فهرست مطالب

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال چهارم شماره 15 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد رضایی، مهدی غلام زاده* صفحات 1-31
    در میان اندیشمندان و جامعه شناسان ایرانی مجادله ای مبنی بر فردگرا یا جمع گرا بودن جامعه ایرانی وجود دارد؛ اما این مجادله و همچنین پژوهش های تجربی در مورد فردگرا یا جمع گرا بودن جامعه ایران فارغ از توجه به زندگی ایرانی ها در شبکه های اجتماعی مجازی، شکل گرفته و انجام شده است. حال آنکه با گسترش استفاده از این شبکه ها در سال های اخیر لازم است تا جمع گرایی و فردگرایی در نسبت با شبکه های مجازی نیز مورد مطالعه قرار گیرد. برای مطالعه این موضوع در این پژوهش، کار با نظریه فردگرایی شبکه ای بری ولمن (2012) آغاز گردید و درنهایت این مفهوم بازتعریف و مقیاسی برای سنجش آن ساخته شد؛ بنابراین یکی از نوآوری های این پژوهش ساخت مدل اندازه گیری برای این مفهوم بوده است. یافته های به دست آمده نشان از فردگرایی شبکه ای در سطح متوسط دارد و به طورکلی می توان گفت کنش های فردگرایانه و جمع گرایانه در سطوح مختلف در شبکه های اجتماعی مجازی دیده می شود. همچنین یافته های جدید نشان می دهد خانواده گرایی به عنوان یکی از فرهنگ های عمومی جامعه ایران در شبکه های مجازی نیز نقش چشمگیری دارد. در نهایت می توان گفت مقیاس فردگرایی شبکه ای ساخته شده در این پژوهش که برای اولین بار سنجش شده است می تواند الگوی مناسبی در مطالعه فردگرایی در فضای مجازی باشد که لازم است اصلاح و دوباره سنجش شود.
    کلیدواژگان: فردگرایی شبکه ای، فردگرایی، جمع گرایی، شبکه های اجتماعی مجازی، ولمن
  • عبدالرحمان علی زاده *، زرین زردار صفحات 33-70

    این مقاله به دنبال بررسی عواملی است که سبب شده اند جوان ایرانی برای تامین نیاز خود به سرگرمی، شبکه های ماهواره ای را به برنامه های مشابه تلویزیون داخلی ترجیح دهد و به این سوال پاسخ می دهد که از دید مخاطبان جوان، چه عواملی سبب جذابیت محتواهای داستانی و مستند تلویزیون های ماهواره ای شده اند؟ برای یافتن پاسخ این سوال با 25 جوان تهرانی مصاحبه فردی و گروهی نیمه ساختاریافته کیفی انجام شده و متن مصاحبه ها به روش تحلیل مضمونی و با کمک نرم افزار مکس کیودا تحلیل شده است.
    تحلیل یافته های مصاحبه ها نشان می دهد که دلایل جذابیت فیلم ها و سریال های تلویزیونی ماهواره ای را می توان در مضامین فراگیر زیر خلاصه کرد: روال های قصه پردازی، چسب اجتماعی، توانمندسازی اطلاعاتی مخاطب، مقاومت در برابر چارچوب های تلویزیون داخلی و تکرار الگوهای آشنا. همچنین دلایل جذابیت مستندهای تلویزیون های ماهواره ای را می توان در جامعیت روایت و انتخاب و روایت حرفه ای سوژه ها خلاصه کرد.
    به طورکلی محتوای داستانی و مستند شبکه های ماهواره ای سه کارکرد اصلی دارند: مخاطبان با استفاده از محتوا تعاملات خود را گسترش می دهند و موضوعاتی برای ارتباط به دست می آورند. آن ها می توانند در دنیایی که معانی آن را مولفان دیگری تولید کرده اند، الگوهای آشنای خود را بیایند و فضای آشنای خود را شکل دهند و با اطلاعاتی که از محتوای داستانی و مستند به دست می آورند، بدون اینکه رنج مواجهه با محتوای جدی را متحمل شده باشند، احساس می کنند در ساختن دنیای خود و مواجهه با جهان اجتماعی توانمندند و این توانمندی بااحساس احاطه بر جهان به دست آمده که رضایت روانی مخاطبان جوان را در پی دارد.
