فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1382)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1382)

  • تاریخ انتشار: 1382/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرشاد اخوتیان، صدیقه کهریزی، علی صمدی پور صفحه 7
    هدف
    هدف از طرح و اجرای این تحقیق ارزیابی سه روش متداول ورزش درومانی در بیماران مبتلا به کمر درد و مطالعه چگونگی تاثیر هر یک از این ورزش ها بر شدت درد و درصد ناتوانی ناشی از کمر درد است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 25 بیمار مبتلا به کمر درد مزمن مکانیکی با شرایط شغلی یکسان انجام شد. میزان شدت درد توسط جدول ارزیابی عددی درد، و درصد ناتوانی ناشی از کمر درد توسط پرسشنامه اوسوستری مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان اعتبار داده ها نیز بوسیله آزمون کندال محاسبه شد. افراد مورد تحقیق به سه زیر گروه تقسیم شدند به گونه ای که میانگین متغیرها در سه گروه، اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. گروه اول با تعداد 8 نفر ورزش های ویلیامز را انجام دادند، و گروه دوم با تعداد 7 نفر ورزش های مکنزی، و گروه سوم با تعداد 10 نفر بودند که ورزش های ثبات دهنده را انجام دادند. طبق برنامه هر گروه طی دو مرحله 6 هفته ای (6 هفته اول 6 روز در هفته و 6 هفته دوم 3 روز در هفته – (یکروز در میان) و در مجموع 12 هفته ورزش های مربوط به خود را انجام دادند. ارزیابی آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و انجام آزمون های ویلکاکسون – فریدمن – کروسکال والیس و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دادند که ورزش های انجام شده در هر سه گروه با کاربرد ورزش های تقویتی عضلات ستون فقرات می توانند برکاهش درد بیماران موثر باشند. البته زمان و سرعت کاهش درد، درصد ناتوانی و ماندگاری تاثیر ضد درد در گروهی که ورزش های ثبات دهنده را انجام داد با دوگروه دیگر اختلاف معنی دار وجود داشت. (0.01=P)
    نتیجه گیری
    بنابراین در هر سه روش درمانی درد بیمار کاهش می یابد، لیکن ورزش های ویلیامز و مکنزی همیشه در شرایط استاتیک انجام می شوند و یک گروه عضلانی خاص را تقویت می کنند، اما در ورزش های ثبات دهنده، علاوه بر تقویت عضلات در شرایط استاتیک تقویت عضلات، در شرایط دینامیک نیز صورت می گیرد. بیمار از شرایط انجام تمرینات سبک به سمت تمرینات سنگین، و در نهایت به سوی بهبود شرایط تعادل از دست رفته پیش می رود، به همین دلیل انجام این ورزش ها علاوه بر تسریع در کاهش درد موجب بهبود شرایط ذهنی فرد، بهبود اعتماد به نفس و در نهایت کاهش درصد ناتوانی ناشی از کمر درد می شوند.
    کلیدواژگان: کمردرد مکانیکی، تمرین درمانی، درصد ناتوانی، پرسشنامه اسوستری، ورزشهای ثبات دهنده
  • مینا اوحدی، فربد فدایی، نازلی خدایاری، علیرضا رحیمی، حسین نجم آبادی صفحه 16
    هدف
    نقص در سامانه ی نقل و انتقال دوپامین، می تواند به عنوان یکی از علل بیماری اسکیزوفرنی مطرح شود. ترانسپورتر دوپامین (DAT1) باز جذب دوپامین از انتهای سیناپس های عصبی را بر عهده دارد، بنابراین نقش مهمی را در تنظیم نقل و انتقال دوپامین ایفا می کند. در این تحقیق، همراهی احتمالی پلی مورفیسم 67T/A- واقع در پروموترژن DAT1 با بیماری اسکیزوفرنیا به وسیله روش توصیفی مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش بررسی
    یکصد بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا (طبق معیارهای DSM_1V) برحسب مصاحبه بالینی، و یکصد نفر گروه شاهد متناسب و غیر بیمار از نظر ژنوتیپ ها و درصد الل های مربوط به پلی مورفیسم مذکور بررسی شدند.
    یافته ها
    درصد ژنوتیپ ها در گروه بیمار و شاهد به ترتیب، به قرار زیر است:%12=TT، %59=AT، %29=AA%5=TT، %38=AT، %57=AA
    نتیجه گیری
    ارزشP به دست آمده در تحقیق کمتر از 0003/0 می باشد. این یافته ها برای نخستین بار در جهان مدرکی دال بر ارتباط پلی مورفیسم واقع در پروموترژن DAT1، با سبب شناسی اختلال اسکیزوفرنیا در جمعیت مورد بررسی را نشان می دهد. برای ارزیابی بیشتر اهمیت یافته های ما پژوهشهای بیشتری با نمونه های مشتقل و بررسی های همراهی، بر پایه خانواده ضروری است.
