فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال ششم شماره 1 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • معصومه رامبد *، سیمین سوداگر صفحات 1-10
    مقدمه
    بیماران مبتلا به دیابت با مشکلات روحی و روانی متعددی ممکن است مواجهه شوند. این مشکلات ممکن است آنها را به سوی معنویت سوق دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع استرس، اضطراب و افسردگی در بیماران دیابتی و ارتباط آنها با سلامت معنوی انجام شد.
    مواد و
    روش
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی و توصیفی-تحلیلی بر روی 200 نفر از بزرگسالان مبتلا به دیابت انجام شد. نمونه گیری به صورت آسان انجام شد. داده ها با مقیاس استرس، اضطراب و افسردگی (DASS-21) و پرسشنامه سلامت معنوی جمع آوری شد. نتایج با بکارگیری نرم افزاز SPSS و آزمون های انوا و رگرسیون خطی تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 1/44 درصد بیماران استرس (خفیف (5/15درصد) متوسط(2/20درصد)، شدید (3/8درصد) و خیلی شدید (0/1 درصد)) داشتند. 8/62 درصد اضطراب (خفیف (5/24درصد) متوسط(9/22درصد)، شدید (2/12درصد) و خیلی شدید (2/3 درصد)) را گزارش کردند. به علاوه 3/31 درصد افسردگی (خفیف (8/12درصد) متوسط(4/18درصد) و شدید (1/6درصد)) داشتند. میانگین نمره سلامت معنوی53/12±28/92 بود. بین سلامت معنوی با اضطراب (0001/0>P و64/5=F) و افسردگی (0001/0>P و69/7=F) ارتباط وجود داشت. به علاوه سلامت معنوی تنها به وسیله افسردگی پیش گویی می شد.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه گویای وجود استرس و افسردگی در بیش از یک سوم بیماران بود. بیش از نیمی از شرکت کنندگان مضطرب بود. بین سلامت معنوی با اضطراب و افسردگی ارتباط وجود داشت. لذا انجام غربالگری این بیماران به منظور شناخت مشکلات روحی و روانی آنها و ارائه مداخلات سلامت معنوی در جهت کاهش احتمالی این مشکلات پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، اضطراب، افسردگی، استرس، دیابت
  • مجید زارعی *، محسن گل پرور، علی مهداد صفحات 11-28
    مقدمه
    موفقیت شغلی ارتباط بسیار نزدیکی با ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در بیماران هموفیلی دارد لذا پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل اکتشافی موفقیت شغلی بیماران هموفیلی بر پایه متغیرهای فردی، شغلی و اجتماعی انجام شد.
    مواد و
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر را کلیه بیماران هموفیلی شهر اصفهان در سال 1395 تشکیل دادند که تعداد 200 نفر از آنان صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که به منظور سنجش متغیرهای مهارت های ارتباطی/شبکه ای، اعتماد بین فردی، فرصت رشد مهارتی، سرمایه روان شناختی، رفتار شهروندی، اخلاق کاری، دلبستگی شغلی، روزآمدی دانش، برنامه ریزی شغلی، بینش و هویت، انگیزش درونی و خلاقیت و موفقیت شغلی توسط پرسشنامه محقق ساخته بررسی گردید. درنهایت اطلاعات از طریق تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد، طی یک مدل چندسطحی، رابطه ای زنجیره ای بین متغیرهای فردی، شغلی و اجتماعی با موفقیت شغلی در بیماران هموفیلی وجود دارد. بین خلاقیت، دلبستگی شغلی، بینش و هویت، مهارت های ارتباطی/شبکه سازی، اعتماد بین فردی، انگیزش درونی و برنامه ریزی شغلی با موفقیت شغلی ارتباط معناداری داشتند. همچنین بین اخلاق کاری، روزآمدی دانش، برنامه ریزی شغلی و انگیزش درونی با خلاقیت ارتباط معناداری داشتند. از سوی دیگر اعتماد بین فردی، فرصت رشد مهارتی و اخلاق کاری با مهارت های ارتباطی/شبکه سازی ارتباط معناداری داشتند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که از طریق مجموعه ای چند سطحی از متغیرهای فردی، اجتماعی و شغلی، و بالاخص از طریق خلاقیت، دلبستگی شغلی، بینش و هویت، مهارت های ارتباطی/شبکه سازی، اعتماد بین فردی، انگیزش درونی و برنامه ریزی شغلی در مسیر تقویت موفقیت شغلی بیماران هموفیلی اقدام نمود.
