فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و پنجم شماره 2 (پیاپی 88، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهروز کارخانه ای ، محمد سعید احمدی* ، محمد علی سیف ربیعی صفحات 73-78
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین مشکلات حین جراحی های بینی از جمله جراحی های فانکشنال یا زیبایی، خونریزی می باشد. روش های مختلفی برای کنترل خونریزی حین عمل وجود دارد که یکی از آن ها استفاده از مواد آنتی فیبرینولیتیک مانند ترانکسامیک اسید است. در این ارتباط، مطالعه حاضر به منظور تعیین اثر داروی ترانکسامیک اسید وریدی بر میزان حجم خونریزی و کیفیت محیط عمل حین جراحی از نظر خونریزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی در ارتباط با 70 بیمار 65-18 ساله مراجعه کننده برای جراحی بینی به بیمارستان بعثت همدان انجام شد. بیماران براساس جدول اعداد تصادفی در یکی از دو گروه مورد و شاهد به تعداد برابر قرار گرفتند. برای بیماران گروه مورد 500 میلی گرم ترانکسامیک اسید در 500 میلی لیتر سرم رینگر ریخته شد و با غلظت 1 میلی گرم بر میلی لیتر و حداکثر سرعت 15 میلی گرم در دقیقه از آغاز مایع درمانی انفوزیون گردید؛ اما در این مدت به گروه شاهد صرفا سرم رینگر انفوزیون گشت.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران مورد مطالعه 43/15±64/34 سال بود که 4/61 درصد از آن ها را مردان و 6/38 درصد را زنان تشکیل می دادند. شایان توجه است که از نظر سن، جنس و وزن تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد. میانگین میزان رضایت جراح در گروه مورد 6/73 درصد و در گروه شاهد 4/51 درصد گزارش گردید که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار بود (000/0P=). علاوه براین، میانگین خون جمع شده در ساکشن در گروه مورد 64/97±208 میلی لیتر و در گروه شاهد 72/147±71/273 میلی لیتر به دست آمد که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار بود (032/0P=). از سوی دیگر، مدت زمان جراحی در گروه مورد 58/34±2/119 دقیقه و در گروه شاهد 46/38±71/139 دقیقه ثبت گردید که تفاوت بین این دو گروه معنادار بود (02/0P=). در این مطالعه میانگین حجم مایع دریافتی در حین جراحی در گروه مورد 31/217±14/1057 میلی لیتر و در گروه شاهد 168/497±1260 میلی لیتر بود که این تفاوت نیز معنادار می باشد (030/0P=). همچنین، میزان کاهش هماتوکریت پس از عمل در گروه مورد به طور متوسط 63/1 و در گروه شاهد 13/3 گزارش گردید که این تفاوت معنادار بود (001/0= P). ذکر این نکته ضرورت دارد که عوارض ترانکسامیک اسید در هیچ کدام از بیماران گروه مورد مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که تجویز وریدی داروی ترانکسامیک اسید بدون اینکه با عارضه ای همراه باشد، موجب کاهش خونریزی، بهبود دید جراح و کاهش نیاز به داروی اضافی جهت کاهش خونریزی در جراحی بینی می گردد.
    کلیدواژگان: ترانکسامیک اسید، جراحی بینی، خونریزی
  • احمد حدادیان ، سمیرامیس پورمتعبد ، کامبیز نصیری گیگلو* ، غلامرضا قربانی امجد ، آمنه بهرامی صفحات 79-84
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین علائم در اورژانس های مراکز تروما، درد است. ضد التهاب های غیراستروئیدی از جمله داروهای پرکاربرد جهت کنترل درد در اورژانس می باشند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر ایبوپروفن تزریقی با کتورولاک تزریقی در کنترل درد شکستگی های دیستال رادیوس انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده در ارتباط با 150 بیمار مبتلا به شکستگی دیستال رادیوس مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان در سال های 96-1395 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه مداخله قرار گرفتند و ایبوپروفن با دوز 400 میلی گرم و کتورولاک با دوز 30 میلی گرم هر دو به مدت 30 دقیقه انفوزیون شدند. شدت درد 10 دقیقه قبل از تزریق و پس از دریافت دارو هر 30 دقیقه تا دو نوبت ثبت گردید. سپس، اثربخشی و عوارض داروها با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزار SPSS 16تحلیل شد.