    کلیدواژگان: ژن انتقال دهنده دوپامین، پروموتر، اسکیزوفرنیا، ارتباط، دوپامین، پلی مورفیسم
  • پروانه محمدخانی، محمدرضا محمدی، ابراهیم رضایی دوگاهه، محمد علی نظری صفحه 20
    هدف
    حوادث آسیب زای بسیاری از جمله بلایای طبیعی، آزارهای جسمی، روان شناختی و جنسی برای کودکان حادث می شود. شواهد زیادی وجود دارد، مبنی براین که چنین تجاربی می توانند به مجموعه ای از آثار روان شناختی منتهی شوند. رویارویی کودکان با این ضربات دارای عوارض منفی بر سلامت روانی آنان است، اضطراب، افسردگی، فشار روانی پس از ضربه و گسستگی، خشم و پرخاشگری از جمله این عوارض است. به نظر می رسد که آثار حوادث آسیب زا به صورت معنا داری، به نوع و شدت ضربه مربوط باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین شدت و نوع ضربه با اثرات ناشی از آنها است.
    روش بررسی
    3042 دانش آموز مذکر و مونث مدارس راهنمایی که در یک مطالعه زمینه یابی برای برآورد شیوع نقطه ای کودک آزاری شرکت کرده بودند، فهرست نشانگان ضربه روانی-فرم الف (TSCC-A) و مقیاس خودگزارشی کودک آزاری (CASRS) را تکمیل کردند. پس از شناسایی کودکان آزار دیده، نشانگان ضربه در آنها مورد مقایسه قرار گرفت. TSCC-A سنجه ای خودگزارشی در مورد آشفتگی پس از ضربه و نشانه شناسی روان شناختی در کودکان 8 تا 16 ساله مذکر و مونث است. این سنجه در ارزیابی کودکانی که حوادث فشار از جمله حملات جسمی و جنسی، قربانی شدن توسط هم سالان، فقدان های اساسی، مشاهده خشونت در دیگران و بلایای طبیعی را تجربه کرده اند مفید است. TSCC-A اشاره ای به موضوعات جنسی نمی کند. CASRS یک مقیاس خودگزارشی است که کودک آزاری و غفلت را با 38 ماده و چهار خرده مقیاس (آزار روان شناختی، غفلت، آزارجسمی و جنسی) می سنجد.
    یافته ها
    با در نظر گرفتن نوع تجربه آسیب زا، نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن است که کودکان آزار دیده در مقایسه با گروه آزار ندیده بطور قابل توجهی نمرات بالاتری را در مقیاس ها و خرده مقیاس های TSCC-A دریافت می نمایند. آنها خصوصا نشانگان ضربه بیشتری را مقیاس افسردگی، اضطراب، فشار روانی پس از ضربه، خشم و گسستگی در مقایسه با کودکان بهنجار گزارش می کنند.
    نتیجه گیری
    شدت نشانه شناسی حوادث آسیب زا به نوع و میزان این حوادث مربوط می باشد.
    کلیدواژگان: نشانه شناسی ضربه، کودکان آزاردیده، فهرست نشانه های ضربه روانی برای کودکان (فرم الف)
  • مژگان مقدم، مهیار صلواتی، اسماعیل ابراهیمی، امیر مسعود عرب صفحه 29
    هدف
    مطالعات متعددی تاثیرات خستگی عضلانی، بر حس عمقی و کنترل عصبی عضلانی را نشان داده اند. با این حال، تمامی مطالعات موجود صرفا تاثیر خستگی موضعی در عضلات ناحیه مچ پا، بر کنترل پاسچرال را مورد بررسی قرار داده اند و، تاکنون پژوهشی که به بررسی تاثیر خستگی عضلات پروگزیمال اندام تحتانی بر کنترل پاسچرال پرداخته باشد مشاهده نشده است. مقایسه میزان تغییرات در پارامترهای کنترل پاسچرال بعد از خستگی ایزوکینتیک عضلات پروگزیمال و دیستال اندام تحتانی.
