فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال ششم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1384)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 17، پاییز 1384)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1384/09/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سخن سردبیر
    فریدون لایقی صفحه 5
  • مقالات تحقیقی
  • رحمت الله حافظی، نیلوفر صفاریان، سیدمنصور رایگانی، محمدرضا نیکو صفحه 6
    هدف
    درد سینه عضلانی - اسکلتی یک تشخیص شایع بخشهای اورژانس و عمومی می باشد و واژه کوستوکندریت اغلب به جای آن و به عنوان مترادف استفاده می شود. تشخیص معمول آن توسط رد سایر علل و بیماری ها است.
    ارزیابی نقش دستگاه عضلانی - اسکلتی در بیماران با درد قفسه سینه و ارزیابی نرمال قلبی هدف این مطالعه می باشد.
    روش بررسی
    971 بیمار که به علت آنژین صدری یا درد سینه ارجاع داده شده بودند، به طور آینده نگر بررسی شدند. ارزیابی های قلبی شامل: شرح حال، معاینه، ECG، Chest X Ray، اکوکاردیوگرافی، اسکن پرفیوژن و آنژیوگرافی در بیماران بر حسب مورد انجام شد. یکصد بیمار با علایم عضلانی - اسکلتی و ارزیابی های قلبی نرمال مورد بررسی قرار گرفتند. این گروه 100 نفری توسط متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی مورد معاینه قرار گرفتند و شرح حال و معاینه و گرافی مهره های گردنی، نوار عصبی - عضلانی و آزمایشات لازم نیز برای آنها انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس تحقیق ما 10.3 درصد از بیماران با درد سینه دارای مشکلات عضلانی - اسکلتی بودند. از 100 بیمار با درد سینه عضلانی - اسکلتی و متوسط سن 43.2، 71 درصد آنها زن بودند. 38 درصد بیماران درد در ناحیه اسکاپولای چپ، و 60 درصد آنها نقاط حساس به درد، مخصوصا در عضلات پشت گردن و اپی کندیل خارجی هومروس داشتند شیوع EMG/NCS پاتولوژیک 35درصد و بیشتر شامل رادیکولوپاتی گردنی بود شیوع پاتولوژیک گرافی های گردنی 26 درصد و بیشتر شامل استئوآرتریت مهره های گردنی بود.
    نتیجه گیری
    این مقاله علل درد سینه عضلانی - اسکلتی را مورد بررسی قرار می دهد و یک روش ارزیابی و پیگیری را معین می کند. نتایج، ارتباط غیر علیتی را بین اختلال عملکرد سیستم عضلانی - اسکلتی و درد سینه آتیپیک نشان می دهند. یک معاینه دقیق شامل دامنه حرکتی ستون فقرات و لمس نقاط حساس باید انجام شود.
    کلیدواژگان: درد سینه، درد عضلانی، اسکلتی، ارزیابی عصبی، عضلانی، ارزیابی قلبی
  • دکترسیدجلال صدرالسادات، زهرا محمدی رستم کلاته، دکترعلیرضا کلدی صفحه 10
    هدف
    در این تحقیق، تاثیر برنامه روزانه مقیمان در مرکز اجتماع درمان مدار بر روابط اجتماعی آنان بررسی شد. از آنجاییکه انسان یک موجود اجتماعی است پس توانایی یادگیری هنجارها و ارزشهای فرهنگ خود را دارد، پس می آموزد که در تعامل با شبکه روابط اجتماعی اش چگونه برخورد نماید.
    روش بررسی
    ترک اعتیاد به شیوه therapeutic community از جمله روش های ترک اعتیاد می باشد که در آن به افراد مراجعه کننده به قصد ترک پایدار یا طولانی مدت مواد، آموزشهایی داده می شود. این آموزشها موجب تغییر گام به گام و موثر در افراد است که نگرش آنان نسبت به امور مختلف از جمله مصرف مواد را تغییر می دهد. در این مطالعه، 30 نفر از افراد بعنوان نمونه مطالعه در معرض اجتماعی شدن مجدد resocialization قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بررسی تاثیر برنامه روزانه مقمیان در مرکز اجتماع درمان مدار بر روابط اجتماعی آنان در خارج از مرکز نتایج به دست آمده نشان داد که آموزشهای ارایه شده در مرکز TC بر بهبود روابط اجتماعی افراد موثر واقع شده است، که میزان همبستگی 0.41 در سطح معنی داری. 0.03 می باشد. یعنی کسانی که برای ترک پایدار مواد به مرکز مراجعه کرده اند روابط اجتماعی مناسبی را از خود نشان داده اند. این بهبود روابط زمانی بیشتر احساس می شود که فرد مشارکت بیشتری در برنامه های ارایه شده در مرکز داشته باشد.
