فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابراهیم خوشرفتار، محمدحسین بخشایی، مهدی شهابی نژاد، جلال پورالعجل، فرناز هاشمیان* صفحات 177-182
    سابقه و هدف
    یکی از درمانهای اصلی رینوسینوزیت مزمن عمل جراحی به وسیله اندوسکوپی می باشد. خونریزی حین عمل جراحی به علت کاهش دید جراح باعث افزایش عوارض عمل خواهد شد. برای داشتن فیلد مناسب جراحی اندوسکوپی سینوس، کنترل خونریزی ضرورت دارد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر سولفات منیزیم نسبت به دکسمدتومیدین بر کیفیت فیلد جراحی در بیماران کاندید عمل اندوسکوپیک سینوس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور 60 بیمار کاندید جراحی اندوسکوپی سینوس به طور تصادفی به دو گروه دکسمدتومیدین و سولفات منیزیم تقسیم شدند. در گروه دریافت کننده سولفات منیزیم قبل از شروع بیهوشی با دوز mg/kg 50 بمدت ده دقیقه و با دوز mg / kg /h 15 ادامه پیدا کرد .در گروه دکسمدتومیدین قبل از بیهوشی با دوز mic/kg 1 بمدت ده دقیقه و با دوز mic/kg /h 6/0 ادامه پیدا کرد. وضعیت همودینامیک هر دو گروه در دقایق 1، 5 ،15 ، 30 ،60، پس از لوله گذاری تراشه ثبت شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    20 نفر 7/66% در گروه دکسمدتومیدین و 18 نفر 60% در گروه سولفات منیزیم مرد بودند (592/0P=). میانگین سنی افراد گروه دکسمدتومیدین 93/37 سال و در گروه سولفات منیزیم 56/39 سال بود (250/0P=). میانگین زمان جراحی در گروه دکسمدتومیدین 8/41± 03/79 دقیقه در حالی که گروه سولفات منیزیم 09/15± 30/87 دقیقه بود (003/0P=). میانگین فشار شریانی Mean arterial pressure (MAP) در تمام زمان های سنجیده شده بجز زمان اول در گروه دکسمدتومیدین کمتر از گروه سولفات منیزیوم بود که اختلاف فقط در زمان اول بین دو گروه معنی دار نبود. میانگین اشباع اکسیژن خون محیطی peripheral oxygen saturation (SpO2) در تمامی زمان ها ی ثبت شده بین دو گروه تفاوتی از نطر آماری نداشت. میانگین ضربان قلب درطول جراحی و میانگین شدت درد در گروه دکسمدتومیدین کمتر از گروه سولفات منیزیم بود. در گروه سولفات منیزیم نسبت شانس خونریزی درجه سه به درجه دو 6 برابر افرادی بود که داروی دکسمدتومیدین دریافت میکردند (1/19، 89/1 :CI 95%، 00/6OR=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه داروی دکسمدتومیدین در کنترل وضعیت همودینامیک بیماران جراحی اندوسکوپی سینوس کارایی مناسبی دارد و می تواند فیلد جراحی بهتری فراهم کند.
    کلیدواژگان: جراحی آویک س، ددین، ت یم
  • جلال قادر خانی، حامد طهماسبی، بهروز زینی، ساناز ده باشی، محمدرضا عربستانی* صفحات 183-191
    سابقه و هدف
    پمپ های افلاکسی بعنوان یکی از مهمترین خطوط ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در عصر جدید شناخته شده اند. استافیلوکوک اورئوس یکی از گروه های باکتریایی دارای پمپ های افلاکسی میباشد. فعالیت این پمپها توسط ژن های خاصی کد میشود. هدف از این مطالعه تعیین الگوی فوتیپی و مولکولار عامل پمپ های افلاکسی در ایزوله های بالینی استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین می باشد.
    مواد و روش ها
    302 باکتری استافیلوکوک اورئوس از نمونه های مختلف بالینی جمع اوری شد. 145 ایزوله مقاوم به متی سیلین با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن سفوکسیتین(30 میکروگرم) و همچنین تعیین حداقل غلظت مهاری با استفاده نوارهای E-test سفوکسیتین، تعیین شدند. جهت شناسایی ژن های عامل مقاومت به ژیراز ها و افلاکس پمپ ها از روش Multiplex PCR استفاده گردید. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 145 ایزوله استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین بیشترین فراوانی مربوط به آنتی بیوتیک های نورفلوکساسین و سیپروفلوکساسین بود. همچنین، ژن norA در 39 ایزوله بالینی(82/25 درصد) ، ژن norB در 12 ایزوله بالینی(97/9 درصد) ، ژن norC در 41 ایزوله بالینی(15/49 درصد) ، ژن grlA در 75 ایزوله بالینی(66/49 درصد)، ژن grlB در 37 ایزوله بالینی(50/26 درصد) ، ژن gyrA در 58 ایزوله بالینی(41/38 درصد) و ژن gyrB در 19 ایزوله بالینی(58/12 درصد) مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    حضور پمپ های افلاکسی در سویه های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوک اورئوس، زمینه ظهور باکتری های دارای مقاومت چندگانه را فراهم کرده است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، پمپ های ترشحی، فلورکوئینولون، مقاومت به متی سیلین
  • افشین فرهانچی، مهشید نیکوسرشت، الهام خورشیدی، پوران حاجیان * صفحات 192-198
    سابقه و هدف
    درد یک شکایت شایع پس از اعمال جراحی می باشد که استفاده از ضد دردها قبل از ترومای جراحی ممکن است در پیشگیری از افزایش حساسیت محیطی و مرکزی موثر باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر پیشگیرانه ایبوپروفن و سلکوکسیب برکاهش درد و مصرف مسکن پس از اعمال جراحی پایین شکم در بیماران دارای اعتیاد به مواد مخدر است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 114 بیمار معتاد به مواد مخدر کاندید جراحی پایین شکم پس از کسب رضایت آگاهانه به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. یک ساعت قبل از عمل توسط پرستاری که این داروها را درکپسول قرارداده بود، به بیماران در گروه اول 200 میلی گرم سلکوکسیب خوراکی و به گروه دوم 400 میلی گرم ایبوپروفن خوراکی و به گروه سوم پودر نشاسته به عنوان دارونما داده شد. میزان درد در فواصل یک و شش ساعت بعد از عمل توسط خط کش ده سانتی متری با مقیاس اندازه گیری درد به روش VAS ثبت شد و مقدار مخدر مصرفی پس ازعمل نیز ثبت گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری مربوطه و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در یک ساعت پس از عمل، میانگین نمره درد در بین سه گروه مورد مطالعه اختلاف معنی دار نداشت اما میانگین نمره درد در شش ساعت پس از عمل در هردوگروه مصرف کننده ایبوپروفن وسلکوکسیب در مقایسه با پلاسبو پایین تر بود (001/0P=)، (005/0P=). تهوع و استفراغ بعد از عمل در سه گروه تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    علیرغم تفاوت معنی دار نمره درد در سه گروه، دوز مخدر مصرفی بین گروه های مورد مطالعه تفاوت معنی داری نداشت. بنابراین، در بیماران معتاد به مواد مخدر، تجویز پیشگیرانه داروهای ضد التهاب غیر استروییدی تاثیری نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: درد، ایبوپروفن، سلکوکسیب، جراحی شکم، اعتیاد به موادمخدر
