فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1386)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1386)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 15,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/01/27
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقالات تحقیقی
  • شاهین گوهرپی، محمد فکور، وحید خالصی، آنیتا عمرانی، محمدجعفر شاطرزاده صفحه 6
    هدف
    نشانگان درد مفصل کشککی رانی حدود 25درصد از ضایعات مفصل زانو را به خود اختصاص می دهد. این عارضه فعالیت های روزمره افراد را تحت تاثیر قرار داده و منجر به ناتوانی های عملکردی می گردد.
    هدف این مطالعه بررسی ارتباط نتایج آزمون های عملکردی با شاخص های ایزوکینتیک قدرت عضلات اطراف مفصل زانو و ارزیابی subjective عملکرد زانو در بیماران مبتلا به درد مفصل کشککی رانی و مقایسه آن با افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تحلیلی مورد – شاهدی بر روی 15 فرد سالم و 15 بیمار مبتلا به سندرم درد مفصل کشککی رانی که بصورت هدفمند انتخاب شده بودند طی دو مرحله اصلی صورت پذیرفت. 1- آزمون های عملکردی که هر فرد آزمون های عملکردی پایین آمدن از پله و چمباتمه زدن با دو پا را به صورت تصادفی (با محاسبه تعداد تکرار در مدت 30 ثانیه) و با زمان استراحت 3 دقیقه بین هر آزمون انجام می داد. سپس پرسشنامه کاجالا (Kujala) جهت ارزیابی subjective عملکرد زانو تکمیل گردید. 2- آزمون های ارزیابی ایزوکینتیکی قدرت عضلات زانو که از دینامومتر بایودکس (Biodex Dynamometer) در دامنه حرکتی 10 تا 90 درجه فلکسیون زانو و در سرعت های 60 و 120 درجه بر ثانیه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که هیچگونه ارتباط آماری بین آزمون های عملکردی و ارزیابی ایزوکینتیک عضلات زانو در افراد بیمار مشاهده نمی شود. بین آزمون های عملکردی چمباتمه زدن با دو پا و پایین آمدن از پله و ارزیابی subjective عملکرد زانو ارتباط ضعیف معنادار آماری مشاهده گردید (به ترتیب r=0.47 و r=0.37). بین ارزیابی subjective عملکرد زانو و شاخص ایزوکینتیک نسبت عملکردی قدرت عضله همسترینگ به چهارسررانی در حرکت فلکسیون زانو در سرعت 60 درجه بر ثانیه، ارتباط متوسط و معکوس معنادار مشاهده گردید (r=-0.58). در کلیه شاخص های ایزوکینتیک عضله چهارسررانی در سرعت 60 درجه بر ثانیه و همچنین مقادیر آزمونهای عملکردی و پرسشنامه کاجالا بین افراد سالم و بیمار تفاوت معنادار آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بدلیل عدم وجود ارتباط معنادار قوی بین ارزیابی ایزوکینتیک قدرت عضلات اطراف مفصل زانو و آزمونهای عملکردی و ارزیابی subjective عملکرد زانو در بیماران مبتلا به سندرم درد مفصل کشککی رانی، استفاده از این روش های ارزیابی به جای یکدیگر در این بیماران توصیه نمی شود. لذا استفاده از هر سه روش مذکور برای درک بهتر از وضعیت عملکردی و عضلانی این بیماران لازم است.
    کلیدواژگان: آزمونهای عملکردی، آزمون های ایزوکینتیک، نشانگان درد مفصل کشککی، رانی، قدرت عضلانی، زانو، عضله چهار سر ران، عضله پشت رانی
  • نرگس جانزاده، منصوره موحدین*، تقی محمدتقی الطریحی صفحه 13
    هدف

    ترکیبات زیادی را می توان نام برد که برای سلولهای عصبی دارای نقش محافظتی هستند. یکی از این مواد ملاتونین است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و جمع کننده رادیکالهای آزاد مطرح می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر ملاتونین بر قشر (کورتکس) حسی- حرکتی مغز موش بعد از ایجاد ضایعه مغزی با استفاده از شوک سرمایی بود.

    روش بررسی

    به منظور دستیابی به این هدف، در یک مطالعه مداخله ای و تجربی ملاتونین با دوزهای 100 mg/kg و 1، 5، 50 به صورت داخل صفاقی به موشهای گروه های آزمون از کل موش هایی که بطور تصادفی به 8 گروه تقسیم شده بودند و در ناحیه آهیانه (پاریتال) مغز آنها با استفاده از شوک سرمایی ضایعه ایجاد شده بود تزریق شد. تزریق در سه نوبت (0.5 ساعت قبل، 24 ساعت و 48 ساعت بعد از ایجاد ضایعه) انجام شد. 72 ساعت بعد از ایجاد ضایعه، مغز موش ها برداشته شد و برشهایی به منظور مطالعه با میکروسکوپ نوری تهیه و پس از رنگ آمیزی کرزیل ویوله، مطالعات ایمونوهیستوشیمیایی به منظور بررسی آنتی بادی های Bax و Survivin در مقاطع بافتی انجام و نهایتا سلولهای زنده در قشر مغز این موش ها شمارش شد.

    یافته ها

    نتایج حاصله نشان داد که شوک سرمایی به شکل معنی داری باعث کاهش تعداد سلولهای زنده شده است. تجویز ملاتونین بعد از ایجاد ضایعه در گروه های مورد مطالعه باعث افزایش تعداد سلولهای زنده شد. افزایش تعداد این سلولها در گروه هایی که ملاتونین را با دوزهای پایین 1 mg/kg) و (5 دریافت کردند نسبت به گروه کنترل معنی دار نبوده، ولی در گروهی که ملاتونین را با دوز بالا دریافت کردند (50 mg/kg)، افزایش تعداد سلولها نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (P<0.05). دوز 100 mg/kg سمی بود. بررسی های ایمونوهیستوشیمی نشان داد که مسیرهای مختلف مرگ سلولی (نکروزوآپوپتوز) به دنبال شوک سرمایی ایجاد گردیده است.

    نتیجه گیری

    تجویز ملاتونین با دوز مناسب می تواند سبب کاهش آسیب ناحیه قشری در مغز موش هایی که با استفاده از شوک سرمایی دچار ضایعه مغزی شده اند، گردد و به این ترتیب باعث کاهش مرگ سلولها بعد از ایجاد ضایعه گردد.

