فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 53 (خرداد و تیر 1397)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 53 (خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمد زلیکانی، عبدالله مفاخری، مسعود خاکپور، مریم هوشنگی سالانقوچ * صفحات 1-9
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایع ترین بیماری های سیستم اعصاب مرکزی است که مشکلات روانشناختی بسیاری را موجب می شود، بدین سبب دو مفهوم خوشبختی و تاب آوری در مبتلایان به این بیماری، حائز اهمیت بسیار است. شخصیت عامل مهمی در ارتباط با خوشبختی و تاب آوری است؛ چراکه عمده واکنش های روانی و ارزیابی افراد از موقعیت های مختلف به شخصیت افراد وابسته است. لذا این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه ابعاد شخصیت مایرز- بریگز با میزان احساس خوشبختی و تاب آوری در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام.اس) انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع علمی- مقایسه ای می باشد. جامعه آماری در این پژوهش شامل تمام بیماران ثبت نام شده در انجمن ام اس شهرستان قوچان در سال 96- 1395 بودند. حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 66 نفر تعیین شد و افراد با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه تیپ های شخصیت مایرز- بریگز، پرسشنامه خوشبختی و پرسشنامه تاب آوری کانر دیویدسون بود. نتایج از طریق تحلیل واریانس یک طرفه به شیوه گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد تفاوت بین ابعاد (حسی- شمی (شهودی)) و همچنین ابعاد (قضاوتی- ادراکی) از نظر میزان احساس خوشبختی به لحاظ آماری معنادار است (05/0 > P). همچنین تفاوت بین ابعاد (درونگرا- برونگرا) و همچنین ابعاد (فکری- احساسی) از نظر میزان احساس خوشبختی به لحاظ آماری معنی دار نبوده است (05/0 < P). همچنین تفاوت بین ابعاد (تفکری –احساسی) از نظر میزان تاب آوری، به لحاظ آماری معنی دار است (05/0 > P). ولی تفاوت بین ابعاد (درونگرا- برونگرا، حسی- شمی (شهودی)، قضاوتی – ادراکی) از نظر میزان تاب آوری، به لحاظ آماری معنادار نبوده است (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش بین بعضی از ابعاد شخصیت با میزان احساس خوشبختی و تاب آوری در بیماران ام.اس رابطه وجود دارد. لذا پیشنهاد می شود با اجرای آزمون ابعاد شخصیت مایرز-بریگز و شناخت ابعاد شخصیتی بیماران و ویژگی های شخصیتی هر ترجیح، برنامه های آموزشی جهت ارتقا تاب آوری و احساس خوشبختی بیماران تدوین گردد.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیت، خوشبختی، تاب آوری، مولتیپل اسکلروزیس
  • فاطمه باوزین *، حسنعلی ویسکرمی صفحات 10-16
    مقدمه
    ناباروری بحرانی بزرگ و عامل استرس روانی است و بسیاری از واکنش های منفی شامل افسردگی، کاهش میل جنسی، کاهش روابط اجتماعی و دلسردی زوجین را سبب می شود لذا مطالعه حاضر با هدف تاثیر آموزش تکنیک های تن آرامی (آرام سازی بنسون)، بر کاهش استرس و کاهش نگرانی های جنسی، ارتباطی و اجتماعی زنان نابارور انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر در سال 1395 بر روی زنان مراجعه کننده به کلینیک شهید رحیمی شهر خرم آباد انجام شد. واحدهای مورد پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون (17=n) و کنترل (17 = n) قرار گرفتند. شرایط ورود به مطالعه عبارت بود از: نازایی بالای یک سال، سن 34 - 18 سال، عدم سابقه مصرف داروهای آرام بخش، عدم سابقه قبلی آرام سازی، نداشتن هرگونه عامل نازایی به جزءعدم تخمک گذاری. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استرس ناشی از ناباروری نیوتن و همکاران (1999) بود. ابتدا از دو گروه پیش آزمون به عمل آمد و بعد از پایان مداخله از آن ها پس آزمون به عمل آمد. داده ها با روش تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) و به کمک نرم افزار SPSS-16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    آرام سازی بنسون سبب کاهش استرس (05/0 > P) و میانگین تغییرات در بعد نگرانی جنسی (%1 = P)، نگرانی ارتباطی (%1 = P) و نگرانی اجتماعی (%2 = P) در گروه آزمایش گردید.
    نتیجه گیری
    آرام سازی نقش مهمی در کاهش استرس و کاهش نگرانی های جنسی، ارتباطی و اجتماعی زنان نابارور دارد. پیشنهاد می شود متخصصان علوم باروری تکنیک های تن آرامی را برای کنترل استرس افراد نابارور برای نتیجه مطلوب درمانی به کار گیرند.