    کلیدواژگان: تلویزیون های ماهواره ای، مستند، محتوای داستانی، تحلیل مضمونی، جذابیت
  • سید روح الله حاج زرگرباشی، احسان موحدیان * صفحات 71-110
    موضوع مقاله حاضر مطالعه سایبر دیپلماسی دولت امریکا و تاثیر آن بر دیدگاه کاربران ایرانی فیس بوک فارسی وزارت امور خارجه این کشور است. با عنایت به جایگاه مهم ایران در سیاست خارجی آمریکا، وزارت امور خارجه ایالات متحده صفحه فیس بوک فارسی را به منظور تاثیرگذاری بر کاربران ایرانی راه اندازی کرده است. مسئله اساسی مقاله، شناسایی میزان تاثیرگذاری استفاده از فیس بوک فارسی وزارت خارجه امریکا به عنوان یک ابزار سایبر دیپلماسی دولت این کشور بر دیدگاه کاربران ایرانی فضای مجازی نسبت به جامعه ایران است. برای پاسخ به پرسش مقاله، از روش تحلیل محتوای کیفی سایت های رادیو فردا، صدای آمریکا و فیس بوک فارسی وزارت خارجه آمریکا برای استخراج گزاره های پرسشنامه، و سپس انجام پیمایش استفاده شده است. بر اساس فرضیه اصلی مقاله، کاربرانی که از فیس بوک فارسی وزارت خارجه امریکا استفاده می کنند، در مقایسه با کاربرانی که از آن استفاده نمی کنند؛ بیشتر تحت تاثیر محتوا و پیام های سایبر دیپلماسی این کشور بوده و این امر باعث ایجاد نگرش منفی نسبت به جامعه ایران در بین آن ها می شود. بر همین اساس، میزان استفاده از صفحه فیس بوک فارسی بر نوع نگرش کاربران نسبت به جامعه ایران به مقدار 12 درصد تاثیر دارد که این تاثیر ازلحاظ آماری معنی دار است. همچنین هرچقدر مطالب صفحه فیس بوک فارسی وزارت خارجه آمریکا مورد تایید کاربران باشد به میزان 30 درصد تغییر در نگرش (منفی) آن ها نسبت به جامعه ایران قابل برآورد است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی، سایبر دیپلماسی، ایالات متحده آمریکا، اینترنت، فیس بوک، نگرش کاربران
  • سروناز تربتی * امین مهدوی صفحات 111-146
    پژوهش حاضر با هدف بررسی جوک ها در خصوص توافق هسته ای که در شبکه های مجازی انتشاریافته اند، انجام شده است. مسئله اصلی این تحقیق آشکار کردن سویه های ایدئولوژیک و وابستگی این جوک ها در خصوص امر هسته ای با جناح های قدرت است و این سوال مطرح است که چگونه زبان در مناسبات قدرت در قالب طنز و شوخ طبعی چرخش پیدا کرده است و همچون یک امر رهایی بخش از تحکم و نظم پایگانی موجود، امکان تفسیرهای متفاوت از گفتمان غالب و تک صدا را ایجاد می کند. در این مقاله از روش تحلیل گفتمان انتقادی با رویکرد سه بعدی فرکلاف، نظریه کارناوال باختین و طنز گروستیک استفاده شده است. بدین منظور تعدادی از جوک های هسته ای در فضای مجازی تحلیل و بررسی شده اند. نتایج نشان داد که خیال پردازی حاصل از جنبه های ایدئولوژیک زبان جوک، وضعیت موجود را بازنمایی و بازتفسیر می کند و به ایجاد، حفظ و تغییر در روابط اجتماعی و کردارهای گفتمانی می گردد. همچنین با توجه به ویژگی های متنی آن مشخص شد که تعدادی از آن ها، بازتفسیری مثبت و تعدادی نیز بازتفسیری منفی از توافق هسته ای دارند. به نظر می رسد که بازنمایی مثبت در قالب ایدئولوژی قدرت حاکم (دولت یازدهم) و بازنمایی منفی در قالب ایدئولوژی اصولگرایان شکل گرفته است. درواقع، ژانر زبانی جوک در خدمت قدرت قرارگرفته و برای هژمونیک و چندصدایی شدن گفتمان های قدرت به کار گرفته می شود.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، توافقات هسته ای، جوک، فرکلاف، ایدئولوژی باختین
  • طاهر روشن دل اربطانی *، هومان اسعدی، افشین امیدی صفحات 147-174
