فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال دهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1388)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 34، زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا نیکو، عباسعلی گائینی، حجت الله نیکبخت، رامین شعبانی صفحه 8
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی میزان تاثیر برنامه نوتوانی قلبی (تمرینات استقامتی و مقاومتی) بر عملکرد بدنی و نیز شاخص های چربی و قند خون بیماران قلبی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی و مداخله ای، 20 بیمار قلبی پذیرش شده در بخش نوتوانی قلب بیمارستان شهید بهشتی همدان که در مرحله 2 نوتوانی بودند، به صورت ساده و در دسترس انتخاب و تمرینات مقاومتی و استقامتی به مدت 24 جلسه (هفته ای 3 جلسه) به آنها داده شد. ظرفیت بدنی، شاخص های تن سنجی و معیارهای پاراکلینیکی بیماران قبل و بعد از تمرینات ارزیابی و با آزمون آماری تی زوجی مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از انجام تمرینات کاهش معناداری در میزان تری گلیسیرید (0/009=P)، کلسترول تام (0/019=P) و کلسترول تراکم بالا (0/036=P) نسبت به قبل از مداخله ملاحظه شد، در حالی که این کاهش در مورد قند خون (0/072=P) و کلسترول تراکم پایین (0/087=P) معنادار نبود. همچنین مسافت طی شده در مدت 6 دقیقه توسط بیماران بعد از مداخله افزایش معناداری نسبت به قبل داشت (0/001>P) و میزان درک فشار تحمل شده توسط بیمار پس از انجام آزمون کاهش یافت (0/008=P). شاخص های چاقی از قبیل وزن (0/031=P) و ضخامت چربی زیر جلد (0/017=P) نیز پس از برنامه نوتوانی کاهش معناداری داشت.
    نتیجه گیری
    برنامه نوتوانی قلبی شامل تمرینات استقامتی و مقاومتی موجب کاهش عوامل خطر ساز در بیماران چاق مبتلا به بیماری قلبی – عروقی و نیز افزایش ظرفیت فیزیکی بیمار می گردد.
    کلیدواژگان: نوتوانی قلب، تمرین اسقامتی، تمرین مقاومتی، شاخص های تن سنجی، ظرفیت بدنی
  • ریحانه محمدی، طاهره سیما شیرازی، رضا نیلی پور، مهدی رهگذر، عباس پورشهباز صفحه 15
    هدف
    آسیب شنوایی شایع ترین نقص هنگام تولد است. بسیاری معتقدند افراد آسیب دیده شنوایی از مشکلات زبانی از جمله درک استعاره ها رنج می برند. هدف مطالعه حاضر مقایسه درک ترکیبات استعاری دانش آموزان شنوا با دانش آموزان آسیب دیده شنوایی شدید مقطع راهنمایی می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقایسه ای 50 دانش آموز شنوا و 25 دانش آموز آسیب دیده شنوایی به روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان مدارس عادی و مدارس استثنایی ویژه ناشنوایان مقطع راهنمایی انتخاب شدند. برای انجام آزمون، از دو تکلیف محقق ساخته استفاده و در ابتدا روایی محتوایی و سپس با استفاده از روش آزمون- باز آزمون، پایایی تکلیف درک واژگان غیر استعاری و تکلیف درک ترکیبات استعاری ارزیابی شد. سپس تکلیف درک واژگان غیر استعاری اجرا و چنانچه آزمودنی به بیش از 75 درصد کلمات پاسخ صحیح داده و بقیه معیارهای انتخاب نمونه را دارا بود، تکلیف درک ترکیبات استعاری اجرا می شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین نمره درک ترکیبات استعاری دانش آموزان شنوا و آسیب دیده شنوایی تفاوت معناداری وجود داشت (001/0>P). بیشترین تعداد پاسخهای غلط دانش آموزان آسیب دیده شنوایی از نوع لفظی بود. در هیچ یک از دو گروه، میانگین پاسخهای صحیح در سه پایه تحصیلی اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    دانش آموزان آسیب دیده شنوایی در درک ترکیبات استعاری در طول 3 پایه تحصیلی رشدی نداشته و پاسخ های غلط ایشان به آزمون، حاکی از فهم لفظی ایشان از ترکیبات استعاری است. تفاوت قابل ملاحظه دانش آموزان شنوا و آسیب دیده شنوایی در درک ترکیبات استعاری نشان دهنده نیاز ویژه آنها به آموزش در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: آسیب شنوایی، شنوا، ترکیبات استعاری
