فهرست مطالب

Reproduction & Infertility - Volume:8 Issue: 4, 2008

Journal of Reproduction & Infertility
Volume:8 Issue: 4, 2008

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی شهبازی، امیر حسن زرنانی، علیرضا سالک مقدم، فروزان کریمی، جمیله قاسمی، گلناز انسیه کاظمی صفت علی مروج، محمد مهدی آخوندی، محمود جدی تهرانی صفحه 307
    زمینه و هدف
    فرم فعال ویتامین D (1و25 دی هیدروکسی ویتامین D3) دارای اثرات مهم بر سیستم های تولید مثل و ایمنی می باشد. فعالیت این هورمون از طریق گیرنده آن (VDR) اعمال می شود. هورمون های مختلف از جمله استروژن سنتز این گیرنده را کنترل می کنند. در این مطالعه بیان گیرنده ویتامینD3 در اندام های تولیدمثل موش های ماده طی فازهای مختلف سیکل استروس مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش بررسی
    فازهای سیکل استروس موش های ماده Balb/c شامل پرواستروس، مت استروس، استروس و دی استروس از طریق بررسی سیتولوژی اسمیر واژینال تعیین گردید. در هر فاز پس از نخاعی کردن حیوان، بافت آندومتر جدا و بیان ژن VDR به روش RT-PCR نیمه کمی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین بیان پروتئین VDR در آندومتر، تخمدان و لوله های فالوپ موش های مذکور به روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که ژنVDR در تمام فازهای سیکل استروس موش در آندومتر بیان می شود. میزان بیان این ژن طی فاز استروس به طور معنی داری بیشتر از سایر فازها بود (001/p<). مطالعه ایمونوهیستوشیمی نشان داد که اکثر سلول های آندومتر شامل سلول های استرومایی و به ویژه سلول های اپی تلیال لومینال و غددی، سلول های اپی تلیال لوله فالوپ و همچنین سلول های Cumulus oophorus، Techa interna وTecha externa تخمدان پروتئین VDR را بیان می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در جوندگان، نظیر موش جفت گیری فقط در فاز استروس انجام می شود و همچنین با توجه به نقش ویتامینD3 در تعدیل سیستم ایمنی، افزایش بیانVDR در بافت آندومتر طی فاز سیکل استروس می تواند یکی از راه کارهای اصلی در جهت تعدیل پاسخ های ایمنی مادر برعلیه آنتی ژن های اسپرم باشد.
    کلیدواژگان: گیرنده ویتامین D3، آندومتر، رحم، تخمدان، لوله فالوپ، سیکل استروس، موش
  • فهیمه محمد قاسمی، جعفر سلیمانی راد، احمد علی قنبری صفحه 319
    زمینه و هدف
    شیمی درمانی دارای اثرات سوء بر اسپرماتو‍‍ژنز است و منجر به اولیگواسپرمی و یا آزواسپرمی برای مدت های طولانی می شود. مطالعات کمی در ارتباط با تغییرات فراساختاری سلول های زایای مردانه به دنبال تجویز بوسولفان (داروی ضد سرطان) وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تغییرات فراساختاری اشکال آپوپتوتیک سلول های زایای موش نر به دنبال تیمار با دوزهای مختلف بوسولفان می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر روی 32 موش نر بالغ 8 هفته ای انجام گرفت. حیوانات در 4 گروه شامل یک گروه کنترل که DMSO دریافت می کردند و در سه گروه مورد که به ترتیب دوزهای mg/kg10، 20 و 40 بوسولفان دریافت نمودند. بوسولفان به تک دوز و به صورت داخل صفاقی تزریق و پس از 35 روز بیضه ها در همه گروه ها تشریح شد و جهت مطالعه آپوپتوز با کمک میکروسکوپ الکترونی انتقالی TEMو روش تانل TUNELتحت بررسی قرار گرفت. همه یافته ها با روش آماری ANOVA و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تزریق بوسولفان به صورت تک دوز اشکال فراساختاری آپوپتوز را در همه گروه ها القاء کرد. تغییراتی مانند هیپرکروم شدن کناری هسته سلول های زایا به خصوص اسپرماتوگونی ها، تغییر شکل هسته سلول های زایا، جدا شدن سلول های زایا، حضور فضاهای بزرگ بین سلول های مجاور، چروکیدگی سلولی، حضور واکوئل در سلول های زایا و اجسام آپوپتوتیک در سلول های سرتولی غالبا مشاهده شد. بیشترین تغییرات فراساختاری آپوپتوز در اسپرماتوگونی ها و اسپرماتوسیت های اولیه مشاهده گردید. شیوع کم و خودبخودی آپوپتوز در گروه کنترل (57/0± 77/2%) به خصوص در اسپرماتوسیت های اولیه مشاهده شد. درصد سلول های آپوپتوتیک در مقاطع عرضی لوله های سمینیفروس در گروه های تحت درمان با 10 و mg/kg20 بوسولفان، به ترتیب (23/6±09/%54 و 32/7±23/58%) به صورت معنی دار افزایش یافت. درصد سلول های آپوپتوتیک در گروه تحت درمان با mg/kg40 بوسولفان، (67/5±16/28%) نیز افزایش داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    تزریق تک دوز بوسولفان در دوزهای mg/kg10، 20 و 40، آپوپتوز را در سلول های زایای نر به خصوص در اسپرماتوگونی ها و اسپرماتوسیت های اولیه القاء می کند. مقدار آپوپتوز در سلول های زایای نر در گروه های تحت درمان با بوسولفان، وابسته به دوز نمی باشد. کاهش در مقدار سلول های آپوپتوتیک در گروه تحت درمان با mg/kg40 بوسولفان، ممکن است ناشی از کاهش بیشتر تعداد سلول های زایا در مقایسه با گروه های تحت درمان با mg/kg20و10 باشد
