فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:21 Issue: 3, 2017

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:21 Issue: 3, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسین اسماعیلی *، فاطمه روستاپیشه، مرضیه محمدخانلو، فرشته وادیدار، زینب بامداد صفحات 4-12
    زمینه
    گلوکز، حافظه را در موش ها افزایش می دهد و از مختل شدن حافظه توسط مرفین جلوگیری می کند. یکی از مکانیسم هایی که به وسیله آن ممکن است گلوکز بر حافظه اثر گذارد از طریق تنظیم کانال پتاسیمی حساس به ATP است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثرات گلی بن کلامید بر ذخیره حافظه در مدل یادگیری احترازی غیرفعال در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1394 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. 40 سر موش نر نژاد ویستار به گروه های 8 تایی شاهد، حلال (محلول DMSO) و گلی بن کلامید تقسیم شدند. موش ها در دستگاه احترازی غیرفعال (50 هرتز، 1 میلی آمپر، 3 ثانیه) آموزش داده شدند. محلول DMSO (0/2 میلی لیتر) و گلی بن کلامید (1، 2 و 5 میلی گرم/ کیلوگرم داخل صفاقی) به مدت 10 روز قبل از آموزش به موش ها تزریق و 48 ساعت بعد از آموزش، آزمون به خاطرآوری انجام شد. مدت زمانی که طول می کشید تا حیوان برای اولین بار وارد محفظه تاریک دستگاه شود به عنوان معیار ذخیره حافظه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تاخیر زمانی قبل از ورود به ناحیه تاریک و کل زمان حضور در ناحیه روشن در گروه های دریافت کننده گلی بن کلامید کم تر از گروه شاهد بود. این زمان ها در گروه 5 میلی گرم به طور معنی داری کم تر از گروه شاهد بود (0/05>P). برعکس کل زمان حضور در ناحیه تاریک بیش تر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    احتمالا گلی بن کلامید به عنوان یک مهارکننده کانال پتاسیمی حساس به ATP از طریق افزایش غلظت انسولین و در نتیجه کاهش گلوکز خون موجب کاهش ذخیره حافظه شده است.
    کلیدواژگان: گلی بن کلامید، یادگیری احترازی غیرفعال، ذخیره حافظه
  • عباس صارمی * صفحات 13-22
    زمینه
    هورمون های مرتبط با چاقی لپتین و آدیپونکتین به طور مستقل و مخالف هم با مقاومت به انسولین در ارتباط هستند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر مقاومت به انسولین و نسبت آدیپونکتین به لپتین در رت های دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    از میان 50 سر موش صحرایی نژاد ویستار، 10 سر به عنوان گروه سالم و باقی حیوانات از طریق تزریق استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. رت های دیابتی به چهار گروه تقسیم شدند: شاهد، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی و تمرین ترکیبی. برنامه تمرین مقاومتی شامل 10 هفته بالا رفتن از نردبان بود (5 روز در هفته، 3 نوبت، 4 تکراری)، در حالی که تمرین استقامتی برای 10 هفته (5 نوبت در هفته دویدن روی تردمیل) انجام شد. گروه ترکیبی هر دو برنامه تمرین مقاومتی و استقامتی را انجام می دادند. نمونه های خونی برای ارزیابی سطوح لپتین، آدیپونکتین و مقاومت به انسولین گرفته شد.
    یافته ها
    تمرین استقامتی، مقاومتی و ترکیبی به طور معنی داری موجب کاهش مقاومت به انسولین و گلوکز شد (0/05>P)، اگرچه تمرین ترکیبی اثر بیش تری در کاهش مقاومت به انسولین داشت (0/05>P). در سطوح لپتین بین گروه ها تفاوت معنی داری وجود نداشت (0/05P).
