فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهروز قربان زاده، مریم لطفی، کریم آزالی علمداری، مهدی بشیری، صفیه ابراهیمی صفحه 198
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی اثربخشی آموزش تمرین های ادراکی-حرکتی و برنامه حرکتی ریتمیک بر رشد حرکتی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 کودک 10-7 ساله از بین مدارس ابتدایی شهر تبریز به صورت تصادفی-خوشه ایانتخاب و براساس سن و بهره هوشی همتاسازی شدند و در دو گروه آزمایش (گروه تمرین ادراکی-حرکتی و برنامه حرکتی ریتمیک) و یک گروه کنترل قرارگرفتند. برنامه های تمرینی در 9 هفته و هر هفته دو جلسه و هر جلسه 45 دقیقه انجام گرفت. قبل از شروع جلسات و در پایان آخرین جلسه پیش آزمون و پس آزمون به انجام رسید. به منظور سنجش رشد حرکتی از آزمون اولریخ-2 (2000) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی به کار گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 در سطح معنی داری 0.05>P انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو گروه آزمایش (گروه تمرین های ادراکی-حرکتی و گروه برنامه حرکتی ریتمیک) در مهارت های جابه جایی و کنترل شیء نسبت به گروه کنترل عملکرد بهتری داشتند (0/05≤P) و تفاوت بین دو گروه آزمایشی با یکدیگر معنادار نبود (0/05≤P). در مهارت های کنترل شیء، گروه تمرین ادراکی-حرکتی نسبت به دو گروه برنامه حرکتی ریتمیک و کنترل تاثیر بیشتری بر رشد این مهارت ها داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، برنامه های آموزشی مورد استفاده می توانند تجربه حرکتی مناسبی برای کودکان باشند. این برنامه ها می توانند در مدارس با ایجاد فرصت مناسب و ارائه تکالیف متناسب برای تمرین و رشد مهارت های حرکتی استفاده شوند.
    کلیدواژگان: عملکردهای ادراکی، حرکتی، مهارت های حرکتی، کم توان ذهنی، کودک
  • ولی شیری، سیدعلی حسینی، ابراهیم پیشیاره، وحید نجاتی، اکبر بیگلریان صفحه 208
    هدف
    بررسی رابطه علائم اختلال اتیسم با توانایی های شناختی می تواند به توصیف بهتر فنوتیپ این اختلال کمک و سبب شناسی و درمان اختلال اتیسم را تسهیل نماید. تخریب کارکرد اجرایی یکی از چندین فنوتیپ شناختی بالقوه در اختلال اتیسم است؛ بنابراین، هدف این مطالعه بررسی رابطه کمبود کارکردهای اجرایی با علائم اختلال اتیسم است.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، 50 کودک مبتلا به اختلال اتیسم عملکرد بالا با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس از مراکز رشد، به آرا و تهران پارس انتخاب شدند. سپس، آزمون گارز و پرسشنامه سنجش دامنه اختلال اتیسم توسط درمانگران و آزمون های نوروسایکولوژیک عملکرد مداوم، استروپ و توجه انتقالی توسط آزمودنی ها تکمیل گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد بین توجه انتخابی با علائم ارتباطات و تعاملات اجتماعی و بین توجه پایدار با علائم تعاملات اجتماعی و رفتارهای کلیشه ای رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (0/001>P) و (0/01>P) و (0/05>P) همچنین بین توجه انتقالی با علائم ارتباطات، تعاملات اجتماعی و رفتارهای کلیشه ای رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (0/001>P) و (0/01>P) و (0/05>P). علاوه براین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که