    کلیدواژگان: موفقیت شغلی، هموفیلی، خلاقیت، انگیزش درونی
  • علیرضا یوسفی *، محمد کشوری، عباس همایونی، صغری ستوده زاده صفحات 29-44
    مقدمه
    عدالت سازمانی، به دلیل اثرات مهم بر نگرش و رفتارهای کارکنان در سازمان های بهداشتی و درمانی اهمیت ویژه ای دارد. پاسخگویی نیز یکی از مسائل مهم هر نظام سلامت بوده که برای سیاست گذاران و مدیران سلامت بسیار با اهمیت است. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط عدالت سازمانی و مولفه های آن با پاسخگویی اجتماعی در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 انجام شد.
    مواد و
    روش
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی در 5 بیمارستان منتخب بصورت مقطعی انجام شد. نمونه پژوهش جهت سنجش عدالت سازمانی شامل 245 نفر از کارکنان بیمارستان و به منظور بررسی پاسخگویی 228 نفر از بیماران بستری بود. از پرسشنامه بیوگر برای بررسی عدالت سازمانی و از پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت برای بررسی پاسخگویی استفاده شد. داده ها با استفاده ازشاخص های آمار توصیفی و آزمون های ANOVA ،ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 5%=‏ α تحلیل شد. ‏
    یافته ها
    میانگین عدالت سازمانی و پاسخگویی اجتماعی به ترتیب 56/11 ± 10/58 و 62/11 ± 90/77 بدست آمد. بین عدالت سازمانی با پاسخگویی اجتماعی ارتباط معناداری وجود داشت(5/0 r=، 03/0 p=).
    بحث و نتیجه گیری
    وضعیت عدالت سازمانی و پاسخگویی به ترتیب در سطح متوسط و خوب ارزیابی شد. لذا جهت بهبود شرایط عدالت ادراک شده، اتخاذ سیاست هایی نظیر اصلاح روش ها و مکانیسم های پرداخت، تجدید نظر در فرآیندهای تصمیم گیری و نیز بهبود ارتباطات سرپرستان با کارکنان که منجر به ارتقاء هرچه بیشتر سطح پاسخگویی نیز خواهند شد، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سازمان، عدالت، پاسخگویی اجتماعی، بیمارستان
  • فرخنده شریف *، لادن زرشناس، زهرا ملازم، محمد خیر، عباس عبادی، نجف زارع صفحات 45-56
    مقدمه
    با توجه به اهمیت حس تعلق در شکل گیری ادراک حرفه ای و تجارب بالینی دانشجویان پرستاری، در این مطالعه عوامل موثر بر تعلق حرفه ای از دیدگاه دانشجویان پرستاری مورد بررسی قرار گرفته تا با شرح فاکتورهای دخیل در آن، زمینه ارتقاء و شکل گیری آن را در دانشجویان پرستاری فراهم آورد.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه کیفی داده ها از طریق 15 مصاحبه نیمه ساختاریافته با دانشجویان کارشناسی پرستاری جمع آوری گردید. مصاحبه های ضبط شده با روش آنالیز محتوا تحلیل شدند. روایی داده ها با استفاده از معیارهای اعتبار، قابلیت اعتماد و تایید پذیری بررسی گردید.
