فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز و زمستان 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اکبر سیاری، سید عباس باقری یزدی، بهروز جلیلی، کتایون خوشابی، داود شاه محمدی، فرید ایمان زاده، حسن کرمی صفحه 7
    هدف
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی است که به منظور بررسی وضعیت کودک آزاری جسمانی در کودکان شهر تهران، در آذر 1379 به مدت ده روز انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش، 45 دستیار آموزش دیده تخصصی کودکان، 3019 کودک زیر 18سال مراجعه کننده به سه مرکز آموزشی کودکان تهران (بیمارستان های بهرامی، حضرت علی اصغر (ع) و مرکز طبی کودکان) را مورد مطالعه قرار دادند که از این تعداد، 1578 پسر و 1441 دختر بودند. با انجام مصاحبه بالینی، معاینه فیزیکی و تکمیل پرسش نامه بررسی کودک آزاری جسمانی روی مراجعان این مراکز، در مجموع 367 کودک، یعنی 12/2 درصد آنها (14/5درصد پسران و 9/6 درصد دختران) دچار آزار جسمانی شده بودن.
    یافته ها
    علائم آسیب، بیشتر در صورت، اندام فوقانی، پشت و اندام تحتانی بود. شدت آسیب وارده، 12/8درصد موارد شدید و 87/2 درصد موارد در حد متوسط بوده است. والدین بیش از سایرین، عامل کودک آزاری جسمانی در خانواده کودکان آسیب دیده، بیشتر مربوط به پر اولاد بودن، اعتیاد یکی از اعضای خانواده و وجود استرس حاد و شدید در طول 6ماه گذشته بوده است.
    نتیجه گیری
    با انجام آزمون 2x ارتباط معنی داری بین اقدام به کودک آزاری جسمانی باسن، جنس، محل سکونت، جدایی والدین و سابقه آزار جسمانی در کودکی والدین، مشاهده شد(001/0>pvalue).
    کلیدواژگان: کودک آزاری جسمانی، درمانگاه تخصصی اورژانس کودکان، تهران
  • فریده همتی، حسین کاکویی، حبیب آقا بخشی، اکبر بیگلریان صفحه 14
    هدف
    پژوهش حاضر در راستای دیدگاه مشتری گرایی به اجرا درآمده است و هدف آن سنجش میزان رضایت خدمت گیرندگان 12 مجتمع توانبخشی روزانه شهر تهران به منظور بهبود فرآیندهای ارائه خدمات بر اساس نظر خدمت گیرندگان است که در نهایت، می تواند زمینه مناسبی برای دخالت دادن آنان در فرآیند ارائه خدمات فراهم کند.
    روش بررسی
    جامعه نمونه، 133 نفر از خدمت گیرندگان بودند که با روش نمونه گیری تصادفی با طبقه بندی انتخاب شدند. چون قبلا مطالعه ای در این زمینه انجام نگرفته بود، یک پرسشنامه نگرش سنج با مقیاس 5 درجه لیکرت شامل 92 سوال و یک سوال باز پاسخ، تهیه و در یک بررسی مقدماتی، میانگین نمره رضایت (3/71) و انحراف واریانس آن (0/297) تعیین شد. ضمنا پس از حذف سوال های فاقد همبستگی، تعداد آنها به 68 سوال کاهش یافت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزارهای Excell/ win SPss 7.5 win، میزان بالای رضایت را در بسیاری حوزه ها نشان داد، اما، موارد عدم رضایت، یا نقص را نیز مشخص کرد.
    نتیجه گیری
    متغیرهای سن، جنس و تحصیلات تاثیر تعیین کننده ای بر سطوح رضایت نداشتند. سوال باز نیز تعدادی از حوزه های عدم رضایت را مشخص کرد و خدمت گیرندگان، پیشنهادهایی برای اصلاح و بهبود فرآیندها ارائه دادند.
