فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:27 Issue: 3, 2015

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:27 Issue: 3, 2015

  • 70 صفحه، بهای روی جلد: 60,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/09/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد سروش محلاتی * صفحات 131-136
  • منصوره میرزایی، اسماعیل یاسینی *، محمد جواد خرازی فرد، مهرناز وزیری صفحات 137-142
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر استفاده از دستگاه های Light Emitting Diode(LED) رو به افزایش می باشد. این تمایل به دلیل عدم نیاز به فیلتر و تولید حرارت کمتر در مقایسه با دستگاه های هالوژن جهت کیورینگ کامپوزیت است. به همین جهت هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند برشی کامپوزیت به عاج با استفاده از نورهای QTH و LED در زمانهای مختلف می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شصت دندان خلفی سالم بدون پوسیدگی و ترمیم، انتخاب و به صورت تصادفی به شش گروه ده تایی تقسیم شدند. قسمت باکال دندانها طوری تراش داده شد که سطح عاج به میزان کافی اکسپوز شد. پس از اچ و کاربرد باندینگ مقداری کامپوزیت درون مولد پلاستیکی سیلندریک پک شد و روی سطح عاج دندانها قرار گرفت گروه اول، دوم و سوم به ترتیب به مدت بیست، سی و چهل ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED(Wood Pecker) کیور شدند. سه گروه بعدی یعنی گروه چهارم، پنجم و ششم به ترتیب به مدت بیست، سی و چهل ثانیه توسط دستگاه لایت کیور QTH (Optilux 501)با توان تابشی پانصد میلی وات بر سانتی مترمربع کیور گردیدند. پس از نگهداری نمونه ها به مدت دو هفته در آب مقطر در دمای اتاق، استحکام باند برشی آنها با دستگاه تست مکانیکی(Zwick Universal Testing ) و با سرعت یک میلی متر در دقیقه ثبت شد. داده ها توسط آزمونهای آماری Two way ANOVA و با توجه به معنی دار شدن اثر بر هم کنش از آزمون One way ANOVA و Tukey HSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین گروه ها اختلاف آماری معنی داری وجود دارد. بیشترین میزان استحکام باند برشی در زمان چهل ثانیه، با تابش نور LED (با میانگین 63/18 مگاپاسکال) به دست آمد. در مقایسه دو به دوی انجام شده بین گروه ها با استفاده از آزمون Tukey ، تنها مقایسه استحکام باند در گروه هایی که با نور LED کیور شده بودند و در زمانهای بیست ثانیه با چهل ثانیه و سی ثانیه با چهل ثانیه با هم تفاوت معنی دار داشتند. ( به ترتیب 059/0=p و 004/0=p)
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر ، استفاده از دستگاه لایت کیور LED در مقایسه با دستگاه QTH نتایج بهتری دارد. زمان چهل ثانیه جهت نوردهی دستگاه LED توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استحکام باند برشی، رزین کامپوزیت، دستگاه کیورینگ
  • افسانه پاکدامن *، رزاق احمدپور، مریم سراج زاده صفحات 143-151
    زمینه و هدف
    توجه به برقراری ارتباط مناسب با بیمار در دندانپزشکی در بهبود کیفیت خدمات درمانی و ارتقای سلامت مهم است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی چک لیست ارزیابی مهارتهای ارتباطی در دندانپزشکی و ارزیابی خود اظهاران توسط دانشجویان دندانپزشکی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی روش استانداردForward-Backward جهت ترجمه ابزار ارزیابی مهارتهای ارتباطی بالینی (DCCC) Dental Consultation Communication Checklist مورد استفاده قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی بررسی و میزان شفافیت و مناسبت سوالات نمره دهی شد. جهت تعیین پایاییIntra class correlation coefficient ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید. دانشجویان مقطع بالینی در سال سوم، چهارم و