فهرست مطالب

فصلنامه راهبرد
پیاپی 88 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی بحرینی زارج، علی مبینی دهکردی، محمدرضا میگون پوری صفحات 5-32
    دستیابی به اقتدار، رفاه و تولید ثروت از طریق به کارگیری فناوری های پیشرفته مانند فناوری نانو، از راهبردهای کلان کشور محسوب می شود. این تحقیق با هدف واکاوی چالش های همکاری راهبردی شرکت ها
    کلیدواژگان: همکاری راهبردی، بنگاه جدید، شرکت صنعتی، توسعه محصول جدید، فناوری نانو، چالش ها و راهکارها
  • سید مرتضی نبوی، سیدعلی مرتضویان صفحات 33-60
    حکومت قانون یکی از آرمان های تاریخی ملت ایران است. هدف اصلی نهضت مشروطه در یک کلمه و آن هم «قانون» خلاصه می شد. روشنفکران ملی، دینی و مردم، ریشه کن کردن استبداد و ظلم و دست یابی به پیشرفت را در چشم انداز «حکومت قانون» جستجو می کردند. حکومت قانون از مشروطه تا امروز با فراز و نشیب های گوناگون مواجه بوده است. قانون اساسی یکی از دستاوردهای نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی به حساب می آید که نقش برجسته روح القوانین را دارد. در قانون اساسی حقوق مدنی، حقوق عمومی و حقوق عام بین الملل مشخص و تثبیت می شود. باوجود اینکه تفکیک قوا و حقوق ملت در قانون اساسی پیش بینی شده، حکومت قانون با چالش های جدی روبه رو بوده است. به نظر می رسد حتی اگر پیشرفت و توسعه کشور با موانع و چالش هایی روبه رو است، به ضعف و آسیب های حکومت قانون و نظام حقوقی برخاسته از آن برمی گردد. هدف مقاله این است که با استفاده از سیر تطور نظریه های حقوقی و تجربیات بشری، ازجمله تجربه های خودمان، به یک الگوی مفهومی و یک الگوی راهبردی برای «حکومت قانون» در جمهوری اسلامی ایران دست یابیم تا بتوانیم هم از جنبه های نظری و هم ازنظر عملی، نقاط ضعف و چالش های «حکومت قانون» را تشخیص داده و در رفع آنها تلاش کنیم. امید است این تلاش به پیشرفت ملی و برنامه های توسعه کمک کند.
    کلیدواژگان: قانون، حکومت قانون، دولت حقوقی، الگوی راهبردی
  • محدثه عظیمی، علی اصغر پورعزت صفحات 61-81
    زلزله ازجمله حوادث خانمان برانداز شناخته شده در حیات بشر است و ایران نسبت به آن آسیب پذیر است. با توجه به موارد متعدد وقوع زلزله در ایران، لازم است که از سوی دولت و متخصصان، توجه بیشتری به بحث مدیریت بحران زلزله معطوف شود؛ به ویژه تهران که به منزله پایتخت ایران از اهمیت راهبردی برخوردار است و به طور جدی در معرض این تهدید طبیعی قرار دارد. سناریوپردازی به منزله ابزاری برای برنامه ریزی راهبردی در مواجهه با عدم اطمینان های آینده، چند دهه ای است که مورد توجه قرار گرفته است. به همین منظور، با توجه به نارسایی های موجود در مدیریت بحران شهر تهران، بر ضرورت اتخاذ رویکرد سناریوپردازی برای مهار زلزله تهران تاکید می شود. در این پژوهش ضمن مصاحبه عمیق با ده نفر از خبرگان علمی و اجرایی برای تحلیل داده های به دست آمده، تکنیک تحلیل تم استفاده شد و درنهایت پنج تم مهم شامل تم های ضرورت سناریوپردازی، موانع و چالش های سناریوپردازی، راهکار ایجاد زمینه سناریوپردازی، الزامات سناریوپردازی و پیامدهای سناریوپردازی شناسایی شدند. بررسی این تم ها نشان می دهند که توسعه سیستمی یکپارچه، با هدف حمایت از سناریوپردازی، تلاش برای مستندسازی و تسهیم اطلاعات، هماهنگ ساختن مجموعه سازمان هایی که می توانند به بهبود مدیریت بحران کمک کنند و تاکید بر اهمیت تخصص گرایی به منزله عاملی مهم در سناریوپردازی، ضرورت داشته و باید کارهای گسترده و مطالعات عمیقی برای ایجاد ملزومات و زیرساخت های آن برای کاربست در مدیریت بحران کشور و شهر تهران صورت پذیرد. لذا در انتهای پژوهش، مجموعه ای از پیشنهادهای اجرایی ارائه شده اند که به طور عمده معطوف به سناریوپردازی هستند.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران، زلزله تهران، سناریو، سناریوپردازی
