فهرست مطالب

قانون یار - پیاپی 6 (تابستان 1397)

نشریه قانون یار
پیاپی 6 (تابستان 1397)

  • بهای روی جلد: 350,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/05/08
  • تعداد عناوین: 25
|
  • بهنام اسدی صفحه 7
  • مختار دهقان صفحه 9
    مشارکت شهروندان در تامین امنیت محله ها و پیشگیری از جرم علاوه بر کاهش هزینه های دولت، سبب تعامل بیشترش شهروندان با پلیس محله محور خواهد بود. موضوعات حیاتی پیش روی پلیس همراه با ضرورت تحول در اصول کلی و شیوه خدمت (پلیس محله محور)، تحول در ابزار و وسائل انجام وظیفه (فناوری) و تغییر در انتظارات جامعه از عملکرد پلیس(ضرورت حرفه ای شدن و پاسخگو بودن)، معیارهای جدیدی را برای تحلیل، برنامه ریزی و تصمیم سازی پلیس دیکته می کند. همراه با تغییرات جوامع، سازمان های متولی نظم و امنیت نیز در طی قرون و از زمان تکوین اولیه این سازمان ها، در فلسفه، هدف، راهبرد، تاکتیک و ساختار دچار تحول و تغییرات اساسی شده اند. این مسئله در نیروی پلیس به جهت داشتن بیشترین تعامل با مردم و سایر نهادهای اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار است.. در مقاله حاضر در صدد آن هستیم که با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی نقش پلیس محله محور در پیشگیری از جرم بپردازیم.
    کلیدواژگان: نظم، امنیت، پیشگیری، جرم، پلیس محله محور
  • نصرالله حیدری نژاد صفحه 29
    امروز بحث فناوری اطلاعات وارتباطات نوین که تجلی روشن آن فضای تبادل اطلاعات (فضای سایبری) است.مسله جدیدی را به عنوان پاسخگویی به سوء استفادهایی که از فضای تبادل اطلاعات به عمل می آید پیش روی دانشمندان علوم جنایی قرار داده است.
    یکی از پدیده های متفاوت وشگفت انگیز قرن بیست یکم ظهور فضای سایبری ویا همان فضای مجازی است .که سوء استفاده های فراوان از آن موجب پیش بینی تدابیر کیفری ار در این زمینه شده است. اما با توجه به مشکلات بسیاری که فراروی تدابیر کیفری وجود دارد، سیاست پیشگیری از وقوع این جرائم مناسب ترین تدبیر سیاست جنایی است. در این میان، پیشگیری وضعی یکی از اقدامات مهم وکاربردی محسوب می شود،ولی این پیشگیری با محدودیت هایی مواجه است که از جمله آنها می توان به نقض موازین حقوق بشر اشاره کرد. ماهیت فضای سایبر به گونه ای است که تجلی هرچه بیشتر آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات را موجب شده و همچنین با امکاناتی که جهت برقراری انواع ارتباطات ایمن فراهم آورده، به نوعی در جهت حفظ حریم خصوصی افراد گام برداشته است. اما تدابیر پیشگیرانه وضعی از جرائم سایبری، در بعضی موارد حقوق افراد را نقص می کند.. در این مقاله سعی شده است ضمن تبیین انواع تدابیر پیشگیری وضعی از جرائم سایبری، به تبیین چالش های حاکم بر این تدابیر با موازین حقوق بشر بپردازد.
    کلیدواژگان: پیشگیری وضعی، جرایم سایبری، حقوق بشر، آزادی بیان، حریم خصوصی، جریان آزادی اطلاعات
  • نشاط حبیبی قبادیان صفحه 45
    یکی از مصادیق مسئولیت مدنی را میتوان خسارات دادرسی قلمداد نمود که بیشتر در حوزه مسئولیت غیرقراردادی مورد بحث قرار میگیرد. نظر به اینکه خسارات مذکور از توابع دادرسی میباشد در قوانین آ. د. م. موادی به آن اختصاص داده شده است. آیین رسیدگی به خسارات دادرسی با تاکید بر رویهی قضایی که عنوان کتاب خود را به آن اختصاص دادهایم بر کسی پوشیده نیست چه آنکه رسیدگی به دعاوی در مراجع قضاوتی مستلزم صرف هزینه های مختلفی است که تا حدودی اصل مجانی بودن قضات در اسلام را تحت شعاع قرار داده که این هزینه ها در قالب خسارات دادرسی قابل بحث است. با توجه به مادهی 515 ق. آ. د. م. خواهان حق دارد خسارات ناشی از دادرسی را از جمله هزینه های دادرسی و حقالوکاله وکیل و هزینه هایی که جهت اثبات دعوا یا دفاع لازم میباشد را ضمن تقدیم دادخواست اصلی یا اثنای دادرسی یا به طور مستقل از خوانده مطالبه کند و همچنین این حق هم برای خوانده وجود دارد که در صورت غیرمحق بودن خواهان، خسارات را مطالبه نماید. تصویب ماده 515 ق. آ. د. م. مسبوق به سوابقی است که در این نوشتار با کاوش در مواضع تدریجی قانونگذار و رویه قضایی مورد بررسی قرار میگیرد. در بررسی رویه قضایی از آرای محاکم اعم از عالی و تالی، آرای وحدت رویه و اصراری هیئت عمومی دیوان عالی کشور، نظریات مشورتی اداره کل امور حقوقی و تدوین قوانین قوه قضاییه و بالاخره نظریات قضات که مجموعا به عنوان ارکان سازنده رویه قضایی کشور شناخته شده، این نتیجه به دست میآید که مطالبه خسارات دادرسی در دادگاهی که دادخواست اصلی مطرح شده، مطرح می شود اما اگر بعد از صدور حکم قطعی باشد و به طور مستقل مطرح شود باید در دادگاه محل اقامت خوانده مطرح شود.
    کلیدواژگان: خسارات دادرسی، دادگاه و دادسرا، رویه قضایی، حق الوکاله، حکم قطعی
  • میلاد میوه یان صفحه 69
    میانجیگری یا به عبارت دیگر، وساطت وشفاعت ، یکی از روش های حل اختلاف است که در آن یک شخص ثالث به نام میانجی به طرفین اختلاف در رسیدن به توافق کمک می کند. میانجیگری ممکن است به توافق طرفین نیانجامد و بی نتیجه بماند، در صورت موفقیت در دستیابی به توافق نیز مفاد آن معمولا از سوی خود طرفین تعیین شده است. طرفین اختلاف ممکن است کشورها، سازمان ها، گروه ها، افراد و یا هر شخص دیگری باشند که میانجیگری منفعتی را برای آنان در پی خواهد داشت. آنان می بایست میانجی را شخصی بی طرف بدانند.میانجیگری ، در موضوعات مختلف مورد اختلافی کاربرد دارد، از جمله؛ مسائل تجاری، حقوقی، دیپلماتیک، کاری و خانوادگی.در میانجیگری ، برخلاف داوری و ارزیابی کارشناس، پذیرش نظر شخص ثالث برای طرفین الزامی نیست. بلکه کار میانجی فراهم آوردن امکان مذاکره طرفین و کشف دقیق موارد اختلاف و رسیدن آن ها به بهترین راه حل ممکن است.میانجیگری بیشتر در اختلافات پیچیده ای که نیاز به گفتگوی غیر رسمی طرفین دارد، مفید است. سرعت و هزینه کمتر میانجیگری از مزایای این روش حل اختلاف نسبت به فرایند داوری و اقامه دعوی در دادگستری است . حال موضوع جایگاه میانجیگری در جهار بخش جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد. که در بخش اول به ،، میانجیگری کیفری و ساز و کار دیرین حل منازعات ،، و در بخش دوم به ،، میانجیگری در دعاوی کیفری ،، ودر بخش سوم به ،، نقش میانجیگری در فصل دعاوی و پاسخ دهی به نقض هنجارها در متون فقه اسلامی ،، و در بخش چهارم به ،، دردسرهای میانجیگری ،، پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: میانجیگری، دادرسی کیفری، منازعات، عدالت ترمیمی
  • میر حیدر میر نقی زاده، علی چراغی صفحه 79
    قاعده ی تقلیل خسارت، عبارت از این است که متضرر از نقض قرارداد(متعهدله)وظیفه دارد اقدامات لازم را برای تقلیل یا جلوگیری از گسترش خساراتی که از نقض قرارداد یا فعل زیان بار دیگری برای وی حادث شده، انجام دهد. مناسبترین قاعده ای که می تواند قاعده ی مقابله را در فقه اسلامی و به تبع آن حقوق ایران توجیه کند، قاعده ی معروف فقهی «لاضرر و لاضرار فی الاسلام » است؛ با این توضیح که اگر وظیفه مقابله با خسارات را بر دوش خواهان یا شخصی که در معرض خسارت قرار دارد، بار نکنیم، عدم این حکم و تکلیف، موجب ضرر می شود و بنابراین، حکم به این تکلیف می دهیم. گرچه این قاعده، به صراحت در قوانین ایران پذیرفته نشده است؛ لیکن بر اساس اصل 167 قانون اساسی، با مراجعه به متون فقهی، قابل پذیرش می باشد. همچنین قانون گذار ایران، در مواردی، این قاعده را به صورت ضمنی در متون قانونی پذیرفته است. بنابراین این مقاله درصدد آن است که نکاتی که به طور کلی در فقه امامیه به آن پرداخته شده است، و در قوانین موضوعه ایران به صورت خیلی مختصر بحث گردیده است و حقوقدانان و فقی هان به طور کلی یک جا به مسئله پاسخ نداده‏اند به طور دقیق و جزئی و مدون بررسی کرده و موضوعات را با هم تطبیق داده تا در جهت بهبود کیفیت مطالب موجود در متن قوانین موضوعه ایران که به طور مبهم و مسکوت مانده‏اند کمک کرده و راهکارهای لازم را ارائه گردد.
