فهرست مطالب

آموزش مهندسی ایران - پیاپی 39 (پاییز 1387)

فصلنامه آموزش مهندسی ایران
پیاپی 39 (پاییز 1387)

  • 202 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/08/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقالات
  • سعید هداوند، شهره صادقیان صفحه 1
    توسعه صنعتی کشور تنها در گرو اخذ فناوری یا خرید تجهیزات نیست، بلکه این مهم مستلزم وجود یک سیستم هماهنگ شامل زنجیره ای از فرایندها چون استراتژی کلان دولت و بنگاه های بزرگ اقتصادی، سطح فناوری، روش های مدیریت، استانداردها و مراکز تدوین آن، آموزش، پژوهش و ارتباط این عوامل با یکدیگر است.
    سوال محوری مقاله این است که دانشگاه ها (نظام آموزش عالی) و صنایع در تحولات اقتصادی، اجتماعی کشور چه نقشی را بر عهده دارند؟ آیا نقش خود را به درستی ایفا می کنند و اساسا اینکه در همکاری های فیمابین با چه مسائل و چالشهایی مواجه اند؟
    نویسندگان در این مقاله با بهره گیری از تجربه های خویش، چالش های موجود در همکاری های دانشگاه و صنعت، نقش دانشگاه در قبال صنعت و کارکرد صنعت در قبال دانشگاه و وظایف دولت در برابر دانشگاه و صنعت را برررسی کرده اند. در پایان نیز براساس مطالب عنوان شده، پیشنهادهایی برای بهبود همکاری ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: دولت، صنعت، دانشگاه، آموزش و پژوهش
  • محمد جهانشاهی صفحه 19
    : یکی از روش های علمی حل مسائل فیزیک و مهندسی و تجزیه و تحلیل پدیده های طبیعی، ساخت و ارائه مدل ریاضی برای این مسائل و پدیده هاست. مدل ریاضی برای مسائل فیزیک و مهندسی در واقع، بیان واقعیتهای حاکم بر مسئله فیزیک و مهندسی در قالب روابط ریاضی، به خصوص بیان علایق و روابط میان مجهول و داده های مسئله با روابط و معادلات ریاضی است. غالبا مدل ریاضی مسائل فیزیک و مهندسی به صورت مسائل مقدار اولیه و مسائل مقدار مرزی که شامل یک معادله دیفرانسیل به همراه چند شرط اولیه یا شرط مرزی است، در می آید. در این مقاله ابتدا سه سول اساسی زیر در این خصوص مطرح شده است:1. آیا برای هر مسئله فیزیک و مهندسی می توان الگو و مدل ریاضی ساخت؟
    2. آیا هر مسئله و مدل ریاضی که از فیزیک و مهندسی به دست می آید قابل حل است؟
    3. آیا هر جواب و پیش بینی حاصل از مدل ریاضی در فیزک و مهندسی قابل استفاده است؟
    در قسمتهای بعدی مقاله به سوالات مطرح شده با اشاره به زمینه های تاریخی، علمی و فلسفی موضوع بر اساس دیدگاه ها و عقاید دانشمندان و فیلسوفان یونان باستان و ریاضیدانان و فیزیکدانان دوران جدید و معاصر پاسخ داده شده است.
    به دلیل اینکه فعالیتها و تلاشهای علمی و ریاضی فیزیکدانان و مهندسان در پاسخ به سوالهای یاد شده مثبت باشد، ابتدا مسائل خوش طرح بیان می شود و سپس با استفاده از روش عمومی ریاضیدانان، مسائل ناخوش طرح مورد بررسی قرار می گیرد تا از این طریق شناختمان را در خصوص شرایط خوش طرح بودن مسائل مقدار مرزی از نظر معادله دیفرانسیل و شرایط مرزی و ناحیه مورد نظر مسئله که در فیزیک و مهندسی ظاهر می شوند، وسعت دهیم.