    روش بررسی
    نمونه مورد مطالعه تعداد 20 نفر مرد جوان سام بود (سن:4/2-/+6/22 سال، قد 6/3-/+7/173 سانتی متر، وزن: 9/7-/+3/63 کیلوگرم). تعداد جلسه های آزمون 4 جلسه بود که ترتیب آنها براساس محل و صفحه خستگی به صورت تصادفی انتخاب می شد. با استفاده از دینامومتر ایزوکینتیک بایودکس، در هر یک از جلسات، خستگی در یکی از گروه های عضلانی زیر ایجاد می شد: پلانتار/دورسی فلکسورهای مچ پا، اورتور/اینوتورهای مچ پا، فلکسور/اکستنسورهای ران، و ابداکتور/بایودکس استفاده شد و شاخص های ثباتی کلی، قدامی /خلفی، و طرفی ثبت می شد. مقادیر بالاتر این شاخصها نشانگر مهارت تعادلی کمتری بود.
    یافته ها
    تحلیل نتایج تعادلی قبل و بعد از خستگی در تمامی جلسه های آزمون، نشانگر افزایش معنی دار تمامی شاخص های ثباتی می باشد. تحلیل واریانس برای اندازه های مکرر بر روی میزان تغییرات شاخصهای ثباتی در هر جلسه آزمون صورت گرفت، نتایج نشان داد که خستگی عضلات مفصل ران باعث افزایش بیشتری در شاخصهای ثباتی نسبت به عضلات مچ پا می شود.
    نتیجه گیری
    خستگی ایزوکنیتیک عضلات مچ و ران، باعث کاهش معنی دار توانایی کنترل پاسچرال در مردان سالم جوان می شود. به علاوه، یافته های تحقیق حاکی از آن است که عضلات مفصل ران نقش برجسته تری در کنترل پاسچرال دارند.
    کلیدواژگان: خستگی عضلانی، کنترل پاسچرال، اندام تحتانی، ایزوکینتیک
  • مهشید نوری، محمود میناکاری، سید جلال صدرالسادات، شهریار شهیدی، محمود حیدری صفحه 37
    هدف
    پژوهش حاضر به بررسی وضعیت سلامت روانی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی استان تهران پرداخته است. سوال اساسی مورد آزمایش این بود که آیا میزان سلامت روانی و علائم نه گانه آن برحسب آزمون SCL-90-R در زنان سرپرست خانوار تحت پوشش و غیر تحت پوشش سازمان مذکور متفاوت است.
    روش بررسی
    180 نفر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی استان تهران به صورت تصادفی-سهمیه ای از بین زنان تحت پوشش انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت از آزمون SCL-90-R و یک پرسشنامه اطلاعاتی، روش پژوهش مورد – شاهدی از نوع مقطعی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای، t مستقل، رگرسیون چند متغیری و آزمون فریدمن استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین حاصل از نمرات آزمون سلامت روانی SCL-90-R و علائم نه گانه آن در آزمودنی های گروه مورد به طور معنی داری بالاتر از میانگین حاصل از نمرات همان آزمون در جامعه بهنجار ایرانی است و حاکی از آن است که این زنان در معرض آسیب های روانی قرار دارند.
    نتیجه گیری
    شدیدترین علائم در آزمودنی های گروه مورد افسردگی و شکایت جسمانی است، آزمودنی های گروه شاهد به طور معنی داری (P=0.016) ازآزمودنی های گروه مورد نیز افسرده ترند. همچنین درآمد زنان سرپرست خانوار، درآمد سرانه افراد تحت تکفل ایشان و سلامت جسمانی خود آنان نیز پیش بینی کننده های معتبری برای سلامت روانی این زنان می باشد و که این نتیجه موید یافته های پژوهشی های مربوط پیشین و مبین آن است که توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی این زنان حائز اهمیت خاص است.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، زنان سرپرست خانوار، سازمان بهزیستی استان تهران
  • احمدعلی اکبری کامرانی، فتح الله آزادی، مهیار صلواتی بهروز کاظمی صفحه 45
    هدف
    با افزایش سن در سالمندان توانایی هایشان کاهش می یابد، و این کاهش توانایی ها باعث افزایش احتمال زمین خوردن و به تبع آن کاهش کیفیت زندگی فرد می شود. هدف این مطالعه شناسایی سالمندان مقیم در آسایشگاه می باشد که در معرض خطر زمین خوردن برای دستیابی به این هدف از دو روش ارزیابی عملکردی مقیاس تعادل برگ(1) و مقیاس تینه تی(2) استفاده شده و شاخص های اعتبار بهترین روش، محاسبه گردید.