  • سید حمیدهاشمی، حیدر طیبی نیا، فرزانه اثنی عشری، فرناز نعمت گرگانی * صفحات 199-205
    سابقه و هدف
    هپسیدین یک پروتئین فاز حاد است که از کبد ترشح می شود و با افزایش احتباس آهن در داخل ماکروفاژها و کاهش جذب آهن توسط پاتوژن ها مانع تکثیر آنها می شود. اگرچه در مورد نقش هپسیدین مطالعات فراوانی انجام شده است اما اطلاعات در مورد نقش آن در بروسلوز بسیار محدود است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه سطح سرمی هپسیدین در بیماران بروسلوز در مقایسه با افراد سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    کلیه بیماران بروسلوز مراجعه کننده به درمانگاه یا بخش عفونی بیمارستان سینا از فروردین 1395 تا بهمن 1395 وارد مطالعه شدند. همچنین افراد سالم که جهت چک آپ یا بعنوان همراه بیمار مراجعه می کردند، ضمن این که از نظر سن و جنس همسان سازی شدند، بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند. از کلیه افراد نمونه خون گرفته شد و سطح سرمی هپسیدین براساس روش الایزا اندازه گیری شد. همچنین پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی و آزمایشگاهی برای کلیه افراد تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار Stata 11 مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی 42 بیمار مبتلا به بروسلوز و 42 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. شایعترین علائم بالینی تب (%76) و آرترالژی (%69) بود. همچنین 55% بیماران 160/1Wright> و 60% آنان 80/12ME> داشتند. بروسلوز عارضه دار در 12 بیمار (%6/28) دیده شد. میانگین سطح سرمی هپسیدین در گروه بیمار 77/11±46/42 و در گروه کنترل 21/4±33/17 بود. میزان هپسیدین در گروه بیمار به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0P<). در گروه بیمار از 42 نفر، 12 نفر عارضه دار و 30 نفر بدون عوارض بودند. میانگین سطح سرمی هپسیدین در گروه بیماران عارضه دار 1/10±41 و در گروه بدون عارضه 4/12±43 بود. تفاوت معنی داری بین این دو گروه از نظر سطح سرمی هپسیدین وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    افزایش سطح سرمی هپسیدین در بروسلوز می تواند به عنوان یک بیومارکر تشخیصی برای تایید التهاب و بیماری فعال در نظر گرفته شود. برای بررسی نقش هپسیدین به عنوان مکانیسم دفاعی میزبان و اثرات احتمالی آن در پاتوژنز بیماری مطالعات بیشتری لازم است.
    کلیدواژگان: بیومارکر، تب مالت، هپسیدین
  • احمد همت فر، محمدعلی سمواتی شریف*، یوسف ولی زاده، حجت الله سیاوشی، جعفر کیهان شکوه صفحات 206-214
    سابقه و هدف
    بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع ترین اختلال کبدی در جوامع صنعتی می باشد، به طوری که شیوع آن در مردم اروپا و خاورمیانه در دامنه ای بین 15 تا 35 درصد است. این بیماری یکی از مهمترین علل مرگ و میر ناشی از بیماری های کبدی می باشد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین اثرات شش هفته تمرینات توام هوازی و مقاومتی بر برخی پارامترهای عملکرد کبدی مردان میانسال مبتلا به کبد چرب غیرالکلی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 16 مرد میانسال دارای کبد چرب غیرالکلی (سن 5/6±62/36 سال، وزن 43/5±48/85 کیلوگرم، نمایه ی توده ی بدنی 30/1±75/28 کیلوگرم بر مترمربع) به صورت تصادفی به دو گروه ورزشی و کنترل تقسیم شدند. برنامه ی ورزشی شامل شش هفته و سه جلسه در هفته تمرینات توام هوازی و مقاومتی بود. وزن بدن، نمایه ی توده ی بدنی، سطوح خونی آنزیم های آسپارتات ترانسفراز و آلانین ترانسفراز، سونوگرافی کبدی، ماکزیمم اکسیژن مصرفی، نسبت کمر به باسن، و درصد چربی بدن، در ابتدا و پس از شش هفته ارزیابی شدند. داده ها توسط آنالیز کوواریانس یک سویه با مقادیر پیش آزمون به عنوان متغیر کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه ورزشی علی رغم عدم تغییر معنی دار مقادیر سونوگرافی کبدی و آلانین ترانسفراز، بهبودهای معنی داری در وزن بدن، نمایه ی توده ی بدنی، آسپارتات ترانسفراز، ماکزیمم اکسیژن مصرفی، نسبت کمر به باسن، و درصد چربی بدن پس از شش هفته تمرینات نشان داد (05/0>P). گروه کنترل در هیچ یک از این متغیرها تفاوت های معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    شش هفته تمرینات ورزشی به دلیل بهبود برخی آنزیم های کبدی و ترکیب بدن احتمالا می تواند درمان مناسبی برای بیماری کبد چرب غیرالکلی مردان میانسال باشد
    کلیدواژگان: آسپارتات ترانسفراز، آلانین ترانسفراز، اختلال کبد، اکسیژن مصرفی، چربی بدن، فعالیت بدنی
  • آرش قلوبی *، محمود محمدزاده شبستری، احمد جمشید رضایی، دباغ وحید رضا صفحات 215-220
    سابقه و هدف
    تعداد فریم ترومبولیز در انفارکتوس میوکارد (TFC) شاخصی عینی و کمی از جریان عروق کرونر است و کسر ذخیره جریانی (Fractional Flow Reserve; FFR) نیز یک شاخص برای تنگی اپیکاردیال شریان کرونری ناشی از یک ضایعه خاص می باشد. امروزه FFR معتبرترین ابزار برای تصمیم گیری در مداخلات کرونری می باشد. با این حال، هزینه آن نسبتا بالا است و توسط شرکت های بیمه در کشور ما پرداخت نمی شود. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین TFC اصلاح شده (CTFC) و FFR در بیمارانی است که همزمان تحت آنژیوگرافی کرونر و اندازه گیری FFR برای ضایعات عروق کرونر متوسط قرار می گیرند.
