فهرست مطالب

طب جنوب - سال بیست و یکم شماره 3 (امرداد و شهریور 1397)

مجله طب جنوب
سال بیست و یکم شماره 3 (امرداد و شهریور 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نازنین سیداسماعیلی، خدیجه عنصری* صفحات 186-196
    زمینه
    ژن JAK2در مسیر JAK/STAT که یکی از اصلی ترین مسیرهای انتقال اثر فاکتورهای رشد و سیتوکین های مختلف به هسته سلول می باشد فعالیت می کند که بعد از فعال شدن باعث تحریک رشد سلولی، تمایز و مهاجرت می شود. افزایش بیان miR-216a باعث مهار رشد سلول های سرطانی و افزایش آپوپتوز سلولی از طریق مهار مسیر سیگنال JAK2/STAT3 می شود. هدف از این مطالعه، بررسی بیان miR-216a و ژن هدف آن یعنی JAK2 در بیماران مبتلا به AML می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، بیان miR-216aو JAK2 در 60 بیمار مبتلا به AML، مراجعه کننده به بیمارستان میرزا کوچک خان جنگلی و 34 نمونه خون سالم جمع آوری شده از بیمارستان دکتر شریعتی، تهران در سال 95-1394، بررسی گردید. پس از استخراج RNA و سنتزcDNA ، بیان این ژن ها با روش Real time PCR و به روش محاسباتی CT∆∆ صورت گرفت.
    یافته ها
    بیان ژن JAK2 در بیماران در مقایسه با گروه کنترل به طور قابل توجهی افزایش داشته است که از لحاظ آماری نیز معنادار می باشد (0.0023=P). در حالی که بیان miR-216a در بین بیماران در مقایسه با افراد سالم کاهش نشان داده است (0.1361=P). ارتباط معناداری بین سن، جنسیت، پلاکت، هموگلوبین و دسته بندی FAB با بیان این ژن ها وجود نداشت (0.05
    نتیجه گیری
    بررسی میزان بیان ژن های miR-216a و JAK2 می تواند به عنوان عوامل تشخیصی استفاده شود و در تعیین پیش آگهی بیماران مبتلا به AML نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرطان میلوئیدی حاد، ژن JAK2، miR-216a، Real- time PCR
  • آزاده اسکندری *، احمدعلی معاضدی، نسترن زمانی صفحات 197-208
    زمینه
    مطالعات پیشین نشان داده است که استاتین ها دارای اثرات حافظت کننده نورونی می باشند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تیمار با لوواستاتین در موش های صحرائی نر بالغ بدون آسیب مغزی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 35 موش صحرائی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به 5 گروه هفت تایی تقسیم شدند: 1) گروه کنترل بدون هیچ گونه تزریق. گروه های 2، 3 و 4 تیمار داروی لوواستاتین را به ترتیب با مقادیر 1، 10 و 20 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن به مدت 5 روز به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه حلال (5 درصد DMSO)، حیواناتی که DMSO را به عنوان حلال لوواستاتین دریافت نمودند. در پایان تیمار با داروی لوواستاتین و حلال، برای ارزیابی حافظه و یادگیری از تست های ماز شعاعی هشت بازویی و ماز Y استفاده شد.
