فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1385)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1385)

  • 96 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/12/09
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقالات تحقیقی
  • اصغر رضا سلطانی، امیر احمدی، دلشاد امامی، سید طه لاجوردی، فرشاد اخوتیان صفحه 6
    هدف
    با کمک وسیله اندازه گیری قدرت عضله می توان نیروی یک گروه عضلانی را اندازه گیری کرد. از طرف دیگر برای تعیین اثرات برنامه های درمانی و یا آموزشی به روش هایی با قابلیت تکرارپذیری صحیح و قابل استناد نیاز می باشد.
    هدف از این مطالعه تعیین میزان تکرارپذیری مقادیر اندازه گیری شده قدرت ایزومتریک عضلات گردن به وسیله دستگاه ایزومتر 2 بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تحلیلی 37 فرد سالم غیر ورزشکار (18 مرد و 19 زن بین سنین 25-18 سال) با انتخاب تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. از یک Load Cell جدید که بر روی دستگاه قدیم نصب شده بود استفاده شد. قدرت ایزومتریکی عضلات فلکسور و اکستنسور گردن در زمان ها و روزهای متفاوت و به کمک دو تست کننده با استفاده از وسیله جدید (دستگاه ایزومتر 2) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تکرارپذیری در تست هایinter-rater -retest inter-trial، (N 2.2< sw <5.1، ICC <0.98 0.86<) نشان داد که تکرارپذیری اندازه گیری قدرت عضلات گردن در تست های آماری مختلف با هم مطابق بوده و از درجه بالایی از اعتبار برخوردار بودند. اختلاف معنی دار آماری در میزان قدرت عضلات گردن که در زمان ها و روزهای متفاوت اندازه گیری شده بودند وجود نداشت. قدرت انقباض ماکزیمم ارادی داوطلبین به طور مشخصی در مردان بیشتر از زنان بود (P <0.001) قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور گردن در زنان به ترتیب 46.1% و 30.8% نسبت به مردان بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ما از دستگاه جدیدتری (ایزومتر 2) نسبت به دستگاه قدیمی (ایزومتر) استفاده کردیم. اندازه گیری های قدرت ایزومتریک عضلات گردن که به وسیله دستگاه ایزومتر 2 به دست آمد به صورت یک روش مفید برای اندازه گیری قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور گردن ظاهر گردید.
    کلیدواژگان: قابلیت تکرار پذیری، ایزومتریک، گردن، نیرو
  • فرهاد طباطبایی قمشه، سید محمد ابراهیم موسوی، رضا وهاب کاشانی، امیر سالار جعفر پیشه، علی تهرانی نصر صفحه 12
    هدف
    هدف در این مقاله ثبت سیگنال ای.ام.جی از دو کانال مستقل از عضلات دو سر و سه سر جهت ایجاد یک سیستم کنترلی برای پروتز مایوالکتریک است.
    روش بررسی
    به این منظور یک سیستم اخذ و پردازش سیگنال طراحی و ساخته شد. بر اساس سیگنال های ثبت شده به کمک این دستگاه از عضلات دوسر و سه سر یک سیستم کنترل مناسب برای پروتز مایوالکتریک ایجاد گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق مشخص شد که استفاده از مقدار متوسط سیگنال جهت استخراج فرمان حرکت روش بسیار موفقیت آمیزی است. درعین حال بین سرعت حرکت در دست سالم و IAV نیز رابطه ای خطی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه دامنه و فرکانس سیگنال EMG کاملا تعریف شده نیست و در بعضی زمانها فعالیت های الکتریکی ناخواسته روی پوست وجود دارد، کنترل پروتز برای بیمار تا حدی مشکل می شود. همچنین در آزمون هایی که انجام گرفت مرز مشخصی بین انقباضات شدید و ضعیف در فضای IAV به دست نیامد، ولی به طور معمول مقدار متوسط سیگنال موفقترین روش جهت استخراج فرمان حرکت است.
    کلیدواژگان: پروتز مایوالکتریک، سیگنال الکترومایوگرام، کنترل پروتز، پردازش سیگنال EMG
  • اسماعیل ابراهیمی، مهیار صلواتی، نادر معروفی، وحید اسماعیلی صفحه 19
    هدف
    استرس پدیده ای پیچیده و فردی و جزء لاینفک زندگی بشر است که گاهی مشکل ساز می شود و اگر انسان قادر به سازگاری با آن نباشد جسم و روان او مورد تهدید قرار می گیرد. تمایل به کنار آمدن با استرس راه مثبتی است که باعث دستیابی تدریجی به ارتقاء سلامتی می شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر کاربرد شیوه ایمن سازی در مقابل استرس بر میزان استرس پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی قم انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضربه صورت مطالعه نیمه تجربی بوده و جامعه پژوهش شامل 200 نفر پرستار بودند که از بین آنها 60 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در گروه آزمون و شاهد (گروه 30 نفری) قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سنجش استرس دروگاتیس بود. کلیه آزمودنی های تحقیق قبل از مداخله با ابزار فوق الذکر سنجش شدند. سپس مداخله که شامل یک کارگاه دو روزه ایمن سازی در مقابل استرس بود برای گروه آزمون اجرا شد. پس از پایان مداخله مجددا دو گروه با پرسشنامه سنجش استرس دروگاتیس تست شدند و نتایج قبل و بعد دو گروه با آزمون تی زوجی و مستقل مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین میزان استرس در بعد محیطی، شخصیتی و هیجانی و مجموع سه بعد، قبل از مداخله از نظر آماری بین دو گروه با هم تفاوت معنی دار ندارد ولی بعد از مداخله این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    اجرای شیوه ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش استرس پرستاران موثر بوده و می تواند در جهت بهبود کیفیت مراقبت ها و همچنین ارتقاء سلامتی و کنترل استرس به کار رود.
