فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 65، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/01
  • تعداد عناوین: 29
|
  • مروری
  • محمدحسین بیگلو، سیده ثریا طباطبایی * صفحات 1-9
    هدف
    سرطان های دستگاه گوارش یکی از پرخطرترین و شایع ترین سرطان ها در ایران می باشند و حدود نیمی از مرگ های حاصل از سرطان را در ایران (4/44درصد) به خود اختصاص می دهند. هدف از این مطالعه بررسی تولیدات علمی ایران در زمینه موضوعی سرطان دستگاه گوارش در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی منتخب (Scopus، Medline) بود. با توجه به شیوع قابل توجه این بیماری در جهان و ایران و تاثیر پیامدهای سوء آن بر بیمار و جامعه، لزوم انجام پژوهش و تحقیقات علمی در رابطه با این بیماری بیش از پیش ضروری می نماید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، از نوع توصیفی-مقطعی است که با به کارگیری شاخص های علم سنجی انجام گرفت. برای جمعآوری داده ها از دو پایگاه اطلاعاتی مدلاین و اسکوپوس به عنوان محیط پژوهش استفاده شد. به منظور استخراج داده ها از پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس در قسمت جستجوی پیشرفته پایگاه، استراتژی جستجوی طراحی شده محقق که شامل تمامی کلید واژه های مرتبط با بیماری سرطان دستگاه گوارش بود به کارگرفته شد. کلید واژه ها مشتمل بر 17 کلید واژه بودند که با 9 کلید واژه مرتبط با بدخیمی و تومور و سرطان ترکیب شدند و در نهایت 153 کلید واژه مختلف را تشکیل دادند. استراتژی جستجو در پایگاه اطلاعاتی مدلاین بر اساس سرعنوان های موضوعی پزشکی (MeSH) و با کمک متخصص موضوعی (پزشک متخصص) طراحی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که تعداد 1826 مدرک در زمینه موضوعی سرطان دستگاه گوارش توسط محققان ایران در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و تعداد 468 مدرک در پایگاه اطلاعاتی مدلاین نمایه شده است و کشور ایران در زمینه تولیدات علمی مربوط به سرطان دستگاه گوارش در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس، در رتبه 30 جهانی و در پایگاه اطلاعاتی مدلاین، در رتبه 31 جهانی و در میان کشورهای آسیایی در جایگاه دهم و در میان کشورهای خاورمیانه در رتبه سوم قرار دارد. در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تولید 17/35 درصد و در پایگاه اطلاعاتی مدلاین دانشگاه شهید بهشتی تهران با تولید 17/15 درصد به عنوان فعال ترین مرکز در این حوزه شناسایی شدند و در هر دو پایگاه اطلاعاتی مجله Asian pacific journal of cancer prevention بیش ترین تعداد مدارک علمی ایران را در زمینه مورد بررسی منتشر کرده است.
    نتیجه گیری
    میزان تولیدات علمی در زمینه سرطان دستگاه گوارش در هر دو پایگاه اطلاعاتی در طول سال های اخیر افزایش داشته است. با این وجود اختلاف قابل توجه ای بین تولیدات علمی ایران که در این دو پایگاه اطلاعاتی ایندکس شده اند و افزایش آمار افراد مبتلا به این بیماری و مرگ و میر حاصل از این بیماری در جامعه که بر اساس آمار رسمی سازمان ثبت سرطان در کشور اعلام شده است وجود دارد که توجه و همت سیاست گذاران را می طلبد
    کلیدواژگان: پژوهش در زیست پزشکی، پایگاه اطلاعاتی کتابشناختی، کتاب سنجی، سرطان های معده و روده، ایران
  • ندا حسینی آبفروش، محمدرضا عسگری، علی اصغر قدس * صفحات 10-21
    درد تجربه ناخوشایندی است که در نتیجه پاسخ فیزیکی و روانی به آسیب ایجاد می شود. کنترل درد از اهداف اصلی درمان محسوب می شود و یافتن روش های ایمن، آسان، و ارزان در کنترل درد یک ضرورت محسوب می شود. رایحه درمانی از دیرباز در تسکین درد و درمان بیماری های گوناگون به کار می رود. یکی از گیاهان نام آشنا در رایحه درمانی که از اهمیت و ارزش خاصی در درمان و تسکین درد دارد اسطوخودوس است که کاربرد زیادی در بالین دارد. استفاده از اسطوخودوس به عنوان یک روش جایگزین درمانی نیاز به داروهای شیمیایی در بعضی از مشکلات جسمی و روانی را کاهش داده است. بررسی مطالعات انجام شده در حیطه اثرات ضد دردی اسطوخودوس، نتایج و اثرات متفاوتی را نشان داده است، لذا نیاز به مطالعات بیش تر در این زمینه احساس می شود. با توجه به این ضرورت، این مطالعه مروری با هدف بررسی کنترل درد با رایحه اسطوخودوس انجام شده است. برای رسیدن به اهداف این پژوهش، مقالات نمایه شده در بانک های اطلاعاتی Medline،Pubmed ، Scopus،Google scholar ، بین سال های 2004 تا 2015 مورد بررسی قرار گرفت. جستجو با استفاده از واژه های کلیدی: درد، کنترل درد، رایحه درمانی، و اسطوخودوس انجام شد و مقالات مربوطه استخراج گردید. در نهایت 36 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که در مطالعات مختلف اثر ضد دردی اسطوخودوس در کنترل دردهای حاد و مزمن و سرطان و... با توجه به ماهیت درد و روش استعمال آن متفاوت است، اما غالب نتایج حاکی از اثر ضد دردی اسطوخودوس است. با توجه به نتایج این مطالعه، مطالعات بیش تری برای اثبات آن در موقعیت های بالینی مختلف و تعیین میزان اسطوخودوس مورد نیاز پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: درد، کنترل درد، رایحه درمانی، اسطوخودوس
  • پژوهشی
  • عباس زیاری، علی اصغر قدس، علی رشیدی پور، حسین بزرگی، حسن بابامحمدی * صفحات 22-35
    هدف
    اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی نقش اساسی در انجام پژوهش و تولید علم دارند و توجه به عوامل موثر در انجام پژوهش از دیدگاه این گروه می تواند موجب افزایش کمی و کیفی مقالات علمی و گسترش مزرهای دانش شود. این مطالعه با هدف تبیین عوامل موثر در پژوهش از دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با رویکرد کیفی در سال 1395 انجام شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع بود. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند با 11 مشارکت کننده از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان (6 نفر از علوم پایه و 5 نفر از اساتید بالینی) جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم هم زمان با جمع آوری داده ها و بر اساس پنج گام Granheim و Lundman (2004) صورت گرفت. اطمینان از صحت و استحکام تحقیق با استفاده از معیارهای لینکلن و گوبا انجام گرفت.
    یافته ها
    از تحلیل داده ها 6 درون مایه اصلی شامل: «انگیزه»، «ویژگی شخصیتی»، «حمایت»، «بسترسازی مناسب»، «تعامل و کار تیمی» و «عوامل سازمانی (مدیریتی)» انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از مطالعه، عوامل موثر بر پژوهش از دیدگاه اعضای هیات علمی را تبیین نمود. نتایج مطالعه حاضر به حیطه های جدیدی از عوامل دست یافت که جهت ارتقای کیفی و کمی پژوهش، لازم است به آن ها توجه کافی مبذول گردد
    کلیدواژگان: پژوهش، هیات علمی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، پژوهش کیفی
  • سیروان آتشک *، کمال عزیزبیگی صفحات 36-45
    هدف
    تولید بیش از حد رادیکال های آزاد، به ویژه گونه های فعال اکسیژن نقش مهمی در تسریع فرایند پیری دارد. با این حال شواهد بیانگر این است که سالمندانی که از لحاظ بدنی فعال هستند از سازگاری های سلولی ناشی از ورزش در سیستم دفاع آنتی اکسیدانی سود می برند. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین ورزشی ترکیبی بر غلظت مالون دی آلدئید (MDA) و پروتئین کربونیل (PC) پلاسما در مردان مسن بود.
    مواد و روش ها
    24 مرد مسن به طور داوطلبانه در مطالعه ی حاضر شرکت کردند و در دو گروه تمرین و کنترل جایگزین شدند. شرکت کنندگان گروه تمرین 3 جلسه در هفته، به مدت 14 هفته به انجام تمرینات ورزشی پرداختند. سپس در ابتدا و پس از 14هفته از تمرینات، نمونه های خون وریدی جهت اندازه گیری MDA و PC جمع آوری شد.
    یافته ها
    بعد از انجام 14 هفته از تمرینات ترکیبی، کاهش معنی داری در غلظت MDA در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (05/0p). با این حال با وجود این که غلظت PC در گروه تمرین پس از اجرای تمرینات ورزشی کاهش چشمگیری پیدا می کند، این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبود (068/0 =P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر به نظر می رسد که انجام تمرینات ورزشی ترکیبی روش تمرینی مناسب و شیوه درمانی موثری جهت تعدیل استرس اکسایشی در مردان مسن غیر فعال باشد
    کلیدواژگان: ورزش، سالمند، مردان، مالون دی آلدئید، پروتئین کربونیل
  • رحمان سوری *، محمد رشیدی، سیروس چوبینه، علی اصغر رواسی، کاظم باعثی، علی رشیدی پور صفحات 46-55
    هدف
    دیابت نوع 2 یک بیماری چند علتی است، ولی اخیرا مشخص شده است که ژن MTNR1B با میزان ابتلا به دیابت نوع2 مرتبط است و افزایش بیان آن خطر دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر12 هفته تمرینات مقاومتی بر بیان ژن MTNR1B و گلوکز و انسولین ناشتا در رت های نر ویستار مبتلا به دیابت نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع بنیادی و روش آن تجربی می باشد. در این مطالعه از 30 سر رت نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 20±220گرم استفاده شد. در طول دوره در شرایط استاندارد یعنی دمای 3±22سانتی گراد و رطوبت 45درصد و دوره های 12 ساعته متوالی نور و تاریکی نگهداری شدند. رت ها به سه گروه کنترل سالم، کنترل دیابتی و کنترل دیابتی با تمرینات مقاومتی تقسیم شدند. القای دیابت از طریق محلول نیکوتین آمید و STZ انجام شد و برنامه تمرینی مقاومتی به مدت 12 هفته به تعداد 5 جلسه در هفته در قالب 3 دوره با 6 تکرار در دوره انجام گرفت. همه رت ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی تشریح شدند.
    یافته ها
    برنامه تمرینی به کاهش معنی دار سطوح گلوکز ناشتا در گروه دیابتی مقاومتی نسبت به گروه دیابتی کنترل منجر شد (05/0>p). بر خلاف گلوکز، 12 هفته تمرین ورزشی به افزایش معنی دار سطوح سرمی انسولین نسبت به مقادیر آن در قبل از اعمال تمرینات مقاومتی در گروه تمرینی دیابتی منجر شد (05/0>p). از طرفی، اجرای تمرینات مقاومتی بیان ژن MTNR1B را به میزان 93 درصد نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دادکه دوازده هفته ورزش مقاومتی به افزایش معنی دار انسولین سرم، کاهش معنی دار گلوکز خون و کاهش معنی دار بیان ژن MTNR1B در بافت پانکراس نسبت به گروه کنترل دیابتی منجر می شود
    کلیدواژگان: بیان ژنی، دیابت نوع 2، تمرینات مقاومتی، موش های صحرایی
  • زهره محمدنیا، علی حسنی * صفحات 56-63
    هدف
    در بیماران دیابتی سطوح عوامل التهابی از جمله، پروتئین واکنشیC با حساسیت بالا (High Sensitivity C-Reactive Protein، hs-CRP) می باشد و احتمالا کاهش این عوامل سبب کاهش مرگ ومیر ناشی از حوادث قلبی- عروقی در این بیماران می شود. سوال این مطالعه این بود که آیا هشت هفته تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل گزنه (Urtica dioica) بر hs-CRP زنان غیر فعال مبتلا به دیابت نوع دو تاثیر دارد؟.
