فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1395)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و سوم شماره 4 (پیاپی 82، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • شهرام همایونفر*، نکیسا خوانساری، فرناز فریبا صفحات 281-287
    مقدمه
    اکوکاردیوگرافی معمولا اولین مودالیتی تصویربرداری برای ارزیابی اختلالات ساختاری و عملکردی قلب و عروق بزرگ می باشد و تصاویر فلوی رنگی و داپلر قادر به ارزیابی همودینامیک و جریان خون هستند. اختلال عملکرد بطن راست با افزایش مرگ و میر در بیماران مبتلا به بیماری های مادرزادی قلب، بیماری های دریچه ای، بیماری های عروق کرونر، افزایش فشارخون ریوی و بیماران مبتلا به heart failure همراه است. هدف از این مطالعه بررسی عملکرد بطن راست در بیماران مبتلا به پرفشاری جریان خون ریوی با استفاده از اکوکاردیوگرافی بود.

    روش کار
    در این مطالعه که به روش توصیفی مقطعی انجام شد، جامعه مورد مطالعه عبارت بود از کلیه بیمارانی که به هر علتی دچار پرفشاری شریان ریوی بودند و تشخیص آنها با استفاده از اکوکاردیوگرافی و اندازه گیری فشار شریان ریوی تایید شده و بالاتر از 25 بوده است. تعداد نمونه 80 نفر بود و بیماران مورد اکوکاردیوگرافی با تصاویر دوبعدی و tissue doppler قرار گرفتند. داده-ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با آزمون های آماری کای دو، ضریب همبستگی پیرسون و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تست های آماری نشان داد که در این مطالعه میانگین FAC، میانگین TAPSE با PVR کمتر از دو به صورت معنی دار بیشتر از میانگین FAC (006/0 = P) و میانگین TAPSE(04/0 = P) در گروه با PVR بیشتر و مساوی دو بودند. همچنین اختلاف بین میانگین مقادیر نرمال و غیرنرمال FAC در بیماران با PVR نرمال معنی دار نبود در حالی که این اختلاف در بیماران با PVR غیرنرمال معنی دار بدست آمد.
    نتیجه گیری
    در بررسی های اکوکاردیوگرافی عملکرد بطن راست بیماران با پرفشاری شریان ریوی مقادیر بدست آمده FAC و TAPSE از اطمینان بالای تشخیصی در این بیماران برخوردار هستند. پس این موارد در نتیجه بالا رفتن درجه مقاومت بستر ریوی مختل شده و معیار خوبی برای ارزیابی عملکرد بطن راست در این بیماران می باشند. همچنین در این میان مقادیر FAC بدلیل فراوانی بالای مقادیر غیرنرمال آن در بازه غیرنرمال PVR، به مقادیر غیرنرمال PVR حساس تر بوده و معیار مناسبتری جهت ارزیابی بطن راست نسبت به TAPSE در بیماران با فشار خون شریان ریوی می باشد.
    کلیدواژگان: پرفشاری شریان خون ریوی، اکوکاردیوگرافی دوبعدی، اکوکاردیوگرافی داپلر، بطن راست
  • جوانه جهانشاهی*، داریوش یزدانی صفحات 288-292
    مقدمه
    پولیپوز سینو نازال بیماری شایعی است و تئوری های مختلفی در پاتوژنزآن بیان شده است که یکی از تئوری های عمده در ایجاد پولیپوز سینونازال، تاثیر سوپرآنتی ژن های استاف اورئوس و بیوفیلم میکروبیال می باشد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر وانکومایسین موضعی بر حذف استاف اورئوس از مخاط سینوس در بیماران مبتلا به پولیوز سینونازال به دنبال جراحی بود.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سو کور، 35 نفر از بیمارانی که تحت جراحی پولیپ سینوس قرار گرفتند و کشت استاف اورئوس نمونهٔ سینوس آنها پیش از جراحی مثبت بود وارد طرح و به دو گروه تقسیم شدند. برای گروه مورد، شستشوی بینی با محلول نرمال سالین حاوی وانکومایسین و برای گروه شاهد نیز شستشوی بینی با محلول نرمال سالین به مدت هشت هفته تجویز شد. در پایان ماه دوم همه بیماران تحت آندوسکوپی بینی قرار گرفته و کشت استاف برای همهٔ بیماران انجام شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمونهای دقیق فیشر و t دو نمونه مستقل تجزیه و تحلیل گردید. حد معنی داری تفاوت میانگین ها نیز (05/0P < ) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    کشت استاف در ماه دوم، در گروه مورد به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (05/0P < ).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از محلول موضعی وانکومایسین در از بین بردن استاف به دنبال جراحی، تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: پولیپ، سینوسهای پارا نازال، استافیلوکوک اورئوس، وانکومایسین
  • مسعود غیاثیان، شهیر مظاهری*، فائزه هاشمی رهبریان صفحات 293-299
    مقدمه
    مراجعه به موقع پس از استروک و استفاده از درمانهای نوین همانند r-tPA وریدی و کنترل فشارخون باعث تسریع در بهبود علائم پس از سکته مغزی می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین عوامل موثر در تاخیر مراجعه به بیمارستان پس از وقوع استروک حاد در بیماران است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 425 بیمار که پس از وقوع استروک به بیمارستان فرشچیان همدان در سالهای 1394-1395 مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک، مدت زمان مراجعه به مرکز درمانی، زمان وقوع استروک، ریسک فاکتورها، علایم بالینی استروک، نحوه ارجاع، فاصله تا مرکز درمانی و نوع استروک با استفاده از پرسشنامه و چک لیست جمعآوری شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و توسط آزمونهای آماری ANOVA، X2 و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکتکننده در مطالعه 12/70 سال بود.260 نفر (2/61 درصد) از افراد شرکت کننده مرد بودند. 6/85 درصد استروک از نوع ایسکمیک داشتند. میانگین زمانی مراجعه به اولین مرکز درمانی و بیمارستان فرشچیان به ترتیب 06/2 و 77/4 ساعت بود. 2/36 درصد افراد کمتر از 2 ساعت پس از وقوع سکته مغزی به بیمارستان فرشچیان مراجعه کردند. جنسیت مرد، سکته از نوع ایسکیمیک، تحصیلات پایین، فاصله بیشتر از مرکز درمانی، ارجاع از سایر مراکز درمانی، زندگی مجردی، نبود شاهد، سکته هنگام شب، سکته در منزل از عواملی بودند که باعث تاخیر دررسیدن به مرکز درمانی می شد. شایع ترین علامت بالینی در بیمارانی که کمتر از 2 ساعت مراجعه کرده بودند کنفوزیون و کاهش سطح هوشیاری با فراوانی 2/29 درصد بود.4/61 درصد از بیمارانی که کمتر از 2 ساعت مراجعه داشتند، فشار خون بالا شایع ترین عامل خطر در بین آنها بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر زمان مراجعه جهت درمان بیماران پس از بروز سکته مغزی از میانگین بالایی برخوردار است عواملی چون فاصله زیاد از مرکز درمانی، نداشتن آگاهی کافی در مورد علائم استروک، رخداد استروک درشب، عدم مراجعه مستقیم به مرکز تخصصی، زندگی به تنهایی و نبود شاهد در زمان سکته از عوامل احتمالی تاخیر پس از بروز سکته به مراکز درمانی است.