    کلیدواژگان: تقلیل خسارت، نقض قرارداد، زیان دیده، مسولیت مدنی
  • مختار فتاحی صفحه 99
    قانون جرایم رایانه ای مصوب 1388یکی از کامل ترین قوانین در زمینه جرایم مربوط به فضای مجازی و رایانه ای می باشد. در این قانون در فصل اول: جرائم علیه محرمانگی داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، در فصل دوم: جرائم علیه صحت و تمامیت داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی، شامل؛ جعل رایانه ای، تخریب و اخلال در داده ها یا سیستم های رایانه ای و مخابراتی در فصل سوم سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه، در فصل چهارم: جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، در فصل پنجم: هتک حیثیت و نشر اکاذیب و در فصل هفتم سایر جرایم جرم انگاری شده اند.
    کلیدواژگان: جرایم رایانه ای، رایانه، فضای سایبر، داده، مجازات
  • محبوبه کهزادی باصری صفحه 121
    آمارها نشان می دهد که گروه سنی15تا24سال بیش از دیگران دچار بزهکاری و انحراف می شوند و از آن جا که درصد عمده ای از جمعیت کشورما را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند ،لازم است این مهم توسط پژوهشگران موردبررسی قرار گیرد.یکی از مهمترین مباحثی که در مجازات کودکان بزهکار مطرح می شود ، مبحث بلوغ است. بلوغ پایان کودکی و آغاز یک مرحله جدید در زندگی انسان است. لذا ضرورت دارد که مفهوم و مشخصات آن مورد بررسی قرارگیرد تا معیار درستی برای شناخت کودکان و تفکیک آن از بزرگسالان به دست آید.در مقاله حاضر ضمن بیان مفهوم لغوی ، فقهی وحقوقی بلوغ ، تمییز را به عنوان اساس مسئوولیت ونیز رشد را به عنوان ملکه ای که شخص را قادر می کند تا خوب و بد، زشت و زیبا و حسن و قبح را تشخیص دهد ، مورد بررسی قرار می گیرد.
    متعاقب پیروزی انقلاب اسلامی قوانین مربوط به اطفال بزهکار و مسوولیت کیفری آنها تغییر کرد. در قوانین مزبور چند نکته اساسی در مورد مسوولیت کیفری اطفال محل بررسی است :اولا )سن بلوغ وآمادگی برای پذیرش تکالیف و مسوولیتهای قانونی کاملا تغییر یافته است.
    ثانیا )عدم مسوولیت اطفال صریحا به عنوان یک اصل پذیرفته شده است.
    ثالثا )اطفال در موارد استثنایی و بنا بر دلایل خاص عقلی یا نقلی مسوول شناخته می شوند. بعلاوه در شرایط خاصی عاقله طفل مسوولیت جبران خسارت جرایم طفل را بر عهده می گیرد.
    کلیدواژگان: اطفال، مسوولیت، مسوولیت کیفری اطفال، بلوغ، مکاتب حقوقی جزا
  • مژگان کثیری، گلاویژ الماسی صفحه 149
    مجازات های بدنی با وجود مخالفت های فراوان با آن در حقوق بین الملل، تاکنون در حقوق کیفری ایران رعایت و لازم الاجرا است، اما همواره دلایل متعددی برای منع و چالش های اجرایی این نوع مجازات ها در حقوق بین الملل آن ها بیان شد که از جمله آنها، نامتناسب بودن این مجازات ها، تحقیر کنندگی آنها، خلاف کرامت و حقوق بودن این مجازات است. از این رو همواره تعدیل این مجازات ها با بهره گیری از اصول و قواعد حقوقی و فقهی مورد توجه قرار گرفته که در ادامه بدان خواهیم پرداخت. در مجموع به نظر میرسد که بین حقوق بین الملل و حقوق کیفری ایران فاصله و اختلاف زیادی در خصوص حقوق بشری بودن مجازات ها وجود دارد که نیازمند توجه و اصلاح قانون گذاران وتعدیل و کاهش موارد اجرای مجازات های بدنی است.
    کلیدواژگان: تعدیل مجازات، حقوق کیفری، بهینه سازی، مجازات های بدنی، حبس
  • مهناز غضنفری، رضا نقوی صفحه 173
    زمانی کشورها برای پیش برد اهداف خود به زور متوسل می شوند واز اصول دیپلوماتیک روی برمی گردانند و یا هنگامی که این اصول دیگر پاسخگو روابط این کشورهانیست و دول چه برای دفاع از منافع خود یا جهت پیشبرداهداف گوناگون خود از زور استفاده می کنند آن هنگام است که جنگ به وقوع می پیوندد وآثار زیانبار خود را نمایان می کند و تمامی عرصه های دول متخاصم را درگیر می کند جنگ و توسل به زور در جامعه بین المللی یکی از عوامل اصلی مخرب روابط، بین اعضای جامعه بین المللی بوده است و مانع زندگی مسالمت آمیز دولتها با یکدیگر می شود و نیاز به صلح و آرامش را که یکی از نیازهای ذاتی جوامع بشری است با مخاطره رو به رو می سازدجنگ بر اساس عرصه ای که در آن به وقوع میپیوندد با عنوان جنگ زمینی،جنگ هوایی و یا دریایی تقسیم بندی می شود که درتمامی این جنگ ها بر اساس قواعد حقوق بشر دوستانه اصولی را باید رعایت شود اما آنچه در این نوشته در پی آن هستیم در درجه اول جنگ های هوایی هستند که اجمالا به معرفی آن پرداخته می شود اما مساله اساسی دولت هایی هستند که در طول نبردهای هوایی مواضع بی طرف دارند، وباید به این مهم پرداخته شود که دول بیطرف در طول نبردهایی هوایی چه حقوق و تکالیفی دارند که باید رعایت کنند غالبا هر کشوری به هنگامی که در مقابل یک درگیری مسلحانه قرار می گیرد باید میان شرکت یا عدم شرکت در آن درگیری، یعنی میان جنگ و بی طرفی یکی را انتخاب کند.
    کلیدواژگان: جنگ های هوایی، حقوق بشر، بی طرفی در جنگ ها
  • سیدمحسن اسماعیلی، نساء زاهدی صفحه 186
    با توجه به شکل گیری تظاهرات و اعتراضات گسترده در سال 2010 میلادی در برخی کشور های آفریقایی و عربی خاورمیانه از قبیل تونس، مصر و لیبی، لذا این روند به سرعت به کشور همسایه ی جمهوری اسلامی ایران یعنی سوریه سرایت کرد.