    کلیدواژگان: شوک سرمایی، ملاتونین، قشر مغز، آنتی اکسیدان، سلولهای عصبی
  • حسین طالبی، سیدعلی اکبر طاهایی، محمد اکبری، محمد کمالی صفحه 17
    هدف
    بیماری های عروقی مغز از جمله مهمترین و شایعترین بیماری هایی می باشند که بر سیستم شنیداری مرکزی اثر می گذارند. در پژوهش حاضر سعی گردیده است تا وضعیت توجه شنیداری (انتخابی و تقسیم شده) بیماران مبتلا به سکته مغزی 75-40 ساله که هیچگونه شکایتی از شنوایی خود نداشتند، بررسی شده و با افراد هنجار مقایسه گردد.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی مقایسه ای حاضر، روی 15 بیمار مبتلا به سکته مغزی با جنسیت مذکر و رده سنی 75-40 سال که با نمونه گیری هدفمند و غیر احتمالی گزینش و 15 فرد هنجار که با بیماران جور شده بودند انجام گرفت. بیماران مذکور به دو گروه تقسیم شدند: 6 بیمار با ضایعه در نیمکره چپ و 9 بیمار با ضایعه در نیمکره راست. سپس به منظور بررسی توجه انتخابی شنیداری و توجه تقسیم شده شنیداری به ترتیب از آزمونهای جملات رقابتی و اعداد دایکوتیک در نسخه های اصلاح شده فارسی استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین امتیاز آزمون جملات رقابتی در هر دو گوش بیماران مبتلا به سکته مغزی با میانگین امتیاز این آزمون در هر دو گوش افراد هنجار در برخی از موارد، اختلاف معنا داری داشت (P<0.05). میانگین امتیاز آزمون اعداد دایکوتیک در هر دو گوش بیماران مبتلا به سکته مغزی با میانگین امتیاز این آزمون در هر دو گوش افراد هنجار در عمده موارد اختلاف معنا داری داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش، توجه انتخابی شنیداری در مواردی اندک و در مقابل توجه تقسیم شده شنیداری در عمده موارد تحت تاثیر سکته مغزی قرار می گیرند. بیماران مبتلا به سکته مغزی که شواهدی از زبان پریشی در آنها مشاهده نمی شود، اختلالاتی در روند پردازش شنیداری مرکزی آنها آشکار می گردد. به عبارت دیگر، کم شنوایی مخفی این دسته از بیماران در قالب اختلالات توجه شنیداری نمود می یابد.
    کلیدواژگان: توجه انتخابی شنیداری، توجه تقسیم شده شنیداری، سیستم شنیداری مرکزی، پردازش شنیداری مرکزی، ضایعه عروقی مغزی
  • زهرا جعفری، حسین کریمی، علی حسین سازمند، سعید ملایری صفحه 25
    هدف
    برتری دستی، بارزترین عدم تقارن رفتاری در انسان است. در مطالعه حاضر، مقایسه شیوع چپ دستی در بین دانش آموزان طبیعی و ناشنوا، تاثیر سن، جنسیت، و توصیه به استفاده از دست راست در اعمال تک دستی بر برتری دستی، فراوانی افراد چپ دست در خانواده دانش آموزان، تاثیر برتری دستی بر توانایی زبان انگلیسی و بررسی دیدگاه افراد جامعه نسبت به چپ دستان، مد نظر بود.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی- مقایسه ای حاضر از طریق تکمیل پرسشنامه، با استفاده از مقیاس برتری دستی ادینبورگ روی 380 نفر دانش آموز طبیعی با انتخاب احتمالی و 380 نفر ناشنوای شدید یا عمیق حسی- عصبی مادرزادی با انتخاب غیر احتمالی و هدفمند در محدوده سنی 18-12 سال در شهر تهران صورت گرفت. به جز کم شنوایی در دانش آموزان ناشنوا، افراد مورد مطالعه، هیچ گونه بیماری یا مشکل عصبی «نورولوژیک» تایید شده ای نداشتند. برای تعیین میزان و نوع کم شنوایی، به پرونده وضعیت شنوایی دانش آموزان و تایید شنوایی شناس مدارس ناشنوایان، استناد شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، شیوع چپ دستی در دانش آموزان طبیعی %9.7 و در ناشنوایان 10% و بین آنها تفاوت معناداری وجود نداشت (p=0.901، z=-1.24). در هر دو گروه اگرچه شیوع چپ دستی در پسران بیش از دختران بود، اما جنسیت و سن بر نتایج به دست آمده تاثیری نداشت (P>0.05). توصیه خانواده و یا معلمان به استفاده از دست راست، در دانش آموزان طبیعی 16 درصد و در دانش آموزان ناشنوا 5 درصد بود و هیچ گونه توصیه اکید یا سخت گیری در این زمینه، اعمال نشده بود. فراوانی افراد چپ دست، در خانواده دانش آموزان طبیعی (%22.6) نسبت به دانش آموزان ناشنوا (%13.2) بالاتر و این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود (p=0.003، Z=-2.976). در هر دو گروه بین راست دستان و چپ دستان در امتیازات زبان انگلیسی، تفاوت معناداری وجود نداشت (P>0.05). همچنین، در بررسی دیدگاه افراد جامعه نسبت به چپ دستان، بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (P=0.541، Z=-0.611).
    نتیجه گیری
    شیوع چپ دستی در بررسی حاضر، به شیوع آن در آمریکای شمالی و اروپای غربی نزدیک بود و با آمار برخی کشورهای آسیایی تفاوت قابل توجهی را نشان داد. مشابهت مقادیر شیوع چپ دستی در دانش آموزان طبیعی و ناشنوا، فرضیه پرویک در خصوص عدم شکل گیری «برتری گوش راست» در ناشنوایان مادرزاد را تایید نکرد.
    کلیدواژگان: برتری دستی، دانش آموز طبیعی، ناشنوای مادرزاد، مقیاس ادینبورگ
  • محمدصادق سیف پناهی، زهرا سلیمانی، محمدرحیم شاهبداغی، امیر شیانی، تهمینه سلملیان صفحه 35
    هدف
    تاثیر منفی افت شنوایی بر مهارتهای حرکتی سریع اندام های گفتاری، سرعت گفتار و قابلیت فهم گفتار هر یک به تنهایی در افراد کم شنوا به اثبات رسیده است. بررسی نحوه این تاثیرگذاری در آستانه های مختلف شنوایی و چگونگی وجود ارتباط بین این سه متغیر گفتاری و ارتباط بین آزمون های موجود برای بررسی این متغیرها هدف این پژوهش می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تحلیلی مقطعی بر روی 46 بزرگسال مبتلا به افت شنوایی (عمیق، شدید، متوسط- شدید) و 15 بزرگسال با شنوایی طبیعی انجام شده است. آزمودنی ها به صورت تصادفی و از دبیرستانهای مخصوص افراد دچار افت شنوایی و دبیرستانهای طبیعی تهران انتخاب شدند. آزمون های مورد استفاده شامل بخشی از آزمون دیادوکوکینزیس دهانی فلچر که با تحلیل گر گفتاری دکتر اسپیچ نمونه های ضبط شده تحلیل می شوند، متن صد کلمه ای (برای سنجش سرعت گفتار بر حسب تعداد کلمات خوانده شده در دقیقه) و استفاده از روش شاخص رتبه ای برای تعیین رتبه قابلیت فهم گفتاری آزمودنی ها در خواندن متن بودند. سپس داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج کلی حاکی از آن بود که با افزایش آستانه شنوایی، آزمودنی ها مدت زمان بیشتری را صرف انجام تکالیف دیادوکوکینزیس دهانی کردند و از سرعت و قابلیت فهم گفتار آنها نیز کاسته شد. البته در مورد سرعت گفتار و توانایی دیادوکوکینزیس دهانی بین خود گروه های مبتلا به افت شنوایی، فقط تفاوت بین گروه مبتلا به افت شنوایی عمیق با دو گروه شدید و متوسط- شدید معنی دار بود (p<0.05). در ضمن در گروه مبتلا به افت شنوایی بین سرعت گفتار و مدت زمان صرف شده برای تکرار تکالیف دیادوکوکینزیس دهانی ارتباط منفی و معنی داری وجود داشت (p<0.02). اما در گروه شنوایی طبیعی هیچ گونه ارتباط معنی داری بین این دو مشاهده نشد (p>0.05). کلا بین دیادوکوکینزیس دهانی و قابلیت فهم گفتار و همچنین سرعت گفتار و قابلیت فهم گفتار نیز ارتباط معنی داری مشاهده شد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی افت شنوایی بر مهارت های سریع حرکتی دهانی، سرعت گفتار و قابلیت فهم گفتار و وجود ارتباط بین این سه متغیر، در مداخلات درمانی بر روی افراد دچار افت شنوایی، شاید بتوان به عنوان مثال با مداخله و بهبود دادن مهارتهای سریع حرکتی دهانی مانند توانایی های دیادوکوکینزیس دهانی باعث بهبود بخشیدن به سرعت گفتار و یا حتی قابلیت فهم گفتار آنها شد.