    کلیدواژگان: استروک حاد، تاخیر پیش بیمارستانی، مراقبت اورژانسی
  • مژگان بهادری*، غلامرضا عشقی، لیلا خضریان، محمدعلی سیف ربیعی صفحات 300-305
    مقدمه
    ملاسما یک هایپرپیگمانتاسیون اکتسابی، مزمن، راجعه و قرینه است که با ماکول و پچ های خاکستری- قهوه ای با حاشیه های مشخص درناحیه صورت رخ می دهد. درمان های زیادی جهت بهبود آن به کار می رود که میزان تاثیر و عوارض جانبی متفاوتی را به همراه دارند. این مطالعه با هدف مقایسه اثر درمانی هیدروکینون چهار درصد با آزلائیک اسید 20 درصد در درمان ملاسما انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، جامعه آماری عبارت بود از کلیه بیمارانی که در طی دوره زمانی دی ماه 1392 تا تیرماه 1393 به درمانگاه پوست بیمارستان فرشچیان همدان مراجعه کرده بودند و تشخیص بالینی ملاسما برای آنها داده شده بود. انتخاب نمونه به روش سرشماری انجام گرفت و تعداد 44 بیمار وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت کاملا تصادفی در دو گروه درمان با آزلائیک اسید 20 درصد و هیدروکینون چهار درصد طی چهار ماه مورد درمان قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده از تک تک بیماران وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 گردید و با آزمون های توکی، آنوا یک طرفه و مجذور کای تجزیه و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    از تعداد کل 44 نفر، 21 بیمار هیدروکینون 4 درصد و 23 نفر آزلائیک اسید 20 درصد به شکل تصادفی دریافت کردند. نتایج نشان داد که هر دو گروه درمانی مورد مطالعه از نظر جنسیت و سن تفاوت معنی دار با هم نداشتند. در دو گروه درمانی با گذشت زمان و (،MASI score melasma area & severity index) سیر نزولی داشت و بین دو گروه در پایان ماه چهارم تفاوت معنی دار دیده شد (006/0=P). همچنین به صورت کلی اختلاف میانگین MASI Score در هر دو گروه مطالعه در زمان های متفاوت معنی دار بود و در تمام دوره های زمانی میانگین Score MASI برای آزلائیک اسید 20% نسبت به هیدوکینون 4 درصد کمتر بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده آزلائیک اسید 20 درصد نسبت به هیدروکینون 4 درصد اثر درمانی بهتری در درمان ملاسما دارد و شاید بتوان آزلائیک اسید 20 درصد را جایگزین مناسبی برای هیدروکینون 4 درصد در درمان ملاسما دانست.
    کلیدواژگان: آزلائیک اسید، ملاسما، هیدروکینون
  • رضا حبیبی پور*، مینا صادقیان، اصغر سیف، سمیه بیات صفحات 306-313
    مقدمه
    پیشرفت در علوم و فناوری نانو در دهه گذشته، فرصت های زیادی برای بررسی اثرات بیولوژیکی از جمله اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. هدف این مطالعه تعیین خواص ضد میکروبی نانو ذرات نقره در حذف باکتری کلبسیلا پنومونیه جدا شده از پساب های صنعتی است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، پس از نمونه برداری از صنایع آلوده تست های مربوط به کلیفرم کل و مدفوعی با روش های استاندارد میکروبیولوژی انجام شد. فعالیت ضد میکروبی نانو ذرات نقره بر روی باکتری های مذکور (ایزوله و استاندارد کلبسیلا پنومونیه)، با روش رقت سازی در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت. به هر یک از رقت ها یک میلی لیتر سوسپانسون باکتری حاوی CFU/mL 108 × 5/1 اضافه و در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری شد. پس از طی شدن مدت مذکور طول موج nm 600 برای اندازه گیری غلظت باکتری ها استفاده شد. سپس از هر رقت 100 میکرولیتر روی محیط پخش و گرمخانه گذاری شد. در نهایت نتایج به کمک روش های آماری و نرم افزار SPSS 22 آنالیز و تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آلودگی کلیفرم کل و توتال پساب صنایع نساجی تایید و باکتری کلبسیلا پنومونیه (شاخص آلودگی صنایع نساجی) ایزوله گردید. با افزایش غلظت، میزان فعالیت ضدباکتریایی نانو ذرات نقره بیشتر شد و تعداد کلنی ها کاهش یافت. هر چند هیچ یک از غلظت ها قادر به مهار و حذف کامل باکتری ها نبود و بر پایه نوع باکتری گرچه اثر، متفاوت بود ولی این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، متغیرهای مورد بررسی یعنی نوع باکتری و غلظت نانو ذرات نقره از عوامل موثر در بروز خاصیت ضد میکروبی نانو ذرات نقره است. گر چه غلظت های مورد استفاده بر باکتری های مذکور موثر بودند ولی باعث حذف کامل باکتری ها نشدند
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، نانو ذرات، نقره، فاضلاب
  • مصطفی لیلی، فرشاد بهرامی اصل*، موسی حسام، محمد ملامحمودی، سهیلا سلحشور آرین صفحات 314-322
    مقدمه
