فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیستم شماره 11 (بهمن 1396)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیستم شماره 11 (بهمن 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اصیل پژوهشی
  • محمدرضا رمضان پور، منصوره محمدنژاد *، فریده اخلاقی صفحات 1-7
    مقدمه
    کمردرد، یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی - عضلانی است که اکثر زنان آن را برای اولین بار در دوران بارداری تجربه می کنند. کمردرد در دوران بارداری می تواند باعث ناتوانی و یا کاهش کیفیت زندگی زنان باردار شود. تمرینات ورزشی، یکی از گزینه های درمان و پیشگیری از کمردرد طی دوران بارداری است که به نظر می رسد محدودیت ها و عوارض سایر روش های درمانی را نداشته باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر 12 هفته تمرین بادی بالانس و کگل بر شدت کمردرد دوران بارداری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1394 بر روی 60 زن نخست باردار مبتلا به کمردرد بارداری انجام شد. شرکت کننده ها در چهار گروه 15 نفری: تمرین بادی بالانس، تمرین کگل، ترکیب بادی بالانس-کگل و گروه کنترل قرار گرفتند و به مدت 12 هفته تمرینات را انجام دادند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس 10 نمره ای دیداری درد (VAS) بود که نمره درد بیمار قبل از انجام تمرینات و در ماه آخر بارداری ثبت می شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، تی زوجی و آنووا انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در پایان مداخله، میانگین کمردرد بارداری در گروه بادی بالانس و تمرین ترکیبی کاهش معنا داری داشت (05/0>p)، میانگین کمردرد بارداری گروه کگل، هرچند بعد از تمرین کاهش داشت، اما از نظر آماری معنی دار نبود (138/0=p). میانگین کمردرد بارداری گروه کنترل نیز افزایش معناداری داشت (0001/0=p). بین تاثیر تمرینات کگل و ترکیب بادی بالانس-کگل بر کمردرد بارداری تفاوت معناداری وجود داشت (006/0=p). همچنین 12 هفته تمرین بادی بالانس، تمرین کگل و ترکیب بادی بالانس-کگل بر کاهش شدت کمردرد دوران بارداری تاثیر معناداری داشت (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    پروتکل تمرینی بر پایه بادی بالانس و کگل باعث بهبود کمردرد دوران بارداری می شود، ولی تمرین بادی بالانس باعث کاهش بیشتر کمردرد بارداری می شود.
    کلیدواژگان: بادی بالانس، کگل، کمردرد بارداری
  • بتول تیموری، مرضیه قاسمی *، ناهید سخاور، سیما خواجه نوری صفحات 8-14
    مقدمه
    آمادگی سرویکس در زایمان واژینال ضروری است، لذا باید برای آمادگی سرویکس روشی ایمن و مناسب در نظر گرفته شود. امروزه جهت آمادگی سرویکس از روش های مختلفی از جمله ژل های استروژن، پروستاگلاندین ها و TNG استفاده می شود که ارجحیت آنها بر دیگری، نا مشخص است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر میزوپروستول و TNG واژینال بر آمادگی سرویکس در حاملگی ترم انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1390 بر روی 148 بیمار پرایمی گراوید باردار با حاملگی ترم که با سرویکس نامطلوب (امتیاز بیشاپ کمتر یا برابر 4) کاندید القای زایمان واژینال شده و به بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) زاهدان مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران در دو گروه A (400 میکرو گرم TNG واژینال) و B (25 میکرو گرم میزوپروستول) قرار گرفتند. داده ها در دو گروه در فرم های مخصوص از طریق مشاهده ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و آزمون های آماری تی تست و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بعد از تجویز دارو، میزان آمادگی سرویکس (001/0>p) و امتیاز بیشاپ (001/0>p) در گروه میزوپروستول واژینال به طور معنی داری بیشتر از گروه TNG بود. همچنین مدت زمان طول کشیده از تجویز دارو تا زایمان در گروه میزوپروستول واژینال به طور معنی داری کوتاه تر از گروه TNG بود (001/0>p). آپگار دقایق 1 و 5 در دو گروه مشابه بود. میزان بروز عوارض جانبی دارو قبل از زایمان در گروه میزوپروستول 11 مورد (9/14%) و در گروه TNG، 29 مورد (2/39%) بود که میزان بروز این عوارض در دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    میزوپروستول در مقایسه با TNG سبب آماده سازیسریع ترو موثرتر سرویکس می شود و با عوارض جانبی کمتر همراه است.