    کلیدواژگان: استرس، کاربرد شیوه ایمن سازی در مقابل استرس، پرستار
  • مسعود فلاحی خشکناب صفحه 26
    هدف
    تفریح درمانی یکی از روش های توانبخشی می باشد که در این نوع درمان، درمانگر با مشارکت دادن مددجو در انواع فعالیت های مختلف که جنبه تفریحی و سرگرمی نیز دارند به دنبال دستیابی به اهدافی همچون بهبود مهارت های اجتماعی می باشد. هدف این تحقیق پاسخ به این سوال بوده است که آیا تفریح درمانی می تواند منجر به بهبود مهارت های اجتماعی (رفتاری و ارتباطی) گردد؟
    روش بررسی
    در یک مطالعه مداخله ای از نوع قبل و بعد 45 مددجوی اسکیزوفرنیک با سیر طولانی با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و سپس کلیه نمونه ها توسط ابزار اندازه گیری آسیب های وارده بر مهارت های روزمره زندگی مورد ارزیابی قرار گرفتند، سپس مداخله تحقیق که شامل یک سفر تفریحی 10 روزه به شهر مشهد مقدس بود انجام گردید و پس از آن مجددا کلیه نمونه ها توسط ابزار تحقیق مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، میانگین نمرات کسب شده مددجویان در ارزیابی های قبل و بعد با آزمون تی دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از نظر آماری میانگین نمرات مهارت های ارتباط غیر کلامی، کلامی، رفتارهای مرتبط با ابراز وجود نسبت به قبل از مداخله افزایش یافته بود که از نظر آماری معنی دار بود (P <0.01)، همچنین معیارهای مربوط به پرخاشگری و مشکلات رفتار اجتماعی نیز کاهش یافته بود که نسبت به قبل از مداخله از نظر آماری با بیش از 99 درصد اطمینان معنی دار بوده است (P <0.01 و 0.06 P <).
    نتیجه گیری
    تفریح درمانی در بهبود وضعیت مهارت های اجتماعی (ارتباطی و رفتاری) مددجویان اسکیزوفرنیک موثر است.
    کلیدواژگان: تفریح درمانی، توانبخشی روانی، اسکیزوفرنیا، مهارت های اجتماعی
  • لیلا سیمرغ، مهناز خیرخواه، مینو خلخالی زاویه صفحه 31
    هدف
    پوسچر (S.B) Sway back یکی از شایعترین انواع اختلال پوسچر معرفی شده است، اما در مورد تغییر راستای مفاصل، اطلاعات محدود و متناقضی وجود دارد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی شیوع اختلال پوسچر S.B در زنان جوان و مطالعه کمی راستای مفاصل در این پوسچر می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 51 نفر از دختران دانشجو بین سنین 34-19 سال که با انتخاب تصادفی ساده از بین دختران دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخاب شده بودند انجام شد. به همین منظور، با استفاده از صفحه شطرنجی و امتداد شاقولی، میزان نوسان (جابجایی خطی) لگن اندازه گیری شد و پوسچر افرادی که خط شاقولی با فاصله بیش از cm3 از خلف نقطه میانی محور واسطASIS و PSIS عبور می کرد به عنوان پوسچر S.B شناسایی شد. سپس مقدار شیب لگن به کمک شیب سنج لگنی و زاویه کایفوز و لوردوز توسط خط کش قابل انعطاف و راستای مفاصل مچ، زانو و هیپ به وسیله گونیامتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین لوردوز افراد در پوسچر S.Bبیش از افراد نرمال بود (0.004=P) و میزان کایفوز و تیلت قدامی لگن در افراد این گروه گرچه بیش از افراد گروه نرمال بود ولی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (0.05<(P. همچنین مفاصل ران و زانو در پوسچر S.B به سمت فلکسیون سوق پیدا کرده بود و مچ پا دورسی فلکسیون نشان می داد که مقدار دورسی فلکسیون با میزان نوسان لگن ارتباط معنی دار مستقیم داشت. شیوع این دفورمیتی در افراد مورد مطالعه 39.2% و بیش از دفورمیتی های دیگر ستون فقرات بود.
    نتیجه گیری
    مشاهدات این تحقیق نشان داد که S.B شایعترین دفورمیتی ستون فقرات در زنان جوان جامعه ماست. همچنین نشان داد که با وجود افزایش لوردوز، امتداد مفاصل اندام تحتانی، ناحیه توراسیک و شیب (تیلت) لگن نسبتا طبیعی باقی می ماند.
    کلیدواژگان: پوسچر، Sway back، کایفوز، لوردوز، شیب لگن، امتداد مفاصل
  • سپیده نازی، ثریا رحیم زاده رهبر، حسین کریمی صفحه 37
    هدف
    این پژوهش تحقیقی است توصیفی تحلیلی که به منظور یافتن تفاوت های مهارت های حرکتی دختران و پسران 7 ساله در سال 83 به انجام رسیده است.
    روش بررسی
    جامعه مورد نظر شامل 120 نفر (60 دختر و 60 پسر) می باشد که از 6 دبستان از منطقه 3 آموزش و پرورش انتخاب شده اند. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. ابزار تحقیق شامل مقیاس رشد حرکتی لینکلن اوزورتسکی و پرسشنامه مربوط به اطلاعات شخصی می باشد. بعد از انجام ارزیابی های انفرادی و جمع آوری داده ها، کلیه اطلاعات با استفاده از نرم افزارspss و آزمون sample T - Test تجزیه و تحلیل گردیده و مقایسه میانگین نمرات مهارت های حرکتی انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های حاصل در ارتباط با اهداف پژوهش نشان دادند که بین میانگین نمرات مهارتهای حرکتی کلی، تعادل کلی، تعادل با چشم باز، تعادل با چشم بسته، تعادل داینامیک و استاتیک با چشم باز، هماهنگی حرکتی دو طرفه، هماهنگی اندام های فوقانی، هماهنگی اندام های فوقانی تحتانی و دقت وسرعت حرکتی در دو گروه دختران و پسران کلاس اول ابتدایی تفاوت معنی داری وجود ندارد. تنها تفاوت معنی دار بین میانگین نمرات هماهنگی چشم و دست در دو گروه دختران و پسران می باشد.
    نتیجه گیری
    کاربرد نتایج این پژوهش در حیطه های مختلف درمانی آموزشی رشد روانی حرکتی کودکان می باشد و می توان از این یافته ها در جهت بهبود هرچه بیشتر برنامه ریزی های مرتبط با کودکان در مراکز مختلف دولتی و غیر دولتی بهره برد.
    کلیدواژگان: مهارت های حرکتی، مقیاس لینکلن اوزورتسکی، مقایسه دختر و پسر
  • مریم شریفیان ثانی، حمیرا سجادی، فرشته طلوعی، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 41
    هدف
    پژوهش حاضر، با این رویکرد که پاسخگویی مناسب به نیازها و مشکلات دختران و زنان معلول، مستلزم شناسایی اولیه این نیازها و مشکلات است، هدف اصلی خود را تعیین نیازها و مشکلات دختران و زنان دچار معلولیت جسمی - حرکتی، در شهرستان تهران قرار داد.
