فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:22 Issue: 2, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه ابراهیم پور، مریم اسماعیلی، ناهید دهقان نیری* صفحات 4-7
    پیشگیری مقدماتی نقش و جایگاه مهم اما کم تر شناخته شده ای در نظام سلامت دارد و به عنوان پایه ای ترین و اصلی ترین سطح هرم پیشگیری در کنترل بیماری های قلبی- عروقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پیشگیری مقدماتی بر ایجاد و حفظ شرایطی می پردازد که ظهور عوامل خطر بیماری را به حداقل می رساند. رفتارهای سلامت یا عوامل مربوط به سبک زندگی مردم از اهداف مداخله کلیدی و مهم در پیشگیری مقدماتی محسوب می شوند
    کلیدواژگان: نظام سلامت، پیشگیری مقدماتی، عوامل خطر بیماری، بیماری های قلبی، عروقی
  • سیده سارا ناظم ساداتی، عباس علامی*، فاطمه حاج منوچهری صفحات 8-19
    زمینه
    استافیلوکوک کلونیزه شده در حفره قدامی بینی کارکنان درمانی یکی از منابع عفونت استافیلوکوکی در بیمارستان است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون بینی با استافیلوکوک اورئوس حساس و مقاوم به متی سیلین و مشخص کردن الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در پرستاران و کارکنان خدماتی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 396 نفر از کارکنان پنج بیمارستان در سال 1395 انجام گرفت. پس از اخذ رضایت و تکمیل پرسش نامه یک نمونه از قدام حفره بینی جهت بررسی میکروبیولوژیک گرفته شد. ایزولاسیون سویه های استافیلوکوک و تعیین الگوی مقاومت (به روش انتشار دیسک و آزمون تی) براساس روش های استاندارد صورت گرفت. نمونه های مقاوم به سفوکستین به عنوان استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین (MRSA) در نظر گرفته شد. داده ها با آزمون های مجذور کای و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 198 نفر کارکنان مورد بررسی، 32 نفر ( 16/2 %) ناقل استافیلوکوک بودند که بیش ترین فراوانی متعلق به بخش های مراقبت های ویژه (%20/3) بود. شیوع MRSA در کل جمعیت %3 بود. میزان فراوانی حاملین به طور معنی داری در کارکنان با سطح تحصیلات بالاتر و پرستاران کم تر بود. هیچ یک از ایزوله ها به وانکومایسین و ریفامپین مقاوم نبودند.
    نتیجه گیری
    شیوع حامل بودن عفونت استافیلوکوکی (به ویژه MRSA) در بین کارکنان درمانی قزوین کم است. بنابراین، ریفامپین و موپیروسین جهت ریشه کنی کلونیزاسیون استافیلوکوک اورئوس در کارکنان درمانی حتی در موارد MRSA قابل توصیه هستند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین، کارکنان درمانی، حامل بینی، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی
  • مسعود پناهی فرد، امیرحسین محوی، اکرم باحجب، شیرین نادری، حمید کاریاب* صفحات 20-27
    زمینه
    کل کربن آلی (Total organic carbon; TOC) شاخصی است که نشان دهنده احتمال آلودگی آب به فاضلاب و آلاینده های آلی نظیر سموم است. میزان TOC در منابع آب نشان دهنده حضور ترکیبات آلی بوده و باعث استفاده برخی کشورها از این شاخص برای ارزیابی کیفیت منابع آب خام و سیستم های تصفیه آب شده است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین غلظت کل کربن آلی در منابع آب شرب زیرزمینی دشت قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 81 نمونه آب در پاییز و زمستان 1394 و بهار 1395 به صورت تصادفی در دو اقلیم خشک و نیمه خشک از چاه های عمیق آب شرب در دشت قزوین برداشت شد. چاه های نمونه در بین شهرهای قزوین، آبیک، بویین زهرا و تاکستان گسترده بودند. اندازه گیری میزان TOC با روش آنالیز دستگاهی و با استفاده از دستگاه سنجش TOC انجام شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت TOC در منابع آب شرب در شهرهای قزوین، تاکستان، آبیک و بویین زهرا به ترتیب 0/88، 0/68، 0/81، 0/79 میلی گرم در لیتر و با میانگین کل 0/79 میلی گرم در لیتر به دست آمد. همچنین بین غلظت TOC و کاربری زمین ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت TOC در منابع زیرزمینی در منطقه مطالعه شده از حدود مجاز توصیه شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا پایین تر بود. نتایج به دست آمده آشکار ساخت که احتمال تشکیل ترکیبات جانبی گندزدایی در طی فرایند کلرزنی بسیار اندک می باشد. پایین بودن میزان TOC در منابع آب می تواند در نتیجه فرایندهای فیلتراسیون و احیا باشد.