  • محمدنقی ایمانی، الهه عیوضی صفحات 83-97
    در دهه اخیر عواملی مانند بحران‏های اقتصادی، رشد سریع جمعیت، تقاضا برای آموزش بیشتر، رابطه بین آ‏موزش و اشتغال و تغییرات سریع فناوری و اطلاع رسانی بر روی اشتغال و مهارت های لازم برای بازار کار اثر گذاشته است. همچنین با تغییر نگاه قدرت از مقوله سخت افزاری به سمت قدرت هوشمند و نرم سبب شده است که کیفیت آموزش و پژوهش، ازجمله دغدغه های اصلی نظام های آموزش عالی در اغلب کشورهای جهان باشد. برخی از کشورها در دو دهه اخیر، از طریق ارزیابی و ارتقای مستمر کیفیت آموزشی، این تشویش را کاهش داده و در جهت رفع آن کوشیده اند؛ چراکه موفق ترین بازیگران در عرصه رقابت آنهایی هستند که هرچه سریع تر و باکیفیتی مناسب خود را به سطح استانداردهای مطلوب در گستره جهانی برسانند؛ بنابراین در میدان رقابت، عنصر وقت و زمان از جایگاه ویژه ای برخوردار است و هرگونه اتلاف زمان به معنای عقب ماندن و شکست است. در این مقاله، ضمن اشاره به ضرورت ارتقای نظام کیفیت آموزشی مستمر آموزش عالی، ابتدا تجربه های به دست آمده برای ظرفیت سازی ارتقای نظام کیفیت آموزشی مورد تحلیل واقع شده است. همچنین با توجه به ملاک های موجود، به موفق ترین کوشش های مربوط به ظرفیت سازی اشاره شده است. بر این اساس راهبردهایی برای بهبود کیفیت آموزش عالی در سطح کشور، مورد بحث قرار گرفته است که ازجمله آنها می توان به تغییر در نگرش ها و بینش ها، مدیریت علمی، تمرکززدایی، نظام رقابتی برای جذب اساتید دانشگاه، پیوند دانشگاه و صنعت و فناوری، تعامل و توسعه علمی، ایجاد ساختار ارتباط دانشگاه با نهادها و سازمان های اجتماعی و… اشاره کرد.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزشی، ارزیابی آموزشی، نظام آموزش عالی، راهبرد
  • زهرا ذاکری نصرآبادی، محمد جواد زاهدی، محمد امین قانعی راد، امیر ملکی، وحید قاسمی صفحات 99-131
    زمان، مقوله و بستری است که فعالیت اجتماعی و فردی انسان در آن روی می‏دهد و از جایگاهی مرکزی در انتظام و ساماندهی زندگی روزمره کنشگران، تحقق فرایندهای اجتماعی، توسعه برنامه ریزی شده و مدیریت جوامع برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر، واکاوی نظام معنایی شهروندان اصفهانی از زمان، برحسب فهم و تجربه آنها از زمان و زمانمندی در زندگی روزمره است. روش مطالعه، کیفی از نوع پدیدارشناسی تفسیری است. پس از انجام مصاحبه‏های عمیق با 26 نفر و کشف مفاهیم اولیه و مقولات مهم از طریق کدگذاری به شیوه کولایزی، 7 مقوله اصلی حاصل شد: غلبه بی‏تعادلی بر تعادل در سرعت؛ حرکت‏های توسعه‏مدار/ توسعه‎زدا در مسیر زندگی؛ جهت‏گیری‏‏های ذهنی و کنش‏های عینی پیش‏برنده/ بازدارنده‎ توسعه؛ تلفیق زمانی ناکارآمد حوادث در مسیر؛ سازمان زمانی رکودآور، غلبه زمانمندی دگرراهبر بر زمانمندی خودراهبر؛ غلبه حال‏ بر گذشته و آینده‏. تمامی این مقوله‏ها فضای مفهومی مقوله هسته‏ای دوگانه «زمانمندی توسعه مدارانه/ توسعه زدا» را به تصویر می‎کشند. تجربه زیسته کنشگران، بازگوی آن است که حال‏گرایی، عدم قطعیت و کنش‏های خودمدارانه با ریتم نامنتظم در مسیر زندگی بر آینده‏گرایی، قطعیت و کنش‏های توسعه‏مدارانه با سرعت اجتماعی متعادل غلبه یافته است. پیامد این امر، شکل‏گیری یک زمانمندی ناکارآمد است که مانع تحقق فرایندهای توسعه در پرتو افق و انتظارات مشترک می ‏شود.
