فهرست مطالب

صنعت لاستیک ایران - پیاپی 88 (زمستان 1396)

نشریه صنعت لاستیک ایران
پیاپی 88 (زمستان 1396)

  • بهای روی جلد: 160,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سرمقاله
  • علمی- فنی
  • مجتبی دیلمی معزی *، محمد کرابی، یوسف جهانی صفحه 6
    آلیاژ پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF) و فلوروالاستومر (FKM) در هم زن داخلی و با روش ولکانیزاسیون دینامیکی در دمای 190 درجه ی سانتی گراد تهیه شد و تاثیر FKM، بدون عامل پخت و با عامل پخت، بر ویژگی های حرارتی، دینامیکی- مکانیکی و کشش در آلیاژ بررسی شد. با افزودن FKM فرایندپذیری آسان شد و به دلیل اختلاط مناسب ویژگی های آلیاژ به صورت یکنواختی بهبود یافت. نتیجه های آزمون گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC) نشان داد که افزودن FKM با و بدون عامل پخت، تاثیر ناچیزی بر روی دمای تبلور و دمای ذوب آلیاژ دارد، هم چنین نتیجه های گرماوزن سنجی (TGA) نشان داد که مقاومت حرارتی آلیاژ پس از پخت فاز آمیزه بهبود پیداکرده است. آزمون کشش نیز افزایش نقطه ی نهایی پارگی، کاهش مدول و استحکام کششی آلیاژ را پس از افزودن فاز لاستیکی با و بدون عامل پخت را نشان داد و با آزمون مکانیکی دینامیکی گرمایی (DMTA) تاثیر افزودن FKM بر روی دمای انتقال شیشه ای آلیاژ بررسی شد.
    کلیدواژگان: پلی وینیلیدین فلوراید، فلوروالاستومر، آلیاژ، ولکانیزاسیون دینامیکی
  • ناصر پرهیزگار *، محمدتقی دهقان خلیلی صفحه 13
    فرایند پخت تایر آخرین مرحله در صنعت تولید تایر است. در این مرحله، تمامی مرحله های پیش تولید تایر به نتیجه می رسد. کنترل فرایندهای موجود در این مرحله، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ازاین رو جلوگیری از هرگونه اخلال و نقصان در فرایند پخت، لازم و ضروری ست. ماشین های قدیمی پرس پخت تایر، دارای یک سیستم کنترل حلقه باز هستند. در این ماشین ها، فرایند پخت تایر به صورت یک جریان زمان بندی شده، کنترل می شود. باوجود این سیستم ها، تشخیص خطا در فرایند پخت، تنها توسط اپراتور یا ناظر دستگاه انجام می شود. این نظارت به صورت حضوری و از راه دیدن نمودارهای رسم شده، توسط نمایش گرهای موجود در پنل کنترل دستگاه انجام می شود. درشرایطی که فرایند پخت از شرایط تعریف شده ی استاندارد خود خارج می شود، تشخیص ندادن به موقع خطا و انجام اقدام های اصلاحی مناسب بر روی فرایند درحال اجرا، موجب ازدست رفتن محصول یا کاهش کیفیت آن می شود. زمانی که در یک خط تولید، با کنترل مجموعه ای از ماشین های پخت با فرایندهای زمانی گوناگون، روبه رو باشیم، مشکل های مطرح شده در فرایند پخت، به یک معضل تبدیل می شود.