  • مینا حسینی، زهره سرفراز، مسعود کریملو، فاطمه بهنیا صفحه 21
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر آسیب خفیف تا متوسط دو حس شنوایی و بینایی ناشی از کهولت بر فعالیتهای روزمره زندگی و تعادل سالمندان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در پژوهش تحلیلی و مورد- شاهدی حاضر، از بین 370 نفر سالمند ساکن در 6 آسایشگاه شمال تهران، 36 نفر بر اساس معیارهای لحاظ شده به روش نمونه گیری ساده و در دسترس انتخاب و آزمونهای شنوایی و بینایی به صورت اودیومتری و جداول E (اسنلن)، بر روی نمونه ها انجام و براساس این آزمونها افراد در 4 گروه قرار گرفتند: ا- افرادی که فقط دارای مشکل بینایی بودند 2- افرادی که فقط دارای مشکل شنوایی بودند 3- افراد دارای هر دو مشکل شنوایی و بینایی 4- افرادی که مشکل شنوایی و بینایی نداشتند. سپس آزمون های مربوط به فعالیت روزمره زندگی در سالمند و تست تعادلی برگ برای افراد هر 4 گروه انجام شد. نتایج با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس، کروسکال والیس و آزمون تعقیبی بن فرونی مورد تجزیه و تحلیل واقع شد.
    یافته ها
    خطر نسبی وابستگی در امور مربوط به فعالیتهای روزمره زندگی در ابتلا به اختلال بینایی خفیف تا متوسط 76/2 و خطر نسبی وابستگی در ابتلا به اختلال شنوایی خفیف تا متوسط برابر 5/1 بود. بیشترین خطر نسبی وابستگی وقتی بود که هر دو آسیب به طور توام وجود داشت (خطر نسبی=85/2). آسیب شنوایی بر تعادل بی تاثیر و آسیب بینایی هر چند خفیف، بر تعادل تاثیرگذار بود (001/0>P). توام شدن دو آسیب شنوایی و بینایی بر تعادل تاثیرگذار بود (001/0>P)، ولی باعث افزایش اختلال در تعادل نسبت به آسیب یک حس به تنهایی نشد.
    نتیجه گیری
    کاهش شنوایی ناشی از کهولت حتی اگر در حد خفیف تا متوسط باشد، بر فعالیتهای روزمره زندگی تاثیرگذار است، اما این میزان کاهش شنوایی بر تعادل سالمندان تاثیرگذار نیست، مگر آن که با اختلال بینایی توام باشد.
    کلیدواژگان: شنوایی ریا، بینایی، فعالیتهای روزمره زندگی، تعادل، سالمندان
  • عبدالله قاسمی، مریم مومنی، حمیدرضا خانکه صفحه 26
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف مقایسه تصویر بدنی مردان معلول ورزشکار با مردان معلول و غیر معلول غیر ورزشکار انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- مقایسه ای، سه گروه پنچاه نفره از معلولین ورزشکار، معلولین غیر ورزشکار و غیر معلول غیر ورزشکار مرد شهر تهران به طور تصادفی و خوشه ایبه ترتیب از اماکن ورزشی مخصوص معلولین، آسایشگاه معلولین کهریزک و ادارات دولتی انتخاب و تصویر بدنی آنها مورد مقایسه قرار گرفت. ابزارهای به کار رفته شامل پرسشنامه اطلاعات فردی محقق ساخته و همچنین پرسشنامه استاندارد خود توصیفی بدنی بود که از 11 خرده مقیاس و کل بدن تشکیل شده است. روش های آماری مورد استفاده شامل آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی نیومن- کلز بود.
