فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمید دالوند، مهدی رصافیانی، سیدعلی حسینی*، سیدعلی صمدی، حمیدرضا خانکه صفحات 110-119
    هدف

    هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل مفهوم هندلینگ کاردرمانی در کودکان فلج مغزی، براساس تجربه کاردرمانگران بالینی و مدرسان کاردرمانی در جامعه ایرانی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کیفی است که تجزیه و تحلیل مفهوم هندلینگ در کودکان فلج مغزی به روش هیبرید، در سه مرحله انجام شد. در مرحله نظری، مروری بر مقالات مرتبط موجود در پایگا ه های اطلاعاتی معتبر تا سال 2014 صورت گرفت و مقالات ارزیابی و تحلیل شد. در مرحله کار در عرصه، نمونه گیری بصورت هدفمند و از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند با 6 کاردرمانگر بالینی، میزگرد بحث و گفتگوی تخصصی با حضور 11 کاردرمانگر و دو مشاهده در کلینیک صورت گرفت. سپس نتایج دست نویس شد و تحلیل محتوا صورت گرفت. در مرحله نهایی، تحلیل کلی از دو مرحله قبل به انجام رسید.

    یافته ها

    پنج درونمایه اصلی برای مفهوم هندلینگ استخراج شد که عبارتند از: «مراقبت از کودک فلج مغزی»، «مدیریت درمان»، «درمان های دستی»، «آموزش مهارت های روزمره زندگی» و «حمل و جابه جایی». هم چنین درونمایه های مربوط به ویژگی های هندلینگ براساس نظرات مشارکت کنندگان؛ کنترل، ایمنی، حرکت و وضعیت دهی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد نتایج این پژوهش می تواند تا حدودی به واضح تر شدن مفهوم هندلینگ کاردرمانی در کودکان فلج مغزی کمک نمای د. همچنین با شناسایی فرایند عوامل تسهیل کننده، بازدارنده و مفهوم هندلینگ، مدرسین و کاردرمانگران بالینی خواهند توانست با تکیه بر دانش مبتنی بر یافته های علمی، فعالیت های درمانی و آموزشی خود را به گونه ای طراحی و اجرا کنند که شرایط لازم برای آموزش، یادگیری و اجرای صحیح هندلینگ در کاردرمانی فراهم آید.