    کلیدواژگان: آماده سازی سرویکس، بارداری، میزوپروستول، نیتروگلیسیرین
  • حسین احمد قهستانی رودی، بهناز سوییزی، منیژه یوسفی مقدم، میترا افتخاری یزدی * صفحات 15-21
    مقدمه
    باکتریوری بدون علامت، یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است و عدم تشخیص و درمان به موقع آن می تواند برای مادر و جنین آسیب رسان باشد. تغییرات فیزیولوژیک دستگاه ادراری طی بارداری، سبب تسهیل رشد میکروارگانیسم ها شده و موجب بروز این بیماری می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع باکتریوری بدون علامت، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی و ریسک فاکتورهای آن در زنان باردار انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 94-1393 بر روی 220 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان شهیدان مبینی سبزوار انجام گرفت. نمونه ادرار استریل زنان باردار از لحاظ آزمایش کامل ادرار و کشت بررسی شد. از باکتری های جدا شده با شمارش کلنی بیش از 100000، آنتی بیوگرام با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت. مشخصات فردی افراد توسط پژوهشگر در چک لیست وارد شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه که بر روی 220 زن باردار صورت گرفت (7%) از زنان باردار دارای باکتریوری بی علامت بودند. بین سطح تحصیلات (001/0>p)، وضعیت اقتصادی (002/0=p)، محل زندگی (004/0=p)، سابقه عفونت ادراری (001/0>p)، سابقه مشکلات کلیوی (028/0=p) و باکتریوری بدون علامت ارتباط معناداری وجود داشت، ولی بین باکتریوری بدون علامت و نحوه آخرین زایمان، رتبه باروری و بیماری زمینه ای سیستمیک ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    باکتریوری بدون علامت از شیوع قابل قبولی در سبزوار برخوردار است. در غربالگری این وضعیت بالینی توجه به خصوصیات فردی و اجتماعی الزامی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، باکتریوری بدون علامت، پیلونفریت، سیستیت
  • مجتبی بکتاشیان، مریم صدقی، منصور صالحی، فاطمه سادات میرلوحی، الهه زارعان، عاطفه باقرصاد، صادق ولیان، رسول سراییان، مجید حسین زاده * صفحات 22-28
    مقدمه
    با توجه به شیوع نسبتا زیاد سندرم داون (یک در هر 700 زایمان)، روش های گوناگون غربالگری برای شناسایی زنان باردار ابداع شده است. در صورتی که نتایج تست غربالگری مثبت باشد، تست های ژنتیک پیش از تولد توصیه می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی آزمایشات غربالگری و مقایسه آن با نتایج کاریوتیپ جنین انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی و تحلیلی، نتایج تست های غربالگری و آزمایشات ژنتیک 1009 زن بارداری که در سال های 94-1393 بر اساس نتایج تست غربالگری در خطر ابتلاء به آنیوپلوئیدی بوده و به دنبال آن تست کاریوتیپ انجام داده بودند و نتایج هر دو تست در دسترس بود، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعاتی شامل مشخصات فردی، سابقه تولد فرزند مبتلا به سندرم داون، وجود نسبت فامیلی بین پدر و مادر، نتایج تست های غربالگری و آزمایش ژنتیک، در پرسشنامه طراحی شده تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون های آماری انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمایش ژنتیک، 59 مورد (6%) از جنین های مورد مطالعه مبتلا به آنیوپلوئیدی بودند که از این تعداد 41 مورد سندرم داون داشتند. در این مطالعه بین آزمایشات غربالگری و بروز آنیوپلوئیدی ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>p)، ولی بین خطر نقص لوله عصبی (NTD) با آنیوپلوئیدی ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0p>). همچنین بین NT بیشتر از 3 میلی متر و بروز آنیوپلوئیدی ارتباط معنی داری مشاهده شد (001/0>p). در محاسبه انجام شده حساسیت تست NT جهت غربالگری آنیوپلوئیدی 47% و ویژگی تست 90% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمایشات غربالگری سلامت جنین می توانند در یافتن زنان در معرض خطر داشتن فرزند مبتلا به اختلالات کروموزومی کمک کننده باشند. مطالعات بیشتر جهت تعیین حساسیت تست های غربالگری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آنیوپلوئیدی، تست غربالگری، سندرم داون، کاریوتایپ
  • نسرین سعادتی، بهاره احمدزاده *، مهین نجفیان، مزدک طغیانی صفحات 29-38
    مقدمه
    برای کنترل بهتر دوران بارداری و تصمیم گیری مناسب برای ختم حاملگی به ویژه در موارد پرخطر، دانستن وزن تخمینی جنین حائز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف بررسی وزن جنین با اندازه گیری ارتفاع رحم، جهت دسترسی به یک روش آسان، ارزان و کاربردی برای نقاط محروم انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه اپیدمیولوژیک تحلیلی بر روی 220 زن باردار دارای شرایط خاص که در سال 1393 جهت زایمان به بیمارستان امام خمینی شهر اهواز مراجعه کرده بودند، انجام شد. ارتفاع رحم با استفاده از متر نواری توسط کارشناس مامایی اندازه گیری و وزن تخمینی جنین با استفاده از فرمول بن جانسون به دست آمد. وزن نوزاد بلافاصله پس از تولد با ترازوی استاندارد سکا اندازه گیری و سایر عوامل موثر بر وزن جنین مورد بررسی قرار گرفت. سپس داده ها با استفاده از رگرسیون و درخت تصمیم، مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS (نسخه 17) و آزمون های آماری کای اسکوئر و رگرسیون آنوا انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنا دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین وزن واقعی نوزادان 52/3244 گرم و میانگین وزن تخمینی نوزادان 18/3304 گرم بود. بین وزن نوزاد هنگام تولد با ارتفاع رحم، ارتباط مستقیم و معناداری وجود داشت (01/0=p). فرمول حاصل از رگرسیون به صورت «تعداد زایمان × 94/48 + ارتفاع رحم (سانتی متر) × 6/80 = W» به دست آمد. همچنین با استفاده از مدل سازی با درخت تصمیم بر اساس ارتفاع رحم، تخمین مناسبی برای محاسبه وزن جنین حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    اندازه گیری ارتفاع رحم به عنوان معیار مناسبی جهت پیش بینی وزن جنین می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و با استفاده از این ویژگی می توان برخی مشکلات مربوط به کمبود وزن نوزادان و رشد غیر طبیعی جنین را قبل از زایمان پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: ارتفاع رحم، درخت تصمیم، رگرسیون، وزن تخمینی جنین
  • فرانک کورانیان *، محسن فروغی پور، علیرضا خسروی صفحات 39-46
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس، یکی از شایع ترین بیماری های خودایمنی مزمن سیستم عصبی مرکزی و یکی از علل ناتوانی پیشرونده در افراد جوان که از توان جنسی برخوردارند، می باشد. این ناتوانی می تواند با مشکلات ادراری و جنسی که تمامی ابعاد زندگی آنها را متاثر می کند، همراه باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط ناتوانی با اختلال عملکرد ادراری - جنسی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1392 بر روی 78 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب بیمارستان قائم (عج) انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم مشخصات فردی همراه با سوالات مربوط به مشکلات ادراری، مقیاس سطح ناتوانی کروتزکه و پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و روش های آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیماران در دو سطح ناتوانی خفیف (6/52%) و متوسط (4/47%) شرکت داشتند. بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب در حوزه رضایت مندی (6/43%) و درد جنسی (3/10%) بود. 30 نفر (5/38%) در بیش از سه حوزه اختلال عملکرد جنسی دچار مشکل بودند. در ارتباط با شیوع اختلالات ادراری، بیشترین و کمترین فراوانی به ترتیب مربوط به فوریت در دفع ادرار (30%) و بی اختیاری ادراری (5/2%) بود. بر اساس ضریب همبستگی پیرسون، ارتباط آماری معکوس و معنی داری بین سطح ناتوانی و اختلال عملکرد جنسی وجود داشت (001/0=p، 61/0- =r). بر اساس تحلیل رگرسیون، سطح ناتوانی متوسط، سن بالا، سال های تشخیص بیماری و نوع بیماری عود کننده - بهبود یابنده، بیشترین تاثیر را بر اختلال عملکرد جنسی داشتند.