    کلیدواژگان: بوسولفان، شیمی درمانی، سلول زایا، آپوپتوز، اسپرماتوژنز، آزواسپرمی، سلول سرتولی، بیضه
  • اشرف معینی، میترا منصوری، بیتا اسلامی، افسانه تهرانیان، اکرم سیف الهی صفحه 330
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلیی کیستیک (PCOS) شایع ترین علت الیگواولاسیون و عدم تخمک گذاری در زنان نابارور می باشد. قرار گرفتن آندومتر در معرض استروژن مداوم و بدون اثر مهاری پروژسترون در این بیماران، آنها را مستعد بروز هیپرپلازی اندومتر می کند. هدف این تحقیق بررسی ابتلا به هیپرپلازی آندومتر در بیماران PCOSو عوامل موثر بر آن همچون سن، شاخص توده بدنی (BMI) و ضخامت آندومتر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به روش مقطعی در طی سال 1385 در بیمارستان روئین تن آرش انجام شد، از میان 135 بیمار نابارور مبتلا به PCOS، پس از اعمال معیارهای خروج، اطلاعات 106 بیمار آنالیز گردید. تمامی بیماران در هفته اول فاز فولیکولار (در بیماران مبتلا به آمنوره در زمان مراجعه) به منظور بررسی ضخامت آندومتر، سونوگرافی ترانس واژینال و بلافاصله پس از آن بیوپسی آندومتر شدند. سایر اطلاعات نیز از طریق مصاحبه حضوری جمع آوری گردید. سپس نتایج با استفاده از آزمون 2 و t-test و رگرسیون لجستیک چندگانه با استفاده از نرم افزار (Institute، USA JMP (SAS ویرایش 4 مورد بررسی قرار گرفت. مقدار 05/0p< به عنوان سطح معنی داری تلقی شد.
    نتایج
    از 106 بیمار مورد بررسی، در 46 مورد (4/43%) هیپرپلازی آندومتر گزارش شد که 37 موردآن هیپرپلازی ساده، 3 مورد کمپلکس و 6 مورد با آتیپی سلولی یافت شد. در ضمن 53 مورد (50%) آندومتر پرولیفراتیو و 5 مورد (7/4%) آندومتر ترشحی گزارش شد. در 2 بیمار با سنین 28 و 38 سال آدنوکارسینوم آندومتر تشخیص داده شد. کلیه بیماران، به جز 2 مورد آدنوکارسینوم، در دو گروه با و بدون هیپرپلازی قرار داشتند. میانگین سن، BMI و ضخامت آندومتر به طور معنی داری در گروه مبتلا به هیپرپلازی بیشتر بود. همچنین سن بالای 35 سال با 62/3 OR=و 01/0p<، BMI ≥30 با 94/3 OR= و 001/0p< و ضخامت آندومتر بالای mm7، 86/5OR= و 001/0p< به عنوان عامل خطر هیپرپلازی آندومتر شناخته شدند. در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه با استفاده از سن، BMI و ضخامت آندومتر، سن (0001/0p<) و ضخامت آندومتر (01/0p<) هر کدام پس از تعدیل دو عامل دیگر به عنوان عوامل غیر وابسته در ایجاد هیپرپلازی آندومتر شناخته شدند. در ضمن 37 نفر (43/80%) از بیماران مبتلا به هیپرپلازی آندومتر، لکه بینی در فواصل عادت ماهیانه و 45 نفر (83/97%) عادت ماهیانه نامنظم را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    میزان ابتلا به هیپرپلازی آندومتر در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک با افزایش سن، چاقی و همچنین ضخامت آندومتر بیش از mm7 به وضوح افزایش می یابد؛ همچنین سن و ضخامت آندومتر هریک به طور جداگانه به عنوان یک عامل خطر مستقل در ایجاد هیپرپلازی آندومتر شناخته شدند.
    کلیدواژگان: هیپرپلازی آندومتر، سندرم تخمدان پلی کیستیک، ناباروری، بیوپسی آندومتر، آمنوره، سونوگرافی ترانس واژینال
  • الهه عرب پور، عظیمه سادات پایدار، وحید شیبانی، سید پرویز رایگان، سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی صفحه 337
    زمینه و هدف
    روند مصرف مواد مخدر و مرفین در سال های اخیر در اغلب جوامع، افزایش چشمگیری را نشان می دهد. از طرف دیگر اطلاعات در این مورد چندان زیاد نمی باشد؛ لذا مطالعه حاضر به بررسی تاثیر وابستگی موش های صحرایی نر و ماده به مرفین بر خصوصیات جنسی، رفتار مادرانه و میزان زاد و ولد آنان پرداخته است.
