فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 88، تابستان 1396)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و هفتم شماره 2 (پیاپی 88، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا ربیعی، حمید مقدسی، علی اکبر خادم معبودی، عباس بصیری، شهاب الدین رحمتی زاده * صفحات 77-87
    سابقه و هدف
    پیشرفت های حاصله در خصوص داروهای ضدسیستم ایمنی، بقای کوتاه مدت پیوندکلیه را افزایش داده، ولی بقای طولانی مدت، بهبود چندانی نداشته است. در راستای افزایش مدت بقای پیوندکلیه، لازم است عوامل تاثیرگذار را شناسایی کرد. هدف این مطالعه، بررسی مطالعاتی است که به شناسایی عوامل موثر بر بقای پیوند کلیه (قبل از انجام عمل پیوند) پرداخته اند.
    روش بررسی
    برای یافتن مستندات مرتبط، پایگاه داده های علمی، مورد جستجو قرار گرفت و بیش از دویست مستند بررسی شد. ابتدا عناوین یافته شده از نظر ارتباط موضوعی بررسی و در مرحله بعد چکیده از نظر ارتباط با هدف پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل منابع نیز بر اساس اهداف مطالعه، مستند بودن و پشتوانه منابع آن انجام شد، در نهایت شصت مقاله بررسی شد.
    یافته ها
    بر اساس میزان فراوانی هر یک از عوامل محاسبه شده، سن اهداکننده و گیرنده، وضعیت اقتصادی اجتماعی، نوع داروی سرکوبگر سیستم ایمنی، تطابق HLA، مدت زمان لیست انتظار پیوند، اهداکننده جسد یا زنده، دهه زمانی انجام پیوند، مدت زمان ایسکمی سرد و واکنش آنتی بادی با پنل، با فراوانی بالاتری نسبت به سایر عوامل در بقای پیوند کلیه موثر شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    تاثیر تعدادی از عوامل بر بقای پیوند کلیه مورد تایید اکثر پژوهش ها بود، ولی در رابطه با برخی عوامل، در بین پژوهشگران اتفاق نظر وجود ندارد. جهت رفع این مشکل، مطالعه بر روی داده های بین المللی و همچنین بررسی پژوهش های صورت گرفته به روش متاآنالیز، جهت شناخت دقیق تر عوامل موثر بر بقای پیوند کلیه، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پیوندکلیه، بقای پیوندکلیه، عوامل موثر بر بقای پیوندکلیه
  • فاطمه جویبار، مختار مختاری *، مهدی دیانت پور، مهرداد شریعتی صفحات 88-96
    سابقه و هدف
    DOX یکی از رایج ترین داروهایی است که برای درمان انواع مختلف سرطان از جمله سرطان بیضه کاربرد دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره اتانولی زنجبیل بر اسپرماتوژنز درموش صحرایی به دنبال دریافت داروی دوکسوروبیسین بود.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی حاضر، 56 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار را به طور تصادفی به 6 گروه 8 تایی گروه های کنترل، شاهد، گروه های تجربی 1دریافت کننده دوکسوروبیسین (mg/kg.bw3)، تجربی2 و 3 دریافت کننده عصاره زنجبیل (500 و 1000 میلی گرم برکیلوگرم) و تجربی4 و 5 دریافت کننده عصاره زنجبیل (500 و 1000 میلی گرم برکیلوگرم)+ دوکسوروبیسین تقسیم شدند. عصاره به صورت خوراکی از روز اول یک ساعت پس از تزریق دوکسوروبیسین به مدت چهار هفته به رت ها خورانده شد و داروی DOX (bw.kg/gm3) یک بار در هفته به صورت داخل صفاقی تجویز شد. در پایان آزمایش برخی از پارامترهای اسپرم از قبیل تعداد، قابلیت حیات و قایلیت تحرک و مورفولوژی اسپرم به وسیله رنگ آمیزی ائوزین - نگروزین بررسی شد.
    یافته ها
    کاهش معنی داری در وزن بدن، تعداد اسپرم، قابلیت حیات و قابلیت تحرک اسپرم ها در رت های تیمار شده با داروی DOX در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد مشاهده شد. این کاهش در گروه تیمار شده با DOX همراه با زنجبیل 500 و 1000 میلی گرم برکیلوگرم در مقایسه با گروه DOX به طور معنی داری جبران شد.