    نتیجه گیری
    بروز اختلالات ادراری - جنسی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تمامی ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین در ارزیابی بیماران باید تمرکز بیشتری بر این اختلالات داشت و زمینه جهت اجرای برنامه های توانبخشی برای بیماران فراهم گردد.
    کلیدواژگان: اختلال ادراری، اختلال عملکرد جنسی، سطح ناتوانی، مولتیپل اسکلروزیس
  • طیبه درونه، بهاره علی اکبری سیچانی، سمیه اسماعیلی، فریبرز معطر، ملیحه نصیری، سمیره دلپاک یگانه6، گیتی ازگلی * صفحات 47-53
    مقدمه
    امروزهبرایکاهشاضطراب زایمانی اقداماتمتفاوتیانجاممی شود که از این بین، گیاهان دارویی ممکن است یک گزینه درمانی ایمن و موثرتر فراهم آورند. بر پایه اثرات ضد اضطراب زعفران در مطالعات پیشین، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کپسول زعفران بر اضطراب زایمانی زنان نخست زا انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور شاهددار تصادفی شده با گروه های موازی در سال 1395 بر روی 60 زن نخست زای مراجعه کننده به بیمارستانی منتخب در شهر اصفهان انجام شد. افراد در دو گروه 30 نفره کپسول زعفران و دارونما قرار گرفتند. به افراد دو گروه کپسول زعفران یا دارونما به مقدار 250 میلی گرم در هر شب تا 3 شب داده شد. میزان اضطراب در دو مرحله (در بدو ورود افراد به مطالعه قبل از شروع مصرف و زمان بستری در بخش زایمان) سنجیده شد. ابزارهای مطالعه شامل پرسشنامه مشخصات فردی و مامایی و پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیل برگر بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون های تی مستقل، تی زوجی، من ویتنی، دقیق فیشر و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات اضطراب قبل از مداخله در گروه زعفران 01/10±2/30 و در گروه کنترل 6/14±1/30 بود که بین دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0p>). میانگین نمره اضطراب قبل از شروع کپسول (99/0=p) و هنگام بستری (83/0=p) بین دو گروه اختلاف معناداری نداشت. در هر دو گروه میانگین نمره اضطراب بین قبل از شروع کپسول و هنگام بستری در بخش زایمان اختلاف معناداری وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش شواهدی مبنی بر اثر کاهنده کپسول زعفران بر اضطراب حین بستری زایمانی زنان نخست زا وجود نداشت. شاید بتوان گفت زعفران در فاصله نزدیک به مصرف، اثر ضد اضطرابی دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، زایمان، زعفران
  • محمدحسن عبدی اردستانی، مرتضی انوری *، عباس شاهدی، مریم یادگاری، آرزو خرادمهر، صدیقه رستاقی صفحات 54-63
    مقدمه
    با توجه به توسعه فناوری نانو و گسترش استفاده از نانومواد در زمینه های مختلف صنعت، بررسی اثرات مخرب آن بر سیستم های بیولوژیکی ضروری است. دی اکسید تیتانیوم (Tio2) در تولید رنگ های مختلف، لوازم آرایشی، سرامیک، فوتوکاتالیست ها، آب و فاضلاب و بسیاری از محصولات دیگر کاربرد دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تراتوژنیستی این نانوذره در هفته های مختلف بارداری موش NMRI انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تجربی در سال 1396 بر روی 30 موش ماده نژاد NMRI (30-25 گرم، 12-8 هفته) انجام شد. موش ها به طور تصادفی به 2 گروه کنترل و 4 گروه مورد تقسیم شدند. بارداری با مشاهده پلاک واژینال (GD0) تایید شد. دوز 5 میلی گرم/کیلوگرم محلول Tio2 به صورت گاواژ دهانی از هفته اول تا روز هجدهم بارداری به موش های باردار خورانده شد. برای گروه های اول تا سوم به ترتیب فقط هفته های اول تا سوم و گروه چهارم کل دوره بارداری، نانوذرات گاواژ شد. گروه شم با حلال گاواژ شد و گروه کنترل، آب شهر را بدون گاواژ دریافت کردند. در روز هجدهم بارداری جنین ها از لوله های رحم جدا و وزن، قد، دور سر و ناهنجاری های مورفولوژیک ثبت گردید و اختلالات اسکلتی جنین ها توسط رنگ آمیزی آلیزارین رد و آلیسن بلو بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه و و کروسکال والیس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع در چهار گروه تجربی، کاهش قابل توجهی در وزن بدن و طول CR در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (05/0>p). همچنین تعداد قابل توجهی از ناهنجاری های ظاهری مانند جذب جنین، خونریزی، ناهنجاری های اندام و اختلالات اسکلتی در گروه های آزمون در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. مشاهدات نشان داد اثرات تراتوژنیک در گروهی که هفته دوم در معرض نانوذرات بودند، بیشتر بروز کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر سمیت و اثرات تراتوژنیک نانوذرات Tio2 در موجودات زنده را ثابت می کند. بنابراین، مطالعات بیشتری برای پیش بینی اثرات سمی Tio2 مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: تراتوژن، تیتانیوم، نانوذرات، ناهنجاری های اسکلتی
  • صغری نیکومذهب، سیدمحمود لطیفی، اعظم هنرمندپور *، پروین عابدی صفحات 64-73
    مقدمه
    گل مغربی یکی از گیاهان دارویی است که با اثرگذاری خوب در درمان مشکلات متعدد جسمی و روانی به کار رفته و تاکنون عوارضی از مصرف خوراکی آن گزارش نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر روغن گل مغربی در پیشگیری از ابتلاء به اندوه پس از زایمان زنان نخست زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی اهواز انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 92-1391 بر روی 132 نفر از زنان باردار نخست زا مراجعه کننده به مراکز بهداشتی اهواز صورت گرفت. افراد به صورت تصادفی در دو گروه 66 نفری جهت دریافت روزانه یک گرم کپسول روغن گل مغربی و کپسول ژلاتینی خوراکی مشابه از آغاز هفته 37 بارداری تا دو هفته پس از زایمان قرار گرفتند. نمونه ها در روزهای 4، 10 و 14 پس از زایمان با آزمون استاندارد ادینبرگ بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های تی مستقل، کای اسکوئر و آنالیز مقادیر تکراری انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر میزان ابتلاء به اندوه پس از زایمان اختلاف آماری معنی داری داشتند؛ به طوری که میزان ابتلاء به اندوه پس از زایمان در گروه مداخله کمتر از گروه پلاسبو بود (0001/0=p).میانگین نمره آزمون ادینبرگ در گروه مداخله نسبت به کنترل در روز چهارم (0001/0=p)، دهم (001/0=p) و چهاردهم (08/0=p) پس از زایمان به طور معنی دار ی کمتر بود.