    روش بررسی
    این طرح یک تحقیق متدولوژیک غیر مداخله ای آینده نگر، از نوع مطالعه اعتبار افتراقی(3) است و برای ارزیابی مقایسه ای اعتبار افتراقی دو روش ارزیابی بالینی در سالمندان با و بدون سابقه زمین خوردن انجام شده است. تعداد زمین خوردن سالمندان آسایشگاهی در مدت 6 ماه به صورت آینده نگر بررسی شد. در پایان، سالمندانی که در این مدت دوبار یا بیشتر زمین خورده بودند در گروه با سابقه زمین خوردن(4) و آنهایی که در این مدت زمین نخورده بودند در گروه بدون سابقه زمین خوردن(5) قرار داده شدند. نمونه ها شامل 21زن و 33 مرد با میانگین سنی 79-75 سال بودند، (انحراف معیار: 47/8 و دامنه 98-61) که در فعالیت های روزمره مستقل بوده و قادر به ده متر راه رفتن با یا بدون استفاده از وسایل کمکی و... بودند و به طور آگاهانه داوطلب شرکت در مطالعه شدند. متغیرهای زمینه ای تحقیق عبارت بود از: سن، جنس، استفاده یا عدم استفاده از وسایل کمکی، قد، وزن، تعداد داروهای مصرفی و تعداد بیماری. متغیر مستقل اصلی زمین خوردن و متغیر وابسته نتایج دو روش ارزیابی عملکردی بودند.
    یافته ها
    آزمون T مستقل نشان دهنده اختلاف آماری معنی دار میانگین امتیازهای مقیاس تعادل برگ (0.0001=P) و مقیاس تینه تی (0.0001=P) در دو گروه با سابقه زمین خوردن و بدون سابقه زمین خوردن بود.
    نتیجه گیری
    نتایج آزمون Logistic Regression نشان دهنده اعتبار افتراقی بسیار بالاتر نتایج آزمون مقیاس بالانس برگ، نسبت به مقیاس تینه تی بود. بررسی شاخص های اعتبار روش ارزیابی مقیاس تعادل برگ نشان می دهد که توجه به همه شاخص های اعتبار بایستی اساس تصمیم گیری های کلینیکی باشد.
    کلیدواژگان: سالمندان، زمین خوردن، روش های ارزیابی عملکردی
  • گیتا موللی، اکبر بیگلریان صفحه 53
    آزمون لب خوانی برای ارزیابی میزان توانایی لب خوانی و سطح بندی در آموزش لب خوانی به کار می روند، و بر دو نوع اند تحلیلی و ترکیبی. آزمون شماره 2 سارا آزمونی تحلیلی و مکمل آزمون تکمیلی شماره 1 سارا (1) است.
    هدف
    ساخت آزمون لب خوانی (واج های بی معنا) و اجرای آن روی گروهی از افراد شنوا
    روش بررسی
    پژوهش به شیوه توصیفی تحلیلی، در دو مرحله تهیه مواد و اجرای آزمایشی انجام شده است. همه واج های زبان فارسی در زمینه واکه – همخوان – واکه قرار داده شدند. در مرحله اجرا 88 نفر با شنوایی و بینایی هنجار (58 مرد و 30 زن) در محدوده سنی 85-17 سال مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    1- آزمون لب خوانی سارا (شماره2) شامل 23 ماده آزمونی دوهجایی بی معنا. 2- توانایی تشخیص واجهای زبان فارسی در 6 گروه هم آوا. 3- روایی، محتوایی آزمون 4- عدم وجود تفاوت معنادار بین نتایج آزمون و آزمون مجدد (پایانی آزمون).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، آزمون لب خوانی شماره 2 سارا طراحی شد که آزمونی روا و پایا جهت ارزیابی توانایی لب خوانی واجهای زبان فارسی است. آزمون حاضر صرف نظر از بافت ساده اش، اطلاعات بسیار مفیدی در مورد توانایی لب خوانی افراد به ما ارائه می دهد و تکمیل کننده آزمون های ترکیبی (با مواد آزمونی واژه با جمله) است.