    نتیجه گیری
    زنجبیل قادر است اثر حفاظتی بر روی برخی از پارامترهای اسپرم به دنبال دریافت داروی دوکسوروبیسین در موش صحرایی نر بالغ اعمال نماید.
    کلیدواژگان: زنجبیل، دوکسوروبیسین، وزن بدن، بیضه، پارامتر اسپرم، رت
  • زهرا برزو، محمد امین عدالت منش * صفحات 97-104
    سابقه و هدف
    اوتیسم یک اختلال تکاملی رفتاری است که با نقص در برهمکنش های اجتماعی، ارتباطات، الگوهای محدود و تکراری از رفتارها و علایق همراه است. مطالعات، تغییر در سطح هیپوکامپی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) را در اتیولوژی اوتیسم نشان داده اند. اما میزان و مکانیسم عملکرد این فاکتور تاکنون به صورت قطعی مشخص نشده است. این مطالعه به بررسی سطح هیپوکامپی BDNF و ارتباط آن با حافظه فضایی در مدل حیوانی اوتیسم القاء شده با والپروئیک اسید پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر از نوزادان نر و ماده موش های صحرایی ماده نژاد اسپراگ داولی، به دو گروه PBS (دریافت کننده فسفات بافر سالین، 20=n) و گروه VPA (دریافت کننده والپروئیک اسید، 20=n) تقسیم شدند. جهت القاء مدل حیوانی اوتیسم، گروه VPA به میزان 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان به صورت درون صفاقی در روز 5/12 بارداری دریافت کردند. به منظور سنجش تغییرات حافظه فضایی از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. سپس، سطح هیپوکامپی BDNF با روش الایزا سنجیده شد.
    یافته ها
    افزایش حافظه فضایی در آزمون ماز آبی موریس در حیوانات دریافت کننده VPA نسبت به حیوانات دریافت کننده PBS مشاهده شد. از سوی دیگر، سطح هیپوکامپی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در موش صحرایی اوتیستیک افزایش معنی داری را نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    افزایش BDNF در این مطالعه نشان دهنده کارایی بالای حافظه فضایی در مدل حیوانی اوتیسم القاء شده با والپروئیک اسید است.
    کلیدواژگان: اوتیسم، والپروئیک اسید، BDNF، حافظه فضایی
  • مرتضی غضنفری ججین، شهره خاتمی، هادی مظفری، ابوالفضل فاتح، مریم مبارکی، محمد تقی خانی * صفحات 105-112
    سابقه و هدف
    بیماری گوشه نوعی بیماری اتوزومال مغلوب است که نتیجه موتاسیون در ژن βگلوکوسربروزیداز است. هدف در این مطالعه، سنجش سطح فعالیت آنزیم ACE در بیماران ایرانی گوشه تیپ 1 و همچنین بررسی پلی مورفیسم (I/D) در اینترون 16 ژن ACE به عنوان یک مارکر کمکی در تشخیص و پایش بیماری است.
    روش بررسی
    نمونه گیری از 29 بیمار (میانگین سنی 04/10 سال) و 60 نفر از افراد سالم (میانگین سنی 31/7 سال) انجام شد. مراحل کار شامل استخراج DNA از خون تام، تعیین پلی مورفیسم (I/D) با روش PCR و سنجش فعالیت آنزیم ACE بود.
    یافته ها
    میانگین میزان فعالیت ACE در بیماران U/L07/231 و در افراد سالم U/L03/56 بود که در بیماران 4 برابر حد طبیعی افزایش یافته بود. نتیجه بررسی پلی مورفیسم I/D، شامل 6 (7/20%) II، 9 (31%) DD و 14(3/48%) ID بود که با بررسی آماری با استفاده از آزمون ANOVA بین ژنوتیپ DD و ژنوتیپ II و تاثیر آن در سطح فعالیت آنزیم اختلاف معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، می توان از سنجش آنزیم ACE و پلی مورفیسم I/D به عنوان مارکر کمکی در مانیتورینگ بیماری و کنترل درمان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بیماری گوشه، آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE، ?گلوکوسربروزیداز، پلی مورفیسم (I-D)
  • الهام حویزی، زینب انصاری اصل * صفحات 113-118
    سابقه و هدف
    گلیوبلاستوما (U-87) شایع ترین و بدخیم ترین تومورگلیال است که در سیستم عصبی مرکزی بروز می کند. مطالعه حاضر اولین مطالعه در مورد اثر ضد سرطانی لیگاند های بازشیف مشتق شده از معرف گیرارد-P و کمپلکس های دی متیل قلع (IV) آنها بر میزان بقا رده سلولی سرطان گلیوبلاستوما است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، رده سلولی سرطان گلیوبلاستوما در محیط کشت DMEM حاوی 10 درصد سرم گاوی و پنی-سیلین/استرپتومایسین در دمای 37 درجه سانتیگراد و 5 درصد CO2 کشت داده شد و سپس تاثیر رقت های مختلف لیگاندها و کمپلکس های آنها بر روی این سلول ها به روش هایMTT، و رنگ آمیزی DAPI بررسی شد.
