فهرست مطالب

اقیانوس شناسی - پیاپی 43 (پاییز 1399)

فصلنامه اقیانوس شناسی
پیاپی 43 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ازاده بردبار*، فاطمه هادوی، مرضیه نطقی مقدم، عباس قادری صفحات 1-8

    در این پژوهش دیرینه بوم شناسی سازند بغمشاه در برش ریزو برمبنای نانوپلانکتون های آهکی مورد بررسی قرار گرفته است. سازند بغمشاه بخشی از مگاسکانس رسوبی مگو در بلوک طبس است که در بازه ی زمانی ژوراسیک- کرتاسه، در حاشیه شمالی اقیانوس نیوتتیس قرار داشته است. سازند بغمشاه در این برش با ضخامت 270 متر عمدتا شامل تناوب مارن- شیل سبزرنگ با میان لایه های نازکی از ماسه سنگ آهکی می باشد. مطالعه نانوفسیل های آهکی و گونه های شاخص نانوفسیلی نشان دهنده ی سن بریازین- هوتروین پیشین برای سازند بغمشاه در این برش است. بررسی فراوانی نانوفسیل های آهکی در برش مورد مطالعه نشان می دهد که حوضه ی رسوبگذاری سازند بغمشاه در برش ریزو، در عرض جغرافیایی پایین با آبهای سطحی گرم واقع بوده و سازند در شرایط الیگوتروفیک با عمق کم نهشته شده است.


    کلیدواژگان: دیرینه بوم شناسی، بغمشاه، ریزو، نانوفسیل های آهکی، نئوتتیس
  • محمود سینایی*، محمد طالبی متین، مهدی بلوکی، مهتاب شجاعی، فرهاد صالح زهی صفحات 9-15

    با توجه به اهمیت سواحل تخم گذاری لاک پشت در سواحل شمالی دریای عمان این پروژه با هدف مطالعه، پایش زیستگاه های تخم گذاری لا ک پشت در سواحل دریای عمان در سال 1397 اجرا گردید. سواحل مورد نظر توسط تیم اجرایی و افراد محلی و بومی پایش گردید. بررسی سواحل استان سیستان و بلوچستان به طول حدود سیصد کیلومتر در سواحل شمالی دریای عمان نشان دهنده ی وجود سیزده سایت مهم مراجعه لاک پشتان در این ناحیه است. گونه ای که برای لانه سازی در خلال این پروژه به سواحل مختلف مراجعه کردند ، گونه سبز (Chelonia mydas) بود. نتایج این بررسی نشان می دهد که درصد موفقیت لانه گزینی در سواحل تنگ، لیپار، رمین و کچو به ترتیب 3/44%، 63%، 4/81% و 6/52% بود. نتایج حاصل از بررسی سواحل نشان دهنده تنوع ریخت شناسی و رسوب شناسی سواحل می باشد. نتایج این بررسی نشان می دهد که ساحل رمین بیشترین تعداد حضور و تخم گذاری لاک پشت سبز (C.mydas) داشته است. بررسی نتایج فوق نشان می دهد که زیستگاه های تخم گذاری لاک پشت سبز (C. mydas) در سواحل استان سیستان و بلوچستان دارای تنوع و می تواند جزو مناطق حساس ساحلی تقسیم بندی شود که اجرای برنامه های حفاظتی ضروری است.

    کلیدواژگان: : لاک پشت سبز، دریای عمان، لانه گزینی، Chelonia mydas
  • احمدرضا لاهیجان زاده*، مریم محمدی روزبهانی، سیما سبزعلی پور، سید محمدباقر نبوی صفحات 17-25