    نظر به اینکه کشور سوریه از موقعیت ژئوپولیتیکی خاصی برخوردار بوده و در محور مقاومت قرار دارد و همچنین نقطه ی اتصال و ارتباط ایران با حزب الله لبنان می باشد، لذا تحولات این کشور به شدت مورد توجه سیاست گذاران جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و باعث تغییر نگرش و تغییر سیاست خارجی ایران در منطقه و سوریه گردید. از آنجا که کشور سوریه از اهمیت خاصی در منطقه برخوردار بوده و نقطه اتصال کشورهای خاورمیانه به ترکیه و اروپا بوده لذا تحولات این کشور مورد توجه کشور های غربی و عربی قرار گرفته و این کشور به جولانگاه سیاسی کشورهای ذی نفوذ منطقه تبدیل شده و باعث تقابل منافع ایران با کشور های همسایه از قبیل عربستان، قطر و ترکیه گردید که این روند روز به روز رو به وخامت گذارده و در واقع تحولات سوریه به نوعی تبدیل به جنگ نیابتی کشور های متخاصم منطقه و آمریکا علیه منافع اقتصادی، سیاسی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران شده است.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، روابط بین الملل، روابط فراملی، کشورهای خاورمیانه، سوریه، ترکیه
  • محمدرضا سلطانی صفحه 212
    زنان که نیمی از پیکره اجتماعی را تشکیل می دهند با نقش های متعدد خود در خانواده، بویژه نقش مادری بیشترین تاثیر را در شکل گیری یک خانواده سالم دارند. ایشان رکن مهمی در ایجاد آرامش و تربیت پسران و دختران امروز و پدران و مادران فردا دارند؛ انحرافات اجتماعی بویژه انحرافات زنان، سلامت و امنیت روانی - اجتماعی و حتی سیاسی - اقتصادی جامعه را تهدید می کند. جامعه برای بقاء و پایداری خود بایستی تدابیر مناسبی برای جلوگیری از انحرافات زنان بزهکار و اقدام هایی برای بازپروری آنان به عمل آورد و این امر جز از طریق شناخت دقیق عوامل زمینه ساز و تشدیدکننده گرایش به انحرافات ممکن نیست. بنابراین، لازم است جهت پیشگیری از وقوع جرم که ناشی از بهم زدن نظم توسط اشخاص است، قواعد و مقرراتی بر روابط آن ها حاکم شود و آن ها ملزم به رعایت آن باشند و در صورت عدم رعایت، متخلف شناخته شده، و با ضمانت اجراهای خاصی در قالب مجازات و اقدامات تامینی مواجه گردند. در این میان بررسی وضعیت زنانی که بدلیل رعایت نکردن حقوق دیگران و انجام اعمال ضداجتماعی عنوان مجرمانه می گیرند حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: تکرار جرم، جرایم و مجازات ها، اصل فردی کردن مجازات، بزهکار
  • ژیلا محمودی صفحه 240
    در شکل گیری حقوق پزشکی دو عامل اخلاق و مذهب نقش چشم گیری ایفا می کنند.دو نیرویی که بی گمان باید در زمره نیروهای سازنده حقوق آورد؛ نیرویی که همیشه کارساز و پرتوان است و گاه بر همه عوامل دیگر غلبه می کند. در میان قواعد حقوقی موجود نیز بسیار است آنها که به اصول اخلاقی و مذهبی بیش از عوامل اقتصادی ارتباط دارد. مسئولیت پزشکی، عبارت است از مسئولیت قضایی، قانونی، حقوقی و کیفری پزشک یا خدمات دهنده درمانی دربرابر بیمار یا دریافت دارنده خدمات درمانی، در رابطه با هرگونه کوتاهی و خطا، اعم از عمدی و سهوی در درمان یا اقدامات درمانی و افشاء اسرار و اطلاعات پزشکی بیمار.در این نوشتار ابتدا به تعریف مسئولیت و بررسی سیر تحولی حقوق پزشکی به طور کلی پرداخته شده است. سپس به بیان ماهیت و چیستی مسئولیت پزشکی و اقسام آن به عنوان مبحث اساسی و مهم در حقوق پزشکی می پردازیم.در ادامه به ارتباط مابین اخلاق و حقوق پزشکی وهمچنین فقه وحقوق پزشکی اشاره شده و در بخش انتهایی در دو فصل مطالبی پیرامون گستره قوانین در حیطه پزشکی و مبنای آن ها در دو دوره زمانی باستان و معاصر در ایران بیان شده است و در نهایت با جمع بندی کلی به پایان این پژوهش و مقاله می رسیم.
    کلیدواژگان: مسئولیت، مسئولیت پزشکی، مجازات، ایران باستان، مسئولیت کیفری
  • میثم رضوانیان صفحه 263
    در ابتدا آنچه به نظر می رسد در این قانون مورد پذیرش واقع شده،مسئولیت قراردادی است. در واقع عرضه کننده با فروش خودرو و با ارائه ضمانتنامه به خریدار متعهد می شود هر گونه نقص وعیبی که در خودرو وجود داشته یا در نتیجه استفاده معمول از خودرو بروز نموده و کلیه خسارات وارده به مصرف کننده و اشخاص ثالث را جبران نماید.این نظر در مورد خریدار اول که در رابطه مستقیم با عرضه کننده قرار دارد قابل اعمال است اما در فرضی که زیاندیده طرف معامله نبوده و صرفا مصرف کننده کالای معیوب باشدیا شخص ثالثی باشد که در اثر عیب کالا خسارت دیده است، استناد به قواعد مسئولیت قراردادی تقریبا ناممکن است ودعوی مسئولیت مدنی منوط به اثبات تقصیر عرضه کننده(خوانده) است ومطالبه خسارت ناشی از عیب کالا ازعرضه کننده ای که از عیب کالای خود آگاه نبوده و تقصیری مرتکب نشده مطابق قواعد سنتی مسئولیت مدنی امکان پذیر نیست.
    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری، ایران خودرو، سازندگان خودرو، قطعات خودرو، مسئولیت مدنی، تقصیر
  • مهدی شهرکی صفحه 281
    مباحث حساس جرم شناسی، برخوردی است که نظام کیفری با اطفال بزهکار می کند.به دلیل اهمیت سن کودکی و نوجوانی و تاثیری که این دوران درساخت شخصیت آینده کودک می گذارد و همچنین با توجه به اینکه کودک و نوجوان با بزرگسالان از نظر توان جسمی و روانی تفاوت هایی دارد، واکنش نظام کیفری به بزه این قشر اهمیت زیادی دارد. تعیین سن کودکی، مجازات ها و مسئولیت های کیفری وی در جامعه مانند دیگر قوانین کشور، با استخراج از شرع مقدس صورت می گیرد. اما با توجه به مقتضیات زمان و البته فتوای فقها تغییرهایی در این مقررات رخ داده است که در مقررات جدید قانون مجازات اسلامی بازتاب داشته است. با این تغییرها، علاوه بر اینکه اصل چهار قانون اساسی مبنی بر اینکه «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزایی مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر این ها باید براساس موازین اسلامی باشد» رعایت می شود، مقررات کنوانسیون حقوق کودک که با تصویب مجلس در حکم قوانین داخلی می باشد و مقتضیات و ضرورت های زمان نیز مورد توجه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: کیفر شناسی، قانون مجازات اسلامی، قانون جزایی، مجازات و کیفر
  • راضیه نجفی، محدثه یحیی پور صفحه 299
    حکم جواز تعزیر و تادیب اطفال مغایرت و تعارضی با حدیث رفع قلم و عدم مسئولیت کیفری آنها ندارد. به بیان دیگر از آنجایی که حقوق کیفری اسلام، نظام عقلانی و سیاست سنجیده ای دارد در رابطه با اطفال بزهکار راه میانه ای را برگزیده است ؛ نه اطفال را به طور کلی از هرگونه مسئولیتی معاف داشته و نه برای آنان مسئولیتی مانند افراد بالغ در نظر گرفته است؛ بلکه تعیین میزان مسئولیت کیفری در این نظام حقوقی جامع با توجه به شرایط جسمی و روحی اطفال و میزان شکل گیری قوه تمیز در آنهاست. از این رو دین اسلام در قوانین جزایی خود، با توجه به اهمیتی که مسئله بزهکاری اطفال و اصلاح آنان درآینده فرد و جامعه دارد، اتخاذ بعضی از تدابیر امنیتی و تربیتی و حتی اجرای برخی تنبی هات و اقدامات تامینی ملایم را در مورد او ضروری دانسته و به اعمال برخی از تادیبات و تنبی هاتی چون سرزنش ، توبیخ ، ضرب و... در مورد آنها دستور داده است. علاوه بر این، در فقه امامیه مجنون فاقد تکلیف و مسئولیت است، این قرائن دلیل بر این است که حد در روایات شامل تعزیر نمی شود و روایاتی که رعایت مصلحت در اجرای تعزیر را لازم می شمرد، این روایت را مقید می سازد. در نتیجه حکم دوم سقوط منحصر به حدود مصطلح می گردد، دلیل دیگری هم در این مسئله وجود ندارد، بنابراین تعزیر با عروض جنون ساقط می شود.
