فهرست مطالب

فصلنامه گنجینه اسناد
پیاپی 64 (زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1386/01/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات
  • مرتضی رسولی پور صفحه 5
  • مظفر شاهدی صفحه 9
    به دنبال وقوع انقلاب کومنیستی [اکتبر 1917] در روسیه شوروی و پایان فعالیت بانک استقراضی روس در ایران روابط تجاری – مالی ایران و شوروی با مشکلات قابل توجهی روبرو شد. بدین ترتیب و پس از چند سال وقفه و مذاکرات متعدد فی ما بین نمایندگان دو کشور، نهایتا در سال 1302ش. بانک روس و ایران که اساسا موسسه ای روسی بود بتدریج در تهران و برخی شهرهای دیگر ایران تاسیس شد و طی چند سال فعالیت آن گسترش چشمگیری پیدا کرد. اما از اواخر دوران حکومت رضا شاه؟ به دلایل مختلفی نظیر گسترش فعالیت بانکهای ایرانی و اعمال قوانین و مقررات محدود کننده؟ از سوی دولت های وقت ایران به تدریج از حیطه و دامنه فعالیت آن کاسته شد و از اواسط دهه 1340ش. بدانسو فقط شعبه مرکزی آن در تهران فعال بود. بانک روس و ایران تا واپسین سالهای دهه 1350ش. در ایران فعالیت می کرد و نهایتا در سال 1359ش. سهام آن از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران خریداری شد.
    کلیدواژگان: بانک روس و ایران، روابط تجاری، بانک ملی ایران، فعالیت بانک استقراضی روس
  • حمیده خدابخشی صفحه 31
    فرمان مورد نظر، از معدود اسنادی است که از زمان حکومت افغانها در ایران باقیمانده است. این سند، متعلق به اشرف افغان است و دارای سجع مهر و تاریخ به حکومت رسیدن وی درایران می باشد و حاوی نکات مهمی ازمسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن دوره و همچنین شیوه حکومتگری افغانها در ایران، نحوه برخورد آنان با عامه مردم، اصناف و کسبه و اقلیت های مذهبی، و قوانین وضع کرده آنان در خصوص ازدواج افغانها با ایرانیان، ازدواج زنان و دختران امیران مقتول و معزول، چگونگی دریافت حقوق دیوانی از کسبه، لزوم کسب اجازه جهت سکونت در هر محل، جلوگیری از دخل و تصرف غیرشرعی و غیرقانونی در اموال اهالی، لزوم حفظ شیوه رعیتی و اطاعت از سلطان، رسیدگی حکام شرع به دعاوی مسلمانان با هندیان و یهودیان و نصارا، و موارد دیگری که ذکر همه آنان مقدور نمی باشد.
    کلیدواژگان: اشرف افغان، حکومت اصفهان، افغانها در ایران، حکام شرع، غلامان و غازیان افغان
  • غفار پوربختیار صفحه 40
    پس از سرنگونی محمدعلی شاه قاجار، بار دیگر مشروطیت برقرار گردید. بختیاری ها در فتح تهران و احیای مشروطیت نقش زیادی ایفا کردند. لذا پس از پیروزی، در دولتهای مشروطیت نفوذ بسیاری به دست آوردند و در راس مناصب مهمی قرار گرفتند. یکی از این مناصب، حکومت اصفهان بود که از شهرهای ثروتمند ایران محسوب می گردید. از زمانی که بختیاری ها در راستای حرکت برضد استبداد محمدعلی شاه، اصفهان را فتح کردند تا زمانی که رضاشاه به قدرت رسید، حکومت اصفهان در چنگ خوانین بختیاری قرار داشت. نجفقلی خان صمصام السلطنه بختیاری پس از فتح اصفهان، آن شهر را اداره کرد و پس از سرنگونی استبداد به عنوان اولین حاکم بختیاری آن شهر معرفی گردید. از آن هنگام تا حدود سال 1304ش./ 1925م. اغلب خوانین بختیاری چون خسروخان سردارظفر، غلامحسین خان سردار محتشم، سلطان محمدخان سردار اشجع، نصیرخان سردار جنگ، به حکومت اصفهان رسیدند. تنها یک بار شکرالله خان قوام الدوله (معتمد خاقان)، با رضایت و موافقت بختیاری ها به حکومت اصفهان منصوب گردید و عمر حکومتش کوتاه بود و مجددا خوانین بختیاری در اصفهان به حکومت رسیدند. پس از به قدرت رسیدن رضاخان و دستیابی او به مقام رئیس الوزرائی، در سال 1304 همانند دیگر شهرها، برای همیشه حکومت اصفهان از دست بختیاری ها خارج گردید و حاکمان غیربختیاری بر اصفهان حکومت کردند، از آن پس، تنها منطقه چهار محال بختیاری، در ید اختیار و قدرت خوانین بختیاری باقی ماند.