    کلیدواژگان: کل کربن آلی، دشت قزوین، منابع آب شرب
  • بشیر عظیمی نائبی، رفعت محبی فر، سیما رفیعی* صفحات 28-37
    زمینه
    عدم دسترسی به خدمات به موقع و با کیفیت در بخش اورژانس بیمارستان ها اثرات غیرقابل جبرانی به بیماران وارد می آورد. یکی از مهم ترین عواملی که می تواند در این میان نقش به سزایی ایفا کند، وجود تعداد پرستار کافی در این بخش است که بار کاری متناسبی میان آنان توزیع شده باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف برآورد تعداد پرستار مورد نیاز در بخش اورژانس یکی از بیمارستان های آموزشی شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی جهت برآورد تعداد نیروی پرستاری مورد نیاز بخش اورژانس یکی از بیمارستان های آموزشی شهر قزوین در سال 1396 با استفاده از روش شاخص بار کاری در برآورد نیروی انسانی (WISN) انجام شد. داده های مورد نیاز برای انجام این برآورد از سه روش مشاهده مستقیم، مصاحبه و بررسی مستندات به دست آمده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تعداد پرستار مورد نیاز بخش اورژانس 56 نفر می باشد در حالی که در حال حاضر 52 نیروی پرستاری در آن مشغول به خدمت هستند که این امر کمبود 4 نیروی پرستاری را در این بخش نشان می دهد. فشار کاری 0/93 محاسبه شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از کمبود پرستاران شاغل در بخش اورژانس بود که در نهایت به گونه ای نامطلوب کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا توجه کافی به مسئله برنامه ریزی نیروی انسانی و تخصیص منابع به این بخش ها براساس روش های علمی و منطقی به عنوان راهکاری در جهت رفع مشکلات مربوطه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: برآورد، نیروی انسانی بخش سلامت، بخش اورژانس، زمان سنجی، کارسنجی، WISN
  • فاطمه جمالی، فروزان الفتی، سونیا اویسی، فاطمه رنجکش* صفحات 38-47
    زمینه
    ترس از زایمان یکی از شایع ترین علل انتخاب زایمان سزارین در زنان نخست زا می باشد. سازمان بهداشت جهانی بر ترویج مشارکت مردان در مراقبت های دوران بارداری برای کاهش مرگ و میر و ارتقای سلامت مادران از طریق آموزش تاکید می کند.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حضور همسر در کلاس های آمادگی برای زایمان بر ترس از زایمان زنان نخست زا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 1396 بر روی 152 مادر باردار نخست زای مراجعه کننده به کلاس های آمادگی برای زایمان شهر قزوین انجام شد. نمونه ها با تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله (76 نفر) و شاهد (76 نفر) قرار گرفتند. 8 جلسه کلاس آمادگی برای زایمان مطابق دستورالعمل کشوری برای گروه مداخله با حضور همسر و برای گروه شاهد بدون حضور همسر برگزار گردید. داده ها با استفاده از پرسش نامه ترس از زایمان و پرسش نامه اطلاعات فردی و بارداری جمع آوری و با آزمون های آماری تی مستقل، کای دو و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن مادران شرکت کننده در پژوهش 4/42±25/85 سال بود. میانگین نمره ترس از زایمان در گروه مداخله (6/47±28/58) نسبت به شاهد (5/79±32/82) کاهش معناداری را نشان داد (0/001>P). از نظر انتخاب زایمان طبیعی نیز بین دو گروه، اختلاف آماری معناداری وجود داشت (0/001>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، حضور همسر در کلاس های آمادگی برای زایمان، میزان ترس از زایمان را کاهش می دهد و به عنوان یکی از روش های اجرایی برنامه آموزش مادران باردار پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: زنان نخست زا، بارداری، زایمان، مشارکت همسران
  • محمدرضا صیرفی، سارا نامجو*، مهرداد ثابت صفحات 48-62
    زمینه