    یافته ها
    آنالیز آماری یافته ها نشان داد که لوواستاتین (20، 10 میلی گرم بر کیلوگرم) منجر به کاهش خطاهای حافظه کارکردی و مرجع و مدت زمان سپری شده در ماز شعاعی هشت بازوئی در آزمون اکتساب (0.05>P) و همچنین کاهش این عملکردها در آزمون یادآوری (0.05>P) نسبت به گروه کنترل گردید؛ میزان بروز رفتار تناوبی در آزمون Y-maze در گروه تزریقی 20 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (0.01>P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد داد که لوواستاتین در دوزهای بالا منجر به بهبود حافظه فضایی می گردد؛ گرچه مکانیسم دقیقی که لوواستاتین از طریق آن حافظه را متاثر می نماید مشخص نیست و نیازمند بررسی بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: لوواستاتین، یادگیری، حافظه، موش صحرائی نر
  • آناهیتا عباسی فرد، علی موحد، افشین استوار، افشار بارگاهی، هاجر جابری، صمد اکبرزاده* صفحات 209-219
    زمینه
    هدف از این مطالعه تایید فرضیه ای است که نشان می دهد آیریزین به عنوان یک آدیپومیوکاین در افزایش مصرف انرژی و تولید گرما در بافت چربی قهوه ای پس از ورزش استقامتی و محدودیت کالری نقش دارد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 28 سر رت نر نژاد ویستار (180 تا 250 گرم) به چهار گروه شامل کنترل استاندارد (STC)، رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات (HFC)، اصلاح رژیم غذایی (S-HFC) و ورزش (EXE) تقسیم شدند. 16 هفته ابتدایی با استفاده از مدل خاص (رژیم غذایی HF-HC برای مدت طولانی)، صرف ایجاد چاقی و هایپرتری گلیسریدمی شد و پس از آن به مدت پنج هفته درمان برای دو گروه انجام شد (EXE و S-HFC). از ابتدای هفته هفدهم رژیم غذایی گروه S-HFC به غذای استاندارد تغییر کرد و گروه EXE هفته ای 5 روز، هر روز به مدت 20 دقیقه بر روی تردمیل دویدند. گروه های STC و HFC رژیم غذایی ثابت(HF-HC برای HFC و غذای استاندارد برای STC) تا انتهای پروژه داشتند. پروفایل لیپیدی به روش اسپکتروفتومتری و آیریزین به روش الایزا سنجیده شد.
    یافته ها
    مدل مورد استفاده ما منجر به افزایش معنادار تری گلیسرید (0.000=P) و وزن (0.001=P) شد. پس از انجام مداخلات درمانی، میزان تری گلیسرید سرم کاهش یافت (0.011=P)؛ تغییرات دیگر اجزای پروفایل لیپیدی، وزن (0.444=P) و آیریزین (0.197=P) معنادار نبود. همبستگی میان آیریزین و تری گلیسرید دیده نشد (0.071=r،0.693=P).
    نتیجه گیری
    رژیم غذایی در ایجاد هایپرتری گلیسریدمی و افزایش وزن موفق بود. تمرینات ورزشی و اصلاح رژیم غذایی منجر به کاهش چشمگیر میزان تری گلیسرید سرم شد، اما در کاهش وزن به شکل معنادار موثر نبود. همبستگی میان سطوح تری گلیسرید و آیریزین به دست نیامد.
    کلیدواژگان: آیریزین، چاقی، هایپرتری گلیسریدمی، ورزش، رژیم غذایی
  • فرهاد عباسی، پریسا میرزایی، راضیه رستگار، زهره نعیمی، زهرا سنجیده، کتایون وحدت * صفحات 220-227
    زمینه
    سرخک یکی از قابل انتقال ترین بیماری های ویروسی در محیط های پزشکی می باشد که موجب در معرض خطر قرار گرفتن کارکنان خدمات بهداشتی در برابر این بیماری می گردد. مطالعه اخیر جهت بررسی وضعیت ایمنی گروهی از کارکنان بهداشتی (دانشجویان پزشکی) و ارتباط ان با سن، جنس و مدت اشتغال در بیمارستان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    پس از اطلاع رسانی به دانشجویان پزشکی مقطع بالینی (کارآموز، کارورز سال اول و دوم) در بهار و تابستان 1395و جمع آوری اطلاعات اولیه جهت تهیه نمونه سرم، از هر دانشجو میزان 5 سی سی خون گرفته شد. سطح ایمنی بر علیه ویروس سرخک با اندازه گیری تیتر IgG با استفاده از کیت شرکت IBL-America با روش الیزا (ELISA) در آزمایشگاه مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی خلیج فارس اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    از 90 دانشجوی مورد مطالعه، با میانگین سنی (3.2±25) سال که با روش الیزا (ELISA) مورد بررسی سرولوژی سرخک قرار گرفتند، تمامی دانشجویان سابقه دریافت یک نوبت واکسن ضد سرخک را دارا بودند. 44 نفر (48.9 درصد) دارای سطح سرمی مثبت آنتی بادی محافظت کننده علیه سرخک بودند، 35 نفر (38.9 درصد) منفی و 11 نفر (12.2 درصد) حالت بینابینی داشتند. هیچ ارتباطی بین میزان آنتی بادی سرخک با سن، جنس و زمان اشتغال دانشجویان در بیمارستان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشانگر خطر احتمالی ابتلا به سرخک در بین دانشجویان پزشکی در بیش از یک سوم موارد می باشد که لزوم بررسی های دوره ای و واکسیناسیون مجدد را در افراد حساس نمایان می سازد. علاوه بر آن رعایت اصول ایزولاسیون تنفسی در تماس با بیماران دچار تب، اگزانتم و سرفه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرخک، دانشجویان پزشکی، سطح ایمنی، واکسیناسیون
  • صدیقه رضاییان پور، مونا مسیب نیا، عاطفه حاجی آقابزرگی، ابوالقاسم مقیمی، سعید بلالایی، ثریا شاه حسینی* صفحات 228-241
    زمینه
    در تصویربرداری پت، فلوئور-18 بهترین رادیونوکلید می باشد. نشاندار سازی پپتید به طور مستقیم با فلوئور-18 مشکل است و از روش غیرمستقیم و استفاده از ترکیبات واسطه حاوی فلوئور-18 استفاده می شود. به دلیل در دسترس بودن 18FDG در اغلب مراکز پت، 18FDG به عنوان یک ترکیب واسطه از پتانسیل بالائی برای نشاندار کردن پپتیدها برخوردار می باشد. در مطالعه حاضر یک پپتید خطی حاوی گروه آمینواکسی برای تصویربرداری از فیبرین طراحی، سنتز و با رادیوداروی فلوئورو دزوکسی گلوکز 18FDG نشاندار شد.