    نتیجه گیری
    مصرف روغن گل مغربی در پیشگیری از ابتلاء به اندوه پس از زایمان موثر است.
    کلیدواژگان: پس از زایمان، روغن گل مغربی، زنان، نخست زا
  • خدیجه نخعی، محسن غفرانی، محمود فاضل بخششی، حسین نخعی * صفحات 74-82
    مقدمه
    چاقی به عنوان یک وضعیت التهابی مزمن شناخته می شود؛ در این حالت، سطح آدیپوکاین های ضد التهابی همچون امنتین-1 کاهش می یابد و این امر با بیماری های قلبی - عروقی ارتباط مستقیم دارد. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی ایستگاهی به همراه مکمل دارچین بر مقادیر ترکیب بدن و امنتین-1 زنان دارای اضافه وزن انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 95-1394 بر روی تمامی دانشجویان دختر دارای اضافه وزن دانشگاه فرهنگیان زاهدان انجام شد. افراد به طور تصادفی به 4 گروه تمرین+دارونما، تمرین+دارچین، دارچین و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 50 دقیقه اجرا می شد. گروه مکمل، یک عدد کپسول حاوی 5/0 گرم دارچین، یک ساعت قبل از صبحانه و یک ساعت قبل از شام به مدت 8 هفته مصرف کردند. برای اندازه گیری قد و وزن از قدسنج و ترازوی سکا مدل 220 ساخت آلمان، برای‏ شاخص توده بدنی از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر مجذور قد (متر)، برای ارزیابی مقادیر امنتین-1 از کیت بوندور ساخت شرکت است بیوفارم به روش الایزا و برای ارزیابی شاخص مقاومت به انسولین نیز از شاخص هما HOMA-IR استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های شاپیروویلک، لون، تی همبسته و آنوا انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان امنتین-1 در گروه های تمرین+دارچین (0001/0=p) و دارچین (0001/0=p) به طور معنی داری افزایش یافت. کاهش معنی داری نیز در متغیر وزن در سه گروه تمرین (030/0‏=p ‏)، تمرین+دارچین (021/0‏=p ‏) و دارچین (036/0‏=p ‏)‏ مشاهده شد. شاخص توده بدنی نیز در سه گروه تمرین (038/0=p)، تمرین+دارچین (02/0=p) و دارچین (046/0=p)، به طور معنی داری کاهش یافت. تغییرات نسبت دور کمر به باسن در هیچ یک از گروه ها معنی دار نبود. همچنین، اختلاف معنی داری بین گروه ها در هیچ یک از متغیرها مشاهده نشد (93/0=p).
    نتیجه گیری
    تمرینات مقاومتی به عنوان مداخله ای غیر تهاجمی همراه با مصرف دارچین و همچنین مصرف دارچین به تنهایی، مقادیر امنتین-1 سرم (عامل ضد التهابی) را افزایش و ترکیب بدن را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: امنتین، 1، ترکیب بدن، تمرین مقاومتی، دارچین، زنان دارای اضافه وزن
  • فرزانه مرادی، رسول یوسفی مشعوف *، محمد یوسف علیخانی، صغرا ربیعی، حمیده پارساپور، سامان سعادت، جلال قادرخانی صفحات 83-92
    مقدمه
    باکتری مایکوپلاسما هومینیس به طور همزیست در دستگاه تناسلی زنان زندگی می کند. بررسی های انجام شده در سال های اخیر نشان می دهد که حضور این باکتری مرتبط با اختلالاتی از قبیل واژینوز، ناباروری، سقط و زایمان زودرس می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی مایکوپلاسما هومینیس در زنان مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه اپیدمیولوژیک - توصیفی در سال 1395 بر روی 234 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه نازایی بیمارستان زنان فاطمیه شهر همدان انجام گرفت. با استفاده از سواب، از اندوسرویکس 234 بیمار زن که حداقل یکی از علائم واژینوز، ناباروری، سقط و زایمان زودرس را داشتند، نمونه برداری انجام شد. از محیط کشت با حذف مرحله فیلتراسیون و از تکنیک مولکولی PCR برای ردیابی ژن 16s rRNA به عنوان دو روش تشخیص باکتری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون مک نمار انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    فراوانی مایکوپلاسما هومینیس در هر دو روش، 7/13% به دست آمد. ضریب همبستگی بین روش های کشت و PCRبرای تشخیص این باکتری نسبتا مطلوب بود (5/0=k). تعداد 41 نفر (4/24%) از بیماران با سابقه حداقل یک بار سقط جنین و 148 نفر (2/14%) از بیماران دارای واژینوز، از نظر مایکوپلاسما آگار مثبت تشخیص داده شدند. بیشترین شیوع مایکوپلاسما هومینیس در محدوده سنی 39-30 سال مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اگرچه تکنیک مولکولی PCR حساسیت بالایی در تشخیص مایکوپلاسما هومینیس دارد، ولی روش کشت تغییر یافته برای تشخیص این باکتری از حساسیت قابل قبولی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: سقط، کشت، مایکوپلاسما هومینیس، ناباروری، PCR
  • مروری
  • سعید نمازی زادگان *، مجید غیور مبرهن، سیده عذرا هاشمی نژاد، محمد شمس الدین دیانی صفحات 93-105
    مقدمه
    با توجه به نقش تغذیه سالم در سلامت جسم و روان انسان، مطالعه حاضر با هدف بررسی و تبیین آثار تغذیه مادران در دوران بارداری و شیردهی به ویژه مصرف کندر، خرما و میوه به بر سلامت ذهن، خلق و رفتار کودک از منظر قرآن، حدیث و علوم پزشکی انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش میان رشته ای که بر اساس روش اسنادی انجام شد، جستجو در منابع برای مقالات علمی منتشر شده از سال 1980 تا سال 2016 در پایگاه های علمی نظیر Google scholar، PubMed، SIDوScopusصورت گرفت. هم چنین با استفاده از نرم افزارهای جامع التفاسیر و جامع الاحادیث نور، تفسیر آیات51 سوره مومنون، 172 و 233 سوره بقره و آیات 25 و 26 سوره مریم و نیز کلمات «اللبان»، «الرطب»، «التمر» و «السفرجل» در احادیث اهل البیت (ع) جستجو شد و آثار مصرف کندر، خرما و میوه به در دوران بارداری و شیردهی مادران بر سلامت ذهن، خلق و رفتار کودک بررسی و تبیین شد.
