فهرست مطالب

مطالعات رسانه های نوین - سال چهارم شماره 13 (بهار 1397)

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال چهارم شماره 13 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا عبداللهی نژاد *، نوشین مجلسی صفحات 1-16
    مقاله حاضر به مطالعه پدیده خشونت کلامی در صفحات مجازی پربازدید در اینستاگرام پرداخته است. بدین منظور در گام نخست، صفحات پرطرفداری که تا زمان آغاز این پژوهش بیش از یک میلیون دنبال کننده داشتند، شناسایی شد. این صفحات متعلق به 19 سلبریتی هنری در داخل ایران است. پس از آن، اظهارنظرهای دنبال کنندگان این صفحات از منظر خشونت کلامی مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش از نظریه های ادب از براون و لوینسون (1978 و 1987) و بی ادبی کلامی از کالپپر (2011) که با محوریت وجهه، ذیل نظریه نمایشی گافمن قرار می گیرند، استفاده شده است.
    برای انجام پژوهش از روش کیفی تحلیل مضمون استفاده شد. سرانجام، با تحلیل حدود 1500 اظهارنظر (کامنت) که حاوی خشونت کلامی بودند، اشباع نظری حاصل شد و تعداد 9 مضمون فراگیر با عنوان زندگی شخصی، جایگاه و مقام حرفه ای هنرمند، آسایش و رفاه، جنسی، جنسیت، سیاست، مذهب، قومیت و اصل و نسب و دغدغه های اجتماعی، فرهنگی و شهروندی استخراج شدند. پس از این مرحله، شبکه مضامین فراگیر به عنوان الگوهای اصلی و پرتکرار داده های متنی، ترسیم و همچنین پیش از آن در جداول نهگانه دو سطح دیگر مضامین یعنی تعداد مضامین پایه و سازمان دهنده آورده، توصیف و تحلیل شد.
    کلیدواژگان: خشونت کلامی، فضای مجازی، دنبال کنندگان، اینستاگرام، هنرمندان ایرانی
  • غلامرضا حداد * صفحات 63-105
    در عصر انقلاب اطلاعات و ارتباطات، حیات اجتماعی بطور عام و حیات سیاسی بطور خاص، عمیقا رسانه-ای شده است. در کنار تعابیر متنوعی که تاکنون از این پدیده ارائه شده است، این مقاله بر تعبیری خاص از سیاست رسانه ای شده استوار است مبنی بر وضعیتی که در آن، گسترش حضور و نقش رسانه ها در حیات سیاسی جوامع، شرایطی را فراهم می آورد که افراد عادی امکان کنش گری خاص و فعالانه سیاسی بیابند. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش اساسی است که آیا رسانه ای شدن سیاست تمامی جوامع را فارغ از ظرفیت های خاص و ویژگی های زمینه ای خود به یک شکل متاثر می کند یا پدیده ای زمینه مند است که بروندادهای متفاوت و متنوعی را در محیط های متفاوت به همراه خواهد داشت. در این راستا دو نمونه ی جو لوله کش در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده 2008 و میرزاآقا در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم 1396 به عنوان افرادی عادی که رسانه ای شدن سیاست امکان تبدیل آنان به سوژه های کنشگر سیاسی را فراهم آورده موضوع مطالعه ای مقایسه ای قرار گرفتند. با انتخاب جامعه شناسی فرهنگی به عنوان چارچوب نظری، مقایسه ی این دو نمونه در سه شاخص پویائی سوژگی سیاسی، گونه شناسی رسانه ها، و ماندگاری سوژگی سیاسی نشان داد که رسانه ای شدن سیاست پدیده ای زمینه مند است که در جوامع توسعه یافته ی دموکراتیک، پویائی حداکثری سوژگی سیاسی در بستر تمامی سطوح رسانه های کلان مقیاس، میان مقیاس و خرد مقیاس، و با ماندگاری سوژگی بالا را به همراه دارد اما در جوامع درحال توسعه و شبه دموکراسی ها، پویائی حداقلی سوژگی سیاسی تنها در سطح رسانه های خردمقیاس و محدود به دوره های برگزاری انتخابات را ممکن می نماید.