    کلیدواژگان: جامعه ‏شناسی زمان، زمان بیوگرافیکی، جهت ‏گیری زمانی، پدیدارشناسی تفسیری
  • محمدباقر حشمت زاده، یاسر قائمی *، لیلا جمور صفحات 133-159

    پژوهش حاضر به تحلیل و بررسی سیاست های منطقه ای عربستان سعودی از سال های 2003 تا 2017 در تقابل و رویارویی با جمهوری اسلامی ایران می پردازد. عربستان سعودی که تا قبل از سال 2003 به عنوان یک کشور محافظه کار و حافظ وضع موجود در منطقه شناخته می شد، از این دوره به بعد در سیاست منطقه ای خود تغییر ایجاد کرده و سیاستی تهاجمی و کنشگرایانه در پیش گرفته و به رویارویی و تقابل با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است که با یک روند صعودی تا به امروز ادامه یافته است. نفت که همواره ستون فقرات اقتصاد عربستان بوده است، در تحکیم پایه های اقتصاد این کشور و فراهم آوردن شرایط و امکانات لازم برای پیگیری راهبردها و اهداف سیاست خارجی از جانب ریاض، نقش کلیدی را ایفا می کند. به همین دلیل سیاست های عربستان در منطقه و در قبال ایران در سه دوره (2006-2003) ، (2011-2006) و (2016-2011) ، واکاوی و رفتارشناسی می شود. بر این اساس پرسش اصلی پژوهش این گونه مطرح می شود که چرا سیاست منطقه ای عربستان سعودی از 2003 تاکنون روند تهاجمی فزاینده ای داشته است؟ برای یافتن چرایی مسئله و پاسخ به پرسش حاضر، در پژوهش ابتدا این مطلب بیان می شود که سیاست های عربستان سعودی بعد از 2003 در منطقه و در مقابل ایران روند تهاجمی فزاینده ای داشته و سپس با ذکر دلایل تهاجمی شدن سیاست های عربستان، روند تهاجمی شدن این سیاست ها را بعد از 2003 و سقوط صدام تا سال 2017 بررسی و تحلیل می کنیم. پژوهش حاضر در چهارچوب نظریه واقع گرایی تهاجمی و با استفاده از داده های کتابخانه ای و اینترنتی به روش تحلیلی-توصیفی به نگارش درآمده است.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، سیاست های تهاجمی، تقابل، جاایران، نفت، هلال شیعی، بیداری اسلامی
  • ابوالفضل پورمنافی، داود دعاگویان، محمد سهرابی صفحات 161-184
    هدف این تحقیق در زمینه مطالعات راهبردی و با هدف شناسایی و رتبه بندی مولفه های فرهنگ دفاعی و قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران از منظر مقام معظم رهبری انجام شده است. از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، کمی و کیفی به روش توصیفی- پیمایشی است. تجزیه وتحلیل یافته ها به روش تحلیل ماتریس و فرایند تحلیل سلسله مراتبی با استفاده از AHP انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها در بخش مطالعات نظری شامل بیانات مقام معظم رهبری، کتاب ها، مقاله ها، رساله ها و منابع علمی مرتبط با موضوع تحقیق و در بخش میدانی شامل: مصاحبه کیفی با خبرگان و ابزار مشاهده است. جامعه آماری شامل خبرگان قدرت ملی، فرهنگ دفاعی، علوم سیاسی و مطالعات راهبردی با حجم نمونه 15 نفر با نمونه گیری به روش گلوله برفی است. تجزیه وتحلیل یافته ها نشان می دهد فرهنگ دفاعی و قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران از جنبه ساختاری و مادی شامل هفت مولفه عزم ملی و عزتمندی ملت، توان دفاعی، اقتدار اقتصادی، وسعت و موقعیت ژئوپلیتیک، تنوع جمعیتی و قومیتی، پیشرفت علمی، انرژی و ذخایر طبیعی است. همچنین از جنبه محتوایی و معنوی شامل شش مولفه تقویت روحیه ملی، مشارکت مردمی، خوداتکایی و نگاه به درون، اعتمادبه نفس، فرهنگ جهاد و شهادت طلبی، بصیرت و دشمن شناسی است. مولفه های فرهنگ دفاعی موثر بر استحکام قدرت ملی از منظر مقام معظم رهبری چارچوبی را شامل می شود که ظرفیت های فکری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در آن نهفته است و براساس نتایج به دست آمده، مولفه های پیشرفت علمی و بصیرت و دشمن شناسی دارای اهمیت بیشتری هستند.