پنجم پرسشنامه را به صورت خود اظهار تکمیل کردند و میانگین نمره در حیطه ها محاسبه و با استفاده از آزمون ANOVAمقایسه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از کل 245 نفر، 83% معادل 204 نفر پاسخ دادند. ضریب روایی محتوا شامل مناسبت 83/0 و شفافیت 93/0 بود. پایایی ابزار (86/0=ICC) و آلفای کرونباخ 89/0 در محدوده مطلوب بود. درصد پاسخ به سوال « خود را معرفی کرده و نقش خود را بیان کردم» از سایر سوالات کمتر بود. هیچ تفاوت معنی داری از نظر مجموع امتیازات مکتسبه در حیطه های چک لیست در بین سه گروه دانشجویان مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی ابزار ارزیابی مهارتهای ارتباطی در دندانپزشکی ابزاری روا و پایاست که می توان از آن در مطالعات بالینی با حضور بیمار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: برقراری ارتباط، مراقبت دندانی، روایی، سلامت دهان
  • عزت الله جلالیان، غزل مفرد *، محمد رهبر، افشین محسنی، مهشاد محبی صفحات 152-156
    زمینه و هدف
    یافتن ماده مناسب که چسبندگی استرپتوکوک موتانس و استرپتوکوک های پاتوژن و کلونیزاسیون آنها بر این ماده کمتر باشد از اهمیت روز افزونی برخوردار می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان چسبندگی باکتری استرپتوکوک موتانس به دو نوع ماده سرامیکی IPS e.max و پرسلن فلدسپاتیک پالیش شده و همچنین مینای دندان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، 15 نمونه شامل پنج نمونه IPS e.max press پالیش شده و پنج نمونه پرسلن فلدسپاتیک پالیش شده و پنج نمونه مینای دندان در مجاورت سوسپانسیون باکتریایی1×106 mg/mL قرار گرفتند. سپس نمونه ها در دو مرحله شسته شدند و 1/0 سی سی از محلول جدید به دست آمده برداشته و بر روی محیط Blood agar کشت داده شد. بعد از گذشت 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد تعداد کلونی های استرپتوکوک موتانس با چشم غیر مسلح مورد شمارش واقع شد و در پایان داده های مطالعه با استفاده از آزمون ANOVA مورد آنالیز و بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مطالعه روی تعداد 15 نمونه و در سه گروه انجام گرفت. میزان چسبندگی استرپتوکوک موتانس به مینا colony/mm2 ، 44/8 ±4/24، بهIPS e.max پالیش شده colony/mm235/2±6/5 و به پرسلن فلدسپاتیک پالیش شده colony/mm292/1±8/5 بود. اختلاف بین چسبند گی استرپتوکوکوس موتانس به مینا و دو نوع سرامیک آزمایش شده معنی دار بود (001/0< p) و اما بین این دو نوع سرامیک اختلاف وجود نداشت. (8/0< p)
    نتیجه گیری
    میزان چسبندگی باکتری استرپتوکوک موتانس به مینا بیشتر از IPS e.max پالیش شده و فلدسپاتیک پالیش شده بود.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس موتانس، چسبندگی باکتریایی، پرسلن دندانی
  • منصوره میرزایی، حمید کرمانشاه، اسماعیل یاسینی، سید یوسف موسوی صالحی *، نسرین آخوندی، مجتبی ایمان پور، راضیه صنیعی صفحات 157-164
    زمینه و هدف
    ریزنشت از عوامل مهم شکست ترمیمهای کامپوزیتی است. هدف از این مطالعه تعیین اثر کاربرد هیپوکلریت سدیم بر میزان ریزنشت باندینگ عاجی لبه مینایی دو مرحله ای Single bond و One step با حلالهای گوناگون می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی هشتاد دندان قدامی سالم مندیبل ثنایای تحتانی گاو جمع آوری شد. در سطح باکال دندانها، حفرات Cl v در مینا ایجاد و نمونه ها به هشت گروه ده تایی تقسیم شدند. تمامی نمونه ها با کامپوزیت ترمیم و کیور گردیدند. بعد از آن نمونه ها پس از غوطه وری به صورت طولی در جهت باکولینگوالی برش داده شدند. داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 19 تجزیه و تحلیل و در نهایت با آزمونهای آماری Kruskal- Wallis و One-Sample Kolmogroov-Smirnov نتایج ارائه گردید.