    روش بررسی
    موش های صحرایی نر و ماده در گروه های شاهد و آزمون قرار گرفتند؛ گروه آزمون شامل دو زیرگروه بود که در یک گروه پدر (گروه I) و در گروه دیگر والدین (گروه II) با تجویز روزانه مرفین خوراکی و دوز نهاییmg/ml 4/0 به مدت 14 روز وابسته شدند. وابستگی موشها با اثر ناشی از تجویز نالوکسان تایید شد. موش های نر در قفس های جداگانه نگهداری و موش های ماده برای جفت گیری در قفس موش های نر قرارداده شدند. تمایل جنسی با مشاهده پلاک واژن ارزیابی شد. تغییرات وزن دوره بارداری، میزان مرده زایی، نسبت جنسی نوزادان (نسبت نر/ ماده)، و خلق و خوی مادرانه (مشاهده میزان مراقبت از نوزادان و بچه خواری) نیز بررسی و گزارش شد. برای بررسی آماری میانگینها از آزمونOne Way Anova یا معادل غیر پارامتری آن و برای مقایسه درصدها از آزمون c2 مجذور کای در نرم افزارSPSS ویرایش سیزدهم استفاده و سطح معنی داری آزمونها 05/0p< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تمایل جنسی در گروه شاهد 80%، در گروه I 60%، و در گروه II 64% بود که تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها وجود نداشت. از بین موش هایی که جفت گیری کرده بودند در گروه شاهد 69%، در گروه I 39%، در گروه II 38% جفت گیری ها منجر به زایمان گردید (05/0>p). افزایش وزن مادر در پایان بارداری در گروه شاهد، I و II به ترتیب 33±62، 38±46 و 28±28 گرم بود که گروه II نسبت به شاهد تفاوت معنی داری داشت (05/0>p). نسبت جنسی در گروه کنترل، I وII به ترتیب 57/1، 17/1 و 1 بود که تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها وجود نداشت. در گروه شاهد تنها در یک مورد مرده زایی مشاهده شد. در گروه I مرده زایی مشاهده نشد؛ درحالیکه در گروه II 67% مرده زایی وجود داشت (001/0>p). از بین نوزادان زنده گروه II، 37% توسط مادران خورده شدند، درحالیکه این نسبت در گروه های شاهد و I صفر بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    مصرف مرفین توسط موش های صحرایی نر و ماده روی تمایل جنسی و میزان بارورسازی تاثیری ندارد؛ اما میزان بارداری کاذب (مشاهده پلاک واژینال و ادامه نیافتن بارداری) را افزایش می دهد. مصرف مرفین، توسط والدین علاوه بر تغییر در تمایل جنسی، میزان مرده زایی، بچه خوری و زایمان باعث افزایش مرگ و میر نوزادان و کاهش وزن گیری مادران در دوران بارداری می گردد. رفتار مادرانه نیز به شدت با مصرف مرفین دستخوش اختلال می شود.
    کلیدواژگان: وابستگی به مرفین، تمایل جنسی، خلق و خوی مادرانه، مرده زایی، نسبت جنسی، موش صحرایی
  • فرشته نجفی، فاطمه رخشانی صفحه 345
    زمینه و هدف
    پشیمانی بعد از عقیم سازی علاوه بر صرف هزینه برای باز کردن مجدد لوله ها، بر روابط میان زوجین و روابط اجتماعی آنها نیز تاثیرگذار است. در استان سیستان و بلوچستان که کمترین میزان استفاده از توبکتومی و وازکتومی را نسبت به آمار کشوری داراست، پشیمانی افراد از عقیم سازی می تواند تمایل سایر افراد را به انجام این عمل تحت تاثیر قرار دهد. لذا هدف از این مطالعه بررسی احساس پشیمانی افراد عقیم شده و شناخت علل آن است که می تواند به برنامه ریزان بهداشتی منطقه در جهت بهبود وضعیت کمک نماید.
    روش بررسی
    مطالعه ای مقطعی تحلیلی بر روی 100 مرد و 144 زن عقیم شده، که به روش نمونه گیری در دسترس در 12 مرکز بهداشتی درمانی و مرکز مشاوره وازکتومی از شهرهای زاهدان و زابل انتخاب شده بودند، در سال 1385 انجام شد. برای بررسی میزان پشیمانی و عوامل مرتبط با آن و منابع کسب اطلاعات، پرسشنامه ای محقق ساخته در 2 بخش اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم اطلاعات مربوط به دلایل انجام عقیم سازی، طراحی و اطلاعات به روش مصاحبه حضوری جمع آوری گردید. جهت توصیف داده ها از جداول فراوانی و میانگین و انحراف معیار و برای تجزیه و تحلیل از آزمون های c2، t و رگرسیون لجستیک (در سطح معنی داری 5%=a) استفاده گردید.