    یافته ها
    بیماران شامل 97 مرد و 53 زن بودند و میانگین سنی آن ها 72/35 سال بود. بر مبنای نتایج هیچ گونه اختلاف معناداری در میزان درد قبل از تجویز داروها وجود نداشت. باید خاطرنشان ساخت که 30 دقیقه اول پس از اتمام تجویز داروها، میانگین کاهش شدت درد در گروه دریافت کننده کتورولاک بیشتر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    کتورولاک وریدی با دوز 30 میلی گرم موثرتر از ایبوپروفن با دوز 400 میلی گرم در کاهش شدت درد می باشد.
    کلیدواژگان: ایبوپروفن، درد، شکستگی دیستال رادیوس، کتورولاک
  • یوسف نامی ، مهدی قیامی راد ، حمید فرح بخش ، نازیلا ایمنی* صفحات 85-91
    سابقه و هدف
    به دلیل ظهور و گسترش مقاومت ضد میکروبی در استافیلوکوکوس های کواگولاز منفی (Coagulase-negative Staphylococci) که غالبا جزء فلور طبیعی سطح پوست و غشای مخاطی انسان می باشند و از سوی دیگر با توجه به محدودیت گزینه های درمانی، مطالعه حاضر به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در CoNS جداشده از نمونه های بالینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 44 جدایه استافیلوکوکوس کواگولاز منفی از نمونه های بالینی بیماران سرپایی و بستری در بیمارستان آیت الله کوه کمری شهر مرند با استفاده از روش های استاندارد بیوشیمیایی شناسایی شدند. برای تشخیص مقاومت به آنتی بیوتیک های رایج از روش انتشار از دیسک استفاده گردید. همچنین جهت بررسی فراوانی ژن های مقاومت (mecA و vanA) از روش مولتی پلکس PCR (Multiplex Polymerase Chain Reaction) بهره گرفته شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مشخص گردید که جدایه ها بیشترین مقاومت را نسبت به اریترومایسین (64/88 درصد) دارند؛ درحالی که کمترین مقاومت نسبت به مروپنم (55/4 درصد) مشاهده شد. از سوی دیگر، بررسی مولکولی نشان دهنده حضور 18/18 درصدی ژن mecA در جدایه ها بود؛ اما هیچ کدام از جدایه ها حاوی ژن vanA نبودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی ژن mecA و نتایج الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بین استافیلوکوکوس های کواگولاز منفی و نیز عدم مشاهده مقاومت به ونکومایسین با استفاده از روش PCR لازم است از روش های دقیق تر آزمایشگاهی جهت تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده کرد تا از گسترش مقاومت در این باکتری جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس کواگولاز منفی، مقاومت آنتی بیوتیکی، واکنش زنجیره پلیمراز
  • زهرا رضوی* ، پریسا پویا ، محمد علی سیف ربیعی ، محمد کاظم سبزه ای صفحات 92-98
    سابقه و هدف
    کنترل مطلوب قند خون یکی از اهداف مدیریت درمان کودکان دیابتی می باشد. درمان مطلوب کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک، تزریق مکرر انسولین یا انفوزیون مداوم زیرپوستی است. در این راستا، مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر رژیم انسولین درمانی ویژه یا شدید (Intensive) به جای رژیم انسولین درمانی مرسوم دو نوبتی طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در سال 1396 در ارتباط با کودکان و نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک تحت درمان با انسولین که در درمانگاه غدد کودکان شهر همدان تحت پیگیری بودند، طراحی و اجرا شد. افرادی که در گذشته تحت درمان با انسولین دو نوبت در روز نوع NPH (Neutral Protamine