    کلیدواژگان: لب خوانی، ناشنوا، توانبخشی، آزمون تحلیلی
  • محمدرضا محمدی، بیتا مسگرپور، علی دلیری همپا، الهه سهیمی ایزدیان، حمیدرضا ادهمی صفحه 59
    درصد زیادی از افراد کهنسال، مبتلا به اختلالات روانی هستند و به طور معمول روان درمانی دارویی به منظور درمان و کنترل اختلالات رفتاری آنها مورد استفاده قرار می گیرد. کهنسالی، در بیشتر موارد به بیماری های مزمن و متعددی منجر می شود که موجب ناتوانی، کاهش عملکرد و ضعف عمومی در این افراد می شود. روند طبیعی پیری، خود به تنهایی بر لزوم تغییر در شیوه دارو درمانی را در افراد مسن تاکید می کند. بدلیل بروز بیماری های مختلف ناشی از افزایش سن الگوی مصرف دارو و تجویز داروهای متعدد، بخصوص در بیمارستان ها و خانه های سالمندان تغییر می کند. گوناگونی و تحولات معمول در شیوه زندگی افراد کهنسال نیز تاثیر عمده ای بر روش مصرف دارو در آنان دارد. این مقاله ضمن بررسی مقالات و منابع متعدد به بحث در مواردی چون مروری بر متابولیسم دارویی در افراد مسن، با تاکید بر داروهای سایکوتروپیک، و شیوه مصرف و تجویز دارو در افراد کهنسال مبتلا به اختلالات روانی و نگرانی های مربوط به آن می پردازد.
    کلیدواژگان: کهنسالی، داروهای روان درمان بخش، متابولیسم دارویی، داروهای سایکوتروپیک
  • پروانه کریم زاده صفحه 67
    بیماری کمبود آنزیم بیوتینیداز از بیماری های متابولیک نادر مادرزادی است که اگر در مراحل اولیه زندگی تشخیص داده شود براحتی قابل درمان بوده و از عقب ماندگی ذهنی و جسمی دائم در بیمار پیشگیری خواهد کرد.
    بیماری به صورت اتوزومال مغلوب به ارث می رسد و شیرخوار دارای علائمی چون اسیدوز لاکتیک، آلوپسی، آتاکسی، پاراپلژی اسپاستیک، تشنج و تاخیر تکاملی است. هم چنین در پوست بیماران تحریکات پوستی اریتماتوز قابل مشاده یوده و اختلال شنوایی و بینایی نیز از دیگر علائم بیماری است. بیمارانی که معرفی می شوند دچار نقص آنزیم بیوتینیداز بودند که در بیمارستان مفید به تشخیص این بیماری رسیده اند. بیمار اول شیرخوار 3ماهه و مذکر و بیمار دوم شیرخوار 5ماهه و مذکر که هر دو با تشنج های مکرر و تاخیر تکاملی مراجعه نمودند. در معاینه متوجه آلوپسی و اسپاستیسیتی اندام ها شدیم و در بررسی های به عمل آمده افزایش لاکتات، آمونیاک و اسیدوز متابولیک مشاهده گردید. در هر دو مورد سطح سرمی آنزیم بیوتینیداز کاهش قابل ملاحظه ای نشان داد که کلیه علائم بیماران با بیوتین برطرف گردید. مورد سوم شیرخوار 8 ماهه و مونث بود که با تاخیر تکاملی و لکه های اریتماتوز بدور دهان و مقعد مراجعه نمود که در این مورد نیز پس از تشخیص، با درمان بیوتین کلیه علائم بیمار بهبود یافت.
    کلیدواژگان: کمبود آنزیم بیوتینیداز، بیماری متابولیک مادرزادی، گزارش 3 مورد
  • حسین داهیفر، جلال الدین محمدی، علی فرجی، سعید یعثوبی صفحه 70
    سندرم گرب یک دیسپلازی آکرومزوملیک ارثی مغلوب است. در این گزارش یک شیرخوار 5ماهه تهرانی مورد بررسی قرار گرفت. فنوتیپ او به صورت سیستم اسکلتی محوری طبیعی و اندام های بسیار کوتاه و بد شکل بود.
    اندام های فوقانی و تحتانی بسیار کوتاه بودند. در رادیوگرافی هومروس و فمور نسبتا قابل رویت بوده و اولنا، فیبولا و تیبیا اصلا وجود نداشت. قسمتی از رادیوس در رادیوگرافی به صورت دفرمه دیده می شد. مفاصل کارپ، تارس، دست و پا وجود نداشتند و انگشتان به شکل دکمه دیده می شدند.
    کلیدواژگان: اندام های کوتاه، سندرم گرب، ناهنجاریهای مادرزادی
|
  • Farshad Okhovatian, Sedigheh Kahrizi, Ali Samadi, Pour Page 7
    Objective
    The aim of this study was to determine the efficacy of three common remedial exercises and then compare them in severity of pain and disability in patients with chronic low back pain.