    کلیدواژگان: چرخه مسائل ریاضی، فیزیک، مسائل خوش طرح، مسائل ناخوش طرح و مسائل مقدار مرزی
  • عبدالحسین عباسیان، قاسم سلیمی، رضا آذین صفحه 37
    هدف تحقیق حاضر بررسی اثربخشی دوره های آموزش مهندسی شرکت ایران خودرو بر اساس مدل کرک پاتریک است. بدین منظور، دوره آموزشی جوش مقاومتی خودرو پژو 206 بر اساس مدل کرک پاتریک به عنوان پایلوت مورد ارزشیابی قرار گرفت. این دوره از نظر چهار شاخص موجود در مدل کرک پاتریک شامل واکنش فراگیران به دوره آموزشی، میزان یادگیری فراگیران، میزان تغییرات حاصل شده در رفتار فراگیران و نتایج حاصل از اجرای دوره آموزشی بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که فراگیران با توجه به عاملهای مهم موجود در یک دوره آموزشی واکنش مطلوبی به دوره آموزشی اجرا شده از خود نشان داده اند. همچنین، دوره آموزشی در حد مطلوبی باعث افزایش سطح دانش فراگیران نیز شده است. از نظر تغییرات ایجاد شده در رفتار فراگیران نتایج نشان می دهند که این تغییرات ایجاد شده درسطح نسبتا مطلوبی است. به علاوه، دوره آموزشی صرفا 13 درصد در کاهش دوباره کاری ها تاثیر داشته است. در پایان، کلیه نتایج حاصل شده از چهار شاخص جمع بندی شدند که نتایج نشان می دهد دوره آموزشی جوش مقاومتی خودرو پژو 206، 45 درصد اثر بخش بوده است. این درصد اثر بخشی به اعتقاد کارشناسان آموزش، مهندسان و سرپرستان خطوط تولید در سطح مطلوبی قرار داشته است
    کلیدواژگان: ارزیابی، آموزش مهندسی، اثربخشی دوره آموزشی و مدل کرک پاتریک
  • مهدی بهادری نژاد، علی نمکی صفحه 63
    برای سرعت بخشیدن به پیشرفت صنعتی کشور لازم است در آموزش مهندسی تحولی ایجاد شود، به طوری که دانشجویان و استادان مهندسی به طور مستقیم در فعالیتهای صنعتی مشارکت کنند و با مسائل صنعت آشنا شوند و همچنین، از مهندسان با تجربه صنعت در فعالیتهای دانشکده های مهندسی استفاده شود.
    در طرح پیشنهادی یکی از دانشکده های مهندسی کشور به طور آزمایشی و همراه با پذیرش دانشجویان معمولی، به پذیرش دانشجویانی که آموزش خود را به طور موازی در دانشگاه و صنعت می گذرانند، اقدام کند و در صورت موفقیت طرح و تمایل، سایر دانشکده های مهندسی کشور این طرح را اجرا خواهند کرد. چنانچه دانشجویان مشغول به تحصیل در این طرح آموزشی از ادامه تحصیل در این برنامه منصرف شوند، می توانند آموزش خود را با سایر دانشجویان همرشته خود ادامه دهند. طول دوره آموزش موازی مهندسی در دانشگاه و صنعت جمعا 14 دوره یا ترم هفده هفته ای است که دانشجویان شش دوره آن را در صنعت به کارورزی حین تحصیل و هشت 8 دوره دیگر را به فرا گرفتن دروس متداول مهندسی خواهند پرداخت. در برنامه دروس این طرح به پرورش خلاقیت و اخلاق مهندسی توجه ویژه ای خواهد شد.
    کلیدواژگان: تحول در آموزش مهندسی، پرورش خلاقیت و اخلاق مهندسی
  • فرانک مختاریان، رضا محمدی، کورش پرند، عبدالرسول پورعباس صفحه 75
    بهره گیری از سازکار ارزیابی از جمله اصلی ترین و در عین حال مقبول ترین روش های بررسی توان و کیفیت عملکردی نظام آموزش عالی محسوب می شود. در اینجا فرهنگ موجود در نظام نقش تعیین کننده ای در تدارک سازکارهای ارزیابی ایفا می کند. در جریان ارزیابی عملکرد، کلیه ارکان دستگاه های اجرایی بررسی و نقاط قوت و ضعف عملکردی آنها در ابعاد عمومی و اختصاصی مشخص می شود. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از این قاعده مستثنا نیست و در سالهای 83-1380، 1384 و 1385 عملکرد حوزه های ستادی و دانشگاهی خود را مورد ارزیابی قرار داده است.