توجه انتخابی و توجه انتقالی توانایی پیش بینی علائم ارتباطات و توجه پایدار توانایی پیش بینی علائم تعاملات اجتماعی و رفتارهاری کلیشه ای را دارد (0/01>P) و (0/05>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه از نقش کارکردهای اجرایی در علائم اختلال اتیسم حکایت دارد؛ بنابراین، پیشنهاد می شود مداخلات درمانی نوین در ترمیم کارکردهای اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال اتیسم طراحی شود.
    کلیدواژگان: توجه انتخابی، توجه پایدار، توجه انتقالی، علائم اختلال اتیسم
  • رضا رجبی، هومن مینونژاد، محمد کریمی زاده اردکانی، زهرا درزی شیخ، مهلا رمضانی اوزینه صفحه 218
    هدف
    درد گردن یکی از علل مراجعه جوانان به مراکز کاردرمانی است که ممکن است در اثر وضعیت نامناسب بدنی از جمله قرارگرفتن طولانی مدت سر، گردن و شانه ها در وضعیت نامناسب حین کارهای روزمره و در طی تحصیل به وجود آید. این تحقیق به منظور بررسی رابطه درد گردن و زاویه سربه جلو در بین دانشجویان دختر و پسر در مقاطع تحصیلی مختلف به انجام رسید.
    روش بررسی
    در این تحقیق همبستگی 1017 دانشجو (511 دختر، 506 پسر) از دانشگاه های شهر تهران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شرکت داشتند. انتخاب گروه های آموزشی به صورت هدفمند ولی انتخاب نمونه ها در این گروه ها به صورت تصادفی بوده است. در دختران میانگین سنی 23.78 ± 3.74 سال، وزنی 63.24±12/1 کیلوگرم و قد 162.42±7.14 سانتی متر و پسران میانگین سنی 23/74±3/91 سال، وزنی 57/23±8/87کیلوگرم و قد 168.53±9/74 سانتی متر بوده است. دانشجویان توسط پرسشنامه و مقیاس شدت درد (VAS) و گونیامتر مخصوص (HPSCI) برای اندازه گیری زاویه سر به جلو مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی رابطه از آزمون همبستگی پیرسون در نسخه 18 نرم افزار SPSS (با سطح معنی داری 0/05) استفاده شد.
    یافته ها
    رابطه منفی و معنی داری بین درد گردن و وضعیت زاویه سربه جلو در بین دانشجویان دختر مقطع دکتری به دست آمد (P=0/007)؛ درحالی که این رابطه در بین دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دانشجویان پسر مقطع دکتری معنی دار نشد (P≤0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود رابطه بین درد گردن و وضعیت سربه جلو دانشجویان دختر در مقطع دکتری، می توان در برنامه های درمانی بر اصلاح وضعیت های نامناسب سر و شانه تاکید کرد. از طرفی به دلیل پیشرفت جامعه دانشجویی به سمت مقاطع تحصیلی بالاتر، این مسئله برای آگاهی و اطلاع رسانی از وضعیت صحیح بدنی دانشجویان اهمیت زیادی دارد.
    کلیدواژگان: درد گردن، سربه جلو، زاویه کرانیوورتبرال، دانشجو، مقاطع تحصیلی
  • رامین محرمی، صدرالدین شجاع الدین، حیدر صادقی صفحه 228
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تمرینات تراباند بر حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به سندرم گیر افتادگی شانه انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مداخله ای و از نوع تحقیق نیمه تجربی به صورت طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است که در آن 30 نفر از مردان مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه با دامنه سنی 20 تا 30 سال در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل