فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیستم شماره 6 (شهریور 1396)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیستم شماره 6 (شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اصیل پژوهشی
  • ملیحه عافیت، احسان اسماعیل پور، لیدا جراحی، لیلا پورعلی، گلناز ایرانمنش، نوید دقیقی، پروانه لایق* صفحات 1-7
    مقدمه
    پره اکلامپسی یک اختلال چند سیستمی با علت شناسی نامعلوم است که به نظر می رسد در درازمدت می تواند افراد مبتلا را در معرض خطر ابتلاء به بیماری های قلبی - عروقی قرار دهد. از سوی دیگر در مطالعات اخیر به افزایش ضخامت اینتیما مدیا شریان کاروتید (IMT) به عنوان ریسک فاکتوری مستقل، در پیش گویی زودرس ابتلاء به بیماری های آترواسکلروتیک قلبی عروقی اشاره شده است. با توجه به اختلال فونکسیون آندوتلیوم به عنوان مکانیسم پاتوژنتیک مشترک در روند تغییرات آترواسکلروتیک و پره اکلامپسی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه ضخامت اینتیما مدیا شریان کاروتید در زنان مبتلا به پره اکلامپسی و کنترل سالم انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی که در سال 95-1394 انجام شد، ضخامت اینتیما مدیا عروق کاروتید مشترک با استفاده از سونوگرافی در 30 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی، 30 زن باردار سالم با فشار خون طبیعی و 30 زن سالم غیر باردار که از نظر سن و سن بارداری همسان بودند، اندازه گیری شد، سپس میانگین آن در بین سه گروه مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و آزمون های کای اسکوئر، تست دقیق فیشر، کولموگروف- اسمیروف، آنووا و کروسکال والیس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین IMT شریان های کاروتید راست و چپ به ترتیب در گروه زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی (05/0±78/0 میلی متر و 28/0±76/0 میلی متر)، در زنان باردار سالم با فشار خون طبیعی (01/0±52/0 میلی متر و 01/0±53/0 میلی متر) و در زنان سالم غیر باردار (01/0±54/0 میلی متر و 01/0±56/0 میلی متر) بود که در گروه زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی تفاوت آماری معناداری با دو گروه دیگر وجود داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    IMT به عنوان مارکری مهم و مستقل در پیش گویی زودرس بیماری های آترواسکلروتیک قلبی عروقی، در زنان مبتلا به پره اکلامپسی به طور بارزی بالاتر از دو گروه کنترل می باشد، از طرفی با توجه به ارتباط این فاکتور با خطر افزایش بیماری های آترواسکلروتیک، منطقی است این زنان به عنوان گروه پرخطر بیماری های قلبی - عروقی در نظر گرفته شده و مورد بررسی های غربالگری زودرس بیماری های آترواسکلروتیک قلبی - عروقی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی - عروقی، پره اکلامپسی، IMT
  • فاطمه زهرا کریمی، سلمه دادگر، محبوبه عبدالهی، سمیه یوسفی، مریم تولیت، زهرا خسروی عنبران* صفحات 8-21
    مقدمه
    تغییرات جسمانی و روان شناختی دوران بارداری بر کیفیت زندگی زنان باردار تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین کیفیت زندگی و شکایات شایع دوران بارداری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 199 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام گرفت. گردآوری دادها با استفاده از پرسشنامه شکایات شایع دوران بارداری و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون خطی چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین نمره رضایت مندی کلی از زندگی 75/16±84/68 و میانگین نمره شکایت های شایع مادران باردار 1/9±12/38 بود. بر اساس نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون بین نمره شکایات شایع دوران بارداری با نمره رضایت مندی کلی از زندگی (34/0- =r، 001/0>p) و نمره حیطه های جسمی (425/0- =r، 001/0>p)، روحی (239/0- =r، 001/0>p)، اجتماعی (228/0- =r، 002/0>p) و محیطی (161/0- =r، 04/0>p) همبستگی معکوس و معناداری وجود داشت. همچنین بر اساس نتایج رگرسیون خطی، حمایت اطرافیان اثر مثبت بر کیفیت زندگی داشت؛ به طوری که میانگین نمره کیفیت زندگی در گروهی با حمایت متوسط حدود 8 واحد و در گروهی با حمایت بالا حدود 11 واحد بیشتر از گروه با حمایت پایین بود (001/0>p). همچنین با افزایش شکایات شایع دوران بارداری میانگین نمره کیفیت زندگی 57/0 کاهش یافت که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    شکایات دوران بارداری اثر قابل ملاحظه ای بر کیفیت زندگی زنان باردار دارد، لذا توجه مراقبین بهداشتی به این شکایات و برنامه ریزی در جهت اقدامات مراقبتی برای کنترل آن و حمایت اطرافیان می تواند بر کیفیت زندگی زنان باردار، تاثیر بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: زنانباردار، شکایات شایع دوران بارداری، کیفیت زندگی
  • رزیتا داودی، فاطمه تارا، معصومه میرتیموری، سلمه دادگر، رباب لطیف نژاد، آزاده سلطانی فر، شقایق رحمانی، گلناز صبوری، مریم زارع حسینی، نفیسه ثقفی، تکتم حسین نژاد، محبوبه اسدی صفحات 17-23
    مقدمه