    یافته ها
    بر اساس متون اسلامی، در دوران بارداری خوردن میوه به بر هوش، شجاعت و شخصیت کودک؛ خوردن کندر بر هوشمندی، دلیری و خوش خلقی و نیز خوردن خرما بر بردباری فرزند می افزاید. در پژوهش های علمی نیز اثر ضدافسردگی میوه به و آثار ذهنی و روانی ترکیبات آن و تاثیر کندر در افزایش حافظه و تمرکز و کاهش افسردگی و اضطراب و نیز نقش ترکیبات غذایی خرما در کاهش و از بین بردن خستگی، افسردگی و بدخلقی مشخص شده است. همچنان که نوع تغذیه مادر در ترکیبات شیر وی و در نتیجه رشد هوش، آرامش، اعتماد به نفس، اخلاق و رفتار مطلوب کودک اثرگذار است.
    نتیجه گیری
    خوردن کندر، خرما و میوه به در دوران بارداری و شیردهی، افزون بر آثار مثبت بر جسم کودک، در شخصیت، هوش، اخلاق و رفتار وی نقش مطلوبی دارد.
    کلیدواژگان: بارداری، خلق، ذهن، رطب و خرما، رفتار، قرآن و حدیث، کندر، کودک، مادران شیرده، میوه به
  • گزارش مورد
  • لیلا موسوی سرشت، زهره یوسفی *، امیرحسین جعفریان، لعیا شیرین زاده، نوشین باباپور، فرشته بزمی صفحات 106-110
    مقدمه
    کوریوکارسینوما به عنوان یکی از انواع نادر بیماریتروفوبلاستیبارداری با تظاهرات متنوع و گاها گمراه کننده می باشد. ظن بالینی پزشک و تشخیص به موقع می تواند حیات بخش باشد.هدف از این مطالعه، گزارش یک مورد خطای تشخیصی در کوریوکارسینوما بعد از زایمان است.
    گزارش مورد: خانم 25 ساله با خونریزی طولانی بعد از زایمان به بیمارستان یکی از شهرهای اطراف مشهد مراجعه کرد و علی رغم مراجعات مکرر به علت خونریزی و عدم توجه به علائم آزمایشگاهی و سونوگرافی و افزایش سطح β-hCG خون، تشخیص بیماری تروفوبلاستیک داده نشد که منجر به پارگی رحم شد و با پارگی رحم، متاستاز ریه و مغز به حالت اورژانس به بخش انکولوژی زنان در سال 1396 ارجاع شد و فعلا تحت شیمی درمانی بدون انجام هیچ عمل جراحی است.
    نتیجه گیری
    در هر خانم در سنین باروری با خونریزی غیر طبیعی رحمی بعد از زایمان و همچنین خونریزی از ارگان های دیگر یا تشخیص متاستاز با علت نامشخص، احتمال کوریوکارسینوما باید مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیماری تروفوبلاستیک حاملگی، خطای تشخیصی، خونریزی غیر طبیعی رحمی، خونریزی واژینال بعد از زایمان، کوریوکارسینوما
|
  • Mohammad Reza Ramezanpour, Mansooreh Mohammad Nezhad *, Farideh Akhlaghi Pages 1-7
    Introduction
    Back pain is one of the most common musculoskeletal disorders that most women experience it for the first time during pregnancy. Back pain during pregnancy can cause disability or reduced quality of life. Sport exercise is one of the choices in treatment and prevention of back pain during pregnancy and seems that doesn’t have the limitations and complications of other treatment methods. This study was performed with aim to compare the effects of 12 weeks body balance and pelvic floor muscles exercise on back pain intensity during pregnancy.
    Methods
    This semi-experimental study was performed on 60 primigravida women with pregnancy pack pain in 2015. The Participants were placed in four groups of 15 cases: body balance, Kegel exercise, combination of body balance and Kegel exercises, and control; they performed these exercises for 12 weeks. Data collection tool was VAS 10 marks, and the patient’s pain score was recorded before doing the exercises and also at last month of the pregnancy. Data was analyzed by SPSS software (version 16) and Kolmogrov-Smirnov, paired-t and ANOVA tests. P≤0.05 was considered significant.
    Results
    At the end of the intervention, mean of pregnancy back pain significantly reduced in the groups of body balance and combination of exercise (p
    Conclusion
    Exercise protocol based on the body balance and Kegel improves pregnancy back pain, but body balance exercise causes more reduction in pregnancy back pain.
    Keywords: Body balance, Kegel, Pregnancy back pain
  • Batoul Teimouri, Marzieh Ghasemi *, Nahid Sakhavar, Sima Khajeh Noori Pages 8-14
    Introduction
    Cervical ripening is essential in vaginal delivery; so, a safe and suitable method should be considered for cervical ripening. Nowadays, different methods are used for cervical ripening, including estrogen gels, prostaglandins and TNGs that their preference is unclear. This study was performed with aim to compare vaginal misoprostol and trinitroglycerin (TNG) on cervical ripening at term pregnancy.
    Methods
    This randomized clinical trial was performed in 2011 on 148 primigravida patients with term pregnancy and unfavorable cervix (Bishop score ≤ 4) who were candidate for induced vaginal delivery and referred to Zahedan Ali Ebne Abi Talib hospital. The patients were divided into two groups: group A (400 µg vaginal TNG) and group B (25 µg vaginal misoprostol). The outcomes in two groups were recorded in the forms by observation. Data was analyzed by SPSS software (version 11.5) and Chi-square and T-test. P
    Results
    After administration of the drugs, cervical ripening (P
    Conclusion
    Misoprostol compared to TNG causes more effective and rapid cervical ripening and also has less side-effect.