    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری، طفل، مجنون، فقه امامیه
  • سیده الهام طاهانی نژاد نوبری صفحه 327
    حق مالکیت، حق طبیعی افراد بشر در صحنه زندگی اجتماعی است و به عبارتی تامین کننده آزادی فطری اوست. وظیفه دولت ها و حکومت ها این است که در همه اعصار و زمان ها این حق را مقدس شمارند و قوانینی وضع کنند که حافظ این حق باشد. در ایران نیز با توجه به صبغه دینی، این حق از جایگاهی بسیار والا برخوردار است اما اغلب موارد دولت ها برای پیشبرد اهداف عمومی خود نیازمند به املاک و اراضی اشخاص خصوصی می باشند، وزارت نفت که نهادی است با اهداف عام المنفعه، از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین ممکن است در راه تحصیل و تملک اراضی از سوی دولت، تعارضاتی با حقوق مالکانه اشخاص به وجود آید. درباره حقوق حاکم بر اراضی و حریم در صنعت نفت و گاز، قوانین مهمی از جمله اساس نامه شرکت ملی نفت ایران مصوب 1356 و هم چنین لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی مصوب 1358، وجود دارند. تفاوت دیدگاه قانونگذار در این دو قانون به جهت تقدم و تاخر زمانی و هم چنین تفاوت نگرش، تناقضات و تعارضات مهمی را در تحصیل اراضی به وجود آورده است. نگاهی دقیق و موشکافانه به بحث مالکیت، ابعاد و مبانی آن به عنوان شالوده این موضوع و بیان تعارضات و تناقضات در قوانین مذکور و هم چنین ارائه پیشنهادات و راهکارها، می تواند گامی بلند در جهت رفع ابهامات موجود و تولید دانش نوین در قانون تحصیل اراضی باشد.
    کلیدواژگان: تحدید مالکیت، اراضی، حقوق عمومی، حقوق خصوصی، مالکیت
  • محسن احمدی صفحه 343
    عصرحاضر را باید تلفیقی ازارتباطات و اطلاعات دانست. عصری که بشر درآن بیش ازگذشته خود را نیازمند به داشتن اطلاعات و برقراری ارتباط برای کسب اطلاعات مورد نیازمیباشد.امروزه با دراختیارداشتن فناوری اطلاعاتی و ارتباطی مختلف و پیشرفته،امکان برقراری سریع ارتباط و تبادل سریع اطلاعات بیش ازپیش میسرگردیده است. افراد درهرکجا که باشند میتوانند آخرین اطلاعات مورد نیاز خودرا درهرزمینه ای دریافت میکنند. اما بی شک- بیشترین تاثیر پدیدآمدن فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی برمحیطهای آموزشی بوده است. کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات درآموزش سبب شده است تا محیط آموزشی به سوی مجازی شدن سوق پیدا کند.این امرسبب می شود تا ارتباطات میان افراد به منظورآموزش و گسترش دانش به گونه ای فزاینده ازطریق رایانه امکان پذیرشود. با ظهور و گسترش اینترنت- این رسانه به عنوان یک مکمل جهت تامین نیازهای اطلاعاتی و آموزش مورد استفاده قرارگرفت. با توجه به نقشی که کتابخانه ها باید درامرآموزش ایفا نمایند بدیهی است با دارا بودن امکانات پیشرفته تر-منابع اطلاعاتی بسیار غنی تری را نسبت به گذشته فراهم میکنند و جهت آموزش افراد دراختیار آنها قرارمیدهند. فراهم کردن وب سایتهای اینترنتی و پایگاه های اطلاعاتی- کتابخانه ها را به یک محیط مجازی و دیجیتالی جهت تبادل اطلاعات تبدیل کرده است که نقش آموزشی آن بیش ازپیش دراین محیط نمایان میشود.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، نظام قانونی، فناوری اطلاعات، نظام آموزشی، تبادل اطلاعات
  • محمد رسول نصرتی صفحه 361
    اماره تصرف یکی از شایع ترین ادله اثبات مالکیت است، به خصوص در مالکیت اموال منقول که اغلب موارد انتقال آنها با دادو ستد انجام می شود و تنظیم سند مرسوم نیست. اما می دانیم که درجه اعتبار اماره از سایر دلایل کمتر است و در صورت تعارض با ادله دیگر از جمله اقرار و سند و شهادت تاب مقاومت ندارد و حکومت با دلیل است. به همین علت است که قانونگذار در ماده 35 قانون مدنی بعد از اینکه تصرف به عنوان مالکیت را دلیل مالکیت دانسته در ادامه مقرر داشته: مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. تا این تصور ایجاد نشود که اعتبار این فرض قانونی به اندازه سایر ادله اثبات می باشد. این امر زمانی که در مفاد اماره و سایر ادله وحدت زمانی وجود دارد امری بدیهی و اثبات شده است،اما گاهی این وحدت زمانی وجود ندارد.در فرض مسئله ما دلیل به مالکیت سابق بر میگردد و اماره تصرف به مالکیت فعلی. اینجاست که تردیدها شکل گرفته و نظرهای مختلفی بیان شده است عده کثیری از علمای حقوق بر این عقیده اند- که قانون مدنی نیز این اصل را پذیرفته -اثبات مالکیت سابق نمی تواند با اماره تصرف معارضه کند و تصرف کنونی مقدم است در مقابل گروه اندکی از علمای حقوق ازجمله دکتر کاتوزیان بر این عقیده اند که تصرف زمانی دلیل مالکیت است که سابقه ملکیت آن معین نباشد. در موردی که مالکیت سابق کسی مسلم باشد، متصرف کنونی نمی تواند در برابر او نیز به تصرف خود استناد کند.در چنین حالتی، متصرف باید ثابت کند که ملک به وسیله یکی از اسباب قانونی به او منتقل شده است (کاتوزیان،1386، ص201 ) که آنها را در ادامه ذکر کرده و مورد نقد و بررسی قرار می دهیم.
    کلیدواژگان: تصرف کنونی، مالکیت سابق، قاعده ید، استصحاب
  • محمد ثمری صفحه 389
    فرد مبتلا به اختلال روانی ، به عنوان شهروند عادی از یک سو و به عنوان فردی که ممکن است بزهکار شود، مورد توجه قانون گذاران کیفری قرار گرفته است. در بیان قانون گذار ایران، مجانین و افراد مختل المشاعر که مرتکب جرم می شوند؛ به عنوان مجرم، لیکن غیرمسئول در نظر گرفته شده اند.
    سیاست کیفری تقنینی ایران در قبال آن دسته از مبتلایان به اختلالات روانی که می توانند حالت خطرناک به آن معنا که در قوانین کیفری ایران توصیف شده، داشته باشند، مبهم است. آن چه که از بررسی شیوه ی برخورد قانون گذار کیفری ایران با مبتلایان به اختلالات روانی خطرناک به دست می آید؛ آن است که برخوردی منسجم، کارآمد و منطبق با واقعیت های علمی و نیازهای اساسی اینان اتخاذ نشده است و تنها در چند ماده از جمله مواد 51 و 52 قانون منسوخ مجازات اسلامی مصوب 1370 و مواد 1 و 4 قانون منسوخ اقدامات تامینی مصوب 1339 و مواد 95 و 289 و 291 قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 1378 و مواد 149 و 150 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 چند آئین نامه غالبا اجرائی، به طور مبهم و غیرعلمی به موضوع این دسته از بیماران پرداخته است. لذا مطالعه رویکرد قانون گذار کیفری ایران به این دسته از بیماران و نقد آن، جهت به روز کردن سیاست کیفری ایران مهم و اساسی است.
    برخی از اختلالات روانی که در این مقوله موردنظر است عبارتند از: مبتلایان به اختلالات پسیکوتیک (روان پریشی) شامل: (اختلال اسکیزوفرنیا، اختلال اسکیزوفرنی فرم، اختلال اسکیزوافکتیو، اختلال هذیانی، اختلال پسیکوتیک کوتاه مدت،اختلال پسیکوتیک مشترک، اختلال پسیکوتیک ناشی از بیماری جسمانی، اختلال پسیکوتیک ناشی از مواد و اختلالات پسیکوتیک که به گونه ای دیگر مشخص نشده است)، اختلال عقب ماندگی ذهنی، بیماران مصروع، حالات دلیریوم، زوال عقل، اختلال های مرتبط با مواد و...
    کلیدواژگان: قانون کیفری ایران، قانون مجازات اسلامی، اختلالات روانی، حالت خطرناک، DSM، IV
  • نفیسه باقری صفحه 422
    آزار جنسی بحثی است که امروزه در بسیاری از کشور ها مورد توجه قرار گرفته است چرا که قربانیان این نوع جرایم اغلب کودکان و بانوان به ویژه شاغل در محیط های اجتماعی می باشند . در قانون کشور ایران تعریف دقیقی از آزار جنسی و مصادیق آن ارائه نشده است . در این پژوهش که از شیوه تحلیل و توصیف با ابزار کتابخانه ای با رویه فیش برداری انجام شده ، سعی شده که در جهت پاسخ به پرسش راه های اتخاذی هنگام مواجهه با آزار جنسی چیست ؟ بر آمده و با توجه به مواد قانونی سعی در پیدا کردن مصادیق آن بر آییم خصیصه کلی بودن قانون و گاه ابهام، اجمال، تعارض و یا سکوت قانون، ضرورت تفسیر را ایجاب می کند قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری نیز عاری از موارد فوق الذکر نمی باشند. که در نهایت به ارائه نتیجه گیری و پیشنهادات می پردازیم.