    یکی از آلاینده هایی که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است ذرات میکروپلاستیک می باشد. برای بررسی وضعیت این آلاینده 15 نمونه رسوب از خور موسی برداشت شد. نمونه ها در کیسه های پلاستیکی ضخیم برای استخراج و شمارش ذرات میکروپلاستیک به آزمایشگاه منتقل شدند. حذف مواد آلی در نمونه ها با استفاده از H2O2 و جداسازی ذرات میکروپلاستیک از ذرات رسوب به روش جدایش چگالشی و شناسایی و شمارش با استفاده از میکروسکوپ نوری دو چشمی انجام شد. میانگین غلظت ذرات میکروپلاستیک در منطقه مورد مطالعه 67/11 عدد در 250 گرم رسوب بود و بیشینه و کمینه غلظت آن به ترتیب 22 و 1 عدد بود. در این پژوهش حدود 49 درصد از میکروپلاستیک های یافت شده رشته ای، 36 درصد چند وجهی و 14 درصد کروی بودند. رنگ غالب این ذرات سفید/شفاف و سیاه/خاکستری بود که به ترتیب 32 و 36 درصد از کل میکروپلاستیک ها را تشکیل می دادند. همچنین حدود 13، 14 و 5 درصد از میکروپلاستیک ها به ترتیب زرد/نارنجی، قرمز/صورتی و آبی/سبز بود. به طور کلی حدود 52، 33، 8، 3 و 3 درصد از میکروپلاستیک ها به ترتیب مربوط به ذرات میکروپلاستیک با اندازه های کمتر از 100، از 100 تا 250، از 250 تا 500، از 500 تا 1000 و از 1000 تا 5000 میکرومتر بود. نتایج این پژوهش نشان داد که ذرات میکروپلاستیک در رسوبات خور موسی حضور دارند و اغلب این ذرات رشته ای و با اندازه هایی کمتر از 100 میکرومتر هستند. این به معنای زیاد بودن ظرفیت جذب این ذرات برای آلاینده ها می باشد.

    کلیدواژگان: میکروپلاستیک، رسوب، خور موسی، آلودگی
  • کوثر فیروزپور* صفحات 27-40

    اکتشاف منابع ژنتیکی دریایی منجر به افزایش تعداد ادعاهای بین المللی در زمینه ثبت اختراعات ژن دریایی شده است . با توجه به ویژگی های منحصر به فرد این موجودات ، منابع ژنتیک حاصل از آن ، ظرفیت  خوبی در زمینه پزشکی دارند و برای تحقیقات در زمینه های آنتی اکسیدان ، درمان قارچ ، ایدز ، سرطان ، سل و آنتی بیوتیک از ارزش ویژه ای برخوردارند . با توجه به اینکه اکثر منابع ژنتیک دریایی در مناطق خارج از حوزه صلاحیت ملی وجود دارند اما تاکنون در عرصه حقوق بین الملل سازکار لازم و کامل برای قاعده مندی دسترسی و مدیریت این منابع وجود ندارد. به همین دلیل مجمع عمومی با صدور قطعنامه 69/292 در سال 2015 بر لزوم انعقاد موافقتنامه بین المللی جدید مطابق کنوانسیون حقوق دریاها در حوزه حفاظت و استفاده پایدار از تنوع زیستی اذعان داشت .در این مقاله ضمن بررسی جایگاه منابع ژنتیک دریایی در نظام حقوق بین الملل ، به لزوم توجه به دانش سنتی و حقوق مردمان بومی در جریان بهره برداری و نظام ثبت اختراع می پردازیم و نوآوری های جدید حقوق بین الملل برای رفع تعارض های موجود بررسی می کنیم .

    کلیدواژگان: منابع ژنتیک، مناطق دریایی خارج از حوزه صلاحیت ملی، حقوق مالکیت فکری، دانش سنتی، حقوق مردمان بومی
  • ابوالفضل صالح* صفحات 41-49