Hagedorn) و Regular بودند و پس از آن تحت درمان با چهار نوبت تزریق آنالوگ های (سریع الاثر Aspart قبل از هر وعده غذا و انسولین طولانی اثر Glargine) یک نوبت آخر شب قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. به منظور انجام پژوهش اطلاعات دموگرافیک و متغیرهایی از جمله مدت زمان ابتلا به دیابت، وزن، قد، شاخص توده بدنی، دفعات هیپوگلیسمی و کتواسیدوزیس یک سال قبل و بعد از تغییر رژیم انسولین و HbA1c یک سال قبل و بعد از تغییر رژیم انسولین، دفعات تزریق انسولین، نوع انسولین و وسیله تزریق آن جمع آوری گردید. داده های به دست آمده توسط آزمون های آماری متناسب و با استفاده از نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه در مجموع 100 بیمار واجد شرایط بررسی شدند. میانگین سنی بیماران 41/11 سال بود. 60 نفر از بیماران (60 درصد) دختر و 40 نفر (40 درصد) پسر بودند. علاوه براین، 75 درصد از بیماران ساکن شهر و 25 درصد ساکن روستا بودند. میانگین توده بدنی افراد مورد مطالعه 65/19 بود. متوسط مراجعه به درمانگاه و اندازه گیری HbA1c نیز 3/3 بار در سال برآورد گردید. بر مبنای یافته ها، میانگین HbA1c قبل از تزریق چهار نوبتی برابر با 4/8 و پس از آن معادل 1/8 به دست آمد که این کاهش معنادار بود (03/0P=). باید خاطرنشان ساخت در افرادی که بیش از سه بار در سال به درمانگاه مراجعه داشتند و HbA1c را بیش از سه بار در سال انجام داده بودند، میانگین کاهش HbA1c بیشتر و تفاوت معنادار بود (001/0P=). از سوی دیگر، تعداد دفعات هیپوگلیسمی متوسط معادل 4/1 مورد گزارش شد که تفاوت قبل از تزریق و پس از آن معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که رژیم انسولین درمانی چند نوبتی (تزریق مکرر) با بهبود کنترل متابولیکی قند خون همراه است. با این وجود ، میزان HbA1c در حد کنترل مطلوب نمی باشد.
    کلیدواژگان: آنالوگ های انسولین، دیابت شیرین نوع یک، هموگلوبین A گلیکوزیله
  • مریم بهرامی مقدم ، مهرداد حاجیلویی ، محمد فلاح ، امیرحسین مقصود ، محمد متینی* صفحات 99-104
    سابقه و هدف
    هیداتیدوز یکی از مهم ترین عفونت های کرمی مشترک انسان و حیوان است که در مناطق اندمیک یک معضل بهداشتی- اقتصادی می باشد. در این ارتباط، هدف از مطالعه حاضر برآورد میزان خطر آلودگی به هیداتیدوز و مواجهه با انگل در شهر همدان است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در ارتباط با 1000 نفر از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی- درمانی همدان در سال 1396 صورت گرفت. پس از نمونه برداری و ثبت اطلاعات جمعیت شناختی، نمونه ها از نظر وجود آنتی بادی IgG (Immunoglobulin G) ضد اکینوکوکوس با استفاده از روش الایزا مورد سنجش قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دقیق Fisher انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع شرکت کنندگان در این مطالعه، چهار نفر (4/0 درصد) دارای آنتی بادی ضد اکینوکوکوس بودند که از این تعداد دو نفر زن و دو نفر مرد بودند. همچنین از افراد سرم مثبت دو نفر در روستا و دو نفر در شهر سکونت داشتند. لازم به ذکر است که 1/99 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه از بیماری کیست هیداتید آگاهی نداشتند. از سوی دیگر، سه نفر از افراد سرم مثبت در میان گروه هایی بودند که سابقه تماس با سگ داشتند (3/29 درصد) و سبزیجات خام مصرفی خود را فقط با آب شستشو می دادند (2/36 درصد).
