فهرست مطالب

نشریه علوم و تحقیقات بذر ایران
سال سوم شماره 3 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • خاتون انصاری، امین صالحی، محسن موحدی دهنوی، ساناز حیدری صفحات 1-10
  • مهرانگیز جوکار تنگ کرمی، احمد قنبری، فواد مرادی صفحات 11-22
    این پژوهش به منظور بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های حاصل از بذر پرایم شده ماریتیغال در شرایط تنش شوری انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل با چهار فاکتور و سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج اجرا شد. فاکتور اول: ژنوتیپ ( رقم مجارستان و توده بومی آمل)، فاکتور دوم: بذر پرایم شده و بدون پرایم، فاکتور سوم: تنش شوری (150 میلی مولار) و شاهد (صفر میلی مولار)، و فاکتور چهارم: مراحل نمونه برداری ( 24 و 96 ساعت پس از کاشت) بود. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر باعث افزایش معنی دار فعالیت آنزیم کاتالاز در رقم مجارستان شد، به طوری که فعالیت کاتالاز در بذور پرایم شده نسبت به شاهد به میزان 96 درصد افزایش یافت. همچنین پرایمینگ فعالیت آنزیم پراکسیداز را در هر دو ژنوتیپ و آسکوربات پراکسیداز را در توده بومی آمل افزایش داد. افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در بذور پرایم شده در مرحله جوانه زنی و افزایش فعالیت پراکسیداز در مرحله آبنوشی مشاهده گردید. به طور کلی نتایج نشان داد در شرایط تنش شوری فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز و پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز برای بذور پرایم شده بیشتر از بذور بدون پرایم بود، همچنین پرایمینگ در رقم مجارستان فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز را بیش تر از توده آمل تحت تاثیر قرار داد.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، ماریتیغال، پرایمینگ بذر، تنش شوری، مراحل جوانه زنی
  • شیوا خالص رو، حمید ملکیان، بطول مهدوی صفحات 23-35
    بادرشبی Dracocephalum moldavica L.)) و مرزه تابستانه (Satureja hortensis L.)از گیاهان دارویی و معطر مهم هستند که اسانس آن ها در صنایع داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش، به منظور مطالعه اثر تنش شوری و کیتوزان بر شاخص های جوانه زنی بذور گیاهان دارویی مرزه تابستانه و بادرشبی، انجام شد. برای بررسی اثر تیمارهای کیتوزان (در سه سطح صفر، 1 و2 درصد) و شوری (در سه سطح صفر، 4 و 6 دسی زیمنس بر متر) بر جوانه زنی بذور این دو گیاه، دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان در سال 1393 به اجرا در آمد. یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد، کاربرد کیتوزان 2 درصد، موجب حصول بالاترین مقادیر سرعت و درصد جوانه زنی گیاهان دارویی بادرشبی و مرزه تابستانه گردید، اما با افزایش سطوح تنش شوری، صفات نامبرده کاهش یافتند. کاربرد سطوح کیتوزان 1 و 2 درصد، اثر افزایشی بر صفات طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن تر و خشک ساقه چه و ریشه چه در شرایط تنش شوری داشتند، به طوری که، مطلوب ترین برهم کنش بین تیمارها برای صفات ذکر شده در هر دو گیاه مربوط به کاربرد کیتوزان 2 درصد در سطح 6 دسی زیمنس بر متر تنش شوری بود.