    کلیدواژگان: رضایت، خدمت گیرنده، مشتری، مجتمع توان بخشی روزانه
  • فرین سلیمانی، احترام خوشبین، صدیقه شمس صفحه 22
    این مطالعه حاصل بررسی فرآیندها به منظور غربالگری شیرخواران 18-4 ماهه شهر بزرگ کرج از نظر تاخیر تکامل حرکتی در سال 1379 می باشد. هدف از این مطالعه، غربالگری شیرخواران به منظور تشخیص زودرس و در نتیجه، درمان توانبخشی به موقع، قبل از تثبیت ضایعات، محاسبه اعتبار و تکرارپذیری و قابلیت انجام آزمون INFANIB در ایران بوده است. در این مطالعه که با همکاری شبکه بهداشت و درمان و اداری بهزستی شهرستان کرج انجام شد، برای معرفی شیرخواران به پایگاه های طرح، از همکاری درمانگاه ها پایگاه های بهداشتی شبکه استفاده شد و بدین ترتیب، تمامی شیرخواران 18-4 ماهه که در طی ماه های خرداد تا دی سال 1379 برای دریافت مراقبت های بهداشتی به مراکز بهداشت شبکه مراجعه کردند، مورد بررسی قرار گرفته اند. این شیرخواران مجموعا 6150 نفر (معادل نصف جمعیت گروه هدف) بودند که از نظر میزان تکامل حرکتی توسط کاردرمانگران با استفاده از INFANIB SCONING بررسی شدند. مطالعه حاکی از آن است که میزان شیوع تاخیر تکامل حرکتی در شهرستان کرج 8/1000 است که به طور معنی داری بالاتر از آمار جهانی است. هم چنین، انجام آزمون INFANIB در ایران در مقایسه با آزمون های استاندارد دارای 90% حساسیت و 81% اختصاصی بودن و 85% ارزش اخباری مثبت و 87% ارزش اخباری منفی و در نتیجه معتبر است. هم چنین، بر اساس این مطالعه، نتایج معاینات متخصص کودکان و کاردمانگر یکسان است و در نتیجه، تست تکرارپذیر نیز هست. متوسط زمان لازم برای انجام معاینه و نمره گذاری به این روش، حدود 6-5 دقیقه است. بنابراین INFANIB Sconing به دلیل کمی بودن، صرف زمان کوتاه و توانایی کاردرمانگر، فیزیوتراپ، پرستار و پزشک در انجام آن، همچنین حساسیت اختصاصی بودن بالا، به عنوان روش مطلوب غربالگری تاخیر تکامل حرکتی در مراکز بهداشتی – درمانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تکامل، تاخیر تکامل حرکتی، غربالگری تکامل شیرخواران
  • داود شجاعی زاده، حمیدرضا رصافیانی صفحه 29
    هدف
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی، تحلیلی و مقطعی است که در بهمن ماه 1379 انجام گرفته است. هدف از این پژوهش، تعیین میزان شیوع افسردگی و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهرستان کازرون است.
    روش بررسی
    به منظور دستیابی به هدف فوق 240 دانش آموز پسر مقطع پیش دانشگاهی از طریق نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب و توسط پرسشنامه دموگرافیک و مقیاس افسردگی زونگ مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که 42/9 درصد دانش آموزان جامعه مورد مطالعه داری افسردگی هستند و فاصله اطمینان 95% (49/15%-36/6%) است. شدت افسردگی در جامعه مورد مطالعه به این ترتیب است که %28/8 دارای افسردگی عمیق بوده اند، استفاده از آزمون 2x نشان داد که افسردگی در دانش آموزان مورد مطالعه با وضعیت مالی خانواده، چگونگی رابطه پدر و مادر، مطرح کردن مشکلات با دیگران، میزان نگرانی در مورد رفتن به خدمت سربازی، میزان نگرانی در مورد موفقیت در کنکور، نحوه برخورد دبیران و مسئولان مدرسه، و میزان تحصیلات مادر ارتباط معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    سپس با ورود این متغیرها در یک مدل رگرسیون لجستیک این نتیجه به دست آمد که چهار متغیر وضعیت مالی خانواده، چگونگی رابطه پدر و مادر، مطرح کردن مشکلات با دیگران و میزان نگرانی در مورد رفتن به خدمت سربازی دارای اثر فرآینده، روی ابتلا به افسردگی هستند. ظرفیت مدل فوق این است که نه تنها متغیرهای تاثیر گذار بر ایجاد افسردگی مورد شناسایی قرار گرفته اند، بلکه با داشتن اطلاع از وضعیت دانش آموز می توان احتمال ابتلا به افسردگی را با استفاده از این الگو، تخمین زد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دانش آموز، کازرون، مقیاس افسردگی زانگ
  • زهره سر فراز صفحه 33
    هدف
    میزان تغییر حداکثر انقباض ارادی به دنبال اعمال تحریکات ارتعاشی عضله آگونیست و تحریک الکتریکی عضله مقابل به طور جداگانه و کاربرد توام آنها به طور هم زمان، مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق 45 نفر از افراد سالم مورد بررسی قرار گرفتندکه به سه گروه 15 نفری تقسیم شدند. در هر گروه، قبل از انجام آزمایش، از فرد خواسته شد که حداکثر انقباض ارادی را در عضله گاستروکنمیوس داشته باشد که به صورت سیگنال های EMG ثبت شد.
