فهرست مطالب

تعلیم و تربیت استثنایی - سال شانزدهم شماره 143 (بهمن و اسفند 1395)

نشریه تعلیم و تربیت استثنایی
سال شانزدهم شماره 143 (بهمن و اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • غلامحسن فتحعلی پور*، سکینه قاسمی، باقر غباری بناب، احمد به پژوه صفحه 5
    زمینه
    با وجود این که خواندن به عنوان یکی از عمده ترین روش های کسب معلومات و دانش و اساسی ترین ابزار یادگیری دانش آموزان است، واقعیت های موجود در جامعه نشان دهنده توانایی پایین دانش آموزان ایرانی در این مهارت است. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های خودنظارتی توجه بر افزایش توجه در دانش آموزان با مشکلات خواندن بود.
    روش
    روش این پژوهش آزمایشی از نوع تک آزمودنی با چند خط پایه بود. جامعه آماری، دانش آموزان پسر پایه سوم بود که در سال تحصیلی 91-1390 با مشکلات خواندن به مرکز مشکلات یادگیری کوشا، شهر بابل مراجعه کردند و از بین شرکت کنندگان، 3دانش آموز با مشکلات خواندن به صورت موردی در چندین مرحله (خط پایه، درمان و پیگیری) مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از آزمون هوش کودکان وکسلر و آزمون نارساخوانی (کرمی نوری و مرادی، 1387) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز به وسیله تحلیل دیداری و محاسبه اندازه اثر انجام شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها، فرضیه های پژوهش را تایید کردند و نشان دادند که آموزش خودنظارتی توجه بر افزایش توجه در دانش آموزان با مشکلات خواندن موثر بوده و در طول زمان نیز پایدار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق می توان بیان کرد آموزش توجه همانند سایر مهارت های زیربنایی یادگیری می تواند رویکرد موثری در درمان مشکلات خواندن داشته باشد.
    کلیدواژگان: خودنظارتی، توجه، دانش آموزان، مشکلات خواندن
  • شهین رمضانی*، الهه عرب عامری، رسول حمایت طلب صفحه 14
    زمینه
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی منتخب بر تعادل کودکان دارای آسیب شنوایی بود.
    روش
    جامعه آماری شامل تمامی کودکان دارای آسیب شنوایی شهرستان مریوان بود. به همین منظور 32کودک (دختر و پسر) آسیب دیده شنوایی 12-7ساله با استفاده از نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به 2گروه گواه(16نفر) و آزمایش (16نفر) تقسیم شدند. برای ارزیابی تعادل آن ها از آزمون تبحر حرکتی برونینکس اوزرتسکی-2 استفاده شد. گروه آزمایش یک دوره برنامه تمرینی منتخب را به مدت 20جلسه انجام دادند. برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون های ناپارامتریک ویلکاکسون و یومن ویتنی (SPSS16) بهره گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون های آماری تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون بین گروه های آزمایش و گواه را نشان داد (05/0p=). با این حال در خرده آزمون های ایستادن پاشنه- پنجه روی چوب موازنه با چشمان باز و ایستادن با یک پا روی چوب موازنه با چشمان بسته تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این تحقیق می توان گفت که تمرینات منتخب مورداستفاده در این پژوهش می تواند موجب بهبود تعادل کودکان دارای آسیب شنوایی شود.
    کلیدواژگان: آسیب شنوایی، آزمون تبحرحرکتی برونینکس اوزرتسکی- 2، تعادل، تمرینات منتخب
  • محمود رستمیان*، طیبه رستمیان صفحه 22
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی آموزش رایانه ای بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر با کم توانی ذهنی انجام شد.