    کلیدواژگان: خانواده نعنائیان، کلرید سدیم، گلوکوزامین
  • مهدیه ابراهیمی، الهام میری کرباسک صفحات 34-46
    به منظور بررسی اثر اسیدهیومیک بر شاخص های جوانه زنی و رنگیزه های فتوسنتزی گیاه دارویی اسفرزه آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل غلظت های 0، 15 و 30 گرم در لیتر بود. نتایج نشان داد اسیدهیومیک بر سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر تاثیر معنی دار داشت. بیش ترین و کم ترین سرعت جوانه زنی، بیش ترین و کم ترین شاخص بنیه بذر به ترتیب در تیمار 30 گرم در لیتر و شاهد محاسبه گردید. درحالی که اسید هیومیک بر درصد جوانه زنی و میانگین زمان جوانه زنی اثر معنی دار نداشت. اسیدهیومیک بر طول و وزن خشک ریشه چه (سطح 1 درصد)، طول و وزن خشک ساقه چه و ضریب آلومتری (سطح 5 درصد) معنی دار بود، ولی بر وزن تر ریشه چه و ساقه چه اثر معنی داری نداشت. بیش ترین و کم ترین طول ریشه چه، بیش ترین و کم ترین وزن خشک ریشه چه، بیش ترین و کم ترین وزن خشک ساقه چه به ترتیب در تیمار 30 گرم در لیتر اسید هیومیک و شاهد به دست آمد. بیش ترین طول ساقه چه مربوط به غلظت 15 گرم در لیتر و کم ترین آن مربوط به تیمار شاهد بود. بیش ترین ضریب آلومتری در تیمار 30 گرم لیتر حاصل شد. بهترین تاثیر بر رنگیزه های کلروفیلی در تیمار 30 گرم بر لیتر مشاهده شد به طوری که بیش ترین و کم ترین کلروفیل a، b، کلروفیل کل و کاروتنوئید به ترتیب در غلظت 0 و 30 گرم بر لیتر اسید هیومیک مشاهده گردید. به طور کلی نتایج نشان داد اسیدهیومیک در غلظت 30 گرم بر لیتر بر بهبود کیفیت اسفرزه موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اسید هیومیک، سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، گیاهان دارویی
  • سیف الله فلاح، بهجت عمرانی، آرزو اسپنانی صفحات 61-73
    آلودگی منابع آبی و خاک با فلزات سنگین مانند کادمیوم سبب کاهش جوانه زنی و رشد بذور گیاهان رشد یافته تحت این شرایط می شود. از این رو تغذیه مطلوب گیاه مادری نقش عمده ای در ایجاد بذور با قابلیت جوانه زنی بهتر دارد. در این پژوهش پاسخ جوانه زنی بذرهای حاصل از گیاه خرفه تغذیه شده با کود مرغی و کود شیمیایی تحت سمیت کادمیوم، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار مورد بررسی واقع شد. تیمارها شامل سه سطح بذر گیاه مادری خرفه تحت شرایط تغذیه ای مختلف (کود مرغی، کود شیمیایی و شاهد) و چهار غلظت کادمیوم (صفر، 20، 40، 60 و 80 میلی گرم بر لیتر) بودند.در این آزمایش صفات سرعت و درصد جوانه زنی ، طول ساقه چه، طول ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و شاخص بنیه مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد که با افزایش غلظت کادمیوم، شاخص های جوانه زنی در تیمارهای کودی کاهش یافت. درصد جوانه زنی در تیمار کود مرغی روند خاصی را دنبال نکرد و ضریب سرعت جوانه زنی تنها برای کود شیمیایی دارای رابطه رگرسیونی معنی دار بود. اما طول ساقه چه و ریشه چه، وزن ریشه چه و بنیه بذر، به صورت تابع درجه دو کاهش یافتند. علاوه بر این وزن خشک ساقه چه تنها در تیمار کود شیمیایی به صورت درجه دو کاهش یافت. طول ریشه چه، حساس ترین شاخص به سمیت کادمیوم بود، چرا که در مقایسه با سایر پارامترها، در کلیه تیمارها با شیب تندتری کاهش نشان داد. به طور کلی نتیجه گیری می شود که کیفیت بذور گیاهان تغذیه شده با کود مرغی برای کشت در شرایط خاک های با احتمال آلودگی کادمیوم، بیش تر از کودهای شیمیایی است که این امر برتری تولید بذر در شرایط ارگانیک را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ارگانیک، آلودگی کادمیوم، بنیه بذر، کود مرغی