به صورت غیرتصادفی و هدفدار تقسیم شده بودند، شرکت داشتند. به منظور اندازه گیری حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه از دستگاه ایزوکنتیک مدل بایودکس سیستم 3 ساخت کشور آمریکا استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی و مستقل در نسخه 21 نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه آزمایش پس از شش هفته تمرینات تراباند، بهبودی معنی داری در حس وضعیت عضلات داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به سندرم گیرافتادگی شانه در سه زاویه 0، 45 و 90 درجه در سطح معنی داری 0/05 ایجاد شد (0/05=P).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات تراباند منجر به بهبودی حس وضعیت هر دو گروه عضلانی داخلی و خارجی گرداننده شانه مردان ورزشکار مبتلا به سندرم گیرافتادگی می شود؛ از این رو، از این تمرینات به دلیل مزایای آن می توان به صورت گسترده در تیم های ورزشی و همچنین برای توان بخشی آسان و سریع تر بیماران بهره گرفت.
    کلیدواژگان: تراباند، حس وضعیت، عضلات گرداننده کاف، سندرم گیرافتادگی شانه
  • نسرین قنبری، یونس لطفی، احمدرضا ناظری، عبدالله موسوی، سعیده مهرکیان، عنایت الله بخشی، اسما خدیو صفحه 234
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ساخت و بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی آزمون دایکوتیک کلمات هم قافیه آمیخته در جمعیت هنجار 25-18 ساله فارسی زبان انجام گرفته است.
    روش بررسی
    نسخه فارسی آزمون حاضر، از 15 جفت کلمه تک هجایی هم قافیه تشکیل و در قالب 4 لیست 30 تایی تنظیم شده است. کلمات هر جفت به طور هم زمان یکی به گوش چپ و دیگری به گوش راست ارائه و منجر به درک یک مفهوم آمیخته منفرد می شوند. پس از انتخاب مواد آزمون از فرهنگ فارسی معین براساس معیارهای موردنظر و جفت کردن کلمات هم قافیه، روایی محتوایی با نظرسنجی از 10 کارشناس خبره و از طریق روش لاوشه به دست آمد و جفت کلمات با روایی بالا انتخاب و فهرست آزمون تنظیم گردید. سپس، کلمات هر فهرست به صورت دایکوتیک روی لوح فشرده ضبط گردید. درادامه، مطالعه حاضر روی 124 فرد هنجار راست دست (68 زن و 56 مرد) در محدوده سنی 25-18 سال اجرا و نتایج در فرم های امتیازدهی طراحی شده ثبت گردید. به منظور بررسی پایایی آزمون پس از دو هفته از اجرای اولیه، 15 نفر از افراد دوباره مورد ارزیابی قرارگرفتند.
    یافته ها
    بین میانگین امتیازات گوش راست و چپ تفاوت معنادار مشاهده شد (0.001>P). شاخص روایی محتوا (CVR) برای هر آیتم آزمون بین 0.8 تا 1، ضریب همبستگی پیرسون برای آزمون-بازآزمون 0.38 (0.001>P) و آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون رده ای (ICC) برای پایایی بین لیست های آزمون به ترتیب0.81 و 0.84 به دست آمد و بین لیست ها همبستگی معنی دار مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده، نسخه فارسی آزمون حاضر از روایی محتوایی و پایایی خوبی برخوردار است و می تواند در تشخیص عملکرد جسم پینه ای، سوبرتری نیمکره های مغزی و ارزیابی پردازش شنیداری مفید باشد.
    کلیدواژگان: گوش دادن دایکوتیک، کلمات هم قافیه، سوبرتری نیمکره های مغزی
  • راضیه جغتین علی بازی، افسون نودهی مقدم *، ویدا ضرابی، عنایت الله بخشی، نازنین نخعی صفحه 242
    هدف

