فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • پریچهر حناچی*، راحله احسانی، سید داور سیادت، شهره خاتمی صفحات 1-8
    مقدمه
    هموفیلوس آنفلوانزا تیپ b (Hib) یکی از علل اصلی مننژیت در نوزادان و کودکان در کشورهای در حال توسعه است و هر ساله حداقل 3 میلیون مورد بیماری ناشی از Hib در سراسر جهان ایجاد می شود. کپسول Hib، عامل اصلی بیماری زایی می باشد. کپسول پلی ساکارید کونژوگه شده به پروتئین حامل در پیشگیری از عفونت ها موثر است. واکسیناسیون علیه Hib تاکنون در برنامه واکسیناسیون معمول کشور قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه، دستیابی به یک روش کارآمد جهت تولید واکسن کونژوگه علیه مننژیت ناشی از هموفیلوس آنفلوانزا است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، مشتق پلی ساکارید Hib (PRP) در حضور 1-اتیل-3-(3-دی متیل آمینو پروپیل) کربودی ایمید (EDAC) با وزیکول غشاء خارجی (OMV) نیسریا مننژیتیدیس گروه B کونژوگه شد. دو روش با واسطه آدیپیک اسید دی هیدرازید (ADH) به عنوان فاصله گذار به کار برده شد. پلی ساکارید به صورت جداگانه با سیانوژن بروماید (CNBr) و EDAC فعال شد. در روش اول، ADH به PRP فعال شده با CNBr متصل و مشتق PRPCNBr AH تشکیل شد. در روش دوم، ADH به PRP فعال شده توسط EDAC متصل و PRPEDAC AH تشکیل شد. دو مشتق ایجاد شده توسطEDAC به OMV کونژوگه شدند و PRPCNBr AH-OMV، PRPEDAC AH-OMV تشکیل شدند.
    نتایج
    این تحقیق نشان داد که بازده کونژوگه PRPCNBr AH-OMV بر حسب پروتئین متصل شده به پلی ساکارید 3/63% و برای PRPEDAC AH- 47% OMV.
    نتیجه گیری
    متوسط بازده کونژوگاسیون توسط سیانوژن بروماید فعال کننده بیشتر از فعال کننده دیگری است. با این حال به مطالعه بیشتر در مورد روش های دیگر و مقایسه آنها با یکدیگر برای دستیابی به یک واکسن کونژوگه موثر، نیاز است.
    کلیدواژگان: کونژوگه، هموفیلوس آنفلوانزا، پلی ساکارید، واکسن
  • جواد ملکوتی، شهرام ارسنگ جنگ، مجتبی دهقان نصیری، وحید غریبی* صفحات 9-17
    مقدمه
    کار در برخی شرایط می تواند بر سلامتی شاغلین اثر سوء داشته باشد. نزدیک به نیمی از عوامل خطر موثر در بروز بیماری های مزمن انسدادی ریوی دارای منشا شغلی می باشند و این درحالی است که همه این موارد قابل پیشگیری هستند. در این مطالعه به تعیین اثرات ریوی ناشی از مواجهه با گرد و غبار الیاف اکریلیک در یکی از صنایع نساجی استان قم در سال 1392 پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی است که به مدت 4 ماه بر روی کارگران کارخانه نساجی لاله مهرگان انجام شده است. به منظور جمع آوری اطلاعات فردی و شغلی از پرسشنامه استفاده شد و برای تعیین ظرفیت های ریوی کارگران، آزمون عملکرد ریوی با همکاری یک پزشک متخصص طب کار انجام شد. شاخص های عملکرد ریوی مورد بررسی شامل FEV1/FVC، FEV1، FVC و FEF 25- 75% بود؛ جهت توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t تست، ضریب همبستگی پیرسون و تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه در محیط SPSS استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که ظرفیت های عملکرد ریوی در سالن های مختلف اختلاف آماری معناداری با یکدیگر نداشتند. در بین شاخص های عملکرد ریوی، تنها اختلاف میانگین FEF 25- 75% در بین گروه شاهد و گروه های شغلی ریسندگی و بافندگی از نظر آماری معنی دار بود. براساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون بین عملکرد ریوی و سابقه ی شغلی، سن، شاخص توده ی بدنی و استفاده از تجهیزات حفاظت تنفسی ارتباط معناداری یافت نشد (05/0
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه، احتمال شروع مراحل اولیه اختلالات مربوط به انسداد راه های هوایی به ویژه راه های هوایی کوچک در کارگران سالن های بافندگی و ریسندگی بالا است لذا بررسی و اصلاح سیستم تهویه در سالن های تولید ضروری است.