    در بین انواع آلاینده های گازی هوا، NO2 و SO2 جزء مواردی هستند که در بیشتر حوادث جهانی مرتبط با آلودگی هوا نقش داشته ، محرک مجاری تنفسی بوده و می توانند باعث بروز اثرات بهداشتی متعددی در انسان گردند. از اینرو و با توجه به ضرورت بررسی این مطالعه با هدف کمی سازی اثرات بهداشتی آلاینده های NO2 و SO2 در شهر همدان انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی بود و در آن ابتدا اطلاعات مربوط به آلاینده های موردنظر و پارامترهای هواشناسی موردنیاز در طی سال 1393 به ترتیب از سازمان های حفاظت محیط زیست و هواشناسی شهر همدان اخذ گردید. داده های اخذ شده با استفاده از معیارهای سازمان بهداشت جهانی اعتبارسنجی و تبدیل واحد شدند. سپس شاخص های آماری موردنیاز مدل محاسبه شده و با داشتن بروز پایه، خطر نسبی و جمعیت در معرض اثرات مختلف آلاینده ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق نتایج حاصله متوسط غلظت سالیانه ی NO2 و SO2 به ترتیب 7/1 و 6/1 برابر استاندارد کشور ایران بود و با در نظر گرفتن حد مرکزی خطر نسبی، جزء منتسب برای کل مرگ منتسب به آلاینده های NO2 و SO2 به ترتیب برابر با 74/1 و 92/0 درصد برآورد شد که بیانگر به ترتیب 9/51 و 3/27 نفر مرگ در طی سال 1393 می باشند.
    نتیجه گیری
    بیشترین تعداد اثرات زیان بار مشاهده شده برای آلاینده های SO2 و NO2 به ترتیب در دامنه ی غلظت 20 تا 49 و 40 تا 89 میکروگرم در مترمکعب بود که بیانگر توزیع وسیع تر غلظت آلاینده ی NO2 نسبت به آلاینده ی SO2 می باشد. همچنین می توان نتیجه گرفت که آلاینده های بررسی شده (NO2 و SO2) اثرات زیان باری را بر روی ساکنین شهر همدان گذاشته و بایستی قبل از افزایش بیشتر این اثرات، اقدامات پیشگیرانه از سوی مسئولین مربوطه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، اثرات بهداشتی، دیاکسید نیتروژن، دیاکسید گوگرد
  • مسعود کورکی، علیرضا اسفندیاری مقدم *، بهروز بیات صفحات 323-335
    مقدمه
    استفاده از شاخص هرش و پارامترm یکی از مهم ترین روش های ارزیابی تولیدات علمی پژوهشگران و مراکز پژوهشی است و سنجش همزمان کمیت وکیفیت مستندات علمی ازمزیت این شاخص ها محسوب می شود. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین تولیدات پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان براساس شاخص هرش و پارامترm نمایه شده در پایگاه استنادی گوگل اسکالر تا پایان سال 2016 میلادی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه علم سنجی- توصیفی، کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان (425 نفر) به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. با مشاهده مستقیم پایگاه استنادی گوگل اسکالر و درج آدرس سازمانی دانشگاه شاخص هرش و سن پژوهشی افراد استخراج و پس از ثبت در سیاهه وارسی، پارامترm آنان محاسبه گردید. درانجام عملیات نهایی و برای موشکافی و تحلیل داده ها از نرم افزار 16 SPSS و از شاخص های عددی آمار توصیفی و جداول و نمودارها استفاده شد.
    یافته ها
    از کل اعضا، 209 نفر (2/49درصد) دارای شاخص هرش هستند. میانگین (انحراف معیار) کل شاخص هرش دانشگاه71/2(85/3) و میانگین (انحراف معیار) کل پارامترm 36/0(44/0) بدست آمد. بیشترین شاخص هرش 17 است که سه نفر از اعضا گروه های بیوشیمی، اپیدمیولوژی و آمار زیستی و بهداشت عمومی آنرا کسب نمودند و بالاترین پارامترm 16/2 است که به عضو هیات علمی گروه روان پزشکی تعلق گرفت. میانگین شاخص هرش و پارامترm در مردان 31/3 و 42/0 و در زنان 76/1 و 25/0، برای علوم پایه 97/4 و 57/0 و برای علوم بالینی 72/1 و 26/0 بدست آمد. مدرک دکتری تخصصی و مرتبه استادی به ترتیب با شاخص هرش 01/5 و 3/9 و پارامترm 58/0 و 89/0 بیشترین میانگین را دارند. از منظر قیاس بین دو شاخص مورد مطالعه رتبه و جایگاه هر چهار متغیر یاد شده تفاوتی پیدا نکرد. گروه ایمونولوژی در کل دانشگاه با میانگین شاخص هرش 25/9 و گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی با میانگین پارامترm 14/1 برترین رتبه را بخود اختصاص دادند. دانشکده بهداشت با میانگین شاخص هرش 02/7 و میانگین پارامترm 87/0 بالاترین رتبه را از هر دو منظر بین دانشکده ها احراز نمود. در قیاس بین دو شاخص علم سنجی، جایگاه و رتبه سایر دانشکده ها و گروه های آموزشی متفاوت از هم شدند.
    نتیجه گیری
    میانگین شاخص هرش و پارامترm تولیدات پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور متوسط به بالا و به نسبت خوب ارزیابی می شود، لیکن از شاخص های تعیین شده بین المللی دراین خصوص چه از نظر کمی و یا کیفی پایین تر است. توصیه می شود در کنار سایر شاخص های علم سنجی، از پارامترm نیز به عنوان معیار ارزشیابی علمی پژوهشگران دانشگاهی استفاده شود.
