فهرست مطالب

نشریه رهیافت
پیاپی 65 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد جواد دهقانی اشکذری *، طاهره میرعمادی صفحه 1
    در ادبیات توسعه، رژیم اشغالگر قدس به عنوان جامعه نوآور و کارآفرین با نظام نوآوری پویا معرفی می شود .این مقاله قصد دارد با تحلیل نظام نوآوری این رژیم، نقطه ضعف آن را در رابطه با نرخ نوآوری و برابری روشن سازد .مدل مفهومی این مقاله نگرش نظام نوآوری با رویکرد نهادی است و تنها از آمار و اطلاعات سازمان های بین المللی استفاده شده است . در این مطالعه نشان داده می شود در حالی که این رژیم دارای یکی از بالاترین نرخ های نوآوری و شاخص های اصلی ساکنین این قلمرو به طور ، عملکرد نظام ملی نوآوری است، اما با توجه به سیاست های تبعیض آمیز اجتماعی و اقتصادی تحلیل می شود که روند نوآوری در این رژیم مرهون فاکتور ، عادلانه از مواهب رشد نوآوری برخوردار نیستند .در نتیجه اعتماد عمومی به علت ، اعتمادی است که سرمایه بین المللی دانش محور در سطح جهان نسبت به این رژیم دارد .برعکس آپارتاید بین ساکنین اصلی و مهاجر و همچنین محرومیت و تبعیض اجتماعی پایین است و در نهایت اینکه افزایش نرخ نوآوری الزاما با افزایش بهره مندی اقشار عمومی رابطه مستقیم ندارد.
    کلیدواژگان: نظام ملی نوآوری، تحلیل ساختاری، شمولیت اجتماعی، عدالت اجتماعی، رژیم صهیونیستی
  • الناز حبیب زاده*، ناصر نوروزی صفحه 21
    امروزه به خوبی مشخص شده که نوآوری فرآیند پیچیده ای است که فعالیت اجزای متعددی را می طلبد. این اجزا روابطی پیچیده با یکدیگر داشته و تحت تاثیر محیط پیرامونی قرار می گیرند. بنابراین مباحث نوآوری مستلزم دیدگاهی نظام مند است که این نگرش باعث شکل گیری نظریه «نظام ملی نوآوری» شد. ویژگی اصلی این سیستم، توانایی اجزای آن در تولید، انتشار و کاربرد فناوری هایی است که ارزش اقتصادی دارند. دانش و علم که اغلب در قالب مقالات ارائه می شوند باید به فناوری تبدیل شوند، چرا که تولید علم به تنهایی نمی تواند به پیشرفت کشور منجر شود. پس از تبدیل آن به فناوری باعث توانمندی و پیشرفت صنعتی نیز خواهد شد. همچنین تاکید جمهوری اسلامی ایران بر رشد درون زا، ایجاب می کند مولفه تولید فناوری مورد توجه جدی قرار گیرد که میزان اختراعات ثبت شده یکی از شاخص های این مولفه است. بنابراین در این مقاله با نگاهی متفاوت و دقیق به نظام ملی نوآوری نمایی مفهومی از آن ارائه و با استفاده از مطالعات نظام مند اسناد و آمارهای معتبر جهانی، اقدام به بررسی کیفیت و کمیت مقالات و پتنت های ایران و کشورهای مورد نظر گردیده است. در واقع، در این پژوهش جایگاه علم و فناوری در نظام ملی نوآوری بررسی شده که نتایج حاکی از جایگاه مطلوب ایران در انتشارات علمی و در مقابل وضعیت نامطلوب در ثبت پتنت است که به تحلیل علل آن نیز پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: نظام ملی نوآوری، انتشارات علمی، ثبت پتنت
  • علی نصر، حجت الله حاجی حسینی * صفحه 37
    تاسیس مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در دنیا شتاب قابل ملاحظه ای داشته است و نقش این موسسات و کارکردهای متنوع آنان به عنوان بخشی از زیرساخت های نوآوری و فناوری در هر کشوری روز به روز آشکارتر و نمایان تر می شود. در این مقاله مرور کاملی بر ادبیات و تعاریف پارک های علم و فناوری، انکوباتورها و مراکز رشد و نیز کارکردهای آن ها در نقاط مختلف از دیدگاه های متفاوت صورت گرفته است. با جمع بندی یافته های پژوهش های مرتبط با این زمینه، می توان به مزایای ایجاد پارک ها و اثرات آن بر توسعه فناوری و نوآوری از منظر «سازمانی» (شرکت های دانش بنیان) به شکل گیری سریع شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی ایده ها و سهولت در جذب تسهیلات مالی مورد نیاز و نیز از منظر «منطقه ای و کشوری» به ارتباط مداوم دانشگاه و صنعت، حفظ و اشتغال زایی نیروی انسانی متخصص در کشور، انتقال فناوری کاربردی و بهبود فضای کسب و کار و کارآفرینی اشاره کرد.