    Materials and Methods
    25 patients with same as level of physical activity and history of mechanical low back pain during 6-12 months ago invited to participate to this clinical trial. After routine physical exam, severity of pain and disability due to low back pain was evaluated with visual analog scale (VAS) and Oswestry Questionnaire (OSWQ) respectively. Patients distribute to three subgroups (stabilization exercise=10pateints, Williams exercise=8patients, McKenzie exercise=7patients). Means difference of pain score and OSWQ (disability index) in all groups wasnt significant. Patients had done exercises according to name of their group during 12 weeks. At first all groups performed a complete set of exercises every day in 6 weeks. Then second 6 weeks exercises had done every other day (3 days per week). After testing the repeat ability of the parameters, reassessment of parameters was performed at the end of every 3 weeks. Data analysis was done with SPSS software. Friedman and Willcoxon tests were used for determination and analysis of data in three groups and then Kruskal-Wallis test and Mann-Whitney was done for determination of differences between three groups.
    Results
    Data showed that all exercise regimens can decrease pain and disability index (P<0.000l). Though decrease of pain and OSWQ in stabilization group was faster than the other groups (P<0.05).
    Conclusion
    All exercise regimens due to their strengthening properties and special affects on muscles and joints of lumbopelvic region can decrease severity of pain even acute pain. But according to the effect of pain chronocity to surrounding tissues and receptors of lumbopelvic region and also central effect of pain (reorganization of motor cortex), which exercise can more effect than the other to this parameters that can more and more affect the surrounding tissues and receptors of lumbopelvic region so in the long time stabilization exercise according to activate inhibited local stabilizing muscles and then global muscle in stable position and unstable position can more effective than the other exercise regimens.
    Keywords: Low back pain, OSWQ, Remedial exercies, Stabilization exercise
  • Mina Owhadi, Farbod Fadaei, Nazli Khodayari, Alireza Rahimi, Hossein Najm, Abadi Page 16
    Objective
    Dysfunction of the central dopaminergic neurotransmission has been suggested to play an important role in the etiology of schizophrenia. The dopamine transporter (DAT1) mediates the active reuptake of dopamine from the synapses and thereby plays a key role in the regulation of the dopaminergic neurotransmission. In this study, we sought to determine the possible association of the DAT1 gene core promoter polymorphism-67A/T with schizophrenia in a case control study.
    Materials and Methods
    The allele and genotype frequencies of the polymorphism were studied in 100 patients and 100 controls, which were matched on the basis of sex, age and ethnicity.
    Results
    The genotype frequencies in the patients group were as follows: AA 29%, AT 59%, TT 12% vs. the genotype frequencies in the control group: AA 57%, AT 38%, TT 5%, IX2=16.54, df-2, OR=2.25 (95%CI1.46-3, 45, P&le0.0003)].
    Conclusion
    For the first time, these findings provide tentalive evidence for the contribution of the DAT1 gene core promoter polymorphism to the etiopathology of schizophrenia at least in the Iranian male population that we studied. Replication studies of independent samples and family-based association studies are necessary to further evaluate the significance of our findings.
    Keywords: DAT 1, Promoter, Schizophrenia, Association, Dopamine polym
  • Parvaneh Mohammadkhani, Mohammad Reza Mohammadi, Ebrahim Rezaee, Dogaheh, Mohammad Ali Nazari Page 20
    Objective
    There are many traumatic events (including natural disasters, physical, psychological and sexual abuse) that may befall children and there is clear evidence that such experiences can produce a plethora of negative psychological effects. Children’s exposure to such traumas has been associated with a wide variety of negative mental health outcomes, including anxiety and depression, post-traumatic stress and dissociation and anger and aggression. It seems that the impacts of traumatic events are significantly related to type and intensity of trauma.
    Materials and Method
    Through a systematized clustral sampling 3042 male and female students from junior high school who were participated in a survey study for investigating point prevalence of child abuse, completed Trauma Symptoms Checklist for Children-Alternate Version (TSCC-A) and Child Abuse Self-report Scale (CASRS). After recognition of abused children, they were compared based on trauma symptoms. TSCC-A is a self-report measure of post-traumatic distress and related psychological symptomatology in male and female children aged 8-16 years. It is useful in the evaluation of children who have experienced traumatic events, including physical and sexual assault, victimization by peers, major losses, the witnessing of violence done to others and natural disasters. TSCC-A makes no reference to sexual issues. CASRS is a self-report scale to assess child abuse and neglect with 38 items and four subscales (psychological abuse, neglect, physical and sexual abuse).
    Results
    Considering the type of traumatic experiences, the results showed that abused children significantly received higher scores in scales and subscales of TSCC-A than nonabused group. They specially reported more symptoms (depression, anxiety, post-traumatic stress, anger and dissociation) comparing normal children.