    مواد و روش ها
    مطالعات داکینگ با استفاده از نرم افزارAutoDock ویرایش 1/4 و نرم افزار HEX صورت گرفت و پپتید خطی Aoe-GPRPILE از روش Fmoc بر روی فاز جامد سنتز و سپس با استفاده از 18FDG نشاندار گردید. خلوص رادیوشیمیائی، پایداری پپتید نشاندار و سرد در پلاسمای انسانی و PBS با استفاده از روش های کروماتوگرافی تعیین گردید. نسبت حلالیت چربی به آب (LogP) پپتید نشاندار محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج محاسبات داکینگ و فارماکوفور با استفاده از نرم افزار HEX نشان دهنده تمایل بالای توالی طراحی شده نسبت به فیبرین است (0.01=E Total). دستگاه LC-Mass ساختمان پپتید سنتز شده را تائید کرد. پپتید تا 24 ساعت در پلاسمای انسانی و بافر PBS پایدار بود. نشاندارسازی با استفاده از 0.2 میلی گرم پپتید، 1 mCi 18FDG در حرارت °C90 به مدت 30 دقیقه، 5=pH با خلوص رادیوشیمیائی بالای 95 درصد حاصل شد. پایداری پپتید نشاندار تا 2 ساعت در پلاسمای انسانی بیش از 95 درصد بود. نسبت حلالیت چربی به آب 1.5-= LogP بدست آمد.
    نتیجه گیری
    18FDG از پتانسیل بالائی در نشاندارسازی پپتیدها با روش غیرمستقیم برخوردار می باشد. در این مطالعه پپتید Aoe-GPRPILE سنتز و با استفاده از گروه آمینواکسی موجود در ساختار با 18FDG با راندمان بالا و خلوص مناسب نشاندار گردید. آمینو اکسی به عنوان یک گروه واسطه در آخرین مرحله مانند یک آمینو اسید بر روی سکانس پپتیدی با حداقل تاثیر بر روی خصوصیات پپتید اضافه شده و به صورت انتخابی پیوند پایدار اکسیم (oxime) با گروه آلدئیدی 18FDG ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: ترومبوز، فیبرین، نشاندار سازی با 18FDG، پپتید
  • فرشته فاروقی، مهدی صالحی باروق * صفحات 242-252
    زمینه
    عناصر مس و منگنز نقش آنتی اکسیدانی بسیار مهمی در سلول ها اعمال می کنند. از آنجایی که پرتوهای گاما به طور گسترده ای در مراکز تصویربرداری پزشکی استفاده می گردد، در این تحقیق تغییرات احتمالی غلظت دو عنصر مس و منگنز در نمونه های سرم کارشناسان پزشکی هسته ای مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 30 نفر از پرتوکاران بخش پزشکی هسته ای و همچنین 10 نفر از افراد کنترل انجام گردید. پس از جمع آوری 20 سی سی نمونه خون، نمونه های سرم توسط سانتریفوژ در دور 4000 آر پی ام به مدت 7 دقیقه جداسازی و سپس برای اندازه گیری عناصر مس (Cu) و منگنز (Mn) مورد استفاده قرار گرفتند. غلظت عنصر مس و منگنز به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی با کوره گرافیتی انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت مس در گروه کنترل (25.33±93.85 میکرومول در لیتر) تا حدودی بیشتر از گروه اشعه دیده (21.66±85.6 میکرومول در لیتر) بود، هر چند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبوده است (0.32=p) است. ارتباط خطی مثبتی بین افزایش مدت زمان پرتوگیری و کاهش غلظت عنصر مس مشاهده گردید که البته از لحاظ آماری معنی دار نبود (0.05=P). تغییر معنی داری در غلظت عنصر منگنز بین دو گروه و ارتباط آن با میزان پرتوگیری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    یکی از مکانیسم های اثر منفی اشعه گاما بر روی سلول ها احتمالا کاهش سطح عنصر مس می باشد که ممکن است با افزایش آسیب های اکسیداتیوی همراه باشد. هر چند که این موضوع نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: اشعه گاما، سرم، مس، منگنز
  • فرامرز کشکولی*، فرهاد خرمایی، فریده یوسفی، محبوبه فولادچنگ صفحات 253-266