    یافته ها
    تصویر بدنی معلولین ورزشکار در خرده مقیاسهای قدرت، استقامت، هماهنگی، انعطاف پذیری، عزت نفس، فعالیت بدنی، لیاقت ورزشی و کل بدن (0/001P≤) به طور معنا داری از معلولین و غیر معلولین غیر ورزشکار بهتر بود. همچنین در خرده مقیاسهای ظاهر بدن)0/002=P(، سلامت عمومی(0/001P=) و چربی بدن (0/012=P)؛ معلولین ورزشکار به طور معنا داری بهتر از معلولین غیر ورزشکار بودند، اما با غیر معلولین غیر ورزشکار تفاوت معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه افراد معلول ورزشکار به دلیل انجام فعالیت بدنی مستمر تصویر بدنی مطلوبتری نسبت به معلولین و غیر معلولین غیر ورزشکار دارند، لذا توصیه می شود که شرایط انجام فعالیتهای ورزشی برای معلولین مهیا گردد.
    کلیدواژگان: تصویر بدنی، معلول ورزشکار، افراد غیر معلول، معلولین غیر ورزشکار
  • امید رسولی، محسن امیری، امیرمسعود عرب لو صفحه 32
    هدف
    مقایسه تغییرضخامت عضلات شکم در وضعیتهای مختلف نشسته در مردان سالم و مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی با استفاده از سونوگرافی هدف این مطالعه می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد– شاهدی20 مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی از مراجعین کلینیک های فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و 20 مرد سالم به صورت ساده و در دسترس و با لحاظ کردن معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. ضخامت عضلات عرضی شکم، مایل داخلی، مایل خارجی و راست شکمی در سمت راست توسط سونوگرافی نوع B (5/7 مگاهرتز خطی) در وضعیت های طاقباز (وضعیت1)، نشسته روی صندلی (وضعیت2)، نشسته روی توپ ژیمناستیک (وضعیت3) و نشسته روی توپ ژیمناستیک با بلند کردن پای چپ از روی زمین (وضعیت4) در انتهای دم و بازدم در دو گروه اندازه گیری شد. داده های حاصل با استفاده از آزمونهای تی زوجی و مستقل مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ضخامت عضلات عرضی شکم و مایل داخلی در هر 4 وضعیت و عضله راست شکمی فقط در وضعیت 4 در هر دو گروه سالم و بیمار در انتهای بازدم بیشتر از دم بود (0/001>P). تغییرات ضخامت عضلات عرضی شکم، مایل داخلی و راست شکمی در مقایسه وضعیتهای 3 با 2، 4 با 2 و 4 با 3 و عضله مایل خارجی فقط در مقایسه وضعیتهای 4 با 2 و 4 با 3 در هر دو گروه سالم و بیمار در دو حالت دم و بازدم معنادار شد ((0/001>P). ضخامت عضله عرضی شکم افراد سالم در وضعیت4 بیشتر از افراد بیمار (0/001>P) و ضخامت عضله راست شکمی افراد بیمار در وضعیت4 بیشتر از افراد سالم بود (0/01=P).
    نتیجه گیری
    عضلات شکم به تغییرات پاسچر پاسخ می دهند و این عضلات با کاهش ثبات وضعیت نشسته به طور خودکار وارد عمل می شوند. در بیماران کمردردی فعالیت عضله عرضی شکم کاهش یافته و فعالیت عضله راست شکمی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: عضلات شکمی، سونوگرافی، پاسچر، کمردرد مزمن غیراختصاصی
  • ارمغان محمودیان، بهنام اخباری، مهیار صلواتی صفحه 40
    هدف
    با توجه به میزان شیوع بالای بی ثباتی عملکردی مچ پا در میان ورزشکاران و نیاز این افراد برای انجام چند فعالیت به صورت همزمان در زمین مسابقه، این مطالعه با هدف مقایسه نیازهای توجهی کنترل راه رفتن بین ورزشکاران مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا و همتایان سالم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی مورد- شاهدی، 16ورزشکار مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا و 16 همتای سالم با نمونه گیری ساده انتخاب شدند. این مطالعه از نوع سه عاملی مختلط و با الگوی تکلیف دو گانه بوده و از سیستم تحلیل حرکت استفاده شد. زمان و طول گام، زمان، طول، فرکانس و پهنای قدم و زمان ایستایش Stance)) و زمان نوسان (Swing) قدم در حالی که داوطلبین 2 دشواری از تکلیف راه رفتن (شامل راه رفتن روی دستگاه تردمیل با دو سرعت 1/2 و 6/3 کیلومتر در ساعت) و 2 تحمیل تکلیف شناختی (شامل تحمیل صفر و شمارش معکوس) را تجربه می کردند، اندازه گیری و داده های