    کلیدواژگان: کودک، فلج مغزی، هندلینگ، کاردرمانی
  • سهیلا شهشهانی، روشنک وامقی، فیروزه ساجدی، نادیا آذری، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 120-127
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تکامل حیطه فردی – اجتماعی کودکان 60-4 ماهه شهر تهران با استفاده از دو آزمون غربالگری تکاملی دنور2 و [1] ASQ و بررسی میزان هم خوانی نتایج دو آزمون صورت گرفت.
    روش بررسی
    197 کودک 4 تا 60 ماهه که 93 نفر از آنان دختر و 104 نفر پسر بودند، مورد غربالگری تکاملی قرار گرفتند. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد.
    یافته ها
    در غربالگری انجام شده با دنور2 و ASQ به ترتیب %11 و% 5/1 از کودکان مبتلا به تاخیر تکامل فردی – اجتماعی بودند. ضریب توافق کاپا بین دو آزمون 06/0 بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه از غربالگری تکامل حیطه فردی – اجتماعی کودکان تهرانی با استفاده از دو ابزار دنور2 و ASQ، نتایج متفاوتی به دست آمده که نشانگر ضرورت تهیه و استانداردسازی یک آزمون تشخیصی طلایی است.
    کلیدواژگان: کودکان، غربالگری تکامل فردی - اجتماعی، آزمون دنور 2، پرسشنامه سنین و مراحل
  • معصومه پورمحمدرضای تجریشی، محمد عاشوری، غلامعلی افروز، علی اکبر ارجمندنیا، باقر غباری بناب صفحات 128-137
    هدف
    کم توانی ذهنی تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد در حالی که استفاده از برنامه های آموزشی والدگری با نتایج خوبی همراه است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش برنامه والدگری مثبت بر تعامل مادران با کودک کم توان ذهنی خویش بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، یک مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. 40 نفر از مادران دانش آموزان کم توان ذهنی که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی از مدارس استثنایی شهرستان های تهران انتخاب شده بودند در این پژوهش شرکت داشتند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه 20 نفری تقسیم شدند (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل). گروه آزمایش، برنامه آموزشی والدگری مثبت را در 10 جلسه دریافت کردند در حالی که به گروه کنترل این آموزش ارائه نشد. ابزار استفاده شده در این پژوهش مقیاس رابطه والد- کودک پیانتا (1994) بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری، در نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که گروه آزمایش و کنترل حداقل در یکی از خرده مقیاس های تعامل والد- کودک تفاوت معناداری داشتند (Pنتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که برنامه آموزشی والدگری مثبت سبب بهبود تعامل مادر با کودک کم توان ذهنی شده است. پیشنهاد می شود که متخصصان با اجرای برنامه آموزشی والدگری مثبت، تعامل مادر با کودک کم توان ذهنی را ارتقاء بخشند.
    کلیدواژگان: برنامه والدگری مثبت، تعامل مادر، کودک، کم توانی ذهنی
  • نگار کوروش فرد، محمدحسین علیزاده، رضا رجبی، الهام شیرزاد صفحات 138-147
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تمرین اصلاحی فیدبکی حین دویدن در مقابل آینه بر کینماتیک زانو و لگن در صفحه فرونتال و فعالیت عضلانی برخی از عضلات اندام تحتانی در اسکات یک پا(SLS [1]) بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش شبه تجربی انجام شد که تعداد 23 آزمودنی زن سالم و فعال با میانگین سنی (2.43 ± 21.86) در دو گروه تمرینی و کنترل در این مطالعه شرکت کردند. گروه تمرینی شامل افرادی بود که در تست عملکردی SLS دارای زاویه افت لگن و والگوس زانوی بیشتری از مجموع میانگین ویک انحراف معیار جامعه بودند. قبل و بعد از 8 جلسه تمرین، فعالیت عضلانی(RMS) عضلات سرینی بزرگ، سرینی میانی، راست رانی، مایل داخلی، مایل خارجی، دوسر رانی و نیمه وتری، زاویه افت لگن و والگوس زانو در انتهای SLS ثبت شد. مقایسه متغیر های بین دو گروه توسط آزمون آماری تی مستقل و مقایسه در هر گروه توسط تی زوجی، با سطح معناداریی 0.05 صورت گرفت.
    یافته ها
    قبل از تمرین نتایج تحلیل آماری تفاوت معناداری در زاویه افت لگن بین دو گروه نشان نداد (0.05 ≤ P)، ولی زاویه والگوس زانو در گروه تجربی به شکل معناداری بیشتر از گروه کنترل بود(0.05 ≥ P). هرچند فعالیت عضلانی(MVC %) در تمامی عضلات گروه تجربی بیشتر از گروه کنترل بود ولی به غیر از عضله دوسر رانی (0.05 ≥ P) تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد(0.05 ≤ P). نتایج مقایسه قبل و بعد از تمرین در گروه تجربی تفاوت معناداری در کاهش والگوس زانو نشان نداد (0.05 ≤ P)، با این وجود واالگوس زانو حدود 2 درجه کاهش یافت و علیرغم کاهش MVC % در تمامی عضلات تنها عضله راست رانی کاهش معناداری نشان داد (0.05 ≥ P). در گروه کنترل نیز تفاوت معناداری در هیچ یک از متغیر ها مشاهده نشد(0.05 ≤ P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نوعی ضعف عصبی عضلانی را در گروه تمرینی نشان میدهد که به دنبال تمرین تا حدی بهبود یافته است چراکه فعالیت و صرف انرژی کمتر عضلانی برای انجام حرکت خاص با کینماتیک مشابه نشان دهنده بهبود کنترل حرکتی یا ایجاد یادگیری است. به نظر میرسد تمرین اصلاحی مقابل آینه با فعال کردن نورون های آینه ای مسئول این یادگیری باشد. از طرفی فعالیت کمتر عضلانی در حرکات، کاهش خستگی را به دنبال دارد و از آن جا که بسیاری آسیب ها با خستگی ارتباط دارند می توان گفت با کاهش خستگی احتمالا بروز آسیب نیز کاهش می یابد. هرچند شواهدی وجود دارد که که این تمرینات باعث تغییرات مثبتی در والگوس زانو و فعالیت عصبی عضلانی اندام تحتانی می شود، ولی برای نتیجه گیری قطعی انجام مطالعات بیشتر مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: فیدبک، والگوس زانو، الکترومایوگرافی، اسکات، ناراستایی پویا
  • حمید دالوند، سیدعلی حسینی*، لیلا دهقان، اوات فیضی صفحات 148-155
    هدف