    کلیدواژگان: نساجی، گرد و غبار، عملکرد ریوی
  • معصومه معصومی کریمی، مهدی میرزایی، پیراسته نوروزی، مژگان فضلی، ساناز دهباشی، داود افشار، مسلم جعفری ثانی* صفحات 18-22
    مقدمه
    استرپتوکوکوس پیوژنز کلونیزه کننده پوست و گلو در بسیاری از انسان ها است. این باکتری علاوه بر عفونت های چرکی حاد، مسئول عوارض و بیماری های خودایمن بعد از عفونت شامل آرتریت واکنشی، گلومرولونفریت و تب روماتیسمی می باشد. روش استاندارد طلایی برای شناسایی استرپتوکوکوس پیوژنز، کشت است. اما به دلیل زمان بر بودن روش مذکور و اهمیت تشخیص سریع آن، استفاده از روش های مولکولی مفید است. تکنیک LAMP روش نسبتا جدیدی است که حساسیت و اختصاصیت بالایی در تشخیص عفونت های باکتریایی دارد. هدف از این مطالعه، استفاده از تکنیک LAMP براساس ژن ستوکروم اکسیداز (oxaA) برای شناسایی استرپتوکوکوس پیوژنز است.
    مواد و روش ها
    روش LAMP با 6 پرایمر برای توالی خاص oxaA در استرپتوکوکوس پیوژنز طراحی شد. غلظت های مختلفی از سولفات منیزیم، دزوکسی نوکلئوتید تری فسفات و پرایمرها برای بهینه سازی روش استفاده گردید.
    نتایج
    واکنش LAMP با غلظت های 10 uM از هر کدام از پرایمرهای LB، LF،F3 و B3، 40 uM از هر کدام از پرایمرهای FIP و BIP، 0.4mM dNTPs و 8mM MgSo4 طی 1 ساعت و در دمای 63 درجه سانتیگراد راه اندازی گردید.
    نتیجه گیری
    روش LAMP در مقایسه با PCR روش سریعی برای شناسایی استرپتوکوکوس پیوژنز می باشد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پیوژنز، Loop mediated isothermal amplification assay، تشخیص اختصاصی
  • علیرضا حاجی قاسمی*، علی اصغر رواسی، محمدرضا کردی، امیر رشید لمیر، اختر قرغی صفحات 23-29
    مقدمه
    آترواسکلروز مهمترین بیماری قلب و عروق و عامل اصلی مرگ و میر در دنیا است. ABCA1 مسئول اصلی تشکیل ذراتHDL بوده و به همین دلیل احتمالا در پیشگیری و جلوگیری از گسترش آترواسکلروزیس نقش دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین ورزشی بازتوانی قلبی بر بیان ژن ABCA1 سلول های PBMN می باشد.
    مواد و روش ها
    23 نفر از بیماران مرد مبتلا به گرفتگی عروق قلبی انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه به مدت یک ساعت تمرینات مقاومتی سبک با شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. قبل از شروع و بعد از پایان تمرینات میزان m-RNA ABCA1 به روش RT-PCR اندازه گیری و اطلاعات به وسیله تحلیل کوواریانس در سطح 05/0

    نتایج
    نتایج نشان داد که تمرینات ورزشی بازتوانی موجب افزایش معنی دار بیان ژن ABCA1 و عدم تغییر HDL، LDL در بیماران گرفتگی عروق قلب شده است (05/0≤P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری نمود که تمرینات ورزشی مقاومتی سبک می تواند در بیان ژن ABCA1 سلول های تک هسته ای خون بیماران MI موثر بوده باعث بهبود عملکرد انتقال معکوس کلسترول شده و احتمالا در پیشگیری از وقوع ایسکمی های مکرر موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی سبک، ژن ABCA1، انتقال معکوس کلسترول
  • اکبر اعظمیان جزی*، ایرج محمدی، علی شفیع زاده، محمدرضا حافظی صفحات 30-38
    مقدمه
    آتورواستاتین و تمرینات استقامتی ممکن است اثرات مثبت مضاعفی بر فرآیند التهاب پس از انفارکتوس میوکارد (MI) داشته باشند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ترکیبی تمرین استقامتی و سه دوز داروی آتورواستاتین بر سطوح سرمی اینترلوکین - 10 (IL-10) پس از انفارکتوس تجربی میوکارد در رت ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    75 سر رت نر (با سن 10-8 هفته و با میانگین وزن 10 ± 230 گرم) به طور تصادفی به 9 گروه کنترل کاذب (شم)، کنترل، تمرین استقامتی، آتورواستاتین (5، 10 و 15 میلی گرم/کیلوگرم) و تمرین + آتورواستاتین (5، 10 و 15 میلی گرم/کیلوگرم) تقسیم شدند. MI به وسیله ی تزریق زیرجلدی ایزوپرنالین (150 میلی گرم/کیلوگرم) در دو روز متوالی القاء شد. مداخله دارویی و تمرین استقامتی، 2 روز پس از MI شروع و به مدت 4 هفته تداوم یافت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح 05/0>P تحلیل شدند.