    در مقاله حاضر نیز نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1385 بررسی شده است. بدین منظور، فرایندها و ساختار اجرایی ارزیابی عملکرد وزارت در سال 1385 توصیف و نتایج اجرای ارزیابی عملکرد حوزه های ستادی و دانشگاهی به تفکیک و برحسب عوامل و شاخصهای مصوب ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، شاخص، بخش آموزش عالی، حوزه ستادی و حوزه دانشگاهی
  • محمود یعقوبی، ابوالحسن مختاری صفحه 113
    افزایش رشد تقاضای انرژی در قرن 21 همراه با مشکلاتی از قبیل آلودگی محیط زیست، کمبود منابع طبیعی و همچنین، محدودیت فضا و مکان مناسب برای احداث نیروگاه های سوخت فسیلی است. از طرف دیگر، رشد فناوری در جهان تقاضا برای انرژی به خصوص انرژی الکتریکی رشد چشمگیری یافته است. از این نظر، یافتن انرژی های پاک جایگزین، عوامل ایجاد بازگشت ناپذیری در سیستم های مصرف کننده انرژی و مصرف بهینه انرژی با روش تحلیل اگزرژی امری ضروری می نماید. یکی از کاربردهای اگزرژی تحلیل اقتصادی سیستم هاست. این قسمت از تحلیل اگزرژی در دوره های کارشناسی رشته های مهندسی در کشور ما تدریس و آموزش داده نمی شود. در تحلیل اگزرژی اقتصادی، برای بهبود طراحی سیستم ها اگزرژی با مفاهیم اقتصادی ترکیب می شود و با حداقل کردن قیمت و زمان کارکرد سیستم ها می توان بهترین و کارآمدترین سیستم را با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی شناسایی کرد. در این مطالعه ضمن اشاره به میزان مصرف انرژی در جهان، لزوم جایگزینی انرژی های فسیلی با انرژی های پاک تجدید پذیر و آموزش تحلیلهای فنی اقتصادی در دانشگاه های کشور بیان شده و با کاربرد روش قیمت اگزرژی تولیدی، نتیجه حاصل از اعمال این روش روی سیکل نیروگاه خورشیدی شیراز و همچنین، نتایج موجود از اعمال این روش بر روی سیستم ترکیبی تولید توان و حرارت همزمان مطالعه و درسی با عنوان «طراحی سیستم های گرمایی» پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: انرژی های تجدیدپذیر، قانون دوم ترمودینامیک، تحلیل اگزرژی، اقتصادی و قیمت اگزرژی تولیدی
  • یوسف پاسی، ریحانه گلزاری، ستاره اصفهانی صفحه 133
    طرح «جام هوشمند تفکیک کننده آب و روغن» یکی از طرحهای برادران شاکر خراسانی، از جمله نوابغ ایرانی و سازنده دستگاه های خودکار در قرن سوم هجری، است]4[. در گذشته، دانشمندان ایرانی در زمینه طراحی و ساخت ماشین آلات و ابزار مکانیکی گامهای بزرگی برداشته اند، لکن به دلیل گذشت زمان یا نبودن امکان ساخت، اساسا نمونه های ساخته شده ای از این دستگاه ها در دسترس نیست و فقط نقشه های آن در نسخ خطی در موزه های مختلف مانند موزه واتیکان در ایتالیا و موزه توپکاپی در ترکیه نگه داری می شود]1[. دستگاه تفکیک کننده آب و روغن با توجه به اختلاف چگالی دو سیال آب و روغن کار می کند که از طریق دو مجرای خروجی، آب و روغن را جدا می کند. این جام شامل تنگی با یک ورودی و دو خروجی است. در کف این تنگپایه ای عمودی تعبیه و بر روی این پایه تیغه ای افقی قرار داده شده است که حرکت رفت و برگشتی به پایین و بالا دارد. در یک سمت این تیغه ظرفی استوانه ای شکل نصب شده که دارای دو لوله خروجی در دو طرف و مقابل هم است و در سمت دیگر آن وزنه ای آویخته شده است. تیغه از مرکز به پایه عمودی متصل است و گشتاور ایجاد شده توسط وزن سیال ریخته شده در ظرف بر حسب چگالی سیال، تیغه را به چپ یا راست متمایل می کند و لذا، سیال(آب یا روغن) از سمت مربوط به خود خارج می شود. این دستگاه تا به حال در ایران ساخته نشده و برای اولین بار توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در قالب پروژه ای تحقیقاتی با عنوان «طرح فناوری های قدیمه ایران» در پژوهشکده مکانیک بر اساس مستندات موجود طراحی و ساخته شده است.
