فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال ششم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1384)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1384)

  • 60 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/04/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریدون لایقی صفحه 6
  • مقالات تحقیقی
  • رضا وهاب کاشانی، سید ابراهیم موسوی، مهدی رهگذر، بصیر مجد الاسلامی صفحه 7
    هدف
    هدف کلی از این پژوهش، تعیین میزات تطابق ارتز بلند اندام تحتانی (Long Leg Brace) ساخته شده، با استاندارد های مورد قبول دانش ارتوپدی فنی بوده است. این استانداردها عبارتند از اصول بیومکانیکی مطرح مانند محل محور حرکتی مفاصل زانو و مچ پا، اصول ارتوپدی فنی (دستور العمل طراحی و ساخت) و اصول بالینی (چگونگی تماس و قرار گیری ارتز روی اندام) همچنین مقایسه میزان رعایت موارد فوق بین مراکز دولتی و خصوصی شهر تهران سال 1382.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی – تحلیلی – مقطعی انجام گردیده و در آن، بریس بلند اندام 193 نفر که با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند توسط یک پرسشنامه تعریف شده مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با بررسی هفت متغیر در گروه اصول بیومکانیک مشخص شد که در 28.86 % از موارد بریسهای ساخته شده، عدم تطابق با اصول تعریف شده وجود داشته است.
    در گروه سوالات بالینی نه متغیر بررسی شدند و در 30.0% از موارد عدم تطابق با اصول مشخصه بالینی در بریسهای اندام تحتانی مشاهده گردید.
    با بررسی اصول ارتوپدی فنی توسط 23 متغیر، ملاحظه گردید در 25.4% از موارد بریسهای ساخته شده به این لحاظ ایراد داشتند وجود داشت.
    نتیجه گیری
    ضمن مطالعه دریافتیم که بریسهای ساخته شده دارای عیوبی هستند و در مواردی که قابل توجه نیز هست با معیارهای مورد قبول طراحی و ساخت مطابقت ندارند و مشکلاتی را برای فرد دریافت کننده و بخصوص هنگام فعالیت پیش می آورند.
    کلیدواژگان: ارزیابی بریس بلند، اندام تحتانی، ارزیابی ارتز
  • حسن شاکری، اسماعیل ابراهیمی، مهیار صلواتی، حسین کریمی صفحه 14
    هدف
    افزایش انعطاف پذیری و کاهش سفتی عضله، از دیدگاه متخصصین توانبخشی و طب ورزشی اهمیت زیادی دارد. در فیزیوتراپی و تربیت بدنی، برای مقابله با کوتاهی عضلات روش های متعددی وجود دارد. هدف این مطالعه، مقایسه اثر کشش به روش های پی ان اف و هارمونیک بر انعطاف پذیری عضله چهار سر ران است.
    روش بررسی
    این پژوهش، به روش مداخله ای تجربی (کار آزمایی بالینی تصادفی) انجام شده است. تعداد 45 نفر دانشجو در محدوده سنی 18 تا 35 سال، به روش نمونه گیری آسان (Sample of convenience) انتخاب شدند و در سه گروه 15 نفره هارمونیک، پی ان اف، و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها بدون اختلالات دردناک کمر و اندام تحتانی در شش ماه قبل از شرکت در تحقیق بودند، عضله چهار سر ران آنها نسبتا کوتاه بود (20 درجه کمبود در تست اکستانسیون فعال زانو AKE) و سابقه فعالیت ورزشی حرفه ای نداشتند. متغیرهای مورد بررسی عبارتند از سفتی عضله و طول همسترینگ که زاویه پوپلیته در تست AKE شاخص آن است. در یک مطالعه مقدماتی، تکرار پذیری اندازه گیری این دو متغیر مورد تایید قرار گرفت و سپس افراد گروه هارمونیک به روش هارمونیک و افراد گروه پی ان اف به روش پی ان اف به مدت 6 هفته تحت تمرینات کششی قرار گرفتند،رژیم تمرین 5 دقیقه در روز و سه روز در هفته بود. در مورد گروه کنترل اقدام خاصی صورت نگرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه مشخص شد که طول همسترینگ در اثر هر دو روش کشش، دارای تغییرات معنی داری بود (در هر دو مورد 0.001 P<) ولی تغییرات گروه کنترل معنی دار نبود. تفاوت بین میزان تغییرات ناشی از دو روش کشش، از نظر آماری معنی دار نبود. اندازه سفتی عضله فقط در گروه هارمونیک دارای تغییر معنی دار بود (0.03 P<).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهند که هر دو روش هارمونیک و پی ان اف به یک اندازه در افزایش طول همسترینگ موثر هستند، و روش هارمونیک می تواند به عنوان جایگزین روش های دیگر کشش مورد استفاده قرار بگیرد. شاید روش هارمونیک بهتر از روش پی ان اف باشد، زیرا همان گونه که ذکر شد اندازه سفتی فقط در این گروه تغییرات معنی داری داشته است؛ یعنی نه تنها طول عضله افزایش می یابد بلکه تغییرات چشمگیر بیومکانیکی در عضله در اثر این روش ایجاد می شود که نمود این تغییرات کاهش سفتی در این گروه است؛ و شاید افزایش طول در گروه پی. ان. اف تغییرات واقعی در انعطاف پذیری نبوده و فقط تحمل افراد به کشش زیاد شده است.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، همسترینگ، کشش پی ان اف، روش هارمونیک
  • عطاالله مثنوی، عزت الله سام آرام، سید احمد حسینی، حبیب الله آقا بخشی، مهشید فروغان، سید جلال صدرالسادات، مهدی رهگذر صفحه 20
    هدف
    محیطهای بسته خوابگاه ها و مراکز جمعی، محیطهای مناسبی برای بروز رفتارهای انحرافی است. در این تحقیق نگرش دانشجویان در مورد رفتارهای انحرافی در خوابگاه های دانشجویی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    از جمع تعداد 2014 نفر دانشجویان پسر و دختر مقیم در 10 خوابگاه، تعداد 325 نفر بصورت نمونه گیری تصادفی (138 نفر پسر و 187 نفر دختر) انتخاب و ابتدا با دانشجویان خوابگاه ها در محل هر خوابگاه، مصاحبه متمرکز گروهی (F.G.D) با شرکت تعداد حداکثر 15 نفر دانشجو در هر جلسه و بوسیله محققین همکار، انجام و سپس با تهیه پرسشنامه مستند به داوری اهل نظر و نتایج حاصل از مصاحبه ها، اطلاعات از دانشجویان از طریق تکمیل پرسشنامه اخذ گردید. این پژوهش توصیفی است و بدلیل توصیفی بودن فاقد فرضیه است و یافته های پژوهش پاسخ به هفت سوال مطرح شده برای محقق است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش، حاکی بر این است که عواملی از قبیل نحوه توزیع در اتاقها، کاهش شرم حضور ناشی از کمبود فضای تعویض لباس وسوسه های جنسی در رفتار انحرافی درخوابگاه موثر بوده و عامل غیر مذهبی بودن و آشفتگی خانواده را، زمینه ساز رفتار انحرافی در خوابگاه ها دانسته و از نظر جنسیت، دانشجویان پسر، بیش از دانشجویان دختر، خود ارضایی و در مقابل دختران، بیش از پسران، نیازهای جنسی خود را سرکوب نموده اند.
