فهرست مطالب

اقیانوس شناسی - پیاپی 27 (پاییز 1395)

فصلنامه اقیانوس شناسی
پیاپی 27 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حامد غفاری فارسانی *، سیدعلی اکبر هدایتی، نسترن زارع ندیمی بین، سیروان عزیزپور، سعید شهبازی ناصرآباد صفحات 1-9
    هدف از این مقاله بررسی تاثیر غلظتهای تحت کشنده سم مالاتیون بر پارامترهای خونشناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان 0 میلیگرم بر لیتر) و یک /075 ، 0/05 ، 0/ است. در این راستا سه غلظت تحت کشنده ( 025 Oncorhynchus mykiss) تیمار شاهد ( هر کدام با سه تکرار) انتخاب شد و از ماهیان در روزهای پنجم و نهم آزمایش خون گیری انجام گرفت. قرارگیری این ماهی در معرض غلظتهای تحت کشنده سم مالاتیون منجر به کاهش معنی داری در تعداد گلبولهای قرمز در مقابل، افزایش معنی داری .(P<0/ و هماتوکریت در مقایسه با گروه کنترل گردید ( 05 (HB) مقدار هموگلوبین ،(RBC) و میانگین (MCV) میانگین حجم سلولی .(P<0/ در تیمارهای آزمایشی مشاهده شد ( 05 (WBC) در تعداد گلبولهای سفید در پاسخ به این آفتکش نیز در طول آزمایش افزایش یافت. پس از شمارش افتراقی، گلبولهای (MCH) هموگلوبین سلول سفید خون نیز مشخص شد که میزان لنفوسیتها برخلاف آئوزینوفیل و نوتروفیل در تیمارهای آزمایشی کاهش معنی داری نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پارامترهای خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان میتواند نشانگر .(P<0/ داشت ( 05 حساس و مفیدی برای بررسی اثر این آفتکش بر آبزیان باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی، آبزی، خونشناسی، سم کشاورزی، ارگانوفسفره
  • احسان عابدی *، مهشید جلیلی صفحات 11-18
    هدف از این مقاله مقایسه ترکیب جوامع فیتوپلانکتون در فصلهای زمستان 92 و تابستان 93 و همچنین در امتداد خور بردستان و آبهای دریایی پیرامون آن در خلیج فارس است. نمونه برداری در اسفند ماه 92 و مرداد ماه 93 توسط بطری نیسکین و با استفاده از یک قایق صیادی انجام شد. 9 ایستگاه در خور و 9 ایستگاه در آبهای به ترتیب در خور و آبهای (±SE) دریایی پیرامون خور انتخاب گردیدند. میانگین فراوانی فیتوپلانکتونها Cell L- 837±1/65 و در فصل تابستان 1 Cell L- 1272±2/86 و 1 Cell L- دریایی پیرامون خور در فصل زمستان 1 1102±1/95 به دست آمد. نتایج به دست آمده، اختلاف معنی داری در فراوانی Cell L- 1207±2/45 و 1 همچنین نتایج همبستگی معنی داری میان .(P>0/ فیتوپلانکتونها، در فصلهای تابستان و زمستان نشان نداد ( 05 ،Dinophyceae ،Bacillariophyceae رده های .(P>/ فراوانی فیتوپلانکتونها و دما و شوری نشان نداد ( 05 از گروه های فیتوپلانکتونی منطقه بودند. گروه بندی ساختار جوامع، 3 Dictyochophyceae و Cyanophyceae گروه در سطح شباهت 30 درصد را نشان داد.