    Keywords: Cervical ripening, Misoprostol, Pregnancy, Trinitroglycerin
  • Hossein Ahmad Ghahestani Roudi, Behnaz Souizi, Manijeh Yousefi Moghadam, Mitra Eftekhari Yazdi * Pages 15-21
    Introduction
    Asymptomatic bacteriuria is a common problem during pregnancy. Delayed diagnosis and treatment may end up in harmful events for both mother and fetus. Physiological changes of urinary system during pregnancy facilitate the growth of microorganisms and cause this infection. This study was performed with aim to evaluate the prevalence of asymptomatic bacteriuria and determine the antibiotic susceptibility and its risk factors in pregnant women.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 220 pregnant women referred to Shahidan Mobini Hospital in Sabzevar in 2014-2015. Sterile urine sample of pregnant women was analyzed in terms of Full urine test and culture. Antibiogram of isolated bacteria was done with colony count greater than 100000 by Bauer-Kirby Disk Diffusion. Individual characteristics of the subjects were recorded in the checklist. Data were analyzed by SPSS software (version 19) and Chi-square test. P
    Results
    In this study which was performed on 220 pregnant women, 7% of pregnant women had asymptomatic bacteriuria. Significant relationship was found between asymptomatic bacteriuria and education level (p0.05). Most common isolated organisms were Escherichia coli and staphylococcus ureus. Antibiogram results showed that cotrimoxasol, nitroforantoin, ciproflouxasin and nalidixic acide are appropriate antibiotics for treatment of patients.
    Conclusion
    Asymptomatic bacteriuria has favorable prevalence in Sabzevar city. In the screening of this situation, considering individual and social characteristics seems to be necessary.
    Keywords: Antibiogram, Asymptomatic bacteriuria, Pyelonephritis, Cystitis
  • Mojtaba Baktashian, Maryam Sedghi, Mansour Salehi, Fateme Sadat Mirlohi, Elahe Zarean, Atefe Baghersad, Sadegh Valian, Rasoul Saraian, Majid Hoseinzade * Pages 22-28
    Introduction
    Regarding to the high prevalence of Down syndrome (1 per 700 births) different prenatal screening methods have been developed to identify high risk pregnant women. If the screening results were positive, prenatal genetic tests are recommended. This study was performed with aim to evaluate screening tests and comparison with fetal karyotype results.
    Methods
    In this cross-sectional, descriptive and analytical study, the results of screening tests and genetic tests of 1009 pregnant women who underwent aneuploidy screening test in the years2015-2016, was examined. The information includes demographic data, familial history of previous child affected with Down syndrome, consanguineous marriage was obtained and then the results of screening and genetic test were recorded in a designed questionnaire. Data were analyzed using SPSS software (version 19), P value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Based on the results of genetic tests, 59 cases (6%) of the studied fetuses had aneuploidy that 41 cases had Down syndrome. There was a significant relationship between screening tests and aneuploidy (P0.05). Also, significant relationship was found between NT>3mm and aneuploidy (P
    Conclusion
    Fetal screening tests can help in finding pregnant women at risk for a child with chromosomal abnormalities. Further studies are recommended to determine the sensitivity of screening tests.
    Keywords: Aneuploidy, Down syndrome, Karyotype, Screening test
  • Nasrin Saadati, Bahareh Ahmadzadeh *, Mahin Najafian, Mazdak Toghiyani Pages 29-38
    Introduction
    To better control of pregnancy period and appropriate decision for termination of pregnancy, especially in high-risk cases, estimation of fetal weight is important. This study was performed with aim to evaluate fetal weight by fundal height measurement to access an easy, inexpensive and practical method in deprived areas.
    Methods
    This analytical epidemiological study was performed on 220 pregnant women with special conditions who had referred Ahwaz Imam Khomeini Hospital for delivery in 2014. The uterine height was measured using a tape meter by a midwife and estimated fetal weight was obtained using Ben Johnson formula. The birth weight was measured immediately after birth with standard Seca scale and other factors affecting birth weight were studied. Then, data were studied by Regression and Decision Tree. Data were analyzed by SPSS software (version 17) and Chi-square and ANOVA regression tests. P
    Results
    Mean of real birth weight was 3244.52 gr and mean of estimated birth weight was 3304.18 gr. There was a direct and significant relationship between mean of birth weight and fundal height (P=0.01). The formula obtained from the regression was "W= 80.6 ×Fundal Height (cm) 48.94 × number of delivery". Moreover, the well-estimated birth weight was obtained using the modeling with the decision tree based on the fundal height.
    Conclusion
    Measuring the fundal height can be used as an appropriate criteria to predict the fetal weight. This feature can be used to predict some of the problems related to low birth weight and abnormal fetal growth before delivery.
    Keywords: Decision Tree, Estimated fetal weight, Fundal height, Regression
  • Faranak Kooranian *, Mohsen Foroughipour, Alireza Khosravi Pages 39-46
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is one of the most common diseases of the central nervous system and is one of the causes of progressive disability in young people who may be sexually active. This disability can be associated with sexual-urinary problems that affect all aspects of their lives. This study was performed with aim to evaluate the association between disability and urinary-sexual dysfunction in women with MS.
    Methods
    This descriptive-correlation study was performed on 78 women with MS referred to Neurology clinic of Ghaem Hospital in 2013. Data collection tools included individual characteristics form with the questions related to urinary problems, Krutzke disability scale, and female sexual function index (FSFI). Data were analyzed by SPSS software (version 19) and descriptive and analytic statistics. P
    Results
    Patients had participated with mild (52.6%) and moderate (47.4%) disability. The highest and least frequency were satisfaction domain (43.6%) and sexual pain (10.3%), respectively. 30 patients (38.5%) had problems in more than three domains of sexual dysfunction. Regarding to the prevalence of urinary disorders, the highest and least frequency were urgency in urination (30%) and urinary incontinence (2.5%), respectively. Pearson’s correlation coefficient reported significant reverse relationship between disability level with sexual dysfunction (r=-0.61 P=0.001). Based on regression analysis, it was determined that disability level, high age, the years of diagnosing disease and the type of relapsing-remitting disease had the greatest effect on sexual dysfunction.