    نابسامانی نظام نوآوری یکی از علل اصلی وجود معضلات اقتصادی در صنعت موسیقی به شمار می رود و رفع آن ها مستلزم سازمان دهی نظام نوآوری در بخش های مختلف صنعت موسیقی، به خصوص در عصر دیجیتال می باشد. در دهه های اخیر، توزیع دیجیتال موسیقی به طور چشم گیری توانسته است که برای جوامع مختلف، خلق ثروت زیادی داشته باشد. در محیط اکنونی رسانه های دیجیتال، «توزیع» در محوریت صنعت موسیقی قرار دارد. لذا با نگاهی دقیق تر به چگونگی توزیع دیجیتال موسیقی می توان نقشه دستیابی به خلق ثروت در صنعت موسیقی را به طور نظام مند ترسیم نمود. این پژوهش با استفاده از یک مطالعه موردی عمیق، به دنبال آن است که از طریق شناسایی و تحلیل نوآوری های رسانه ای یک نمونه کسب وکار ایرانی در توزیع دیجیتال موسیقی (بیپتونز) ، راه دستیابی به بازار کارآمد رسانه ای را در دنیای دیجیتالی صنعت موسیقی ایران هموار سازد. در این راستا، با استفاده از چارچوب مفهومی نوآوری رسانه ای استورسول و کرومسویک، نوآوری های صورت گرفته در این کسب وکار آنلاین در پنج بعد محصول، فرایند، موقعیت، پارادایمی و اجتماعی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج اصلی این پژوهش نشان می دهد که نوآوری های رسانه ای نباید تنها به منزله نوآوری های تکنولوژیکی در نظر گرفته شوند؛ در عوض، کسب وکارهای آنلاین در توزیع دیجیتالی موسیقی باید نگاهی «انسان گرایانه» نسبت به نوآوری های رسانه ای اتخاذ کنند. کلید موفقیت کسب وکارهای آنلاین در صنعت موسیقی، توجه بیشتر به بازیگر کلیدی این صنعت یعنی «انسان» می باشد.
    کلیدواژگان: نوآوری رسانه ای، توزیع دیجیتال موسیقی، صنعت موسیقی، بیپتونز
  • سیاوش صلواتیان *، مصیب علی اکبرزاده آرانی، عباس ناصری طاهری صفحات 175-212
    هدف این مقاله مطالعه تطبیقی عملکرد رسانه های جمعی در جریان خبری ای است که رسانه های اجتماعی پیرامون خبر فوت مرتضی پاشایی ایجاد کردند. 9 سایت خبری یا خبرگزاری برتر انتخاب و مطالب آن ها در سه بازه زمانی پیش از فوت، از زمان فوت تا تشییع و هفته پس از تشییع تحلیل شد. همچنین نیم صفحه اول 24 روزنامه پرتیراژ کشور بررسی شد. از بین بخش های خبری صداوسیما نیز پنج بخش خبری و شبکه های ماهواره ای خبری، بی بی سی فارسی، من وتو و صدای آمریکا به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. سپس روند جریان سازی خبری استخراج و اقدامات هر یک از رسانه ها در مقاطع مختلف این جریان خبری مشخص گردید. برای تحلیل داده ها از دو روش تحلیل مضمون برای شناسایی مضامین و از روش تحلیل محتوای کمی برای شمارش واحدهای موجود در متن پیام ها استفاده شد. بر اساس یافته های این پژوهش سبقت رسانه های اجتماعی بر رسانه های جمعی در این جریان سازی خبری مشهود است. در موج اول، رسانه های اجتماعی پیشتاز بودند. در موج دوم، رسانه های جمعی سعی کردند، عقب افتادگی خود را از این حجم عظیم خبری جبران کنند و به سرعت وارد شده و تلاش نمودند با موج اول همراهی کنند. اما سرعت حوادث باعث می شود ابتکار عمل از دست رسانه های جمعی خارج شده و هیچ رسانه ای نتواند در موج سوم به مدیریت مطلوب جریان خبری خود بپردازد. موج تولید محتوا در شبکه های اجتماعی، رسانه های جمعی را غافلگیر می کند و سایت های خبری با پوشش همه جانبه خبری موضوع پاشایی، بیش از اینکه به فکر جهت دهی به افکار عمومی باشند، به فکر جذب یا نگه داشتن مخاطبان خود هستند.