    کلیدواژگان: سياست رسانه اي شده، جامعه شناسي فرهنگي، جو لوله کش، ميرزاآقا، انتخابات رياست جمهوري
  • رضا صمیم، حامد کیا * صفحات 107-144
    در این مقاله ما به دنبال بررسی موسیقی رپ فارسی خارج از محدوده های موسیقیایی آن هستیم. رپ فارسی فقط به تولید موسیقی خلاصه نمی شود، بلکه با وجود زیرزمینی بودن آن و اینکه امکان حضور در رسانه های ملی و کنسرت ها برای رپرها وجود ندارد، تنها فضای مجازی است که می تواند شکاف بین رپر و مخاطب را پر کند. شبکه مجازی چون اینستاگرام به رپ فارسی اجازه می دهد تا چیزی فراتر از حد انتظار را از خود نشان دهد. در فضای اینستاگرام، ما با حجم انبوهی از تصاویر بارگذاری شده مواجه هستیم که فرهنگ بصری رپ فارسی را نشان می دهند. فرهنگ بصری رپ در شرایطی شکل می گیرد که شهر ایرانی اجازه تجربه دیده شدن را به رپ فارسی نمی دهد و کوچ کردن آن به خیابان های اینستاگرامی نشان از اهمیت وجه بصری در کنار وجه شنیداری برای رپ فارسی است. بر این اساس، هدف مقاله حاضر بررسی چگونگی بصری شدن رپ فارسی در فضای مجازی و شکل گیری رژیم بصری رپ فارسی است. برای این منظور از روش شناختی کیفی استفاده شده است. تصاویر تولید شده در صفحات اینستاگرام رپرها، مخاطبان و همچنین صفحات عمومی درباره رپ فارسی بررسی شده اند. در نتیجه ، فرایند بازنشر تصویر در ساختار اینستاگرام توسط رپ فارسی سبب شده است تا رپ فارسی بتواند برای خود تاریخ سازی کند و با تولید خبر به همراه چرخش اطلاعات تبدیل به موضوعی برای فکر و بحث کردن شود.
    کلیدواژگان: رپ فارسی، اینستاگرام، مخاطب، تصویر، رژیم رپ فارسی
  • ایمان عرفان منش *، سهیلا صادقی فسایی صفحات 145-180
    بر اساس تغییرات اجتماعی-فنآورانه شهر اطلاعاتی تهران، خانگی شدن فنآوری های ارتباطی و اطلاعاتی سبب شده است تا ایده هم زیستی انسان و فنآوری در ابعادی از سطوح شناختی تا کنشی تسهیل شود. در این میان، عاملان اجتماعی نوجوان از سطح انطباق پذیری بیش تری با فنآوری های جدید در بعد کنش های روزمره برخوردارند؛ تا جایی که تشدید وابستگی به فنآوری های به روز، زمینه ادغام عاملیت انسان و فنآوری را فراهم می آورد. در این مقاله، نویسندگان تلاش کرده اند تا برخی از جنبه های زندگی خانوادگی مرتبط با مسئله مذکور را بر طبق نگرش نوجوانان(نسل جدید) و نیز مادران و پدران تحلیل کنند. پس از برآورد آمایشی اطلس کلان شهر تهران، با توجه به نمونه گیری هدفمند و تیپیک و با اتخاذ روش مصاحبه نیمه ساختاریافته با 120 نوجوان و 20 نفر از مادران و پدران مصاحبه شد. رویکرد نظری منطبق بر دوگانه ساختار-عاملیت برای انسان و فنآوری بوده و از تحلیل کدگذاری چند-مرحله ای و سنخ یابی استفاده شده است. در مجموع، نتایج نشان می دهند که طیفی از نگرش های متعدد میان نوجوانان و والدین مانند سه گانه تکنیک گرایان، محافظه کاران و انسان گرایان قابل احصاست. یکی از مضامین کلیدی در تحلیل مسئله و امکان تلفیق عاملیت عبارت از ایده «فنآوری به مثابه منبع قدرت» برای نوجوانان است. از این رو، نوعی «انسان شناسی جدید» در فهم کنش نوجوانان به دلیل اتصال به ابزارها و فنآوری های جدید شکل می گیرد که بر سطحی از ادغام کنشگر با فنآوری های نو ظهور دلالت دارد. در این چشم انداز، توجه به مفهوم «نمایش قدرت» حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: عاملیت، فنآوری های ارتباطی و اطلاعاتی، نوجوان، والدین، خانواده
  • سیدوحید عقیلی، طاهر روشندل اربطانی، محمد مهدی فرجیان * صفحات 181-214