    روش بررسی
    نوع این مطالعه توصیفی است. نمونه مورد بررسی 216 دختر و زن دارای معلولیت هستند که با روش انتخاب تصادفی منظم از بین 1395 نفر مراجعه کنندگان مرکز بهزیستی شهرستان تهران انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش مصاحبه و ابزار پرسشنامه محقق ساخته 82 سوالی انجام شد. پرسشنامه بر اساس مرور منابع و نتایج جلسات بحث گروهی متمرکز تنظیم گردید و پس از تعیین روایی محتوی و پایایی آن (با آلفا کرونباخ 0.76) به اجرا در آمد.
    یافته ها
    بررسی نیازها و مشکلات دختران و زنان دارای معلولیت جسمی - حرکتی، به طور کلی اولویت های آنان را در هر زمینه مشخص کرد. اولویت نیاز آموزشی. آموزش جامعه و آموزش حرفه ای. نیاز اشتغال: سرویس رفت و آمد و وجود سهیمه خاص برای اشتغال. نیاز به تشکیل خانواده: فراهم آمدن امکان شناخت بیشتر همسر آینده توسط خانواده؛ مشاوره ی قبل از ازدواج، رفت و آمد: مناسب سازی پیاده روها و معابر عمومی، وجود سرویس رفت وآمد خاص متناسب با نوع معلولیت؛ نیاز به خدمات توانبخشی: نیاز به وسایل کمک توانبخشی و خدمات آموزشی؛ گذراندن اوقات فراغت: کمک های مالی برای استفاده از امکانات ورزشی - تفریحی، وجود مکان های ورزشی متناسب معلولیت آنان؛ برقراری ارتباط: آگاهی دیگران به توانایی های افراد معلول در کنار محدودیت، برخورد عادی و بدون ترحم از سوی دیگران و همراهی یکی از نزدیکان هنگام حضور در جمع.
    اولویت مشکلات در زمینه آموزش: جابجایی و رفت و آمد، در دسترس نبودن منابع و امکانات آموزشی؛ اشتغال: جابجایی و رفت و آمد، عدم وجود ضمانت های اجرایی و حمایت از اشتغال معلولان. مشکل زندگی مشترک: دخالت اطرافیان، خشونت همسر، انجام امور خانه داری. خشونت: بی توجهی، رفتار پرخاشجویانه رفت و آمد: نامناسب بودن وسایل نقلیه عمومی با توجه به شرایط و نیازهای فرد، نامناسب بودن پیاده روها و معابر عمومی. مشکل گذراندن اوقات فراغت: نبودن سرویس رفت و آمد خاص برای استفاده از مکان های تفریحی - ورزشی، مشکل مالی برای استفاده از امکانات از این مکان ها.
    نتیجه گیری
    نتیجه نهایی حاصل از این پژوهش، نه تنها نشان دهنده تنوع مشکلات و نیازهای دختران و زنان دچار معلولیت جسمی - حرکتی در جامعه مورد مطالعه است، بلکه تفاوت اولویت این نیازها و مشکلات را در زمینه های آموزش، اشتغال، ازدواج و تشکیل خانواده، رفت و آمد، درمان و توانبخشی، اوقات فراغت، برقراری ارتباط با دیگران، از دیدگاه خود این افراد مشخص می کند.
    کلیدواژگان: دختران و زنان دچار معلولیت جسمی - حرکتی، نیازها، مشکلات، اولویت ها
  • حمیدرضا خانکه، رخشنده محمدی، فضل الله احمدی، سادات سید باقر مداح، مریم رنجبر، محمدرضا خدایی صفحه 49
    هدف
    مدیریت موثر سلامتی در بلایا بستگی به پیش بینی و شناسایی مشکلات حاصل از بلایا و در نظر گرفتن امکانات لازم در زمان و مکان مناسب و مقتضی دارد. در این مقاله که قسمتی از یک مطالعه بزرگتر می باشد سعی شده است بر اساس تجربیات ارائه دهندگان خدمات سلامتی در بلایا عوامل موثر در مدیریت خدمات سلامتی در زمان وقوع بلایا بررسی شود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش گراندد تئوری انجام شده است. مشارکت کنندگان 16 نفر شامل 4 نفر پرستار، 2 نفر روانپزشک، 1 نفر اپیدمیولوژیست، 1 نفر مددکار، 1 نفر روانشناس، یک نفر متخصص بهداشت،1 نفر کارشناس ارشد بهداشت،1 نفر بهیار، 3 نفر از اهالی بم ویک نفر پزشک عمومی بودند. از کل مشارکت کنندگان 14 نفر مرد و2 نفر زن و میانگین سنی آنها 37 سال بود. کلیه مشارکت کنندگان حداقل تجربه حضود در یک بلیه را داشتند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختارمند استفاده شد. کلیه مصاحبه ها ضبط و سپس کلمه به کلمه دست نویس شده و با استفاده از روش استراوس و کوربین تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مساله مدیریت در ارائه خدمات سلامتی مورد تاکید مشارکت کنندگان در مطالعه قرار داشت و در ارتباط با این مفهوم مهم برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی و مشارکت سایر کشورها مطرح شد. نبود برنامه ونظم در ارائه خدمات سلامتی، نبود تقسیم کار، مشخص نبودن وظایف، تداخل کار و همپوشانی، موازی کاری، عدم هماهنگی بین مدیران و ارائه دهندگان خدمات، خود محوری، ناتوانی سازمان ملل در هماهنگی و جلب مشارکت های بین المللی موانع اصلی تامین خدمات سلامتی مورد نیاز بازماندگان در زمان وقوع بلایاست و مدیریت مناسب با توجه به برنامه ریزی و کسب آمادگی قبلی بر مبنای تجارب قبلی و اطلاعات حاصل از بررسی منطقه، برنامه ریزی و تصمیم گیری بر مبنای اطلاعات، تامین نیروی انسانی کافی، تقسیم کار صحیح و سریع، برقراری ارتباط از بدو ورود، هماهنگی از ابتدا درون و بین گروه ها و استفاده از اطلاعات برای انجام هماهنگی، برخورد مناسب و قدردانی از خدمات گروه های خارجی و برقراری ارتباط مناسب با آنها می تواند خدمات سلامتی را در زمان وقوع بلایا تسهیل کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مساله مدیریت در ارائه خدمات سلامتی مورد تاکید شرکت کنندگان قرار داشته و از طرفی مدیریت مناسب نقش مهمی در ارائه خدمات سلامتی هماهنگ، منسجم، در دسترس و مستمر دارد، در نتیجه کسب آمادگی از قبل، توجه به اهمیت برنامه ریزی ملی، استانی و محلی، تامین نیروی انسانی کافی و تقسیم کار صحیح و سریع برای ارائه خدمات سلامتی، هماهنگی نیروها و تجهیزات، انجام هماهنگی توسط ستاد مرکزی بلایا واقع در محل به همراه جلب مشارکت بین المللی با برخورد مناسب زمینه را برای ارائه مدیریت مناسب خدمات سلامتی در بلایا فراهم می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت خدمات سلامتی، بلایای طبیعی، گراندد تئوری
  • محبوبه پارساییان، عبدالرحمان نجل رحیم. محمد مظفری صفحه 56
    هدف
    مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری سیستم عصبی مرکزی است. الگوی اصلی آسیب عصب روانشناختی در بیماران ام.اس با نقصهای حافظه و توجه مشخص می شود. مشکل حافظه تقریبا در 50 تا 60 درصد افراد ام.اس اتفاق می افتد. هدف مطالعه حاضر، بررسی عملکرد حافظه در بیماران ام.اس می باشد.