    Conclusion
    It is concluded that the type and rate of traumatic event is related to intensity of symptomatology.
    Keywords: Trauma symptomatology, Abused children, TSCC, A
  • Mozhgan Moghadam, Mahyar Salavati, Esmaeil Ebrahimi, Amir Masoud Arab Page 29
    Objective
    Several studies have shown the effects of muscular fatigue on proprioception and neuromuscular control. However all available researches have studied just the effect of local fatigue in ankle joint muscles on postural control, and no study have found about the effect of fatigue in proximal muscles of the lower extremity on postural control. To compare changes in postural control parameters after isokinetic fatigue of proximal and distal muscles of lower extremity.
    Materials and Methods
    Subjects were twenty healthy men (age: 22.6±2.4 years, height: 173.7± 3.6 cm, weight: 63.3±7.9kg). There were 4 test sessions, with a randomized order according to site and plane of fatigue. During each session one of these muscle groups was fatigued using a Biodex isokinetic dynamometer: ankle plantar / dorsi flexors, ankle evertor / inventors, hip flexor / extensors and hip abductor/adductors. The biodex stability system was used to perform dynamic balance test before and after muscle fatigue in each session. Overall, anterior / posterior, and medial/lateral stability indices were recorded. The higher the stability indices, the lower the balancing skill.
    Results
    Analysis of pre-and post fatigue balance results of all sessions, demonstrated significant increase (P<0.05) in all stability indices. Repeated measures ANOVA performed on the rate of changes in stability indices during each session revealed that hip muscle fatigue caused much more increase in stability indices than ankle muscle fatigue (P<0.05).
    Conclusion
    Isokinetic fatigue of both ankle and hip muscles significantly decreases postural control ability in healthy young men. In addition, our findings suggest that the hip joint musculature plays a more prominent role in postural control.
    Keywords: Muscles fatigue, Postural control, Lower extremity isokinetic
  • Mahshid Nouri, Mahmoud Minakari, Seyyed Jalal Sadrosadat, Shahriar Shahidi, Mahmoud Heidari Page 37
    Objective
    The present research investigates the state of psychological health in women who are heads of household and are under welfare protection by the Welfare Organization in Tehran province. The basic research question was whether or not the level of psychological health and its nine indicators according to SCL-90-R are different in women heads of house hold that are under welfare protection compared to women heads of house hold that are not under welfare protection.
    Materials and Methods
    Subjects were over 180 women who were chosen randomly from four different areas in Greater Tehran. The instruments used in this study were SCL-90-R and a demographic questionnaire. A case-control cross sectional method was employed in the present study. Data were analyzed using single-case t-test, independent t-test, and multi-variant regression and Friedman test.
    Results
    Results show that the mean score for psychological health and its nine indicators in the experimental group were significantly higher than the mean score for normal Iranian population (p=0.0009). This indicates that women who are heads of households in Iran are at a higher risk for psychological disorders. The strongest indicators of psychological disorder in these women were depression and psychosomatic complaints. Furthermore, women who are not under welfare protection are significantly more depressed than women who are under welfare protection (p=0.016).
    Conclusion
    Factors which reliably predict women's psychological health are women's income, the income of family members and their own physical health. These results support previous in the field reiterating the fact special attention should be paid to the economical welfare and standards of living in these women.
    Keywords: Psychological health, Women heads of household, Tehran provinc welfare organization
  • Ahmad Ali Akbari, Kamrani, Fathollah Azari, Mahyar Salavati, Behrouz Kazemi Page 45
    Objective
    Aging decline abilities and leads to increased risk of falling and subsequently poorer quality of life. The objective of this study was to identify a proper assessment for risk of falling among institutionalized elderly people.
    Materials and Methods
    Prospective non–interventional methodological discriminative–validation study in order to make a comparative assessment of the discriminative validity of the two clinical assessment methods among the elderly people with/ without history of falling. The frequency of falls within 6 months among institutionalized elderly individuals was prospectively studied. Finally, those having had two or more falls within 6 months were enrolled in the faller group and those having no falls within 6 months were enrolled in the non-faller group. Twenty-one women and 33 men (mean age: 75.79, standard deviation [SD]: 8.47, range: 61-98) independent in their daily activities and able to walk 10 meters using / without assistive devices volunteered to participate in the study with awareness. Background variables included age, gender, use / nonuse of assistive devices, height, weight, number of the drugs used, and number of the diseases independent variable was history of falling and dependent variables were the results of the two functional assessment methods. In order to accomplish the aim of study, two functional assessment methods, Berg scale and Tinetti scale, were used and the validity indices of these methods were calculated.