    نتیجه گیری
    این برنامه ها که به صور مختلف اعم از برنامه جلسات صبحگاهی morning meeting، کلاسهای روانشناسی، جلسات مشاوره فردی و گروهی و سایر برنامه های برگزار شده اجرا می گردد باعث می شود که فرد در فرایند اجتماعی شدن مجدد قرار گرفته و روابط اجتماعی اش بهبود یابد. بنابراین می توان چنین نتیجه گیری کرد که مرکز TC این توانایی را دارد که روابط اجتماعی افراد را بهبود بخشد و نحوه گذراندن یک زندگی اجتماعی توام با آرامش را به آنان بیاموزد. بنابراین بین میزان مشارکت افراد در برنامه های TC و بهبود روابط اجتماعی آنان در خارج از مرکز رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، مرکز اجتماع درمان مدار، روابط اجتماعی، اجتماعی شدن مجدد
  • علی اکبر رضایی، شهیر مظاهری. سعید بشیریان، نیما رضایی صفحه 14
    هدف
    حوادث عروقی سیستم عصبی پس از سرطان و بیماری های قلبی، سومین علت مرگ و میر در دنیا محسوب می گردد. یکی از راه های رایج درمان تجویز داروهای ترومبولیتیک است. اما این روش در حال حاضر در کشور ما قابل اجرا و در دسترس نیست. لذا تحقیقات بیشتر بر استفاده از داروهای ضد پلاکتی و ضد انعقادی معطوف شده است. بهمین منظور این مطالعه با هدف مقایسه اثرات آسپرین و هپارین در حوادث عروقی ایسکمیک ترومبوتیک مغزی در 48 ساعت اول وقوع استروک طراحی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی بیمارانیکه در بخش اعصاب بیمارستان سینا همدان بستری بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی در یکی از دو گروه درمان با هپارین و درمان با آسپرین قرار گرفتند. در گروه هپارین 32 نفر و در گروه آسپرین30 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. علایم بالینی بیماران در فرم مخصوص ثبت و درمان دارویی شروع شد. در گروه هپارین، ابتدا 100 واحد هپارین به ازا هر کیلو گرم وزن بدن به صورت وریدی تزریق و سپس 1000 واحد در ساعت به صورت وریدی و به مدت 48 ساعت تجویز شد. در گروه آسپرین 325 میلی گرم آسپرین به صورت خوراکی یک بار در روز و به مدت دو روز تجویز شد. 48 ساعت پس از شروع درمان علایم بالینی بیماران مورد ارزیابی مجدد پزشک متخصص قرار گرفت و علایم در فرم مربوطه ثبت شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارspss و آزمون آماری مجذور کای آنالیز شد.
    یافته ها
    در گروه هپارین علایم حسی 43.8% از بیماران بهبود نسبی داشته است. و در گروه دریافت کننده آسپرین 33.3% افراد دارای بهبودی نسبی بوده اند (0.001=p). مقایسه میزان بهبودی ضعف عضلانی در دو گروه نشان می دهد که در گروه هپارین 56.3% از بیماران بهبود نسبی داشته اند و لیکن در گروه دریافت کننده آسپرین در 33.3% از بیماران علایم نشان دهنده بهبود نسبی بوده است (0.04=p). آزمون آماری تفاوت معنی داری را در بین دو گروه از نظر بهبود وضعیت تکلم نشان می دهد (0.01=p) اما وضعیت عملکرد اسفنگتر و وضعیت بینایی در دو گروه از نظر آماری با هم تفاوتی نداشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که در هر دو گروه علایم بالینی بیماران بهبود یافته است. اما در مقایسه دو گروه، در بیمارانیکه هپارین دریافت کرده اند میزان بهبود علایم بیشتر از گروه دریافت کننده آسپرین بوده است.
    کلیدواژگان: آسپرین، سکته مغزی، هپارین
  • ساحل همتی، عباسعلی اسدی، زهرا میرسپاسی صفحه 20
    هدف
    سندرم داون (تریزومی 21) شایعترین اختلال کروموزومی بوده و همراه با اختلالات مختلف جسمی، روانی، رفتاری، خانوادگی و اجتماعی است. پژوهش فوق با هدف بررسی مشکلات و بار خانوادگی سندرم داون به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    61 خانواده بیماران ثبت شده در انجمن سندرم داون ایران در این بررسی شرکت نموده اند (31 خانواده صاحب پسر و 30 خانواده صاحب دختر). محدوده سنی بیماران 3 تا 17 سال بوده و از ابزار (پرسشنامه) دو مرحله ای که توسط گروهی متخصص شامل هفت محور) سه تا 6 گزینه ای(تهیه شده استفاده گردیده است.
