فهرست مطالب

نخبگان علوم و مهندسی - سال دوم شماره 4 (مهر 1396)

نشریه نخبگان علوم و مهندسی
سال دوم شماره 4 (مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/07
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقالات گروه علوم انسانی
  • علی صمدزاده*، رسول بهنام صفحات 1-12
    شاعران و نویسندگان برای افزایش تاثیر کلام، شیوه های متعددی را اختیار می کنند. یکی از برجسته ترین این آرایه ها،کنایه و پوشیده گویی و یکی از چهار فن مطرح در علم بیان می باشد. مفتون امینی از شاعران معاصری است که صاحب تالیفات متعددی قبل و بعد از انقلاب می باشد. هدف این مطالعه بررسی انواع کنایه در غزلیات ایشان اعم از قالب های نو و کلاسیک بوده و به همین منظور با انتخاب روش تحقیق تحلیلی – توصیفی و با به کارگیری ابزار کتابخانه ای و سند کاوی این مهم در آثار ایشان مورد کنکاش قرار گرفت. نتایج معلوم داشت که نویسنده به خوبی با کنایه و کاربرد آن آشنا بوده است به طوری که توانسته در جای جای اشعار خود آن را به نحو احسن به کار ببرد.
    کلیدواژگان: مفتون امینی، کنایه، بیان، سبک شناسی
  • روح الله نصیری* صفحات 13-26
    واضح است که بسیاری از تهدیدهای زیست محیطی، تخریب منابع و آلودگی ها، نتیجه فعالیتهای غیرمنطبق با محیط زیست هستند. از این رو آگاه سازی و آموزش آحاد جامعه به خصوص برنامه ریزان، مدیران و سیاست گزاران در جهت آشنایی با ارزش و اهمیت حفظ محیط زیست برای ادامه حیات بشری امری مهم است. از آنجا که آموزش مدیران کشور خود به تنهایی هدف نبوده بلکه ابزاری کلیدی و راهبردی مناسب جهت زمینه سازی تغییر در دانش و نگرش آنها نسبت به آثار و پیامدهای تصمیمات آنها بر روی محیط زیست و تحقق توسعه پایدار میباشد.یکی از مبانی توسعه پایدار مصرف پایدار است که به وضعیتی اشاره دارد که جامعه باید از منابع کمیاب مجود طوری بهره برداری نماید که از هر گونه آسیب به محیط زیست جلوگیری نماید.یافته های تحقیق نشان داد که بین نقش رسانه و مولفه های مصرف پایدار (آگاهی و دغدغه زیست محیطی ، سبک زندگی، ارتقاء و بهبود سلامت، الگوی رفتاری مصرف، توسعه حقوق زیست محیطی و ارزشهای فرهنگی) رابطه معناداری وجود دارد.همچنین در این مقاله سعی شد تا به نقش رسانه های اجتماعی در فرهنگ سازی مصرف پایدار پرداخته شود و مورد بررسی و واکاوی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، مصرف پایدار، مصرف کنندگان، محیط زیست
  • ابراهیم منصوری خواجه لنگی*، مسلم منصوری خواجه لنگی، هدایت الله صالحی میشانی صفحات 27-37
    اعتبار و حجیت احکام شرعی از طریق ظواهر کتاب و سنت در نزد دانشمندان اصول وفقه امری پذیرفته شده و مسلم تلقی می شود، اما با پیدایش اخباریین در قرن 11 هجری، حجت بودن ظواهر از جهات متعددی مورد تردید قرار گرفت. اخباریین حجت قرار دادن ظواهر قرآن را انکار نمودند. آنان در توجیه نظر خود تحریف قرآن را به صراحت پذیرفتند و درصدد اثبات آن برآمدند. تسلط نسبی تفکر آنان بر حوزه های شیعی بیش از یک قرن ادامه نیافت، اما برخی از نتایج نظرات آنان استمرار پیدا کرد. دانشمندان اصولی از همان آغاز به مقابله و نقد آراء آنان پرداختند، به گونه ای که هم اکنون نیز تمام دانشمندان فقه و اصول در حوزه های علمیه بر اعتبار و حجت بودن ظهور تاکید می نمایند. در سال های اخیر فهم قرآن و سنت از طریق ظواهر توسط برخی روشنفکران مسلمان مورد تردید قرار گرفته و حتی برای اقامه دلیل بر نظر خود، به برخی از نظرات اخباریین نیز تمسک جسته اند و از جهاتی به نظر آنان که در انکار حجیت ظواهر بوده نزدیک شده اند. در این پایان نامه به بررسی حجیت ظواهر قرآن از منظر علمای اصولی و اخباری پرداخته ایم. یافته ها نشان می دهد که نظریه اخباریین مبنی بر حجت نبودن ظواهر قرآن با تمام تفضیلاتی که این دسته از دانشمندان ابراز داشتند، نادرست بوده و دلایلی که برای اثبات آن اقامه کرده اند فاقد استحکام و استواری است، از این رو دانشمندان از معاصرین اخباریین تا به امروز در ابطال نظر اخباریین تلاش جدی کرد اند.