    با فرض وقوع سناریوی محتمل پیش رو (ICCP RCP8.5)، تا سال 2100 میلادی، pH آب دریا در آبسنگ مرجانی هنگام در خلیج فارس با کاهش 0.46 نسبت به سال 1880 به مقدار کمتر از 7.72 خواهد رسید. مقدار کربن معدنی محلول از µmol/kg 2006 به مقدار µmol/kg 2263 افزایش خواهد یافت. غلظت یون بی کربنات 24 درصد افزایش و یون کربنات 51 درصد کاهش خواهد یافت. حالت اشباع یا سیرشدگی کلسیم کربنات در آب دریا بیش از 50 درصد کاهش خواهد یافت که این کاهش احتمالا منجر به تاثیر کاهشی حدود 38 درصدی در نرخ کلسیفیکاسیون مرجان های جزیره هنگام در مقایسه با زمان قبل از انقلاب صنعتی می شود. با توجه به اینکه نرخ فرسایش و کلسیفیکاسیون در مرجان های خلیج فارس تا حدودی نزدیک به هم است، در انتهای قرن حاضر با کاهش نرخ کلسیفیکاسیون و افزایش سرعت فرسایش مرجان ها، احتمالا، برآیند ناگواری عاید ساختارهای کربناتی مرجانی در خلیج فارس خواهد شد.

    کلیدواژگان: شیمی کربنات، اسیدی شدن، آبسنگ مرجانی، خلیج فارس
  • محمد خسروی زاده*، آیناز خدانظری، وحید زارعی صفحات 51-60

    رنگ و ویژگی های ظاهری و حسی آبزیان از جمله پارامتر های کلیدی تاثیر گذار بر روی انتخاب محصولات آبزی توسط مصرف کننده می باشد. از این رو در مطالعه حاضر تاثیر دو روش پیش کشتار و کشتار شامل شوک الکتریکی و خفگی بروی رنگ گوشت و ویژگی های حسی ماهی کپور نقره ای در شرایط پرورشی طی 5 روز نگهداری در یخ بررسی شد. نتایج بدست آمده در ارتباط با شاخص های رنگ سنجی نشان داد کلیه ویژگی های رنگ سنجی در پایان آزمایش به طور معنی داری تغییر یافت (0.05>p). با این حال مقایسه نتایج نشان داد که در پایان آزمایش بجز شاخص a* (شاخص قرمزی) و b* (شاخص زردی) اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. میزان شاخص های a* و  b*به ترتیب در در تیمارهای شوک الکتریکی و خفگی به طور معنی داری بالاتر بودند (0.05>p).  همچنین نتایج بدست آمده نشان داد شاخص کیفی این ماهی در تیمار های خفگی و شوک الکتریکی با افزایش مدت ماندگاری به طور معنی داری افزایش نشان داد و در پایان آزمایش میزان این شاخص به ترتیب به 10 و 9.33 رسید. با این حال نتایج حاصل در طول دوره نگهداری نشان دهنده کم بودن سرعت تغییرات شاخص های کیفی در روش شوک الکتریکی الکتریکی نسبت به روش خفگی از نظر شاخص های حسی بود.

    کلیدواژگان: کپورنقره ای، روش کشتار، صید الکتریکی، خفگی
  • امیر گندمکار*، خاطره اژدری معموره، کیوان کبیری صفحات 61-70