    روش بررسی
    40 بیمار مالتیپل اسکلروزیس، (30 بیمار تشدید شونده – بهبود یابنده «نوع عود و فروکش» و 10 بیمار نوع پیشرونده مزمن)، با استفاده از مقیاس حافظه لوریا-نبراسکا ارزیابی شدند.
    یافته ها
    همه بیماران ام. اس (بدون افسردگی شدید که با مقیاس افسردگی بک بررسی شد) آسیب معنی داری در تمام متغیرهای حافظه (کلامی و غیر کلامی، تاخیری و عملکرد کلی حافظه) نسبت به گروه کنترل نشان دادند. تفاوت عملکردهای حافظه در بین بیماران با دو نوع ام. اس معنی دار نبود. علاوه بر این بین ضعف حافظه و آسیبهای ام.آر.آی تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه از این جهت که منتهی به فهم بهتر نقصهای حافظه در بیماران ام.اس می شود، اهمیت دارد. علاوه بر این راهبردهای خاص توانبخشی براساس الگوهای آسیب حافظه را طرح ریزی می نماید.
    کلیدواژگان: حافظه، مالتیپل اسکلروزیس، عصب روان شناختی، سیستم عصبی مرکزی، لوریا، نبراسکا
  • ابوالفضل ره گوی، مسعود فلاحی خشکناب، مسعود کریملو، مینا گایینی صفحه 61
    هدف
    استرس پدیده ای پیچیده و فردی و جزء لاینفک زندگی بشر است که گاهی مشکل ساز می شود و اگر انسان قادر به سازگاری با آن نباشد جسم و روان او مورد تهدید قرار می گیرد. تمایل به کنار آمدن با استرس راه مثبتی است که باعث دستیابی تدریجی به ارتقاء سلامتی می شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر کاربرد شیوه ایمن سازی در مقابل استرس بر میزان استرس پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی قم انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضربه صورت مطالعه نیمه تجربی بوده و جامعه پژوهش شامل 200 نفر پرستار بودند که از بین آنها 60 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در گروه آزمون و شاهد (گروه 30 نفری) قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سنجش استرس دروگاتیس بود. کلیه آزمودنی های تحقیق قبل از مداخله با ابزار فوق الذکر سنجش شدند. سپس مداخله که شامل یک کارگاه دو روزه ایمن سازی در مقابل استرس بود برای گروه آزمون اجرا شد. پس از پایان مداخله مجددا دو گروه با پرسشنامه سنجش استرس دروگاتیس تست شدند و نتایج قبل و بعد دو گروه با آزمون تی زوجی و مستقل مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین میزان استرس در بعد محیطی، شخصیتی و هیجانی و مجموع سه بعد، قبل از مداخله از نظر آماری بین دو گروه با هم تفاوت معنی دار ندارد ولی بعد از مداخله این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    اجرای شیوه ایمن سازی در مقابل استرس بر کاهش استرس پرستاران موثر بوده و می تواند در جهت بهبود کیفیت مراقبت ها و همچنین ارتقاء سلامتی و کنترل استرس به کار رود.
    کلیدواژگان: استرس، کاربرد شیوه ایمن سازی در مقابل استرس، پرستار
  • افسانه لالویی، نفیسه کاشانی زاده صفحه 66
    هدف
    شیوع سرطان پستان در 50 سال اخیر رو به افزایش بوده است و در ایران بروز آن یک دهه از کشورهای پیشرفته زودتر مشاهده شده است. داشتن آگاهی و شرکت در غربالگری سرطان پستان پیش آگهی آن را بهتر می کند. هدف ما در این مطالعه ارزیابی میزان آگاهی خانم ها نسبت به معاینه پستان توسط خود (SBE) بوده است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی – مقطعی 376 خانم بین 70-12 سال را که به درمانگاه های زنان بیمارستان نجمیه و بقیه اله (عج) مراجعه کرده بودند به صورت سرشماری انتخاب کردیم و پرسشنامه ای را که به همین منظور تهیه کرده بودیم را به آنها تحویل و سپس جمع آوری نمودیم و پس از کدبندی با برنامه کامپیوتری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار دادیم.
    یافته ها
    از 376 نفر جمعیت مورد مطالعه ما 243 نفر (64.6%) اظهار داشته اند که نسبت به چگونگی انجام SBE آگاهی دارند و در مجموع 186 نفر (49.4%) آنرا انجام داده اند که 51 نفر (27.4%) منظم و 44 نفر (23.7%) به موقع و فقظ 10 نفر (3%) هم منظم و هم به موقع معاینه را انجام داده اند.