حاصل با استفاده از آزمون های آماری مجذور خی، تحلیل واریانس سه طرفه مختلط و تی مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    آزمون تحلیل واریانس مختلط 2×2×2 (2 گروه×2دشواری تکلیف راه رفتن×2 دشواری تکلیف شناختی) اثر متقابل گروه در وضعیت را بر طول گام معنادار نشان داد(3 0/0 P =)، به نحوی که در مواجهه با تکلیف شناختی در بیماران افزایش طول گام ولی در گروه سالم کاهش طول گام دیده شد. همچنین فرکانس قدم در گروه بیمار معنادار شد(049/0P=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بی ثباتی عملکردی مچ پا با افزایش نیازهای توجهی کنترل راه رفتن همراه است. بنابراین تحمیل تکلیف شناختی ممکن است بتواند به عنوان یک استراتژی موثر در برنامه ورزشی و درمانی مبتلایان به بی ثباتی عملکردی مچ پا منظور گردد.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، توجه، راه رفتن، سیستم آنالیز حرکت
  • اعظم شاهواروقی فراهانی، مجتبی عظیمیان، ماندانا فلاح پور، مسعود کریملو صفحه 46
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف فراهم سازی ابزاری پایا به زبان فارسی جهت سنجش شدت خستگی در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس از طریق ترجمه و معادل سازی پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» به زبان فارسی و بررسی پایایی نسخه فارسی معادل سازی شده در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر یک مطالعه غیرتجربی از نوع متدولوژیک و اعتبارسنجی می باشد. پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» طی سه مرحله طبق روش بین المللی ارزیابی کیفیت زندگی به زبان فارسی ترجمه و معادل سازی شد و برای بررسی تکرارپذیری، در دو نوبت با فاصله حداکثر 3 هفته در اختیار 20 بیمار (15 زن و 5 مرد) فارسی زبان که طبق تشخیص پزشک مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بوده و از سال 1380 تا 1386 جهت دریافت خدمات پزشکی و توانبخشی به کلینیک سینا مراجعه کرده بودند قرار گرفت. روش نمونه گیری به صورت ساده بود. داده های به دست آمده از لحاظ تکرارپذیری در دفعات آزمون و همخوانی درونی آیتم ها، از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، ضریب همبستگی پیرسون و همبستگی درون طبقه ای تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    همخوانی درونی آیتم های پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برابر 96/0 بود که نشان می دهد آیتم های مقیاس فوق یک مفهوم را ارزیابی می کنند. آزمون ضریب همبستگی درون طبقه ای (ICC) که برای بررسی تکرارپذیری نسبی نسخه فارسی پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» در دفعات آزمون به کار رفته بود محاسبه و برابر 93/0 به دست آمد که تکرارپذیری خوب نسخه فارسی پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه «مقیاس سنجش شدت خستگی» از تکرارپذیری بالایی برخوردار است و می توان با استفاده از آن میزان شدت خستگی و تاثیر درمان های مختلف را روی افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بررسی نمود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، مقیاس شدت خستگی، پایایی، نسخه فارسی
  • سودابه نوری، رامین مظفری کرمانی، جلیل کوهپایه زاده، شبنم ذوالجلالی صفحه 52
    هدف
    در این مطالعه به بررسی برخی ویژگی های گفتار و زبان کودکان حاصل از درمانهای کمک باروری پرداخته شده است.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی و نمونه گیری به صورت ساده از جامعه در دسترس و به شکل تمام شمار بوده است. 50 کودک صفر تا 49 ماهه از طریق مصاحبه با والدین و مشاهده بالینی کودک توسط آسیب شناس گفتار و زبان مورد ارزیابی قرار گرفته و اطلاعات اخذ شده در پرسشنامه ای ثبت شد. طلاعات این پرسشنامه بر اساس مقیاس نشانگان زبان ابتدایی دو (ELM–2)، آزمون میانگین طول گفته (MLU) و بسته مهارت های دهانی اطفال (POSP) می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای تی مستقل، کولموگروف اسمیرنوف، من ویتنی یو و مجذور خی استفاده شد.