    در این مقاله، با استفاده از الگوریتم های خطایابی و طبقه بندی داده های مربوط به فرایند پخت سعی می شود درصورت بروز هرگونه اخلال و نقصان در فرایند پخت، خطای احتمالی آشکارسازی و برای جلوگیری از دست رفتن یا کاهش کیفیت محصول، فرمان ها و اقدام های اصلاحی مناسب بر روی فرایند درحال اجرا ایجاد و اعمال شود. هم چنین در این مقاله عملکرد الگوریتم های MLP ،K-NN و C4.5 با استفاده از داده های عملی دریافتی از پرس پخت تایر، ازنظر دقت موردارزیابی قرار خواهند گرفت. در این ارزیابی، دیده خواهد شد که الگوریتم C4.5، عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم های MLP و K-NN از خود نشان می دهد. هم چنین روش ارزیابی و تایید خطای رخ داده در سیستم با استفاده از یک حافظه و پردازنده و مدارهای الکترونیکی تشریح شده خواهد شد. درنهایت، با مقایسه ی روش های خطایابی سیستم، راهکاری برای افزایش کارایی دستگاه و جلوگیری از کاهش کیفیت محصول ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: سیستم کنترل هوشمند، تشخیص خطا، نظارت بر فرایند، ماشین پرس پخت تایر، الگوریتم های طبقه بندی MLP، K، NN و C4، 5
  • علی شهابی *، امیر مهدی آبادی صفحه 22
    صنعت تایر به واسطه ی نیاز شدید جامعه ها به آن، همواره دست خوش تحول های عظیمی بوده و مسیر پرپیچ وخمی را پیموده است. در این پژوهش، پژوهش گر پس از مرور مبانی نظری پژوهش، در پی یافتن عامل های موثر بر تقاضای تایر در راستای سند چشم انداز است. سپس به منظور درک متغیرهای تاثیرگذار بر این رابطه و باهدف رسیدن به افق چشم انداز 1404 شمسی و با کمک روش دلفی، از رویکرد مدل سازی پویایی سیستم ها و ترسیم نمودارهای علی حلقوی، یک مدل مفهومی طراحی و تحلیل شده است. در ادامه به منظور شناخت متغیرهای کلیدی اثرگذار و اثرپذیر بر کل زنجیره، از 5 نفر از خبرگان بهره بردیم و پرسش نامه های پژوهش، درقالب دیماتل فازی تهیه، توزیع و جمع آوری شد. نتیجه ها نشان دهنده ی وجود 9 عامل کلیدی بر کل رابطه های دوسویه ی تقاضای تایر و تقاضای خودرو بود. بر اساس این نتیجه ها از این 9 عامل، 5 عامل بر تقاضای تایر و 4 عامل بر تقاضای خودرو در کل زنجیره تاثیرگذار هستند. هم چنین تحلیل ها بر این نکته صحه گذاشت که تقاضای تایر در ایران منتج از تقاضای خودرو بوده و بدون آن معنی نخواهد یافت.
    کلیدواژگان: صنعت تایر، سند چشم انداز 1404، دیماتل فازی، مدل سازی پویای سیستم
  • سمیه محمدیان گزاز *، محمد برغمدی صفحه 36
    در سال های اخیر، الاستومرهای بلورمایع کاربردهای گسترده ای را در صنایع گوناگون پیداکرده اند. شناخت این دسته از پلیمرها به منظور انتخاب آن ها در کاربردهای ویژه لازم و ضروری ست. در این مقاله، سعی شده است که شرح مقدمه هایی درباره ی این نوع الاستومرها ارائه شود و مروری بر جنبه های گوناگون آن انجام شود. ازاین رو، پس از معرفی عمومی انواع رفتارهای بلورمایع که ناشی از نحوه ی قرارگیری و جهت گیری گروه های سخت تشکیل دهنده ی زنجیر است، ساختار شیمیایی ویژه ی الاستومرهای بلورمایع و ویژگی های فیزیکی مهم که بر ریخت شناسی آن ها موثر است، موردبحث و بررسی قرارگرفته است. در پایان نیز کاربرد این دسته ی مهم از پلیمرها در صنایع معرفی می شود.
    کلیدواژگان: الاستومر بلورمایع، رفتار بلورمایع، دمای شفاف شدن، پارامتر نظم
  • فاطمه جعفرزاده *، فاطمه خودکار صفحه 44
    یکی از شرکت های مطرح تایرساز در سطح جهان، شرکت میشلین است که به عنوان یکی از پیشگامان و رهبران در نوآوری تایر همواره به خود بالیده است. این شرکت دارای سابقه ای طولانی در ارائه ی راه حل های دست یابی به موفقیت در زمینه ی ایمنی، بهره وری سوخت، و سازگاری با محیط زیست برای محصولات خود در صنعت حمل ونقل است. هم چنین این شرکت از داشتن برند جهانی در مناطق مختلف که با نام های میشلین و گودریچ BF در سطح جهانی به رسمیت شناخته شده به خود می بالد. مقاله ی تحقیقاتی حاضر، استراتژی برندسازی میشلین را که منجر به قدرت این برند در گروه های تایر خودروی سواری و ماشین های سبک شده است، بیان می کند. در این راستا، نقاط قوت داخلی و قابلیت هایی که باعث پایداری میشلین در اقتصاد جهانی شده، شناسایی شده است. هم چنین در این مقاله به چگونگی ایجاد صمیمیت با مشتری و حفظ این رابطه و نقش آن در بازار جهانی نیز پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: ميشلين، برندسازي، استراتژي، مزيت رقابتي، تجزيه و تحليل محيطي