    کلیدواژگان: فیتوپلانکتون، ترکیب جوامع، گروه بندی، خور بردستان، خلیج فارس
  • فاطمه کاردل *، راضیه مرزبان، مریم آخوندیان، ابوالقاسم روحی صفحات 19-28
    هدف از این مقاله بررسی تراکم و زی توده دو گونه سخت پوست پلانکتونی از رده پاروپایان و آنتن منشعبان در ناحیه ساحلی بابلسر است. نمونه برداری در ناحیه ساحلی بابلسر با استفاده از تور مخروطی زئوپلانکتون از سه ایستگاه با عمق های 5، 10 و 20 متر و در دو فصل سرد (بهمن 1393) و گرم (خرداد 1394) انجام شد. در نمونه های جمع آوری شده، از پاروپایان گونه Acartia (Acanthacartia) tonsa و از آنتن منشعبان گونه Pleopsis polyphemoides مشاهده گردید. بیشترین تراکم و زی-توده زئوپلانکتون ها در ایستگاه هایی با عمق 5 و 10 متر و مربوط به گونه A. tonsa مشاهده شد و از ساحل به سمت عمق، از تراکم و زی توده آن ها کاسته شد. نتایج نشان داد که تنوع، تراکم و ز ی توده زئوپلانکتون ها در فصل گرم به طور معنی داری بیشتر از فصل سرد است (05/0>P). اما از لحاظ آماری تفاوت معنی داری در تنوع، تراکم و ز ی توده زئوپلانکتون ها در ایستگاه های مختلف نمونه برداری مشاهده نشد (05/0 کلیدواژگان: زئوپلانکتون، تراکم، تنوع گونه ای، بوم شناسی، دریای خزر
  • هیوا علمیزاده *، خسرو فاضل پور صفحات 29-39
    این مقاله با هدف بررسی و برآورد تغییرات پارامترهای زیست محیطی مانند شوری، کدورت، دما و کلروفیل-a، آب های ساحلی تنگه هرمز را با استفاده از تصاویر ماهواره ای مودیس، مورد مطالعه قرار داده است. جهت سنجش و برآورد این پارامترها از الگوریتم های جهانی و تصاویر سنجنده مودیس استفاده شد. ماتریس محتوی اطلاعات و داده های استخراجی از تصاویر ماهواره ای با استفاده از کدنویسی و شبیه سازی نرم افزاری در نرم افزار Matlab، استخراج گردید و در نهایت توسط اعمال فیلتر در نرم افزار Arc GIS، میزان این پارامترها در طول و عرض جغرافیایی منطبق بر داده های دریایی دیگر محاسبه شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، بالاترین ضریب تعیین برای پارامتر شوری 89/0 = R^2 به دست آمد و RMSE بین داده های میدانی و داده های استخراجی پارامتر شوری سطحی 68/0، دما 2/1، کلروفیل-a 3/2 و کدورت 78/1 حاصل شد. نتایج توزیع کلروفیل- a، حاکی از مستعد بودن بخش ساحلی محدوده تنگه هرمز برای شکوفایی، نسبت به بخش غربی و شرقی تنگه هرمز است.
    کلیدواژگان: مودیس، سنجش از دور، شوری سطحی دریا، کدورت، کلروفیل، a، تنگه هرمز
  • علیرضا صفاهیه *، سمیه حبیبی، حسین پاشا زانوسی، مهدی فتح تبار صفحات 41-48
    هدف از این مقاله، تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین Cu، Ni، Pb، Cd در رسوب و صدف بخشی از سواحل استان بوشهر است. بدین منظور نمونه های رسوب و صدف در بهمن ماه 1387 از 5 ایستگاه شامل خور لیلتین، بندر امام حسن، خور گناوه، بندر ریگ و جزیره شیف برداشت گردید. پس از خشک کردن و هضم آن ها توسط اسید نیتریک و اسید پرکلریک غلیظ، غلظت فلزات سنگین موجود در آنها توسط دستگاه جذب اتمی سنجیده شد. نتایج نشان داد که غلظت فلزات Cu، Ni، Pb، Cd در رسوب ایستگاه های مذکور به ترتیب در محدوده 75/14-6/5، 72/58-67/19، 92/13-96/7، 96/0-68/0 میکروگرم بر گرم بود. همچنین میزان فلزات مذکور در بافت نرم به ترتیب در محدوده 84/27-36/5، 72/2-24/0، 04/10-64/5، 8/1-32/0 و در پوسته صدف 25/21-75/10، 52/3-36/1، 08/8-28/4، 96/0-68/0 میکروگرم بر گرم بود. به طور کلی غلظت تمام فلزات مورد مطالعه در این تحقیق، کمتر از استانداردهای جهانی FAO و USEPA است.