    اطلاعات واصله در نرم افزار طراحی شده مخصوص جمع آوری و توسط spss دانشجویی مورد بررسی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی فوق مشکلات عمده را در هفت گروه مشکلات جسمی، روانی و رفتاری، اجتماعی، آموزشی، نگهداری، حمایتی و ارتباطی می داند. متوسط نمره اولویت این مشکلات بسیار نزدیک به هم 72/19 (41/2 = SD) از 20 بوده است. اکثر خانواده ها نیاز به آموزش را ضروری دانسته (85%) و تنها 10% آشنایی کافی با مراکز حمایتی و ارائه کننده خدمت دارند. 97% موارد از پذیرش خوبی در خانواده برخوردارند و در 96% موارد خانواده نگران فرزند بعد از مرگ خود می باشند. خانواده فرزند خود را علی رغم معلولیت مستعد دانسته و وی را در بهره گیری آموزشی توانا می داند.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه ماکودکان مبتلا به سندرم داون در خانواده خود از پذیرش خوبی برخوردار بوده و سازگاری با اعضاء خانواده دارند.
    همچنین خانواده ها وی را سربار خانواده و یا مورد اختلاف در خانواده ندانسته و از داشتن وی سرافکنده نمی باشند.
    خانواده ها نیاز به اطلاع رسانی را ضروری دانسته، آموزش برای خود و فرزند خود را لازم و برنامه ریزی اجتماعی در جهت تامین شغل و آینده فرزند را مهم می دانند.
    کلیدواژگان: سندرم داون، اختلال کروموزومی، بار خانوادگی
  • بهزاد ستاری، خسرو امیدوار، ولی یعقوبی صفحه 25
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر پذیری اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه به نحوه نگرش خانواده های دارای معلول روستایی استان اردبیل نسبت به معلولین و پدیده معلولیت اجراء شده است. برخی دیگر از پارامترهای دخیل در نحوه نگرش نسبت به معلولین از جمله سطوح تحصیلات، شهرستان محل اقامت، اجراء و یا عدم اجراء طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه، شغل، سن، جنسیت و آشنایی با بهزیستی مورد لحاظ قرار گرفته است.
    روش بررسی
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خانوارهای روستایی استان اردبیل (اعم از روستاهایی که طرح مذکور در آنها اجراء نشده است و روستاهایی که طرح در آن اجراء شده است. در روستاهای شهرستانهای خلخال، نمین و نیر طرح اجراء شده است.) در سال 1383 می باشد که با استفاده از روش «نمونه برداری چند مرحله ای تصادفی» تعداد 173 خانوار و 346 نفر (به ازاء هر خانوار دو نفر) در آن شرکت داده شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بود که علاوه بر بخش جمعیت شناختی، 31 سوال آن جهت سنجش نگرش خانواده ها بر اساس مقیاس لیکرت تنظیم شده بود. در پژوهش از روش «پیمایشی مقطعی» استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده های استخراج شده، با استفاده از نرم افزار SPSS اقدام و در بخش توصیف اطلاعات از میانگین نمرات نگرش نسبت به معلولین، واریانس و انحراف استاندارد نمرات و در بخش تحلیل و استدلال از روش تحلیل واریانس یک طرفه یا یک راهه، آزمون پسین یا تعقبی شعفه و از آزمون t برای دو گروه مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد در مناطقی که طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در آن اجراء شده است نگرش مطلوبتری در مقایسه با سایر مناطق نسبت به پدیده معلولیت وجود داشته است. همچنین برخی از متغیرها از جمله سطح تحصیلات، جنسیت و آشنایی با بهزیستی در نحوه نگرش نسبت به معلولیت تاثیرگذار بوده اند. سایر متغیرها در نحوه نگرش نسبت به معلولین تفاوت معنی داری را نشان نداده است.
    نتیجه گیری
    تاکید بر آموزش طرح توانبخشی، مبتنی بر جامعه و گسترش آموزش مهارتهای زندگی از موثرترین راه های افزایش کارایی و کیفیت زندگی معلولین می باشد که باید با جدیت دنبال شود.
    کلیدواژگان: معلول، معلولیت، نگرش، طرح توان بخشی مبتنی بر جامعه، استان اردبیل
  • حمیدرضا مختاری نیا، دکتراسماعیل ابراهیمی، مهیار صلواتی صفحه 33
    هدف
    کاهش حس عمقی درد و تغییر در الگوی فعالیت عضلانی در بیماران مبتلا به درد قدامی زانو دیده می شود. تعادل به اطلاعات سیستم های حس عمقی، بینایی، وستیبولار و حس پیکری وابستگی دارد. بنابراین این احتمال وجود دارد که بیماران مبتلا به درد قدامی زانو تعادل ضعیف تری داشته باشند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر درد مفصل پاتلوفمورال برروی تعادل در افراد مبتلا به درد پاتلوفمورال ومقایسه وضعیت تعادل در افراد سالم و بیمار بود. شاخص های ثباتی اندازه گیری شده شامل قدامی- خلفی و طرفی بود.
