فهرست مطالب

آرشیو توانبخشی - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1390)

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدعلی سنجری، علی اشرف جمشیدی، سعیده سیدمحسنی، لیلا عباسی، محمد کمالی صفحه 8
    هدف
    در این تحقیق با استفاده از روش دینامیک غیرخطی، از شاخص ثبات دینامیک برای بررسی تاثیر اغتشاش درمانی در افراد مبتلا به ضایعه لیگامان صلیبی قدامی استفاده شده است.
    روش بررسی
    نمونه گیری به صورت غیراحتمالی قضاوتی از بین مردان ورزشکاری که حداقل 6 ماه از ضایعه لیگامان صلیبی قدامی آنها گذشته بود صورت گرفت. با استفاده از تخته های تعادل، 10 جلسه اغتشاش درمانی انجام گرفت. داده برداری سینماتیک مفاصل اندام تحتانی با استفاده از الکتروگونیامتر قبل و بعد از درمان انجام شد. داده های سینماتیک مربوط به مفصل زانو در 60 سیکل راه رفتن برای محاسبه شاخص ثبات دینامیک مورد استفاده قرار گرفت. سری های زمانی در پنج بعد بازسازی شدند و نمای لیاپانوف زمان محدود برای 7 نفر قبل و بعد از دریافت تمرینات اغتشاشی محاسبه شد. از آزمون ناپارامتری ویلکوکسون برای بررسی تاثیر تمرینات استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری نشان داد شاخص ثبات دینامیک راه رفتن افراد مبتلا به آسیب لیگامان صلیبی قدامی بعد از تمرینات اغتشاشی بهبود معناداری داشته است (p=0.016).
    نتیجه گیری
    تمرینات اغتشاشی در بهبود تعادل دینامیک افراد مبتلا به آسیب لیگامان صلیبی قدامی حین راه رفتن موثر بوده است. بنابراین با استفاده از محاسبات دینامیک غیر خطی می توان بستر نظری استواری برای طراحی و ارزیابی درمان های توانبخشی اختصاصی ضایعه لیگامان صلیبی قدامی ایجاد نمود. این روش های محاسباتی می تواند برای ارزیابی عملکردی دیگر مداخلاتی که در حرکاتی مثل راه رفتن تاثیر می گذارند نیز استفاده شود.
    کلیدواژگان: ضایعه لیگامان صلیبی قدامی، ثبات دینامیک، اغتشاش درمانی، آنالیز راه رفتن
  • سمیه کاوسی پور، مسعود فلاحی خشکناب صفحه 14
    مقدمه
    توسعه و ارتقا هر حرفه ای، ارتباط مستقیم با شناخت تجارب و دیدگاه های افراد شاغل در آن حرفه دارد. این تحقیق در راستای شناخت دیدگاه ها و تجارب شغلی، آموزشی و بالینی شاغلین رشته حرفه کاردرمانی انجام گردیده است.
    روش کار
    این مطالعه با رویکرد کیفی از نوع تحلیل محتوا است. مشارکت کنندگان آن 15 کاردرمانگر شاغل در کلینیک های سطح شهر تهران در سال 1387بودند. روش جمع آوری داده ها استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته بود. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای کیفی و بصورت مقایسه ای مداوم استفاده شد.
