فهرست مطالب

اقیانوس شناسی - پیاپی 15 (پاییز 1392)

فصلنامه اقیانوس شناسی
پیاپی 15 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناصر کوسج*، عبدالواحد رحمانی، احسان کامرانی، محمدرضا طاهری زاده، ماندانا علی نیا صفحات 1-9
    این تحقیق به منظور مطالعه تاثیر اندازه ی بدن (طول کل و وزن کل) بر میزان تجمع غلظت عنصر سرب در ماهی گل خورک والتونی Periophthalmus waltoni در سه منطقه ی بندر خمیر، بندر درگهان و گلشهر (خلیج فارس) انجام شد. تعداد 180 نمونه ی ماهی گل خورک والتونی (در هر ایستگاه و هر فصل بطور مجزا30 (n=در مناطق مورد مطالعه به صورت تصادفی طی فصول زمستان 1388 و تابستان 1389 نمونه برداری شد که در آزمایشگاه پس از زیست سنجی، بافت عضله تفکیک و فلز سرب به روش هضم شیمیایی استخراج و غلظت آن توسط دستگاه جذب اتمی (AAS) تعیین گردید. نتایج حاصل بیانگر آن است که همبستگی معنی دار و قوی بین میزان تجمع فلز سرب در بافت عضله ی ماهی گل خورک والتونی با اندازه بدن (طول کل و وزن کل) وجود دارد (p<0.05). غلظت عنصر سرب در عضله ی این نوع ماهی بین سه منطقه ی مورد مطالعه و نیز بین دو فصل تابستان و زمستان اختلاف معنی داری را نشان می دهد p<0.05)). با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان گفت که آلودگی های حاصل از فعالیت های نفتی، صنعتی و شهری در مناطق مورد مطالعه در خلیج فارس (بندر خمیر، درگهان و گلشهر) طی فصول مختلف بر روند تجمع عنصر سرب در ماهی گل خورک والتونی تاثیر گذار است، هر چند که این آلودگی کمتر از حد استانداردهای جهانی (g/gμ 0.2 FAO/WHO) است.
    کلیدواژگان: ماهی گل خورک والتونی، خلیج فارس، آلودگی، سرب، جذب اتمی
  • فاطمه هادوی*، الهام مجتهدین صفحات 11-19
    در این گزارش برای اولین بار نانوپلانکتون های آهکی از شرق تنگه هرمز مطالعه شدند. 15 نمونه از منطقه مذکور در زمستان 86 انتخاب و تعداد 27 گونه و 16 جنس شناسایی گردید. در تجمعات فسیلی مطالعه شده به 3 مجموعه برخورد شد. انواعی که دارای فراوانی زیاد هستند، از قبیل Gephyrocapsa oceanica، Helicosphaera carteri و Emiliania huxleyi، گونه هایی که به ندرت یافت می شوند مانند Braarudosphaera bigelowi، Calcidiscus leptoporus، Umbilicosphaera sibogae و Umbellosphaera tenuis و مجموعه سوم شامل گونه های انتقال یافته (reworked) از نهشته های کرتاسه و نئوژن است. بر مبنای فسیل های یافت شده، نهشته های فوق در دریایی حاشیه ای که غنی از مواد غذایی و دارای باروری است، نهشته شده اند.
    کلیدواژگان: نانوپلانکتون های آهکی، دریای حاشیه ای، مواد غذایی، باروری، تنگه هرمز
  • سرور پیغان*، احمد سواری، نسرین سخایی، بابک دوست شناس، سیمین دهقان مدیسه صفحات 21-27
    هدف از این تحقیق شناسایی و بررسی تنوع و تراکم پاروپایان راسته کالانوئید در آب های بحرکان واقع در بندر هندیجان است. این پروژه در ماه های تیر، شهریور، آبان، دی، اسفند 1389 و اردیبهشت 1390 انجام شد. نمونه برداری از زئوپلانکتون ها توسط تور پلانکتون با چشمه 100 میکرون صورت گرفت. عوامل محیطی از قبیل دما، شوری و اکسیژن محلول مورد سنجش قرار گرفتند. در طول این مطالعه 16 گونه از پاروپایان کالانوئید شناسایی شدند که از این میان گونه Acartiella faoensis با فراوانی نسبی 28% در طول سال غالب بود. این گونه برای اولین بار در آب های ایرانی خلیج فارس گزارش می شود. بیشترین میزان تراکم پاروپایان کالانوئید در شهریورماه و کمترین میزان آن در ماه های دی و اسفند (زمستان) به دست آمد. نتایج حاصل از آزمون همبستگی نشان داد که میان تراکم پاروپایان مورد مطالعه و دما، ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0P<). محدوده ی شاخص تنوع Shannon در طول سال به میزان 49/2- 98/0 بود که بیشترین میزان آن در تیر ماه محاسبه شد.