    کلیدواژگان: حجیت، ظواهر قرآن، علمای اصولی، اخباریین
  • مقالات گروه فنی و مهندسی
  • آرمان عبدلی*، مجتبی دهقان منشادی صفحات 38-60
    در این تحقیق به مدل سازی سه بعدی پیل سوختی غشاء پلیمری با کانال مارپیچ پرداخته شده است، منحنی عملکرد پیل سوختی در ولتاژهای کاری مختلف به دست آورده شده است و به بررسی چگونگی توزیع گازهای واکنش دهنده پیل سوختی، مکان ایجاد چگالی جریان، نحوه توزیع دما و فشار در اجزای مختلف پیل سوختی پرداخته شده است، در ادامه ازآنجاکه وسیله پیل سوختی نیازمند به داشتن شرایط ایده آل جهت افزایش عمر و کارایی خود است، به مطالعه اثر دما بر خواص و پارامترهای فیزیکی آن پرداخته شده است و بهترین محدوده دمای برای کارکرد پیل های سوختی به دست آمده است و در نهایت با شبیه سازی، با افزایش تعداد کانال پیل سوختی از تک کانال مارپیچ به 16 کانال صورت پذیرفته و جهت مقایسه بهتر دو شکل کانال موازی و درهم تنیده با همین تعداد کانال نیز شبیه سازی شده است و منحنی عملکرد به دست آمده کارایی بهتر شکل کانال مارپیچ را نسبت به موازی نشان داده است.
    کلیدواژگان: پیل سوختی غشاء پلیمری، کانال جریان مارپیچ، منحنی قطبیت، کانال های موازی و درهم تنیده شده، چگالی توان پیل سوختی
  • فروغ آهنگری* صفحات 61-83
    امروزه دیگر نمی توان کلان شهرهای کشور را با روش های سنتی و مدیریت غیر علمی اداره کرد. از آنجایی که بیش از 50 درصد کل مخارج مدیریت پسماندها، مربوط به مرحله جمع آوری است به نظر می رسد بهبود اندکی در عملیات جمع آوری، تاثیر قابل توجهی در صرفه جویی هزینه های کل داشته باشد. با بررسی سیستم جمع آوری پسماند شهری شهر اصفهان، یافته های پژوهش نشان داد که بین 37.03 تا 79 درصد از مسافت کل طی شده در فرآیند اصلی جمع آوری مربوط به مسیر رفت و برگشت به/از سکو بوده که این بخش بین 5.04 تا 11.57 درصد از زمان کل را به خود اختصاص می دهد. بنابراین با مطرح شدن ایده به کارگیری ایستگاه انتقال موقت پسماند جهت اتصال مکانیزم های موجود در شبکه جمع آوری و حمل پسماند، یک مدل جامع برنامه ریزی خطی با رویکرد متمرکز مسیریابی وسایل نقلیه (دوره ای ظرفیت دار ناهمگن و ثابت همراه با پنجره زمانی) و تور پوششی فرموله و با الگوریتم فرا ابتکاری زنبور عسل مصنوعی در نرم افزار MATLAB پیاده سازی گردید. نتایج پژوهش، حاکی از کاهش مسافت و زمان در سیستم پسماند شهری ضمن به کارگیری تعداد بهینه وسایل نقلیه بوده است.