    روش بررسی
    مطالعه انجام شده غیرتجربی از نوع شاهدی موردی در دو گروه 25 نفره افراد سالم و بیماران مبتلا به درد پاتلوفمورال بوده و هدف در این مرحله مقایسه متغیرهای مورد مطالعه در دو گروه افراد سالم و بیمار، همچنین یافتن مشکلات موجود در افراد بیمار در مقایسه با افراد سالم بود. روش نمونه گری غیراحتمالی از نوع نمونه گیری ساده، انتخاب شد. جهت ارزیابی تعادل از سیستم ثباتی بایودکس استفاده گردید و آزمون تعادلی ثبات دینامیک مورد استفاده قرار گرفت. ارزیابی از هر دو گروه سالم و بیمار صورت گرفت.
    یافته ها
    مقادیر شاخص های تعادلی جهت حفظ تعادل بروی اندام مداخله نشان از وجود اختلاف معنی دار بین دو گروه بوده است. طوری که شاخص کلی تعادل، در حالت چشم باز و بسته، بین دو گروه دارای اختلاف معنی دار بوده است. اما شاخص های قدامی- خلفی و طرفی اختلافی را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    از آنجا که در افراد مبتلا به درد پاتلوفمورال حس عمقی کاهش یافته و فعالیت عضلانی نیز تغییر کرده است این افراد از تعادل ضعیف تری برخوردارند وخصوصا وقتی درک موقعیت فضایی توسط سیستم بینایی حذفشود تعادل آنها بیشتر مختل می شود.
    کلیدواژگان: درد پاتلوفمورال، تعادل، حس عمقی
  • محمدرحیم شاهبداغی، اعظم مرادی، سارا کیانی صفحه 38
    هدف
    جهت ارزیابی توانایی حرکت سریع و متغیر اندامهای گفتاری افراد از روش دیادکوکاینتیک استفاده می شود. دو روش برای بدست آوردن این معیار وجود دارد. در اولین روش فرد باید در زمان ثابت هجاهای مشخصی را سریع تولید نماید و در دومین روش فرد باید تعداد ثابت هجاهای مشخص را جهت تعیین زمان اجرای آن به صورت سریع تولید نماید. لذا این پژوهش با هدف بررسی میزان استاندارد دیادکوکاینتیک در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی در سه منطقه 3، 8، 19 شهر تهران انجام شده است.
    روش بررسی
    جامعه مورد مطالعه در این تحقیق دانش آموزان مقطع ابتدایی سه منطقه آموزشی 3 و8 و19 بودند که از میان آنها 1997 دانش آموز (980 نفر دختر و 1017 نفر پسر) به طور تصادفی انتخاب گردیدند. دانش آموزان باید در مدت 5 ثانیه هجاهای /پا/، /تا/، /کا/ و /پا تا کا/ را به صورت سریع تولید می نمودند و همچنین باید تعداد ثابت هجاهای مشخص را جهت تعیین زمان اجرای آن به صورت سریع تولید نمایدکه در این مطالعه دانش آموزان باید 15 دفعه هر یک از هجاهای فوق را تولید نمایند تا زمان آنها ثبت گردد.
    یافته ها
    با بالارفتن پایه تحصیلی متوسط زمان تمام هجاها کاهش داشت و همچنین متوسط تعداد هجاها در زمان ثابت افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که با افزایش سن توانایی میانگین تعداد تکرار هجاها افزایش می یابد و میانگین زمان تکرار هجاها کاهش می یابد. همچنین در این تحقیق ثابت گردید که بین میانگین تکرار هجاها در بین پسرها و دخترها تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: دیادوکوکاینتیک، دانش آموزان مقطع ابتدایی، حرکت سریع اندامهای گفتاری، تکرار هجا
  • کیمیا کهریزی، یوسف شفقتی، الهه کیهانی، ماندانا حسن زاده، مجتبی عظیمیان، فریدون لایقی صفحه 44
    هدف
    بیماری های عصبی عضلانی یک گروه هتروژنوس از بیماری های وراثتی است. بیش از 150 نوع از این گروه از بیماری ها تاکنون شناسایی شده است. اگر چه اختلالات عضلانی کودکان یکی از علل اصلی ناتوانی می باشد، پیشرفتهای چشمگیری در زمینه علل ژنتیکی این بیماری ها صورت گرفته است،که در زمینه پیشگیری و تشخیص آن بسیار مهم می باشد. معیارهایی که برای طبقه بندی این بیماری ها استفاده می شود عبارتند از: سن بروز بیماری، میزان پیشرفت بیماری و نوع وراثت.