    کلیدواژگان: حکومت اصفهان، مشروطیت، صمصام السلطنه، نصیر خان سردار جنگ، خوانین بختیاری در اصفهان، سردار جنگ
  • سیروس برادران شکوهی صفحه 62
    سوم شهریور 1320ش./ 25 اوت 1941م. که مصادف با تهاجم قوای دولتین روس و انگلیس به تبع حوادث جنگ جهانی دوم به کشور گردید، نه تنها منجر به استعفای رضاشاه از سلطنت شد، بلکه سبب تغییرات بسیاری در شئون مختلف مملکتی نیز گردید که هریک تاریخچه خاص خود را دارد. از آن جمله، مطبوعات که از آغاز انقلاب مشروطه یکی از حربه های اساسی و شناخته شده جامعه در رساندن مکنونات قلبی مردم خود بودند، شاهد تغییرات گوناگون شدند تا جائی که رکن چهارم مشروطه در این دو دهه اختناق تعطیل و موقوف بودند. نشان دادن اینکه چگونه بار دیگر در عرصه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مملکت ظاهر شدند (بیان مسئله) و جز معدودی همگی بار دیگر رسالت روشنگرانه و خبررسانی خود را آغاز نمودند، از آن جمله بود تبلور روزنامه های تبریز که به اقتضای موقعیت سوق الجیشی و راهبردی و اقتصادی و فرهنگی منطقه، بار دیگر میدان کشمکش سازمانها و احزاب سیاسی، مشاجره قلمی فیمابین و سایر مطبوعات شدند. در این مقاله سعی شده ضمن عنوان روزنامه های این سالها تا 21 آذر 1324ش./ 12 دسامبر 1945م. و معرفی شناسنامه ای (روش بررسی) روزنامه های یکساله حکومت فرقه دمکرات در آذربایجان (هدف)، به اقتضای موضوع روز - که جوانان مورد توجه و کانون صحبتها و شعارهای همه جانبه مسئولان مملکتی و بحق همه مردم جامعه هستند - تاکیدی است بر توجه فرقه به جوانان و تشکیلات و زمینه های مربوط به آنها از خلال معرفی روزنامه «جوانلار / جوانان» در این سال و بازبینی مطبوعات این دوره به طور گذرا (نتیجه کلی).
    کلیدواژگان: تبریز، روزنامه جوانلار، فرقهء دموکرات آذربایجان، شوروی در آذربایجان، مطبوعات تبریز
  • مصطفی نوری صفحه 82
    یکی از رخدادهای مهم عصر مشروطه - که باعث تشدید ناامنی در ولایات شد - بازگشت محمد علی شاه به ایران بود که پس از فتح تهران در سال 1327ق./ 1909م./ 1287ش. توسط مشروطه خواهان تبعید شده بود. او که مناسبات تنگاتنگی با سران ترکمن، مازندران و سواد کوه داشت، از راه استرآباد وارد ایران شد و سوادکوه را - که مقر اسماعیل خان سوادکوهی (امیر موید بعدی) بود - به عنوان پایگاه خود برگزید. باتوجه به درگیری پیش آمده بین مشروطه خواهان مانند واقعه پارک اتابک، موفقیت محمدعلی شاه حتمی می نمود، اما نتیجه حاصل از این کشمکش به نفع دولت مشروطه شد.
    از وقایع مهم دوران پس از جنگ جهانی اول در مازندران و سوادکوه، مقاومت و پایداری فرزندان و یاران امیرموید سوادکوهی در برابر قرارداد 1919 می باشد. وقوع این قرارداد - که همزمان با تلاش دولت برای خلع سلاح افراد امیرموید بود - موجب مقاومت فرزندان امیرموید در برابر نیروی دولتی و تبعید امیرموید به کرمانشاه شد.