    کلیدواژگان: اعضای هیات علمی، برونداد پژوهشی، علم سنجی، گوگل پژوهشگر
  • محمدحسن مینوییان حقیقی، مرضیه صحت پور، حجت الله شکری* صفحات 336-344
    مقدمه.: ولوواژنیت کاندیدایی عودکننده دومین علت شایع عفونت مجاری تناسلی در زنان است که اغلب توسط قارچ کاندیدا آلبیکنس ایجاد می شود. اهداف این مطالعه شناسایی جدایه های کاندیدایی عامل ولوواژنیت کاندیدایی عودکننده، عوامل مستعدکننده و ارزیابی اثر ضد قارچی فلوکونازول برابر سویه های کاندیدا جدا شده از بیماران بودند.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- آزمایشگاهی، 20 بیمار با تشخیص قطعی ولوواژنیت کاندیدایی عودکننده انتخاب شدند. جدایه های مخمری با روش های استاندارد قارچ شناسی نظیر کشت بر روی محیط سابورو دکستروز آگار، کروم آگار، تست جرم تیوب و روش واکنش زنجیرهای پلیمراز- چند شکلی طول قطعه محدود شده (PCR-RFLP) تعیین هویت شدند. حساسیت جدایه های کاندیدا در برابر فلوکونازول با روش میکرودایلوشن براث تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 63/4 ± 43/29 سال بود. کاندیدا آلبیکنس از 100 درصد نمونه ها بدست آمد. شایع ترین علامت بالینی ترشحات واژینال (60 درصد) در زنان با کشت مثبت بود. همبستگی های آماری بین تعداد دفعات زایمان و کاهش ابتلا به بیماری و همچنین بین سابقه مصرف داروهای ضد قارچی و ابتلا به بیماری مشاهده شدند. میانگین مقادیر MIC و MFC فلوکونازول برابر سویه های مختلف کاندیدا آلبیکنس به ترتیب حدود 38/45 میکروگرم در میلی لیتر و 63 میکروگرم در میلی لیتر تعیین شدند.
    نتیجه گیری
    به دلیل عدم تشخیص قطعی بیماری بر اساس علایم بالینی و همچنین به خاطر مقاومت گونه های کاندیدایی، استفاده از روش های کشت و مولکولی به عنوان روش های تشخیصی استاندارد توصیه می شوند.
    کلیدواژگان: ولوواژنیت کاندیدایی کاندیدا آلبیکنس، واکنش زنجیرهای پلیمراز، ترشحات واژینال، فلوکونازول
  • اکبر حاجی زاده مقدم*، الهام احمدی اوندی، رضا صیرفی، محبوبه زارع صفحات 345-351
    مقدمه
    مطالعات اخیر نشان داده اند که نانوذرات دی اکسید تیتانیوم برای انسان سمی هستند. سیلیمارین به عنوان داروی محافظ کبدی شناخته شده است. در این مطالعه از روش ته نشینی نانو برای تولید نانوکریستال به منظور بهبود حلالیت سیلیمارین استفاده شد. هدف این مطالعه تعیین نقش حفاظتی سیلیمارین و نانوکریستال آن در درمان آسیب کبدی ناشی از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در موش است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی به پنج گروه کنترل، شم، مسموم شده (تجویز خوراکی نانو دی اکسید تیتانیوم با دوز 150 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت سه هفته) وگروه های مسموم درمان شده با سیلیمارین و نانو سیلیمارین (تجویز خوراکی با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت سه هفته پس از تجویز نانو نانوذرات دی اکسید تیتانیوم) تقسیم شدند. در پایان، فعالیت آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) وآلکالین فسفاتاز (ALP) سرمی و تغییرات هیستولوژیکی کبدی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مصرف خوراکی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم منجر به افزایش معنی دار فعالیت آنزیم های AST، ALT و ALP (01/0 > P) و (001/0 > P) سرمی و قطر هسته هپاتوسیت ها گردید (05/0 > P). سیلیمارین و نانوکریستال آن سطوح افزایش یافته آنزیم های کبدی ناشی از مصرف نانوذرات دی اکسید تیتانیوم را کاهش داده و همچنین قطر هسته هپاتوسیت های موش های مسموم شده را کاهش دادند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که سیلیمارین و نانوکریستال آن احتمالا به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، سبب حفاظت کبدی در برابر آسیب ناشی از مصرف نانو ذره اکسید تیتانیوم می گردد.
    کلیدواژگان: نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم، سیلیمارین، نانوکریستال سیلیمارین، آنزیم های کبدی
  • محمد سرداری، امیرحسین مقصود، محمد یوسف علیخانی، محمد فلاح* صفحات 352-359
    مقدمه
    درمان انتخابی کیست هیداتیک جراحی می باشد. با توجه به خطر نشت پروتواسکولکس ها به داخل احشاء و ایجاد کیست های ثانویه، جهت پیشگیری از این خطر مواد اسکولکس کش مختلفی به داخل کیست تزریق می شود که عوارض جانبی گوناگونی در میزبان ایجاد می کند. بهمین منظور دراین مطالعه اثر اسکولکس کشی عصاره باکتری های جدا شده از کیست هیداتیک عفونی شده مورد بررسی قرارگرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از کیست هیداتیک گوسفند با روش های استاندارد باکتری شناسی به جدا سازی و شناسایی باکتری های آلوده کننده تا سطح جنس و گونه اقدام شد. از این باکتری ها با سونیکاسیون عصاره تام باکتریایی تهیه و با استفاده از سرم فیزیولوژی استریل رقت های متوالی 1/1،2/1، 4/1، 8/1،16/1، 32/1 و 64/1 تهیه و لاروهای زنده در زمان های 5، 10، 20، 40 و 60 دقیقه در رقت های فوق قرارداده شد. میانگین درصد پروتواسکولکس های مرده با رنگ آمیزی حیاتی ائوزین و به کمک میکروسکپ نوری تعیین گردید.