    Results
    Independent t test indicated a significant difference between the two groups of fallers and non-fallers in the mean scores on Berg Balance Scale (p=0.00l) and Tinetti Scale (p=0.00l).
    Conclusion
    The results of logistic regression test indicated much more discriminative validity for Berg Balance Scale test than Tinetti Scale test. Studying the validity of Berg Balance Scale assessment method showed that all validity indices should be regarded as bases for clinical decision.
    Keywords: Elderly people, Fall(s), Functional assessment method(s)
  • Gita Movallali, Akbar Biglarian Page 53
    Objective
    We need lipreading tests in order to evaluate patient’s lipreading skills and necessary instructions. These are two kinds of lipreading test: synthetic & analytic. Sara (2) lipreading test is an analytic test and complementary of Sara (1) lipreading test which was a synthetic one (Movallali, 2000). Developing a lipreading test and standardization of the test in a group with normal hearing and vision was the aim of this study.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive-analytical survey and its subjects included: 1) All Persian phonemes that were put in a VCV context. 2) 88 normally hearing and vision adults (58 males, 30 females) ranged from 17 to 85 years old).
    Results
    1) “Sara Lipreading Test” (Number 2), composed of 23 nonsense two syllable VCVs. 2) Lipreading ability of Persian phonemes in 6 groups of homophones. 3) Subjects could distinguish between visems in 6 different homophone groups. 4) Content validity of the test. 5) No significant difference between test and retest.
    Conclusion
    According to the results of this study, “Sara (2) Lipreading Test” is a valid and reliable analytic test for assessing lipreading ability of Persian phonemes and despite of its simple structure, gives us a lot of valuable information about lipreading skills and is complementary of synthetic lipreading tests.
    Keywords: Lipreading (speech reading), Deaf, Rehabilitation, Analytic test
  • Mohammad Reza Mohammadi, Bita Mesgar, Pour, Ali Daliri, Hampa, Elaheh Sahimi, Izadian, Hamid Reza Adhami Page 59
    Mental disorders are present in a large percentage of the older adults and psychotherapeutic medications are most commonly used to manage behavioral problems. Elderly leads to multiple chronic diseases, disability, declining function and frailty that affecting it. Chronologic age is only one determinant of the changes pertinent to drug therapy that occur in older people. Drug usage patterns also change as a result of the increasing incidence of disease with age and tendency to prescribe heavily for patients in hospitals and old folks’ homes. General changes in the lives of older people have significant effect on the way of the medications is used too. This article discusses about drug metabolism (with specific consideration on the psychotropic drugs), psychotropic drugs consumption and prescription in elderly with psychiatric disorders wl.ich use to various articles.
    Keywords: Elderly, Psychotherapeutic medications, Drug metabolism, Psychotropic drugs
  • Parvaneh Karim, Zadeh Page 67
    Biotinidase deficiency is a rare metabolic disease that is transmitted as an autosomal recessive trait. The clinical manifestations of the disease are, lactic acidosis, alopecia, ataxia, spastic paraplegia, seizure and developmental delay. Other clinical features are erythematous rash, hearing and visual loss. In this 4 article we report 3 patients with complete biotinidase deficiency. First patient was an Infant (3 months old-male) and second patient was an infant (5months old-male) that both of them referred for developmental delay, seizure, alopecia and spastic paraplegia. Laboratory exam showed hyper ammonia, lactic acidosis and the level of Biotinidase was remarkable deficient. All of the symptoms and signs were improved with Biotin. The third patient (8 months old-female) referred for developmental delay and erythematous rash around the orifices. The laboratory exam showed Biotinidase deficiency and all of the symptoms improved with Biotin.
    Keywords: Biotinidas defficiency_Metabolic disease_Report of 3 cases
  • Hossein Dahi, Far, Jalaledin Mohammadi, Ali Faraji, Saeed Yasoubi Page 70
    Grebe syndrome is a recessively inherited acromesomelic dysplasia. We studied clinically and radiographically, a 5 months old infant, originated from Tehran, Iran. The phenotype is characterized by a normal axial skeleton and severely shortened and deformed limbs. Upper and lower limbs were very short and in radiography Humerus and femur were relatively normal, the Ulna was absent and a short deformed Radius was seen, also Tibia and Fibula were not seen. Several joints of Carpus, Tarsus, hand, and foot were absent.
    Keywords: Short extremities, Grebe syndrome, Infantile malforrmation