    کلیدواژگان: پارک علم و فناوری، مرکز رشد، انکوباتور، فناوری، شرکت دانش بنیان، توسعه نوآوری
  • فاطمه مکی زاده، افسانه حاضری، فاطمه رزمجو، فرامرز سهیلی * صفحه 51
    هدف پژوهش حاضر مطالعه هم نویسندگی در مجلات داخلی ایران در حوزه فناوری نانو است. روش پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است و با رویکرد علم سنجی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل تمامی مقالات و نویسندگان مقالات 12 مجله منتشر شده در داخل ایران در حوزه فناوری نانو که در مجموع شامل 904 عنوان مقاله با 1646 نویسنده در بازه زمانی 1384 تا 1392 (2013- 2005) است. از تحلیل شبکه های اجتماعی برای تحلیل داده ها استفاده شده و برای تهیه ماتریس های هم نویسندگی از نرم افزار راور ماتریس و در تحلیل شبکه هم نویسندگی از نرم افزار یو سی ای نت و نت دراو استفاده شده است. یافته های نشان می دهند که روند رشد مقالات و نویسندگان از یک رابطه نمایی مثبت تبعیت می کند و بیشترین الگوی نویسندگی مورد استفاده در تولید این مقالات الگوی دونویسندگی است و میانگین تعداد نویسندگان سه نویسنده است. 1646 نویسنده در تشکیل شبکه هم نویسندگی مقالات مجلات داخلی ایران نقش داشته اند که از این میان 228 نویسنده دارای نقش تاثیرگذاری بوده اند. این بررسی نشان داد که منافی، صلواتی نیاسری و صادق حسنی به ترتیب رتبه اول تا سوم را در فراوانی مقالات به خود اختصاص داده اند. در مرکزیت رتبه، منافی، صلواتی نیاسری و بدیعی به ترتیب رتبه اول تا سوم را دارا می باشند. رتبه اول در مرکزیت نزدیکی به طور مشترک به منافی و کوکبی اختصاص یافته است و در مرکزیت بینابینی، منافی در رتبه نخست و کوکبی و صراف ماموری به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. مقالات حوزه مورد بررسی با همکاری نویسندگان ضعیف و قوی تولید شده اند. بدین معنی که نویسندگان قوی و دارای بیشترین فراوانی با نویسندگان ضعیف و دارای کمترین تولید در ارتباط بوده و همکاری دارند.
    کلیدواژگان: فناوری نانو، شبکه هم نویسندگی، تحلیل شبکه، مجلات ایرانی، علم سنجی
  • رضا بندریان * صفحه 67
    در فضای اقتصاد نوین لزوم اتخاذ رویکرد راهبردی به مدیریت پژوهش و فناوری منجر به ظهور مدیریت راهبردی پژوهش فناوری شده است. تحقق ثمربخش مدیریت راهبردی پژوهش و فناوری مستلزم پیروی از فرآیندی تعریف شده برای عملیاتی کردن آن در تمامی رفتارها و اقدامات سازمانی است.