    کودکان آینده سازان جامعه هستند و تامین سلامت کودکان یک سرمایه گذاری ملی و سازنده است. از آنجایی که مادران بیشترین تماس را با نوزادان دارند، بالا بودن آگاهی آنها در زمینه مراقبت ها و عوامل خطر دوره نوزادی می تواند در پیشگیری از مرگ و میر نوزادان بسیار موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی مادران از مراقبت های نوزادی در سه بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 784 مادر باردار مراجعه کننده به زایشگاه های بیمارستان های ام البنین (س) ، امام رضا (ع) و قائم (عج) انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه، پرسشنامه پژوهشگر ساخته در خصوص مراقبت های دوره نوزادی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های تی، کای اسکوئر و آنووا انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 50 نفر (4/6%) از مادران در مورد مراقبت های دوره نوزادی آگاهی ضعیف، 430 نفر (8/54%) آگاهی متوسط و 295 نفر (6/37%) آگاهی خوب داشتند. مادران با سطح تحصیلات دیپلم بیشترین میزان آگاهی را نسبت به سایر مادران داشتند. بین میزان تحصیلات، شغل مادر و نوع زایمان با آگاهی مادران از مراقبت های دوره نوزادی ارتباط معناداری وجود داشت (05/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر میزان آگاهی مادران در پیشگیری از بیماری ها و مرگ و میر نوزادان، بهتر است تمرکز بیشتری بر آموزش مادران به خصوص در زمینه فعالیت های ورزشی مادر و رژیم غذایی، ترک خوردگی سرپستان و داروهای بی خطر در دوران شیردهی برای تمام مادران معطوف شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، دوره نوزادی، مراقبت های نوزادی
  • عزت شبانی، نیره خادم *، محمدتقی شاکری صفحات 24-30
    مقدمه
    منجمد کردن رویان ها به صورت بالقوه بهترین راه برای افزایش میزان باروری برای زنان در معرض سندرم تحریک بیش از حد تخمدان و زنان در خطر از دست رفتن عملکرد تخمدان می باشد. با توجه به اهمیت موضوع و پیشرفت های روزافزون در دنیا در زمینه جنین های فریز و بارداری، مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان باروری و عوامل موثر بر آن به دنبال انتقال جنین تازه و جنین منجمد شده در زنان تحت درمان با روش های کمک باروری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه هم گروهی طی سال های 89-1388 بر روی 200 زن نابارور که جهت درمان ناباروری به مرکز ناباروری منتصریه مشهد مراجعه کرده و کاندید IVF/ICSI بودند، انجام شد. رویان های بیماران در گروه های تازه یا منجمد برای انتقال به رحم مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و کروسکال والیس استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 200 زن نابارور، 80 نفر (40%)اززنان باردار شدند که 43 نفر (43%) در گروه جنین تازه و 37 نفر (37%) در گروه جنین منجمد بودند که این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود (38/0=p). علل ناباروری، تعداد سلول های جنین و grading جنین های انتقال یافته، عوارض زایمانی، نحوه انتقال جنین، تعداد جنین های حاصل از زایمان و ضخامت آندومتر بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (61/0=p). تفاوت میانگین تعداد جنین های منتقل شده در دو گروه معنادار بود (05/0>p) که این تفاوت پس از حذف زنان حامله نشده و انجام مقایسه در زنان حامله شده، دیگر معنادار نبود (22/0=p).
    نتیجه گیری
    هیچ تفاوتی از نظر میزان حاملگی و عوارض بارداری بین دو گروه جنین های فریز و جنین های تازه وجود ندارد (53/0=p).
    کلیدواژگان: جنین تازه، جنین منجمد، روش های کمک باروری
  • شروین فروزانمهر *، طاهره زنده دل، ماندانا میرمحمدعلی، سقراط فقیه زاده صفحات 31-39
    مقدمه
    یائسگی، یکی از مهم ترین بحران های زندگی زنان است و علائمی که زنان در این مرحله تجربه می کنند، از جمله چالش های مهم مراقبتی می باشد و یکی از مهم ترین پیامدهای آن، اضطراب پنهان ناشی از یائسگی است. چندی است که والرین به عنوان یکی از داروهای مورد توجه محققین و پزشکان برای کاهش عوارض دوره یائسگی مورد توجه قرار گرفته است و نتایج متناقضی نسبت به عملکرد این دارو به دست آمده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر والرین بر اضطراب زنان یائسه انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مداخله ای و کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 1393 بر روی 144 نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. واحدهای پژوهش به دو گروه 72 نفری مداخله و کنترل تقسیم شده و درمان متقاطع بین دو گروه در دو مرحله صورت گرفت. در هر نوبت آزمایش، گروه مداخله در هر روز دو نوبت کپسول های 530 میلی گرمی حاوی والرین و گروه کنترل کپسول های پلاسبو با ویژگی های ظاهری مشابه دریافت کردند. به منظور سنجش اضطراب زنان از پرسشنامه اضطراب پنهان اشپیل برگر استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های مقایسه میانگین زوجی و اندازه های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    استفاده از والرین تاثیر معناداری بر کاهش اضطراب زنان یائسه نداشت، اما تاثیر آن در مداخله دوم و پس از دریافت دارونما معنادار بود (003/0=p) که نشان از نقش موثر طول دوره درمان بر اثربخشی این دارو دارد.