    زمینه
    رفتارهای آسیب زای تحصیلی تحت تاثیر عوامل چندگانه ای از جمله سرشت و ایمنی هیجانی قرار دارد. این مطالعه با هدف کلی نقش سرشت و ایمنی هیجانی در رفتارهای آسیب زای تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول شهر بوشهر اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع همبستگی است. نمونه مورد مطالعه به روش تصادفی طبقه ای چند مرحله ای و به اندازه 503 نفر از جامعه آماری دانش آموزان متوسطه اول، انتخاب گردیده است. در این تحقیق برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سرشت (Temperament Inventory)، ایمنی هیجانی در نظام خانواده (Security in the family system inventory) و رفتارهای آسیب زای تحصیلی (Academic destructive behaviors scale) استفاده شده است. تحلیل داده های این پژوهش، با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای SPSS ویرایش 21 و Amos ویرایش 22 انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد، متغیر سرشت به طور مستقیم بر رفتارهای آسیب زای تحصیلی (36/0-=β، 001/0>P) و بر ایمنی هیجانی (52/0=β، 0.001>P) دارای اثر معنی داری بوده است. همچنین متغیر ایمنی هیجانی به طور مستقیم بر رفتارهای آسیب زای تحصیلی (0.59-=β، 0.001>P)اثر معنی داری داشته است. علاوه بر این سرشت به طور غیرمستقیم بر رفتارهای آسیب زای تحصیلی (0.31-=β، 0.001>P) نیز دارای تاثیر معنی داری بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود که در برنامه ریزی های آموزشی، پرورشی و سلامت روان به نقش سرشت و ایمنی هیجانی در رفتارهای آسیب زای تحصیلی توجه ویژه گردد.
    کلیدواژگان: سرشت، ایمنی هیجانی، اهمال کاری، نقض قانون، نافرمانی مقابله ای، بی صداقتی
|
  • Nazanin Seyedesmaeili, Khadejeh Onsory* Pages 186-196
    Background
    Janus Kinase 2 (JAK2) gene functions in JAK/STAT signaling pathway which is one the most important pathways to transfer the effect of growth factors and cytokines to the cell nucleus. Cell growth, differentiation and migration occur after JAK2 is activated. Moreover, overexpression of miR-216a markedly inhibits the JAK2/STAT3 signaling pathway and tumor growth. The purpose of this study was to determine the expression of miR-216a and JAK2 as its target gene in AML patients.
    Materials And Methods
    In this case-control study, the miR-216a and JAK2 expression was investigated in 60 AML patients admitted to Mirza Chochak Khane Jangali Hospital and 34 healthy individuals from Dr. Shariati Hospital, Tehran in 2015-2016. After RNA extraction and cDNA synthesis, the expression of these genes was evaluated using Real-time PCR (ΔΔCT computational).
    Results
    JAK2 gene expression was significantly increased in patients (P=0.0023). Meanwhile, miR-216a expression decreased in healthy individuals (P=0.1361). No significant relationship was observed between variables of age, sex, PLT, HGB, and FAB subtype and expression of the genes (P>0.05). However, a significant relationship was observed between variables of WBC and Blasts and expression of genes.
    Conclusion
    Expression of miR-216a and JAK2 can therefore be used as a diagnostic agent. They can have a role in prognosis of patients with AML.