    نتیجه گیری
    تمرین ورزشی به طوری که در این مطالعه تعریف شده منجر به بهبود نسبت آدیپونکتین به لپتین می شود و تمرین ترکیبی اثر بیش تری بر کاهش شاخص مقاومت به انسولین در رت های دیابتی دارد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرین ترکیبی، دیابت، تمرین استقامتی، لپتین، تمرین مقاومتی
  • فریبا حاج محمدی، زهرا سلیمانی، دکنر جعفر همت *، نازنین کاظمی نژاد، علیرضا سدرپوشان، مریم رنجبر، مسعود حیدری، علی پرچ صفحات 23-30
    زمینه
    نانوذرات نقره به دلیل اثرات مهارکنندگی و کشندگی قوی و در عین حال سازگاری با محیط زیست می تواند یک منبع جایگزین مناسب برای برخی از مصارف آنتی بیوتیک ها باشد.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده به روش خارج سلولی توسط سویه جدید مقاوم حرارت ایزوپتریکولا واریابلیس IRSH1 و مواد سلولزی ارزان قیمت بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه برون تنی نانوذرات نقره به روش سنتز زیستی خارج سلولی توسط محلول رویی کشت سویه ایزوپتریکولا واریابلیس تولید و مشخصه یابی شد. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره سنتزی با استفاده از روش انتشار دیسک (کربی- بائر) بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا بر روی محیط مولر هینتون آگار بررسی شد.
    یافته ها
    نانوذرات نقره با متوسط اندازه 77 نانومتر و شاخص پراکندگی 0/29 به دست آمدند. در تراکم 1000 میکروگرم بر میلی لیتر نانوذرات نقره، فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا هاله عدم رشد به ترتیب 10 و 11 میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    نانوذرات نقره ساخته شده به صورت کارآمد دارای فعالیت ضدباکتریایی علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا است که نتایج به دست آمده بیان گر حساسیت بیش تر سودوموناس آئروژینوزا بود.
    کلیدواژگان: نانوفناوری، نانوذرات فلزی، عوامل ضدباکتریایی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا
  • حسین مژدهی پناه، نعیمه سادات تقوی *، زهره یزدی صفحات 31-38
    زمینه
    بیماری مالتیپل اسکلروزیس، یک بیماری مزمن سیستم عصبی است که علایم مختلفی را ایجاد می کند. هرچند سردرد علامت اصلی این بیماری به شمار نمی آید ولی درصد زیادی از مبتلایان از آن رنج می برند. مشخص کردن شیوع سردرد و انواع آن در تشخیص، درمان و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان نقش مهمی دارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین شیوع سردرد در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز قبل و بعد از تشخیص بیماری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی- مقطعی در 150 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروز مراجعه کننده به درمانگاه مغز و اعصاب بیمارستان بوعلی سینای قزوین در سال 1394 انجام شد. داده ها با استفاده از شرح حال و معاینات بالینی بیماران جمع آوری شد. وجود سردرد قبل از تشخیص بیماری و در زمان مطالعه ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در میان شرکت کنندگان، شیوع سردرد قبل از تشخیص MS ، %40 که پس از آن به %64 افزایش یافته بود (0/001>P). شایع ترین نوع سردرد قبل و بعد از ابتلا، سردرد تنشی بود که به ترتیب %58/3 و %70/8 از کل انواع سردردها را تشکیل می داد. میزان متوسط روزهای ابتلا به سردرد در گروهی از مبتلایان به MS که سردرد را نیز تجربه کرده بودند، قبل و بعد از تشخیص MS به ترتیب 5/8 و 5/76 روز در ماه بود، این رقم با تقسیم به کل بیماران به ترتیب 2/23 و 3/86 روز در ماه محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    شیوع سردرد در مبتلایان به MS، افزایش و مبتلایان به طور میانگین حدود %13 روزهای زندگی خود را از سردرد رنج می برند.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، سردرد، سردرد تنشی، میگرن
  • کاظم حسین زاده، علیرضا سوری، سلمان دلیری * صفحات 39-47
    زمینه
    کودکان به علت محدودیت در تشخیص خطر نسبت به بزرگسالان در برابر حوادث آسیب پذیرتر هستند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع حوادث و سوانح در کودکان کم تر از 5 سال و برخی عوامل مرتبط با آن در استان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 18184 کودک زیر 5 سال مواجهه یافته با حوادث و سوانح در استان قزوین بین سال های 1385 تا 94 صورت گرفت. اطلاعات ثبت شده در مرکز بهداشت استان براساس چک لیست محقق ساخته استخراج شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و رگرسیون چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع کلی حوادث و سوانح در کودکان زیر 5 سال %8 برآورد گردید که بیش از نیمی از موارد (%9/62) در پسر ها رخ داده بود. بیش ترین موارد آسیب در کودکان زیر یک سال (%31/4) و در منزل (%46/5) رخ داده بود که ضربه، سقوط و تصادفات به ترتیب %31/8، %15/6 و %14/9 عمده ترین علت بودند. بیش ترین شیوع حوادث و سوانح مربوط به فصل تابستان (%29/7) و تیر ماه (%12/1) بود.
