فهرست مطالب

نشریه بهداشت کار و ارتقای سلامت
پیاپی 3 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا نجم آبادی، غلامحسین حلوانی، علیرضا اسماعیلی، حمیده میهن پور * صفحات 164-175
    مقدمه
    بیش از 85 درصد حوادث به علت اعمال نا ایمن صورت گرفته اند و علل 85 تا 98 درصد از حوادث شغلی که در اثر رفتار نا ایمن رخ می دهند نگرش، رفتار و فرهنگ گزارش شده است. بنابراین هدف این مطالعه، بررسی فرهنگ ایمنی و ارتباط آن با حوادث ناشی از کار در یک پروژه قطار شهری می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش برروی 180 نفر از کارگران قطار شهری صوررت گرفته است. جهت جمع آوری داده های این مطالعه توصیفی تحلیلی، از پرسشنامه استاندارد شده فرهنگ ایمنی که مشتمل بر 62 سوال مرتبط با 5 حوزه آموزش، محیط کار، اولویت به ایمنی، تبادل اطلاعات و تعهد مدیریت می باشد، استفاده گردید. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS20 آنالیز و ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میانگین کلی نمره فرهنگ ایمنی در قطار شهری 4/220 بود، که فرهنگ پروژه مثبت ارزیابی می گردد. در بین ابعاد مختلف فرهنگ ایمنی، کمترین میانگین نمره فرهنگ ایمنی مربوط به بعد محیط کار (5/58 درصد) و بیشترین میانگین نمره فرهنگ ایمنی مربوط به اولویت به ایمنی بود (84 درصد). 7/6 درصد افراد سابقه حادثه داشتند که شایعترین علت حوادث بی احتیاطی (75 درصد) و بیشترین پیامد حوادث صورت گرفته، آسیب های سطحی بود (6/66 درصد). بین فرهنگ ایمنی با گروه های سنی و رضایت شغلی رابطه معنی دار وجود داشت (05/0 P <).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، اولویت دادن به ایمنی در محیط کار و آموزش از مهم ترین عوامل موثر در کسب نمره بالای فرهنگ ایمنی پروژه بوده است. از طرفی با توجه به نوع فعالیت کاری، محیط کار به عنوان عامل اصلی کاهش نمره فرهنگ ایمنی مطرح شده است. مهم ترین نکته در جلوگیری از حوادث جزئی به وجود آمده و ارتقاء فرهنگ ایمنی، رعایت 5s در محیط کار می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، حوادث، قطار شهری
  • طالب عسکری پور، فاطمه تنها، الهه کاظمی *، مصطفی مرزبان صفحات 176-184
    مقدمه
    توسعه و رشد روزافزون فعالیت های صنعتی، آلودگی های زیست محیطی را به معضلی جهانی تبدیل کرده است. ارزیابی های زیست محیطی رویکرد مهمی است که ضمن بررسی تاثیر آلاینده های محیط زیست بر سلامت انسان و سایر موجودات زنده، می تواند راهکارهایی را جهت تصمیم گیری بهینه و تعیین اولویت های کنترلی ارائه نماید.
    روش بررسی
    در این پژوهش با توجه به مطرح بودن نسبت بین معیارهای کیفی، برای تعیین اولویت های کنترلی آلاینده های گازی از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. با استفاده از مرور مستندات، نتایج اندازه گیری آلاینده ها در نیروگاه و دانش و تجربه 20 نفر از کارشناسان بهداشت، محیط زیست و ایمنی صنعتی، گازهای SO2، NOX ، CO2 و CO به عنوان گزینه مورد بررسی انتخاب گردید. در ادامه معیارهای حدود مواجهه مجاز، هزینه های اجتماعی و پیامد جهت انجام مقایسات زوجی استفاده شد. در پایان جهت تایید نتایج و سازگاری در قضاوت های انجام شده، ضریب ناسازگاری محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که NOX با وزن نهایی 58/0 در الویت اول، SO2 با وزن 32/0 در اولویت دوم و CO2 با وزن 052/0 در اولویت سوم وCO با وزن 038/0 در اولویت آخر کنترلی قرار دارد.