    کلیدواژگان: آزار، جنسی، زنان، کودکان، پیشگیری ار جرایم، قانون مجازات اسلامی، جرایم جنسی
  • الهام قمی اویلی صفحه 438
    متهم و حقوق او همواره از مهمترین مباحث مربوط به آیین دادرسی کیفری بوده است که امروزه اهمیت زایدالوصفی پیدا نموده است و از جمله مهمترین مولفه های حقوق و آزادی های فردی در جوامع است. در نوشتار پیش رو این حقوق و تضمینات آن در قانون جدید مورد بحث وبررسی قرار گرفته است و نقاط ضعف و قوت قانون جدید در این زمینه را واکاوی نموده است .ضرورت رعایت اصل دادرسی عادلانه و منصفانه ایجاب می نماید که حقوق دفاعی متهم در فرآیند دادرسی کیفری رعایت گردد و الزاماتی از این حیث برای ضابطین و مقامات قضایی مقرر گردد تا با تفسیرهای سلیقه ای حقوق متهم پایمال نگردد. در راستای همین ضرورت ها قانونگذار در تصویب قانون جدید آیین دادرسی کیفری به حقوق دفاعی متهم بیشتر توجه نموده و قانون جدید در این زمینه دارای تحولات و نوآوری های مثبتی می باشد که از جمله آن ها می توان به پذیرش صریح و شفاف حق سکوت برای متهم به عنوان یکی از حقوق دفاعی وی، پذیرش حق تماس متهم با خانواده و بستگاه خود، حق داشتن وکیل و تفهیم این حق به متهم از همان ابتدای تحت نظر قرار گرفتن وی و... اشاره نمود که گام های مهم و مثبتی در راستای رعایت حقوق دفاعی متهم محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: حقوق متهم، ضابطین دادگستری، متهم، آیین دادرسی کیفری
  • آریا عزیزی صفحه 460
    از دیدگاه اسلام آن نظام حقوقی درست، استوار و شایسته حکومت بر زندگی انسان ها است، که بنیادی الهی داشته باشد، و چون خدا – خالق بشر آن را خود ترسیم می کند، پس قادر است که قواعد و مقررات حقوقی را درست هماهنگ با مقتضای طبیعت بشر قرار بدهد؛ و باز چون قوانین طبیعی تغییر ناپذیر و ثابتند، ما نیز در زمینه مقررات حقوقی الهام یافته از فطرت، با مقرراتی ثابت سر و کار خواهیم داشت. تردیدی نیست که حقوق بین الملل اسلامی به معنای مقررات کلی حاکم بر روابط بین المللی یک کشور مسلمان، عمدتا در دوره ده ساله زندگی سیاسی پیامبر بزگوار اسلام در مدینه، تکوین یافت. اولین دولت اسلامی با هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به مدینه شکل گرفت . پیامبر اکرم با پیمان مدینه جمعیت دولت خویش را مشخص کرد مسلمانان و یهودیان اعضای اولیه جمعیت شدند با فتح مکه برخی سرزمینهای دیگر و مسلمان شدن مردم آن سرزمینها جمعیت مسلمان دولت اسلامی افزایش یافت و با نزول سوره توبه و تشریع پیمان ذمه عضویت پیمانی در دولت اسلامی افزون بر یهودیان مدینه سایر اهل کتاب را نیز شامل شد. به این ترتیب با تاسیس دولت اسلامی در مدینه نهاد تابعیت نیز به وجود آمد . این تابعیت بر یکی از دو معیار ایمان یا پیمان استوار بود. لذا یکی از مبانی تقسیم بندی جریان های سیاسی و فکری در قرآن، ایمان و بی ایمانی افراد و جناح های فکری و سیاسی است. از این رو فقها کشورها را به لحاظ موضعی که در برابر اسلام اتخاذ می کنند ، به عنوان «دار»یاد کرده و هر داری را مبین همان حالتی قرار داده اند که مردمشان از نظر عقیدتی و سیاسی برای خود برگزیده اند . در شناسایی کشورها نیز اسلام در سه زمینه عمده به آن توجه دارد؛ قدرتی مشروع و برحق است که بر اساس معیار اسلام باشد، قدرت مورد نظر مشروع است اما به لحاظ قانونی و النهایه رژیم حاکم بر آن حتی فاقد همین مشروعیت قانونی نیز باشد و فقط به جهت اضطرار ناگزیر از شناسایی کشور مربوطه باشد . البته ضرورت شناسایی از دیدگاه اسلام و معاصر نیز متفاوت است به جهت اینکه در اسلام، شناسایی تا رفع ضرورت ادامه دارد، در حالیکه در بین ملل معاصر چنانچه منافعی در برداشته باشد، حتی این شناسایی توسعه و ادامه نیز پیدا می کند.
    کلیدواژگان: شناسایی، دولت، حکومت، شناسایی دوژوره، دوفاکتو، شناسایی صریح، شناسایی ضمنی
  • رضا روزبه صفحه 488
    اقتضای قاعده در معاملات آن است که آثار عقود بلافاصله پس از انعقاد ظاهر شده و هیچیک از طرفین به سادگی نتواند با بر هم زدن آن، به حق ناشی از عقد که برای طرف دیگر در مورد معامله ایجاد شده است، لطمه ای زده یا بنحوی متعرض آن شود. با این وجود در قانون مواردی پیش بینی شده است که برای جلوگیری از تضرر احد متبایعین و یا بنا به مصلحتی دیگر و به طور استثنایی عقد منحل شده، وضعیت قبل از آن اعاده می گردد که از جمله این موارد خیار شرط می باشد. خیار شرط که به لحاظ اهمیت و نقشی که در زندگی، قراردادها و معاملات دارد، مورد توجه روز افزون شارع مقدس و قانونگذارن کشورهای اسلامی از جمله فقه امامیه و قانون مدنی ایران قرار گرفته است. موضوع خیار شرط در عقود اسلا می قابل اعمال و حداقل قابل بررسی است. به عبارتی دیگر؛ خیار شرط را می توان از نظر امکان وجود خیار شرط در ایقاعات، امکان وجود خیار شرط در عقد جایز و امکان وجود خیار شرط در عقد لازم مورد بررسی قرار داد.
    کلیدواژگان: خیار شرط، عقد لازم، فقه امامیه، ایقاع، انحلال عقد
  • الهام قمی اویلی صفحه 504
    بزه دیدگی ثانویه مفهومی است که از یک طرف به بزه دیده غیرمستقیم وآنچه در بزه دیده شناسی ثانویه مطرح می شود نزدیک است وازسوی دیگر، به بزه دیدگی ناشی از رویه قضایی اطلاق می شود. مشارکت جامعه محلی به عنوان رویکرد نوین مکتب عدالت ترمیمی در تلاش است تا به وسیله اقدامات موجود در سیاست جنایی مشارکتی، راهکار پیشگیرانه اجتماعی را برای بزه دیدگی ثانویه تبیین نماید. مشارکت مدنی در پیشگیری از بزه دیدگی ثانویه باعث ترمیم بزه دیده و تغییر وضعیت بزه دیده و بزه کار می شود. مشارکت جامعه مدنی وحمایت درسیاست جنایی مشارکتی، دارای مصادیق مختلفی است. اصولا در پیشگیری از بزه دیدگی ثانویه، انتظار می رودکه تمامی نهادهای جامعه دست به دست یکدیگر داده و حمایت ها یا اقتصادی، پزشکی، عاطفی، تحصیلی، آموزشی و... را صورت دهند. لکن مفهوم مشارکت جامعه مدنی، نسبت به سیاست جنایی مشارکتی، خاص محسوب شده و بیشتر این منظور را می رساندکه منظور از جامعه مدنی، مردم می باشند و برای پیشگیری از بزه دیدگی ثانوی، بیشتریت تاثیر را خواهند داشت. این تحقیق به تبیین نقش جایگاه مشارکت مدنی در پیشگیری از بزه دیدگی ثانویه پرداخته و نقش ، چگونگی و ارزیابی از جایگاه مشارکت مدنی به عمل خواهد آورد.