    کلیدواژگان: مساله جمع آوری پسماند، مساله مسیریابی وسایل نقلیه، مساله تور پوششی، الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی، ایستگاه انتقال پسماند
  • سید محمد مهدی نسابه، جوع عطا بیرمی، افشین داورپناه* صفحات 84-92
    در چند دهه گذشته دنیاشاهدپیشرفت عظیمی درزمینه ازدیاد برداشت بوده است. شاید در سالیان نه چندان دور راندمان برداشت دورقمی در مخازن نفتی عملیاتی بی نظیر محسوب می شد اما هم اکنون برخی شرکت های فعال دراین زمینه راندمان تولید خود رابابه کارگیری روش های نوین در مخازن آزمایشی نفت بیش از هفتاد درصد بیان می کنند که در صورت تحقق در مقیاس کلان تحولی اقتصادی خواهد بود. بنابراین بررسی این پدیده و راهکارهای عملی برخورد با آن می تواند به تولید بهینه و صیانتی و کاهش اثر های جانبی بینجامد. در این تحقیق بهترین الگوی تزریق بر اساس بیشترین ضریب بازیافت و بررسی مدل سازی صورت گرفته و مقایسه روش «تزریق آب باشوری بالا و پایین» باروش «تزریق آب معمولی » (آب شیرین)در یک مخزن نفتی پرداخته می شود. به طور کلی انالیز حساسیت بر روی شوری بالا و پایین با توجه به اختلاف نسبتا کم ضریب بازیابی شوری های بالا وپایین در سناریو های تزریق ،حساسیت کم این مهم را نمایش می دهد که با توجه به نمونه مخزنی در کربناته شکافدارگواه این قضیه می باشد. از بررسی سناریو های مختلف اینگونه استنباط می گردد که چنان چه تزریق اب از همان ابتدای تولید و به موازات تولید صورت بگیرد با ضریب بازیابی بیشتری مواجه هستیم ودر نتیجه پشتیبانی بهتر وکارایی راندمان بالاتری را داریم. تزریق اب خالص(شیرین) ضریب بازیابی بالاتری را نسبت به تزریق اب با شوری پایین دارد .البته قابل ذکر است که این مهم اختلاف بسیار کم ضریب بازیابی بین این دو حالت را نشان می دهد. همچنین در بررسی میزان دبی تزریق ،هر چه مقدار دبی تزریق اب افزایش یابد بر این اساس مقدار ضریب بازیابی وراندمان بالاتری را شاهد خواهیم بودکه البته این مهم به مشخصات تجهیزات سر چاهی ضریب ایمنی وبحث اقتصادی (تولید اب) موضوع بستگی دارد و با انالیزنمودار ها، مقدار شورری پایین بعد از اب خالص در تمامی سناریوهای تزریق بیشترین ضریب بازیابی وحداکثر راندمان تولید را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: شوری آب، ازدیاد برداشت، ضریب بازیافت، سناریوهای تزریق آب، افزایش دبی تولیدی
  • سید محمد جواد یوسفی شریک آباد*، سیروس جوادپور، ابوطالب کاظمی صفحات 93-103
    پوشش های تبدیلی یکی از موثرترین و مقرون به صرفه ترین روش ها برای اصلاح سطح می باشند، پوشش های تبدیلی به منظور بهبود مقاومت به خوردگی و افزایش چسبندگی رنگ بر روی سطوح فلزی اعمال می شوند. یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر کیفیت پوشش، شرایط مختلف حمام پوشش دهی می باشد. در پژوهش حاضر تاثیر سرعت های مختلف هم زدن حمام بر روی خواص پوشش تبدلی پایه زیرکونیوم بهینه بر روی زیرلایه ی آلومینیوم 1050 بررسی شد. بدین منظور چهار نمونه ی بدون پوشش، پوشش داده شده در حمام ساکن، و پوشش دهی در حمام هایی که با 100 و 200 دور بردقیقه هم زده می شدند تهیه گردید و آنالیزهای مختلف از جمله میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، پراش اشعه ی ایکس (XRD)، آزمون چسبندگی، آزمون های خوردگی پلاریزاسیون چرخه ای و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) بر روی نمونه ها صورت گرفت. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد، که با افزایش تعداد دور،کیفیت پوشش ایجاد شده افزایش یافته است، همچنین آنالیز پراش اشعه ی ایکس وجود فاز اکسید زیرکونیوم(ZrO2) پوشش را تایید کرد. نتایج آزمون خوردگی چرخه ای بهبود مقاومت به خوردگی حفره ای برای نمونه های پوشش داده شده را نشان داده و با افزایش تعداد دور میزان حساسیت به خوردگی حفره ای کاهش یافت، از طرفی نتایج حاصل از طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی بهبود مقاومت پلاریزاسیون با افزایش تعداد دور را نشان داد. همچنین آزمون های چسبندگی نشان داد که آماده سازی سطح نمونه باعث افزایش استحکام چسبندگی پوشش اپوکسی می شود.