    یافته ها
    آنالیز داده ها در مجموع 2 طبقه اصلی را استخراج کرد 1- پیامدهای درک شده شامل زیر مجموعه های پذیرش جامعه، نگرش درونی، بازخورد از مدرس، دیدن نتیجه کار، پذیرش خانواده، تجارب یادگیری 2- ارتباطات حرفه ای با زیر مجموعه های ارتباطات درمانی ، ارتباطات بین فردی پرسنل، ارتباطات بین فردی استاد با دانشجو و پذیرش دانشجو در بخش
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاکید دانشجویان بر نقش پیامدهای درک شده و ارتباطات حرفه ای، تلاش برای ایجاد شرایطی که دانشجویان احساس کنند عضوی از تیم مراقبت هستند و آماده سازی و آموزش کارکنان جهت پذیرفتن دانشجویان به عنوان همکاران آینده خود باید مورد توجه برنامه ریزان آموزش قرار گیرد . معرفی پرستاری حرفه ای در سطح جامعه می تواند نقش حمایت کننده در تعلق حرفه ای دانشجویان پرستاری داشته باشد .
    کلیدواژگان: تعلق حرفه ای، تحقیق کیفی، دانشجویان پرستاری
  • فاطمه ستوده زاده *، محمد خمرنیا، سودابه مرادی، شقایق عباسی، علیرضا انصاری مقدم صفحات 57-66
    مقدمه
    مطالعات حاکی از این است که مهمترین عامل محدودکننده باروری و حاصل تولید مثلی سالم با وجود یک زوج مسن تر، سن زنان است. اما این سوال برانگیخته می شود که تا چه حد سن پدر بر دوره بارداری و بیش از همه بر سلامت نوزاد تاثیر می گذارد. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین رابطه بین سن پدر با پیامدهای باروری بود.
    مواد و
    روش
    این پژوهش از نوع کوهورت گذشته نگر بود که با هدف کاربردی در شهر زاهدان در سال 1395 انجام گرفت. جامعه آماری شامل پرونده 3000 کودک زیر یک سال شهر زاهدان بود که از مراکز بهداشتی درمانی مختلف شهری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از چک لیست استاندارد جمع آوری شدند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ، آمار توصیفی و آزمون کای-اسکوئر استفاده شد.
    یافته ها
    اکثر پدران در محدوده سنی 20 تا 40 سال قرار داشتند. اکثریت خانواده های مورد مطالعه دارای یک فرزند بوده و اکثر کودکان مورد بررسی فرزند اول خانواده بودند. نتایج مطالعه، حاکی از ارتباط بین سن پدر و جنسیت نوزاد (017/0P = )، وزن هنگام تولد نوزاد (031/0P = )، نوع زایمان مادر (001/0P = ) و زمان زایمان (013/0P =) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با افزایش سن پدر احتمال بروز عوامل خطر از جمله زایمان زودرس و انجام سزارین وجود داشت. فرزند آوری در سنین جوانی احتمال تولد نوزاد سالم را بیشتر می کند. پیشنهاد می شود جهت کاهش زایمان های زودرس و پرخطر و کاهش هزینه های خانوارها و نظام سلامت فرزندآوری خانواده ها بیشتر در سنین جوانی والدین انجام گردد.
    کلیدواژگان: والدین، باروری، پدر، مراکز بهداشت جامعه
  • میلاد احمدی مرزاله *، روح انگیز نوروزی نیا، علی احسان حیدری، الهام احمدی باصیری صفحات 67-76
    مقدمه
    تاب آوری را فرایند تطابق موفقیت آمیز با تجارب آسیب زا می دانند. مفهوم منبع کنترل نیز به توانایی انسان در کنترل شرایط و رویدادهای محیطی اشاره دارد. تاب آوری و منبع کنترل از مولفه های تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان می دانند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین تاب آوری و منبع کنترل دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز با عملکرد تحصیلی انجام گردید.