    کلیدواژگان: استرس ناباروری، تن آرامی، نگرانی اجتماعی، نگرانی ارتباطی، نگرانی جنسی
  • کریم صالح زاده، هرمز آیرملو، سعیده خواجه ای، یوسف صابری * صفحات 17-24
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس (MS) بیماری مزمن پیش رونده سیستم عصبی مرکزی است که با علائم و عوارض ناتوان کننده همراه است و موجب بروز اختلال های شدید ازجمله تعادل می شود. هدف این مطالعه، بررسی اثر تمرینات پیلاتس بر تغییرات تعادل، ترکیب بدنی و فاکتورهای حیاتی زنان بیمار مبتلا به (MS) است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی که پس از تائید در کمیته اخلاق دانشگاه در سال 1395 اجرا شد. جامعه پژوهش حاضر، بیماران زن مبتلا به ام. اس شهر تبریز بود. از بین آنها 34 زن مبتلا به ام.اس به صورت نمونه های در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. معیار ورود به مطالعه: بدون تغییرات دارویی در طول دوره مطالعه، امتیاز وضعیت گسترش ناتوانی آن ها بین (0 تا 6) باشند، دامنه سنی 40-20 سال باشد و معیارهای خروج از مطالعه نیز عبارت بودند از: عدم سابقه بیماری های ارتوپدی، قلبی ریوی یا متابولیک و بروز علائم نورولوژی شدید و ناگهانی مانند از دست دادن حافظه یا ضعف در قضاوت، تشنج صرعی، افسردگی شدید، بیماری گیجی، مشکل شدید تعادل یا سرگیجه، از دست دادن شنوایی، بیماری پارکینسون، آلزایمر و... در 3 هفته قبل از شروع طرح باشد. پروتکل گروه تمرین پیلاتس هشت هفته سه جلسه ای 60 دقیقه ای بود. 24 ساعت قبل و بعد از دوره تمرین، ارزیابی متغیرهای موردنظر انجام شد. سنجش تعادل با آزمون (TUG)، ترکیب بدن با روش سه نقطه ای جکسون پولاک، فشارخون با دستگاه امرون دیجیتالی و ضربان قلب استراحتی به وسیله تعداد ضربان قلب در یک دقیقه به روش مچ دستی اندازه گیری شد. داده ها با آزمون تی زوجی و مستقل در سطح معناداری 05/0 ≥ P و نرم افزار 20SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    تمرین پیلاتس در درصد چربی، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به لگن، تعادل، فشارخون سیستولی و ضربان قلب استراحتی گروه تجربی تفاوت معناداری نشان داد (05/0 > P). ولی در مقادیر وزن بدن و فشارخون دیاستولی آزمودنی ها تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر معنادار تمرینات پیلاتس بر تعادل، ترکیب بدن و فاکتورهای حیاتی زنان مبتلا به (MS) می توان این روش تمرینی را به عنوان راهکاری جدید و غیرتهاجمی برای مقابله با روند توسعه مشکلات جسمی این بیماران پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: پیلاتس، تعادل، ترکیب بدن، فشارخون دوگانه، ضربان قلب استراحتی، ام، اس
  • لیلا بخشی سورشجانی * صفحات 25-33
    مقدمه
    روش آموزش والدین به دلیل ویژگی های منحصربفرد خود در میان روش های درمانی، یک وجه مکمل مداخله های روان درمانی است که در آن به والدین و دیگر مراقبان، فنون مقابله با مشکلات رفتاری کودکان آموزش داده می شود. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری توام با مدیریت رفتار مادر بر افسردگی مادران و نارسایی توجه-بیش فعالی کودکان 10-7 سال انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع آزمایشی، طرح پیش آزمون-پس آزمون-پی گیری با گروه کنترل است که در مدارس ابتدایی شهرستان بهبهان و در سال 1393 انجام شده است. جامعه آماری شامل مادران افسرده کودکان 10-7 سال مبتلا به اختلال نارسایی توجه –بیش فعالی بود. شرکت کنندگان پژوهش 24 نفر از مادران مبتلا به افسردگی می باشند که از بین 320 نفر از مادران دانش آموزان انتخاب شدند، که کودکان آنان اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی داشتند. این نمونه با روش تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای پژوهش شامل مصاحبه تشخیصی، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه کانرز والد بود که روایی و پایایی آن ها تایید شد. گروه آزمایش 18 جلسه مداخله گروهی دریافت کردند. توصیف داده ها توسط میانگین و انحراف معیار و تجزیه وتحلیل داده ها از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها در سطح معنی داری 05/0 > P انجام شد. نتایج تحلیل کوواریانس در پس آزمون نشان داد، میانگین نمره افسردگی مادران در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته (27/81 = F، 001/0 < P)، اما میانگین نمره ها در اختلال نارسایی توجه-بیش فعالی کودکان کاهش معنی داری نیافت (821/0 = F، 357/0 = P)،. میانگین نمره های افسردگی و اختلال نارسایی توجه –بیش فعالی در مرحله پی گیری در گروه آزمایش، در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی دار نشان داد (به ترتیب 87/27 = F، 001/0 < P؛ 32/10 = F، 004/0 < P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر اثر درمان شناختی- رفتاری توام با مدیریت رفتار مادر بر کاهش افسردگی مادر و علائم نارسایی توجه-بیش فعالی کودکان، پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی و درمانی با تاکید بیشتر بر چگونگی ارتباط مادر و کودک برای مادران با کودکان دبستانی استفاده گردد تا از بروز بسیاری از مشکلات رفتاری، درمانی و تحصیلی در کودکان پیشگیری نموده و باعث سلامت مادر و کودک شود.
    کلیدواژگان: درمان گروهی شناختی، رفتاری، آموزش مدیریت رفتار مادر، افسردگی مادر، اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی
  • سیده صدیقه موسوی، سید مجید یوسفی، محبوبه سادات یوسفی*، محمد گلی طالب، سمیه مومنیان، فاطمه پاشایی ثابت، حکیمه دهقانی خرم آبادی صفحات 34-40
    مقدمه
    با توجه به ارتباط نزدیک بین صلاحیت بالینی و مفهوم کیفیت مراقبت، صلاحیت بالینی در حرفه پرستاری به عنوان رشته ای عملی، از جایگاهی منحصر به فردی برخوردار است. از طرفی یکی از مهم ترین چالش های مدیریت پرستاری در جهت ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری حفظ و ارتقاء کیفیت زندگی کاری پرستاران می باشد. لذا این پژوهش با هدف تاثیر ارتقای صلاحیت بالینی بر کیفیت زندگی کاری پرستاران در بخش های کودکان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1393 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد است که بر روی 62 پرستار شاغل در بخش های کودکان بیمارستان مفید وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1393 انجام شد. ابتدا صلاحیت بالینی و کیفیت زندگی کاری پرستاران با استفاده از پرسش نامه سنجیده شد. جهت تعیین روایی ابزار از روش اعتبار محتوا و جهت پایایی ابزار از همسانی درونی استفاده شد. جهت ارزیابی صلاحیت بالینی 16 مهارت در پرستاران ارزیابی شد. بدین صورت که هر پرستار 3 تا 5 بار مورد مشاهده قرار گرفت. کیفیت زندگی کاری پرستاران هم با استفاده از پرسش نامه سنجیده شد. سپس اصول و فرآیندآموزش به کودک و خانواده، در 5 جلسه دو ساعته به پرستاران آموزش داده شد. بعد از فاصله زمانی 3 ماه مجددا صلاحیت بالینی و کیفیت زندگی کاری پرستاران مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 16 و با استفاده از آزمون تی زوجی آنالیز شد. سطح معناداری 05/0 درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    سطح صلاحیت بالینی همه افراد مورد بررسی قبل از آموزش متوسط و کم بود. در مرحله بعد از مداخله صلاحیت بالینی 5/93 درصد پرستاران از سطح کم به سطح متوسط ارتقاء یافت. تفاوت معناداری بین میانگین صلاحیت بالینی قبل و بعد از مداخله وجود داشت (01/0 > P). در مرحله قبل از مداخله، 1/66 درصدپرستاران و نیز در مرحله بعداز مداخله 8/75 درصدپرستاران کیفیت زندگی کاری خود را متوسط برآورد نمودند. امتیاز کیفیت زندگی کاری نیز، قبل و بعد از مداخله دارای تفاوت معناداری می باشد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    ارتقاء صلاحیت بالینی، حتی در یک حیطه بر بهبود کیفیت زندگی کاری پرستاران تاثیر گذار می باشد. لذا پیشنهاد می شود که با توجه به رسالت حاکمیت بالینی در مراکز درمانی و تامین ایمنی بیشتر و ارتقای کیفیت مراقبت ارائه شده به مددجویان، ارتقای صلاحیت بالینی پرستاران با ارائه دوره های آموزش مداوم به عنوان یک برنامه مدون و به صورت سالانه انجام شود.