    کلیدواژگان: پوشش تبدیلی پایه زیرکونیوم، آلومینیوم 1050، حمام پوشش دهی، مقاومت به خوردگی
  • امین فعال، جواد امیری*، مهدی پیله ور، صالح ابراهیم پور صفحات 104-116
    مراکز فرهنگی و هنری یکی از کاربری های مهم برای ایجاد تعامل اجتماعی و شکل گیری مجتمع های زیستی در روستاها می شود.تعیین توزیع بهینه کاربری ها ومراکز خدماتی مسئله ای است که اغلب اوقات برنامه ریزان با آن سرو کار دارند، دراین میان فضاهای فرهنگی در زمره کارکردهایی است که از اهمیت روزافزونی برخورداربوده و با توجه به جوانی جمعیت کشورمان، لزوم تاسیس مراکز فرهنگی جدید و مکانیابی بهینه و مناسب آنها بیشتر می شود. پژوهش حاضر با هدف مکان یابی فضاهای فرهنگی-ورزشی با استفاده از تلفیق مدل تحلیل سلسله مراتبی(AHP) در سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS در محدوده سکونتگاه های روستایی بخش میان جلگه شهرستان نیشابور در بین 40 روستای بالای 10خانوار می باشد. پس از مطالعه وضع موجود مشخص گردید که در منطقه مورد مطالعه سرانه کاربری ورزشی برای هر نفر کمتر از میانگین متوسط(5/2 متر مربع)می باشد. این درصورتی است که حداقل سرانه استاندارد جهانی برای کاربری مطرح شده 5/2 متر مربع می باشد. بنابراین با احتساب جمعیت حاضر، سکونتگاه های روستایی منطقه مورد مطالعه حدودا 432763 متر مربع با کمبود فضاهای ورزشی روبه رو می باشد که به منظور مکان یابی فضاهای ورزشی جدید از 5 شاخص(شعاع عملکردی، تراکم جمعیتی، تراکم ساختمانی، فاصله از راه و فاصله از فضاهای فرهنگی ورزشی موجود) استفاده شده است. پس از مشخص شدن وزن لایه ها و شاخص های مختلف و الویت بندی لایه های مختلف اطلاعاتی با استفاده از AHP و در نهایت همپوشانی لایه ها در نرم افزار GISمکان های مناسب به منظور احداث فضاهای جدید فرهنگی و ورزشی مشخص گردید.
    کلیدواژگان: فضاهای فرهنگی ورزشی، مکان یابی، GIS، AHP، بخش میان جلگه
  • الهام بیطرف*، حمیدرضا امیری صفحات 117-140
    قاب های مهارشده همگرا دارای سختی بالا در برابر بارهای جانبی می باشند. بااین حال جذب انرژی در این قاب ها از طریق کمانش مهاربند فشاری انجام می شود که چندان مطلوب نیست. در این تحقیق امکان استفاده از پروفیل های لوله ای با بازشوهای دایروی و بیضوی به عنوان فیوز جاذب انرژی در صفحه اتصال مهاربندها به یکدیگر در قاب های مهارشده همگرا موردبررسی قرار می گیرد. برای انجام تحقیق از روش اجزای محدود و نرم افزار اباکوس استفاده می شود. در ابتدا با استفاده از تحقیقات آزمایشگاهی موجود در ادبیات موضوع، صحت سنجی مدل سازی انجام شده و انطباق مناسبی میان نتایج حاصل از آزمایش و نتایج پیش بینی شده توسط روش اجزای محدود مشاهده شده است. در ادامه تاثیر متغیرهای موردنظر تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج باهم مقایسه و نتیجه گیری انجام شده است. ملاحظه گردید در حالتی که از دو لوله جاذب انرژی سوراخ دار در دو جهت افقی و عمودی استفاده می شود مناسب ترین رفتار ازلحاظ جذب انرژی و مقاومت در بین نمونه های قاب مهارشده همگرا حاصل می گردد.