    مواد و
    روش
    این مطالعه از نوع مقطعی بود که در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز با حجم نمونه 180 نفر و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای ساده انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، معدل کل دانشجویان و پرسشنامه های استاندارد شده تاب آوری کانر و دیویدسون؛ و منبع کنترل راتر بود. برای تجزیه و تحلیل نهایی داده ها از نرم افزار 23 SPSS، آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار تحلیلی (ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون، تی مستقل، رگرسیون خطی چندگانه) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تاب آوری و منبع کنترل ارتباط معنی دار وجود داشت یعنی افراد تاب آور از منبع کنترل درونی برخوردار بودند (میزان همبستگی41/0-و 0001/0>P). اما با عملکرد تحصیلی ارتباط معناداری دیده نشد. دانشجویان پسر(008/0P=)، و غیرخوابگاهی (025/0P=) تاب آورتر از سایرین بودند. همچنین عملکرد تحصیلی در دانشجویان دختر (037/0P=)، و غیرخوابگاهی (005/0P=) به طور معناداری بهتر از سایر دانشجویان بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دانشجویان غیرخوابگاهی از تاب آوری بالاتر و عملکرد تحصیلی بهتری نسبت به خوابگاهی ها برخوردار بودند. انجام مطالعات بیشتر در این طمینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، منبع کنترل، عملکرد تحصیلی، دانشجویان
  • عزیز رضاپور *، جواد جوان نوقابی، فاطمه ستوده زاده، امیرعلی مرادپور صفحات 77-86
    مقدمه
    جمعیت سالمند سهم قابل ملاحظه ای از تقاضا برای خدمات بهداشتی درمانی را تشکیل می دهند و در نتیجه هزینه خدمات ارائه شده به این قشر از منظر اقتصاد سلامت حائز اهمیت می باشد. لذا این مطالعه با هدف برآورد هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سالمندان مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
    مواد و
    روش
    این مطالعه مقطعی در بین 400 سالمند مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی فیروزگر و رسول اکرم (ص) تهران در سال 1394 انجام گرفت. هزینه های مستقیم درمانی و غیر درمانی و هزینه های غیر مستقیم با استفاده از فرم گردآوری اطلاعات هزینه ای جمع آوری شدند. سپس داده های جمع آوری شده، توسط نرم افزار SPSS.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین کل هزینه های سالمندان برای یک دوره یک ماهه 3801081 ریال برآورد گردید. هزینه های مستقیم درمانی با میانگین 2992276 ریال بیشترین سهم و هزینه های غیر مستقیم با میانگین 217088 ریال کمترین سهم را از کل هزینه های سالمندان تحت بررسی داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    اگرچه هزینه های مستقیم درمانی بیشترین بار مالی را بر بیماران سالمند دارد، اما هزینه های مستقیم غیردرمانی و هزینه های غیرمستقیم نیز بیش از 20 درصد هزینه های سالمندان را تشکیل داده اند، لذا در برنامه ریزی و سیاست گذاری برای نظام سلامت باید تمام اجزای هزینه ای مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هزینه های سلامت، سالمند، ایران
|
  • Soudagar S., Rambod M. * Pages 1-10
    Background
    Patients with diabetes may have many mental and psychological problems. These problems may lead them to spirituality. The aim of this study was to determine the prevalence of stress, anxiety, and depression in patients with diabetes and their associations with spiritual health.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 200 adults with diabetes. Convenience sampling was used. Data were collected by stress, anxiety and depression scales (DASS-21) and spiritual well-being scale. The results were analyzed using SPSS software and ANOVA and linear regression tests.
    Results
    The prevalence of stress was 44.1% (15.5% mild, 20.2% moderate, 8.3 severe, and 1% extremely severe). Anxiety comprised 62.8% (24.5% mild, 22.9% moderate, 12.2 severe, and 3.2% extremely severe). Moreover, the prevalence of depression was 31.3 (12.8% mild, 18.4% moderate, and 6.1 severe). The mean score of spiritual well-being was 92.28 (SD=12.53). There was an association between spiritual well-being and anxiety (F=5.64, P
    Conclusion
    The results of this study showed that more than one third of patients with diabetes suffered from stress and depression. More than half of the participants experienced anxiety. There was an association between spiritual well-being and anxiety and depression. Therefore, screening patients with diabetes in order to identify their mental and psychological problems and provide spiritual health interventions in order to reduce the probability of these problems is suggested.