    نتیجه گیری
    شیوع سرمی هیداتیدوز در افراد تحت مطالعه در این منطقه از شیوع کمتری نسبت به سایر مناطق کشور برخوردار است؛ اما با توجه به بومی بودن این عفونت در منطقه و اهمیت بهداشتی و اقتصادی آن، اجرای برنامه های کنترل و پیشگیری از عفونت می تواند کمک شایانی به کنترل و کاهش آلودگی به این عفونت در کشور نماید.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، کیست هیداتید، همه گیر شناسی سرمی
  • مریم ترکاشوند ، فرزانه اثنی عشری ، مریم مهرپویا ، فرناز فریبا ، فروغ نادی ، فاطمه زراعتی* صفحات 105-111
    سابقه و هدف
    بیماران قلبی- عروقی به دلیل مصرف همزمان چندین دارو و نوع داروهایی که مصرف می کنند ، مستعد تداخلات دارویی هستند. در این راستا، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تداخلات دارویی بالقوه (PDDI: Potential Drug-Drug Interactions) و فاکتورهای مرتبط با آن در بیماران بستری در بخش قلب و عروق بیمارستان فرشچیان همدان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی اطلاعات (جنس، سن، نوع بیماری، داروهای مصرفی و طول مدت بستری) از پرونده بیمارانی که به بیمارستان قلب فرشچیان همدان مراجعه کرده بودند، استخراج شد و تداخلات دارویی توسط نرم افزار Micromedx 1630 ارزیابی گردید. در ادامه، نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 900 پرونده بررسی شده، 424 نفر (1/47 درصد) مرد و 476 نفر (9/52 درصد) زن بودند. در مجموع، 4318 مورد تداخل تشخیص داده شد که 1610 مورد (3/37 درصد) تداخل شدید و 2708 مورد (7/62 درصد) تداخل متوسط بود. از سوی دیگر، میانگین سنی مردان 61 سال و برای زنان 5/60 سال به دست آمد (602/0P=). بر مبنای یافته ها، 815 نفر (6/90 درصد) حداقل یک نوع تداخل داشتند که از این تعداد، بیماران مرد 389 مورد (3/91 درصد) و بیماران زن 426 مورد (6/90 درصد) تداخل دارویی داشتند (258/0P=). لازم به ذکر است که میانگین سنی، تعداد دارو و روزهای بستری افرادی که تداخل دارویی داشتند، بیشتر از افرادی بود که تداخل دارویی نداشتند و این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (001/0P=). باید خاطرنشان ساخت که بیشترین فراوانی در تداخلات دارو- دارو در شدت متوسط بین آترووستاتین و کلوپیدوگرل با 464 بار تکرار و در شدت شدید بین آسپرین با کلوپیدوگرل با 485 تکرار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر می توان گفت که تداخلات دارویی بالقوه غالبا در بین بیماران قلبی- عروقی رخ می دهند. ذکر این نکته ضرورت دارد که جنسیت ، تعداد داروی مصرفی و طول مدت بستری بر رخداد تداخلات دارویی اثرگذار می باشند.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی- عروقی، تداخلات دارو- دارو، عوامل خطر
  • فخرالدین ملکی ، حامد طهماسبی ، مسعود زندی ، محمدرضا عربستانی* صفحات 112-120
    سابقه و هدف
    توکسین های ترشح شده از زخم سوختگی ناشی از سودوموناس آئروژینوزا نقش مهمی در انتشار عفونت دارند و ممکن است الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی بر افزایش حالت توکسیسته این باکتری تاثیر داشته باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین حضور توکسین های سودوموناس آئروژینوزا ی جداشده از زخم سوختگی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی– مقطعی ابتدا ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا از نمونه زخم سوختگی با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی شناسایی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی براساس الگوی CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute) مورد بررسی قرار گرفت. جهت شناسایی ژن های عامل تولیدکننده توکسین از روش PCR (Polymerase Chain Reaction) استفاده گردید. از نرم افزار SPSS 16 و آزمون مجذور کای نیز برای تجزیه و تحلیل آماری بهره گرفته شد.
    یافته ها
    از مجموع 250 ایزوله جداشده از زخم سوختگی، 63 ایزوله (2/25 درصد) سودوموناس آئروژینوزا به دست آمد. بر مبنای نتایج آنتی بیوتیک های دوری پنم، ارتاپنم و مروپنم دارای بیشترین فراوانی از نظر مقاومت بودند و آنتی بیوتیک های پیپراسیلین/تازوباکتام و پیپراسیلین کمترین فراوانی را به لحاظ مقاومت داشتند. علاوه براین، مقاومت به ایمی پنم با توجه به نتایج حداقل غلظت مهاری در 3 ایزوله (76/4 درصد) به صورت نیمه حساس مشاهده شد. از سوی دیگر، ژن exoS در 40 ایزوله (49/63 درصد) ، ژن toxA در 31 ایزوله (2/49 درصد) ، ژن exoT در 39 ایزوله (9/61 درصد) ، ژن exoY در 56 ایزوله (88/88 درصد) و ژن pvdA در 50 ایزوله (36/79 درصد) مشاهده گردید. شایان ذکر است که ارتباط معناداری بین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و پراکنش ژن های توکسین به دست آمد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می تواند نقش مهمی در پراکنش ژن های عامل توکسین در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از زخم سوختگی داشته باشد.