    یافته ها
    این ترکیبات دارای اثر سمی بر مرگ سلول های سرطانی گلیوبلاستوما بودند. کشنده ترین اثرات ضد سرطانی بازهای شیف و کمپلکس های قلع به صورت وابسته به غلظت مربوط به Me2Sn(L1) و H2L3 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که لیگاند های بازشیف مشتق شده از معرف گیرارد-P و کمپلکس های دی متیل قلع (IV) آنها، توانایی القا مرگ سلولی روی سلول های سرطان گلیوبلاستوما در غلظت های در حد میلی گرم بر میلی لیتر را دارد و این یافته ها دیدگاه جدیدی را در زمینه استفاده از ترکیبات جدید در شیمی درمانی سرطان فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: سرطان، باز شیف، کمپلکس دی متیل قلع، U-87
  • محمدرضا نجفی، مهدی پرویز *، کیومرث امینی صفحات 119-125
    سابقه و هدف
    گاستروانتریت ناشی از سالمونلا در انسان ها شایع است و به عنوان یک معضل جهانی در بهداشت عمومی مطرح است. این مطالعه به منظور شناسایی شناسایی ژن های cmlA/tetR ، ‏bla PSE-1 و ‏blaTEM‏ و sip B ‏در سویه های سالمونلا ‏با روش ‏Multiplex-PCR و تعیین پروفایل آنتی بیوتکی آنها انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تعداد 163 نمونه کلینیکی از بیماران ارجاع داده شده به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) جمع آوری شد. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار از ژل و بر اساس دستورالعمل CLSI انجام شد. سپس M-PCR با استفاده از توالی های الیگونوکلئوتیدی ویژه برای شناسایی ژن های تحت مطالعه انجام شد.
    یافته ها
    از 163 نمونه جمع آوری شده، 48 (4/29%) سالمونلا به دست آمد که 25 (1/52%) سویه سالمونلا اینتریتیدیس، 14 (2/29%) سالمونلا تایفی موریوم و 9 (7/18%) سالمونلا اینفنتیس بودند. آنالیز مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد که بیشترین مقاومت مربوط به مربوط به تتراسیکلین (27 جدایه؛ 2/56%) و پس از آن استرپتومایسین و کلرامفنیکل (15 ایزوله؛ 2/31%) بود. تمامی ایزوله ها (48 جدایه؛ 100%) به ایمی پنم، آمیکاسین، جنتامایسین و تریمتوپریم/سولفامتوکسازول حساس بودند. نتایج M-PCR مشخص کرد که 5/62% و 6/16% از گونه های سالمونلا به ترتیب حامل ژنهای cml/tetR و sipB بودند.
    نتیجه گیری
    تشخیص و تعیین ژنوتیپ ژن های حدت و مقایسه آن با وضعیت جهانی یک نیاز اساسی در کنترل و پیشگیری از بروز سالمونلوز در مقاصد صنعتی است.
    کلیدواژگان: cmlA-tetR، PSE-1، TEM و sip B، سالمونلا، Multiplex-PCR
  • حدیثه پازکی، پرستو پورعلی * صفحات 126-132
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده از رنگدانه های آلی تولید شده توسط میکروارگانیسم ها با توجه به ماهیت و ایمنی آنها در حال افزایش است. این رنگدانه ها در طبیعت و خواص خود متفاوت هستند. هدف از مطالعه حاضر، استخراج رنگدانه های تولید شده در سرما توسط باکتری های سرمادوست است.