    نتایج
    تمرین استقامتی همراه با مصرف 10 میلی گرم/کیلوگرم آتورواستاتین به طور معنی داری سطوح سرمی IL-10 را افزایش داد (001/0=P)، اما تاثیر تمرین استقامتی به تنهایی، دوزهای مختلف داروی آتورواستاتین به تنهایی و ترکیب تمرین استقامتی با دوزهای 5 و 15 میلی گرم/کیلوگرم آتورواستاتین تاثیر معنی داری بر سطوح سرمی IL-10 نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تمرین استقامتی همراه با مصرف 10 میلی گرم/کیلوگرم آتورواستاتین بهترین ترکیبی است که می تواند وضعیت التهابی پس از MI را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، آتورواستاتین، اینترلوکین - 10، انفارکتوس میوکارد، رت
  • افشین پیرنیا، کاظم پریور، پریچهر یغمایی، مسعود حمادی، محمدرضا غلامی* صفحات 39-47
    مقدمه
    اسپرماتوژنز پستانداران از سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) منشاء می گیرد. درمان های ضد سرطان، اعم از پرتودرمانی یا شیمی درمانی، با هدف قرار دادن این سلول های پرتکثیر می توانند باعث ناباروری شوند. در مردان بالغ مبتلا به سرطان، انجماد اسپرماتوزوئیدها قبل از شروع درمان راه حفظ باروری در طی روند درمان است؛ اما در پسران نابالغ به دلیل نبود اسپرماتوزوئید، انجام این کار مقدور نیست. هدف این مطالعه بررسی اثر آلژینات بر کاهش اثرات سوء انجماد-ذوب بر پتانسیل SSCs و حفظ این سلول ها در بچه های سرطانی است که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار می گیرند.
    مواد و روش ها
    SSCs از بیضه موش های 6 روزه نابالغ Balb/C جداسازی شدند. خالص سازی به وسیله آنتی بادی های Thy-1 و c-kit به روش MACS انجام گرفت. این سلول ها در هیدروژل آلژینات انکپسوله و منجمد شدند. بعد از ذوب سلول ها تعیین درصد سلول های زنده انجام گرفت. پس از استخراج RNA و ساخت cDNA بررسی بیان ژن های Oct4، Sall4، Plzf، Dazl، Etv5، Bcl6b، Lin28 و Nanog به روش Real time-PCR RT صورت گرفت. برای آنالیز نتایج از نرم افزار آماری SPSS و برای تجزیه و تحلیل بیان ژن از نرم افزار Rest استفاده گردید.
    نتایج
    درصد سلول های زنده پس از انجماد در گروه سلول های انکپسوله در آلژینات نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنی داری را نشان نمی دهد. در گروه انجماد با انکپسوله سازی در آلژینات بیان ژن های Lin28 و Sall4 افزایش یافته (0001/0P<، 0001/0P<) و بیان ژن Dazl کاهش یافته است (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که استفاده از آلژینات به عنوان یک داربست در حفاظت سرمایی SSCs می تواند برای حفظ پتانسیل بنیادی این سلول ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، حفاظت سرمایی، آلژینات
  • هاشم حقدوست یزدی، محمد صوفی آبادی*، محمد ساروخانی، زهرا بابا شاهوردی، نفیسه راستگو، علی سربازی صفحات 48-55
    مقدمه
    پارکینسون از بیماری های تخریبی مغز به شمار می رود. شواهد نشان می دهد که میزان هموسیستئین سرم در بیماری پارکینسون افزایش می یابد. در این مطالعه ارزیابی موفقیت پیوند سلولی با مقایسه سطح سرمی هموسیستئین و علایم رفتاری در پارکینسون تجربی القا شده با 6-هیدروکسی دپامین مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 بر روی موش های صحرایی نر ویستار انجام شد. موش ها ابتدا تحت جراحی استرئوتاکسیک با تزریق 6-هیدروکسی دپامین به ناحیه دسته مغز جلویی میانی نیمکره راست پارکینسونی شده که با آزمون چرخش القاء شده با آپومورفین تایید گردید. پس از آن موش ها تحت درمان با پیوند سلول های بنیادی قرار گرفته و اثر درمان بر این چرخش ها مجددا بررسی شد. سطح کلی هموسیستئین قبل و شش هفته پس از تزریق 6 -هیدروکسی دپامین و ده هفته پس از پیوند سلولی اندازه گیری گردید. داده ها با آزمون های آماری تی زوجی و واریانس یک طرفه و توکی تحلیل شدند.