    نتیجه گیری
    والرین بر کاهش اضطراب زنان یائسه موثر است و به نظر می رسد که طول دوره درمان نقش تعیین کننده ای در تاثیرگذاری والرین بر کاهش اضطراب زنان یائسه ‏داشته باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، زنان یائسه، والرین
  • حبیبه صالحی عالی*، رقیه درگاهی، فرحوش پروین درآباد، پوران اخوان اکبری، سولماز فتحی صفحات 40-49
    مقدمه
    خونریزی غیرطبیعی رحمی یک مشکل شایع در زنان اواخر سنین باروری می باشد که نیازمند ارزیابی مناسب است. اقدامات تشخیصی جهت کشف ضایعات پاتولوژیک رحم در این بیماران شامل بیوپسی آندومتر، سونوگرافی ترانس واژینال، هیستروسکوپی و (دیلاتاسیون و کورتاژ) D&C می باشد. با توجه به اهمیت ارزیابی خونریزی رحمی جهت درمان صحیح بیماری، مطالعه حاضر با هدف مقایسه ارزش تشخیصی سونوگرافی ترانس واژینال و دیلاتاسیون و کورتاژ در تعیین علل خونریزی غیر طبیعی رحمی در زنان حوالی سنین یائسگی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی در سال های 94-1392 بر روی 94 نفر از زنان دارای خونریزی غیرطبیعی رحمی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی علوی اردبیل انجام شد. پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات فردی و انجام معاینه لگن و پاپ اسمیر، برای همه بیماران سونوگرافی ترانس واژینال و دیلاتاسیون و کورتاژ انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های کوکران، تعیین حساسیت و ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میوم شایع ترین یافته پاتولوژیک در هر دو روش سونوگرافی ترانس واژینال و دیلاتاسیون کورتاژ (به ترتیب با 9/65% و 6/60%) بود. حساسیت سونوگرافی ترانس واژینال برای تشخیص میوم و پولیپ به ترتیب 5/59% و 2/51% و ویژگی آن 2/83% و 5/72% بود. ارزش اخباری مثبت و منفی روش سونوگرافی ترانس واژینال برای تشخیص میوم به ترتیب 2/42% و 4/57% و برای تشخیص پولیپ 1/61% و 9/39% بود. حساسیت و ویژگی سونوگرافی ترانس واژینال در تشخیص افراد نرمال از غیر نرمال به ترتیب 5/59% و 4/65% بود. ارزش اخباری مثبت و منفی نیز به ترتیب 4/12% و 58/84% بود. هم چنین حساسیت و ویژگی روش سونوگرافی ترانس واژینال در تشخیص صحیح افرادی که دارای خونریزی غیر طبیعی بودند به ترتیب 5/87% و 5/94% گزارش شد. ارزش اخباری مثبت و منفی این روش نیز به ترتیب 5/26% و 86/37% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت و ویژگی بالای سونوگرافی ترانس واژینال در تشخیص صحیح افراد غیر نرمال (دارای خونریزی غیر طبیعی) و هزینه پایین و غیرتهاجمی بودن، این روش به عنوان اولین قدم برای بررسی بیماران دارای خونریزی غیر طبیعی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: حوالی یائسگی، سونوگرافی ترانس واژینال، (دیلاتاسیون و کورتاژ)D&C، خونریزی غیرطبیعی رحمی
  • فاطمه سادات موسوی، ناهید گلمکانی*، حمیدرضا بهرامی طاقانکی، آزاده ساکی، فریده اخلاقی صفحات 50-60
    مقدمه
    اضطراب پس از سزارین با افزایش درد، میزان استفاده از آنالژزیک ها و افزایش مدت بستری در بیمارستان همراه است. اوریکولوتراپی ممکن است به عنوان یک روش طب مکمل جهت کاهش اضطراب مفید باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اوریکولوتراپی بر اضطراب بیماران بعد از سزارین انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوگروهه در سال 1394 بر روی 66 زن باردار مراجعه کننده جهت سزارین به بیمارستان ام البنین (س) مشهد انجام شد. در گروه مداخله 3-2 ساعت بعد از عمل، به مدت 20 دقیقه اوریکولوتراپی (در نقاط شن من، ساب کورتکس، رحم، لگن و شکم) انجام شد. میزان اضطراب با استفاده از پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر و میزان فشارخون و نبض قبل، 1 و 2 ساعت بعد از مداخله ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی، کای اسکوئر و فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر مشخصات جمعیت شناختی، میانگین اضطراب پنهان و آشکار قبل از سزاین و اضطراب آشکار قبل از مداخله (بعد از سزارین) تفاوت معناداری نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    استفاده از اوریکولوتراپی در کاهش اضطراب مادران پس از سزارین تا 2 ساعت بعد از مداخله تاثیری ندارد، بنابراین توصیه می شود مطالعات بیشتر در ارتباط با اثر اوریکولوتراپی بر اضطراب پس از سزارین با پیگیری در زمان طولانی تر انجام شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، اوریکولوتراپی، سزارین، طب مکمل
  • الهام قبادی، سویل حکیمی*، مژگان میرغفوروند، سیمین صیدی، سعید دستگیری صفحات 61-68
    مقدمه
    بارداری و زایمان با تغییراتی در وزن و وضعیت عملکرد مادری همراه است. با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش ها مبنی بر کاهش فعالیت عملکردی در افراد چاق، مطالعه حاضر با هدف تعیین حفظ وزن و ارتباط آن با وضعیت عملکرد مادری در 6 ماه پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1395 بر روی 307 زن زایمان کرده در شهر اردبیل انجام گرفت. حفظ وزن به صورت تفاضل وزن ثبت شده در هفته 12-10 بارداری و وزن ثبت شده در 6 ماه پس از زایمان تعریف شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی اجتماعی و پرسشنامه وضعیت عملکرد پس از زایمان بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 17) و آزمون های همبستگی پیرسون، مدل رگرسیون لوجستیک و مدل خطی عمومی با تعدیل متغیرهای پایه انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین حفظ وزن زنان 6 ماه بعد از زایمان 5/0±99/9 کیلوگرم بود. بر اساس نتایج آزمون همبستگی پیرسون، بین تمام زیر دامنه ها شامل مسئولیت خانه (05/0=p)، فعالیت اجتماعی (042/0=p)، مراقبت از نوزاد (009/0=p) و مراقبت از خود (001/0>p) با حفظ وزن ارتباط معنی داری وجود داشت. تنها زیر دامنه ای از وضعیت عملکردی که با حفظ وزن ارتباط معنادار نداشت، زیر دامنه شغل بود (05/0
    نتیجه گیری
    زنان حفظ وزن قابل قبولی 6 ماه بعد از زایمان داشتند و حفظ وزن بالا با وضعیت عملکردی مادری پایین همراه بود، بنابراین نیاز به ارزیابی دقیق تر وزن مادران پس از زایمان و توصیه های مناسب تغذیه در دوران شیردهی می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، حفظ وزن، نفاس، وضعیت عملکرد مادری
  • سولماز کوهستانی*، زهرا عابدیان، حبیب الله اسماعیلی، نگار اصغری پور صفحات 69-79
    مقدمه
    اندوه پس از زایمان از جمله عوارضی است که می تواند بر سلامت مادر و چگونگی ارتباط وی با نوزاد و در نتیجه سلامت جسمی و روانی او تاثیر بگذارد، لذا تیم درمان باید مداخلات زودهنگام جهت پیشگیری از اندوه مادران را مورد توجه قرار دهند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ نوزاد توسط مادر بر اندوه پس از زایمان در زنان نخست زا انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1395 بر روی 54 زن نخست زا با زایمان طبیعی مراجعه کننده به بیمارستان های امام رضا (ع) و ام البنین (س) مشهد انجام شد. مادران گروه مداخله از روز اول تا دهم بعد از زایمان، روزانه یک مرتبه به مدت 15 دقیقه نوزاد خود را ماساژ می دادند. در گروه شاهد هیچ مداخله ای صورت نگرفت. سطح اندوه پس از زایمان در روزهای اول، چهارم و دهم بعد از زایمان در هر دو گروه مداخله و کنترل ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های من ویتنی، تست دقیق فیشر و کای دو انجام شد.