    نتیجه گیری
    بین شرایط خوابگاهی و شرایط خانوادگی و شرایط جامعه و رفتار انحرافی در خوابگاه های دانشجویی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: خوابگاه دانشجویی، رفتارهای انحرافی، مشکلات خوابگاهی
  • زهرا سادات قریشی، رضا نیلی پور، سهراب شهزادی، فریبا یادگاری صفحه 26
    هدف
    تحریک عمقی هسته VLتالاموس به عنوان روش درمانی موفقی برای بعضی اختلالات حرکتی در بیماران پارکینسونی مقاوم به دارو گزارش شده است. این امر مشارکت مدارهای قشری - زیر قشری را در کنترل حرکت تایید می کند. در خصوص مشارکت این مدارها در کارکردهای شناختی و بویژه زبان تحقیقات کمی انجام شده و اختلاف نظر وجود دارد. هدف این پژوهش تعیین میزان اثر تحریک عمقی تالاموس چپ و راست، بر پردازشهای زبانی و حافظه می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع چند مورد پژوهی است که طی آن پردازشهای زبانی و حافظه 6 بیمار پارکینسونی مقاوم به دارو پس از عمل جراحی تحریک عمقی (Deep Brain Stimulation)هسته VLتالاموس، (دو بیمار تالاموس راست، دو بیمار تالاموس چپ، دو بیمار دو طرفه)، در دو وضعیت دستگاه خاموش و روشن با حداقل فاصله زمانی 40 روز بین دو آزمون، مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. ابزار تحقیق و روش جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه (تاریخچه بیماری)، آزمون حافظه وکسلر، زیر آزمون درک دستوری و جمله سازی آزمون BAT (Bilingual Aphasia Test) و روانی کلامی بود.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمونها، نمره آزمون حافظه و کسلر در گروه تالاموس چپ در حالت تحریک در مقایسه با عدم تحریک افزایش جزیی و درگروه تالاموس راست کاهش جزیی نشان داد. نمره درک جملات پیچیده در هر دو گروه، در حالت تحریک تالاموس در مقایسه با وضعیت عدم تحریک افزایش نشان داد. در نمره روانی کلامی و جمله سازی در حالت تحریک تالاموس در مقایسه با حالت عدم تحریک در هر دو گروه شاهد کاهش نمره بودیم.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد، تحریک عمقی تالاموس باعث بهبود مهارت درک دستوری و کاهش روانی کلامی و ساخت جمله در هر دو گروه شده است که از نظریه مشارکت دو طرفه تالاموس در پردازشهای زبانی حمایت می کند و مغایر با تحقیقاتی است که این تغییر را فقط در اثر تحریک تالاموس چپ گزارش کرده اند.به نظر می رسد تفاوت اثر تحریک عمقی تالاموس چپ نسبت به راست در نمره حافظه تاییدی بر سوبرتری تالاموس چپ باشد.
    کلیدواژگان: تالاموس، پردازش زبانی، حافظه، روانی کلامی، تحریک عمقی مغز
  • فریدون لایقی، مریم فرزاد صفحه 30
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی نتایج حاصل ترمیم در ضایعات (Spaghetti wrist) می باشد. از آنجا که این گونه آسیب ها اعصاب و تاندونها را تواما درگیر می کند، اختلالات عملکردی زیادی را بر جا می گذارد و نیاز به بررسی و مداخلات درمانی مناسب دارد.
    روش بررسی
    مداخله حاضر روی 33 بیمار ضایعه فوق که در طی سال های 84-1383 به مرکز دست ایران مراجعه کرده بودند انجام شد. روش درمان در همه یکسان بود. به این صورت که مداخله زود هنگام حسی و حرکتی انجام شد. در نهایت بیماران تحت ارزیابی حسی و حرکتی قرار گرفتند و نتایج بازگشت حسی و حرکتی پس از 10 هفته بین دو عصب اولنار و مدین درگیر بررسی شد. همچنین تاثیر سایر عوامل مداخله گر مثل زمان جراحی، زمان ارجاع، سن و جنس بر نتایج حاصله ارزیابی شد.
    یافته ها
    33 بیمار در این مطالعه تحت بررسی قرار گرفتند. در بررسی حسی عصب مدین در هیچکدام از موارد بی حسی کامل دیده نشد و 40.37 درصد بیماران کاهش لمس سبک را داشتند. اما در بررسی حس عصب اولنار 43.7 درصد نفر بی حسی کامل و 56.25 درصد نفر کاهش حس حفاظتی داشتند. همه افراد فلکشن گپ صفر داشتند. بنابراین مشکل حرکتی و لغزش تاندون نداشتند. از نظر قدرت، درگیری توام عصب اولنار و مدین بیشترین تاثیر را روی کاهش قدرت داشت. متغیر سن به دلیل نزدیک بودن دامنه سنی بیماران اثری روی نتایج نداشته وتفاوت میزان قدرت grip و Pinch با 0 = P-Value و ضریب همبستگی 0.99 ارتباط مستقیم داشتند.