    کلیدواژگان: ارتقاء، صلاحیت بالینی، کیفیت زندگی کاری، پرستاری کودکان
  • زهرا توکلی، حمید کاظمی زهرانی* صفحات 41-49
    مقدمه
    دیابت یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های مزمن است که محدودیت های زیادی در فعالیت های بیمار ایجاد می کند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی مداخله کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر مشکلات پریشانی و خود تنظیمی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع نیمه مداخله ای پیش آزمون پس آزمون با گروه شاهد بود که در سال 1394 انجام شد. محیط پژوهش در اصفهان و جامعه پژوهش شامل افراد مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت ملاصدرا اصفهان بود. 34 زن و مرد مبتلا به دیابت نوع دو از کلینیک دیابت اصفهان، به صورت هدفمند انتخاب و بعد از همتاسازی از نظر سن و جنس، به طور تصادفی در دو گروه آزمون (17 نفر) و شاهد (17 نفر) قرار گرفتند. از هر دو گروه با استفاده از پرسش نامه های «تحمل پریشانی (DTS)» و «خود تنظیمی (SRQ)» مرحله پیش آزمون به عمل آمد. گروه آزمون به مدت 8 جلسه 2 ساعته (هفته ای یک بار) تحت مداخله MBSR قرار گرفت. سپس از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 به روش تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد MBSR بر مشکلات پریشانی و خود تنظیمی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو با اندازه اثر به ترتیب 83/0% و 75/0% تاثیر داشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، می توان گفت که مداخله کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند بر مشکل های پریشانی و خود تنظیمی بیماران، تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، پریشانی، خود تنظیمی
  • ترانه تقوی لاریجانی*، رضا فتحی صفحات 50-58
    مقدمه
    کمبود پرستاری یکی از چالش های حال حاضر حوزه پرستاری است که همچنان رو به گسترش است و یکی از مسائلی که با خود به همراه داشته است مشکلات اخلاقی است. هدف از این مطالعه مروری بر چالش های اخلاقی پیش روی جوامع مختلف به واسطه کمبود پرستاران است.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع مرور روایتی است که در طی سه مرحله جستجوی متون، ارزیابی داده ها و تحلیل آنها در سال 1396 انجام گردید. پایگاه های اطلاعاتی EMBASE، Ovid، PubMed، Medline، CINAHL با استفاده از کلید واژه های nursing shortage، workforce shortage، health care staff shortage و ethics، ethical، ethic، Moral و ترکیب آنها و در منابع فارسی با استفاده از کلید واژه های کمبود نیروی پرستاری و کمبود نیروی خدمات سلامت و چالش های اخلاقی در پایگاه های SID، Magiran و IranMedex جستجو شدند و مقالات براساس معیارهای ورود ارزیابی و انتخاب شدند.
    یافته ها
    از 562 عنوان حاصل 6 مقاله انگلیسی انتخاب و وارد مطالعه شد. در این مطالعات به چالش های مختلفی اشاره شده است. از جمله مهم ترین چالش ها می توان به چالشهایی که در نتیجه مهاجرت پرستاران از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته اتفاق می افتد، چالش های اخلاقی در زمینه کاهش کیفیت خدمات پرستاری، چالش های اخلاقی مربوط به اشتباهات دارویی و چالشهایی که در نتیجه کمبود پرستاران و بالطبع فشار کاری برای خود پرستاران اتفاق می افتد، می توان اشاره کرد.
    نتیجه گیری
    کمبود نیروی پرستاری از چالش های مهم پرستاری در صده اخیر است که اکثر جوامع با آن مواجهه هستند. کشور ایران نیز به صورت گسترده ای با این معضل مواجه است. کمبود پرستاری مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد که موارد اخلاقی یکی از آنها و شاید مهمترین آن باشد زیرا مشکلات زیادی را متوجه پرستاران کرده است مشکلاتی نظیر فرسودگی شغلی، عدم رضایت شغلی، ترک کار که در یک سیکل معیوب سبب کمبود بیشتر نیروی کار می شود، استرس، خستگی عاطفی. لذا جمع آوری و دسته بندی مشکلاتی که کمبود نیروی پرستاری با خود به همراه دارد به نظر لازم و ضروری می رسد. تا تصمیم عاجلی در جهت مرتفع کردن این معضل برداشت.