    یافته ها
    در گروه اول، تاندون آشیل به مدت 15 دقیقه مورد ارتعاش (100 هرتز و دامنه 0/8 میلی متر) قرار گرفت. مشخص شد که MVC عضله گاستر کنمیوس در اثر ارتعاش کاهش یافته، اما بعد از 15 دقیقه تحریک الکتریکی عصب پرونئال در گروه 2، تغییری نکرده است. در گروه سوم، در اثر کاربرد توام دو مداخله، MVC این عضله نیز تغییری نکرد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، اعمال ارتعاش بر عضله، در مقایسه با دو روش دیگر، سبب کاهش بیشتری در MVC می شود.
    کلیدواژگان: تحریک ارتعاشی، تحریک الکتریکی، حداکثر انقباض ارادی
  • علیرضا نیک طبع، دادالله شاهی مریدی صفحه 39
    هدف
    شکستگی هیپ، شایع ترین علت مرگ ناشی از ضربه، بعد از 75 سالگی است که اغلب در زنان مشاهده می شود و می تواند عوارض منفی عمیقی روی نحوه زندگی آنان باقی بگذارد. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل ایجاد کننده شکستگی های هیپ در سالمندان بستری در بخش های ارتوپدی مراکز آموزشی و درمانی شهرستان کرمان و رفسنجان بود.
    روش بررسی
    برای انجام مطالعه از روش توصیفی استفاده شد. برای تمام بیماران مبتلا به شکستگی های هیپ (257نفر) که در طی 27ماه، (از اول اردیبهشت سال 77تا پایان تیرماه 79) در بخش های ارتوپدی مراکز آموزشی و درمانی حضرت علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان و شهید باهنر کرمان بستری شده بودن، پرسش نامه ای شامل 20سوال (درمورد عوامل ایجاد کننده شکستگی هیپ) تکمیل شد. این عوامل عبارت بودند از: سن، جنس، نوع شکستگی، پوکی استخوان، میزان مصرف شیر، آتروفی عضلانی، خطرات محیط زندگی، شاخص توده بدنی، بیماری های اعصاب، دیابت، سابقه شکستگی، مصرف سیگار، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی، بیماری قلبی، تحرک و فعالیت کم، سابقه معلولیت، ضعف ادراک سن یائسگی، اختلالات بینایی و استفاده از محاقظ خارجی هیپ.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که تعدادی از عوامل فوق از نظر تاثیر بر در شکستگی هیپ سالمندان، از درصد بالاتر(بیشتر از 50درصد) برخوردار هستند. این عوامل شامل، خطرات محیط زندگی (%81/7)، آتروفی عضلانی (%72/8)، شکستگی های قبلی (%52/1)، تحرک و فعالیت کم (%70/8)، مصرف کم شیر (%100)، شاخص توده بدنی پایین(%79/8)، پوکی استخوان (%52/9) و عدم استفاده از محافظ خارجی (%100) است.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که محیط زندگی سالمندان باید اصلاح شود. به عنوان مثال، محیط زندگی آنان باید روشنایی کافی داشته باشد تا از سقوط آنها پیشگیری شود. نرده های ودستگیره های محکم در مسیر رفت و آمد آنان وجود داشته باشد تا مانع سقوط آنها شود. به از ورزش و جریان الکتریسته نوع فارادیک برای جلوگیری از آتروفی عضلانی و بهبود آمادگی بدنی، قدرت عضلانی، تعادل و هم آهنگی آنان می توان استفاده کرد. در مان اختلال بینایی مهم است، زیرا خطر سقوط را کاهش می دهد. ورزش های تحمل وزن مانند، راه رفتن، مصرف کافی شیر، دریافت کلسیم، پوکی استخوان جلوگیری می کند و متعاقبا شکستگی هیپ را کاهش می دهد. استفاده از محافظ خارجی هیپ (پد) در سالمندان بسیار اهمیت دارد، زرای انرژی ناشی از سقوط را جذب می کند و در نتیجه، می تواند شکستگی هیپ را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: شکستگی هیپ، عوامل ایجادکننده، سالمندان، سقوط
  • شیدا شعفی صفحه 47
    اهداف
    میزان آگاهی بیماران مبتلا به صرع از بیماری خود، یک اصل ضروری در درمان آنهاست. مطالعات انجام گرفته در این زمینه، بسیار اندک هستند. در این جا اولین مطالعه در کلینیک صرع بیمارستان رازی تبریز راجع به میزان آگاهی بیماران ایرانی مبتلا به صرع از بیماری خود گزارش می شود.