    یافته ها
    میزان ریزنشت در بین روش های آماده سازی مختلف اختلاف معنی دار وجود داشت. بالاترین میزان ریزنشت در روش اسید+ هیپوکلریت سدیم و پایینترین میزان ریزنشت در کاربرد هیپوکلریت سدیم+ اسید بود. در روش های آماده سازی مختلف، در هر روش به تفکیک بین باندینگ های مختلف به جز روش هیپوکلریت سدیم+ اسید تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود داشت. در روش اسید+ هیپوکلریت سدیم بالاترین میزان ریزنشت در باندینگOne step و پایینترین میزان ریزنشت در Single bond بود. در روش هیپوکلریت به تنهایی، میزان ریزنشت از نظر آماری بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. در گروه کنترل، بالاترین میزان ریزنشت متعلق به Single Bond بود. همچنین اثر متقابل روش های آماده سازی گوناگون و نوع باندینگ از نظر آماری معنی دار است. (001/0=P.V)
    نتیجه گیری
    کاربرد هیپوکلریت سدیم قبل از اچینگ عاج جهت برداشت مواد آلی عاج، موجب افزایش میزان ریزنشت در باندینگ، One step در مقایسه با روش اچینگ به تنهایی شد. اما استفاده از هیپوکلریت سدیم بعد از اچینگ در Single bond موجب بهبود سیل در ترمیم شد. در روش کاربرد هیپوکلریت سدیم بدون اچینگ در مقایسه با روش اچینگ تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: باندینگ، ریزنشت، اچینگ
  • محدثه هاشم زهی، کیامرث هنردار، کیومرث نظری مقدم، هادی اسدیان *، اسما سلطانی، احسان حمزه لویی مقدم صفحات 165-172
    زمینه و هدف
    نفوذ گوتاپرکای تزریقی در کانال ریشه دندانها نقش مهمی در موفقیت درمانهای اندو داشته و تحت تاثیر عواملی چون ترکیب ساختاری گوتاپرکا، مرحله و میزان سیلان آن می باشد. با توجه به استفاده از دستگاه گوتاپرکای تزریقی BeeFill، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان نفوذ گوتاپرکای گرم در داخل کانال ریشه مصنوعی با استفاده از دو سیلان شصت و هشتاد در این دستگاه صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت آزمایشگاهی بر روی 48 کانال ریشه مصنوعی ایجاد شده به شکل نیم دایره روی استخوان گاو انجام گردید. ریشه ها با فایل چرخشی FlexMaster طبق دستورالعمل کارخانه برای کانال های باریک ایجاد و گوتاپرکا به همراه سیلر AH26 در دو سیلان شصت و هشتاد دستگاه BeeFill تا عمق 5/0 میلی متری طول کارکرد کانال ها و با درجه حرارت صد و هشتاد و نوک اپیکاتور 6/0 پر گردید. تصاویر دیجیتالی از پرکردگی ها تهیه و میزان نفوذ گوتاپرکای گرم در نمونه ها تعیین شد. داده ها با student-t آزمون گردید.
    یافته ها
    میانگین نفوذ گوتاپرکای گرم در دو سیلان شصت و هشتاد دستگاه BeeFill به ترتیب برابر 58/2 میلی متر و 83/4 میلی متر و میانگین نفوذ گوتاپرکا در دو سیلان به ترتیب برابر 5/0 میلی متر و 5/1 میلی متر برآورد گردید. علی رغم بیشتر بودن میزان نفوذ گوتاپرکا در سیلان هشتاد، تفاوت آماری معنی داری بین دو سیلان از این جهت دیده نشد. (69/0=p)
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج مطالعه حاضر می توان این گونه نتیجه گیری کرد که هر دو سیلان شصت و هشتاد دستگاه BeeFill نتایج نسبتا مشابهی از نظر میزان نفوذ گوتاپرکا در داخل کانال ریشه داشته اند، هر چند این نفوذ در سیلان هشتاد تا حدودی بیشتر برآورد گردید.
    کلیدواژگان: گوتاپرکا، ویسکوزیتی، پرکردن کانال ریشه، سیستم انتقال
  • حسین افشار، زهرا بنی عامری * صفحات 173-176
    مقدمه
    کیست رادیکولار شایعترین کیست ادونتوژنیک بوده که می تواند با منشا التهابی به وجود آید. این کیست از بقایای اپی تلیالی لیگامان پریودنتال به دنبال التهاب ناشی از نکروز پالپ منشا می گیرد. پوسیدگی شایعترین عامل اتیولوژیک می باشد و بیشتر در مولرهای شیری مندیبل گزارش شده است. درمان انتخابی شامل درمان ریشه، خارج کردن دندان و یا جراحی می باشد.