  • راهله احمدپور، نظام آرمند، سعیدرضا حسین زاده، سمیه چاشیانی صفحات 75-88
    تنش خشکی در مناطق دیم کشور از مهم ترین عوامل کاهش رشد، عملکرد و محصول گیاه عدس می باشد. در این راستا به منظور بررسی درصد و سرعت جوانه زنی، بنیه و میانگین مدت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، آندوسپرم مصرفی، طول و وزن خشک ساقه چه، طول، سطح، حجم، قطر و وزن خشک ریشه چه در ارقام گیاه عدس تحت تنش خشکی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در سال 1394 در آزمایشگاه تحقیقات فیزیولوژی گیاهی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان به اجراء درآمد. تیمارهای آزمایش شامل 4 رقم عدس گچساران، کیمیا، زیبا و رباط و 4 سطح تنش خشکی 0، 3/0-، 6/0- و 9/0- مگاپاسکال که توسط پلی اتیلن گلایکول 6000 ایجاد شد. هیچ یک از ارقام در پتانسیل آب 9/0- مگاپاسکال جوانه زنی نداشتند. نتایج نشان داد که در شرایط نرمال، رقم رباط در مقایسه با سایر ارقام مورد بررسی در تمامی صفات برتر بود. در شرایط تنش خشکی 3/0- و 6/0- مگاپاسکال، ارقام رباط و گچساران سرعت جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی، بنیه جوانه زنی، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و شاخص بنیه بذر بالاتری نسبت به ارقام کیمیا و زیبا داشتند. با توجه به این که کشت عدس در زمین های دیم انجام می شود و استفاده از ارقام متحمل به تنش خشکی جهت کاشت به منظور افزایش عملکرد و محصول ضروری است، استفاده از رقم رباط به جای سایر ارقام مورد استفاده در شرایط دیم پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: عدس، پلی اتیلن گلایکول، جوانه زنی، خشکی
  • مراد شعبان صفحات 89-104
    این تحقیق به منظور بررسی اثر طول مدت زوال تسریع شده بر فعالیت آنتی‏اکسیدانت‏های آنزیمی و غیرآنزیمی و نیز خصوصیات بیوشیمیایی بذرهای جو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد در تابستان سال 1394 به صورت کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتور مورد مطالعه عبارت بود از طول مدت زوال تسریع شده در 5 سطح شامل تیمار شاهد و زوال مصنوعی یک، دو، سه، چهار و پنج روزه. صفات اندازه‏گیری شده شامل، درصد جوانه‏زنی، هدایت الکتریکی و بررسی فعالیت آنتی‏اکسیدانت‏های آنزیمی و غیر آنزیمی بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد اثر زوال بر صفات درصد جوانه‏زنی بذور، هدایت الکتریکی، قندهای محلول، پروتئین محلول، پرولین، اسید آسکوربیک، آنزیم کاتالاز، پروکسیداز و آسکوربات پروکسیداز معنی‏دار بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد با افزایش تعداد روزهای زوال درصد جوانه‏زنی بذرهای جو کاهش و تولید مالون‏دی آلدئید و پراکسید هیدروژن و هدایت الکتریکی محلول در برگیرنده بذور افزایش می‏یابد. تولید قندهای محلول و پروتئین محلول به ترتیب تا سه و دو روز افزایش یافته و از آن به بعد کاهش پیدا کرد. محتوای پرولین با افزایش مدت زوال تا دو روز روند افزایشی داشته و از آن به بعد روند کاهشی به خود گرفت، ولی روند تولید اسید آسکوربیک در بذرهای زوال یافته با افزایش روزهای زوال کاهشی بود و تولید آن در تیمارهای زوال یک تا چهار روز بالاتر از تیمار شاهد بود. زوال سبب تغییر در میزان آنزیم‏های کاتالاز، پروکسیداز و آسکوربات پروکسیداز شد. با افزایش شدت زوال مصنوعی تا سه روز فعالیت آنزیم‏های کاتالاز و تا دور روز فعالیت آنزیم‏های