    ثبات دینامیک در شانه، جزیی حیاتی است و هرگونه اختلال در عملکرد عضلاتی که به حفظ این ثبات کمک می کند منجر به پاتولوژی می شود. یکی از عوامل برهم زننده عملکرد عضلات، خستگی است. ازآنجایی که برطبق اطلاعات گروه تحقیق تا به حال پژوهش جامعی این مطالعات را مورد بررسی قرار نداده است؛ بنابراین، هدف از انجام این مطالعه مروری نظام مند، بررسی تاثیر خستگی عضلانی بر بیومکانیک طبیعی کمربند شانه ای است.

    روش بررسی

    این مطالعه براساس جستجوی الکترونیکی در بانک های اطلاعاتی پاب مد (PubMed)، اسکوپوس (Scopus)، الزویر (Elsevier)، اوید (Ovid)، سیناهیل (CINAHL)، ساینس دایرکت (Science Direct)، پروکوییست (ProQuest)، تامپسون (Thompson)، امبیس (EMBASE) و مدلاین (Medline) در فاصله زمانی بین سال های 2012-1995 انجام گرفته است. کلیدواژه های استفاده شده عبارت از شانه، خستگی عضلانی، حس عمقی و کینماتیک بود.

    یافته ها

    حاصل این جستجوی الکترونیکی در بانک های اطلاعاتی مذکور، 350 مقاله بود که 22 مطالعه معیارهای لازم را برای ورود به مطالعه داشتند. تفاوت های بین مطالعات از نظر تعداد نمونه ها، پروتکل خستگی و روش های اندازه گیری مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    بررسی مقالات نشان داد که خستگی فعالیت عضلات کمربند شانه ای و درنتیجه کینماتیک ناحیه را تغییر می دهد و همچنین منجر به کاهش حس عمقی در طی وضعیت ها و حرکات مختلف در هر دو مفاصل اسکاپولوتراسیک و گلنوهومرال می شود. به طورکلی، نتایج نشان داد که شواهد کافی مبنی بر تاثیر خستگی بر کینماتیک کمربند شانه ای وجود دارد و بیومکانیک طبیعی شانه را تغییر می دهد.

    کلیدواژگان: شانه، خستگی عضلانی، حس عمقی، کینماتیک
  • وحید رضا خدابنده، مژگان فرهبد *، ابراهیم پیشیاره، مهدی رهگذر صفحه 252
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تعیین ارتباط زیرمجموعه های ادراک بینایی با مولفه های دقت و سرعت مهارت خواندن دانش آموزان فلج مغزی پایه دوم دبستان است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی و تحلیلی، تعداد 24 نفر از دانش آموز فلج مغزی پایه دوم دبستان (10 دختر و 14 پسر) به صورت دردسترس از کلینیک ها و مراکز توان بخشی شهر تهران براساس مناطق جغرافیایی انتخاب شدند. مهارت های ادراک بینایی، با آزمون مهارت های ادراک بینایی غیروابسته به حرکت (TVPS-R) و مهارت خواندن نیز به وسیله آزمون تشخیصی خواندن مورد سنجش قرار گرفت. نتایج به دست آمده پس از بررسی نوع توزیع متغیرها براساس آزمون کولوموگروف-اسمیرونوف و با استفاده از آزمون های غیرپارامتریک اسپیرمن با نسخه 18 نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه در آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین نمرات استاندارد هفت حوزه ادراک بینایی با دو مولفه مهارت خواندن در دانش آموزان فلج مغزی رابطه معناداری وجود دارد. مولفه های تمییز بینایی، حافظه بینایی، روابط فضایی-بینایی، ثبات شکل بینایی، حافظه توالی بینایی، شناخت شکل از زمینه و اکمال بینایی با دقت و سرعت در ارتباط است (05/P<0).

    نتیجه گیری

    ارتباط هر یک از مهارت های ادراک بینایی با دقت و سرعت مهارت خواندن دانش آموزان فلج مغزی کلاس دوم دبستان مشهود و معنادار است و می توان چنین نتیجه گرفت که به منظور بهبود مهارت خواندن دانش آموزان فلج مغزی در زمینه های دقت و سرعت، می توان از این تمرینات ادراک بینایی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: فلج مغزی، ادراک بینایی، خواندن
  • زینب اباذری *، اکبر میرجانی اقدم، آزاددخت چراغی زنجانی صفحه 262
    هدف

    هدف این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی-یادگیری از دیدگاه اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران است.

    روش بررسی

    این مطالعه، مطالعه ای توصیفی است که از روش نمونه گیری تمام شماری و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر روی 116 نفر از اساتید انجام پذیرفت. سپس، داده های حاصل از پژوهش از طریق آزمون تحلیل واریانس تک متغیری با اندازه گیری های مکرر آزمون بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه بیانگر آن است که بین میانگین نمرات اساتید در هر یک از حیطه های «مشارکت دانشجویان» (با میانگین 23/2) و انحراف استاندارد (با میانگین 2/8)، «کیفیت ارتباطات میان فردی دانشجویان» (با میانگین 25/1) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/1)، «سبک تفکر اساتید» (با میانگین 24/2) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/3)، «کیفیت زندگی کاری اساتید» (با میانگین 23/3) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/1) و «نگرش اعضای هیئت علمی نسبت به عوامل حرفه ای» (با میانگین 26/1) و انحراف استاندارد (با میانگین 3/1) در زمینه مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی-یادگیری تفاوت معنادار وجود دارد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه می توان چنین عنوان کرد که حیطه های «نگرش اساتید نسبت به عوامل حرفه ای» و «کیفیت ارتباطات میان فردی دانشجویان» بیشترین تاثیر را بر مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی–یادگیری دارند.