    یافته ها
    پنج نوع باکتری از کیست های عفونی شده جدا شدکه شامل استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، اشریشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس و سودومونا آئروژینوزا بود. عصاره هیچ یک از باکتری های جدا شده از کیست هیداتیک در زمان های تماس مذکور تاثیر قابل قبولی بر پروتواسکولکس ها نداشتند. به عنوان نمونه عصاره تام سودوموناس آئروژنوزا پس از 60 دقیقه حداکثر 17/13% از اسکولکس ها را از بین برد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از تاثیر اندک عصاره باکتری های جدا شده از کیست هیداتیک بر روی پروتواسکولکس ها بود. مرگ اسکولکس ها در کیست های عفونی شده می تواند ناشی از مجموعه عوامل دیگری بجز تاثیر مستقیم عصاره باکتری ها باشد.
    کلیدواژگان: اسکولکس کش، پروتواسکولکس، سونیکیشن، عصاره باکتریایی، کیست هیداتید
  • فردوس کردمصطفی پور، شهین احمدی*، داود بلارک، سمیه رهدار صفحات 360-369
    مقدمه
    حضور آنتی بیوتیک ها به علت سمی بودن و پایدار بودن و همچنین ترکیبات آلی به عنوان یک ترکیب سخت تجزیه پذیر در آبهای سطحی و پساب بسیاری از صنایع وجود دارند. هدف از انجام این مطالعه تعیین کارایی فرایند شناورسازی با هوای محلول در حذف آنیلین و پنی سیلین G از محیط های آبی بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کاربردی_تجربی است که در آن از پایلوت شناورسازی با هوای محلول، در مقیاس آزمایشگاهی استفاده گردیده است. تاثیر پارامترهای موثر در فرآیند شناورسازی با هوای محلول، شامل غلظت ماده منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید (10، 20، 30، 40 و 60 میلی گرم بر لیتر)، زمان لخته سازی (5، 10، 15 و 20 دقیقه)، زمان شناورسازی (5، 10، 15 و 20 ثانیه) و فشار اشباع (3،5/3، 4 و 5/4 اتمسفر) بر میزان کاهش پنی سیلین G و آنیلین مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که فرایند شناورسازی با هوای محلول می تواند پارامترهای پنی سیلین G و آنیلین را به ترتیب به میزان 45/67% و 95% در 6 =pH غلظت اولیه پنی سیلین G معادل 25 میلی گرم در لیتر و غلظت اولیه آنیلین معادل 200 میلی گرم در لیتر، زمان لخته سازی 10 دقیقه، زمان شناورسازی 20 ثانیه، فشار اشباع 4 اتمسفر و غلظت 20 میلی گرم بر لیتر PAC کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    فرایند شناورسازی با هوای محلول می تواند روش موثری برای حذف آنیلین و پنی سیلینG از محیط های آبی باشد.
    کلیدواژگان: شناورسازی با هوای محلول، محیط های آبی، آنیلین، Gپنی سیلین
  • پدرام علیرضایی، لیلا خضریان*، حمیدرضا قاسمی بصیر، سینا خانعلی صفحات 370-373
    مقدمه
    سندرم پری رومبرگ بیماری نادر بصورت آتروفی نیمی از صورت بطور پیشرونده می باشد. این بیماری می تواند پوست، بافت زیر جلدی، عضلات، غضروف و ساختارهای استخوانی زیرین را درگیر کند.
    معرفی مورد: یک زن 27 ساله با شکایت عدم قرینگی در ظاهر صورت به درمانگاه سرپایی پوست بیمارستان فرشچیان همدان مراجعه نمود. غیر قرینگی صورت از سن 16 سالگی شروع شده و طی 4 سال پیشرفت کرده و بعد از آن متوقف شده بود. در معاینه بالینی در سمت راست صورت، کوچک تر بودن اجزای صورت خصوصا در ناحیه چانه و فقدان بافت چربی زیر جلدی همراه با سفت شدن پوست دیده می شد. هیچ علامتی به نفع درگیری سیستمیک یا بیماری دیگری دیده نمی شد.
    نتیجه گیری
    این بیماری خود محدود شونده است، اما می تواند با درگیری های سیستمیک مانند اختلالات نورولوژیکی همراه باشد. علائم بالینی بیماری برای تشخیص آن کلیدی می باشد. رویکرد درمانی چند جانبه برای کنترل بیماری ضروری است.
    کلیدواژگان: غیر قرینگی، سندرم پری رومبرگ، صورت
|
  • Sh Homayounfar *, N. Khansari, F. Fariba Pages 281-287
    Introduction
    Echocardiography is usually the first modalities of imaging to evaluate the structural and functional disorders of the heart and great vessels, and colored flow and Doppler images are able to perform hemodynamic and bloodstream evaluations. The goal of this study was the investigation of right ventricular function using echocardiography in patients with pulmonary artery hypertension.
    Methods
    In this cross-sectional study, the study population included all the patients with pulmonary artery hypertension for any reason, and their diagnoses using echocardiography and measurement of pulmonary artery pressure were confirmed, which were higher than 25. The number of samples was 80 and patients underwent echocardiography with two-dimensional and tissue doppler imaging. Data were analyzed using SPSS software version 16 and Chi-squared test, Pearson’s correlation coefficient and t-test. The significance level was considered less than 0.05.
    Results
    The results of statistical tests showed that the means of FAC, TAPSE, and TIE indexes in the group with PVR less than 2 were significantly higher than the means of FAC (P = 0.006), TAPSE (P = 0.04), and TIE (P = 0.01) indexes in the group with more PVR, and were equal to 2 in this study. Also, the differences between the mean of normal and abnormal values of FAC, SWAVE, and TIE indexes in patients with normal PVR were not significant, while these differences were significant in patients with abnormal PVRs.
    Conclusion
    In echocardiography investigations of right ventricular function in patients with pulmonary artery hypertension, the values obtained from FAC, SWAVE and TIE indexes and TAPSE had high diagnostic confidences in these patients. Therefore, these items were disturbed as a result of increase in the degree of resistance of pulmonary bed, and were good criteria to evaluate the right ventricular function in these patients. In the meantime, FAC values were more sensitive to the abnormal values of PVR due to the high frequency of its abnormal values in the range of abnormal PVR, and it was a good criterion to evaluate the right ventricular function in patients with pulmonary artery hypertension.