    نتیجه گیری
    کودکان سنین پایین تر و جنسیت مذکر بیش تر در معرض خطر سوانح و حوادث می باشند. همچنین محیط غیر ایمن منزل و اطراف آن، وسایل نقلیه موتوری و عدم رعایت اصول ایمنی موجب افزایش بروز حوادث و سوانح در کودکان زیر 5 سال در استان شده است. اجرای برنامه های مداخله ای مانند؛ آموزش مادران و وضع قوانین در خصوص ایمنی وسایل نقلیه موتوری می تواند منجر به کاهش حوادث و سوانح در کودکان شود.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، حوادث، کودکان، ایران
  • رضا ضیغمی *، سیده فاطمه اسکویی، سودابه جولایی صفحات 48-56
    زمینه
    والدین نقش مهمی در زندگی فرزندان ایفا می کنند. با بروز بیماری روانی در والدین این نقش ها دچار اختلال می گردد و روی نیازهای فرزندان و برآورده سازی آن ها تاثیر می گذارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تبیین تفاوت جنسیت والدین مبتلا به اختلال های روانی بر نیازهای فرزندان طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی با روش نظریه بسترزاد به صورت 17 مصاحبه نیمه ساختارمند که با روش نمونه گیری هدف مند و نظری انتخاب شده بودند در قزوین، سال 1388 صورت گرفت. مشارکت کنندگان شامل؛ فرزندان بیماران مبتلا به اختلال روانی، خانواده آن ها و افراد حرفه ای حیطه بهداشت روان (روان پرستار، روان شناس بالینی و مشاور) بودند. داده ها به روش تحلیل مقایسه ای مداوم استراوس و کوربین 1998 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تبعات اقتصادی و اجتماعی دو مشکل عمده ای است که در بیماری پدر ایجاد می شود، اما در مورد مشکلات ناشی از بیماری مادر بیش ترین تمرکز روی مسایل عاطفی بوده است. در مورد میزان اثرگذاری جنسیت والد بیمار گرچه تمام شرکت کنندگان بر این باور بوده اند که فارغ از جنسیت، بیماری هر کدام از والدین بر فرزندان اثر دارد اما از داده ها چنین بر می آید که بیماری مادر برای فرزندان دشوارتر است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به مشکلاتی که ابتلای هر یک از والدین به اختلال روانی برای فرزندان ایجاد می کند باید در برنامه مراقبتی بیماران جایگاه ویژه ای برای فرزندان آن ها در نظر گرفت که این نکته برای مادران بیمار اهمیتی به مراتب بیش تر دارد.
    کلیدواژگان: فرزند، والدین، اختلال های روان، پژوهش کیفی
  • محمد مهدی مظفری *، علی احمدی صفحات 57-65
    زمینه
    در تغییرات سریع امروزی، سازمان هایی موفق خواهند بود که بتوانند خود را با این تغییرات انطباق داده و از قدرت نوآوری لازم برخوردار باشند. بیمارستان ها و مراکز خدماتی و درمانی که نوآوری و خلاقیت در آن ها از اهمیت والایی برخوردار است از این قاعده مستثنی نمی باشند.
    هدف
    مقاله حاضر با هدف بررسی وضعیت استقرار مدیریت دانش و ابعاد آن در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی و جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارکنان شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین طی سال 1393 بود. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای96 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه است که روایی آن با روش پانل متخصصان و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها به کمک آزمون های آماری تی تک نمونه ای و مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین مدیریت دانش و سه حوزه خلق و شناسایی دانش، کسب و تحصیل دانش و توسعه دانش بین کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین رابطه معنی داری وجود داشت؛ در حالی که بین مدیریت و اشتراک گذاری دانش، حفظ و نگه داری دانش و به کارگیری آن بین کارکنان رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه کارکنان در زمینه مدیریت دانش و شش حوزه آن، بیش ترین نمره به حوزه توسعه دانش و کم ترین به حوزه اشتراک گذاری دانش تعلق گرفت.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مراکز پزشکی آموزشی، خلاقیت سازمانی
  • علیرضا میلاجردی، سید محمد موسوی، عمار حسن زاده کشتلی، احمد اسماعیل زاده *، حمیدرضا روح افزا، حمید افشار، پیمان ادیبی صفحات 66-75
    زمینه
    عدم مصرف صبحانه با چاقی و چاقی با اختلالات روانی ارتباط دارد، اما اطلاعات محدودی در مورد رابطه بین مصرف صبحانه و علایم روان پزشکی وجود دارد.