    روش
    روش این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش شامل 32دانش آموز پسر با کم توانی ذهنی بود که در 4کلاس آمادگی مقدماتی در سال تحصیلی 1394-1393 در ناحیه یک شهرستان مشهد مشغول به تحصیل بودند. با روش نمونه گیری تصادفی ساده یک گروه 8نفری به عنوان گروه گواه به شیوه سنتی و یک گروه 8 نفری به عنوان گروه آزمایش به شیوه آموزش رایانه ای آموزش دیدند. در ابتدا پیش آزمونی از دانش آموزان گرفته شد، سپس گروه آزمایش به مدت 14روز در 60ساعت با روش مبتنی بر رایانه آموزش دیدند و گروه گواه در همان مدت با روش سنتی توسط معلمان موردآموزش قرار گرفتند. ابزار پژوهش، 2آزمون پیشرفت تحصیلی محقق ساخته بود و روایی آن ها توسط معلمان دوره آمادگی تایید شد. داده های گردآوری شده با استفاده از روش آماری توصیفی و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که روش های آموزش به کمک رایانه تاثیر بیشتری نسبت به روش های سنتی در یادگیری فراگیران داشته است.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود از آموزش رایانه ای برای کمک به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با کم توانی ذهنی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر رایانه، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، کم توانی ذهنی
  • سعید بحیرایی، حسن دانشمندی، پریسا صداقتی صفحه 28
    زمینه
    نشانگان داون رایج ترین بیماری ژنتیکی در افراد دارای کم توانی ذهنی با شیوع 1 در 800 تا 1200 تولد زنده است. افراد با نشانگان داون جمعیت منحصربه فردی در عامل های آمادگی جسمی مرتبط با سلامتی هستند.
    روش
    به منظور بررسی عامل های آمادگی جسمی و فعالیت بدنی افراد با نشانگان داون منابع مرتبط چاپ شده بین سال های 1996 تا 2016 از پایگاه های اطلاعاتی بین المللی و ملی ابسکو، مدلاین، الزویر، پابمد، سید و گوگل پژوهشگر با واژه های کلیدی آمادگی جسمی، فعالیت بدنی، افراد با نشانگان داون، توانبخشی، کم توانی ذهنی، قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، آمادگی هوازی، تعادل، چابکی و انعطاف پذیری جست وجو شد. در جست وجوی متون، در کل 130مقاله یافت شد که پس از حذف موارد مشابه، از میان مقاله هایی که ارتباط بسیار نزدیکی با موضوع موردبررسی داشتند، 35مقاله برای پژوهش انتخاب شدند. کاهش ظرفیت های قلبی-تنفسی و پایین تربودن سطح آمادگی جسمی نسبت به همتایان سالم در قدرت، استقامت موضعی، تعادل و چابکی همچنین افزایش چربی زیرپوستی و نحوه توزیع چربی بدن در افراد دارای کم توانی ذهنی ازجمله مواردی است که پژوهش ها به آن اشاره کرده اند.
    یافته ها
    افراد با نشانگان داون نشان دادند دارای ظرفیت پایین قلبی-عروقی، عضلانی و آمادگی جسمی هستند، همچنین اضافه وزن و چاقی بین آن ها شایع بوده و فعالیت های مرتبط با سلامت میان آن ها پایین است.
    نتیجه گیری
    پژوهش هایی که در آینده انجام می شود باید روی آزمون های قدرت و برنامه های تمرینی، روش هایی برای تعیین سطح فعالیت های فیزیکی و مداخله های عملی برای افزایش فعالیت های بدنی متمرکز شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، آمادگی جسمی، سلامت، افراد با نشانگان داون
  • علی زارع مقدم*، محمدرضا حسامی، شهلا رستمی، مریم قربانی صفحه 36
    زمینه
    استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی- یادگیری تاثیرگذار است. برای استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات باید عوامل مرتبط با آن بررسی شود. هدف این پژوهش بررسی رابطه سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات با خودکارآمدی رایانه ای در آموزگاران مدارس استثنایی شهر بیرجند بود.
    روش
    جامعه این پژوهش شامل همه آموزگاران مدارس استثنایی مشغول به کار در سال تحصیلی 94-1393 در شهر بیرجند بود(89نفر). 73نفر (59زن و 14مرد) به عنوان نمونه با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات زارع مقدم و خودکارآمدی رایانه ای مورفی و همکاران استفاده شد. داده های آماری با آزمون های آماری تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون بررسی شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین خودکارآمدی بیشتر از میانگین آزمون (01/0P<) و میانگین سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات کمتر از میانگین آزمون بود (01/0P<)، سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات با خودکارآمدی رایانه ای در کل (731/0=r)، در مردان (557/0=r) و در زنان (752/0=r) همبستگی معناداری داشت (001/0P<). زیر مقیاس شرح دادن از سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات به شکل معنی داری متغیر خودکارآمدی رایانه ای را پیش بینی کرد (01/0P<).