    کلیدواژگان: فرهنگ دفاعی، قدرت ملی، هویت فرهنگی، مقام معظم رهبری
  • سلمان زالی، محمدرضا عطاردی، حسن دانایی فرد صفحات 185-215
    یکی از مهم‏ترین بحث‏های حوزه‏ آسیب‏های اجتماعی، اعتیاد و مواد مخدر است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع اجرای سیاست‏های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه‏ مبارزه با مواد مخدر و در راستای آسیب‏شناسی حوزه‏ اجرای خط‏مشی عمومی انجام شده است. بدین‏منظور با 18 نفر از متخصصان مرتبط با این سیاست‏ها و با استفاده از راهبرد مطالعه‏ موردی، مصاحبه‏ شد و مبتنی بر روش تحلیل مضمون، شبکه‏ مضامین موانع اجرای سیاست‏های کلی مبارزه با مواد مخدر ظهور یافت. یافته‏های این پژوهش، حاکی از تاثیر بازیگران، فرایند، ساختار و محیط خط‏مشی‏گذاری در اجرای این سیاست‏ها است. در گام بعد، عناصر شبکه‏ مضامین، در قالب الگوی CIPP سازمان دهی شدند و روابط بین آنها برقرار شد. در این الگو، سیاست‏های کلی مبارزه با مواد مخدر در بخش ورودی‏ها، بازیگران، فرایند و ساختار خط‏مشی‏گذاری در بخش پردازش و محیط خط‏مشی‏گذاری در بخش زمینه جایابی شدند و درنهایت، عدم اجرای اثربخش، کارآمد و مطلوب سیاست‏های کلی مبارزه با مواد مخدر، به‏عنوان محصول و برونداد این الگو در نظر گرفته شد.
    کلیدواژگان: خط‏مشی عمومی، اجرای خط‏مشی عمومی، موانع اجرا، سیاست‏ های کلی مبارزه با مواد مخدر
|
  • Mohammad Ali Bahreini Zarch , Ali Mobini Dehkordi , ali mobini Pages 5-32
    Achieving power, excellence, and prosperity and wealth generation through utilization of new technologies such as nanotechnology is considered as one of Iran’s Meta-policies. This research was conducted to assess and analyze the cooperation of industrial companies and nanotechnology oriented businesses in a process of developing a new product. Its goal is to recognize major challenges and propose new approaches and solutions to overcome them. To do so, multiple long-term case studies method was implemented upon nanotechnology businesses from 2010 to 2017. To gather data for this article, semi-structured interviews were conducted with business managers and directors and company CEOs, also documents such as meeting agendas and agreements were analyzed to complement the interviews. To assess and analyze the date open and axial coding method was used. Some challenges include lack of knowledge between new businesses and industrial companies, existential discrepancy of academic knowledge of a new business and traditional ways of a company towards innovation of new products and services, prolonged process of developing a new product and its complexities and expenses, oversimplified view of new product development, risks and mistrusts, unfair financial benefits made by cooperation and unwillingness of industrial companies to progress towards new fields of technologies. Based on the mentioned challenges, related approaches and solutions were compiled to resolve them
    Keywords: Strategic cooperation , New Business , Industrial Company , New Product Development , Nanotechnology , Challenges , Approaches
  • Seyyed Morteza Nabavi, Seyd Ali Mortazavian Pages 33-60
    Rule of Law is one of the historical ideals of Iranians. The main goal of the Constitutional Movement in Iran was "Law". Intellectuals from various nationalistic and religious groups, as well as ordinary people, Looked at the idea of eradicating despotism and achieving progress, from the perspective of the "Rule of Law". "Rule of Law" has experienced many changes since Constitutional Movement up to now, "Constitution"- the spirit of Law- is considered as one of the major achievements of both the Constitutional Movement as well as Islamic Revolution. It is in the Constitution that the civil law, the public law, and the public international law is defined and established. Although the separation of powers and civil law are stipulated in the Constitution, the Rule of Law practically has been faced with serious challenges. We think if Iran has encountered impediments in its development path, it relates to country’s weaknesses and vulnerabilities in the realm of the Rule of Law and the legal system. The aim of this article is to achieve to a conceptual and strategic model for the Rule of Law in the Islamic Republic of Iran by taking advantage of the historical development of legal theories both in the West and in Iran as well as experiences of people in different societies reflected in the political science. Thus, we try to detect the weaknesses and challenges of establishing the idea of the Rule of Law from both theoretical and practical viewpoints so that we are able to overcome the challenges of the Rule of Law in Iran. This effort, we hope, may contribute to achieving Iran’s national progress and development plans
    Keywords: law , rule of law , rechtsstaat strategic model
  • Mohaddeseh Azimi, AliAsghar Pourezzat Pages 61-81