    معرفی مورد: یک بیمار 5/10 ساله با کیست رادیکولار در ناحیه مولر دوم شیری فک پایین به بخش دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرد و تصمیم به درمان با روش غیرجراحی و محافظه کارانه از طریق خارج کردن دندان مبتلا گرفته شد. پس از پیگیری دو ساله ضایعه بهبود یافت و دندان پرمولر دوم نیز رویش پیدا کرد.
    کلیدواژگان: کیست رادیکولار، مولر شیری، عفونت
  • مهدی عرق بیدی کاشانی، نوشین جلایر نادری *، سعید برنده صفحات 177-181
    زمینه و هدف
    ثبات مینی اسکروها به عوامل مکانیکی در مراحل اولیه و بیولوژیک پس از استئواینتگریشن وابسته است. مینی اسکروها می توانند شوک های حرارتی محیط دهان را به مغز استخوان هدایت نمایند. نشان داده اند که میزان استئواینتگریشن و التهاب با شکست درمانی مینی اسکرو ارتباط دارد. هدف از مطالعه مقایسه واکنش بافت به مینی اسکروهای دارای پوشش کامپوزیتی در مقایسه با انواع فاقد پوشش می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه حیوانی مینی اسکروهای به قطر 4/1 میلی متر و طول شش میلی متر داخل فک بالای 12 خرگوش نر قرار داده شد. در سمت راست و سمت چپ برای هر خرگوش یک مینی اسکرو قرار گرفت. مینی اسکروهای سمت راست پوشش کامپوزیت داشتند. در سمت چپ مینی اسکروها بدون پوشش کامپوزیت بودند. در طول سه ماه، روزانه ده بار به طور متناوب آب سرد یک درجه سانتی گراد و آب گرم چهل درجه سانتی گراد وارد دهان حیوانات شد. پس از سه ماه، خرگوشها معدوم شدند و مقاطع بافتی پارافینه از فک تهیه شد. واکنش بافت با میکروسکوپ نوری بررسی شد. تست های Paired t Test وWilcoxon sign rank برای آنالیز آماری استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین استئواینتگریشن در گروه با پوشش کامپوزیتی 3/5±1/32 و در گروه بدون پوشش 43/3±4/20بود. میزان استئواینتگریشن در مینی اسکروهای با پوشش کامپوزیتی به طور معنی دار بیشتر از گروه بدون پوشش بود. (0001/0 < p)، در هر دو گروه نوع استخوان تشکیل شده نابالغ بود و واکنش التهابی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان استئواینتگریشن در مینی اسکروهایی که سر آنها با کامپوزیت پوشش داده شده است به طور معنی داری بیشتر مینی اسکروهای فاقدپوشش است.
    کلیدواژگان: مینی اسکرو، استئواینتگریشن، هدایت حرارت، شکست درمان
  • شیما نفرزاده، احمدرضا صرافان *، حمید عباس زاده بیدختی، همت قلی نیا صفحات 182-188
    زمینه و هدف
    ادنتوژنیک کراتوسیست (OKC)، یک کیست ادنتوژنیک با رفتار تهاجمی و عود بالاست. از طرف دیگر کیست رادیکولار (RC)، کیست دندانی التهابی غیرمهاجم می باشد که فاقد تمایل به عود می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه بیان ایمونوهیستوشیمیایی پروتئین BAX در کیست رادیکولار و ادنتوژنیک کراتوسیست می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی از 17 بلوک پارافینه کیست رادیکولار و 17 بلوک پارافینه تومور ادنتوژنیک کراتوسیستیک استفاده شد. همه نمونه های مربوط به تومور ادنتوژنیک کراتوسیستیک ها غیرسندرومیک بودند. تمامی نمونه ها در فرمالین 10% ثابت و سپس پارافینه شدند. پس از تایید و تشخیص نمونه ها به وسیله بازنگری لام های موجود، نمونه ها با طول کافی اپیتلیوم با روشIHC برای مارکر BAX رنگ آمیزی شدند. در ادامه شمارش سلول های رنگ گرفته به صورت اتفاقی در HPF5 انجام شد. به منظور آنالیز و تحلیل نهایی داده ها از SPSS ویرایش 21 و از آزمون آماری Student t- test استفاده شد.