    نتیجه گیری
    ترمیم اولیه و زود هنگام و مداخله درمانی سریع نتایج عملکردی خوبی را در این ضایعات به دنبال خواهد داشت. تحریک حس لمس و شروع تمرینات بازآموزی از مراحل اول درمان، بهبود حس و بازگشت حس را در اعصابی که آسیب دیده اند بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: آسیب اسپاگتی مچ، عصب مدین، عصب اولنار، مداخله زودهنگام
  • ابوالفضل رحیمی، فضل الله احمدی، محمود غلیاف صفحه 34
    هدف
    علت عمده بستری شدن بیماران همودیالیزی در بیمارستان افزایش فشار خون و بار مایعات بدن می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پی گیر بر میزان فشار خون و کنترل وزن بیماران همودیالیزی در سال 84-1383 در شهر همدان انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع طرح اندازه های تکراری می باشد. نمونه های این پژوهش را 38 بیمار مبتلا به بیماری مرحله انتهایی کلیه تشکیل می داد که با توجه به شرایط و روش نمونه گیری تصادفی در یک گروه در مدت 6 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیک و چک لیست کنترلی بود. پژوهش گر در مرحله اول پژوهش، مرحله آشناسازی را انجام داد و تا انتهای دوره تنها پرسشنامه ها و چک لیست های کنترلی تکمیل شد. پس از اتمام مرحله اول پژوهش، بلافاصله پژوهشگر اقدام به اجرای مداخله در مرحله دوم پژوهش بر روی همان گروه نمود. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS V(13)، آمار توصیفی و آزمون آماری آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون آماری آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر نشان داد که بین میانگین سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شش بار اندازه گیری قبل و بعد از اجرای مدل تفاوت معنی داری وجود دارد (0.05>p). همچنین آزمون آماری آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر بین زمان های مختلف اندازه گیری وزن تفاوت معنی داری را نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که با اجرای مدل مراقبت پی گیر تفاوت معنی داری در میزان فشارخون بیماران همودیالیزی ایجاد می شود.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت پی گیر، کنترل وزن، فشار خون، همودیالیز
  • مقاله مروری
  • فربد فدایی صفحه 42
    بخش عمده بیماران روانی که نیازمند بستری طولانی مدت و توانبخشی هستند را مبتلایان به اسکیزوفرنیا تشکیل می دهند. قسمت زیادی از این بیماران همراه با بیماری خود به سنین سالمندی رسیده اند و علاوه بر عوارض بیماری اسکیزوفرنیا با کمبودها و بیماری های ناشی از سالمندی هم روبرو هستند.
    بر خلاف دهه های گذشته که درمان موثری برای بیماری اسکیزوفرنیا وجود نداشت، امروزه می توان با تشخیص فوری و درمان بهنگام بیماری با داروهای موثر از زمان و مقاومت به درمان جلوگیری کرد و ضمن بهبود چشمگیر پیش آگهی بر کیفیت زندگی بیماران و مراقبان آنان افزود.
    در حال حاضر تقسیم بندی مصنوعی بیماران اسکیزوفرنیک به انواع حاد و مزمن اعتباری ندارد و در عین حال توصیه می شود به جای برپا کردن بیمارستانهای ویژه بیماران روانی که موجب جدا افتادن بیماران از اجتماع می گردد در بیمارستانهای عمومی بخش هایی به این بیماران اختصاص داده شود تا ضمن برخورداری از مراقبتهای درمانی و توانبخشی بهتر از عواقب روانشناختی و اجتماعی بستری در بیمارستانهای اختصاصی روانی هم محفوظ بمانند.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، توانبخشی، انزوا
  • مقاله گزارش موردی
  • یوسف شفقتی، غزال وکیلی، جواد جنتی صفحه 45
    هدف
    آکرودیس استوزیس یکی از بیماری های نادر مادرزادی است. کمتر از 80 مورد تابحال در نشریات پزشکی گزارش شده است. اغلب موارد گزارش شده تک مورد در خانواده بوده اند. اما ابتلای یکی از والدین و فرزندان، همچنین سن بالای پدر در بعضی خانواده ها مشاهده شده که احتمال وراثت غالب اتوزومی را مطرح می نماید.
    نشانه های بالینی بقدر کافی مشخص است، و پزشکان با تجربه براحتی می توانند بیماری را تشخیص دهند. در این مقاله یک جوان مذکر 21 ساله ایرانی گزارش می شود که یافته های بالینی در وی تمام عیار با تشخیص آکرودیس اوستوزیس همخوانی دارد.