  • عباس محمدی *_یاسر ا مانی_حسین رئوفی راد صفحه 62
    مقاله ی حاضر به مطالعه مدل های سامان مند پیش بینی طول عمر انبارداری قطعه های الاستومری پرداخته است. آنالیز ویژگی های فیزیکی- مکانیکی قطعه ها فراورده ماسک محافظ تمام صورت (مانند استحکام کششی، سختی، مقاومت پارگی، جهندگی و ازدیاد طول) و آزمون های عملکردی فراورده های نمونه برداری شده از انبار، بیان گر آن است که از میان اجزای لاستیکی، پلاستیکی و فلزی فراورده، قطعه های الاستومری (به ویژه دیافراگم های دم و بازدم، قطعه های صورتی و دهانی) دارای بالاترین سطح تخریب ناشی از انبارش هستند (شامل دیفرمگی، شکفتگی یا تنزل کیفیت و کارایی). ازاین رو، گلوگاه انبارش فراورده، اجزای الاستومری آن است. مطالعه ها نشان داد که کاربرد مدل آرنیوسی (توسعه یافته بر پایه ی نتیجه های آزمایشگاهی پیرسازی تسریع یافته) در مقایسه با روش هایی چون WLF و Q10، منجر به تخمین دقیق تری از طول عمر انبارداری خواهد شد. این امر ناشی از سازگاری ذاتی مدل آرنیوسی با مکانیسم فرساینده حاکم بر انبارش فراورده های الاستومری (اکسیداسیون حرارتی) است. نتیجه ها بیان گر آن است که از میان ویژگی های فیزیکی- مکانیکی الاستومر، کاربرد پارامتر ازدیاد طول منجر به افزایش در دقت محاسبه ها می شود. درنهایت، با توجه به فرمولاسیون آمیزه ی الاستومری موردبررسی، به تعیین محدوده ی تغییرهای مجاز پارامترهای پیرسازی تسریع یافته (شامل مدت زمان و دمای پیرسازی، تعداد نمونه ها و زمان های نمونه برداری) و نحوه ارتباط دهی نرخ تنزل آزمایشگاهی و طول عمر انبارداری واقعی فراورده پرداخته شد.
    کلیدواژگان: الاستومر، طول عمر انبارداری، پیرسازی تسریع یافته، مدل آرنیوسی، مدل ویلیامز، لاندل، فری، ماسک محافظ
  • مدیریت
  • پرویز معصومیان میاندوآب * صفحه 71
    آگاهی از سبک های تصمیم گیری مصرف کننده برای اثربخشی استراتژی بازاریابی عرضه کنندگان تایر در جهت برآورده ساختن نیاز مصرف کنندگان و انتقال ارزش موردنظر به آن ها، امری حیاتی محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی سبک های تصمیم گیری خرید، با الگوگیری از مدل “سبک های تصمیم گیری اسپرولز و کندال” در بین مشتریان تایرهای رادیال سواری شهر تهران انجام شده است. فرض اصلی در مدل اسپرولز و کندال بر این است که مصرف کنندگان در زمان اقدام به خرید، از سبک های تصمیم گیری خاصی پیروی می کنند که در طی مطالعات اولیه خود، هشت سبک را شناسایی کردند که این سبک ها تاکنون در کشورهای زیادی مورد آزمون قرار گرفته اند. در این پژوهش تلاش شد تا با استفاده از آخرین تغییرات در طراحی پرسش نامه سنجش سبک های تصمیم گیری و با بهره گیری از نظر خبرگان حوزه ی بازاریابی تایر، و تنی چند از مصرف کنندگان، ابزار گردآوری داده (پرسش نامه) بومی سازی شود. جامعه ی آماری موردمطالعه، مشتریان تایرهای رادیال سواری شهر تهران بودند که در سال 1395 اقدام به خرید کرده اند. با توجه به نامحدود بودن جامعه ی آماری، تعداد نمونه ی آماری بر اساس جدول مورگان 385 عدد انتخاب شده و پرسش نامه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده توزیع شد. نتیجه ها نشان گر آن است که سه سبک از بین هشت سبک مدل اسپرولز و کندال، و دو سبک جدید در بین خریداران تایرهای رادیال سواری در خانواده ی خودروهای پراید، پژو و سمند شناسایی شدند. هم چنین در اولویت بندی سبک های به دست آمده، سبک ایده آل خواهی اهمیت بالاتری نسبت به سایر سبک ها را داراست.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، سبک تصمیم گیری خرید، مدل اسپرولز و کندال، تایر رادیال سواری