    مادران کودکان مبتلا به اسپاینابیفیدا زمان بیشتری را صرف مراقبت از کودک خود می کنند و احتمالا انجام چنین مراقبت هایی، بسته به سطح عملکرد حرکتی کودک، می تواند آسیب هایی به سلامت جسمی و روانی مادران وارد کند. لذا هدف این مطالعه بررسی کیفیت زندگی مادران کودکان اسپاینابیفیدا، با توجه به معیار حرکتی Hoffer و با استفاده از پرسشنامه SF-36 می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی –تحلیلی بوده و به صورت مقطعی اجرا گردید. جامعه آماری، کلیه مادران دارای کودک اسپاینابیفیدا 14-5/2 ساله شهر تهران و نمونه های در دسترس، مادران مراجعه کننده به کلینیک های تحت نظارت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بودند. از بین مادرانی که معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند 203 نفر در یک کلینیک مورد بررسی قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده شامل معیار حرکتی Hoffer برای تعیین سطح عملکرد حرکتی کودکان اسپاینابیفیدا و پرسشنامه SF-36 برای تعیین کیفیت زندگی مادران بودند. تجزبه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون t، تحلیل پراکندگی چند متغیره یکراهه و چند راهه در نرم افزار SPSS ویرایش 18 صورت گرفت.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری در میانگین نمرات بعد جسمانی (P<0/01) و بعد روانی (P<0/01) کیفیت زندگی مادران در سطوح Hoffer کودک اسپاینابیفیدا دیده شد که مربوط به سطح یک Hoffer با سایر سطوح بود. تفاوت معنی داری در میانگین نمرات بعد جسمانی و بعد روانی کیفیت زندگی مادران در سطوح مختلف سنی و جنسیت کودک اسپاینابیفیدا وجود نداشت. تفاوت معنی داری در میانگین نمرات ابعاد جسمانی و روانی کیفیت زندگی مادران در انواع مختلف اسپاینابیفیدا وجود داشت که مربوط به نوع پنهان با انواع مننگوسل و میلومننگوسل بود (P<0/01).

    نتیجه گیری

    نوع اسپاینابیفیدا و سطح حرکتی Hoffer کودک، کیفیت زندگی مادر را در ابعاد جسمانی و روانی تحت تاثیر قرار می دهد. می توان نتیجه گرفت که مادران دارای کودک اسپاینابیفیدا در کنار درمان کودکانشان، نیازمند توجه به کیفیت زندگی شان هستند و باید خدماتی برای حمایت کیفیت زندگی آنان در ابعاد جسمانی وروانی ایجاد گردد.