    بر اساس تجربه ما وپیگیری های صورت گرفته، احتمالا این اولین مورد بیماری گزارش شده در ایران می باشد. مسلما موارد دیگری هم باید در جمعیت عقب مانده کشورمان باشند که تشخیص آنها معلوم نشده است. بنابراین همکاران محترم در برخورد با بیماران عقب مانده ذهنی دیس مورفیک باید به نشانه های این بیماری توجه نمایند تا آنرا به درستی تشخیص بدهند. تشخیص بیماری در واقع کلینیکی و رادیولوژیکی است و نیازی به بررسی های آزمایشگاهی پیچیده ندارد.
    کلیدواژگان: آکرودیس اوستوزیس، سندرم آرکل - گراهام، سندرم ماروتیکس مالاموت، آکرودیسپلازی، اپی فیز مخروطی شکل، آکرودیس پلازی، کوتاهی شدیدمتاکارپ ها
  • صفحه 49
|
  • Reza Vahhab, Kashani, Seyyed Mohammad Ebrahim Mousavi, Mehdi Rahgozar, Basir Majdoleslami Page 7
    Objective
    In some clients, for lower extremity, long leg brace, is prescribed. Then it will be fabricated bye orthotist and worn by patient. According to clinical principles, the brace should be as fit as possible with limb form. Also, an individual, walks and sits with his or her brace. Brace functions around joint motion axis. Quality and exact place of movement is define by biomechanical principles. Therefore, brace should be adapted with biochemical principles of the limb.
    Materials and Methods
    A brace is made up several components which are assembled through acceptable technical orthopaedic methods and this procedure should be done without omission or neglect. If orthotist has enough scientific knowledge and observes all details, he or she will fabricate a perfect brace. We considered fabricated long leg brace according to this principle to meet study objectives while answering some question of study, we will disguss on the finding of our assessment. Also, we examine some possible deviations with accured by unsuitable fabrication, more over we suggest that some failur in designing procedure which leads to such deviation
    Material And Methods
    In this descriptive analytic cross sectional study, long leg braces of 193 clients who were selected by random stratified sampling method, were evaluated by a previously designed questionare.
    Results
    A. By assessment of 7 variables, it was revealed that 28.86% of manufactured braces, was not adapted with defined fundamentals, biomechanically. B. By evaluation of 9 variables, it was made known that 30 % of produced braces was not adapted with established fabricating fundamentals of lower limb braces clinically. C. By examination of 23 variables it was find out that 25.4% of fabricated braces, it was observed, which has some failures by attention to defined fabricating technical orthopaedic fundamentals.
    Conclusion
    All the details, fabrication and design procedures should be carefully observed and associated theories should be considered.
    Keywords: Evaluation of long leg braces, Orthosis evaluation, Lower limb
  • Hassan Shakeri, Esmaeil Ebrahimi, Mahyar Salavati, Hossein Karimi Page 14
    Objective
    Improving of muscle flexibility is an important issue in physiotherapy and sport sciences. There are many methods for increasing muscle length and decreasing muscle stiffness. In research findings, PNF method has been found to be better than static and ballistic methods. There is another method named Harmonic technique (introduced by E. Lederman 1997) that has been claimed to be more effective, but there is not enough documentation about this claim. Aim of this study was to compare effects of stretching by PNF and harmonic techniques on hamstring flexibility.
    Materials and Methods
    This research is a RCT study in that 45 colledge students aged 18-35 years were arranged in three groups (Harmonic, P.N.F, and control). Subjects haven’t had any painful pathology in low-back and lower extremities for last six months. Subjects had limited hamstring length (20 degrees deficiency in Active-Knee-Extension test) and hadn’t professional sport activities. Dependent variablies were muscle stiffness and hamstring length which popliteal angle in AKE test was its indirect index. In pilot study, reliability of measurement of these variables were approved. Then hamstring muscle of subjects in harmonic and PNF groups were stretched by harmonic and PNF methods for six weeks, 5 minute per day and 3d/wks, whereas control group hadn’t any exercise.