    کلیدواژگان: توکسین، سودوموناس آئروژینوزا، عوامل بیماری زایی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • سید احسان حسینی ، اکرم امینی ، حسین سلطان مرادی ، امیر مرتضی ابراهیم زاده نامور* صفحات 121-126
    سابقه و هدف
    کلبسیلا پنومونیه به عنوان یکی از باکتری های پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی شناخته می شود. شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی، ظهور سویه های مقاوم به چند دارو و فاکتورهای ویرولانس متعدد سهم به سزایی در ایجاد عفونت های مختلف دارند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی ژن های magA، fimH و rmpA در بین سویه های کلبسیلا پنومونیه جداشده از بیماران بستری در بیمارستان های شهرستان بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    طی مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر، 65 سویه کلبسیلا پنومونیه جمع آوری گردید. در این پژوهش الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. پس از استخراج DNA به کمک کیت تجاری، درصد فراوانی ژن های magA، fimH و rmpA به روش PCR (Polymerase Chain Reaction) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین سویه های مورد مطالعه، 42 ایزوله از بیمارستان روحانی و 23 مورد از بیمارستان شهید بهشتی جمع آوری گردیدند. در الگوی آنتی بیوگرام بیشترین مقاومت به اریترومایسین (5/61 درصد) و سفوتاکسیم (60 درصد) اختصاص داشت و کمترین مقاومت به ایمی پنم (0 درصد) و اوفلوکساسین (9/16 درصد) تعلق گرفت. علاوه براین، در روش مولکولی فراوانی ژن های fimH و rmpA به ترتیب 1/86 و 8/10 درصد گزارش گردید. شایان ذکر است که هیچ یک از سویه ها حامل ژن magA نبودند.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج می توان گفت که مقاومت آنتی بیوتیکی و سویه های دارای مقاومت چند دارویی در بین سویه های کلبسیلا پنومونیه رو به افزایش است. از سوی دیگر، وجود برخی از فاکتورهای ویرولانس می تواند نقش به سزایی را در ایجاد سویه های مقاوم ایفا کند.
    کلیدواژگان: ژن های ویرولانس، کلبسیلا پنومونیه، مقاومت آنتی بیوتیکی، واکنش زنجیره پلیمراز
|
  • Behrouz Karkhanehei , Mohammad Saeed Ahmadi*, Mohammad Ali Seifrabiei Pages 73-78
    Background and Objective
    Bleeding is one of the most common problem during nasal surgeries, including the functional and aesthetic surgeries. One of the methods to reduce intraoperative hemorrhage is the administration of anti-fibrinolytic agents, such as tranexamic acid. Regarding this, the present study aimed to determine the effect of intravenous transaxamic acid on bleeding volume and operative field quality during nasal surgery.
    Materials and Methods
    This clinical trial was conducted on 70 patients within the age range of 18-65 years referring to Besat Hospital in Hamadan, Iran, for nasal surgery. The participants were assigned into two groups of case (n=35) and control (n=35) using the table of random numbers. The case group was administered a mixture of 500 mg tranexamic acid and 500 ml ringer serum infused with a maximum rate of 15 mg/min at a concentration of 1 mg/ml. However, the control group just received ringer serum infusion.
    Results
    The mean age of the patients was 34.64±15.43 years and 61.4% of them were male. There was no statistically significant difference between the two groups in terms of age, gender, and weight (P>0.05). The mean scores of surgeon satisfaction were obtained as 73.6 and 51.4 in the case and control groups, respectively, which were significantly different between the two groups (P=0.000). The mean volumes of blood in suction were 208±97.64 and 273.71±147.72 ml in the case and control groups, respectively, which showed a significant difference between the groups (P=0.032). Furthermore, the mean surgery durations were estimated as 119.2±34.58 and 139.71±38.46 min in the case and control groups, respectively, and this difference was statistically significant (P=0.02). Additionally, the mean volumes of infused fluid were 1057.14±217.31 and 1260±497.168 ml in the case and control groups, respectively, which were significantly different between the two groups (P=0.030). The mean difference of hematocrit level between the pre- and post-surgical stages were obtained as 1.67% and 3.13% in the case and control groups, respectively, which were significantly different between the study groups (P=0.001). No tranexamic acid side effects were observed in the patients.