    کلیدواژگان: رسوب، صدف دسته چاقویی، فلزات سنگین، استان بوشهر، خلیج فارس
  • مریم شریفی نیا *، حامد موسوی ثابت صفحات 49-57
    این پژوهش به منظور بررسی تغییرات شکل بدن جمعیت های مختلف سگ ماهیان جویباری جنس Paracobitis در حوضه جنوب شرق دریای خزر با استفاده از روش ریخت سنجی هندسی لندمارک پایه انجام شد. در این بررسی، تعداد 113 عدد سگ ماهی جویباری متعلق به جنس Paracobitis در فصل تابستان از رودخانه های تجن، بابلرود، اترک و گرگانرود، با استفاده از الکتروشوکر صید شدند. سپس از سطح جانبی سمت چپ بدن ماهی ها عکس برداری شد و تعداد 15 عدد لندمارک با استفاده از نرم افزار TpsDig2 روی تصاویر دوبعدی قرار داده شد. داده های حاصل پس از تحلیل پروکراست با روش های آماری چند متغیره PCA و CVA و تحلیل خوشه ایتجزیه و تحلیل شدند و الگوهای تغییر شکل هر جمعیت نسبت به شکل میانگین کل جمعیت ها در شبکه تغییر شکل مصورسازی شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در ویژگی های ریختی چهار جمعیت مورد بررسی وجود داشت (0001/0>P ). نتایج تحقیق حاضر می تواند به درک بهتر الگوی تغییرپذیری ریختی در حال پیشرفت این ماهیان، در توده های آبی سیستم های رودخانه ای مختلف حوضه جنوب شرق دریای خزر و نیز شناسایی گونه های جمعیت های Paracobitis در رودخانه های تجن و بابلرود کمک نماید.
    کلیدواژگان: تغییر پذیری ریختی، ریخت سنجی هندسی، Paracobitis، حوضه جنوب شرق دریای خزر
  • خانمناز عبادی، ماندانا زارعی *، علی محمد صنعتی صفحات 59-68
    هدف از این مقاله، جداسازی و خالص سازی باکتری های همراه با اسفنج بومی خلیج فارس با توانایی تجزیه زیستی نفت خام است. در این پژوهش اسفنجDictyonella sp. از عمق حدود 10 متری خلیج فارس در سواحل جزیره خارکو جمع آوری شد. سپس نمونه اسفنج آماده سازی گردید و پس از جداسازی، خالص سازی و شناسایی باکتری های همراه، فعالیت تجزیه کنندگی آنها در محیط نمکی حداقل با افزودن نفت خام به عنوان تنها منبع کربن محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. به منظور به دست آوردن میزان تجزیه نفت خام، از روش اسپکتروفتومتری و اندازه گیری وزن خشک استفاده شد. نتایج نشان داد که هر سه سویه به دست آمده توانایی تجزیه زیستی نفت خام را دارا بوده و بالاترین میزان رشد، در محیط نمکی حداقل حاوی نفت پالایش شده و نفت خام مربوط به سویه KE1 و کمترین مربوط به سویه KE2بود. شاخص امولسیون سازی برای سه سویه باکتری جداسازی شده KE1، KE2 و KE4تفاوت معنی داری نداشته و به ترتیب (SE± میانگین) 4/0±5/37، 6/0±45/31 و 4/0±55/36 به دست آمد. سویه KE4 به طور قابل توجهی توانایی تجزیه نفت خام را دارا بوده و بر اساس اندازه-گیری وزن خشک، 9/75 % از نفت خام را تجزیه نمود. شناسایی مولکولی باکتری های به دست آمده مشخص نمود که سویه های KE1، KE2 و KE4 با درصد تشابه بالای 90% بیشترین قرابت را به ترتیب با سویه های Georgenia satyanarayanaiJC82، Pseudomonas rhodesiaeCIP104664 و Gordonia terraeATCC25594 دارا هستند.
