فهرست مطالب

مطالعات حقوق عمومی - سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1396)

نشریه مطالعات حقوق عمومی
سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید باقر میرعباسی *، ابوطالب امیرشعبانی صفحات 265-279
    منطقه انحصاری- اقتصادی برای اولین بار در کنوانسیون حقوق دریاها پیش بینی شد. کنوانسیون با اعطای این منطقه به دول ساحلی تا حدود زیادی به خواسته های آن ها پاسخ گفت. اما از آنجا که این منطقه بخش اعظمی از اقیانوس ها را پوشش می دهد، دول قدرتمند دریایی به اینکه تمام حقوق و صلاحیت ها در این منطقه به دولت ساحلی تعلق یابد راضی نشدند. نتیجه این اختلاف حاکم کردن نهاد حقوق حاکمه به جای حاکمیت در این منطقه شد. این نهاد برخلاف نهاد حاکمیت، در مواقع اختلاف بین دول ذی نفع، در حل اختلاف قاطع نیست، به همین دلیل بعد از تصویب کنوانسیون حقوق دریاها در سال 1982 یکی از مناطقی که بیشترین میزان اختلافات صلاحیتی مربوط به آن می شود، منطقه انحصاری- اقتصادی است. یکی از این اختلافات صلاحیتی سوخت رسانی به شناورهای ماهیگیری خارجی بود که دادگاه بین المللی حقوق دریاها سرانجام، در سال 2014 در پرونده نفت کش ویرجینیا تکلیف آن را روشن کرد. در این پژوهش می خواهیم با تکیه بر این رای و سایر آرا مرتبط این نهاد قضایی درخصوص سوخت رسانی به سایر شناورها در منطقه مذکور و سایر مناطق دریایی نیز نتیجه گیری کنیم.
    کلیدواژگان: پرونده ویرجینیا G، سوخت رسانی، دادگاه بین المللی حقوق دریاها، کنوانسیون حقوق دریاها، منطقه انحصاری - اقتصادی
  • فرامرز عطریان* صفحات 281-301
    اصل دخالت دولت و لزوم تصمیم گیری و سیاست گذاری آن در عرصه اقتصاد بدیهی به نظر می رسد، اما چنانچه این مداخله با رعایت موازین و قواعد حقوقی و اقتصادی و با اعمال دقت و ظرافت ویژه صورت نپذیرد، آثار منفی جبران ناپذیری در نظام بازار خواهد داشت. یکی از اصول اجرایی در این گونه مداخلات، تامین اصل امنیت حقوقی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران است. این اصل که یکی از اصول بنیادین حقوق اداری و اقتصادی است، مبین پیش بینی پذیر بودن و قابل اتکا بودن تصمیمات اداری است؛ به گونه ای که شهروندان قادر باشند با اطمینان خاطر به نهادهای دولتی اتکا کرده و برای زندگی خویش برنامه ریزی کنند. این مهم در صورت تحقق می تواند به اعتماد سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی به دولت و در نهایت افزایش تولید و رونق اقتصادی منجر شود. ارکان اصل امنیت حقوقی، انتظار مشروع، عطف به ما سبق نشدن تصمیمات اداری، رعایت مهلت معقول و انتشار و شفافیت مقررات دولتی است. در نظام حقوقی ایران برخی از این شاخصه ها از سوی مقنن یا مراجع قضایی به رسمیت شناخته می شوند، اما عملا در بسیاری از موارد این اصل و ارکان آن مهجور و مغفول اند. لذا با توجه به تاثیر آن ها در عرصه اقتصاد لازم است بیشتر مورد توجه مقنن، قضات و دولتمردان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: امنیت حقوقی، انتظار مشروع، تصمیمات اداری دولت، حقوق عمومی اقتصادی
  • یاسر مکرمی قرطاول*، امیرحسین رنجبریان صفحات 303-327