    سیگنال های دور پیوندی جوی اقیانوسی یکی از مهم ترین پیشرانه های آنومالی های منطقه ای اقلیم است. این الگوهای دور پیوند اقلیمی می توانند با تغییر در ویژگی های دمایی سطح آب هر منطقه، نقش اساسی در رخداد سفید شدگی و مرگ ومیر کلونی های مرجانی داشته باشند. هدف اصلی این تحقیق ارزیابی تاثیر سیگنال های کلان مقیاس جوی اقیانوسی بر اپیزودهای سفید شدگی آبسنگ های مرجانی خلیج فارس است. در این راستا دادهای مربوط به 35 شاخص دور پیوند اقلیمی طی دوره آماری 1980-2015(دوره 36 ساله) از مرکز پیش بینی های اقلیمی پایگاه جوی اقیانوسی ایالات متحده(NOAA)، اخذ گردید. اپیزودهای سفید شدگی آبسنگ های خلیج فارس نیز از پایگاه جهانی پایش جهانی مرجان ها، استخراج شد. نتایج حاصل از آنالیز همبستگی بیانگر آن بود که از بین 35 شاخص دور پیوند جوی اقیانوسی عمده تاثیرگذار در اقلیم زمین، دو شاخص دور پیوندی نوسان چند دهه ای اقیانوس اطلس (AMO) و  شاخص تغییرات دمای سطح آب اقیانوس آرام استوایی در منطقه NINO3.4، با آنومالی های دمایی سطح دریا در منطقه خلیج فارس، همبستگی معنی داری در سطح اطمینان 95/0 ارایه کرده است. همبستگی آشکارشده دمای سطح آب در منطقه خلیج فارس در ماه های فصل گرم(ژوین تا سپتامبر) که بیشترین ریسک سفید شدگی آبسنگ ها وجود داشته است، بیانگر آن بود که دو شاخص AMO و NINO3.4، توانسته اند، به صورت معنی داری اپیزودهای سفید شدگی را توجیه کنند. نتایج حاصل از تحلیل فراوانی رخدادهای سفید شدگی مرجان های  خلیج فارس، بیانگر آن بود که همه رخدادهای ثبت شده در ارتباط با فاز مثبت AMO  بوده است. در مورد شاخص NINO3.4 نیز نتیجه مشابهی به دست آمد که فاز مثبت این الگوی دور پیوند باعث ایجاد دماهای مخاطره آمیز بالا در خلیج فارس شده و رخدادهای سفید شدگی عمومی در صخره های مرجانی این منطقه را ایجاد کرده است به طوری که از 12 رخداد در منطقه، 7 مورد در فاز مثبت این شاخص ثبت شده است و تنها 3 مورد در فاز منفی آن بوده است. با آگاهی از اینکه این دو الگوی دور پیوند در بین 35 الگوی دور پیوند اصلی کنترل کننده اقلیم، پیشرانه های اصلی ایجاد رخدادهای سفید شدگی و مرگ ومیر مرجان ها در خلیج فارس هستند، لذا با آگاهی و پایش دقیق این الگوهای دور پیوند، می توان تا حدود زیادی اقدامات محافظتی را برای کلنی های مرجانی منطقه با کارایی بالاتری انجام داد.

    کلیدواژگان: آبسنگهای مرجانی، الگوهای دور پیوند جوی اقیانوسی، دمای سطح آب، خلیج فارس
  • علی جعفری، رضا دزواره رسنانی* صفحات 71-80

    هدف از این پژوهش ارایه روشی دقیق تر و کاربردی تر از روش های استاتیکی و طیفی، جهت ارزیابی پاسخ سکوهای توربین بادی، تحت بارگذاری تاریخچه زمانی توامان موج و باد می باشد و با افزایش شدت بارگذاری در گام‌های متوالی، سکو تا مرحله خرابی پیش رفته و عملکرد سکو تحت بارگذاری های مختلف امواج مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این تحقیق از آنالیز باد – موج افزایشی استفاده شده است، که مشابه روش IDA در زلزله است، در خاتمه مشاهده می‌شود پاسخ‌های سازه تحت بارگذاری های مختلف امواج اختلاف بسیار کمی خواهند داشت، امواج نامنظم کوتاه مدت در این تحقیق به صورت موج نو مقید شده می باشد، که جایگزین بسیار مناسبی برای امواج نامنظم با تاریخچه زمانی طولانی مدت می باشد، همچنین بار باد نیز به صورت وابسته به دیتاهای موج، به سازه وارد می شود، کلیه مدل سازی ها و روابط اندرکنشی موج و سازه و نیروی باد در نرم افزار opensees انجام شده است.