    کلیدواژگان: مشارکت مدنی، پیشگیری، بزه دیدگی ثانویه، سیاست جنایی مشارکتی
|
  • Mokhtar Dehghan Page 9
    Citizen's participation in neighborhood security and crime prevention, in addition to lowering government spending, will increase the citizen's engagement with neighborhood policing. The vital issues of the advancement of the police, combined with the need for a change in the general principles and method of service (neighborhood policing), the evolution of tools and means of doing business (technology) and changes in society's expectations of police performance (the need for professionalism and accountability), new criteria Police analyzes, plans and decides. Along with the changes in the communities, the organizations responsible for order and security have undergone fundamental changes in philosophy, goal, strategy, tactics, and structure since the early genesis of these organizations. This issue is more important in the police force in order to have the most interaction with people and other social institutions. In this paper, we are going to explore the role of neighborhood police in crime prevention through a descriptive-analytical method.
    Keywords: order, security, prevention, crime, neighborhood police
  • Nasrollah Heidarinezhad Page 29
    Today's discussion of information technology and communications, which is a clear manifestation of this information exchange space (cyberspace), has paved the way for criminal scientists to address the misuse of the information exchange space.
    One of the most striking and striking phenomena of the twenty-first century is the emergence of cyberspace or virtual space, with abusive abuses leading to predictions of criminal measures in this area. But given the many problems facing criminal law, the policy of preventing these crimes is the most appropriate criminal policy measure. In the meantime, precautionary prevention is one of the most important and practical measures, but this prevention has limitations, including violations of human rights standards. The nature of cyberspace is such that it manifests as much freedom of speech and the free flow of information as possible, as well as with the facilities provided to provide a variety of secure communications, has somehow taken the step of protecting the privacy of individuals. But precautionary measures against cybercrime, in some cases, will undermine the rights of individuals. In this paper, it has been attempted to explain the challenges of these measures to human rights by explaining various types of cybercrime prevention measures.
    Keywords: Situational Prevention, Cybercrime, Human Rights, Freedom of Expression, Privacy, Stream of Freedom of Information
  • Neshat Habibi Ghobadian Page 45
    One of the examples of civil liability could be considered to be damages, which is often discussed in the area of ​​non-contractual liability. Given that the damages are from the functions of the hearing, in the laws of. D M Materials are dedicated to it. The procedure for dealing with damages with emphasis on the judicial procedure that we have assigned to our title is unobtrusive to anyone, because the processing of claims in judiciary requires a variety of costs that are, to a certain extent, the principle of being free. Judges in Islam are subject to debate that these costs can be debated in the form of damages. According to Article 515 of the Criminal Code. Ah D M Claiming the right to claim damages arising from the proceedings, including the costs of the proceedings and the right of the attorney, and the costs necessary to prove the dispute or defense, while filing the main application or proceeding, or independently of the defendant, and There is also a right for the defendant to claim damages if the claimant is unlawful. Approving Article 515 of the CG. Ah D M It is a follow-up to the precedent that is explored in this paper by exploring the progressive stance of the legislature and judicial process. In reviewing the judicial process from the judiciary, including the Supreme Court, the unanimity of the Supreme Court of the Supreme Court, the advisory opinions of the General Directorate for Legal Affairs and the drafting of the judiciary, and, finally, the judge's views, which are collectively known as the pillars of the judicial process of the country. , It is concluded that the claim for damages in the court in which the main petition is raised, but if, after the issuance of the verdict is definitive and independently raised, it should be raised in the court of residence.
    Keywords: court proceedings, court, prosecutor's office, legal proceeding, right to appeal, decree
  • Milad Mivehyan Page 69
    Mediation or, in other words, mediation and mediation is one way of resolving a dispute in which a third party, mediator, helps the parties to a dispute in reaching an agreement. Mediation may not result in mutual agreement between the parties and, if successful in reaching an agreement, its provisions are usually determined by the parties themselves. Parties to the dispute may be countries, organizations, groups, individuals or anyone else who will benefit from mediation. They should consider the mediator as a neutral person. Mediation applies to a variety of issues, including business, legal, diplomatic, work, and family issues. In mediation, unlike arbitration and expert assessment, third party consideration is unnecessary for the parties. It is also an intermediary to make it possible for the parties to negotiate and to find out the exact cases of disagreement and to reach the best possible solution. More mediation is useful in complex disputes that require unofficial dialogue between the parties. The speed and cost of mediation is less than the benefits of this method of resolving disputes over the process of arbitration and litigation in the judiciary. Now the issue of mediation status is discussed in the separate section. In the first section, "Criminal mediation and long-standing dispute resolution mechanism," and the second part, "Mediation in criminal cases," and in the third part, "The role of mediation in the litigation chapter and responding to violations of norms in texts." Islamic jurisprudence, and in the fourth section, the "Mediation troubles".
    Keywords: mediation, criminal procedure, disputes, restorative justice
  • Mir Heydar Mir Naghizadeh, Ali Cheraghi Page 79
    The principle of reduction of damages is that the victim of the breach of the contract is obligated to take the necessary measures to reduce or prevent the spread of damages caused by a breach of contract or another adverse reaction to it. The most appropriate rule that can justify the principle of coping in Islamic jurisprudence and, consequently, the rights of Iran, is the well-known jurisprudential rule of "lazarar and lazarar fi 'al-Islam"; with the explanation that if it is the duty of the person to deal with damages, Which is subject to damage, do not charge, the lack of this warrant and duty will be detrimental and, therefore, we will give judgment to this assignment. Although this rule has not been explicitly enacted in Iran's laws, it is admissible under reference to Article 167 of the Constitution by referring to jurisprudential texts. Also, the Iranian legislator, in some cases, has accepted this rule implicitly in legal texts. Therefore, this article seeks to find out that the points that are generally discussed in the jurisprudence of the Imamiyah, and are discussed in very narrow terms in the Iranian laws, and that lawyers and jurisprudents have generally not answered one issue in a similar way. Detailed, detailed, and cohesive, and to match the issues in order to help improve the quality of the content contained in the text of the Iranian laws that are vague and obscure and provide the necessary solutions.
    Keywords: Reduced Damage, Contract Violations, Damaged, Civil Responsibility
  • Mokhtar Fatahi Page 99
    The computer crime law passed in 2009 is one of the most complete laws in the field of computer and cybercrime. The law in Chapter 1: Offenses against the confidentiality of data and computer and telecommunications systems, including unauthorized access, unauthorized listening, computer spyware, in Chapter 2: Offenses against the integrity of data and computer systems and Telecommunications; computer forgery; destruction and disturbance of data or computer and telecommunication systems; Chapter 3: Computer theft and fraud in Chapter 4: Crimes against Chastity and General Ethics; Chapter 5: Hatters of Dignity and Publication Lies and in the seventh chapter other crimes are criminalized.
    Keywords: computer crime, computer, cyber space, data, punishment
  • Mahboubeh Kohzadi Baseri Page 121
    The statistics show that the age group of 15 to 24 years is more delinquent than the others, and since the majority of our population is made up of children and adolescents, this is important to be considered by the researchers.One of the most important issues in punishment for criminal children is the issue of puberty. Maturity is the end of childhood and the beginning of a new stage in human life. Therefore, it is necessary to examine its concept and characteristics in order to provide a proper standard for recognizing children and distinguishing them from adults.In the present article, while expressing the lexical, jurisprudential and lawful concepts of puberty, examined the distinction as the basis of responsibility and growth as the queen who enables a person to identify good and bad, ugly and beautiful and good and evil. Takes.
    Following the victory of the Islamic Revolution, the rules of criminal offenders and their criminal responsibility changed. In the above rules, a few basic points about the criminal responsibility of children in the area are being investigated.Firstly, the age of puberty and the ability to accept homework and legal responsibilities have changed completely.Secondly, the lack of responsibility of children is explicitly accepted as a principle.Thirdly, children are identified as being responsible for exceptional circumstances and for particular intellectual or cognitive reasons. In addition, under special circumstances, the child will be responsible for the child offenders.
    Keywords: Pediatric, Responsibility, Criminal Responsibility, Maturity, Criminal Law Schools
  • Mojhgan Kasiri, Galavijh Almasi Page 149
    Despite the many opposition to international law, physical punishments have been enforced in Iran's criminal law, but there have always been several reasons for the prohibition and impediments to the enforcement of such sentences in their international law, including the disproportionate nature of the punishment Their humiliation is contrary to the dignity and rights of this punishment. Therefore, the moderation of these penalties has always been taken into account by utilizing the principles and rules of law and jurisprudence, which we shall continue to consider. In general, it seems that there is a great deal of difference between human rights and international law in international law and criminal law, which requires the attention and reform of legislators and the implementation and reduction of cases of execution of physical punishment.