    بیماری های عصبی عضلانی به چهار دسته طبقه بندی می شوند:میوپاتی ها (بیماری های دیستروفی عضلانی)؛ نوروپاتی ها (بیماری شارکوت ماری توث) بیماری های محل اتصال عصب و عضله (سندرم میاستنی مادرزادی)، بیماری های نورون حرکتی (آتروفی عضلانی نخاعی).
    هدف از این مطالعه طبقه بندی بیماری های عصبی عضلانی بر اساس معیارهای بالینی و آنالیزهای مولکولی و ایمنو هیستو شیمی در بیماران ایرانی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات ژنتیک است. از آنجایی که بیماری های عصبی – عضلانی دومین معلولیت شایع می باشد لزوم بررسی بیشتر در مورد این گروه از بیماری ها، در جمعیت ایران ضروری می باشد. بدین ترتیب این مطالعه برای اولین بار بر روی بیماران ایرانی صورت گرفت که پس از اخذ فرم رضایت نامه بررسی های ذکر شده انجام گردید.
    روش بررسی
    در مجموع در این تحقیق 143 بیمار مشکوک به نقصهای عصبی عضلانی ارجاع شده به مرکز تحقیقات ژنتیک تحت معاینه بالینی و انجام آزمایشات آنزیم های عضلانی و الکترومیوگرافی قرار گرفتند و پس از آن بر حسب مورد آزمایشات ملکولی و ایمونوهیستوشیمی انجام گرفت.
    یافته ها
    82 بیمار با دیستروفی عضلانی میوتونیک، 19 بیمار با دیستروفی عضلانی دوشن و بکر، 6 بیمار دیستروفی میوتونیک مادرزادی (CMD)، 3 بیمار FSHD، 10 بیمار آتروفی عضلانی نخاعی (SMA)،2 بیمار دیستروفی میاستنی مادرزادی (CMS) و21 بیمار مشکوک به دیستروفی عضلانی کمربند لگنی - شانه ای (LGMD) بودند.
    در مورد سایر موارد نیاز به بررسی مولکولی بیشتر و بررسی دقیق تر برحسب علایم بود که در این تحقیق جای نمی گرفت.
    نتیجه گیری
    در مواردی که دیستروفی میوتونیک نوع I علیرغم ظن بالینی تایید نگردید، بررسی نوع II دیستروفی میوتونیک ضروری می باشد.
    در بیماران مبتلا به دیستروفی عضلانی کمربند لگنی - شانه ای که 5 آنتی بادی مورد بررسی طبیعی بودند. بررسی آنالیز Multiplex western-blot توصیه می گردد.
    همچنین برای موارد دیستروفی عضلانی مادرزادی غیر از بررسی مروزین، بررسی سایر پروتئین های درگیر و نیز انجام آزمایشات ملکولی جهت تعیین موتاسیون لازم می باشد.
    کلیدواژگان: بیماریهای عصبی، عضلانی، میوپاتی، نوروپاتی، آنالیز ایمونوهیستوشیمی، آنالیز ملکولی
  • فریدون لایقی، مریم فرزاد صفحه 49
    هدف
    با توجه به اینکه درمان توانبخشی با حرکت اکتیو زود هنگام پس از ترمیم تاندونهای فلکسوری زون 2 به عنوان یک روش مناسب جهت ترمیم های این ناحیه شناخته شده است بررسی سایر عوامل مثل زمان به کارگیری استرس، نحوه استرس و زمان ارجاع بیمار پس از جراحی و اثر زمان جراحی پس از آسیب، بر نتایج لازم است.
    روش بررسی
    بررسی حاضر روی 57 بیمار که آسیب تاندونهای فلکسوری زون 2 داشتند و همگی به روش 4-Strand ترمیم شده و به مرکز توانبخشی دست مراجعه کرده بودند انجام شد. همه بیماران به روش حرکت اکتیو زود هنگام درمان شدند.
    در انتهای هفته هشتم همه بیماران از نظر دامنه حرکت، حرکت اکتیو کلی انگشتان، فلکشن کانترکچر مفصل PIP و فلکشن گپ تحت ارزیابی قرار گرفتند مشخص شد.