    نتیجه گیری
    تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره، با استفاده از نظرات کیفی کارشناسان و تبدیل آن ها به متغیرهای کمی، موجب کاهش عدم اطمینان به انتخاب ها و ابهام در برنامه ریزی شده و می تواند به عنوان یک رویکرد قابل قبول در تعیین اولویت های کنترلی آلاینده های زیست محیطی استفاده شود.
    کلیدواژگان: روش های تصمیم گیری چند معیاره، آلاینده های گازی، محیط زیست
  • اسماء برازنده، حجت الله کاکایی * صفحات 185-193
    مقدمه
    تجهیزات غیر استاندارد به لحاظ ارگونومی تاثیر بسزایی در افزایش بیماری اسکلتی عضلانی دارند و پرسنل شاغل در بخش های درمانی نیز جهت جابجایی بیماران با این مشکلات درگیر هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی این گروه به عنوان قشر آسیب پذیر صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی تحلیلی در سال 1391 در بیمارستان های امام خمینی و شهید مصطفی خمینی شهر ایلام انجام گرفت. برای اجرای مطالعه از فرم مربوط به MAPO Index استفاده شد. در این روش فاکتورهای متعددی از جمله بلندکردن، کمک جزئی، ضریب ویلچر و غیره مورد بررسی قرار می گیرند. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS16 استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد 95 نفر از افراد شاغل در بیمارستان های امام خمینی و شهید مصطفی خمینی از 20 بخش انتخاب شدند که وظیفه جابجایی بیمار را به عهده داشتند. بیشترین حالت جابجایی از نوع تخت به ویلچر (بیمارستان امام خمینی 67 درصد، بیمارستان شهید مصطفی 61 درصد) بود. متوسط عدد نهایی MAPO Index در بیمارستان امام و شهید مصطفی به ترتیب برابر با 2/25 و 4/14 بود که نسبت به حالت طبیعی (5/1-0) خیلی بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه عدد به دست آمده برای شاخص MAPO Index در باند قرمز قرار گرفت که نشان دهنده میزان ریسک بالای کمر درد ناشی از جابجایی بیماران در بین پرسنل است، از این رو برای کنترل این امر نیاز به برنامه ریزی سریع و کوتاه مدت مراقبت های بهداشتی، استفاده از وسایل کمکی مناسب در جابجایی بیماران و آموزش نحوه صحیح جابجایی بیماران به شیوه ارگونومی است.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، MAPO Index، کارکنان مراقبت های بهداشتی و درمانی، کمر درد
  • آناهیتا فاخرپور، مهدی جهانگیری *، سپیده منصف، محدثه نظام صفحات 194-205
    مقدمه
    صنایع کوچک نقش اساسی در توسعه اقتصاد ملی و تولید اشتغال و خود اشتغالی کشورها به عهده دارند. با این حال اغلب این صنایع به علت فقدان کنترل های ایمنی از جمله ضبط و ربط نامناسب و نیز آگاهی کم کارکنان از روش ها و رفتارهای ایمن، از وضعیت ایمنی و بهداشتی مناسبی برخوردار نیستند. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان رعایت اصول ضبط و ربط و عوامل موثر بر آن در کارگاه های خیلی کوچک شهر شیراز انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی به منظور بررسی میزان رعایت اصول ضبط و ربط در کارگاه ها، در 300 کارگاه کوچک و خیلی کوچک شهر شیراز انجام شد. جهت انجام مطالعه از چک لیست محقق ساخته با پایایی و روایی 851/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره ضبط و ربط در بین کارگاه های مورد بررسی 23/11 ± 69/58 درصد محاسبه گردید. بالاترین و پایین ترین نمره در بین حیطه های مختلف ضبط و ربط ، به ترتیب مربوط به حیطه چیدمان تجهیزات 99/8 ± 06/39 و علامت گذاری و برچسب گذاری 77/3 ± 77/5 درصد بود. از بین متغیرهای مورد بررسی، ارتباط معنی داری بین نوع فعالیت کارگاه ها و گزارش حادثه با نمره ضبط و ربط وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    کارگاه هایی که از وضعیت ضبط و ربط مطلوب تری برخوردار بودند، عملکرد بهتری در خصوص گزارش حادثه داشتند که این موضوع می تواند در مدیریت ایمنی و برنامه ریزی در خصوص پیشگیری و کاهش حادثه موثر باشد.