    کلیدواژگان: کمبود نیروی پرستاری، چالش های اخلاقی
  • فاطمه رحیمی، هنگامه سادات سید میرنسب*، الهه علمدار، کورش کمالی، گیتی خوشه مهری صفحات 59-66
    مقدمه
    باورهای خودکارآمدی تحصیلی احساس توانایی فردی برای یادگیری محتوا و انجام تکالیفی است که به او داده می شود. خودکارآمدی علاوه بر اینکه به عنوان عامل تاثیرگذار در موفقیت تحصیلی، با ایجاد محیطی مطلوب موفقیت نظام آموزشی را در پی دارد، در دانشجویان علوم پزشکی می تواند پیش بینی کننده نقش آینده شان در سلامت جامعه باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط خودکارآمدی و موفقیت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، کشف و بررسی متغیرهای موثر بر خودکارآمدی، همچنین اثبات خودکارآمدی به عنوان عامل تاثیر گذار بر موفقیت تحصیلی می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی و مقطعی است. 301 دانشجو از طریق روش نمونه گیری خوشه ایدر طول سال تحصیلی 1394-1393 انتخاب شدند. از آنها خواسته شد تا پرسشنامه های استاندارد دموگرافیک و مقیاس 17 ماده ای خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران (GSE) را تکمیل کنند. معدل به عنوان معیار موفقیت تحصیلی دانشجویان در نظر گرفته شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS 16 آنالیز شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آزمون آماری تحلیلی (آزمون t، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون) بیان شد.
    یافته ها
    متوسط نمره خودکارآمدی (8)61 بود.90 درصد دانشجویان دارای خودکارآمدی قوی بودند. متوسط نمره موفقیت تحصیلی (68/1)47/17 بود. 56 درصد دانشجویان موفق بودند. بین خودکارآمدی و مقطع تحصیلی، ناراحتی روحی (05/0 > P)، علاقه به رشته و رضایت از یادگیری (001/0 > P) ارتباط معنی داری مشاهده شد. بین خودکارآمدی و موفقیت تحصیلی ارتباط معنی داری وجود نداشت. (05/0 ≤ P). موفقیت تحصیلی در زنان و مردان به طورمعنی داری متفاوت بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    شناسایی استعدادها و علایق، مشاوره تحصیلی در هنگام انتخاب رشته تحصیلی، فعال کردن مراکز مشاوره و راهنمایی تحصیلی، همچنین پژوهش درباره ارتباط بین انگیزه و موفقیت تحصیلی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: موفقیت، خودکارآمدی، دانشجو
  • شهزاد پاشایی پور، نجمه سالمی، مصطفی انصاری* صفحات 67-73
    مقدمه
    امروزه تامین، حفظ و ارتقای سلامت کارکنان یکی از ضروریات حوزه سلامت می باشد. سواد سلامت به دلیل تاثیر بر نحوه تصمیم گیری افراد در مورد سلامت، به عنوان یکی از موضوعات مهم برای ارتقای سطح سلامت جامعه مورد توجه گرفته است. هدف این پژوهش تعیین ارتباط بین سواد سلامت و میزان استفاده از شبکه های اجتماعی در کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع همبستگی و مقطعی است که بر روی 150 نفر از کارکنان اداری دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای سه قسمتی شامل اطلاعات فردی، سنجش سطح سواد سلامت و میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بود. پس از استخراج داده ها، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی نظیر فراوانی مطلق و نسبی و میانگین و آزمونهای آماری نظیر ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین سنی شرکت کنندگان 7/5 ± 6/41 بوده و 7/76% زن بودند. میزان تحصیلات اکثریت آنها (82%) مقطع کارشناسی بود. میانگین نمره سواد سلامت آنان 5/21 ± 8/128 و میانگین نمره استفاده از شبکه های اجتماعی 6/16 ± 6/130 بود. میانگین نمرات نشان داد که سطح سواد سلامت و میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بیش از حد متوسط است و این دو متغیر با هم ارتباط معنی دار و مستقیمی دارند. در بررسی ارتباط حیطه های سواد سلامت با میزان استفاده از شبکه های اجتماعی، یافته نشان داد که بین حیطه های میزان دسترسی، فهم و تصمیم گیری با استفاده از شبکه های اجتماعی ارتباط معنی دار و مستقیمی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، می توان با توجه به سطح وسیع استفاده از شبکه های اجتماعی از این فرصت استفاده کرد و در جهت ارتقاء سطح سواد سلامت و رفتارهای مرتبط با آن گامهای موثری را برداشت.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، شبکه های اجتماعی، کارکنان
  • فائزه سلطانی*، سید فخرالدین حسینی صفحات 74-80
    مقدمه
    نقش پرستاران در سیستم های درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که خود سبب مواجه ایشان با انواع اختلالات روحی و روانی همانند ناامیدی و رفتارهای پرخاشگرانه می شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط حمایت های اجتماعی و پرخاشگری، ناامیدی در پرستاران شهر کرمان در سال 1395 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 200 پرستار شاغل در بیمارستانهای شهر کرمان که با روش نمونه گیری در دسترس وارد پژوهش شدند، انجام گرفت. داده ها با استفاده از 4 پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه حمایت اجتماعی فیلیپس و همکاران، پرسشنامه ناامیدی بک و پرسشنامه پرخاشگری به صورت خود گزارشی جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام و...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین حمایت اجتماعی با پرخاشگری (0001/0 = P) وناامیدی (02/0 = P) رابطه معکوس وجود دارد. هم چنین بین پرخاشگری و ناامیدی نیز ارتباط مستقیم و معنی دار آماری وجود دارد (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها مشخص شد حمایت اجتماعی می تواند عوامل منفی روانی همچون ناامیدی، رفتارهای پرخاشگرانه را تحت تاثیر قرار دهد. برنامه ریزی با هدف حمایت اجتماعی از پرستاران جهت پیشگیری و التیام بروز مشکلات روانی همچون ناامیدی و پرخاشگری به منظور بهبود کیفیت مراقبت از بیماران و کیفیت زندگی پرستاران باید در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، پرخاشگری، ناامیدی، پرستار
  • مهدی سبک رو، محمد باقر فلاحی صفحات 81-89
    مقدمه
    امروزه، تعارض کار-خانواده پرستاران یکی از مسائل مهم سازمان ها است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر سرمایه روانشناختی و مولفه های آن بر تعارض کار-خانواده پرستاران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش را 354 نفر از پرستاران بیمارستان شهدای کارگر یزد تشکیل دادند، که بر اساس حجم نمونه محاسبه شده با استفاده از فرمول کوکران، 185 نفر، از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه استاندارد سرمایه روانشناختی، تعارض کار به خانواده و خانواده به کار استفاده شد، که روایی آن ها از طریق روایی محتوایی و روایی سازه و پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ تایید شد. تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSS و Amos انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، سرمایه روانشناختی بر تعارض کار به خانواده و تعارض خانواده به کار پرستاران تاثیر منفی دارد. در بین مولفه های سرمایه روانشناختی، تاثیر امیدواری بر تعارض کار به خانواده و تعارض خانواده به کار بیشتر از سایر مولفه ها بود. درحالی که تاثیر خودکارآمدی بر تعارض کار به خانواده، و تاثیر خوش بینی بر تعارض خانواده به کار تایید نشد.