    این پژوهش به بررسی نقش انتخاباتی رسانه های اجتماعی پرداخته است. پژوهش حاضر بهروش تلفی انجام شده. بدین ترتیب که ابتدا با مصاحبه عمیق با تعدادی از خبرگان گویه های پژوهش استخراج شده و سپس در یک پنل خبرگانی، نظر خبرگان در خصوص این گویه ها اخذ شده. نهایتا این فرایند تا رسیدن به اشباع ادامه یافته است. خبرگان حاضر در این پژوهش معتقدند که رسانه های اجتماعی واجد ویژگی های فراهم آوردن فضای چندصدایی، رسمیت پایین تر نسبت به رسانه های رسمی، تریبون یافتن افراد مختلف، امکان شنیده شدن و دیده شدن نگاه های فراوان و متکثر و نیز ماهیت تعاملی هستند و نیز معتقدند رسانه های اجتماعی در نقش سیاسی رسانه و در انتخابات بتدریج جایگزین رسانه های سنتی خواهند شد. ایشان معتقدند مشکلاتی از قبیل مخدوش بودن اعتبار منبع و یا نقش توزیع کنندگی صرف، با ظهور گروه ها و افراد ذی صلاح که نقش مرجعیت فکری ایفا خواهند کرد، بتدریج حل خواهد شد. همچنین این رسانه ها می توانند در قامت حوزه عمومی هابرماس ایفای نقش کنند.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، رسانه های جمعی، انتخابات، حوزه عمومی، روش دلفی
  • مهدی بیگدلو * صفحات 215-258
    فرهنگ سیاسی در ایران به عنوان فضایی فرهنگی که نمایانگر چگونگی ارتباط مردم با نظام سیاسی است در دهه های اخیر از پدیده های متنوعی همچون انقلاب، ساختار نظام سیاسی، کارگزاران حکومتی و... متاثر شده است. در این فضای فرهنگی پدیده شبکه های اجتماعی مجازی در سال های اخیر آثار مختلفی بر جای گذاشته است. اما اینکه این پدیده و به طور خاص شبکه های توئیتر و فیس بوک توانسته مانند دیگر پدیده های تاریخی بر فرهنگ سیاسی استادان دانشگاه ها به عنوان قشری که بیشترین بهره برداری را از این دو شبکه اجتماعی دارند تاثیر بگذارد، مسئله ای است که پژوهش حاضر برای پاسخگویی به آن از روش موردی- زمینه ای و در سطح توصیفی- تحلیلی بهره برده است. این تحقیق با بهره گیری از نظرات استادان علوم انسانی دانشگاه های هشت کلان شهر کشور به شیوه پیمایشی و سپس تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تاو کندال به این نتیجه دست یافته است که سه کارکرد توسعه قابلیت های نظارتی، همگرایی ارتباطات اجتماعی و ارزش سازی توییتر و فیس بوک در مجموع بر شش مولفه از هشت مولفه فرهنگ سیاسی کاربران دانشگاهی در ایران موثر بوده که از این میان هر سه کارکرد بر نقد نظام سیاسی؛ دو کارکرد بر بی اعتمادی، بیگانه ستیزی و برتری ارزش های دینی و فقط یک کارکرد بر افراط گرایی و خودمداری تاثیر دارند و رفتارهای فراقانونی و مطلق گرایی فکری نیز تاثیری از این کارکردها نمی پذیرند.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، فیس بوک، فرهنگ، رسانه، فرهنگ سیاسی
  • محمد مهدی فرقانی *، ربابه مهاجری صفحات 259-292
    استفاده مفرط از شبکه های اجتماعی تلفن همراه همچون تلگرام، اینستاگرام و... در حالی رشد فزاینده ای گرفته که اثرات اجتماعی استفاده طولانی مدت از آنها نادیده گرفته شده است. استفاده از شبکه های اجتماعی تلفن همراه در ایران به سرعت تبدیل به نوعی اعتیاد میان بسیاری از نوجوانان و جوانان شده و برخی از آسیب های اجتماعی را تشدید کرده است. زندگی روزمره نسل جوان به شبکه های اجتماعی تلفن همراه گره خورده است. از همین روی، مقاله حاضر به بررسی رابطه بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی تلفن همراه و تغییر سبک زندگی جوانان 15 تا 29 می پردازد. به این منظور با استفاده از روش پیمایش، پرسشنامه محقق ساخته ای بین 384 نفر از جوانان 15 تا 29 سال شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای توزیع شد . نتایج آن حاکی از آن است که:بین مولفه های سبک زندگی همچون تغییر سلیقه در نوع پوشش، تغییر در شیوه تغذیه، تغییر در خودآرایی، تغییر در انتخاب دکوراسیون و اثاثیه منزل، تغییر در سبک خرید، تغییر در شیوه های گذران اوقات فراغت و تفریح و تغییر در تعاملات و ارتباطات رو در روی کاربران با میزان استفاده از شبکه های اجتماعی تلفن همراه رابطه وجود دارد به طوری که با افزایش ساعات استفاده از این شبکه ها تغییر در هر یک از مولفه های سبک زندگی نیز بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، جوانان، تلفن همراه، سبک زندگی، تغییر در سبک زندگی