    نتیجه گیری
    در جمعیت مورد مطالعه ما یا آگاهی نسبت به SBE وجود ندارد و یا آن را به موقع و منظم انجام نمی دهند و لذا آموزش چگونگی و اهمیت انجام SBE جهت نیل به اهداف پیشگیرانه و بهبود درمان در مراحل اولیه و ارتقاء بهزیستی مبتلایان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، معاینه توسط خود فرد (SBE)، غربالگری، پیش آگهی
  • رضا شبانلویی، فضل الله احمدی *، جلیل واعظ قراملکی، ابراهیم حاجی زاده، یوسف جوادزاده صفحه 70
    هدف

    استوماتیت یا موکوزیت دهانی یکی از مشکلات اساسی در بیماران تحت شیمی درمانی می باشد. این عارضه جانبی تقریبا در 40 تا 100 درصد بیماران بروز می کند. استوماتیت دردناک بوده و ممکن است با دریافت غذا و مایعات و همچنین زندگی روزمره بیمار تداخل کند. در فرد سرطانی این حالت ممکن است سبب افزایش خطر عفونت، بستری شدن طولانی مدت و مرگ و میر شده و درمان سرطان را به تاخیر اندازد. هدف از این تحقیق تعیین میزان تاثیر دهانشویه گل بابونه بر پیشگیری از استوماتیت ناشی از شیمی درمانی می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد که به منظور بررسی تاثیر دهانشویه گل بابونه بر استوماتیت ناشی از شیمی درمانی در مرکز انکولوژی شهید قاضی طباطبایی تبریز انجام شده است. در این تحقیق 28 بیمار درگروه آزمون و 14 بیمار در گروه شاهد به صورت تصادفی قرار داده شدند. بعد به بیماران گروه آزمون دهانشویه تهیه از گل بابونه داده شد تا روزانه چهار بار دهان خود را به مدت 16 روز شستشو دهند. مخاط دهان بیماران روزانه توسط دو نفر همکار محقق که از نوع دهانشویه بی اطلاع بودند بررسی می شد.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشانگر آن است که دهانشویه گل بابونه به طور معنی داری توانسته است در پیشگیری از استوماتیت ناشی از شیمی درمانی (شدت استوماتیت، شدت درد و میزان بقای استوماتیت) موثر باشد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    از آنجایی که تنها و بهترین راه پیشگیری استوماتیت ناشی از شیمی درمانی، به کارگیری دهانشویه مناسب می باشد، بنابراین استفاده از دهانشویه گل بابونه می تواند در پیشگیری از استوماتیت این بیماران موثر بوده و کیفیت درمان و کیفیت زندگی بیماران شیمی درمانی را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: دهانشویه، گل بابونه، استوماتیت، شیمی درمانی
  • مقاله مروری
  • فربد فدایی صفحه 76
    کرپلین در هشتمین ویرایش (1910) از: «روانپزشکی، کتاب درسی برای دانشجویان و پزشکان» چنین نوشت که «گروه ویژه ای از موارد با دگرگونی های یاخته ای بسیار شدید» به وسیله آلزهایمر مورد بحث قرار گرفته است. آن دگرگونی ها عبارت بودند از: «پلاکهای بیش از حد متعدد، مرگ تقریبا یک سوم از یاخته های قشر مغز، که به عوض آنها کلافه های خاصی از نوروفیبریلها با رنگ تند جایگزین شده بودند». طبق نظر کرپلین، این دگرگونی ها «نشان دهنده شدیدترین شکل خردزدودگی سالمندی است». کرپلین هنگامیکه نوشت: «تعبیر بالینی این بیماری آلزهایمر هنوز نامعلوم است»، در واقع برای نخستین بار به عنوان «بیماری آلزهایمر» اشاره کرد. از همان زمان ابهاماتی درباره تشخیص بیماری آگوسته دتر (نخستین موردی که آلزهایمر در 1906 معرفی کرد)، و دلیل نامیدن این وضعیت با عنوان «بیماری آلزهایمر» توسط کرپلین وجود داشت. اکنون پس از یکصد سال به نظر می رسد پاسخهای معتبری به این پرسشها در دست است. توصیف خردزدودگی آگوسته دتر به وسیله آلزهایمر در 1907، و سپس به وسیله پروسینی در 1909، به پلاکهای پیری و کلافه های نوروفیبریلری اشاره داشت. افزون براین، پروسینی مغز این بیمار را بازبینی کرد و هیچ نشانه چشمگیری از آرتریواسکلروزیس که برخی به عنوان تشخیص این بیمار به آن معتقد بودند نیافت. در سال 1998 دانشمندان در بخش نوروبیولوژی انستیتوی ماکس پلانک در مارتینز رید آلمان، و در دانشگاه مونیخ برشهای مغزی نخستین مورد گزارش شده از بیماری آلزهایمر را بازیافتند. بررسی این برشهای مغزی نشان دهنده شمار زیادی از کلافه های نوروفیبریلری و پلاکهای آمیلویید بود. بنابراین، نخستین مورد گزارش شده، نمونه دقیقی از بیماری آلزهایمر مطابق معیارهای امروزی است. این نیز جالب است که در 1997 دکتر گربر و همکارانش در قسمت روانپزشکی انستیتوی ماکس پلانک، گروه نورومرفولژی در مارتینزرید آلمان، برشهای مغزی بافت شناختی دومین مورد آلزهایمر به نام یوهان اف. را که با وجود گذشت نود سال به خوبی حفظ شده بود شناسایی کردند. بررسی این برشها پلاکهای متعدد آمیلوییدی را آشکار کرد اما هیچ کلافه نوروفیبریلری در قشر مغز یافت نشد. این وضعیت با شکلی کمتر شایع از بیماری آلزهایمر مطابق است که می توان عنوان «فقط پلاک» را به آن داد. پژوهشگران در انستیتوی ماکس پلانک غربالگری موتاسیونی اکسون 17 از پیش ساز آمیلوییدی ژن پروتئین، و ژنوتیپینگ برای آلل های E آپولیپوپروتئین انجام دادند. معلوم شد که این بیماری برای آلل E اپسیلون 3 آپولیپوپروتئین، هموزیگوت است و فاقد موتاسیونهای APP در کودونهای 692، 693، 713 و 717 می باشد. در مورد برشهای مغزی آگوسته دتر، ژنوتیپینگ برای آلل های E اپسیلون 4 آپولیپوپروتئین، فقدان این عامل خطر برای بیماری آلزهایمر را نشان داد و در عین حال معلوم کرد که تحلیل موتاسیونی بافتهای مغزی به جا مانده از نود سال پیش هنوز عملی است. به این ترتیب در یکصدمین سالگرد کشف تاریخی دکتر آلزهایمر، یافته های او دیگربار تایید می شود.
    کلیدواژگان: آلزایمر، آگوسته دتر، کریپلین، یوهان اف، خرد زدودگی
  • صفحه 81
|
  • Asghar Reza Soltan, Zadeh, Amir Ahmadi, Delshad Emami, Seyyed Taha Lajevardi, Farshad Okhovatian Page 6
    Objective
    The strength of a group of muscles can be measured by muscle strength test, employing a force measuring instrument. In order to monitor the effectiveness of a therapeutic or training programs we need a reliable technique which is also accurate in repeated measurements. The purpose of this study was to examine the reliability of an isometric neck muscle force measurement device.