    روش یررسی: برای انجام مطالعه، 750 بیمار با سن بالای 15 انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، پرسش نامه استاندارد شده (Epilepsy patients knowledge questionnaire) دانشگاه اوهایو بود که حاوی اجزای دموگرافیک و آگاهی بیماران از تعرریف تشنج، نوع و مقدار داروهای مصرفی، نحوه برخورد با عوارض داروها و عوامل ازاینده و یا کاهنده تشنج و جوانب قانونی رانندگی و استخدامی مبتلایان به صرع بود. پس از جمع آوری اطلاعات که به طریق مصاحبه با بیماران و درج اطلاعات انجام گرفت، محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار 16ep برای بررسی میزان آگاهی بیماران و رابطه آن با سن، جنس، میزان تحصیلات و سال های ابتلا به صرع، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    اهم نتایج حاصله عبارت اند از: در 750بیمار مورد بررسی (280 مورد مونث و 470 مورد مذکر) سن و تعداد متوسط سال های با صرع، به ترتیب 12=10،32=10 سال بود. تعدا سال های با صرع و سن بیماران، در میزان آگاهی آنها تاثیری نداشت (2/0= r، 01. 0 >p)میزان تحصیلات (2/0= r، 01. 0 >p) و جنسیت 01. 0 >p آگاهی بیماران مذکر در مقایسه بیشتر بود عوامل موثری در آگاهی بیماران بودن. بیست درصد افراد، صرع درا یک اختلال مغزی می دانستند. سی و هشت درصد افراد می دانستند که عوامل افزایند تشنج چه مواردی هستند. پایین ترین نمرات مربوط به سوال های طرز برخورد با عوارض دارویی و زمان مناسب قطع داروهای ضد تشنج بود. (فقط5 در صد افراد آگاهی کافی داشتند). چهل درصد بیماران از خطرات رانندگی افراد مصورع آگاه بودن به طور کلی، سطح آگاهی بیماران پایین بود.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به صرع از بیماری خود آگاهی کافی ندارند و این مسئله روی پذیرش آنها برای دریافت درمان مناسب، کاهش آسیب های ضمن بروز حمله و درکل، روی پیشگیری در درمان حملات تشنجی تاثیر بسزایی دارد. بنابراین، افزایش سطح آگاهی آنها یک ضرورت است، به خصوص لازم است در مورد این که چگونه از آسیب های وارده ضمن حمله جلوگیری کنند، با عوارض دارویی چگونه برخورد کنند و تا چه زمانی باید درمان ضد تشنج را ادامه دهند، هم چنین راجع به ملاحظات قانونی رانندگی و اشتغال به حرف مختلف، آگاهی کافی به دست آورند.