    نتایج
    میانگین سن مردان و زنان عقیم شده به ترتیب 6/7 8/41 و 5/5 6/40 سال و میانگین سن زمان عقیمی آنها به ترتیب 7/6 2/38 و 3/4 3/36 سال بود. 44% مردان و 58% زنان، داشتن فرزند کافی را علت اصلی عقیم سازی بیان کردند. 17% مردان و 5/12% زنان از انجام عمل اظهار پشیمانی می کردند و مهمترین دلیل آن در هر دو گروه بروز عوارض پس از عقیمی ذکر شده بود که بخش عمده آن عوارض جسمی و به میزان کمتری عوارض روانی و تغییرات خلقی گزارش شد. گرچه به نظر می رسد بخشی از این عوارض ارتباط مستقیمی با عقیم سازی نداشته باشد. آزمون آماری c2 اختلاف آماری معنی داری میان بروز عوارض ومیزان پشیمانی پس از عقیمی در مردان (001/0p<) و زنان (001/0p<) نشان داد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، بروز عوارض علت اصلی پشیمانی بعد از عقیم سازی می باشد. لذا ضرورت دارد در برنامه های مشاوره قبل از عقیم سازی به عوارضی نظیر کمر درد، افزایش وزن، تغییرات خلقی در زنان و درد، تورم، تغییرات خلقی و کاهش میل جنسی در مردان توجه بیشتری نموده و جهت افزایش رضایتمندی افراد، مشاوره پس از عقیم سازی نیز در برنامه های بهداشتی گنجانده شود.
    کلیدواژگان: پشیمانی، عقیم سازی، توبکتومی، وازکتومی، بستن لوله، عوارض، مشاوره، زاهدان
  • شیرین شهبازی، ناهید فتحی زاده، فریبا طالقانی، ماهرخ دولتیان، روشنک نوری دولویی، همایون زجاجی، حمید علوی مجد صفحه 352
    زمینه و هدف
    از آنجایی که در کشور ما انجام سقط به انتخاب مادر جز در مواردی که بارداری، حیات مادر یا جنین را با خطر مواجه کند، غیر قانونی محسوب می شود و انجام سقط در شرایط مخفیانه و غیرقانونی نیز همواره با پیامدهای متفاوت ارتباط پیدا می کند، اهمیت شناخت جنبه های متفاوت سقط غیر قانونی و عوامل موثر بر آن بر هیچ فردی پوشیده نیست. براین اساس این مطالعه به بررسی تجارب و دیدگاه های زنان و سایر صاحب نظران در زمینه فرایند اقدام به سقط غیرقانونی پرداخته است.
    روش بررسی
    این پژوهش کیفی و از نوع آنالیز محتوا بود. طی آن با زنانی که تجربه یک سقط داشتند و همچنین صاحب نظران شرعی، سیاسی، حقوقی و علمی (تیم درمانی)، از فروردین تا شهریور1385، در شهرستان کرج و تهران، مصاحبه های نیمه ساختار یافته (مصاحبه فردی) صورت گرفت. در نهایت 27 مصاحبه طی نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از روش آنالیز محتوا صورت گرفت.
    نتایج
    از داده های این پژوهش پنج مفهوم اصلی استخراج شد. در این مقاله به بیان نتایج مرتبط به مفهوم سنجش موقعیت پرداخته می شود. از این مفهوم نیز سه طبقه اصلی شامل واکنشها، اعتقادات شرعی، باورهای شخصی و ممنوعیت های سیاسی اجتماعی استخراج شد. طبقه اصلی واکنشها به دو طبقه فرعی (1) تیم درمانی و خانواده، دوستان و اجتماع تقسیم شد. طبقه تیم درمانی نیز به دو زیر طبقه فرعی (2) باز دارنده و حمایت کننده تقسیم شد. سپس یکی از زیر طبقه های فرعی 2 (بازدارنده) به سه زیر طبقه فرعی (3) شامل اجتناب از همکاری، هشدار و تشویق تقسیم گردید.
    نتیجه گیری
    زنان برای انجام سقط غیرقانونی به واکنشها و عکس العمل های خانواده، دوستان و تیم درمانی اهمیت می دهند. باورهای نادرست یا عدم اعتماد به احکام شرعی و همچنین احساس مفیدتر بودن ختم بارداری نسبت به ادامه دادن برای کل خانواده، زمینه مساعدی را برای حذف اخلاقیات بازدارنده فراهم می آورد. حمایت های تیم درمانی نیز بر نحوه مقابله با ممنوعیت های اجتماعی تاثیر می گذارد و در نهایت زن سقط را به انجام می رساند. لذا فراهم سازی زمینه مشاوره ویژه در مراکز درمانی با خانم هایی که با بارداری ناخواسته مواجه شده اند، می تواند از میزان سقط هایی که بدلیل مشکلات خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی یا عدم آگاهی درباره مسائل شرعی و اخلاقی سقط انجام می شود، بکاهد. بررسی دلایل همکاری تیم درمانی در انجام سقط غیرقانونی نیز می تواند به حل این مشکل بهداشتی کمک کند.