    کلیدواژگان: کالانوئید، عوامل محیطی، شاخص تنوع Shannon، Acartiella faoensis، بحرکان
  • حسن نصرالله زاده ساروی*، آسیه مخلوق، مژگان روشن طبری، فرشته اسلامی صفحات 29-38
    هدف از این مطالعه بررسی روابط تغذیه ای بین فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون از طریق آزمون های چند متغیره در حوضه ی جنوبی در دریای خزر در سال 1388 است. بررسی فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون به ترتیب بر روی 384 و 160 نمونه آب جمع آوری شده انجام گردید. نمونه برداری به صورت فصلی در 8 نیم خط در اعماق 5 تا 100 متری صورت گرفت. نتایج براساس آزمون های آماری چند متغیره (آزمون های مولفه عاملی، تناظر تفکیک کننده، رگرسیون گام به گام) نشان داد که افزایش تراکم گونه های رشته ای سیانوفیتا (Oscillatoria sp.) و گونه های دارای اندازه ی بزرگ یا زنجیره ی بلند از باسیلاریوفیتا مانند Dactyliosolen fragilissima و Pseudosolenia calcar-avis نقش مهمی در تغذیه ی زئوپلانکتون بخصوص در فصول تابستان و زمستان داشته اند. تغذیه ی گونه های غالب زئوپلانکتون از گونه های با اندازه کوچک تر مانند Cyclotella meneghiniana، Exuviaella cordata و یا دارای رشته های نسبتا کوتاه (Binuclearia lauterbornii) نیز گاهی مشاهده گردید. لذا رفتارهای تغذیه ای گروه های زئوپلانکتون در فصول مختلف یکسان نبود و به شدت به ترکیب گونه ای و تراکم گونه های غالب فیتوپلانکتون بستگی داشت. به طورکلی به نظر می رسد که کم بودن تنوع گونه ای و تراکم در زئوپلانکتون همراه با بالا بودن تنوع گونه ای و تراکم در فیتوپلانکتون نقش مهمی در کم شدن و محدود نمودن روابط تغذیه ای بین دو گروه پلانکتونی (زئوپلانکتون و فیتوپلانکتون) و در نتیجه کاهش کنترل بالا- پایین از سوی زئوپلانکتون بر کاهش تراکم فیتوپلانکتون از طریق چرا شده است.