    هدف این مقاله تبیین فرآیند و ارکان یک مدل توسعه یافته برای مدیریت راهبردی پژوهش و فناوری است که با بهره گیری از رویکردهای مبتنی بر کارایی منابع و بر مبنای مدل های فرآیندی در ادبیات راهبردی توسعه یافته است. بدین منظور ابتدا مروری مختصر بر روند تکامل نسل های مدیریت پژوهش و فناوری شده و مفهوم راهبرد و مدیریت راهبردی پژوهش و فناوری تعریف شده است. سپس ارکان و فرآیند اجرای مدل تشریح می شود که در برگیرنده شش رکن اصلی «تعیین حیطه فعالیت و چشم انداز»، «تعیین اهداف دانشی فناورانه»، «متوازن سازی فعالیت های اکتشاف و بهره برداری»، «ره نگاشت ترکیبی مسیرهای فناورانه»، «فرآیندها، منابع و توانمندی ها» و «انتقال دستاوردها» است. در پایان نیز به جمع بندی و ارائه برخی ویژگی های مدل پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی پژوهش و فناوری، مدیریت پژوهش فناوری، سازمان های پژوهش و فناوری
  • قاسم سلیمی *، نیره حسینی صفحه 83
    هدف از پژوهش حاضر که با روش کتابخانه ای انجام شده، این است که با معرفی و تبیین چارچوب تعالی پژوهش (REF) که برای ارزیابی کیفیت پژوهش موسسات آموزش عالی انگلستان مورد استفاده قرار می گیرد، توجه پژوهشگران حوزه آموزش عالی کشور را به سمت انجام تحقیقات مشابه در خصوص معرفی و تبیین سایر چارچوب ها و الگوهای به کار رفته در دنیا و نیز بررسی چالش ها، مزایا و الزامات کاربست هر یک از الگوها در آموزش عالی کشور جلب کند و سرآغازی برای جهت گیری به سوی رفع خلاء تحقیقاتی و نظری موجود در این زمینه و طراحی الگوی کارامد نظام ارزیابی کیفیت پژوهش در آموزش عالی کشور باشد. در چارچوب تعالی پژوهش (REF)، کارکرد پژوهشی موسسات آموزش عالی توسط هیات های متخصص رشته محور بر پایه سه ملاک (بروندادهای پژوهشی، تاثیر و محیط پژوهش)؛ ارزیابی، داوری و رتبه بندی می شود. نشانگرها برای ارزیابی بروندادهای پژوهشی شامل اصالت، اهمیت و دقت است. تاثیر پژوهش ها بر حسب دو نشانگر دامنه و اهمیت اثرات، و محیط پژوهش بر حسب دو نشانگر پویایی و پایداری ارزیابی می شود. در پایان مقاله به برخی الزامات مفهومی، ساختاری و رفتاری پیاده سازی چارچوب تعالی پژوهش در آموزش عالی کشور اشاره شده است.
    کلیدواژگان: نظام ارزیابی کیفیت پژوهش، خلق دانش، چارچوب تعالی پژوهش، آموزش عالی
  • فیروز بختیاری نژاد، ناهید شیخان * صفحه 99
    مطالعات نشان می دهد که از موانع اصلی نظام نوآوری در کشور، نبود معیارهای درست و موثر ارزیابی کارکرد، سنجش و نظارت بر فعالیت های پژوهشی است. بی شک یکی از شاخص های موثر در ارزیابی کارکرد واحدهای پژوهشی، شاخص حمایت و پشتیبانی مدیریتی است. این شاخص از بعد درون سازمانی شامل حمایت های مدیریت داخل دانشگاه از واحدهای پژوهشی و از بعد برون سازمانی مرتبط با فضای حمایتی دولت به علت سیاست های بالادستی و اولویت گذاری در کشور است که این حمایت ها در قالب قوانین و مصوبه های دولت، مجلس و... انجام می گیرد. این حمایت ها اثر به سزایی در کارکرد واحدهای پژوهشی داشته و باید در شاخص های ارزیابی کارکرد در نظر گرفته شود، زیرا بودجه های پژوهشی در حوزه های مختلف علوم و فناوری بهطور مساوی تسهیم نشده است و عقد قرارداد درحوزه ای علمی که مورد حمایت و پشتیبانی ویژه در مقطع زمانی خاص قرار می گیرد خیلی راحت تر و آسان تر از زمینه ای است که به دلایل مختلف در کشور نظیر واردات فناوری و کالاها و... مورد حمایت قرار نمی گیرد. در این مقاله مدلی