پروکسیداز و آسکوربات پروکسیداز افزایش یافته و از آن به بعد روند فعالیت آن ها کاهشی بود. شدت‏های پایین زوال مصنوعی نسبت به شدت‏های بالاتر خسارت کم تری را به سیستم آنتی اکسیدانی آنزیمی و غیر آنزیمی وارد نمود ولی با افزایش شدت زوال مصنوعی تا 5 روز تجمع گونه های فعال اکسیژن بر این سیستم‏های آنتی‏اکسیدانی غلبه نمود. در این شرایط خسارت به بذرها افزایش یافت که در نهایت منجر به کاهش قوه نامیه بذرها و کاهش درصد جوانه‏زنی آن ها شد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانت، پرولین، جو، کاتالاز، مالون دی آلدئید و هدایت الکتریکی
  • الهام الهی فرد، ابوالفضل درخشان صفحات 105-115
    کنجد شیطان (Cleome viscose L.) و طحله (Corchorus olitorius L.) از علف های هرز مهم مزارع ذرت خوزستان محسوب می شوند. لذا این مطالعه با هدف کمی سازی اثرات کاهش پتانسیل آب و سطوح شوری بر جوانه زنی گونه های مذکور طراحی شد. برای توصیف اثر کاهش پتانسیل آب بر جوانه‏زنی بذر این دو علف هرز از محلول های اسمزی با غلظت های 0، 2/0-، 4/0-، 6/0-، 8/0- و 0/1- مگاپاسکال و برای تعیین اثر تنش شوری بر جوانه زنی از محلول‏های 0، 50، 100، 150، 200، 250، 300، 400 و 500 میلی مولار کلرید سدیم (NaCl) استفاده شد. ثابت هیدروتایم (Hθ)، آستانه پتانسیل آب برای شروع جوانه زنی (Ψb(0)) و میانه پتانسیل آب پایه (Ψb(50)) برای کنجد شیطان به ترتیب معادل 30/14 مگاپاسکال ساعت، 32/1- و 89/0- مگاپاسکال و برای طحله به ترتیب معادل 85/11 مگاپاسکال ساعت، 13/1- و 88/0- مگاپاسکال برآورد شد. آستانه پاسخ کنجد شیطان برای 50 درصد کاهش حداکثر جوانه زنی به شوری معادل 80/246 میلی مولار و برای طحله معادل 217 میلی مولار بود. در مجموع، مرحله جوانه زنی بذر علف های هرز کنجد شیطان و طحله نسبت به تنش خشکی نسبتا متحمل و به تنش شوری متحمل بود.
    کلیدواژگان: اکولوژی جوانه زنی، مدل سازی، ویبول، هیدروتایم
|
  • Pages 1-10
    To find outthe effect different priming on germination characteristics and some antioxidant enzyme activity of Echinacea purpureal, an experiment was conducted in completely randomized design with four replications in 2015 at the Faculty of Agriculture, University of Yasouj. The experimental treatments consisted of four levels of priming included of gibberellic acid 500 mg/L(12 and 24 h), potassium nitrate 29.7mM (12 and 24 h), seeds priming with distilled water (12 and 24 h), salisilic acid 200 mM(12 and 24 h) and control. In this study, means of germination time, germination rate, germination percent, Catalase and Peroxidase activity enzyme measured and evaluated. The results showed that priming treatments had a significant effect on means of germination time, germination rate, germination percent, Catalase and Peroxidase activity enzyme. Priming with gibberellic acid 500 mg/L in 12 hours was more effective to achieve the highest germination characteristics and catalase activity. The highest peroxidase activity was achieved from priming with distilled water for 12 hours. Also, the results showed that increase in priming time had a negative effect on most of the measured characteristics. Overall, priming with gibberellic acid 500 mg/L for 12 hours is recommended to improve germination and vigourous seedling production.