    کلیدواژگان: زئوپلانکتون، فیتوپلانکتون، تغذیه، دریای خزر
  • علی عظیمی*، علیرضا صفاهیه، علی داداللهی سهراب صفحات 39-47
    در این مطالعه تجمع زیستی هر یک از فلزات جیوه و کادمیوم در بافت نرم صدف دوکفه ای Crassostrea sp. که در شرایط آزمایشگاهی در معرض غلظت های آزمایشی این دو فلز قرار داده شدند، مقایسه شده است. همچنین روند تجمع این دو فلز در طی مدت زمان در معرض گذاری تحلیل و مقایسه شد. به این منظور صدف ها از منطقه ای نسبتا غیرآلوده در بندر امام خمینی(ره) نمونه برداری و پس از 7 روز سازگاری با محیط آزمایشگاه به مدت 14 روز در معرض غلظت های آزمایشی جیوه (15 و 75 میکروگرم بر لیتر) و کادمیوم (15 و 150 میکروگرم بر لیتر) قرار داده شدند. هر 48 ساعت یکبار غلظت فلزات سنگین موجود در بافت نرم صدف ها توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تجمع زیستی فلز جیوه علی رغم غلظت آزمایشی کمتر به کار رفته سریع تر و قوی تر از تجمع زیستی کادمیوم بود. به طوری که بیشترین تجمع جیوه در بافت نرم صدف، 7/6±6/107 میکروگرم بر گرم وزن خشک در غلظت 75 میکروگرم بر لیتر جیوه در حالی که بیشترین تجمع کادمیوم 6/7±5/86 میکروگرم بر گرم در غلظت 150 میکروگرم بر لیتر کادمیوم مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: جیوه، کادمیوم، تجمع زیستی، در معرض گذاری، صدف
  • معصومه محمودی*، علیرضا صفاهیه، کمال غانمی، یدالله نیکپور، امیر مهدویانی صفحات 49-58
    به منظور بررسی غلظت هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) در منطقه ساحلی شهرستان بوشهر، نمونه برداری از آب دریا و رسوبات در 5 ایستگاه در طول ساحل بوشهر در مرداد ماه 1387 انجام شد. غلظت کل هیدروکربن های آروماتیک ((tPAHs در آب ایستگاه های مورد مطالعه0/31-0/4 میکروگرم بر لیتر بوده است. همچنین غلظت این ترکیبات در رسوبات از0/845 تا 0/4790 نانوگرم برگرم متغیر بوده است. نتایج نشان داد که تفاوت معنی دار آماری بین محتوای tPAHs آب دریا و همچنین رسوبات در ایستگاه های مختلف وجود دارد (P<0.05). بیشترین غلظت tPAHs در آب و رسوب ایستگاه شماره یک (رافائل) و کمترین غلظت این ترکیبات در آب و رسوب ایستگاه شماره سه (آب شیرین کن) بوده است. میانگین غلظت ترکیبات آنتراسن، فنانترن، فلورانتن و پایرن در آب ساحل بوشهر از مقدار رهنمودی استاندارد محیط زیست کانادا بیشتر بوده است. ترکیب ساختاری tPAHs در آب و رسوبات منطقه مورد مطالعه متفاوت بوده است، بدین ترتیب که در آب دریا ترکیبات 3 حلقه ای بیشترین غلظت و در رسوبات ترکیبات 5 و 6 حلقه ای حداکثر مقدارtPAHs را به خود اختصاص داده اند. مقایسه غلظت tPAHs در آب دریا و رسوبات ساحلی بوشهر نسبت به مطالعات انجام شده در سایر نقاط دنیا نشان داد که میزان ترکیبات مذکور در سواحل بوشهر نسبتا بالا است.
    کلیدواژگان: آلودگی، PAHs، رسوب، سواحل بوشهر
  • پریسا حبیبی*، سیداحمد بابازاده، حمید علیزاده کتک لاهیجانی، هدیه عباسیان صفحات 59-69
    فراوانی روزنبران کف زی در طول یک مغزه رسوبی به طول 36/1 متری که از عمق 8/3 متری خلیج گرگان در جنوب دریای خزر در اردیبهشت ماه 90 برداشت شد و با استفاده از شاخص های رسوب شناسی و فسیل شناسی مطالعه گردید. مطالعات رسوب شناسی نشان می دهد که رسوبات این مغزه از نظر دانه بندی در محدوه ماسه ی سیلتی قرار دارد. مقدار متوسط ماده آلی 7/6% و کربنات کلسیم 5/24% است. در مجموع در این مغزه شش گونه از روزنبران کف زی، شناسایی، شمارش و نمودار فراوانی آن به دست آمد. این مجموعه جانوری شامل Ammonia beccarii،Elphidium littoralle capsicum، Elphidiella brotzkajae، Elphidium shochinae، Discorbis aguajoi، Cornuspira sp. است و از نوع یوری هالین هستند. داده های روزنبران کف زی نشان دهنده تنوع گونه ای کم و فراوانی بالا در این منطقه است. نوسانات شوری، میزان مواد مغذی و همچنین نوسان تراز آب از فاکتورهای مهم کنترل کننده فراوانی و پراکنش روزنبران کف زی در خلیج گرگان هستند.