    کلیدواژگان: جریان سازی خبری، مرتضی پاشایی، خبرگزاری، روزنامه، خبر تلویزیونی، رسانه اجتماعی
  • فریده آفرین * صفحات 218-256
    با توجه به رواج فرم های رویت پذیر هنر دوره قاجار در آثار برخی از هنرمندان معاصر ایران، هدف تحقیق، تحلیل مکانیسم قدرت حاکمیت مند در 6 اثر نمایشگاه آندرگراند سیامک فیلی زاده است. سوال تحقیق درباره چگونگی نگاه به مولفه های این مکانیسم در آثار مذکور در دو بخش نظام سلطنتی/حکومتی و سرمایه داری است. روش خوانش آثار توصیفی-تحلیلی با بهره گیری از آرای میشل فوکو و رویکرد "تبارشناسی" است. در این رویکرد مولفه هایی چون کارکرد یا هدف؛ شیوه، ابزار یا تکنیک و نظام تمایز گذاری در مکانیسم قدرت حاکمیت مند، تحلیل می شود. خوانش توصیفی مولفه های بصری، نوشتاری و پس زمینه آثار مذکور سلطه خطوط عمودی و سطوح کشیده، رنگ های سرد؛ تیره و گرفته، استفاده اندک از نوشته و تاکید بسیار بر عناصر معماری در پس زمینه را نشان می دهد. در این آثار از بسیاری از قوانین نمادین هنر درباری نماد زدایی و در شخصیت های تاریخی دستکاری صورت گرفته است. خوانش تحلیلی ترکیب بندی آثار فیلی زاده علیرغم اینکه حاکی از نیروی گسست دوره قاجار یعنی هنر نمادین درباری از جریان هنر اعتراضی و بازاری است، گسست سنت و مدرنیته و آغازه های گسست سلطنت مشروطه از مشروعه را نشان می دهد. در این عکس ها خوانش توصیفی جزییاتی چون لباس برند و مارک شخصیت بدمن و سوپرمن ناصرالدین شاه، لباس پاپ آرتی و دستبند و گردن بند طلای او، مانکن ها، زنان لاغراندام و… به تاثیر سرمایه داری از طریق فرهنگ بر جامعه هنرمند اشاره می کند. نتیجه اینکه در این آثار همراه تاکید بر ابزار و تکنیک و هدف قدرت حاکمیت مند در یک نظام سلطنتی، از مولفه های قدرت حاکمیت مند در نظام سرمایه داری نیز پرده برداشته می شود.