    Conclusion
    According to our study, the intravenous infusion of tranexamic acid could reduce hemorrhage and improve the quality of nasal surgery field without any significant side effects.
    Keywords: Bleeding, Nasal Surgery, Tranexamic Acid
  • Ahmad Haddadian , Samiramis Pourmoteabed , Kambiz Nasiri Gigloo*, Gholamreza Ghorbani Amjad , Ameneh Bahrami Pages 79-84
    Background and Objective
    Pain is one of the most common complaints in emergency departments of trauma centers. Opioid and Non-steroidal (NSAIDs) drugs are the most widely used medications for pain control in the emergency unit. This study was aimed to compare the analgesic effects of Ibuprofen and ketorolac in patients with radius fracture.
    Materials and Methods
    This study was a randomized clinical trial evaluating 150 patients with distal radius fractures referring to emergency department of Besat hospital in Hamadan between 2016 and 2017. Patients were randomly placed in two intervention groups. The first group received IV ibuprofen 400 mg and the other group received IV ketorolac 30 mg which were infused for 30 min in both groups. The severity of pain was recorded ten min before the injection and every 30 min until 1 h after injection. Patients pain score and side effects were recorded in the data sheath and data were analyzed using statistical tests and SPSS (version 16).
    Results
    A total of 97 males and 53 females with the mean age of 35.72 years were included in the study .There was no significant difference in the average pain scores measured by Numeric rating scale (NRS) before prescribing medications. The reduction in pain was more significant in the ketorolac group 30 min after injection (P<0.05).
    Conclusion
    IV ketorolac 30 mg infusion is a safer and more effective method than IV ibuprofen 400 mg infusion for pain control in distal radius fracture following trauma.
    Keywords: Ibuprofen, Ketorolac, Pain, Radius Distal Fractures
  • Yousef Nami , Mehdi Ghiami Rad , Hamid Farah Bakhsh , Nazila Imeni * Pages 85-91
    Background and Objective
    Due to the emergence and development of antimicrobial resistance in coagulase-negative Staphylococci (CoNS), which is mainly a normal flora of the skin surface and mucous membrane of humans, and the limitation of therapeutic options, this study was aimed to investigate the antibiotic resistance pattern in CoNS strains isolated from clinical specimens.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional descriptive study, a total of 44 isolates of coagulase-negative staphylococci were examined from clinical specimens of the patients using standard biochemical methods. Disc diffusion test was utilized to detect resistance to common antibiotics. Multiplex polymerase chain reaction (PCR) was employed to determine the frequency of resistance genes, namely mecA and vanA.
    Results
    The results of disc diffusion test showed that the isolates had the highest resistance rate to erythromycin as 88.64%; while the lowest resistance rate to meropenem was observed 4.55%. A molecular analysis indicated the presence of 18.18% of the mecA gene in the isolates; however no isolates containing vanA gene were observed.
    Conclusion
    Considering the frequency of mecA gene, results of antibiotic resistance pattern among coagulase-negative Staphylococci strains, and lack of any resistance observations to vancomycin by PCR, it is necessary to conduct more precise laboratory methods for the detection of antibiotic resistance to prevent resistance spread in this bacterium
    Keywords: Antibiotic Resistance, Coagulase-negative Staphylococci, Polymerase Chain Reaction
  • Zahra Razavi*, Parisa Pouya , Mohammad Ali Seifrabiei , Mohammad Kazem Sabzehei Pages 92-98
    Background and Objective
    Acceptable control of blood glucose is one of the most important goals of treatment management in diabetic children. An insulin therapy regimen with multiple daily injection or continuous subcutaneous insulin infusion has been admitted as a desirable therapeutic approach in children with diabetes mellitus type 1. This study was designed to evaluate the effect of intensive insulin therapy on HbA1c as an alternative for the conventional two-injection insulin therapy.