    Keywords: Spiritual well-being, Anxiety, Depression, Stress, Diabetes
  • Zareiy M. *, Gol Parvar M., Mehdad A Pages 11-28
    Background
    Occupational success is closely related to individual, family, social, political, and cultural aspects of hemophiliac patients. Therefore, this study was conducted with the aim of developing a career exploration model of hemophilia patients’ occupational success based on personal, occupational, and social variables
    Methods
    The present research is descriptive of correlation type and the study population (participants) were all the hemophilia patients of Isfahan in 2016 two hundred of whom were selected randomly. The data collection instrument was a researcher-developed questionnaire to measure the communication/networking skills, interpersonal trust, individual skill development, psychological capital, citizenship behavior, work ethic, job involvement, updating knowledge, updating knowledge, career planning, vision and identity, intrinsic motivation and creativity and career success. Data were analyzed through path analysis using SPSS software.
    Results
    The results of path analysis showed that in a multilevel model there was a chain relationship between individual variables, employment and social and occupational success in hemophilia patients. There was a significant relationship between creativity, job involvement, vision and identity, communication/networking skills /, interpersonal trust, intrinsic motivation, career planning and career success. Also, there was a significant relationship between work ethic, updating knowledge, career planning, intrinsic motivation and creativity. On the other hand, there was a significant relationship between work ethic, communication/networking skills, career planning, job motivation, job involvement, interpersonal trust, individual skill development, work ethic skills and communication/networking skills.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that we can strengthen hemophilia patients’ career success through a multi-level set of individual, social, and occupational variables, especially through creativity, job involvement, vision and identity, communication/ networking skills, interpersonal trust, intrinsic motivation and career planning
    Keywords: Career success, Hemophilia, Creativity, Intrinsic motivation
  • Keshvari M., Homauni A., Yusefi A. R*, Setoodezadeh S Pages 29-44
    Background
    Organizational justice is especially important because of its significant effects on employee's attitudes and behaviors in health care organizations. Responsiveness of the healthcare system is also an important issue and it is something that is very important for policy-makers and health managers. This paper aimed to study the relationship between organizational justice and its components and social responsiveness in the hospitals of Tehran University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted in 5 teaching hospitals at Tehran University of Medical Sciences. In this study, 245 hospital staff were selected in order to review their responsiveness toward 228 inpatients to measure organizational justice. The data-collection instruments were Bioger and World Health Organization questionnaires for organizational justice and responsiveness measurement, respectively. The data were analyzed using descriptive statistics and tests, ANOVA, and Pearson correlation. The level of significance was determined at 0.05 using SPSS software and the statistical test employed was Pearson correlation.
    Results
    The mean of organizational justice and social responsiveness were 58.10 ± 11.56 and 77.9 ± 11.62, respectively. There was a significant correlation between organizational justice and social responsiveness (r = 0.5, p = 0.03).
    Conclusion
    According to the results, the status of organizational justice and responsiveness were assessed at a moderate and good level, respectively. Therefore, in order to improve perceived justice, adopting policies such as modifying payment mechanisms, reviewing decision-making processes, and improving the communication between supervisors and employees that will increase the level of responsiveness are recommended.
    Keywords: Organizations, Justice, Social Responsibility, Hospitals
  • Zarshenas L., Sharif F.*, Molazem Z., Khayyer M., Ebadi A., Zare N Pages 45-56
    Background
    Considering the importance of sense of belonging in the formation of professional identity and clinical experiences of nursing students, in this study, the factors involved in the sense of belonging from nursing students’ perspective were studied to promote and form this phenomenon in nursing students explaining the factors involved.
    Methods
    A Qualitative research design was adopted and data were collected through 15 semistructured interviews with nursing students. The recorded interviews were analyzed using content analysis. The validity of the data was evaluated using the criteria of credibility, dependability, and conformability.
    Results
    The data were extracted in 2 main categories: 1- Perceived consequences which included a subset of the community acceptance, internal perspective, feedback from the instructors, viewing the results, interaction with peers, family acceptance, and learning experiences, 2- Professional relationships which included a subset of health communications, staff interpersonal communication, interpersonal communication of the students with their instructors, and student acceptance in the ward.