    خاطرات عطاء الله خان، مشاهداتش از رویدادهای یاد شده می باشد.
    کلیدواژگان: امیر موید سوادکوهی، مازندران، اردوی محمد علی شاه، قرارداد1919، خاطرات عطاء الله خان، فتح تهران
  • علی اکبر صفی پور صفحه 97
    ایران و عثمانی و سپس جمهوری ترکیه، در سده های گذشته، مناسبات پر فراز و فرودی پشت سر گذاشته اند. از جمله مسائل مطرح در این زمینه، موضوع کاپیتولاسیون می باشد که بر دوره ای از روابط دو کشور سایه انداخته است. اینکه کاپیتولاسیون چگونه، در چه زمانی و در چه سطحی میان دو کشور برقرار شد، چگونه پا گرفت و فرایند پایانی آن به چه صورتی بود؟ موضوع نوشتار حاضر است که تلاش گردید بر پایه اسناد به جا مانده بویژه اسناد وزارت امور خارجه ایران و نیز قراردادهای منعقده، ابعاد گوناگون آن بررسی و روشن گردد.
    کلیدواژگان: کاپیتولاسیون در روابط ایران، اسناد وزارت امور خارجه، وزارت امور خارجهء ایران، سفارت عثمانی در تهران، کامله الوداد
  • غلامرضا درکتانیان صفحه 114
    در این مقاله، پس از معرفی مراکز خیریه و موضوع فعالیت آنها و چگونگی مشارکت افراد خیر در آن مراکز، به حرمت و تقدس این گونه امور و نگاه جدی و قاطع اسلام به امور خیریه اشاره شده است. در قسمتی دیگر، نحوه شکل گیری این جمعیتها را در تبریز - که از دوره مشروطه شروع شده بود - بیان کرده و جریان شهریور 1320 را در رشد و توسعه این جمعیتها موثر دانسته است. سپس کنترل دولت بر امور از طریق شهربانی و ساواک به خاطر نگرانی رژیم از فعالیت تشکل های مردمی، مورد بررسی قرار گرفته است.
    در مبحث بعدی، پس از ذکر نام بانیان و ارائه تصویر آنها، اهداف جمعیت را برشمرده و اشاره می کند که اهداف یاد شده می باید به گونه ای اجرا شود که جنبه گداپروری نداشته باشد. سپس اعضا و تشکیلات جمعیت را معرفی کرده و نحوه انتخاب اعضای مجمع عمومی، هیئت مرکزی، هیئت مدیره و هیئت بازرسی را توسط اعضا بیان می کند.
    در قسمت بودجه، درآمد جمعیت را از محل کمکهای نقدی اعضا و افراد نیکوکار به صندوق جمعیت و مقرری ماهانه و کمکهای سالانه کمیسیون مستمندان تبریز بیان کرده و طی گزارشهای ارائه شده، هزینه کردهای جمعیت را در بخشهای مختلف آموزش، درمان و سایر امور مستمندان محله نوبر ذکر نموده است.
    در مبحثی با عنوان فعالیتها و اقدامات، به ذکر فعالیتهای جمعیت از زمان تاسیس تا پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی پرداخته و اهم آن اقدامات را در سه محور عمده: «تهیه وسایل تحصیل و آموزش صنعت برای فرزندان یتیم و بی بضاعت محله نوبر»، «تهیه وسایل بهداشت و درمان برای بیماران نیازمند محله» و «اعطای مساعدتهای نقدی و جنسی به مستمندان»، برشمرده است.
    کلیدواژگان: خیریه، کمیسیون مستمندان تبریز، جمعیتهای خیریه، جمعیت خیریهء نوبر، کتابخانهء ملی ایران
  • حوریه سعیدی صفحه 137
    میرزا جواد خان سعدالدوله، از رجال موثر در حوادث دوران مشروطه است. درباره وی، گفته های متفاوت و گاه متناقضی مطرح شده که از او چهره های مبهم در حوادث آن ایام ساخته است. نحوه رفتار او با طرفداران مشروطه و مخالفان آن و موضع خود وی در این میان، موضوع مورد بحث بسیاری از منابع دوره قاجاریه است. و با آشکار شدن اسناد و مدارک نو، گوشه های جدیدی از زندگی سیاسی این فرد موثر در تاریخ معاصر ایران، روشن خواهد شد.