    روش بررسی
    10 نمونه خاک از مناطق مختلف شهر طرقبه جمع آوری و کشت داده شدند. 10 روز بعد، تعداد 14 کلنی باکتریایی که مولد رنگدانه بودند انتخاب شدند و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی و PCR مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از متانول و پودر شیشه رنگدانه های باکتریایی استخراج شدند و به منظور خالص سازی آنها TLC بر روی نمونه ها انجام گرفت. دو رنگدانه مربوط به سویه های A8 و A13 که دارای خلوص مناسب بودند، جهت بررسی سمیت سلولی بر روی 3 رده سلولی HepG2، فیبروبلاست جنین انسان و سرطان معده استفاده شدند.
    یافته ها
    از میان 14 باکتری دارای رنگدانه مربوط به سویه A8 که Aeromonas hydrophyla بود، بر روی رده های مختلف کشت سلولی باعث ممانعت از رشد سلول ها شد. همچنین رنگدانه نامیده شده A13، بر روی رده های سلولی هیچ سمیتی نداشت و می توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد.
    نتیجه گیری
    همان گونه که نتایج نشان دادند، بر اساس خواص بیولوژیکی رنگدانه های باکتریایی استخراج شده می توان از آنها در زمینه های مختلف پزشکی و تکنولوژی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: باکتری های سرمادوست، رنگدانه، صنایع غذایی، اثر ضدسرطانی
  • آتوسا منوری، فاطمه نوربخش *، روزبه یلفانی صفحات 133-137
    سابقه و هدف
    عفونت ادراری یکی از عفونت های شایع در سراسر جهان است که در صورت عدم درمان به موقع می تواند بیمار را دچار عارضه کند. یکی از راه های درمان این نوع عفونت ها مصرف آنتی بیوتیک است. امروزه مقاومت به آنتی بیوتیک ها به یک چالش برای پزشکان و بیماران در سراسر جهان تبدیل شده است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات ژن gyrA در انتروباکتریاسه های مقاوم به آنتی بیوتیک های کینولونی جدا شده از عفونت ادراری از تعدادی از بیمارستانهای شهر تهران در سال 1394 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 100 جدایه از باکتری های خانواده انتروباکتریاسه از نمونه عفونت های ادراری جمع آوری شدند. جدایه ها جهت تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکساسین، نورفلوکساسین، افلوکساسین، اینروفلوکساسین و لووفلوکساسین به روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستور العمل های استاندارد (CLSI 2014) مورد غربالگری قرار گرفتند. همچنین واکنش PCR جهت بررسی تغییرات ژن gyrA در جدایه های مقاوم به کینولون مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    باکتری ها به سیپروفلوکساسین 36%، نالیدیکسیک اسید 45%، نورفلوکساسین و افلوکساسین 38%، لووفلوکساسین 35% و اینروفلوکساسین 39% مقاومت نشان دادند. به طور کلی، 36 باکتری به همه آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند و 29 مورد ( 55/80%) دارای موتاسیون در ژن gyrA بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده شد که جدایه های انتروباکتریاسه مقاوم به کینولون دارای جهش در ژن gyrA بودند که این جهش نقش مهمی در افزایش مقاومت در جدایه ها دارد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، کینولون، ژن gyrA، انتروباکتریاسه، PCR
  • کتایون ابوالقاسمی، ناصر هرزندی *، مهروز دزفولیان صفحات 138-143
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس، پاتوژن رایج بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. این باکتری عوامل حدت مختلف داشته و با ترشح سموم مختلف از جمله انتروتوکسین های سوپر آنتی ژنی شرایط تهاجم به میزبان را فراهم می کند. در این میان انتروتوکسین A و B (SEA وSEB) بیشترین نقش را در بیماری زایی دارند. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی ژن های انتروتوکسین A و B در جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس از عفونت های پوستی در بیمارستان رازی تهران بود.
    روش بررسی
    در مجموع 65 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های پوستی با روش های فنوتیپی و ملکولی با استفاده از پرایمر اختصاصی تا حد گونه شناسایی شدند. سپس حضور ژن sea و seb با تکنیک( PCR(Polymerase Chain Reaction با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تشخیص داده شد.