    نتیجه گیری
    سرمایه روانشناختی می تواند عامل مناسبی جهت کاهش تعارض کار-خانواده پرستاران باشد. برهمین اساس پیشنهاد می گردد، مسئولین بیمارستان گام های موثری در جهت حفظ و ارتقاء سرمایه روانشناختی پرستاران بردارند.
    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، تعارض کا به خانواده، تعارض خانواده به کار، پرستاران
  • علی تاج آبادی، زهره ونکی، میرحسین آقایی، مصطفی روشن زاده * صفحات 90-92
    مقدمه
    ارتقای آموزش بالینی پرستاری نیازمند اقدامی موثر در جهت کیفیت آن است. در این زمینه موضوع هیات علمی بالینی مطرح و قصد دارد چالش بین تئوری و بالین را مرتفع سازد. بررسی صورت گرفته در این زمینه حاکی از تاثیرات نامشخص این طرح در برطرف کردن چالش های پیش روی آموزش بالینی پرستاری است. حضور اساتید پرستاری به عنوان عضو هیئت علمی در نقش های رسمی محیط های بالینی از یک طرف سبب خواهد شد که محیط بالینی جهت آموزش با مشکلات کمتری روبرو باشند و از طرف دیگر ابهامات زیادی در زمینه شرح وظایف بالینی این افراد وجود دارد. لذا این مقاله قصد دارد ضمن بیان برخی از مشکلات آموزش بالینی موجود، فواید و نقاط ضعف موضوع هیات علمی بالینی را در قالب یک دیدگاه مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: هیات علمی بالینی، آموزش بالینی، آموزش پرستاری، شکاف آموزش نظری و عملی
  • فاطمه توکلی، حمید کاظمی زهرانی*، معصومه صادقی صفحات 93-101
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی رفتار درمانی دیالکتیک بر حل تعارض بین فردی بیماران عروق کرونر قلبی بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع نیمه مداخله ای پیش آزمون پس آزمون با گروه شاهد بود که در سال 1396 انجام شد. محیط پژوهش در اصفهان و جامعه پژوهش شامل بیماران مبتلا به کرونر قلب مراجعه کننده به پژوهشکده قلب و عروق اصفهان بود. 32 زن و مرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب با تحصیلات حداقل دیپلم، از پژوهشکده قلب و عروق اصفهان، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و بعد از همتا سازی از نظر سن و جنس، به طور تصادفی در دو گروه آزمون (16 نفر) و شاهد (16 نفر) قرار گرفتند. از هر دو گروه با استفاده از پرسش نامه ی «حل تعارض (CRQ)»، مرحله ی پیش آزمون به عمل آمد. گروه آزمون به مدت 8 جلسه ی 2 ساعته (هفته ای یک بار) تحت آموزش رفتار درمانی دیالکتیک قرار گرفت. سپس از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 به روش تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد DBT بر حل تعارض بین فردی بیماران عروق کرونر قلب با اندازه اثر 81/0% تاثیر داشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، می توان گفت که رفتار درمانی دیالکتیک می تواند بر حل تعارض بین فردی بیماران عروق کرونر قلبی، تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: عروق کرونر قلب، رفتار درمانی دیالکتیک، حل تعارض بین فردی
|
  • Mohammad Zoleikani, Abdollah Mafakheri, Masoud Khakpour, Maryam Hooshangi Salanghooch * Pages 1-9
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) is one of the most common diseases of central nervous system (CNS), which causes many psychological problems. Therefore, the two concepts of prosperity and resiliency in people with MS are of great importance. Personality significantly deals with happiness and perseverance as most psychological responses, and the assessment of individuals about different situations depends on personality. The current study aimed at comparing the Myers-Briggs personality dimensions, happiness, and resilience in patients with MS.
    Methods
    The current scientific-comparative study was conducted on a statistical population including all patients enrolled in the MS Society of Ghowchan City, Khorasan Province, Iran from 2016 to 2017. The sample size was 66 subjects calculated using Morgan table. The subjects were selected by simple random sampling method. Data were collected using the Myers-Briggs personality type, happiness, and the Conner Davidson resiliency questionnaires. The results were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA) in a step-by-step manner.
    Results
    One-way ANONA showed a significant difference between sensing-intuitive and judging-perceiver dimensions in terms of feeling of happiness (P 0.05). The difference between thinking-feeling dimensions in terms of resilience was statistically significant (P 0.05).
    Conclusions
    According to the findings of the current research, there is a significant relationship between some aspects of personality and the level of happiness and resilience in patients with MS. Therefore, it is recommended to develop educational programs for such patients in order to improve their resilience and happiness based on Myers-Briggs personality dimensions questionnaire to recognize patients’ personality traits and preferences.