    یافته ها
    در روز اول بعد از زایمان،میانگین نمره اندوه گروه ها تفاوت آماری چندانی نداشت (084/0=p)، در حالی که میانگین نمره اندوه در روز چهارم (001/0=p) و دهم (034/0=p) بعد از زایمان بین گروه ها اختلاف معنی داری داشت؛ به این معنا که میانگین شدت اندوه در گروه مداخله در روزهای چهارم و دهم پس از زایمان کمتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    ماساژ نوزاد در کاهش شدت اندوه پس از زایمان موثر است. نظر به اینکه ماساژ نوزاد، روشی مفید و بدون هزینه جهت کاهش شدت اندوه مادران است، انجام آن بعد از زایمان به منظور پیشبرد سلامت روانی مادر به مادران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اختلالات خلقی، اختلالات دوره نفاس، افسردگی پس از زایمان، ماساژ، نوزاد
  • میترا ملایی نژاد *، شهناز کهن، فرزانه غدیریان صفحات 80-95
    مقدمه
    بیوگی حادثه ای پراسترس برای زنان است که اغلب با از دست دادن سلامتی، روابط انسانی و حمایت مالی همراه است. مطالعه حاضر با هدف توصیف تجارب بیوه زنان از بیوگی و تلاش آنها برای برطرف کردن نیازهای عاطفی جنسیشان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه با استفاده از رویکرد کیفی به روش پدیدارشناسی انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه بدون ساختار با 10 بیوه زن که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شده بودند، گردآوری شد . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش کلایزی انجام شد.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، سه مفهوم اصلی به همراه زیر مفهوم ها شناسایی شدند که مفاهیم اصلی شامل: دوگانگی احساسی مادری در برابر زنانگی؛ نیازهای جنسی واضح اما نگفتنی؛ ازدواج مجدد و سرانجام مبهم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، نمایی نزدیک از مشکلات بیوه زنان را در برابر باورهای فرهنگی و اجتماعی نامناسب در مورد نیازهای جنسی و عاطفی شان نشان داد. زنان بیوه، نیازهای جنسی شان را واضح اما با توجه به محدودیت های اجتماعی «غیر قابل بیان» توصیف کردند. آنها با دوگانگی ترس و نیاز برای تامین نیازهای جنسی شان در جامعه مواجه اند که مدتی پس از فوت همسرشان شدت می یابد. آنها نیازهای جنسی و عاطفی پاسخ داده نشده شان را با عنوان «مادری در برابر زنانگی» توصیف کردند و شرح دادند که چگونه احساس نیازشان برای تماس غیر جنسی و دریافت حمایت عاطفی از مردان، آنها را در ایفای نقششان به عنوان مادر، با دوگانگی روبرو کرده است. همچنین نتایج نشان داد که چگونه مهارها و باورهای اجتماعی، بیوه زنان را به سمت یک زندگی غیر جنسی برای حمایت از فرزندانشان سوق می دهد.
    کلیدواژگان: ازدواج، بیوگی، زنان، مطالعه کیفی، نیازهای جنسی، نیازهای عاطفی
  • مروری
  • حسین معتمدی *، مهشید آریا صفحات 96-114
    مقدمه
    کلامیدیا تراکوماتیس غالبا از طریق مقاربت جنسی منتقل می شود و مانند سایر بیماری های گروه STD (منتقل شونده جنسی)، در درجه اول افراد جوان و فعال جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد و به دلیل ایجاد عوارض در دوران بارداری حائز اهمیت است. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی نقش واریته های سرمی این باکتری و ارتباط آن با عوارض ناشی از عفونت آن انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مروری داده ها از بانک های اطلاعاتی Web of Science، Google Scholar، PubMed، Sciencedirect، ISC و magiran با استفاده از کلید واژه های Chlamydia trachomatis، STD، Prevalence، Serovar، Infertility، کلامیدیا تراکوماتیس، عفونت های تناسلی، ناباروری و واریته های سرمی گردآوری شد و با تاکید بر مقالات انگلیسی زبان چاپ شده در 5 سال اخیر، از 66 مقاله استفاده گردید.