    یافته ها
    در انالیز اولیه 170 کد اولیه بدست آمد که در 15 زیر مضمون و 5 مضمون اصلی یا درونمایه از بین آنها شامل: «عدم شناخت متقابل جامعه و کاردرمانگران از یکدیگر و نگرش فرهنگی-اجتماعی مبهم»، «عدم رضایتمندی از حرفه»، «داشتن نگاهی نو و خلاقانه به حرفه کاردرمانی» گستردگی و بین حرفه ای بودن ماهیت درونی رشته «،»سیستم آموزشی نامتناسب، غیریکپارچه و غیر محرک«استخراج شد. تجارب کاردرمانگران نشان داد. که شاغلین این حرفه ضمن مهم و سودمند دانستن حرفه خود، از هم گسیختگی، نامتناسب بودن، و گسترده بودن آموزشها و شرح وظایف، عدم شناخت مردم از حرفه، آزردگی خاطر دارند. و همچنین تجارب آنها تحت تاثیر شدید عکس العمل و نگاه اطرافیان و اساتید نسبت به انها دارد. بطوریکه اگر نگاه اساتید و همکاران مثبت باشد، دانشجویان امیدوارتر نسبت به رشته خود بوده و نسبت به آن افتخار می کنند و در نهایت خواهان حمایت مسئولین و سازمان های مرتبط هستند
    بحث و نتیجه گیری
    تجارب و دیدگاه کاردرمانگران در رابطه با حرفه شان مثبت بوده و متاثر از نگرش دیگران، شامل: اساتید، همکاران حرفه ای و مردم می باشد. تجارب آنها نشانگر عدم محتوای آموزشی متناسب با نیازهای جامعه و فرهنگ مردم ایران بوده و بین آموزش و بالین از نظر آنها شکاف وجود دارد، انها خواستار افزایش آگاهی جامعه از حرفه شان و حمایت مسئولین می باشند. شناخت بدست آمده از یافته های این تحقیق به مدیران و دست اندرکاران کمک می نماید تا در برنامه ریزی آموزشی و اصلاحات و تجدیدنظرهای آتی برنامه های درسی از این یافته ها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: کاردرمانی، کاردرمانگر، تجارب، مطالعه کیفی
  • فاطمه شمسی، فرهاد طباطبایی قمشه، محمود بهرامی زاده، محمد ابراهیم موسوی، پوریا رضاسلطانی صفحه 27
    هدف
    کفی های دارای گوه خارجی برای کاهش نیروی عمل کننده روی کمپارتمان داخلی زانو طراحی شده اند.هدف این مطالعه بررسی اثر محل قرارگیری گوه خارجی در زیر سطح کف پایی (در قسمت خارجی خلف و خارجی قدام پا) بر گشتاور اداکشن زانو و نیروهای عکس العمل زمین بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه پیش آزمون-پس آزمون، تجزیه و تحلیل سه بعدی الگوی راه رفتن روی 20 مرد سالم بین 30-18 انجام شد. گشتاور اداکشن زانو و نیروهای عکس العمل زمین بین سه وضعیت کفی ساده، کفی با گوه خارجی خلف پا با زاویه 6 درجه و کفی با گوه خارجی قدام پا با زاویه 6 درجه با هم مقایسه شدند. داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی تحلیل شد.
    یافته ها
    هیچ تفاوتی در گشتاور اداکشن زانو در وضعیت استفاده از کفی ساده (501/1±72/9) و کفی های دارای گوه خلفی خارجی (141/2±866/9) و قدامی خارجی (986/1±952/9) مشاهده نشد(05/0>پی). نیروهای عکس العمل زمین و پارامترهای فضایی-زمانی نیز تحت تاثیر هیچ یک از کفی ها قرار نگرفته بودند(05/0>پی).
    نتیجه گیری
    بر پایه یافته های مطالعه حاضر، جایگاه قرار گیری گوه خارجی زیر سطح کف پایی، چه در قسمت پاشنه و چه در قسمت جلو پا تاثیری بر اثرگذاری این نوع کفی ها بر روی گشتاور اداکشن زانو و نیروهای عکس العمل زمین نداشت.
    کلیدواژگان: کفی با گوه خارجی، ارتزهای پا، سینماتیک و سینتیک، گشتاور اداکشن زانو
  • نازیلا اکبر فهیمی، مسعود غریب، سیدعلی حسینی، مسعود صالحی، مهدی رمضانی، وحید راشدی صفحه 35
    هدف
    ارزشیابی تاثیر درمان در روند بهبودی کودکان فلج مغزی مهم است. هدف این پژوهش، بررسی تکرار پذیری اینتر ریتر، اینترا ریتر با و بدون فیلمبرداری آزمون کیفیت حرکات اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی به اعتبار سنجی پرسشنامه کیفیت مهارت های اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی پرداخته شد. 50 کودک فلج مغزی نیمه بدن 95-19 ماهه با میانگین سنی7/25± 31/ 61 ماه با انتخاب غیر تصادفی در دسترس در مطالعه شرکت کردند. پس از کسب رضایت از والدین ارزیابی اینترا ریتر در یک جلسه انجام و ارزیابی اینتر ریتر 10 روز بعد همراه با فیلمبرداری انجام شد. سپس آزمونگر سوم با مشاهده فیلم 46 کودک از 50 کودک، ارزیابی مجدد نمود. از آزمون همبستگی اسپیرمن برای تکرارپذیری اینتر ریتر، اینترا ریتر با و بدون فیلمبرداری و سیستم طبقه بندی عملکردی حرکات درشت66 جهت تعیین عملکرد کودک استفاده گردید.