    کلیدواژگان: ضبط و ربط، کارگاه های میکرو، رویداد
  • مهدی جهانگیری *، آزاده صفاییان، سودابه دشت بش پودونک، جواد طائفی رحیمیان، عبدالحمید کریمیان صفحات 206-216
    مقدمه
    حرفه آتش نشانی از جمله مشاغل پر استرس است که می تواند سلامت روان آتش نشانان را در معرض خطر قرار دهد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت سلامت روان آتش نشانان شهر شیراز بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی بر روی 144 نفر از آتش نشانان شهر شیراز که به صورت تصادفی انتخاب گردیدند، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSS19 مورد تحلیل قرار گرفت. سطح معنی دار 05/0P< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و سابقه کار افراد مورد بررسی به ترتیب 66/7± 03/35 و 11/6 ± 88/10 سال بود. میانگین نمرات سلامت روان 44/12± 79/30 محاسبه گردید. بر اساس نتایج مطالعه 8/23 درصد افراد بدون هیچگونه اختلالات روانی، 58 درصد دارای اختلالات روانی خفیف، 8/16 درصد افراد دارای اختلالات روانی متوسط و 4/1 درصد افراد دارای اختلالات روانی شدید بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد اغلب آتش نشانان به درجه ای از ابتلا به اختلالات روانی مبتلا هستند. با توجه به نقش مهم آتش نشانان در ارائه خدمات شرایط اضطراری، لازم است اقدامات لازم به منظور ارتقاء سطح سلامت روان آن ها به عمل آید.
    کلیدواژگان: آتش نشان، سلامت روان، سلامت عمومی، استرس
  • رجبعلی حکم آبادی *، حسین ابراهیمیان، محمدحسین اصغری، زینب رضای صفحات 217-226
    مقدمه
    کار در وضعیت های سخت و ناراحت کننده در طولانی مدت منجر به اختلالات اسکلتی عضلانی می شود. پیشگیری از بروز این اختلالات، مستلزم ارزیابی و اصلاح وضعیت های کاری با استفاده از روش های تحلیل شغلی علم ارگونومی می باشد. لذا هدف از این مطالعه، ارزیابی ارگونومیکی پوسچرکاری کارکنان شاغل در بیمارستان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی، در سال 1394 بین 237 نفر از کارکنان بیمارستان امام خمینی شیروان انجام گرفت. شیوع ناراحتی های اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک و ارزیابی ارگونومیکی وضعیت پوسچر کاری توسط روش REBA انجام گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 237 نفر شرکت کننده در مطالعه، تعداد 45 نفر آقا (19 درصد) و 192 نفر خانم (81 درصد) بودند. میانگین سنی افراد 8/7±19/32 سال و میانگین سابقه کاری افراد 7/6±87/6 سال می باشد. بیشترین شیوع ناراحتی های اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر (4/68 درصد) و زانو (9/59 درصد) بود. بر اساس امتیاز REBA، حدود 3 درصد از وظایف نیاز به اصلاحات ضروری، 36 درصد وظایف نیاز به اصلاحات هر چه زودتر و 61 درصد وظایف نیاز به اصلاحات به صورت آنی بود. شیوع ناراحتی های اسکلتی عضلانی با جنس، سابقه کار و سن ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که اکثریت وظایف کاری نیاز به اصلاح دارد که اقداماتی چون اصلاح ارتفاع سطح کاری، آموزش پرسنل، وجود استراحت های کاری، ورزش و تمرینات مناسب ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: روش REBA، ارزیابی، شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی، بیمارستان
  • علی نعمت اللهی، حمیده میهن پور، زهرا منصوری * صفحات 227-237
    مقدمه
    استرس نتیجه تعامل بین فرد و موقعیتی است که فرد، توانایی خود را به منظور پاسخگویی به مطالبات ناکافی می داند و مسئله شایع در محیط های کاری می باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر روش‏های مقابله با تنش بر فشار شغلی کارکنان کارخانجات کاشی شهرستان آباده بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد که از بین کارکنان سه کارخانه کاشی فعال در شهرستان آباده در سال 1394، 288 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده به روش سیستماتیک، انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه ی استرس شغلی هلریگل و اسلوکام و پرسشنامه شیوه های مقابله با استرس (CISS)، مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل رگرسیون چندمتغیری، مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که راهبردهای مسئله مدار با ضریب بتای معادل (320/0-=β) و سطح معنی داری (0005/0=P) پیش بینی کننده ی منفی و راهبردهای هیجان مدار با ضریب بتای معادل (329/0=β) و سطح معنی داری (0005/0=P) پیش بینی کننده ی مثبت استرس شغلی می باشند. راهبردهای هیجان مدار نیز قادر به پیش بینی تغییرات مربوط به استرس شغلی و ابعاد آن می‏باشند، اما راهبردهای اجتناب مدار قادر به پیش‏بینی استرس شغلی و ابعاد آن نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان اثرات استرس شغلی شاغلین را با افزایش راهبرد مساله مدار از طریق آموزش استفاده از این نوع راهبردها و همچنین کاهش راهبردهای هیجان مدار آن ها بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: تنش شغلی، روش های مقابله با تنش، کارکنان، کارخانجات کاشی آباده