    Keywords: Antioxidant enzymes, Priming, Echinacea purpurea, Germination
  • Pages 11-22
    This experiment was performed in order to evaluation antioxidant enzymes activity in seedling induced of milkthistle primed seeds in salt stress condition. The experiment was conducted in factorial based on completely randomized design with four factors and three replications in Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII). These factors were included of genotype (Amol and Majar), priming (primed and non-primed seeds), stress: salinity (150 mM) and control led (non-salinity) and time of sampling in 24 and 96 hours after sowing. The results showed the seed priming increased significantly the catalase (CAT) activity in Majar , proxidase(POX) activity in both genotypes and ascorbat peroxidase (APX) in Amol, so that CAT activity increased in Majar primed seeds than control 96%. Priming increased POX activity in Majar 14-fold greater than Amol. Increasing CAT and APX activity were observed in primed seeds in germination stage but POX activity increasing was observed in imbibition stage. Overall, the results showed the CAT, POX and APX activity was higher in primed seeds than non-primed in salt stress condition. Priming affected CAT and POX activity in Majar greater in Amol.
    Keywords: Antioxidant enzyme, Silybium marianum, Seed priming, Salt stress, Germination stages
  • Pages 23-35
    Dragonhead (Dracocephalum moldavica L.) and savory (Satureja hortensis L.) are the important aromatic and medicinal plants. Their essential oil used in medicinal and food industries. The aim of this research was to determine the effects of chitosan and salinity levels on seed germination characteristics of savory and dragonhead. Therefore two experiments were conducted to investigation the effect of chitosan (0, 1 and 2%) and salinity (0, 4 and 6 ds/m) on seed germination of these two plants. Experimental design was completely randomized design with factorial arrangement of treatments with three replications. The experiments were conducted in Kurdistan University, Iran, in 2013. The results indicated that using chitosan (2%) caused the highest values of germination rate and germination percentage of dragonhead and savory, whereas salinity stress decreased the mentioned traits. Application of chitosan 1% and 2% increased root and shoot length, fresh and dry weight of shoot and root under salinity stress. Generally the most favorable interaction treatment for mentioned traits was the chitosan 1% combined with 6 ds/m salinity stress in the in both plants.
    Keywords: Lamiaceae, Sodium Chloride, Glucosamine
  • Pages 34-46
    The study was conducted to investigate the effect of humic acid on germination indexes and photosynthesis pigments of medicinal plant Plantago ovata Forssk in a completely randomized design. Experimental treatments comprised the following dosage 0, 15, 30 g Li-1. Results relived that humic acid had significantly effect on germination rate and seed vigor index. The highest and the lowest germination rate, the highest and the lowest seed vigor index were measured in dose of 30 gLi-1 and the control treatment respectively, while humic acid was not effective on germination percentage and mean of germination time. Humic acid showed significant effect on radical length and dry weight (p
    Keywords: Germination rate, humic acid, Medicinal plants, Seed vigor index
  • Pages 61-73
    Soil and water resources pollution with heavy metal such as cadmium reduced their germination and growth. Appropriate parental plant nutritional plays a major role in the creation of seeds with better ability germination. The germination response of parental plants seed treated with different sources fertilizer to cadmium toxicity was evaluated as factorial experiment in completely randomized design with four replications. The treatments were consisted of three levels of seed produced from grown parental plant under different nutritions (Broiler litter, chemicals fertilizer, no fertilizer amendment) and four concentrations of cadmium (20, 40, 60 and 80 mg/L Cd) plus control. In this experiments germination percentage and rate, shoot length, root length, shoot dry weight, root dry weight and seed vigor index were investigated.The results showed that with increasing concentrations of cadmium, indices of germination were reduced in fertilizer treatments. Broiler litter treatment was considered as best treatment to improve all germination parameters. Germination percentage in broiler litter did not follow a specific trend and germination rate coefficient only for chemical fertilizer had a significant regression equation. But shoot length, radicle length, radicle dry weight and seed vigor, decreased in the form of quadratic trends. Shoot dry weight was only reduced in the form of quadratic trend in the chemical fertilizer. Radicle length was the most sensitive parameter to cadmium toxicity in comparison with other parameters, because it was decreased in comparison with all treatments, with a slope steeper. In summary, It can be concluded the quality of seeds fed with organic fertilizer is more than the chemical fertilizers for grow in soils with higher risk of cadmium contamination, which its show the superiority of seed production in organic conditions.