    مواد و روش ها
    42 زن غیر فعال مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین سنی 66/6 ± 01/57 سال، به طور تصادفی به چهار گروه: 1- تمرین همراه با مکمل گزنه، 2- تمرین با دارونما،3- مصرف گزنه و4- کنترل تقسیم شدند. برنامه 8 هفته ای تمرین هوازی فزاینده عبارت بود از: 3 جلسه دویدن روی تردمیل در هفته، به مدت 55-30 دقیقه با شدت 65-45% ضربان قلب ذخیره. دوز مصرف گزنه و دارونما 6 سی سی منقسم در 3 نوبت پس از صرف وعده های غذایی بود،
    یافته ها
    پس از هشت هفته مداخله، در گروه های کنترل، مصرف مکمل و تمرین همراه با دارونما، در سطح hs-CRP تغییر معناداری مشاهده نشد؛ تنها در گروه تمرین هوازی همراه با مصرف گزنه hs-CRP کاهش یافت (029/0=p)، که از لحاظ آماری معنادار بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف عصاره گزنه همراه با تمرین هوازی منظم می تواند باعث کاهش التهاب در بیماران دیابتی گردد
    کلیدواژگان: دیابت شیرین نوع دو، ورزش، زنان، گزنه
  • رحمن سوری *، فاطمه محمودی، کیا رنجبر، اعظم رمضانخانی، مینا اکبری صفحات 64-74
    هدف
    تنظیم اشتها بر هموستاز انرژی تاثیر بسزایی دارد. نسفاتین-1 و نوروپپتیدY دو پپتید ضداشتها و اشتهاآور هستند که نقش مهمی در تعادل انرژی و چاقی ایفا می نمایند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی استقامتی (دویدن) و مقاومتی (با وزنه) بر سطوح سرمی نسفاتین-1، نوروپپتید Y و کورتیزول در مردان چاق کم تحرک صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه نیمه تجربی، تعداد 30 نفر از مردان 48 تا 60 سال و با 30BMI≥ انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 12 هفته تمرین ترکیبی استقامتی و قدرتی بود. نمونه گیری خونی قبل و بعد از 12 هفته برای اندازه گیری غلظت سرمی نسفاتین-1، نوروپپتید Y و کورتیزول انجام گرفت.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان دادند به دنبال انجام 12 هفته تمرین ترکیبی، افزایش معناداری در سطح نوروپپتیدY و کاهش معنی داری در سطح کورتیزول مشاهده شد (05/0p<)، اما تغییر معناداری در سطح نسفاتین-1 مشاهده نشد. هم چنین، کاهش معناداری در شاخص های آنتروپومتریک در گروه تمرین مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری نمود که 12 هفته تمرین ترکیبی، علی رغم تاثیر بر نوروپپتیدY و کورتیزول، تاثیر معناداری بر سطح نسفاتین-1 ندارد.
    کلیدواژگان: ورزش، نوروپپتیدY، هیدروکورتیزون، چاقی، نسفاتین-1
  • علیرضا براری، آسیه عباسی دلویی *، عزت دوروکی صفحات 75-83
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر شش هفته تمرین استقامتی و مصرف مکمل جینسینگ بر فاکتور رشد اندوتلیال عروق (Vascular endothelial growth factor، VEGF) و فاکتور رشد مشتق از پلاکت (Platelet-Derived Growth Factor، PDGF) سرم دانشجویان زن تمرین نکرده بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 32 دانشجوی زن غیرورزشکار از دانشگاه گرگان با میانگین سنی 2±20 به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین استقامتی، تمرین استقامتی-جینسینگ، جینسینگ و کنترل تقسیم شدند. تمرینات استقامتی (دویدن تناوبی با شدت 60-80٪ ضربان قلب بیشینه) به مدت شش هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 70 دقیقه اجرا شد. عصاره گیاه جینسینگ به مقدار 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن آزمودنی در روز و به مدت شش هفته به صورت خوراکی مصرف شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شش هفته تمرین استقامتی و مصرف مکمل جینسینگ بر سطوح VEGF تاثیر معنی داری ندارد. با این وجود، نتایج نشان داد بین سطوح PDGF قبل و بعد از دوره تمرینی در گروه تمرین استقامتی (015/0=P)، تمرین استقامتی-جینسینگ (004/0=P) و جینسینگ (016/0=P) اختلاف معنی داری وجود دارد. هم چنین تفاوت معنی داری بین سطوح PDGF گروه های تحقیق وجود داشت (000/0=P). همچنین نتایج نشان داد که بین سطوح PDGF گروه تمرین استقامتی با تمرین استقامتی-جینسینگ (000/0=P)، و جینسینگ (002/0=P) تفاوت معنی داری وجود داشت، اما بین سطوح PDGF گروه تمرین استقامتی و کنترل تفاوتی مشاهده نشد (271/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین استقامتی احتمالا می تواند موجب بهبود فرآیند آنژیوژنز شود. هم چنین مکمل جینسینگ احتمالا می تواند بر سطوح فاکتورهای آنژیوژنیک تاثیرگذار باشد. با این حال، برای اظهار نظر قطعی نیاز به مطالعات بیش تری می باشد
    کلیدواژگان: تمرین، فاکتور رشد اندوتلیال عروق، فاکتور رشد مشتق از پلاکت
  • ملیحه اردکانی زاده، کمال رنجبر، فرزاد ناظم * صفحات 84-92
    هدف
    تاثیر تمرینات ورزشی بر فرایند آنژیوژنز عضله اسکلتی در موش های مبتلا به انفارکتوس قلبی مشخص نیست. بنابراین هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر تمرینات استقامتی بر فرایند آنژیوژنز عضله سولئوس موش های با انفارکتوس قلبی می باشد.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی ویستار، چهار هفته پس از انفارکتوس قلبی در 3 گروه شم (10=n) گروه کنترل انفارکته شده (10=n) و گروه تمرینی انفارکته شده (10=n) توزیع شدند. برنامه تمرینی شامل فعالیت هوازی با شدت متوسط به مدت 10 هفته بود. پس از اتمام تمرینات، چگالی مویرگی و میزان بیان ژن فاکتورهای درگیر در فرایند آنژیوژنز عضله سولئوس به ترتیب به روش ایمونوهیستوشیمی و RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    چگالی مویرگی و نسبت مویرگ به تار چهارده هفته پس از انفارکتوس قلبی به طور قابل توجهی کاهش یافت. میزان چگالی مویرگی و نسبت مویرگ به تار در پاسخ به تمرینات ورزشی در عضله سولئوس به طور معناداری افزایش پیدا کرد. هم چنین میزان بیان ژن HIF-1 و TGF-β به طور معناداری در عضله سولئوس به ترتیب افزایش و کاهش یافت، اما تغییری در میزان بیان ژن فاکتورهای VEGF-A، FGF-2 و آنژیوستاتین مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که انفارکتوس قلبی منجر به کاهش چگالی مویرگی در عضله کند انقباض سلئوس می شود و ده هفته تمرینات استقامتی همراه با افزایش بیان ژن HIF-1، کاهش بیان ژن TGF-β و عدم تغییر VEGF، FGF-2 و اندوستاتین، منجر به احیای چگالی مویرگی و نسبت مویرگ به تار و بازگشت به سطح نرمال می شود
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی، آنژیوژنز، ورزش، ورزش درمانی
  • رقیه محمدی *، سعید طالبیان، سمانه علی آبادی، سعید یکانی نژاد، محمدرضا هادیان صفحات 93-101
    هدف
    عضلات پلانتارفلکسور نیروی جلوبرنده بدن را در نیمه دوم مرحله ایستایش راه رفتن مهیا می کنند، هر گونه نقص در بازده این عضلات منجر به نیروی جلوبرنده بدن ناکافی در مرحله push off در بیماران مبتلا به سکته مغزی مزمن می گردد، بنابراین استفاده از استراتژی های لازم برای بهبود بازده عضلات پلانتارفلکسور حائز اهمیت می باشد. این مطالعه تاثیر شیب ها و سرعت های مختلف بر فعالیت الکترومیوگرافی عضله گاستروکنمیوس داخلی حین راه رفتن در بیماران مبتلا به سکته مغزی مزمن را بررسی کرده است.
    مواد و روش ها
    19 بیمار سکته مغزی (13مرد / 6زن: با میانگین سن: 54/7±37/55 سال و شاخص توده بدنی: 52/4±10/29 کیلوگرم بر مترمربع) در سرعت های مختلف (سرعت انتخابی، سرعت انتخابی +20%، سرعت انتخابی +40%) و شیب های مثبت مختلف (صفر، سه و شش درجه) روی تردمیل راه رفتند و فعالیت الکترومیوگرافی (RMS) عضله گاستروکنمیوس داخلی در مرحله push off راه رفتن ثبت گردید.
    یافته ها
    از مدل خطی مختلط برای آنالیز استفاده شد و فعالیت عضله گاستروکنمیوس داخلی با افزایش سرعت راه رفتن در سمت مبتلا افزایش پیدا کرد (05/0>p)، هم چنین فعالیت این عضله در سمت غیر مبتلا با افزایش شیب تردمیل افزایش پیدا نمود (05/0>p)، ولی فعالیت عضله گاستروکنمیوس داخلی در سمت مبتلا با افزایش شیب، افزایش پیدا نکرد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    به نظر می آید که افراد بیمار سکته مغزی مزمن استراتژی های مختلفی در هر سمت بدن در سرعت ها و شیب های مختلف به کار می گیرند
    کلیدواژگان: سکته مغزی، الکترومیوگرافی، تست ورزش، راه رفتن، محدودیت حرکتی
  • فرشته احمدآبادی، سیدمحسن آوندی *، عاطفه امینیان فر صفحات 102-112
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی پارامترهای نوسان مرکز فشار در تکلیف تعادلی ایستا و پویا با چشم بسته پس از چهار هفته گرم کردن ایستا در ورزشکاران ژیمناست ماهر بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 16 ورزشکار زن ماهر (با میانگین سن 45/1±62/9 سال) به طور تصادفی در دو گروه (گرم کردن عمومی (کنترل) و گرم کردن عمومی+کشش ایستا) تقسیم شدند. پروتکل اول شامل 10 دقیقه دویدن آرام و پروتکل دوم شامل جاگینگ و استفاده از حرکات کششی ایستا به مدت چهار هفته و سه بار در هفته انجام شد. قبل و بعد از چهار هفته فعالیت گرم کردن ایستا، شاخص های تعادل (قدامی- خلفی و داخلی- خارجی) در چهار وضعیت ایستا (با دو پا و با یک پا) و پویا (با دو پا و یک پا) با حذف ورودی های بینائی با استفاده از سیستم نیروسنج مجهز به 7 دوربین و صفحه فشار (Kistler force plate) بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش افزایش معنادار تعادل ایستا با دو پا و یک پا را با حذف ورودی های بینائی در وضعیت های تعادلی با پروتکل گرم کردن ایستا پس از چهار هفته نشان دادند (001/0=P)، اما تعادل پویا با دو پا و یک پا با پروتکل گرم کردن ایستا پس از چهار هفته به طور معناداری کاهش یافت (005/0=P).
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج مطالعه نشان می دهد که انجام کشش های ایستا در بلند مدت می تواند تعادل ایستا با دو و یک پا را در ورزشکاران ژیمناست بهبود بخشد، اما از طرفی کنترل تعادل پویا با چشم بسته می تواند تحت تاثیر تمرینات کششی ایستا به صورت بلند مدت مختل شود و هنگام فعالیت های ورزشی فرد را در معرض آسیب های جدی قرار دهد.
    کلیدواژگان: گرم کردن ورزشی، تعادل وضعیتی، ورزشکاران، آسیبهای ورزشی
  • معصومه ابراهیم زاده، حسین نگهبان سیوکی، معصومه حسام، درسا حامدی، محمد مهرآور* صفحات 113-121
    هدف
    اختلال در کنترل تعادل و وزن گذاری نامتقارن حین ایستادن از مهم ترین عوارض ناشی از سکته مغزی است. کنترل تعادل نیازمند تعامل سیستم های حسی-حرکتی، شناختی و توجه می باشد. تکلیف شناختی می تواند بر کنترل تعادل و میزان وزن گذاری بیماران مبتلا به سکته مغزی اثر گذار باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف بار شناختی بر کنترل تعادل و میزان وزن گذاری نامتقارن در بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه شبه تجربی 22 بیمار مبتلا به سکته مغزی مزمن (2/42±7/30 ماه گذشته از عارضه) و 23 فرد سالم شرکت کردند. تمامی بیماران قادر به ایستادن مستقل بوده و توزیع وزن نامتقارن به سمت سالم داشتند. در این مطالعه از دو دستگاه صفحه نیرو برای جمع آوری شاخص های تعادلی شامل: سطح، شدت و سرعت جابه جایی مرکز فشار در جهات داخلی و خارجی استفاده گردید. آزمون شناختی استروپ (رنگ- لغت) در سطح ساده و دشوار بودند. آزمون ها در 5 وضعیت: ایستادن، ایستادن همراه با تکلیف شناختی ساده و دشوار، نشستن همرا با انجام تکلیف شناختی ساده و دشوار انجام شد.