    کلیدواژگان: صرع، آگاهی، پرسشنامه آگاهی بیماران صرع، تشنج
  • آرش میراب زاده صفحه 51
    مطالعه حاضر مروری است و آخرین یافته های مربوط به تغییرات توجه و حافظه در بیماران مبتلا به اوتیسم که امروز منتشر شده اند. مهم ترین تغییرات توجه در اوتیسم: 1.اختلال عملکرد در سیستم تنظیم کننده برانگیختگی در حالات بیشتر و کمتر از حد معمول2.کاهش تطبیق یافتن و پردازش محرکات جدید3.توجه بیش از حد به بعضی از محرکات محیطی کم ارزش، به علت عدم درک معنای محرکات مشخص اجتماعیمهمترین تغییرات حافظه در اوتیسم: 1.حافظه عادتی بهنجار2.نقص در حافظه کارآمد3.نقص در حافظه ضمنی و صریح4.یادآوری ضعیف تر مطالب در وضعیت یادآوری آزاد نسبت به یادآوری با سرنخ5.اشکال در حافظه کلامی در موضوعات سازمان دهی شده از نظر معنایی6.عملکرد بالای حافظه در بعضی از بیماران در زمینه هایی نظیر، از برخواندن، توانایی خواندن آهنگ یا شناخت قطعات متفاوت موسیقی
    کلیدواژگان: توجه، حافظه، اوتیسم
  • بهنام اخباری، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی صفحه 57
    طبق اصول اختصاصی بودن تمرین specificity و سازگاری های اختصاصی به نیازهای تحمیلی (SAID) تطابقات فراوانی در داخل عضله در پاسخ به تمرین های قدرتی رخ داده که سه دسته اصلی آنها شامل: تطابق عصبی، تطابق عضلانی و تطابق متابولیک است. مقدم ترین این سازگاری های ذکر شده، تطابق عصبی است. در این مقاله، ابتدا به بحث در مورد نظریه های مختلفی که تاکنون در زمینه مکانیسم های احتمالی سازگاری عصبی ارائه شده اند، پرداخته می شود و ارتباط زمانی تطابق عصبی و عضلانی و عوامل موثر بر آنها در اشخاص سالم و بیمار، به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرد. تشریح اصول حاکم بر تمرین های قدرتی و مضرات این تمرین ها از دیدگاه فیزیوتراپی، آخرین دست آورد این مقاله خواهد بود.
    کلیدواژگان: سازگاری عصبی، تطابق، تمرین قدرتی، عضله
  • محمد مهدی تقدیری، محمد غفرانی، محمد بزرگر، علی مویدی، حسن تنکابنی صفحه 63
    هدف
    یک نوع بیماری نادر در کودکان زیر 10 سال است و غالبا در سنین بعد از قاعدگی و در دهه سوم گزارش شده است. این بیماری روی میلین سیستم عصبی مرکزی اثرگذار است و علت پاتوژنز آن نامعلوم است. شاید علل اتوایمیون و یا ویرال در ایجاد بیماری موثر باشد. ضایعات مولتیپل اسکلروزیس در زمان و مکان توسعه می یابند و شدت تظاهرات بالینی متفاوت دارند و از یک ناخوشی جزئی تا یک بیماری پیشرونده ناتوان کننده متغیرند.
    روش بررسی
    در این مطالعه گذشته نگر توصیفی – مقطعی، 20مورد از بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) در سال های 1376 تا 1379 در بخش فوق تخصصی اعصاب کودکان بیمارستان مفید مورد پیگیری قرار گرفته است (14دختر و 6پسر) در این مطالعه، پایین ترین تظاهرات سنی، 4 سالگی و بالاترین، 13 سالگی بوده است.
    یافته ها
    برای کلیه بیماران MRIمغز انجام شده است و وجود پلاک های متعدد مغزی، مبین تشخیص بوده است. ضمنا برای همه بیماران (V.E.R) انجام گرفت و افزایش Latency در اکثر بیماران گزارش شده است. شایع ترین علائم بالین عبارتند از: افزایش رفلکس عمقی و تری تاندونی، آتاکسی، دوبینی، کاهش قدرت عضلات، اختلال راه رفتن، سرگیجه و پارستزی. برای کلیه بیماران، CBC، الکترولیت های سرم، Anti Lecell. ANA.Dnase و بررسی مایع مغزی – نخاعی در خواست شده است و بر اساس ضرورت در برخی بیماران (S.S.E.P) و (A.B.R) و Spinal MRI نیز انجام گرفته است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، سعی شد که این بیماری نادر بر اساس علائم کلینیکی و الکترودیاگنوزیس و Neuro Imaging نوصیف شود تا متخصصان امر در برخورد با این علائم به فکر M.S حتی در کودکان نیز باشند.