    از چند دهه اخیر، امریکا با دستیابی به فن آوری تولید سلاح های هدایت شونده مانند هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته، همچنین تجهیز آن ها به انواع امکانات پیشرفته جاسوسی، موشک های هوشمند و انجام قتل های هدفمند، مباحث جدیدی را در جامعه بین المللی ایجاد کرده است. به کارگیری پهپادها در برخی کشورهای اسلامی چون یمن، سومالی، افغانستان، عراق و به ویژه پاکستان شیوع نگران کننده ای داشته که مورد نارضایتی دولت و مردم این کشور شده است. حملات پهپادها در پاکستان، نقض حریم هوایی و تجاوز به قلمرو حاکمیتی پاکستان بوده است که به موجب آن عده زیادی از مردم غیرنظامی کشته و زخمی و اماکن عمومی تخریب شده اند. این حملات عمدتا غیرمشروع، نقض صریح حقوق بین الملل، منشور ملل متحد و موازین حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بوده است. این مقاله با روشی توصیفی- تحلیلی با توجه به ضرورت و اهمیت بررسی به کارگیری پهپادها ابعاد مختلف موضوع را بررسی و حملات هواپیماهای بدون سرنشین را تجزیه و تحلیل کرده است. حال موضع حقوق بین الملل و بشردوستانه درخصوص حملات هواپیماهای بدون سرنشین چیست؟ آیا این حملات به واسطه جرم تجاوز و تخطی از موازین جنگی در صلاحیت ICC است؟ پاسخ به این پرسش ها از موضوعات بررسی شده در مقاله حاضر است.
    کلیدواژگان: امریکا، پاکستان، حقوق بشردوستانه، نقض حریم هوایی، هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد)
  • نسرین مهرا *، کامران محمودیان اصفهانی صفحات 329-356
    نوشتار حاضر به منظور تحلیل الزامات حقوق بشری مربوط به حقوق متهم در فرایند کشف جرم در پرتو قواعد داخلی و نظامات بین المللی (اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق حقوق مدنی و سیاسی) به رشته تحریر درآمده است. رهیافت حاصل موید آن است که قانون جدید آیین دادرسی کیفری در مواد متعددی با تاسی از اسناد حقوق بشری، تکالیف گوناگونی را متوجه ضابطان دادگستری به منزله اصلی ترین کارگزار دولتی مرحله کشف جرم کرده و حقوق متهم را در این مرحله توسعه داده است. در این خصوص سوال اصلی این است که این قانون در نخستین فرایند کیفری (کشف جرم) چه تضمیناتی را درخصوص حقوق دفاعی و آزادی متهم به ارمغان داشته است. در این تحقیق با روشی توصیفی- تحلیلی، حقوق مربوط به آزادی و دفاع متهم را به اعتبار اسناد بین المللی نامبرده بررسی کرده و به این نتیجه رسیده ایم که قانون اخیر به منظور تطابق با موازین حقوق بشری اهتمام ویژه ای مبذول داشته، اما در پاره ای از موارد با نارسایی ها و نواقصی روبه رو بوده است که به تبیین این موارد و ارائه پیشنهادهای اصلاحی پرداخته ایم.
    کلیدواژگان: اعلامیه جهانی حقوق بشر، حقوق متهم، قانون آیین دادرسی کیفری 1392، میثاق حقوق مدنی و سیاسی
  • امیر مقامی* صفحات 357-375
    حکومت بحرین طی شش سال گذشته با اعتراضات آشکار مردمی روبه رو بوده است. این اعتراضات مسالمت آمیز اغلب با هدف بهره مندی از حق تعیین سرنوشت برای اکثریت مردم بحرین انجام می شود. شیخ عیسی قاسم، یکی از رهبران مذهبی این اعتراضات از سوی حکومت دستگیر و در سال 2016 تابعیت بحرینی از وی سلب شد. مقاله حاضر با روش تحلیلی- توصیفی نشان می دهد تابعیت، موضوع بین المللی شده است و مطابق حقوق بین الملل، سلب تابعیت خودسرانه مجاز نیست. از آنجا که در قضیه شیخ عیسی قاسم، اتهام تروریستی به وی اثبات نشده و روند منصفانه ای برای جلوگیری از سلب تابعیت خودسرانه در قوانین بحرین وجود ندارد؛ به نظر می رسد دولت بحرین، تعهدات بین المللی حقوق بشری خود را نقض کرده است.