    آرتریت روماتوئید نوعی پلی آرتریت التهابی مزمن است و با علایم بالینی متعدد و عوارض روان شناختی مانند افسردگی همراه است. لذا درمان های پزشکی به تنهایی جوابگوی نیازهای بیماران نیست. روان درمانی می تواند نقش مهمی در دستیابی به اهداف درمانی ایفا کند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر درمان شناختی رفتاری افسردگی و رعایت توصیه های پزشکی (Cognitive-behavioral therapy for adherence and depression؛ CBT-AD) بر سرپیچی از درمان، افسردگی و بازنمایی های ادراکی منفی از بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی حاضر در بیمارستان شریعتی تهران طی سال های 1395 تا 96 انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی از بین 151 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید 28 نفر انتخاب و سپس نیمی از آن ها (14 نفر) در گروه درمان CBT-AD و نیمی دیگر (14 نفر) در گروه شاهد به صورت تصادفی قرار داده شدند. از پرسش نامه های روان شناختی شامل؛ پرسش نامه ادراک از بیماری (IPQ-R)، پرسش نامه افسردگی بک (BDI-II) و مقیاس پیروی کلی (GAS) استفاده شد. تمامی داده ها با آزمون های تی مستقل، کای دو و تحلیل کوواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت نمره پس آزمون بین دو گروه مداخله و شاهد در سه حیطه ادراک از بیماری (0/001>P)، افسردگی (0/001
    نتیجه گیری
    درمان CBT-AD یک رویکرد بالقوه موثر برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید و همزمان افسرده است که به کاهش افسردگی، افزایش تبعیت و تعدیل بازنمایی های ادراکی منفی منجر می شود.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، آرتریت روماتوئید، بازنمایی های ادراکی، تبعیت، افسردگی
  • شکوفه کاظمی*، علیرضا کاکاوند، محمدرضا جلالی، حمیدرضا جوادی صفحات 63-73
    زمینه
    بیماری پرفشاری خون از مهم ترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی است.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین نیازهای اساسی گلاسر با فشارخون بالا در میانسالان با میانجی گری متغیر شوخ طبعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 204 نفر از میانسالان مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی سینا قزوین (92 مرد و 112 زن) به شیوه هدفمند انتخاب و با استفاده از مقیاس سازگاری صاحبی، پرسش نامه حس شوخ طبعی (SHQ) و پرسش نامه خودساخته اطلاعات فشارخون مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش الگویابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، مدل پیشنهادی از برازش قابل قبولی برخوردار است. بین فشارخون بالا و نیاز به عشق، تفریح، بقا، قدرت و آزادی ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (%95 اطمینان). ارتباط غیرمستقیم بین فشارخون و نیاز به عشق، تفریح، بقا و قدرت معنادار بود. ارتباط مستقیم بین شوخ طبعی و فشارخون بالا نیز تایید شد (0/55- =β). همچنین در این مدل ارتباط مستقیم بین نیاز به عشق، بقا، قدرت و آزادی با شوخ طبعی با %95 اطمینان تایید شد.
    نتیجه گیری
    مطابق با یافته ها، شوخ طبعی با فشارخون بالا به صورت مستقیم و غیرمستقیم ارتباط معناداری دارد. نیازهای اساسی گلاسر و به تبع آن شوخ طبعی و به کارگیری آن ها هنگام مواجهه با تنش می تواند به کاهش فشارخون در میانسالان منتج شود.
    کلیدواژگان: نیازهای اساسی گلاسر، فشارخون بالا، شوخ طبعی
  • افشین افشار، مونا پورقادری*، سیده سارا حکیم، علی اکبر صفری، حجت الله براتی صفحات 74-82
    مقدمه
    اندازه گیری ناامنی غذایی به دلیل ماهیت چندبعدی آن چالشی همیشگی برای پژوهش گران بوده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی سریع ناامنی غذایی خانوارهای شهر کرج انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی، 677 خانوار از بخش های مختلف کرج در سال 1395 با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات مرتبط با رفتارهای غذایی با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی به دست آمد. ناامنی غذایی خانوار با استفاده از مقیاس ناامنی غذایی خانوار از بعد دسترسی (HFIAS) مورد بررسی قرار گرفت. پایایی ابزار تحقیق با ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی شد.