    کلیدواژگان: افت شنوایی، زمانبندی حرکتی گفتار، دیادوکوکینزیس دهانی، سرعت گفتاری، قابلیت فهم گفتاری
  • سلاله سرابی پور، مهیار صلواتی، بهنام اخباری، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 42
    هدف
    دستیابی به یک وسیله ارزیابی تکرار پذیر جهت بررسی کیفیت زندگی ایرانیان مبتلا به استئوآرتریت از طریق ترجمه و بومی سازی پرسشنامه پیامد صدمات زانو و استئوآرتریت (KOOS) و بررسی تکرارپذیری آن در ایرانیان مبتلا به استئوآرتریت هدف این مطالعه است.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر یک مطالعه غیرتجربی از نوع متدولوژیک می باشد. پرسشنامه KOOS طی سه مرحله طبق روش IQOLA به زبان فارسی ترجمه و بومی سازی شد و برای بررسی تکرارپذیری، در دو نوبت با فاصله حداکثر یک هفته در اختیار 30 نفر فارسی زبان که طبق تشخیص پزشک مبتلا به استئوآرتریت زانو بودند و با دستور فیزیوتراپی زانوها به کلینیک شهرداری و کلینیک سهروردی مراجعه کرده بودند قرار گرفت. روش نمونه گیری به صورت ساده و غیر احتمالی بود. سپس داده های بدست آمده از لحاظ تکرار پذیری مطلق و نسبی در دفعات آزمون و همخوانی درونی خرده مقیاس ها و همخوانی درونی اعتبار افتراقی در سطح آیتم ها، تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    همخوانی درونی هر یک از خرده مقیاس های پرسشنامه KOOS که توسط ضریب آلفای کرونباخ تخمین زده شده بود، به جز در خرده مقیاس علایم که در حد متوسطی قرارداشت، در سایر زیر مجموعه ها بالا بود (حداقل 0.76) و نشان می داد که آیتم های هر خرده مقیاس یک مفهوم را ارزیابی می کنند. همبستگی هر آیتم با خرده مقیاس خود، بعد از اصلاح همپوشانی، برای آیتم های همه خرده مقیاس ها به جز آیتم های خرده مقیاس علایم، بالاتر از حد مطلوب 0.4 بود که همخوانی درونی خوبی را در سطح آیتم های این خرده مقیاس ها نشان می داد.
    شاخص خطای معیار اندازه گیری و ضریب ICC که به ترتیب برای بررسی تکرارپذیری مطلق و نسبی نسخه فارسی پرسشنامه KOOS در دفعات آزمون به کار رفته بودند، تکرارپذیری خوب نسخه فارسی پرسشنامه KOOS را نشان دادند که از مقدار قابل قبول 0.7 بالاتر بود و حداکثر شاخص خطای معیار اندازه گیری 7.44 بود که از حداقل تفاوت قابل درک برای بیمار، که برای پرسشنامه 8 KOOS تا 10 محاسبه شده کمتر بود.
    نتیجه گیری
    با تهیه نسخه فارسی پرسشنامه KOOS، یک وسیله ارزیابی چند منظوره در اختیار است که می توان با استفاده از آن وضعیت سلامتی و تاثیر درمانهای مختلف را روی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو در کشورمان بررسی نمود. در ضمن برای بهینه سازی پرسشنامه و تناسب بیشتر آن برای ارزیابی بیماران باید خرده مقیاس علایم را مورد اصلاح قرار داد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، صدمات زانو، پرسشنامه koss، بومی سازی، ترجمه
  • خواص روانسنجانه مقیاس سنجش نگرش نوجوانان به اعتیاد
    حسن رفیعی، علیرضا جزایری، محمدعلی نظری، لیلا سلیمانی نیا صفحه 47
    هدف
    اصلاح نگرش افراد به اعتیاد یکی از راه های شناخته شده پیشگیری از اعتیاد است. به منظور سنجش نگرش نوجوانان به اعتیاد، معتاد، و مواد؛ و برای ارزیابی عینی روند تغییر آن بر اثر مداخلات گوناگون پیشگیرانه، مقیاسی تهیه و خواص روانسنجانه (سایکومتریک) آن بررسی شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به شیوه تحلیلی و در دو مرحله تهیه گویه ها و اجرای آزمایشی مقیاس صورت گرفت. در مرحله اجرا 80 دانش آموز دختر و پسر در محدوده سنی 11 تا 16 سال مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه ها و حذف موارد ناقص، براساس مصرف یا عدم مصرف مواد، آزمودنی ها به دو گروه ملاک (38 نفر) و گواه (36 نفر) طبقه بندی شدند.
    یافته ها
    مقایسه پاسخ های دو گروه ملاک و گواه نشان داد که 52 گویه از روایی مناسب برخوردارند. پس از بررسی همسانی درونی مقیاس، 43 گویه با ضریب آلفای کرونباخ 0.95 باقی ماندند که در نقطه برش 99، نوجوانان دارای نگرش مثبت و منفی به اعتیاد را با حساسیت %93.1 و اختصاصیت %96.3 از هم تفکیک می کنند.
    نتیجه گیری
    مقیاس سنجش نگرش نوجوانان نسبت به اعتیاد، معتاد و مواد مخدر که طی این پژوهش طراحی و بررسی گردید، از ویژگی های روانسنجانه قابل قبول برای بکارگیری در جمعیت نوجوانان ایرانی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مقیاس نگرش، سنجش مصرف مواد، نگرش نوجوانان، مصرف مواد
  • ابراهیم جعفرزاده پور، حسین کیانی صفحه 51
    هدف
    در این تحقیق دو روش کاورتست و مادوکس راد (میله مادوکس) مورد مقایسه قرارگرفته است. این آزمونها جهت اندازه گیری هتروفوریا و ارزیابی دید دوچشمی در سندرم های دید دوچشمی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش تحلیلی مقایسه ای و بررسی تستها می باشد. کاورتست آزمون استاندارد در زمینه بررسی حرکتی دید دوچشمی است. جامعه مورد مطالعه، دانشجویان دانشکده علوم توانبخشی بودند که به روش غیر احتمالی انتخاب شدند. این افراد بین 23- 18 سال و 123 نفر مونث و 79 نفر مذکر بودند. آزمونها بطور تصادفی و cross-over روی افراد در دو فاصله دور (6m) و نزدیک (40cm) انجام گرفت. عدم وجود اختلالات موثر بر هتروفوریا از شرایط انتخاب افراد در نظر گرفته شد. سپس نتایج ثبت شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آماری نشان دهنده تمایل چشمها به اگزوفوریا (-0.3 پریزم دیوپتر) در کاورتست و تمایل به ایزوفوریا در مادوکس راد (0.3 پریزم دیوپتر) در فاصله دور می باشد. این تفاوت به طور معنی داری مشاهده می شود (P<0.001). نتایج آزمونها در فاصله نزدیک بسیار مشابه بود (3 پریزم اگزوفوریا).