    کلیدواژگان: بحرین، تابعیت، حق داشتن تابعیت، خودسرانه، سلب تابعیت، شیخ عیسی قاسم
  • خیرالله پروین *، بهنام مبصری صفحات 377-410
    هرمنوتیک فن فهم و دانش تفسیر است. چرخش های بنیادین در جهت گیری های هرمنوتیکی سبب شده است تا نتوان تعریف جامعی برای آن در نظر گرفت. به طور کلی هرمنوتیک دارای سه رویکرد خاص ، عام و فلسفی است. هرمنوتیک عام یا کلاسیک برای متن معنای ثابت قائل است و در پی کشف مراد مولف است، اما در منظومه هرمنوتیک فلسفی، متن لزوما معنای ثابتی ندارد، زیرا دارای فهم های حقیقی نامحدودی است که هیچ کدام بر دیگری برتری ندارد. هرمنوتیک کلاسیک ارتباط نزدیکی با مبحث الفاظ در اصول فقه دارد. برعکس، مبانی فکری هرمنوتیک فلسفی با عقاید علمای اسلام دارای تعارضات فراوانی است. هرمنوتیک دانش درک و فهم متونی است که برحسب طبیعت موضوع خود تفسیرپذیرند. قوانین نیز به دلیل ابهام، نقص و سکوت قانون گذار به تفسیر نیاز دارند. بنابراین، تفسیر متون حقوقی شاخه ای از مباحث هرمنوتیک است که ذیل هرمنوتیک حقوقی از آن بحث می شود. قانون اساسی نیز از این امر مستثنا نیست. تفسیر قانون اساسی ذیل اصل 98 کار ویژه شورای نگهبان است. شورای نگهبان مرجعی قانونی با گرایش های فقهی- حقوقی است که در مقام تفسیر قانون اساسی با استفاده از دانش اصول فقه شیعی در پی کشف اراده قانون گذار است. لذا آن دسته از گرایش های هرمنوتیکی که به معنای ثابت متن معتقدند قابل ارزیابی با آرای تفسیری شورای نگهبان اند، اما هرمنوتیک فلسفی که به فهم قابل تغییر از متن اعتقاد دارد، جایی در نظریات تفسیری شورای نگهبان ندارد.
    کلیدواژگان: اصول لفظیه، تفسیر شورای نگهبان، هرمنوتیک حقوقی، هرمنوتیک کلاسیک، هرمنوتیک فلسفی
  • ستار عزیزی*، خاطره نظری صفحات 411-431
    بررسی جایگاه کشورهای ذره ای در ارکان اصلی نظام ملل متحد و میزان سهم و نقش آن ها در تامین بودجه سازمان، موضوع این مقاله است. در این تحقیق، کشورهای ذره ای به دولت هایی اطلاق می شوند که دارای جمعیتی کمتر از 500 هزار نفر یا آنکه مساحت آن ها کمتر از 1000 کیلومتر مربع است. در مجموع 31 کشور دارای خصایص و ویژگی های ذکرشده هستند. هرچند موسسان جامعه ملل و سازمان ملل متحد، علاقه چندانی به عضویت دولت های ذره ای در سازمان نداشتند و حضور آن ها را به منظور تامین منافع و اهداف سازمان، مفید تلقی نمی کردند، اما به تدریج این رویه تغییر کرد و این دولت ها به ویژه در دهه 1990 به سازمان ملل پیوستند، زیرا اعتقاد بر آن بود که همه دولت ها چه کوچک و چه بزرگ می توانند به هدف اصلی سازمان که همانا تامین صلح و امنیت بین المللی است کمک رسانند. با وجود این، حضور دولت های ذره ای در ارکان مهم سازمان همچون شورای امنیت بسیار کم بوده است، اما برخی دول ذره ای در تامین هزینه های سازمان در سال 2016 مشارکت بیشتری نسبت به دولت های پرجمعیت و پهناور داشته اند.