    یافته ها
    به طور کلی 519 خانوار (%76/6) به ترتیب با شدت خفیف (%47/2)، متوسط (%21/3) و شدید (%8/1) دچار ناامنی غذایی بودند. %16/8 از خانوارها بیش تر اوقات بابت مصرف ناکافی غذا توسط اعضای خانوار احساس نگرانی می کردند و %18/3 نیز بیش تر اوقات به علت نبود منابع قادر نبودند مواد غذایی که ترجیح می دادند مصرف کنند. گروه های امن و ناامن خفیف غذایی به طور معنی داری مصرف روغن و گوشت بالاتری در مقایسه با گروه ناامن متوسط و شدید داشتند (به ترتیب 0/04P= و 0/02P=). ضریب آلفای کرونباخ نشان دهنده پایداری درونی بالای پرسش نامه مورد استفاده بود (0/89α=).
    نتیجه گیری
    ناامنی غذایی در سطح خانوار در مناطق شهری کرج از شیوع بالایی برخوردار است. اقدامات سیاستی هدفمند و جامع با ترکیبی از سیاست های کوتاه و بلندمدت در راستای تخفیف این مشکل لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناامنی غذایی، شیوع، HFIAS
  • هاجر خدمتی مرصع، رزاق محمودی*، پیمان قجربیگی، نسیم بیگلری خوش مرام، نرگس عباسی، شقایق موسوی صفحات 83-89
    زمینه
    شستشوی پوسته تخم مرغ یکی از روش های ساده و کم هزینه بوده و امروزه توسط بسیاری از افراد جامعه جهت تمیز کردن پوسته تخم مرغ مورد استفاده قرار می گیرد.
    هدف
    در این مطالعه تاثیر شستشوی پوسته تخم مرغ با آب 5 درجه سانتی گراد بر میزان آلودگی سالمونلایی آن طی مدت نگه داری 20 روزه در یخچال مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 60 نمونه تخم مرغ صنعتی عرضه شده در بازار قزوین از لحاظ میزان آلودگی پوسته تخم مرغ و همچنین محتویات داخل آن، طی مدت نگه داری در یخچال (روزهای 1، 5، 10، 15 و 20) قبل و بعد از شستشو با آب سرد 5 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفتند. تخم مرغ ها به گروه کنترل شامل تخم مرغ های شسته نشده و گروه تیمار شامل تخم مرغ های شسته شده با آب سرد 5 درجه سانتی گراد تقسیم شدند.
    یافته ها
    در طی مدت نگه داری در یخچال در هیچ یک از تیمارها بعد از شستشو با آب سرد، سالمونلایی جداسازی نگردید. شستشو با آب سرد و به دنبال آن نگه داری در یخچال سبب از بین رفتن بار سالمونلایی سطح تخم مرغ ها شد. همچنین آلودگی در هیچ یک از محتویات گزارش نگردید.
    نتیجه گیری
    روش شستشو با آب سرد به عنوان روشی ساده و کم هزینه در سطح جامعه می تواند در بهبود کیفیت بهداشتی تخم مرغ و تمیزی پوسته آن مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تخم مرغ، بهداشت، سالمونلا، شستشو، ماندگاری
  • مریم امیدوار پناه، مریم نجفی، امیر پیمانی* صفحات 90-99
    داروهای کینولون مواد ضدمیکروبی صناعی و از آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در دنیا هستند که در درمان عفونت های متعدد بالینی مورد استفاده قرار می گیرند. از دلایل اهمیت بالینی کینولون ها به عنوان آنتی بیوتیک های ایده آل می توان؛ اثربخشی بالا، وسیع الطیف بودن، فراهمی زیستی بالا و عوارض دارویی کم را نام برد. این عوامل ضدمیکروبی فاقد منشا بیولوژیکی می باشند .علاوه بر جهش های کروموزومی در ژن های هدف که مقاومت نسبت به این داروها را به همراه دارد، در سال های اخیر مقاومت به واسطه حضور ژن های پلاسمیدی خانواده qnr نیز بروز نموده و درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های مقاوم را مشکل نموده است. مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید (PMQR) به دلیل گسترش سریع در بین باکتری ها نقش بسیار مهمی در مقاومت به این داروها ایفا می کند. تا به حال سه نوع مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید شناسایی شده که شامل؛ پروتئین aac(6 )-Ib-cr، پمپ پروتئینی qepA و پروتئین های qnr می باشد. در این تحقیق نقش پروتئین های qnr در ایجاد مقاومت دارویی نسبت به مجموعه داروهای پرمصرف کینولون مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: کینولون، مقاومت دارویی، پروتئین qnr
|
  • F. Ebrahimpour, M. Esmaeili, N. Dehghan Nayeri * Pages 4-7
    Primordial prevention is an important aspect of the health system, but its role is less known. It is the most basic level of the health prevention pyramid and has important role in control of cardiovascular diseases. Primordial prevention focuses on creating and maintaining conditions that minimize the emergence of risk factors of disease. Healthy behaviors and lifestyle modifications are considered to be the key interventions in primordial prevention.