  • علی جعفری ندوشن، حسن زارع، صفیه سلطانی *، فرح بخشایی صفحات 238-244
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین رضایت شغلی والدین با سلامت روان کودکان پسر پایه ششم مقطع ابتدایی در سال تحصیلی 1396 – 1395 شهرستان تفت انجام گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه مذکور توصیفی از نوع هبستگی است. بدین گونه که 100 نفر از دانش آموزان پسر در پایه ششم مقطع دبستان با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. والدین نمونه مورد مطالعه پرسشنامه رضایت شغلی را تکمیل کردند و فرزندان آن ها پرسشنامه سلامت روانی را کامل کردند و بعد نمرات رضایت شغلی والدین (پدر یا مادر) با نمرات سلامت روانی فرزندان آن ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزارSpss20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین رضایت شغلی والدین و سلامت روانی فرزندان آن ها همبستگی وجود دارد. بدین ترتیب که هر چه نمرات رضایت شغلی والدین بالاتر باشد. می توان نمرات سلامت روانی مطلوبتری را برای فرزندان آن ها انتظار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه پژوهش مبنی بر رابطه بین رضایت شغلی والدین و سلامت روانی فرزندان، می توان به برنامه ریزان و مدیران بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی توصیه کرد با آموختن روش ها و سبک های مدیریتی کارآمد و مبتنی بر بهبود روابط انسانی در سازمان ها نسبت به رضایت شغلی کارکنان خود مسولانه تر و متعهدانه عمل کنند، زیرا رضایت شغلی کارکنان آن ها بر سلامت روانی خود و فرزندانشان موثر است.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی والدین، سلامت روانی فرزندان
|
  • Hamidreza Najmabadi, Gholamhossein Halvani, Alireza Esmaeili, Hamideh Mihanpour * Pages 164-175
    Introduction
    More than 85% of accidents are due to unsafety working and causes of 85 to 98% of occupational accidents are perspectives, behavior and culture. Therefore, the purpose of this study is to survey of safety culture and its relation with work-related accidents in an urban train project.
    Methods
    This study was conducted on 180 workers. To collect data, were used a standard safety culture questionnaire that contains 62 questions related to 5 areas of education, work environment, priority to safety, information exchange and commitment management. Data were analyzed by SPSS-20 software.
    Results
    The overall average of safety culture score in the urban train was 2,420, which is a positive project culture. Among the different dimensions of the safety culture, the lowest mean safety culture score was related to the work environment dimension (58.5%) and the highest average was priority to safety (84%). The most common cause of accidents was surface damage (66.6%). There was a significant relationship between safety culture with age groups and job satisfaction (P
    Conclusion
    According to the results, prioritizing safety at work and education has been one of the most important factors in achieving a high score on the safety culture of the project. On the other hand, due to the type of work activity, the work environment has been considered as the main factor in reducing the safety culture score. The most important thing in preventing minor accidents has arisen and promotion of safety culture, observing 5s in the workplace.
    Keywords: Safety Culture, Events, Urban Train
  • Taleb Askaripoor, Fateme Tanha, Elahe Kazemi *, Mostafa Marzban Pages 176-184
    Introduction
    The development and growth of industrial activities, has made environmental pollution a global challenge. Environmental assessment is an important approach which in addition to examining the impact of environmental pollutants on human health and other living organisms can provide solutions for optimal decision making and set control priorities.