    کلیدواژگان: برادران بنوموسی، احمدبن موسی شاکر خراسانی، کتاب الحیل و جام هوشمند
  • مهرداد گودرزوند چگینی صفحه 143
    سازمانها، برای بالا بردن کیفیت تولید و خدمات خود و ایجاد مزیت رقابتی و همچنین، برای ورود به بازارهای جهانی ملزم به پیاده سازی نظام مدیریت کیفیت فراگیر هستند. مدیریت کیفیت فراگیر به تعبیری پارادایم نوین مدیریت به شمار می آید و سازمانها برای ادامه حیات و عبور از فراز و نشیب و رسیدن به مرحله تکامل به تولد دوباره و مستمر نیاز دارند و با پنهان کاری عیوب نمی توان در دریای پرتلاطم رقابت این کشتی را با موفقیت به ساحل رسانید. مدیریت کیفیت فراگیر هم به صورت یک فرهنگ و هم به عنوان مجموعه ای از اصول راهبردی برای نشان دادن بهبود مستمر در سازمان است. هم اکنون شاید بتوان گفت که مدیریت کیفیت فراگیر بهترین راه برای رشد و گسترش صنعت نوپای ایران است تا از این طریق بتوان حضور در بازار رقابتی را تجربه کرد.
    در این مقاله به اصول دمینگ و چرخه کیفیت به عنوان اجزای مهمی که در راه پیاده سازی مدیریت کیفیت فراگیر نقش دارند اشاره و مدل فراگیر مدیریت کیفیت جامع و اصول مشترک در پیاده سازی این اصول ارائه شده است.
    کلیدواژگان: کیفیت اصول دمینگ، چرخه کیفیت، بهبود مستمر و مدیریت کیفیت جامع (TQM)
  • گفتگو
  • صفحه 171
    آقای مهندس خسرو وثوق زاده در سال 1315 در تهران متولد شدند. ایشان کارشناسی مهندسی شیمی را در سال 1339 از دانشکده نفت آبادان دریافت کردند و در سال 1350 کارشناسی ارشد مهندسی شیمی خود را در دانشگاه تولسا آمریکا به پایان رساندند. ایشان بیش از 50 سال در صنایع نفت و پتروشیمی سابقه کار دارند و مشارکت طراحی و مهندسی در بیش از 150 طرح در صنایع پایین دستی صنعت نفت به عهده ایشان بوده است. خدمات ارزنده صنعتی و مهندسی و همچنین مسئولیتهای ایشان بدین شرح است: رئیس پالایشگاه نفت تبریز، رئیس پالایشگاه نفت تهران، مؤسس و عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، مدیر عامل شرکت طراحی و مهندسی صنایع نفت (EIED) و مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت نفت پارس. ایشان همچنین، مدیریت در طراحی و ساخت پروژه های زیر را بر عهده داشه اند:طراحی پالایشگاه مایعات گازی، طراحی و ساخت دستگاه های تقطیر پالایشگاهبندر عباس، طراحی و ساخت کارخانه اوره پتروشیمی بجنورد، طراحی و ساخت کامل روغن سازی پالایشگاه اصفهان، طراحی و مهندسی اولفین 6 در بندر امام، طراحی و مهندسی اولفین 7 در جنوب، طراحی و ساخت NGL 1200, 1300، طراحی و ساخت قسمت عمده ای از پتروشیمی تبریز و طراحی پالایشگاه اراک. آقای دکتر وثوق زاده ضمن دریافت چندین لوح و تقدیر نامه، در سال 1386 به عنوان مهندس برگزیده فرهنگستان علوم ایران انتخاب شدند.
  • گزارش
  • صفحه 183
    جلسه همگانی با حضور تعدادی از اعضای گروه به ریاست آقای دکتر جبه دار مارالانی تشکیل و سخنرانی هایی ارائه شد که خلاصه آنها و مذاکرات در ادامه آمده است.
    بخش اول سخنران: دکتر حمید سلطانیان زاده: تجربه جهانی آموزش بیوالکتریکدکتر سلطانیان زاده در ارتباط با اینکه رشته مهندسی پزشکی، که شامل بیوالکتریک هممی شود، در سطح دنیا چگونه شروع شد و چگونه رشد کرد و نیز در خصوص اینکه در آموزش این رشته چه فرایندهایی انجام شد، چه تجربه هایی کسب شد و از اینها چه نتایجی می توان گرفت، به اختصار صحبت کردند. ایشان سخنان خود را با تعریف این رشته و مفهوم پایه ای که بر آن حاکم است شروع کردند و سپس درباره رشته های مختلف و برنامه های مختلفی که در سطح دنیا ارائه شده است، به اختصار توضیح دادند و به درسهایی که در این رشته تدریس می شود و فعالیتهای آموزشی ای که در این زمینه انجام شده است، اشاره کردند.