    یافته ها
    تعیین پراکنش سویه های مختلف این باکتری درون سلولی اجباری در مناطق جغرافیایی مختلف می تواند راهنمای مناسبی برای طراحی برنامه های اپیدمیولوژیک به منظور کنترل عفونت کلامیدیایی و به دنبال آن کنترل STD باشد. تقریبا تمامی مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داده اند که واریته های سرمی D تا K عمدتا با عفونت های ادراری- تناسلی در ارتباط هستند و واریته سرمی E، واریته سرمی غالب مرتبط با عفونت دهانه رحم، واژن و مجاری ادراری- تناسلی است، ولی شیوع آن در مطالعات بین 50-20 درصد متغیر است. توزیع جغرافیایی گروه های سرولوژی در سراسر جهان در سطح ملی بسیار مشابه ولی در شهرها دارای اختلافاتی است. شایع ترین واریته های سرمی در سراسر جهان E، D و F هستند.
    نتیجه گیری
    یافته های موجود ارتباط بین واریته های سرمی ادراری- تناسلی و شدت علائم بالینی و مدت زمان عفونت های کلامیدیا تراکوماتیس را نشان داده اند؛ اگرچه در این میان داده های متناقضی نیز گزارش شده است.
    کلیدواژگان: بیماری های منتقل شونده جنسی، کلامیدیا تراکوماتیس، گروه سرمی، ناباروری
  • گزارش مورد
  • سیده حورا موسوی واحد *، ملیحه عافیت، منصوره متقی، سید مصطفی پشنگ، عاطفه علامتیان صفحات 115-120
    مقدمه
    فاشئیت نکروزان یک نوع عفونت نکروزان بافت نرم است که فاسیا و بافت چربی زیرجلدی را درگیر می کند، پیشرفت سریع داشته و سبب تخریب بافتی گسترش یابنده، توکسیسیتی، سپسیس و در نهایت مرگ می شود. «گانگرن فورنیه» نام دیگر «فاشئیت نکروزان پرینه» می باشد. علائم آن شامل: درد شدید، تورم، قرمزی و سفتی ناحیه لابیا ماژور بوده که سریعا پیشرفت کرده و دیواره قدامی شکم و ناحیه گلوتئال را نیز درگیر می کند. تابلوی بالینی مراحل اولیه گانگرن فورنیه مشابه آبسه بارتولن بوده و به دلیل نادر بودن گانگرن فورنیه و شایع بودن آبسه بارتولن، ممکن است جراح ژنیکولوژیک آن را مدنظر نداشته باشد.
    معرفی بیمار: بیمار خانم 52 ساله بود که به دلیل تب، درد، قرمزی و تورم ناحیه ولو در بیمارستان بستری شد و در ابتدا با تشخیص آبسه بارتولن تحت درناژ و مارسوپیالیزاسیون قرار گرفت، ولی به دلیل ادامه تب، عدم بهبود درد و پیشرفت اریتم و تورم تا ناحیه مونس پوبیس و RLQ (کوادران تحتانی راست شکم) و ترشح بسیار بدبوی پرینه با تشخیص گانگرن فورنیه تحت دبریدمان وسیع جراحی و آنتی بیوتیک وسیع الطیف وریدی قرار گرفت و بعد از 2 هفته با حال عمومی خوب و بدون تب ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مراحل اولیه گانگرن فورنیه می تواند با آبسه بارتولن اشتباه شود، در افراد دارای بیماری زمینه ای مانند دیابت یا نقص ایمنی در صورت ایجاد علائم اوروژنیتال، باید گانگرن فورنیه را علی رغم نادر بودن مدنظر داشت، چون گانگرن فورنیه یک فوریت جراحی است و تشخیص زودرس و درمان سریع و گسترده می تواند از موربیدیتی و مورتالیتی جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: آبسه بارتولن، دبریدمان، فاشیئت نکروزان، گانگرن فورنیه، مارسوپیالیزاسیون
|
  • Maliheh Afiat, Ehsan Esmailpour, Lida Jarahi, Leila Pourali, Golnaz Iranmanesh, Navid Daghighi, Parvaneh Layeg* Pages 1-7
    Introduction
    Preeclampsia is a multisystem disorder with unknown etiology which raises the risk of developing cardiovascular diseases in later life. On the other hand , recent studies have shown that increase in Carotid intima-media thickness (IMT) could be an independent predictor for early detection of atherosclerotic cardiovascular Diseases. According to Endothelial dysfunction as a common pathogenetic mechanism in preeclampsia and atherosclerotic process, we compared the carotid IMT of women with preeclampsia to healthy controls.
    Methods and Materials: In this cross-sectional study in the years 1394-95, IMT of common carotid artery was measured by ultrasonography in 30 pregnant women who admitted due to preeclampsia , 30 healthy pregnant women and 30 healthy non-pregnant women who were matched for age and gestational age. Then the data were coded and imputed to the software. Statistical analysis was done using SPSS software (version 11.5) and appropriate statistical tests. The level of statistical significance considerate as lower than 0.05.
    Results
    The Mean IMT of carotid arteries was 0.77 ± 0.29 mm in pregnant women with preeclampsia , 0.52± 0.09 mm in healthy normotensive pregnant women and 0.55± 0.07 mm in healthy non-pregnant women with significant statistical difference among three groups.p value:
    Conclusion
    The results of this study showed that IMT as an important and independent marker in the early prediction of atherosclerotic cardiovascular disease in women with preeclampsia is significantly higher than the control groups. Considering the association between increased IMT and higher risk of atherosclerotic diseases, we suggest that women with preeclampsia should be assessed for early detection of atherosclerotic cardiovascular diseases as a high risk group.