    کلیدواژگان: قاب مهارشده همگرا، فیوز جاذب انرژی، مدل سازی اجزای محدود، پروفیل لوله ای
  • ایمان فراحی قصر ابونصر*، سید محمد صادق دشتی صفحات 141-154
    امروزه اهمیت پیشگیری و تشخیص ناهنجاری های ستون فقرات، بر کسی پوشیده نیست؛ این ناهنجاری ها اگر درست به موقع شناسایی نشوند، آثار نامطلوبی بر عملکرد فیزیولوژیک بدن دارند. همواره ارائه دانش خبرگان به افراد جامعه، در مواقعی که فرد خبره در دسترس نیست، بسیار مهم است و می تواند به آگاهی این افراد کمک شایانی کند. در این مقاله یک روش غیرتهاجمی جدید برای تشخیص و پیشگیری از ناهنجاری های ستون فقرات با استفاده از یک سیستم خبره معرفی گردیده است. این روش می تواند با دیگر روش های مرسوم این حوزه نیز مورد استفاده قرار گیرد. در ارزیابی انجام شده این سیستم توانسته است با دقت مناسبی بر اساس ابعاد آنتروپومتری، عادت ها، اطلاعات آناتومی و فیزیولوژیکی فرد احتمال وجود ناهنجاری در شخص را مشخص کند. همچنین الگوریتم مناسبی جهت «تقلید» نحوه تفکر فرد خبره این سیستم دارد و موتور استنتاج آن با استفاده از نظریه عدم قطعیت، روش استنتاج زنجیره رو به عقب و درخت تصمیم طراحی گردیده است. این سیستم با استفاده از چهارچوب قدرتمند javafx و کتابخانه Drools پیاده سازی شده است، تا به راحتی بتواند در مناطقی که دارای کمبود یا نبود متخصص است، «مورد استفاده عموم افراد» قرار گیرد. حاصل ارزیابی این سیستم در نمونه جامعه نشان داد که، فرد دارای ناهنجاری را در میانگین نمونه با احتمال قطعیت 79% برای اسکولیوز، 95% برای پشت صاف، 95% برای کیفوز، 92% برای لوردوزگردنی و 78% برای لوردوزکمری بصورت درست و همچنین افراد بدون ناهنجاری را، 7% برای اسکولیوز، 2% برای پشت صاف، 24% برای کیفوز، 8% برای لوردوزگردنی، 17% برای لوردوزکمری، با دانش خود کاملا درست و قابل قبول تشخیص دهد.
    کلیدواژگان: سیستم خبره ستون فقرات، تشخیص ناهنجاری ستون فقرات، ستون فقرات، سیستم خبره، SAExpert
  • هادی دستورانی*، علی محمدیان، صادق دستورانی، محسن قاضی خانی صفحات 155-172
    اولین دوره احتراق در موتورهای اشتعال تراکمی دوره تاخیر در اشتعال است. طول این دوره در عملکرد و کارایی موتور نقش بسزایی دارد. شناسایی و کنترل متغیرهایی که بر طول این دوره تاثیر دارند، در طراحی و بالا بردن عملکرد موتور بسیار حائز اهمیت است. در این تحقیق سعی بر آن شد تا با استفاده از نرم افزار AVL Fire تاثیر زاویه پاشش بر تاخیر در احتراق مشاهده شود. کمترین تاخیر در احتراق با پاشش در حدود 10 الی 15 درجه قبل از مرگ بالا رخ می دهد. افزایش تاخیر در احتراق ناشی از پاشش زود هنگام سوخت، به دلیل تغییر قابل توجه در فشار و دمای هوا رخ می دهد. اگر پاشش زودتر شروع شود، فشار و دمای هوا کمتر است و در نتیجه تاخیر در احتراق افزایش می یابد. قابل ذکر است که اگر چه با شروع پاشش در 348 درجه میل لنگ تاخیر در احتراق کم است ولی آغاز احتراق درست در مرگ بالا رخ می دهد. نتیجه ی چنین احتراقی می تواند گرم شدن بیش از اندازه ی گازهای خروجی از اگزوز که نشان دهنده ی هدر رفتن بخش زیادی از انرژی احتراق است، باشد. پس تنها داشتن تاخیر در احتراق کم، نمی تواند مزیتی برای موتور باشد.