    نتیجه گیری
    در این دو آزمون دو تفاوت اساسی سطح گسستگی (Dissociation) و سطح تحریک تطابقی وجود دارد. به نظر می رسد اختلاف مشاهده شده در دور تنها بعلت تفاوت سطح دیسوسیشن در این دو تست می باشد. این شرایط باعث عدم تفاوت معنی دار نتایج در نزدیک شده است زیرا اثر عدم فعالیت تطابقی با عدم دیسوسیشن کامل اثر یکدیگر را خنثی نموده اند. لذا برای بیماران مبتلا به اختلالات تطابقی و ورژنسی استفاده از مادوکس رد در فاصله نزدیک مفید نیست.
    کلیدواژگان: هتروفوریا، میله مادوکس، کاورتست، فورومتری
  • هادی استادی مقدم، مهدی خباز خوب، عباسعلی یکتا، جواد هرویان، علیرضا مهدی زاده صفحه 56
    هدف
    تعیین علل کاهش شدید دید و نابینایی و تعیین میزان حدت بینایی در دانش آموزان مدارس نابینایان شهر مشهد به منظور ارزیابی علل قابل پیشگیری هدف این مطالعه می باشد.
    روش بررسی
    در سال 1385 طی یک مطالعه تحلیلی و با استفاده از اصول و معاهده تعدیل شده سازمان بهداشت جهانی برای بچه های نابینا و نیمه بینا 260 دانش آموز شاغل به تحصیل در چهار مدرسه نابینایان در مشهد با انتخاب غیراحتمالی مورد معاینه قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده توسط اپتومتریست و متخصص چشم شامل پرسشنامه و معاینات بالینی آنالیزو نقص اصلی تشریحی و علت اصلی بوجود آورنده آن برای هر دو چشم جداگانه مشخص و ثبت گردید.
    یافته ها
    در جمعیت مورد مطالعه 157 نفر (%54.9) مذکر و 129 نفر (%45.1) مونث بودند. متوسط سن دانش آموزان 14.2±4.2 سال بود. بیشترین علل نابینایی مربوط به بیماری های رتین (%28.6) و بعد از آن به ترتیب آتروفی عصب بینایی، لنز (کاتاراکت مادرزادی)، کدورت قرنیه، گلوکوم مادرزادی، آلبینیسم، میکروفتالموس، آنوفتالموس و ضایعات یووه آبودند. بیشترین علل جراحی انجام شده کاتاراکت بود و میزان شیوع عدم درک نور در دو جنس از نظر آماری معنی دار بود (P<0.01).
    نتیجه گیری
    بیماری های ارثی نقش مهمی در میان علل نابینایی دارند، بنابراین مشورت ژنتیکی و غربالگری در سنین پایین و آموزش عمومی می تواند از بروز نابینایی پیشگیری، یا از شیوع آن کاسته و یا شدت آن را کم نماید.
    کلیدواژگان: نابینایی، اختلال بینایی، شیوع، کاتاراکت، عیوب انکساری
  • اختر جمالی، نادره معماریان، مهرداد کاظم زاده عطوفی صفحه 61
    هدف
    نظر به اهمیت بهداشت روان، و مدارس بعنوان جایگاهی مناسب برای اشاعه و ارتقای آن، و از آنجاییکه اولین گام در این راه بررسی وضعیت موجود است، لذا هدف این مطالعه بررسی شیوع یکی از مولفه های مهم بهداشت روان در سنین نوجوانی تحت عنوان اختلال وسواسی – جبری و تعدادی از عوامل مرتبط با آن از جمله سن، جنس، سطح تحصیلات پدر و مادر، تعداد خواهر و برادر و ترتیب تولد نوجوان در خانواده و همراهی این اختلال با دیگر اختلالات شایع روانی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 672 دانش آموز دوره راهنمایی، (%54.9) 369 دختر و (%45.1) 303 پسر، محصل در مدارس شهر تهران بررسی شدند. روش نمونه گیری بصورت چند مرحله ای و خوشه ایبا انتخاب چهار منطقه از قسمتهای شمال، غرب، شرق و جنوب آموزش و پرورش شهر تهران و سپس در هر منطقه دو مدرسه راهنمایی (یکی پسرانه و یکی دخترانه) و در هر مدرسه حداقل دو پایه مختلف تحصیلی صورت گرفت. داده ها توسط پاسخ به پرسشنامه SCL-90R توسط کلیه دانش آموزان حاضر در کلاسهای انتخاب شده، جمع آوری شد.
    یافته ها
    با احتساب میانگین نمرات کسب شده از سوالات کلیدی مربوط به علایم وسواسی - جبری در هر فرد، درصد افرادی که نمره 2 و بالاتر کسب کرده اند %10.8 با حدود اطمینان (%8.3-%13.2) %95 بدست آمد که در دختران %12.3 و در پسران %8.7 است که البته این اختلاف از نظر آماری معنی دار نیست (P=0.16).
    از بین عوامل مرتبط نیز سن و منطقه جغرافیایی مدرسه با شیوع علایم ارتباط معنی دار آماری دارند به گونه ای که با افزایش سن، شیوع این اختلال افزایش می یابد (P<0.001). از بین مناطق جغرافیایی نیز منطقه شرق و جنوب آموزش و پرورش درصد بیشتری از علایم این اختلال را به خود اختصاص می دهند (P=0.045). از بین نشانه های همراه نیز، شایعترین، علایم اضطرابی است. سطح معنی داری در همه آزمونهای آماری p<0.05 در نظر گرفته شده است.
    نتیجه گیری
    با نظر به شیوع بالای این علایم در بررسی انجام شده، توجه به امر بهداشت روان در مدارس بخصوص در زمینه علایم وسواسی – جبری، بیش از پیش روشن می شود. لذا آموزش دانش آموزان و معلمان آنها و مسوولین مربوطه در آموزش و پرورش و نیز ارزیابی بالینی جهت تشخیص قطعی و در صورت لزوم اقدامات درمانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: علائم وسواسی، جبری، نوجوان، شیوع، بهداشت روان
  • پرویز مولوی، ویدا عباسی رنجبر، حسین محمدنیا صفحه 67
    هدف
    خودکشی از نظر مفهومی عمل خاتمه دادن عمدی به زندگی خود است به شرط اینکه به میل خود شخص و به دست خود او انجام پذیرد. خودکشی یک معضل عمده در بهداشت و سلامت اجتماعی می باشد و میزان آن در بین افراد 24-15 ساله در حال افزایش است. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل خطر و زمینه ساز عمده و اساسی در خودکشی انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش انجام شده یک مطالعه توصیفی - مقطعی است. واحد آماری در مطالعه حاضر افرادی بوده اند که در نیمسال اول 1382 اقدام به خودکشی کرده و در بیمارستانهای فاطمی و بوعلی شهرستان اردبیل بستری شده اند. حجم نمونه 218 مورد بوده و در هر رده سنی و از هر دو جنس بوده است که با روش تمام شماری همگی در مطالعه شرکت داده شدند. مصاحبه بالینی بوسیله پرسشنامه محقق ساخته با بیماران و بستگان درجه اول آنان و آزمون اجرا شده MMPI ابزار تحقیق بوده است. سپس داده های مطالعه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است.
    یافته ها