    کلیدواژگان: سقط غیرقانونی، آنالیز محتوا، تیم درمانی، باورهای شرعی و شخصی، واکنش ها، خانواده، تصمیم گیری
  • امیرحسین خداپرست، آزاده عبدالله زاده، محمد راسخ صفحه 365
    زمینه و هدف
    «راهنماهای شش گانه اخلاق در پژوهش»، شامل دستورالعمل هایی اخلاقی در «پژوهش های ژنتیک»، «پژوهش بر گروه های خاص»، «پژوهش بر حیوانات»، «پژوهش بر گامت و جنین»، «پژوهش های پیوند عضو و بافت» و «کارآزمایی هایی بالینی» است. این راهنماها به وسیله شورای سیاست گذاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1385 تدوین شده و هدف از تهیه آنها، ارائه راهکارهای اخلاقی در شش حوزه پژوهشی نوپا در علوم پزشکی و زیستی است که برانگیزنده مسائل گوناگون اخلاقی و حقوقی هستند. با این حال، به نظر می رسد نقاط ضعف، ابهام و کاستی هایی در تالیف و تدوین آنها راه یافته است. این مقاله به بررسی انتقادی راهنماهای شش گانه می پردازد.
    نتیجه گیری
    یک راهنمای اخلاقی مطلوب، نظریه ای کلی، موجه و منسجم را در فلسفه اخلاق در برمی گیرد و با استفاده از آن، به صورت شفاف، صریح و دقیق، راهکارهایی را درباره همه مسائل مربوط به موضوع، نه مسائل نامرتبط، ارائه می دهد. مجموعه «راهنماهای شش گانه اخلاق در پژوهش» نظریه ای کلی، موجه و منسجم را درباره اخلاق نمایان نمی کند و فاقد شفافیت، جامعیت و دقت مناسب است. همچنین، برخی دستورالعمل های این مجموعه، خارج از گستره اخلاق و در واقع، حقوقی یا فنی است.
    کلیدواژگان: اخلاق کاربردی، اخلاق در پژوهش، راهنماهای اخلاقی، نظریه موجه اخلاقی، معرفت توصیفی، معرفت هنجاری، شفافیت قواعد اخلاقی، جامعیت قواعد اخلاقی
  • سعید زارعی، سیده سهیلا عارفی، امیر حسن زرنانی، افسانه محمدزاده، محمود جدی تهرانی صفحه 380
    با وجود تحقیقات بسیاری که در زمینه باروری و لقاح آزمایشگاهی صورت گرفته است؛ بیش از نیمی از جنین های منتقل شده در سیکل های لقاح آزمایشگاهی و میکرواینجکشن (IVF/ICSI) لانه گزینی پیدا نمی کنند.
    دلائل شکست مکرر در لانه گزینی شامل کاهش پذیرش اندومتر، نقص رشد جنین و یا عوامل چندگانه می باشد. از اختلالات رحمی، اندومتر نازک، تغییر در بروز مولکول های چسبان و عوامل ایمونولوژی باعث کاهش پذیرندگی اندومتر می شوند؛ در حالیکه اختلالات ژنتیکی در مرد و یا زن، شامل اختلالات کروموزومی اسپرم و تخمک، آنوپلوییدی جنین و نیز سخت شدگی زونا پلوسیدا از علل جنینی عدم لانه گزینی می باشند؛ همچنین در وضعیت های بالینی مانند اندومتریوز، سندرم تخمدان پلی کیستیک و هیدروسالپنکس به دلیل اشکال توام در کیفیت تخمک و اندومتر، کاهش لانه گزینی به دنبال انتقال جنین روی می دهد. در این مقاله پس از مرور علل احتمالی و روش های مختلف ارزیابی بیماران با سابقه عدم لانه گزینی پس از IVF/ICSIهای مکرر، در مورد درمان های پیشنهاد شده در این باب از جمله تحریک اندومتر، هیستروسکوپی، میومکتومی، ایمونومدولاتورها، تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی جنین (PGD)، کمک به خارج شدن جنین از پوسته زونا (Assisted hatching)، انتقال تخم به داخل لوله فالوپ (ZIFT)، کشت همزمان جنین با سایر سلولها (Co-cultures)، انتقال جنین در مرحله بلاستوسیست، سالپنژکتومی در موارد هیدروسالپنکس و غیره بحث شده است.
    کلیدواژگان: شکست مکرر لانه گزینی، انتقال جنین، IVF، ICSI
|
  • Mehdi Shahbazi, Amir Hassan Zarnani, Alireza Salek, Moghaddam, Forouzan Karimi, Jamileh Ghasemi, Golnaz Ensieh Kazemi Sefat, Ali Moravvej, Mohammad Mehdi Akhondi, Mahmood Jeddi, Tehrani Page 307
    Introduction
    The active form of vitamin D3 (1, 25 (OH)2 vitamin D3) plays a critical role in the male or female reproductive organs. The activity of this hormone is mediated by an intranuclear receptor. The synthesis of this receptor is itself modulated by several hormones including estrogen. In this study, the expression of the nuclear receptor for 1, 25 (OH)2 D3 (Vitamin D receptor, VDR) in reproductive organs of cycling mice has been addressed.