    کلیدواژگان: روزنبران کف زی، فراوانی، تنوع زیستی، خلیج گرگان
  • احمد شانه ساززاده*، بلال مرادویسی صفحات 71-82
    در این تحقیق میزان دقت نتایج به دست آمده از شبیه سازی عددی انتقال موج ساحلی مبتنی بر معادلات یک بعدی غیرخطی آب های کم عمق (NSW)، در مقایسه با نتایج شبیه سازی مدل MIKE21 BW 1DH، که براساس معادلات یک بعدی بوسینسک توسعه یافته، و نیز داده های میدانی، مورد ارزیابی و درستی سنجی قرار گرفته است. در معادلات بوسینسک از آن جایی که فشار در امتداد عمق آب هیدرودینامیکی فرض شده است، شرایط فیزیکی به نحو واقعی تری در نظر گرفته می شوند. در این تحقیق همچنین حدود تطابق نتایج بررسی شده و در مورد توانایی استفاده از مدل یک بعدی غیرخطی در شرایط مختلف امواج و شیب های بستر بحث شده است. مقایسه انجام شده با داده های میدانی نشان می دهد که در تخمین عمق متوسط آب، مدل بوسینسک مزیت ویژه ای نسبت به مدل مبتنی بر معادلات یک بعدی غیرخطی آب های کم عمق از خود نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی عددی، درستی سنجی، معادلات یک بعدی غیر خطی آب های کم عمق، معادلات بوسینسک، داده های میدانی، مدل MIKE21 BW 1DH
  • سمانه رجبی*، وحید چگینی، کامران لاری، بهاره کامران زاد، سید طالب حسینی صفحات 83-92
    طراحی سازه های دریایی اعم از ساحلی و فراساحلی مستلزم داشتن اطلاعات دقیقی از رژیم امواج است. برای این منظور روش های مختلفی از جمله روش های تجربی و مدل های عددی برای پیش بینی و تخمین امواج مورد استفاده قرار می گیرد، تا امواج ناشی از باد را که به دلیل انرژی زیاد بیشترین تاثیر را بر روی رژیم دریا دارند، مدل سازی کند. در این تحقیق، مدل SWAN (Simulating WAves Nearshore) که برای آب های کم عمق و نیمه عمیق ساحلی توسعه داده شده است، برای پیش بینی مشخصات امواج در منطقه انزلی به کار گرفته شده است. در ورودی مدل از اطلاعات باد مرکز اروپایی پیش بینی میان مدت هوا (ECMWF) در سال 2003 استفاده شده است. اطلاعات مربوط به فایل عمق سنجی (Bathymetry) از سایت NOAA استخراج شده است. جهت دست یابی به نتیجه بهتر، ابتدا مدل در محدوده دریای خزر اجرا شده، سپس از شرایط مرزی به دست آمده برای اجرای مدل محلی در منطقه ی انزلی استفاده شده است. پس از اجرای مدل، رسم نمودارها و به دست آوردن میزان خطاها، واسنجی مدل با استفاده از اطلاعات بویه انزلی شامل ارتفاع موج شاخص (Hs) و دوره تناوب اوجی موج (Tp) انجام شد. همچنین جهت اعتبار سنجی مدل نتایج آن با مدل سازی امواج دریاهای ایران (ISWM) مقایسه شد. نتایج نشان دهنده ی تطابق مناسب مدل با داده های بویه است که امکان مدل سازی امواج در بندر انزلی با مدل SWAN را تایید می کند. به دلیل اینکه مدل SWAN و باد ECMWF هر دو قله ها را دست پایین محاسبه می کنند، لذا پیشنهاد می شود در صورت استفاده از اطلاعات این تحقیق برای قله ها از یک ضریب اصلاحی استفاده شود.