    یافته ها
    درصد رنگ پذیری با نشانگر BAX در اپیتلیوم ادنتوژنیک کراتوسیست 9/4 ± 4/16 و در رادیکولارسیست 3/12 ± 4/66 بود. اختلاف میان رنگ پذیری با نشانگرBAX در پوشش اپیتلیالی این دو معنادار بود. (001/0< P)
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه سلول های OKC توان سوروایوال بالایی دارند که این امر یکی از دلایلی است که باعث میزان عود بالای این ضایعه می شود. بروز پایین پروتئین های پروآپوپتوتیک در اپیتلیوم این کیست با رفتار کلینیکی آن هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: پروتئین BAX، ادنتوژنیک کراتوسیست، کیست رادیکولار، ایمونوهیستوشیمیایی
|
  • Dr. Mirzaee M., Dr. Yassini E.*, Dr. Kharrazifard Mj, Dr. Vaziri M Pages 137-142
    Background And Aim
    Shear bond strength is an important mechanical property in clinical durability of tooth colored restorations. The use of light emitting diode (LED) light curing units has recently increased compared to quartz tungsten halogen (QTH) devices, due to optimal properties such as optimal durability, no need for filter and no heat generation. The aim of this study was to assess the shear bond strength of composite to dentin following light curing with QTH and LED light curing units for different times.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 sound extracted human molar and premolar teeth with no decay or restorations were collected. The buccal surface of the teeth was ground to expose adequate amount of dentin. The teeth were randomly divided into six groups. After acid etching and bonding, composite was packed in plastic cylindrical molds and placed on dentin surface. Groups one, two and three were cured by a LED unit (Wood Pecker) with ramp method for 20, 30 and 40 seconds, respectively. Groups four, five and six were cured with a QTH unit (Optilux 501) with a light intensity of 500 mW/cm2 for 20, 30 and 40 seconds, respectively. After keeping the samples for two weeks in distilled water at room temperature, shear bond strength was measured by a universal testing machine at a crosshead speed of 1mm/minute. The data were analyzed by one-way ANOVA, two-way ANOVA and Tukey’s HSD test.
    Results
    One-way ANOVA showed a significant difference among the groups and the mean shear bond strength was the highest following light curing by LED device for 40 seconds (18.63 MPa). Pairwise comparisons by Tukey’s test showed significant differences in shear bond strength of groups cured with LED unit (P= 0.059 for the difference between 20 seconds and 40 seconds and P=0.004 for the difference between 30 seconds and 40 seconds).
    Conclusion
    Use of LED units (ramp method) yielded superior results in terms of shear bond strength compared to QTH. Also, 40 seconds of curing is recommended in use of LED devices.
    Keywords: Shear Strength, Composite Resins, Curing Lights, Dental
  • Dr. Pakdaman A.*, Dr. Ahmadpour R., Dr. Serajzadeh M Pages 143-151
    Background And Aim
    Attention to proper communication with patients in dental setting is important in the quality of care. The purpose of the present study was to translate the Dental Consultation Communication Checklist (DCCC) to Persian and validate the Persian version.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the standard 'forward-backward' method was used to translate the English version of the checklist. Face and content validity were assessed and the reliability was scored by measuring intra-class correlation coefficient (ICC) and Cronbach's alpha. A number of 3rd, 4th and 5th year dental students completed the checklist. The mean score in each domain was calculated and compared using ANOVA and SPSS version 16.0.
    Results
    Of 245 subjects, 83% responded (n=204). The content validity index was 0.83 and 0.93 for the appropriateness and clarity, respectively. Reliability analysis showed satisfactory result (ICC = 0.86, Cronbach's alpha=0.89). The positive self-reported response to question “I introduced myself and explained my role” was weak compared to all other questions. There was no statistically significant difference in the scores obtained by the three groups of students.
    Conclusion
    The Persian version of DCCC is a valid and reliable tool for use in the clinical setting.
    Keywords: Communication, Dental Care, Validation Studies, Oral Health
  • Dr. Jalalian E., Dr. Mofrad Gh*, Dr. Rahbar M., Dr. Mohseni A., Mohebbi M Pages 152-156
    Background And Aim
    Finding appropriate materials to which low adhesion and colonization of Streptococcus mutans (S. mutans) and other pathogenic bacteria occurs is of great importance. The aim of this study was to compare the level of adhesion of S. mutans to polished IPS e.max and feldspathic porcelain and dental enamel.