    یافته ها
    همبستگی اینتراریتر(996/0-774/0) وهمبستگی اینتر ریتر بدون فیلمبرداری(988/0-663/0) و با فیلمبرداری بین آزمونگران اول و سوم(974/0-710/0) و دوم و سوم(938/0-652/0) در خرده مقیاس ها و نمره کلی پرسشنامه با مقدار احتمال 01/0 P<بود.
    نتیجه گیری
    تکرار پذیری اینترا ریتر و اینتر ریتر با و بدون فیلمبرداری آزمون کیفیت مهارت های اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی بسیار بالا است و بنابراین به عنوان یک آزمون معتبر برای ارزیابی کیفیت حرکات اندام فوقانی این کودکان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، آزمون کیفیت مهارت های اندام فوقانی، تکرار پذیری
  • سارا رمضانی، رضا نیلی پور، فریبا یادگاری، مهدی رهگذر صفحه 42
    اهداف
    لکنت یکی از شایعترین اختلالات گفتاری است با وجود این، علت آن به درستی مشخص نیست و احتمالا یک اختلال چند عاملی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه تاثیر پیچیدگی رمز گذاری واجی بر روانی گفتار کودکان عادی و لکنتی6-9سال شهر تهران در سال 1388 می باشد.
    روش
    این پژوهش مقطعی و توصیفی تحلیلی بر روی 18 کودک مبتلا به لکنت شدید و خیلی شدید و 18 کودک عادی انجام گرفت. روش نمونه گیری در مورد کودکان لکنتی از نوع در دسترس و گروه عادی بر اساس همتا سازی با کودکان لکنتی از نظر سن و جنس و محل سکونت بود. برای بررسی عملکرد فرایند رمز گذاری واجی و تاثیر پیچیدگی این فرایند بر روانی گفتار از آزمون تکرار ناکلمه استفاده شد. محرک ها به طور تصادفی و با فاصل ه زمانی 5 ثانیه از طریق یک هدفون مدل((SOMIC SM-818 متصل به کامپیوتر برای هر آزمودنی پخش می شدند سپس از وی درخواست می شد در این فرصت محرک شنیده شده را تکرار کند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان دادند که در کودکان مبتلا به لکنت درصد روانی گفتار، با افزایش پیچیدگی واجی کل محرک ها، به طور معنی داری بیشتر از کودکان عادی کاهش یافت(05/0> p).
    نتیجه گیری
    این نتایج گواه این مطلب است که در کودکان مبتلا به لکنت رمزگذاری واجی به خوبی انجام نمی شودو با پیچیدگی واجی این نقص بیشتر می شود و این امر بر اساس فرضیه اصلاح پنهان می تواندسبب ایجاد خوداصلاحی پنهان و به دنبال آن، وقوع انواع الگوهای لکنت شود.