    در مقاله حاضر، سعدالدوله در نامه ای خطاب به مجلس شورای ملی، به یادآوری تلاش هایش در وقایع سیاسی زمان خود پرداخته است.
    کلیدواژگان: میرزا جواد خان سعد الدوله، مجلس شورای ملی، تلگراف
  • مرتضی نورایی صفحه 147
    با وجود اطلاعات بسیار از گذشته نزدیک، پاره ای ساز و کارهای آن در تولید و انتقال اسناد، پیوسته مورد نقد و توجه قرار گرفته است. در این میان، اسناد شنیداری یا همان تاریخ شفاهی، با وجود توانائی های آشکار در انتقال اطلاعات مفید و تا حدودی کارساز، هنوز مورد ارزیابی جدی قرار نگرفته است. از یک سو جایگاه نظری آن در حیطه فلسفه وجودی این شیوه انتقال خبر نیاز به وارسی و تحلیل اساسی دارد و از سوی دیگر، فقدان راهیابی، جایابی و بهره گیری محافل دانشگاهی ایران از این شق از روایات در بازنمود گذشته، محل تامل است. از این رو، به نظر می رسد بررسی این دو مسئله - که از اتفاق، لازم و ملزوم هم نیز هستند - می تواند در راهگشائی، ورود اسناد شفاهی و بهره گیری بهتر از تاریخ شفاهی در گفتمان تاریخی کشور، نقش اساسی داشته باشد. این مقاله، حول دو محور مذکور، سعی در گرهگشائی و گرهنمایی از اشکالات و مشکلات تاریخ شفاهی از این منظر دارد.
    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، تولید تاریخ شفاهی، مصاحبه شونده، مورخان شفاهی، مورد مصاحبه، مورخ و شواهد
  • بهناز زرین کلکی صفحه 164
    آنچه مسلم است، اصول اخلاق حرفه ای، مجموعه ای از استانداردهاست که گروهی خاص تدوین کرده اند تا رفتارهای حرفه ای را منظم و قانونمند سازند. این معیارها، باید به نوعی مورد موافقت همه یا حداقل گروهی از افراد آن حرفه قرار گیرد تا پس از معلوم شدن اهداف حرفه ای، آنچه مورد اقبال عمومی مجموعه قرار گرفت، به صورت مقررات درآید و لازم الاجرا گردد. ضمانت اجرای آن نیز، قبول و تعهد حرفه ای است که فرد نسبت به آن مقررات دارد.
    کلیدواژگان: اصول اخلاق آرشیوی، آرشیویست، ICA، همایش بین المللی، معیارهای اخلاقی
  • jon wall، Pauline stoski، jon hunner، Daniel villa ترجمه: شفیقه نیک نفس صفحه 172
    متن حاضر ترجمه ای است از یک نوشته تحت عنوان: An Oral History Instruction Manual که برای دانش آموزان دبیرستان Panther Achievement Center برای انجام پروژه های تاریخ شفاهی تهیه شده است.
    در این متن«PAC»علامت اختصاری نام دبیرستان مذکور است.
    تاریخ شفاهی از زمانی که مردم توانستند با یکدیگر صحبت کنند، جزئی از تاریخ بشریت بوده است. تاریخ شفاهی اولین نوع تاریخ در جوامع بی سواد بوده است. انسانها تاریخ فرهنگ خود را به وسیله صحبت کردن و قرائت اشعارمنتقل کردند. روایت ها، داستانها و افسانه های یک ملت به صورت شفاهی، نسل به نسل از افراد کهنسال تر به جوانتر ها منتقل شده است. مخصوصا برخی از تاریخ های شفاهی به صورت اشعار حماسی به نوشته در آمدند مانند ایلیاد و اودیسه یا متون مذهبی مانند کتاب mayan یا popul vuh. بنابراین تاریخ شفاهی ریشه های عمیقی دارد.