    Methods
    In this study, due to the importance of the relationship between qualitative criteria, the hierarchical analysis method was conducted to determine the control priorities of gaseous pollutants. Document reviews, results of measuring pollutants at power plant, knowledge and experience of 20 experts in health, environment and industrial safety were utilized in order to select and evaluate SO2, NOX, CO2 and CO2 gases. Then, criteria of permissible exposure limits, social costs and consequences were used for pairwise comparisons. Finally, inconsistency coefficient was calculated to confirm the results and compatibility in assessments.
    Results
    Results of this study showed that NOX with the final weight of 0.58 was regarded as the first priority, SO2 with the weight of 0.32 considered as the second priority, CO2 with the weight of 0.052 was set as the third priority and CO with the weight of 0.038 was regarded as the last priority.
    Conclusion
    Multi criteria decision making techniques, using expert qualitative opinions and converting them into quantitative variables reduces uncertainty in choices and ambiguity in planning, and can be utilized as an acceptable approach in determining control priorities of environmental pollutants
    Keywords: Environment, Gaseous Pollutions, Multi Criteria Decision Making Techniques
  • Asma Barazandeh, Hojatollah Kakaei * Pages 185-193
    Introduction
    Non-standard equipment in terms of ergonomics has a substantial influence on increasing musculoskeletal disorders, especially for hospital staffs involved with these problems for patient's displacement. This study was conducted to investigate this vulnerable group.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted in Imam Khomeini and Mostafa Khomeini hospitals in Ilam in 2012. MAPO Index was used for the study. In this method, several factors including lifting, minor assistance, wheelchair coefficient, etc., are investigated. Data analysis was conducted by SPSS-16 software.
    Results
    Ninety five staffs of Imam Khomeini and Mostafa Khomeini hospitals were selected from 20 sections who were responsible for the patient's displacement. . The maximum displacement was from bed to wheelchair (Imam Khomeini Hospital 67%, Mostafa Khomeini Hospital 61%). The average final number of MAPO index in Imam Khomeini and Mustafa Khomeini Hospitals was 25.2 and 14.4, respectively, which was much higher than normal (0-1.5).
    Conclusions
    In this study, the obtained MAPO index number was in red band which indicates a high risk of back pain due to patient's displacement among the personnel Therefore, short-term and immediate planning of health care, the use of appropriate aids for patient's displacement, and training how to correctly displace patients is required in an ergonomic way.
    Keywords: Back Pain, Health Care Staffs, MAPO Index, Risk Assessment
  • Anahita Fakherpour, Mehdi Jahangiri *, Sepideh Monsef, Mohadeseh Nezam Pages 194-205
    Background
    Micro-scale enterprises play a vital role in development of national economics and self-employment. However, these industries due to lack of proper safety controls including poor housekeeping, óas well as low awarenessabout safety behaviors and procedures, do not have adequate healthand safety condition. This study was aimed to assess housekeeping principles and its effective factors in Shiraz micro-scale enterprises.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 300 selected micro-scale enterprises in Shiraz. A researcher-made checklist with reliability and validity of 0.851 was used for the study.
    Results
    The mean score of housekeeping among studied enterprises was calculated to be 58.69 11.23%., The maximum and minimum scores among different housekeeping fields were related to equipment layout, and labeling calculated about 8.99±39.06%, and 5.77±3.77%, respectively. Among studied variables, there was a significant relationship between the type of activity and the incident report with housekeeping score (p
    Conclusion
    This study showed the rate of incident report was higher among enterprises having better housekeeping status which could help enterprises in better safety management including planning for prevention and reduction of incidents.
    Keywords: Housekeeping, Incidents, Micro-scale enterprises
  • Mehdi Jahangiri *, Azadeh Safaiyan, Sodabeh Dashtbesh Podonak, Javad Tayefe Rahimian, Abdol-Halim Rajabi Pages 206-216
    Introduction
    Firefighting is among high stress jobs in which endanger their mental health. The purpose of this study was investigating the level of mental health in firefighters in Shiraz city.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 144 randomly selected firefighters in Shiraz. Required data were gathered using General Health Questionnaire (GHQ-28) and were analyzed by aid of SPSS 19. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The average of age and experience of studied people was 35.03±7.66 and 10.88±6.11 years. Respectively, the average rating of mental health was calculated to be 30.79±12.44. According to the results of the study the percentage of healthy and those with light, mild and severe mental disorder among the studied firefighters were 23.8%, 58%, 16.8% and 1.4%.