    Materials and Methods
    This descriptive-cross sectional study was conducted on 100 children and adolescents with diabetes mellitus type 1 at Pediatric Endocrinology Outpatient Clinic of Besat Hospital, Hamadan, Iran in 2017. The present study was conducted on the patients that were previously treated with twice-daily NPH and regular insulin, and then with four injections of insulin Aspart per day before each meal and insulin Glargine at bedtime. Demographic data included: age of onset of diabetes, weight, height, body mass index, duration of diabetes, number of hypoglycemic events, number of episodes of diabetic ketoacidosis (a year before and after the change of insulin regimen), number of insulin injections, type of insulin, injection device, and mean of HbA1c (a year before and after the change of insulin regimen). The data were analyzed using SPSS software (version 16) and appropriate statistical tests.
    Results
    The mean age of the patients was 11.41 years. Out of 100 subjects, 60 cases (60%) were female and 75% were male. In addition, 75% and 25% of the cases were urban and rural, respectively. The average body mass index was 19.65. The average number of visits to the clinic and measurement of HbA1c were 3.33 times a year. The mean of HbA1c before and after four injections per day was 8.4 and 8.1, respectively. There was a statistically significant difference (P= 0.03). The mean reduction was significant (P= 0.001) in subjects that were referred to the clinic and performed HbA1c more than three times a year. The frequency of reported hypoglycemia was 1.4 each year and the difference was not statically significant .There were no differences in terms of hypoglycemia events before and after four injections per day.
    Conclusion
    The findings of this study confirmed that multiple daily injection of insulin is associated with improved metabolic control of blood glucose. However, HbA1c levels were not in the range of good control.
    Keywords: Diabetes Mellitus Type 1, Glycosylated Hemoglobin, Insulin Analogues
  • Maryam Bahrami Moghadam , Mehrdad Hajilooi , Mohammad Fallah , Amir Hossein Maghsood , Mohammad Matini * Pages 99-104
    Background and Objective
    Hydatidosis is one the most important zoonotic infections that is a critical issue of health economics in endemic areas. The aim of this study was to estimate the prevalence level of hydatidosis and parasitic disease encounters in Hamadan.
    Materials and Methods
    This cross sectional study was conducted on 1000 individuals referring to health centers in Hamadan in 2017. The samples and demographic data had been collected before the serum samples were subjected to anti-Echinococcus IgG antibody detection by ELISA method. Data were analyzed using SPSS and Fisher's exact test.
    Results
    Out of the total participants, four subjects (two males and two females, 0.4%) were considered positive for anti-Echinococcus antibody. Two of the seropositive individuals were residing in rural and the other two subjects were living in urban areas. In addition, about ninety nine percent of the cases had no knowledge of hydatid cyst disease. Three of the seropositive subjects had a history of contact with dog (29.3%). Moreover, they used water for washing raw vegetables (36.2%).
    Conclusion
    The prevalence level of hydatidosis in this area is lower than that of other regions in Iran. However, it is a must to implement management and prevention programs to control and reduce the infection levels in the country due to the endemicity and health economics importance of this issue.
    Keywords: Echinococcus granulosus, Hydatid Cyst, Seroepidemiology
  • Maryam Torkashvand , Farzaneh Esnaashari , Maryam Mehrpoya , Farnaz Fariba , Forough Nadi , Fatemeh Zeraati * Pages 105-111
    Background and Objective
    Cardiovascular patients are susceptible to drug interactions due to the simultaneous use of several drug types. The purpose of this descriptive-analytic study was to evaluate the potential drug interactions and the related factors in subjects admitted to the Cardiology Department of Farshchian heart hospital of Hamadan, Iran.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 900 subjects. The data, including drugs, sex, type of illness, and length of hospitalization were extracted from files of the patients referred to Farshchian hospital in 2014 and 2015. Drug interactions were evaluated by the Micromedex 1630. The results were analyzed using SPSS software (version 16).