    Conclusion
    The incidence of urinary – sexual dysfunction in multiple sclerosis affects all aspects of life, so the evaluation of patients should focus more on these disorders and provide context for the implementation of rehabilitation programs for patients.
    Keywords: Disability level, Multiple sclerosis, Sexual dysfunction, Urinary dysfunction
  • Tayebeh Darooneh, Bahareh Ali-Akbari-Sichani, Somayeh Esmaeili, Fariborz Moattar, Malihe Nasiri, Samireh Delpak-Yeganeh, Giti Ozgoli * Pages 47-53
    Introduction
    Different actions are performed today to reduce labor anxiety, among them medicinal herbs may provide a safer and more effective treatment option. Based on anxiolytic effects of saffron in previous studies, this study was conducted with aim to determine the effect of saffron capsule on labor anxiety in primiparous women.
    Methods
    This clinical double-blind randomized controlled trial with parallel groups was performed in 2016 on 60 primiparous women referred to a selected hospital in Isfahan. The subjects were divided into two groups (n=30) of saffron capsules and placebo. The two groups received saffron or placebo capsule 250mg per night for 3 nights. Anxiety level was measured in two stages (at entering the study before start of taking capsules and at the time of admission in the ward). The study's tools included demographic and midwifery questionnaire and Spielberger Anxiety Inventory. Data were analyzed by SPSS software (version 23) and Independent t-test, paired t-test, Mann-Whitney, Fisher exact and Chi-square test. P
    Results
    Mean of anxiety scores before intervention was 30.2±10.01 in saffron group and 30.1±14.6 in control group, and no significant difference was found between two groups (P>0.05). The mean score of anxiety before start of taking capsule (P=0.99) and at admission (P=0.83) was not significantly different between the two groups. In both groups, there was no significant difference in mean anxiety score between pre-initiation of capsule and admission in maternity ward (P>0.05).
    Conclusion
    In this study, there was no evidence of reducing effect of saffron capsule on anxiety during labor admission in primiparous women. Perhaps, it can be said that Saffron has anti-anxiety effect close to consumption. Pharmacological studies are suggested in this regard.
    Keywords: Anxiety, Delivery, Saffron
  • Mohammad Hasan Abdi Ardestani, Morteza Anvari *, Abbas Shahedi, Maryam Yadegari, Arezoo Khoradmehr, Sedigheh Rastaghi Pages 54-63
    Introduction
    Considering the development of nanotechnology and extensive use of nano-materials are in different fields of industry, it is necessary to investigate their destructive effects on biological systems. Titanium dioxide (TiO2) is used in the production of different dyes, cosmetics, ceramics, photocatalysts, water and sewage treatment and a lot of other products. This study was performed with aim to evaluate the Teratogenic effect of TiO2 in different gestational weeks of NMRI mice.
    Methods
    This experimental study was performed on 30 female NMRI mice (25-30 gr, 8-12 weeks of pregnancy) in 2017. The mice were randomly assigned into 2 control groups and 4 case groups). Pregnancy was confirmed with vaginal plaque (GD0). The doses of 5 mg/kg of tio2 solution were orally gavage to pregnant mice from the first to 18th days of pregnancy. The first group, the first week of pregnancy, the second group, the second week of pregnancy and the third group received nanoparticles only in the third week of pregnancy and the fourth case group were treated during all period of pregnancy. The Sham group was gavage with solvent and control group received city water without gavage. In the 18th day of pregnancy, the fetuses were removed from the uterine tubes and their weight and height, Head circumference and morphologic disorders were recorded, their skeletal disorders were checked by alizarin red and painting. Data were analyzed by SPSS software (version 21). P
    Results
    Totally, significant reduction in body weight and CR length was observed in all four experimental groups in comparison with control group (P
    Conclusion
    The results of present study prove the toxicity and teratogenicity effects of TiO2 nanoparticles on living organisms. So, further studies are recommended to predict the toxicity effect of TiO2.
    Keywords: Nanoparticles, Skeletal disorders, Teratogen, Titanium
  • Soghra Nikoomazhab, Seyyed Mahmoud Latifi, Azam Honarmandpour *, Parvin Abedi Pages 64-73
    Introduction
    Evening primrose is one of the medicinal herbs with good effects which has been used in the treatment of multiple physical and mental problems and no side effects of its oral consumption has not been reported so far; therefore this study was performed with aim to evaluate the effects of evening primrose oilon prevention of postpartum grief in primiparous women referred to Ahvaz health centers.
    Methods
    This clinical double-blind randomized trial was conducted on 132 primiparous women referred to Ahvaz health centers in 2012-2013. The subjects were randomly divided into two groups of 66 cases to receive a daily dose of 1 gr of evening primrose oil capsule or similar placebo gelatin capsule from the beginning of 37th weeks of pregnancy up to two weeks after delivery. The samples were assessed by Edinburg standard questionnaire on days of 4, 10 and 14 after delivery. Data were analyzed by SPSS software (version 20), and independent t-test, Chi-square and repeated measures analysis test. P
    Results
    There was statistically significant difference between the two groups regarding the risk of the postpartum grief, so that the risk of postpartum grief was lower in the intervention group than the placebo group (P=0.0001). The mean score of Edinburgh test in intervention group was significantly less compared to the control group on postpartum 4th day (p = 0.0001), 10th day (p = 0.001), and 14th day (p = 0.08).
    Conclusion
    The use of evening primrose oil is effective to prevent postpartum grief.
    Keywords: Evening primrose oil, Postpartum, Primiparous, Women
  • Khadije Nakhaei, Mohsen Ghofrani, Mahmoud Fazel Bakhsheshi, Hossein Nakhaei * Pages 74-82
    Introduction
    Obesity is known as a chronic inflammatory state in which anti-inflammatory adipokines level such as Omentin-1 decreases and this is directly linked with cardiovascular diseases. Therefore, this study was performed with aim to investigate the effect of eight weeks of circuit resistance training and cinnamon supplement on body composition and omentin-1 in overweight women.