    یافته ها
    از 50 کودک مورد بررسی 33 نفر (66%) حاصل از درمانهای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) و بقیه حاصل از تلقیح (تزریق اسپرم) داخل رحمی (IUI) و لقاح آزمایشگاهی (IVF) بودند. میانگین طول گفته بر حسب واژه در آزمودنی های 19 تا 49 ماهه 3/3 واژه بود. 8% این کودکان در ساختمان اندامهای گویایی و 6% در عملکرد اندامهای گویایی اختلال نشان دادند. یافته های این پژوهش نشان داد در میانگین طول گفته بر حسب واژه (0/069=P)، سن شروع صداسازی بازتابی (0/125=P)، تعداد واژه های با معنی(0/079=P) و ساختمان و عملکرد اندامهای گویایی (0/327=P) بین دو جنس تفاوت معناداری وجود ندارد. در صورتی که در سن شروع قان و قون آهنگین تفاوت بین دو جنس معنا دار بود (026/0=P).
    نتیجه گیری
    گفتار و زبان کودکان حاصل از درمانهای کمک باروری در محدوده طبیعی قرار دارد. برای تعمیم یافته ها نیاز به مطالعات جامع تری می باشد.
    کلیدواژگان: ویژگیهای گفتار، ویژگیهای زبان، درمانهای کمک باروری، اندام های گویایی
  • رامک بدر، بهاره شجاع صفار، نیلوفر بزاززادگان، خدیجه جلالوند، کیمیا کهریزی، حسین نجم آبادی صفحه 58
    هدف
    نقص شنوایی فراوان ترین بیماری حسی– عصبی می باشد که به دو فرم سندرومی و غیرسندرومی مشاهده می شود. هدف این مطالعه، بررسی پیوستگی 7 جایگاه ژنی مسئول در ناشنوایی غیر سندرومی آتوزومی مغلوب در خانواده های ایرانی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 41 خانواده دارای حداقل 2 فرد مبتلا به ناشنوایی غیرسندرومی آتوزومی مغلوب که جهش در جایگاه های ژنیDFNB1، DFNB2، DFNB3، DFNB4، DFNB6، DFNB7/11، DFNB8/10 DFNB9، DFNB12، DFNB16، DFNB18، DFNB21، DFNB23، DFNB29، و DFNB4 در آنها منفی بود، به صورت ساده و در دسترس انتخاب و 7 جایگاه ژنیDFNB67، DFNB37، DFNB36، DFNB31 DFNB30، DFNB28 و DFNB22 با ژنهای مشخص در آنها بررسی شد. نقشه یابی هوموزیگوسیتی در مورد این خانواده ها با استفاده از مارکرهای چند شکل (STR) انجام شد.
    یافته ها
    3 خانواده در3 جایگاه ژنی DFNB28، DFNB30 و DFNB31 به طور مشخص پیوستگی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق تقریبا 7% از علل ناشنوایی غیر سندرومی آتوزومی مغلوب در بین جمعیت ایران مشخص شد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق تقریبا %7 از علل ناشنوایی غیرسندرومی آتوزومی مغلوب در بین جمعیت ایران مشخص شد.
    کلیدواژگان: ناشنوایی غیر سندرومی، وراثت اتوزومی مغلوب، آنالیز پیوستگی، ایران
|
  • Mohammad Reza Nikou *, Abbas Ali Gaeini, Hojjatollah Nikbakht, Ramin Shabani Page 8
    Objective
    The aim of this study was to measure of cardiac rehabilitation program (Endurance & Resistance training) effect on physical functioning as well as its exact effect on lipid profile and fasting blood sugar of cardiovascular patients.
    Materials and Methods
    In this quasi experimental and interventional study 20 patients who arrived to phase II cardiac rehabilitation after their first cardiovascular accident were selected conveniently and participated in this prospective study. Anthropometric's measurements, FBS and blood lipid, 6–MWT were performed at the beginning and at the end of 8 weeks program (3 days per week for 24 sessions). Data were analyzed by Paired T test.
    Results
    Except for low–density lipoprotein (LDL) (P=0.087) and FBS (P=0.072), all other biochemical indices [total cholesterol (TC) (P=0.019), high–density lipoprotein (HDL) (P=0.019), and triglyceride (TG) (P=0.009)], functional capacity (6MWT) (P<0.001) and measurment of rate pressure product with Borg scale (P=0.008), and also obesity indices including weight (P=0.031) and subcutaneus fat (P=0.017) had significant response to cardiac rehabilitation program (CRP).