  • علی آدمی *، سیداحمد نکویی صفحات 293-325
    رسانه ها در عصر جدید امکانات مثبتی را برای پیشبرد ارزش های انسانی و پیشرفت صلح در جامعه جهانی ایجاد کرده اند و از سوی دیگر، با توجه به محدودیت در کنترل و گستره بی حدوحصر آن به ابزاری در دست گروه های رادیکال و جهادی برای تبلیغ ارزش ها و گسترش اقدامات ضد انسانی و ضد حقوق بشری آنان تبدیل شده است. در این میان منطقه خاورمیانه کانون اصلی فعالیت و مبارزات منفی این گروه ها بوده که در سال های بعد از 2010 نیز به کانون اصلی بحران در سطح جهانی تبدیل شده است. بر همین مبنا، رد راستای بررسی چرایی این مسئله، پرسش اصلی مقال حاضر این است که «رسانه چه جایگاهی در راهبردهای گروه های سلفی به ویژه القاعده و داعش داشته و فعالیت رسانه ای این گروه ها چه تاثیری را بر زیست اجتماعی مردمان خاورمیانه داشته است؟» واقعیت آن است که گروه های جهادی و به طور خاص دو گروه تروریستی القاعده و داعش، در سال های اخیر راهبرد رسانه ای مشخص و گسترده ای را بر مبنای تلاش برای عضوگیری، ترویج خشونت، مشروعیت سازی و فراخواندن پیام های خود برای طرفدران و دشمنان، در پیش گرفته اند.همچنین، این گروه ها در عرصه میدانی نیز خاورمیانه را به جولانگاه اصلی اقدامات مخرب خود تبدیل کرده اند و شرایط به گونه ای شده که می توان امروزه از سایه افکندن تروریسم و جهادی گری بر خاورمیانه سخن به میان آورد. در سطحی دیگر، فعالیت ها و به طور خاص استقرار حکومت اسلامی داعش در سال های بعد از 2014 در کشورهای عراق و سوریه، منطقه خاورمیانه را در مسیر بازتولید دائم خشونت و ارزش های داعشی قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: رسانه، گروه های سلفی، جهادی، داعش، القاعده، داعشیسم ذهنی، خاورمیانه
|
  • Alireza Abdolahinejad *, Nooshin Majlesi Pages 1-16
    The present study was aimed at examining verbal violence in the comments on popular Iranian Instagram pages. In the initial stage, the official Instagram pages of Iranian celebrities (who lives in Iran) with at least one million followers at the time that the present project was approved were identified. Then, the followers’ comments were analyzed in terms of verbal violence. In the present study, the Brown and Levinson's politeness theory (1978 & 1987) and the Impoliteness theory by Culpeper (2011) that are focused on the concept of face, and are related to the Goffman's theory of dramaturgy. The qualitative method of thematic analysis was used to analyze the data. Finally, analysis of 1500 comments with verbal violence revealed 9 Global themes as follows: Celebrity’s personal and professional life, Welfare, Sexual, Gender, Politics, Religion, Ethnicity and Social concerns. In the next step, a thematic network of the global themes as the main and repeated patterns of the textual data was drawn, and subsequently, two other levels of themes, i.e. the Basic and Organizing themes were categorized, described, and analyzed in 9 tables.