    یافته ها
    با ارزیابی آنالیز واریانس یک طرفه نوع انگشت آسیب دیده، جنس، دست آسیب دیده اثری روی نتایج نداشت. زمان ارجاع با 0.07 = Pvalue رابطه معناداری با حرکت اکتیو کلی انگشتان (T.A.M) داشت که بهترین زمان ارجاع کمتر از یک هفته است. فاصله بین آسیب تا جراحی با 0.06 = Pvalue رابطه مستقیم با حرکت اکتیو کلی انگشتان داشتند. بیشترین T.A.M در ترمیم های اولیه (10 روز اول پس از آسیب) دیده شد. هرچه جراحی با تاخیر بیشتر انجام شده بود. فلکشن کانترکچر مفصل PIP بیشتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    با ترمیم اولیه (10 روز اول پس از آسیب) و ارجاع به موقع و زود به توانبخشی (کمتر از یک هفته) نتایج ترمیم های زون 2 بهتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: تاندونهای فلکسوری زون 2، حرکت اکتیو کلی انگشتان، زمان ارجاع، زمان جراحی، حرکت اکتیو زودهنگام
  • چکیده های انگلیسی
    صفحه 53
|
  • Rahmatollah Hafezi, Niloufar Saffarian, Seyyed Mansour Rayegani, Mohammad Reza Nikou Page 6
    Objective
    Musculoskeletal chest pain is a common referral to emergency departments and general practitioners. The terms of costochondritis and musculoskeletal chestpains are often used synonymously. The basis for such diagnosis is held by exclusion.
    Purpose
    To evaluate the presence of musculoskeletal apparatus pain in patients with angina pectoris, despite their normal cardiac evaluations.
    Materials and Methods
    971 patients referred for angina pectoris or chest pain were prospectively collected.Cardiac evaluations included: as history, physical exams, ECG-Chest X Ray, Echocardiography, perfusion scan and angiography as needed. One hundred patients with musculoskeletal symptoms along with normal cardiac evaluations were investigated. This group were examined by experienced physiatrists, history, physical exam, Cervical x ray, EMG/NCS and laboratory were also done in later group.
    Results
    According to our study 10.3 % of patients with chest pain presentations had musculoskeletal rather than any cardiac problems. From 100 patients with musculoskeletal chest pain, mean age of 43.2, with 71% women.38% of them have left scapular pain and 60 % of them have tender points with high frequency in posterior neck muscle and humeral lat epicondyle. Prevalence of abnormal EMG/NCS was 35%, mostly cervical radiculopathy and abnormal cervical x ray was 26%, mostly DJD of cervical spine.
    Conclusion
    This article reviews the causes of musculoskeletal chest pain and suggests an approach to any chest pain its needs more evaluation and more precise management. The results show an association, but not a causal link between musculoskeletal dysfunction and atypical chest pain. A careful physiatric examination including spinal movements and palpation for tendernes are suggested to be performed.
    Keywords: Chest pain, Musculoskeletal pain, EMG, NCV, Cardiac evaluations
  • Seyyed Jalal Sadrosadat, Zahra Mohammadi, Rostam Kalateh, Alireza Keldi Page 10
    Objective
    The main aim of this research was to investigate the effects of therapeutic community program on social relationship of previous addicated persons.
    Materials and Methods
    The method of treatment in therapeutic community (TC) program was used in accordance with providing conditions for mental and social development of addicted persons. A group of subjects (n=30) with an age range of 20 - 25 years were selected to test the effects of resocialization on their interactions with other people.
    Results
    Based on the results, TC program including morning meetings, psychology course, individual and group counseling can be used to measure the improvement of social relationship of the individuals with the correlation of r=0.41 with P=0.03.
    Conclusion
    The results show that with the increase of participation of individuals in TC programs, the improvement in social relationships of them will be achieved.
    Keywords: Addiction, Therapeutic community, Social relationship, Resocialization
  • Ali Akbar Rezaei, Shahir Mazaheri, Saeed Bashirian, Nima Rezaei Page 14
    Objective
    This study was done for comparing efficiency of Intravenous Heparin and Oral Aspirin among patients who had cerebral thrombi embolitic vascular accidents. Effectives of Heparin and Aspirin on prognosis and recovery of these patients were evaluated.
    Materials and Methods
    This study was a clinical randomized trial. Patients were classified randomly in one of the heparin (n=32) and one group Aspirin (n=30) treatment. At first in the Heparin treatment group, patients were medicated by Heparin 100 IU/kg and then it was followed by 1000IU/hour for 48 hours. In the Aspirin treated group, whom took 325mg/day for 48 hours. The effectiveness of both treatments were evaluated after 48 hours on neuro-muscular, speech, vision, and sphincter function.