    Results
    Findings of this study showed that in both used techniques, changes of hamstring length were significant (P=0.000), but in control group there wasn’t significant change. There wasn’t significant differences between changes of hamstring length in PNF and Harmonic groups. Only in harmonic group, muscle stiffness had significant changes (P<0.03).
    Conclusion
    According to findings of this research, both harmonic and PNF methods equally increased length of hamstring, and harmonic technique can be used as an alternative stretching method for other techniques. Maybe harmonic technique is better than PNF, because the significant changes of stiffness observed only in harmonic group ie. not only length of muscle increased in this group, but also stiffness decreased significantly which can be an indicator of considerable biomechanical changes in muscle and possibly increase of muscle length in PNF group is not real improvement in flexibility, and indeed, tolerance of subjects to stretching in this group has increased.
    Keywords: Stretch, P.N.F, Harmonic techniques, Hamstring
  • Attaollah Masnavi, Ezzatollah Saam, Aram, Seyyed Ahmad Hosseini, Habibollah Aghabakhshi, Mahshid Foroufgan, Seyyed Jalal Sadrosadat, Mehdi Rahgozar Page 20
    Objective
    this research was conducted to determine the attitude of dormitory students in the university of IRAN medical medical sciences a bout existing deviant behavior in dormitories.
    Materials and Methods
    The present study is a descriptive and cross sectional one, which was completed in the year 1383. The ultimate goal of the research is determining of the attitude of dormitory students regarding the existence of Deviant behavior among the students. In order to achieve the main objective, 325 students were selected through random sampling out of 2014 students (183 boys and 187 girls).
    Results
    The results are as follows: More than 50% of the students believe that, living in dormitory is one of the best period of their whole life. 41.7% found dormitory as a place to take rest after the class. 53.4% believe that marriage can fulfill firstly the affection needs and secondly the sexual needs as well. 86.3% thing that roommate from different provinces leads to maladjustment.
    Conclusion
    There are some other factors to raise deviant behavior such as:- Limitation in social relation among the students in the university in 55.7%.- Existing social problems in the social structure which prevent marriage in 40.9%.- Family Conflicts and quarrels in 65.6%.- Deprivation of having relation with opposite gender in 79.3%.
    Keywords: Deviant behavior, Dormitory, Students
  • Zahrasadat Ghoreishi, Reza Nili, Pour, Sohrab Shahzadi, Fariba Yadegari Page 26
    Objective
    Thalamic Deep Brain Stimulation (DBS) is reported to be successful in Parkinson patients with motor symptoms resistant to medication as a treatment procedure. Despite evidence of cortico-subcortico-cortical circuit involvement in motor control, the role of this neural circuitry on higher cognitive functions such as language is still controversial. In particular, research evidence pertaining to the impact of ventrolateral thalamic stimulation on linguistic processing is scarce. This paper investigates the effect of right and left thalamus-DBS on memory and language processing in Parkinson patients.
    Materials and Methods
    In this paper as a case series research we measured memory and language processing in six Parkinson patients (2 left, 2right, 2 bilateral) underwent implantation of deep brain stimulating electrode in ventrolateral thalamic nucleus. The data were collected in two “on” and “off” positions, with at least 40 days time interval in between. The patients were assessed using Wechsler memory test, verbal fluency and some sub-tests of Farsi version of Bilingual Aphasia Test (BAT).
    Results
    The findings of this research are suggesting an improvement on grammar comprehension and a decline in sentence production and verbal fluency in “on” position versus “off” position, in both groups. The Wechsler memory scores in left thalamus group improved but declined in right thalamus group.
    Conclusion
    The results indicate that thalamic DBS did not cause any deficit on grammar comprehension and even improved the level of comprehension. On the contrary a decrease in verbal fluency and sentence production, as two high level linguistic processing tasks, was observed. The results confirmed contemporary theories of thalamic participation on language processing and did not confirm a laterality effect on language skills. Although observed difference after thalamic DBS between right and left group on memory score can confirm laterality effect on memory.
    Keywords: Thalamus, Language processing, Memory, Verbal fluency, Deep brain stimulation (DBS)
  • Fereidoun Layeghi, Maryam Farzad Page 30
    Objective
    The aim of this survey is to determine of emergency management of spaghetti wrist functional impairments due to these injuries which demands an adequate and accurate management of such injuries.