    مواد و روش ها
    مطالعه گذشته نگر مقطعی حاضر شامل اطلاعات 24 بیمار (16 مرد، و 8 زن با میانگین سنی 7/57 سال) بود که برای تنگی عروق کرونری متوسط خود تحت اندازه گیری FFR قرار گرفتند. بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی اخیر، اکتازی عروق کرونر و کندی جریان کرونر از مطالعه خارج شدند. FFR با اندازه گیری فشار متوسط کرونری دیستال به تنگی نسبت به فشار متوسط آئورت به وسیله ی سیم فشاری تعیین شد. همچنین در کلیه بیماران محاسبه TFC با شمارش تعداد فریم های آنژیوگرافیکی که باید طی شود تا ماده حاجب که بیشتر از 70 درصد لومن شریانی را در فریم اول پر کرده است به لندمارک انتهایی از پیش تعریف شده رگ مربوطه برسد، انجام شد. در شریان نزولی قدامی رقم بدست آمده به عدد 7/1 تقسیم شد.
    یافته ها
    پانزده بیمار دارای درگیری در LAD، هفت بیمار RCA و دو بیمار LCX بودند. میانگین CTFC و FFR به ترتیب 6/20 و 90/0 بود. نتایج نشان داد که میان CTFC و FFR رابطه خطی معنی داری وجود ندارد (514/0P=، 14/0r=).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه هیچ ارتباط معنی داری بین CFTC و FFR وجود ندارد، CTFC نمی تواند به عنوان یک شاخص مستقل برای تصمیم گیری در مداخلات عروق کرونر استفاده شود.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، انفارکتوس میوکارد، ترومبولیز، کسر ذخیره جریانی
  • فرزانه فیاض خو، امیرحسین ظهیرنیا *، زکیه تلمادره ای صفحات 221-228
    سابقه و هدف
    کنه های سخت یکی از مهم ترین اکتوپارازیت های اجباری خون خوار مهره داران، متعلق به رده عنکبوتیان می باشند که در انتقال عوامل بیماری زایی از قبیل آربو ویروس ها، باکتری ها و انگل ها به انسان و حیوانات در ایران و سراسر دنیا نقش دارند. به همین منظور این مطالعه با هدف شناسایی و تعیین انتشار و پراکندگی کنه های سخت در یک منطقه، به منظور پایش برنامه کنترل آن ها و در نتیجه پیشگیری از بیماری ها انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی نمونه برداری از نقاط مختلف بدن دام و در چهارفصل از چهار جهت جغرافیایی وپنج روستای شهرستان فامنین طی سال 95- 1394 انجام گردید. کنه ها ابتدا با استفاده از محلول کلروفرم تحریک و سپس بوسیله پنس از دام های اهلی جدا شدند و با استفاده از کلید تشخیص معتبر اقدام به تشخیص نمونه ها در سطح جنس و گونه گردید.
    یافته ها
    در این بررسی از 800 دام موردمطالعه شامل گاو، گوسفند و بز،150 مورد آلودگی مشاهده شد (7/18درصد). از274 کنه جمع آوری شده تعداد 259 کنه سخت شامل چهار جنس هیالوما، درماسنتور، ریپی سفالوس و همافیزالیس تشخیص داده شد. بیشترین تنوع گونه ای با چهار گونه مشتمل بر هیالوما اسکوپنس (هیالوما دتریتوم)، هیالوما آسیاتیکوم، هیالوما مارژیناتوم و هیالوما آناتولیکوم به جنس هیالوما تعلق داشت. جنس هیالوما با (74/73 درصد) بالاترین وفور بعدازآن جنس درماسنتور با (05/15درصد)، ریپی سفالوس (03/10درصد) و جنس همافیزالیس با (15/1 درصد) کم ترین وفور را داشته است.بیشترین وفور کنه ها با تعداد 152 عدد مربوط به فصل بهار بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر حضور متنوعی از کنه های سخت در منطقه بود و بیشترین وفور آنها در فصل بهار مشاهده شد. با توجه به اهمیت این کنه ها در انتقال انواع بیماری ها به انسان ونشخوارکنندگان اهلی، مسئولین بهداشتی و سازمان های ذی ربط باید اقدامات بهداشتی مناسب جهت کنترل و مبارزه با این انگل های خارجی را به عمل آورند.
    کلیدواژگان: حیوانات اهلی، فون، کنه ها
  • الهام شهریاری، مرتضی جبارپور بنیادی *، محمدحسین جبارپور بنیادی صفحات 229-235
    سابقه و هدف
    بیماری بهجت یک اختلال التهابی با علت نامعلوم است. پلی مورفیسم های مختلفی از ژن های پیام رسانی یوبی کوئیتین ازجمله پلی مورفیسم rs4936742 ژن UBASH3B با بیماری بهجت در ارتباط هستند. UBASH3B در تنظیم منفی مسیرهای پیام رسان پایین دست گیرنده سلول T دخیل است. هدف از این مطالعه بررسی همراهی پلی مورفیسم rs4936742 ژن UBASH3B با بیماری بهجت در جمعیت شمال غرب ایران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، همراهی پلی مورفیسم (T>C) rs4936742 ژن UBASH3B در70 بیمار مبتلا به بهجت و 60 فرد سالم از جمعیت شمال غرب ایران که ازنظر جغرافیایی، جنس و سن باهم تطابق داشتند با استفاده از روش PCR-RFLP بررسی گردید. جهت ارزیابی اطلاعات از آزمون های مربع کای و فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ TT در افراد بیمار 24نفر(29/34درصد) و در افراد سالم 11نفر(33/18درصد) با 004/0=P و همچنین فراوانی ژنوتیپ CC در افراد بیمار و سالم به ترتیب 14نفر(20درصد) و 27 نفر(45درصد) با 0=P است. فراوانی آلل T نیز در افراد بیمار و سالم به ترتیب 80 نفر(15/57درصد) و 44 نفر(67/36درصد) با 001/0=P و فراوانی آلل C در افراد بیمار و سالم به ترتیب 60 نفر(85/42درصد) و 76 نفر(33/63درصد) حاصل شد (002/0=P).