    یافته ها
    اثر متقابل گروه در دشواری تکلیف شناختی در هیچ یک از پارامترهای مرکز فشار و وزن گذاری نامتقارن معنا دار نبود، هم چنین بین دو سطح دشواری تکلیف شناختی در این پارامترها تفاوت آماری معناداری یافت نشد. اثر اصلی گروه و تکلیف شناختی در پارامترهای وزن گذاری نامتقارن، انحراف معیار سرعت و دامنه نوسانات مرکز فشار، افزایش آماری معنادار در بیماران سکته مغزی نسبت به افراد سالم و نیز حالت تکلیف دوگانه نسبت به ایستادن تنها را نشان دادند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که انجام تکلیف شناختی استروپ در وضعیت ایستاده برای بیماران مبتلا به سکته مغزی دشوار بوده و بار شناختی حاصل از آن چه در سطح ساده و چه در سطح دشوار به میزان یکسانی باعث تضعیف تعادل و افزایش وزن گذاری نامتقارن می شود
    کلیدواژگان: سکته مغزی، شناخت، تعادل وضعیتی، وزن گذاری، تست ورزش
  • پروانه رحیمی فر، مجید سلطانی *، نگین مرادی، نسترن مجدی نسب، محمود لطیفی صفحات 122-128
    هدف
    افراد با بیماری های نورولوژیک پیش رونده همچون مالتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis،MS) نه تنها نقص های تولید گفتار بلکه مشکلات زبانی را تجربه می کنند. عدم توانایی تکرار جملات طولانی یک اختلال زبانی است. تکرار جملات طولانی علائم بالینی اختلال زبان و شناخت را شناسایی و به درمانگران گفتار و زبان در طرح ریزی و اجرای برنامه ی درمانی کمک می کند. از این رو این پژوهش با هدف مقایسه ی مهارت تکرار جملات طولانی در بیماران MS فارس زبان با افراد سالم انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع اپیدمیولوژیک توصیفی است که در آن تکلیف تکرار جملات طولانی بر روی20 بیمار MS وابسته به انجمن MS خوزستان در محدوده ی سنی 54-21سال (با میانگین سنی 55/39) و 20 فرد سالم (با میانگین سنی 50/39) انجام گردید. تکرار جملات طولانی، تعداد خطاهای حذف کلمات عمل کردی و حذف کلمات محتوایی و تعداد کلمات گفته شده در دو گروه با بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادکه میانگین مهارت تکرار جملات طولانی (0001/0=P)، تعداد خطاهای حذف کلمات عمل کردی (004/0=P) تعداد خطاهای حذف کلمات محتوایی (005/0=P) و تعداد کلمات گفته شده (001/0=P) تفاوت معناداری 005/0P≤ در بیماران MS با گروه کنترل دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، مهارت تکرار جملات طولانی و برخی ازمهارت های نحوی در بیماران MS آسیب دیده است. نتایج این مطالعه می تواند به درمانگران گفتار و زبان در ارزیابی بالینی و برنامه های درمانی بیماران ام اس کمک کند
    کلیدواژگان: اختلالات زبانی، اختلالات شناختی، مالتیپل اسکلروزیس
  • سمیه مومنیان، فائزه کبیری *، بهاره غلامی چابکی، علی ارجمند، رضا حیدریفر صفحات 129-134
    هدف
    معیار کمای گلاسکو، رایج ترین ابزار جهت بررسی و تعیین سطح هوشیاری بیماران کمایی است. این معیار علی رغم محدودیت هایش هنوز هم به عنوان یک معیار استاندارد برای ارزیابی بیماران کمایی استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی پایایی بین ارزیاب های مختلف و روایی پیش بینی پیامد ترخیص از بیمارستان در بیماران کمایی بخش مراقبت ویژه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، مجموعا 84 نفر از بیماران بخش مراقبت ویژه بیمارستان شهید بهشتی قم در سال 1393 به عنوان نمونه تحت مطالعه قرارگرفتند. توافق بین ارزیاب های مختلف برای نمره کل معیار و هر یک از شاخص های آن با استفاده از آمار کاپای وزنی سنجیده شد. روایی پیش بینی پیامد مرگ و ناتوانی هنگام ترخیص از بیمارستان نیز با استفاده از منحنی راک بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه در مجموع 168 ارزیابی، برای تعداد 84 بیمار با معیار کمای گلاسکو انجام شد. ثبات درونی معیار بالا بوده و آلفای کرونباخ برابر 82/0 به دست آمد. پایایی بین ارزیاب ها در ثبت نمره کل معیار گلاسکو بین تمامی ارزیاب ها بسیار عالی بود (83/0). قدرت معیار گلاسکو برای پیش بینی مرگ و پیامد ناتوانی هنگام ترخیص از بیمارستان خوب بود. نقطه برش نیز برای هر دو پیامد نمره 6 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد معیار گلاسکوی کما پایایی و روایی قابل قبولی دارد. از مزیت دیگر این معیار ساده بودن آن است. بنابراین چنین به نظر می رسد که معیار گلاسکو به عنوان ابزاری مناسب در اندازه گیری تغییرات سطح هوشیار بیماران کمایی می باشد
    کلیدواژگان: صدمات مغزی، معیار کمای گلاسکو، هوشیاری، بخش مراقبت ویژه
  • علی مهدوی، مرتضی صابری، غلامعلی جلودار، ابراهیم شهروزیان * صفحات 135-143
    هدف
    در این مطالعه، اثرات تجویز خوراکی تحت مزمن سطوح مختلف ژل آلوئه ورا روی برخی فراسنجه های هماتولوژی، بیوشیمایی و ایمنولوژیکی در مدل جوجه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    240 قطعه جوجه یک روزه (نر و ماده) سویه راس 308، در 5 گروه و 4 تکرار، هر تکرار شامل 12 قطعه جوجه در طرحی کاملا تصادفی استفاده شد. گروه ها شامل: شاهد (جیره پایه) و سایر گروه ها شامل جیره پایه به علاوه 1%، 2%، 3% ژل آلوئه ورا و جیره پایه به علاوه آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بود.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری میان گروه های درمانی در میزان آلبومین و فعالیت آنزیم ALP در 14، 28 و 42 روزگی مشاهده نشد. تغییرات مقادیر پروتئین تام و گلوبولین در 14 روزگی معنی دار بود. مقدار گلوکز خون گروه 3% آلوئه ورا در 28 و 42 روزگی، و هم چنین گروه 1% آلوئه ورا در 28 روزگی کاهش معنی داری را نشان داد. بیش ترین تعداد لنفوسیت در گروه 3% آلوئه ورا در 28 روزگی مشاهده شد. هم چنین در این روز، بیش ترین تعداد هتروفیل در گروه های شاهد و ویرجینیامایسین مشاهده شد. در 42 روزگی بیش ترین تعداد لنفوسیت در گروه های حاوی سطوح مختلف آلوئه ورا دیده شد. تیتر آنتی بادی علیه پادگن SRBC در گروه 1% آلوئه ورا در 28 روزگی افزایش معنی داری نسبت به سایر گروه ها داشت.
    نتیجه گیری
    غلظت 1% ژل آلوئه ورا در جیره غذایی، احتمالا ایمنی سلولی و همورال را تحریک می کند و می تواند به عنوان افزودنی غذایی برای مقابله با عوامل عفونی به جیره اضافه شود
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، ایمنی سلولی، جوجه ها
  • الهام خان نیری، سارا سهراب وندی *، معصومه عرب، مهدی شادنوش، امیر محمد مرتضویان صفحات 144-153
    هدف
    دوغ، نوشیدنی بومی است. عمده ترین مشکل این محصول جداشدن سرم، در طی دوره نگهداری، به دلیل pH پایین و تجمع پروتئین های کازئین است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر افزودن صمغ های کربوکسی متیل سلولز، فارسی و لوبیای خرنوب به صورت تکی و ترکیبی بر پایداری دوغ، در مدت زمان نگهداری آن بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های دوغ از راه بازسازی پودر شیر بدون چربی تهیه شدند. محلول هیدروکلوئیدهای مورد نظر (15/0% لوبیای خرنوب، 6/0% کربوکسی متیل سلولز، 1/0% لوبیای خرنوب: 2/0% کربوکسی متیل سلولز و 1/0% لوبیای خرنوب: 1/0% فارسی) به آن ها اضافه شد و در دمای یخچالی C°5 به مدت 28 روز نگهداری شدند. اندازه گیری میزان جداسازی سرم در طول دوره نگهداری (28 روز)، آزمون توزیع اندازه ذرات و رفتار جریانی در روزهای اولیه و پایانی دوره نگهداری صورت گرفت. در نهایت، ویژگی های حسی نمونه ها توسط 30 ارزیاب مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    افزودن صمغ های کربوکسی متیل سلولز و لوبیای خرنوب به صورت تکی منجر به افزایش پایداری دوغ شد، ولی لوبیای خرنوب در غلظت‎های کم تر، دارای اثر بهتری بود. در حالی که ترکیب دوتایی لوبیای خرنوب: کربوکسی متیل سلولز بیش ترین پایداری و ریزترین سایز ذرات را که حاکی از کاهش تجمع میسل های کازئین بود را داشت. افزودن هیدروکلوئیدها به دوغ منجر به تغییر رفتار جریانی دوغ از حالت نیوتنی به حالت سودوپلاستیک شد. هم چنین، ارزیاب های گروه ارزیابی حسی به دوغ حاوی 1/0% لوبیای خرنوب: 2/0% کربوکسی متیل سلولز بالاترین امتیاز را دادند.
    نتیجه گیری
    ترکیب دو هیدروکلوئید جاذب (کربوکسی متیل سلولز یا صمغ فارسی) و غیر جاذب (لوبیای خرنوب) با سه مکانیسم ایجاد ممانعت فضایی، دافعه الکتروستاتیک و افزایش ویسکوزیته فاز پیوسته، سبب افزایش پایداری قابل ملاحضه دوغ بدون چربی شد. با این تفاوت که، ترکیب دو هیدروکلوئید فارسی و لوبیای خرنوب علی رغم پایدارسازی نمونه ها، از نظر ارزیابی حسی امتیاز کم تری را نسبت به تیمار مخلوط کربوکسی متیل سلولز و لوبیای خرنوب به خود اختصاص دادند
    کلیدواژگان: سدیم کربوکسی متیل سلولز، کلوءیدها، نوشیدنی ها، نگهدارنده های غذا، محصولات لبنی
  • حسین نظری، شایان بیدختی، ابوالفضل محمدی، مریم جعفری، عباسعلی طاهریان * صفحات 154-163
    هدف
    نتایج تعدادی از مطالعات انجام شده قبلی دال بر وجود اثرات درمانی عصاره صمغ گیاه چرخه بر بیماری ها نظیر صرع، ناراحتی عصبی، دردهای موضعی، مفصلی و تشنج می باشد. هدف از طراحی این مطالعه، ارزیابی اثرات ضد دردی حاد، مزمن و احشایی عصاره آبی صمغ گیاه چرخه با استفاده از آزمون های ارزیابی درد Hot plate، Tail flick، فرمالین و Writhing بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از 160 سر موش نر سفید کوچک آزمایشگاهی نژاد آلبینو به وزن 25 تا 30 گرم در گروه های 8 تایی استفاده شد. عصاره آبی صمغ گیاه چرخه با دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش و سالین هم حجم عصاره 30 دقیقه قبل از انجام آزمون ها به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. درد حاد و مزمن با استفاده از آزمون های Hot plate ، Tail flick و فرمالین و درد احشایی به وسیله آزمون Writhing مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق دال بر وجود اثرات ضد دردی عصاره آبی صمغ گیاه چرخه با هر سه دوز مصرفی در مقایسه با گروه های کنترل و سالین بود (05/0P<). بالاترین دوز عصاره اثر ضد دردی بیش تری بروز داد (01/0P<).
    نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان داد عصاره آبی صمغ گیاه چرخه دارای اثرات ضد دردی محیطی و احشایی است
    کلیدواژگان: چرخه، درد محیطی، درد احشایی، موش سوری
  • منیر نوبهار، محدثه صفاری، حسن بابامحمدی *، نعمت ستوده اصل صفحات 164-174
    هدف
    بیماران در مرحله انتهایی نارسایی مزمن کلیوی، در معرض مشکلات و عوارض متعددی قرار دارند. جهت حمایت از بیماران به منظور سازگاری با این مشکلات و عوارض، مدل های مختلف ارائه شده است که در این بین مدل سازگاری روی یکی از مهم ترین آن ها می باشد. هدف این مطالعه تبیین سازگاری در بیماران تحت همودیالیز بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی در سال 1394 انجام شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع بود، 16 مشارکت کننده از بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های کوثر سمنان و امام خمینی (ره) گرمسار در مطالعه شرکت کردند. داده ها با مصاحبه ساختارمند با استفاده از پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و مدل سازگاری روی جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل محتوای مرسوم هم زمان با جمع آوری داده ها و بر اساس پنج گام Granheim وLundman (2004) صورت گرفت. اطمینان از صحت و استحکام تحقیق با استفاده از معیارهای لینکولن و گوبا انجام گرفت.