    کلیدواژگان: لکنت، پیچیدگی رمزگذاری واجی، اصلاح پنهان، تکرار ناکلمه
  • شهاب منصوری، معصومه تجریشی، محمد طاهری، سیدمحمود میرزمانی، مسعود صالحی صفحه 48
    تعیین رابطه شیوه های فرزندپروری والدین و اضطراب مدرسه با توجه به متغیر خودپنداره در دانش آموزان پسر عقب مانده ذهنی آموزش پذیر 18-12 سال شهر کرمانشاه هدف این مطالعه می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع همبستگی است. روش نمونه گیری این پژوهش تمام شمار بود. جمعیت مورد مطالعه کلیه دانش آموزان پسر عقب مانده ذهنی آموزش پذیر 1812 سال شهر کرمانشاه می باشد. ابتدا ملاک های ورودی برای کل جامعه (157 نفر) اعمال شد، بدین طریق دانش آموزانی که والدین آنها بین 30 تا 55 سال سن داشته و حداقل تحصیلات آنها پنجم ابتدایی بوده، وارد مطالعه شدند؛ پس از اعمال این ملاک ها تعداد 125 نفر باقی ماندند؛ آزمون خود پنداره بر روی کلیه دانش آموزان اجرا شد سپس از میان 125 دانش آموز موجود 83 نفر انتخاب شدند. و بعد آزمون شیوه های فرزندپروری توسط والدین دانش آموزان و آزمون اضطراب مدرسه توسط معلمین آنها تکمیل شد. داده های حاصل با آزمون های آماری شامل آزمون کلموگروف اسمیرنوف (برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها)، همبستگی پیرسون و اسپیرمن (برای بررسی رابطه میان متغیرها) و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شیوه فرزند پروری مقتدرانه پدر (002/0P=) و مادر (001/0P=) رابطه منفی معنادار با اضطراب مدرسه دارند. همچنین شیوه فرزند پروری مستبدانه پدر (009/0P=) و مادر (020/0P=) رابطه مثبت معنادار با اضطراب مدرسه دارند. علاوه بر این شیوه فرزند پروری سهل گیرانه پدر (319/0P=) و مادر (452/0P=) رابطه معناداری با اضطراب مدرسه ندارند و مشخص شد که خودپنداره تاثیر معناداری بر اضطراب مدرسه دانش آموزان عقب مانده ذهنی دارد (004/0P=).
    کلیدواژگان: شیوه های فرزندپروری، اضطراب مدرسه، خودپنداره، عقب ماندگی ذهنی
  • سیده سمیه جلیل آبکنار، گیتا موللی، نرگس ادیب سرشکی، محمد عاشوری صفحه 57
    هدف
    این پژوهش اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی و شناختی- فراشناختی مبتنی بر مهارت های حل مسئله ریاضی در دانش آموزان کم توان ذهنی پایه سوم راهنمایی در شهرستان های استان تهران را بررسی می کند.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است، که به صورت خوشه ای، نمونه ای به حجم 45 نفر از دانش آموزان کم توان ذهنی پایه سوم راهنمایی انتخاب شد، پس از انتساب تصادفی دانش آموزان در دو گروه آزمایش و کنترل، برای دانش آموزان گروه آزمایشی طی 15جلسه آموزش از راهبردهای شناختی و شناختی- فراشناختی استفاده شد و به دانش آموزان گروه کنترل آموزش راهبردها ارائه نشد. ابزار جمع آوری اطلاعات آزمون هوش وکسلر (برای همتا کردن گروه ها به لحاظ بهره هوشی) و آزمون های معلم ساخته حل مساله ریاضی بود. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار، نمودار و جدول فراوانی) و تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات آزمون حل مساله ریاضی گروه راهبرد شناختی - فراشناختی به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل (001/0P<) است. این مداخله باعث افزایش میانگین نمرات گروه آزمایش در حل مساله ریاضی نسبت به گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    آموزش راهبرد شناختی - فراشناختی باعث بهبود مهارت حل مساله ریاضی دانش آموزان کم توان ذهنی پایه سوم راهنمایی می شود، بنابراین اثر آموزش راهبرد شناختی - فراشناختی بر مهارت حل مساله ریاضی بیشتر از گروه کنترل است.
    کلیدواژگان: راهبرد شناختی، راهبرد فرا شناختی، حل مساله ریاضی، کم توان ذهنی
  • ابراهیم رضایی دوگاهه، اکبر بیگلریان، احمدرضا باغستانی، قدرت الله روشنایی، مینو رفیعی، مهشید مرادی صفحه 68
    هدف
    در این تحقیق با استفاده از روش دینامیک غیرخطی، از شاخص ثبات دینامیک برای بررسی تاثیر اغتشاش درمانی در افراد مبتلا به ضایعه لیگامان صلیبی قدامی استفاده شده است.