    نتیجه گیری
    مطابق نتایج به دست آمده، افراد حامل ژنوتیپTT در ژن UBASH3B خطر ابتلا به بیماری بهجت را 325/2 برابر نسبت به افرادی که ژنوتیپی غیر از TT دارند افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: سندرم بهجت، پلی مورفیسم، ژن UBASH3B، واکنش زنجیره پلیمراز
  • مجید فرجی، امیر حسین مقصود، شیرزاد فلاحی، علی چگنی شرفی، آزاده کریمی، زهره لاسجردی، محمد فلاح * صفحات 236-243
    سابقه و هدف
    آکانتامبا آمیبی فرصت طلب ساکن آب، خاک و هوا است. این آمیب می تواند در افراد دارای نقص سیستم ایمنی باعث آنسفالیت آمیبی گرانولوماتوز و در افرادی که ازلنز تماسی چشم استفاده می کنند ایجاد کراتیت آمیبی کند. تعدادی از ژنوتیپ های آکانتامبا بیماری زا و برخی غیر بیماری زا هستند. این مطالعه باهدف تعیین فراوانی و شناسایی ژنوتیپ های آکانتامبا در آب استخرها وحوضچه های شهر خرم آباد با روش های کشت، PCR و توالی یابی در سال 1395 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 84 نمونه از آب استخرها و حوضچه های خرم آباد جمع آوری شد. نمونه ها از فیلترهای سرنگی نیتروسلولز 45/0 میکرونی عبور داده شده و سپس فیلتر در محیط کشت آگار غیرمغذی 5/1 درصد پوشیده با باکتری کشته شده. اشریشیا کلی و دمایC°27کشت داده شدند. پس از استخراج DNA ازنمونه های مثبت،جهت شناسایی آکانتامبا واکنشPCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت. به منظورتعیین ژنوتیپ های آکانتامبا،محصول PCRنمونه های مثبت تعیین توالی گردید.
    یافته ها
    از84 نمونه آب جمع آوری شده از استخرها و حوضچه های شهر خرم آباد تعداد 50 نمونه(5/59%) دارای نتیجه کشت مثبت بودند که پس از استخراج DNA و انجام PCR 35 نمونه(7/41%) از نظر آکانتامبا مثبت بودند. پس از تعیین توالی محصولاتPCR، مشخص شد که 17 نمونه دارای ژنوتیپT4 (57/48%) و 18 نمونه (42/51%) دارای سایر ژنوتیپ های آکانتامبا می باشند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد شیوع بالای انواع آکانتامبا، بخصوص نوع بیماریزای آن، در استخرهای خرم آباد می تواند منشاء آلودگی برای انسان باشد. حدود نیمی از ژنوتیپ های یافت شده از نوع بیماری زا (ژنوتیپ T4) وعامل اصلی کراتیت آکانتامبایی می باشند. این منابع آبی به عنوان عامل بالقوه خطر برای سلامت عمومی بوده و تلاش متصدیان بهداشتی به منظورآموزش و پیشگیری از آلودگی ضروری است
    کلیدواژگان: آب، آکانتامبا، ژنوتیپ، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • زهرا خاموردی، ثمانه عباسی*، سمیرا کریمی صفحات 244-251
    سابقه و هدف
    ریلاین فایبر پست ها با کامپوزیت های قابل سیلان جهت تقویت دیواره های ضعیف ریشه دندان های درمان ریشه شده به کار می رود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر ریلاین فایبر پست با دو نوع کامپوزیت قابل سیلان بر مقاومت به شکست دندان های درمان ریشه شده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی،30 دندان سانترال سالم فک بالا انتخاب شد. درمان ریشه برای همه دندان ها انجام شد و تاج هر یک از دندان ها از 2 میلی متر بالای CEJ قطع شد. سپس دندان ها به دو گروه مساوی (15N=) تقسیم شدند. در گروه یک، دندان های درمان ریشه شده با فایبر پست های تقویت شده با کامپوزیت قابل سیلان دارای حجم فیلر کم (Alite) و گروه دوم با کامپوزیت قابل سیلان با حجم فیلر بالا (Grandio) ترمیم شدند . فایبر پست های ریلاین شده سمان شدند و با استفاده ازماده Core Max II باز سازی شدند. مقاومت به شکست تمام نمونه ها با استفاده از دستگاه یونیورسال با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی دندان ها با سرعت mm/min5/0 برحسب نیوتن اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و شاخصهای آمار توصیفی، آزمونهای کولموگروف - اسمیرنوف، t مستقل و در سطح معنی داری 05/0P= تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست گروه1 (Alite) 26/155±47/476 و برای گروه 2 (Grandio) 26/155±87/674 نیوتن بود. اختلاف آماری معنی داری میان مقاومت به شکست دو گروه وجود داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، کامپوزیت قابل سیلان باحجم فیلر بالا (Grandio) مقاومت به شکست دندان درمان ریشه شده با ریشه ضعیف را نسبت به کامپوزیت قابل سیلان با حجم فیلر کمتر(Alite) بسیار افز ایش می دهد.