    Keywords: Preeclampsia, Carotid intima-media thickness, cardiovascular disorders
  • Fatemeh Zahra Karimi, Salmeh Dadgar, Mahbubeh Abdollahi, Somayyeh Yousefi, Maryam Tolyat, Zahra Khosravi Anbaran* Pages 8-21
    Introduction
    Physical and psychological changes during pregnancy lead to changes in pregnant mother's health behaviors and life style and has effects on physical, psychological and social health and eventually on her quality of life in different stages of pregnancy . This study was done with aim to determine the relationship between quality of life and minor ailments of pregnancy.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 199 pregnant women referred to health centers of Birjand University of Medical Sciences in 2014. Data collection tools included: researcher-made questionnaire consisting of demographic and midwifery information, minor ailments of pregnancy questionnaire, and shorted version of the quality of life standard questionnaire (SF-26). Data were analyzed by SPSS software (version 16) and using Pearson correlation coefficient and multiple linear regression analysis. P
    Results
    The mean of overall satisfaction of life was 68.84±16.75 and the mean score of pregnant mother's common complaints was 38.12±9.1. The most common complaint was related to fatigue (82.3%). Also, the results of Pearson correlation coefficient showed significant reverse correlation between minor ailments of pregnancy and the score of overall satisfaction of life (r = -0.34, p
    Conclusion
    The incidence of ailments during pregnancy has a remarkable effect on pregnant women's quality of life. So, the health worker's attention to these complaints and planning for care and health measurements for control and support of others can be effective on pregnant women's quality of life.
    Keywords: Minor Ailments of Pregnancy, Pregnant women, Quality of life
  • Rozita Davoodi, Fatemeh Tara, Masoumeh Mirteimouri, Salmeh Dadgar, Robab Latifnejad Roudsari, Azadeh Soltanifar, Shaghayegh Rahmani, Golnaz Sabouri, Maryam Zare Hoseini, Nafiseh Saghafi, Toktam Hoseinnezhad, Mahboubeh Asadi * Pages 17-23
    Introduction
    Children are important component of future society and providing their health care is a national investment. With regard to close contact between mother and child, so, improving the mothers’ knowledge about neonatal care and the risk factors can be effective to prevent neonatal mortality and morbidity. This study was performed with aim to evaluate mothers’ knowledge about neonatal care in three educational hospitals of Mashhad University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014 on 784 pregnant women referred to maternity wards of Omolbanin, Emam reza and Ghaem hospitals. The data collection tool was a researcher-made questionnaire on neonatal care. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and using t-tests, Chi-square and ANOVA. P
    Results
    The knowledge of 50 mothers (6.4%) about neonatal care was poor, 430 (54.8%) moderate and 295(37.6%) good. The mothers with diploma level education had the highest level of knowledge than other mothers. There was significant relationship between mother's level of education, job and mode of delivery with mother's knowledge about neonatal care (P=0.005).
    Conclusion
    Due to the effect of mother's knowledge in the prevention of neonatal disease and mortality, it is better to focus more on educating mothers, especially in the field of mother’s diet and exercise, nipple cracking, and safe drugs during breastfeeding for all mothers.
    Keywords: Knowledge, Neonatal care, Neonatal period
  • Ezzat Shabani, Nayereh Khadem*, Mohammad Taghi Shakeri Pages 24-30
    Introduction
    Embryo cryopreservation is potentially the best method to increase pregnancy rate for the women at risk of OHSS (Ovarian Hyper stimulation Syndrome) and the women at risk of losing ovarian function. With regard to the importance of issue and increasing development in the world regarding to Embryo cryopreservation and following pregnancy, this study was performed with aim to compare pregnancy rate and effective factors following fresh and frozen embryos transfer in women undergoing Assisted Reproductive Techniques (ART) in Milad Infertility Center (Montaserieh).
    Methods
    This cohort study was performed on 200 infertile women who had referred to Mashhad Montaserieh Infertility Center during 2009-2010 for infertility treatment and were candidate for IVF/ICSI. Mature embryos of the patients were used in frozen and fresh groups for embryo transfer to uterus. Data was analyzed by SPSS software (version 11.5) and using Chi-square, independent t, and Kruskal Wallis test. P
    Results
    From 200 infertile women, 80 cases (42%) had pregnancy which 43 (43%) were in fresh embryo group and 37 (37%) in frozen embryo group; the difference was not significant (P=0.38). Infertility causes, number of embryo cells and grading of transferred embryos, delivery complications, method of embryo transfer, number of fetuses obtained from delivery, and endometrial thickness were not statistically different between two groups (P=0.61). But, mean number of transferred embryo was statistically different between fresh embryo group and frozen embryo group (P
    Conclusion
    There was no significant difference between fresh and frozen groups in terms of pregnancy rate and pregnancy complications (P=0.53).
    Keywords: Assisted Reproductive Techniques (ART), Fresh embryos, Frozen embryos
  • Shervin Forouzanmehr *, Tahereh Zendehdel, Mandana Mirmohammadali, Soghrat Faghihzadeh Pages 31-39
    Objective
    Menopausal is one of the crisis’s of women life and the signs women experience in this period is one of important care challenges and one of its most important consequences could be known as the concealed anxiety came out the menopausal. So the present study is aimed to evaluate the effect of valerian on the anxiety of menopause women.
    Methods
    This study is the kind of observational and clinical random traits studies. Sample cases of this study divided into two 72 individual groups of treatment and control randomly and a cross over design was done between two groups in the second phase of study. In the each period of experiment the treatment group received 530 mg valerian contained capsules two times per day and the control group received placebo capsules with the same apparent features. To measure the females’ anxiety, Espiell Berger concealed anxiety questionnaire was used and the paired sample mean compare test and repeated measure tests were used to analyze data in the statistical software SPSS.
    Results
    Results showed that using valerian has no significant effect on decreasing anxiety but its effect in the second test level and after receiving placebo was found significant that shows the effective role of cure period time on the efficiency of this drug.