    Keywords: Acute Myeloid Leukemia, JAK2 gene, miR-216a, Real-time PCR
  • Azadeh Eskandary *, Ahmad Ali Moazedi, Nastaran Zamani Pages 197-208
    Background
    Previous studies have shown that statins exert neuroprotective effects. The aim of the present study was to evaluate the effects of lovastatin on learning and memory processes in adult male rats without brain damage.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 35 adult male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 7 rats. Group 1, the control, without any injection; groups 2-4, test groups, each group received lovastatin (1, 10 and 20 mg/kg, IP daily for five days) and group 5, vehicle-treated group received the same volume of DMSO 5% as lovastatin vehicle. At the end of the treatment with lovastatin or vehicle, 8-arm radial maze and Y-maze task were used to evaluate spatial memory.
    Results
    The results showed that lovastatin (10, 20 mg/kg) reduced reference and working memory errors and the time elapsed in the 8-arm radial maze task in the acquisition test (P˂0.05) and further reduced these functions in retention testing (P˂0.05) compared to the control group. On the Y maze test, alternation percentage showed a significant increase in 20 mg/kg group compared to the control (P˂0.01).
    Conclusion
    Our results suggest that high doses of lovastatin improve spatial memory although the exact mechanism by which lovastatin affects memory is unclear and requires further investigation.
    Keywords: Lovastatin, Learning, Memory, Rat
  • Anahita Abbasifard, Ali Movahed, Afshin Ostovar, Afshar Bargahi, Hajar Jaberi, Samad Akbarzadeh* Pages 209-219
    Background
    The present study aimed to confirm the hypothesis that indicates the role of Irisin as an adipomyokine, in boosting energy consumption and heat generation in brown fat tissue following moderate exercise and calorie restriction.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 28 male Wistar rats (180-250g) were divided into four groups: Standard Control (STC), High Fat-high Carbohydrate diet (HFC), Stop High Fat- high Carbohydrate diet (S-HFC) and Exercise (EXE).The first 16 weeks were used to apply a special model (HF-HC diet for long-term) for inducing hypertriglyceridemia and weight gain, followed by five weeks of treatment for both groups (S-HFC and EXE). S-HFC group diet changed to standard food and the EXE group ran on treadmill for 20 minutes daily for 5 days a week. The other two groups continued the same diet as the first 16 weeks (standard diet for STC and HF-HC diet for HFC). Lipid profile was measured by spectrophotometry and Irisin by ELISA method.
    Results
    The model we used to induce the hypertriglyceridemia (p=0.000) and obese (p=0.001) was significantly successful. Serum triglyceride levels decreased after the treatment (p=0.011) while there were no significant changes in other components of lipid profiles, weight and serum Irisin concentration. Moreover, the serum concentration of Irisin and triglyceride were not correlated (p=0.693, r=0.071).
    Conclusion
    The result of this study suggested that exercise along with calorie restriction significantly reduced serum triglyceride levels, but did not necessarily affect the weight loss. There was no correlation between the concentration of triglyceride and Irisin.
    Keywords: Irisin, Obesity, Hypertriglyceridemia, Exercise, Diet
  • Farhad Abbasi, Parisa Mirzaei, Razieh Rastegar, Zohreh Naimee, Zahra Sanjideh, Katayon Vahdat * Pages 220-227
    Background
    Measles is one of the most highly communicable of all infectious diseases in healthcare settings, and may transmit to medical personnel. This study was designed to assess measles immunity in a group of healthcare workers (medical students) and its relationship with age, sex and duration of working in hospital.
    Material and
    Methods
    All medical students of the clinical courses were informed of the study in spring and summer of 2016. After collecting demographic information, 5 ml of blood was drawn from each student. Serum level of measles IgG was measured using IBL-America enzyme-linked immunosorbent assays kits in the laboratory of the Persian Gulf Research Center for Infectious Diseases.
    Results
    A total of 90 students with a mean age of 25±3.2 years were included. All students had a history of one shot of measles vaccination. The positivity rate of measles antibody was found 48.9% (44 cases) while 12.2% (11 cases) had borderline titers and 35 (38.9%) were reported negative. No relationship was observed between positivity of measles antibody and the variables of age, sex and duration of working in hospital.
    Conclusion
    This study demonstrates more than one-third of medical students were at risk of measles, which mandates periodic surveillance and revaccination of susceptible healthcare workers. Furthermore, adequate respiratory precautions should be taken when visiting patients with febrile exanthema and cough.