    کلیدواژگان: نوقاجارگرایی، هنر معاصر، قدرت حاکمیت مند، تاریخ، سلطنت ناصرالدین شاه
  • مریم طاهریان* علی دلاور، محمدرضا رسولی، سید وحید عقیلی صفحات 253-280
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه استفاده از شبکه های اجتماعی با هوش شناختی، هوش هیجانی، خلاقیت و ویژگی های شخصیتی در کاربران می پردازد. روش تحقیق به کار برده شده در این پژوهش توصیفی، همبستگی بوده و با استفاده از ضرایب همبستگی محاسبه شده، اقدام به تدوین مدل ساختاری گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم شهر تهران در سال تحصیلی 96-1395 و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران معادل با 400 نفر انتخاب شد. اطلاعات لازم به وسیله پنج پرسشنامه هوش ریون، هوش هیجانی بار- آن، خلاقیت تورنس، ویژگی های شخصیتی پنج عاملینئو [1] و پرسشنامه محقق ساخته شبکه هایاجتماعی جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات آزمون نیز در دوطبقه توصیفی و استنباطی صورت گرفت که عمده ترین نتایج آن بدین قراراست: بر اساس نتایج مشخص شد که اثر مستقیم هوش بر استفاده از شبکه های اجتماعی معنادار نمی باشد، اما اثر هوش بر شبکه های اجتماعی با مداخله هوش هیجانی به صورت معکوس معنادار است. هم چنین نتایج پژوهش حاکی از آن بود که اثر مستقیم هوش هیجانی توانسته است استفاده از شبکه اجتماعی را پیش بینی کند. فرضیه پژوهشی مبنی بر اینکه خلاقیت استفاده از شبکه های اجتماعی را پیش بینی می کند، تایید نشد اثر ویژگی های شخصیتی بر شبکه های اجتماعی با مداخله هوش هیجانی به صورت معکوس معنادار است و هوش هیجانی در مقایسه با سایر متغیرهای شناختی نقش بیشتری در پیش بینی استفاده از شبکه های اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، هوش شناختی، هوش هیجانی، خلاقیت، ویژگی های شخصیتی
  • زهرا نصراصفهانی *، خدیجه علی آباد، اسماعیل زارعی زوارکی صفحات 281-315
    پژوهش حاضر باهدف تحلیل محتوای بازی های رایانه ای آموزشی بر اساس اصول و استانداردهای عمومی طراحی بازی است. پرسش های اساسی این پژوهش عبارت اند از: 1. آیا بازی های رایانه ای آموزشی تولیدشده بر اساس استانداردهای طراحی بازی های رایانه ای جدی ساخته شده اند؟ 2. آیا بازی های رایانه ای آموزشی تولیدشده با عناصر و اصول عمومی طراحی بازی مطابقت دارد؟ روش پژوهش، توصیفی و از نوع تحلیل محتواست. جامعه آماری این پژوهش تمام بازی های رایانه ای آموزشی تولیدشده می باشد. جهت انتخاب نمونه از نمونه گیری در دسترس استفاده شده است و به این ترتیب 9 بازی رایانه ای آموزشی انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل یک چک لیست محقق ساخته می باشد. برای محاسبه ضریب پایایی در این پژوهش از روش ضریب پایایی مرکب استفاده شد و توافق 94/0 به دست آمد. این چک لیست دربرگیرنده مقیاس پنج درجه ای لیکرت است و داده ها با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش حاکی از آن است که همه بازی های مورد بررسی از نظر دارا بودن اصول و همچنین استانداردها در وضعیت نسبتا مطلوب (متوسط) قرار دارند.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، بازی های رایانه ای آموزشی، اصول طراحی بازی های رایانه ای، استانداردهای طراحی بازی های رایانه ای
  • گل نسا گلینی مقدم *، میترا صمیعی، مریم کمالی صفحات 317-346
    پژوهش حاضر، با هدف تبیین نقش رسانه های اجتماعی در ارتباطات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی صورت گرفته است. پژوهش از نوع کاربردی به روش پیمایشی- تحلیلی انجام گرفته و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق-ساخته بر اساس مدل لانه زنبوری کیتزمان در رسانه های اجتماعی و مدل دانشگاه نامرئی (مدل زاکالا) در ارتباطات علمی بوده است. برای روایی پرسشنامه؛ روایی صوری- محتوایی و برای پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده و مقدار آن 91/. بدست آمد. جامعه آماری 460 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی تهران بودند و 150 نفر به شکل نمونه گیری تصادفی ساده به پرسشنامه پاسخ دادند. یافته های پژوهش نشان داد میانگین استفاده از انواع رسانه های اجتماعی 13/2 پایین تر از حد متوسط بوده و ارتباطات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی در گوگل اسکالر بیشتر از سایر رسانه ها بوده است. بیشترین ارتباط اعضای هیات علمی با متخصصان داخل کشور بوده، و بیشترین علت حضور آن ها در رسانه های اجتماعی، آشنایی آنان با دیگر تخصص ها و استفاده از توان متخصصان رشته های دیگر بوده است. بیشترین گفتگو و مکالمه از طریق ایمیل صورت گرفته است. به طور متوسط علمی اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی برای معرفی خود در رسانه های اجتماعی صداقت داشته و بیشترین تشکیل گروه متعلق به گروه آموزشی دانشگاه خودشان بوده است.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، ارتباطات علمی، اعضای هیات علمی، دانشگاه علامه طباطبائی
|
  • Mohammad Rezaei, Mehdi Gholamzadeh* Pages 1-31
    The debate regarding the individuality or collectivity of the Iranian society is still alive among the Iranian scholars and sociologists. But, in these debate and also experimental researches on the individualism or collectivism of Iranian society one will notice that no attention has been paid to virtual social networks. However the participation in the virtual social networks has become an important part of Iranians` everyday life, and so it is necessary to examine collectivism and individualism with regard to these networks. In order to study this topic the following inquiry has been started by examining the networked individualism theory of Barry Wellman (2012) and after redefining of the concept, we have made a scale for measuring it. Therefore, one of the innovations in this study is creating a scale for this concept. The results showed that networked individualism exists at a moderate level. Also, the new findings suggest that familism, as a public culture of Iranian society in virtual networks also plays a significant role. Finally, it can be said that the networked individualism`s scale developed in this research, which has happened for the first time, can be a sufficient tool for the study of individualism in cyberspace that needs to be rectified and measured.