    یافته ها
    نتایج PCR نشان داد که 20/86% از جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس حامل ژن sea بودند و فراوانی ژن seb در جدایه های مورد آزمایش 40/ 15% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس و نقش آن ها در توسعه و تشدید بیماری های استافیلوکوکی، حضور و بیان ژن های مربوطه درجدایه های بالینی باید در مدیریت بیماری در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین A و B، عفونت های پوستی
  • الهام عطایی زاده، محمد صاحب الزمانی *، حجت الله فراهانی صفحات 144-148
    سابقه و هدف
    موانع ساختاری، پرستاران را با تعارض نقش و احساس بی قدرتی مواجه کرده است. هدف از انجام این مطالعه نشان دادن اهمیت توانمند سازی پرستاران در امر مراقبت است و فرهنگ سازمانی به عنوان یک عامل تاثیر گذار مورد سنجش قرار گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- همبستگی درسال 1393 در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اهواز با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای برروی 400 پرستار و 400 بیمار انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه سختی کار II جهت اندازه گیری توانمندی پرستاران، پرسش نامه فرهنگ سازمانی رابینز و همچنین پرسش نامه رضایت مندی بیماران لستچینگر (PSNCQ ) بود.
    یافته ها
    همبستگی و ارتباط معنی داری بین میزان توانمندی با سطح فرهنگ سازمانی وجود داشت (83/0=r، 0001/0>p). با بالارفتن سطح فرهنگ سازمانی، میزان توانمندسازی نیز به نسبت قابل توجهی افزایش یافت و میزان توانمندسازی بر رضایت مندی بیماران تاثیر به سزایی داشت و همچنین شاخص های تاثیرگذار بر توانمندی ورضایتمندی و فرهنگ سازمانی مشخص شد.
    نتیجه گیری
    رضایت مندی بیماران متاثر از توانمندی مراقبت دهندگان و فرهنگ سازمانی حاکم بر بیمارستان ها است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، توانمندسازی ساختاری، رضایت مندی بیماران
|
  • Reza Rabiei, Hamid Moghaddasi, Ali Akbar Khadem Maboudi, Abbas Basiri, Shahabedin Rahmatizadeh* Pages 77-87
    Background
    Improvements in immune-suppressing drugs have a short-term effect on kidney ýtransplants but do not have much long-term effect. In order to increase the duration of kidney ýtransplant survival, understanding the significant parameters is of great importance. This study aims to ýidentify key parameters (before the transplant occurs) which affect kidney transplant survival. ý
    Materials And Methods
    To conduct this review, the scientific databases was searched and more ýthan 200 related titles were retrieved; and the abstracts were reviewed to determine which studies ýwere relevant to the study. The literature analysis was based on the goals of the studies themselves, ýthe number of citations, and the reliability of the sources cited. Ultimately, 60 studies included for ýfurther analysis. ý
    Results
    Based on the frequency of each parameter which influenced graft survival, the following ýparameters were determined to have higher frequencies compared to other parameters, with regards to ýsurvival time of the kidney transplant: the ages of the donor and recipient, socioeconomic status, ýimmune-suppressing drugs, HLA matching, time on the waiting list, live or deceased donor, the decade ýin which the operation occurred, cold ischemia time, and reaction to antibiotics. ý
    Conclusion
    The influence of some of the kidney transplant survival parameters was acknowledged in ýthe majority of studies; however, some parameters have been the subject of disagreement among ýstudies. In order to resolve this issue, we suggest a search of international data and meta-analysis of ýcurrent literature to better understand the parameters of kidney transplant survival.ý Keywords: Kidney transplant, Kidney transplant survival, Factors affecting kidney transplant ýsurvival.ý
    Keywords: Kidney transplant, Kidney transplant survival, Factors affecting kidney transplant survival
  • Fatemeh Juibar, Mokhtar Mokhtari *, Mehdi Dianatpur, Mehrdad Shariatie Pages 88-96
    Background
    DOX is one of the most common drugs used to treat different types of cancer, including ýtesticular cancer. The aim of this study was to evaluate the effect of ethanol extract of ginger on ýspermatogenesis in rats. ý
    Materials And Methods
    In this experimental study, 56 male rats Wistar were randomly divided into 6 ýgroups of 8 animals control, the sham and experimental group 1 receiving doxorubicin (mg/kg.bw 3) ýexperimental 2 and 3 receiving ginger extract (500 , 1000 mg/ kg. bw ) and experimental 4 and 5 ýreceived a ginger extract (500 , 1000 mg/ kg. bw ) doxorubicin. The rats were fed extract daily, one ýhour after doxorubicin injection, for four weeks. DOX (3mg/kg) was administered once a week ýintraperitoneally. Some sperm parameters, such as the number, viability, morphology and mobility were ýexamined using Eosin-Ngrozin staining. ý
    Results