    Materials and Methods
    The estrous phases of Balb/c mice, including proestrus, metoestrus, estrus and diestrus were determined by cytomorphological study of vaginal smears. The mice were killed at each phase and endometrial samples were collected. Expression of VDR mRNA was assayed by semi-quantitative RT-PCR. Immunohistochemical analysis was used for the evaluation of VDR protein expression in uterus, ovary and fallopian tubes.
    Results
    VDR-specific transcripts were expressed in the endometrium of all stages of estrus cycle. The relative expression of VDR mRNA at estrus phase was more prominent compared to the other phases (p<0.001). Immunohistochemical analysis revealed that almost all endometrial cells, including stromal, luminal and glandular epithelial cells, Theca interna, Theca externa and Cumulus oophorus cells of ovary and fallopian epithelial cells highly express VDR.
    Conclusion
    In rodents, mating occurs exclusively at estrus phase and having considered the potent immu-nosuppressive effects of 1, 25 (OH)2 D3, high expression of VDR at estrus phase might be a fundamental mechanism for the induction of active tolerance against paternal allogenic sperm antigens.
    Keywords: Vitamin D3 receptor, Endometrium, Uterus, Ovary, Fallopian tube, Estrous cycle, Mice
  • Fahimeh Mohammadghasemi, Jafar Soleimanirad, Ahmad Ali Ghanbari Page 319
    Introduction
    Chemotherapy has adverse effects on spermatogenesis and results in reversible or irreversible oligozoospermia or azoospermia. Little is known about the ultrastructural alterations of male germ cells following busulfan administration, as an anti-cancer drug. The present study aimed to study the ultrastructural alterations or apoptotic features of male mouse germ cells, following administration of various doses of busulfan.
    Materials and Methods
    This study was performed on thirty-two 8-week-old adult male mice. Animals were divided into four groups. The mice on the control group were treated with DMSO and in the second, third and forth groups were treated with 10mg/kg, 20mg/kg and 40mg/kg busulfan, respectively. Busulfan was injected as a single dose intraperitoneally. Thirty-five days after the treatment, the mice testes were dissected and prepared for apoptosis study by trans-mission electron microscopy (TEM) and TUNEL assays. The results were analyzed by ANOVA test using SPSS software and a p<0.05 was regarded statistically significant.
    Results
    A single dose of busulfan induced ultrastructural features of apoptosis in all the experi-mental groups such as: chromatin marginalization of germ cell nuclei, especially in spermatogo-nia, deformation of nuclei, separation of germ cells and presence of large spaces between adjacent cells, cell shrinkage, occasional presence of vacuoles in germ cells and apoptotic bodies in sertoli cells. Ultrastructural features of apoptosis were more frequent in spermatogonia and primary sper-matocytes. Apoptosis was observed less frequently in the control group (2.77±0.57%), particularly in primary spermatocytes. However, the number of apoptotic cells in 10mg/kg and 20mg/kg busulfan treated groups were (58.23±7.32% and 54.09±6.23%) significantly higher than the number of apoptotic cells in 40mg/kg treated group (28.16±5.67%), (p<0.001).
    Conclusion
    Administration of a single dose of busulfan in various doses of 10mg/kg, 20mg/kg and 40mg/kg, induces apoptosis in male germ cells, especially in spermatogonia and primary sper-matocytes. Degree of apoptosis in male germ cells in busulfan treated groups is not dose depen-dent. Fewer number of apoptotic cells in 40mg/kg busulfan treated group may be due to more declines in the number of germ cells in comparison to 10 and 20mg/kg busulfan treated groups.
    Keywords: Busulfan, Chemotherapy, Germ cells, Apoptosis, Spermatogenesis, Azoospermia, Sertoli cell, Testis
  • Ashraf Moeini, Mitra Mansoori, Bita Eslami, Afsaneh Tehranian, Akram Seifollahi Page 330
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common cause of oligoovulation and anovulation in infertile women. Prolonged endometrial exposure to estrogen and unopposed by the inhibitory effects of progesterone in these patients makes them susceptible to endometrial hyperplasia. The objectives of this study, was to determine the prevalence of hyperplasia in PCOS patients and effect of factors such as age, body mass index and endometrial thickness on the abnormality.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted in Roointan-Arash Hospital during 2006 and out of 135 infertile women with PCOS, 106 patients were included in the analysis after considering the exclusion criteria. Patients were admitted in the first week of follicular phase (In patients with amenorrhea, at the time of referral to the clinic) in order to evaluate their endometrial thickness (ET) by transvaginal sonography and endometrial biopsy. The rest of the information was obtained by conducting interviews. The data were tested by χ2, t-test and logistic regression and statistical analysis was performed by using JMP software (Version 4; SAS Institute, USA). P-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    Examination of endometrial biopsies (106) by one pathologist revealed that 46 (43.4%) cases had endometrial hyperplasias (EH), which were subsequently classified into 37 cases of simple and three cases of complex hyperplasias but six cases had cytological atypia. Meanwhile, 53 patients (50%) had proliferative and five (4.7%) had secretory endometria. Two cases, aged 28 and 38 years, were diagnosed as endometrial adenocarcinoma. The patients were divide into two groups with or without EH, except the two with adenocarcinoma. Mean age, BMI, and endometrial thickness were significantly higher in the hyperplasic group. Age >35 years (OR=3.62, p<0.01), BMI ≥30 (OR=5.86, p<0.001) and endometrial thickness >7mm (OR=5.86, p<0.001) were identified as risk factors for endometrial hyperplasia. In multiple logistic regression analysis of age, BMI and ET, age (p<0.0001) and ET (p<0.01) were each an inde-pendent factor for the development of endometrial hyperplasia following adjustment for the other two variables. Inter-menstrual spotting and menstrual irregularity were seen in 37 (80.43%) and 45 cases (97.83%) respectively.