    Methods
    This clinical trial study was performed on all overweight female students at Zahedan Farhangian University in 2015-16. The subjects were randomly divided into four groups: exerciseꙖ鱹, exercise਩樧, Cinnamon and control. Resistance training was three times a week and each session for 50 minutes. Supplement group consumed one capsule containing 0.5 g Cinnamon, one hour before breakfast and one hour before dinner for eight weeks. Seca height and weighing scales (model 220 made in Germany) was used to measure height and weight; BMI was measured as dividing weight (kg) on square height (m); the bondor kit made by East Biopharm Co. was used to measure Omentin-1 through ELISA method, and the HOMA-IR index was used to evaluate the insulin-resistance index. Data was analyzed by SPSS software (version 16) and Shapiro-Wilk test, Levene, dependent-t and ANOVA tests. P
    Results
    Omentin-1 values significantly increased in the groups of exercise਩樧 (p=0.001) and Cinnamon (p=0.001). Significant decrease was observed in body weight in three groups of exercise (p=0.030), exercise਩樧 (p=0.021) and Cinnamon (p=0.036). BMI was also significantly declined in three groups of exercise (p=0.038), exercise਩樧 (p=0.02) and Cinnamon (p=0.046). Changes in waist to hip rate were not significant in any of the groups. Also, no significant difference was found between the groups in none of the variables (P= 0.93).
    Conclusion
    Resistance training as non-invasive intervention along with cinnamon consumption as well as cinnamon consumption alone increase Omentin-1 serum level (anti-inflammatory agent) and improve the body composition.
    Keywords: Body composition, Cinnamon, Omentin, 1, Overweight women, Resistance training
  • Farzaneh Moradi, Rasoul Yousefi Mashouf *, Mohammad Yousef Alikhani, Soghra Rabiei, Hamideh Parsapour, Saman Saadat, Jalal Ghaderkhani Pages 83-92
    Introduction
    The Mycoplasma Hominis bacterium lives on in the female reproductive system. Recent studies have shown that the presence of this bacterium is associated with disorders such as vaginosis, infertility, abortion and preterm labor. This study was performed with aim to determine the frequency of Mycoplasma hominis in women referred to Infertility Clinic of Hamadan Fatemieh Hospital.
    Methods
    This epidemiologic-descriptive study was performed on 234 patients referred to the infertility clinic of Hamadan Fatemieh Hospital in 2016. Screening was performed using swabs from the endocervix of 234 female patients who had at least one of the symptoms of vaginosis, infertility, abortion and preterm labor. The culture medium was removed by filtration and the PCR molecular technique was used to trace the 16s rRNA gene as two methods for detection of bacteria. Data was analyzed by SPSS software and McNemar's test. P
    Results
    The frequency of Mycoplasma hominis in both methods was 13.7%. The correlation coefficient between culture and PCR methods was relatively desirable for detection of this bacterium (k=0.5). 41 patients (24.4%) with history of at least one abortion and 148 (14.2%) with vaginosis were diagnosed as positive Mycoplasma agar. The highest prevalence of Mycoplasma hominis was observed in the age range of 30-39 years.
    Conclusion
    Although the PCR molecular technique has high sensitivity to diagnose Mycoplasma hominis, but the modified culture method has an acceptable sensitivity to detect this bacterium.
    Keywords: abortion, culture, Infertility, Mycoplasma hominis, PCR
  • Saeed Namazi Zadegan *, Majid Ghayour-Mobarhan, Seyedeh Ozra Hasheminejad, Mohammad Shamsoddin Dayani Pages 93-105
    Introduction
    According to the role of nutrition in physical and mental health, this study was performed with aim to evaluate the effect of maternal nutrition during pregnancy and breastfeeding, especially eating frankincense, dates and quince on the child's mind, mood and behavior according to the Quran, Hadith and Medical Sciences.
    Methods
    In this interdisciplinary study which was performed based on attributive method, some scientific databases such as Google scholar, PubMed, Scopus, and SID were searched for published scientific articles from 1980 to 2016. Also, with using Noor Comprehensive Commentary Collection and Jami’ al-Ahadith softwares, Interpretations of Quran's verses: Al-Moamenoon, 51 & Al-Bagharah 172, 233 & Maryam, 25-26 as well as Hadiths of Ahl al-Bayt (AS) were searched. The effects of using frankincense, dates and quince during pregnancy and breastfeeding on the child's mind, mood and behavior was evaluated.
    Results
    According to the Islamic texts, eating quince during pregnancy increases the intelligence, courage and morality of the child, eating frankincense increases intelligence, brave and good-nature of the children, and eating dates enhances the child's patience. Scientific researchers have proven the antidepressant effect of quince and its compound's mental-physical effects, and the effect of frankincense to enhance memory and concentration and to reduce anxiety and depression, and the role of dates compounds to decrease and eliminate fatigue, depression and irritability. Moreover, maternal nutrition has a vital role in the composition of her milk and intelligence growth, calmness, confidence, mood and good behavior of the child.
    Conclusion
    Eating frankincense, dates and quince during pregnancy and lactation, in addition to positive physical effects, has a good role in the personality, ethics and behavior of the child.
    Keywords: Behavior, child, Dates, Frankincense, Hadith, Lactating Mothers, Mind, Mood, Pregnancy, Quince, Quran
  • Leila Mousavi Seresh, Zohreh Yousefi *, Amir Hosein Jafarian, Laya Shirinzadeh, Nooshin Babapour, Fereshteh Bazmi Pages 106-110
    Introduction
    Choriocarcinoma is one of the rare diseases of gestational trophoblastic tumor with various and sometimes misleading clinical presentations. Clinical suggestion of the disease and timely diagnosis can be useful. The aim of this study is to report a case of diagnostic medical error in postpartum choriocarcinoma.
    Case report: A 25-year-old woman with prolonged postpartum hemorrhage referred to the hospital in one of the cities around Mashhad. Despite frequent referring of the patient due to bleeding, and not considering laboratory signs and sonography and increased levels of βhCG, gestational trophoblastic tumor was not diagnosed. It led to uterus rupture. Then, with emergency situation due to uterus rupture, multiple lung and brain metastases, she was referred to the gynecologic oncology ward in 2017. Currently, she is under chemotherapy without need to surgery.
    Conclusion
    The possibility of choriocarcinoma should be considered in every woman of reproductive age with postpartum abnormal uterine bleeding and also bleeding from other organs or diagnosis of metastasis with unknown etiology.
    Keywords: Abnormal uterine bleeding, Choriocarcinoma, Diagnostic error, Gestational trophoblastic disease, Postpartum vaginal hemorrhage