    نتایج
    سطح کلی هموسیستئین در موش های پارکینسونی با شمار چرخش بالا، تغییر معنی داری نداشت. ولی ده هفته بعد از پیوند سلولی، سطح کلی هموسیستئین به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که ارتباط مستقیمی بین شدت چرخش های القاء شده با آپومرفین با درجه آسیب سلولی در هسته جسم سیاه وجود دارد، نتایج ما نشان می دهند که مقادیر بالاتر هموسیستئین می تواند نشان دهنده آسیب نورونی بیشتر در این هسته باشد.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، پارکینسون، 6-هیدروکسی دپامین، پیوند سلولی
  • بررسی درصد لنفوسیت های Th1 در خون محیطی بیماران مبتلا به سندرم هایپر IgE اتوزومال مغلوب
    آرزو رحیمی، زهرا چاوش زاده، نیما رضایی، محبوبه منصوری، دلارا بابایی، محمد نبوی، حمید فرجی فرد، امیر عطشی، مهرداد امیرمعینی، راضیه رضایی، رضا علی محمدی، مهرناز مصداقی صفحات 56-62
    مقدمه
    سندرم هایپر IgE نقص ایمنی اولیه است که با افزایش استعداد ابتلا به طیف محدودی از عفونت های قارچی و باکتریایی به خصوص کاندیدا آلبیکنس و استافیلوکوک اورئوس همراه است. بررسی تغییرات زیر گروه های لنفوسیت ها در بیماران در یافتن پاتوژنز بیماری می تواند کمک کننده باشد. در این مطالعه درصد لنفوسیت های Th1 در بیماران مبتلا به سندرم هایپر IgE اتوزومال مغلوب مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی شش بیمار مبتلا به سندرم هایپر IgE اتوزومال مغلوب و هفت فرد سالم به عنوان گروه کنترل که با گروه بیماران از لحاظ سن و جنس همسان سازی شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از خونگیری وریدی، سلول های تک هسته ای خون محیطی جدا گردیدند و پس از تحریک سلولی و کشت 12 ساعت، درصد سلول های Th1 به روش فلوسایتومتری مورد سنجش قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که درصد سلول های Th1 در بیماران در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافته است (008/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که تغییر درصد زیر گروه های لنفوسیت Th1 ممکن است نقش مهمی در پاتوژنز این بیماری داشته باشد و کاهش درصد این لنفوسیت ها می تواند در افزایش استعداد ابتلا به عفونت های قارچی و باکتریایی سهیم باشد.
    کلیدواژگان: سندرم هایپر IgE، IFپN-γ، Th1، اتوزومال مغلوب
  • جواد رضایی رونقی، محمد پرآور، محبوبه رضایی*، حسین ابراهیمی صفحات 63-72
    مقدمه
    فرسودگی شغلی سندرمی شایع در میان مشاغلی است که در آنها ارتباط انسانی مطرح است. در این میان کارکنان بخش فوریت های پزشکی به علت ماهیت شغل خود و مواجهه با تنش های گوناگون شغلی نسبت به سایر مشاغل آمادگی بیشتری برای درگیری با این سندرم دارند. یکی از راه های کاهش فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط فرسودگی شغلی و حمایت اجتماعی در کارکنان فوریت های پزشکی شهرستان کاشان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بود که در سال 1394 انجام شد. 92 نفر از پرسنل فوریت های پزشکی شهرستان کاشان که به روش سرشماری انتخاب شده بودند، در این پژوهش شرکت کردند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه «فرسودگی شغلی» ماسلاچ و جکسون و پرسشنامه «مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی درک شده» زیمت و همکاران بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بین 47 تا 63 درصد از واحدهای مورد پژوهش خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عدم موفقیت فردی را در سطح متوسط تجربه کرده بودند. بین بعد حمایت از طرف خانواده و حمایت از طرف دیگران (افراد مهم) با خستگی عاطفی و مسخ شخصیت ارتباط معناداری وجود داشت (05/0P). نتایج به دست آمده همچنین نشان داد که بین سن و وضعیت تاهل با فرسودگی شغلی ارتباط معنادار آماری وجود دارد (05/0
    نتیجه گیری