    کلیدواژگان: مدل سازی، امواج ناشی از باد، انزلی، SWAN
  • جعفر سیاره، سبحان ایرانشاهی*، حمیدرضا تهمک صفحات 93-102
    بر اساس بسیاری از پژوهش های انجام شده، عوامل مختلفی بر رضایت شغلی اثر دارند که این عوامل در سازمان-ها بسته به اندازه، فرهنگ، نوع تولید و خدمات و سایر شرایط محیطی سازمان متفاوت هستند. تحقیق حاضر نیز با هدف بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان اداره مرکزی بندر امام خمینی (ره) در گروه نمونه ای با حجم 140 نفر از کارکنان به شیوه نمونه برداری تصادفی اجرا گردید که البته صد نفر از کارمندان به طور کامل پاسخگوی سوالات بودند. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه که پرسشنامه اول حاوی سوالات مربوط به مشخصات فردی و پرسشنامه دوم حاوی سوالات مربوط به رضایت شغلی کارکنان است که نتایج تحلیلی حاصل از پرسشنامه اول رابطه ویژگی های فردی با رضایت شغلی و پرسشنامه دوم عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان بندر امام خمینی (ره) را به ترتیب اولویت نشان می دهد و جایگاه نیازها را در هرم مازلو مشخص می کند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، انگیزش، بندر، کارکنان بندر امام خمینی (ره)
|
  • Naser Kooseg *, Abdolvahed Rahmani, Ehsan Kamrani, Mohammad Reza Taherizadeh, Mandana Alinia Pages 1-9
    In this study، the relationship between fish (Mudskipper Periophthalmus waltoni) body size and accumulation of lead was investigated in the regions of Khamir Port، Dargahan and Golshahr (Persian Gulf). 180 fish were randomly collected (30 fishes per station per seasons) during summer and winter 2011. Fish muscle tissue was separated after biometry. The tissue was disgusted and analyzed using Atomic Absorption Spectrometry (AAS). The results showed that there was significant positive correlation between the concentration of lead and fish size (p<0. 05). We found a significant difference between the concentration of lead in different stations (p<0. 05). In both summer and winter، accumulation of lead in the muscle of Mudskipper waltoni was higher than other sampling areas. However، the lead level in the fish tissue was lower than global standards (FAO/WHO 2. 14 μg/g). Petroleum industrial and municipal activities in these areas may be the source of pollution in the selected sampling areas.
    Keywords: Mudskipper waltoni, Persian Gulf, Contamination lead, Atomic absorption
  • Fatemeh Hadavi *, Elham Mojtahedin Pages 11-19
    In the current study، calcareous nannoplanktons from East of the Strait of Hormuz are going to be introduced. For the first time، 15 samples were selected from this area and 27 species and 16 genera were identified. We have found 3 collections in the studied fossils associations. Some of them had high abundance، such as Gephyrocapsa oceanica and Emiliania huxleyi، and some other species were rarely found، such as Braarudosphaera bigelowii، Calcidiscus leptoporus، Umbilicosphaera sibogae and Umbellosphaera tenuis. The third collection included reworked species of Cretaceous and Neogene deposits. The found fossils show that these sediments deposited in the marginal sea were rich in nutrients and had high productivity.
    Keywords: Calcareous nannoplankton, Marginal sea, Nutrients, Productivity, Strait of Hormuz
  • Soroor Peyghan *, Ahmad Savari, Nasrin Sakhaee, Babak Doostshenas, Simin Dehghanmadiseh Pages 21-27
    The aim of this investigation was to study the Calanoid Copepods density and diversity in Bahrakan waters (Hendijan Harbor، Persian Gulf، Iran). Sampling was conducted during July، August and October 2010 and December، February and April 2011. Zooplankton were collected with plankton tows using 100- μm mesh net. Environmental parameters including salinity، temperature and dissolved oxygen were measured. In this study، 16 species of Calanoids were identified، among them; Acartiella faoensis with relative frequency of 28% was the most abundant species during the studying period. This species was first reported from the Persian Gulf Iranian waters. The Calanoid density was highest in August and lowest in December and February. There was Positive significant correlation coefficient between density of Calanoids and water temperature (P<0. 05). The Shannon diversity index was maximum in July and ranged from 0. 98 to 2. 42 during the year.