    Keywords: Broiler litter, Cadmium pollution, Organic, Parental plant, Seed vigor
  • Pages 75-88
    Drought stress is one of the most important factors in reducing the growth and yield of lentil plants under rain-fed condition. This study was performed to determine germination percent and rate, germination vigor and mean time, consumed andosperm, vigor index, plumule length and dry weight, radicle length, area, volume, diameter and dry weight lentil cultivars under drought stress, a factorial experiment done based on completely randomized design with four replications in 2015 at research Lab for plant physiology of Khatam Alanbia University of Behbahan. Treatments consisted of lentil cultivars (Gachsaran, Kimiya, Ziba and Robat) and drought stress in four levels (0, -0.3, -0.6 and -0.9 MP). Results showed that under non-stress, Robat cultivar compared to other cultivars was superior in all traits. Under -0.3 and -0.6 MPa, Robat and Gachsaran cultivars germination rate, mean germination time, germination vigor, plumule length, radicle dry weight and seed vigor was higher than the Kimiya and Ziba cultivars. Lentil cultivation done under rain-fed conditions and use of drought tolerant cultivars for planting to enhance product and yield is essential. This study suggests that the use of Robat cultivar instead of the cultivars used in rain-fed condition.
    Keywords: Drought tolerant, Germination, PEG, Lentil
  • Pages 89-104
    This study was laid out to study the effect of accelerate aging duration onenzymatic and non-enzymatic antioxidant activity and biochemical characteristics of barley (Hordeum vulgare L.) seeds in Islamic Azad University, Boroujerd branch, at 2015 summer, that laid out in completely randomized design with four replications. Treatments included 5 accelerated ageing days (control and 1, 2, 3, 4 and 5 days). Results of analysis of variance showed that effect of ageing on germination percentage, electrical conductivity, soluble sugar, soluble protein,proline, acid ascorbic, catalase, peroxidase and ascorbat peroxidase enzymes were significant. Mean comparison results showed that, increase of ageing duration decreased germination percentage of barley seeds but, Malondialdeid, H2O2 content and electrical conductivity were increased. Soluble sugar and soluble protein were increased until 3 and 2 aging days respectively then decreased. With increasing of aging levels until two days proline content increased then decreased but, ascorbic acid production procedure was decreasing and ascorbic acid production in 1-4 ageing days was more than control. Ageing changed catalase, peroxidase and ascorbat peroxidase amount. With increasing of aging levels until 3 days catalase activity increased and until 2 days peroxidase and ascorbat peroxidase activity were increased then decreased. Lower ageing levels induced enzymatic and non-enzymatic damaging less than higher ageing levels but, with increasing of accelerated ageing until 5 days reactive oxygen species accumulation over come on these antioxidant systems. In this condition seed damage increased that laid to decrease of vigor and seed germination percentage.
    Keywords: Antioxidant, proline, barley, catalase, Malondialdeid, electrical conductivity
  • Pages 105-115
    Egyptian spinach (Corchorus olitorius L.) and Asian spiderflower (Cleome viscosa L.) are two of most important weeds in Khouzestan province corn fields. This experiment was conducted to quantifying the effect of osmotic and salt stress on germination of these weeds. In order to describing effect of reduced water potential on germination of these weeds solutions were prepared with osmotic potentials of 0, -0.2, -0.4, -0.6, -0.8 and -1.0 MPa by dissolving appropriate amounts of polyethylene glycol 6000 in distilled water. Also, Water solutions with salinity of 0, 50, 100, 150, 200, 250, 300, 400 and 500 mM were prepared by dissolving NaCl in distilled water. The hydrotime constant (θH), the base or threshold water potential (Ψb(0)) and the median base water potential (Ψb(50)) of these weeds were as follows: C. viscose (14.30 MPa h, -1.32 and 0.89 MPa) and C. olitorius (11.85, -1.13 and -0.88 MPa), respectively. Threshold response of 50% maximum germination reduction to salinity of C. viscose and C. olitorius were 246.80 mM and 217.00 mM, respectively. Totally, seed germination of C. viscose and C. olitorius were partially tolerate and tolerant to osmotic stress and salinity, respectively.
    Keywords: Ecology of Seed Germination, Hydrotime, Modeling, Weibull