    کلیدواژگان: آتاکسی، دوبینی، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Ali Akbar Sayyari, Seyyed Abbas Bagheri, Yazdi, Behrouz Jalili, Katayoun Khoushabi, Davoud Shah, Mohammadi, Farbod Iman, Zadeh, Hassan Karami Page 7
    Objective
    Child-abuse (physical, mental and sexual) is considered as one of the important problems faced by persons specialized in behavioral Sciences and Forensic Medicine, physicians and pediatricians. This cross-sectional study was conducted to determine the status of physical child-abuse in Tehran.
    Materials and Methods
    Forty-five pediatric residents, trained for this purpose, conducted this ten-day study in three teaching hospitals (Children's Medical Center, Bahrami Hospital, Hazrat Ali-Asghar Hospital). A questionnaire on physical child-abuse, designed and proposed by the WHO, was completed for 3019 children (male=1578, 52.3% female=1441, 47.7%) less than 18 years of age, who attended the emergency department of the above hospitals. The children and their parents were interviewed and physical examination was performed for the children.
    Results
    A total of 347 children (male=14.5%, female =9.6%), which is 12.2% of the total number of children studied, were physically abused. Injuries were mostly present on the face, upper extremities, back and lower extremities, among which 12.8% of the cases were severe and 87.2% were moderate in intensity. Fathers and mothers were responsible for 51.2% and 34.1% of the cases of child-abuse respectively. Among the persons responsible for causing child-abuse, 34.1% had themselves been physically abused during their childhood period and 26.4% had physically abused children before. Hyperactivity, bed-wetting and an unwanted child were among the most common causes of child-abuse.
    Conclusion
    Factors precipitating child-abuse included: large numbers of children in the family drug addiction of one of the family members, and acute or severe psychological stress during the past 6 months. Using the Chi-square test, a significant relationship (P value=0.00l) was found to exist between physical child-abuse and demographic factors such as age, sex, site of residence, history of divorce or separation of the parents and history of physical abuse in the parent's childhood days.
    Keywords: Child, abuse, Causes, Precipitating factors, Tehran
  • Farideh Hemmati, Hossein Kakouei, Habib Agha, Bakhshi, Akbar Biglarian Page 14
    Objective
    This research was conducted in line with Consumerism viewpoint and its objective is to assess the satisfaction level of service receivers in 12 daily rehabilitation Institutions of Tehran in order to improve service supply processes based on the service receivers viewpoints, which can ultimately provide suitable backgrounds for incorporating them into the service supply process.
    Materials and Methods
    The sample society consists of 133 people of the service receivers who were selected through ranked random sampling. Because no studies of this field had been made previously, a viewpoint assessing Questionnaire was drawn up on a scale of 5 Likert degrees containing 92 questions and one repeatedly answered question, and its average of satisfaction mark (3.71) and variance deviation (0.297) was determined.
    Results
    By the way after the question lacking correlation had been omitted, the number of question decreased to 68. Analyses made by use of SPSS 7.5 Win and Excel Win software not only presented a high level of satisfaction in many fields, but also distinguished cases of dissatisfaction.
    Conclusion
    The age, sex and level of education were not suggestive and impact on the level of satisfaction. By the way, the service receivers made suggestion on the modification and Improvement of the processes.
    Keywords: Satisfaction, Service receiver, Daily rehabilitation institution, Consumer
  • Farin Soleimani, Ehteram Khoshbin, Sedigheh Shams Page 22
    This study has screened 6150 infants between 4-18 months by Infanib Scoring. In this assessment infants divided to three group Normal, Transient and Abnormal by 20 items that based on French angles, Reflexes, Tone and posture. The transient group was visited 1 month later and the abnormal group was referred to pediatric neurologist for diagnostic evaluation and to rehabilitation center for treatment. The Infanib was selected because of high validity and reliability in the previous studies, and in this study the results show that the sensitivity, specificity, positive and negative predictive value is equal to 90%, 81%, 85% and 87%. Thus the Infanib is proposed as an appropriate screening test in the developing countries because of quantified, reliable measurement of body tone and posture, short time for examination, and the ability of occupational and physical therapist, nurses and physician to perform it.
    Keywords: Development, Motor developmental delay, Developmental screening of infants, INFANIB scoring
  • Davoud Shojaei, Zadeh, Hamid Reza Rassafiani Page 29
    Objective
    The ultimate goal of this research is determining of depression prevalence and effective factors among boys of pre university level in Kazeron city.