    یافته ها
    از تحلیل داده ها چهار درون مایه اصلی «مواجهه با چالش های جسمی»، «درک از خود تضعیف شده»، «ناتوانی در ایفای نقش» و «وابستگی منفعلانه» انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از مطالعه پاسخ های سازگاری در بیماران تحت همودیالیز بر اساس ابعاد مدل روی را تبیین نمود. یافته های این مطالعه، برای بیماران و تمام کسانی که در امر مراقبت از بیماران همودیالیز دخیل هستند، ارزشمند می باشد
    کلیدواژگان: سازگاری، بیماری کلیه مرحله انتهایی، همودیالیز، مدل پرستاری، تحقیق کیفی
  • مجید مختاری، آزاده انبارلو، امیر آتشی *، مسعود سلیمانی، مهشید اخوان رهنما صفحات 175-182
    هدف
    پیوند سلول های بنیادی خون ساز (HSCs Hematopoietic Stem Cells،) یک روش درمانی برای بیماری های بدخیم و غیر بدخیم خونی می باشد. محدودیت اصلی استفاده از خون بندناف در پیوند مغز استخوان، مقدار کم HSCs به دلیل حجم کم خون بند ناف است. بنابراین سیستم های مختلفی برای تکثیر HSCs در شرایط آزمایشگاهی (ex vivo) برای غلبه بر این محدودیت طراحی شدند. هدف از این مطالعه مقایسه شرایط مختلف تکثیر HSCs در ex vivo می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور HSCs در چهار حالت کشت داده شدند که عبارتند از: در محیط دو بعدی (2D)، هم کشتی HSCs با سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) در محیط دو بعدی (2D-Co)، کشت در محیط سه بعدی تشکیل شده از نانوالیاف پلی اتر سولفون (PES) (3D) و کشت در محیط سه بعدی (نانوالیاف PES) به صورت هم کشتی با MSCs (3D-Co).
    یافته ها
    مقایسه بین گروه های مورد مطالعه نشان داد که سلول های کشت داده شده در حالت 3D-Co میزان تکثیر و بیان بالاتری از نشانگر بنیادینگی CD34 نسبت به سایر گروه ها دارد. هم چنین قدرت کلنی زایی در این گروه به نسبت سایر گروه های مورد مطالعه افزایش معناداری به همراه داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه امکان پذیر بودن استفاده از این سیستم را جهت تکثیر با حداقل تمایز سلول های CD34+ اثبات نمود. مطالعات بیش تر به منظور ارزیابی سلول های تکثیر یافته با این سیستم به منظور استفاده در بالین ضروری است.
    کلیدواژگان: پیوند سلول بنیادی خون ساز، نانوالیاف، سلول های بنیادی مزانشیمی، فنون هم کشتی
  • عطیه یعقوبی، احسان آریان، محمد درخشان، زهرا مشکات * صفحات 183-190
    هدف
    سل از مهم ترین بیماری های عفونی و از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیا خصوصا در کشورهای در حال توسعه می باشد که توسط مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. طراحی و ساخت واکسن های جدید بر علیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس تنها راه موثر در پیشگیری و کنترل آن می باشد. هدف از این مطالعه طراحی و ساخت کلونینگ وکتور با استفاده از فیوژن ادغام دو ژن hspX و tb10.4 مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد.
    مواد و روش ها
    ابتدا قطعه tb10.4 با روش PCR تکثیر، با استفاده از آنزیم های محدودالاثر مناسب هضم و در پلاسمید pcDNA3.1+ کلون شد. سپس قطعه hspX با PCR تکثیر و با آنزیم های محدودالاثر HindIII و BamHI هضم شد. پلاسمید نوترکیب pcDNA3.1+/tb10.4 نیز با آنزیم های فوق هضم و قطعه hspX در hspX در وکتور نوترکیب مذکور ساب کلون و در باکتری E.coli سویه TOP 10 ترانسفورم شد. تایید کلونی های نوترکیب با کلونی-PCR، هضم آنزیمی و تعیین توالی صورت گرفت.
    یافته ها
    محصولات PCR و هضم آنزیمی بر روی ژل آگاروز الکتروفورز شد که وجود قطعات tb10.4 و hspX با اندازه bp 291 جفت بازو bp 435جفت باز به ترتیب مشاهده شد. نتایج تعیین توالی 100% همولوژی با توالی های ژن های hspX و tb10.4 مایکوباکتریوم توبرکلوزیس سویه مذکور H37Rv ثبت شده در بانک ژنی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    کلونینگ دو ژن hspX و tb10.4 مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در وکتور pcDNA3.1+ به درستی انجام شد. این وکتور می تواند در آینده پس از تایید بیان آن در سلول های یوکاریوتی، به عنوان کاندید DNA واکسن DNA واکسن در القای سیستم ایمنی در مدل های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرند
    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، کلونینگ، کلونینگ tb10، 4، hspX، واکسن DNA
  • سمیه کاملی، آیدا مهدی پور، روشنک منتظری هدشی *، مریم نورالهی صفحات 191-198
    هدف
    آگاهی یک مولفه ی لازم برای تغییرات رفتاری شامل رفتارهای مرتبط با سلامت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری های دهانی می باشد. خانواده مهم ترین نقش را در رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان دارد. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عمل کرد والدین کودکان پیش دبستانی مراجه کننده به کلینیک ویژه دانشکده دندان پزشکی سمنان در مورد اهمیت حفظ دندان های شیری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی برروی 267 نفر از مادران کودکان پیش دبستانی مراجه کننده به کلینیک ویژه دانشکده دندان پزشکی شهر سمنان در سال 1394 انجام شد. روش جمع آوری داده ها پرسش نامه و مصاحبه حضوری بود. ابزار ساخته شده، پرسش نامه ای 22 بخشی شامل 21 سوال چند گزینه ای و 1 سوال تشریحی بود.
    یافته ها
    آگاهی والدین در 1/51 درصد موارد ضعیف و 9/48 درصد خوب بود. 60 درصد از والدین، عمل کرد مناسبی داشتند و وضعیت اقتصادی پایین تر با عمل کرد پایین تر افراد و نگرش والدین با عمل کرد آن ها در مراقبت از دندان های شیری ارتباط معناداری داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به آگاهی ضعیف والدین، آموزش به آن ها در زمینه اهمیت مراقبت از دندان های شیری، باید به طور مداوم در راستای نیازهای فردی کودک و والدین انجام شود تا برنامه های پیش گیری از بیماری های دهان و دندان در کودکان به موفقیت برسند. هم چنین تمهیداتی جهت دسترسی تمام افراد جامعه به منابع اطلاعاتی و آموزشی وسیع تر فراهم شود
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عمل کرد، کودکان پیش دبستانی، دندان های شیری
  • نیره رئیس دانا، الهه کمالی، محسن سلیمانی *، مجید میرمحمدخانی صفحات 199-206
    هدف
    آنژیوگرافی عروق کرونر یک روش استاندارد تشخیصی تهاجمی برای بررسی اختلالات عروق کرونر است که می تواند سبب اضطراب در بیماران شود. هدف این مطالعه بررسی میزان اضطراب موقعیتی و اضطراب متمرکز بر قلب در بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 92 بیمار قبل از آنژیوگرافی در بیمارستان کوثر سمنان انجام شد. در ابتدا شاخص های فیزیولوژیک بیماران اندازه گیری شد و سپس اضطراب شخصیتی و موقعیتی بیماران قبل از انجام آنژیوگرافی با استفاده از پرسش نامه اضطراب موقعیتی اشپیل برگر و اضطراب ناشی از علائم قلبی بیماران نیز با استفاده از پرسش نامه اضطراب متمرکز بر قلب (CAQ) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تمام نمونه ها (44 مرد و 48 زن) با میانگین سنی 8±55 سال مطالعه را به اتمام رساندند. اکثریت نمونه ها (8/59%) دارای اضطراب موقعیتی متوسط بودند. بررسی نمره اضطراب متمرکز بر قلب بیماران نیز نشان داد که اکثریت بیماران نمره 30 یا بالاتر از مجموع 62 نمره داشتند که بیش ترین امتیاز به ترتیب مربوط به حیطه های اجتناب، ترس و توجه بوده است.
    نتیجه گیری
    فراوانی بالای اضطراب متوسط در این بیماران و تاثیر آن بر عمل کرد و درمان و بهبودی بیمار مستلزم توجه ویژه به این مساله و تلاش برای بررسی عوامل و راه کارهای موثر و مناسب در جهت کاهش آن می باشد
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی عروق کرونر، اضطراب موقعیتی، اضطراب متمرکز بر قلب
  • امید پژند، خاطره قاسمی، فاطمه کمالی، سحر تقوی پور، زویا هژبری* صفحات 207-212
    هدف
    اشرشیاکلی به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل عفونت در محیط های بیمارستانی می تواند به چندین گروه فیلوژنتیکی که این گروه ها از لحاظ ویرولانس، سرعت رشد و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با یک دیگر متفاوت هستند، تقسیم شود. این مطالعه با هدف تعیین گروه های فیلوژنتیکی سویه های اشرشیاکلی به منظور درک ارتباط میان فیلوگروه ها و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در ایزوله های اشرشیا کلی به دست آمده از بیماران بستری به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    تعداد 216 ایزوله اشرشیاکلی به دست آمده از بیماران بستری در بیمارستان آموزشی کوثر شهر سمنان با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز چهارگانه به منظور آنالیز فیلوژنتیکی مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف با استفاده از روش انتشار آنتی بیوتیک در آگار برای همه ایزوله ها تعیین شد.
    یافته ها
    فیلوگروه B2 به عنوان شایع ترین فیلوگروه (4/38%) و در مراتب بعدی، فیلوگروه هایA (8/14%)،F (4/13%)، D (3/9%)،B1 (8/8%)، هر یک از فیلوگروه های C وE (6/4%) ، ناشناخته (2/4%) وclade I (9/1%) فراوان ترین فیلوگروه ها بودند. در حدود 4/70% از ایزوله ها جزو سویه های مقاوم به چندین دارو بودند. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که آنتی بیوتیک های مروپنم و تری متوپریم/سولفومتوکسازول به ترتیب موثرترین و کم اثرترین آنتی بیوتیک ها با میزان حساسیت به ترتیب (4/94% و 8/27%) بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که تعداد زیادی از ایزوله های مقاوم به چند دارو جزو فیلوگروه B2 هستند که این امر حاکی از آن است که این فیلوگروه نه تنها می تواند به عنوان یک فیلوگروه ویرولان مطرح شود بلکه می تواند به عنوان مخزن ژنتیکی مقاومت به آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته شود
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، گروه های فیلوژنتیک، مقاومت باکتری به دارو
  • بهزاد قلی زاده، سجاد ابراهیمی، معصومه ذاکری مقدم *، هومن شهسواری، عباس نبوره صفحات 213-219
    هدف
    بیماری ایسکمیک قلبی مهم ترین عامل مرگ و میر در اغلب جوامع به شمار می آید، این بیماری درمان قطعی نداشته و نیاز به مدیریت بیماری در سراسر زندگی بیمار محسوس است. تبعیت از رژیم دارویی جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری و بروز حملات مجدد حائز اهمیت بسیار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر برنامه خودتدبیری و پیگیری تلفنی بر تبعیت از رژیم دارویی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده بود که در آن 60 نفر از بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی واجد شرایط ورود به مطالعه به صورت تصادفی در یکی از دو گروه کنترل یا مداخله قرار گرفتند. در ابتدا پرسش نامه های دموگرافیک و تبعیت از رژیم دارویی توسط همه نمونه ها تکمیل شد. گروه مداخله در هفته اول بعد از ترخیص در کارگاه برنامه خودتدبیری شرکت کردند. پس از آن پیگیری تلفنی به مدت 8 هفته انجام گردید. 3 و 6 ماه پس از انجام آخرین پیگیری تلفنی پرسش نامه تبعیت از رژیم دارویی مجددا توسط همه نمونه ها تکمیل و نتایج به دست آمده در این دو بازه زمانی با یک دیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    قبل از مداخله، بین دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیگ و تبعیت از رژیم دارویی اختلاف آماری معناداری وجود نداشت اما پس از اجرای آموزش برنامه خودتدبیری و پیگیری تلفنی پس از ترخیص، تبعیت از رژیم دارویی بیماران گروه مداخله در دو بازه زمانی 3 و 6 ماهه نسبت به قبل از مداخله به صورت معناداری افزایش پیدا کرده بود (001/0p<) در حالی که تغییرات تبعیت از رژیم دارویی در گروه کنترل از نظر آماری معنادار نبود (05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج و بهبود تبعیت از رژیم دارویی در بیماران گروه مداخله، اجرای برنامه خودتدبیری و پیگیری تلفنی پس از ترخیص در بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: مراقبت از خود، تبعیت از رژیم دارویی، کم خونی عضله قلب
  • ایرج عبداللهی، سمیه آذرنیا *، صوفیا نقدی، مهیار صلواتی صفحات 220-226
    هدف
    اسپاستی سیته یکی از نشانه های آسیب نورون محرکه فوقانی است که شیوع بالایی در بیماران مبتلابه مالتیپل اسکلروزیس دارد. ارزیابی این اختلال حرکتی در تعیین میزان کارایی مداخلات درمانی اهمیت دارد. مقیاس اصلاح شده تاردیو یک معیار بالینی رایج برای ارزیابی اسپاستی سیته می باشد. هدف این تحقیق، بررسی پایایی بین دو آزمونگر مقیاس اصلاح شده تاردیو در ارزیابی اسپاستی سیته بازکننده های زانو در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 12 مرد و 8 زن مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس با میانگین سنی 95/11±50/41 به روش نمونه گیری غیراحتمالی ساده انتخاب شدند. عضلات بازکننده هر دو زانوی بیماران با استفاده از مقیاس اصلاح شده تاردیو ارزیابی شد. ارزیابی توسط دو آزمونگر و با ترتیبی تصادفی در یک جلسه انجام شد. در پایان پایایی اجزای مختلف مقیاس اصلاح شده تاردیو با آزمون همبستگی درون گروهی بررسی شد.