    Keywords: Adjustment of punishment, criminal law, optimization, physical punishment, imprisonment
  • Mahnaz Ghazanfari, Reza Naghavi Page 173
    When countries resort to force to advance their goals, they rely on diplomatic principles or when these other principles are responsive to the relations of these countries, and governments use force to defend their interests or pursue their various ends. The war broke out and its detrimental effects on all areas of the hostile states. The war and the use of force in the international community has been one of the main destructive factors among the members of the international community and has prevented peaceful living. The governments of each other will be together and will need peace and tranquility, which is one of the inherent needs A human being is at risk. The war is divided according to the area in which it is called, ground warfare, air warfare or maritime warfare, in all these wars, in accordance with humanitarian law principles, but must be respected. What we are looking for in this essay is primarily aerial wars that are briefly outlined, but the main problem is the governments that have neutral positions during the air strides, and should focus on the fact that neutral states throughout What are the salaries and duties of air battles that must be observed? Often, any country when faced with a copper conflict It is up to you to choose between a company or a lack of participation in that conflict, that is, between war and impartiality.
    Keywords: air wars, human rights, impartiality in wars
  • Seyed Mohsen Esmaeili, Dr Nesaa Zahedi Page 186
    Given the widespread protests and protests in 2010 in some Middle Eastern African and Arab countries, such as Tunisia, Egypt and Libya, the process quickly spread to the neighboring country of the Islamic Republic of Iran, Syria.Since the Syrian state has a special geopolitical position and is in the center of resistance, as well as the point of connecting and connecting Iran with Lebanon's Hezbollah, the developments of this country have been highly regarded by the policy makers of the Islamic Republic of Iran and caused a change The attitude and change of Iran's foreign policy in the region and Syria. Since the Syrian people are of particular importance in the region and the point of connection between the countries of the Middle East to Turkey and Europe, the developments of this country are considered by the Western and Arab countries, and this country has become a political destination of the affected countries of the region and contradict Iran's interests came from neighboring countries such as Saudi Arabia, Qatar, and Turkey, which has been deteriorating, and in fact the developments in Syria have become a war of protest of the hostile states of the region and the United States against the economic, political and national security interests of the Republic Islamic Republic of Iran.
    Keywords: foreign policy, international relations, transnational relations, Middle Eastern countries, Syria, Turkey
  • Mohammad Reza Soltani Page 212
    Women, who make up half of the social fabric, share their roles in the family, especially the maternal role, which has the greatest impact on the formation of a healthy family. He has a key role to play in the calm and education of today's sons and daughters and mothers of tomorrow; social deviations, especially women's deviations, threaten the health and safety of the society, psycho-social and even political-economic. The community must, for its survival and sustainability, take appropriate measures to prevent the deviance of women offenders and measures to rehabilitate them, and this is not possible except through a thorough understanding of the underlying factors and intensifying the tendency to deviate. Therefore, in order to prevent the occurrence of a crime caused by disrupting the order by individuals, rules and regulations governing their relations are necessary and they are obliged to observe it and, in case of non-observance, the offender is known, and with the guarantee of certain performances in The format of punishment and measures to be met. In this regard, it is important to examine the status of women who are considered as criminal offenders for not observing the rights of others and carrying out antisocial acts.
    Keywords: Repetition of crime, crimes, punishments, principle of individual punishment, offender
  • Jhila Mahmoudi Page 240
    In the formation of medical law, two factors of morality and religion play a significant role. Two forces that undoubtedly must be among the constructive forces of rights; a force that is always efficient and powerful, and sometimes overcomes all other factors. There are also many existing legal rules that relate to ethical and religious principles more than economic factors. Medical liability is the legal, legal, or criminal liability of a physician or healthcare provider towards a patient or receiving a health care provider in relation to any shortcomings and errors, whether deliberate and inadequate in treatment or treatment, and the disclosure of secrets and information Patient medicine. In this essay, the definition of responsibility and the review of the development of medical law in general have been discussed. Then, we will address the nature and the nature of medical responsibility and its types as a fundamental and important topic in the field of medical law. The relationship between ethics and medical law, as well as jurisprudence and medical law is mentioned, and in the last section in two sections, we discuss the scope of the laws in The field of medicine and its basis have been expressed in two ancient and contemporary periods in Iran, and finally we will conclude with the general conclusion of this research and article.
    Keywords: responsibility, medical responsibility, punishment, ancient Iran, criminal responsibility
  • Meysam Rezvanian Page 263
    At first, what appears to be accepted in this law is contractual liability. In fact, the supplier pledges to the buyer to sell any vehicle with a guarantee that any defects in the car or resulting from normal use of the vehicle will be compensated for any losses incurred by the consumer and third parties. This opinion In the case of the first buyer who is directly in contact with the supplier, it is almost impossible to invoke contractual liability rules in the assumption that the seller is not a party to the transaction and is solely a consumer of defective goods or a third party who has been damaged by the fault of the goods. And the liability of civil liability is subject to proof of the supplier's fault (droid).
    Keywords: Criminal liability, Iran Khodro, car makers, vehicle parts, civil liability, fault
  • Mahdi Shahraki Page 281
    Critical topics are a criminal offense with child offenders. Due to the importance of the age of childhood and adolescence and the impact that this period has on the child's future character, and also on the fact that the child and adolescent with adults are physically and There are differences in mental health, the criminal system's response to the peril of this stratum is very important. Determining the age of his childhood, his punishment and criminal responsibility in the community, as in other laws of the country, is extracted from the sacred religion. But due to the requirements of the time and of course the fatwas of the jurists, there has been a change in the regulations reflected in the new provisions of the Islamic Penal Code. With these changes, in addition to the principle of the four constitutional principles that "all civil laws, civil, financial, economic, administrative, cultural, military, political, etc. should be based on Islamic principles", the provisions of the Convention on the Rights of the Child The child, which is approved by the parliament in accordance with domestic law, and the requirements and necessities of time are also considered.
    Keywords: criminology, Islamic penal code, criminal law, punishment, punishment
  • Razieh Najafi, Mohaddeseh Yahyapour Page 299
    The ruling on the sanction and discipline of children is not in conflict with the hadith and the lack of criminal liability for them. In other words, since the criminal law of Islam, the rational system and the deliberate policy, has chosen a middle ground in relation to delinquent children; no children have been exempted from any liability in the general sense, nor have they been held accountable to adults But to determine the extent of criminal responsibility in this comprehensive legal system, taking into account the physical and psychological conditions of children and the degree to which they are formed in a clean way. Therefore, the Islamic religion in its criminal law, considering the importance of the problem of child crime and their correction in the future of the individual and society, is considered necessary for the adoption of some security and educational measures and even the implementation of some maltreatment punishments and measures. He has ordered some disciplines and punishments such as blaming, rebuking, beatings and ... ordering them. In addition, in Imamieh jurisprudence, Majnoon has no responsibility and responsibility, this reason is that the limit in the traditions does not contain tazir, and the narrations which make it necessary to consider the expediency of performing Tazir is binding on this narrative. As a result, the second judgment is the fall of the uniquely narrow circle, there is no other reason for this issue, so tazir is suppressed with madness.
    Keywords: criminal responsibility, child, insane, Imamie jurisprudence
  • Seyyedeh Elham Tahani Nejad Nubari Page 327
    The right to property is the natural right of human beings on the stage of social life, in other words, the provider of his innate freedom. It is the duty of governments and governments to hang this right at all ages and times and establish laws that protect this right. In Iran, given the religious aspect, this right has a very high status, but most of the states need to own land and lands of private individuals in order to advance their general goals. The Ministry of Oil, which is an institution with general purpose, uses this principle. No exceptions. Therefore, there may be conflicts with the property rights of the people through the acquisition and possession of land by the state. There are important rules on the rights of the land and the privacy of the oil and gas industry, including the statutes of the National Iranian Oil Company of 1356, as well as the bill on the purchase and possession of land approved in 1358. The difference in the view of the legislator in these two laws has led to significant contradictions and conflicts in land tenure due to the timing and the difference in attitude. A careful examination of the property, its dimensions and foundations as the basis for this issue, and the expression of conflicts and contradictions in the above-mentioned laws, as well as the provision of suggestions and solutions, can be a major step towards solving the existing ambiguities and producing modern knowledge in the law of land cultivation Be.
    Keywords: the delimitation of ownership, land, public law, private property, property
  • Mohsen Ahmadi Page 343
    The episode should be a combination of communication and information. The era in which human beings need more than ever to have information and communicate for information purposes. Nowadays, with the use of various information and communication technologies, it is possible to quickly communicate and quickly exchange information more quickly. People can get their latest information in every area wherever they are. But undoubtedly, the greatest impact of the emergence of information and communication technologies has been on the educational environment. The application of information and communication technology in education has led the learning environment to move towards virtualization. This will allow communication between individuals to be developed in order to educate and expand knowledge more easily through computers. With the advent and expansion of the Internet, this medium was used as a complement to meet the needs of information and education. Given the role that libraries need to play in teaching, it's evident that with more advanced facilities, they provide much more richer information resources than the past and provide them with training. Providing web sites and databases-libraries to a virtual and digital environment for the exchange of information, whose educational role is increasingly evident in this environment.