    روش بررسی
    نمونه گیری به صورت غیراحتمالی قضاوتی از بین مردان ورزشکاری که حداقل 6 ماه از ضایعه لیگامان صلیبی قدامی آنها گذشته بود صورت گرفت. با استفاده از تخته های تعادل، 10 جلسه اغتشاش درمانی انجام گرفت. داده برداری سینماتیک مفاصل اندام تحتانی با استفاده از الکتروگونیامتر قبل و بعد از درمان انجام شد. داده های سینماتیک مربوط به مفصل زانو در 60 سیکل راه رفتن برای محاسبه شاخص ثبات دینامیک مورد استفاده قرار گرفت. سری های زمانی در پنج بعد بازسازی شدند و نمای لیاپانوف زمان محدود برای 7 نفر قبل و بعد از دریافت تمرینات اغتشاشی محاسبه شد. از آزمون ناپارامتری ویلکوکسون برای بررسی تاثیر تمرینات استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری نشان داد شاخص ثبات دینامیک راه رفتن افراد مبتلا به آسیب لیگامان صلیبی قدامی بعد از تمرینات اغتشاشی بهبود معناداری داشته است (p=0.016).
    نتیجه گیری
    تمرینات اغتشاشی در بهبود تعادل دینامیک افراد مبتلا به آسیب لیگامان صلیبی قدامی حین راه رفتن موثر بوده است. بنابراین با استفاده از محاسبات دینامیک غیر خطی می توان بستر نظری استواری برای طراحی و ارزیابی درمان های توانبخشی اختصاصی ضایعه لیگامان صلیبی قدامی ایجاد نمود. این روش های محاسباتی می تواند برای ارزیابی عملکردی دیگر مداخلاتی که در حرکاتی مثل راه رفتن تاثیر می گذارند نیز استفاده شود.
  • سیده مریم خدامی، آذر مهری، یونس جهانی صفحه 77
    هدف
    الگوی انسداد چاکنای مهم ترین نشانه استروبوسکوپی است که برای قضاوت راجع به بهنجار بودن عملکرد حنجره بکار می رود. الگوی انسداد کامل معمولا مشخصه آواسازی بهنجار است اما تحقیقات اخیر نشان می دهد الگوی انسداد کامل تنها الگوی بهنجار نیست.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی از بین 218 دانشجو و پس از تاریخچه گیری، ارزیابی ادراکی و ارزیابی صوت از دیدگاه فرد، 80 نفر (58مونث و22مذکر) با میانگین سنی19/21 به صورت تصادفی انتخاب شدند که نتایج ارزیابی ها دال بر بهنجاربودن صوت آن ها بود. ارزیابی ویدئولارنگوسکوپی حین تولید واکه i// در زیر و بمی و بلندی عادتی، زیر، بم، بلند و آهسته انجام شد و الگوی انسداد چاکنای در سطوح آواسازی فوق ثبت و بین افراد مذکر و مونث مقایسه گردید.
    یافته ها
    فراوان ترین الگو در کل آواسازی ها، الگوی انسداد کامل و پس از آن الگوی شکاف خلفیY بود. مقایسه فراوانی ها دال بر وجود تفاوت معنادار در الگوی انسداد بین افراد مذکر و مونث (000/0= p). و سطوح عادتی، زیر، بم، بلند و آهسته بود(000/0= p). تفاوت معنادار در الگوی انسداد حین تولید انواع زیر و بمی ها در افراد مونث (000/0= p) و حین تولید انواع بلندی ها در افراد مذکر(0001/0= p) دیده شد.
    نتیجه گیری
    مشاهده الگوهای انسداد ناکامل به ویژه شکاف خلفی در افراد دارای صوت بهنجار دور از انتظار نیست. تغییر در سطوح آواسازی می تواند شکل انسداد چاکنای را به طور معنادار تحت تاثیر قرار دهد اما نحوه تاثیر آن در افراد مذکر و مونث مشابه نیست.