    کلیدواژگان: شاخص امولسیون سازی، وزن خشک، اسپکتروفتومتری، خارکو، خلیج فارس
  • حمیدرضا پورخباز *، فریبا هدایت زاده، میترا چراغی صفحات 69-78
    در مطالعه حاضر به منظور سنجش میزان فلزات سنگین (سرب، روی، کروم و کادمیوم) در رودخانه کارون از جلبک به عنوان شاخص زیستی استفاده گردید. بدین منظور نمونه برداری از جلبک غالب منطقه (Chaetomorpha sp.)، آب و رسوبات 6 ایستگاه در رودخانه کارون در فصل تابستان (1394) صورت گرفت. پس از هضم اسیدی نمونه ها، غلظت فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی شعله اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت سرب، روی، کروم و کادمیوم در آب به ترتیب برابر ppm 50/2، 04/7، 32/4 و 28/0، در رسوب به ترتیب برابر ppm 11/26، 36/72، 14/53 و 68/3 و در بافت جلبک به ترتیب برابرppm 59/20، 08/58، 36/37 و 27/1 می-باشد. همبستگی مثبت و معنی داری میان غلظت فلزات در رسوبات با بافت جلبک به دست آمد که نشان داد جلبک Chaetomorpha sp. پایشگر زیستی مناسبی برای فلزات سنگین مذکور در رودخانه کارون است.
    کلیدواژگان: جلبک، پایشگر زیستی، فلزات سنگین، رودخانه کارون
  • میلاد رشیدی نسب، مهدی بهداروندی عسکر * صفحات 79-87
    هدف از مطالعه حاضر، تحلیل تنشها و تغییر مکانهای سکوی دریایی تحت اثر برخورد امواج شرایط مشابه به شرایط واقعی یک سکوی دریایی در Flow3D است. بنابراین به کمک مدل عددی خلیج فارس به کمک اطلاعات هندسی و هیدرودینامیکی و سازهای شبیه سازی گردید. به این منظور مدل از لحاظ اندرکنش موج با سازه و از لحاظ هیدرودینامیکی تحت شرایط مرزی و شرایط شبکه بندی صحیح کالیبره گردید و درصد خطای شبیه سازی تحت شرایط موجود بررسی و تعیین شد. سپس با استفاده از نتایج شبیه سازی انجام شده مقادیر تغییر مکان حداکثری اعضای سازه تحت شرایط ارتفاع و پریود مختلف امواج مشخص گردید. بر اساس نتایج این مطالعه تغییرات تنش حداکثر در مدل عددی نشان داد که در اثر افزایش 25 % ارتفاع امواج مقادیر تنش حداکثر 32 % افزایش می یابد. همچنین افزایش 50 % ارتفاع امواج باعث افزایش 62 % تنش حداکثر در اعضای سازه سکوی دریایی میگردد. تغییرات تنش حداکثر در مدل عددی نشان داد که در اثر افزایش 25 % پریود امواج مقادیر تنش حداکثر 16 % افزایش می یابد. همچنین افزایش 50 % پریود امواج باعث افزایش 30 % تنش حداکثر در اعضای سازه سکوی دریایی میگردد.
    کلیدواژگان: سکوهای دریایی، مدل عددی، اندرکنش سازه و سیال، Flow3D، برخورد امواج
  • میرحامد سیدحسنی *، محمدعلی یزدانی ساداتی، هوشنگ یگانه، محبعلی پورغلام، علی حسین پور صفحات 89-100
    تاثیر سطوح مخمر Saccharomyces cerevisiae بر شاخص های رشد و پاره ای از شاخص های هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی تاسماهی سیبری انگشت قد مورد بررسی قرار گرفت. 150 عدد تاسماهی سیبری با وزن متوسط (SD±) 51/0± 18/32 گرم، در 15 وان فایبر گلاس توزیع شد. 5 جیره غذایی (SR0، SR0.75، SR1.5، SR2.25 و SR3) حاوی 45% پروتئین، 16% چربی و 5/3 % فیبر که به آنها مخمر در سطوح 0، 75/0، 5/1، 25/2 و3 گرم در کیلوگرم اضافه شده بود تهیه گردید. ماهیان به مدت 8 هفته در 3 وعده غذایی به میزان 3% وزن بدن در روز تغذیه شدند. در طول دوره تغذیه در فواصل 15 روزه تمامی ماهیان زیست سنجی شدند. در پایان دوره، 3 عدد ماهی از هر وان به طورتصادفی انتخاب گردیدند و از آنها نمونه خون اخذ و جهت آنالیز به آزمایشگاه ارسال شدند. وزن نهایی و ضریب چاقی در ماهیان تغذیه شده با جیره های SR1.5 وR2.25 برتری معنی دار آماری با ماهیانی داشت که با جیره فاقد مخمر تغذیه شده بودند (05/0>P). بیشترین درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، کارایی غذا، نسبت بازده پروتئین و کمترین ضریب تبدیل غذا متعلق به ماهیان تغذیه شده با جیره SR1.5 بود که به طور معنی داری بر ماهیان تیمار شاهد برتری داشتند (05/0>P). افزودن مخمر به جیره در سطوح 5/1، 25/2 و 3 گرم در کیلوگرم موجب افزایش معنی دار گلبول سفید، نوتروفیل، لایزوزیم و کمپلمان (C4) گردید (05/0>P). همچنین مقدار لمفوسیت و مونوسیت ماهیان تغدیه شده از جیره های SR1.5 و SR3 به طور معنی داری از ماهیان تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که مخمر Saccharomyces cerevisiae تاثیر مثبتی بر شاخص های رشد و سیستم ایمنی بدن بچه تاسماهی سیبری در مرحله انگشت قد داشته است.