    کلیدواژگان: درمان ریشه دندان، فایبر پست، مقاومت به شکست
  • علی سعادتمند، محمد یوسف علیخانی*، رضا حبیبی پور، علی حشمتی صفحات 252-258
    سابقه و هدف
    کمپیلوباکتر ها گونه ای از باکتری های مشترک میان انسان و طیور هستند که عموما عامل ایجاد بیماری های مختلف از جمله گاستروانتریت، در انسان می باشند. به نحوی که سیستم گوارشی طیور دارای میزان بالایی از این باکتری است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع گونه های کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی در کبد طیور بسته بندی شده و آماده برای عرضه به عموم و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در فصل بهار سال 1395 در شهر همدان انجام شد. تعداد 80 نمونه کبد مرغ بسته بندی شده در فروشگاه های عرضه کننده گوشت و مشتقات طیور، از سطح شهر همدان جمع آوری گردید که ابتدا مرحله غنی سازی نمونه های کبد در محیط بروسلا براث انجام شد و سپس جداسازی با استفاده از محیط انتخابی کمپیلوباکتر سلکتیو آگار صورت گرفت. در مرحله بعد به وسیله تست های تشخیصی شیمیایی و مشاهده مستقیم در زیر میکروسکوپ صحت باکتری های مورد نظر تایید گردید و تست آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن جهت تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 80 عدد نمونه کبد مورد بررسی، شیوع 90 درصدی را کمپیلوباکتر ها دارا هستند. که از این میزان شیوع 61/73 درصد کمپیلوباکترژژونی و 39/26 درصد کمپیلوباکترکلی مشاهده شد. بیشترین میزان مقاومت ایزوله ها به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول 10 میکروگرمی به میزان 79 درصد و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیک جنتامایسین 10 میکروگرمی به میزان 99 درصد مشاهده گردید. از 12 نوع دیسک آنتی بیوتیکی مورد استفاده بیشترین میزان مقاومت ایزوله ها به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول 10 میکروگرمی و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیک جنتامایسین 10 میکروگرمی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    میزان شیوع کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکلی در کبد طیور بسته بندی عرضه شده در شهر همدان نسبتا بالا بوده و مصرف کنندگان باید دقت بالایی زمان پخت و مصرف این ماده غذایی داشته باشند و می توانند با پخت کبد مرغ در دمای بالای 70 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه و شست و شوی صحیح وسایل مورد استفاده قبل از طبخ و پخت از انتشار این باکتری جلوگیری کنند و بهتر است در صورت امکان افراد دارای نقص سیستم ایمنی، سالمندان و کودکان از خوردن کبد طیور خودداری نمایند
    کلیدواژگان: التهاب معده و روده، کمپیلوباکترژژونی، کمپیلوباکترکلی، ماکیان
  • فاطمه اسلامی، بهاره ابراهیمی، پژمان خطیبیان، سیامک اکبرزاده * صفحات 259-262
    سابقه
    انکیلوبلفارون فیلیفرم آدناتوم، یک آنومالی نادر است که با اتصال کامل یا ناکامل پلک های فوقانی و تحتانی مشخص میشود. انکیلوبلفارون معمولا یک یافته مجزا است ولی گاهی اوقات همراه با سایر آنومالی ها یا به صورت یک سندرم مشخص مشاهده می شود وعامل ایجاد کننده آن هنوز مشخص نشده است.
    معرفی بیمار: بیمار نوزاد پسر جهار روزه که به گفته والدین قادر به باز کردن چشم راست از بدو تولد نبوده است. در معاینه پلک های فوقانی و تحتانی بیمار توسط یک باند پوستی نازک به هم متصل شده بود. سابقه فامیلی بیماری خاصی را نداشت. جهت درمان در شرایط استریل اتاق عمل اتصال پلک ها پس از گرفتن باند توسط فورسپس، با قیچی آزاد شد. سایر معاینات چشم در معاینه زیر بیهوشی نرمال بود.
    نتیجه گیری
    انکیلوبلفارون یک آنومالی مادرزادی است که می تواند باعث تنبلی چشم شود همراهی آن با آنومالی های مادرزادی دیگر عامل مرگ و میر آنهاست. درمان زودرس آن ها با انجام یک جراحی ساده از تنبلی چشم پیشگیری می کند.
    کلیدواژگان: انکیلوبلفارون، ناهنجاری های مادرزادی
|
  • E. Khoshraftar, Mh Bakhshaei, M. Shahabinejad, J. Porolajal, F. Hashemian * Pages 177-182
    Background And Objective
    One of the main treatments for chronic rhinosinusitis is endoscopic surgery. In this procedure, intraoperative bleeding due to limited view of the surgeon can bring about surgical complications. To have a clear operation field for endoscopic sinus surgery, bleeding management is necessary. We aimed to compare the effects of magnesium sulfate and dexmedetomidine on operation field of candidates for endoscopic sinus surgery.
    Materials And Methods
    In this triple-blind clinical trial, 60 candidates for endoscopic sinus surgery were randomly divided into two groups of Dexmedetomidine and Magnesium sulfate. Before anesthesia, magnesium sulfate was administered for 10 min at a dose of 50 mg/kg and at a dose 15 mg/kg/h afterwards. In the other group, dexmedetomidine was given for 10 min before anesthesia at a dose of 1 mic/kg and at a dose of 0.6 mic/kg/h thereupon. The hemodynamic status of both groups was recorded 1, 5, 15, 30, and 60 min post-tracheal intubation. The results were analyzed using SPSS, version 16.
    Results
    In general, 20 (66.7%) patients in the Dexmedetomidine group and 18 (60.0%) patients in the Magnesium sulfate group were male (P=0.592). The mean ages of the Dexmedetomidine and Magnesium sulfate groups were 37.93 and 39.56 years, respectively (P=0.250). The mean surgical durations in the Dexmedetomidine and Magnesium sulfate groups were 79.03±41.8 min and 87.30± 15.09 min, respectively (P=0.003). Mean arterial pressure (MAP) in the Dexmedetomidine group was less than in the Magnesium Sulfate group at all the assessed times, except for the first time. The difference between the two groups was not significant only at first time. There was no statistical difference between the two groups in terms of mean saturation oxygen peripheral (SpO2) at all the recorded times. The mean intraoperative heart rate and mean pain intensity were lower in the Dexmedetomidine group than the Magnesium sulfate group. In the Magnesium sulfate group, odds ratio of bleeding in grade 3 to grade 2 was six times higher than the Dexmedetomidine group (OR= 6.00; 95% CI: 1.89, 19.1).
    Conclusion
    Dexmedetomidine is more beneficial for controlling hemodynamic status of sinus endoscopic surgery patients as it can provide a better operation field.