    Keywords: Networked Individualism, Individualism, Collectivism, Virtual Social Networks, Wellman
  • abdolrahman alizadeh*, zarrin zardar Pages 33-70

    This paper aims to scrutinize what factors make Iranian youth pick Persian satellite televisions to fulfill their needs to entertain and prefer it to domestic TV channels and to answer this main question that from Youth audiences point of view, which factors affecting documentary and drama content appealingness in satellite televisions? To achieve the answer, 25 qualitative semi-structured individual and group in-depth interview conducted and analyzed by thematic analysis technic through MAXQDA 10 software.
    Analysis revealed that the main factors of appealingness of drama content of satellite TVs could be summarized to five factors: story telling trends, social sticks, informational emowerment, resistance against domestic TV frames and repetition of familiar patterns. Moreover, there are two main factors which explain appealingness of satellite televisions documentaries to Iranian youth: comprehensiveness of narratives and professional selection and narration of subjects.
    In general, drama and documentary contents of Persian satellite TVs have three substancial functions for youth audiences which cause their gratification. Audiences gain some Ideas and subjects to communicate, so, they can use this material to expand their social interactions. As well, they can find their familiar patterns, in the world where the other author created that; they can make their own meanings and build their own world. Without any irritating confront with serious content, they get the information from drama and documentary and it make them feel empowered in creating their world and confronting social world and this feeling of surrounding the world make them satisfied.
    Keywords: Satellite Televisions, Documentary, Drama, Thematic analysis, Appealingness
  • Seyyed Rouhollah Hadj Zargarbashi, * Ehsan Movahhedian Pages 71-110
    The subject of this article is “U.S Cyber Diplomacy Influence on Viewpoint of Iranian Users of Cyberspace(Case Study: USA Dar Farsi Facebook Webpage)”. Nowadays, using Internet and social networks to advance foreign policy goals and national interests, has become one of the most important issues. From 40’s and during World War II, U.S government tried to implement various cultural programs, stuent exchange programs, and use publications, the media and movies to convince residents of different countries about its foreign policy goals, and it became known as public diplomacy. Considering Iran’s high stance in U.S foreign policy, United States Department of State implemented various cyber diplomacy projects to influence Iranians public opinion that include launching USA Dar Farsi Facebook Webpage. In this thesis, the Author tried to answer one key question concerning this important strategy within US foreign policy system: What is the Influence of USA Dar Farsi Facebook Webpage, as a tool of U.S Cyber Diplomacy, on Viewpoint of Iranian Users of Cyberspace? For this purpose, qualitative content analysis of USA Dar Farsi Facebook Webpage and sending questionnaires to its users and other Iranian users of Internet has been used. The hypothesis is that, comparing to Iranian Internet users who do not read USA Dar Farsi Facebook Webpage content, the USA Dar Farsi Facebook Webpage users are more influenced by cyber diplomacy content and messages and this leads to negative attitude towards Iranian society.