    Materials and Methods
    The present research is an analytical - descriptive and cross sectional study, which was done in February 2001. In order to achieve the goal, 240 pre university boys were selected through random classified sampling and the data gathered by questionnaires and Zung depression scale.
    Results
    The results indicate that 42.9 percent of students suffered from depression. The rate of depression among the students is as follows: low depression 28.8%, medium depression 9.6% high depression 3.3%, and profound depression 1.3%. The statistical test, such as X2 and X2 for trend has been used. The results showed that there is a significant relationship between depression and family financial status, parents’ relations, talking about problems with others, anxiety about joining to military services, anxiety for entering to university, treatment of teachers and principals and educational level of mothers. With respect to the above mentioned variables and using a logistic regression model the following results achieved: Four variables had increasing effect on depression incidence: family financial status, parents’ relations, talking about problems with others and anxiety about going to military duty.
    Conclusion
    The advantage of the above model is not only to identify the effectiveness of the variables in depression but also by understanding of the students it is likely to prevent depression incidence.
    Keywords: Depression, Student, Kazeron
  • Zohreh Sarfaraz Page 33
    Objective
    This research studies the effects of vibration stimulation on agonist muscle and electrical nerve stimulation of antagonist muscle used separately and simultaneously on the MVC (Maximal Voluntary Contraction).
    Materials and Methods
    45 healthy subjects participated in the study, which they were divided into three groups. MVC obtained from lateral Gastroqnemeus muscle. For the first group, the vibration (100 Hz. 0.8 mm) applied to the Achile tendon about 15 minutes. For the second group, electrical stimulation applied to the Proneal nerve (also about 15 minutes) and for the third group, vibration and electrical stimulation applied simultaneously to the Achile tendon and Proneal nerve respectively.
    Results
    The results of this study showed that MVC decreased after agonist vibration (p<0.005) while the results after electrical stimulation of antagonist muscle and after dual stimulation didnt change significantly.
    Conclusion
    We concluded that the vibration of agonist muscle decrease MVC more than the other two modalities.
    Keywords: Vibration stimulation, Electrical stimulation, Maximal voluntary contraction
  • Ali Reza Nik, Tabe, Dadollah Shahi, Moridi Page 39
    Objective
    The hip fractures are the most frequent cause of traumatic death after the age of 75 years, occurring more frequently in women that will make a negative impact of the patient's life style. The purpose of this research was to evaluate the risk factors of the hip fractures in elderly hospitalized in centers of education and treatment of Kerman and Rafsanjan cities in 1998-2000. Methods and
    Materials and Methods
    This study was a descriptive method of sampling during 27 months (from 19 April 1998 to 21 July 2000) in hospitalized patients of orthopedic wards of Ali ebne Abitaleb hospital of Rafsanjan and Shahid bahonar hospital of Kerman. 257 patients who were afflicted with hip fracture were evaluated by a questionnaire with 20 statements (risk factors of hip fractures) that was used to recorded information about this study: This risk factors were including age, sex, type of fracture, osteoporosis, milk consumption, muscle atrophy, environmental hazards, body mass index diseases, diabetes, previous fracture, smoking, antidepressant and anti convulsion drugs, heart disease, low mobility and activity perception disorders, age of menopause, impaired visual and nonuse external hip protector (padding).
    Results
    The results of this study showed that many of above risk factors were effective (>50%) than others. These factors were including environmental hazards (81.7%), muscle atrophy (72.8%), previous fractures (52.1%), low mobility and activity (70.8%), low milk consumption (100%), low BMI (79.8%), osteoporosis (52.1%) and nonuse external hip protector (100%).
    Conclusion
    The results of this study recommend that environmental hazards of elderly should be modified (e.g. well lighted, stair case with secure hand rail) to prevent from falling Exercise and faradic current prevent muscle atrophy and improve physical fitness, muscle strength, balance and coordination. Treatment of impaired visual is important because risk of falling is decreased. Regular load-bearing exercise such as walking, adequate milk consumption and calcium intake prevent of osteoporosis so the risk of hip fracture is decreased The use of external hip protector (padding) is very important. in elderly because energy from falling is absorbed so it can decrease probability of hip fracture.
    Keywords: Hip fracture, Risk factor, Elderly, Fall
  • Sheida Shaafi Page 47
    Objective
    Patient's knowledge of their disorder is an essential component of their care. Studies about this issue are scanty. We report the first study in Iranian epileptic patients from the Epilepsy clinic.