    Materials and Methods
    All the Patients with Spaghetti wrist (33 Persons) due to sharp injuny that was operated by one surgeon, presenting to hand Rehabilitation center whom includeded in this study, all of them were managed with early intervention programs by one therapist for 10 weeks, and they were assessed with mono semmes – weinstein mono filament asterwards.The effects of sex, age, time of surgery and outcomes were assessed.
    Results
    Thirty-three Patients were included in this survey. In evaluation of median nerve in the given time, non of them were not tested and 40/31% of them had diminished quality of light touch. In ulnar nerve impairoment 43/7% had diminished protective touch and in Pinch Grip evaluation we found that both unlar and median nerve injuries has most affect in increasing the power.
    Conclusion
    early surgery and early intervention has the best effect on spaghetti wrist Motor and sensory recovery found to be better in madian nevere injuries versus ulnar nerve ones.
    Keywords: Spaghetti wrist, Median nerve, Ulnar nerve, Early intervention
  • Abolfazl Rahimi, Fazlollah Ahmadi, Mahmoud Ghalyaf Page 34
    Objective
    The main reason for hospitalisation of dialysed patients is due to high levels of blood pressure and fluid volume excess. The purpose of this study is determine the effects of applying continuous care model on blood pressure and weight control in Hemodialysed (HD) patients in Hamedan province in 2005.
    Materials and Methods
    This is a repeated measure design that thirty eight HD patients were selected with simple randomized sampling and were assigned in one group for the purpose of this research, which were investigated over six months. Data collection tools include: demographic questionnaire and control check lists. In the first phase of the research performed orientation stage in control group and until the end of the period he completed the questionnaires and control check lists only. Immediately after this time the researcher started to have some manipulations over the same group that had been considered as case. The present researchers applied SPSS Software V (13), descriptive statistics, Paired t-test and Friedman statistical test to analyze the collected data.
    Results
    Data analysis shows that with repeated measurement, there is a significant relationship between applying continuous care model and amounts of systolic and diastolic blood pressure of HD patients (p<0/05). Repeated measurement Anova test showed, there is not a significant relationship between applying continuous care model and amounts of weight control of HD patients.
    Conclusion
    According to these findings, applying CCM causes significant difference in the levels of blood pressure of HD patients.
    Keywords: Continuous care model, Weight control, Blood pressure, Hemodialysis
  • Farbod Fadaei Page 42
    The majority of the long stay psychiatric patients who are in need of rehabilitation, consist of people suffering from schizophrenia. Most of them have entered old age with their above mentioned illness and besides the consequences of schizophrenia, are facing the deprivation and suffering due to their old ages. In contrast to the previous decades that there have not been an effective treatment for schizophrenia, today with the immediate diagnosis and treatment of schizophrenia with effective medications, one can prevent chronicity and resistance to their treatment. By these means one can improve the prognosis and the quality of life of patients and their caregivers. Since ten years ago the artificial discrimination of schizophrenic patients to chronic and non-chronic has lost its validity. It is recommended in spite of presenting the special and isolated hospitals for the mentally ill, also psychiatric wards in the general hospitals may be included. By all these measures the schizophrenics can have a better treatment and rehabilitation and can be saved from the social and psychological consequences of staying in the isolated mental hospitals.
    Keywords: Schizophernia, Rehabilitation, Isolation
  • Yousef Shafaghati, Ghazal Vakili, Javad Jannati Page 45
    Acrodysostosis is a very rare congenital disorder. Less than 80 cases have been reported in the medical literature until now. Most of the reported cases were sporadic, but in some families evidences like father's old age and affected parent and child gives rise to autosomal dominant inheritance. clinical symptoms are obvious enough and experienced teachers can easily diagnose the disease. In this care report, a 21-year-old Iranian male patient, who showed completely the symptoms of acrodysostosis, is reported. According to our experience, this is the first known case in Iran. There must be other cases in mentally retarded patients who are dysmorphic. Therefore, it is necessary to be aware of symptoms of this disease when facing with dysmorphic mentally retarded patients.
    Keywords: Acrodysostosis, Maroteaux, malamut syndrome, Short matacarps, Arkless, Graham syndrome, Acrodysplasia, Cone, shaped epiphyses, Peripheral dysostosis