee arthritis male patients (case group, n=22) and healthy male (control group, n=22). The isometric strength of knee flexor and extensor muscles was measured by dynamometer. Functional ability was assessed with using stair ascending and descending, 5 time sit-to-stand and timed up and go tests. Data were analyzed by independent t test.
    Findings: Mean age of patients and control groups were 52.6±6.27 and 49.8±4.19, respectively. The knee flexor and extensor muscles strength in patients was significantly less than healthy peoples (P
    Conclusion
    Weaker knee muscle strength and functional performance in patients with knee osteoarthritis compared with healthy adults show that rehabilitation and sports medicine professionals should consider special exercises for improving knee flexor and extensor muscles strength and functional performance in designing treatment protocols for these cases.
    Keywords: Isometric strength, Flexor muscles, Extensor muscles, Functional performance, Knee arthritis
  • Sh. Jalilolghadr, F. Hashemi, H. Jahanihashemi, Z. Yazdi, F. Alimoradi, Maryam Javadi * Pages 31-40
    Background
    Sleep plays an important role in health. Reduced levels of attention, learning and memory are of adverse outcomes of sleep disorders in students.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of sleep disturbances with watching TV and satellite and playing video games in 14-17 years old high school students of Qazvin.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 653 high school students (14-17 years old) in Qazvin that were selected by multistage cluster random sampling method (2013-2014). Data were collected through Pediatric Sleep Questionnaire (PSQ) and BEARS questionnaires. Data were analyzed using Chi-square test, T-test, ANOVA and logistic regression analysis.
    Findings: From 653 students, 392 (60%) were female. The mean age was 15.73±0.99 years. The most prevalent sleep disturbances were waking up at night (74.4%), daytime sleepiness (69.8%), napping after school (66.6%), and nightmare (51.1%), respectively. Daytime sleepiness, nightmares, sleep after waking up, falling asleep in school, and nap after school time had significant association with watching satellite.
    Conclusion
    With regards to the results, prevalence of sleep disorders was high in high school students of Qazvin and sleep disturbances were associated with duration of watching satellite.
    Keywords: Sleep disorders, Television, Video games, Adolescent
  • R. Seyedtabaee, P. Rahmatinejad *, D. Mohammadi, A. Etemad Pages 41-49
    Background
    Cancer is a destructive and usually progressive disease while put too much stress on the patients family and the society. Then, recognizing of variables which can help to improve well-being of these patients can be important and very helpful to diminish the stress of them.
    Objective
    The aim of this study was to assess the role of coping strategies and emotion regulation in well-being of patients with cancer.
    Methods
    This descriptive study with predictive design was conducted in 2016. The research sample consisted of 62 cancerous patients in three chemotherapy centers of Qom city. The patients completed demographic questionnaire, Garnefski cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ), Endler and Parker coping strategies questionnaire and Ryff psychological well-being questionnaire.
    Findings: Results showed that there were significant relationships between coping styles and psychological well-being of cancer patients (P=0.01). But there was no relationship between cognitive emotion regulation and psychological well-being. Regression analysis showed that coping styles had more power to predict psychological well-being than cognitive emotion regulation (P=0.01).
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that coping styles are the most important factors that affect encountering with tensional events such as cancer. Major focus on the therapeutic and educational programs related to recognizing and applying adaptive coping styles, has important role in increasing psychological well-being of these patients.
    Keywords: Coping strategies, Cognitive emotion regulation strategies, Psychological well-being, cancer
  • B. Purtaji *, N. Salehifard, M. Purtaji Pages 50-56
    Background
    In making a decision for extracting an impacted mandibular third molar tooth, assessing the risk of injury to inferior alveolar nerve is important.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the correlation between the findings of panoramic radiography and CBCT in assessing the relationship between impacted mandibular third molar and inferior alveolar canal.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, electronic files of panoramic radiography of 132 patients referred to radiology department of Tehran school of dentistry were studied (2012-14). Ninety-two files were selected only from types by darkening of the apex of impacted mandibular third molar or interference with the white line of the mandibular canal in panoramic view. Their contact with mandibular canal were also investigated in cross sectional CBCT views.
    Findings: In males and females there was a high relation between panoramic and CBCT diagnosis in cases of darkening of the root and interference with the white line (P
    Conclusion
    There is too much relation between panoramic diagnosis in cases of darkening of the roots and interference of roots with the white border of mandibular canal and CBCT diagnosis from this point of view that there is a close contact with mandibular canal.
    Keywords: Panoramic Radiography, CBCT, Third Molars, Alveolar Canal
  • A. Norouzian Baghani, S. Dehghani, M. Farzadkia *, M. Delikhoon, Mm. Emamjomeh Pages 57-65
    Background
    Exponential growths of population and urbanization, and the development of social economy have resulted in an increase in the amount of MSW generation throughout the world.
    Objective
    The present study aimed to survey qualitative and quantitative analysis of solid waste in Shiraz city and comparative these results with the world scenario of solid wastes generation for improving the sustainable management of solid waste.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014 in nine municipality regions Shiraz with a total population of approximately 1,549,354 people. Basic data was gathered through Shiraz waste management organization. Then generation (per capita) and constituent percent of the solid waste were evaluated based on the sampling and field analyzing from reliable guidelines. Data were analyzed with Stata-13 and Excel statistical software. Kolmogorov-Smirnov test used for the normality of variables. Means were compared by Student T test and Mann-Whitney test.