    Results
    The results showed that both treatments were effective on improvement of neuro-muscular, speech, vision, and sphincter function, while Heparin effectiveness was more than Aspirin. Improvement of Nervous function in the Heparin group was 43.8% in compare of 33.3% for Aspirin (p=0.40). In addition, in the Heparin treatment group 56.3% of muscular dysfunction was attained optimum muscular function in compare of 33.3% with Aspirin (p=0.001). It was found significant relation for improvement of speech function in Heparin treatment group (P=0.01). There were not a significant finding relation for improvement of vision, and sphincter function between Heparin and Aspirin treated groups.
    Conclusion
    Beginning primary medication with Heparin would be effective for achieving optimum function among patients with cerebral thrombi embolitic vascular accidents.
    Keywords: Aspirin, Heparin, Stroke, Ischemy
  • Sahel Hemmati, Abbas Ali Asadi, Zahra Mirsepasi Page 20
    Objective
    Down syndrome (Trisomy of 21) is the most common chromosomal abnormality which associated with different somatic, psychotic, familial and social problems. This research was done under supervision of the child developmental disturbances group and with support of deputy of research in the University of Welfare and Rehabilitation Sciences with the goal of surveying problems and familial burden of patient with down syndrome.
    Materials and Methods
    61 families of the patients registered by the Iranian Society of Down Syndrome were participated (31 families with boys and 30 families with girls patients, patient with the range age of 3-17 years). Expert panel structured questionnaire in 7 domain (each 3 to 6 question) were used. The dates banked and analysis with student spss-pc.
    Results
    This survey found the most problems in 7 Domains including somatic, psychotic, behavioral, social, learning, supportive and communication problems. Mean priority scores in these domains based on family opinion was near and was 19.72 (SD=2.41). The datas showed most of families need education and knowing about supporting centers. %97 of patients were well accepted by their families, 96% of Families worried about their children after their death. In spite of the disabilities in these patients the families accounted their children as an able person.
    Conclusion
    The patients with Down Syndrome are accepted in their families and also adjusted with other family members, so the families Support them and expend all the expenditures. The families attitude about these patients are good and not shameful of their. Then need of education, information, social planning about their vocation, and future is a necessitate based on families opinion.
    Keywords: Down syndrome, Problem, Family burden
  • Behzad Sattari, Khosrow Omidvar, Vali Yaghoubi Page 25
    Objective
    The present research has been done to study the affectability of executing the community based rehabilitation plan due to the way rural families with one or more handicapped members view to the handicapped and disability. Some other parameters such as the level of education, city of dwelling, presence or absence of community based rehabilitation plan execution, job, age, sex, and being acquainted with welfare have been considered in this regard.
    Materials and Methods
    The statistical community of the research include all rural families in Ardebil province in 2004. Using the “random multi - step sampling” method, 173 families and 346 people (two for each family) participated in the task. The research equipment was the researcher made questionnaire in which 31 questions on the basis of Likert scale, in addition to the demographic section, had been designed to measure the attitude of families, in this research “survey cross - section” approach has been used. Using the SPSS software, extracted data were analyzed, and in in formation describing section, the average score of the attitude towards the handicapped, variance of the scores, standard deviation of the scores, etc., and in the section for analyzing and reasoning, the one - way variance analyzing method (ANOVA), Scheffe Post Hoc, and regarding the two independent groups T testing have been used.
    Results
    from the research showed that in comparison with other areas, in areas where the community based rehabilitation plan has been executed, there is a more appropriate attitude towards the disability phenomenon. Also, some other variables such as the level of education, sex, being acquainted with welfare have been effective on viewing to wards the handicapped. Other variables showed no significant differences concerning the attitudes to wards the handicapped.
    Conclusion
    In areas where the community based rehabilitation plan has been executed, there is a more appropriate attitude towards the disability phenomenon.
    Keywords: Handicap, Handicapped, Community based rehabilitation plan, Ardebil province, Iran
  • Hamid Reza Mokhtari, Nia, Esmaeil Ebrahimi, Mahyar Salavati Page 33
    Objective
    Reduced proprioception, Pain, changes in muscle activity patterns are sawn in PFPS. Balance is dependent on proprioception, visual, somatosensory and vestibular systems. So it is possible that balance be weaker in PFPS. The objectives of this study was the evaluation of the effect of patellofemoral pain on balance status of patients and comparing the balance between two groups.Anterior-Posterior, Medio-lateral and overall indexes were evaluated.
    Materials and Methods
    The research design was nonexperimental (case-control) study and the sampling was nonpropability (Sample of Convenience). We measured balance on a Biodex Stability System. Dynamic stability test was used for evaluation in two groups.
    Results
    Findings showed that balance indexes had difference between two groups.So that, overal index in close and open eye conditions had meaningful difference, but anterior-posterior and medial-lateral indexs did not show this difference.