    نتیجه گیری
    بنابراین به نظر می رسد هرچقدر فرد، مهارت و دانش بیشتری درزمینه سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات پیدا کند، دیدگاه بهتری نسبت به توانایی خود در استفاده از رایانه داشته و درمجموع خودکارآمدی رایانه ای بالاتری خواهد داشت که می تواند به استفاده بیشتر از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی-یادگیری منجر شود.
    کلیدواژگان: سواد فن آوری اطلاعات و ارتباطات، خودکارآمدی رایانه ای، آموزگاران مدارس استثنایی
  • مرتضی غلامی، نرجس نیکوکار*، شهرام شفیعی صفحه 46
    زمینه و هدف
    فلج مغزی می تواند به عنوان اختلال کنترل حرکتی و وضعیت بدنی تعریف شود که از طریق صدمه به سیستم اعصاب مرکزی، آسیب هایی را به زندگی آینده فرد تحمیل می کند.
    روش
    این پژوهش، گزارشی از کودک 5ساله و مبتلابه فلج مغزی اسپاستیک خفیف است که به دلیل نبود وضوح گفتار به گفتاردرمانی ارجاع داده شده بود. پس از ارزیابی گفتار کودک، به دلیل بی ثباتی بسیار شدید خطاهای گفتاری و همچنین گزارش والدین مبنی بر عدم افزایش وضوح گفتار حتی پس از درمان توسط درمانگران قبلی، رویکرد واژگان مرکزی آغاز شد.
    یافته ها
    بعد از 14جلسه درمان با این رویکرد، درمانگر شاهد افزایش ثبات تولید، وضوح کلی گفتار کودک و رضایت والدین از پیشرفت گفتار در کودک بود.
    نتیجه گیری
    با انجام این مطالعه، به نظر می رسد درمان بی ثباتی در تولید گفتار با رویکرد واژگان مرکزی مفید است.
    کلیدواژگان: گفتاردرمانی، فلج مغزی، رویکرد واژگان مرکزی
  • گیتا موللی*، سیده زهرا سیدنوری صفحه 51
    زمینه
    همواره طی سال ها، تلاش های بسیاری صورت گرفته تا بهترین و مناسب ترین رویکرد برای آموزش زبان به افراد کم شنوا معرفی شود اما هنوز توافقی کلی صورت نگرفته است و این مباحث و اختلاف نظرها هنوز هم در همه دنیا ادامه دارد. در کشور ما هم وضع به همین ترتیب است، با این تفاوت که بسیاری از رویکردها هرگز اجرا نشده یا با نقایص بسیار همراه است. برخی مراکز و سازمان ها فقط یک روش و برخی ترکیبی از روش ها را برمی گزینند. در این میان تکلیفی برای خانواده سردرگم مشخص نمی شود و متخصصان و سازمان های مختلف هریک نظر ویژه خود را می گویند. این در حالی است که باید گزینه های مختلف برای والدین مشخص شود تا با توجه به نیمرخ تحولی و توانایی های کودک، بهترین و مناسب ترین روش برای او انتخاب شود.
    روش
    مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی-توصیفی و مطالعه کتابخانه ای انجام شد، به این ترتیب که اطلاعات مختلف در مورد موضوع پژوهش از منابع اطلاعاتی متفاوت شامل مقاله ها، کتاب های دانشگاهی و منابع علمی داخلی و خارجی از پایگاه های معتبرجست وجوی علمی مانند مگ ایران، الزویر، وایلی، پاب مد و موتور جست وجوی گوگل و پژوهشگر اطلاعات مربوط به بازده زمانی سال های 2003 تا 2016، گردآوری و موردتوصیف، تبیین و بحث قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    تلاش بر این است با مداخله و شناسایی به موقع کودکان با آسیب شنوایی و دادن آگاهی از رویکردهای مختلف ارتباطی به والدین بتوان عملکرد کودک با آسیب شنوایی را هم سطح عملکرد کودکان بدون آسیب شنوایی ارتقا داد. باید یادآوری شود که هیچ رویکردی بر رویکردهای دیگر برتری ندارد و بهترین رویکرد برای کودک، رویکردی است که بتواند از آن به خوبی استفاده کند و با شرایط، نیمرخ تحولی و مهارت های ارتباطی او سازگار باشد. در این مقاله سعی شده ضمن بررسی پژوهش های پیشین به نظرهای علمی مطرح شده در مورد رویکردهای ارتباطی پرداخته شود و رویکردهای آموزشی و توانبخشی افراد با آسیب شنوایی موردبررسی و بحث قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رویکرد ارتباطی، کودک، کم شنوا
  • احمد رمضانی* صفحه 61
    زمینه
    واژگان پایه از حوزه های موردتوجه در آموزش ویژه است. در این مقاله ابتدا برخی از پژوهش های مرتبط با واژگان پایه مرور شده، سپس کاربست واژگان پایه برای دانش آموزان با نیازهای ویژه معرفی و تبیین می شود.