    هدف
    ارتباط بین مصرف صبحانه و علایم روان پزشکی شامل؛ افسردگی و اضطراب در میان بزرگسالان ایرانی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 4378 بزرگسال سالم شهر اصفهان در سال 1389 انجام شد. مصرف صبحانه با کمک یک پرسش نامه معتبر عادات غذایی و افسردگی و اضطراب با استفاده از پرسش نامه فارسی معتبر مقیاس بیمارستانی افسردگی و اضطراب (HADS) بررسی شدند. نسخه فارسی پرسش نامه سلامت عمومی نیز برای ارزیابی سلامت روانی استفاده شد.
    یافته ها
    در کل مطالعه، 611 نفر (%13/95) از شرکت کنندگان علایم اضطرابی، 1253 نفر (%28/62) علایم افسردگی و 1015 نفر (%23/18) براساس پرسش نامه سلامت عمومی، احتمالا واجد اختلال روانی بودند. پس از کنترل متغیرهای مخدوش کننده، شرکت کنندگان با مصرف منظم صبحانه در مقایسه با آن هایی که مصرف منظم صبحانه نداشتند احتمال کم تری برای علایم افسردگی داشتند (نسبت شانس: 0/49، فاصله اطمینان %95 : 0/66- 0/36) و این رابطه حتی پس از تعدیل نمایه توده بدن (BMI) هم پا برجا ماند (نسبت شانس: 0/47، فاصله اطمینان %95 : 0/63- 0/34). مصرف منظم صبحانه ارتباط معکوسی با اضطراب قبل و بعد از تعدیل نمایه توده بدن داشت (0/001P<). یافته های مشابهی نیز در مورد اختلالات احتمالی روانی به دست آمد (0/001P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه یک ارتباط معکوس بین مصرف صبحانه و علایم افسردگی، اضطراب و روان پزشکی در بزرگسالان ایرانی نشان داد. مطالعه های آینده نگر بیش تری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: صبحانه، افسردگی، اضطراب، علایم روان پزشکی، خلق و خو
  • محسن کشاورز، محمدهادی کربلایی نیا، احمد توکلی، حسین کیوانی *، عاطفه کچویی محققی یعقوبی صفحات 76-90
    روش Real-time PCR در سال های اخیر به عنوان روشی انتخابی جهت تشخیص بسیاری از بیماری های عفونی در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار گرفته است. با استفاده از این فن آوری، واکنش زنجیره پلیمراز توسط مولکول های گزارش گر فلورسنت انجام و از این طریق، تولید فرآورده های تکثیری طی هر چرخه واکنش PCR گزارش می شود. بدین ترتیب مجموعه ای از خصوصیات از جمله؛ حساسیت و اختصاصیت بالا، داده های قابل اعتماد و خطر پایین آلودگی، فن آوری Real-time PCR را به جایگزینی مناسب برای PCR معمولی تبدیل کرده است. این روش اغلب در تعیین کمیت سطوح بیان ژن نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که تمامی مراحل Real-time PCR در داخل یک لوله دربسته انجام می شود، خطر ایجاد آلودگی در آن در مقایسه با PCR معمولی بسیار کاهش یافته و در نتیجه از حصول نتایج مثبت کاذب جلوگیری می شود. هدف از این مقاله، مرور کلی در مورد انواع مختلف روش Real-time PCR، مزایا و کاربردهای آن می باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص مولکولی، Real-time PCR، واکنش زنجیره پلیمراز، فلوروفور
  • محمد مهدی امام جمعه، کامران تاری *، رحیمه خلیلی صفحات 91-95
    زمینه
    تامین آب آشامیدنی سالم و نظارت بر کیفیت آن به امری ضروری برای جوامع بشری مبدل شده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی آلودگی میکروبی منابع تامین کننده آب آشامیدنی شهرستان قزوین انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی جهت تعیین کیفیت میکروبی در 45 چاه از چاه های تامین کننده آب آشامیدنی شهرستان قزوین با نمونه برداری در فصول زمستان و بهار سال های 1392 تا 93 انجام شد. آنالیز نمونه ها با استفاده از روش استاندارد تخمیر چندلوله ای (3 لوله ای) جهت شمارش کلیفرم کل و مدفوعی صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در تمامی نمونه های گرفته شده غلظت کلیفرم کل و مدفوعی صفر و فاقد آلودگی میکروبی از نظر کلیفرم کل و مدفوعی بودند.