    Keywords: verbal violence, verbal aggression, celebrity, Instagram
  • Gholamreza Haddad * Pages 63-105
    In the era of information revolution, social Sphere in general and political Sphere in particular have been deeply mediatized. In addition to the diverse interpretations that have been made so far, this article is based on a specific notion of mediatized politics, in which the expansion of the presence and role of the media in the political Sphere of societies provides the conditions for unofficial and ordinary persons to act az political actors. This research seeks to answer the question of whether mediatized politics affects all societies in any way, irrespective of their specific capacities and contextual characteristics equally or it is a contextual phenomena that brings different and diverse outcomes in different societies. In this regard, two cases of Joe the plumbers in the US presidential election of 2008 and Mirza Aqa in the 12th presidential election of 1396 as unofficial pesons, which provided the media with the opportunity to turn them into political activists, were the subject of a comparative study. Relying on cultural sociology as a theoretical framework, the comparison of these two cases in three indices of the dynamics of political subjectivity, typology of the media, and the survival of political subjectivity showed that mediatized politics is a contextual phenomena that in democratic developed societies yields maximum dynamic and long-lasting of political subjectivity in the context of all levels media, but in developing societies and pseudo-democracies, has minimal dynamics of political subjectivity only at the level of the micro-media and limited to elections campaign time.
    Keywords: Mediatized Politics, Cultural Sociology, Joe the Plumbers, Mirza Agha, Presidential Elections
  • Reza Samim, Hamed Kia * Pages 107-144
    In this article we try to examine rap-e-farsi beyond its musical borders. Rap-e-farsi is not reduced to production of music. Based on the Iranian cultural policy and by considering its underground and unofficial characteristic, rap-e-farsi cannot be seen in the official media but the cyberspace so as to fill the gap between itself and its audiences. Then, for rap-e-farsi Instagram is as a platform to reveal itself beyond the usual expectations. In Instagram, we find a lot of uploaded photos which form the visual culture of rap-e-farsi. Iranian city does not allow rap-e-frasi to be seen, thus it has emigrated to the cyber-streets of Instagram. This emigration proves the importance of visual aspect of rap-e-farsi besides its audio part. Therefore, this article analyzes the visualization of rap-e-farsi. We study images from specific popular pages about rap-e-farsi, personal pages of Persian rappers and pages of some audiences who dedicate their pages to beloved rappers. Consequently, the process of image circulation in Instagram managed to production of news and circulation of news which have turned rap-e-farsi into a subject to think and to debate.
    Keywords: Rap, e, farsi, Instagram, Audience, image, Visual rejime of Rap, e, Farsi
  • Iman Erfanmanesh *, Soheila Sadeghi Fassaie Pages 145-180
    According to the socio-technical changes of Tehran information society, the domestication of ICTS has led to facilitate the idea of human and technology mutuality in some aspects from cognitive to acting levels.Teenage social actors are of more adaptability with the new technologies in the dimension of everyday actions, in so far as the intensification of dependency to up-to-date technologies provides the setting of technology and human’s agency incorporation. Researchers seek to analyze some aspects of the family life concerning the mentioned matter according to teen’s (as the new generation) and also parents’ attitude. After the preparatory assessment of Tehran metropolis atlas, applying both purposive and typical sampling and adopting the method of semi-structured interview, the authors interviewed 120 teens and 20 cases of parents. The theoretical approach has based on the dichotomy of the structure-agency for human and technology and multi-step coding analysis besides typification have been used. The results show that a spectrum of diverse attitudes, such as the triplet of technicists, conservationists, and humanists, between teens and parents is identifiable. One of the key themes in analysis of the subject and possibility of the agency corporation is the idea of “technology as power source” for teens. A kind of “the new anthropology” is forming to interpret teens’ action due to their connexion to the gadgets and new technologies, in as much as it implies a certain level of merging actor with new emerging technologies. In this perspective, attention to the concept of the “power exhibition” is of significance.