    کلیدواژگان: ارکان اصلی ملل متحد، بودجه ملل متحد، شورای امنیت، دیوان بین المللی دادگستری، کشورهای ذره ای
  • سیداصغر جعفری* صفحات 433-458
    یکی از موضوعات بسیار مهم چند دهه اخیر در عرصه بین المللی، حقوق بشردوستانه است. هدف حقوق بشردوستانه حمایت از افراد بشر در زمان جنگ و ایجاد محدودیت در استفاده از برخی ابزارها و روش ها در جنگ است. درواقع، حقوق بشردوستانه به اصولی اشاره دارد تا در جنگ ها اقدامات غیرانسانی محدود شوند. امام خمینی (ره) که فرماندهی هشت سال جنگ را بر عهده داشته اند، بر مبنای احکام و مقررات اسلام، به شدت به این قواعد و مقررات پایبند بودند و با وجود نقض این دسته از مقررات از سوی ارتش بعثی عراق، هرگز اجازه ندادند رزمندگان اسلام آن را نادیده بگیرند. پژوهش حاضر به شیوه توصیفی- تحلیلی و با هدف تبیین دیدگاه امام خمینی (ره) راجع به حقوق بشردوستانه، به این پرسش اساسی پاسخ خواهد داد که اصول اساسی حقوق بشردوستانه از دیدگاه ایشان شامل چه مواردی می شود؟ نتیجه کلی که از این پژوهش حاصل شد نشان می دهد که رعایت رفتار انسانی، نفی اعتدا در درگیری های مسلحانه، تفکیک بین افراد نظامی و غیرنظامی، محدودیت در کاربرد تسلیحات، رعایت تناسب و ضرورت در اقدامات نظامی، محبت و مهربانی با اسیران جنگی و حفاظت از محیط زیست به منزله مهم ترین اصول حقوق بشردوستانه در اندیشه امام خمینی (ره) مورد توجه بوده است.
    کلیدواژگان: تسلیحات، تفکیک، حقوق بشردوستانه، ضرورت نظامی، غیرنظامیان
  • محمدرضا ملت *، عبدالله عابدینی صفحات 459-479
    بریتانیا در اتحادیه اروپا عضوی است که هیچ گاه با این سازمان پیوند وثیقی نداشته و همواره منافع ملی خویش را بر اتحادیه ترجیح داده است. آخرین نمونه از ناهمدلی بریتانیا با اتحادیه با برگزاری همه پرسی جدایی در سال 2016 قابل مشاهده است. همه پرسی جدایی بریتانیا مخالفان و موافقانی را به همراه دارد که صدای مخالفان ماندن در اتحادیه قوی تر شنیده شد و مردم بریتانیا رای به خروج از اتحادیه دادند. با این حال، این همه پرسی همه راه نیست و بریتانیا باید برای خروج از اتحادیه اروپا سازوکار ماده 50 لیسبون را طبق قانون اساسی بریتانیا شروع کند. اگر بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج شود جدایی پرهزینه ای را برای خود و اتحادیه اروپا ایجاد خواهد کرد، اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که هرچه بین طرف ها اختلاف نظر باشد، حداقل ها و اشتراکاتی وجود دارد که می تواند بریتانیا را در اتحادیه اروپا نگه دارد.