    Results
    Of the 900 cases, 424 (47.1%) were male and 476 (52.9%) were female. A total of 4318 cases of interference were detected, 1610 (37.3%) of which were strongly interfered and 2708 (62.7%) were moderately interfered. The mean ages of males and females were 61.00 and 60.50 years, respectively (P=0.602). It was reported that 815 (90.6%) cases had at least one interaction. Based on the results, 389 male patients (91.3%) and 426 (90.6%) female patients had a drug interaction (P= 0.258). The differences of mean age, number of drugs, and length of hospitalization were statistically significant between the groups with and without interactions (P=0.001). The highest frequency of drug-drug interaction was detected with moderate severity in atrovastatin and clopidogrel with 464 repetition times. Furthermore, aspirin and clopidogrel with major severity and 485 repetitions were reported the most interfering drugs.
    Conclusion
    Based on the results of this study, the amount of drug intake, length of hospitalization, and sex affect the incidence of drug interactions.
    Keywords: Cardiovascular Diseases, Drug-Drug Interactions, Risk Factors
  • Fakhredin Maleki , Hamed Tahmasebi , Masud Zandi , Mohammad Reza Arabestani * Pages 112-120
    Background and Objective
    Secreted toxins of the burn wounds caused by Pseudomonas aeruginosa play an important role in spreading infection. The antibiotic resistance pattern may have an effect on the increased toxicity of this bacterium. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between the presence of P. aeruginosa toxins isolated from burn wounds and the antibiotic resistance pattern.
    Materials and Methods
    In this cross sectional-descriptive study, P. aeruginosa isolates were first isolated from the burn wound samples by using biochemical tests. The next step dealt with the investigation of antibiotic resistance pattern based on CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute). The process of identifying the genes responsible for producing toxin was performed by polymerase chain reaction method. Data analysis was performed in SPSS (version 16) using the Chi-square test.
    Results
    Out of 250 strains isolated from burn wounds, 63 isolates (25.2%) were obtained from P. aeruginosa. With regard to resistance, the obtained results revealed that Doripenem, Ertapenem, and Meropenem antibiotics had the highest frequency, whereas, the antibiotics of Piperacillin/Tazobactam and Piperacillin had the lowest frequency. Moreover, resistance to imipenem was observed to be semi-sensitive regarding the minimum inhibitory concentration in three isolates (76.4%). The exoS, toxA, exoT, exoY, and pvdA genes were observed in 40 (63.49%), 31(49.2%), 39 (61.9%), 56 (88.88%), and 50 (79.36%) isolates, respectively. In addition, there was a significant correlation between the antibiotic resistance pattern and distribution of toxin genes (P <0.05).
    Conclusion
    According to the obtained results, it can be concluded that the antimicrobial resistance pattern could play an important role in the distribution of P. aeruginosa toxin genes isolated from burn wounds.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Pseudomonas aeruginosa, Toxin, Virulence Factors
  • Seyed Ehsan Hossieni , Akram Amini , Hossein Soltanmoradi , Amirmorteza Ebrahimzadeh Namvar * Pages 121-126
    Background and Objective
    Klebsiella pneumoniae is known as one of the opportunistic pathogens. The prevalence of antibiotic resistance, emergence of multidrug resistant strains, and multiple virulence factors contribute to the development of various infections. In this regard, the aim of this study was to evaluate the frequency of fimH, magA, and rmpA genes among Klebsiella pneumoniae isolates in hospitalized patients from Babol, Iran.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 65 Klebsiella pneumoniae strains were collected. In the present study, antibiotic resistance pattern was performed using disc diffusion method. After DNA extraction by a commercial kit, the frequency of magA, fimH, and rmpA genes was evaluated by polymerase chain reaction.
    Results
    A total of 65 strains was collected from Rouhani (n=42) and Shahid Beheshti (n=23) Hospitals. Based on the antibiogram pattern, the highest resistance rate belonged to erythromycin (61.5%) and cefotaxime (60%) and the lowest resistance rates belonged to imipenem (0%) and ofloxacin (16.9%). Furthermore, in the molecular method, the frequency of fimH and rmpA genes was reported 86.1% and 10.8%, respectively. It should be noted that none of the strains harbored the magA gene.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, antibiotic resistance and multidrug resistance strains among Klebsiella pneumoniae strains are increasing. On the other hand, the presence of some virulence factors can play a significant role in the development of resistant strains.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Klebsiella pneumoniae, Polymerase Chain Reaction, Virulence Genes