    Findings: The rate of solid waste generated in the Shiraz city was 222.65 kg per person per year in 2014. Statistical analysis showed that the variables of organic materials, paper and cardboard, glass and metal between developed and developing countries were a significant difference (P0.05).
    Conclusion
    Solid waste per capita in Shiraz city (about 600g/day) was near to the average amount of solid waste generation in Iran and other developing countries. Due to the high content of organic material in municipal solid waste of Shiraz, minimization of these material and separation of dry and wet solid wastes must be noted from the people and municipalities.
    Keywords: Municipal solid waste, Solid waste generation, Solid waste composition, Shiraz city
  • M. Teymoori, Ha. Jamali *, R. Ghanbari Pages 66-78
    Background
    Discharging effluents containing heavy metals is very harmful due to accumulative property and non-biodegradability of them. Electrocoagulation, due to easy operation and less chemical consumption, is being considered as a process for removal of heavy metals from aqueous environments.
    Objective
    The aim of the study was to evaluate the effects of variables influencing the removal of cadmium from aqueous environment during electrocoagulation and to develop a model for predicting the results.
    Methods
    This experimental study was performed in a batch electrocoagulation reactor using aluminum electrodes. Direct current was supplied using D.C power supply. Cadmium concentrations were measured using standard methods for the examination of water and wastewater. Response surface methodology and central composite design were used to determine the effects of variables (pH, initial concentration of cadmium, electric current density, reaction time and distance between electrodes) on the removal of cadmium, to design the experiments, to prepare the prediction model for cadmium removal and to optimize the variables.
    Findings: The optimal removal efficiency in the conditions of pH; 8.32, current density; 2.965mA/cm2, initial concentration; 65.5 mg/L, reaction time; 54 min and distance between electrodes: 0.723cm was 97.5%. Also R2, Adj.R2 and Pred. R2 were 0.98, 0.97 and 0.96, respectively, which indicates a good fit of the data on quadratic equations. The interactions of all variables were significant in the removal of cadmium by electrocoagulation. The quadratic model is a suitable model for predicting the removal of cadmium using electrocoagulation.
    Conclusion
    Electrocoagulation equipped with aluminum electrodes has high performances in cadmium removal from aqueous environment. This process can be used in primary or supplementary treatment of industrial wastewater containing this heavy metal.
    Keywords: Cadmium removal, Wastewater, Electrocoagulation, Aluminum electrode, Modeling
  • P. Motahari, Z. Amini-Bayat, S. Mirdamadi * Pages 79-94
    Antibiotics are used as a first-choice to inhibit microbial growth since the discovery in the first half of the 19th century. Nevertheless, the widespread use of antibiotics has resulted in the emergence of antibiotic-resistant strains that is one of our century problems. Concerns about antibiotic resistant is so serious which huge budget is allocated for discovery of alternative drugs in many countries. Bacteriocin is one of these compounds which was first discovered in 1925, released into the medium by E. coli. Bacteriocins are antimicrobial peptides or proteins ribosomally synthesized by many bacterial species. The use of this antimicrobial molecules in food industry obviate consumers need to safe food with least interference of chemical substances. Nisin, the most well-known bacteriocin, is the first bacteriocin found its way to food industry. Despite the widespread application of bacteriocins, resistance is seen in some species. Although it’s exact mechanism is not clear. So according to the today’s world need to find effective methods to control pathogens, studies of bacteriocins as a substitute for antibiotics are so important. The present review has studied the structure and activity of five classes of bacteriocins from gene to function in gram positive bacteria.
    Keywords: Bacteriocin, Antimicrobial activity, Structure, Classification
  • F. Keshani, S. Jalayer, M. Esfehani * Pages 95-99
    Background
    Human cancers comprise a large group of diseases that despite modern methods of diagnosis and advanced treatment techniques its mortality rate is high. Considering the role of environmental and cultural factors in the prevalence of oral cancer, epidemiological studies have a great importance.
    Objective
    The aim of this research was to determine the prevalence of oral squamous cell carcinoma (OSCC) in the province of Qazvin in a period of ten years.
    Methods
    In this descriptive - analytical study, the documents of 88 patients with OSCC that were recorded by the Qazvin Cancer Registry Center during 2003-13, were used. Demographic data including age, sex and location of lesions were extracted from patient records. Data analysis were performed using chi-square, t-test and fisher exact test.
    Findings: Among the 88 patients, the average age was 64.3±17.7. The male to female ratio was 1 to 1.37 and the most involved area was tongue with 39 cases (63.9%), and the lowest was upper lip with 1 case (1.6%). The most of the patients were in the age between 70-80 years old.
    Conclusions
    Pattern of OSCC in this study was similar to the other studies but the number of females and the mean age of patient had increased. Also, the mean age of patients was increased in eight decades and the most involved area tongue was reported.
    Keywords: Incidence, Oral squamous cell carcinoma, Oral cavity