    کلیدواژگان: بریتانیا، اتحادیه اروپا، جدایی، برگزیت، همه پرسی
  • آرامش شهبازی*، محمد قربان پور صفحات 481-505
    انتقال کودکان ایرانی به کشورهای خارجی یا نگهداری آن ها در آن کشورها از سوی یکی از والدین که حضانت کودک را بر عهده ندارد موجب بروز مشکلاتی برای این کودکان، والدین آن ها و دستگاه قضایی کشور شده است. ایران به دلیل ملحق نشدن به کنوانسیون 25 اکتبر 1980 لاهه راجع به جنبه های مدنی کودک ربایی بین المللی نتوانسته است بسیاری از درخواست های خود به منظور بازگرداندن کودکان من غیرحق منتقل شده را به نتیجه برساند. در عین حال، توسل به موافقت نامه های معاضدت قضایی در امور مدنی که برخی مواد آن به مقوله اجرای احکام مدنی می پردازند نیز نمی تواند به طور کامل بازگرداندن فوری کودکانی را که من غیرحق منتقل یا نگهداری شده اند، تضمین کند. در این مقاله به ویژه با تمرکز بر رویه مراجع قضایی ملی درصدد بررسی تعهدات کلی دولت ها براساس کنوانسیون، استثنائات وارد بر ضرورت بازگرداندن فوری کودک و پاسخ به این پرسش اساسی هستیم که با توجه به رویه موجود، مضار و منافع الحاق به کنوانسیون کدام اند؟ در نهایت به نظر می رسد با در نظر گرفتن تمام جوانب این کنوانسیون، با وجود برخی چالش های موجود در الحاق، پیوستن به این سند می تواند تبعات مثبتی برای ایران همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: اجرای احکام مدنی، بهترین منافع کودک، کودک ربایی بین المللی، کنوانسیون 1980 راجع به جنبه های مدنی کودک ربایی بین المللی، نگهداری من غیر حق کودک
  • عباس تدینی، سید مصطفی کازرونی* صفحات 507-536
    فاجعه منا از دلخراش ترین فاجعه های انسانی جهان اسلام در کنار جنگ یمن و سوریه، دغدغه های بسیاری را در ذهن حقوق دانان اسلامی به منظور توجه مستقل به ابعاد مختلف آن ایجاد کرده است. در این بین، مسئولیت بین المللی دولت عربستان سعودی واجد اهمیت است و مسئولیت بین المللی دولت ها در قبال خسارات وارده به اتباع بیگانه در قلمروشان می تواند الگوی مناسب برای تحلیل این مسئولیت تلقی شود. با توجه به مبنا قرارگرفتن اصل حداقل رفتار معیار بین المللی، رعایت مقتضیاتی چون توجه مقتضی، لزوم شفافیت اداری، احترام به انتظارات مشروع بیگانگان و منصفانه و عادلانه بودن رفتار دولت میزبان همراه منطبق بودن با موازین بنیادین حقوق بین الملل بشر چون حق حیات و احترام به کرامت انسانی، نتیجه گرفته می شود که مسئولیت بین المللی دولت عربستان سعودی در فاجعه منا به واسطه ایفانکردن تعهدات قراردادی بین المللی، ارائه نکردن اطلاعات دقیق درخصوص قربانیان فاجعه منا و بی حرمتی به اجساد آن ها، تعلل در امدادرسانی به حجاج منا و انتقال اجساد قربانیان و تعقیب نکردن قضایی متخلفان و مجرمان فاجعه منا ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: بیگانگان، حج، خسارات، فاجعه منا، مسئولیت بین المللی
  • پرستو اسمعیل زاده ملاباشی، محسن عبدالهی*، سید قاسم زمانی صفحات 537-559
    قرن 21 آغاز تحول در یکی از حوزه های حقوق بین الملل یعنی حقوق مخاصمات مسلحانه است. دسترسی به سلاح های جدید، پیشرفت تکنولوژی و توسل به ترفندهای امروزی سبب شده است نه تنها پدیده شوم مخاصمه به کلی از چارچوب حقوق بین الملل رخت برنبندد، بلکه با بروز تحولات اخیر بر پیچیدگی های آن افزوده شد. در حقوق بین الملل سنتی، اصل بر وجود مخاصمه در روابط بین دولت ها بود که پس از روبه روشدن با تحولات به وجود آمده و با متاثرشدن از اسناد حقوقی مختلف بعدی به صورت یک استثنا درآمد و با توسعه چشمگیر تکنولوژی، مخاصمات و اشکال آن سریع تر از تحول مفاهیم حقوقی در این حوزه تغییر شکل داد. تحول مفهومی در توسل به زور نه تنها مفاهیم و اصول بنیادین مخاصمه را دستخوش تغییراتی کرده، که با به چالش کشاندن شاکله های مخاصمه سنتی، طرح مباحثی مثل ضرورت تفکیک، مشروعیت و قانونمندی این اقدامات را مطرح کرده است. در این مقاله درصددیم با تحلیل مفهومی جنگ سایبری به امکان تسری قواعد حاکم بر مخاصمات مسلحانه سنتی بر فضای مجازی و خلاهای حقوقی آن بپردازیم. چون این امر بدون تامل در رویه بین المللی میسر نیست، به مطالعه حملات گرجستان (2008) به منزله مطالعه موردی می پردازیم.