    کلیدواژگان: توربین بادی فراساحلی، ارزیابی بر اساس عملکرد، موج نو مقید، آنالیز دینامیکی
  • مریم دبستانی، مهدی محمد مهدیزاده*، جعفر عزیزپور صفحات 81-87

    این مقاله به بررسی و برآورد تغییرات شوری سطحی آب خلیج‌فارس با استفاده از مدل عددی FVCOM می‌پردازد. شوری سطح دریا (SSS) یکی از پارامترهای مهم در مطالعات اقیانوس شناسی است. خلیج فارس دریای نیمه بسته و کم عمق است که به دلیل قرار گرفتن در محدوهی کم بارش، شوری و چگالی آب خلیج فارس زیاد است. یکی از محدودیت های این منطقه کمبود داده های میدانی در ارتباط با شوری سطحی آب دریا است. هدف اصلی این تحقیق بررسی شوری سطحی آب با استفاده از مدل عددی FVCOM است که در عمق 1 متری از سطح مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. در این مدل، از داده های باد ، جزرومد، شار گرمایی، دما و شوری در مدل اعمال شده اند. ابتدا برای 5 سال (2005-2009) ، مدل اجرا شد و نتایج بدست آمده توسط مدل با مشاهدات میدانی در خلیج فارس مقایسه شده که دارای تطابق بسیار خوبی هستند.

    کلیدواژگان: شوری سطحی آب، مدل عددی FVCOM، خلیج فارس
|
  • Azadeh Borbar*, Fatemeh Hadavi, Marziyeh Notghi-Moghadam, Abbas Ghadri Pages 1-8

    In this research, paleoecology of Baghmashah Formation in Rizu section based on calcareous nannoplanktons has been investigated. Baghmashah Formation is part of the Mago sedimentary mega sequence in the Tabas block that was located in the northern margin of the Neotethys Ocean in Jurassic-Cretaceous. The Baghmshah Formation in this section with 270m thickness mainly includes the alternation of green marl- shale with thin interlayers of calcareous sandstone. The study of calcareous nannofossils and index species of nannofossil indicates Berriasian- early Huterivian age for the Baghmashah Formation in this section. Investigation of the abundance of calcareous nannofossils in the studied section shows that the sedimentary basin of Baghmashah Formation in Rizu section located in low latitude with warm surface waters, and formation deposited in oligotrophic conditions with shallow environment.

    Keywords: Paleoecology, Baghamshah, Rizu, Calcareous nannofossils, Neotethys Ocean
  • Mahmood Sinaei*, Mohammad Talebi Matin, Mehdi Bolouki, Mahtab Shojaei, Farhad Salehzehi Pages 9-15

    Given the importance of sea turtle nesting beaches on the coast of Sistan and Baluchistan province, this project with the purpose of research and conservation of spawning habitat was conducted in 2018. The coast by the executive team and locals were monitored.Examining the Sistan and Baluchistan province, about 300 km off the coast of northern makoran Sea indicates the existence of 13 important site sea turtle nesting area. A species that lay the egg during this project was green sea turtle (Chelonia mydas). The results of this study shows that the nest site selection success were 44.3%,63%,81.4% and 52.6% observed in Tang, Ramin, Lipar and Kacho, respectively. The results represent that highest nest site selection success was in Ramin. Results from the coast of the province of Sistan and Balochistan shows different morphology. The results of this study indicate that the maximum number of green turtle eggs (C.mydas) were observed in Ramin. The results show that the green sea turtle (C.mydas) habitats on the coast of Sistan and Baluchestan province are diverse and can be classified as sensitive areas of the coast, which is necessary for the implementation of conservation plans.

    Keywords: Green sea turtle, Oman Sea, Nesting, Chelonia mydas
  • Ahmadreza Lahijan Zadeh*, Maryam Mohammadi Roozbahani, Sima Sabzalipour, Mohammadbagher Nabavi Pages 17-25