    کلیدواژگان: اسپاینابیفیدا، کیفیت زندگی، معیار حرکتی هافر، پرسشنامه SF، 36
  • محمد خیاط زاده ماهانی، افسون حسنی مهربان، محمد کمالی، سرور پرویزی صفحات 156-167
    هدف
    ازابتدا، استفاده از اکیوپیشن به عنوان ابزار اصلی درمانی در الگوی کاردرمانی مطرح بوده است. با وجود تاکید اولیه پیشگامان کاردرمانی، هنوز کاردرمانگرها اهتمام جدی بر استفاده از اکیوپیشن در عملکرد بالینی خود ندارند؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تبیین روش رایج ارائه خدمات کاردرمانی در بین کاردرمانگران ایرانی طراحی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تحلیل محتوای کیفی-عرفی بود و در آن نمونه گیری به شیوه هدفمند صورت گرفت. در این تحقیق 14 کاردرمانگر شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد و جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع آنها ادامه یافت. مصاحبه ها با روش مقایسه مداوم و با استفاده از نرم افزار MAXQDA 2007 تحلیل گردید.
    یافته ها
    تحلیل مصاحبه ها به ایجاد 66 کد اولیه منجر گردید که در تحلیل های بعدی به پیدایش شش زیرمضمون و سه مضمون اصلی انجامید: کاردرمانی مبتنی بر اکیوپیشن (رویکرد ارزیابی و برنامه درمانی مبتنی بر اکیوپیشن و شرایط سخت کاری برای کاردرمانگران اکیوپیشنی)، کاردرمانی مبتنی بر روش های درمانی (بی توجهی به عملکرد مبتنی بر اکیوپیشن، رویکرد ارزیابی و برنامه درمانی پایین به بالا و برنامه درمانی غیرمراجع محور) و کاردرمانی مبتنی بر تلفیق اکیوپیشن و روش ها (ارزیابی و برنامه درمانی با رویکرد تلفیقی).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که کاردرمانگران ایرانی از فلسفه پیدایشی حرفه خود یعنی عملکرد مبتنی بر اکیوپیشن- تا حدودی فاصله گرفته اند و به سمت استفاده از روش های درمانی سوق پیدا کرده اند. از جمله دلایل احتمالی این موضوع می توان به فراهم نبودن زیرساخت های زمینه ای، عدم پذیرش مراجعین و مشکلات آموزشی اشاره کرد؛ بنابراین لازم است با برنامه ریزی و نظارت بیشتر از سوی سیاست گذاران، این کاستی ها برطرف و اجرای عملکرد مبتنی بر اکیوپیشن تسهیل گردد.
    کلیدواژگان: کاردرمانی، کاردرمانگر، عملکرد مبتنی بر اکیوپیشن، تکنیک های درمانی، مطالعه کیفی
  • عبدالله قاسمی، مریم مومنی، مهدی سهرابی صفحات 168-175
    هدف
    هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات ورزشی منتخب بر مهارتهای ادراکی- حرکتی در دختران چاق هفت تا سیزده ساله سالم و سندرم داون بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی با گروه کنترل، 22 کودک چاق سندرم داون و 22 کودک چاق غیر سندرم داون که به صورت نمونه گیری در دسترس هدفمند انتخاب شده بودند به مدت 24 جلسه تمرینی در تمرینات منتخب ورزشی هدفمند شرکت کردند. همگی آزمودنی ها، قبل و بعد از تمرینات، فرم کوتاه آزمون ادراکی- حرکتی برونینکز- ازرتسکی را انجام دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو گروه در مهارت های حرکتی درشت پیشرفت معنی داری (p<0.05) داشتند، اما در مهارت های حرکتی ظریف این پیشرفت ها معنی دار نبودند. همچنین مقایسه میزان پیشرفت دو گروه نشان داد که کودکان سندرم داون چاق در هر دو گروه مهارت های حرکتی درشت و ظریف به طور معنی داری (p<0.05) پیشرفت بیشتری نسبت به کودکان غیر سندرم داون داشته اند.
    نتیجه گیری
    علی رغم محدودیت های فراوان ژنتیکی و محیطی اثر گذار بر کودکان سندرم داون چاق، تمرینات ورزشی هدفمند مبتنی بر بازی و تفریح می تواند محدودیت های ادراکی- حرکتی آنان را تا حد زیادی بهبود بخشد. لزوم تمرینات ادراکی- حرکتی زود هنگام در این کودکان بیشتر به چشم می خورد.
    کلیدواژگان: کودکان سندرم داون، چاقی، مهارتهای ادراکی، حرکتی
  • نسرین خسروی تپه، غنچه راهب، ملیحه عرشی، مصطفی اقلیما صفحات 176-185
    هدف
    حمایت اجتماعی از مهمترین عوامل پیش بینی کننده ی سلامت در افراد می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی معلولین جسمی-حرکتی مراکز آموزشی رعد است.
    روش بررسی
    در این پژوهش که از نوع توصیفی- همبستگی می باشد، تعداد 195 نفر از معلولین جسمی-حرکتی 35-18 سال مراکز آموزشی رعد (رعد الغدیر، رعد شرق و رعد مرکزی)، به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی به نسبت سهمیه ای که هر یک از 3 مرکز به کل دارد و با روش تصادفی ساده تعداد مورد نظر انتخاب شد. پرسشنامه های حمایت اجتماعی وکس و کیفیت زندگی لنکشایر استفاده شده است. در تحلیل داده ها از آزمون های ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی ها نشان داد که بین خرده مقیاسهای حمایت اجتماعی (حمایت اجتماعی دوستان، خانواده و دیگران) با مولفه های روانی (آسایش روانی و خودپنداری) و مولفه های اجتماعی (روابط اجتماعی و روابط فامیلی) کیفیت زندگی در معلولین جسمی-حرکتی، رابطه مثبت معناداری وجود دارد (p<0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اهمیت حمایت اجتماعی را در کیفیت زندگی معلولین جسمی-حرکتی مورد تایید قرار می دهد لذا لازم است حمایت اجتماعی به عنوان یک تامین کننده قوی کیفیت زندگی، در طراحی مداخلات ارتقا سلامت معلولین مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی، معلولیت
  • |
    • Hamid Dalvand Pages 110-119
      Objective