    A significant decrease in body weight, sperm count, sperm motility, viability was observed in ýdrug-DOX-treated rats compared with the control group. The reduction in the group treated with DOX ýwith ginger 500 and 1000 mg/ kg significantly was offset compared with DOX. ý
    Conclusion
    Ginger is able to have protective effect on sperm parameters in adult male rat induced by ýDoxorobicin.ý
    Keywords: Ginger, Doxorubicin, Body weight, Testes, Sperm parameters, Rat
  • Zahra Borzu, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 97-104
    Background
    Autism, a behavior-developmental disorder, is characterized by impairments in social ýinteraction, communications, as well as restricted, repetitive, and stereotyped patterns of behavior. The ýstudies revealed changes in hippocampal level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) in autism ýetiology. However, their level and mechanism of action are needed to be elucidated. This study aimed ýto determine the hippocampal levels of BDNF and its relation with spatial memory in valproic acid ýanimal model of autism. ý
    Materials And Methods
    ý In this experimental study, 40 male and female Sprague Dawley rat pups ýwere divided into two Phosphate-Buffered Saline receiver (PBS, n=20) and Valproic Acid receiver ýý(VPA, n=20) groups. VPA model of autism was induced by intra-peritoneal administration of VPA ýý(500 mg/kg) at 12.5 days after gestation. To measure changes in spatial memory Morris water maze ýtest was used. Then, the hippocampal levels of BDNF were determined by ELISA method. ý
    Results
    Increased spatial memory was observed in Morris water maze test among VPA group ýcompared to PBS group. In addition, the hippocampal levels of BDNF in VPA rats were significantly ýhigher than PBS group (p
    Conclusion
    Increasing BDNF showed enhancement of spatial memory in VPA rat model of autismý.
    Keywords: Autism, Valproic acid, BDNF, Spatial memory
  • Morteza Ghazanfari Jajin, Shohreh Khatami, Hadi Mozafari, Abolfazl Fateh, Maryam Mobaraki, Mohammad Taghikhani * Pages 105-112
    Background
    Gaucher's disease is an autosomal recessive disease which is the result of mutations in ýthe β glucocerebrosidase gene. The aim of this study was to evaluate activity level of ACE enzyme ýIranian patients with Gaucher’s disease type I, and also polymorphism I/D in intron 16ý of ACE gene, as ýa marker in diagnosis and monitoring of disease. ý
    Materials And Methods
    ý The experiments were performed on 29 patients (mean age of 10.04 years) ýand 60 healthy subjects (mean age of 7.31 years). Procedures included DNA extraction from blood, ýdetection of polymorphism I/D by PCR and evaluation of activity level of ACE enzyme.ý
    Results
    ý The mean of ACE activity was 231.07 U/L which was increased 4 times than normal status ýý(56.03 U/L). Evaluation of polymorphism I/D of the 29 patients showed t6 (20.7%) II, 9 (31%) DD and ýý14 (48.3%) ID (p
    Conclusion
    According to the results, the measurement of the ACE activity levels can be used as ýcofactors in diagnosis and as well as an important factor in the monitoring of treatment. Polymorphism ýI/D with respect to the role of the ACE activity can be effective in increasing the specificity of the ýexperiments.ý
    Keywords: Gaucher's disease, Angiotensin converting enzyme (ACE), ?- glucocerebrosidase, ?Polymorphism I-D
  • Elham Hoveizi, Zynab Ansariasl * Pages 113-118
    Background
    Glioblastoma (U-87) is the most common and most malignant of the glial tumors that ýappeared in the central nervous system. This is the first study that has evaluated the cytotoxic effects ýof various Girard-P reagent-based Schiff bases and their dimethyltin (IV) complexes on Glioblastoma ýcell line, U-87, viability. ý
    Materials And Methods
    In this experimental study, U-87 cell line was grown in DMEM ýsupplemented with 10% FBS, penicillin/streptomycin (100 U/ml, 100 µg/ml) at 37 ◦C in 5% CO2, then ýthe effects of different concentrations of complexes on Glioblastoma cell were evaluated by MTT and ýDAPI staining. ý
    Results
    Herein, we demonstrated that these compounds had cytotoxicity effects of Glioblastoma ýcancer cells. In a dose dependent manner, a significant cytotoxicity was observed with increasing of ýP1M and P3. ý
    Conclusion
    The results showed that Girard-P reagent-based Schiff bases and their dimethyltin (IV) ýcomplexes have the ability to induce cytotoxicity in the Glioblastoma cancer cell line in lower mg/ml ýconcentrations. In conclusion, these findings may introduce a new view on the mode of action and ýpossible application of new compounds in the cancer chemotherapy.ý Keywords: Cancer, Schiff bases, Dimethyltin (IV) Complexes, U-87ý
    Keywords: Cancer, Schiff bases, Dimethyltin (IV) Complexes, U-87?