    One of the recently considered pollutants is microplastic particles. To investigate this contaminant, 15 samples of sediment were sampled from Khor-e-Musa estuary. Samples were transferred to the laboratory in thick plastic bags for extraction and counting of microplastic particles. H2O2 was first used to remove organic matter in the samples. Then, using the condensation separation method, the microplastic particles were separated from the sediment particles and finally identified and counted by using binocular optical microscopy. The average concentration of microplastic particles in the study area was 11.67 per 250 g of sediment and the maximum and minimum concentrations were 22 and 1, respectively. In this study, about 49% of the found microplastics were stringed, 36% multifaceted, and 14% spherical. The predominant color of these particles was white/transparent and black/gray, which accounted for 32% and 36% of the total microplastics, respectively. Also, about 13, 14, and 5 percent of the microplastics were yellow/orange, red/pink, and blue/green, respectively. In general, about 52, 33, 8, 3, and 3% of microplastics are related to microplastic particles with sizes less than 100, from 100 to 250, from 250 to 500, from 500 to 1000, and from 1000 to 1000, respectively. It was 5,000 micrometers. The results of this study showed that microplastic particles are present in the sediments of Khor Musa and most of these particles are filamentous and with dimensions of less than 100 micrometers. This means that the adsorption capacity of these particles is high for pollutants.

    Keywords: Microplastics, Sedimentation, Khor-e-Musa, Pollution
  • Kosar Firouzpour* Pages 27-40

    The discovery of marine genetic resources has led to increase of the number of international maritime patent claims .Given the unique characteristics of these organisms, the genetic resources derived from these organisms have great potential in the medical field and for research and development in the fields of antioxidants, fungal treatments, AIDS, cancer, tuberculosis, malaria And antibiotics are of particular value. Given that most marine genetic resources exist in areas beyond the national jurisdiction, so far, international law, including the Convention on Biological Diversity and the Convention on International Maritime Law, does not have the necessary and complete mechanism to regulate access and management of these resources. For this reason, the General Assembly, by issuing Resolution 292/69 in 2015, acknowledged the need for a new international agreement in accordance with the Convention on the law of the Sea in the field of conservation and sustainable use of biodiversity. In this paper, while examining the position of marine genetic resources in the international law system, we pay attention to the traditional knowledge and rights of indigenous peoples while exploiting genetic resources and the patent system and consider new international law innovations to resolve existing conflicts.

    Keywords: Genetic resources, Areas beyond national jurisdiction, Intellectual property rights, Traditional knowledge, Indigenous people rights
  • Abolfazl Saleh* Pages 41-49

    Assuming the possible scenario ICCP RCP8.5, by 2100, the pH of seawater in Hengam coral reef in the Persian Gulf will decrease by 0.46 compared to 1880 (to less than 7.72). Total dissolved inorganic carbon will increase from 2006 to 2263 µmol/kg. The concentration of bicarbonate ions will increase by 24% and the carbonate ions will decrease by 51%. The saturation of calcium carbonate in seawater will be reduced by more than 50 percent, possibly leading to a 38 percent decrease in the calcification rate of Hengam Island corals compared to pre-industrial. Given that the rate of erosion and calcification in the corals of the Persian Gulf is somewhat close, at the end of the century, with the decrease in the rate of calcification and increasing the rate of erosion of corals, an unfortunate outcome awaits the corals of the Persian Gulf.

    Keywords: Carbonate chemistry, acidification, coral reef, Persian Gulf
  • Mohammad Khosravizadeh*, Ainaz Khodanazary, Vahid Zarei Pages 51-60

    Color and sensory characteristics have a key effect on consumerchr('39')s preferences of fish product. Hence, the aim of present study was to explore the effects of two stunning/slaughtering methods including electroshock and asphyxia in the air on color and sensory characteristics of cultured silver carp. The results showed all color indices changed significantly across both treatments at the end of study (p<0.05). However, comparing the results indicated only redness (a*) and yellowness (b*) indices showed significant differences between both methods. a* and b* indices were significantly higher in electroshock and asphyxia methods, respectively. Also, the results showed significant increase (P<0.05) in the quality index of fish during the storage time and their scores reached to 10 and 9.3, respectively. However, the results of quality indices indicated lower speed rate of changes in sensory characteristics in electroshock methods during storage time.