    Conclusion
    These results support the benefits of cardiac rehabilitation program such as endurance and resistance training to reduce overall risk in obese patients with coronary heart disease, and increase physical capacity.
    Keywords: Cardiac rehabilitation, Endurance training, Resistance training, Anthropometry, Physical capacity
  • Reyhaneh Mohammadi *, Tahereh Sima, Shirazi, Reza Nili, Pour, Mahdi Rahgozar, Abbas Pourshahbaz Page 15
    Objective
    Hearing impairment is the most common disability in birth. Many hearing impaired people suffer from language impairment such as metaphor comprehension. The purpose of this study is comparison of comprehension of metaphoric expressions in normal students with hearing impaired of junior high school sever.
    Materials and Methods
    In this descriptive–analytic and comparative research, fifty hearing students and twenty five hearing impaired students were selected in a simple random sampling from normal and exceptional schools. Two researcher- made tasks have been used. At first the content validity and then with test re test reliability of non metaphoric words (r=0.724) and metaphoric expression comprehension task were determined. Then task of non metaphoric words was performed. If the subjects answered more than 75 percent of words correctly and they had all of inclusion criteria, task of metaphoric expression comprehension task was performed. Data were analyzed by statistical test such as independent sample T test and one way ANOVA.
    Results
    There was significant difference in score of comprehension of metaphoric expressions between two groups (P<0. 001). The most number of incorrect answers of hearing impaired students were literal. In both groups, there was no significant difference in mean score of comprehension of metaphoric expressions between three grades of junior high school.
    Conclusion
    Hearing impaired students had no development in comprehension of metaphoric expressions in first, second and third grade of junior high school and they understand metaphoric expressions literally according to their incorrect answers. They need especial training because of their significant different with hearing students.
    Keywords: Hearing impairment, Hearing, Metaphoric expressions
  • Mina Hosseini, Zohreh Sarafraz *, Masoud Karimlou, Fatemeh Behnia Page 21
    Objective
    The purpose of this research was to study the effect of mild and moderate visual and auditory impairment on activities of daily living (ADL) and Balance in the elderly people.
    Materials and Methods
    In this analytical and comparative research, thirty six elderly persons were selected simply and conveniently among 370 men and women whom were residing in 6 sanitariums in the north of Tehran. At the end, Snellen visual chart & Audiometer were used to measure visual acuity & auditory intensity. Samples were taken in 4 groups: 1- with visual impairment 2- with auditory impairment 3- with combined visual & auditory impairment 4- without any sensory impairment. Finally Berg balance scale and physical self maintenance scale as an ADL scale were used in 4 groups.
    Results
    Relative risk in ADL for visual impairment was 2.46, for auditory impairment was 1.5 and for combined visual and auditory impairment was 2.85. Auditory impairment didnt have any effect on balance and falling. However even mild visual impairment was an effective factor on balance (P<0.001). Contemporary auditory and visual impairment was an effective factor on balance (P<0.001).
    Conclusion
    Even mild and moderate auditory impairment can cause disability in the basic ADL. If mild and moderate auditory impairment exist simultaneously with visual impairment, the person had balance disability. Auditory impairment didnt have any effect on balance.
    Keywords: Auditory, Visual, Activities of daily living, Balance, Elderly
  • Abdollah Ghasemi *, Maryam Momeni, Hamid Reza Khankeh Page 26
    Objective
    The aim of this research was to compare the body image between disabled athletes with disabled and non-disabled non- athletes.
    Materials and Methods
    In this cross sectional and comparative study, fifty disabled athletes from the handicapped sports club, fifty disabled non athletes from Kahrizak disabled rest house and fifty non athlete healthy persons from governmental administrations were selected randomly by classified clustered method and their body image were compared. Data collection tools included a personal information questionnaire and a physical self description questionnaire (PSDQ) which included 11 sub-scales such as power, endurance, coordination, general health, flexibility, self-esteem, athletic competence, fat, body appearance, body activity and the global physical. The statistical procedures used in this study comprised one way ANOVA and the Newman-keuls test.