    Materials And Methods
    This in vitro experimental study was conducted on 15 specimens in three groups (five polished IPS e.max press blocks, five polished feldspathic porcelain blocks and five dental enamel blocks) exposed to S. mutans bacterial suspension (1×106 mg/mL). The specimens were then rinsed twice and 0.1 mL of the new suspension was taken and cultured on blood agar. After 48 hours of storage at 37˚C, S. mutans colonies were counted by naked eye. The results were analyzed using ANOVA.
    Results
    The adhesion of S. mutans was 24.4±8.44 colonies/mm2 to the enamel, 5.6±2.35 colonies/mm2 to polished IPS e.max press, and 5.8±1.92 colonies/mm2 to feldspathic porcelain. The difference between enamel and the other two groups in terms of adhesion of S. mutans was statistically significant (P
    Conclusion
    The adhesion of S. mutans to the enamel was higher than that to polished IPS e.max press and polished feldspathic porcelain.
    Keywords: Streptococcus mutans, Bacterial Adhesio, Dental Porcelain
  • Dr. Mirzaee M., Dr. Kermanshah H., Dr. Yassine E., Mousavi Salehi Y.*, Dr. Akhoundi N., Imanpoor M., Dr. Saniee R Pages 157-164
    Background And Aim
    Effective bond to dental substrate and good marginal adaptation at the tooth/restoration interface are important in clinical success of restorations. Microleakage is the most important factor responsible for marginal staining, development of secondary caries, pulpal damage and eventual failure of composite restorations. The aim of this study was to evaluate the effect of sodium hypochlorite on microleakage of two step total etch bonding agents with different solvents. Also, the effect of replacement of phosphoric acid with sodium hypochlorite on microleakage was evaluated.
    Materials And Methods
    This in vitro experimental study was conducted on 80 sound bovine incisors. Eighty class V cavities were prepared on buccal surfaces of the teeth. The occlusal and cervical margins were prepared in the enamel. Then, the samples were randomly divided into eight groups (n=10). After bonding, the cavities were restored with Z250 composite. After finishing and polishing, the specimens were thermocycled for 1000 cycles between 5-55C and immersed in 2% aqueous solution of basic fuchsin for 24 hours. Then, they were sectioned longitudinally and analyzed for microleakage under a stereomicroscope. Microleakage was evaluated and compared among the groups using the Kruskal-Wallis test and two-way ANOVA.
    Results
    Rate of microleakage was the highest in acid sodium hypochlorite and the lowest in sodium hypochlorite acid groups. Significant differences existed between the two bonding agents except for sodium hypochlorite acid. The highest and lowest microleakage in acid sodium hypochlorite were noted in One Step and Single Bond, respectively. In use of sodium hypochlorite alone, microleakage was not significantly different between the two groups. Single Bond had the highest microleakage in the control group. The interaction effect of preparation method and type of bonding agent was significant as well (P=0.001).
    Conclusion
    Application of sodium hypochlorite before dentin etching increased microleakage in use of One Step bonding agent compared to etching alone. However, its use after etching in use of Single Bond improved the seal.
    Keywords: Dentin, bonding agents, Dental leakage, Dental etching
  • Dr. Hashemzehi M., Dr. Honardar K., Dr. Nazari Moghaddam K., Dr. Assadian H.*, Soltani A., Dr. Hamzelouii Moghaddam E Pages 165-172
    Background And Aim
    Penetration of injectable gutta percha into the root canals is of utmost importance in success of endodontic treatment and is related to the composition, phase and flow of gutta percha. The aim of this study was to evaluate the penetration depth of gutta percha into the simulated root canals using #60 and #80 flow rates by Beefill system.
    Materials And Methods
    This in vitro experimental study was done on 48 artificial canals created in the form of a semicircle in a bovine femur. The canals were prepared using FlexMaster rotary instruments according to the manufacturer’s instructions for narrow canals and filled with gutta percha and sealer using BeeFill #60 and #80 flow rates at 180°C with 0.6-mm applicator tips. Digital images were taken from the root fillings and the root filling penetration depths were determined for each sample. The data were statistically analyzed by student t-test.
    Results
    The mean penetration depths of thermo-plasticized gutta percha were 2.58mm and 4.83mm for #60 and #80 BeeFill flow rates, respectively. The difference between the two rates was not statistically significant (P=0.69).
    Conclusion
    Both #60 and #80 BeeFill flow rates provided almost similar penetration depth of gutta percha in the artificial root canals.