    کلیدواژگان: مخمر Saccharomyces cerevisiae، تاسماهی سیبری، شاخص های رشد، شاخص های خونی، شاخص های سیستم ایمنی
  • |
    • Hamed Ghafari Farsani *, Seyed Aliakbar Hedayati, Nastaran Zare Nadimi Bin, Sirwan Azizpour, Saeid Shahbazi Naserabad Pages 1-9
      Malathion is a pesticide that is commonly used in agriculture in Iran and its entrance to the aquatic ecosystems resulting in numerous physiological effects on the fishes. In order to investigate the effect of malathion poison on hematological parameters of rainbow trout, 3 sub lethal concentrations (0.025, 0.05, 0.075 mg/l) and a control (each with three replications) were selected and blood tests were performed on the fifth and ninth days. The exposed fish to sub-lethal concentrations of pesticide malathion resulted in a significant reduction (P
      Keywords: Pollution, Aquatics, Hematology, Agricultural pesticides, Organophosphates
    • Ehsan Abedi *, Mahshid Jalili Pages 11-18
      The aim of this research was the comparison of phytoplankton community composition in winter and summer. Also, the phytoplankton composition of the Bardestan creek and its offshore waters in the Persian Gulf were investigated. Samplings were carried out in March and August 2014 by a fishing boat using a Niskin bottle. 9 stations in the creek and 9 stations in offshore waters were selected. Average of phytoplankton abundance was 837 Cell L-1 (±1.65) and 1272 Cell L-1 (±2.86) in winter and 1102 Cell L-1 (±1.95) and 1207 Cell L-1 (±2.45) in summer throughout the creek and its offshore waters respectively. Results indicated no significant difference in phytoplankton abundance between winter and summer (P>0.05). Also, results indicated no significant correlation between phytoplankton abundance with temperature and salinity (P>0.05). Bacillarophyceae, Dinophyceae, Cyanophyceae and Dictyochophyceae were classes of phytoplankton in the study. Cluster analysis revealed that there are three distinct groups of phytoplankton at 30 % similarity level in winter and summer.
      Keywords: Phytoplankton, Community composition, Cluster analysis, Bardestan creek, Persian Gulf
    • Fatemeh Kardel *, Raziyeh Marzban, Maryam Akoundian Pages 19-28
      In this study, species diversity, density and biomass of two classes of crustaceans (Copepoda and Cladocera) in the shore area of the Babolsar in the three stations (with depth of 5, 10 and 20 m) were assessed in the cold season (February 2015) and the warm season (June 2015). Acartia (Acanthacartia) tonsa from Copepoda and Pleopsis polyphemoides from Cladocera were identified in the collected samples. The highest density and biomass of zooplankton was belonged to A. tonsa which occurred at the stations with the depth of 5 and 10 meters and decreased with increasing depth. The results showed that diversity, density and biomass of zooplanktons were statistically higher in warm season compared to cold season, but their values did not statistically change in the considered stations. The results of this study in comparison with previous studies showed that the diversity of Copepoda and Cladocera in Babolsar shore area was the same as previous years and there were no notable changes observed.