    Keywords: Public diplomacy, Cyber diplomacy, US, Internet, USA Dar Farsi, Facebook
  • sarvenaz torbati*, Amin Mahdavi Pages 111-146
    The objective of the present research concerns nuclear agreements jokes that have propagated in social networks. The critical issue of this research is to illustrate the ideological aspects and the relationship of these jokes with the political factions in the case of nuclear agreements. The main question is how language shifts to joke and witticism in power relations. Fairclough’s three dimension model of critical discourse analysis is used in this research. Hence a number of jokes in virtual space regarding nuclear agreement have been analyzed. The consequences shows that the fantasy which derives from the ideological aspects of witticism language represents the existing situation and also construct, sustain, and change the social relation and discursive actions. Textual characteristics show positive and negative representation of jokes. The positive representation constructs in the ideology of dominate power (11enth government) and the negative representation construct in the opposition faction (fundamentalism). The genre of joke is in the service of power and is used in order to hegemonies the power discourse.
    Keywords: critical discourse analysis, nuclear agreement, joke, Fairclough, ideologyBakhtin
  • Taher Roshandel Arbatani*, Hooman Asadi, Afshin Omidi Pages 147-174
    The disadvantage of the innovation system is one of the main causes of the economic problems in the music industry, and elimination of this problem involves organizing the innovation system in various parts of the music industry, especially in the digital age. In recent decades, the digital distribution of music has been able to create a lot of wealth for different societies. In particular, inside the digital media environment, "distribution" is at the heart of the music industry. Therefore, with a closer look at how digital distribution of music can be systematically mapped out the creation of wealth in the music industry. Using a deep case study, the present study seeks to reach the efficient media market in the digital distribution of music through the identification and analysis of media innovations of an Iranian business (i.e., Beeptunes). In this regard, using the conceptual framework of Media Innovation of Storsul and Krumsvik, innovations in this online business have been analyzed in five dimensions of product, process, position, paradigm and social. The main results of this study indicate that media innovations should not be considered only as technological innovations; instead, online businesses in the digital distribution of music should have a "humanistic" look at innovations Media outlets. The key to the success of online business in the music industry is to pay more attention to the key player in the industry, called the "human".
    Keywords: Media Innovation, Digital Music Distribution, Music Industry, Beeptunes
  • Siavash Salavatian*, MOsayeb Aliakbarzadeh, Abbas Nasei Taheri Pages 175-212
    The purpose of this article is to provide a comparative study on the performance of mass media in Morteza Pashaei’s death report. 9 news sites or top news agencies were selected and their contents were analyzed in the three periods of before his death, from his death to the funeral ceremony and the week after the funeral. Also, the first half pages of the 24 news papers of the country with the largest circulations were surveyed. Five news sections of the IRIB, and the satellite news channels of BBC Persian, Manoto and Voice of America were selected using purposive sampling. Then, the process of mainstreaming was extracted and the actions of each of the media, in different sections of this news, were identified. The two methods of content analysis and quantitative content analysis were used to identify the contents and to count the present units in the text messages respectively. According to the findings of this research, the prevalence of the social media on mass media is evident in this news mainstreaming. Social media were at the fore front in the first wave. In the second wave, the mass media tried to recompense their retardation from this huge volume of news and they entered quickly and tried to accompany the first wave. But the speed of the events made the mass media to lose the initiative, so that no media can manage the flow of information in the third wave desirably.
    Keywords: Morteza Pashaei, news agency, news mainstreaming, newspaper, television news, social media
  • Farideh afarin* Pages 218-256
    A general view to the works of contemporary Iranian artists shows that the Qajar problems are the repetitive commonplace preoccupation.The aim of the article is to find out the types of elements of mechanisem of Governemental power in Siamak filizadeh`s photographes. The descriptive-analytical method & genealogy approach, is used. the works of Filizadeh are analyzed Relying on its function, and the object and techniques, and differentiation system in the works of the exhibition. In these photos, the many characters and symbolic rules of the Qajar court art have been manipulated. Consequently, the composition of the works of Filizadeh, despite the Qajar period's ruptures, are to distinguish itself from other contemporary works. In some of these works, by revealing part of the mechanism of capitalism, there is a kind of temporary resistance that, in the case of preservation, forms the basis or the syntax for the works of other artists. The contemporary artworks return to this period`s concepts to some kind of refreshment the history as becoming. the opportunity to revisit the problematic rupture between visible and invisible forms, discursive and non-discursive acts in court art, so on, is provided. History is formed in the same turns and twists and through the conflict of forces. The genealogist is able to see the struggled forces beyond the body of events & visible forms. the reasons for this return to the Qajar period can be rooted in that such rupture in present with emphasis on capitalistic ways & means.