    Conclusion
    It seems that the cure period has elementary role in valerian effectiveness on the decrease of postmenopausal women’s anxiety. ý
    Keywords: valerian, postmenopausal women, Anxiety
  • Habibeh Salehi Aali *, Roghayeh Darghi, Farahvash Parvin Darabad, Pouran Akhavan Akbari, Solmaz Fathi Pages 40-49
    Introduction
    Abnormal uterine bleeding (AUB) is a common gynecological problem in peri-menopausal women which needs proper evaluation. Diagnostic procedures for detection of uterine pathological lesions include endometrial biopsy, Transvaginal ultrasonography, diagnostic hysteroscopy and dilation and curettage (D&C). Regarding to the importance of uterine bleeding for proper treatment, this study was performed with aim to compare diagnostic value of Transvaginal ultrasonography with dilation and curettage (D&C).to determine the causes of abnormal uterine bleeding in perimenopausal women.
    Methods
    This descriptive-analytic study was performed on 94 women with abnormal uterine bleeding referred to Ardabil Alavi hospital from 2013 to 2015. After completing the demographic questionnaire, pelvic examination and Pap smear, transvaginal sonography (TVS) and dilatation and curettage (D&C) were performed for all patients. Data analysis was done using SPSS software (version18) and Cochrane test, determination of sensitivity and specificity and positive predictive value (PPV) and negative predictive value (NPV). P
    Results
    Myoma was the most common pathological lesion in both TVS and D&C methods (65.9% and 60.6 %, respectively). Sensitivity of TVS for detecting of myoma and endometrial polyp were 59.5% and %51.2, respectively and the specificity was 83.2% and 72/5%, respectively. PPV and NPV of TVS for diagnosis of myoma were 42.2%, 57.4% and for diagnosis of endometrial polyp were 61.4% and 39.9%, respectively.
    Sensitivity and specificity of TVS in the diagnosis of normal and abnormal bleeding) was 59.5% and 65.4%, respectively. PPV and NPV was 12.4% and 84.58%, respectively. The sensitivity and specificity of TVS in the correct diagnosis of patients with abnormal bleeding was 87.5% and 94.5%, respectively. PPV and NPV of TVS was 26.5% and 37.86%, respectively.
    Conclusion
    Due to the high sensitivity and specificity of transvaginal sonography in the correct diagnosis of abnormal bleeding and non-invasiveness and low cost of this method, it is suggested as the first step in the evaluation of patients with abnormal bleeding.
    Keywords: Abnormal bleeding, Dilation, curettage, Perimenopause, Transvaginal sonography
  • Fatemeh Sadat Mousavi, Nahid Golmakani *, Hamid Reza Bahrami Taghanaki, Azadeh Saki, Farideh Akhlaghi Pages 50-60
    Introduction
    Post-cesarean anxiety is associated with increased pain, using analgesics and increased hospitalization time. Auriculotherapy may be useful as a complementary medicine to reduce anxiety. So, this study was performed with aim to evaluate the effects of auriculotherapy on anxiety in patients after cesarean section.
    Methods
    This two-group randomized clinical trial study was performed on 66 pregnant women who referred to Mashhad Omolbanin hospital for caesarean section in 2015. In the intervention group, 2-3 hours after the operation, Auriculotherapy (in shenmen, subcortex, uterus, pelvic and abdominal points) was performed for 20 minutes. Before, one and two hours after the intervention, anxiety was measured by Spielberger anxiety questionnaire and blood pressure and pulse rate were evaluated. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and statistical tests of independent t-test, paired t-test, Chi-square and Fisher test. P
    Results
    There were no significant differences between two groups in terms of demographic characteristics, mean of state and trait anxiety before cesarean and state anxiety before the intervention (after cesarean) (P>0.05). No significant difference was observed between two groups in terms of mean anxiety one hour after the intervention (P=0.332). Two hours after the intervention, anxiety reduced in auriculotherapy group, but increased in control group, although the difference was not significant (P=0.876). Also, no significant difference was found between two groups in terms of systolic and diastolic blood pressure and pulse rate (P>0.05).
    Conclusion
    The use of auriculotherapy has no effect on reducing maternal anxiety after cesarean up to two hours after the intervention; therefore, it is recommended to perform further studies regarding the effects of auriculotherapy on anxiety after cesarean for longer time follow-up.
    Keywords: Anxiety, Auriculotherapy, Cesarean, Complementary medicine
  • Elham Ghobadi Jamadi, Sevil Hakimi *, Mojgan Mirghafourvand, Simin Seidi, Saeed Dastgiri Pages 61-68
    Introduction
    Childbirth causes increasing weight between 0.4 to 1.8 kg according woman's age. Changes in life as a result of pregnancy and childbirth result in shifting in mothers operations and some cant handle taking care of their infant even in third month and don’t start housework and social activities. According to the results of researches about activity subtraction of fat people, aim of this study is to consider weight retentionand its relation with mother's functional state in 6 months after childbirth.
    Methods
    This cross sectional research has been done 6 months after delivery on 307 in Ardabil, 2016. Weight retention was measured by minus weight in 10th-12th week of pregnancy and weight in 6 month after childbirth. Weighting process was done by a similar person in each time. Data gathering tools in this research were included socio demographic and functional status questionnaire.
    Results
    three hundred seven women participated in this study from May to August 2016. The mean (SD) Body Mass Index was 25.58(4.47). The mean (SD) weight retention 6 months after delivery was 0.5(9.99) kg. Out of job subdomain of functional status, others, including household activities (p=0.05), social and community activities (p=0.042), infant care activities (p= 0.009) and self-care activities (p
    Conclusion
    Studied women had acceptable weight retention 6 months after delivery. In present study there is a significant and inverse correlation between all functional status subdomains (except job). In the way that more weight retention caused less points in each four subdomains.