    Conclusion
    Dynamic balance is weaker in patients with patello – femoral pain than others. Its main causes are Reduce of proprioception & changes in muscle activity patterns.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Proprioception, Balance
  • Mohammad Rahim Shah, Bodaghi, Azam Moradi, Sara Kiani Page 38
    Objective
    Diadochokinetic syllable rates are used to evaluate a client’s ability to make rapidly alternating speech movements. There are two primary ways to obtain these measures. The first is by counting the number of syllable repetitions a client produces within a predetermined number of seconds and the second method is timing how many seconds it takes the client to repeat a predetermined number of syllables and the objective of this study is to obtain the diadochokinetic syllable rates standard among the intermediate students in 3,8,19 educational regions in Tehran.
    Materials and Methods
    The population of this study is composed of three educational regions 3,8,and 19.Among of them 1997 students (980 girls and 1017 boys) selected randomized and examined.In the first method we must examined how many repetition of /pa/,/ta/,/ka/ and /pataka/ can the students produce in 5 seconds? And in the second method we must examined how many seconds does it take to produce 15 repititions of /pa/, /ta/, /ka/ and /pataka/?
    Results
    The findings of this research indicate that with increasing the grade (age) mean of syllable repetition number was increased and the mean of syllable repetition time was decreased.There was significant difference between means of boys and girls syllable repetition.
    Conclusion
    With increasing the grade (age) mean of syllable repetition number was increased and the mean of syllable repetition time was decreased.
    Keywords: Diadochokinetic, Syllable repetition, Students, Intermediate
  • Kimia Kahrizi, Yousef Shafaghati, Elaheh Keyhani, Mandana Hassan, Zad, Mojtaba Azimiyan, Fereidoun Layeghi, Afshin Vojdani, Rowshan, John Andoni, Ortizbera, Daniel Hentay, Hossein Najm, Abadi Page 44
    Objective
    Neuromuscular disordres are a gorup of heterogenous inherited diseases. More than 150 types of these group of disorders have been known.The criticals that were used for classification of these disease include: age of onset, clinical course, disease progression and type of inheritance. Neuromuscular disorders have been classified in four categories: Myopaties (Muscular dystrophies) Neuropathy (Charcot-Marie-Tooth dieseas), Motor neuron junction (Myasthenia Syndrome) Motor neuron disorder (Spinal muscular atrophy). Objective of this study was classification of neuromuscular disorders based on clinical criteria, molecular and immunohistochemical analysis that reffered to Genetic Research Center. As a result of neuromuscular disorders was the second most common disabilities, more investigation in this group of disorders is necessary in Iranian population so this study was performed for the first time in Iranian patients.
    Materials and Methods
    Total of 143 patient with neuromuscular deficiency that clinical, EMG and muscle enzymes have been tested and also in some cases molecular and immunohistochemical analysis was performed.
    Results
    82 patients with myotonic dystrophy, 19 patients with DMD/BMD, 6 patients with congenital muscular dystrophy, 3 patients with FSHD, 10 patients with SMA, 2 patients with CMS and 21 patients with LGMD. For the other cases we need more molecular and definite clinical analysis.
    Conclusion
    For some cases that DM1 was not confirmed, study of DM2 is recommended. In patients with LGMD that analysis with 5 Abs were normal we advised multiple western blot for them (including calpain, sarcoglycans, dysferlin). Study of congenital muscular dystrophy besides merosin analysis, investigation for the other involved protein and molecular testing for mutation detection is considrable.
    Keywords: Neuromuscular disorders, Myopathy, Neuropathy, IHC, Molocular analysis
  • Fereidoun Layeghi, Maryam Farzad Page 49
    Objective
    early active motion after flexor tendon surgery is known as a standard and good method for flexor tendon repair in zone II. The question is when, howmuch, how far stress must be applied. And time of surgery and referal for Rehabilitation How affect the outcomes.
    Materials and Methods
    This rehabilitation is done on fifty seven patients with flexor tendon II repair with 4-Strand Sutures, who was Presented to Iran hand Rehabilitation center. All of the patients were treated by Early Acive Motion (E.A.M). by one therapist. At the end of 8th week they were assessed as Range of motion, total active motion, flexion contracture in PIP and flexion gap.
    Results
    With one way anova we found that Sex, age, injured finger and hand hadnot effect on Out comes. Time of Refer to hand therapist with Pvalues0/07 has positive effect on T.A.M and best T.A.M. was achieved in 48h- 5th day reffered patients. Delay of Surgery with P-Valur = 0/05 has positive effect on T.A.M. In delayed Surgery T.A.M. were low and rate of flexion Contracture in PIP were increiyed.
    Conclusion
    With primary Repair (1-10d) and early refer for Rehabilitation out comes of repair in Zone II can be better.
    Keywords: Flexor tendon, Zone II, Early active motion T.A.M, Phase of surgery, Refer time