    Keywords: Health care system, Primordial prevention, Risk factors, Cardiovascular diseases
  • Ss. Nazemsadati, A. Allami *, F. Haj Manoochehri Pages 8-19
    Background
    Staphylococcus aureus (SA) colonization of hospital personnel is a source of hospital acquired infections.
    Objective
    The aim of this study was to determine the prevalence of nasal carriage rate of SA and methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) among Health Care Workers (HCWs) at Qazvin University hospitals.
    Methods
    A cross sectional study was conducted among 396 employees of five teaching hospitals from October 2016 to April 2017. After obtaining informed consent and completion of the questionnaire, a sample was taken from the anterior nasal cavity for microbiology. The isolation of SA and their antimicrobial sensitivity were carried out by standard bacteriological procedures (disk diffusion and E-Test method). MRSA were confirmed by cefoxitin disk diffusion test. Chi square and independent t test were used to analyze the collected data.
    Findings: From the 198 HCWs, 32 people (16.1%) carried SA that the most carriers were workers of intensive care units (20.3%). 3% of all HCWs were identified as MRSA carriers. Colonization with SA is significantly lower among nursing and higher education. All SA isolates were sensitive to vancomycin and rifampin.
    Conclusion
    The rate of nasal SA (especially MRSA) carriage among HCWs of Qazvin University hospitals is low. Also, staff teaching appears to be a promising approach for reducing nasal carrier. Rifampin and mupirocin, for eradication of Staphylococcus colonization in health workers (even MRSA) are acceptable.
    Keywords: Methicillin, Resistant Staphylococcus aureus, Healthcare workers, Nasal carriage, Antimicrobial sensitivity
  • M. Panahi Fard, Ah. Mahvi, A. Bahojb, S. Naderi, H. Karyab * Pages 20-27
    Background
    Total organic carbon (TOC) is an indicator which presents water pollution via wastewater and organic pollutants including pesticides. TOC content in water presents organic matter and resulted that some countries use TOC as an indicator for assessing row water quality and water treatment facilities.
    Objective
    This study was done to determine total organic carbon concentration in groundwater resources in Qazvin plain.
    Methods
    Eighty-one water samples were selected randomly in arid and semi-arid climates in Qazvin plain in winter and spring of 2016. Sample stations were located in Qazvin, Takestan, Abyek and Buin Zahra cities. TOC analysis was done with SGE ANATOC™ Series II analyzer.
    Findings: The average of TOC concentrations were detected 0.88, 0.68, 0.81 and 0.79 mg/L in Qazvin, Takestan, Abyek and Boin Zahra cities, respectively, with the mean of 0.79 mg/L. In addition, no significant relationship was found between land use and TOC concentration in groundwater.
    Conclusion
    The average of detected TOC in groundwater resources in the study area was lower than acceptable levels provided by the United States Environmental Protection Agency. The obtained results revealed that there were low potential for production of disinfection by-products in chlorination process. Low levels of TOC in water resources can be due to the performance of filtration and reduction processes.
    Keywords: Total organic carbon, Qazvin plain, Drinking water resources
  • B. Azimi Naibi, R. Mohebbifar, S. Rafiei * Pages 28-37
    Background
    Lack of timely access to needed services in the emergency department of hospitals can bring many harmful effects to the patients. One of the important factors in providing timely services is the presence of sufficient number of nurses whom have been entrusted with acceptable volume of services.