    Keywords: Agency, ICTS, Teen, Parents, Family
  • Seyyed Vahid Aghili, Taher Roshandel Arbatani, Mohammad Mahdi Farajian * Pages 181-214
    Traditionally, Television have had an important role in the world’s elections. This has always been the case until social media emerged. Today all kinds of social media have a great influence on elections. In Iran using social media in recent years has been widespread. So studying these media and knowing about its impacts on political behavior of people. This research has been conducted to study about social media in elections in Iran. Because of some features that they have like pluralism, possibility to hear and look at numerous and diverse views, Lower formalism than official media and so on, experts believed gradually they will be replaced with traditional media. They believe some problems like distortion of source credit or dedicating to distribution role would be solved With the advent of groups and individuals who play the role of intellectual authority. Also these media can play the role of Habermas public sphere.
    Keywords: social media, Mass media, election, Public Sphere, Delphi Method
  • Mehdi Bigdeloo * Pages 215-258
    Political culture in Iran as a cultural space that manifests the way people relate to the political system has affected in recent decades various phenomena such as revolution, the structure of the political system, government agents, and so on. In this cultural context, the phenomenon of virtual social networking has left many works in recent years. But the phenomenon, and in particular the Twitter and Facebook networks, have been able to affect the political culture of university professors as other historical phenomena as the most exploitative of these two social networks, the issue that the present study aims to answer to a case-to-face approach And at the descriptive-analytical level. This study, using the views of the humanities professors of the universities of eight metropolitan areas of the country in a survey method, and then analyzing the data obtained using the Tao Kendall test, concluded that three functions of development of regulatory capabilities, convergence of social communication and the valuation of Twitter and Facebook The sum of the six components of the eight components of the political culture of political users in Iran has been effective, including all three functions of the critique of the political system; two functions affecting distrust, alienation, and the superiority of religious values and only one function on extremism and self-rule, and extra-judicial behaviors Intellectual absolutism also does not affect these functions.
    Keywords: social network, Facebook, culture, Media, political culture
  • Mohammad Mahdi Forghani *, Robabeh Mohajeri Pages 259-292
    Nowadays, there is a dramatic increase in the excessive use of mobile social networks such as Telegram, Instagram, etc. This is while enough attention has not been paid to the social impacts of the long term use of these social networks. These mobile social networks have quickly turned into a form of addiction among many teenagers and young people, and have exacerbated some social problems. Everyday life of the younger generation is tied to mobile social networks. For this reason, the present paper studies the relationship between the use of mobile social networks and the changing lifestyle of Iranian youth aged 15 to 29. To this end, utilizing the multi-stage cluster sampling method, a researcher-made questionnaire was distributed among 384 young people aged 15 to 29 years living in Tehran. The results revealed that there is a relationship between the amount of time spent on mobile social networks, and the components of lifestyle, such as how they are dressed, their eating habits, their make-up styles, their choices of decoration and home furnishings, their style of shopping, their leisure and leisure practices and their face to face interactions and communications. As the hours of using these networks increase, changes in each of the components of lifestyle also increase.
    Keywords: social networks, mobile, lifestyle, figurative communication networks, Youth, change in the lifestyle
  • Ali Adami *, Aeyed Ahmad Nekoui Pages 293-325
    In this day and age the media have provided positive means for developing human values and promoting peace throughout the international society. The other side of the story is, however, not very positive as due to limited control over the media and its unfettered reach radical jihadi groups have turned it into a propaganda machine for the spread of their inhuman values and measures which are clear violations of human rights. The Middle East has been the main target of these groups whose negative campaigns and activities have turned the region into the eye of the storm in a global crisis. Thus, in order to study the issue the current article’s main question is to find answer to ‘What role do the media play in strategies employed by salafi groups, especially, Al-Qaeda and ISIS, and what impact did these activities bear upon the social lives of the Middle Easterners?’. As a matter fact, jihadi groups, namely the two terrorist groups of Al-Qaeda and ISIS, have pursued a distinct and peculiar media strategy mainly based upon attempts at recruitment, spread of violence, legitimization and disseminating their messages to friends and foes. Furthermore, these groups have turned the Middle East into the main scene on which their destructive acts of violence are staged to the extent that nowadays the menacing shadow of terrorism and jihadi ideology is putatively engulfing the entire region.
    Keywords: Media, Salafi, Jihadi groups ISIL, al, Qaeda, Middle East