    نتیجه گیری
    کیفیت میکروبی منابع تامین آب آشامیدنی شهرستان قزوین از لحاظ آلودگی به کلیفرم کل و مدفوعی بسیار مطلوب بود و با استاندارد ملی مطابقت داشت اما جهت حفظ مطلوبیت، نظارت مستمر شرکت آب و فاضلاب بر وضعیت کیفی منابع تامین آب آشامیدنی بسیار حایز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: منابع آب، آلودگی میکروبی، آب آشامیدنی
|
  • Mh. Esmaeili *, F. Rostapishea, M. Mohammad Khanlo, F. Vadidar, Z. Bamdad Pages 4-12
    Background
    Glucose increases memory in rats, and inhibit memory impairments produced by morphine. One mechanism by which glucose might act on memory via regulating the ATP-sensitive potassium channel.
    Objective
    The aim of present study was to investigate the effects of glibenclamide on memory retention of passive avoidance learning in rats.
    Methods
    This experimental study has been conducted in Qazvin University of Medical Sciences (2016). Forty male Wistar rats were divided into: Control, DMSO and glibenclamide groups (n=8). All rats were trained in a passive avoidance task (50 Hz, 1 mA, 3 s). DMSO (0.2 ml) or glibenclamide (1, 2, 5 mg/kg, i.p.) were injected for 10 days before training. Retention test was done 48 h later. Memory retention of each animal was measured as latency takes to enter the dark chamber.
    Findings: The time spent in the light chamber area before entering to the dark area and total time spent in the light chamber in the glibenclamide groups were less than control group. These times in the glibenclamide (5 mg/kg) group was significantly lower than control group (P
    Conclusion
    Glibenclamide, as an ATP-sensitive potassium channel blocker, may reduce memory retention by increasing insulin levels and, consequently, reducing blood glucose levels.
    Keywords: Glibenclamide, Passive avoidance learning, Memory retention
  • A. Saremi * Pages 13-22
    Background
    The obesity-related hormones leptin and adiponectin are independently and oppositely associated with insulin resistance.
    Objective
    The aim of the present study was to investigate the effect of endurance, resistance and concurrent training on insulin resistance and adiponectin-leptin ratio in diabetic rats.
    Methods
    Ten out of 50 male Wistar rats were separated as healthy subjects. Then diabetes was induced in the remaining rats by the injection of streptozotocin. Diabetic rats divided into 4 groups: Control, resistance training (5 sessions/week, 4 reps/3 sets), endurance training (5 sets per week of treadmill running) and concurrent training. The resistance training protocol consisted of ten weeks climbing up the ladder, while endurance training performed on treadmill for ten weeks. Concurrent training group completed a combination of both resistances and endurance treadmill training. Blood samples were taken to assess leptin, adiponectin and insulin resistance.
    Findings: Endurance, resistance and concurrent training significantly decreased insulin resistance and glucose (P0.05). On the one hand, adiponctin level and adiponctin-leptin ratio significantly increased in all of training groups (P
    Conclusion
    Exercise training, as defined in this study, leads to improvements in adiponectin-leptin ratio and concurrent training has more impact on insulin resistance index in diabetic rats.
    Keywords: Adiponectin, Concurrent training, Diabetes, Endurance training, Insulin resistance, Leptin, Resistance training
  • F. Hajmohammadi, Z. Soleimani, J. Hemmat *, N. Kazemimejad, Ar. Sedrpoushan, M. Ranjbar, M. Heydari, A. Parach Pages 23-30
    Background
    Silver nanoparticles can consider as an alternative source for some antibiotic usages due to those effective antibacterial activity and eco-friendly characteristics.
    Objective
    This in vitro study was done to evaluate the inhibitory effect of extracellular synthesized of silver nanoparticles using inexpensive cellulosic materials and supernatant culture of Isoptericola variabilis sp. IRSH1 against Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa.
    Methods
    Silver nanoparticles were produced by extracellular biosynthesis using supernatant culture of a novel thermotolerant Isoptericola variabilis sp.IRSH1 and characterized. The antibacterial activities of the synthesized silver nanoparticles were examined by the standard Kirby-Bauer disc diffusion method against Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa on Muller-Hinton agar plates.