    Keywords: Silver carp, Stunning methods, Electroshock, Asphyxia in the air
  • Amir Gandomkar*, Amir Azhdari, Keyvan Kabiri Pages 61-70

    Atmospheric ocean linkage signals are one of the most important drivers of climate anomalies. These cycles around climate linkage can play a key role in the whitening and death of coral colonies by altering the temperature characteristics of the water surface of each region. The main purpose of this study is to evaluate the effect of large-scale oceanic signal signals on the bleaching episodes of Persian Gulf coral reefs. In this regard, data related to 35 indicators of climate linkage cycle during the statistical period 1980-2015 (36-year period) were obtained from the Climate Prediction Center of the United States Oceanic Atmosphere Base (NOAA). The whitening episodes of the Gulf of Persia were also extracted from the Global Coral Monitoring Base. The results of correlation analysis showed that among the 35 major oceanic atmospheric linkage indices influencing the Earthchr('39')s climate, two Atlantic multi-decade oscillation (AMO) and the equatorial Pacific water temperature change index in the NINO3.4 region, With sea surface temperature anomalies in the Persian Gulf region, it has provided a significant correlation at the level of confidence of 0.95. The apparent correlation of water surface temperature in the Gulf of Persia region during the warm season months (June to September), when there was the highest risk of water whitening, indicated that two indicators, AMO and NINO3.4, were able to justify the significance of bleaching episodes. The results of the analysis of the frequency of bleaching events in the Persian Gulf corals indicated that all recorded events were related to the positive phase of AMO. In the case of the NINO3.4 index, a similar result was obtained that the positive phase of this bonding pattern caused high risk temperatures in the Persian Gulf and caused general bleaching events in the coral reefs of this region, so that out of 12 occurrences in the region, 7 cases This index has been recorded in the positive phase and only 3 cases have been in the negative phase. Knowing that these two linkage patterns are among the 35 main climate control linkage patterns, they are the main drivers of coral bleaching and mortality in the Persian Gulf, so with careful knowledge and monitoring of these linkage patterns, protection measures can be taken to a large extent. For coral colonies in the region performed more efficiently.

    Keywords: coral reefs, Teleconnection, Sea Surface Temperature, Persian Gulf
  • Maryam Dabestani, Mahdi MOHAMMAD MAHDIZADEH *, Jafar Azizpour Pages 71-80

    This paper investigates and estimates the surface salinity changes of the Persian Gulf using the FVCOM numerical model. Sea level salinity (SSS) is one of the important parameters in oceanographic studies. The Persian Gulf is a semi-closed and shallow sea, which is high in the Persian Gulf due to its low rainfall, salinity and water density. One of the limitations of this region is the lack of field data related to the surface salinity of seawater. The main purpose of this study is to investigate the surface salinity of water using the FVCOM numerical model, which has been studied at a depth of 1 meter from the surface. In this model, wind, tidal, heat flux, temperature and salinity data have been applied in the model. First, for 5 years (2005-2009), the model was implemented and the results obtained by the model were compared with field observations in the Persian Gulf, which have a very good agreement.

    Keywords: Surface water salinity, FVCOM numerical model, Persian Gulf
  • Maryam Dabestani, Mahdi MOHAMMAD MAHDIZADEH *, Jafar Azizpour Pages 81-87

    This paper investigates and estimates the surface salinity changes of the Persian Gulf using the FVCOM numerical model. Sea level salinity (SSS) is one of the important parameters in oceanographic studies. The Persian Gulf is a semi-closed and shallow sea, which is high in the Persian Gulf due to its low rainfall, salinity and water density. One of the limitations of this region is the lack of field data related to the surface salinity of seawater. The main purpose of this study is to investigate the surface salinity of water using the FVCOM numerical model, which has been studied at a depth of 1 meter from the surface. In this model, wind, tidal, heat flux, temperature and salinity data have been applied in the model. First, for 5 years (2005-2009), the model was implemented and the results obtained by the model were compared with field observations in the Persian Gulf, which have a very good agreement.

    Keywords: Surface water salinity, FVCOM numerical model, Persian Gulf