    Keywords: Two Dimensional, Echocardiography, Doppler Echocardiography, Right Ventricle, Pulmonary Artery, Hypertension
  • J. Jahanshahi *, D. Yazdani Pages 288-292
    Introduction
    One of the main theories in development of sinonasal polyposis involves the effect of Staphylococcus aureus super antigens and microbial biofilm. The aim of this study was to evaluate the effect of topical vancomycin on Staphylococcus aureus removal from sinus mucosa following surgery.
    Methods
    In this randomized triple-blind clinical trial, 35 patients, who underwent sinus polyp surgery and whose sinus culture was positive for Staphylococcus aureus before surgery, were divided to two groups. For the case group, nasal irrigation with normal saline solution containing vancomycin and for the control group, nasal irrigation with normal saline solution was administered for eight weeks. During the second month of treatment, all patients underwent nasal endoscopy. Patients were assessed for Staphylococcus aureus culture during the second month. All data were analyzed using two independent samples t-test and Fisher's exact tests. The level of statistical significance was considered as P
    Results
    Culture of Staphylococcus aureus in the second month was significantly lower in the case group than the control one (P
    Conclusion
    It seems that the use of topical vancomycin solution has an effect on eradication of Staphylococcus aureus in sinonasal polyposis after surgery
    Keywords: Polyps, Nasal Sinuses, Staphylococcus aureus, Vancomycin
  • M. Ghiasian, Sh Mazaheri *, F. Hashemi Rahbarian Pages 293-299
    Introduction
    Optimal time of referral after stroke and the use of new therapies, such as r-tPA and blood pressure control, could accelerate symptoms recovery after stroke. The aim of this study was to investigate factors contributing to the delay in referral to hospitals after the occurrence of acute stroke.
    Methods
    This analytic-descriptive study included 425 patients, who had referred to the Hamadan Farshchian hospital during years 2015 and 2016. Demographic data, time of referring to medical center, the time of occurrence of stroke, risk factors, clinical symptoms of stroke, way of referring, distance from medical center and type of stroke by using a questionnaire and checklist were recorded. The SPSS (version 16) software was used for all calculations.
    Results
    The mean age of patients in this study was 70.12 years old. Overall, 260 patients (61.2%) were male and 85.6% had ischemic stroke. Mean time of referral to first treatment center and Farshchian hospital was 2.06 and 4.77 hours, respectively. A total of 36.2% patients arrived to Farshchian hospital, within less than 2 hours. Factors that prolonged time to presentation were male gender, ischemic stroke, low education, being at a location far from the medical center, referral from other medical centers, being single, having no witness during stroke, and having a stroke at home, and during night. The most common symptoms in patients who were referred within less than two hours were confusion and loss of consciousness with frequency of 29.2%. The most common risk factor in 61.4% of patients, who were referred within less than 2 hours, was high blood pressure.
    Conclusion
    This study showed mean time of referral for treatment after stroke was high. Influential elements that could possibly delay hospital arrival include, being at a location far from the medical center, no adequate knowledge about stroke symptom, having stroke at night, not referring directly to the medical center, being single, and no witness during stroke.
    Keywords: Acute Stroke, Emergency Care, Pre, Hospital Delay
  • M. Bahadori *, G. Eshghi, L. Khezrian, Ma Seifrabiei Pages 300-305
    Introduction
    Melasma is a recurrent, symmetric, and chronic acquired hyperpimentation that presents gray-brown macules and patches with determined margins in areas exposed to light. There are many treatment options with different efficacies and side effects. In this study the therapeutic effect of 20% azelaic acid and 4% hydroquinone in treatment of melasma was assessed.
    Methods
    In this clinical trial, the study population consisted of all patients with clinical diagnosis of melasma, who referred to the outpatient clinic of dermatology of Hamadan, Farshchian Hospital from December 2013 to July 2014. A total of 44 patients were recruited. Patients were randomly divided to two groups and each group was treated with either azelaic acid or hydroquinone for four months. The MASI score was used to evaluate the improvement. P values of ≤ 0.05 were considered significant.
    Results
    Of 44 patients, 21 received 4% hydroquinone and 23 received 20% azelaic acid, with random allocation. Both groups were similar with respect to gender and age, and there were no significant differences between the two groups. The MASI score in both groups had a decreasing trend over time, and at the end of the fourth month, a significant difference was found between the two groups (P = 0.006). The overall mean MASI score in both groups had a significant difference at different times and during the entire trial period, mean MASI score of 20% azelaic acid was lower than 4% hydroquinone (P = 0.001).
    Conclusion
    Based on this study, we could conclude that 20% azelaic acid in comparison with 4% hydroquinone had better effects on treatment of melasma. Therefore, 20% azelaic acid is a good alternative for 4% hydroquinone in treatment of melasma.
    Keywords: Azelaic Acid, Hydroquinone, Melasma
  • R. Habibipour *, M. Sadeghian, A. Seif, S. Bayat Pages 306-313
    Introduction
    Progress in nano-science and nanotechnology in the past decade has provided many opportunities to study the biological effects of nanoparticles, in particular their anti-bacterial effects. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial properties of silver nanoparticles for the removal of Klebsiella pneumoniae isolated from industrial effluents.
    Methods
    In this experimental study, after sampling polluted industries, coliform and total coliform measurements of fecal industrial wastewater microbiology were performed by standard methods. The antimicrobial activity of silver nanoparticles on the bacteria (Klebsiella pneumoniae isolates and standard) was evaluated with the agar dilution method and broth dilution. One milliliter suspension containing bacteria at 1.5 × 108 CFU/mL was added to each sample followed by incubation at 37°C for 24 hours. After the mentioned period, the optical density at a wavelength of 600 nm was used to measure the concentration of bacteria. Next, 100 mL of each dilution was transferred to solid medium followed by incubation. The results were analyzed with SPSS 22 software.