    Materials and Methods
    Thirty seven healthy non athlete subjects (18 males and 19 females, aged 18-25) participated in this analytical study. The maximal isometric contractions of the neck extensor and flexor muscles were measured in different times and different days and by two different testers. A new sensitive “load cell” was applied to our previously designed neck muscle force measurement apparatus.
    Results
    The results of the inter-trail, test retest, and inter rater reliability (0.86 < ICC < 0.98, 2.2< Sw <5.1 N) indicated that the neck muscle force measurements were highly repeatable and less variable between measurements. There were no statistically significant differences in neck muscle force measurements, between times, between days and between retsters. Maximum isometric contractions were significantly higher in males than in the females (p < 0.001). Women’s neck muscle strengths were 30.8% and 46.1% of men in cervical extension and cervical flexion.
    Conclusion
    In this study we used a new model (Isometer 2) of our previous apparatus (Isometer). The isometric strength of neck flexor and extensor muscles which was measured by Isometer 2 appeared to be a reliable and useful method for measuring the force of the neck extensor and flexor muscles.
    Keywords: Reliability, Isometric, Neck muscles, Flexor, Extensor
  • Farhad Tabatabaei, Ghomsheh, Seyyed Mohammad Ebrahim Mousavi, Reza Vahhab, Kashani, Amir Salar Jafar, Pisheh, Ali Tehrani, Nasr Page 12
    Objective
    The goal of this study was to record the Electromyogram (EMG) signal from the biceps and triceps muscles utilizing two individual channels to control an EMG driven myoelectric prosthesis.
    Materials and Methods
    To achieve the study goal a system for recording and processing the signal was designed and fabricated. Based on recorded signals from biceps and triceps muscles, a successful system was developed to control a powered prosthesis.
    Results
    According to the results of this study it was revealed that utilizing the average amount signal is a very successful way to obtain the control signal.
    Conclusion
    Since the amplitude and frequency of the EMG signal has not yet been defined and sometime there are some unwanted electrical activities on the skin, prosthetic control is rather difficult for the users. Additionally, in IAV domain, no distinct border between strong and week contractions was obtained after conducted tests.
    Keywords: Myoelectric prothetic, Electromyogram signal, Prothetic control, EMG signal processing
  • Ebrahim Esmaeili, Mahyar Salavati, Nader Maroufi, Vahid Esmaeili Page 19
    Objective
    Despite tilt-board exercises benefits and its role in ligamentus us injury prevention, little research has been done in this case. The goal of this study is investigation of balance exercises effect for six weeks on balance tests and strength of lower extremity ligaments.
    Materials and Methods
    In present Quasi experimental study, case group was consisted of two 17 subjects groups which did balance exercises for 6 weeks (one group on dominant limb and another on non-dominant limb).Control group did not do any exercise in this period. These groups were evaluated and re-evaluated before and after the exercise period by Biodex Balance System.
    Results
    Statistical analysis revealed significant differences between groups (P<0/05).
    Conclusion
    According to our results it can be concluded that tilt-board exercises can be used as a suitable tool to prevent ligamentus us injuries.
    Keywords: Balance exercises, Lower limb, Normal subjects, Limits of stability, Biodex
  • Masoud Fallahi, Khoshknab Page 26
    Objective
    one of group interventions in rehabilitation of schizophrenic patients is recreational activities intervention, in this type of rehabilitation therapist participates patients in recreational activities and hobbies, which promotes activity of daily livings and social skills. Our purpose of this study was investigating the effectiveness of recreational interventions in schizophrenics’ social skills.
    Materials and Methods
    in a before and after interventional study, 45 schizophrenic patients selected and assessed with Activity of Daily Living Skills Scale before intervention. Intervention was a recreational trip to MESHAD for ten days all of patients participate and work to prepare trip properties. They live, participate and work for 10 days together. Then after intervention again patients reassessed with Daily Living Skills Scale, and mean of before and after scores compared with paired T test.
    Results
    Results showed means of score increase from 116.87 to 135.49, comparing mean of before and after means with paired T test was significant.
    Conclusion
    recreational interventions can promote social skills in schizophrenic patients.
    Keywords: Recreational activities, Psychiatric rehabilitation, Schizophrenia, Self care
  • Leila Simorgh, Mahnaz Kheirkhah, Minou Khakhali, Zavieh Page 31
    Objective
    Sway Back posture is one of the most common postural deformity.This study aimed to define Sway back posture prevalence and quantitatively meassure of the joints alignment in it.
    Materials and Methods
    In this cross sectional descriptive study The posture of 51 female students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences at an average of 22.05±2.44 years was evaluated. First, subjects completed a general characteristics questionnaire. Scond, the amount of their pelvic sway was measured by a grid paper and plumb line. When the plumb line passed the more than 3cm posterior to mid point of ASIS (Anterior Superior Iliac Spine) - PSIS (Posterior Superior Jliac Spine) axis, the subjects were categorized in Sway back posture. Then with goniometer alignment of hip, knee and ankle joints were measured. Also, the pelvic inclination and kyphosis and lordosis angles were measured with a Pelvic Inclinometer and Flexicurve Ruler, respectively.
    Results
    The mean value of lordosis in Sway back posture group was greater than normal group (p = 0.004). Though the amount of kyphosis and anterior tilt were greater in Sway back posture than normal group, but did not show any significant difference between them (P>0.05). In Sway back posture group, the hip and knee joints tend to flexion. The ankle showed dorsiflexion which had a significant corelation with the pelvic sway. The prevalence of this deformity was 39.2% and was more common than other spinal deformities in young female subjects.
    Conclusion
    This study indicated that the prevalence of the Sway back posture in the population of our study is high (39.21%). Also, indicated that the lordose increased and the pelvic displaced to anterior without noticeable changing in alignment of the thorasic region, joint of lower extremity and pelvic inclination.
    Keywords: Sway back, Posture, Kyphosis, Lordosis, Pelvic tilt, Joint alignment
  • Sepideh Nazi, Sorayya Rahimzadeh, Rahbar, Hossein Karimi Page 37
    Objective
    The purpose of this study was to determine the motor skills differences between girls and boys (aged 7) in Tehran in 2004.
    Materials and Methods
    This research was analytical descriptive The subjects were 120 children includes 60 girls and 60 boys. those were selected by simple random sampling at the first grade of primary School. Each subject was individually assessed by Lincoln Oseretsky motor developmental scale.