    کلیدواژگان: تاخیر در احتراق، پاشش سوخت، موتور اشتعال تراکمی
  • یوسف آقایی پور، شراره مهاجری*، فاطمه هرسج صفحات 190-197
    هدف از این مقاله، بررسی رابطه مدیریت دانش و زنجیره تامین سبز است. مدیریت دانش یکی از مهم ترین منابع رقابتی در هر سازمان است، به این صورت که بدست آوردن و سریعتر رسیدن به مدیریت دانش می تواند عامل موفقیت شرکت ها در یک بازار رقابتی است و توانمندسازی زنجیره تامین سبز را به عهده گرفته است. مدیریت زنجیره تامین سبز به عنوان استراتژی عامل در هر دو زیر ساخت صنایع تولید و خدمات، سبب ایجاد فرصتی برای شرکت ها می شود تا برای طراحی و تولید محصولات سبزتر سرمایه گذار ی کرده و نیازمند ی های پایداری را رفع کنند.روش انجام تحقیق به صورت میدانی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه است و جامعه آماری این تحقیق، 30 نفر از کارکنان شرکت مهرقطعه پاسارگاد در تهران می باشد. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون رتبه بندی فریدمن است. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار SPSS انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین مولفه های مدیریت دانش که بر اساس مدل ویگ انتخاب شده است و فرایندهایی با عناوین کسب دانش، تولید دانش، ذخیره دانش، کاربرد دانش و انتقال دانش را در بر می گیرد و شاخص های زنجیره تامین سبز با عناوین مشارکت سازمانی، مدیریت چرخه عمر محصول، بازیافت محصول و مدیریت تامین کنندگان، رابطه معناداری وجود دارد. چالش های موجود در سازمان ها به دلیل تغییرات سریع در دنیای امروز، سازمان های پیشرو با استفده از کمک ابزارهای مدیریتی و فناوری های نوین از فرصت های ایجادشده به نفع خود استفاده می کنند. مدیریت دانش یکی از این ابزارهاست که در این تحقیق مشخص می شود که موضوعات مرتبط به مدیریت دانش به شدت به زنجیره تامین سبز اختصاص یافته است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، زنجیره تامین سبز، مشارکت سازمانی، مدیریت تامین کنندگان، بازیافت محصول
  • محمدحسن علیایی طرقبه*، مریم فرخی، نجمه اقبال صفحات 198-210
    امروزه سیستم های هوشمند در حوزه حمل و نقل شهری توسعه فراوانی داشته اند. حضور شرکت های مختلف در این زمینه، باعث تولید وسایل نقلیه هوشمند از جمله اتومبیل های خودگردان، هواپیماهای بدون سرنشین شده است. هسته اصلی این وسایل نقلیه که وظیفه تصمیم گیری و هدایت آن ها را دارد، کنترلرهایی است که توسط مهندسین کنترل، طراحی می شوند. سیستم توصیف شده در این مقاله شامل یک اتومبیل راهنما و یک اتومبیل پیرو است. هدف این است که اتومبیل پیرو در تمام لحظات فاصله ایمن خود را نسبت به اتومبیل راهنما حفظ کند و همچنین با افزایش یا کاهش سرعت اتومبیل راهنما، اتومبیل پیرو نیز سرعت خود را به شکل متناسب تغییر دهد. برای این منظور ابتدا روش کنترلی غیربهینه جایابی قطب استفاده شده و سپس کنترلر بهینه LQR طراحی شده است. با مقایسه پاسخ های سیستم حلقه بسته، مشاهده شده است که کنترلر بهینه LQR، عملکرد مطلوب تری نسبت به روش کنترلری غیربهینه جایابی قطب دارد. در نهایت با افزودن اغتشاش و عدم قطعیت مانند گاز و ترمز ناگهانی اتومبیل راهنما، عملکرد کنترلر و سیستم حلقه بسته بررسی شده است و نتایج نشان می دهد که کنترلر به خوبی طراحی شده و اتومبیل پیرو در برابر این اغتشاشات مقاوم بوده و عملکرد مطلوبی را از خود نشان می دهد.