    در پژوهش انجام شده بالاترین موارد اقدام به خودکشی (65.6 درصد) در رده سنی 24-15 ساله، در جنس مونث (61 درصد)، در افراد متاهل (53.22 درصد)، با تحصیلات در حد دبیرستان تا دیپلم (35.78 درصد) و در طبقه اقتصادی – اجتماعی متوسط (57.34 درصد) بوده است. 61.47 درصد این افراد دچار اختلالات روانپزشکی و 58.72 درصد دچار اختلالات شخصیتی بوده اند. 47.77 درصد این افراد از حمایت اجتماعی موثر برخوردار نبوده اند. بیشترین روش به کار رفته جهت اقدام به خودکشی استفاده از داروها و سموم بوده است (90.83 درصد) و بیشترین علت خودکشی اختلاف با همسر (33.94 درصد) گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان دهنده فراوانی و ارتباط عوامل خطر مختلفی است که به نحوی در اقدام به خودکشی نقش دارند و شامل شرایط اجتماعی – اقتصادی متوسط، تحصیلات پایین، اواخر نوجوانی و ابتدای جوانی، زن بودن، متاهل بودن، اختلافات خانوادگی بویژه بین زوجین تازه ازدواج کرده و اختلالات روانپزشکی و شخصیتی و دستیابی آسان به داروها و سموم می باشد و با توجه به نیمرخ روانشناختی، این افراد از نظر تفکر دارای سوء ظن و بدبینی، سوء تعبیر محرکها، اشتغال فکری زیاد و میل به گوشه گیری هستند.
    کلیدواژگان: خودکشی، اقدام به خودکشی، عوامل خطر، سلامت روانی
  • مقالات مروری
  • زهرا موفقی، محمد فارسی، حسین کریمی صفحه 72
    توجه فزاینده عموم مردم به طب مکمل و جایگزین (CAM) دانشمندان را بر آن داشته است تا برای یافتن مکانیسم اثربخشی آنها تحقیقات گسترده ای انجام دهند. بعضی از این روش ها از قبیل یوگا، طب سوزنی و بیوفیلد تراپی ها بر حوزه های انرژی زیستی که درون و اطراف بدن انسان را فراگرفته است تاثیر می گذارند. بر اساس قوانین فیزیک، جریان یافتن الکتریسیته در بافتهای بدن، همانند آنچه که در قلب و مغز اتفاق می افتد، باعث تولید حوزه های بیومغناطیسی گردیده و حرکت ذرات باردار در بدن، همانند یونها و رادیکالهای آزاد، باعث تولید حوزه های الکترومغناطیسی می شود. تحقیقاتی که با کمک مغناطیس سنج های بسیار حساس صورت گرفته است، حوزه های بیومغناطیسی را ثبت و اندازه گیری نموده و نشان می دهد که تمرکز فکری و آرامش ذهنی، تا حدود 1000 برابر شدت آنها را تشدید می کند. این حوزه های بیومغناطیسی می تواند منشا تاثیرات درمانی برخی از درمانهای مکمل و جایگزین مانند لمس درمانی باشد. از طرف دیگراستفاده از حوزه های الکتریکی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی خارجی، در پزشکی کاربردهای شناخته شده ای دارند، مانند استفاده از حوزه های مغناطیسی در MRI و انواع درمان با حوزه های الکترومغناطیس نوساندار (PEMF تراپی). تحقیقات جدید در زمینه بیومغناطیس و مگنتوبیولوژی، بین روش های به ظاهر متفاوتی که در طب رایج و طب مکمل به کار می رود، هم از بعد تاثیرات و هم از بعد مکانیسم، ارتباط برقرار می نماید. مقاله حاضر برخی از جدیدترین یافته های موجود را در زمینه حوزه های بیولوژیک و بیوانرژتیک و تاثیرات زیستی آنها، مرور نموده است.
    کلیدواژگان: حوزه های بیوانرژتیک، طب مکمل و جایگزین، بیومغناطیس، نیرو درمانی، لمس درمانی غیر تماسی
  • مرضیه رضوی کیا، مصطفی انصاری صفحه 79
    با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، نیاز مالی، بهداشتی و رفاهی آنان نیز افزایش می یابد. با توجه به اینکه اختلالات در سالمندان غالبا از نظر علایم، بیماریزایی و فیزیوپاتولوژی با جوانان متفاوت می باشد، لذا توجه بیشتری را می طلبد. دمانس پس از آرتریت موجب بیشترین ناتوانی در سالمندان می گردد. دمانس سندرمی است که اختلال شناختی بدون اختلال در سطح هوشیاری ایجاد می کند. همچنین منجر به ضعف حافظه، اشکال در محاسبه، حواس پرتی، تغییرات خلق و عاطفه، اختلال در قضاوت و تفکر انتزاعی، کاهش مهارت های زبانی و اختلال در جهت یابی می شود. از انواع دمانس می توان به دمانس آلزایمر و دمانس ناشی از بیماری های پیک، ژاکوب کروتسفلد، هانتینگتون، هیدروسفالی با فشار طبیعی و پارکینسون اشاره کرد. درمان شامل: درمان زمینه ای و همزمان مانند فشار خون بالا، درمان طبی مانند: استفاده از داروهای آنتی کولین استراز و برنامه بازتوانی طرح ریزی شده می باشد. همراه کردن اصول مراقبتی فردمحور در بازتوانی سالمندان با اختلال دمانس و تمرکز بر آن، اساس سازماندهی خدمات و ارایه مراقبتهای پرستاری می باشد.
    کلیدواژگان: پرستاری بازتوانی، اصول مراقبتی بیمار محور، سالمند، دمانس
|
  • Shahin Goharpey, Mansour Fakour, Vahid Khalesi, Anita Emrani, Mohammad Jafar Shaterzadeh Page 6
    Objective
    Patellofemoral pain syndrome is the most prevalent problem involving25 percent of all knee disorders. Such problems might be lead to functional disabilities. The goal of this study was to evaluate the relationship between functional tests and Isokinetic parameters of knee muscles and subjective assessment of knee function in patellofemoral pain syndrome and to compare between patient and control group.
    Materials and Methods
    In this analytical and case – control research fifteen normal subjects and 15 patients with patellofemoral pain syndrome were selected with purposive sampling method in performing two main levels of this study:1- Functional tests (bilateral squat and step down test) which performed randomly with considering of repetitions per 30 seconds, within 3 minutes rest between them applied and followed by subjective assessment of knee function with Kujala questionnaire.2- Isokinetic tests performed with Biodex dynamometer device, during 10 to 90 degree of knee flexion with two distinct speeds, 60 and 120 degree per second.
    Results
    No relationship was found between functional tests and Isokinetic parameters in patient group, but we observed a low significant relationship between functional tests and subjective assessment in this group (r=0/47 for Squat test and 0/37 for Step down test). Moderate significant relationship was found between subjective assessment of knee function and functional Hamstring: Quadriceps ratio for knee flexion at 60 degree per second (r = - 0/58). All of the Isokinetic parameters of quadriceps muscle in patient group were lower than control group.
    Conclusion
    As there were low correlation between Isokinetic strength measurement and functional tests and subjective assessment of knee function, it is not recommended using these methods of assessment interchangeable in patients with patellofemoral pain syndrome.
    Keywords: Functional tests, Isokinetic tests, Patellofemoral pain, Syndrome, Muscle strength, Knee quadriceps, Hamstring
  • Narges Jan, Zadeh, Mansoureh Movaheddin, Mohammadtaghi Altarihi Page 13
    Objective