    کلیدواژگان: اصل تفکیک، اصل تناسب، اصل بی طرفی، اصل ضرورت نظامی، جنگ سایبری، گرجستان، مخاصمه مسلحانه
|
  • Seyed Bagher Mirabbasi *, Abootaleb Amirshabani Pages 265-279
    The exclusive economic zone for the first time was enshrined in the 1982 law of the sea Convention . By giving this zone to coastal states and allocating significant rights and jurisdictions to them, the convention met their needs to a great extent. However, since it covers large parts of the oceans (almost one-third), the great maritime powers didn’t consent to grant all the rights and jurisdictions to the coastal states. This disagreement resulted in devising sovereign rights regime instead of sovereignty for the Exclusive Economic zone. The former , unlike the latter , is not decisive in resolving disputes, that’s why since adoption of the convention, the exclusive economic zone has been one of the most challenging zone in terms of jurisdiction. One of the jurisdictional disputes has been about offshore bunkering of foreign fishing vessels. but eventually, the international tribunal for the law of the sea decided to shed light on this important matter in M/V virginia G case. In this article, we shall examine M/V Virginia and other related judgments. having this and other judgments in mind, we also want to deal with bunkering of other types of vessels and on other maritime zones
    Keywords: EEZ_Convention of Law of the Sea_Offshore Bunkering_ITLOS_Virginia G Case
  • Faramarz Atrian* Pages 281-301
    Although it is clear the intervention of government in the economy,But if this intervention is uncoordinated with the legal rules, can have negative effects in the market system .
    One of the principles in these interventions is the principle of legal certainty.This principle means predictability and reliability of administrative decisions.So that citizens are able to rely with confidence on government institutions and plan for his life.Elements of the legal certainty are legitimate expectation, not retroactive administrative decisions, reasonable time , publication and transparency.Some of these indicators recognized in the Iranian legal system by the legislator or judicial authorities .But actually, in many cases this principle is neglected.However, due to its impact on the economy it is necessary to pay more attention .
    Keywords: legalcertainty, economic public law, legitimate expectation, administrative decisions, predictability
  • Yaser Mokarrami Ghartavol *, Amir Hosein Ranjbarian Pages 303-327
    In recent decades, Us’s government to achieve remote control of automated guided weapons technology such as advanced drones which are equipped with modern intelligence facilities, smart missiles and targeted killing programs, has created new challenging issues in the international community. The Use of the unmanned aircrafts in borders of some Islamic countries like Yemen, Somalia, Afghanistan, Iraq and especially Pakistan, has a concerning prevalence that caused dissatisfaction with the government and people of these countries . For the territory of Pakistan airspace which caused killing and injuring many civilians and destroying many public buildings. These attacks are mainly illegitimate, clear violation of international law, the UN charter and the norms of human rights and humanitarian law. This paper discussed the various aspects of the subject, and also the drone attacks have been analyzed. Now what is the position of international law and Humanitarian law on flying Drone strikes'? Are this attacks within the jurisdiction of the ICC by aggression and violating the rules of war? The answer to these questions is the subject of the present article.