    Keywords: Personality Dimensions, Happiness, Resilience, Multiple Sclerosis
  • Fatemeh Bavazin *, Hasanali Vieskarami Pages 10-16
    Introduction
    Infertility is a great crisis and main reason for psychological complications such as stress, which causes depression, loss of libido, and reduced social activities, and disappointment in the married couples. The current study aimed at investigating the impact of relaxation techniques (Benson relaxation) on the reduction of stress and sexual dysfunction, and improvement of social concerns and communication concerns in females with infertility.
    Methods
    The present study was performed on females referring to Shahid Rahimi Clinic in Khorramabad, Iran in 2016. The subjects were selected by the convenience sampling method and randomly assigned into two groups of intervention (n=17) and control (n=17). The inclusion criteria were infertility for more than one year, age 34-18 years, lack of taking sedatives, not undergoing relaxation therapy, and lack of infertility factors with the exception of ovulation. The data collection tool was the infertility problems inventory developed by Newton et al. in 1999. Initially, two groups underwent pretest and at the end of the intervention, they were tested and analyzed with SPSS version 21.
    Results
    Benson relaxation could decrease stress (P
    Conclusions
    Relaxation plays an important role in reducing stress as well as sexual, social, and communication concerns in females with infertility. Gynecologists and reproductive specialists can use relaxation techniques to control stress in females with infertility.
    Keywords: Infertility Stress, Techniques Relaxation, Social Concern, Communication Concern, Sexual Concern
  • Karim Salehzade, Hormoz Ayromlou, Saedeh Khajaiy, Yousef Saberi * Pages 17-24
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic progressive disorder with debilitating symptoms, which is associated with severe problems such as imbalance. The present study aimed at investigating the effects of Pilates exercise on changes in balance, body composition, and vital signs in females with MS.
    Methods
    The current quasi-experimental study was carried out after approval in the Ethics Committee of Shahid Madani University in 2016. The present study was performed on female patients with MS in Tabriz. Of the statistical population, 34 females with MS were selected by the random sampling method and randomly assigned to two groups of exercise and control. The inclusion criteria were lack of a drug change during the study period, disability status score of 0 to 6, and the age range of 40 to 20 years. The exclusion criteria were no history of orthopedic, cardiopulmonary, or metabolic diseases, and severe and sudden neurological symptoms such as memory loss or poor judgment, seizure, severe depression, dizziness, severe balance or dizziness, hearing loss, Parkinson's disease, Alzheimer's disease, etc. three weeks before the project onset. The exercise group underwnt three 60-minute sessions of Pilates exercise for eight weeks. The studied variables were measured 24 hours before starting and 24 hours after the complication of the exercise protocol in both groups. Balance was assessed via Timed Up and Go (TUG) test; body composition was assessed using Jackson-Pollock 3-site skin fold test, blood pressure was measured by the Omron blood pressure monitor, and using a wrist‐worn heart rate monitor. The data were then analyzed through paired samples t test; P ≤ 0.05 was the level of significance. Data were analyzed with SPSS version 20.
    Results
    Pilates exercise induced significant changes in fat content, body mass index (BMI), waist–hip ratio, balance, systolic blood pressure, and resting heart rate in experimental group (P 0.05). However, it failed to indiuce significant difference in weight and diastolic blood pressure (P ≤ 0.05).
    Conclusions
    Considering the significant effect of Pilates exercise on balance, body composition, and vital signs in females with MS, the exercises are suggested as a novel, non-aggressive method to suppress the progression of physical problems in such patients.
    Keywords: Pilates Exercise, Balance, Body Composition, Dual Blood Pressure, Resting Heart Rate, Multiple
  • Leila Bakhshi Sourashjani * Pages 25-33
    Introduction
    Due to its unique characteristics among various therapeutic approaches, parents’ training is a supplement to psychotherapeutic interventions, where parents and other care-takers are trained against behavioral problems of their children. The present study investigated the effectiveness of cognitive behavior therapy along with behavior management of mothers in reduction of mothers’ depression and Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) among children aged 7 to 10.
    Methods
    The study used an experimental method with a pretest-posttest-follow-up scheme with control group at elementary schools of Behbahan, during year 2014. The statistical society was made up of several mothers with depression, who had 7- to 10-year-old children with the ADHD disorder. In this context, using a multistage random sampling approach, 24 depressed females with ADHD children were randomly chosen among 320 mothers with depression. These mothers were divided to two test and witness groups. Research tools involved diagnostic interviews, Beck Depression Inventory, and Conners’ Parent questionnaire, the validity and reliability of which have been confirmed. The experimental group received 18 sessions of group interventions. Data analysis was done using the SPSS software version 21 and descriptive statistics methods (mean and standard deviation) and inferential statistics (covariance analysis).
    Results
    At the significance level of P
    Conclusions
    With regards to the findings on the effectiveness of cognitive-behavioral therapy and behavior management of the mothers on the reduction of mothers’ depression and attention deficit hyperactivity disorder symptoms among children, it is suggested that training and therapeutic programs should be used with further emphasis on the relationship between mothers and elementary school-aged children so that different behavioral, therapeutic, and educational problems in children can be prevented and mothers’ and children’s well-being can be improved.
    Keywords: Cognitive, Behavioral Therapy, Parent Management Training, Depression Mother, Children Attention Deficit, Hyperactivity
  • Mahboubeh Yousefi * Pages 34-40
    Introduction
    Because of the relationship between clinical competency and quality care concept, clinical competency in nursing, as a practical discipline, has a unique status. On the other hand, one of the most important challenges of nursing management for promotion of quality of nursing services is to improve nurses’ occupational quality of life. Therefore, the aim of this study was to evaluate the impact of promoting nurse's clinical competency on the occupational quality of life in pediatric nurses.
    Methods
    This study was a quasi-experimental, before, and after study that was done on 62 pediatric nurses at selected Hospital of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. First nurse's clinical competency and occupational quality of life was measured. For evaluation of nurse's clinical competency, a check list was used. Sixteen skills were evaluated to assess the clinical competency of nurses. Thus, nurses were observed 3 to 5 times. Occupational quality of life was evaluated by the questionnaire. Then, in five meetings that lasted two hours, the process of educating about child and family was trained to the nurses. After 3 months, nurse's clinical competency and occupational quality of life were evaluated. Data were analyzed by the SPSS 21, using descriptive statistics and paired t-test at significance level of P = 0.05.