    در یک صد سال گذشته مورخین اسناد مکتوب را مبنای علمی برای اثبات تئوری های خودشان درباره گذشته برگزیدند. برای بیشتر مورخین حرفه ای، مصاحبه کردن چیزی بود که روزنامه نگاران انجام می دادند؛ با وجود این از جنگ جهانی دوم به بعد با پیدایش تکنولوژی ضبط صدا، تاریخ شفاهی مجددا به عنوان یک منبع با ارزش تاریخی پذیرفته شد. روش قدیمی انتقال تجربه یک جامعه از طریق داستان های نفل شده، به کمک تکنولوژی جدید، روش شناسی جدید و تئوری های جدید به رسمیت شناخته شد. این کتاب راهنما به شما آموزش می دهد که چگونه تاریخ شفاهی را انجام دهید و چگونه از آن به عنوان یک ابزار برای حفاظت از میراث تاریخی استفاده کنید.
    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، مصاحبه شونده، ضبط صدا، مصاحبه کننده، پروژهء تاریخ شفاهی، کیفیت ضبط
  • عماد الدین شیخ الحکمایی صفحه 187
  • خدیجه فهیمی فر، زهرا مومن فرد صفحه 191
    در ادامه معرفی مجموعه های اسناد آرشیوی، در این شماره به مجموعه اسناد خریداری شده پرداخته می شود. اینکه چرا و چگونه اسناد شناسائی، جمع آوری و ساماندهی می شوند و تاکنون آرشیو ملی چه اقدامات و فعالیتهائی در این زمینه انجام داده است، موضوع گزارش می باشد.
    کلیدواژگان: مجموعه های سند در آرشیو، آرشیو ملی، سندهای خریداری شده، سجع مهر، تشکیلات دولتی
  • نسرین بابایی صفحه 3
|
  • Mozafar Shahedi Page 9
    By occuring communistic revolution (October 1917) in Russia and ending the activity of Russia Pawnbroking (Esteqrazi) Bank in Iran, financial-commercial relations between them encountered with important problems. In 1923, Russo-Iran bank established in Tehran and some other cities of Iran, finally after much consultation of two countries, delegates.The activity of these banks reduced in Reza shah's last years government because of some reasons such as the expanding of Iranian Bank's activities and acting some limiting rules and regulations by Iran government, utill the central branch of that operated in Tehran in 1917. Islamic Republic of Iran bought its stocks in stocks in 1980.
  • Hamideh Khodabakhshi* Page 31
    This command is one of the records that remained from Afghan's governing in Iran. This record belongs to Ashraf Afghan, has date and seal, which showed his reign in Iran. It contained very important points as follows: 1)Economic, social and cultural issues of that period 2)The way of Afghan's governing in Iran and their behavior with people, shopkeepers union, tradesmen and religious minorities 3)Their approved rules concerning Afghan's marriage with Iranians and the quality of taking governmental salary from tradesmen 4)The obligation of obtaining permission for settelment 5)The obligation of farmer's behavior and their obeying sultans Religious governor's attending in Moslem's claims and disputes with Indians, Jewish, and the Christians.
  • Ghafar Pourbakhtiar Page 40
    The Constitution governed after Mohammad Ali Shah’s decline. Bakhtiyaries have important role in Tehran capturing and Constitution reviving.they had many influence in Constitutional governments and got very important positions. Isfahan was one of the richest cities of Iran. Bakhtiyari khans captured Isfahan and governed utill Reza Shah dominated over there. Najaf-Qoli khan Samsamossaltaneh Bakhtiyari controlled Isfahan and introduced as Isfahan first governor after autocracy’s decline. Then Khosro khan Sardar Zafar, Gholam- hossein khan Sardar Mohtasham, Sultan Mohammad khan Sardar Ashjae, Nasir khan were the governors of Isfahan utilll 925. Shokrollah khan Qavamoddoleh governed there for a period by Bakhtiyari’s agreement, but his government was very short. Reza shah got prime Minister Position in 1925, from when non Bakhtiyari governors ruled Isfahan. Bakhtiyari khans ruled just Chahar Mahal-e- Bakhtiyari Area then.
  • Siroos Baradaranshokoohi* Page 62
    Twenty - fifth of August 1941, that was coincided with Russ- England agression to Iran cause to Reza shah’s resignation and other changes in different parts of government. One of these parts was Newspapers that were one of the essential ways of stating people’s hidden requests. In these two decades, Newspapers closed and abolished. They show that how appeard in political, social, cultural and economic field again and except some of them, the others begin their descriptive message. Tabriz newspapers prepared a Place for showing organizations and political parties, conflict, written debates with themselves and other newspapers.The author tries to introduce the newspapers of these years (utill December 1945) and states the newspapers that issued in a year of Democrat party’sgovernment in Azerbaijan. On the spur of the matter that is the youths it emphasis on the party's consideration to youths by introducing javanlar (the youths) Newspaper in this year.