    Keywords: Dexmedetomidine, Endoscopic Sinus Surgery, Magnesium Sulfate
  • J. Ghaderkhani, H. Tahmasebi, B. Zeyni, S. Dehbashi, Mr Arabestani * Pages 183-191
    Background And Objective
    Efflux pumps are regarded as one of the most important mechanisms of antibiotic resistance in this era. Staphylococcus aureus is one of the bacterial groups with efflux pumps. The pumps’ activity is coded by specific genes. The aim of this study was to determine the phenotypic and molecular pattern of efflux pumps in the clinical isolates of methicillin-resistant S. aureus.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 302 S. aureus bacteria collected from different clinical specimens. We detected 145 isolates of methicillin-resistant using disk diffusion method with cefoxitin (30 µg) as well as minimum inhibitory concentration with E-test strips and cefoxitin disks. In addition, multiplex polymerase chain reaction method was employed to identify the genes responsible for resistance to efflux pump and gyrase. The data were analyzed using SPSS software version 16.
    Results
    Among the 145 isolates of methicillin-resistant S. aureus, norfloxacin and ciprofloxacin had the highest frequency. Furthermore, norA, norB, norC, grlA, grlB, gyrA, and gyrB genes were positive in 39 (25.825%), 12 (9.97%), 41 (49.15%), 75 (49.66%), 37 (26.50%), 58 (38.41%), and 19 clinical isolates (12.58%), respectively.
    Conclusion
    As the findings indicated, the presence of efflux pumps in the strains of methicillin-resistant Staphylococcus aureus provided the ground for the emergence of multi-drug resistant bacteria.
    Keywords: Efflux Pumps, Fluoroquinolone, Resistant to Methicillin, Staphylococcus aureus
  • A. Farhanchi, M. Nikouseresht, E. Khorshidi, P. Hajian * Pages 192-198
    Background And Objective
    Pain is a common postoperative complaint, and the use of analgesics before surgical trauma can effectively prevent peripheral and central sensitization. We aimed to compare the preemptive effects of ibuprofen and celecoxib on post-operative pain after lower abdominal surgery in addicted patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, after obtaining informed consent, 114 addicted patients undergoing lower abdominal surgery were randomly divided into three groups of 38. The first group was given a 200 mg dose of oral celecoxib, 400 mg of ibuprofen was orally administered to patients in the second group, and the third group was given starch powder as placebo by a nurse who prepared these drugs in the form of capsules. Postoperative pain was assessed by using a 10-cm ruler as the visual analogue scale at intervals of 1 and 6 hours after surgery. Postoperative opioid consumption was recorded in those periods. The obtained data were analyzed using the appropriate statistical tests in SPSS software.
    Results
    Mean pain scores at 1 hour after surgery were not significantly different across the three groups, whereas at 6 hours after surgery, pain scores were significantly lower in the ibuprofen and celecoxib groups in comparison to the placebo group (P=0.001 and P=0.005, respectively). Postoperative nausea and vomiting was not significantly different among the three groups.
    Conclusion
    Despite the significant difference in mean pain scores among the study groups, the opioid consumption doses were not significantly different among the groups. Thus, the preemptive prescription of nonsteroidal anti-inflammatory drugs in addicted patient does not have any noticeable effects.
    Keywords: Abdominal Surgery, Celecoxib, Ibuprofen, Opioid Addiction, Pain
  • Sh Hashemi, H. Tayebinia, F. Esna Ashari, F. Nemat Gorgani * Pages 199-205
    Background And Objective
    Hepcidin is an acute-phase protein produced by the liver, which inhibits the proliferation of pathogens by increasing iron sequestration in macrophages and decreasing iron absorption. Although several studies have been performed on the role of hepcidin, data on its role in brucellosis are scarce. The aim of this study was to compare the serum level of hepcidin in patients with brucellosis and healthy controls.
    Materials And Methods
    We recruited all the brucellosis patients referred to the clinic or Infectious Diseases Unit of Sina Hospital, Hamadan, Iran, from April 2016 to February 2017. The control group included age- and gender-matched individuals who visited the hospital for medical check-up examination or as patient companions. Blood samples were obtained from all the individuals and serum hepcidin level was measured using ELISA. A questionnaire on demographic characteristics and clinical symptoms and signs of brucellosis was completed for each subject. Data were analyzed using Stata 11 software.
    Results
    In this case-control study, 42 patients with brucellosis and 42 healthy controls were enrolled. The most common clinical symptoms of brucellosis were fever (76%) and arthralgia (69%). Further, Wright > 1.160 and 2ME > 1.80 were found in 55% and 60% of the patients, respectively. Symptomatic brucellosis was detected in 12 (28%) patients. The mean serum levels of hepcidin in the patients and controls were 42.6±11.7 and 17.3±4.2, respectively, showing that hepcidin level was significantly higher in the patient group compared to the control group (P
    Conclusion
    Increased serum level of hepcidin in brucellosis patients can be considered as a diagnostic biomarker of inflammation and active disease. Further studies are required to identify the role of hepcidin as a host defense mechanism and its potential effect on brucellosis pathogenesis.
    Keywords: Biomarker, Brucellosis, Hepcidin
  • A. Hematfar, Ma Samavati Sharif *, Y. Valizadeh, H. Siavoshy, J. Keihanshokouh Pages 206-214
    Background And Objective
    Non-alcoholic fatty liver disease is the most common hepatic disorder in industrial societies with a prevalence ranging within 15-35% in the European and Middle Eastern populations. This disease is one of the most important causes of mortality due to hepatic diseases. Regarding this, the aim of the present study was to investigate the effect of a six-week combined aerobic and resistance training on some liver function parameters in the middle-aged men with non-alcoholic fatty liver disease.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 16 middle-aged men with non-alcoholic fatty liver disease (mean age: 36.62±6.5 years, weight: 85.48±5.43 kg, body mass index [BMI]: 28.75±1.30 kg/m2). The study population was randomly assigned into two groups of exercise training and control. The exercise training group was subjected to six weeks of combined aerobic and resistance training performed three sessions a week. Body weight, BMI, aspartate aminotransferase (AST) level, alanine aminotransferase (ALT) level, liver ultrasound parameters, peak oxygen uptake (VO2 max), waist-hip ratio, and body fat percentage were assessed before the intervention and six weeks post-intervention. The data were analyzed using one-way analysis of covariance.