    Keywords: Obesity, weight retention, functional status, delivery
  • Solmaz Kouhestani *, Zahra Abedian, Habibollah Esmaili, Negar Asgharpour Pages 69-79
    Introduction
    postpartum blues is a complication which affects mother's health and her relation with newborn and her physical and psychological health. Therefore, health team should consider early interventions to prevent postpartum blues. This study was performed with aim to determine the effect of infant massage on postpartum blues in primiparous women.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 54 primiparous women with natural delivery who referred to Mashhad Imam Reza and Omolbanin hospitals in 2016. The mothers in intervention group massaged their newborn 15 minutes daily for 10 days and no intervention was done for control group. Severity of postpartum blues was evaluated on the 1st, 4th and 10th days after birth in case and control groups. Data was analyzed by SPSS software (version 16) and using Mann-Whitney, Fisher exact and Chi-square tests.
    Results
    There was not statistically significant difference between two groups in terms of postpartum blues at 1st day after delivery (P=0.084). While mean of postpartum blues had significant difference in case and control groups on the 4th (P=0.001) and 10th (P=0.034) after delivery, meaning that mean of postpartum blues on the 4th and 10th after delivery was lower in case group than control group.
    Conclusion
    The infant massage was effective for decreasing postpartum blues severity. Since infant massage it is useful and cost free method to decrease postpartum blues, it is recommended to mothers that perform it after delivery to improve maternal psychological health.
    Keywords: Infant, Massage, Mood disorders, Postpartum depression, Puerperal disorders
  • Mitra Molaeinezhad *, Shahnaz Kohan, Frazaneh Ghadirian Pages 80-95
    Introduction
    Widowhood is a stressful event for women that is often associated with loss of health, human relations, and financial support. This study was conducted with aim to explain the experiences of Iranian widows about their effort to meet emotional and sexual needs.
    Methods
    This study was performed with descriptive phenomenology approach. Data were collected through semi-structured interviews with 10 widows who were selected by purpose-based method. Colaizzi's method was used for analysis of data.
    Results
    After analyzing of interviews, three main concepts along with sub-concepts were identified that main concepts included: Motherhood vs. Femininity, Sexual needs: apparent but not spoken issue, and ambiguous future of the second marriage.
    Conclusion
    The results demonstrated a close-up shot of Iranian widow's problems regarding unsuitable cultural and social beliefs about their emotional and sexual needs. Widows described their sexual needs as obvious but inexpressible regarding to the limitations of society. They faced a dilemma of need and fear to meet their sexual needs which is aggravated during the time after their spouse's death. They described unmet emotional needs as mothering role vs. femininity and explained how their need for nonsexual touch and emotional support by men faced them with the hesitancy about their role as a mother. The results showed that how the social norms force widows toward a nonsexual life to support their children.
    Keywords: Emotional needs, Marriage, Qualitative study, Sexual needs, Widowhood, Women
  • Hossein Motamedi *, Mahshid Aria Pages 96-114
    Introduction. Chlamydia trachomatis is mainly transmited by sexusal contact and similar to other STDs (sexually transmitted diseases) affect primarily young and sexually active persons which due to its undesirable effects in pregnancy is of great importance. The aim of this study is review the role of different C. trachomatis serovars and their relaition with infection consequents.
    Methods. This study was a review of data collected from scientific databases including Web of science, Google scholar, PubMed, Sciencedirect, ISC and magiran using the following keywords: Chlamydia trachomatis, serovar, STD, prevalence and infertility. After initial search with emphasis on the published English papers over the last 5 years, 66 articles were included.
    Results. The distribution of different strains of this intracellular bacterium in different parts of the world can be a suitable clue for planning epidemiologic programs for control of this infection and consequently other STDs. All studies on this subject nearly revealed that E serovar is the dominant serovar in the infection of cervix, vagina and uro-genital system but its prevalence varies between 20 – 50% in different researches.
    Conclusion. The distribution of serological groups of C. trachomatis around the wolrd is very similar at national scale but are different between cities. The most prevalent serovars are E, D and F. Various studies have shown the relation of serovars involved in urogenital infections with clinical symptoms severity and the duration of C. trachomatis infection; however contradictory data have been reported.
    Keywords: Chlamydia trachomatis, Sexually transmitted disease, Infertility, Serogroup
  • Seyedeh Houra Mousavi Vahed*, Malihe Afiat, Mansoure Mottaghi, Seyed Mostafa Pashang, Atefe Alamatian Pages 115-120
    Introduction
    Necrotizing Fasciitis is one type of necrotizing soft tissue infections involving fascia and overlying subcutaneous fat, it has fast development and results in fulminant tissue destruction, toxicity, sepsis and high mortality. "Fournier's gangrene" is another name for "Necrotizing fasciitis of perineum". Signs and symptoms are seveer pain, swelling, erythema and induration of major labia that spreads rapidly to the anterior abdominal wall and gluteal region. Clinical manifestations of early stage of "Fournier's gangrene" are similar to "Bartholine abscess". Since Bartholin abscess is common and "Fournier's gangrene" is rare, gynecologist, usually does not consider this diagnosis.
    Case Presentation
    A 52 year – old woman with fever and pain, erythema and swelling of valva was admitted to the hospital. Initially, her diagnosis was bartholine abscess and drainage and marsupialization was done to her. Since fever continued, pain and mal- odor discharge didn’t improve, erythema and swelling progressed to mons of pubis and RLQ[S1] , thus with diagnosis of Fournier's gangrene, she underwent surgical exploration and debridement together with broad spectrum antibiotic therapy; she discharged two weeks later with good condition and no fever.
    Conclusion
    Since early stages of "fournier's gangrene" can be mistaken with "Batholine abscess", gynecologist should consider fournier's gangrene in women with underlying medical conditions such as diabetes and immunodeficiency with urogenital infection."Fourneir's gangrene" is a surgical emergency, therefore early diagnosis and treatment can prevent morbidity and mortality.
    Keywords: Bartholine abscess, Debridement, Fournier's gangrene, Necrotizing fasciitis, Marsupialization