    کلیدواژگان: مشارکت، یاددهی، یادگیری، اساتید
|
  • Behrouz Ghorban Zadeh *, Maryam Lotfi, Karim Azali, Alamdari, Mahdi Bashiri, Safiyeh Ebrahimi Page 198
    Objective
    Fundamental motor skills are the foundation of special skills. The purpose of this study was to study the effectiveness of the teaching of perceptual-motor practices and rhythmic movement on motor development in children with intellectual disability.
    Materials and Methods
    In this quasi-excremental study, 30 children aged 7 to 10 years old were selected through random cluster sampling method from elementary schools in Tabriz city. They were homogenized in two experimental groups (perceptual-motor practices and rhythmic movement) and one control group based on their age and IQ. Programs were held in 9 weeks, two sessions per week, and each session was 45 minutes. Before beginning the training and at the end of the last session, pre-test and post-test were conducted. In order to assess motor development TGMD-2 test was used, and to analyze data covariance and bonferroni postdoc test were used.
    Results
    The results showed that both perceptual-motor practices and rhythmic movement groups performed better in locomotors and object control skills than the control group (P≤ 0.05) and there was no significant difference between these two groups (P≥0.05)Perceptual-motor skills training group had a greater impact on the development of control object skills than rhythmic movement group. Program rhythmic movement group had a greater impact on the development of object control skills than the control group.
    Conclusion
    According to the results, educational programs which are used can be as an appropriate experiencing motion for children. These programs can be used at schools to to provide suitable program and the opportunity for training and developing motor skills.
    Keywords: Perceptual motor performance, Motor skills, Intellectual disability, Children
  • Vali Shiri, Seyyed Ali Hosseini, Ebrahim Pishyareh *, Vahid Nejati, Akbar Biglarian Page 208
    Objective
    The relation between autism disorder’s symptoms and cognitive capabilities can help with a better phenotype description of this disorder and can facilitate its pathological evaluation and treatment. Destruction of executive functions seems to be one of the cognitive reasons of potential phenotype in autism disorder. Thus, the present paper aims to study the relationship between executive dysfunction and autism disorder’s symptoms.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional research, 50 children with high-functioning autism were selected using convenience sampling method from Behara, Tehranpars and Roshd centers. Then, the GARS test and Autism Spectrum Screening Questionnaire was completed by therapists and neuropsychological tests of Strop and continuous performance test and shift attention were taken by the subjects. Pearson correlation coefficient and multi-variant regression were used for data analysis.
    Results
    There is a significant positive relationship between selective attention with communicative and social interaction symptoms, sustained attention with social interaction symptoms and repetitive behaviors, shifting attention with communicative, social interaction and repetitive behavior symptoms (P<0.001) (P<0.01) (P<0.05). In addition, the results of regression analysis also revealed that selective attention and shifting attention can predict communication, and sustained attention can predict social interaction and repetitive behaviors symptoms (P<0.01) (P<0.05).
    Conclusion
    The results obtained by this study indicate the significant role of executive functions in autistic symptoms. Thus, it is recommended to consider new treatment interventions in repairing executive functions for treatment of children with autistic disorder.
    Keywords: Executive functions, High, Functioning autism, Behavioral symptoms
  • Reza Rajabi, Hooman Minoonejad, Mohammad Karimi, Zadeh Ardakani, Zahra Darzi Sheikh, Mahla Ramezani, Ouzineh Page 218
    Objective
    Neck pain is a common cause for which people refer to physiotherapy centers. Neck pain may be related to prolonged static posture in head, neck, and shoulder during daily activities and studying. The purpose of this study was to investigate the relation between Forward head posture (FHP) and neck pain in female and male students of different educational levels.
    Materials and Methods