    Keywords: Unmanned Aerial Vehicle, airspace violations, Humanitarian Law, USA, Pakistan
  • Nasrin Mahra*, Kamran Mahmodian Esfahani Pages 329-356
    Judicial security is one of the important subjects in the international human rights system and this paper is written for analysis this rule in the crime detection phase at the light of internal and international regulations. Achieved result indicate that Iranian legislative have a great favor to international regulations about crime detection and in this case, have established numerous obligations on police agents as the main government official in the crime detection. Moreover, criminalization the offences of government officials in Islamic criminal Act and forecasting council of preservation of citizens rights and respect to legitimate freedoms Act that is working under supervision of supreme authority of judicial branch , are effective guarantees for protection of defendant and victim’s rights in crime detection.
    Keywords: Judicial security, police agents, crime detection, Universal declaration of Human rights, procedural criminal new Act
  • Amir Maghami * Pages 357-375
    Bahrain's government has faced over the past six years, with people openly protest. The peaceful protest, often with the goal of self-determination for the people of Bahrain is done. Sheikh Isa Qassim, one of the religious protest leaders arrested by the government and was deprived of his Bahraini nationality in 2016. The present analytical – descriptive article shows that nationality is an internationalized issue and arbitrarily deprivation of nationality is prohibited under international law. Because in the case of Sheikh Isa Qassim, terrorism charges against him is not proved and no due of process exists in Bahraini laws for prevention of arbitrarily deprivation of nationality, it seems that Bahrain’s government breached its internationally human rights obligations.
    Keywords: Sheikh Isa Qassim, Bahrain, Nationality, Right to Nationality, Deprivation of nationality, Arbitrarily
  • Kheyrollah Parvin *, Behnam Mobasseri Pages 377-410
    Hermeneutics is the science of interpretation.Generally speaking,hermeneutics has three approaches:specific,general and philosophical.classic hermeneutics presumes a fixed meaning for text and tries to find out the intention of the writer.However,in philosophical hermeneutics,text does not necessarily refer to a fixed meaning.This is due to the unlimited real meanings of one text,none of which has priority over the others.classic hermeneutics has a close relationship with topic of Terms(Alfaaz) in principles of Islamic Jurisprudence(Figh’).On the other hand,theoretical foundations of philosophical hermeneutics are mostly inconsistent with opinions of Islamic scholars.
    The laws are also in need of being interpreted in case of their ambiguity,deficiency or silence of legislator.Hence,interpretation of legal texts is considered as a branch of hermeneutics named as legal hermeneutics.The Constitution is not exceptional;its interpretation is specifically assigned to the Guardian Council.
    The Guardian Council is a legal authority with legal-jurisprudential tendencies that in its capacity as the interpreter of Constitution,tries to discover the legislator’s intention through the principles of Shia Jurisprudence.Therefore,only those hermeneutical tendencies that believe in a fixed meaning of text can be evaluated by interpretive judgments of the Guardian Council;the philosophical hermeneutics which is based on a changeable understanding of a text cannot be implemented in the Council’s interpretive judgments.
    Keywords: Legal Hermeneutics, Classic Hermeneutics, Philosophical Hermeneutics, the Guardian Council Interpretation, Textual Principles
  • Sattar Azizi *, Khatereh Nazari Pages 411-431
    The survey of the position of Microstates in the Main Organs of the United Nations and their contribution in the budge of the UN, is the subject of this article. In this article, Refers to states that either have a population of less than 500 thousand people or the area is less than 1,000 square kilometers. The above-mentioned features and characteristics are set in 31 countries. Although the founders of the League of Nations and United Nations table, had little interest in the admission of microstates at the organization And their presence in the interests and goals of the organization, is not considered useful, but gradually changed this practice. Especially in the 1990s microstates joined the United Nations because it was believed that all governments both small and large can help the main objective of the organization that is bring peace and international security. However, the presence of microstates in the main organs of the UN, including the Security Council has been very rare. On the other hand, look at the chart quota in 2016 shows microstates members of the United Nations have participated more than vast and populous states in financing of the costs of the UN.