  • Mohammad Reza Najafi_Mehdi Parviz *_Kumarss Amini Pages 119-125
    Background
    Gastroenteritis due to Salmonella is common in human and considered as a global ýdilemma of public health. This study was done to determine cmlA/tetR, ýbla PSE-1, bla TEM and sip B ýin the Salmonella strains by Multiplex-PCR method and their antibiotic susceptibility profile. ý
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 163 clinical samples were obtained from ýpatients admitted to Hazrat-e Rasool General Hospital. The antibiotic susceptibility test was determined ýusing the disk diffusion method agreeing with CLSI guideline. Then, M-PCR was achieved for ýdetermination of these target genes by the specific oligonucleotides primers. ý
    Results
    Of 163 collected samples, 48(29.4%) Salmonella spp., were obtained, which 25(52.1%) were ýS. enteritidis, 14(29.2%) S. typhimurium and 9(18.7%) S. infantis. Antibiotic resistance analysis showed ýthat the highest resistance rate were related to tetracycline (n: 27, 56.2%) and then streptomycin and ýchloramphenicol (n: 15, 31.2%). All isolates (n: 48, 100%) were susceptible to imipenem, amikacin, ýgentamycin and trimethoprim/sulfamethoxazole. The MPCR results revealed that 62.5% and 16.6% of ýSalmonella spp., isolates carried cml/tetR and sipB genes, respectively. ý
    Conclusion
    According to our results, detection and genotyping of virulence genes and comparison ýwith global ranging is a basic requirement in the control and prevention of salmonellosis in industrial ýpurposes.ý Keywords: cmlA/tetR, PSE-1, TEM, sip B, Salmonella, Multiplex-PCR
    Keywords: cmlA-tetR, PSE-1, TEM, sip B, Salmonella, Multiplex-PCR
  • Hadiseh Pazoki, Parastoo Pourali * Pages 126-132
    Background
    Nowadays, the use of the organic pigments produced by the microorganisms according ýto their nature and safety is increasing. These pigments are various in their nature and have different ýproperties. The aim of the recent research was to extract the new bacterial pigments that are produced ýin the cold environments. ý
    Materials And Methods
    Ten soil samples from different areas of Torghabeh city were collected and ýcultivated. Ten days after, 14 pigmented bacterial colonies were selected then the isolates were ýidentified using the biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR). Using the methanol and ýglass powder, bacterial pigments were extracted and in order to purification TLC was performed. ýPigments of two strains, A8 and A13, which had a suitable purity, were used for cell toxicity using ýthree cell lines HepG2, human embryonic fibroblasts, and gastric cancer.