    Results
    Body image of disabled athletes in the sub-scales of power, endurance, coordination, flexibility, self-esteem, athletic competence, body activity were higher than disabled and non-disabled individuals who were not athletes (P&le0.001). In addition the sub-scales of the body fat (P=0.012), body appearance (P=0.002) and general health (P=0.001), the results showed that a higher significance for the disabled athletes, however, there wasn’t significant difference for the non-disabled athletes.
    Conclusion
    Thus the result showed that the attitude of the disabled and non-disabled individual in due to their continuous physical activity in that the disabled athletes have got better body images as compared to the disabled and non-disabled individual who have not physical activity.
    Keywords: Body image, Disabled athlete, Non, athletes individual, Non, athletes disabled
  • Omid Rasouli *, Mohsen Amiri, Amir Masood Arablou Page 32
    Objective
    The purpose of this study is to compare the abdominal muscles thickness change at alteration in seated stability between healthy and non–specific chronic low back pain male subjects.
    Materials and Methods
    In this case–control study, twenty non–specific chronic low back pain male patients whom had refered to physiotherapy clinics of university of Social Welfare and Rehabilitation Sciences and twenty healthy men were selected conveniently and simply. The thickness of Transverse Abdominis, Internal Oblique, External Oblique and Rectus Abdominis muscles of right side were measured with B mode ultrasonography (7. 5 MHz linear head) in supine lying (Position 1), relaxed sitting on a chair (Position 2), relaxed sitting on a gym ball (Position 3) and sitting on a gym ball lifting the left foot off the floor (Position 4). Measurement were taken at the end of both inspiration and expiration. Data were analyzied by Paired T and Independent T tests.
    Results
    Transverse Abdominis and Internal Oblique at all of position and Rectus Abdominis only at position 4 were thicker at the end of expiration in both healthy and patient groups (P<0.001). At the both status of inspiration and expirtion, there were significant differences in both groups in thickness change of Transvers Abdominis, Internal Oblique and Rectus Abdominis muscles between position 3 in comparison with position 2,position 4 with position 2 and position 4 with position 3 (P<0.001). Also there were significan differences in thickness change of External Oblique muscle between position 4 with position 2 and position 4 with position 3 in both groups (P<0.001). There were smaller increase in thickness of Transvers Abdominis in patients than healthy group (P<0.001) and smaller increase in thickness of Rectus Abdominis in healthy men than patient group (P=0.01).
    Conclusion
    Abdominal muscles respond to postural changes and these muscles are automatically targeted by decreasing the seated stability. In non–specific chronic low back pain patients, activity of Transvers Abdominis was decreased and activity of Rectus Abdominis was increased.
    Keywords: Abdominal muscles, Ultrasonography, Posture, Non, specific chronic low back pain
  • Armaghan Mahmoudian, Behnam Akhbari, Mahyar Salavati* Page 40
    Objective
    By mentioning this fact that the athletes have to be multi-tasking in the field in spite of injury, it seems vital to investigate the attentional demands of walking in these subjects.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional and case-control study, sixteen functionally unstable ankle athletes and sixteen healthy matched athletes were selected conveniently. The three factors mixed, dual task study was conducted using Motion Analysis System. Stride time and length, step time, length and width, stance and swing time and also cadence were measured while subjects experiencing 2 walking task difficulties (speed: 2.1 and 3.6 Km/h barefoot walking on a treadmill) and 2 cognitive loadings (with and without backward counting). Data were analyzed by statistical tests such as: Chi-Square, 3-way mixed ANOVA and Independent T-test.
    Results
    2×2×2 (2 groups, 2walking task difficulties and 2 cognitive loadings) mixed ANOVA showed significant group×condition interaction for stride length. Patients had significantly more increase in stride length without cognitive task than healthy subjects (P=0.03). Also the simple main effect of cadence was significant in the group with functional ankle instability (P=0.049).
    Conclusion
    It seems that FAI is associated with increased attentional demands to dynamic postural control (Walking). Cognitive loading may be considered in any exercise program for FAI patients as an effective strategy.
    Keywords: Functional ankle instability, Attention, Gait, Annalysis system
  • Azam Shahvaroughi, Farahani, Mojtaba Azimiyan *, Mandana Fallah, Pour, Masoud Karimlou Page 46
    Objective
    The aims of this study were to develop a culturally adapted version of the Fatigue Severity Scale in Persian (FSS–P) and to evaluate the reliability of the FSS–P in a sample of Iranians with Multiple Sclerosis.