برمبنای کارایی برای ارزیابی کارکرد واحدهای پژوهشی با در نظر گرفتن شاخص حمایت و پشتیبانی ویژه مدیریت طراحی شده و نتایج اجرای آن برای تعدادی از واحدهای پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان نمونه ارائه شده است. از نتایج به دست آمده از این ارزیابی می توان مسیر فعالیت های واحد های پژوهشی را تعیین کرد و برای حمایت و پشتیبانی بیشتر از واحدهای پژوهشی فعال تر استفاده کرد، واحدهای پژوهشی با کارکرد ضعیف تر را شناسایی و با آسیب شناسی دلایل عدم فعالیت کافی در رفع مشکلات آن ها اقدامات جدی اتخاذ کرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی کارکرد، واحد های پژوهشی، شاخص حمایت و پشتیبانی ویژه مدیریت، تحقیقات، فناوری
  • بهنام طالبی *، نیر سید نظری، حورا سودی صفحه 114
    در دنیای امروز که علم و فناوری با رشد و گسترش وسیع و جهان شمول به عنوان عامل مهم و اساسی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری به حساب می آید، نهادها و نظام های آموزشی و پرورشی در توسعه علم، فناوری و نوآوری نقش مهمی را به دست آورده اند. مهم ترین چالش سیاست گذاری در آموزش و پرورش در هزاره سوم، سیاست تحول و تبدیل نظام آموزش فعلی به «آموزش و پرورش کارا و اثربخش» است. بررسی عوامل موثر بر پیشرفت و توسعه جوامع پیشرفته نشان می دهد که همه این کشورها از آموزش و پرورش توانمند و کارامدی برخوردار هستند. با توجه به اهمیت نظام آموزشی در تربیت انسان ها و پیشرفت جوامع، لزوم اتخاذ بهترین سیاست ها در شرایط مختلف، ضروری است. از این رو در این مقاله با تاکید بر نقش سیاست گذاری آموزشی در توسعه علم و فناوری، با استفاده از دیدگاه نظام مند و در نظر گرفتن تمامی عواملی که بر دروندادها (تعریف سیاست گذاری به عنوان یک وظیفه، تدوین انتظارات از سیاست گذاری، ساختار و اختیارات قانونی و نیروی انسانی)، فرآیندها (تشخیص، تعریف و تحدید مسئله، تدوین راه حل های پیشنهادی، تحلیل راه حل ها و انتخاب بهترین راه حل، تصویب راه حل یا سیاست اتخاذ شده، اجرا، ارزیابی و بازنگری) و بروندادهای سیستم آموزشی (اثربخشی سیاست و فرآیند سیاست گذاری، عدالت آموزشی، اخلاق، نیازها و انتظارات اجتماع، امکان سنجی سیاسی) تاثیر می گذارند، همچنین تعامل میان نظام آموزشی با دیگر نظام ها (اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و غیره) به ارائه مدل ادراکی سیاست گذاری در آموزش و پرورش ایران پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: نظام آموزشی، آموزش و پرورش، سیاست گذاری، سیاست، مدل ادراکی
  • طاهره ترکمان *، علیرضا نوروزی صفحه 131
    ظهور دانشگاه کارآفرین به عنوان نمود عینی ارتباط صنعت و دانشگاه، افق های نوینی از اشتغال زایی و کارآفرینی در سطح گسترده را فراروی برنامه ریزان و مدیران دانشگاه ها قرار می دهد. هدف از این پژوهش، تعیین وضعیت شاخص‏های دانشگاه کارآفرین برمبنای مدل گیب (2012) در دانشگاه تهران است.
    روش این پژوهش، پیمایشی و توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش دانشکده های فنی مهندسی، مدیریت و کارآفرینی دانشگاه تهران است که 299 نفر از اعضای هیات علمی به عنوان نمونه انتخاب شده اند و تعداد 271 پرسش نامه برگردانده شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه‏ استاندارد گیب (2012) استفاده شده و تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم‏افزار آماری اس.پی.اس.اس انجام شده است.