    Conclusion
    The chances for EH in infertile women with PCOS will increase by age, obesity and ET thickness more than 7mm. However, age and ET were recognized as independent risk factors for EH.
    Keywords: Endometrial hyperplasia, Infertility, Endometrial biopsy, Transvaginal sonography, Amenorrhea, Polycystic ovary syndrome
  • Elaheh Arabpour, Azimeh Sadat Paydar, Vahid Sheibani, Seyyed Parviz Rayegan, Seyed Noureddin Nematollahi, Mahani Page 337
    Introduction
    Opioids and morphine are increasingly abused in modern societies, especially in recent years. Therefore, the present study was designed to evaluate the effects of morphine depen-dency on rats’ sexual and maternal behaviors, birth rate, sex ratio and the rate of stillbirths.
    Materials and Methods
    Adult male and female rats were allocated into treatment and control groups. The treatment group was sub-divided into two morphine-dependent groups, group I) consisting of a number of male couples and group II) of both parents. Morphine dependency was induced by gradual administration of oral morphine with a final dose of 0.4 mg/ml dispensed in drinking water for 14 days. Morphine dependency was confirmed by the observation of changes induced by naloxane administration. Sexual behavior was determined by vaginal plague obser-vation. Weight gain during pregnancy, rate of stillbirths, sex ratio, and maternity behavior (Caring for the neonates or eating them) were assessed in the groups. For statistical tests, one-way ANOVA with its non-parametric equivalent and for comparing means, 2 were used while employing SPSS software, version 13, for statistical analysis. The level of significance was regarded as p<0.05.
    Results
    A non-significant decline in sexual tendency was observed in groups I (60%) and II (67%), compared to the control group (80%). In the control group, 69% of all matings resulted in delivery compared to 39% and 38% in groups I and II respectively (p<0.05). Weight gain in groups I, II and the controls were 46±38, 28±28 and 62±33 grams respectively. Weight gain difference between the control group and group II was statistically significant (p<0.05). Sex ratio was 1.17, 1 and 1.57 in groups I, II and the controls, respectively. No stillbirths were seen in group I, while the rate of stillbirth in group II (67%) was statistically significant (p<0.001); one stillbirth was also seen in the control group. The rate of pup cannibalism in female rats on group II (37%) was significantly higher (p<0.001) than group I and the controls.
    Conclusion
    Morphine dependency neither had effects on sex drive nor on fertilizing capacity in male or female rats but it increased the rate of pseudo-pregnancy. Morphine also increased the rate of stillbirths but it adversely affected maternal weight gain during pregnancy. Maternal beha-vior was highly affected by morphine dependency as well.
    Keywords: Opioids, Addiction, Fertility, Morphine dependency, Libido, Maternal behavior, Stillbirth, Sex ratio, Rat
  • Fereshteh Najafi, Fatemeh Rakhshani Page 345
    Introduction
    Regret after sterilization, not only requires an expensive surgical procedure for recanalization, but also can affect the couples’ inter and intra-relationships. Whence, undergoing sterilization in Sistan and Baluchestan has the lowest rate compared to other provinces, the habitants’ regret after sterilization may further discourage other volunteers of the procedures. Therefore, this study was launched to determine the regret rate among sterilized people and to explore the underlying causes to help policy-makers improve the way people approach contra-ception and increase their participation.
    Materials and Methods
    this cross-sectional study was done on 100 men and 144 sterilized women selected based on random sampling from 12 rural health and vasectomy counseling centers in Zahedan and Zabol during 2006. A questionnaire was developed and completed by the researchers through interviews. The questionnaire included questions on demographic characteristics, reason (s) for sterilization, reason (s) for regret and kind of complications upon sterilization, and their sources of information on the issue. The data were analyzed by using frequency tables, chi-squared, t-test, and logistic regressions. A p-value <0.05 was considered as the level of signifi-cance.
    Results
    The mean age of sterilized men and women was 41.87.6 and 40.65.5 years and mean age at the time of sterilization was 38.26.7 and 36.34.3, respectively. Completion of family size was reported to be the main reason for sterilization by 44% percent of men and 58% of women. In the two groups, 17% of men and 12.5% of women expressed regret after sterilization and believed complications were the most important factor; mostly due to physical complications, and partly because of psychological factors and mood disorders ─ although, it seems that some of these complications have no direct relationship to sterilization. The chi-square test showed signi-ficant differences between the rate of complications and regret rates after sterilization in both men and women (p<0.001).