    یافته ها
    همبستگی نتایج ارزیابی دو آزمونگر در کیفیت واکنش عضلات بازکننده زانو، بر اساس آزمون آماری ICC، 89/0 به دست آمد. مقدار ICC برای اختلاف بین زاویه واکنش عضلانی و دامنه حرکتی کامل (R2-R1) به عنوان معیار شدت اسپاستی سیته برای دو آزمونگر در یک جلسه ارزیابی 77/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مقیاس اصلاح شده تاردیو در عضلات بازکننده زانوی مبتلایان به مالتیپل اسکلروزیس پایایی خوبی دارد و برای ارزیابی اسپاستی سیته این بیماران پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: اسپاستی سیته، مالتیپل اسکلروزیس، مقیاس اصلاح شده تاردیو، پایایی بین دو آزمونگر
  • حبیب جعفری نژاد، نیلوفر غنی زاده، فرحناز قهرمانفرد، مهدی براتی، احسان منوچهری، پرویز کوخایی* صفحات 227-232
    هدف
    لوسمی لنفوسیتی مزمن یکی از انواع سرطان های خون است که با تکثیر بیش ازحد سلول های B همراه می باشد. این بیماری به طور تقریبی در مردان بالای 50 سال شایع تر است . CLL با نقص آپوپتوز در سلول های B همراه است. هدف ما در این مطالعه بررسی بیان پروتئین Survivin به عنوان پروتئین مهارکننده آپوپتوز در سلول های تک هسته ای خون محیطی بیماران CLL و افراد نرمال تحت تاثیر داروی بربرین در محیط In vitro است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 12 فرد مبتلا به لوسمی لنفوسیتی مزمن به عنوان گروه مورد مطالعه و 6 فرد سالم فاقد لوسمی لنفوسیتی مزمن، منطبق شده با سن بیماران به عنوان گروه کنترل موردبررسی قرار گرفت. بعد از اخذ خون از افراد، سلول های تک هسته ای خون محیطی به روش فایکول جداسازی شده و در دو گروه همراه با داروی بربرین (25 میکرومولار) و بدون دارو در محیط کشت سلول، کشت داده شدند؛ و بعد از 48 ساعت بیان ژن Survivin توسط دستگاه Real time PCR به روش سایبرگرین مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل مشخص نمود که سطح بیان ژن Survivin در بیماران مبتلا به CLL تحت تاثیر داروی بربرین به طور قابل توجهی نسبت به گروه بدون دارو (کنترل) پایین تر است (05/0P<)، درصورتی که سطح بیان ژن Survivin در افراد سالم تحت تاثیر داروی بربرین و بدون دارو (کنترل) تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که یکی از مسیرهای القاء آپوپتوز توسط داروی بربرین احتمالا کاهش بیان ژن Survivin است. کاهش بیان mRNA این ژن و پروتئین آن موجب القا آپوپتوز در سلول های سرطانی لوسمی لنفوسیتی مزمن شده است درحالی که این دارو بر روی سلول های افراد نرمال تاثیر محسوسی نداشته است. ازآن جایی که داروی بربرین در بعضی موارد در کلینیک در دست استفاده است باید در نظر داشت این نتایج می تواند به عنوان یک گزینه درمانی در CLL نیز مطرح شود
    کلیدواژگان: لوسمی مزمن لنفوسیتی، Survivn، بربرین، Real-Time Polymerase Chain Reaction
  • نسرین بهشتی، سید حسین داوودی، زهرا کمال، مرتضی عبداللهی، مرجان عجمی* صفحات 233-240
    هدف
    سرطان کولورکتال یک بیماری کشنده می باشد. سالانه 2/1 میلیون نفر به سرطان کولورکتال مبتلا می شوند. التهاب و اکسیدان ها از جمله عوامل افزایش دهنده خطر تشکیل تومور می باشند. استفاده از ترکیباتی از جمله اسید لینولئیک کونژوگه (Conjugated Linoleic Acid، CLA) می تواند باعث افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در رت های مبتلا به سرطان کولورکتال شود. هدف این مطالعه، بررسی اثرات CLA بر میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و فاکتورهای اکسیدانی در رت های مبتلا به سرطان کولورکتال بود.
    مواد و روش ها
    16 رت نر نژاد ویستار با وزن 300 255 گرم به طور تصادفی در2 گروه 8 تایی قرارگرفتند. برای ایجاد سرطان کولورکتال، هر دو گروه تحت تزریق زیر جلدی دی متیل هیدرازین ( دو بار در هفته به مدت 6 هفته) به میزان mg/kg 15 قرار گرفتند. درگروه کنترل هم زمان با شروع تزریق زیر جلدی دی متیل هیدرازین، رژیم استاندارد همراه با گاواژ آب مقطر به میزان ml/rat 2 و در گروه مداخله برای ارزیابی اثرات پیشگیرانه CLA، هم زمان با تزریق زیر جلدی دی متیل هیدرازین، گاواژ CLA به میزانmg/kg 200 در 4مدت هفته انجام شد. بعد از شش هفته، نمونه ها کشته شدهو نمونه های مورد نیاز جهت اندازه گیری بافتی مالون دی آلدهید (Malondialdehyde) و اندازه گیری سرمی سوپر اکسید دیسموتاز (Superoxide Dismutase)، گلوتاتیون پراکسیداز (Glutation Peroxidase)، پاراکسوناز (Paraxonase) و میلوپراکسیداز (Meyeloperoxidase) تهیه گردید .
    یافته ها
    در گروه دریافت کننده اسید لینولئیک کونژوگه، میزان مالون دی آلدهید و میلوپراکسیداز به طور معنی داری کاهش یافت (001/0>P). همچنین میزان فاکتورهای آنتی اکسیدانی سوپر اکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و پاراکسوناز افزایش معناداری پیدا کرد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    مصرف اسید لینولئیک کونژوگه باعث کاهش فاکتور های اکسیدان و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در رت های مبتلا به سرطان کولورکتال می شود
    کلیدواژگان: اسید لینولئیک کونژوکه، سرطانهای کلون و راست روده، مالون دی الدهید، آنتی اکسیدان ها، موش صحرایی
  • نگین سادات میری یان، مرتضی سدهی *، سلیمان خیری، علی احمدی صفحات 241-247
    هدف
    در مطالعات پزشکی، زمانی که بررسی وقوع هم زمان دو پیش آمد هم بسته مورد نظر باشد، از روش های تحلیل دومتغیره مانند رگرسیون لجستیک دومتغیره استفاده می شود. به دلیل محدودیت های روش های کلاسیک در داده های واقعی استفاده از روش های جایگزین مانند شبکه عصبی مصنوعی همواره مورد توجه است. هدف این مطالعه پیش بینی هم زمان رخداد بلوک قلبی و مرگ در بیماران سکته قلبی با مدل شبکه عصبی مصنوعی و مقایسه دقت آن با مدل رگرسیون لجستیک دومتغیره است.
    مواد و روش ها
    تعداد 263 بیمار مبتلا به سکته قلبی بستری شده در بخش مراقبت قلب بیمارستان هاجر شهرکرد از سال 1392 تا 1393 به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. متغیرهای جنسیت، نوع سکته قلبی، سابقه قبلی دیابت، سابقه قبلی فشار خون، اختلال لیپید، سابقه بیماری قلبی، مقدار کسر برون ده قلبی، فشارخون سیستول، فشارخون دیاستول، قند خون ناشتا و غیرناشتا، چربی خون، تری گلیسیرید، چربی خون با تراکم پایین، مصرف سیگار، نوع درمان، مقدار آنزیم تروپونین و نوع بیمه به عنوان متغیرهای مستقل و رخداد بلوک قلبی و مرگ به عنوان متغیرهای وابسته در نظر گرفته شدند. مدل رگرسیون لجستیک دومتغیره و مدل شبکه عصبی برازش داده شدند. دقت مدل ها بر اساس شاخص صحت پیش بینی مقایسه شد. برازش مدل ها با Matlab2013a و بسته Zelig در R3.2.2 انجام شد.
    یافته ها
    صحت پیش بینی مدل رگرسیون لجستیک دومتغیره در داده های آموزش و آزمون به ترتیب 7/ 77 و 48/78 بود. در مدل شبکه عصبی الگوریتم های LM و OSS با صحت پیش بینی به ترتیب 69/83 و 15/83 درصد برای داده های آموزش و 81 /84 و 54/83 درصد برای داده های آزمون، بهترین عمل کرد را داشتند.
    نتیجه گیری
    پژوهش نشان داد که روش شبکه عصبی دقت بالاتری نسبت به روش رگرسیون لجستیک دومتغیره در پیش بینی هم زمان رخداد بلوک قلبی و مرگ در بیماران سکته قلبی دارد
    کلیدواژگان: شبکه عصبی مصنوعی، رگرسیون لجستیک دومتغیره، سکته قلبی
  • گزارش مورد
  • مریم عزیززاده، ستاره سلطانی، رضا دبیری، حامد آزادبر، داریوش پهلوان * صفحات 248-251
    انسداد روده باریک تنها در 5% موارد به دنبال فتق های داخل شکمی اتفاق می افتد ولی می تواند در بیش از 50% موارد منجر به مرگ ومیر شود. هرنی ترانس امنتال بسیار نادر بوده و حدود 4-1% از کل فتق های داخل شکم را شامل می شود و بنابراین علت بسیار غیر متحملی برای انسداد روده باریک به شمار می رود.
    ما در این مقاله یک آقای 69 ساله را گزارش کردیم که با علائم انسداد روده باریک به اورژانس مراجعه کرده بود. در لاپاراتومی یک سگمان ملتهب از روده باریک که در سوراخ موجود در امنتوم بزرگ گیر افتاده بود مشاهده گردید.
    این گزارش به دلیل نادر بودن مورد و تاکید بر در نظر داشتن علل نادر انسداد روده به خصوص در افراد بدون سابقه جراحی یا ضربه به شکم اهمیت دارد
    کلیدواژگان: انسداد روده باریک، فتق های داخل شکمی، هرنی ترانس امنتال، گزارش مورد
|
  • Mohammad Hossein Biglu, Seyedeh Soraya Tabatabaie * Pages 1-9
    Introduction
    Gastrointestinal (GI) cancer is one of the most common and fatal type of cancers and it is responsible for about half of mortalities from cancer (44.4%) in Iran. The purpose of the study was to evaluate scientific output of Iran in the matter of gastrointestinal cancer in selected international databases (Scopus, Medline). Regarding the considerable prevalence of GI cancers in Iran and the world and its impact on patients and society the necessity toward scientific investigations seems to be highlighted.
    Materials And Methods
    A cross - sectional descriptive survey was conducted using Scientometrics criteria. Data were collected from two Medline and Scopus databases as search ground. To extract data from the advanced search link in Scopus database, the researcher made searching strategy designed to include all of “GI cancer-related” keywords was used. Keywords included 17 terms combined with 9 keywords about malignancy, tumor and cancer. Ultimately, we formed 153 different keywords. The search strategy in Medline database was designed based on Medical Subject headings (MeSH) via a subject specialist (medical specialist) help.
    Results
    analyzed data showed that 1826 documents in terms of GI cancer written by Iranian researchers were indexed in Scopus and 468 in Medline databases. Regarding the subject matter, Iran’s ranking was 30 in the Scopus, 31 in Medline, 10 within Asian countries, and 3 in Middle-east. Tehran University of Medical Sciences with production of 35.17 percent of documents in Scopus database and 27.35 percent of documents in the Medline database was identified as most active centers in this field .In both of these databases, “Asian Pacific Journal of Cancer Prevention” includes most Iranian documents in this field.
    Conclusion
    The study suggested a linear increase of scientific production in the field of GI cancers during the studied period in both databases. However, there is still a significant gap between Iran's scientific output indexed in the field and the growing number of GI cancers in the community. Therefore, the policymakers should pay more attention to improving the research activities in the field of GI.