    کلیدواژگان: کنترلر LQR، جایابی قطب، اتومبیل راهنما، اتومبیل پیرو، حمل و نقل
  • مقالات گروه علوم پایه
  • علی صابری* صفحات 223-229
    پدیده ها یا تکنولوژی های موفق منوط به دانش عام و کلی آن علم می باشند آنچه اثر بخشی یا قدرت عمل یک ایده را افزایش میدهد بررسی و تحلیل تمام ابعاد از زوایای متفاوت میباشد یعنی اگر علمی پایه تحقیقی و دانشی داشته باشد بیشتر داده های آن علم واکاوی و تحلیل شده و از دید کلی تری مسائل بررسی شده اند ، علم اقتصادی که بتواند تجارت ، فناوری و درآمدزایی را سبب شود ، میتواند اقتصاد و نوآوری یک جامعه را رشد دهد . مفهوم دانش بنیان با اساسی علمی راهکارهایی مشخص و معین را برای یک کسب و کار در یک ساختار اقتصادی بیان می کند ساختاری اقتصادی که همسو با سایر فناوری های نوین در جامعه سبب خلق نوآوری و موفقیت های اجتماعی بشود آنچه که از یک اقتصاد پیشرفته انتظار می رود با تکیه بر مهارت های علمی محقق شود . مهارت ها و دانشی که افراد متخصص در حوزه های کاری متفاوت می توانند به شیوه های گوناگون ایجاد کنند شرکت دانش بنیان در این زمینه میتوانند تاثیر گذار باشند شاخص و معیاری شوند برای بسترسازی در سایر زمینه های فناوری .
    کلیدواژگان: اقتصاد، شرکت های دانش بنیان، اشتغال زایی، فناوری
  • علی صابری* صفحات 230-234
  • علی صابری* صفحات 235-241
    اصل پیشرفت و موفقیت یکپارچه در یک فرآیند آموزشی جامع محقق خواهد شد توانمند سازی هم در واقع نوعی پیشرفت اجتماعی محسوب می شود پیشرفتی که به جامعه توانایی و دانش اداره کردن را می دهد. بدیهی است که رشد اجتماعی از آموزش حاصل می شود اگر میزان و شیوه آموزش در حد استاندارد باشد شاهد پیشرفت و توانمندی در جامعه خواهیم بود و اگر اقدامات و برنامه های اجرایی در زمینه آموزش در جامعه به درستی و کامل بسترسازی و اجرا نشوند جامعه توانایی اداره و برخورد با مشکلات را نخواهد داشت و جامعه ای شکست خورده یا ناتوان شکل خواهد گرفت. مباحث آموزشی در ابعاد کلی آن میتواند شکل و شیوه های اجرایی متفاوتی داشته باشند آموزش در مدارس ، آموزش در ادارات و موسسات، آموزش های ارتباطی بین افراد با یکدیگر آموزش های پزشکی، آموزش های اقتصادی و مدیریتی در نهادها و... یعنی آموزش یادگیری برای کسب مهارت است تا بتوان در بخش های مختلف جامعه به شیوه ای مطلوب عمل کرد. طبعا جوامعی که در شرایط نامساعدی از لحاظ مفاهیم آموزشی هستند برای رسیدن به رشد و توانمندی نیازمند تلاشی گسترده ، هدفمند و همه جانبه می باشند.