    باتوجه به میزان قابل توجه فرسودگی شغلی در بین کارکنان فوریت های پزشکی و تاثیر مثبت حمایت اجتماعی به ویژه از طرف خانواده و افراد مهم در کاهش فرسودگی، افزایش میزان حمایت صورت گرفته از طرف این افراد می تواند در کاهش میزان فرسودگی نقش مهمی داشته باشد. همچنین تدوین راهکارهای حمایتی توسط مدیران می تواند محیط مناسبی را برای فعالیت حرفه ای با نشاط کارکنان بخش فوریت های پزشکی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: فرسودگی، حمایت اجتماعی، پرستاری اورژانس
  • مریم عاشوری*، شهریار محمدی، هدی سادات حسینی ایوری صفحات 73-82
    مقدمه
    نیاز فوری به خون و عدم جایگزین مناسب برای آن، ضرورت وجود الگویی برای کمک به پزشکان جهت ارایه خدمات درست به اهداکنندگان و مدیریت صحیح پایگاه خون را نشان می دهد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی الگویی برای تشخیص وضعیت اهداکنندگان خون صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به روش پیمایشی- مقطعی و به صورت سرشماری صورت گرفته است. جامعه پژوهش متشکل از داده های سازمان انتقال خون بیرجند در ماه های خرداد تا شهریور 92 است که با مراجعه مستقیم پژوهش گر به سازمان و به صورت فایل اکسل تهیه گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار Clementine12.0 استفاده شده است. در پژوهش حاضر ابتدا خوشه بندی Two-Step و سپس الگوریتم های C5.0،C&R Tree ، CHAID و QUEST اجرا گردیدند تا بهترین نسبت بین فیلدهای مختلف به دست آید.
    نتایج
    مقدار صحت به دست آمده از اجرای الگوریتم های C5.0، C&R Tree، CHAID و QUEST به ترتیب 9998/0، 9960/0، 9930/0، 8913/0 می باشد. مقادیر به دست آمده برای شاخص های حساسیت، شفافیت، صحت، دقت، شاخص F، میانگین هندسی، نرخ مثبت غلط، نرخ منفی غلط و نرخ خطا برای مدل C5.0 نشان دهنده عملکرد بهتر این الگوریتم نسبت به سایرین می باشد. تاثیرگذارترین شاخص ها در تولید مدل، دسته فشارخون، وضعیت اهدای خون و دمای بدن هستند.
    نتیجه گیری
    مدل ارایه شده به پیش بینی سریع تر و دقیق تر وضعیت اهدای خون و نیز مدیریت صحیح پایگاه خون کمک می نماید و می تواند گامی موثر جهت استفاده کارآمد از خون اهدایی و کاهش هزینه های نگهداری خون محسوب گردد.
    کلیدواژگان: اهداکنندگان خون، داده کاوی، درخت تصمیم، خوشه بندی
|
  • Parichehr Hanachi, Raheleh Ehsani, Sayed Davar Siadat, Shohreh Khatami Pages 1-8
    Introduction
    The Haemophilus influenzae type b (Hib) infection is a leading cause of meningitis in infants and children in the developing countries, estimated that at least three million serious cases of disease worldwide are caused by Hib each year. The capsular of Hib, is the most important cause of its virulence. The capsular polysaccharide conjugated to a carrier protein is effective in the prevention of such infections. The routine vaccination against Hib has not been defined in the national immunization program of Iran. The aim of this study was to achieve an efficient method for producing vaccines against meningitis caused by haemophilus influenzae.
    Methods
    In this study, a derivative of Hib Polysaccharide (PRP) was conjugated to outer membrane vesicle (OMV) of Niesseria meningitides group B by 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide (EDAC). Two methods, involving adipic acid dihydrazide (ADH) as a linker, were used. The polysaccharide activated with cyanogen bromide (CNBr) and EDAC separately. The first, ADH was bounded to PRP activated with CNBr to form PRPCNBr AH, second ADH was bounded to PRP activated with EDAC to form PRPEDAC AH. These derivatives were bound to OMV by EDAC to form PRPCNBr AH-OMV and PRPEDAC AH-OMV.
    Results
    On the basis of the bounded protein to polysaccharide, the yield of conjugated PRPCNBr AH-OMV and PRPEDAC AH-OMV were calculated 63.3% and 47%, respectively.