    یافته های پژوهش نشان می دهد که مولفه های چشم انداز، ماموریت و راهکار دانشگاه؛ حاکمیت و اداره دانشگاه؛ ساختار و طرح سازمانی؛ چندرشته ای، فرارشته ای؛ قدرت نفوذ؛ مدیریت ذی‏نفعان و ارزش های جامعه؛ دانش آموختگان؛ انتقال دانش؛ مرکز رشد، تامین مالی مخاطرات در تمام شرکت های مشتق از دانشگاه در وضعیتی نسبتا مطلوب و مولفه های بین المللی‏سازی و آموزش کارآفرینانه و سرمایه گذاری در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
    نتایج پژوهش نشان می دهد که وضعیت کلی شاخص های دانشگاه کارآفرین برمبنای مدل گیب (2012) در دانشگاه تهران در حد نسبتا مطلوبی است. بنابر نظرات اساتید دانشگاه تهران می توان نتیجه گرفت که شاخص های دانشگاه کارآفرین شامل: مولفه های چشم انداز، ماموریت و راهکار دانشگاه، حاکمیت و اداره دانشگاه، ساختار و طرح سازمانی، قدرت نفوذ و استفاده از منابع متنوع، مدیریت ذی‏نفعان و ارزش های جامعه، دانش آموختگان، چندرشته ای و فرارشته ای، انتقال دانش، مرکز رشد، تامین مالی مخاطرات در شرکت های مشتق از دانشگاه در وضعیتی نسبتا مطلوب و مولفه های بین المللی‏سازی، آموزش کارآفرینانه و آموزش سرمایه گذاری در وضعیت نامطلوبی قرار دارند. با توجه به نتایج به دست آمده از بین مولفه های دانشگاه کارآفرین، شاخص مرکز رشد، تامین مالی مخاطرات در شرکت‏های مشتق از دانشگاه بیشترین تاثیر را در توسعه دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه کارآفرین دارد.
    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، کارآفرینی دانشگاهی، نوآوری، مدل گیب، آموزش عالی، دانشگاه تهران
|
  • T. Miremadi, M. Dehghan * Page 1
    There is a plethora in the literature of Economic Development on the Zionist Regime being a sart-up nation and entrepreneurial society. Analysing the Regime's innovation system, this paper aims to understand the interlationship between the relatively high performance of this Regime in terms of technological innovation and diffusion and the factor of social equality and social exclusion. Drawing on "National Innovation System" with the structural approach as the conceptual model, the paper uses the facts and figures of the international organizations. The research findings are that this innovation system is relied on the international capital and technologies of the multinational companies for its velocity and agility while the domestic population are segregated by apartheid like social and economic policies and as a result a part of population (Arab ethnic minority) is not integrated and can not be beneficiary of the fruits of vibrant innovation system.
    Keywords: National Innovation System, Structural Analysis, Social Inclusion, Social Equity, Zionist Regim
  • E. Habibzadeh *, N. Norouzi Page 21
    Nowadays, it is well clarified that innovation is a complex process that requires the activity of various components. These components have complex relation with each other and are influenced by the environment. Therefore, the topics of innovation requires a systematic view that leads to the formation of the theory of “National Innovation System”. The main feature of this system is the ability of its components in the production, dissemination and application of technologies that have economic value. The science and knowledge, is often presented in the form of articles should be transformed to technology, since the production of science isn’t able to lead to the development of the country alone. Also emphasis of I.R Iran on endogenous growth requires a serious attention to the component of technology production that patent is the indicator of this component. So in this article, with the exact and different look to NIS, a conceptual view is presented and by regarding to the systematic study of documents and valid universal statistics, the quality and quantity of articles and patents of Iran and intended countries have been studied. In fact, in this study the position of science and technology in NIS is investigated. The results show the favorable position of Iran in scientific publication, in contrast to the undesirable position of Iran in patenting that its cause are analyzed.
    Keywords: National Innovation System, Scientific Publication, Patenting
  • A. Nasr *, H.Hajihoseini Page 37
    Establishing science and technology parks (STPs) and Incubators has had a considerable acceleration in the world because of their key role and functions of developing innovation and technological infrastructures in all countries. In this paper the authors try to conduct an appropriate survey on STPs and incubators’ literature and definitions and their functions from various perspectives. By concluding research findings in this field, advantages and effects of STPs on innovation and technology could be realized from two perspectives: Organizational one covering quick establishing of knowledge-base firms, commercialization of technological ideas and ease in absorbing capital and financing tools, and regional and national one like continuous relationships between universities and industries, creating job opportunities for local experts, transferring functional technologies and improvement of business environments and entrepreneurship.