  • صفحه 193
  • خلاصه مقالات به انگلیسی
    صفحه 1
|
  • Saeed Hadavand, Shohreh Sadeghiyan Page 1
    Development of industry in our country is not solely related to technology acquisition or equipment purchasing. It calls for a harmonic system including series of processes such as government macro strategy, large scale businesses, technology level, management methods standards, education, research and interactions between them. The main question of this paper is. “What is the role of universities (or schools) and industries in economic and social developing?” Do they play their roles well? And what are their challenges and problems in cooperation? The authors of this paper use their experiences to review the challenges of universities an industries cooperation, university and industry role, government responsibilities against universities and industries. At the end, some suggestions are offered for cooperation improvement between them.
    Keywords: Government, Industry, University, education, research
  • Mahammad Jahanshahi Page 19
    One of the scientific methods of solving physics and engineering problem is to analyze natural phenomenon and then modeling them mathematically. In fact mathematical model for a physics or engineering problem is the statement of reality which governs the physics and engineering problem between unknown and data. Generally these modelings are in the form of initial value and boundary value differential equation with some initial or boundary conditions. In this paper we first set forth three questions in this context as follows: 1. Can we give a mathematical algorithm and mathematical model for each physics and engineering problem? 2. Can each mathematical modeling and problem of physics and engineering be solved? 3. Is each prediction and solution which is resulted from physics and engineering applicable? In the second part of the paper, the above questions will be answered with the help of scientific, philosophical and historical background based on the attitude and idea of ancient Greek scientists and philosophers. The contemporary mathematician and physicists will be given. Next, in order to have correct answer to the above questions by physicists and engineers, some well-posed problems will be discussed. Finally, with the aid of mathematician’s general methods, some ill-posed problems will be investigated to have a better understanding of well-posed boundary value differential equation. The extend boundary condition of the problems which appear in physics and engineering will be discussed. Eventually, to promote the skill of mathematical modeling of physics and engineering for physics and engineering students, some proposals will be given.
    Keywords: Mathematical modeling, physical, engineering problems, initial, boundary value problems
  • Abdolhossen Abbasiann, Ghasem Salimi, Reza Azini Page 37
    The purpose of this study is to investigate the effectiveness of training program of Irankhodro Co. based on Kirkpatrick model. To do this, the training program of resistant welding in Peugeots 206 production line was selected for evaluation on the basis of Kirkpatrick model. Four indices in this program include the reaction of learners to the training program, the rate of learning, the amount of changes made in the behavior of trainees, and the results of training program. The findings indicate the good reaction of learning to this training program in respect of the significant components in the program. Moreover, this program results in better learning of learners. In terms of the changes in learner's behaviors, the findings indicate that the changes are effective. It was concluded that this program reduced the duplication in working by 13 percent. Finally, the findings were analyzed and aggregated using SPSS software, suggesting that this training program had the efficacy of 45 percent which is considered satisfactory by training professionals and the managers of production lines.
    Keywords: Evaluation, engineering training, Effectiveness, Kirkpatrick Model
  • Mehdi Bahadorinejad, Ali Namaki Page 63
    To speed up the industrial progress of the country, it is necessary to make vital changes in the engineering education in Iran, so that both students and engineering faculty members are directly involved in the industrial activities of the country. It is also necessary to utilize the expertise of the experienced engineers in the education of engineering students. It is proposed that one of the engineering colleges admit two streams of students, one following the normal education, and the other spending their time both at the university, following the normal education, and in various industries, as related to their respective fields of studies. If the plan is proved to be successful, then the other engineering collogues may implement it. In the parallel plan, the students spend a total of 8 semesters at the university, taking regular engineering courses, and 6 semesters at an industry, working as engineers in training. Any time these students decide to change their stream, they can simply switch to the regular program. In the proposed engineering education plan, emphasis will be placed on engineering creativity and ethics.