    Keywords: Biomedical Research, Bibliographic Databases, Bibliometrics, Gastrointestinal Neoplasms
  • Neda Hoseini Abforosh, Mohammad Reza Asgari, Ali Asghar Ghods * Pages 10-21
    Pain is an unpleasant experience that results from physical and psychological responses to injury. Since, the main goal of treatment is to control pain, finding safe, easy, and inexpensive methods for pain control is still a necessity. Aromatherapy has long been used to relieve pain and treatment of various diseases. Lavender is one of the most famous plants in aromatherapy that has importance and particular value in relieving pain and treatment of different diseases and has many applications in clinical practice. The use of Lavender as an alternative method of treatment decreases the need to chemical drugs in some of the physical and psychological problems. A review of literature on the analgesic effects of Lavender showed different effects and results. So, the need to further studies is tangible. Due to the necessity, this review study was done with aim to evaluate pain control with essential oil of Lavender. We reviewed articles indexed in the Medline, Pubmed, Scopus, Google scholar databases, between 2004 and 2015. The search was conducted by using key words: pain, pain control, aromatherapy and Lavender and relevant articles were extracted. Finally, 36 articles were studied. The results showed that the effects of Lavender in the management of acute and chronic pain, cancer pain and etc. mainly depend on the nature of pain and the method of administration. But in the most cases, Lavender has analgesic effects. Based on these findings, it is recommended further studies to prove it in various clinical situations and to determine the amount of required lavender
    Keywords: Pain, Pain management, Aromatherapy, Lavendula
  • Abbas Ziari, Ali Asghar Ghods, Ali Rashidy Pour, Hossein Bozorgi, Hassan Babamohamadi * Pages 22-35
    Introduction
    Faculty members of medical universities have major role in conducting researches and knowledge production. The consideration of the viepoints of faculty members about factors affecting researche perormace can increase both the quantity and quality of scientific articles and borders of knowledge extension. This study aimed to explore the effective factors in research from the viewpoints of faculty members of Semnan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was conducted with qualitative approach in 2016. Sampling was purposeful with maximum variation. Data were gathered via semi-structured interviews by 11 participants of faculty members in Semnan University of Medical Sciences (6 basic sciences and 5 clinical doctors). Data were analyzed by conventional content analysis method simultaneously data collection based on five steps of Granheim and Lundman (2004). Trustworthiness was achieved through Lincoln and Guba criteria.
    Results
    A total of six main themes including: “motivation”, “personality characteristic”, “support”, “appropriate infrastructure”, “interaction and team work” and “organizational (management) factors” were emerged from data analysis.
    Conclusion
    Findings of study explained affecting factors on research from the viewpoint of faculty members. The results of present study showed new factors that should be considered appropriately to promote quality and quantity of researches
    Keywords: Research, Faculty, Semnan University of Medical Sciences, Qualitative research
  • Sirvan Atashak *, Kamal Azizbeigi Pages 36-45
    Introduction
    Excessive generation of free radicals, especially reactive oxygen species (ROS) play a general role in the acceleration of aging process. Nevertheless, there is increasing evidence indicats that elderly men who are physically active are benefited from exercise-induced adaptation in cellular antioxidant defensive systems. Therefore, the aim of this study was to study the effect of concurrent training on malondyaldeyde (MDA) and carbonyl protein (PC) concentrations in elderly men.
    Materials And Methods
    Twenty four inactive elderly men voluntarily participated in this research and were assigned in one of the training or control groups. Participants in training group performed three days per week of concurrent training for fourteen weeks. At baseline and after 14 weeks, blood samples were obtained for MDA and PC concentration measurements.
    Results
    After 14 weeks of concurrent training, we observed a significant decrease in MDA in the training group compared with control group (p
    Conclusion
    Hence, according to the results of this study it seems that concurrent exercise training is a suitable training method and an effective therapeutic device in modulation of oxidative stress in aged men
    Keywords: Exercise, Aged, Men, Malondialdehyde, Protein Carbonylation
  • Rahman Soori *, Mohammad Rashidi, Sirous Choobineh, Ali Asghar Ravasi, Kazem Baesi, Ali Rashidy Pour Pages 46-55
    Introduction
    Type 2 diabetes is a multifactorial disease, but recently it has been found that increased expression of MTNR1B gene is associated with of the risk of type 2 diabetes. The aim of this study was to evaluate the effect of 12 weeks of resistance training on MTNR1B gene expression in the pancreas and glucose and insulin levels in male Wistar rats with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    This study was a fundamental and experimental approach. In this study 30 male Wistar rats weighing 220±20 g, were used. Rats were kept under the standard conditions of temperature of 22 °±2 C and humidity of 45% and consecutive 12-hour periods of light and darkness. Rats were divided into three groups: Control group, diabetic group, and diabetic plus resistant training group. Diabetes was induced by disolving nicotinamide and STZ in the drinking water. Resistance training was conducted for 12 weeks, 5 days a week in a 3 course with 6 repetitions. All rats were sacrificed 48 hours after the last training session.
    Results
    A significant reduction in fasting glucose levels was observed in the diabetic resistant training group than the diabetic group (P
    Conclusion
    The results showed that twelve weeks of resistance exercise significantly increased serum insulin, a significant reduction in blood glucose and a significant reduction in the MTNR1B gene expression in the pancreatic than diabetic group.
    Keywords: GEN expression_Type 2 Diabetes_Resistance Training_Rats
  • Zohreh Mohammadnia, Ali Hassani * Pages 56-63
    Introduction
    In diabetic patients, levels of inflammatory factors such as hs-CRP are high and reduction of these factors may lead to the reduction of mortality. Therefore, the aim of this study was to examine whether the eight-week aerobic exercise with nettle supplementation would influence on hs-CRP levels in inactive middle-aged women with type II diabetes.
    Materials And Methods
    42 inactive middle-aged women with diabetes with an average age of 57.1 ± 06.66 years were randomly divided into four groups: control, placebo, aerobic exercise with placebo, and exercise with nettle supplement (NS). Eight-week increasing aerobic exercise program consisted of 3 sessions per week of running on a treadmill for 30-55 minutes with intensity of 45-65% heart rate reserve. The first week started with low intensity and reached to maximum intensity in the last week. Dose of NS and placebo was 6 cc divided in 3 times and consumed following meals. Blood samples were obtained one day before the first and 48 h after the last training session.
    Results
    After eight weeks, a significant reduction in the hs-CRP levels only was found in the exercise plus NS (P = 0.029), but not in the control, NS and exercise with placebo groups were found.
    Conclusion
    It seems that the consumption of nettle supplement with regular aerobic exercise can reduce inflammation in diabetic patients.
    Keywords: Diabetes Mellitus Type II, Exercise, Women, Nettle, Urtica Dioica
  • Rahman Soori *, Fatemeh Mahmoodi, Kia Ranjbar, Azam Ramezankhani, Mina Akbari Pages 64-74
    Introduction
    Appetite influences energy homeostasis. Nesfatin-1 and neuropeptideY are orexigenic and anorexigenic peptides that play an important role in obesity and energy balance. The aim of this study was to assess the effects of concurrent endurance (treadmill running) and resistance (weight lifting) exercises on serum levels of nesfatin-1, neuropeptide Y and cortisol in sedentary obese men.
    Materials And Methods
    In a quasi-experimental study, 30 men aged between 48 to 60 years with BMI≥30 kg/m2, were randomly allocated to the concurrent training and control groups. The training program consists of 12 weeks of concurrent endurance and resistance training. Blood samples were withdrawn, before and 48 hours after the 12 weeks exercise for measurement of nesfatin-1, neuropeptide Y and cortisol were performed.
    Results
    Findings revealed that after 12 weeks concurrent training, the levels of neuropeptide Y increased and cortisol decreased significantly (p
    Conclusion
    According to the findings of this study, it can be concluded that 12 weeks of concurrent training, despite the impact on neuropeptide Y and cortical, hasn’t any significant effects on nesfatin-1
    Keywords: Exercises, NeuropeptideY, Hydrocortisone, Obesity, DNA-Binding Protein
  • Alireza Barari, Asieh Abbassi Daloii *, Ezzat Douroki Pages 75-83
    Introduction
    The aim of this study was to determine the effects of six weeks of endurance training and ginseng supplement consumption on vascular endothelial growth factor (VEGF) and platelet-derived growth factor levels in unathletes female student.
    Materials And Methods
    In this study, 32 unathlete female students of Gorgan University (Iran) with the mean age of 20 ±2 years were randomly divided into endurance, endurance and ginseng, ginseng and control groups. Endurance training consisted of six weeks training with three sessions per week and each session was 70 minutes. The program of intermittent running was with intensity of 60-80% maximum heart rate. Ginseng extract was orally consumed (5 mg/kg/day for six weeks).
    Results
    No significant effects of six weeks of endurance training together with ginseng supplement were found on the levels of VEGF (P
    Conclusion
    It seems that endurance training may improve the process of angiogenesis. Furthermore, ginseng supplement may influence the levels angiogenic factors
    Keywords: Exercise, Vascular Endothelial Growth Factor, Platelet-Derived Growth Factor
  • Malihe Ardakanizade, Kamal Ranjbar, Farzad Nazem * Pages 84-92
    Introduction
    The effect of exercise training on skeletal muscle angiogenesis in myocardial infarction rats is not yet clear. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of exercise training on the gene expressions of angiogenesis factors in the soleus muscle following myocardial infarction (MI) in rats.
    Material and
    Methods
    Four weeks after the MI surgical procedures, 30 Wistar male rats were divided to the following groups: sham, MI-control and MI-exercise. The rats were subjected to aerobic training with moderate intensity for 10 weeks. After the last exercise-training session, soleus capillary density and the expression of angiogenic gene factors were measured by immunohistochemistry and RT-PCR, respectively.
    Results
    Capillary density and capillary to fiber ratio (C/F) significantly decreased 14 weeks after MI. Exercise training significantly increased capillary density and C/F ratio in soleus muscle. Furthermore, HIF-1 and TGF-β gene expression respectively increased and decreased, but, VEGF, FGF-2 and angiostatin gene expression did not changed in soleus muscle after training.
    Conclusion
    Results showed that MI significantly decreased soleus muscle capillary density. Furthermore, 10 weeks moderate endurance exercise ameliorate capillary density and C/F ratio, parallel to HIF-1 up regulation, TGF-β down regulation and unchanged VEGF, FGF-2 and angiostatin gene expression in soleus muscle after myocardial infarction.
    Keywords: Myocardial Infarction, Angiogenesis Inducing Agents, Exercise, Exercise Therapy
  • Roghayeh Mohammadi *, Saeed Talebian, Samaneh Aliabadi, Saeed Yekaninejad, Mohammad Reza Hadian Pages 93-101
    Introduction
    Plantarflexor muscles produce propulsive force in the second half of stance phase; deficient motor output from these muscles would lead to inadequate propulsion at push off phase of gait following stroke. It is important to develop strategies to improve plantarflexor output. This study examined the effects of walking on a treadmill at varying gradients and speeds on medial gastrocnemius (MG) muscle activation in stroke survivors.
    Materials And Methods
    Nineteen stroke survivors (13M/6F: average age 55.37±7.54 years; body mass index 29.10±4.52kg/m2) participated in the study. Participants walked on a standard treadmill at three different positive inclines (0°, 3°, and 6°) and speeds (self-selected, self-selected%, self-selected%). The electromyographic activity of MG recorded at push off phase of the gait.
    Results
    A linear mixed model regression analysis was used to analysis. The paretic MG muscle activity increased at faster speeds irrespective of incline (p0.05).
    Conclusion
    It would appear that stroke survivors employ distinct muscle activation strategies on the paretic and non-paretic sides in response to different walking speeds and inclines
    Keywords: Stroke, Electromyography, Exercise Test, Gait, Mobility Limitation
  • Fereshte Ahmadabadi, Seyed Mohsen Avandi *, Atefe Aminian Far Pages 102-112
    Introduction
    The aim of this study was to investigate between sway parameters of center of pressure in static and dynamic balance indices with eyes closed after four weeks static warm up in skilled gymnast athletes.
    Material and
    Methods
    In this study, 16 skilled female gymnasts (with mean age 9.62±1.45 years) were randomly categorized into two groups: general warm-up (control), general warm-up and static stretching. The first protocol included a 10 minute jogging, and the other group was tested for static stretch (SS) during 4 weeks and three times a week. Before and after four weeks the activity, the indicators of the equilibrium of anterior-posterior and internal-external pressure fluctuations range, and track length of the anterior-posterior and internal-external pressure center in four static and dynamic situations (both with one leg, and with two legs) were investigated using a dynamometer system equipped with 7 cameras and Kistler force plate.
    Results
    The results showed a significant increase in static balance with both feet and a feet by removing visual input in a state of equilibrium with static warm-up protocol after four weeks (P=0.001), But dynamic balance on two legs and one foot with static warm-up protocol was significantly decreased after four weeks (P=0.001, P=0.005, respectively).