    روش
    پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است. مقاله ها و مستندات پژوهشی نمایه شده در پرتال جامع علوم انسانی، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه اطلاعاتی پژوهشگاه علوم و فناوری ایران از سال 1973 و پژوهش های غیرایرانی نمایه شده در اریک و گوگل پژوهشگر از سال 1928 موردبررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مناسب ترین روش برای تخمین واژگان پایه درهم کرد پیکره های زبانی و سپس استخراج واژه هایی است که بسامد رخدادشان بالاتر از 80درصد در پیکره است. گام بعدی استفاده از فهرست واژگان پایه (کاربست واژگان پایه) در طراحی آزمون های غربالگری و تدوین برنامه های مداخله ای برای کودکان با نیازهای ویژه است.
    نتیجه گیری
    کاربست واژگان پایه می تواند هم در تشخیص و ارزیابی دانش آموزان با نیازهای ویژه و هم در طراحی و تدوین برنامه های مداخله ای سودمند باشد. به این ترتیب هم معیاری برای ارزیابی دانش واژگانی و غربالگری واژگانی دانش آموزان و حتی بزرگسالان با نیازهای ویژه خواهیم داشت و هم فرآیند حمایت زبانی و غنی سازی واژگانی (رژیم واژگانی) مشخص می شود. برنامه های مداخله ای مبتنی بر واژگان پایه برای دانش آموزان با کم توانی ذهنی و اختلال های ویژه زبانی و دانش آموزان آسیب دیده شنوایی مفید است.
    کلیدواژگان: واژگان پایه، دانش آموزان، نیازهای ویژه
  • قربان همتی علمدارلو*، علی ضامن مولایی ارپناهی صفحه 71
    زمینه
    یکی از راه های تحصیل در محیط با کمترین محدودیت برای دانش آموزان با ناتوانی شرکت در طرح آموزش فراگیر است و یکی از انواع روش های فراگیرسازی پاره وقت، روش فراگیرسازی معکوس است. روش فراگیرسازی معکوس به این صورت است که دانش آموزان عادی گاهی اوقات در کنار دانش آموزان با ناتوانی قرار می گیرند تا از طریق تعامل تحصیلی و غیرتحصیلی بین آن ها، به یکدیگر در درک وکنار آمدن با نیازهای همدیگر کمک کنند.
    نتیجه گیری
    در این مقاله پس از ارایه مقدمه ای کوتاه، به تعریف و بیان ضرورت و اهمیت فراگیرسازی معکوس پرداخته، سپس مزایای فراگیرسازی معکوس، روش ها و فنون موثر برای موفقیت فراگیرسازی معکوس و چالش های روش فراگیرسازی معکوس ارایه شده و در پایان نتیجه گیری صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: فراگیرسازی معکوس، دانش آموزان، ناتوانی
|
  • Gholam Hassan Fathalipour, Sakineh Qasemi, Bagher Ghobari Bonab, Ahmad Beh Pajooh Page 5
    Background
    In spite of the fact that reading is one of the major methods of acquiring information and knowledge and also one of the most prominent learning tools for students, the existing reality in the society represents the low ability of the Iranian students in acquiring this skill. The purpose of the present study is to investigate the efficacy of teaching self- monitoring of attention on the enhancement of attention and reading comprehension in students with reading problems.
    Method
    It was a quasi experimental study. The statistical populations of this study were third- grade students with reading problems, selected randomly among those who referred to koosha learning disorder center in Babol city in 2011-2012. These students were investigated in several stages )base-line, treatment and Follow-up(. The children intelligence test, Wechsler, dyslexia test )Koromi Nori & Moradi, 1387( and reading comprehension test were used to collect the data.
    Results
    The results of the study have showed that the teaching of self-monitoring of attention hsd significant effect on the increase of attention & reading comprehension in students with reading problems. The gain maintained during the after one month.