    Results
    The findings of this research after data analysis by spss soft ware and sample t Test indicated that: There is not any significant differences between total score of motor skills, total balance score, static and dynamic balance with open eyes, bilateral motor coordination, upper limbs coordination, upper and lower limbs coordination, velocity and dexterity of hand movements in boys and girls (P>0/005). The only Significant differences between boys and girls motor skills is eye hand coordination (P<0/03).
    Conclusion
    The findings of this research is used to better planning and defining the theraputic and educational programs in the field of motor development.
    Keywords: Motor skills, Lincoln, Oseretsky scale, Motor developmental, Comparison of boys, girls
  • Maryam Sharifian, Sani, Homeira Sajjadi, Fereshteh Tolouei, Anoushirvan Kazem, Nezhad Page 41
    Objective
    By taking into account that understanding the primary needs of disabled girls and women is essential in finding a suitable solution to their problems, the main objective of the current research was based on the investigation of the needs and the problems of girls and women with physical disabilities in Tehran (capital of Iran).
    Materials and Methods
    This research has been carried out in a descriptive manner. The participants of this research were 216 girls and women with physical disability who were selected among 1395 clients of the welfare organization in Tehran through a systematic randomized method. Data collection was carried out using an 82-question questionnaire designed by the researchers. The questionnaire compiled by reviewing current resources on the subject and based on discussions carried out within focus groups. It was finalized after determining its validity and reliability.
    Results
    Examining the needs and problems of girls and women with physical disability, in general, made clear their priorities in each area. Priorities for educational needs: promoting the awareness of society through education, providing vocational training employment needs: accessible transportation, allocation of special employment opportunities for them (quota system) need for starting a family: the possibility of meeting their future husbands before marriage provided by their families, consultation before marriage their main needs regarding transportation: improving pedestrian pavements and public pathways, provision of a special transport service taking account of their particular disability need for rehabilitation services: rehabilitation aids and educational services leisure time: financial help for using sports-recreational facilities, provision of sports facilities for girls and women with physical disability their needs for establishing communication:, receiving a normal reaction from non-disabled people while dealing with their needs and problems and believing in their abilities rather than their disabilities, presence of a family member when in public places. The following comprises their priorities of problems in the different fields. Educational field: difficulties of transportation and mobility, the lack of educational resources and facilities employment: again the problems of transportation and mobility, the lack of legislative protection of their employment problems in marital life: the interference of others, domestic tasks Violence: violent behaviour and indifference mobility and transportation: the unsuitability of public transport in regards to their specific needs, pedestrian pavements and public pathways difficulties in spending their leisure time: the absence of special or appropriate transport for access to recreational places, the financial shortage for using the facilities of these places.
    Conclusion
    The findings of our research revealed the priorities of needs and problems of girls and women with physical disabilities from their point of view. In the different fields including: Oeducation, employment, martial life, transportation, treatment and rehabilitatin, leisure timeo and communication.
    Keywords: Girls, Women, Physical disabilities, Needs, Problems, Priorities, Iran
  • Hamid Reza Khankeh, Rakhshandeh Mohammadi, Fazlollah Ahmadi, Sadat Seyyed Bagher Maddah, Maryam Ranjbar, Mohammd Reza Khodaei Page 49
    Objective
    In this paper that is a part of a greater study, we tried to assess the factors that affected management of health care services at the time of disasters.
    Materials and Methods
    The present study was conducted by grounded theory. 16 participants consist of 4 nurses, 1 social worker, 1 psychologist, 2 psychiatrists, 1 general physician, 1 health professional, 1 epidemiologist, 1 master in health, 1 nurse aid and 3 Bam residents. All of them at least have one experience at disaster. 14 of them were male and 2 of them were female and their average age was 37. Semi-structured interviews were used for data gathering. All of interviews were transcribed verbatim (word by word) and simultaneously constant comparative analysis was used according to Strauss and Corbin's method.
    Results
    The management was mentioned by participants of the study. Planning, organization, coordination and participation of the other countries were inferred in the interviews. Lack of planning and discipline at the health care delivery, undetermined duties, overlapping, in coordination between health staff and managers, self centrism, weakness of WHO at absorption and coordination humanitarian international assistances are the most important factors that hindered health care services at the time of disaster. Appropriate management with due attention to planning, preceding preparedness based on past experiences and information's obtained from assessment of affected region and deciding based on information, covering enough personnel, correct and fast job distribution, early communication, early coordination inter and between groups by using information, appreciating humanitarian international assistance and establishing good relationship with them, can facilitate health care services at the time of disasters.
    Conclusion
    Acquired preparedness before the impact of disasters, consideration the role of national, provincial, regional and local planning, covering enough personnel, fast and correct job distribution for health care delivering, coordination of distributing personnel and equipments, coordination by central committee settled at the affected region, absorption international participation with good relationship, prepare good condition for health care services at disasters.
    Keywords: Health care management, Natural disasters, Grounded theory, Planning, Coordination
  • Mahboubeh Parsaeian, Abdolrahman Najl, Rahim, Masoud Karimlou, Mohammad Mozaffari Page 56
    Objective
    Multiple sclerosis (MS) is a disease of the central nervous system. The main pattern of neuropsychological impairment in M.S. patients characterized with deficits of attention and memory. Memory problem are known to occur in approximately 50% to 60% of people with M.S. The purpose of the present study is to asses memory function in M.S. patients.
    Materials and Methods
    40 M.S. patients (30 patients suffering from as relapsing – remitting and 10 patients are chronic progressive M.S.) assessed using Luria – Nebraska memory scale.
    Results
    All of multiple sclerosis patients (without sever depresive state evaluated by BDI) exhibited significant impairments in all of memory veriable (verbal, non - verbal, delayed and whole memory performance) as compared with control groups (normal subjects). Difference of memory performance between the patients with two type of M.S. were not significant. Furthermore no significant relation was found between memory loss and MRI lesions.
    Conclusion
    This study is guidedas such one can lead to a better understanding of memory deficits in M.S. patients. In addition, specific rehabilitation strategies can be planed on the patterns of memory impairment in M.S. patients.
    Keywords: Memory, Multiple Sclerosis, Neuropsychology, Central nervous system, Luria, Nebraska
  • Abolfazl Rah, Gouy, Masoud Fallahi, Khoshknab, Masoud Karimlou, Mina Gaeini Page 61
    Objective
    Stress is a complex and individual phenomenon and unseparable part of human life that sometimes causes problems. If human can not be compatible with stress, he will be hurt physically and mentally. tending to be compatible with stress is a positive way that causes health improvement. Therefore, the aim of present study, is evaluation of stress inoculation training effect on stress of nurses within medical-educational centers in Qom.