    Keywords: education, legal system, information technology, education system, information exchange
  • Mohammad Rasool Nosrati Page 361
    The acquisition is one of the most common proofs of ownership, especially in the possession of movable property, most of which are transacted with trades, and the customization of the document is not customary. But we know that the degree of credibility of the municipality is less than other reasons, and in the event of conflict with other proofs, such as confession, document and testimony, there is no resistance and the government is reason. That is why the legislator stated in Article 35 of the Civil Code, after assuming possession as ownership, unless otherwise agreed. In order not to create the impression that the validity of this legal assumption is as proven as other proofs. This is obvious and proven when it comes to the provisions of the term and other arguments of unity of time, but sometimes this unity does not exist. In the assumption of our case, the reason is the former ownership and the property is seized to the present property. This is where doubts are formed and different opinions are expressed. A large number of scholars of law are of the opinion that civil law also accepts this principle - the ownership of the former property can not conflict with the title, and the present occupation is preceded by a small group of Law scholars including Dr. Katouzian believe that seizure is a matter of ownership, with no history of ownership. In the case of which the former owner is certain, the present patron can not invoke his capture against him. In this case, the landlord must prove that the property has been transferred to him by one of the legal entities (Katouzian, 2007, p. 201 We will review and review them further.
    Keywords: current seizure, former ownership, iodine rule, asceticism
  • Mohammad Samari Page 389
    A person with mental disorder, as a normal citizen on the one hand and as a person who may be a criminal, has been targeted by criminal lawmakers. In the expression of the Iranian legislator, the guilty people and those who disobey al-Mashair who commit crimes are regarded as guilty, but irresponsible.Iran's policy of criminal penalties for those who have a mental illness that can be described as dangerous in the sense described in Iran's penal code is ambiguous. What is to come from examining the manner in which Iranian criminal lawmakers deal with people with serious psychiatric disorders are that they have not been coherent, efficient, and in line with scientific facts and their basic needs, and only in several articles, including Articles 51 and 52 The Outlawed Islamic Penal Code of 1370 and Articles 1 and 4 of the Outlawed Laws of the Enforcement Measures in 1339 and Articles 95, 289, and 291 of the Code of Civil Procedure of the Public and Revolutionary Courts in Criminal Law, 1999 and Articles 149 and 150 of the Islamic Penal Code, approved in 1392, and Article 13 of the Law The Code of Criminal Procedure, 1392, contains a number of procedural, ambiguous and non-academic texts on this subject. Of patients. Therefore, studying Iran's criminal law legislature approach to this group of patients and criticizing it is essential for updating Iran's criminal policy.Some of the psychiatric disorders that are considered in this category include: psychotic disorders (schizophrenia disorder, schizophrenia disorder, schizophrenic disorder, delusional disorder, short term psychotic disorder, common psychotic disorder, psychotic disorder caused by the disease) Physical, psychotic disorder and psychotic disorders, not otherwise specified), mental retardation, epileptic patients, delirium states, dementia, substance-related disorders, etc.
    Keywords: Criminal Code of Iran, Islamic Penal Code, Mental Disorders, Hazardous, DSM-IV
  • Nafiseh Bagheri Page 422
    Sexual harassment is a debate that has been considered today in many countries because the victims of these types of crimes are often children and women, especially those working in social settings. The law of Iran does not provide a detailed definition of sexual harassment and its implications. In this study, which uses a method of analysis and description with a library tool with a snippet pattern, is it tried to answer the question of how to deal with sexual harassment? Coming to law and trying to find examples, the general nature of the law, and sometimes the ambiguity, conciseness, conflict or silence of the law, require the necessity of interpretation. The Islamic Penal Code and the Criminal Procedure Code are also free from the above They are not Finally, we will give you conclusions and suggestions.
    Keywords: harassment, sex, women, children
  • Elham Ghomi Oveily Page 438
    The accused and his rights have always been one of the most important issues related to the criminal procedure, which has become known today and is one of the most important components of individual rights and freedoms in societies. In the forthcoming article, these rights and guarantees in the new law are discussed and the weaknesses and strengths of the new law in this area. The need to observe the principle of a just and fair trial requires that the defendant's rights in the trial process Penalties should be complied with and thereafter be imposed on the defendants and judicial authorities in order not to override the rights of the accused with the tangible interpretations. In line with this necessity, the legislator, in approving the new criminal procedure law, will pay more attention to the defendant's defense rights, and the new law has positive developments and innovations, including the explicit and transparent acceptance of the right of silence to the accused As one of his defending rights, the acceptance of the right to contact the accused with his family and his right, the right to have a lawyer and the right to the accused from the very beginning of his observation, and ... pointed out that important and positive steps in line with observance Defending rights are considered accused.
    Keywords: accused rights, law enforcers, accused, criminal procedure
  • Arya Azizi Page 460
    From the Islamic point of view, it is a proper, sound and worthwhile legal system of human life that has a divine foundation, and since God - the creator of the human person himself picks up, he is able to correctly align the rules and regulations with the requirements And since natural laws are invariable, we will also be subject to fixed rules in the field of legalized inspirational law. There is no doubt that Islamic International Law was the meaning of the general rules governing the international relations of a Muslim country, mainly during the ten-year period of the political life of the Prophet of Islam in Medina. The first Islamic state was formed with the emigration of the Prophet (peace be upon him and his family) to Medina. Prophet Muhammad proclaimed the population of his government with the treaty of Medina Muslims and Jews were the primary members of the population. By conquering Mecca some other lands and Muslims becoming Muslims of those lands, the Muslim population of the Islamic State increased and by the rebirth of the Surah and the proclamation of a treaty signing a treaty in the Islamic State In addition to the Medina Jews, other people from the book also included. In this way, the establishment of the Islamic State in Medina was also created by the entity of nationality. This citizenship was based on one of two criteria of faith or pact. Therefore, one of the bases for dividing political and intellectual currents into the Quran is the belief and unbelief of individuals and factions and political and political factions. Therefore, the jurists mention countries as "dare" in terms of their position against Islam, and they identify each and every one as their people have ideologically and politically elected. In identifying countries, Islam also focuses on three major areas: a legitimate and legitimate power that is based on the criteria of Islam, the legitimate power is legitimate, but the rule of law, even lawfully, does not even have the same legitimate legitimacy, and only Due to the urgent need to identify the country concerned. Of course, the need for identification from the viewpoint of Islam and contemporary is also different, because in Islam, identification is continued until the necessity is resolved, while in the interest of the contemporary nations, even this identification will develop and continue.
    Keywords: identification, government, government, dojoor identification, de facto, explicit identification, tacit identification
  • Reza Roozbeh Page 488
    The rule of thumb in transactions is that the works of the contract appear immediately after the conclusion of the contract, and neither party can easily distort or distort the right arising from the contract made for the other party in relation to the transaction, To be However, in the law, it has been foreseen that in order to prevent harmful or otherwise unconventional and, in the exceptional case of a dissolution, the situation is reinstated, including the condition of cucumbers. The cucumber is a condition that, in terms of importance and role in life, contracts and deals, has become the subject of increasing attention to the sacred laws and regulations of Islamic countries, including Imamiyya jurisprudence and Iranian civil law. The issue of cucumber is a condition that can be applied and at least verifiable in Islamic contract. In other words, the condition of cucumbers can be considered in terms of the possibility of the condition of cucumber in the yakayah, the possibility of the presence of cucumbers in the contract and the possibility of having the condition of cucumbers in the necessary contract.
    Keywords: Cucumber Condition, Neglected, Imamie Jurisprudence, Aqa, Liquidation
  • Elham Ghomi Ovili Oveili Page 504
    Secondary victimization is a concept that is close to the indirect victim on the one hand and what is happening in the secondary victimology, and on the other hand, it is the victim of a judicial proceeding. Local community participation as a new approach to the School of Restorative Justice is trying to explain the preventive social strategy for secondary victimization by means of collaborative crime policies. Civic participation in the prevention of secondary victimization will help to repair the victim and change the situation of the victim and the offender. Participation in civil society and collaborative criminal justice has many examples. Fundamentally, in preventing secondary crime, it is expected that all community institutions will work together and provide support, economic, medical, emotional, educational, educational, and so on. But the concept of civil society participation is considered to be part of a cooperative criminal policy, and most of all it means that the meaning of civil society is people and they will be more effective in preventing secondary victimization. This research explains the role of civic participation status in preventing secondary victimization, and the role, nature, and evaluation of the status of civil participation.
    Keywords: Civic Participation, Prevention, Secondary Victimization, Cooperative Criminal Policy