    1017 students (511 girls, 506 boys) from the University of Tehran in undergraduate, graduate and PhD level participated in this correlation study. Selection in departments have been target, however sample, s selection have been random. The mean of age of girls and boys was 23.78±3.74, the weight was 63.24±12.1, and height 162.42±7.14 and boy’s age was 23.74±3.91, weight 57.23±8.87, and height 168.53±9.74.FHP was measured in students by questionnaire, visual analog scale (VAS) and by using the Head Posture Spinal Curvature Instrument (HPSCI). Spearman correlation test was administered to analyze the data using SPSS 18 software (P≤0.05).
    Results
    Neck pain was significantly and negatively correlated with FHP in female PhD students (P=0.007), while this relationship between undergraduate, graduate students and male PhD students was not significant (P>0.05).
    Conclusion
    Neck pain is associated with forward head posture in PhD students. Therefore, it is important to address these faulty postures and correct them in treatment sessions. However, due to the progression of student community to higher education level, it is more critical to be aware of the correct of posture position in students.
    Keywords: Neck pain, Forward head posture, Craniovertebral angle, Students, Educational status
  • Ramin Moharrami, Sadreddin Shojaeddin, Heidar Sadeghi Page 228
    Objective
    This study evaluated the effect of theraband training on Position sense of internal and external rotator muscles in male athletes with shoulder impingement syndrome.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental interventional study 30 cases of men with Shoulder syndrome with age range of 20 to 30 years participated. They were divided in test and control groups, each group including 15 people through non-random and purposeful method Biodex System 3 Made in America was used to measure position sense of internal and external rotator muscles. For data analysis independent 7 paired t-test was used in SPSS software (version 21).
    Results
    The experimental group showed significant improvement after six weeks of theraband training in the internal and external rotator muscles in three 90,45,0 degree angle at a significance level of 0.05 (P=0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that of theraband training resulted in improved position sense of internal and external rotator muscles in male athletes with impingement syndrome thus, the benefits of these exercises can be used widely in team sports and also for easy and quick rehabilitation of patients.
    Keywords: Theraband training, Position sense, Rotator cuff muscles, Shoulder impingement syndrome
  • Nasrin Ghanbari, Younes Lotfi *, Ahmad Reza Nazeri, Abdollah Moussavi, Saeideh Mehrkian, Enaiatollah Bakhshi, Asma Khadiv Page 234
    Objective
    The aim of the present study is to develope and evaluate validity and reliability of Persian version of Dichotic Fused Rhymed Words Test in 18-25 years old normal population.
    Materials and Methods
    The Persian version of Dichotic Fused Rhymed Words Test consisted of 15 pairs of monosyllable rhymed words. These paired words are set in 4 lists of 30 items that simultaneously were presented one to the left and another to the right ear so that they lead to perception of a single fusion concept. After selecting the test material from Moin Persian dictionary according to the intended criteria and pairing the rhymed words, content validity was assessed through lawshe method by 10 expert persons, words with high validity were selected and lists were set. Then, the words of each list were recorded on CD in a dichotic mode. Thereafter, the study was performed in 124 normal individuals (68 females and 56 males) within ages ranging from 18 to 25 years and the scores were recorded on a designed scoring form. To examine reliability of test, the test was performed on 15 individuals again two weeks after the initial test and the Pearson correlation was assessed.
    Results
    There are significant differences between mean scores of right and left ears (P<0.001). Content Validity Ratio was 0.8-1 for every item. Pearson correlation was 0.83 for test-retest (P<0.001). Cronbach’s alpha and Intra Class Correlation (ICC) was 0.81 and 0.84 for internal correlation between scores of lists of test. The result showed that there is significant correlation between the lists.
    Conclusion
    Based on the obtained results, the Persian version of Dichotic Fused Rhymed Words Test has a good content validity and reliability. It can be used in detecting function of corpus callosum, lateralization of the cerebral hemispheres and assessment of central auditory processing.
    Keywords: Dichotic listening, Rhymed word, Cerebral lateralization
  • Razie Joghatin Alibazi, Afsoun Nodehi Moghadam, Vida Zarrabi, Enayatollah Bakhshi, Nazanin Nakhaei Page 242
    Objective