      Keywords: Zooplankton, Density, Species diversity, Ecology, Caspian Sea
    • Heeva Elmizadeh *, Khosro Fazelpoor Pages 29-39
      This article aimed to examine and assess the environmental parameters such as salinity, turbidity, temperature and chlorophyll a, using MODIS satellite images, in the coastal waters of the Strait of Hormuz. To measure and estimate the parameters, global algorithms and MODIS data were used. Matrix containing data extracted from satellite images using coding and simulation software MATLAB, were used. Finally, by applying filters in Arc GIS software, these parameters were calculated in the latitudes and longitudes consistent with other marine data. According to the results, the highest coefficient of determination R2= 0.89 was obtained for salinity parameters and RMSE between field data and parameter extraction surface salinity data 0.68, temperature 1.2, chlorophyll a 2.3 and turbidity 1.78 were obtained. Chlorophyll distribution results showed that the coastal areas of the Strait of Hormuz were more susceptible to Chlorophyll blooms than the western and eastern parts.
      Keywords: MODIS, Remote sensing, Salinity, Turbidity, Chlorophyll a, Strait of Homoz
    • Alireza Safahieh *, Somayyeh Habibi, Hossein Pasha Zanosi, Mehdi Fathtabar Pages 41-48
      In order to determine heavy metals contamination in sediment and razor clams from Bushehr intertidal, samples were collected from 5 stations, including Khor Lailatain, Imam Hassan Port, Khor Genaveh, Rig Port and Shif Island. The samples were dried, acid digested and analyzed for their metals content using atomic absorption spectrophotometer. According to the results, the concentrations of Cu, Ni, Pb and Cd in the sediment of the mentioned stations ranged 5.6- 14.75, 19.67-58.72, 7.96-13.92 and 0.68-0.96 μ/g respectively. The concentration of the same metals in soft tissues of razor clam was 5.36-27.84, 0.24-2.72, 5.64-10.04 and 0.32-1.8 μ/g while in the shells they ranged 10.75-21.25, 1.36-3.52, 4.28-8.08 and 0.68-0.96 μ/g respectively. Generally the concentration of the studied metals in both sediment and clams was lower than proposed FAO and USEPA standards
      Keywords: Sediment, Solen roseomaculatu, Heavy metals, Bushehr Province, Persian Gulf
    • Sharifiniya, Maryam*, Mousavi Sabet, Hamed Pages 49-57
      This study was conducted to determine the body shape variation among the populations of the Crested loach, genus Paracobitis, in the southeast Caspian Sea basin using landmark-based geometric morphometrics. In this research, 113 fish samples from Paracobitis genus were sampled from the Tajan, Babolrood, Atrak, Gorganrood rivers in summer using electroshocker. Then, the left sides of the fish samples were photographed by a digital camera. Fifteen landmark-points were digitized on twodimensional images using TpsDig2 software. The obtained results from Landmark data were analyzed and multivariate statistical analyses such as PCA, CVA and cluster analysis (CA) were used and eventually, the Phenotype plasticity patterns of each population related to the shape of overall average of populations were illustrated. The results demonstrated that there was a significant difference among the four studied populations in terms of morphological features (P
      Keywords: Phenotype plasticity, Geometric morphology, Paracobitis, Southeast Caspian Sea basin
    • Khanomnaz Ebadi, Ali Mohammad Sanati, Mandana Zarei * Pages 59-68
      The aim of this study was isolating, purifying and molecular identification of associated bacteria isolated from the native sponge of the Persian Gulf that capable of biodegrading crude oil. Dictyonella sp. was collected by diving from the depth of about 10 meters around the Kharku Island. After isolation and purification of associated bacteria, decomposing activity of isolated bacteria was examined in minimal salt medium with crude oil as the sole Carbone source. In order to obtain the extent of biodegradation, the measurement of dry weight and reading the optical density by spectrophotometer were done. The results showed that all three strains isolated in this research had the ability to biodegrade the crude oil and the highest growth rate was related to KE1. Emulsification index for the three bacteria strains isolated KE1, KE2 and KE4 were not significantly different and were (Mean±SE) 37.5± 0.4, 31.45± 0.6 and 36.55± 0.4 respectively. Based on the measurement of dry weight, KE4 strain significantly broke down the crude oil (75.9%). Molecular identification determined that the most similar strains to KE1, KE2 and KE4 with over 90% similarity were Georgenia satyanarayanaiJC82, Pseudomonas rhodesiaeCIP104664 and Gordonia terraeATCC25594 respectively.