    Keywords: Gutta, Percha, Root Canal Obturation, Root Canal Therapy
  • Dr. Afshar H., Dr. Baniameri Z.* Pages 173-176
    Introduction
    Radicular cysts (RCs) are the most common odontogenic cystic lesions with an inflammatory origin. Radicular cysts originate from epithelial remnants of the periodontal ligament as a result of inflammation, which is generally a consequence of pulp necrosis. Dental caries is the most common etiology of RCs and they are mostly reported in primary mandibular molars. Treatment options include root canal therapy, extraction and surgery.
    Case Presentation
    A 10.5-year-old patient presented to the Pediatric Dentistry Department of TUMS with a RC associated with a primary mandibular second molar. We performed non-surgical conservative treatment. After two years of follow up, the lesion healed and the second premolar erupted.
    Keywords: Radicular Cyst, Tooth, Deciduous, Molar, Infection
  • Dr. Aragh Bidi Kashani M., Dr. Jalayer Naderi N.*, Dr. Barande S Pages 177-181
    Background And Aim
    Stability of mini screws depends on mechanical factors in the primary phase and biological factors after osseointegration. The mini screws can transfer thermal shocks in the oral cavity to the bone marrow. It has been shown that level of osseointegration and inflammation are related to the failure of mini screws. The aim of this study was to compare the tissue response to mini screws with and without composite coating in the head.
    Materials And Methods
    In this in vitro, experimental study, mini screws with 1.4mm diameter and 6mm length were implanted in the maxilla of 12 male rabbits. One mini screw was implanted in each of the right and left quadrants of the maxilla. The right side mini screws had composite coatings on their head. The left side mini screws did not have such coatings. In the next three months, cold (1C) and warm water (40C) were injected into their mouth, 10 times daily. After three months, the rabbits were sacrificed and paraffinized tissue blocks were prepared. The tissue reaction was examined under light microscopy. The paired t-test and Wilcoxon Signed Rank test were used for statistical analysis.
    Results
    The mean rate of osseointegration of mini screws with and without composite coatings was 32.1±5.3 and 20.4±3.43, respectively. The rate of osseointegration was significantly higher for mini screws with composite coatings than mini screws without them (P>0.0001). In both groups, the newly formed bone was woven and no inflammatory reaction was noted.
    Conclusion
    The rate of osseointegration of mini screws with composite coatings in the head was higher than that of miniscrews without them.
    Keywords: Bone screws, Osseointegration, Thermal conductivity
  • Dr. Nafarzadeh Sh, Sarrafan Ar*, Dr. Abbaszade Bidokhti H., Gholinia H Pages 182-188
    Background And Aim
    Odontogenic keratocyst (OKC) is a developmental odontogenic cyst with an aggressive nature and high recurrence. Radicular cyst (RC) is the most common dental cyst, which may expand and cause bone loss. Bcl-2-associated X (BAX) protein acts as an apoptotic activator (pro-apoptotic), disrupts the integrity of mitochondrial membrane, and leads to the loss of outer membrane and release of cytochrome c from the inner membrane into the cytosol. Since OKC is more aggressive and has a greater tendency to recurrence than RC, the aim of this study was to assess the immunohistochemical expression of BAX protein in the epithelial lining of RC and OKC.
    Materials And Methods
    In this study, paraffinized blocks of 17 RCs and 17 OKCs fixed in 10% formalin were used (all OKC samples were non-inflammatory and non-syndromic). After identifying and confirming the diagnoses by reviewing the slides, the samples with sufficient length of epithelium were stained by immunohistochemistry (IHC) for BAX marker. Then, the stained cells were randomly counted in five high power fields. The cells were scored on the basis of expression as follows: (-): negative, (): less than 10%, (): between 10-25%, (): between 26-50% and (ﯯ): more than 50%. Analysis of the data was performed using SPSS 21 and Student's t-test and chi-square test.
    Results
    Percentages of staining for BAX marker were 16.4±9.4 and 66.4±12.3 in the epithelial lining of OKC and RC, respectively and there was a significant difference between them (P
    Conclusion
    According to the findings, lower expression of BAX protein in OKC justified its more aggressive behavior and tendency to recurrence compared to RC.
    Keywords: BAX protein, human, Odontogenic Cyst, Radicular Cyst, Immunohistochemistry