    Conclusion
    The results may indicate that long duration static stretch exercises can improve static balance with both feet and a foot in gymnast athletes, but long duration static stretch exercises may disturb the function of the dynamic balance and so may cause sport injuries in athletics
    Keywords: Warm up Exercise, Postural Balance, Athletes, Athletic injuries
  • Masoome Ebrahimzadeh, Hossein Negahban, Masumeh Hessam, Dorsa Hamedi, Mohammad Mehravar * Pages 113-121
    Introduction
    Balance control impairment and weight bearing asymmetry (WBA) are the most common complications in stroke patients. Interactions between sensory-motor and cognitive systems are necessary for balance control. Cognitive task can affect the balance control and weight bearing asymmetry in these patients. The purpose of this study was to investigate the effect of cognitive task and its difficulty on balance control and weight bearing asymmetry in chronic stroke patients.
    Materials And Methods
    Twenty-two patients with chronic stroke (30.7±42.2 month post-stroke) and 23 healthy individuals participated in the study. All the patients could stand independently and had weight bearing asymmetry towards the nonparetic leg. We used two force plates to collect balance related data including Area, Amplitude, velocity of cop displacement in ML and AP planes in standing position. In addition, simple and difficult stroop (color-word) tasks were used as cognitive tasks. All the participants underwent 5 test conditions including standing, sitting and simple cognitive, sitting and difficult cognitive, standing and simple cognitive, and standing and difficult cognitive tasks.
    Results
    Interaction effect of group in cognitive task was not significant for any of COP parameters and WBA. Also no significant difference was seen between COP parameters and WBA for simple and difficult dual tasks. Main effects of group and cognitive task were significant for WBA, standard deviation of center of pressure sway amplitude and sway velocity (p
    Conclusion
    Results showed that stroop task is challenging enough that cognitive demand arising from it both in simple and difficult levels, by the same amount deteriorates upright balance and increases WBA in stroke patients.
    Keywords: Stroke, Cognition, Postural Balance, Weight Bearing, Stroop Test
  • Parvane Rahimifar, Majid Soltani *, Negin Moradi, Nastaran Majdi Nasab, Mahmoud Latifi Pages 122-128
    Introduction
    People with progressive neurological diseases such as multiple sclerosis (MS) not only experience speech production deficiencies but also language disorders. Inability in repetition of long sentences is a language difficulty. Ability in repetition of long sentence is a clinical marker of language and cognitive impairment and it can help speech and language therapists to design and implement treatment plans. Therefore, this study carried out with the aim of comparing repetition skill of long sentences in Persian-speaking MS patients and healthy people.
    Materials And Methods
    This is a descriptive- epidemiologic study in which repetition of long sentences was carried out on 20 MS patients from the MS Society of Khuzestan (Iran). The age range of the participants was between 21-54 years (mean age 39.55) and 20 healthy people (mean age 39.50). Data includinf long sentence repetition skill, the number of errors in functional word omission, and content word omission, and number of spoken words were obtained and analyzed.
    Results
    Results showed that there was a significant different between MS patients and the control group in the mean of long sentence repetition skill (P=0.0001), the number of errors in functional word omission (P=0.004) the number of errors in content word omission (P=0.005) and number of spoken words (P=0.001).
    Conclusion
    Results of this study showed that repetition of long sentence skill and some of the syntactic skills have impaired in MS patients. The results can help speech and language therapists in clinical assessment and interventional programs for MS patients
    Keywords: Language Disorders, Cognitive Dysfunction, Speech Disorders, Multiple Sclerosis
  • Somayeh Momenyan, Faezeh Kabiri *, Baharh Gholamichaboki, Ali Arjmand, Reza Heidarifar Pages 129-134
    Introduction
    The Glasgow coma scale (GCS) score is a commonly used in the initial evaluation of patients with traumatic brain injury (TBI). The GCS has some limitations to evaluate the unconscious patients. This study aims to reliability and predictive validity of outcome at discharge of GCS in an intensive care unit population.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional method in 84 patients with acute brain injury in Shahid beheshti hospital in Qom (Iran). The inter-rater agreement for the GCS scores was evaluated by the weighted kappa. Outcome prediction power of the scales was assessed by the area under the curve (AUC) in the ROC curve.
    Results
    In total, 168 ratings were performed for 84 patients by the GCS score. Inter-rater reliability for GCSC score was excellent. Cronbach’s showed a high degree of internal consistency for the GCS (α=0.82). The inter-rater agreement for each pair of raters was excellent (kw 0.838, 95% CI 0.889 - 0.987). The results show that scale is able to predict in-hospital mortality and poor outcome. The cut of point was 6.
    Conclusion
    The researchers conclude that the reliability and predictive validity of Persian version of the GCS score is a valid scale. The present study shows that the Persian version of the GCS score is a reliable tool for the measurement of consciousness changes in TBI patients
    Keywords: Brain Injuries, Glasgow Coma Scale, Consciousness, Intensive Care Units
  • Ali Mahdavi, Morteza Saberi, Gholam Ali Jeloudar, Ebrahim Shahroozian * Pages 135-143
    Introduction
    The present study was conducted to investigate the effects of subchronic administration of different levels of Aloe Vera gel on some biochemical and immunological factors in the chicken model.
    Material and
    Methods
    Two hundred and forty-one-day old Ross 308 (male and female) broilers were used on a completely randomized design in 5 groups with 4 replicates, and each replicate was consisting of 12 broilers. The groups included one control group (basal diet) and four experimental groups with basal diet mixed with different levels of Aloe Vera gel (1%, 2% and 3%) plus virginiamycin antibiotic.
    Results
    No significant difference between experimental groups was observed in serum albumin level and ALP activity on days 14, 28 and 42. On the day 14, the variation of albumin and total protein levels were significant. In the days 28 and 42, the level of blood glucose in the group receiving 3% Aloe Vera and in the group receiving 1% Aloe Vera on the day 28 was decreased significantly. On the day 28, the count of lymphocytes was raised significantly in the group receiving 3% Aloe Vera. Also in this day, the most count of heterophils was found in the control and virginiamycin groups. On the day 42, the significant rise of lymphocyte count was observed in all groups receiving Aloe Vera gel. On the day 28, the level of antibody titers against sheep red blood cell was raised significantly.
    Conclusion
    Daily supplementation with 1% Aloe Vera gel markedly potentiates cellular and humeral immunity in chickens and can be used as a food additive in order to prevent infections
    Keywords: Aloe, Cellular Immunity, Chickens
  • Elham Khanniri, Sara Sohrabvandi *, Masoumeh Arab, Mahdi Shadnoush, Amir Mohammad Mortazavian Pages 144-153
    Introduction
    Doogh is a traditional beverage and separation of serum during storage is a major problem in this product which happens due to low pH and aggregation of caseins. The aim of this study was to evaluate the effect of adding carboxy methyl cellulose, Persian and locust bean gum individually and in combination on doogh stabilization during storage time.
    Materials And Methods
    Doogh samples were prepared from the reconstruction of skim milk powder. Then, hydrocolloid solutions (0.15% locust bean, 0.6% carboxy methyl cellulose, 0.1% locust bean: 0.2% carboxy methyl cellulose and 0.1% locust bean: 0.1% Persian) were added to them and were kept in 5°C storage temperature for 28 days. The measurement of serum separation during storage time (28 days), particle size distribution and rheological tests were performed at baseline and the end of study. Finally, sensory attributes of treatments were determined with 30 panelists.
    Results
    Adding carboxy methyl cellulose and locust bean gums individually resulted in increasing the stability of Doogh, but lower levels of locust bean showed a better impact on Doogh’s stability. However, the mixture of locust bean: carboxy methyl cellulose indicated the highest stability during storage and had the smallest particle size because of reduced accumulation of casein micelles. Adding hydrocolloids resulted in changing rheological behavior of Doogh from Newtonian to pseudoplastic. Moreover, the sensory panelists ascribed the highest score to the samples prepared by 0.1% locust bean: 0.2% carboxy methyl cellulose.
    Conclusion
    Combination of absorbent (carboxy methyl cellulose or Persian gum) and non-absorbent (locust bean) hydrocolloids, through three mechanisms including, spatial inhibition, electrostatic repulsion and increasing viscosity of the continuous phase led to a significant increase in stability of non-fat Doogh. It is worth mentioning that combination of locust bean and Persian hydrocolloids were stable, but in respect of sensory evaluation, the aforementioned combination received a lower score than the mixture of locust bean and carboxy methyl cellulose.
    Keywords: Beverages, Carboxymethylcellulose Sodium, Colloids, Dairy Products, Food Preservatives
  • Hossein Nazari, Shayan Bidokhty, Abolfazl Mohammadi, Maryam Jafari, Abbas Ali Taherian* Pages 154-163
    Introduction
    Previous studies indicated that Launaea acanthodes (LA) can be effective against epilepsy, nervous disorder, local and articular pain and convulsion disorders. The aim of this study was to assessment the antinoceceptive effects of LA on peripheral and visceral pain in mice by using hot plate (HP), tail flick (TF), formalin (FT) and writhing (WR) tests.
    Materials And Methods
    In this study 160 young adult male albino mice (25-30 g) were used (n = 8 in each group). Aqueous extract of LA gum (50, 100, and 200 mg/Kg IP) and saline (SAL) were injected 30 min before the pain evaluation tests. Acute and chronic pain was assessed by HP, TF and FT models and visceral pain was assessed by writhing test.
    Results
    Results indicated that LA has analgesic effects (P
    Conclusion
    The above findings showed that LA have modulatory effects on acute, chronic and visceral pain
    Keywords: Launaea acanthodes, Peripheral Pain, Visceral Pain, Mice
  • Monir Nobahar, Mohaddese Saffari, Hassan Babamohamadi *, Nemat Sotodehasl Pages 164-174
    Introduction
    Patients in end stage renal disease are at risk of numerous complications. To support patients in order to achieve adjustment, several models including the Roy adaptation model (RAM) have been suggested. The aim of this study was to determine adjustment in hemodialysis patients based on the RAM.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted in 2015 with conventional content analysis approach. Sampling was purposeful with maximum variation, 16 participants of hemodialysis patients referred to Imam Khomeini (RA) Garmsar and Semnan Kosar hospitals (Iran) participated in the study. Data were collected with structured interviews using demographic and RAM questionnaires. Data analysis was concurrent with data collection using conventional content analysis based on the five-step Granheim and Lundman (2004). Rigor of the study was conducted using measures of Lincoln and Guba.
    Results
    Four main themes "facing physical challenges", "self-perception weakened," "inability to role function" and "passive dependence" was emerged from data analysis.
    Conclusion
    The results obtained from this study explored adjustment responses in patients undergoing hemodialysis on the basis of the RAM. Findings of this study is valuable for patients, all those who are involved in the care of hemodialysis patients
    Keywords: Adjustment, End Stage Renal Disease, Hemodialysis, Nursing Models, Qualitative Research
  • Majid Mokhtari, Azadeh Anbarlou, Amir Atashi *, Masoud Soleimani, Mahshid Akhavanrahnama Pages 175-182
    Introduction
    Hematopoetic stem cell transplantation (HSCT) is one of the treatment approaches for malignant and non-malignant hematologic diseases. The most important disadvantage of UCB in HSCT is low number of cells that can be collected. So, different systems for ex vivo expansion of HSCs were designed to overcome this limitation. The goal of this study was to examine different conditions of ex vivo expansion of HSCs.
    Materials And Methods
    In this study, HSCs were cultured in four conditions: 1- In two-dimensional culture (2D), 2- Co-culture with mesenchymal stem cells (MSCs) in 2-D (2D-Co), 3- In three-dimensional culture (constructed with poly eter sulfon nanofibers) (3D), and 4- Co - culture with MSCs in 3-D (3D-Co).
    Results
    The comparison of these groups showed that 3D-Co group had more expansion levels and expression of CD34 marker than other groups. Moreover, the clonogenic capacity in this group was increased in comparison to other groups.
    Conclusion
    The results of our study showed that the possibility usage of this system for expansion with lowest levels of differentiation in CD34 HSCs. Further studies are needed to evaluate expanded cells with this system to use in clinical practice
    Keywords: Hematopoietic Stem Cell Transplantation, Nanofiber, Mesenchymal Steml Cells, Coculture Techniques
  • Atieh Yaghoubi, Ehsan Aryan, Mohammad Derakhshan, Zahra Meshkat * Pages 183-190
    Introduction
    Tuberculosis (TB) is the most important infectious disease and is one of the most common causes of death in the world especially in developing countries. TB is caused by infection with Mycobacterium tuberculosis. Designing and construction new vaccines against Mycobacterium tuberculosis are the only effective way to prevent and control the disease. The aim of this study was to design and construct a cloning vector encoding hspX and tb10.4 fusion genes of Mycobacterium tuberculosis.