    Findings: The silver nanoparticles were produced with an average size of 77 nm and 0.29 polydispersity index (PDI). The inhibition zones of AgNPs (1000 µg/ml) were 10 mm and 11 mm against Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa respectively.
    Conclusion
    The biosynthesized AgNPs has good antibacterial activity against Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. The results indicate Pseudomonas aeruginosa is more sensitive to silver nanoparticles.
    Keywords: Nanotechnology, Metallic nanoparticle, Anti-bacterial agents, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa
  • H. Mozhdehipanah, Ns. Taghavi *, Z. Yazdi Pages 31-38
    Background
    Multiple Sclerosis disease is a chronic disease of nervous system which causes different symptoms. Although headache is not a major symptom of this disease, but a lot of patients suffer from it. To specify the prevalence of headache and its’ types has an important role in diagnose, treatment and improvement the quality of patients’ life.
    Objective
    Our goal of this study was to determine the prevalence of headache in multiple sclerosis patients, before and after the diagnosis of this disease.
    Methods
    This cross-sectional descriptive epidemiologic study was performed on 150 multiple sclerosis patients referred to the neurology clinic of Qazvin in 2015. Data were recorded by history taking & physical examination the existence of headache before the MS diagnosis and at the time of study was evaluated by the patients’ data.
    Findings: Among participants, prevalence of headache before the MS diagnosis was 40%, which increased to 64% after that (P
    Conclusion
    Prevalence of headache increases in multiple sclerosis patients. Patients suffer from headache almost 13% of their life days.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Headache, Tension headache, Migraine
  • K. Hosseinzadeh, A. Souri, S. Daliri * Pages 39-47
    Background
    Children, due to their insufficient risk detection, are more vulnerable to accidents than adults.
    Objective
    The present study has been done to explore the prevalence of accidents and related factors among children under five years old from 2006 to 2016 in Qazvin.
    Methods
    This descriptive-analytic study concluded all 18184 children who had exposure to accidents during study time section from 2006 to 2016. All recorded data in Health Information System (HIS) of Qazvin Health Management Office were probed to explore the target figures, and then were entered in a qualified checklist. All data were analyzed by descriptive statistical methods and Multinomial Logistic Regression.
    Findings: The prevalence rate of accidents in the target children was eight percent, which more than half (62.9 %) were taken place in boys. Accidents in children before one year old (31.4 %), and home accidents (46.5%) were the most prevalent one. In addition to these, the rates of Trauma, Fallings, and Traffic accidents were 31.8%, 15.6%, 14.9%, respectively. The most prevalent time of accident was summer (29.7%), especially in July (12.1%).
    Conclusion
    The risk of accidents in the young children, and boys are more than others. Unsafe home environment, motor vehicles accidents, and doing unsafe behaviors are the main causes for increasing the risk. Yet, application of some programs such as; mothers’ education, administration of traffic rules may decrease the risk of accidents in the children.
    Keywords: Epidemiology, Accidents, children, Iran
  • R. Zeighami *, F. Oskouie, S. Joolaee Pages 48-56
    Background
    Parents play an important role in a child's life. The roles of parents are impaired by mental illness and this issue affects the child’s needs and meets them.
    Objective
    This study was designed and conducted to explain gender differences of parents with mental illness on their children needs.
    Methods
    This study was conducted using the grounded theory. Semi structured interviews were conducted with 17 participants in Qazvin 2010, selected based on purposeful and theoretical sampling. Participants included children of patients with mental disorders, their families and mental health professionals (nurses, clinical psychologist and counselor). Data were analyzed using constant comparison method suggested by Strauss & Corbin 1998.
    Findings: Economic and social outcomes are two major problems occur in father illness, But focus of outcomes of mother's illness is emotional. Although all participants believed except Parents gender, their illness affected on children; but mother illness has serious outcomes.
    Conclusion
    With respect to children problems in parent's mental illness, a special place for children should be considered in the patient care plan, especially when the mother has mental illness that this issue is more important.
    Keywords: Child, Parent, Mental disorders, Qualitative research
  • Mm. Mozaffari *, A. Ahmadi Pages 57-65
    Background
    In today's fast changings, those organizations are successful that are able to adapt themselves to these changes and possess the power of required innovation. Hospitals and health care centers where innovation and creativity are of great importance are not excluded from this rule.