      Keywords: Emulsification index, Dry weight, Spectrophotometer, Kharku, Persian Gulf
    • Hamid Reza Pourkhabbaz *, Fariba Hedayatzadeh, Mitra Cheraghi Pages 69-78
      Given the importance of biological index in monitoring heavy metals in aquatic ecosystems, in this study, an alga was used as a bio-indicator for heavy metals (lead, zinc, chromium and cadmium) in Karoon River. For this purpose, samples were collected from the dominant alga (Chaetomorpha sp.) as well as from the water and sediments of 6 stations in Karoon River in the summer 2015. After acid digestion of the samples, heavy metal concentrations were measured using Flame atomic absorption spectrometry. The results showed that the average concentration of lead, zinc, chromium and cadmium in water were 2.50, 7.04, 4.32 and 0.28 ppm, in sediments were 26.11, 72.36, 53.14 and 3.68 ppm, and in the tissues of algae were 20.59, 58.08, 37.36 and 1.27 ppm. A significant positive correlation between the concentrations of metals in the sediments of algae tissue showed that the alga (Chaetomorpha sp.) is a suitable bio-indicator for heavy metals in the Karoon River.
      Keywords: Algae, Biomonitors, Heavy metals, Karoon River
    • Milad Rashidinasab, Mehdi Behdarvandi Askar * Pages 79-87
      Offshore platform is one of the most important and practical marine structures which are always subjected to strong forces resulted from the flow of water, and oscillating loads caused by waves randomly. Because of the complexity, the structure’s conditions and their interaction on fluid, flow pattern and hydrodynamic forces on structures are different, and the presented models and coefficients can’t be used for all situations. Therefore, this study simulated the conditions similar to real conditions of a marine platform in the Persian Gulf using Flow3D numerical model and by geometrical, hydrodynamic and structural information. For this purpose, the model was calibrated in terms of the interaction between wave and structure and hydro-dynamically under boundary conditions and proper reticulated conditions; and percent error of the simulation was investigated and determined under existing conditions. Then, maximum displacement values of the structure’s elements were determined under different height and period conditions using the results of the simulation. According the results of this study, maximum changes of stress in numerical model showed 32% increase in maximum stress values for 25% increase in the height of waves. Also, 50% increase in the height of waves caused 62% increase in maximum stress for the elements of marine platform structure. The changes of maximum stress in the numerical model showed that maximum stress values were increased 16% by 25% increase in the period of waves. Also, 50% increase in the period of waves caused 30% increase in maximum stress for the elements of marine platform structure.
      Keywords: Offshore platforms, Numerical model, Structure, fluid interaction, Flow3D, Collision of waves
    • Mir Hamed Sayed Hassani *, Mohammad Ali Yazdani Sadati, Hooshang Yegane, Mohebali Pourgholam Pages 89-100
      In this study, The effect of different Saccharomyces cerevisia yeast on Growth indices and some of the hematological and immune system of juvenile Acipenser baerii were investigated. 150 fingerling Acipenser baerii with average weight of (32.18±0.51 g) in 15 fiberglass tank were distrubted. Five diets (SR0 SR0.75, SR1.5, Sr2.25 and SR3) containing protein: 45%, fat: 16% and fiber: 3.5% that Saccharomyces cerevisiae supplemented at levels of 0, 0.75, 1/5, 2/25 and 3 g kg-1 were prepared. Fish were fed for 3 percent of body weight in day for 8 weeks. Total fish were biomtry in feeding period in 15 day interval. At the end of feeding trail, blood samples were collected from 30 percent total of population tanks and transferred to laboratory. Final weight and condition factor of fish fed with SR1.5 and SR2.25 were significantly higher than of fish fed diet without yeast (P0.05). Also, amount of lymphocyte and monocyte of fish fed with SR1.5 and SR3 were significantly higher than of fish control (P>0.05). The results of the present study indicated that the supplementation of S. cerevisiae had a positive effect on growth and immune system performance of juvenile Acipenser baerii.
      Keywords: Saccharomyces cerevisia yeast, Acipenser baerii, Growth indices, Hematological parameters, Immiune system parameters