    Results
    In the exercise group, despite observing no significant changes in the ALT and liver ultrasound parameters, there were significant improvements in the body weight, BMI, AST, VO2 max, waist-hip ratio, and body fat percentage after six weeks of exercise training (P
    Conclusion
    As the findings of the present study indicated, a six-week exercise training by improving some liver enzymes and body composition probably can be an appropriate treatment for non-alcoholic fatty liver disease in the middle-age men.
    Keywords: Alanine Aminotransferase, Aspartate Aminotransferase, Body Fat, Liver Disorder, Oxygen Uptake, Physical Activity
  • A. Gholoobi *, M. Mohammadzadeh Shabestari, A. Jamshid Rezaei, Vr Dabbagh Pages 215-220
    Background And Objective
    Thrombolysis in myocardial infarction (TIMI) frame count (TFC) is an objective and quantitative index of coronary flow, and myocardial fractional flow reserve (FFR) is a lesion-specific index for epicardial coronary stenosis. Currently, FFR is the most valid tool for decision making in coronary interventions. However, it incurs relatively high costs and it is not reimbursed by the insurance companies in Iran. In this study, we aimed to determine the relationship between corrected TFC (CTFC) and FFR in patients who are simultaneously undergoing coronary angiography and FFR measurement for moderate coronary artery lesions.
    Materials And Methods
    This retrospective cross-sectional study was performed on 24 patients (16 males and 8 females) with the mean age of 57.7 years who underwent FFR for moderate coronary stenosis. Patients with recent myocardial infarction, coronary ectasia, and slow flow coronary syndrome were excluded. FFR was determined by measuring the mean coronary pressure distal to the stenosis and comparison with the mean aortic pressure using a pressure wire. On the other hand, the first frame used for TFC was defined by a column of contrast extending across more than 70% of the arterial lumen and the last frame count was one in which contrast first appeared in the distal, pre-defined landmark branch for the coronary artery of interest. CTFC was calculated for the left anterior descending (LAD) coronary artery by dividing TFC of the LAD by a factor of 1.7.
    Results
    Fifteen patients had LAD, seven had right coronary artery, and two had left circumflex lesions. The mean values for CTFC and FFR were 20.6 and 0.90, respectively. There was not a statistically significant correlation between FFR and CTFC (r=0.14; P=0.514).
    Conclusion
    Given that there is no significant correlation between CTFC and FFR, CTFC cannot be used as an independent index for decision making in coronary artery interventions.
    Keywords: Angiography, Fractional Flow Reserve, Myocardial Infarction, Thrombolysis
  • F. Fayazkhoo, Ah Zahirnia *, Z. Telmadarraiy Pages 221-228
    Background And Objective
    Hard ticks (Acari: Ixodidae) are one of the most important obligate ectoparasites of vertebrates, belonging to class Arachnida, which transmit a wide range of pathological agents such as viruses, bacteria, and parasites to humans and animals in Iran and around the world. Identifying the distribution of hard ticks in a region is important to monitor their control program, and thereby prevent disease transmission.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study, sampling was carried out from different parts of the livestock body during four seasons in four geographical directions and five villages of Famenin County, Hamadan Province, Iran, during 2015-2016. The ticks were initially stimulated by using chloroform solution and then separated from domestic ruminants by forceps. The collected ticks were sent to a laboratory, and then their sex and species were identified by using valid diagnostic keys.
    Results
    We studied 800 domestic ruminants, including cattle, sheep, and goats, and found 150 (18.7%) cases of infestation. A total of 274 ticks were collected, 259 of which were hard ticks including four genera of Hyalomma, Dermacentor, Repicephlus, and Haemaphysalis. The greatest diversity of species, including Hyalomma scopens (Hy. deteritum), Hyalomma asiaticum, Hyalomma marginatum, and Hyalomma anatolicum belonged to the genus Hyalomma. The frequency rates of Hyalomma, Dermacentor, Rhipicephalus, and Hemaphysalis genera were 73.74%, 15.05%, 10.03%, and 1.15 %, respectively. The highest abundance of ticks was observed in spring (152).
    Conclusion
    The results of this study indicate the diversity of hard ticks in the region and the highest abundance of ticks in spring. Considering the importance of ticks in disease transmission among humans and domestic ruminants, health authorities and respective organizations should take appropriate health measures to control and combat these external parasites
    Keywords: Domestic Animals, Fauna, Ticks
  • E. Shahriyari, M. Jabbarpour Bon-Yadi *, Mh Jabbarpour Bonyadi Pages 229-235
    Background And Objective
    Behcet's disease is an inflammatory disorder with an unknown cause. Various polymorphisms of ubiquitin signaling, including rs4936742 polymorphism of UBASH3B gene, are associated with Behcet’s disease. UBASH3B is involved in the negative regulation of downstream T cell receptor signaling pathways. The purpose of this study was to investigate the possible association of rs4936742 polymorphism of UBASH3B gene with Behcet’s disease in the North West of Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 70 patients suffering from Behcet’s disease and 60 healthy subjects living in the North West of Iran who were homogenous in terms of geographical region, age, and gender. The association of rs4936742 (T>C) polymorphism of UBASH3B was investigated using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism. The data were analyzed through Chi-square and Fisher’s exact tests.
    Results
    According to the results, the frequencies of TT genotype were 24 (34.29%) and 11 (18.33%) cases in the patients and healthy controls, respectively (P=0.004). Furthermore, the frequencies of CC genotype were 14 (20%) and 27 (45%) cases in the patients and controls, respectively (P=0.0). T-allele frequencies in the patients and controls were 80 (57.15%) and 44 (36.67%) subjects, respectively (P=0.001). Additionally, C allele frequencies were 60 (42.85%) and 76 (63.33 %) cases in the patients and controls, respectively (P=0.002).
    Conclusion
    As the findings indicated, the individuals carrying TT genotypes of UBASH3 have 2.325 fold increased risk of developing Behcet’s disease, compared to those carrying non-TT genotypes.