    Keywords: Calanoids, Environmental parameters, Shannon index, Acartiella faoensis, Bahrakan
  • Hassan Nasrollahzadeh Saravi *, Asieh Makhlough, Mozhgan Roshantabari, Fereshteh Eslami Pages 29-38
    The aim of this study was to find the trophic relationship between zooplankton and phytoplankton using multivariate analysis in the southern part of the Caspian Sea during 2009-2010. Sampling was performed in four seasons (spring، summer، autumn and winter) and in eight transects perpendicular to the coast. 384 phytoplankton and 160 zooplankton samples were collected over five different water depths (5، 10، 20، 50 and 100 meters). Multivariate statistical analysis (PCA، CCA and SMRA) showed that high abundance of filamented species of Cyanophyta (Oscillatoria sp.)، chain form (Dactyliosolen fragilissima) and large size (Pseudosolenia calcar-avis) of Bacillariophyta had the main role in zooplznkton feeding pattern، particularly in summer and winter. Small size phytoplankton (Cyclotella meneghiniana، Exuviaella cordata) and relatively short filament (Binuclearia lauterbornii) were occasionally eaten by zooplankton. Feeding habits of zooplankton species were not the same in different seasons and was strongly depended on the phytoplankton structure (species diversity and abundance). Low species diversity and abundance of zooplankton which accompanied with high species diversity and abundance of phytoplankton were the main reasons that limited top-down control of zooplankton on phytoplankton abundance reduction through grazing.
    Keywords: Zooplankton, Phytoplankton, Feeding, Caspian Sea
  • Ali Azimi *, Alireza Safahieh, Ali Dadolahi Sohrab Pages 39-47
    In this study، the bioaccumulation of mercury and cadmium in the soft tissue of Crassostrea sp. were studied at experimental conditions. Also، the bioaccumulation trend of Hg and Cd in oysters were analyzed and compared during exposure period. The oysters collected from harbor No. 28 in the coast of Imam Khomeini port had lowest pollution of Hg and Cd according to the last studies. After 7 days of acclimation in laboratory، the oysters exposed to Hg at concentrations of 15 and 75 μ􀝃. 􀝈-1 and Cd at concentrations of 15 and 150 μ􀝃􀝈-1 for 14 days. Heavy metal contents in oysters were measured by atomic absorption per 48 hours. Results indicated that the Hg bioaccumulation in bivalve soft tissue was faster and stronger than Cd bioaccumulation، despite the fact that Hg had lower concentration in the experiment. The maximum bioaccumulation of metals in bivalves soft tissue was 107. 6±6. 7 μ􀝃. 􀝃-1 Hg and 86. 5±7. 6 μ􀝃. 􀝃 Cd at experimental dose of 75 μ􀝃. 􀝈-1 Hg and 150 μ􀝃. 􀝈-1 Cd، respectively.
    Keywords: Mercury, Cadmium, Bioaccumulation, Exposure, Oyster
  • Pages 49-58
    In order to investigate the polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) concentration in the marine coastal area of Bushehr، seawater and sediment samples were collected from 5 stations along Bushehr shore line. The total PAHs (tPAHs) concentrations ranged from 4. 0 to 31. 0 μg L-1 and 845. 0 to 4790. 0 ng g-1 in seawater and sediment، respectively. Results showed that tPAHs concentrations in seawater and sediment were significantly different among the studied stations (P<0. 05). The maximum tPAHs concentration was measured in the seawater and sediment collected from Rafael while the minimum values were observed in the Abshirinkon station. The Concentration of anthracene، phenanthrene، fluoranthene and pyrene in seawater was appeared above the standard rate mentioned by Canadian environmental quality guidelines. Different patterns of tPAHs composition were observed in water and sediment among the studied stations. Based on the number of the rings in the molecules، 3 rings PAHs were dominant in the seawater، while in the sediment، 5 and 6 rings PAHs appeared in the higher concentrations. Comparison between tPAHs concentration in Bushehr coastal area with previously studied locations in the world showed that PAHs contamination in the Bushehr coastal area is considerable.