    Many factors can have a neuroprotective role after brain damage. The neuroprotective Effect of melatonin as a highly potent antioxidant and a free radical scavenger is well known. The purpose of this study was to investigate the effect of such melatonin on mice sensorimotorcortex after cold injury.

    Materials and Methods

    In order to test such this objective, melatonin was injected intraperitoneally in 1,5,50 and 100 mg/kg to the mice (prepared by cortical cold injury induced brain lesion at the parietal lobe) within three intervals (0.5 h before injury, 12 h and 48 h after injury). Brains were removed 72 hours after injury. Appropriate brain sections were stained with cresyl fast violet for histological assessment of cerebral cortex structures by using light microscope (LM).

    Results

    After cell count of alive cells in the cerebral cortex the results showed that the cold injury caused significantly reduction in living cells. Melatonin administration in the experimental groups increased such living cells in compare to model group. Alive cells in cerebral cortex of animals which received melatonin at lower doses (1 and 5 mg/kg) were lower than the control group, melatonin at optimum dose (50 mg/kg) did not show any significant change in the number of alive cells in comparing with the control group (P>0/05). The highest dose (100mg/kg) was toxic.

    Conclusion

    Melatonin with optimum dose can reduce cerebral cortex damage due to cold injury in mouse model and overcome cell damages fallowing injury.