    Conclusion
    As a result, it can be concluded that the teaching of attention as like as other fundamental learning skills had an effective attitude on treating reading problems.
    Keywords: Self monitoring, Attention, Students, Reading problems
  • Shahin Ramezani*, Elahe Arab Ameri, Rasoul Hemayat Talab Page 14
    Background
    The purpose of this study was to investigate the influence of selected training programs on the balance of children (7-12yrs) with hearing impairment.
    Method
    Population of study includes all children with hearing impairment. Then, 32 children with hearing impairment were selected as in access subjects from Marivan province. The children divided randomly into control (n=16) and experimental (n=16) groups. The balance was assessed by the Bruininks-Oseretsky test of motor proficiency (BOT-2) as pretest and posttest. The experimental group was participated in selected training program for 20 sessions and 50 minutes in each session. Nonparametric Wilcoxon and U Mann Whitney test were used for analyzed of data.
    Results
    The results of the statistical tests showed significant difference on gross balance in experimental group (p
    Conclusion
    The findings showed that training program used in the current research can improve the static and dynamic balance of children with hearing disorder and can be useful.
    Keywords: Hearing disorder, Bruininks, Oseretsky Test of Motor Proficiency (BOT- 2), Balance, Selected training
  • Mahmod Rostamian*, Tayebe Rostamian Page 22
    Background
    This study aimed to find the impacts of computer-based education on achievement of students with intellectual disability.
    Method
    The method used in this study is semi-experimental supported by pretest-posttest plan. 32 male Intellectual disability students from the same grade (pre elementary) and different schools were chosen for the study, among which a total sample of 16 students was randomly chosen. 8 students received traditional education as control group and experimental group consisted of 8 students receiving computer-based education. A pre-test was carried out on both groups. Then, in a period of 14 days, the experimental group received a sum of 60-hours computer-based training course; meanwhile, the control group was taught through traditional methods by teachers. The materials used in this research were two researcher made achievement tests which were approved to be reliable by teachers of preparatory levels. The data gathered by the study was analyzed by co-variance analysis and correlated t-test.
    Results
    The findings obtained from the study confirmed more effectiveness of computer-based teaching methods for learners rather than traditional methods.
    Conclusion
    It is suggested that computer based teaching is useful in improving educational achievement of students with intellectual disability.
    Keywords: Computer, based education, Educational achievement, Students, Intellectual disability
  • Saeid Bahiraei, Hassan Daneshmandi, Parisa Sedaghati Page 28
    Background
    Down syndrome is the most common genetic intellectual disability conditions in 1 out of 800 to1000 live births. Adolescents and youth with Down syndrome are unique population on physical fitness factors related to health.
    Method
    To investigate the factors of physical fitness and physical activity in adolescents and youth with Down syndrome the international and national data bases such as EBSC, Medline, PubMed¡Elsevier¡ Google scholar, SID from 1996 to 2016 were used. In this research, some Persian and English key words like physical fitness, physical activity, Down syndrome, rehabilitation, intellectual disability, muscular strength, muscular endurance, aerobic fitness, balance, agility and flexibility, were used. Search of resources determined 130 articles that finally 35 articles were considered for the study.
    Results
    The results indicated that reduced cardio-respiratory capacity, lower level of physical protrusions and physical fitness in people with Down syndrome is significantly common. Related activities to health are also in low rate.
    Conclusion
    Future studies have to focuses on power tests and exercise programs, procedures of determining physical activities and practical intervention.
    Keywords: Physical activity, Physical fitness, Health, People with Down syndrome
  • Ali Zareh Moghadam, Mohammadreza Hesami, Shahla Rostami, Maryam Ghorbani Page 36
    Background
    The use of Information and Communication Technology )ICT( is effective in the teaching-learning process. Related factors should be considered for optimal use of ICT. The aim of this study was to investigate the relationship between ICT literacy and computer self-efficacy of teachers at special schools of Birjand.
    Methods
    Population of study include all individuals who are working as teacher in special school in 2014-2015 in Birjand )N = 89(. 73 teachers )59 females and 14 males( were randomly selected as sample. To collect data, ICT literacy questionnaire of Zare Mogaddam and computer self-efficacy scale of Murphy et.al were used. Data were analyzed with one sample t test, Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    The results showed that the mean of self-efficacy was higher than the mean of the test )P0.01(; ICT literacy had significant correlation with computer self-efficacy in general (r=0.731), in men )r=0.557( and in women )r=0.752(, )P
    Conclusion
    Therefore, it seems that when the individual has more knowledge and skills in the field of ICT literacy he has a better view toward his ability to use computer and in general he would have higher computer self-efficacy, which can lead to greater use of ICT in the teaching-learning process.