    Objective
    The aim of this study was to estimate required number of the nurses in an emergency department of a training hospital in Qazvin.
    Methods
    This study was descriptive, cross-sectional that conducted in an emergency department of a training hospital in Qazvin in 2016. The method used to estimate required number of nurses was WISN (Workload Indicator of Staffing Needs) which was introduced by World Health Organization as a simple, applicable and logical approach for health human resource planning. Required data was gathered through direct observation, interview and document review.
    Findings: As the results, in the emergency department, there was a need for 56 nursing staff while regarding to 52 available workforce, a significant shortage of four personnel was proved. In addition, work pressure was calculated to be 0.93 depicting burden of workload on current nursing staff.
    Conclusion
    Emergency departments in every hospital are the most significant sectors that need special attention in terms of human resource planning. Application of a simple, logical scientific method for estimating required number of health workforce in hospitals can be beneficial for the whole health system.
    Keywords: Estimate, Health human resources, Emergency department, Timing, workload survey, WISN
  • F. Jamali, F. Olfati, S. Oveisi, F. Ranjkesh * Pages 38-47
    Background
    Maternal request for caesarean section due to fear of normal vaginal delivery is one of the main reasons for the high rate of caesarean section.
    Objective
    The aim of this study was to examine the effect of the presence of spouse in preparation class of delivery on fear of parturition in the nulliparous women.
    Methods
    This controlled randomized trial was conducted in 152 pregnant women nulliparous referred to delivery preparation class in Qazvin. We received informed consent from participants. The samples were randomly assigned to intervention (n=76) and control groups (n=76). Eight sessions of the childbirth preparation classes were held for the intervention and control groups with or without the spouse respectively. Data collection tools were demographic characteristics and childbirth attitude questionnaire. Statistical testes such as T-test, and repeated measure were used for analysis.
    Findings: The mean age of the mothers participating in the study was 25.85±4.42 years. The decrease in mean of fear scores in the intervention group was significantly higher than the control group (28.58±6.47 and 32.82±5.79, respectively) (P
    Conclusion
    The results of the study showed that the presence of a spouse in preparation class of delivery reduces the amount of childbirth fear and is suggested as one of the methods of implementing pregnant women's education program.
    Keywords: Nulliparous women, Childbirth, Pregnancy, Men's Participation
  • Mr. Seirafi, S. Namjoo *, M. Sabet Pages 48-62
    Background
    Rheumatoid arthritis (RA) is a chronic inflammatory polyarthritis with multiple clinical symptoms and psychological problems, such as depression. Psychotherapy can play an important role in achieving therapeutic goals.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effect of cognitive behavioral therapy for adherence, depression (CBT-AD) and negative illness representations in people with RA.
    Methods
    A clinical trial was conducted in Rheumatology’s clinic in a Shariaty hospital in Tehran during 2016-2017, Iran. Then, among 151 patients with rheumatoid arthritis, 28 patient were selected using the sampling judgment and half of them were randomly assigned to the CBT-AD (14 patients) and the others were in the control group (14 patients).
    Psychological questionnaires including the illness perception questionnaire-revised, beck depression inventory and general adherence Scale were measured. All data were analyzed by independent t-test, Chi-square and multivariate covariance analysis.
    Findings: The results showed that the baseline, post-test score between two intervention and control groups in three dimensions of illness representations (P
    Conclusion
    CBT-AD is a potentially efficacious approach for individuals with RA struggling with depression at the same time, which leads to a reduction in depression, an increase in adherence and correction of negative illness representations.
    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Rheumatoid arthritis, Illness representations, Adherence, Depression
  • Sh. Kazemi *, A. Kakavand, Mr. Jalali, Hr. Javadi Pages 63-73
    Background
    Blood pressure disease is one of the most important risk factors for cardiovascular diseases.
    Objective
    The purpose of this research was to investigate the relationship between Glasser's basic needs with hypertension in the middle aged peoples by mediating variable of humor.
    Methods
    In the present study, descriptive-correlational research design was used. The sample consisted of 204 middle aged people who referred to Bu-Ali Sina Hospital in Qazvin (92 males, and 112 females). Purposive sampling method was utilized for collecting the data. The instruments of the present study included Sahebi adjustment scale, sense of humor questionnaire and the blood pressure information questionnaire. Data was analyzed using structural equation modeling method.