  • Mostafa Noori Page 82
    One of the most important events of Constitution era was Mohammad Ali Shah's return to Iran. He was exiled after Tehran conquering in 1909. He has closed relationships with Turkomans, Mazandaran, and Savadkoh's governors, so came to Iran through Estarabad and chose Savadkoh where Ismail Khan Savadkohi's place as his base was. Mohammad Ali Shah's success was certain because of some 5 disputes between constitutionalists such as the event of Atabak Park, but it's conclusion was of the benefit to Constitution government. Resistance of Amir Moaied Savadkohi's children and friends to 1919 Treaty was an important event after the First World War. Formation of this treaty that was coincident with Amir Moaied Savadkohi's children and friend's consistence to 1919 treaty cause their struggle with governmental force and Amir Moaied's exile to Kermanshah. Ata-Ollah Khan's memories were his observations of those events.
  • Aliakbar Safipoor Page 97
    In past centuries, Iran and Ottoman and then Republic of Turkey have many up and down in their relations. One of these issues was the capitulation which accured in period of two countrie's relationships. This article considers how and when capitulation set up and what was its final process. The author tries to definedifferent aspects of this on the basis of remained records from recods of Iran Foreign Ministry and concluded contracts.
  • Gholamreza Darkatanian Page 114
    This article introduces the charitable centers, their activities and then the honor and holiness of these affairs and Islam’s decisive look to charitable affairs. It also brings up their formation in Tabriz and considers the event of August 1941that caused these societies’ improvement. The author tries to contemplate the government control on these activities by police and SAVAK. The author introduces some points as follows: The name of founders and their pictures; the aims of these societies, their members and organizational charts; the way of choosing member of general assembly, central board, board of directors, board of investigation by members.In budget part, the author writes about society incomes, which provided from member’s monetary, monthly stipend and annually contributions of Tabriz poor commission. It points societies’, expenses on education, therapy section... in Nobar Avenue. In activities and approaches part, he states societies, activities from its foundation to the victory of Islamic Republic of Iran and describe them in three fields as follows: Preparing education equipments for orphans, Preparing health and therapy equipments for the needy sick of Nobar Avenue. Granting money and goods to the poor.
  • Hurieh Saeidi Page 137
    Mirza Javad Khan Sad-AlDouleh was an efficient persons in Constitution events. There are different statements about him. His behaviors with pros and cons of Constitution and His position in this concern, is the subject of discussion in several sources of Qajar era. Finding new records indicate new aspects of his political life in Iran contemporary history.In this article, Sad-Al-Douleh reminded his efforts in historical events of that time by his letter to the National Consulative.
  • Morteza Nuraee* Page 147
    Some of existing up and downs in information always examined in record creation, although we have much information about the past. Oral History is very important in information transforming, but it is not assessment properly yet, because the origin of it is not recogniz.Oral History is not consider in universities, and don’t use for recognizing the past.
  • Behnaz Zarinkelki Page 164
    It is certain that professional Code of Ethics is a collection of Standards which special group establishes them due to governed professional behaviors. These criteria must be agreed by all or a group of persons of that profession. Criteria become rules after assigning professional aims being agreed with collection. Sanctions of them are acceptation and professional commitment of persons to those principles.
  • Jon Hunner, Daniel Villa, Pauline Stoski, Jon Wall, Shafigheh Niknafs* Page 172
    This article used by the students of panther Achievement center for doing their Oral History Projects.PAC indicates panther Achievement Center.Oral History is a part of human history from the time when people can speak with each other.Oral History was the first kind of history in illiterate societies. People transferred the history of their cultures through speaking and reading pomes. The adults told their national stories and fictions the youths.There were some oral histories that became epic poems like Iliad and odes or become religious texts like Mayan or popul vuh.In the past century, historians choose records as scientific bases for approving their theories on past. Interview was some thing that journalists done from professional historians point of view.After the Second World War, Oral History accepted as Valuable Historical source again by sound recording technology's appearance. New technology, methodology and theories recognized the previous way of transferring experience. This manual teaches you how to do Oral history and how to use it for preserving historical heritage.