    Keywords: Behcet's Syndrome, Polymerase Chain Reaction, Polymorphism, UBASH3B Gene
  • M. Faraji, A. Maghsood, Sh Fallahi Fallahi, A. Chegeni Sharafi, A. Karimi, Z. Lasjerdi, M. Fallah * Pages 236-243
    Background And Objective
    Acanthamoeba is a free-living and opportunistic amoeba found in the water, soil, and air. This amoeba causes granulomatous amoebic encephalitis in the immunocompromised patients and amoebic keratitis in the people using contact lenses. The genotypes of Acanthamoeba are pathogenic and non-pathogenic. Regarding this, the present study aimed to determine the frequency and genotypes of Acanthamoeba in the water pools and ponds of Khorramabad, Iran, using culture, polymerase chain reaction (PCR), and sequencing methods in 2016.
    Materials And Methods
    This study was conducted on a total of 84 water samples collected from the water pools and ponds of Khorramabad. The samples were filtered using nitrocellulose syringe (0.45 μm); subsequently, they were cultured on 1.5% non-nutrient agar, covered by killed Escherichia coli and incubated at 27ºC. After the extraction of DNA from positive samples, PCR was performed using specific primers to detect and confirm Acanthamoeba. Then, for genotyping, the PCR products of positive samples were sequenced.
    Results
    Out of the 84 water samples, 50 (59.5%) cases were positive for amoeba in the culture method. However, the results of the PCR revealed 35 (41.7%) positive samples for Acanthamoeba. The sequencing of the PCR products demonstrated that 17 samples were T4 genotype (pathogen), and the rest were other Acanthamoeba genotypes.
    Conclusion
    This study indicated the high prevalence of Acanthamoeba species, especially the pathogenic type, in the water pools of Khoramabad that could be a source of infection risk for humans. Regarding the fact that almost half of the found genotypes were pathogenic (genotype T4) that are the main cause of amoebic keratitis, these water bodies could be a potential risk factor for the public health. Therefore, the health professionals should prevent contamination.
    Keywords: Acanthamoeba, Genotype, Polymerase Chain Reaction, Water
  • Z. Khamverdi, S. Abbasi *, S. Karimi Pages 244-251
    Background And Objective
    Relining fiber posts with flowable composites is a procedure used for strengthening the weak walls of endodontically treated teeth. The aim of this study was to evaluate the effect of relining fiber posts with two types of flowable composites on the fracture resistance of the endodontically treated teeth.
    Materials And Methods
    In this laboratory experimental study, 30 intact human maxillary incisors were selected. Root canal therapy was performed for all teeth, and the crown of each tooth was removed up to 2 mm above cementoenamel junction. The teeth were randomly divided into two equal groups of 15 cases. In Group 1, the endodontically treated teeth were restored with fiber post relined with low filler-loaded composite (Alite). On the other hand, in Group 2, the teeth were treated with high filler-loaded composite (Grandino). The relined fiber posts were cemented, and then restored by using cormax II. The fracture resistance of all samples was measured by means of a universal test machine at the crosshead speed of 0.5 mm/min in Newton. The load was applied at an angle of 45˚C to the long axis of the tooth until specimen was fractured. The data were analyzed in SPSS, version 18 using Kolmogorove-Smirnov test and independent t-test at the significance level of 0.05.
    Results
    The mean fracture strengths were 476.47±155.26 and 674.87±155.26 N for groups 1 and 2, respectively. Furthermore, there was a statistically significant difference between the two groups in terms of the fracture strength (P
    Conclusion
    According to findings of this study, the application of high filler-loaded flowable composite (Grandino) could significantly increase the fracture resistance of the endodontically treated teeth with weak root as compared to low filler-loaded flowable composite (Alite).
    Keywords: Fiber Post, Fracture Resistance, Root Canal Therapy
  • A. Saadatmand, My Alikhani *, Habibipour, A. Heshmati Pages 252-258
    Background And Objective
    Campylobacter is a common type of bacteria in humans and poultry, which generally accounts for various diseases in humans, such as gastroenteritis. The poultry digestive system contains a high level of these bacteria. The aim of this study was to evaluate the prevalence of C. jejuni and C. coli in the poultry liver packed for marketing and determine the antibiotic resistance of the isolates.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in the spring of 2016 in the city of Hamadan, Iran. A total of 80 samples of packed chicken liver were collected from the stores supplying meat and poultry products in Hamadan. The enrichment of the liver samples was performed in brucella broth; subsequently, separation was carried out on Campylobacter selective agar. The presence of bacteria was confirmed by the implementation of chemical diagnostic tests and direct microscopic observation. Finally, the antibiotic resistance of the isolates was tested using disk diffusion method.
    Results
    According to the results, Campylobacter had a prevalence rate of 90%, 73.61% and 26.39% of which were C. jejuni and C. coli, respectively. Out of the 12 antibiotic discs used in this study, the highest resistance (79%) and sensitivity (99%) rates were observed for cotrimoxazole (10 µg) and gentamycin (10 µg), respectively.
    Conclusion
    The packed poultry liver in Hamadan had a relatively high prevalence of C. jejuni and C. coli. Therefore, the consumers should be careful about the cooking time and using this food. Accordingly, they can prevent the dissemination of this bacteria by cooking the liver at a temperature of above 70°C for 20 min and properly washing the devices before cooking this product. Additionally, the elderly, children, and those with immunodeficiency are recommended to avoid eating poultry liver.
    Keywords: Campylobacter coil, Campylobacter jejuni, Gastroenteritis, Poultry
  • F. Eslami, B. Ebrahimi, P. Khatibian, S. Akbarzade * Pages 259-262
    Background
    Ankyloblepharon filiforme adnatum is a rare congenital anomaly characterized by partial or complete adhesion of upper and lower eyelids. This condition is usually observed as an isolated finding; however, it is often associated with other anomalies or a well-defined syndrome. The etiology of this defect has not been identified yet.
    Case Presentation
    Herein, we reported the case of a four-day-old male neonate who was unable to open his right eye at birth, which was due to adherent upper and lower eyelids as revealed in the physical examination. Family history of the patient was unremarkable. At sterile condition and under anesthesia, the adhesion of the eyelid was cut using a westcott scissor after holding the band of skin with forceps. Systemic and ocular examination did not reveal any abnormalities.
    Conclusion
    Ankyloblepharon filiforme adnatum is a congenital anomaly that can lead to amblyopia. The accompaniment of this defect with other congenital abnormalities may account for mortality. The early treatment of this anomaly through a simple surgery prevents amblyopia.
    Keywords: Ankyloblepharon, Congenital Anomalies