    Keywords: science, technology park, STPs, incubator, technology, knowledge-base firm, innovation development
  • F. Makkizadeh, A. Hazeri, F. Razmjo, F. Soheili * Page 51
    This research aims to study co-authorship in Iranian journal papers in the field of nanotechnology. For our purpose, two main objectives have been examined: The first objective is to investigate the growth in the number of articles and authors, and to examine their relationship with the collaborative coefficient in Iranian domestic journals of nanotechnology from 2005 to 2013; the second objective is to examine the network structure of active authors of Iranian journal articles of nanotechnology during the period under study. Research materials include 904 papers, published in 12 journals, by 1646 authors during the period 2005-2013. This is an applied research study conducted as a survey, using scientometrics approaches. Data analysis has been carried out using techniques of social network analysis. To create the matrix of co-authorship a software package called Ravar Matrix is used, while for the purpose of social network analysis the Ucinet software package and its supplementary package, Netdraw, is used. The results demonstrate that the growth of papers and authors follows a positive exponential trend. The most prevalent authorship model in the production of the articles is the two-authorship model, with and the average number of authors for each paper being three. In total, 1646 authors contributed to the formation of a co-authorship network relating to the papers, amongst which 228 authors had an effective role. According to the findings "Manafi", "Salvati Niasari", and "Sadegh Hosseni" are respectively the top three authors in terms of the number of papers published. Where degree centrality is concerned, "Manafi", "Salvati Niasari", and "Badie" occupied the first to third places. In terms of centrality, the first ranking is occupied by both " Kokabi “and "Manafi", while "Manafi" is at the top for betweenness, with "Kokabi" and "Saraf Mamoori" ranked second and third respectively. Overall, findings indicate that when it comes to the writing of papers for Iranian Nano journals, the top authors, in terms of the number of papers published, have collaborated with less productive authors.
    Keywords: Nano Technology, Co-authorship network, Network Analysis, Iranian journal, Scientific Products
  • R. Bandarian * Page 67
    The need for adopting a strategic approach to research and technology management has led to the emergence of strategic research and technology management in the new economic climate. Realization of effective strategic research and technology management requires adherence to a defined process for operationalizing it in all organizational behaviors and actions. This article aims to explain the process and elements of a developed model for strategic research and technology management which is developed using resource efficiency approaches and process models in the strategic literature. In this order, first, a brief overview of the evolutionary process of different generations of research and technology management is provided and the concept of strategy and strategic management of research and technology is defined. In the next step, the elements and the process of implementation, including the six pillars of the model, namely “scoping and determining the mission and vision”, “determining the technological knowledge goals”, “balancing the exploration and exploitation”, “multi technological paths mapping”, “processes, resources and capabilities” and “transferring the technological findings” is described. At the end, the conclusion and some of the model’s characteristics is discussed.
    Keywords: Strategic Research, Technology Management, Research, Technology Management, Research, Technology Organizations
  • Gh. Salimi *, N. Hosseini Page 83
    The purpose of this study which has been carried out using the library method was to introduce and explain Research Excellence Framework (REF) that is used in the assessment of the research quality in England’s higher education institutes. This study aimed to direct our researchers’ attention toward doing similar studies with regard to presenting other frameworks and patterns used worldwide and investigation of challenges, profits, and necessities of each pattern’s application in our higher education system. We hoped to initiate a path toward eliminating the loss of research and theories in this field and design an efficient pattern for research quality assessment system in higher education. In Research Excellence Framework (REF), higher education institutes research performance is evaluated and judged by specialized discipline-oriented boards based on criteria such as; research outputs, Impact and research environment. Indicators for research outputs assessment include originality, significance and rigour. Research impact is evaluated based on reach and significance, and research environment is evaluated with regard to vitality and sustainability.