    Keywords: Measles, Medical students, Immunity, Vaccination
  • Sedegheh Rezaeianpour, Mona Mosayebnia, Atefeh Hajiagha Bozorgi, Abolghasem Moghimi, Saeed Balalaie, Soraya Shahhosseini * Pages 228-241
    Background
    The radionuclide of choice for routine clinical PET imaging is 18-F. As direct fluorination of peptides with 18-F is not possible, indirect methods using fluorinated prosthetic groups have been developed. Due to the availability of 18FDG in most PET centers, there is potential for 18FDG as a fluorinated prosthetic group. In this study, the linear peptide GPRPILE with an aminooxy group was designed, synthesized and radiolabeled with 18FDG as fibrin imaging agent.
    Material and
    Methods
    Docking studies were conducted done using AutoDock 4.1 and HEX software programs. Aoe-GPRPILE peptide was designed, synthesized through Fmoc method and radiolabeled with 18FDG. The radiochemical purity, stability of radiolabeled and cold peptide in PBS and human plasma was determined using chromatographic methods. The solubility ratio of the radiolabeled peptide in lipid to water (LogP) was determined.
    Results
    Docking and pharmacophore studies using HEX software revealed high affinity of designed peptide to fibrin (E Total=-0.01). The identity and structure of peptide were determined by LC-Mass. Peptide was stable over 24 hr in human plasma and PBS buffer. The optimum conditions of radiolabeling were 0.2 mg peptide, 1 mCi 18FDG, 90°C for 30 min, pH=5. The radiochemical purity was over 95%. The stability of radiolabeled peptide in human plasma for 2 hr was over 95%. The partition coefficient (LogP) was 1.5.
    Conclusion
    18FDG has a high potential to be used as a prosthetic group for radiolabeling of peptides with 18-F. In this study, peptide Aoe-GPRPILE with aminooxy was synthesized and labeled with 18FDG with high yield and radiochemical purity. Aminooxy is conjugated to peptide sequence as a prosthetic group in the last step with minimal effect on peptide properties and selectively forms stable oxime bond with the aldehyde group of 18FDG.
    Keywords: Thrombosis, Radiolabeling with 18FDG, Peptide, fibrin
  • Fershteh Faroughi, Mehdi Salehi Barough * Pages 242-252
    Background
    Copper and manganese play antioxidative roles in cells. Since gamma radiation is frequently used at medical imaging centers, we evaluated possible changes in serum levels of copper and manganese among nuclear medicine staff.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study enrolled 30 nuclear medicine staff and 10 individuals as the control group. Blood samples of 20 ml were collected and centrifuged at 4000 rpm for 7 min to separate the sera for measuring copper and manganese through atomic absorption spectroscopy (AAA) with graphite furnace.
    Results
    The mean of copper concentration in the control group (93.85±25.33) was a bit higher than that in the irradiated group (85.6±21.66); however, this difference was not significant (p=0.32). A positive linear correlation was observed between exposure time and the reduced level of copper; however, this relationship was not statistically significant (p=0.05). An insignificant difference was observed in the mean of manganese concentration between the two groups and its relationship with exposure time.
    Conclusion
    Reduced copper level can be considered as one of the possible mechanisms for gamma radiation effect on cells, which may be associated with oxidative damage. However, it needs further studies.
    Keywords: Gamma radiation, serum, copper, manganese
  • Faramarz Kashkooli *, Farhad Khormaei, Farideh Yousefi, Mahbobeh Fouladchang Pages 253-266
    Background
    Academic destructive behaviors are influenced by multiple factors such as the temperament and emotional security. This study aimed to describe academic destructive behaviors based on temperament and emotional security.
    Materials And Methods
    This correlative study recruited a sample of 503 students, selected through random stratified multi-stage sampling. The statistical population included all secondary school students in Bushehr city. Data were collected using Temperament Inventory, Emotional Security in the Family System Inventory and Academic Destructive Behaviors Scale. Data were analyzed through the structural equation modeling (SEM) using the Amos 22 software and SPSS 21.
    Results
    Results showed a meaningful relationship between the variable of temperamental traits and both academic destructive behaviors (β= -0.36, P
    Conclusion
    Given the findings of the present study, it is suggested that temperament and emotional security be addressed in planning for education, training and mental health programs.
    Keywords: Temperament, Emotional Security, Negligence, Law Breaking, Conflict Disobedience, Dishonesty