    Keywords: Cold injury, Melatonin, Cortex, Antioxidant, Neural cells
  • Hossein Talebi, Seyyed Ali, Akbar Tahayi, Mohammad Akbari, Mohammad Kamali Page 17
    Objective
    Cerebrovascular Diseases (CVD) are one of the most important and common diseases that affect on Central Auditory System. In this research, we tried to assess auditory selective attention and auditory divided attention in patients with Cerebrovascular Accident within age range of 40-75 years old in respect to having no problems in peripheral auditory system.
    Materials and Methods
    This cross-sectional Comparative study was conducted on 15 normal and 15 patient's cases with CVA that were selected with Purposive sampling and divided to two groups six patients with lesion in left hemisphere and nine with lesion in right hemisphere. In order to evaluation of auditory selective attention and auditory divided attention, Farsi versions of competing sentence test and dichotic digits test were used respectively.
    Results
    There were significant differences between mean scores of CST in the patients with CVA and the normal group in some conditions (P<0/05). There were significant differences between mean scores of DDT in both ears of patients with CVA and normal group.
    Conclusion
    In addition, these scores indicate that auditory divided attention is more susceptible to CVA than auditory selective attention. One may conclude that patients with CVA may show their hidden hearing loss or some difficulties in central auditory processing, especially in auditory attention.
    Keywords: Auditory selective attention, Auditory divided attention, Central auditory system, Central auditory processing, Cerebrovascular accident (CVA)
  • Zahra Jafari, Hossein Karimi, Alihossein Sazmand, Saeed Malayeri Page 25
    Objective
    Handedness is the most prominent behavioral asymmetry in human. The term of hand preference points to prefer hand or functional asymmetry in manual tasks. The items were considered in this study were: the comparison of handedness between normal and congenitally deaf students the effects of age, sex, and pressure on using right hand for unimanual tasks on handedness the frequency of left-handers among student’s families, the influence of hand preference on English language capabilities, and the point of view of people rather to left-handers have been investigated.
    Materials and Methods
    This cross-sectional comparative study was conducted on 760 students including 380 normal students and 380 deaf students with congenital severe or profound sensory-neural hearing loss from 12 to 18 years of age by that were selected purposefully, completing Edinburg handedness inventory in Tehran. The students didn’t have any confirmed diseases or neurological disorders, except hearing loss in deaf student. Data were gathered through the completion of the Edinburg Handedness Inventory by the students. The student’s aural records and also the confirmation of the audiologist in the deaf schools were considered in order to determine the kind and degree of hearing loss.
    Results
    The prevalence of left-handedness among normal (9.7%) and deaf (10.3%) students were near to each other, and there was no significant difference between them (P=0.901, z=-1.24). The prevalence of left-handedness was higher in boys rather than girls, but there was no significant influence of sex and age on results (P>0.05). The family and/or teacher pressure for using right hand was 16.0% in normal students and 5.0% in deaf students, and they didn’t report any strict pressure or severity regard this mater. The frequency of left-handers was higher among family of normal students (22.6%) than deaf students (13.2%), and the difference between them was significant statistically (P=0.003, Z=-2.976). In both normal and deaf students, there was no significant difference between left and right-handers relate to English language ability (P>0.05). Regarding point of view people relate to left-handers, there was no significant difference between normal and deaf students (P=0.541, Z=-0.611).
    Conclusion
    In present study, the prevalence of left-handedness was near to it’s prevalence in North-America and Western Europe, and revealed considerable difference with statistics of some Asian countries. The sameness of left-handedness prevalence in normal and deaf students, didn’t confirm the Previc’s hypothesis regard no differential ear sensitivity or advantage in congenitally deaf persons.
    Keywords: Handedness, Normal student, Congenitally deaf person, Edinburg inventory
  • Mohammad Sadegh Seif, Panahi, Zahra Soleymani, Mohammad Rahim Shahbodaghi, Amir Shiani, Tahmineh Soleymani Page 35
    Objective
    The negative effects of hearing loss rendered to the processes of fast motor skills of articulators, speed and intelligibility of speech have been proved scientifically. The main question is how different thresholds are, can effect in such and try to find relations between mentioned three speech skills specially if there are relations between tests in evaluating speed articulators such as oral diadochokinesis and speed of speech.
    Materials and Methods
    This cross-sectional–analyzical study was performed on 46 hearing-impaired (profound, sever, moderately sever) and 15 normal -hearing high-school students that were selected randomized. Subjects were measured by oral diadochokinesis test (The records were analyzed by speech analyzer of Dr. Speech Software), 100 words text to evaluate speed of speech according read words per minute), and use of rate scale method to define the rate of intelligibility of speech in reading text. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The general pattern suggest that the high threshold hearing subjects spend more time to repeat oral diadochokinesis syllables and have decreased speed and intelligibility of speech. In respect to speed of speech and oral diadochokinesis ability, there were only significant differences between profound hearing-impaired subjects and both sever and moderately sever subjects (P<0.05). There was significantly negative relationship between speed of speech and spent time to repeat the oral diadochokinesis syllables in hearing-impaired groups (P=0.02). There was not any relationship in normal-hearing group (P>0/05). General findings suggest some significant relationship between intelligibility and speed of speech (P>0.05).
    Conclusion
    Respect to the negative effects of hearing loss on fast oral motor skills, speed of speech and intelligibility of speech and such relationships between these three variables, suggested interventions on each of the above variables may be useful in other comparative subjects.
    Keywords: Hearing loss, Motor speech timing, Oral diadochokinesis, Speed of speech, Intelligibility of speech
  • Solaleh Saraei, Pour, Mahyar Salavati, Behnam Akhbari, Anoushiravan Kazem, Nezhad Page 42
    Objective
    To achieve a reliable tool for measuring health related quality of life among Iranians with knee osteoarthritis, by translating and culturally adapting the Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score(KOOS) to Persian and testing the reliability and internal consistency of the Iranian version.
    Materials and Methods
    It was a non experimental methodology study. KOOS was translated and adapted culturally to Persian language and culture in three phases with respect to IQOLA project. For examining test-retest reliability Iranians version of KOOS was corresponded twice with in at least two days or at most one week interval, by 30 Iranian people with knee OA whom were referred to Municipality and 110 physiotherapy clinics of Tehran with PT order by physicians. It was a non experimental methodological research and we used sample of convenience and non probability design for sampling. Psychometric evaluation: the collected data from the questionnaires was rated and analyzed with SPSS software from the aspects of test-retest reliability, absolute reliability, subscale and item internal consistency.
    Results
    Internal consistency which was calculated by Cronbach '&alpha was high for all the subscales (at least 0.76), except for "symptom" subscale which was moderate, and showed that items of each subscale measured the same construct. Item internal consistency after correction for overlap, was higher than optimal value (0.4), except for the items of" symptom" subscale, which demonstrated good item internal consistency. SEM and ICC which were used for evaluating the absolute and test-retest reliability in respect showed that all the subscales had good test-retest reliability (0.7) and the absolute reliability was also very good in such away that the highest calculated SEM for Persian version was 7.44 which was less than Minimal Perceptible Clinical Improvement (MPCI) that is estimated 8 to 10 for the KOOS questionnaire.
    Conclusion
    With the Persian version of the Knee Injury and osteoarthritis outcome score (KOOS) a multidimensional instrument is available now to measure health status as well as therapeutic effects in patients with knee OA. Modifying the subscale “symptom” could further optimize this questionnaire in patients with advanced knee OA.
    Keywords: Knee osteoarthritis, Knee injuries, KOOS questionnaire, Cultural adaptation, Translation
  • The Psychometric Aspects of Adolescent's Attitude Scale toward Addiction
    Hassan Rafiei, Ali Reza Jazayeri, Mohammad Ali Nazari, Leila Soleimani, Nia Page 47
    Objective
    Attitude modification is a known way in substance abuse prevention. in order to assessment of adolescents, attitude toward addiction, addict and drugs, and evaluation of their changes caused by preventive interventions, a scale was designed and its psychometric characteristics were evaluated.
    Materials and Methods
    This study performed as an analytical design into two stages: items supplementation and experimental performance. Eighty students (aged 11-16 years old) were studied. They were classified into criterion (38 students) and control (36 students) group on the basis of their or not usage of drugs.
    Results
    Comparison of two groups (criterion and control) who answered the scale indicated that 52 items had good validity. After evaluation of inter consistency of the scale, 43 items were remained which differentiated adolescent with positive or negative attitude toward addiction, in cut off point 95. At this point sensitivity and specificity were 93.1 and 96.3, respectively.
    Conclusion
    In this study the scale of adolescent attitude toward addiction was designed with results indicating that scale has a good psychometrics characteristic in Iranian adolescent population.