    Keywords: research quality assessment system, knowledge production, research excellence framework, higher education
  • F. Bakhtiari Nejad, N. Sheykhan* Page 99
    Researches show that one of the barriers of research, innovation and developing of technology can be lack of right and effectiveness scales, assess and supervision in research activities. So, certainty, one of the effective indexes in the performance evaluation of research institutes is the support of management. The index of the internal organization includes support of University's management of research institutes and from the external dimension relates to supporting government because of top management's policies and priorities in the country that from supporting of the government headquarters in the field of science and new technologies, infrastructure and strategic financial and moral terms supporting in laws and government acts, parliament are done and has Significant effect on the performance of research institutes and should be considered in the evaluation. Because research funds in the field of science and technology has not been shared equally and contracts in the field of science that is supported particularly in special time, It is more convenient and easier than outline with various reasons in the country, such as technology and goods imports and so on which are not supported. In this paper a model for evaluating the performance of research institutes by taking special measures to support of management of design And the results of its application to a number of research institutes of AmirKabir University as an example is presented. One of the results of this assessment can determine the direction of the research institute and be used actively to support further research institutes. And to identify research institutes with weak function and with pathology of reasons for their insufficient activity to fix the problem would be taken seriously.
    Keywords: performance evaluation, research institutes, index of supporting, special measures to support of management, research, technology
  • B. Talebi *, N. Seyednazari, H. Soodi Page 114
    In today's world where science and technology with the broad and universal development is considered as an important and fundamental factor in the process of economic, social and cultural development of human societies, educational and training systems have earned a major and important role in developing of science, technology and innovation. The greatest policy making challenge in education in the Third Millennium, is the policy of evolution and transformation of the current educational system into the "effective and efficient education". Study of the factors affecting the development of advanced societies show that all these countries have an efficient and qualified education system. Considering the importance of the educational system in human training and development of communities, it is necessary to adopt the best policy in different conditions. Hence, this paper with the emphesis on the educational policy making provides perceptional model for policy making in Iran's educational system using a systemic approach and taking into account all the factors affecting the input (definition of policy making as a duty; formulation of policy expectations; legal structure and authority; manpower), processes (recognition, definition and delimitation of the problem; developing suggested solutions; analysis of solutions and choosing the best solution; approval of solution or adopted policy; implementation; evaluation; review) and outputs of the education system (effectiveness of policies and policy-making process; educational justice; ethics; needs and social expectations, political feasibility), as well as the interaction between the education system and other systems (economic, social, political, cultural, etc.).
    Keywords: education system, education, training organization, policymaking, politics, perceptional model
  • T. Torkaman *, A. Noruzi Page 131
    The emergence of the entrepreneurial university as an objective relationship between industry and academia, offers new horizons of employment and entrepreneurship on a large scale to decision makers, planners and university administrators. The aim of this study was to assess the entrepreneurial capacity of the University of Tehran based on the Gibb model 2012. The present descriptive research was conducted via a survey. The population of this research was 299 faculty members of the faculties of Engineering, Management and Entrepreneurship of the University of Tehran, and 271 respondents completed the questionnaires. The University Entrepreneurial Scorecard of Gibb (2012) was used for data collection, and data analysis was conducted using the SPSS software. The results indicate that the components of the entrepreneurial university including: concept vision, mission strategy, governance, organisation design, multidiscipline transdiscipline, leverage, public value and stakeholder engagement, alumni, knowledge transfer, incubation, across all departmenta spin offs venture funding were relatively good. However, internationalisation and enterprise entrepreneurship education were in unfavourable condition. The results show that the overall situation of indicators of entrepreneurial university based on the Gibb model at the University of Tehran was at a relatively good level. According to comments of faculty members of the University of Tehran, it can be concluded that the components of concept vision, mission strategy, governance, organisation design, multidiscipline transdiscipline, leverage, public value and stakeholder engagement, alumni, knowledge transfer, incubation, across all departmenta spin offs venture funding were relatively good. Nevertheless, internationalisation and enterprise entrepreneurship education were in unfavourable condition. According to the results obtained from the indicators of entrepreneurial university, indicator of across all departmenta spin offs venture funding has the greatest impact on the development of the University of Tehran as a entrepreneurial university.
    Keywords: Entrepreneurial university, Academic entrepreneurship, Innovation, Gibb Model, Higher education, University of Tehran