    Keywords: Microstates, Main organs of the UN, Security Council, International court of justice, budge of the UN
  • Seyed Asghar Jafari Pages 433-458
  • Mohammad Reza Mellat *, Abdollah Abedini Pages 459-479
    The United Kingdom (UK) is a member in the European Union (EU) that has never had strong ties with the EU and its national interests has always been preferred over the EU. The latest example of the lack of understanding between EU and UK is visible in 2016 by secession referendum. The UK's secession referendum has pros and cons that voices of dissent were strong heard. However, this referendum is not all the way and UK for withdraing from the EU must start Article 50 Lisbon mechanism’s in accordance with the constitution of Britain. If the UK withdraw from EU, this separation will costly for UK and EU but we must consider the fact that whatever is disagreement between the parties, there are some minimum and common points that can keep UK in the EU.
    Keywords: Great Britain, Europe, separation, Brexit, referendum
  • Aramesh Shahbazi *, Mohammad Ghorbanpour Pages 481-505
    Removal to or retention of children in foreign countries by one of their parents who has not the custody rights has created a lot of problems and difficulties for those children, their parents and also Judiciary System in Iran. The Islamic Republic of Iran has not yet received any positive respond from foreign countries that those children have taken to or retained in wrongfully, due to not acceding to the Hague Convention of 25 October 1980 on Civil Aspects of International Child Abduction. Meanwhile, invoking the treaties on judicial cooperation in civil matters, which has some articles dealing with enforcement of civil judgments, could not completely secure the prompt return of unlawful removed and retained children. It seems by acceding to this Convention, while considering all aspects; the child abduction phenomena in Iran could be overcomed.
    Keywords: International Child Abduction, Enforcement of civil Judgments, Wrongful removal or retention of child, the Best Interests of the child, 1980 convention on international child abduction
  • Abbas Tadayoni, Seyed Mostafa Kazeroni * Pages 507-536
    Mena Catastrophe alongside Yemen and Syria wars as one the most influential catastrophe of Islamic World , has made various concerns among Islamic jurists to take independent consideration to the all aspects of it. Meanwhile, the international responsibility of Saudi Arabia is important and the international responsibility of states for damages to foreigners in their territories can be considered as an appropriate mode of analysis of this responsibility. Due the adoption of minimum international standard of treatment , observance of requirements such as due diligence , the necessity of administrative transparency , respecting to the legitimate expectations of foreigners and fair and equitable treatment of host state alongside with accomplishment of fundamental principles of international human rights such as right to life and respecting for human dignity, it is concluded that Saudi Arabia international responsibility in Mena catastrophe is made due to the non-fulfillment of its international contractual obligations, failure to provide accurate information about the victims and desecrating their bodies , the delay in relief to Mena pilgrims and transferring their bodies and the lack of judicial prosecution of the Mena offenders and criminals.
    Keywords: Mena Catastrophe, Foreigners, International Responsibility, Damages, Hajj
  • Parastou Esmailzadeh Molabashi, Mohsen Abdollahi *, Seyed Ghasem Zamani Pages 537-559
    21 century is the beginning of change in one of the areas of International Law namely the law of armed conflicts. Access to new weapons, technological developments and resorting to today’s tactics, not only lead the insidious phenomenon of war to be totally departed from International Law but by some recent changes, more complexities are added. Conflict and its forms that were primarily being accepted in traditional international law as a principle in International Relations and in the light of subsequent developments of various legal instruments were accepted as an exception in states relations, with the development of technology, these Conflicts and their forms have been transformed significantly faster than the conceptual evolution in rights and obligations. Conceptual evolution in use of force not only has changed the fundamental concepts and principles of conflict but also the elements of traditional conflict and propounded subjects including principle of distinction, legality and legitimacy. With analyzing the concept of cyber warfare, we intend to assess the possibility of extending the rules governing traditional armed conflicts to cyberspace and evaluating its legal limitations. Since this matter would not be possible without concentrating on international practice, Georgian cyber-attacks will be examined as a case study.
    Keywords: Armed Conflict, Cyber Warfare, Principle of Distinction, Principle of Proportionality, Principle of Neutrality, Georgia