    Keywords: Parallel engineering education, creativity, Ethics
  • Faranak Mokhtarian, Koroosh Parand, Abdolrasol Purabbas, Reza Mohammadi Page 75
    Taking advantage of the assessment mechanism is one of the most fundamental and popular investigation methods of functional ability and quality of higher education system. Here, the culture of the system plays an important role in the preparation of the assessment mechanism. In the appraisal performance process, all aspects of the executive organizations are investigated, and the strengths and weaknesses of their performance are recognized in both general and specific aspects. The Ministry of Science, Research and Technology is not an exception in this regard, and has appraised the performance of headquarters and university domains during the years 2001-2004, 2005, and 2006. The present article investigates the results of appraisal performance of the Ministry of Science, Research and Technology in 2006. For this purpose, processes and operational structure of the ministry are described in 2006, and the results of the appraisal performance of headquarters and university domains are presented separately and on the basis of ratified factors and indicators.
    Keywords: Appraisal performance, Indicator, higher education sector, headquarters domain, university domain
  • Mahmoud Yaghobi, Abolhassan Mokhtari Page 113
    The expected rapid rise in power demand during the 21st century is accompanied by mounting problems with power plant sitting, environmental impact, resource shortages, and increasing shortage of available space for fuel and power generation and distribution. With growth of modern technologies into the world households, it is necessary to replace clean energy, reduce irreversibility in consumed energy systems and optimize the energy consumption. In this regard technical and economical analysis of any thermal systems is very necessary. It is increasingly recognized that for any conceptual design, analysis and development it is necessary to add the subject of exergy (a second law of thermodynamic) to the conventional energy analysis. Unfortunately this part of exergy is not included in the teaching of thermodynamic of our universities. In macroeconomics, exergy offers a way to reduce resource depletion and environmental destruction by such means as an exergy tax. By minimizing life cycle cost, we find the ‘‘best’’ system under given prevailing economic conditions, and by minimizing exergy losses, we also minimize environmental effects. Exergetic production cost (EPC) is a new method developed for the analysis and optimal improvement design of combined heat and power (CHP) systems. In this study EPC scheme is applied for the Shiraz solar power plant to find the effect of amortization and starting temperature on the electricity cost. Another example for a chemical plant is also analyzed by EPC method to minimize exergy cost. This study is useful for the students as well as engineers who are involved in the process design and energy saving subjects.
    Keywords: exergoeconomic, exergy production cost method, Renewable Energy, second law analysis
  • Yousef Yassi, Ryhaneh Golzari, Setareh Isfahani Page 133
    This jug operates according to the differences between densities of two liquids such as water and oil. It consists of a jug with a mechanism inside, and two side outlets at the bottom of the jug. The inside mechanism consists of a horizontal balance rod which can tilt around the connection point of the rod and a vertical stand attached to the bottom of the jug. A cup and a balancing weight are attached to each end of the rod and liquids poured into the cup are emptied to either side of the jug according to the tilting direction of the balance rod. The tilt direction is determined by the density of the fluid and the balancing weight This jug was manufactured and tested as a part of a research project, called, "Iranian old technologies" undertaken by mechanical engineering research center of the Iranian Research Organization for Science Technology (IROST). The magic jug was originally designed by Ahmad Ben Musa Shakkir Khorassani of the 9th century A.C, one of the three brothers of "Bano Musa Shakkir Khorassani ". The original design is presented in the "book Al Hiyal" written by Ahmad Ben Musa. The jug was tested for suggested operation in the book (Al Hiyal) to withhold the concept of the design and to establish correct operation of the jug. However, minor modifications were made to its original design and it was tested and as a result the jug operated as expected.
    Keywords: Banu Musa, Ahmad Ben Musa, jug, book Al Hiyal, intelligent magic jar
  • Mehrdad Godarzvand Chegini Page 143
    Organizations must implement the system of total quality management in order to increase production quality and their services, create competitive advantage, and also enter world markets. Total quality management is considered, in a sense, new management paradigm and organizations need a continuous rebirth to continue survival and pass ups and downs and reach the stage of evolution, and one cannot drive the nail home successfully in the turbulous competitive sea through convering defects. Total quality management as and culture and also as a set of strategic principles is for the indication of the basis of continuous recovery development in organization. Now, it can be said that total quality management is perhaps the best way for the growth and development of the young industry of Iran so that through this way experiencing the presence in the competitive market is possible. In this article, Deming principles and quality cycle as scientific components that have a role in implementing total quality management have been addressed. Then, total model of comprehensive quality management and the common principles in the implementation of these principles have been dealt with.
    Keywords: quality, Deming principles. quality cycle, continuous development, Total Quality Management (TQM)