    Objective
    The aim of the study was to investigate the establishment situation of knowledge management and its dimensions in the teaching hospitals of Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross- sectional descriptive study included all personnel working in the teaching hospitals of Qazvin University of Medical Sciences during the year 2014. The sample size was estimated 96 persons using cluster sampling method. Data were collected using a questionnaire which its validity by a panel of experts and its reliability using Cornbrash’s alpha were calculated. Statistical analysis of the data was done by using one-sample and independent T-test.
    Findings: The results showed that knowledge management in the three fields of creation and identification, acquisition, and the development of it among nurses was a significant relationship. Also, there were no significant relationship in the terms of knowledge sharing, maintenance, and application among nurses.
    Conclusion
    In the field of knowledge management and its six areas, the highest score was assigned to the development of knowledge and the lowest score was given to its sharing.
    Keywords: Knowledge management, Academic medical center, Organizational innovation
  • Ar. Milajerdi, Sm. Mousavi, A. Hassanzadeh Keshteli, A. Esmaillzadeh *, Hr. Roohafza, H. Afshar, P. Adibi Pages 66-75
    Background
    Breakfast skipping was related to obesity and obesity has been associated with psychological disorders, but limited data are available linking breakfast consumption to psychological symptoms.
    Objective
    The association between breakfast consumption and psychological disorders, including depression and anxiety, was studied among Iranian adults.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 4378 healthy adults in Isfahan, Iran. Breakfast consumption was assessed using a validated detailed dietary habits’ questionnaire; and depression and anxiety using an Iranian validated Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) questionnaire. Psychological distress was also examined by means of Iranian validated version of General Health Questionnaire.
    Findings: Overall, 611 numbers (13.95%) of study participants had anxiety, 1253 numbers (28.62%) depression, and 1015 numbers (23.18%) probable mental disorders symptoms. After controlling for the confounding variables, participants with every day breakfast consumption had lower odds for depression symptoms (OR: 0.49; 95% CI: 0.36-0.66) compared with those with the least frequent intake of breakfast, even after further adjustment for BMI (OR: 0.47; 95% CI: 0.34-0.63). Frequent breakfast consumption was inversely associated with anxiety before and after controlling for BMI (P
    Conclusion
    This study showed an inverse relation between breakfast consumption and symptoms of depression, anxiety, and probable mental disorders among Iranian adults. Further prospective studies are needed to confirm these findings.
    Keywords: Breakfast, Depression, Anxiety, Psychological symptoms, Mood
  • M. Keshavarz, Mh. Karbalaie Niya, A. Tavakoli, H. Keyvani *, A. Kachooei Mohagheghi Yaghubi Pages 76-90
    In the recent years, Real-time PCR technique introduced as a choice method for diagnosis of infectious diseases in many laboratories. During each cycle of the PCR reaction, this technique combines the polymerase chain reaction chemistry with the utilization of fluorescent reporter molecules for monitoring the production of amplification products. Therefore, the set of features including the high sensitivity and specificity, repeatable data and low contamination risk has made the Real-time PCR technology as an attractive alternative to conventional PCR. This technique is often used to quantify the level of gene expression. Since the whole Real-time PCR reaction is performed within a closed tube, the risk of contamination is reduced and eventually prevent false-positive results. The aim of present study was to provide a general overview on different types of Real-time PCR methods, their benefits and applications.
    Keywords: Molecular diagnosis, Real-time PCR, Polymerase chain reaction, Fluorophore
  • Mm. Emamjomeh, K. Tari *, R. Khalili Pages 91-95
    Background
    Providing safe drinking water and monitoring the quality are necessary in the human societies.
    Objective
    The aim of study was to evaluate the microbial quality of groundwater of Qazvin city.
    Methods
    This cross-sectional study was performed to evaluate the microbial quality of 45 drinking water resources Qazvin city in terms of total coliform and fecal. Sampling was done in the winter to spring during 2013-14. Sample analysis was performed using standard multiple tube fermentation (3 tubes) method for total coliform and fecal counting.
    Findings: Total coliform and fecal concentration were zero in all taken samples and all samples were free of microbial contamination of total and fecal coliform.
    Conclusion
    Microbial quality of drinking water supplies of Qazvin city was favorable in terms of total and fecal coliforms and in accordance with the standards of the country in relation to microbial contamination, But in order to maintain the desirability, continuous monitoring of the water and wastewater company is very important on the quality of the supply sources of drinking water.
    Keywords: Water Supply, Microbial contamination, Drinking water