    کلیدواژگان: الگوی انسداد چاکنای، زیر و بمی، بلندی، صوت بهنجار، جنسیت
  • محسن رازقی، سمانه ابراهیمی، فرزانه یزدانی صفحه 86
    تحقیق با هدف مقایسه میزان نیروی وارد بر مکانیزم اکستانسوری زانو در افراد دارای کف پای صاف پس از پوشیدن سه نوع مختلف ارتز (بالشتک حمایتی قوس داخلی، بالشتک حمایتی قوس داخلی به علاوه گوه داخلی پاشنه، بالشتک حمایتی قوس داخلی به علاوه گوه خارجی پنجه) صورت گرفت. در این مطالعه شبه تجربی و مداخله ای، 10 دانشجوی دختر دارای کف پای صاف انعطاف پذیرانتخاب شدند و پس از پوشیدن هر کدام از انواع ارتز ها، داده های کینماتیک و کینتیکی آن ها در حین راه رفتن توسط سیستم آنالیز حرکت شش دوربینه ثبت گردیده و مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات،داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS15 شد و برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تی زوجی استفاده شد.میانگین نیروی اعمال شده بر اکستانسور مکانیسم زانو توسط بالشتک حمایتی قوس داخلی به علاوه گوه خارجی کاهش معنی داری یافت، (05/0>P) اما با استفاده از دو ارتز دیگر تغییر آماری معنی داری به وجود نیامد. (05/0
    کلیدواژگان: مکانیسم اکستانسوری زانو، صافی کف پا، پرونیشن، آنالیز حرکت
  • سید حمید شریف نیا، علی اکبر حق دوست، فاطمه حاجی حسینی، حمید حجتی، میترا جوان آملی صفحه 94
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط عوامل شغلی و روانی شغلی با کمردرد پرستاران شهر آمل است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی 400 پرستار به روش سرشماری انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با پرسشنامه تغییر یافته نوردیک و تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی، مجذور کای، تی تست مستقل و رگرسیون لوجستیک صورت گرفت.
    یافته ها
    32نتایج نشان داد جنس مونث (03/3OR=)، ورزش منظم(4/0OR=)، افزایش قد به ازای هر سانتی متر(06/1OR=) و افزایش وزن به ازای هر کیلوگرم (04/1OR=) ارتباط معناداری با کمر درد نشان دادند. خم شدن جهت بلند کردن اشیاء از کف اتاق احتمال بروز کمردرد را 5% افزایش می دهد و از میان عوامل روانی اجتماعی مرتبط با کار به ازای هر یک درجه افزایش در شدت نارضایتی ارتباط با همکاران احتمال بروز کمردرد 70% افزایش می یابد و از میان عوامل استرس زای شغلی، به ازای هر یک درجه افزایش در طیف(همیشه، بیشتر اوقات، بعضی وقتها، هرگز) عجله در کار احتمال بروز کمردرد 40% کمتر می شود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش تائید می کند پرستاران در معرض خطر آسیب های کمری هستند. معنا دار بودن برخی عوامل فردی، فیزیکی و روانی شغلی با کمردرد نشانگر پیچیدگی عوامل موثر بر کمردرد می باشد. تعدیل آنها هزینه های وارد بر سیستم و فرد را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: عوامل فیزیکی، عوامل روانی، کمردرد، پرستاران
|
  • Page 14
    Introduction
    Improvement in job is directly related to recognition of the experience and viewpoints of those working in the field. This research was designed to find out the job, educational and clinical experience of the occupational therapists.
    Method
    This study is a qualitative research using content analysis. Data collection was done via in-depth semi -structured interviews with 15 occupational therapists working in the rehabilitation clinics in Tehran in 2009. To analyze the data, content analysis and inductive analysis were used...
    Result
    First, we obtained 170 key codes from data analysis. These key codes were categorized into 5 themes including”community's attitude toward occupational therapy”,”job dissatisfaction”, “a new and creative sight into occupational therapy”, “occupational therapy inappropriate educational system” and “nature of the occupational therapy”. The themes obtained from the occupational therapists’ experience showed that “how the other members of rehabilitation team, patients and patients’ family look at occupational therapy and can directly affect the occupational therapists’ job satisfaction, positive experience and sense of worth.
    Conclusion
    Experience of occupational therapists in their job is directly related to their patients ‘and coworkers’ ideas about their sense of worth; this view passes to the occupational therapist directly and indirectly. It can affect the occupational therapists’ attitudes, satisfaction and job experience. Instructors and mentors of occupational therapy students can contribute to positive experience and satisfaction of the students from occupational therapy.