    Conclusion
    Considering the importance of perceived consequences and professional communications, creating a situation in which students feel they are part of the care team is of high importance. To this end, preparation and training of personnel to accept students as their future colleagues should be considered by education planners. The introduction of professional nursing in the community can play a supporting role in providing a sense of belonging in nursing students.
    Keywords: Professional, Qualitative, Nursing students, Socialization
  • Khammarnia M., Moradi S., Abasi Sh, Ansari-Moghadam Ar, Setoodehzadeh F. * Pages 57-66
    Background
    Studies show that the most important limiting factor for fertility and a healthy reproduction with an older couple is women’s age. But the question is that to what extent will the father's age affect pregnancy and infant health? The aim of this study was to determine the relationship between paternal ages with reproductive outcomes.
    Methods
    This retrospective cohort study was conducted in Zahedan in 2017. The study population included 3,000 children under one year of age who were selected from urban health centers of Zahedan. Data were collected using a standard checklist. SPSS software, descriptive statistics, chi-square test, and logistic regression were used for data analysis.
    Results
    Most fathers were 20 to 40 years old. The majority of the studied families had one child and most children examined were the first child. The results showed an association between paternal age and the sex of the baby (P=0.017), birth weight (P 0.031P =), type of delivery (P= 0.001) and delivery time (P=0.013).
    Conclusion
    With increasing paternal age, there is the possibility of developing risk factors such as early delivery and cesarean section. Childbearing at a young age increases the likelihood of having a healthy baby. In order to reduce early and high risk pregnancies and household costs, and health systems, it is suggested that the childbearing of family take place when parents are younger.
    Keywords: Parent, Reproduction, Fathers, Community Health Center
  • Norouzinia R._Heidari A. E Ahmadi Baasiri E._Ahmadi Marzaleh M.* Pages 67-76
    Background
    Resilience is defined as a successful acclimatization process with injurious experiences. The concept of the source of control refers to human's ability in controlling conditions and environmental events. In some surveys, resilience and locus of control are known as factors affecting academic progress of students. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between students’ resilience and their source of control with their academic performance conducted at Paramedical School, Alborz University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was performed with180 students at Alborz University of Medical Sciences with simple stratified random sampling. Data collection tools included a demographic questionnaire, student's total average, Connor-Davidson standardized resilience questionnaires, and Rotter's locus of control. In order to analyze the data, SPSS 23 software and descriptive statistics (mean and standard deviation) and analytical statistics (Pearson and Spearman correlation coefficient, independent t-test, multiple linear regression) were used.
    Results
    The results showed that there was a significant relationship between resilience and locus of control, i.e. the resilient individuals had internal locus of control (r=-0.418, P
    Conclusion
    The results showed that off campus students were more resilient and had a better academic performance than on-campus students.
    Keywords: Resiliency, Locus of Control, Academic Performance, Students
  • Javan-Noughabi J., Rezapour A.*, Setoodezadeh F., Moradpour Aa Pages 77-86
    Background
    Elderly population constitute a significant share of demand for health services and thus the cost of services provided to this population is important from health economic perspective. Therefore, this study aimed to estimate the medical and non-medical direct and indirect costs among elderly population who referred to selected hospitals of Iran University of Medical Sciences.
    Method
    This cross-sectional study was conducted on 400 elderly patients admitted to Firouzgar and Rasoul Akram hospitals in 2015. Medical and non-medical direct and indirect costs were collected using a checklist and the data were analyzed with an SPSS statistical software.
    Results
    In this study, the mean cost of elderly patients was 3,801,081 Rials for one month. Direct medical costs had the highest share and the indirect costs had the lowest share of the total cost for elderly patients (2,992,276 and 217,088 Rials, respectively).
    Discussion and
    Conclusions
    Although direct medical costs had the highest financial burden on older patients, the non-medical direct and indirect costs also constituted more than 20% of the total cost for elderly patients. Therefore, all components of costs should be considered in the planning and policy-making in the health system.
    Keywords: Direct cost, Indirect cost, Elderly, Iran