    Findings: The results showed that the proposed model had an acceptable fitness. In the relationship between basic needs with blood pressure and the role of mediator of humor, the direct relationship between blood pressure and the need for belonging, fun, survival, power and freedom was significant (95% confidence interval). Indirect relationship between blood pressure and the need for belonging, fun, survival and power was significant. Also, the direct relationship between humor and blood pressure was confirmed (β=- 0.55). Finally, in this model, the direct relationship between the need for belonging, survival, power and freedom with humor was confirmed (95% confidence interval).
    Conclusion
    It can be concluded that there is a meaningful relationship between humor and blood pressure. Glasser's basic needs and, consequently the humor and their uses in dealing with stresses can reduce the blood pressure in middle aged persons.
    Keywords: Glasser's basic needs, Hypertension, Humor
  • A. Afshar, M. Pourghaderi *, Ss. Hakim, Aa. Safari, H. Barati Pages 74-82
    Background
    Complex and multidimensional nature of measuring food insecurity has been an ongoing challenge for researchers.
    Objective
    The current study was conducted to assess household food insecurity in the city of Karaj, rapidly.
    Methods
    In this cross-sectional study, 677 households from different parts of Karaj were selected by the multi stage cluster sampling method. Information regarding dietary practices was also collected with semi quantified food frequency questionnaire. Food insecurity was assessed using Household Food Insecurity Access Scale (HFIAS). Consistency of research tools were estimated by Cronbach’s alpha coefficient.
    Findings: Totally, 76.6% households were food-insecure; with mild, moderate, and severe food insecurity (47.2%, 21.3%, and 8.1%) respectively. 16.8% of households often worried about inadequate food consumption by household members, and 18.3% were often unable to consume preferred food because of lack of resources. The secure and mild insecure food groups had significantly higher oil and meat consumption compared to the moderate and severe insecure group (P=0.04, P=0.02 respectively). Cronbach's alpha coefficient indicated the high internal consistency of the used questionnaire (α=0.89).
    Conclusion
    Food insecurity in household level has a high prevalence in the urban area of Karaj. Targeted and comprehensive policy actions with a combination of short and long term policies seem to be necessary to offset this problem.
    Keywords: Food insecurity, Prevalence, HFIAS
  • H. Khedmati Morasa, R. Mahmoudi *, P. Ghajarbeygi, N. Biglari Khoshmaram, N. Abasi, Sh. Mousavy Pages 83-89
    Background
    Egg shell washing is one of the simple and inexpensive methods using by many people to clean egg shells.
    Objective
    In this study, the effects of egg shell washing (with 5° C water) on salmonella contamination of shell and its contents was assessment during refrigerated storage for 20 d.
    Methods
    The 60 eggs samples chosen from Qazvin markets. Egg samples were divided into control (without washing) and cold-washed group with cold water. Salmonella contamination in egg samples was studied before and after washing during cold storage (1, 5, 10, 15, 20 d).
    Findings: Salmonella was not isolated in any of the treatments after washing with cold water during refrigerated storage.Washing with cold water followed by storage in the refrigerator led to destroying of Salmonella contamination in eggs. Also, no contamination was found in any of egg contents.
    Conclusion
    Cold water washing, as a simple and low-cost method at the community level can be used to improve the health of eggs and shells.
    Keywords: Eggs, Health, Salmonella, Washing, Shelf life
  • M. Omidvar Panah, M. Najafi, A. Peymani * Pages 90-99
    Quinolones are synthetic and commonly used antibiotics for treatment of multiple clinical infections in the world. Quinolones are clinically important antibiotics, as an ideal component, because of high potency, broad-spectrum activity, good bioavailability and a potentially low incidence of side-effects. These antibiotics are not originated from biological source. In addition to chromosomal mutations in the target genes which confer resistance to these antibiotics, in recent years, plasmids-mediated quinolone resistance (PMQR) have made difficult to treat infections caused by resistant organisms. PMQR plays a very important role in resistance to these antibiotics due to the rapid spread between the bacteria. So far, three types of PMQR have been identified, including the aac(6')-Ib-cr, the qepA efflux pump and the qnr proteins. In this research, the role of qnr proteins in the development of drug resistance to the quinolone compounds has been studied.
    Keywords: Quinolone, Drug resistance, Qnr protein