    Results
    Fecal and total coliform bacteria pollution of textile wastewater was approved, and Klebsiella pneumoniae (textile industry pollution index) were isolated. With increasing concentration, the antibacterial activity of silver nanoparticles increased while the number of colonies decreased. Although none of the concentrations were able to eliminate the bacteria, a non-significant decrease in the number of bacteria was observed.
    Conclusion
    The results of the study showed that the type of bacteria and concentrations of silver nanoparticles antimicrobial properties of silver nanoparticles are risk factors. Although the concentrations used were effective against bacteria yet they did not lead to complete elimination of bacteria Therefore potential impact of nanoparticles for use requires further research and economic factors and other factors should be considered in their application.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Nanoparticles, Silver
  • M. Leili, F. Bahrami Asl *, M. Hesam, M. Molamahmoudi, S. Salahshour Arian Pages 314-322
    Introduction
    NO2 and SO2 as gaseous air pollutants are involved in many global air accidents, and are respiratory tract irritants that can cause numerous health effects in humans. Therefore, due to the necessity of studies in this field and the absence of any similar study in the city of Hamadan, the aim of this study was quantification of health effects attributed to NO2 and SO2 in Hamadan city of Iran during years 2014 and 2015.
    Methods
    This was a cross-sectional study. Primarily, required criteria pollutants and meteorological data were obtained from the environmental protection agency and meteorological agency of Hamadan city, respectively. The obtained data were validated using the World Health Organization (WHO) criteria. Required statistical indices were calculated and according to baseline incidence, relative risk and exposed populations, the different effects of pollutants were assessed.
    Results
    According to the results, the average annual concentration of NO2 and SO2 was 1.7 and 1.6 times more than the standard, respectively. With central relative risk, the estimated attributed portion for total mortality attributed to NO2 and SO2 was 1.74 and 0.92, respectively, which is equal to death of 51.9 and 27.3 individuals during years 2014 and 2015, respectively.
    Conclusion
    As a result, it should be stated that most of the adverse health effects attributed to SO2 and NO2 were observed in concentration ranges from 20 to 49 and 40 to 89 micrograms per cubic meter, respectively. This indicated that the concentration distribution of NO2 was wider than SO2. It can also be concluded that investigated pollutants (NO2 and SO2) had significant adverse effects on the residents of Hamadan city and before further increase in the effects, preventive measures should be taken by relevant authorities
    Keywords: Air Pollution, Health Effct, Nitrogen Dioxide, Sulfur Dioxide
  • M. Koorki, A. Isfandyari Moghaddam *, B. Bayat Pages 323-335
    Introduction
    One of the most important evaluation methods for scientific outputs of researchers and research centers is to use the Hirsch index (h-index) and m parameter. The main advantages of these indicators are simultaneous evaluation of the quantitative and qualitative of scientific production. The aim of this study was to determine the research outcomes of the faculty members of Hamadan University of Medical Sciences based on the Hirsch index and m parameter indexed in Google Scholar until end of 2016.
    Methods
    In this scientometric and descriptive study all of the faculty members of Hamadan University of Medical Sciences (425 people) were included in the census method. With a direct view Google Scholar database and insertions of affiliation for university the Hirsch index and scientific age of people were extracted and then documented the checklist, as a result those m parameter were calculated. In the final operations and in order to data analysis software, so data analysis was carried out by software SPSS16, as well as a number of indicators and charts and graphs, descriptive statistics were used.
    Results
    Of the total, 209 people (49.2%) have the Hirsch index. The overall mean (SD) of the Hirsch index 2.71(3.85) and m parameter 0.36 (0.44) were obtained, respectively. The maximum Hirsch index has been 17 that three members of the biochemistry, biostatistics and epidemiology and public health they earn them, respectively, and the highest m parameter was 2.16 that was awarded to the academic member of Psychiatry department. The mean of the Hirsch index and m parameter were 3.31 and 0.42 in men and 1.76 and 0.25 in women respectively, as well as for the basic sciences courses 4.97 and 0.57 and also for clinical sciences 1.72 and 0.26 were obtained. Ph.D. degree and professor grade, respectively with Hirsch index 5.01 and 9.3 and m parameter 0.58 and 0.89 were highest mean as well. In terms of scale between the two indexes studied, rank and position of all four variables did not differ. In general, department of immunology at the university, the mean of Hirsch index 9.25 and department of biostatistics and epidemiology the mean of m parameter 1.14 were top rank respectively. School of health the mean of the Hirsch index 7.02 and the mean of m parameter 0.87 has been the highest rating from two aspects among the universities obtained. In comparison between the two indices of scientometric, ranking and position of other faculties and educational departments were different from together.
    Conclusion
    The average of the Hirsch index and m parameter of research products at the faculty members of Hamadan University of Medical Sciences, between the universities of medical sciences will be assessed average to high level and fairly good, but they are low level than international indices both qualitatively and quantitatively aspects. Hence, it is recommended that of the m parameter to be used accompanying with other scientometric indices as scientific evaluation criteria of academic researchers.
    Keywords: Faculty Member, Google Scholar, Research Output, Scientometric
  • Mh Minooeianhaghighi, M. Sehatpour, H. Shokri * Pages 336-344
    Introduction
    Recurrent Vulvovaginal Candidiasis (RVVC), which is mostly caused by Candida albicans (C. albicans), is the second common cause of genital tract infection in females. The purpose of this research was to identify Candida isolates from RVVC, identify predisposing factors and determine antifungal effect of fluconazole against Candida strains isolated from the patients.
    Methods
    In this descriptive-laboratory study, 20 patients with confirmed diagnosis of RVVC were selected. Yeast isolates were characterized using mycological standard methods, including culture on Sabouraud dextrose agar medium and CHROM agar, germ tube test and polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) technique. The susceptibility of Candida isolates against fluconazole was determined by microdilution broth method.
    Results
    The average age of the patients was 29.43 ± 4.63 years. Candida albicans was obtained from 100% of the samples. The most common clinical sign was vaginal discharge (60%) in females with positive culture. Statistical correlations were observed between parturition frequency and low RVVC occurrence as well as between the previous antifungal therapy and RVVC occurrence. The mean minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) of fluconazole against different C. albicans strains was determined as 45.3863 µg/mL and 63 µg/mL, respectively.