    Results
    Before the intervention, level of clinical competency of all nurses was at a medium and low level. After the intervention, clinical competency of 93.5% of the nurses was promoted from the low level to the medium level. There was a significant difference between mean clinical competency before and after the intervention. Before the intervention, the majority of nurses (66.1%) had medium occupational quality of life. After the intervention, occupational quality of life of most nurses (75.8%) was reported as medium. There was a significant difference between the mean occupational quality of life before and after the intervention.
    Conclusions
    Promoting clinical competency, even in a scope, improves occupational quality of life. For this reason and regarding the mission of clinical governance at health centers and providing more safety and quality of care provided to patients, it is recommended to promote clinical competency by planning for a period of continuing medical education, as a program to be carried out annually.
    Keywords: Promotion, Clinical Competency, Occupational Quality of Life, Pediatric Nursing
  • Zahra Tavakoli, Hamid Kazemi Zahrani * Pages 41-49
    Introduction
    Diabetes is one of the most prevalent and costly chronic diseases that imposes many limitations on the activities of the patient. Rejection of disease, sensitivity to glycemic fluctuations and physical symptoms, nutrition restrictions, and the amount of activity are stimulating factors of psychological problems in patients with diabetes. Low levels of emotional health lead the patient to other undesired results, such as distress, self-regulation problems, adverse metabolic control, and increased rate of mortality. On the other hand, stress reduction treatment based on mindfulness is a technique, which is used in mind-body medicine in order to reduce mental and physical disorders in patients with chronic diseases. Therefore, this study aimed at investigating the effectiveness of stress reduction treatment based on mindfulness on distress problems and self-regulation in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    This paper was an experimental study based on control and treatment groups with pre-test and post-test. Overall, 34 male and female patients with type 2 diabetes and at least high school education, from Molasadra clinic of Isfahan, were selected and placed randomly in two groups of control and treatment (17 patients in the treatment group and 17 patients in the control group). Pre-test stage was done for both groups by Distress Tolerance (DTS) and Self-Regulation Questionnaire (SRQ). The treatment group received 8 sessions of 2 hours (once a week) of mindfulness-based stress reduction intervention. Afterwards, the post-test was done for both groups. The obtained data were analyzed using SPSS software version 20 and Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA).
    Results
    The findings showed that MBSR had an effect on distress problems and self-regulation of patients with type 2 diabetes with effect size of 0.83% and 0.75%, respectively.
    Conclusions
    On the basis of results, it could be said that mindfulness-based stress reduction intervention could have a positive impact on distress problems and self-regulation of patients.
    Keywords: Diabetes, Mindfulness, Based Stress Reduction, Distress, Self, Regulation
  • Taraneh Taghavi Larijani *, Reza Fathi Pages 50-58
    Introduction
    Nursing shortage is one of challenges in nursery settings, while the situation is messing. Ethical problems is of the most important issues that can exacerbate this dilemma. The current study aimed at reviewing the ethical challenges that various communities experience due to lack of nursing staff.
    Methods
    The present narrative review study was conducted in 2017 in three stages: search for relevant articles, evaluation of data, and analysis of data. EMBSE, OVID, PUBMED, MEDLINE, and CINHAL databases were searched. The searched keywords were nursing shortage, workforce shortage, healthcare staff shortage, moral, ethic, ethics, ethical problems, and combination of the keywords. The Persian databases such Magiran, SID, and IranMedex were also searched for the same terms and articles about nursing shortage and ethical problems. Articles were evaluated and selected based on the inclusion criteria.
    Results
    Out of 562 titles, 6 papers were selected and enrolled in the study. Various challenges were discussed in the selected studies of which nurses migration from the developing countries to the developed ones, ethical challenges due to decreased quality of nursing services, ethical challenges related to drug administration errors and work pressure because of nursing shortage were the most important ones.
    Conclusions
    Lack of nursing staff is one of the most important challenges in the last century that nurses in most communities faced with. Iran also deals with such dilemma. Lack of nursing staff is associated with many problems such as ethical issues, may be the most important ones, since it caused a lot of problems to nurses such as burnout, job dissatisfaction, job leaving, stress, and emotional exhaustion. Therefore, it is necessary to collect and categorize the problems associated with lack of nursing staff in order to make an urgent decision to overcome this dilemma.
    Keywords: Nursing Shortage, Ethical Issues
  • Fatemeh Rahimi, Hengame Sadat Seyed Mirnasab *, Elahe Alamdar, Kourosh Kamali, Giti Khoushemehr Pages 59-66
    Introduction
    Self-efficacy is the sense of personal ability to learn contents and perform tasks. Self-efficacy although is an effective factor in academic achievement, by creating a desirable environment for the success of educational system, it can play a predictive role for medical students in the promotion of health in the community. The current study aimed at evaluating the relationship between self-efficacy and academic achievements in the students of Tehran University of Medical Sciences and exploring the variables affecting self-efficacy and showing the role of self-efficacy as a factor influencing academic achievements.
    Methods
    The current descriptive–analytical, cross sectional study was conducted on 301 students selected through cluster random sampling method in 2014-2015 the academic year.The students were asked to completed a standard demographic questionnaire as well as a 17-item general self-efficacy scale developed by Sherer et al. Grade point average (GPA) was considered as a measure of academic achievement. Data were analyzed with SPSS version 16 using descriptive statistics including frequency, mean, and standard deviation.
    Results
    The average self-efficacy score was 61(8); 90% of the students have a strong self -efficacy.The average academic achievement score was17.47(1,68).56% of students were successful.There was a significant relationship between self-efficacy and educational level,mental discomfort(P
    Conclusions
    Identification of talents and interests,academic advice when choosing field of study,activation of counseling centers, as well as research on the relationship between motivation and academic success is suggested.