    Materials and Methods
    Seven hundred and fifty patients above 15 yr. old were selected. EPKQ (Epilepsy patients’ knowledge Questionnaire) of Ohio University is used for gathering of information. This questionnaire included demographic data-topics related seizure definition-type and dose of drugs-legal issues of driving and employment. Then information was analyzed statistically with EP16 software.
    Results
    Of 750 patients (280 female, 470 male) the average age and number with epilepsy were 32±10 and 12±10 years respectively. Neither age nor number of years with epilepsy correlated with scores. Years of education & sexuality (male’ scores were higher) affected scores significantly. Twenty percent believed that epilepsy is a mental disorder. Thirty-eight percent knew which factors increases seizures. The lowest scores pertained to antiepileptic drug side effects and discontinue of them (only 5% knew enough). Overall patients’ knowledge level was low.
    Conclusion
    Patients with epilepsy are not knowledgeable about their disease. This causes increase of injuries during attacks, problems of treatment and finally affects quality of their lives. There is a need for educational intervention in this population. Particularly about antiepileptic drugs side effects (AED), proper time of AED discontinuation and legal issues of epilepsy.
    Keywords: Epilepsy, Knowledge, Qyestionnaire
  • Arash Mirab, Zadeh Page 51
    Many investigations have documented about attentional and memorial abnormality in individuals with autism. This study is summary of recent researches about alternations of attention and memory in autism. The most important changes of attention in autism are: 1) Arousal modulatory system dysfunction, leading to fluctuations between states over and under arousal. 2) Reduction of orienting and processing of novel stimuli. 3) Over focused attention, responding to only a subset of environmental cues. 4) Deficit in shifting attention, leading to difficulty moving their attention from one special location to another. The most important changes of memory in autism are: 1) Good rote memory 2) Cued recall is significantly better than free recall 3) Deficit in working memory 4) Deficit in implicit and explicit memory 5) Deficit in verbal memory about material that requires further encoding, organization or use of meaning or semantic cues for recalling 6) High functioning memory in some of the patients for example ability to read well, singing or recognizing musical pieces.
    Keywords: Attention, Memory, Autism
  • Behnam Akhbari, Esmaeil Ebrahimi, Takamajani Page 57
    According to Specificity and Specific Adaptation to Imposed Demands (SAID) principles, many adaptations occur in response to strength training within muscle. Three major adaptations include: neural, muscular and metabolic. The initial adaptation is neural one. At first we discuss about various theories, which are defined as probable mechanism of neural adaptation, in this article. Temporal relationship between muscular and neural adaptations and influencing factors on them in healthy and pathological conditions will be also reviewed. Furthermore, principles of strength training regarding to physiotherapy will be explained.
    Keywords: Neural adaptation, Strength training
  • Mohammad Mehdi Taghdiri, Mohammad Ghofrani, Mohammad Barzegar, Ali Moayedi, Hassan Tonekaboni Page 63
    Objective
    Multiple Sclerosis (M.S.) is rare in less than 10 years, usually presents after menstrual age and third decay of life. Affects myelinization of central nervous system, with unknown etiology and pathogenesis, but viruses and autoimmunity may have a role. Clinical presentation is variable from mild to severe, progressive, debilitated one.
    Materials and Methods
    This is a prospective, descriptive, cross-sectional study on twenty patients with M.S. at neurologic ward of Mofid pediatric hospital from (1996-2000). 14 girls and 6 boys, age (4 years-13 years).
    Results
    Brain-magnetic resonance imaging (M.R.I) in all the patients with multiple plaques confirmed the diagnosis. Visual evoked response (V.E.R.) in most the patients showed the increased latency. The commonest clinical presentations were: increased DTR, ataxia, diplopia, decreased muscle power, walking defect, vertigo and paresthesia. For all the patients, CBC, electrolytes, CSF and analysis LE, ANA, anti dnase were done and for some of the patients if needed, auditory brain response (A.B.R.), somatosensory evoked potential (S.S.E.P.) and spinal M.R.I were done.
    Conclusion
    We tried to discuss about M.S. by clinical manifestation, neuroimaging and electrodiagnostic test in children.
    Keywords: Ataxia, Diplopia, Multiple sclerosis