    Conclusion
    Due to the uncertainty of diagnosis of this disease according to clinical symptoms and also, due to the resistance of Candida species, using culture and molecular methods are recommended as standard methods of diagnosis.
    Keywords: Vulvovaginal Candidiasis, Candida albicans, Polymerase Chain Reaction, Vaginal Discharge, Fluconazole
  • A. Hajizadeh Moghaddam *, E. Ahmadi Avendi, R. Sayraf, M. Zare Pages 345-351
    Introduction
    Recent studies have indicated that titanium dioxide nanoparticles (TiO2 NPs) are toxic for human. Silymarin is a well-known hepatoprotective drug. In this study, the nanoprecipitation technique was used for nanocrystals to improve the solubility of silymarin. The aim of this study was to analyze the protective role of silymarin and its nanocrystal on liver damage due to TiO2 NPs in rat.
    Methods
    In this experimental study, rats were divided to five groups in separate cages: Control, vehicle, toxic group (150 mg/kg TiO2 NPs for three weeks orally) as well as silymarin and silymarin NPs groups (100 mg/kg for three weeks orally after TiO2 NPs administration). Then, the serum level of aspartate transaminase (AST), alanine transaminase (ALT) and alkaline phosphatase (ALP) as well as the liver histological changes were investigated.
    Results
    Oral administration of Tio2 NPs resulted in significantly elevated levels of ALT, AST and ALP of serum and significantly increased the core diameter of hepatocytes (P
    Conclusion
    : The results from the present study indicated that silymarin and its nanocrystal probably due to antioxidant effects cause hepatoprotective against TiO2 NPs-induced liver injury.
    Keywords: Titanium Dioxide Nanoparticles, Silymarin, Nanocrystal, Liver Enzymes
  • M. Sardari_A. Maghsood_M. Y Alikhani_M. Fallah* Pages 352-359
    Introduction
    To date, surgery has been the treatment of choice for hydatid cyst, with regard to danger of leakage of hydatid cyst contents into viscera and production of secondary cysts, after spread of protoscolices. Different scolicidal agents get injected into cyst for preventing the secondary cyst production, which may cause different side effects in host, especially in the surrounding tissues. In this research, the scolicidal effects of bacterial extract isolated from infected hydatid cyst was evaluated.
    Methods
    In this experimental-laboratorial study, at first, isolation and identification of the infecting bacteria of hydatid cyst were performed at the level of species. Then, total the bacterial extract was prepared by sonication method, and serial dilutions (1.1, 1.2, 1.4, 1.8, 1.16, 1.32 and 1.64) were prepared using sterile saline as the solvent. The obtained alive larvae at the times of 5, 10, 20, 40 and 60 minutes were placed in those dilutions and mean of dead protoscoleces were determined using eosin exclusive staining method.
    Results
    The identified bacteria isolated from the infected hydatid cysts were as follows: E. coli, Staphylococcus aureus, S. saprophyticus, Proteus mirabilis and Pseudomonas aeruginosa. The extract of isolated bacteria at the mentioned times had no considerable scolicidal effects. For example, the whole extract of P. aeruginosa after 60 minutes of exposure showed a maximum of 13.17%. scolicidal effect.
    Conclusion
    The results of this study showed low scolicidal effect of bacterial extracts isolated from hydatid cyst. Degeneration of scolices in infected cysts can be due to other reasons than bacterial extract.
    Keywords: Bacterial Extract, Hydatid Cyst, Protoscolex, Scolicidal, Sonication
  • F. Kord Mostafapoor, Sh Ahmadi *, D. Balarak, S. Rahdar Pages 360-369
    Introduction
    The presence of antibiotics due to toxicity and sustainability as well as organic compounds as a combination of hard biodegradable wastewater is an undesirable issue in many industries. The aim of this study was to evaluate the efficiency of dissolved air flotation process for aniline and penicillin G removal from aqueous solutions.
    Methods
    This was an empirical-lab study to which the dissolved air flotation method was applied in laboratory scale. The effects of effective parameters including concentration of coagulant poly-aluminum chloride (PAC) (10, 20, 30, 40, 60 mg/L), coagulation time (5, 10, 15 and 20 minutes), flotation time (5, 10, 15 and 20 seconds) and saturation pressure (3, 3.5, 4 and 4, 5 atm) on the removal efficiency of aniline and penicillin G by dissolve air flotation were studied.
    Results
    The results showed that dissolved air flotation method can reduce penicillin G and aniline up to 67.45% and 95%, respectively. The optimum condition was as follows: pH = 6, initial concentration of aniline = 200 mg/L, initial concentration of penicillin G = 25 mg/L, coagulation time = 10 minutes, flotation time = 10 seconds, pressure = 4 atm, and PAC concentration = 20 mg/L.
    Conclusions
    Dissolved air flotation process can be an effective method to remove aniline and penicillin G from aqueous solutions.
    Keywords: Dissolved Air Flotation, Aqueous Solution, Aniline, Penicillin G
  • P. Alirezaei, L. Khezrian *, H. Ghasemi Basir, S. Khanali Pages 370-373
    Introduction
    Parry-Romberg syndrome, a rare syndrome, is characterized by progressive atrophy affecting one side of the face. This disease can include the skin, subcutaneous tissue, muscles, cartilage, and underlying bony structures.
    Case Presentation
    A 27-year-old female was admitted to the outpatient clinic of dermatology of Farshchian Hospital, with chief complaint of asymmetric facial appearance. The asymmetry started at the age of 16 and developed over a period of 4 years, then stopped. A physical examination revealed that the right side of her face, especially her chin was smaller than the left side, and there was loss of subcutaneous fat, which was associated with skin tightness. There were no systemic symptoms of other illnesses or other signs.
    Conclusion
    The disease is self-limiting, yet, can be associated with systemic involvement such as neurological disorders. Clinical symptoms are the keys of diagnosis. A muli-lateral approach is essential to control the disease.
    Keywords: Asymmetry, Parry Romberg Syndrome, Face