    Conclusion
    The results indicated that average yield of conjugation with CNBr activator was higher than other activators, however more study required to other methods and comparing them together to achieve an effective conjugated vaccine.
    Keywords: Conjugate, Haemophilus influenzae, Polysaccharide, Vaccine
  • Javad Malakouti, Shahram Arsang Jang, Mojtaba Dehghan Nasiri, Vahid Gharibi * Pages 9-17
    Introduction
    Work conditions can have adverse effect on workers health. Nearly half of the risk factors in chronic obstructive pulmonary diseases are related to work condition, although all of these cases are preventable. The aim of the study was to evaluation of workers’ pulmonary function indexes in one of textile industry in Qom province.
    Methods
    This study is a cross-sectional one which has done on LALEH MEHRGAN textile industry workers. Data collection was done according to a questionnaire. For evaluating of workers’ pulmonary functions, lung function tests were done by an occupational medical specialist. Lung function indexes were FVC, FEV1, FEV1/FVC and FEF25% -75%. The data were statically analyzed using one sample t-test, Pearson Correlation Coefficient Test, one-way analysis of variance, using SPSS.
    Results
    Pulmonary function in halls was not significantly different. The only pulmonary function index that was statistically significant with control group was FEF 25-75% in spinning and weaving jobs. Statistical analysis between pulmonary function and job experience, age, body mass index and use of respiratory protection equipment showed no significant correlation (P>0.05).
    Conclusion
    Chance of airway obstruction, especially in the small airways in the weaving and spinning workers is high, so modification of the ventilation system in the production halls is essential.
    Keywords: Textile, Dust, Pulmonary function
  • Massomeh Masoomikarimi, Mehdi Mirzaei, Pirasteh Norouzi, Mojgan Fazli, Sanaz Dehbashi, Davoud Afshar, Moslem Jafarisani * Pages 18-22
    Introduction
    Streptococcus pyogenes is the leading cause of suppurative infections and the non suppurative sequela as acute rheumatic fever, acute glomerulonephritis, and reactive arthritis. Loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay is a rapid and sensitive method to detect bacterial infections. Therefore, we developed a LAMP assay for rapid detetion of S.pyogenes infections based on cytochrome oxidase gene(oxaA).
    Methods
    The LAMP assay was established using six primers targeting cytochrome oxidase gene in S.pyogenes. The performance of assay was evaluated with different concentration of MgSo4, dNTPs and primers.
    Results
    LAMP assay was developed with concentrations of 10 uM from F3, B3, LB ad LF primers, 40 uM of each FIP and BIP primer, 0.4mM of dNTPs and 8mM of MgSo4 at 63°C for 1h.
    Conclusion
    The LAMP assay to detect S.pyogenes is rapid method in comparison to PCR.
    Keywords: Streptococcus pyogenes, Loop mediated isothermal amplification assay, Specific detection
  • Alireza Hajighasemi *, Ali Asghar Ravasi, Mohamadreza Kordi, Amir Rashidlamir, Akhtar Ghorghi Pages 23-29
    Introduction
    Atherosclerotic heart disease is a major important cause of mortality in most countries. ABCA1 transporter is responsible for making and forming of HDL particles and therefore probably plays a crucial role in prevention of atherosclerosis. The purpose of this study was to assess the effect of rehabilitation training on ABCA1 gene expression of peripheral blood mononuclear cells (PBMN).
    Methods
    Twenty three myocardial infractions patients were randomly selected and assigned into two groups; control (N=11) and experimental (N=12). Moderate resistance training was conducted by experimental group for 60 minutes at three sessions for eight weeks with 40-60% of one repetition maximum (1RM). Blood sample of subjects were collected before and after training. PBMN cells were separated and m-RNA purification was performed by real–time PCR. Data was analyzed by ANCOVA in SPSS software (significant leve equal 0.05).
    Results
    Results showed that expression of PBMN ABCA1 m-RNA was significantly increased with moderate resistance training in myocardial infractions patient group. There was no significant differences in mean of HDL-C, LDL-C (P>0.05).
    Conclusion
    As result that moderate resistance training increases the expression of ABCA1 gene on PBMN cells of MI patient, improves the function of reverse cholesterol transfer, and probably prevents repetition of Ischemic.