  • Nazila Akbar Fahimi, Masoud Gharib, Ali Hosseiny, Masoud Salehi, Mehdi Ramazani, Vahid Rashedi Page 35
    Aim
    Evaluating the effects of treatment is so important in improving children with cerebral palsy. Aim of this study was to survey the reliability of Intra-rater and Inter-rater with & without video camera assessment.
    Method
    In this cross-sectional study، we validate the Quality of Upper Extremity Skill Test questionnaire. 50 children with hemiplegia aged 19 to 95 months (mean age 61. 31 ± 25. 7 month) were enrolled in our study using non random available approach. After obtaining satisfaction from parents، intra-rater assessment was done in one session and intera rater assessment was done with camera after 10 days. Then، the third examiner did the reassessment using film observation of 46 children from 50. Spearman correlation for survey the reliability of intra-rater & inter rater with & without video recording assessment & gross motor function classification system 66 for determined functionality of child were used.
    Results
    Intra-rater correlation was 0. 774-0. 996، Inter-rater correlation was 0. 663-0. 998 and correlation for video camera assessment was 0. 710-0. 974 for the first and third evaluation and 0. 652-0. 938 for second and third evaluation. P value for sub scales and total score was P<0. 01.
    Conclusion
    there is a high correlation in Intra rater and inter rater assessment with and without video recording in Quality of Upper Extremity Skill Test in children with cerebral palsy. So that it can be used as a reliable test to evaluate Quality of Upper Extremity Skills in these children.
    Keywords: Cerebral palsy, Quality of Upper Extremity Skills Test, Reliability
  • Page 68
    Objective
    In this study using nonlinear dynamics methods، dynamic stability index was used to assess the effect of perturbation training on anterior cruciate ligament (ACL) deficient patients.
    Materials And Methods
    Non randomized sampling was employed to recruit male athletes with at least 6 months elapsed after their ACL lesion. Using tilt boards، 10 sessions of perturbation training were done. Lower limb kinematics were recorded using electrogoniometers during walking before and after the training. Knee kinematic data of 60 gait cycles was used to calculate dynamic stability index. Time series were reconstructed in five dimensions then finite-time lyapunov exponent was calculated for seven subjects before and after training. Wilcoxon nonparametric test was used to assess the effect of training.
    Results
    Statistical analysis showed that dynamic stability index of gait improved significantly in ACL deficient patients after perturbation training. (p=0. 016)
    Conclusion
    Perturbation training improved the dynamic stability of ACL deficient patients. Therefore using nonlinear dynamics methods one can establish an effective theoretical basis for designing and assessment of specific ACL rehabilitation. Such methods could be used in functional assessment of other interventions that affect movements such as gait.
  • Hamid Sharif Nia, Ali Akbar Hagh Doost, Fatemeh Haji Hoseini, Hamid Hojati, Mitra Javan Amoli Page 94
    Objective
    The aim of this investigation is recognizing the job and psychic factors of the job with Amol nurses backache.
    Materials and Methods
    This study was conducted on 400 nurses in some public hospitals in Amol. Colleting the information was done through the modified Nordic questionnaire and the given analysis was through the descriptive statistics، chi-square، independent t-test and Logistic regression.
    Results
    Female gender (OR=3. 03)، regular exercise (OR=0. 4)، increased height per centimeter (OR =1. 06) and increased weight per kg (OR =1. 04) communication means do with back pain showed. Bending for lifting objects from the floor for 5% risk of back pain increases and the work related psychosocial factors were observed for each one degree increase in the intensity of dissatisfaction with colleagues back pain risk is increased 70% and between job stress factors، for every one degree increase in the range (always، most often، sometimes، never) in a hurry to work 40% less likely to back pain.
    Conclusion
    The findings of this study confirm nurses lumbar injuries are at risk. Also be significant for some individual factors، physical and psychological complexity suggests occupational back pain back pain are factors that can modify their costs into the system and reduce the individual.
    Keywords: physical factors, psychological factors, low back pain, nurses