      This study aimed to analyze the concept of occupational therapy handling in the children with cerebral palsy from the perspective of occupational therapy instructors and clinicians in Iran.

      Materials And Methods

      In this qualitative study, using hybrid model to clarify the concept of handling through three phases. For the theoretical phase, attributes of handling were recognized through a review of the literature (until February 2014), and six in-depth semi - structured interviews, two observations and one panel of expert s were conducted for the fieldwork to develop attributes from the data and to verify those identified from the literature review. In the third phase attributes and final analysis of handling were extracted from the first and second phase.

      Results

      The results were classified in five main categories that were identified as: (1) care of child, (2) management of treatment, (3) manual technique s, (4) education of activities of daily living (ADL), and (5) lifting and carrying. Core attributes of handling include "control, safety, transfer and positioning ".

      Conclusion

      It seems that the result s of this study may help in clarifying the concept of handling in children with CP. In addition, by identifying the process, barriers and facilitative factors, and the concept of handling, occupational therapy instructors and therapists will be able to design and run their educational activities based on scientific findings which can provide them with the necessary conditions for education, learning and proper execution of handling in occupational therapy.

      Keywords: Child, Cerebral Palsy, Handling, Occupational therapy
    • Soheila Shahshahani, Roshanak Vameghi, Sajedi Firoozeh, Nadia Azari, Anooshirvan Kazemnejad Pages 120-127
      Objectives
      this research was made to personal- social developmental screening of 4-60 months old children in Tehran city by DDST-II and ASQ and determining the agreement coefficient of two tests.
      Methods
      In this study the personal- social developmental status of 197 children 4-60 months old were screened by using ASQ and PDQ) 93 girls and 104 boys). Convenient sampling was used. Data was analyzed by SPSS software.
      Results
      By using DDST-II and ASQ personal- social developmental delay detected in 11% and 1.5% of children respectively. The estimated consistency coefficient between DDST-II and ASQ for Personal- social domain was 0.06.
      Conclusion
      In this study personal- social developmental screening of children showed different results and kappa measure agreement of two tests was weak. For selecting a suitable tool we must consider the psychometric characteristics (sensitivity, specificity, positive and negative predicting power) of the tool. This study showed that the results of developmental screening of 4-60 months old children in Tehran by using ASQ and PDQ lead to different results. This finding emphasizes the need to comparing the results of screening tests with a diagnostic gold standard test.
      Keywords: Personal, social developmental screening, ASQ, DDST, II
    • Masoume Pourmohamadreza Tajrishi, Mohammad Ashori, Gholam Ali Afrooz, Ali Akbar Arjmandnia, Bagher Ghobari, Bonab Pages 128-137
      Objective
      Intellectual disability affects all aspect of individual's life, while use of parenting educational programs has been associated with strong outcomes. The aim of the present research was to determine of the effectiveness of positive parenting program (Triple-P) training on interaction of mother-child with intellectual disability.
      Materials and Methods
      The present research was a quasi-experimental study by pre-test, post-test design with control group. Participants in this study were 40 mothers of students with intellectual disability. This sample was recruited random clustering from exceptional schools of Tehran provinces. Participants were divided into two groups (experimental and control group), each of which was consisted of 20 individuals. Experimental group received Triple-P in 10 sessions while control group did not. The instrument of present research was parent child relationship scale (PCRS) of Piyanta (1994). The obtained data were statistically analyzed by MANCOVA using SPSS software.
      Results
      Findings showed that experimental and control groups had significant difference, At least in one of sub scales of the PCRS (P<0/001). The final results of MANCOVA showed that Triple-P had significant and positive effect on the conflict, closeness, dependency, and positive relationship (P<0/001).
      Conclusion