    Keywords: Achievement, Self Efficacy, Student
  • Shahzad Pashaeypoor, Najmeh Salemi, Mostafa Ansari * Pages 67-73
    Introduction
    Today, retention and improvement of health employees is an important point in health system. Health literacy is one of the most important issues for the promotion of public health by affecting the decisions made by the health officials. The current study aimed at determining the association between health literacy and use of social networks among administrative staff in Tehran University of Medical Sciences.
    Methods
    The current cross sectional study was conducted on 150 administrative staff of Tehran University of Medical Sciences. The data collection tool was a three-part questionnaire including demographic information, health literacy, and use of social networks. Descriptive statistics such as absolute and relative frequency and statistical tests such as Pearson correlation were used with SPSS version 18 to analysis the data.
    Results
    The results showed that the mean age of participants was 5.7 ± 41.6 years and 76.7% were female. The majority (82%) was undergraduate. The average score of their health literacy was 128.8 ± 21.5 and average score of using social networks was 130.6 ± 16.6. The mean score of health literacy and use of social networks was above the average and the two variables have significant and direct relationship. Health literacy aspects including accessibility to health information, understanding, and decision making were a direct relationship with social network in the current research (P
    Conclusions
    According to the research findings, by the widespread use of social networks health literacy and associated behaviors, effective steps can be taken.
    Keywords: Health Literacy, Social Networks, Staff
  • Faezeh Soltani *, Fakhraldin Hosseini Pages 74-80
    Introduction
    The role of nurses is important in the health system, thus they face a variety of psychological disorders, such as despair and aggressive behavior. The aim of the present study was to determine the relationship between social support, aggression, and hopelessness among nurses of Kerman, during year 2016.
    Methods
    This correlational descriptive study was conducted on 200 nurses of Kerman University of Medical Sciences through the available sampling method. Data was gathered using a questionnaire, which included four parts, demographic data, Phillips et al.’s Social Support Questionnaire, Beck Hopelessness Scale, and Aggression Questionnaire. Data were collected by the self-reporting method and analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation and regression analysis) with the SPSS 21 software.
    Results
    The findings showed that there was a significant negative correlation between social support and aggression (P = 0.0001) and hopelessness (P = 0.02). There was a significant positive correlation between hopelessness and aggression (P = 0.001).
    Conclusions
    The results revealed that social support could influence negative psychological factors, such as hopelessness and aggression. Planning should be considered with the objective of social protection of nurses to prevent and heal from psychological problems, such as hopelessness and aggression behavior, and to improve the quality of patient care and quality of life.
    Keywords: Social Support, Aggression, Hopelessness, Nurses
  • Mehdi Sabokro, Seyed Mohammad Tabatabai-Nasab, Mohammad Bagher Fallahi * Pages 81-89
    Introduction
    Today, work-family conflict among nurses is a major issue for organizations. This research was administered to investigate the effect of psychological capital on work-family conflict among nurses.
    Methods
    This study was correlational from the research methodology perspective. The statistical population of this study included 354 nurses of Shohadaye Kargar Hospital. The sample size was calculated through Cochran formula and a sample of 185 nurses were selected through the random classification method. In order to collect the research data, standard questionnaires of Psychological Capital, Work-Family Conflict, and Family-Work Conflict were used, the validity of which was checked through content validity and structural validity, while reliability was checked through Cronbach's alpha. Data analysis was performed by structural equation modeling using SPSS and Amos software.
    Results
    The results of this study revealed that Psychological Capital is an effective factor on Work-Family Conflict and Family-Work Conflict. Also, the results of Sub hypotheses indicated that hope, as one of the dimensions of Psychological Capital, had the highest effect on these conflicts. Finally, the results revealed that self-efficiency and optimism had no significant effect on Work-Family Conflict and Family-Work Conflict, respectively.
    Conclusions
    Psychological capital can be an appropriate solution to reduce Work-Family Conflict among nurses. Due to the importance of this subject, officials of hospitals should take appropriate actions to maintain or increase psychological capital among nurses.
    Keywords: Psychological Capital, Work -Family Conflict, Family-Work Conflict, Nurses
  • Ali Tajabadi, Zohreh Vanaki, Mir Hossein Aghaei, Mostafa Roshanzadeh* Pages 90-92
    Introduction
    Promotion of nursing clinical education requires an effective measure with high quality. In this regard, clinical faculty plans are needed to solve the challenge between the theory and the clinical course. A review of this area suggests the uncertain effects of this plan in addressing the challenges posed by clinical nursing education. On one hand, the presence of nursing professors as a faculty member in the role of formal clinical environments will cause the clinical environment to deal with less problems and, on the other hand, there are many uncertainties regarding the clinical responsibilities of these individuals. Therefore, this article intended to present some of the problems of existing clinical education, examining the advantages, and disadvantages of the subjects of clinical faculty in the form of a perspective.
    Keywords: Clinical Faculty, Clinical Education, Nursing Education, Theoretical, Practical Training Gap
  • Fatemeh Tavakoli, Hamid Kazemi Zahrani *, Masoumeh Sadeghi Pages 93-101
    Introduction
    The current study aimed at investigating the impact of dialectical behavior therapy on interpersonal conflict resolution in patients with coronary heart disease.
    Methods
    The current experimental study was conducted with control group and pretest posttest design. A total of 32 male and female patients with coronary heart disease with least highschool education referring to Isfahan Cardiovascular Research Institute were selected and randomly allocated to two groups of control and intervention each with 16 subjects. Pretest was done for both groups by conflict resolution questionnaire (CRQ). The intervention group received eight 2-hour sessions once a week for the dialectical behavior therapy. Afterwards, the posttest was done for both groups. The obtained data were analyzed with SPSS version 24 and multivariate analysis of covariance (MANCOVA) was used.
    Results
    The findings showed that DBT can affect interpersonal conflict resolution in patients with coronary heart disease with effect size of 0.81%.
    Conclusions
    On the basis of results, dialectical behavior therapy intervention can positively affect interpersonal conflict resolution in patients with coronary heart disease.
    Keywords: Coronary Heart Disease, Dialectical Behavior Therapy, Interpersonal Conflict Resolution