    Keywords: Moderate resistance training, ABCA1 gene, Reverse cholesterol transport
  • Akbar Azamian Jazi *, Iraj Ahmadi, Ali Shafizadeh, Mohammad Reza Hafezi Pages 30-38
    Introduction
    Atorvastatin and endurance training (ET) may have synergic positive effects on inflammation process, following myocardial infarction (MI). Therefore, the present study aimed to investigate the combined effect of endurance training and three doses of atorvastatin on serum interleukin-10 (IL-10) levels following experimental myocardial infarction in rats.
    Methods
    75 rats (age 8-10 weeks and 230±10 g body weight) were randomly divided to 9 groups. Sham, control, endurance training, atorvastatin (5, 10 and 15 mg/kg), and exercise plus atorvastatin (5, 10 and 15 mg/kg). MI was induced by subcutaneous injection of isoprenaline (150 mg/kg) in two consecutive days. Drug and training intervention was initiated 2 days after MI and continued for 4 weeks. Data were analyzed by using one-way analyses of variance (ANOVA) at P
    Results
    Combined ET with taking 10 mg/kg atorvastatin significantly increased serum levels of IL-10 (P=0.001), but the combined effect of ET and atorvastatin (5 and 15 mg/kg), ET alone and three doses of atorvastatin alone (5, 10 and 15 mg/kg) was not significant.
    Conclusion
    It seems that combined endurance training with taking 10 mg/kg atorvastatin is the best combination that can improve the inflammatory condition after MI.
    Keywords: Endurance exercise training, Atorvastatin, Interleukin-10, Myocardial infarction, Rat
  • Afshin Pirnia, Kazem Parivar, Parichehr Yaghmaei, Massoud Hemadi, Mohammadreza Gholami * Pages 39-47
    Introduction
    Spermatogonial stem cells (SSCs) are the foundation of spermatogenesis. Cancer treatments such as chemotherapy or radiotherapy by targeting of these high proliferating cells can cause infertility. In pubertal male patients, cryopreservation of spermatozoa before chemotherapy is the way for fertility preservation during treatment. However, for prepubertal male patients, because of the absence of spermatozoids, this is not possible. The aim of this study is the investigation of the effect of alginate hydrogel in reduction of cryopreservation effects on SSCs potential and preserve of these cells in cancer childhoods that undergoes chemotherapy or radiotherapy.
    Methods
    SSCs were isolated from the testes of Balb/c mice pups (6 days old), purified by MACS with Thy-1 and c-kit microbeads, encapsulated in alginate hydrogel and then cryopreserved. After thawing, cell viability was evaluated. After RNA was isolated and cDNA was synthesized, the expression of stemness genes Oct4, Sall4, Plzf, Dazl, Etv5, Bcl6b, Lin28, and Nanog was considered using RT Real-time PCR. Statistical analyses were performed using SPSS. Gene expression was analyzed with REST software.
    Results
    Cell viability after cryopreservation show no significant decrease in alginate encapsulated cells group compared to control group. Lin28 and Sall4 genes were significantly upregulated (P
    Conclusion
    This study indicates that use of alginate as scaffold in SSCs cryopreservation can be effective for stemness preservation of these cells.
    Keywords: Spermatogonial Stem Cells, Cryopreservation, Alginate
  • Hashem Haghdoost Yazdi, Mohammad Sofiabadi *, Mohammad Sarookhani, Zahra Babashaverdi, Nafise Rastgoo, Ali Sarbazi Pages 48-55
    Introduction
    Parkinson is a brain’s degenerative disease. Evidence shows that the levels of homocysteine increases in the Parkinson's disease. In this study, the success of cell transplantation was evaluated by comparison between serum homocysteine levels and behavioral symptoms in experimentally Parkinson's induced by 6-hydroxy dopamine (6- OHDA).
    Methods
    This experimental study was conducted in 2014 on male Wistar rats. The rats initially were Parkinsonism through stereotaxic 6- OHDA microinjection into right middle frontal areas of right hemisphere. Parkinson's was confirmed by apomorphine-induced rotation test. Then the rats treated with stem cell transplantation and the effect of treatment was assessed again. The total level of homocysteine was measured before, six weeks after 6- HDOA injection and ten weeks after cell transplantation. Data were analyzed using paired t-tests, ANOVA and Tukey test.
    Results
    The total level of homocysteine didn’t change significantly in rats with higher number of rotations. But ten weeks after cell transplantation, the level of homocysteine decreased significantly.
    Conclusion
    Considering the direct correlation between the severity of rotational behavior and the degree of lesion in the substantia nigra (SN), our data indicate that higher tHcy values can predict higher SN dopaminergic neurodegeneration.