      The results indicated that Triple-P training has led to the improvement of interaction of mother-child with intellectual disability. It is suggested that specialists with implementation of Triple-P training promoted interaction of mother-child with intellectual disability.
      Keywords: Positive parenting program, Interaction of mother, child, Intellectual disability
    • Negar Kooroshfard, Mohammad Hosein Alizadeh, Reza Rajabi, Elham Shirzad Pages 138-147
      Objective
      The aim of this study was assessing the effect of feedback correcting exercise in front of mirror during running on frontal plane knee and pelvic kinematic and electromyography activity of some lower extremity muscles in single leg squat (SLS).
      Materials and Methods
      This study was quasi experimental. 23 active female subjects participated in two experimental and control groups with mean age (21.86± 2.43) years. experimental group contains subjects with knee valgus and pelvic drop angle more than a mean plus one standard deviation of the population in functional SLS. Muscular activity (RMS) of gluteus maximus, Gluteus medius, rectus femoris, vastus medialis, vastus lateralis, biceps femoris and semitendinosus, angle of knee valgus and pelvic drop were register in end of SLS Pre and post of 8 training sessions. Comparing Variable has done with independent t statistical test between 2 groups and pair sample t test within each groups with significant level of 0.05. Statistical analysis Before training showed no significant differences in pelvic drop between two groups (p≥0.05), but knee valgus angle was significantly more than control group (p≤0.05). In spit that most muscle activities (% MVC) except biceps femoris (p≤0.05), were greater in experimental group, no significant difference (p≥0.05) has seen in two groups. Comparing pre and post test has showed no significant difference in knee valgus of experimental group, however it decreased around 2 degrees and although %MVC decreased in all muscles, just rectuse femoris has shown significant difference (p≤0.05). No significant difference has seen in control group in all variables (p≥0.05). Results
      Conclusions
      Findings showed poor neuromuscular control in experimental group which improved to some extent after training because lower muscle activity and energy consumption in specific movement with similar kinematic indicate improvement of motor control or cause learning. It seems mirror corrective exercise is responsible of learning by activating mirror neurons. Also decreasing muscular activity in movements cause decreasing fatigue, so possibility of injury may decrease, regarding the relation between fatigue and most injuries. Although there is some evidence that this training may cause positive changes in knee valgus and lower limb neuromuscular activity but more researches are needed to reach certain results.
      Keywords: Feedback, Knee valgus, Electromyoghraphy, Squat, Dynamic malalignment
    • Hamid Dalvand, Seyed Ali Hosseini, Leila Dehghan, Awat Feizi Pages 148-155
      Objective

      Mothers of children with spinabifida spend more time to care for their children. Doing this care, depending on the child's functional mobility level; can probably cause damage to physical and mental health of mothers. This study aimed to determine the quality of life (QOL) of mothers of children with spinabifida (SB), according to the Hoffer levels using the SF-36 questionnaire.

      Material And Methods

      This research was a descriptive- analitical, cross-sectional study. The sample of this study was consisted of mothers of children with SB (2/5– 14 years old), in Tehran. The sample were selected by convenience sampling in the Rehabilitation Outpatient Clinics of University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, that 203 mothers were assessed in one clinic. Primery measures were the Hoffer criteria for grouping and determine the levels of ambulation in children with SB and the outcome measure was SF-36 questionnaire. Data were analyzed using, t test, ANOVA and MANOVA in SPSS (version 18).

      Results

      In this study, there were significant differences in mean scores on the physical component summary (PCS) (p<0/01) and Mental component summary (MCS) of SF36 (p<0/01) in mothers of children with SB in Hoffer levels. The significant difference in PCS and MCS of SF36, was related to the level I with the other levels of Hoffer criteria, there were no Significant difference in mean score for the PCS and MCS the QOL of mothers for sex and child's age levels (p < 0/05). There were a significant differences in mean PCS and MCS a QOL of mothers in different types of SB (p<0/01). This significant difference was related to aculta with meningocele and myelomeningocele (p<0/01).