    Materials and Methods
    This study was quasi-experimental. 200 nurses were evaluated. We selected 60 nurses with simple random sampling and divided them to experimental & control groups. Instrument was Derogatis stress profile (DSP). All nurses were evaluated with (DSP) before Intervention, then stress inoculation training workshop was implemented for experimental group in 2 days. Two weeks After Intervention both groups (exp. & cont.) were evaluated with DSP questionnaire again. The results were analyzed with Pairedt Test & Independentt Test in both groups before & after Intervention.
    Results
    The Findings showed that average stress on environmental, personality and emotional dimensions and score of three dimensions hadnt significant difference before Intervention but this difference was significant after Intervention.
    Conclusion
    stress inoculation training implementation, affects nurses stress, and it can be applied to improve cares, and also it can promote health and control stress level.
    Keywords: Stress, Stress inoculation training, Nurse, Psychial health
  • Afsaneh Lalouei, Nafiseh Kashani, Zadeh Page 66
    Objective
    Prevalence of breast cancer was increased in recent 50 years and it affects Iranian women at least one decade younger than their counterparts in other developed countries. With awareness and ingoing to breast cancer screening prognosis will be better. Our study is intended to highlight the extent women knowledge their practice of self breast examination (SBE). [Evaluation of their awareness about SBE]
    Materials and Methods
    In a cross-sectional descriptive study a written questionnaire was distributed to 376 women aged 12-70 years in women clinic ward of Baqiyatollah and Najmieh Hospitals to assess their attitudes to knowledge and practice of SBE (It was an unelected population study). Their responses were then collected analyzed with SPSS version 11.5 Data was analyzed using descriptive statistics.
    Results
    64.6% of respondents had different kinds of education about SBE. 49.4% of them had practiced it occasionally but 27.4% do it regularly and 23.7% do it on time and only 3% of them practiced it both regularly and on time.
    Conclusion
    In the women on our study there is either no awareness about SBE or do not practice it regularly and / or on time. Then we suggest establishing breast self examination education programs and encouraging women to SBE. There is need for a regular vigorous education program and encouragement our women to pay attention to SBE rather than before. It is hoped that this will help to reduce morbidity and mortality associated with breast cancer. Also it can improve treatment and promote health and welfare.
    Keywords: Breast cancer, Self breast examination (SBE), Screening, Prognosis
  • Reza Shabanlouei, Fazlollah Ahmadi, Jalil Vaez, Gharamaleki, Ebrahim Haji, Zadeh, Yousef Javad Page 70
    Objective

    Stomatitis or Oral Mucositis is a significant problem in patients treated with chemotherapy. The frequency of this side effect is estimated to range from 40% to 100%. Stomatitis is painful and can interfere with eating, drinking, and daily life. For the person with cancer, either condition can also lead to a risk of increased infection, hospitalization, mortality and delay in cancer treatments. The aim of this research is to measure effect of chamomile mouthwash in the protection of chemotherapy induced stomatitis.

    Materials and Methods

    The type of this research is double blind clinical trial for measuring the effects of chamomile mouthwash in the protection of chemotherapy induced stomatitis in Tabriz Ghazzi Oncology Center. 28 patients in case group and 14 patients in control group were involved. Patients (Case group) were prescribed qid chamomile for 16 days and two colleagues controlled the mucus of mouth charily who were not been informed about the type of mouthwash.

    Results

    The Findings show that the chamomile mouthwash had significant effect in prevention (stomatitis and pain violence and stomatitis survival) of chemotherapy-induced stomatitis (P<0.05).

    Conclusion

    Regarding the fact that the only and prominent way to prevention of chemotherapy-induced stomatitis is the usage of suitable mouthwash, so the usage of chamomile mouthwash is effective in protection of stomatitis in such patients and has improved the quality of treatment and quality of life in patients undergoing chemotherapy.

    Keywords: Cancer, Chamomile mouthwash, Stomatitis, Chemotherapy
  • Farbod Fadaei Page 76
    In the 8th edition (1910) of "Psychiatric: Ein Lehrbuch fur Studirende und Arzte", Kraepelin stated that a "particular group of cases with extremely serious cell alterations" were discussed by Alzheimer. Those changes were: "Excessively numerous plaques, dying of almost one-third of the cortical cells, and peculiar, deeply stained bundles of neurofibrils in place of them". According to Kraepelin, these changes: "represent the most serious forms of senile dementia". Kraepeline mentioned "Alzheimer's Disease" for the first time when he stated that: "The clinical interpretation of this Alzheimer's Disease is still unclear". Since that time, there were doubts about the diagnosis of Auguste Deter's illness (the first case that Alzheimer introduced in 1906), and why did Kraepelin name this condition as Alzheimer's Disease. Now after 99 years there seem to be reliable answers to these questions. Description of Auguste Deter's Dementia by Alzheimer in 1907, and then By Perusini in 1909, indicated the senile plaques and neurofibrillary tangles. Besides, Perusini restudied the brain of this case and found no significant signs of arteriosclerosis. In 1998, scientists at the Max Planck Institue of Neurobiology, Martinsried, Germany, and at the University of Munich, rediscovered brain sections of the first reported case of Alzheimer's disease. Examination of these tissue sections showed a large number of neurofibrillary tangles and amyloid plaques. So, this case represents a typical example of Alzheimer's disease according to today's standards. It is interesting, too, that in 1997 Dr. Graeber and his colleagues in Max Planck Institute of Psychiatry, Department of Neuromorphology, Martinsried, Germany, had identified well-preserved histological brain sections of Alzheimer's second case, known as Johann F. Examination of the patient's brain revealed numerous amyloid plaques, but no neurofibrillary tangles in the cerebral cortex, corresponding to a less common form of Alzheimer's disease which may be referred to as "Plaque only". The researchers in Max Panck Institute performed mutational screening of exon 17 of the amyloid precursor protein gene and genotyping for apolipoprotein E alleles. The patient was shown to be homozygous for aplipoprotein E allele epsilon 3 and lacked APP mutations at codons 692, 693, 713 and 717. With regard to the brain sections of Auguste D., genotyping for the apolipoprotein E epsilon 4 allele revealed absence of this Alzheimer's disease "risk factor" but at the same time demonstrated that mutation analysis of the more than 90 year old brain tissue was still feasible. In the hundredth anniversary of Dr. Alzheimer's historical exploration, his findings are newly confirmed.
    Keywords: Alzheimer, Auguste Deter, Kraepelin, Johann F., Dementia