    کلیدواژگان: آموزش، جامعه، توانمندسازی، رشد فکری
  • علی صابری* صفحات 242-245
    هنر محصول تحولات ، تغییرات و رشد فکری است و هم راستا با عوامل اجتماعی موثر توسط افراد خلق می شود وقتی خلاقیت انسانی با تاثیر از عوامل مختلف پدیده ای را ایجاد کند که نمایش از زیبایی باشد هنر اتفاق افتاده است طبیعی است که هنر هم همچون سایر علوم متحول می شود و شیوه ها و شکل های مختلفی پیدا خواهد کرد پس برای آنکه اصالت فرهنگی یک هنر ماندگار بماند باید بینش و آگاهی به مقوله هنر در جامعه وجود داشته باشد هدف پژوهش در هنر خلق مسیری مناسب و ایده آل برای پدیده های هنری است زمانی که در یک جامعه برای هنر و هنرمند ارزش گذاشته شود و زمینه سازی برای فعالیت هنرمندان فراهم گردد اقدام اساسی در این راستا صورت گرفته است علاوه بر نقش جامعه در ترویج هنر اصیل فرد هنرمند نیز باید با دانش در این مسیر فعالیت داشته باشد چرا که او نمایش هنر انسانی یا بخشی از هنر یک جامعه است که باید با اصالت و ارزش این وظیفه را حفظ نماید پس پژوهش در هنر باید ارائه تعریف درست از هنر و هنرمند باشد .
    کلیدواژگان: هنر، هنرمند، اثرات هنری، جامعه
  • علی صابری* صفحات 246-249
    جامعه شناسی وقتی برای شاخصی تعریف می شود به این دلیل است که بعد اجتماعی و تاثیرات آن شاخص در فرآیند جامعه بررسی شود یعنی در رشد فرآیندهای اجتماعی باید به محیط و ساختار جامعه توجه شود مدیریت شهری علاوه بر اینکه ارائه برنامه هایی است برای مدیریت استاندارد شهر باید به مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر و شهروندان نیز توجه داشته باشد اماکن مذهبی و فرهنگی ، تفریحی متاثر از فرهنگ جامعه باید باشند و همجنین بتوانند در ارتقای محیط فرهنگی واجتماعی جامعه نقشه داشته باشند . وقتی جامعه شناسی را در مدیرت شهری مطرح می کنیم هدف تحت تاثیر قرار دادن و اعتلای فرهنگ اجتماعی و ساخت فضای شهری استاندارد است ساختار شهرها اگر آگاهانه طراحی و ساخته شود و مفاهیم مطرح در علوم مدیریتی و جامعه شناسی در شیوه عمل نهادهای جامعه بیان شود سیستم اجتماعی یک شهر نیز که بر گرفته از افراد و نهادهای مختلف است ، فرآیند رشد شهری را میسر می کند . با رشد تکنولوژی شهرها با نگرشی اقتصادی و فرهنگی تحلیل می شوند یعنی فقط یک مکان فیزیکی نیستند بلکه محیطی هستند که باید اجزا منظم ، ساختار ها تعریف شده و هدفمند باشند محیطی وابسته و متاثر بر فرآیند جهانی شدن شهرها . وقتی استانداردهای جامعه شناسی را برای مدیریت در سطح یک شهر برنامه ریزی کنیم و اقدامات شهری را بر پایه این اصول اجرا نماییم محیط شهری ایده آلی را ایجاد خواهیم کرد محیطی که شکل گرفتن آن به استفاده درست از سخت افزارها و نرم افزارهای متاثر در فرآیند وابسته است.
    کلیدواژگان: شهر، مدیریت شهری، جامعه شناسی شهری، آسیب شناسی شهری
|
  • Behrouz Najafi* Pages 173-189
    In this paper we give an overview of newest intelligent optimization methods in electrical engineering., In an optimization problem, the types of mathematical relationships between the objective function and constraints and the decision variables determine how hard it is to solve, the solution methods or algorithms that can be used for optimization, and the confidence we can have that the solution is truly optimal. In this work, most of the algorithms and applications about Intelligent optimization have been collected and described. It is explained how to solve each optimization problem, step by step with the simplest possible form.
    Keywords: Optimization, Optimization Methods, global optimum, decision variable, best solution
  • Saeideh Roshanfekr* Pages 211-222
    In this tutorial we give an overview of the basic ideas second order cone programming (SOCP) formulations machines for support vector machine (SVM) algorithms. Furthermore, we include a summary of currently used algorithms for training SVM algorithms, covering both the quadratic (or convex) programming part and advanced methods for dealing with imbalanced and multiclass datasets. Finally, we mention some modifications and extensions that have been applied to the standard SOCP algorithm, and discuss the aspect of regularization from a SOCP-SVM perspective.
    Keywords: Second order cone programming, support vector machine, imbalanced dataset, multi-class