    Materials and Methods
    In this non experimental and descriptive study which was done methodologically by validity testing method, “fatigue severity scale–Persian version” was developed following a forward – backward translation procedure and cultural adaptation based on guidelines. A sample of 20 patients with Multiple Sclerosis were selected conveniently. The participants were recruited from Sina rehabilitation clinic in Tehran between 2001 to 2007. The participants were asked to answer FSS item and VAS. The FSS and VAS were readministered 3 weeks after the first visit. Test–retest reliability and internal consistency were assessed, using Intraclass Correlation Coefficient (ICC), Pearson’s Correlation Coefficient and Cronbach’s alpha, respectively.
    Results
    All the participants found the FSS–P item to be clear and unambiguous in a pilot testing. The ICC was reported 0.93 for the total score that showed high repeatability of (FSS) and the Cronbach’s alpha was reported 0.96.
    Conclusion
    The Persian version of Fatigue Severity Scale (FSS) is a culturally adapted and reliable instrument to assess fatigue in Iranian persons with Multiple Sclerosis.
    Keywords: Multiple sclerosis, Fatigue severity scale, Reliability, Persons with multiple
  • Soudabeh Nouri *, Ramin Mozaffari, Kermani, Jalil Kouhpayeh, Zadeh, Shabnam Zoljalali Page 52
    Objective
    To evaluate some speech and language features of children born after assisted reproductive techniques (ART).
    Materials and Methods
    In this descriptive and analytical study, fifty children between 0– 49 months were selected simply and conveniently by consecutive method and evaluated via interview with their parents and clinical observation, by a speech and language pathologist. A questionnaire was completed after parent interview. The ELM–2 (Early Language Milestone Scale–2), MLU (Mean Length Utterance) test and POSP (Paediatric Oral Skill Pakage) were employed. Data were analyzed by Independent T Test, Mann–Whitney Test, Chi Square and Kolmogorov Smirnov Test.
    Results
    33 children (66%) were born through intracytoplasmic sperm injection (ICSI), and the reminder through invitro fertilization (IVF) or intrauterine insemination (IUI). Mean Length Utterance (MLU) was 3.3 words. 8% of these children had some structural anomalies in speech organs and 6% of them showed speech organs dysfunction. There was no gender priority in MLU (P=0.069), cooing (P=0.125), number of words (P=0.079) and structure and function of speech organs (P=0.327). There was significant difference between boys and girls in lalling (P=0.026).
    Conclusion
    Speech and language of children born after assisted reproductive techniques (ART) are normal but more comprehensive studies are needed.
    Keywords: Speech features, Language features, Assisted reproductive, Techniques, Speech organs
  • Ramak Badr, Bahareh Shoja, Saffar, Niloofar Bazzaz, Zadegan, Khadijeh Jalalvand, Kimia Kahrizi *, Hossein Najm, Abadi Page 58
    Objective
    Hearing impairment is the most frequent sensorineural defect in 2 forms, syndromic and non–syndromic. The aim of this study is haplotype analysis of seven loci of non–syndromic autosomal recessive hearing loss in Iranian families.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, forty one Iranian families with 2 or more affected individuals segregating as an autosomal recessive non–syndromic hearing loss were selected simply and conveniently. The patients have been tested negative for the following loci, DFNB1, DFNB2, DFNB3, DFNB4, DFNB6, DFNB7/11, DFNB8/10, DFNB9, DFNB12, DFNB16, DFNB18, DFNB21, DFNB23, DFNB29 and DFNB4 previously. The subjects have been investigated additional 7 loci (DFNB22, DFNB28, DFNB30, DFNB31, DFNB36, DFNB37 and DFNB67), to determine the prevalence of these genes involve in these loci. Homozygosity mapping was applied using number of STR (Short Tandem Repeat) markers.
    Results
    Three families linked to the following loci DFNB28, DFNB30 and DFNB 31.
    Conclusion
    In this research, the cause of additional 7% of non–syndromic hearing loss was determined in Iranian population.
    Keywords: Non, syndromeic hearing loss, Recessive autosomal heredity, Haplotype analysis, Iran