    Earthquake is among natural disasters faced by humans, and Iran is among countries which are especially prone to such disasters. With regard to high frequency of earthquakes in Iran, more attention should be given to earthquake crisis management in Iran, especially in Tehran, which enjoys high strategic significance as the capital city of Iran and is seriously susceptible to quakes. Building scenarios is a tool for strategic planning when faced with future uncertainties and has been in focus for a few decades. Therefore, given the inefficiencies of crisis management in Tehran, it is suggested to adopt the scenario building approach to reduce the impact of Tehran's earthquake. In this study, data has been collected by interviewing 10 scientific and executive elites, and theme analysis has been applied to analyze data. Finally, five important themes including the necessity of scenario building, barriers, challenges facing scenario building, the best solution to provide the ground for scenario building, requirements of scenario building as well the consequences of the scenario building have been identified. Study of these themes shows that development of an integrated system with the goal of supporting scenario building, documentation, information sharing, coordinating organizations, and emphasis on expertise, are major steps which should be taken to improve crisis management. In addition, further studies are needed to prepare the necessary infrastructures of earthquake crisis management across Iran and Tehran
    Keywords: crisis management , earthquake of Tehran , scenario , scenario building
  • Mohammad Nagh Iman, Elaheh Eivazi Pages 83-97
    In the last decade, factors such as economic crises, population growth, demand for further education, the relationship between education and employment, and rapid technological changes and information have affected, in particular, the employment and skills needed for the labor market. Also, changing the power of the hardware to smart and soft power has caused the quality of education and research to be one of the main concerns of higher education systems in most countries of the world. In the past two decades, some countries have reduced this concern by continuously evaluating and improving the quality of education and, in a faster and better way, reach the level of desirable global standards, and therefore, in the field of competition, the element of time has particular importance, and any waste of time means retardation and failure in reaching mentioned objectives. In this article, while referring to the necessity of improving the quality of continuing education system of higher education, first, the gained experience for capacity building of the educational system upgrade has been analyzed. Also, according to the existing criteria, the most successful efforts related to capacity building are mentioned. Accordingly, strategies to improve the quality of higher education in the country have been discussed, including the change in attitudes and insights, scientific management, decentralization, the competitive system for the employment of university professors, the link between university and industry and technology, interaction and scientific development, establishing the structure of university communication with institutions and social organizations, etc
    Keywords: educational quality , educational assessment , higher education system , strategy
  • Mohammad Javad Zahedi , Moahammad Amin Ghanei Raad, Amir Maleki, Zahra Zakeri Nasrabadi Pages 99-131
    Time "is the category where the social and individual acts of a human being take place, and it has a central place in the ordering and organizing of daily life of actors, the realization of social processes, planned development and management of societies. The purpose of this research is to examine the semantic system of Isfahanian citizens from time in terms of understanding, interpretation and their experience of time and temporality in everyday life. The study method is a qualitative type of interpretive phenomenology. After conducting in-depth interviews with 26 persons and discovering the basic concepts and important categories during coding with Colaizzi’s method, seven major categories were obtained: overcoming the imbalanced speed on balanced speed; development-oriented/depletion development movements in the path of life; development promoter/inhibitor orientations and actions; inefficient temporal combination of events on the path; stagnant temporal organization; the overcoming of passive temporality over self-directed temporality; the dominance of present on past and future. All of these categories depict the conceptual space of the dual-core theme of "development-oriented/depletion development temporality". The lived experience of individuals suggests that presentism, uncertainty and selfish actions with an erratic rhythm in the path to life have overcome on futurism, certainty, and developmental actions with balanced social speed. The consequence of this is the formation of an inefficient temporality that prevents the realization of development processes in the light of the common horizons and expectations