    Keywords: Pollution, PAHs, Sediment, Seawater, Bushehr
  • Parisa Habibi *, Seyed Ahmad Babazadeh, Hamid Alizadeh Ketek Lahijani, Hedyeh Abasiyan Pages 59-69
    The abundance of the benthic foraminifera has been studied along a 1. 36m sediment core sample، taken from 3. 8m depth of water in the Gorgan bay، south of the Caspian Sea using sedimentological and paleonotological proxies. Sedimentological studies show that the sediments are largely composed of silty sand that rarely changes along the core. The average Total Organic Matter (TOM) and carbonate content are 6. 7% and 24. 5%، respectively. Totally، six species of foraminifera were distinguished in the sedimentary column، including Ammonia beccarii، Elphidium littoralle capsicum، Elphidiella brotzkajae، Elphidium shochinae، Discorbis aguajoi، Cornuspira sp. which entirely belong to euryhalines. Although، the abundance is high، the results show poor diversity of the species. The abundance and distribution of the benthic foraminifera in the Gorgan Bay could be related to salinity changes، availability of nutrients as well as sea level fluctuation.
    Keywords: Benthic foraminifera, Abundance, Diversity, Gorgan Bay
  • Ahmad Shanehsazzadeh *, Balal Moradvasi Pages 71-82
    There are numbers of models for prediction of hydrodynamic parameters at nearshore according to different assumptions. However، the capability and comprehensiveness of the models in different conditions are still questionable. In this article، the results of numerical model based on Non-Linear Shallow Water (NSW) equations were compared to the results of MIKE21 BW 1DH which are based on Boussinesq equations in order to investigate the level of the accuracy of NSW in different beach slopes and bed particle sizes، under various incident wave conditions. The results of two numerical models in terms of water depth are also compared with field data. No clear advantage of Boussinesq model on NSW model is evident in prediction of water depth in the surf and swash zone. This will encourage application of NSW equation (due to relative simplicity) for prediction of sediment transport and beach profile evolution in the surf and swash zone.
    Keywords: Non, Linear Shallow Water equations (NSW), Boussinesq equations, MIKE21 BW 1DH, Field data
  • Samaneh Rajabi *, Vahid Chegini, Kamran Lari, Bahareh Kamranzad, Seyed Taleb Hosseini Pages 83-92
    Designing marine structures including shore or offshore requires information about wave regime. For this purpose، different methods were used including empirical methods and numerical models to simulate the wave characteristics. SWAN (Simulating Waves Nearshore) which has been developed for shallow waters had been used for modeling the waves in Anzali port. Wind data obtained from Europe central middle weather forecasting (ECMWF) on 2003 were used as model input and Bathymetry was obtained from NOAA site. To achieve more accurate results، the model was firstly ran in the whole Caspian Sea and then، in Anzali port. Boundary condition of local model was extracted from Caspian Sea model. Calibration of the model was carried out using measured wave data. For verifying، the results were compared to those obtained from the project ISWM. The results indicate acceptable accuracy compared to buoy measurements. However، the modeled peak period is underestimated. Therefore، a correction factor should be considered for peak period.
    Keywords: Modeling, Wind Wavr, Anzali, SWAN
  • Jafar Sayareh, Sobhan Iranshahi *, Hamid Reza Tahmak Pages 93-102
    There are many factors affecting job satisfaction which are different among organizations dependending on the culture، size، kind of the productions and services and other environmental conditions. The aim of the present research is to study and prioritize the factors influencing job satisfaction among the personnel of Imam Khomeini port main office of Ports and Maritime Organization. Data was collected from 140 employees using Randomsampling technique. The research tools included two questionnaires. The first questioner contained the questions related to the employees’ personal information and the second contained questions related to job satisfaction. The Analytical results obtained from the first questionnaires showed the relationship between personal characteristics and job satisfaction and the second one showed that the factors influencing job satisfaction by order of priority and specifies position of the needs in Maslow’s hierarchy of needs.
    Keywords: Job Satisfaction, Motivation Factors, Imam Khomeini Port