    Keywords: ICT literacy, Computer self, efficacy, Teachers of exceptional schools
  • Morteza Gholami*, Narjes Nikookar, Shahram Shafiee Page 46
    Background
    Cerebral palsy can be defined as impaired motor control and posture caused by damage to the central nervous system and imposes damage in the future life of the person.
    Method
    This is a report of 5 year-old case suffering from mild cerebral palsy referred to speech therapy due to the lack of clarity of speech. Evaluating speech of the child, central vocabulary approach began due to severe instability of speech errors as well as parents’ report expressing lack of clarity of speech even after treatment by the therapist.
    Results
    After 14 sessions of treatment with this approach, the therapist observed an increase in production stability, improvement in overall clarity of speech and an increase of parent’s consents of the child's speech development.
    Conclusion
    It seems that the treatment of instability in production of speech with core vocabulary approach is useful.
    Keywords: Speech therapy, Cerebral palsy, Core vocabulary approach
  • Guita Movallali*, Seyyedeh Zahra Seyyed Noori Page 51
    Background
    Over the years, many attempts have been made that introduce the best and most appropriate approach to language teaching to people with hearing loss. However, there has been not general agreement and these issues and disagreements continue still in the entire world. In our country the situation is so. With difference that many approaches do not run. Some of the centers select a method and others select combination of methods. So, there is no clear task for confused families and each expert has its own theory. However, it should be made several options for parents and according to developmental profile and the ability of child the best option has been chosen.
    Method
    This study is descriptive-analytic and library study. Various related information were searched from references like articles, academic books and academic resources at home and abroad of prestigious database of scientific search like Magiran, Elsevier, Wiley, PubMed, and search engine of Google Scholar from 2003 to 2016.
    Conclusion
    It is aimed with early diagnosis and intervention for children with hearing impairment and awareness of different communication approaches for parents, the performance of hearing-impaired children like performance of children without hearing impairment could be improved. It should be noted that no approach is superior to other approaches and the best approach to child is approach that child can use it well and consistent with conditions of children, change profile, and with children's communication skills. In this article we have tried that while discussing the previous preceding studies be paid to scientific theories raised in this regard and Pedagogical approaches and rehabilitation of people with hearing loss are examined.
    Keywords: Communicative approach, Child, Hearing loss
  • Ahmad Ramezani* Page 61
    Background
    Core vocabulary is one of the appealing subjects in special education. In this study, some researches related to core vocabulary is reviewed. Then, utilization of core vocabulary for students with special needs is elaborated.
    Method
    The research is descriptive-analytic. Researches on Farsi indexed since 1973 in Scientific Information Database, The Comprehensive Portal of Human Sciences, IRANDOC and researches on other languages indexed since 1928 in ERIC, Google Scholar were reviewed.
    Results
    The best method for estimating core vocabulary is to combine different corpora and extract high frequent words )more than 80% in the corpus(. Utilization of the list of core vocabulary in developing screening test and intervention programs is the next phase.
    Conclusion
    Utilization of core vocabulary can be both in developing screening tests and intervention programs. Thus, a standard for vocabulary screening of special students and adults and consequently the processes for intervention )a special kind of word regime as the language support( can be set. Core vocabulary interventions are efficient for students with intellectual disability and specific language disorders and also deaf and hearing impaired students.
    Keywords: Core vocabulary, Students, Special needs
  • Ghorban Hemati Alamdarloo*, Alizamen Moulaee Page 71
    Background
    One way of education for students with disabilities in the least restrictive environment is participate in the inclusive education and one of the part-time methods of inclusive education is reverse inclusive education. In a reverse inclusion, a large number of normal children are occasionally placed with the disabled children to seek academic and non-academic interaction among them for helping each other to understand and adjust to each other's specific needs of life.
    Conclusion
    In this paper, after a brief introduction, reverse inclusion is defined and necessity and importance of reverse inclusion is discussed. Then benefits of reverse inclusion, effective methods and techniques for successfully of reverse inclusion and challenges of reverse inclusion are presented and finally conclusion is expressed.
    Keywords: Reverse inclusion, Students, Disability