    Conclusion
    The results of this study showed that most of the studied firefighters were suspect to a degree of mental disorders. Considering the important role of firefighters in emergency situations, it is necessary to improve the level of their mental health.
    Keywords: Firefighter, Mental health, General Health, Stress
  • Rajabali Hokmabadi *, Hossein Ebrahimian, Mohammad Hossein Asghari, Zeinab Rezaee Pages 217-226
    Introduction
    Working in difficult and uncomfortable conditions for a long time causes musculoskeletal disorders. Prevention of these disorders requires assessment and correction of working conditions using occupational analysis methods of ergonomic science. Therefore, this study aims to evaluate the staff working posture in the hospital.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted in 1394 among 237 staffs of Imam Khomeini Hospital in Shirvan. The prevalence of musculoskeletal disorders was assessed using the Nordic questionnaire as well as the assessment of staff posture status by REBA method. Data were analyzed by SPSS 18 software.
    Results
    There were 237 participants in the study, 45 of which were male (19%) and 192 of them were female (81%). The mean age of subjects is 32.19 ± 7.8 years and the average work experience is 6.87 ± 6.7 years. The highest prevalence of musculoskeletal disorders was in the waist (68.4%) and knee (59.9%). According to REBA rating, about 3% of tasks require necessary reforms, 36% of tasks need to be reformed as soon as possible, and 61% of tasks require immediate reforms. The prevalence of musculoskeletal disorders had a significant relationship with sex, work experience and age.
    Conclusion
    The results of the study showed that the majority of work tasks need to be corrected. Several activities such as raising work level, personnel training, having work rest, exercising and appropriate training are essential
    Keywords: Evaluation, Hospital, Prevalence of Musculoskeletal Disorders, REBA Method
  • Ali Nematolahi, Hamideh Mihanpour, Zahra Mansouri * Pages 227-237
    Introduction
    Stress is result of an interaction between an individual and a situation in which the person cannot meet the demands which is a common problem in work environments. The aim of this study was to investigate the effect of coping strategies on work stress among tile factory workers in Abadeh.
    Methods
    This descriptive-analytic study was carried out on 288 people selected by systematic randomized stratified sampling method from workers of three active tile factories in Abadeh city in 2015. Samples were evaluated using Hellriegel & Slocum’s work stress questionnaire and Coping Inventory for Stressful Situation (CISS) questionnaire. The data were evaluated using multiple regression analysis.
    Results
    The results showed that problem-focused coping with the beta coefficient (β = 0.320) and the significant level (P = 0.0005) were negative predictors and emotion-focused coping with beta coefficient (β = 0.329) and the significance level (P = 0.0005) were positive predictors of work stress. . The emotion-focused coping was also able to predict the changes related to work stress and its dimensions. However, avoidance-focus coping was not able to predict work stress and its dimensions.
    Conclusion
    According to the findings, the effects of work stress of workers can be improved by increasing problem-focused strategies through training the use of these types of coping strategies and also reducing their emotion-focused coping.
    Keywords: Coping Strategies, Job Stress, Tile Factories, workers
  • Ali Jafari Nadoushan, Hassan Zare, Safieh Soltani *, Farah Bakhsayi Pages 238-244
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the relationship between parent's job satisfaction and mental health of male children in the sixth grade of the elementary school in Taft.
    Methods
    The study is a descriptive type of correlation. As a sample of 100 male students at the sixth grade of elementary school were selected by a multistage cluster random sampling method. The parents of the sample completed the job satisfaction questionnaire and their children completed the mental health questionnaire. Then, the job satisfaction scores of parents (father or mother) with mental health scores of their children were analyzed by Pearson correlation coefficient using SPSS software 20.
    Results
    Data analysis showed that there is a correlation between the parent's job satisfaction and the mental health of their children. Better mental health scores are expected for children whose parents had higher job satisfaction.
    Conclusion
    According to the results based on the relationship between parent's job satisfaction and mental health of male children, the planners and managers of the industry, services and agriculture sectors can be recommended to learn efficient management methods and styles based on improving human relationships in organizations in order to be more responsible and committed to their employee's job satisfaction since it is directly related to the mental health
    Keywords: Mental Health of Children, Parent's Job Satisfaction