      Conclusion

      The dimensions of PCS and MCS of SF36 of mother with SB were affected with types of SB and increasing the levels of Hoffer. In conclusion, Mothers of children with SB require paying attention to their QOL during treatment of the child. In addition,the services should be created to support the physical and psychological aspects of the QOL.

      Keywords: Spinabifida, Quality of life, Hoffer ambulatory criteria, SF, 36
    • Mohammad Khayatzadeh Mahani, Afsoon Hassani Mehraban, Mohammad Kamali, Soroor Parvizi Pages 156-167
      Objectives
      Occupation has been used as an essential core of therapy in Occupational therapy (OT) paradigm from its beginning. Besides primary emphasis of OT pioneers; the OT practitioners do not care about using it yet. So, this study was aimed to explore the current method of delivering occupational therapy services among Iranian occupational therapists.
      Materials and Methods
      The qualitative conventional content analysis with purposeful sampling was used in this study.14 occupational therapists participated in this study. Semi structured interviews were used for data gathering. The data gathering continued until reaching data saturation. The interviews were analyzed through constant comparative analysis using MAXQDA 2007 software.
      Results
      The interviews analysis revealed 66 codes that resulted to six sub themes and three themes including: Occupation based OT (occupation based assessment and planning –hard working circumstances for occupation based therapists), technique based OT (inattention to occupation based practice- top down approach to assessment and planning-inattention to client-centered practice) and combined occupation and techniques based OT (assessment and planning with combined approach)
      Conclusion
      It seems that the Iranian occupational therapists have deviated from their philosophical paradigm (occupation based practice) and tended to technique based OT. Lots of possible reasons such as contextual barriers, in accepting from client's perspective and educational challenges are considered in this issue. However, the policy makers ought to plan and supervise to solve these challenges to facilitate implementing occupation based practice.
      Keywords: Occupational therapy, Occupational therapist, Occupation based practice, Therapeutic techniques, Qualitative study
    • Abdollah Ghasemi, Maryam Momeni, Mahdi Sohrabi Pages 168-175
      Objective
      The aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks selected sport trainings on perceptual- motor skills among typical obese girls and girls with Down syndrome (aged 7-13).
      Material and Methods
      In this quasi-experimental study with control group, 22 obese children with Down syndrome and 22 typical obese children who were selected purposefully participated in 24 purposeful sport training sessions. All groups were assessed with Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency before and after training sessions.
      Results
      The findings showed that both groups of participants significantly developed in their gross motor skills (p < 0.05) but not in fine skills. Also, the results indicated that obese children with Down syndrome had significantly (p < 0.05) higher progress in both gross and fine motor skills than typical children.
      Conclusion
      Despite of the variety of influential genetic and environmental constraints on obese children with Down syndrome they can develop their perceptual-motor skills via purposeful sport trainings such as play and leisure. Necessity of early perceptual-motor training is discussed.
      Keywords: Children with Down syndrome, Obesity, Perceptual, motor skills
    • Nasrin Khosravi Tapeh, Ghonche Raheb, Maliheh Arshi, Mostafa Eglima Pages 176-185
      Objective
      Social protection is one of the most important predictors of people’s health. The aim of this study was to determine the relationship between social support and life quality, among disableds of Raad’s educational institutes.
      Materials and Methods
      in this cross-correlation research 195 disableds that aged between18-35 were selected with stratified random sampling method from Raad’s institutes proportional to each three centers quota to the total (Alghadir, Shargh and Markazi). Questionnaires of the Vuax social support and the Lancashire life quality were used. To analyze the data, Pearson and Spearman correlation coefficients and regression were used.
      Results
      obtained results revealed a significant relationship between social support subscales (family, friends and other’s social support) with Psychological factors (Psychological comfort and self concept) and Social Factors (Social and family relationships) of life quality in handicaps (p<0.01).
      Conclusion
      The results of the present study confirm the importance of social support in the disabled’s life quality, therefore it is necessary that the social support considered as a high supplier quality of life, in disabled’s health promotion interventions design.
      Keywords: Social support, Life quality, disability