    Dynamic stability in shoulder is an important element in life and any disorder in muscular function which helps maintain this stability leads to shoulder pathology. One of these disturbing factors is fatigue. According to the research team information until now there has not been a study investigated systematically the effect of fatigue on shoulder girdle biomechanics. So the purpose of this systematic review is to determine the effect of muscle fatigue on normal shoulder girdle biomechanics.

    Materials and Methods

    This study is a systematic review based on search in PubMed, Scopus, Elsevier, Ovid, CINAHL, Science Direct, ProQuest, Thompson, EMBASE and Medline databases for the period of 1995- 2012. The keywords used were Shoulder, Muscle Fatigue, Proprioception and Kinematics. Two levels of reevaluation were used on 350 citations.

    Results

    The search strategy resulted in 350 results out of which 22 papers met the criteria for this study. Variation among studies in terms of sample size, fatigue protocol and method of measurement were investigated.

    Conclusion

    Evidences demonstrated muscle fatigue leads to change in activation pattern of muscles shoulder girdle and consequently kinematics as well as reduction in proprioception during different positions and movements in both scapulothoracic and glenohumeral joints. Generally the results indicated that there are sufficient evidences based on the effect of fatigue on the muscular fatigue has disturbance effects on shoulder girdle kinematics and could alter the normal biomechanics.

    Keywords: Shoulder, Muscle fatigue, Proprioception, Biomechanics
  • Vahid Reza Khodabandeh, Mozhgan Farahbod, Ebrahim Pishyareh, Mehdi Rahgozar Page 252
    Objective

    Cerebral palsy is one of the most common causes of physical disability in childhood that lead to various difficulties for children. These children may have abnormalities in visual perception. Visual perception plays an important role in learning of basic childhood’s skills. This research was designed to study the relation between each of subtests of visual perception with accuracy and speed components of reading skills in school-aged cerebral palsy children.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, 24 spastic cerebral palsy students in second grade (10 girls and 14 boy) were selected be available as from Tehran’s rehabilitation clinics. Visual perception and Reading skills were evaluated with the Test of Visual Perceptual Skill-revised (TVPS-R) and Diagnostic Reading Test.

    Results

    The results showed that between standard score of visual perception with accuracy and speed components of reading skills of cerebral palsy student were significantly correlated. Visual Discrimination with accuracy (P<0.001) and with speed (P<0.001), Visual Memory with accuracy (P=0.002) and with speed (P=0.004), Visual-Spatial with accuracy (P<0.001) and with speed (P<0.001), Form Constancy with accuracy (P=0.003) and with speed (p<0.001), Visual Sequential Memory with accuracy (P=0.023) and with speed (P<0.028), Figure Ground Discrimination with accuracy (P=0.010) and with speed (P<0.011), Visual Closure with accuracy (p=0.009) and with speed (P<0.009)

    Conclusion

    In general we can say that the relationship between visual perception skills with reading skills in first and second grade students with cerebral palsy is evident.

    Keywords: Cerebral palsy, Visual perception, Reading
  • Zeynab Abazari, Akbar Mirjani Aghdam, Azaddokht Cheraghi Zanjani Page 262
    Objective

    The purpose of the present study is to identify factors influencing student's participation in the process of teaching -learning from the perspective of faculty members of Social Welfare and Rehabilitation Sciences University, Tehran.

    Materials and Methods

    This study was a descriptive study survey which was carried out on 116 faculty members using a researcher-made questionnaire. The data were analyzed by one way ANOVA with Bonferroni test for repeated measures on SPSS 16.

    Results

    The findings indicated that the mean scores of teachers in each of the areas of student participation (mean 23.2; SD=2.8), the quality of interpersonal communication students (mean 25.1; SD=4.1), thinking styles of teachers (mean 24.2; SD=3.4), the quality of working life of teachers (mean 23.3; SD=4.1) and faculty attitudes towards vocational factors of student's participation in the teaching - learning process (mean 26.1; SD=3.1) are significantly different (P>0.05).

    Conclusion

    According to the results of study, it can be stated that areas of faculty attitudes towards professionalism and quality of interpersonal communication of students have the greatest impact on student's participation in the teaching–learning process.

    Keywords: Participation, Teaching, Learning, Teachers