    Conclusion
    The results showed that complications due to sterilization are the main causes of regret. Therefore, it is necessary to pay more attention to mentioning the probable complications of the procedures such as low back pain, weight gain and mood disorders in women and pain, swelling and decreased libido in men during pre-sterilization counseling; post-sterilization coun-seling is also encouraged for increasing satisfaction rate in these volunteers.
    Keywords: Contraceptions, Regret, Sterilization, Tubectomy, Vasectomy, Tubal Ligation, Complications, Counseling
  • Shirin Shahbazi, Nahid Fathizadeh, Fariba Taleghani Page 352
    Introduction
    Induced abortion is illegal in Iran and most other countries but in case pregnancy threatens maternal or fetal life, one can terminate the pregnancy, while doing illegal or clandes-tine and perhaps septic abortions usually leads to various undesirable life-threatening outcomes. The importance of exploring different aspects of illegal abortion and its related causes is an obvious subject. Therefore, this study investigates the experiences and views of some women and the outlook of authorities on illegal abortion practices.
    Materials and Methods
    In this qualitative content analysis study, women that had a history of abortion and people with theological, political, legal or scientific (The patient care team) views were interviewed on illegal abortion outcomes in Karaj and Tehran, from March to September 2006. The data were content analyzed.
    Results
    Five main themes emerged from this qualitative study. Only the results of one theme, “Assessment of condition”, with three main categories will be discussed in this article. These main categories included reactions, religious and personal beliefs and socio-political restrictions. The major reactions were divided into two minor subgroups 1) the treatment team, family and friends and the society. The medical team was further subdivided into two minor 2) supportive and preventive categories. The preventive subdivision 3) was divided into three minor divisions of abstaining from cooperation, caution and encouragement.
    Conclusion
    Reactions of family and friends and the medical team to illegal abortions, are regarded as important for decision-making by pregnant women who want to commit them. False beliefs or incertitude in Sharia, and considering abortion of more benefit to the family compared to continuing it, all favor a state to ignore prohibitive ethical issues. The patient care team’s support also affects the way social restrictions are confronted and the pregnant women eventually commit abortion. Therefore, providing a separate consultation in health centers for women who have unwanted pregnancies could reduce abortion rates committed due to economic, social and family problems or being unaware of ethical and religious issues. Evaluation of the causes for assistance by the patient care team could help solve this health problem too.
    Keywords: Illegal abortion, Content analysis, Patient care team, Religious beliefs, Personal beliefs, Family, Decision making, Reaction
  • Amir Hossein Khodaparast, Azadeh Abdolahzadeh, Mohammad Rasekh Page 365
    Introduction
    The “Six Ethical Codes for Research” in Iran includes ethical guidelines for “Genetic researches”, “Research on vulnerable groups”, “Research on animals”, “Research on gametes and embryos”, “Organ and tissue transplantation research” and “Clinical trials”. The policy-making council of the Ministry of Health and Medical Education and Tehran University of Medical Sciences’ Medical Ethics and History of Medicine Research Center prepared the codes in 2006. The purpose of these codes is to lay down moral guidelines for conducting research in the new aforementioned medical and biotechnological fields that have given rise to ethical and legal controversies. However, certain ambiguities and deficiencies seem to exist in these codes. This paper is a critical study of the “Six Ethical Codes for Research”.
    Conclusion
    A desirable ethical code is supposed to embody a general, consistent and justifiable moral theory in accordance with which precise and clear guidelines are set out for relevant problems. The “Six Codes” does not represent such a theory and, hence, lacks clarity, compre-hensiveness and precision. Moreover, certain parts of the codes deal with non-moral (e.g. legal) and scientific (Technical) issues which definitely exceed the arbitrary ethical line.
    Keywords: Applied ethics, Ethics in research, Ethical codes, Justifiable moral theory, Clarity of moral rules, Generality of moral rules, Descriptive knowledge, Prescriptive knowledge
  • Saeed Zarei, Soheila Arefi, Amir Hassan Zarnani, Afsaneh Mohammadzadeh, Maerefat Ghaffari, Mahmood Jeddi, Tehrani Page 380
    In spite of the great deal of research in assisted reproductive techniques, more than 80% of transferred embryos by IVF/ICSI methods fail to be implanted. The causes for repeated implantation failures (RIF) may be reduced endometrial receptivity or other various uterine pathologies, such as thin endometrium, altered expression of adhesive molecules or immuno-logical factors; whereas genetic abnormalities of male or female individuals, sperm defects, embryonic aneuploidy or zona hardening are other etiologies for implantation failures. Clinically, endometriosis, polycystic ovaries and hydrosalpinx may decrease implantation following embryo transfer due to dual disorders in the quality of embryos or endometrium. In this study, probable causes and methods of evaluation for RIF patients have been reviewed and the suggested methods for their treatment, including myomectomy, endometrial stimulation, immunotherapy, hysteroscopy, preimplantation genetic screening (PGS), assisted hatching, zygote intra-fallopian transfer (ZIFT), co-culture, blastocyst transfer, cytoplasmic transfer, tailoring stimulation proto-cols, intracytoplasmic sperm injection (ICSI) and salpingectomy for hydrosalpinges have been discussed.
    Keywords: Repeated implantation failure, Embryo transfer, IVF, ICSI, Hydrosalpinx