    Keywords: governmental power, history, Naser-al-din shah, neogajarism, court art, contemporary art
  • Maryam Taherian*, Ali Delavar, Mohammad Reza Rasouli, Seyed Vahid Aghili Pages 253-280

    The present study investigates the relationship between the use of social networks with cognitive intelligence, emotional intelligence, and creativity and Personality traits in users. The research method in this study is descriptive-correlation method and, we developed a structural model by using the calculated correlation coefficients. The statistical population of the present study included all high school female students in Tehran during the academic year of 1395-96 and the sample size was selected based on Cochran formula equivalent to 400 people. The data were gathered by five questionnaires of Raven's intelligence, Bar-On Emotional Intelligence, Torrance Creativity, NEO Five-factor Personality traits, and Social Network, Researcher’s Questionnaire. Also, the analysis of the test information was done in two descriptive and inferential categories, the main results of which are as follows:Based on the results, it was found that the direct effect of intelligence on the use of social networks is not meaningful, but the effect of intelligence on social networks with the mediation of emotional intelligence is inversely significant. Also, the results of the study indicated that the direct effect of emotional intelligence could predict the use of social networks. The research hypothesis that creativity predicts the use of social networks is not confirmed. Also, the results showed that the effect of Personality traits on social networks with the mediation of emotional intelligence is inversely significant.And emotional intelligence has a greater role in predicting the use of social networks than other cognitive variables.
    Keywords: Social networks, cognitive intelligence, emotional intelligence, creativity, Personality traits
  • zahra nasresfahani*, khadijeh aliabadi, esmaeil zareizavaraki Pages 281-315
    The current study is conducted with the purpose of analyzing the content of educational computer games based on principles and standards of game design. The basic questions of this research are as follows: 1. Are the educational computer games produced based on the standards of significant computer game design? 2. Do the produced educational computer games correspond with the elements and principles offered by specialists of game design? The statistical population is all the produced educational computer games. Convenience sampling is used to select samples; hence, 9 educational computer games are selected and analyzed. Data collection tools include a self-made checklist prepared based on the two main research question. The validity of checklist was approved by supervisor, advisor and other experts, and to determine its reliability using the composite reliability coefficient, a 94 percent agreement was obtained. This checklist contained the five point Likert scale and data were analyzed using SPSS software. Research findings indicate that all games analyzed in terms of principles and standards are in a relatively good (average) state.
    Keywords: computer games, educational computer games, the principles of computer game design, standards of computer game design
  • Golnessa Galyani, Moghaddam*, Mitra Samiei, Maryam Kamali, Sarvestani Pages 317-346
    The present research study endeavors to define the role of social media in the scientific communication of faculty members at Allameh Tabatabai University. It uses an analytical survey method. To collect the necessary data, a questionnaire was developed in accordance with Kietzmanns social media model and Zuccala’s invisible college concept as applied to scientific communication. The Cronbach alpha coefficient was used to verify the validity of the questionnaire; its value was 0.91. The statistical population was 460 members of the university’s academic staff. From this population, 150 people were randomly selected. SPSS software was used for data analysis. The results showed that the social medium preferred by faculty members was Google Scholar. An analysis of relationships showed that faculty members interacted mostly with other specialists in the country, while they also followed other colleagues and specialists via social media. The formation of groups occurred mostly within the university. Regarding dialogue and conversation, e-mail was the most popular medium in communication. Faculty members were honest in their use of social media in their communication. Finally, trust, identity, and information sharing were found to be at a medium level in communication through social media.
    Keywords: Scientific communication, social media, faculty members, Allameh Tabataba’i University, Kietzmann?s model, invisible college model