    Keywords: sociology of time , temporal organization of everyday life , biographical time , time orientation , interpretive phenomenology
  • mohamadbagher heshmatzadeh, yasser ghaemi, laila jomor Pages 133-159

    The present study analyzes the regional policies of Saudi Arabia from years 2003 to 2017 in confrontation and encounter with the Islamic Republic of Iran. Saudi Arabia, which was known as a conservative country and protective of existing status in the region until 2003, changes were made in their regional policies after this period and they adopted offensive and active politics and started to confront and encounter with the Islamic Republic of Iran at an increasing rate up to now. Oil that has always been Saudi Arabia’s main income plays a key role in consolidating the foundations of this country's economy and providing the necessary conditions and facilities to pursue foreign policy strategies and goals by Riyadh. For this reason, Saudi policies in the region versus Iran, in three periods of (2003-2006), (2006-2011) and (2011-2016), will be analyzed. According to this research, the main question is why Saudi’s regional policy from 2003 to now has been increasing at an alarming rate? To answer this question, first we analyze and assess Saudi Arabia’s offensive policies after 2003 and Saddam's fall until 2017. This study is written with an offensive realism theory in mind, using library and internet data and by the analytical descriptive method

    Keywords: Saudi Arabia, offensive policies, encounter, Islamic Republic of Iran, oil, shiite crescent, Islamic awakening
  • Abolfazl Pourmanafi, Davod Doagoyan, Mohammad Sohrabi Pages 161-184
    The purpose of this study is to identify and rank components of the defense culture and national power of the Islamic Republic of Iran from the point of view of the Supreme Leader. In terms of purpose, this is an applied research and in terms of method, it uses both quantitive and qualitative methods. In the qualitative section of the text analysis, based on supreme leader’s statements on the dimensions and components of defense; and national power were analyzed, and in a small part of the research, survey method was applied. The statistical population of the qualitative section of the scientific resources related to the subject and the statistical population of the section is a sample of 15 experts selected by snowball sampling method. Researchers made a questionnaire and a targeted sampling method was used. The analysis is based on matrix analysis using AHP. Defense culture and national power of the Islamic Republic of Iran, from the structural and material aspects, include seven components: national determination and national well-being; defense ability; economic authority; geopolitical extent and location; population and ethnic diversity; scientific progress; energy and natural resources. Also, the content and spiritual aspect include six components: strengthening of national morale; popular participation; self-reliance; self-esteem; the culture of jihad and martyrdom; insight and anti-pathology. The components of effective defense culture of the strength of national power from the perspective of the leadership of the framework include intellectual, cultural, political and economical; and most important components are insight, scientific progression and understanding the concept of “enemy”
    Keywords: supreme leader , defense culture , national Power , cultural identity
  • Salman Zali, Mohammadreza Atarodi, hasan danaee fard Pages 185-215

    Among the important issues in the field of social damages are the addiction and drugs. This study carried out with the aim of identifying the obstacles of the execution of public policies in the filled of fighting against drugs, declared by supreme leader in the course of the pathology to implement public policies. Therefore 18 experts were interviewed applying case study strategy. Based on the thematic analysis, a thematic network of the obstacles to implement the meta-policies in fighting against drugs emerged. Findings of this research indicate that actors, process, structure, and the context of making policies had played the main role in implementations of the policies. In the next step, the elements of the thematic network were arranged in the framework of CIPP and the relations between them. In this pattern, meta-policies on fighting against drugs in inputs, actors, processes, and the structure of making policies within processing and the context of making policies were placed. Eventually, the nonefficient performance of meta-policies in fighting against drugs is regarded as an outcome of this pattern
    Keywords: public policy , implementation , public policy implementation , implementation barriers , meta policies on fighting against drugs