    Results
    Among 14 pigmented bacterial strains, the strain A8 that was Aeromonas hydrophyla, could ýprevent the growth of the cells on different cancerous cell line. Also, the pigment that was named A13, ýhad no cytotoxic effects on all the used cell types and can be used as a natural coloring agent in the ýfood industry. ý
    Conclusion
    As the results indicate based on the biological properties of the extracted bacterial ýpigments, they can be used in different areas such as medicine and technology.ý Keywords: Psychrotrophic bacteria, Pigments, Food industry, Anti cancer effect.ý
    Keywords: Psychrotrophic bacteria, Pigments, Food industry, Anti cancer effect
  • Atousa Monavari, Fatemeh Noorbakhsh *, Roozbeh Yalfani Pages 133-137
    Background
    Urinary tract infection is one of the most common infections, which if not treated, it can ýcause serious problems in patients. One of the ways to treat of this infection is antibiotic therapy. ýNowaday, antibiotic resistance in microorganisms is a main problem for physicians and patients in the ýworld. The aim of this study was to evaluate the genetic resistance to quinolones antibiotics in ýEnterobacteriaceae isolated in urine samples. ý
    Materials And Methods
    100 bacteria of Enterobacteriaceae family were isolated from suspected ýsamples of urinary infection. Antibiotic susceptibility of isolated bacteria to quinolone antibiotics, ýincluding ciprofloxacin, nalidixic acid, norfloxacin, ofloxacin, levofloxacin and enrofloaxin, was ýperformed by disc diffusion method according to standard guidelines (CLSI 2014). PCR was ýperformed by specific primers of gyrA gene.ý
    Results
    Hundred bacteria were isolated of clinical urine sample including 60 E.coli, 32 Klebsiella, 3 ýEnterobacter, and 5 Proteus. Antibiotic resistance to ciprofloxacin were 36%, nalidixic acid 45%, ýnorfloxacin 38%, ofloxacin 38%, levofloxacin 35% and enrofloaxin 39%. Totally, 36 bacteria were ýresist to all antibiotics, which 29 bacteria (80.55%) revealed mutation in gyrA gene. ý
    Conclusion
    This study revealed that Ecoli isolates carry a mutation in gyrA genes. This mutation has ýan important role in antibiotic resistance to quinolons.ý Keywords: Antibiotics resistance, Quinolone, gyrA gene, Enterobacteracae, PCR.ý
    Keywords: Antibiotics resistance, Quinolone, gyrA gene, Enterobacteracae, PCR
  • Katayoon Abolghasemi, Naser Harzandi *, Mehrooz Dezfulian Pages 138-143
    Background
    Staphylococcus aureus is one of the most common nosocomial and community ýacquired pathogens. The bacterium has different virulence factors and provides aggressive conditions ýto the host with secretion of the toxins such as super antigenic enterotoxins. Staphylococcal enterotoxin ýA and B (SEA,SEB) have the most severe toxic effect among these toxins. The aim of this study was ýto determine the frequency of A and B enterotoxin genes in Staphylococcus aureus isolated from skin ýinfections in Tehran Razi hospital. ý
    Materials And Methods
    A total of 65 isolates of Staphylococcus aureus from skin samples were ýcollected and confirmed with phenotypic methods and checked by Polymerase Chain Reaction (PCR) ýusing species specific primers. Then the frequency of the sea and seb genes were detected with PCR ýusing specific primers. ý
    Results
    The PCR results showed that 86.20 % of Staphylococcus aureus isolates carried the sea ýgene and the frequency of seb gene in the tested isolates was 15.40 %. ý
    Conclusion
    According to the importance of Staphylococcus aureus enterotoxins and their role in the ýdevelopment and exacerbation of the staphylococcal diseases, the presence and expression of the ýcorresponding genes in clinical isolates must be considered in management of the diseases.ý Keywords: Staphylococcus aureus, Enterotoxins A and B, Skin infections.ý
    Keywords: Staphylococcus aureus, Enterotoxins A, B, Skin infections
  • Elham Ataee Zade , Mohammad Sahebalzamani *, Hojjatollah Farahani Pages 144-148
    Background
    Structural barriers have faced nurses with conflict of roles and feeling of powerlessness. ýThe aim of this study was to show the importance of the empowerment of nurses in care affairs, and ýalso corporate culture was examined as an influential factor. ý
    Materials And Methods
    This descriptive – correlation study was done at hospitals dependent on ýAhwaz University of Medical Sciences through quota sampling method on 400 nurses and 400 patients ýin 2014. Instruments for gathering data were included Work Effectiveness Questionnaire II for ýmeasuring the nurses empowering, Robbin's Organizational Culture Questionnaire and also ýLaschinger’s Patient Satisfaction Questionnaire. ý
    Results
    There was a significant correlation and relationship between enablement with organizational ýculture level (r=0.831, pConclusion The satisfaction of patients is influenced by caregivers and health environment (dominant ýculture).ý Keywords: Organizational culture, Empowerment, Patient satisfaction, Nurses, Iran.ý
    Keywords: Organizational culture, Empowerment, Patient satisfaction, Nurses, Iran