    Materials And Methods
    At first, tb10.4 fragment was amplified by PCR method and it was digested with restriction enzymes and was cloned into the plasmid pcDNA3.1 . Then, hspX fragment was amplified by PCR method and it was digested by HindIII and BamHI restriction enzymes. The recombinant plasmid pcDNA3.1 / tb10.4 also digested with the same enzymes and hspX was subcloned into the recombinant vector. This construct was transformed into the Escherichia coli strain TOP10. The confirming the clones were performed by colony PCR, restriction enzyme digestion and sequencing methods.
    Results
    PCR and enzymatic digestion products were run on the agarose gel and tb10.4 and hspX genes were observed 291bp and 435bp, respectively. In addition, results of DNA sequencing showed 100% homology with hspX and tb10.4 genes of Mycobacterium tuberculosis H37Rv strain recorded in GenBank.
    Conclusion
    In this study, hspX and tb10.4 genes of Mycobacterium tuberculosis were cloned into pcDNA3.1 vector correctly. This vector can use as a DNA vaccine to induce immune system responses in animal models in future studies.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis, cloning, tb10.4, hspX, DNA vaccine
  • Somayeh Kameli, Aida Mehdipour, Roshanak Montazeri Hedeshi *, Maryam Nourelahi Pages 191-198
    Introduction
    Knowledge is a necessary component for behavioral changes, including behaviors related to oral health and oral disease prevention. Families have the most important role in children's teeth and mouth hygiene. This study aimed to determine parental knowledge, attitudes and practices in preschool children on importance of primary teeth and some related factors among subjects referred to the dental clinic in Semnan University of Medical Sciences (SUMS).
    Materials And Methods
    This was a descriptive and cross-sectional study on 267 parents of preschool children reffering to the dental clinic of SUMS. Data was gathered by means of a questionnaire and interview. The questionnaire was composed of 22 parts including 21 multiple-choice questions and one open-ended question. Descriptive statistics containing frequency tables, mean, standard deviation, multiple and simple logistic regression tests was used.
    Results
    About 51.1% of parents had low level knowledge and 48.9% had good knowledge and 60 percent of parents had a good practice. There was a significant relation between Lower economic status, attitudes and lower practice of parents (p
    Conclusion
    Educating parents regarding the importance of caring for primary teeth should be in line with the individual needs of children and parents to succeed in the prevention programs of oral diseases in children.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Preschool Children, Primary Dention
  • Nayyereh Raies Dana, Elahe Kamali, Mohsen Soleimani *, Majid Mir Mohammad Khani Pages 199-206
    Introduction
    Coronary angiography is an invasive procedure for diagnosis of coronary artery diseases, which can be a source of anxiety for patients. The aim of this study was to evaluate the situational anxiety and heart focused anxiety in patients undergoing coronary angiography.
    Materials And Methods
    This descriptive study was done on 92 patients before angiography in Kowsar hospital of Semnan. Data was gathered with demographic questionnaire, measurement of physiologic parameters, cardiac anxiety questionnaire (CAQ), and Spielberg state anxiety questionnaire.
    Results
    All subjects (44 men and 48 women) with a mean age 55±8 years completed the study. The majority of cases (59/8%) had moderate situational anxiety and score of 30 or higher from total of 62 score of CAQ. Majority of score was in avoidance, fear and attention domains.
    Conclusion
    High prevalence of moderate anxiety in these patients and it,s impact on treatment and recovery course, necessitate special attention to this issue and establishment of strategies for reducing patients anxiety.
    Keywords: Coronary Angiography, Sitiational Anxiety, Heart Focused Anxiety
  • Omid Pajand, Khatereh Ghassemi, Fatemeh Kamali, Sahar Taghavipoor, Zoya Hojabri * Pages 207-212
    Introduction
    Eschereshia coli (E.coli) as one of the major cause of infections in hospital settings can be classified into phylogenetic groups which are different in virulence, growth rates and antibiotic susceptibility patterns. In this study, we aimed to perform phylogenetic analysis in E.coli strains to understand association between phylogroups and antibiotic susceptibility patterns.
    Materials And Methods
    Two hundred and sixty E. coli isolates recovered from hospitalized patients at Kosar teaching hospital in Semnan city, Iran were subjected to phylogenetic typing by a quadruplex PCR method. Antimicrobial susceptibility testing was also performed by disk agar diffusion method.
    Results
    Phylogroup B2 was the most predominant phylogroup (38.4%) followed by A (14.8%), F (13.4%), D (9.3%), B1 (8.8%), C and E (4.6%), unknown (4.2%), and clade I (1.9%). We found 70.4% of our isolates were multiple drug resistant (MDR). The most and the least efficient antibiotics were meropenem and trimethoprime/sulfamethoxazole with 94.4% and 27.8% of susceptibility rates, respectively.
    Conclusion
    Our results represent the high prevalence of MDR E. coli isolates with dominance of phylogroup B2. Phylogroup B2 not only could be considered as a virulent phylogroup but also as a genetic antibiotic resistance reservoir.
    Keywords: Eschereshia coli, Bacterial Drug Resistance, Phylogeny
  • Behzad Gholizadeh, Sajjad Ebrahimi, Asoumeh Zakerimoghadam *, Hooman Shahsavari, Abbas Naboureh Pages 213-219
    Introduction
    Ischemic heart disease is the main cause of death in most societies. The disease has no cure and diseases management is necessary throughout the life of the patient. Medical adherence for preventing further progression of the disease and stroke is very important. The purpose of this study is to review the effect of self-management program and telephone follow up on medical adherence in patients with ischemic heart disease.
    Materials And Methods
    The study is a randomized controlled trial (RCT) which contains 60 patients with ischemic heart disease who are eligible for inclusion criteria. They divided randomaly into two equal control and experimental groups. All samples were examined with demographic and medical adherence questionnaire at first. The intervention group participated in the workshop of self management program during the first week after discharging. Then, it was followed up by phone for 8 weeks. Finally 3 and 6 months weeks after the last call, the questionnaire of medical adherence were fulfilled again by all samples and the results of the two different periods were compared.
    Results
    The results showed that there is no meaningful statistical difference due to demographic characteristic and medical adherence between two groups of examination before interference. But medical adherence of the intervention group after instruction of self management program and telephone follow up increased in a meaningful way compared to pre-intervention on 3 and 6 month periods (p
    Conclusion
    Due to improvement of the medical adherence in the intervention group, instruction of self management programs and telephone follow up is recommend in patients with ischemic heart disease
    Keywords: Self Care, Medication Adherence, Myocardial Ischemia
  • Iraj Abdollahi, Somayeh Azarnia *, Soofia Naghdi, Mahyar Salavati Pages 220-226
    Introduction
    Spasticity is a common motor disorder in multiple sclerosis (MS). The modified Tardieu scale (MTS) is one of the most widely used test for assessing muscle spasticity. The aim of this study was to investigate the inter rater reliability of MTS in measuring of Knee Extensor muscle spasticity in MS patients.
    Materials And Methods
    Knee extensors of 20 MS patients with mean age of 41.50(SD =11.95) were assessed by two inexperienced physiotherapists. The order of assessments by the two raters was randomized. The inter rater reliability of MTS was determined by ICC two-way random effects model.
    Results
    Inter-rater reliability for quality of muscle reaction and R2-R1 as dynamic component of spasticity in knee extensors muscle was high and moderately high respectively (ICC= 0.89, 0.77).
    Conclusion
    The results indicated MTS can be used as a reliable measurement for assessing knee extensors spasticity.
    Keywords: Spasticity, Multiple Sclerosis, Modified Tardieu Scale, Interrater Reliability
  • Habib Jaafarinejad, Niloofar Ghanizadeh, Farahnaz Ghahremanfard, Mehdi Barati, Ehsan Manouchehri Doulabi, Parviz Kokhaei * Pages 227-232
    Introduction
    Chronic lymphocytic leukemia (CLL) is a type of blood malignancies that is associated with excessive proliferation of B cells. The disease is more common in men over 50 years. CLL is associated with defective apoptosis in B cells. The aim of this study was to investigate the expression of survivin protein as an inhibitor of apoptosis protein in peripheral blood mononuclear cells from CLL patients and normal subjects under the effect of berberine in vitro.
    Materials And Methods
    In this study, 12 patients with žCLL and six healthy age matched individuals as a control group were investigated. Peripheral blood was collected and, peripheral blood mononuclear cells (PBMC) were separated by ficoll separation. The PBMC were cultured with Berberine drug at 25µM concentration for 48h. Finally survivin mRNA expression was investigated following cDNA synthesis by Real time PCR using SYBR Green method.
    Results
    The expression level of survivin mRNA in CLL patients (treated with drug) compared with patients without treatment (control group) decreased significantly (p0.05).
    Conclusion
    It seems that the drug Berberine through down-regulation of survivin gene expression induces apoptosis in chronic lymphocytic leukemia cells while the drug has had no appreciable effect on normal cells. The results provide proof of principals for further investigation of Berberin in clinical setting for treatment of CLL.
    Keywords: Chronic lymphocytic leukemia, Real, Time Polymerase Chain Reaction, Survivin, Berberine
  • Nasrin Beheshti, Hosseein Davoodi, Zahra Kamal, Morteza Abdollahi, Marjan Ajami * Pages 233-240
    Introduction
    Colorectal cancer (CRC) is one of the most common types of cancer affecting 1.23 million individuals per year in the world. Recently, it is suggested that inflammation and oxidative stress play an importmat role in colorectal carcinogenesis. The aim of this syudy was to examine the effects of dietary conjugated linoleic acid (CLA) on oxidation markers and antioxidant defenses level in a rat model of colorectal cancer.
    Materials And Methods
    Sixteen male Wistar rats, weighing 250-300 g were divided into two groups: control and experimental. Both groups were injected subcutaneously, with 1,2- Dimethyl Hydrazine at a dose of 15 mg/kg of body weight, twice per week for 6 weeks. The control group and experimental groups were gavaged with water (2 ml/kg) and CLA (200 mg/kg), respectively, for the first 4 weeks of study. After 6 weeks, the rats were killed and their blood and colorectal tissues were collected. The serum levels of superoxide dismutase (SOD), glutation peroxidase (GPx), paraxonase (PON) and myeloperoxidase (MPO) and also malondialdehyde (MAD) level in the colorectal tissue were measured.
    Results
    Findings indicated that MAD and MPO levels significantly decreased in the experimental group in comparison than the control group (P
    Conclusion
    our findings suggest that CLA is a powerful substance which decreases oxidation markers, and increases antioxidant defenses in colorectal cancer
    Keywords: Conjugated Linoleic Acid, Colorectal Cancer, Malondialdehyde, Antioxidants, Rats
  • Negin Sadat Mirian, Morteza Sedehi *, Soleiman Kheiri, Ali Ahmadi Pages 241-247
    Introduction
    When it is desired to examine occurrence of two events simultaneously, it is common to use bivariate statistical models such as bivariate logistic regression. Due to the limitations of classical methods in real situations, other methods such as artificial neural networks (ANN) are concerned. The aim of this study was comparing the predictive accuracy of bivariate logistic regression and artificial neural network models in diagnosis of death occurrence and heart block in myocardial infarction patients.
    Material and
    Methods
    In this study, data was taken from a census in a cross-sectional study in which 263 patients with myocardial infarction cases who admitted to Hajar hospital heart care in 2013 to 2014. Gender, type of stroke, history of diabetes, previous history of hypertension, lipid disorders, history of heart disease, cardiac output fraction, systolic blood pressure, diastolic blood pressure, fasting and non-fasting blood sugar, cholesterol, triglycerides, low-density cholesterol, smoking, type of treatment, the troponin enzymes and insurant type were considered as explanatory variables and occurrence of death and heart block were used as dependent variables. Bivariate logistic regression and neural network model was fitted. Both models were predicted and the accuracy of them were compared. Models were fitted by MATLAB2013a and Zelig in R3.2.2.
    Results
    Predictive accuracy of bivariate logistic regression model was 77.7% for the training and 78.48% for the test data. In ANN model, LM and OSS algorithms had best performance with 83.69% and 83.15% predictive accuracy for training data and 84.81% and 83.54% for testing data, respectively.
    Conclusion
    This research showed that the neural network method is more accurate than bivariate logistic regression to joint predicting the occurrence of death and heart block in patients with myocardial infarction.
    Keywords: Artificial Neural Network, Bivariate Logistic Regression, Myocardial Infarction
  • Maryam Azizzadeh, Setareh Soltani, Reza Dabiri, Hamed Azadbar, Daryoush Pahlevan * Pages 248-251
    Internal hernias account for approximately 5 percent of cases of small bowel obstruction (SBO) with more than 50% mortality rate. Transomental hernia is very rare, accounting to 1-4% of all internal hernias. So it is a very unusual cause of SBO. We reported a 69 year-old man who presented with SBO signs and symptoms. Early diagnosis and exploration revealed a segment of congested small bowel loop herniated through a defect over the greater omentum. This case is presented for its rarity and its importance in causes of SBO, especially in patients without history of abdominal surgery or trauma
    Keywords: Intestinal Obstruction, Transomental Hernia, Case Report