    Keywords: Homocysteine, Parkinson's disease, 6-hydroxydopamine, Cell replacement therapy
  • Investigating the Percentage of Th1 lymphocytes in Peripheral Blood of Patients with Autosomal Recessive Hyper-IgE Syndrome
    Arezou Rahimi, Zahra Chavoshzad, Nima Rezaei, Mahboubeh Mansouri, Delara Babaie, Mohammad Nabavi, Hamid Farajifard, Amir Atashi, Mehrdad Amirmoini, Razeye Rezaei, Reza Alimohammadi, Mehrnaz Mesdaghi Pages 56-62
    Introduction
    Hyper-IgE syndrome is a primary immunodeficiency disease, characterized by increased susceptibility to a limited range of fungal and bacterial infections, especially Candida Albicans and Staphylococcus Aureus. The study of different subtypes of lymphocytes would be helpful in understanding of the disease pathogenesis. In this study, the percentage of Th1 lymphocytes in peripheral blood of patients with autosomal recessive hyper-IgE syndrome was investigated.
    Methods
    In this case-control study, six patients with autosomal recessive hyper IgE syndrome and seven healthy controls, which were age and sex matched, were studied. Peripheral blood mononuclear cells were isolated from venous blood. After cell stimulation and culture for 12 hours, the percentage of Th1 cells was evaluated by flow cytometry.
    Results
    The results of this study showed that the percentage of Th1 cells was significantly decreased in patients compared to the control group (P
    Conclusion
    The reduction in Th1 lymphocytes may play an important role in the pathogenesis of autosomal recessive hyper-IgE syndrome and their increased susceptibility to bacterial and fungal infections.
    Keywords: Autosomal recessive, hyper-IgE Syndrome, IFN-γ, Th1
  • Javad Rezaei Ronaghi, Mohammad Paravar, Mahboubeh Rezaei, Hossein Ebrahimi Pages 63-72
    Introduction
    Burnout is a common syndrome especially among jobs that deal with human relationships. Emergency medical personnel are susceptible to burnout, because of the nature of their profession and job stresses. One way toreduce burnout is social support. The aim of this study was to determine the relationship between burnout and social support in emergency medical personnel in Kashan city.
    Methods
    It was a cross-sectional study performed in 2015 . Ninety two emergency medical personnel in Kashan city were recruited by census participated in this study. The instruments included demographic data questionnaire, Maslach Burnout Inventory (MBI) and the Multidimensional Scale of Perceived Social Support (MSPSS). After completing the questionnaires, data were analyzed using SPSS.
    Results
    Between 47-63 percent of the personnel experienced moderate levels of emotional exhaustion, depersonalization and lack of personal accomplishment. There was significant relationship between family and "significant others" dimensions of social support and emotional exhaustion and depersonalization (P0.05). Also, findings revealed that there are significant relationship between age and marital status with burnout (P
    Conclusion
    Due to significant amount of burnout among emergency medical personnel and positive impact of social support, especially from family and significant others in reducing burnout, increasing the amount of support made by them can play an important role in reducing burnout. Nursing managers should apply supportive strategies in order to provide a suitable environment for joyful professional activities of emergency medical personnel.
    Keywords: Burnout, Social support, Emergency nursing
  • Maryam Ashoori *, Shahriar Mohammadi, Hoda Sadat Hossieny Eivary Pages 73-82
    Introduction
    Urgent need for blood and lack of an alternative for it necessitates the presence of a model to assist doctors in providing the proper services for the donors and also the right management of blood transfusion centers. The present study is aimed at determining blood donors’ status.
    Methods
    Cross-sectional survey was applied in the present study through census. The population included the data extracted from blood transfusion center of Birjand from Khordad to Shahrivar 1392 which was provided as an Excel file by the direct visit of the researcher from the blood transfusion organization. In the present study, first, two-step clustering and then C50, C&R TREE, CHAID, and QUEST algorithms were executed to obtain the best ratio among different fields. Analysis was performed using Clementine12.0 software.
    Results
    The obtained accuracy for executing C50, C&R Tree, CHAID, and QUEST equals 0.9998, 0.9960, 0.9930, and 0.8913, respectively. The results of indices including sensitivity, Specificity, accuracy, precision, FM, GM, FPR, FNR, and ER for C50 are indicators of better performance of this algorithm compared to the other ones. Important variables in modeling are blood pressure label, blood donation status and temperature.
    Conclusion
    The proposed model helps us in predicting faster and more precise status of blood donation and also the proper management of the blood transfusion centers and it canbe and effive step for efficient usage of blood donation and decreasing the blood maintenance costs.
    Keywords: Blood donors, Data mining, Decision tree, Clustering