    Keywords: Attitude scale, Drug use assessment, Adolescent attitude, Substance abuse
  • Ebrahim Jafarzadeh, Pour, Hossein Kiani Page 51
    Objective
    In this study we Compared Cover test and Maddox rod phorometric tests. These tests can be used for the evaluation of heterophoria and different binocular vision syndromes.
    Materials and Methods
    “Tests evaluation” is considered in this Comparative study. Cover test is standard test for evaluation of ocular motility. Normal volunteer students of rehabilitation faculty took part in this study. They evaluated according to their any ocular or systemic problems that may be affecting their heterophoria. They were 123 females and 79 males’ subjects, at 18 to 23 years age range. Two tests were done at far (6m) and near (40 cm) randomly crossed over method. The subjects did not suffer any diseases which may affect their ocular motility. Statistical analysis of data was done by Statgraphics TM package.
    Results
    The results revealed, there is tendency of exophoria in Cover test (-0.3) and an esophoria for Maddox rod (+0.3) at far distance. There is a significant difference in Cover test and Maddox rod for far distance (P<0.001). At near distance, two tests show similar results (-3 exophoria).
    Conclusion
    Two eyes dissociation and accommodation activation are basically different in the tests. The significant difference that has been reported at far distance, originated from different dissociation. At near different dissociation and accommodation activation, neutralizing each other. Maddox rod test for far distance more esophoria and less exophoria than Cover test. Different interaction of dissociations and accommodation activation in these tests may result as an unpredictable outcome. For the accommodative and vergence anomalies, the Maddox rod may not be useful at near distance.
    Keywords: Heterophoria, Madddox rod, Cover test, Phorometry
  • Hadi Ostadi, Moghaddam, Mehdi Khabbaz, Khoub, Abbasali Yekta, Javad Heravian, Ali Reza Mehdi, Zadeh Page 56
    Objective
    To determine the causes of sever visual impairment and blindness in students in school for the blind in Mashad to aid in planning for the prevention and management of avoidable causes is the aim of this study.
    Materials and Methods
    In this analytical study in 2006, two hundred sixty (260) students attending in four schools for blinds in Mashad, were examined by using the modified WHO/PBL Eye Examination Record, for children with blindness and low vision protocol. The anatomical abnormality and underlying etiology for each eye were recorded.
    Results
    The mean age was 14/2±4/2 years. Hundred fifty seven (54/9%) were males and 129 (45/1%) were females. The major anatomical site of visual loss was retina (28/6%), followed by optic nerve atrophy, congenital cataract, corneal opacity, congenital glaucoma, albinism and whole globe problems. The most common type of eye surgery was cataract. The difference between men and women and the distribution of no light Perception (NLP), was statistically significant (P<0.01).
    Conclusion
    Genetically determined disorders play an important role in the causation of childhood blindness. Genetic consultation, early eye screening of children and public education may help in prevention of blindness.
    Keywords: Blindness, Visual impairment, Prevalence, Cataract, Refractive errors
  • Akhtar Jamali, Nadereh Memaryan Page 61
    Objective
    With respect to the importance of Mental health and Passing school years where such mental bealth develops. We decided to study such prevalence of obsessive – compulsive disorder (OCD) in the adolescents of middle school stage as the situational analysis as one of their the most important indicator of their mental health. Also we studied such relating variables of factors a age, gender, educational status of parents, number of siblings and birth order.Meterials &
    Methods
    In this cross – sectional study Six hundreds seventy two (672) students of middle school of Tehran (369 girls and 303 boys) withing age range of 11-15 yrs old were selected. With multi-stage sampling method we considered four regions of educational offices of Tehran in North, South, West and East. Each regions were selected to have two middle schools (one for girls and the other for boys) and in each of schools we selected two or more classes from different stages. Finally the students of each classes answered the SCL-90R questionnair which subsequently data were gathered.
    Results
    Considering mean score of questions related to OCD in SCL-90R questionnair, the prevalence of OCD found to be 10.8% (CI 95%: 8.3%-13.2%). There were not a significant difference between boys (8.7%) and girls (12.3%). Age and geographic region of school had significant correlation with prevalence of OCD. With increasing the age, the prevalence of OCD also increased East and South regions, The prevalences were more than the other regions. The most co-morbidty comorbidity was generalized anxiety disorder (GAD). Value of P<0.05 was found as the significance of differences in all measurments.
    Conclusion
    The relatively high prevalence of OCD in this study lead us to increase attention to mental health programs at schools, especially training the students and teachers to promote their referrals while facing new susbpected cases. This will ease further early propper diagnosis and firmative Treatments.
    Keywords: Obsessive, Compulsive signs, Adolescent, Prevalence, Mental health
  • Parviz Mowlavi, Vida Abbasi, Ranjbar, Hossein Mohammad, Nia Page 67
    Objective
    Suicide is defined as finishing life delibrately upon conditions that be done by individual’s own desire and own hand. Suicide is a major problem in social health and hygiene and it’s rate is now increasing among individuals at 15-24 age range. This study has preformed to detect risk factors and major fundamental agent been used in suicide.
    Materials and Methods
    This is a descriptive cross – sectional study. Statistical unit in this present study, obtained from individuals that committed suicide and hospitalized in Fatemi and Booali hospitals of Ardebil. Sample quantity was 218 cases whom have been from both two sex and from all ages. Clinical interview has derived from patients and their first-degree relatives and appropriate tests of MMPI were done. The results have been analysed with descriptive statistics of SPSS soft ware.
    Results
    In this study the most cases of committing suicide were within 15-25 age span, with the following group profiles. Female (61%), married individuals (53.22%), educated individuals with high school and diploma (35.78%), and moderate socio – ecnomic status (57.34). Sixty one point forty seven (61.47)% of these individuals were afflicted by psychological disorders white 58.72 precent were afflicted with personality disorders. The most used method for suicide was taking drugs and toxins (90.83%). Family problem with spouse has been founded as most common cause of suicide.
    Conclusion
    This study is revealing that the prevalence of different risk factors, with play a role in commiting suicide, are as follow Moderate socio-economic condition, low education, end of adolescence and beginning of youth, female sex, being married, family problems especially among new married couple, psychiatric and personality disorders and finally an easy access to drugs and toxins. As considering their psychological profile, they had suspicion, pessimism, motive misinterpretation, high occupation of mind and a desire to sequestered their life.
    Keywords: Suicide, Suicide attempts, Risk factors, Psychic health
  • Zahra Movaffaghi, Mohammad Farsi, Hossein Karimi Page 72
    As interests in complementary and alternative medicine grows, the scientists are looking forward in researches which determine the mechanisms in which they exert their effectiveness. Some of these modalities like Yoga, Acupuncture, and especially other bio-field therapies such as none contact therapeutic touch, affects the bio-field which spreads throughout the body and into the space around it. According to physic’s law, when electricity flows throw the living tissues, like what happens in our heart and brain, biomagnetic fields are being induced in the surrounding space. Beside that moving charges like ions and free radicals which finally produce electromagnetic fields. Using very sensitive magnetometers, biomagnetic fields have been detected and get amplified up to 1000 times by meditation. This phenomenon could be the basis for most of most complementaty therapeutic approaches like therapeutic touch. On the other hand the electrical, magnetic and bio-magnetic fields have a well known application in conventional medicine. Modern research about bio-magnetism and magneto-biology suggests that in term of both aspects, the effects and the mechanisms for all the different looking modalities used in conventional medicine and complementary medicine which have commons in their fundamentals. This article reviews some of the recent works on biological effects of natural or artificial electromagnetic fields.
    Keywords: Bioenergetic field, Complementary, alternative medicine, Biomagnetic, Energy therapy, Non, contact thouch therapy
  • Marzieh Razavi, Kia, Mostafa Ansari Page 79
    Financial need, hygienic and welfare needs in older people is increasing due to growth of aged people population. The derangements in aged for person’s musty aims of signs producing of illness and its physiopathology are different from those younger persons. Therefore with needs more of attentions. Dementia after arthritis causes weakness in older people. Dementia is a syndrome that it creates derangements recognition without derangement in cautiousness. It leads to memory’s weakness, difficulty in calculation, abstraction, derangement in mood, affect and derangement in judgment, abstract thinking, decreasing of verbal skills and derangements in direction. From types of dementia is pointed to: Alzheimer, dementia resulting of Pick’s disease, Creutzfeld – Jacob, Hangtington, hydrocephalic with natural pressure and Parkinson. Treatment of dementia is included curing of basis illnesses such as high blood pressure, and using medicine such as: anticholinestrase drugs and / or designed rehabilitation plans. Acompanishing Patient’s pivoted care principles in rehabilitation with derangement and concentration on it, is basis of arranging of services and presentation of nursing cares.
    Keywords: Rehabilitation nursing, Patients pivoted supervision elements, Dementia